flytt boomen

Idag är det då dags att flytta med svärfar. Dvs; svärfar har fått sin 2:a och ska nu flytta dit, med hjälp av mig å gubben förståss. Han har varit otroligt duktig på att köra bort saker/rensa och lämnat på Loppis. Vet ni att här i Arjeplog har vi en kvinna som har loppis, dit man får ställa sina grjjer och hon tar bara 10% i provision. Hon märker upp sakerna, ställer fram dom på bord och säljer utan att ta hyra för bord eller annat. Himla bra. I Boden på allehanda, där tar dom först en veckohyra på 250:-/v och sen 25% i provision på allt du säljer...på loppis saker, är inte det dyrt? Mor ville nämligen bli av med lite, så jag ringde dit å kollade.

Iaf, så kanske jag uppdaterar senare. Imorgon är det arbetsdag igen för mig. 2 veckor gick i rasande fart å jag känner mig inte utvilad någonstans, snarare att jag fått ryggskott och skulle behöva vila 2 veckor MINST.

Sen flyttar ju Mor i början av september och vi själva flyttar in i slutet av sept efter en hel del omstyling av huset.
Bergvärme i alla rum, nya golv överallt, målning, tapetsering, kakling av toa & tvättstuga, byte av dörringång och mkt mer...pust

Ljus, värme, Kram å Tjingeling


tårarna trillar på min kind

Dagens tänkvärda:

“The Most powerful language in the world is silence. And that is a healer’s language. Remember that.”

–YOGI BHAJAN Master’s Touch 1997

Idag har jag skickat iväg sonen på bussen, jätte snyft. Men det har varit gott att få rå om honom och skämma bort honom. Jag hoppas att han snart kommer tillbaka till Norrbotten, skulle vara gott att ha honom närmare. Saknar honom så oerhört mkt. Jag känner mig ledsen, men kunde hålla tårarna borta tills jag kom in i bilen och han hade satt sig på bussen. Då trillade dom, som ett sommaregn på mina kinder då jag styrde bilen hemåt på Arjeplogs tysta och öde morgongator. Jag hoppas min son kände sig nöjd och glad över sin vistelse. Han har då en hel väska till med sig hem, med "bra å ha grejjer" =) Ett renskinn och ny renkniv som svärfar har gjort fick han oxå.

Nu är jag ensam igen med gubben å kissarna. Snart dags att börja packa saker för flytten. Känns otroligt jobbigt detta att flytta, så vi får se hur det går. Idag ska svärfar få ta sängen, som min son sovit i denna vecka. En furusäng med 110 mått.

Här kommer lite bilder från veckan.vackra utsikten, ute å fiskarbobbert fiskar =)chanti ute vid stugansnyggingen trivs bra, njuter av värmenJag fick en Sik, hihihinjuter vid vattnet, sol & fiskeute på vattnet, fiskarKvällsfiske utanför stuganMatlagning ute i det friaRobert njuter på bryggan torsdagskvällRobert uppe på Galtis Pouda/ArjeplogVäder & Utsikt Galtis PoudaLiten rastplats uppe på GaltisOnly me på Galtis =)Avslutar med Bobbert "Top of the word" gesten


Hemresa...

Snyft, sista kvällen med sonen. Imorgon reser han till Luleå och Måndag reser han vidare hemåt till Borås igen.
Idag har vi varit ute och fiskat, efter att vi sov i stugan. Jag fick en sik på ca 6-7 hg, men sonen inget. R:s spö var inte så hög kvalitet, så vi åkte in till fiskeaffären och jag köpte honom ett nytt spö, rulle och några drag. Han vart överlycklig, vilket glädjer då jag kan ge honom ngt han vill ha.

Vi åkte sen tillbaka till stugan och provade, efter två timmar och lugnt å stilla i vattnet utan ett enda napp för ngn av oss, gav vi upp. Vi grillade min sik och åt på tunnbröd, spelade lite yatzy. Gubben min kom en stund, men han var rastlös, så han pkte efter en knapp timme igen. Jag å Son städade stugan och stängde till innan vi begav oss hem. Jag slängde i lite tvätt åt sonen å sen for vi på Frasses och åt, gubben min bjöd. Vidare en tur till Galtis pouda utsiktsplats, sen till svärfars lägenhet, dit han ska flytta nu.

Sonen sitter å ser tv, och har ingen lust att slänga sig i duschen å packa saker =) han kanske vill stanna?
Själv har jag fått ett mindre ryggskott. Kände det då jag skulle börja ro båten igår, dvs INNAN jag rodde. Men det gick hyfsat att ro, däremot att sitta och ställa sig upp efter att jag suttigt är ONT! Bara så ni vet...

Nu natta, antar jag. Sonen åker buss redan 07.00 imorgon, Gäsp!

Imorgon bilder.

Ljus, värme, Kram & Tjingeling

Gåva nr 8 ej sex

Genom yogisk nummerologi har jag genom gåva nr åtta fått följande text, en av många i detta.

Nyckeln till att acceptera din gåva är att ta kontakt med din själ. Du kan inte acceptera och använda din gåva om du inte känner att du förtjänar det. Kom ihåg att denna gåva redan din. Koppla av, använda den och njuta av det. Din gåva är oräddhet. Denna gåva kommer att ge dig möjlighet att planera och hjälpa andra att komma framåt också. Det gör att du kan tjäna många människor eftersom det för med sig gränslös energi. Din gåva gör att du kan ta dig igenom varje hinder i livet och aldrig behöva sluta. Om du håller dig på en andlig väg i ditt liv, kan ingenting någonsin stoppa dig från att uppnå dina mål. Ju mer du arbetar med dig själv, desto mer kommer din gåva att manifesteras.

Ödet av nr 9

Människor tenderar att se dig som någon som är mycket kompetent och mästerliga i varje situation. Du har lätt för att lära sig nya system och saker mycket snabbt, eftersom du har arbetat med att lära ut kunskap/saker i många tidigare liv.

Min livsväg av nr 5

Din väg i livet är att bli lärare. Du måste lära andra genom exempel av ditt eget liv. För att du ska känna dig gudomlig och framgångsrik inom dig själv, måste du lära många andra människor hur man ansluter till sin egen gudomlighet. Det är faktiskt genom att du lever i din andliga livsstil, "leva som man lär", kommer andra att lära av dig och du kommer att känna dig uppfylld.

Så genom detta måste jag bli ännu mer andlig och hålla mig till min yogiska väg, vilket iof känns väldigt rätt för mig. Du kan själv få ditt yogisk nummerologi från sidan:
http://www.3ho.org/
Gå in på kundaliniyoga, leta reda på tantrisk nummerologi bilden, klicka och skriv in ditt födelsedata. Lycka till!


Njutigt

Idag var det bara så underbart i stugan...grymt mysigt. Robert åkte iväg på fisketur, tyvärr inte så många fiskar på kroken. Men vi ska dit imorgon oxå om vädret tillåter. Jag och gubben har målat altanräcket, så nu är det klart =) skönt. Vi grillade kött och kyckling och stekte potatis. Gott! Sen diskade jag och gubben och sonen spelade lite dart, gubben vann. Sen kom svärfar å drack lite kaffe å tog en kaka, surrade en stund. Jag tog oxå ett spel dart med sonen å då vann sonen...på håret =) vi var väldigt lika. Jag förlorar ju oftast mot gubben, så det var kul att ha en motståndare som inte var lika duktig som gubben, men han vann ju över mig.

Dagens bilderFörmiddag: En kopp te med Chanti ute på altanSonen var tvungen att ösa ur vattnet från båten innan fiskefärden kund startaÅ öser....Färdigmålad altan...sköntVår nya fina solstolTillbaka från fisketurenMin fina son, som jag älskar så mycket. Glad att ha honom hemma =)Spelar Dart i stuganChanti när vi kommit hem, glad å busig liten ulltott

...Nu lite Morden i midsommer på tv i tvsoffan med sonen, gubben börjar jobba imorgon. den stackarn =) men han har ju varit ledig i 4½ vecka. men det är 1 veckas jobb, sen ledig igen en vecka...så synd om honom...neee =)


Ljus, värme, Kram & Tjingeling

solen värmer

Idag skiner solen, så vi ska bege oss till stugan nu. Tar med oss kött att grilla och vi ska ta itu med altanen och måla denna. Chanti har varit ute på gården nu en ½timme, så idag får hon stanna hemma med Mango

Ha Trevlig dag!
Bilder å uppdatering återkommer jag med

Ljus, värme, kram & TjingelingDagens Nyhet! Kevin Borg, idol vinnaren har gift sig. Grattis till dom.
sitiseing

Ja, måndag var vi och tittade på våra affärer här i Arjeplog, vilket inte är så många att välja bland. Men vi var in på presentshopen. Där fyndade sonen en mygghatt, för han ska väl ut å fiska, antar jag. Han upptäckte ju till sin fasa att fiskespöet, det nya var trasigt i toppen efter flygplanspersonalens hårdhänta hantering. Men min snälla gubbe tog spöet till en duktig fiskegubbe som limmade dit en ny fin topp åt sonen, å då e det bara ut å fiska.

Sen åkte vi vidare till fiskeaffären, där blev det bara ögongodis, ingen shopping. Vidare till vår enda skoaffär, som gubbens X syster driver. Där hittade sonen århundradets skönaste trätofflor av skinn och med gummisula =) Kostade dock en större slant, men han var definitivt säker på att dessa ville han äga. Glad i hågen gick vi därifrån och till konsum, där han ville köpa torkat renkött...men tyvärr så var allt slut.

Vi handlade dock lite fredagsmys, trots att det var måndag. Men lite filmkväll blev det iaf. Det e ju semester. Dagens (måndag) middag blev hemlagad pizza, vilket blev gott. Vi var en kort sväng förbi svärfar under måndag oxå, dit vi snart ska flytta. Och vi har inte packat en endaste pinal inför den kommande flytten...suck. Kan vara att jag är så inne i min Mors flytt att jag har svårt att sätta igång packandet för vår egen flytt.

Klockan hann då ticka iväg runt 24.00 innan jag å gubben tittade närmare på våra kuddar och slöt gluggarna. Sonen satt visst uppe fram till morgontimmarna och glodde film, ja, vi har ju ett par att välja bland.

Igår fick jag även göra en stortvätt av sonens alla kläder, samt hans ryggsäck. En av hans katter därhemma hade tyckt att han skulle kissa på både kläder och ryggsäck så dessa stank av katturin, urk. Mango & Chanti var dock mkt intresserade av den där nya doften som trängt sig på i vårt hus.

Och dagens rubrik betyder helt enkel; titta oss omkring (sightseeing)

Ljus, värme, Kram & Tjingeling

Bilder förknippat med helgen som gick... i LuleåLuleå stadInne på smedjan i LuleåCentrum i LuleåVimmel på BBB i Luleå/ lånad bild från vimmelbilderGubbens fångade Gädda i torsdags 21/7
åter 21.35 söndag

Hemkommen efter en kort sväng i Luleå, där jag hämtade sonen som nu är uppe på besök. Det vart en känslofyllt möte där jag inte kunde hålla glädjetårarna borta. Å så jag har längtat efter min älskade son. Han blev sjukskriven, då han har problem i sina lungor. Han får medicin för lunninflammation. Fakta; Lunginflammation innebär att lungan har blivit inflammerad, vanligen på grund av en infektion. Orsaken kan vara bakterier eller virus. Sjukdomen kan också orsakas av andra mikroorganismer eller inandning av kemiska ämnen. Men han har varit på provtagning och sonen har även symtom av sjukdommen KOL


KOL kan föra med sig att man *får svårare att andas när man anstränger sig *allt oftare behöver hosta upp slem *ofta får infektioner i luftvägarna *hör rosslande och pipande ljud när man andas *får andnöd även vid lätt ansträngning *magrar och får svullna fötter. KOL är en förkortning av kroniskt obstruktiv lungsjukdom, vilket innebär att man har en bestående svårighet att andas som vanligt. Därför är andnöd det vanligaste tecknet på KOL, framför allt när man anstränger kroppen. Slemhosta och väsande eller pipande andning är också vanligt. KOL leder även till ökad känslighet för luftvägsinfektioner. Rökning är den vanligaste orsaken till sjukdomen.

Att få svår KOL när man inte varit rökare eller rökt endast kort tid är ovanligt och beror då oftast på att man har en brist på ett skyddande ämne, alfa-1-antitrypsin. Det är en ärftlig sjukdom som ökar risken att få KOL.


Så en orolig Mor, som jag ville gärna ha hem honom nu när han blivit sjuk. Så jag köpte honom en flygbiljett (t&R) Göteborg-Luleå. Jag får ha honom hos mig en vecka, men han ville gärna till Luleå (nu här i Arjeplog) och där träffa sina kompisar. Så lördag åker han till Luleå igen. Har vi riktigt tur, kanske systerdotter Linda vill komma och hälsa på i Arjeplog torsdag-Lördag. Får se vad hon orkar. Men Arjeplog är ju en riktig retreat håla, där man kan vila upp sig och njuta underbar natur och tystnad. Å få äta min hemlagade mat, som faktiskt oftast är av god kvalitet & smak =)

Luleå. Kom till Luleå fredag kväll, och blev bjuden på mat av min syster A-S, systerson Johnny med familj var där, roligt. Har inte träffat dom på länge. Jag hade med mig lite presenter till barnen som blev glada. Sen lurade systerdotter och syster ut mig på en kvällssväng ut på stan, då vädret var så härligt varmt. Vi tog helt sonika en cyckeltur in, efter ett kort besök på båten BBB och två cider senare cycklade vi hemåt, stannade dock på max där jag åt 4 chili cheese och en liten dricka, syster och systerdotter åt lite annat. Sen cycklade vi nöjda och belåtna hem igen. Jag skulle ju upp tidigt och möta sonen på flygplatsen.

Luleå lördag; Började messa med sonen redan 06.00 för att kolla att han kommit sig iväg, å inte missade flygtiden kl.07.30 men han var på väg. Han hade dock somnat en stund före han skulle iväg, efter att ha vakat för att INTE försova sig, så försov han sig. Han fick springa 1,5 km för att hinna med bussen...sjukskriven för lungorna , var inte HELT lyckat dock. Han hann iaf. Jag steg upp runt 07.30 och åt en macka, te hos syster innan jag åkte å hämtade sonen 08.45

När jag hämtat honom var han hungrig, han hade ju inte ätit ngt och varit upp å vaken i stort hela natten, sprungit och flygit. Så då blev det dagoberts, där han åte en macka & delade en ½ muffins med mig.
Vi åkte sen till syster E där hennes son och svärdotter kom och visade nytillskottet (Kid). Han var så fiiin & Go, synd att hon inte har möjlighet att amma honom, och får det naturliga imunförsvaret som små barn så väl behöver. Ska var dop den 17:e september, men jag fick då ingen inbjudan nu. Kanske kommer med posten då? Han fick iaf en mjukishäst av mig i present.

Sen iväg ut på stan å leta lite kläder. Hittade en jeanskjorta åt min gubbe, som jag köpte. Sen hittade vi jeans åt sonen och jag hittade lite smått åt mig. Sen drällde det in en massa kompisar till sonen, så en hel hög följde med den fortsatta schoppingen, pust. Hittade en skjorta till, tänkte den till gubben oxå, men den blev sonen så glad i så han köpte den istället. Då var vi klara, för några skor lyckades vi inte finna.

Vi körde till storheden där jag skulle köpa magneter till Mangos halsband, som han ska ha för att komma ut i kattluckan. Köpte även en madrass till solsängen vi beställt från Jysk. Vi åt på coop resturangen, två barntallrik med korv å strips. Robert fick båda korvarna då han var tvungen att få mat i magen till sin medicin och jag åt lite strips. Sen körde vi till Mor i Gunnarsbyn.

Där vart vi bjudna på färskpotatis och doppikopp, samt en kycklingklubba vi delade på. lite jordgubbar & glass till efterätt. Sonen satte sig framför tv:n å somnade en timme =) helt slut, stackarn. Jag & Mor spekade lite Yatzy, vann varsin gång. Sen fick jag liv i sonen å vi la oss runt 22.30

Söndagen; Hjälpte Mor att flytta ett stort skåp ner från övervåningen till köket, och flyttade om i vardagsrummet för att hon ska kunna tapetsera efter vattenläckan. Kanske inte nödvändigt, men blir ju frächare då det kommer ngn och tittar på huset som ska säljas. Men hon har städat hela övre våningen, så flytten kommer ju gå extremt snabbt =) och hon tar väl mer eller mindre ihjäl sig på kuppen. För att inte andra ska behöva göra så mkt under flytten!!?? Vi åkte från Mor efter att ha ätit lax till middag och tog en sista yatzy och klockan hann bli 17.45

Vi hann bara utanför gunnarsbyn så började regnet fullständigt ösa ner, vindrutetorkarna hann inte med, så det blev att ligga å köra på max 60 km/tim. Vi stannade till i Boden, där vi handlade innan vi körde vidare. Var inte hemma i Arjeplog förrän 21.35 pust. Vi lastade in och gubben hade kokat lite te vatten åt mig =) vi såg lite Fullfrys med Stefan & Krister, som sonen älskar innan vi la oss 23.30 Gäsp.

Måndag morgon; Sov länge idag, vaknade 08.10 och steg upp och gav kissarna mat, men var så seg att jag la mig igen, somnade om och sov till 09.40 innan jag steg upp. Plockade iordning lite, lite snabb yoga och sen kom svärfar en sväng. Satt en stund å då vaknade gubben runt 11. Sonen vaknade runt 12.00 och nu ska vi väl hitta på ngt.
Vädret är ok, men blåser kraftigt idag och solen vill inte riktigt lysa klart.
 

1092 m.ö.h fjället

Fjällen är fantastiska! Att vandra längst den svenska fjällkedjan är oftast en oförglömlig upplevelse, och för andra gången efter att jag flyttat till Arjeplog har jag varit på denna paketresa.
Idag var det en dag med bra väder & vi packade en lättare fikaryggsäck och klev in i helikoptern i Adolfström. Därifrån lyfts vi (Jag, svärfar och två vänner till honom som är på besök) utan ansträngning upp på det 1092 m.ö.h höga fjället Tjäcksa. Jag satt fram idag och under helikopterfärden hann vi beundra utsikten över byn och dalgången. Jättehärligt.

Väl uppe öppnar sig fjällvärldens storslagna vyer. Sikten var klar och vi såg miltas.
I ett rätt så soft tempo vandrade vi sedan ned mot Laisälvens blåa slingrande band i dalgången.
Under vandringen passerade vi alla vegitationstyper och växter från det karga kalfjället till den frodiga älvstranden. Via kungsledens längsta hängbro korsade vi sedan Laisälven innan vi kom fram till Bäverholmen. Vandringssträckan är ca 6 km och avverkades på ca 3 timmar så vi hann se naturen och njuta av promenaden.

Vi hade även Sally och deras hund (tax) med oss, och det gick jättebra. På Bäverholmen åt vi mat, fisk åt jag och mariana och gubbarna åt kött. Mätta och belåtna åkte vi sen med båt.
Eftersom Bäverholm är väglöst ställer Arnold (79) sin taxibåt till förfogande för transporten tillbaks till Adolfström, och han kan vägen =) Båtresan går genom det bördiga deltaland som Laisälven bildat vid sitt utlopp i sjön Yraft. Kilometerlånga sandstränder åker vi förbi (såg även en ren med stor krona ligga och sola på strandkanten) och gröna slåtterängar kantar älvfåran. Verkligen en härlig färd. Väl framme i Adolfström gick jag ytterligare två kilomerer och hämtade bilen som vi lämnat då vi hoppade in i helikoptern.

Vi var hemma runt 17.30 idag. Tog mig en dusch och nu väntar jag på besök av min Yogavän Berit från Norge, och hennes dotter =)
Berit kom runt 22.15 och jag åkte med moppen för att möta dom, jag guidade dom hemmåt och vi tog en kvällsfika och pratade fram till 00.30. Berit gjorde sin yoga och meditation innan hon la sig...när hon var klar med denna, då sov jag redan (ovaggad) efter en fjälltur å besök =)

Torsdag steg jag (08.00) upp och yogade, hade träningsvärk i vaderna efter 6 km nedför fjällen, aj..å stelt var det. Berit steg upp vid 09.00 sen åt vi frukost då hennes dotter vaknat. Blev havregrynsgröt, nötter, russin & mjölk, gackos (bröd) te, ägg mm sen åkte vi en sväng å tittade på stugan innan dom begav sig till stenudden.

Sen var det bara hem, skala potatis, tina en kycklingfilé åt mig och bege sig till stugan. kl.14.00 skulle vi få matgäster (svärfar med vänner). Gubben stekte souvas, potatis, grädde på murikkan över elden. Själv grillade jag kyckling och åt råstekt potatis och svampsås, till detta åt vi tunnbröd och även vinbärsgéle, Jättegott! Dom ville gärna komma tillbaka på besök, samt att vi vart inbjudna till dom i Dalarna, trots att det var svärfars nyvunna vänner =) Efteråt diskade jag innan gubben ställde sig vid bryggan och drog upp en gädda på 5-6 kilo. Ingen av oss äter ju gädda, men vi erbjöd den till våra Norska grannar som blev glada.

Idag fredag ska jag åka till Luleå, blir i e.m. Jag måste ju och titta på min systersons lilla nyfödda bebis. Dom hade visst kommit på att den lilla skulle heta "Kid" ?? ja,ja, som dom hittar på idag. Alla dessa ovanliga namn, det blir snart ovanligt att ha ett vanligt namn på sina barn... inte lätt när alla ska överträffa alla i udda namn på sina barn. Alla barn är ju ändå speciella, bara genom det under att dom blivit födda, tycker jag =) Dopdatum var visst satt till den 17:e sept. Min Mor har redan börjat fundera vad hon skulle ta på sig till dopet?! Hon ska ju bara flytta först den 9-11 sept.
Jag ska iaf våldgästa min syster A-S, vi skulle äta tillsammans då jag kommer i e.m (17-18 tiden) Kanske kan hennes son med barn komma på besök, så man hinner hälsa på dom små liven =) Ska kolla med syster.

Här kommer lite bilder från onsdagens äventyr.Framme i Adolfström, vi gör oss redo & byter skor inför vandringenHelikoptern anlände och vi ska snart upp i luftenUtsikt från insidan av helikoptern, svårt att se avståndet när man är uppe i luftenVi är framme upp på Tjäckas, det blåser rätt friskt därFikarast på fjällen, myyyysigtVäl nere vid Laisaälven, som forsar fram under hängbron. Som har under vårfloden några ggr spolats iväg. Det är lite läskigt att gå på denna gungande bro.Vackra LaisaälvenPå väg hemåt, efter mat å båtfärd stannade vi kort vid fjällbyn Gautosjö som är omgiven av sköna fjäll och Laisälvens forsar. Platsen är belägen 70 km väster om Arjeplog och söder om Pieljekaise nationalpark. 
Där åt vi varsin glass som Janne bjöd på.
Nu blir det inget bloggat förrän jag återkommer hem på söndag.

Ljus, värme, Kram & Tjingeling


grå sem dag 4

Idag vaknade jag runt 08.00. gav kissarna mat och släppte ut Mango. Sen gjorde jag yoga och mediterade på spikmattan. Min chef ringde precis då meditationen var klar, så jag gick upp för att svara så telesignalen inte skulle väcka gubben. Hon tyckte att vi kanske skulle ha ett yogapass som avslutning på personaldagen i augusti =) låter ju bra.

Vädret var grått hela förmiddagen och jag har haft huvudvärk pga åska i luften. suck! Gubben fick meddela våra ev. gäster som vi skulle bjuda på grillat idag att vi var tvungen att skjuta på detta. Så jag hoppas verkligen att vädret är bättre imorgon tisdag, så vi kan hålla det vi erbjöd.

Jag hann klippa 1/3 av gräsmattan innan regnet satte igång. Men, nu har jag börjat iaf. Vi var en sväng till svärfar och tog lite bilder på rummen, så vi kan planera färger mm. sen var vi syndiga och åkte förbi frasses och handlade mat, pizza. Vi åt båda två bara halva våra pizzor, men då har vi lunch en annan dag.

Sen ringde gubbens chef, han och hans sambo ska eventuellt köpa vårt hus. Vi hade även en annan spekulant, som var in å tittade på huset idag. Trots att vi inte ens annonserat ut det. Men iaf så kom chefen å hans familj. Vi fikade och dom tittade lite mer noggrant på huset. Sen åkte dom runt 20.00 å jag å gubben bänkade oss framför tv:n, såg en film (okänd) med Liam Neelson som var ganska bra. Tycker om han som skådespelare.

Nu e det sent, så kudden har påbörjat sitt lockrop och ögonen börjar fladdra, mmmm dags att gå nu.

Ljus, värme, Kram & Tjingeling
Mango med Cat pose =)Mango tar ut Chanti på promenad

För mage & fötter

Solstice Soup

 

Detta recept gavs av Yogi Bhajan.

Det gör blodet något basiskt, som främjar mental balans.

 

Ingredienser:

5 skivade potatis
1 liten skivad selleri
1 lskivad lök
2 skivor/bit rå hackad vitlök
1 / 4 kopp matolja
2 msk chile pulver
1 matsked gurkmeja
1 msk kummin
1 msk koriander
En nypa cayenne peppar
Salt

 

Beskrivning:

Varva grönsaker i en stor kastrull med potatis på botten. Fyll med vatten och tillsätt salt. Koka upp och koka tills grönsakerna är mjuka. Samtidigt fräser du Chile pulver, gurkmeja, spiskummin, koriander och cayennepeppar i matolja och sedan läggs till i soppan.

Tillsätt vitlök i slutet innan servering.

 

Fotmassage

Detta är inte det enda sättet att ge en fotmassage, men det är så Yogi Bhajan lärs först ut oss. Och om du är nybörjare, kommer det att komma igång.

2 Det är bra att ge dig själv en fotmassage strax innan sängen. Ännu bättre, Ge massage med din make eller partner.

Redo

 

Målet är att stimulera varje nerv slutar i fotsulorna, alla 72 tusen av dem). 2 Trycket på fingrarna på fötterna under massagen slappnar hela kroppen, eftersom varje plats på foten motsvarar ett annat område av kroppen

 

Tvätta dina fötter, helst med kallt vatten för att väcka nerverna. Välj en bekväm plats och du använder massage olja (mandelolja är utmärkt), lägg en handduk under fötterna.

Mentalt sätt dig in i en läkande läge, känna prana /energin i dina händer och din anslutning till universum. Gnid lite olja mellan handflatorna och börja massera processen.

 

processen

På den första foten, börjar med tårna, vrida och dra varje "avsnitt" (mellan knogarna) av varje tå. Börja med basen på stortån, greppa den med tummen och pekfingret och med en vridande rörelse, massage mellan stortån och nästa tå. Sedan, utan att ändra positionen på fingrarna när trycket appliceras, dra med en uppåtgående rörelse.

 

Därefter flytta upp till den mellersta delen av stortån, vrid flera gånger och dra uppåt. Upprepa med den övre delen på stortån och sedan fortsätta till nästa tår, fram till tre sektioner på varje tå på den foten är vridna och drog.

Efter tårna, gå vidare till att massera resten av foten, försökte att täcka hela ytan. Använd din tummar, fingrar, till och med knogarna i en långsam och kraftfull cirkelrörelse. Starta direkt under stortån och arbeta dig iväg över foten tills du kommer till botten av den lilla tån. Flytta sedan ner och massera din väg över till andra sidan. Gå vänster och höger, höger och vänster, från ena sidan av foten till den andra, flytta ner en rad i tid till hälen.

Om du vill arbeta på ett problem plats i kroppen, spendera mer tid att massera sin motsvarande plats på foten (se diagram ovan). Avsluta med en massage av fotleder på båda sidor av hälsenan, sedan snabbt pressa och släpp det sena minst en gång.

 

När du har avslutat den första foten, se till att spendera lika mycket tid på den andra foten. Annars kommer du att känna dig obalanserad. En tillfredsställande fotmassage kommer att ta minst tio eller femton minuter totalt. En bra en, tar cirka trettio minuter (femton minuter en fot), och en Super Deluxe underbar fotmassage kan ta så mycket som en timme.

 

Om du ger någon annan en massage och de faller i sömn, sluta inte. Det är ett tecken på framgång att ha någon att somna. Fortsätt tills du har båda fötterna.

 

Variationer och tillägg

Håll alla tår i handen och flexa dem framåt och bakåt

Massera upp och ner en tänkt linje från mitten av hälen direkt under mitten tå. Detta är en "livlina" och inkluderar dina njurar.

Knåda fötter, som bagare knådar bröddeg.

För att avsluta varje fot, klappa den enda raskt med handflatan. Sedan använda båda händerna, med början vid hälen, dra försiktigt fingrarna upp båda sidorna av foten (överst och enda) som om att dra ut kvarvarande spänning. Avsluta genom att dra upp och bort från toppen av tårna, och sedan skaka händerna ut att bli av med det.

 

Särskild försiktighet bör användas för gravida och menstruerande kvinnor, kontakta med en lämplig vårdpersonal under dessa förhållanden.

 zonterapi diagram


Mango X-tra

Då många av mina bilder visar min kisse Chanti, vill jag bara visa dagens bild på Mango i husses famn. Mango är vår kelgris, den som gillar att vara i famn och är otroligt kelig kisse. Även om vi åker till stugan, behöver inte Mango vara ensam speciellt långa stunder. Vår stuga ligger endast 4 km ifrån vårt hem. Mango är dock 8 år och älskar att vara ute, då han är en utekisse. Vi har kattlucka, så mango behöver aldrig sitta ute i regn å rusk utan går själv in och ut genom luckan, då han vill vara inne eller ute.

Är vi i stugan över natten (då är mango helst ute å jagar möss, fåglar mm) så brukar svärfar som inte bor långt bort titta förbi, kolla så att mango har sina skålar med mat och friskt vatten. På morgonen kommer vi alltid hem, för att utfodra honom och kela med honom några timmar innan vi åker tillbaka.

Då Mango är utekatt kan vi inte ta med honom till stugan. Vi kan inte ha honom i sele och vi är rädd att han ska bege sig ut i skogen, där det finns räv som gärna dödar katter. Därför är det både tryggast och säkrast för vår Mango att vara hemma runt huset och sitt revir.

Däremot har vi funderat och undrat hur det ska gå då vi ska flytta till ett nytt hus, ett nytt revir för Mango. Vi har iaf både hört och läst att man kan flytta en utekatt om man först vänjer honom vid det nya huset. Han måste alltså vara inomhus under en period av ca 3-4 veckor innan vi vågar släppa ut honom. Han skulle dock bli deprimerad om vi försökte göra om honom till innekatt, permanent. Har du som läser min blogg något annat tips ang detta ämne, skriv en rad.Tycker om att mysa i husses famn. Idag 17/7En vinterbild, då är Mango lite rundare av god mat å lite motionGillar att ha kontrollZzzzzzzzzzzzzSover med min syster, trångt å mysigt =)

Ljus, värme, Kram & Tjingeling

Helgen är över, + pic:s

Är nu hemma efter en helg i stugan. Nu är alla knutar å snickarglädje på kåtan målade, det blev riktigt fint. Vi har även ätit surströmming idag i stugan, premiär =)
Svärfar fyller år idag, och surströmming är en av hans favoriträtter. Så han kom till stugan med potatis, lök å strömming. Jag bjöd på äppelkaka å vanilsås till efterätt. Svärfar fick även presenter, en canvas förstoring på hans hund Sally och även en skärbräda med samma motiv av Sally. Han blev glad, hoppas jag =) Han såg iaf glad ut, för han önskade sig förstoring på vovven.

Gubben som skulle sluta röka, varit väldigt duktig tycker jag har fått återfall... tyvärr, så nu är han inte längre i den rökfria skalan. Det har blivit ett ordentligt återfall denna helg. Det som är tråkigt är ju att han hålligt sig under nästan två månader, å nu trillat dit igen. Men, han har högt blodtryck och han måste helt enkelt ta tag i rökning, motion och sin hälsa. Men ingen mer än han själv kan ta beslutet och kämpa för att må bättre!

Vi har även bjudit ett par som vi inte känner på grillning imorgon. Gubbens ex, som vi har bra kontakt med sa att dom brukar fiska i Arjeplog varje sommar. Svärfar hade mött dom igår, så vi var förbi där dom tältade, men tyvärr var bara hon där. Och hon var trevlig så jag föreslog att dom skulle komma över å äta hos oss imorgon.
Blir spännande att lära känna några nya människor.

Här kommer lite bilder från helgen. Ljuset i stugan är inte mixtrat med, det var fantastiskt igår.
Sally i stugan, bild på skärbräda och en canvas tavla som present åt svärfarMin supervackra kisse, Chanti som sitter å spanarHänger på bryggan, ChantiChanti, Lapar lite vattenTittar upp bakom bryggan, nyfiken på allt som rör sigNymålat på altanräcket... blir fint =)Nymålad grillkåtaVackert & spegelblankt på vattnet, chanti förundrasMedans vi målade, sov chanti i "jallan" efter att ha trampat i målafärgen å fått sig en grå tass =)ZzzzzzzzzzzzUuuunderbara färger då solen är på väg ner efter ett häftigt regn tidigare på kvällen, så fiiiint.Avslutar med min vackra kisse på toppen!

Ljus, värme, Kram & Tjingeling


semesterdag 2

Semestern startade med att vi igår åkte till stugan efter att jag haft sovmorgon, dock fick jag huvudvärk då jag inte är van att sova så länge.

Istugan har vi målat grillkåtan i den färg den ska ha, dvs mörk grå med röda fönster å detaljer. Samma som storstugan alltså. Det tog några timmar att måla den, men det gick bra då vi var två. Chanti (min kisse) fick följa till stugan, hon har varit mycket ute den här ggn. Hon ville oxå vara med å måla, så hon satte tassen på det grå locket med grå målafärg på...uch då. Försökte ta bort så mkt som möjligt, men hon fick sig en grå liten tass. Efter det ståhejjet la hon sig att sova i den "jalla" som svärfar byggt, visar bilderna sen. =)
Det var en mkt fin kväll ute å vi la oss runt 24.00 snåret.

Imorse vaknade jag 06.00 suck, var svårt att somna om, men låg å slappade till runt 07.30 då jag steg upp, gav chanti mat och lekte lite med henne. Sen på med regnrocken för ett besök på utedasset. Då morgonen bjöd på regn. sen lite frukost varav vi runt 09.30 begav oss hemåt till Mango, för utfodring av honom.

Svärfar ringde och hade rensat förrådet, ville vi skulle komma och se om det var något där som vi var intresserade av. Å det var några prylar vi behöll.

Vi (gubben) ska ju ta över hans hus, så det är mkt prat om hur vi ska förbättra och ändra i huset nu. Golvet ska tas upp och göras bergvärme, för att sänka boendekostnaden, köket ska förbättras en aning, med färg, skåp och nya bänkar, badrummet ska ändras med toastol och bubbelbadkar, & klinker på golv och kakel på väggar. Färger å sånt ska även det ändras. Jag kanske får min dröm uppfylld iaf, gubben har ändrat sig och är inte lika negativ till att jag gör om ett uteförråd till yogalokal. Jag ska t.om få värme på golvet där. Tvättstugan ska oxå förändras, nuvarande dusch och tork utrymme ska bli förråd och duschen ska in i nuvarande tvättstuga/groventré och ytterdörren där ska flyttas in i garaget å väggen ska återställas. Så det är mkt planering nu.

Bilder kommer nästa inlägg, nu tillbaka till stugan å ev. fortsätta måla. Svärfar fyller år imorgon, så vi ska fira honom i stugan (om vädret är gott, med sol) med att äta surströmming, fika gott och ge lite presenter.

Ljus, värme, kram & tjingeling

Om/När jag älskar mig själv...

När jag började älska mig själv, förstod jag, att jag alltid och vid varje tillfälle befi nner mig på rätt plats vid rätt tidpunkt, och att allt som sker är riktigt – utifrån detta kunde jag vara lugn. Idag vet jag att detta kallas TILLIT.

 

När jag började älska mig själv, kunde jag urskilja, att emotionell smärta och lidande endast är signaler till mig själv, att jag lever i konflikt med min egen sanning. Idag vet jag att detta kallas ATT VARA AUTENTISK.

 

När jag började älska mig själv, slutade jag längta efter ett annorlunda liv, och jag kunde se, att allt runtomkring mig är en uppfordran att växa. Idag vet jag att detta kallas MOGNAD.

 

När jag började älska mig själv, slutade jag beröva mig själv min fria tid och jag slutade med att planlägga storslagna projekt för framtiden. Idag gör jag endast sådant som ger mig fröjd och glädje, sådant som jag älskar att göra och som får mitt hjärta att sjunga och jag gör det på

mitt eget sätt och i min egen takt. Idag vet jag att detta kallas ÄRLIGHET.

 

När jag började älska mig själv, befriade jag mig från allt som inte är bra för min hälsa – mat, människor, ting, situationer. Allt som hela tiden drar mig ner och bort från mig själv. Till att börja med kallade jag det för sund egoism, men idag vet jag att det är KÄRLEK TILL MIG SJÄLV.

 

När jag började älska mig själv, slutade jag med att alltid vilja ha rätt och ända sedan dess har jag mindre fel. Idag har jag upptäckt att detta kallas ÖDMJUKHET.

 

När jag började älska mig själv, vägrade jag att fortsätta leva i det förgångna och att oroa mig inför framtiden. Nu lever jag endast i ögonblicket, där ALLT äger rum. Idag lever jag dag för dag och kallar det MEDVETENHET.

 

När jag började älska mig själv, insåg jag, att mina tankar kan göra mig eländig och sjuk. Men när jag kopplade ihop det med mitt hjärta, blev mitt tänkande en värdefull kompanjon.

Denna förbindelse kallar jag idag för HJÄRTATS VISDOM.

 

Vi behöver inte längre frukta vare sig meningsskiljaktigheter, konflikter eller problem med oss själva eller andra. Till och med stjärnor stöter samman ibland, varvid nya världar uppstår. Idag vet jag att det är det som är LIVET.

 

Charlie Chaplin

Kärlek till Universum


Tomorrow Vacation

Japp, idag öppnade jag på jobbet 06.15 och slutade tidigare då jag fick ta ut friskvårdstid och jobbade in min lunchrast. Friskvården för mig idag blev att sova, var så hemskt trött och har varit heeela veckan efter auktion. Pga för lite nattsömn och ingen helgvila. Men nu är det alltså dags för lite vila å återhämtning, hoppas jag. Gubben började direkt med att vi ska till stugan å måla... ja, då får det då bli varnare, tänker inte måla om jag måste klä mig i långkalsonger å polotröja.

Idag är det verkligen kallt, endast +10 grader imorse och nu ca 14 varma grader på termometern. Men Brrr men imorse åkte ändå sommarbyxorna med korta ben på. Ute på altanen ska vi sitta å skaka om så med filten omlindade. Nä, men nog kommer väl sommaren tillbaka igen? Det är flera veckor kvar av sommaren och jag har ju just fått semester så....Den kommer. Jag får hålla både tummar och tår.


Svärfar å en arb.kollega till gubben var förbi en sväng och drack kaffe. Pratade om silveryran som är i helgen här i Arjeplog. Citat ur arjeplogsnytt; "Silveryran, som ser ut att bli den största festival Arjeplog någonsin har upplevt.
Tivoli, mat-tält, uppträdanden, bil- och mcutställning, gokart, tävlingar och aktiviteter för hela familjen avlöser varandra hela dagarna och kvällarna" Kevin Borg från Idol ska sjunga på Fredagkväll och även E-type ska sjunga här på Lördag. Kanske inte så imponerande, men med tanke på att det är endast 3100 invånare i Arjeplog är det kul att ngt händer. Det är möjligt att vi tar en tur på cyckeln å kikar på yran =)Sommarrecept iaf...
Receptet/Lax i foliepaket 4 port.

400 gr lax i tärningar
ca 20 små färskpotatisar
Morötter
Tomater
Lök, gul eller röd
Broccolibuketter
Paprika i valfri favoritfärg
persilja
1 dl gräddfil
1 vitlöksklyfta
Dill
Pressad citron
Salt och peppar

Gör så här:
1. Hacka tomater i klyftor, gul eller röd lök i klyftor, paprika i bitar, morötter i bitar, potatis i bitar
2. Kokar potatisarna och morötterna tillsammans i saltat vatten så de blir halvfärdiga.
3. Blandar tomat, lök, paprika,broccoli lite dill och saltar och pepprar och pressa över citron.
4. Sedan lägger du kokt potatis- och morotsbitarna tillsammans med de hackade grönsakerna på en stor bit folie. Överst laxbitarna och sist toppar med en klick gräddfil och kryddar med pressad vitlök, persilja.
5. Lägg dem på grillen i ca 15 minuter eller tills laxbitarna ser klara ut. i ugnen 200 grader i ca 20-25 minuter.


Glad semester

" Dammet och det som ska göras nu, finns även kvar i morgon, om du skulle vilja välja något annat att göra idag"
 
Ljus, värme, Kram & Tjingeling

Ps; Plockade våra första, 7st röda jordgubbar idag, mums DsAuktionsbilderna & lite till salu

Här kommer några bilder från helgens auktion. Idag känner jag mig otroligt trött och har huvudvärk. Den sistnämda kan ju bero på åskan i luften, tröttheten mer på att jag inte fått vila dvs; helgen var ju rätt energikrävande. Så inte någon vila, sov dåligt pga dålig ventilation i rummen på övervåningen och de varma nätterna på en madrass.Allt utplockat, mkt var det

Opel-91 bortvräkesKoppar kaffepanna och Vällingklocka i mässing

Vällingklocka Klockan gjord av mässing 23cm hög omkrets 22cm 5,8kg
Pris endast; 2900kr Om du vill köpa den
En vällingklocka är en klocka som förr användes för att sammankalla
gårdsfolket på en större gård till måltider eller signalera arbetspassens
start och slut. Redan på 1600 talet började man använda vällingklockor men de
blev populärt vid 1800 talet

Härligt stor Kaffepanna gjord av koppar rymd 15 liter pris: 900kr

Finns kvar att köpa! Intresserad, hör av dig.Mors fina blommor att avnjuta vid besökVar till stugan igår i det vackra vädret. Grillkåtan passar riktigt bra där.
Nu är den bara grundmåladAvslutar med en sommrig bild av årets knipa med två ungar. Vi tror det kan vara kull nummer två...

Ljus, Värme, Kram & Tjingeling


ilska, pengar & trubbel

Igår fick jag ett samtal som upprörde mig en hel del. Av samtalet framkom det att en del personer känner sig orättvist behandlade, trots att just dessa personer är de som uppträder både fult och genom sitt själviska ego, agerar därefter. Detta ger ett resultat av frustration och ilska. Pengar kan skapa avgrunder mellan människor som förr faktiskt tyckt om varandra. Vi människor är dåliga på att hantera pengar, vårt ha begär blir lika med vår självkänsla och trygghet. Och hu vede den som hotar detta. Ordspråket; "mycket vill ha mer" är rätt så talande.

Jag upprörs hur en del människor kan fara med osanning, vara själviska och fara ut mot människor som dom redan vet är i ett underläge, bara för att hävda sig själv. Jag får en hel del av skopan i det hela, då jag står upp för den svagare. Gamla saker som hänt för länge sen kommer upp i ilska, och det jag den gången ville var att vara omtänksam om de personer det gällde. Då får jag nu höra att jag var krävande? En del människor kan man bara inte vara snäll mot, för de vänder det till ngt annat som dom själva uppffatar det som. Denna gång var min omtanke i deras ögon bara krävande... Suck!

En tung besvikelse har jag även fått känna på under denna korta vecka. Att hoppas och tro att ngt bra ska ske, visar sig inte heller vara det som det såg ut att vara. Återigen är pengarna och tilliten som spökar. En dröm jag haft gick om inte, föll i spillor då nivån eller balansen inte är på samma nivå. Ibland är det för jobbigt att bara skaka av sig drömmar, sätta undan dom i malpåse. Drömmen som kändes så nära, nästan runt hörnet försvann lika fort som det kom. Och det gör ont i själen. Att inse, se verkligheten så klar som den faktiskt är, känns tufft när den blir så bländande. Jag känner ilska, besvikelse och sorg över en dum dröm...

Min sambo ska få överta svärfars hus, och verkligheten med det är att det är min sambos arv (som han uttryckte det) Detta innebär att det blir till att flytta från nuvarande hus till ett annat. Men jag antar att känslan att vara inneboende med c/o adress är definitivt ett faktum. Vi är inte ens sambo, så bakdörrarna står vidöppna... går vi framåt eller kliver vi bakåt?

För övrigt jobbar jag fortfarande denna vecka. Frågade min chef om att få gå en barnyoga utbildning, mot ersättning... men idag trodde hon det skulle bli svårt. Då jag inte är fast anställd. Ändå vill dom gärna ha barnyoga?

Dagens känsla är nog; Rotlöshet och en viss ensamhet

Den gångna auktionen

Åter tillbaka i Arjeplogsmetropolen, he,he. Det var en hektisk och ganska jobbig helg för alla, och inte minst för min Mor som auktionerade bort delar av sitt hem till ett väldigt lågt värde. En del otroliga utrop fanns med. Som hennes vackra kristallkrona, gick för 200 kr!!!! Fatta. Och hennes stora vackert utsnidade ekskåp slog auktionisten iväg för 40 kr!! Inte ens handtagen kan du få på den om du köpt den ngn annan stans, pust. Min Mor var rätt förtvivlad över dessa saker, och mkt mer. Auktion idag är verkligen fyndarnas marknad. Där vackra saker går för en spottstyvel.

Fredag kom jag dit runt 11.30, tar ju en stund att köra från Arjeplog. Och ärligt var jag tröttare på fredagmorgon än vad jag räknat med, så jag steg inte upp förrän 07.15 å kom mig iväg runt 08.20 efter att tankat bilen å lastat den med allt som skulle medföljas. Fick även stanna två ggr för att handla till Mor.
Det var massor av grejer, sätter in bilder så snart jag laddat ur kameran.

Lördag var det ösregn å åska från morgonen, jag bad om sol till universum och generös som himlen kan vara blev det sol efter kl. 10.00 vilket passade utmärkt. Tack universum! Auktionisten Hans kom runt 08.30 och det pratades om hur han ville det skulle gå till väga. Mor glömde i all stress att göra/säga till om minipriser på några viktiga saker, som en del glas, möbler å den vackra kristallkronan...men, inte mkt vi kunde göra åt det efteråt.
Vi sålde korv å fika och mest gick korv å kaffe samt läsk under dagen.

På kvällen, efter att vi stökat bort från gården så det såg någorlunda fint ut igen, verkade kylen gått sönder. Carina hade lånat min mobilladdare och laddat i köket, så den hittade jag inte på lördagkväll. Men kylen, droppade och frysfacket tinade och vi blev förtvivlade, inte det här oxå!! Letade proppar, längre stegar, bytte och mixtrade och ingenting hjälpte. Ner med de känsligaste varorna till källaren och sen hoppas att vi får tag i en elektriker på söndag.
Avslutade kvällen med en kass omgång av yatzy...

Söndagmorgon, dags för hemfärd och jag vaknade massor av ggr under natten, hett,hett. Steg iaf upp 06.45 och kom ner till ett tomt kök? Ingen morgonpigg Mor, hon sov otroligt nog ända fram till 08.00 denna morgon. Utmattning. Iaf skulle jag sätta på radion, inte ett ljud i denna... letade för att hitta om kontakten var i? Hittade en lös sladd till en skarvsladd som jag satte i väggen, vips startade radion och KYLEN! Carina som lånat min mobilladdare hade dragit ut sladden till kylen, genom skarvdosan. Där fann vi felet. Lördagskvällen var vi för trötta för att hitta sånt enkelt fel =) Så allt löste sig, även mobilladdaren hittades...men tror jag ändå glömde den hos Mor.

Ljus, värme, kram & Tjingeling. Nu brått till jobbet.

Bilder kommer.

Bli en pingvin...

Pingviner,

När pingvinerna väljer sig en partner, är det honan som bestämmer om hon vill ha hanen eller ej. Pingvin hanen väljer en hona han är intresserad av och visar sitt val genom att välja ut den finaste stenen han kan hitta och rulla den till hennes fötter. Stenen är en gåva och ett bevis på hans kärlek.
Det är dock ganska ont om stenar under parningstiderna eftersom de behövs för att bygga väggar runt pingvinernas bon, så det är ganska vanligt att pingvinerna knycker stenar från varandra.

 
Om honan accepterar hans gåva, ställer de sig mage mot mage och sjunger en parningssång.

du vet vem du är.. & jag har valt min pingvin.. Dom kan antingen leva tillsammans tills nästa parningsperiod då de väljer en ny partner. Eller så kan det hända att dom skiljs åt pga deras migrationsbeteende. Men då återförenas dom oftast och när dom gör det så ställer dom sig bröst mot bröst, lyfter huvudet högt och sjunger högt, samtidigt som deras små vingar vibrerar, precis som när dom valde varandra första gången.

 

Två veckor efter att de har bildat ett par fullbordas deras förhållande. Hanen visar vad han har för avsikter genom att lägga sitt huvud tvärs över sin partners mage. De ger sig sedan iväg på en långväga vandring för att hitta en privat plats, men själva parningsakten varar inte längre än tre minuter. Ingen av dem kommer att para sig igen förrän om ett år.

 

Pingvinernas vingar är omvandlade till simfenor och de kan inte flyga alls längre. När de går rör de sig också klumpigt och hoppar ofta fram. Men i vattnet är de som snabba torpeder och simmar lätt ifatt de flesta fiskar.

 

Själv tycker jag att pingvinerna har ju fattat grejen. Tänk dig att du bara står å hänger, å en man har spanat in dig. Han sjunger & dansar för dig och dessutom ger dig den finaste sten han kan hitta. Smart va!

 

Kanske vi inte passar så bra i just pingvindräkt, men spelar det ngn större roll? Om vi alla liknar varandra =) Sen så litar pingvinerna på varandra, till 100 % Ingen mer förökning under det året, kommer dom bort från varandra försöker dom hitta igen varandra. Så står dom där mage mot mage å sjunger parnings sång =) Gulligt

 

Honan lämnar sen sin utvalde å sticker iväg, lämnar sin enda arvinge till sin gubbe, som hon endast känt under två-tre veckor. Simmar iväg på milslånga färder efter mat och han, den utvalde sitter kvar, burrar in sig i sin kostym å troget väntar i bitande kyla. Kommer hon inte tillbaka, förolyckas eller dyl, då dör han av svält!

 

Slutsatsen av denna pingvinfakta; Varför krångla till allt så förskräckligt i våra liv? Bestäm dig för att leva för din partner och skjut egot åt sidan. För mkt ego gör att vi inte hittar någon livslång partner. Då räcker det med att se sig själv i spegeln å beundra det man tycker bäst om. Vill du ha en partner som lever upp till dina förväntningar? Då är det egot som väljer. Vill du göra om din partner, så är egot även där och styr.

 

Visst ska vi bygga upp våran självkänsla, och när vi är trygga i vår identitet är det inte egot som härskar.

Ge någon du tycker om en sten idag =) Och tro på dina drömmar!TÄNKVÄRT!
Det enda botemedlet för kärlek är Mera kärlek!


Ljus, värme, Kram & Tjingelingslut muskler

Började 07.30 idag, gick med barnen till Krajas hoppborgar, vilket dom tyckte var roligt =) Tillbaka till förskolan för Lunch. Idag då barnen ätit mellis, sa jag till en av flickorna att hon skulle plocka undan sitt glas som hon använt och den smörkniv hon lämnat, för att sätta på vagnen där barnen ska lägga det dom använt på. Då får jag till svar -Jag har inga muskler! -jasså, vart har dom tagit vägen? -Jag är för liten för såna!
Hm...ja, det var lite tjuvroligt så jag lät henne gå =)

Pratade lite med chefen idag ang friskvården på jobbet, men det ser rätt struligt ut med schema å dyl. Friskvården ska iaf påbörjas vecka 34, å jag är anställd till 12 sept. Så tre veckor får dom iaf =)

Fick svar av gubben idag, och han stannar hemma med katterna. Tyckte att han hade nog att göra, för att åka & vara hjälpsam åt någon annan på sin semester (sin svärmor) Så, då åker jag själv då. Jag har tagit en semester dag imorgon, jag som jobbar så att jag iaf kan hjälpa min mor vid hennes auktion på lördag 9/7.

Vädret var kanon bra på förmiddagen ända fram till kl. 14.00 då det kom både åska å regn. Det gick tack och lov över till kl 15.00 skönt, korta å intensiva regnskurar.

Har slängt i en tvätt, ska packa ner några plagg, då det är osäkert vilket väder det kommer bli på lördag. Jag hoppas ju att sambon kommer att åka hem till katterna, både på dagen å sova hemma nu när jag åker bort. Och att solen lyser på oss i Gunnarsbyn.

Här kommer lite bilder från igår, då jag var en sväng till stugan å från idag. När Chanti fick komma ut på Lunchen, i sitt nya sele. Hon tyckte väl inte så där jätte mkt om det, då jag måste trä det över huvudet. Kan vara en vanesak iof.
Sally i vattenbrynet, vid stuganMin moppe vid stuganBlommorna i stockenChanti i sitt nya fina sele =)

En ny...

Idag fick min systerson & hans sambo en liten kille =) GRATTIS. En helt ny liten person, jättekul!
Dom har ännu inte hunnit få in den lille på webbisar, Norrbottens Läns landsting. Kommer väl =)

Dagen har varit somrig och varm, vi tog med barnen och gick med dom 11 till Krajas lekplats för att få göra ngt annat än bara vara på gården. Det kändes bra.

Var efter jobbet till stugan, tog moppen dit. Gubben hade varit hem en sväng på f.m och tankat moppen, trevligt. Han hade även passat på att handla.
Svärfar kom oxå, och rökte fisken som gubben hade fångat i måndags =) Tar med lite till Gunnarsbyn när jag åker dit. Vet inte ännu om jag åker ensam eller om gubben kan tänka sig att följa och hjälpa till...

Auktioner kan vara rätt krävande. Jag jobbar ju ännu dvs ingen semester förrän slutet av nästa vecka, men jag åker och hjälper min Mor ändå. Men man kan aldrig kräva eller förvänta sig att andra ska göra eller ens tänka som man själv gör, då blir jag bara besviken. Ingen idé att lägga energi på att spekulera kring det. Om gubben följer eller ej... alltså.


Ljus, värme, Kram & Tjingeling
Grattis till den lilla!Ljus & Kärlek!

kyligt

En helt vanlig dag utan några svindlande händelser.
Imorse var jag aningen trött, började jobba 06.15 gäsp. Men det gick bra, fick första barnet kl 06.30 =)
Kunde jobba in lunchrasten, så jag slutade 13.30 väldigt skönt. Cyklade till affären och handlade te och lite annat smått å gott. trampade hem igen å pratade med gubben. Han undrade om jag ville komma till stugan å äta, det kändes kallt ute så jag tvekade ett tag. Tempen ligger bara på +16 grader å blåser lätt.

Sen ringde jag svärfar och undrade vad han sysslade med, han skulle köra till stugan =) så bra, kan jag lifta, undrade jag? Å det gick jättebra. Så vi åkte dit och lagade lite hopplock av kyckling, renskav och grillkorv, lite råstekt potatis å bröd bidde det. Jag höll mig till kycklingen.

Vi planterade en blomma och efter några timmar i stugan tog jag moppen hem. Den stod kvar där sen jag åkt till stugan och körde bil hem igen =)
Gubben skulle ut å fiska, så jag hoppas det blir mkt fisk. Om jag inte varit så trött å frusen hade jag följt med honom ut å fiskat. Men det får bli sen.

Nu lite tv å sen blir det kuddkramning.Fick Chantis nya sele på brevlådan idag, fast hennes är i lila färg =)
Tar bild på henne sen då vi har provat den.

Ljus, värme, kram & tjingeling

Naken under handduken

Hej! Ny vecka och förhoppningsvis kommer den oxå vara varm och skön. Till helgen som ni sett, ni som tittar in här. Då är det auktion i Gunnarsbyn.
Igår kom min bror med sambon Lena på besök, Jättetrevligt! Dom kom hit först, till huset. Jag hade klippt hela gräsmattan (vilket inte gubben brukar göra) Svetten rann och jag insåg att en dusch var ett måste. Så jag skrev ett sms å kollade vart dom var, 10 min är vi hos dig skriver brorsan då han svarar. Skit, då får jag lägga på en rem å slängde mig in i duschen, stod å torkade mig då det knacka på dörren. Svepte handduken om min blöta, kropp å sprang till dörren. Visst där stod två leende gäster. Jag visade in dom å fick sen gå på toa å torka mig klart å klä mig i all hast.

Vi tittade lite på kort och drack kaffe (jag drack te) å sen körde vi iväg till stugan. Där grillade jag fisk och vi åt både rökt och grillad fisk, råstekt potatis, sås och sallad. Supergott med Harr & Sik =) Svärfar & Sally kom dit, och när vi ätit klart bjöd han över oss på fika.

Sen, efter mat & prat gick vi runt & visade vad vi hade i stugans omnejd. Bror & sambon tyckte vi hade ett litet paradis =) kan ju bara hålla med. Efter detta åkte vi upp till Galtis Pouda och utsiktsplatsen. Lena tyckte det var jättehögt och var rädd vi skulle falla över kanten. vilket inte var ngn risk. Därefter begav vi oss neråt igen, och åkte till svärfar för en fika. Där satt vi nog en dryg timme å han visade och berättade lite om sin Kina resa för oss alla. (vi hade ju hört, men bror med sambo tyckte det var lite kul) Sen hade klockan tickat iväg så pass att vi åkte hem till huset och satt å surrade till runt 01.30 innan vi gick till sängs.

Steg upp runt 07.00 med bror, satt vid köksbordet å surrade. Gav honom massage och lite senare kom Lena & sen gubben min upp. Vi gjorde frukost och sen var vi en sväng in till samhället, till vår lilla present affär. Där hittade jag "samiskt" mönstrade muggar, så G & L köpte dessa för att ta med lite presenter till sina vänner. Det tyckte dom var bra =) Sen skjutsade dom mig till jobbet. Därefter skulle dom titta in på silvermuséet och vidare ner mot östersund efter det.

Lite bilder =)Mat på bordetVåran välkomstblomma i år, i stuganUtsikt igår kvällKniporna var ute å simmade på vattnet
Sally sitter å tittar på ngt i skogen

Sen på Galtis poudaDär fanns det lite renarUtsikten från Galtis
Bror på GaltisG & L

Arjeplog är vackert!

Arjeplog har över 8000 sjöar. Här finns många orörda älvar och ett rikt djurliv. 
Över 30 000 renar har sitt hem här. Björn är vanlig, liksom älg och skogsfågel som tjäder, orre och ripa.
Järv, bäver, lodjur, örn och ugglor kan du också träffa på om du har tur.Silvermuséets byggnad


Ljus, värme, kram & Tjingeling

rökt fisk & chanti

Under lördagen har jag städat och fejjat, känns som om det var mycket välbehövligt. Skönt att fått det gjort. Och faktiskt är det rätt trevligt att städa då man har tid, regnet droppar från himlen och jag i min ostrukturerade städning får städa som jag vill, resultat brukar ändå bli bra. Solen kom sen på eftermiddagen, vilket oxå var glädjande.
Gubben har målat å fejat i stugan för att få grillkåtan grundad. Rökt fisk med svärfar har han oxå, för imorgon kommer bror Gunnar & Lena på besök. Dom ska bli bjudna på rökt fisk. Ikväll var gubben oxå ut på en fiskesväng och fångade två fiskar, som vi oxå ska grilla. Så imorgon blir det en riktig fiskätar dag, kan min bror behöva =)

Söndag; Steg upp 08.30 och gjorde yoga i mitt nystädade yoga rum vilket kändes fint. Bror å sambon kommer inte förrän runt 14-14.30 och då ska vi åka till stugan. Hoppas att även solen tittar fram då. Vi ska äta fisk, råstekt potatis, sallad och lite tunnbröd till. Riktig sommarmat. Idag har jag tvättat lite, förberett potatisen och ska salta fisken. Sen ska jag hinna klippa gräsmattan och duscha, så ingen rast & vila =)

Här kommer lite bilder på Chanti från midsommar i husbilen.

SovplatsenHm...vad gör matte?Lite midsommar putsningSka ta mig en titt på den här saken, jag blivit instängd iÅ kolla matte, en sån där som flyger...-jag tar denJag e det finaste matte har, därför får jag sitta på bordet =)

Ljus, värme, Kram & Tjingeling

Forsränning, fiske

Forsränning i Gunnarsbyn, Råneälv

Rafting/Forsränning på Råne och Kalix älvar. Här  erbjuder man flera olika typer av forsarrangemang i forsklass 2 -5. Beroende på aktuella vattenstånd i älvarna använder vi oss av olika farkoster. Vid Kamlunge forsarna I Kalix älv Alt. Råne Älv erbjuds forsränning. Vi utrustar samtliga med nödvändig utrustning för dagens paddel äventyr (hjälm och flytväst, Våtdräkt, våtskor Vi gör en  säkerhets instruktion innan vi börjar forsränningen.Sök på Gunnarsbyn och forsränning så får du upp all information du behöver

Råne älv är landets största laxförande skogsälv och är oreglerad. Den har sina källflöden från Råneträsket med omnejd i den Lappländska vildmarken och är ca 21 mil lång. Den rinner i stort sett genom vildmarksterräng förutom på älvens nedersta del, där den mynnar ut i havet vid Råneå. Älven är i stort sett tillgänglig från Mårdsel och ner till havet. Uppströms Mårdsel nås den endast i begränsad omfattning med skogsväg.

 
Råneälven, och den sträckning som går genom Bodens kommun, bjuder ett fint fiske efter flera arter; harr, öring, gädda, abborre, lax och sik finner man på olika ställen.

-ett fiske som kan vara smått fantastiskt emellanåt

Råneälv som rinner genom Bodens kommun har goda förutsättningar för att bli ett bra laxfiskevatten. Det jobbas aktivt med fiskevården, bland annat så rensas och återställs vattnet efter flottnings epoken som varit stor i älven. Förekomsten av lax är idag endast sporadisk, men eftersom det jobbas aktivt för att återskapa laxfisket är förhoppningarna stora.

Kan köpas på Ica Stigs livs tel: 0924 - 211 75 Gunnarsby livs Tel: 0924 - 210 10 Turistbyrån Tel: 0921 - 624 10

Sommar som vinter kan man fiska i råneälven och dess omnejd


Sommarauktion 9 juli

Välkomna på sommarauktion i Gunnarsbyn.

Många fina och roliga fynd att hitta och botanisera kring

Korv & Fika försäljning under dagen

Datum 9 Juli, start kl. 10.00

Lingonvägen 10 i Gunnarsbyn. Kör mot Neimisel/Sörbyn

Gunnarsbyn är en småort i Bodens Kommun, beläget vid råneå älv. Ca 7 mil från Luleå och ca 45 km norr
från Bodens tätort.

Idag består Gunnarsbyn av ca 100 hushåll. Byn har två livsmedelsaffärer, skola, kyrka (invigd 1928), Folkets hus,
bagarstuga och fin sportanläggning med bland annat gräsplan, grusplan, tennisbana, elljusspår och fina lokaler.
 
Redan för 3 500 år sedan var Gunnarsbyn bebott. Fornlämningar på sluttningarna av bergen öster om Råneälven vittnar om boplatser som låg nära de delar av havet som gick upp i Råneälvens dalgång. Råneälven som är en av de få outbyggda skogsälvarna i Sverige, flyter igenom byn och bjuder på fina fiskemöjligheter, badplatser
och skön natur. Idag bor här ca 156 personer.

Om du söker på google, kan du hitta en hel del information om Gunnarsbyn.


Vy från kyrkan.

Även Huset till salu:

Med en boendekostnad på 313 kr/månaden! • Bostad i Gunnarsbyn. Bostad till salu!

  Pris 160 000 kr för huset.

  www.booli.se/Alla_bostader/Tatort/Gunnarsbyn


 • måsten?

  Vaknade 02.45 av att gubbens son Pontus kom hem efter fisket. Jag ser dock aldrig någon fisk, trots att han fiskat hela veckan?? hm. Sen vaknade jag runt 05.30 med en otäck huvudvärk, men vände på mig å hoppades att den skulle ge med sig...icke. 06.30 tseg jag upp och tog en migrän tablett, en dryg halvtimme senare kom illamåendet iaf, så en ny tablett hämtade jag. Somnade och blev väckt ca 09... av syster Å som ville att jag skulle lämna in travet idag...mmmm, det löser sig å vi la på. somnade om och vaknade av sms 11.00 av sambo som var i stugan.

  Steg upp 11.15 idag och kropp & knopp känns otroligt tung och seg. vädret är grått utanför, tack å lov. Ja, idag ska jag städa...hela huset behöver sig en genomgång. Hoppades att sambon vill hjälpa till men han vill påbörja målning av grillkåtan. Så jag får städa ensam... Han var dock hem en sväng å tog sin medicin å jag kunde åka och spela på DD som jag lovat syster.

  Jag var in å handlade oxå, då det nästan var tomt i kylen. När jag jobbar heltid, hoppas jag ju att sambon kunde sköta den biten. Han hatar dock att handla, men. Han var dock å köpte oss en ny rullgardin till sovrummet, då persiennen gått sönder å Chanti är som tokig och stå där och "bläddra" på natten. Vilket låter en hel del. Inatt lämnade jag en lite glugg, då nya rullgardinen var uppsatt av gubben, så att hon iaf kunde sitta på sovrums bläcket å titta ut. Inget liv utan lungt å skönt inatt.

  Nä, nu ska här plockas å fejas lite grann utifrån mitt mående...som dock är lite ur balans. Stress, spänningar och trötthet ilar runt i mitt system. Önskar att jag fick en helt engen vecka med återhämtning.

  Mor ska ha auktion om 1 vecka, den 9 Juli. Jag har lovat komma, men insåg att jag jobbar ju två veckor till innan min sem. Får se om det går att lösa att ta en sem dag frdag den 8:e, så jag kan åka dit... Hmmm.

  Ljus, värme, Kram & Tjingeling

  Katt gård, lösaktig

  Jag sitter å funderar om Katt "gårdar" till min katt, så att hon kan vara "LÖS" ute. Just nu går hon i koppel, men jag skulle behöva en kattgård för henne. När man städar och vädrar inomhus, behöver hon en lugn å skön plats att kunna sitta ute på/i och titta på fåglarna å jaga flugorna =)

  Försökte hitta ute på nätet, fick där en del tips som jag ska följa.

  Fördelen hade varit en större bur som var flyttbar, men ändå så att hon inte kände sig så instängd. Kanske sätta hjul på? Har ni tips å bra idéer så skriv gärna en kommentar.


  Kanske ngt sånt här??? Nu var ju inte detta på hjul, men kanske om man halverar det?  Å jag kanske skulle köpt en cyckelkorg så hon får följa på cykeltur... eller är jag överdriven då mån tro?


  Fick en fin bild på Sally av svärfar.


  billigt

  Nu har vi sänkt min Mors hus till ett "ge bort pris" endast 160000 kr för ett stort hus med 6 rum och flera uteförråd, dubbelgarage å jättefin tomt. Kan vara att det ligger i Gunnarsbyn, men vad är 3,5 mil idag (till Boden, 7 mil till Luleå) Att bo billigt och i skön å avkopplande omgivning måste ju vara värt guld?? Här i Arjeplog är priserna jättehöga. Många vill ha hus i den underbara naturen.

  Men NUuuu har hon en seriös spekulant från Norge som ska titta på huset på måndag. Vi hoppas och håller tummarna och önskar av hela vår själ att hon ska kunna sälja nu när hon fått lägenhet i Luleå från september.

  Idag jobbar jag till 17.30 Pust, får se om jag uppdaterar något ikväll. Gubben skulle åka till stugan. Där skulle han grunmåla kåtan, det kommer bli såååå fint.

  Ljus, värme, kram & tjing!

  Huset till salu, Gunnarsbyn

  RSS 2.0