Katter och kursstart

Kissarna provar att klättra på allt, över allt och inte ett skrymsle går fritt utan kissebesök.
 
 
Mamma katt sitter lugnt och tittar på och sträcker ut sig emellanåt på yogamattan :-)
 

Hmm, vad e detta? Ngt man kan äta?
 
 
Lite mamma mys då man blir trötter
 
 
 
Såg Farmen ikväll söndag och måste väl säga att det var synd att Emma var tvungen att åka. Men kommunikationen är ju inte någon av deltagarnas starka sida, mkt känslor svallar och saker och ting sägs som inte gör klyftan mindre.
Det finns egentligen ingen som kan styra upp och lugna i gruppen.
 
Hoppas skogsmänniskorna snart dyker upp, de verkar vara ett trevligt inslag.
 
Ikväll sände jag energi, positiva tankar upp till Universum för fina systerdotter Linda. Må nu Universum lyssna och ge din kropp styrka att kämpa emot infektioner och dyl och att läkarna finner bra verktyg/mediciner eller vad som nu behövs för att få dig/Linda på benen.
 
Imorgon är det jobb igen, tyvärr mår jag inte bra då min mage krånglar just nu.
Men på Onsdag ska jag börja hålla en nybörjarkurs i Yoga och hoppas det blir både bra och roligt.
 
Idag var jag även en sväng till barnen och träffade Nemi. Tog köket och disken, sen gick jag och Nemi och handlade. Vi tog med pulka och vagn, så hon åkte i pulkan dit. Hon fick gå inne i affären med en liten vagn, vilket hon tyckte var jättekul att handla med. Men man fick ha 100% focus på henne så hon inte rev ner ngt från hyllorna :-) Men hon var jätteduktig för att handla för första ggn, dvs med egen liten vagn. Hon var jättenöjd. Åkte sen i vagnen hem och var så glad och pratade massor. Sen ville hon gå sista biten, vilket hon fick. Hon gillar att gå, det är bra.
 
 
Idag gjorde jag klart yoga passen, och det tog 4 timmars jobb :-) Så det är inte bara att slänga ihop ngt.
 
 
Kundaliniyoga
 

Hemsida; http://www.kundaliniyoga.n.nu/

Kundaliniyoga arbetar med och har effekt på muskler, organ och alla fysiska och psykiska funktioner.

Kundaliniyoga är en mångtusenårig yogaform som kan praktiseras av alla eftersom du gör rörelserna helt efter dina egna förutsättningar och i ditt eget tempo. Genom utmaningar av ditt sinne går du djupare in i dig själv och finner livskraft och harmoni samtidigt som stress och stelhet minskar väsentligt.


Ett yogapass består av enkla men kraftfulla rörelser, mantra, andningsteknik, vila och meditation

Att ta med; Liggunderlag/yogamatta, hård kudde (att sitta stadigt på) filt, ev. vattenflaska. Mjuka kläder, vi tränar barfota. Ditt goda humör och öppet sinne. Tänk på att undvika mat minst en timme före du kommer på yoga.  Måste du äta? Ta en frukt el dyl.

 

Abf lokal, 25/1-2017 klockan 18.30 OBS; Kom i tid!     8 tillfällen á 90 min
 
 
Over and out!
 
 
Be healthy, keep up, and be youMer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre

Bildbombar

Uppdatering av allt som sker kring kissarna är kanske intressant?
Jag fick hjälp av uppfödaren A-L /Torparkatten att få hem för att skicka in DNA prov för att få ett faderskaps bevis på att den hane jag tror är pappan, då verkligen är fadern till mina små pälsklingar :-)
Det blev ju 3 hanar och en hona av kullen som Nigella, kallad Nella fick.
 
 
Jag fick topsa varje kattunge med två dubbelsidiga tops, så fyra prover per katt. Detta var inte kissungarna så glada för, de tyckte att matte var extra jobbig :-) Sen fick jag ta om proven på två, då jag insåg att de troligen hade nyätit...vilket de inte skulle få göra.
 
 
Men tog alla prover och tejpade dessa på rätt papper och skickade iväg dessa till USA, pris 2020:-
Så nu hoppas jag Universum att du står på min sida och jag kan registrera kulle som renrasiga små Balineser.
 
 
Jag skickade även in förslag på Stamnamn, det behöver man ha om man ska ha fler kattkullar. Och jag har ju så smått tänkt köpa mig ännu en katt. En Neva masquerade  som är en intelligent och nyfiken ras som med glädje följer sin familj i hälarna samtidigt som de gärna "pratar". Så Nella pratar en hel del, så det blir massor av katt diskussioner :-)
 
Tanken var att köpa den nu då uppfödaren fick kattungar, men hon fick ingen hona :-( Men i nuläget var det nog tur, då vi har hemmet fullt med små pälsklingar.
 
 
Iaf, så strulade det ju med inskicket av stamnamn, fick tillbaka det och det skulle skickas till kattklubben först (gud vad jag får lära den långa vägen) och sen när denna skrivit på skickar dom den vidare till Sverak. Nu kontaktade klubben mig...Jag hade glömt betala årsavgiften för 2017...men Ååååh. Så in med pengar och skicka kvitto, så snart-ca 2-3 veckor får jag vänta ytterligare på svar och så väntar jag på svar av USA och DNA proverna. Alltid i väntans tider, känns det som.
 
 
 
De växer fint och nu äter alla fast föda, så då växer de ännu fortare :-)
Jag valde att döpa min första kull efter den första katt långfilm som W.Disney gjorde 1970 (jag var då 8 år) och som berörde mig massor då den dök upp på film. The Aristocats. Filmen kretsar kring en familj av aristokratiska katter, och hur en livfull hus/bond katt O´Maly från förorten hjälper dem. Dock fanns inga fina namn till min Hona, så det blev ett blandnamn.
 
 
Här får ni dagens bilder:
 
Toulouse
Hane
 
 
 
 

Honan, Mai Pearl
 
 
 
 
Hane, Shun Gon
 
 
 
 
 
Hane, O´Maly
 
 
 
 
 
 
Busar med ett dammkorn :-D
 
 
 
 
 
Det var alla mina små pälsklingar :-)
 
Men idag har jag även haft besök av en arbetskompis till sambon som också tog massor av bilder av bustrollen, förhoppningsvis lyckades han få med dom på bild.
 
 
Förutom kissarna har jag varit hemma för magen har krånglat och jag har inte mått ngt vidare. Men just nu känns det bättre och hoppas återvända till jobbet imorgon.
 
 
 
 
Over and out!
 

 

 

 Be healthy, keep up, and be youMer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre

Crawings

Varför är jag överviktig, dras på x-tra kilon?

Ja, kanske för...

Det svar som ligger närmast till hands är förstås "jag väger för mycket för att jag har ätit mer än jag behövde". Men så enkelt är det inte alltid. För en del är det inte bara själva ätandet som innebär något positivt för oss - själva övervikten kan också göra det.

Är man till exempel mycket blyg kan de extra kilona fungera som ett skydd - ett omedvetet sätt att undvika för mycket uppmärksamhet. Har man varit utsatt för övergrepp kan övervikten likaledes vara ett sätt att göra sig ful och oattraktiv så att man slipper uppmärksamhet från det manliga könet.Övervikt som ursäkt

Övervikt kan också användas som ursäkt om man inte orkar ta sig samman till att skaffa en partner, skaffa ett nytt jobb eller nya vänner. Då är det lätt att inbilla sig själv att det får vänta tills man har gått ner i vikt.

Otillfredsställd livsaptit kan också vara en anledning till att man äter för mycket. En längtan efter ett mer spännande liv kan leda till rastlöshet som omedelbart kan dämpas av mat. Eller en dålig relation.

Stress-Jag hinner inte laga nyttig mat eller åka och träna då timmarna i min dag inte räcker till vilket ofta medför huvudvärk. Eller invärtes stress för andra problem, som jag just nu själv upplever.

 

Fetma kan uppstå när man äter mer än vad man förbränner eller andra orsaker så om:
  • Livsstil
  • Miljö
  • Ärftlighet
  • Man rör sig för lite
  • Man är stressad
  • Portionerna är större och man äter mat som innehåller mer kalorier och mindre fiber än vad man förbrukar
  • Man dricker mer sötande drycker som ger en dålig mättnadskänsla

 

Övervikt som ersättning

Samtidigt kan man använda den eviga kampen mot de extra kilona som en sorts ersättning: genom att omväxlande gå upp i vikt och banta kan man avleda uppmärksamheten från ens tråkiga liv. Det gäller också om man har andra problem som man inte kan eller orkar ta itu med, som en dålig parrelation eller ett tråkigt jobb.

Det är inte säkert att du har någon omedveten glädje av din övervikt. Men försök i alla fall att tänka efter.

Kanske kan det vara en hjälp att skruva tillbaka klockan till den period i ditt liv när du började gå upp i vikt. Överväg om det hände något speciellt då som kan ha samband med matbehovet.

 

Själv har jag tränat och tränat sedan i Mars 2016 och egentligen har inte så mkt hänt. Jag gick ner några kilo-ok, men så kom julen och vips åkte jag upp några kilo... så är då nästan ett års träning bortkastad?

Nä, egentligen inte. Jag har fått igång en vana, jag känner mig starkare och har känt mig lite slankare...men inte just för ögonblicket då.

Mycket har hänt och när jag blir stressad och stänger in stressen inom mig, eftersom jag inte kan göra ngt åt vissa saker-utanför min kontroll då tar jag gärna till sötsaker el dyl. Och när jag väl ramlat ner i träsket av sött , har jag tyvärr en lång startsträcka tillbaka.

 

Just nu har jag kvälls crawings, ungefär som att ha ett röksug, har jag nu återigen fått tillbaka sötsuget. :-( Klarar mig oftast heeela dagen, men när rumpan landar i soffan och Farmen ska ses, eller ngt annat så är det just detta stillasittande som gör kroppen rastlös och suget är där lika snabbt som jag satt mig ner. IRRITERANDE.

Det gäller att utmana sig själv, men det känns så JÄ...a jobbigt, för inget har ju ändrats till något positivt. Problemet är kvar-kan inte förändra det som är utanför min kontroll, vilket är skit.

 

 

Det är såklart trevligt att kunna dumpa extrakilon. Och för mig/oss som är överviktig är det givetvis super att ta tag i saken. Jag menar bara att smal inte är så direkt kopplat till att må bra, som vi så ofta vill tro.

Det handlar om helheten. Mitt mål är vara pigg, skön, stark. Och ja, självklart snygg. Men snyggkänslan kommer från självrespekt och att jag tar hand om mig och min kropp. Jag gör samma hälsoval och får samma resultat som jag hade gjort om smal hade varit mitt fokus. Men det är mitt ”varför” som är skillnaden. 


Sen en vecka har vi nu inneboende :-) personen i sig är inget problem, men jag kan uppleva att då jag inte har tillgång till mitt yogarum gör att min träningsmotivation har sjunkit, då det är där jag tränat. Sista två veckorna har haltat. Suck igen. Ursäkter och ursäkter, men det är kanske så med förändringar? Det stör ens rytm och det blir en ursäkt? Så, dags att återfinna focus :-) för att må bra.

 

Over and out!
 

 

 Tror min motivation har lite ludd i systemet!

 

 Be healthy, keep up, and be youMer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre

 

 

 


RSS 2.0