Onsdag 31a

Idag vaknade jag runt 07.00 men det var så tyst och hörde min Mors snarkningar från v-rummet. vände på mig och slumrade till 07.40 då jag hörde att Mor var uppe och satte på kaffepannan.
Steg upp och sa god morgon, att vi vaknade ju som samma tid idag - nä, hon hade varit uppe sen före 07.00?? Jag anklagar inte henne för att luras på något sätt, men ibland undrar jag om hon vill att det ska vara på ett sätt så upplever hon det kanske så. Men, inget att haka upp sig på.
 
Frukost; 1 ägg, två små rostade surdegsbröd med lite kaviar, te samt en smoothie på 1 banan, blåbär, linfrö, frooschen juice ½ dl samt lite fil.
 
Duschade och klädde mig då jag skulle på Hot Stone massage hos en gammal kollega. Det var så gudomligt skönt men hemskt ömt och gjorde lite ont på vissa ställen där jag hade en hel del spänningar.
Dock efteråt kände jag mig mjuk och nöjd =)
 
Kom tillbaka till Mor runt 12.10
Åt lite LUNCH: 4 dubbelrån med ost, te
 
Och 13.30 hade hon tid hos frissan, så jag och sonen följde med henne dit. Vi lämnade henne i frissans händer å passade på att titta på Åhlens. där hade de limegrön färg. då Mor vill färga om ett överkast åt mig att ha i gäststugan. Jag tyckte det var dyrt med 160 kr, å sa att jag kunde ju köpa en pläd eller nåt så slapp hon färga. Nix, Mor var bestämd och skulle nu färga då hon bestämt sig .Vilket iof är jättegulligt. tyckte bara att mkt jobb för ett överkast till en gäststuga, kan dock bli jättefint.
 
Sen var jag på Cubus å där hittade jag tre olika vita koftor, som min Mor var ute efter. så när hon varit klar hos frissan gick vi dit å kollade. Hon tog en av dessa för 199 kr. en fin, rätt söt kofta. själv tog jag också en huvtröja i en bourdox färg, jättefin för 199 kr.
 
Sen promenerade vi så vidare med små pauser då Mor numera rör sig otroligt lite, så nu orkar inte hennes ben eller kondition. Så köpte hon färg på Åhlens å sen körde vi mot Storheden där jag skulle återlämna en tavlelram som inte passade.
Vi var även på Willys och handlade samt pantade burkar och en sväng in tll Jula, samt outlet men hittade inget spännande.
 
Därefter åkte vi så hemåt. när vi närmade oss kyrkogården ville jag veta vart syster var begravd. Men då vi kom dit och jag inte parkerade där hon brukar stå, vid kapellet hittade hon inte. jag tänkte ju att vi skulle köra så nära som möjligt då hon klagade på ont i benen, blev det en olusig situation istället.
 
Jag körde runt kapellet, även in framför kapellet, till slut fick jag be henne kliva ur bilen så hon kunde orientera sig, då hon har NOLL lokalsinne. Ja, då hittade hon äntligen, men då var ju vitsen med att köra så nära det gick-borta. Ibland kan jag bara bli så hemskt TRÖTT!
Då försökte jag sen säga att OM hon ska ta bilen dit, kan hon svänga ner till höger innan kapellet och sen vänster direkt. Nej! -Jag hittar från kapellet parkering och vill inte ha några fler instruktioner. Sen får du inte skrika till mig, då blir jag så stressad. Jag plockade några stenar i Arjeplog, så dom satte jag där. Om dom inte är bra får väl nästa kasta dom...
 
Till saken hör ju då att min Mor satt i baksätet, hörde inte vad jag sa/frågade och då jag då försökte göra mig hörd, så skrek jag till henne. (ansåg hon) INTE lätt att veta vad som är rätt eller inte. Eller försöka vara snäll och köra henne så nära att hon skulle slippa gå med sina trötta ben. Nä, då är man helt plötsligt dum och hon tjurar ihop. Vi hade nog båda två ett mindre blodsockerfall, då ingen ätit speciellt mkt under dagen.
 
 
Vi kom sen hem, och jag satte igång med att göra middag.
Fisksoppa med, torsk, paprika, champinjoner, purjolök, creme frech, kräftor och curry, cayannepeppar, 2 fiskbuljongtärningar, vatten och 1 msk tomatpuré. Blev jättegott.
 
Sen kom syster en stund och vi hann upp på vindan då sonen skulle få några gamla pälsar att klippa sönder inför sitt live som han åker på nästa vecka. Han har sån resfeber =)
 
Nu ska jag sova, för imorgon åker jag och Chanti hem igen... just nu känns det som om jag varit med min Mor för många dagar, allt blir fel. hjälpte henne att ladda sin medicindosett också idag, ja...detta skulle ju egentligen varit gjort i måndags, så nu visste hon ju inte om hon tagit medicinen i morse.
 
Ja, hem ljuva hem.
 
 
 
 
 Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3
 
 

Sista semester veckan

Måndag borde jag ha en 5:2 dag, men i veckan får jag ha den på torsdag och lördag, går inte att ha då jag är i Luleå har jag upptäckt.

 

Så Måndag: Ringde veterinären kl. 08.00 och fick en tid åt Chanti kl. 10.00 tisdag för att ytterligare undersöka hennes haltande ben.


Så Chanti fick följa med idag till Luleå. Vi städade och plockade ihop stugan och våra saker på morgonen, körde till huset. Där tog jag mig en dusch. Min mor tänkte även hon duscha, men trots att jag visat henne dusch kabinen tyckte hon inte att hon fick ngt varmvatten (kollade, men inget fel då)


Hon lyckades dock glömma sin hörapparat i d-kabinen, så sambon som är hemma fick slänga den i ett kuvert och skicka den till Luleå.

Vi packade in oss i bilen och körde så iväg. Först stannade vi i Arvidsjaur, för Mor å son åt ingen frukost hemma hos mig innan vi åkte.

 

Min frukost, Smoothie, 4 fincrisp (smala modellen) med liten skiva ost på vardera,2 koppar te

Så dom var hungriga redani Arvidsjaur (tror jag det) Dom beställde var sin hamburger tallrik och själv åt jag då som Lunch: en lite räksallad med sallad, avocado, lite lök, lite tomatskivor och några gurkskivor, drack vatten och tog en tunn skiva mörkt bröd till detta.

 

Vi åkte vidare och i Alvik stannade vi till i långnäs. Där blev vi bjudna på fika. Tog en lax macka på hårdbröd och te. Jag lät slisket vara.

Vi tittade så på min kusins fina blommor, som han älskar att pyssla med. Min farbror och hans fru börjar ju nu bli till åren, som Mor. Så det vart en hel del felsäg och omfrågningar =)

 

Chanti blev oxå inbjuden och fick komma ur buren en stund. Hon är jätteduktig i bilen.
Vi stannade där 1,5 timme innan vi fortsatte till storheden, där jag köpte mat åt Chanti och sen handlade vi hem lite mat.

Vi åt varma mackor, jag köpte ett surdegsbröd och det blev otroligt gott som varma mackor. Blev 2 st som middag ikväll.

 

Nu ska vi sova efter några varv med yatzy. Sonen fick sina nya glasögon idag, så vi åkte och hämtade ut dessa. Han blev jättenöjd, så då e det ju bra. Själv tycker jag kanske han passar i lite mörkarte bågar. Men det är hans val och hans bågar och han är nöjd-frid och fröjd.

 

Tisdag natt kl. 04.00 väckte chanti mig och tyckte det var dags att äta. Vi gick på toa först och sen gav jag henne mat. Därefter höll hon mig vaken ca 1 timme, pratade och skulle kela. Nu har jag förstått att hemma vill hon egentligen sova med mig, men hemma i vår säng härskar storebror Mango. Så hon får helt enkelt inte sova med mig hemma. Det har hon då gjort nu, här hos Mor hela natten förutom timmen vi var vakna.

Vi klev upp runt 07.30

 

Frukost; 1 smoothi på blåbär, banan, yoghurt, ½ dl frooshen juice apelsin, 2 rostade surdegsbröd med 1 ägg.

 

Och vid 9.30 åkte jag å Chanti till veterinären. 10.00 fick vi träffa en ung tjej som var veterinär, hon kändeoch klämde och kom fram till att hon har jätteont i höger ben, armbåde. Dom röntgade flera bilder, sen tog vi om några bilder å när jag skulle betala kom dom och ville ha ytterligare bilder =) Chanti fick en kämpig dag hos veterinären. Pris för undersökning, röntgenbilder och medicin = 3200 kr!!! Nä, jag hade ingen försäkring. Hade ju tänkt teckna en då hon var liten, mensambon tyckte inte det var nödvändigt. Suck!

 

Åkte sen förbi Rusta och köpte lite småpynt till nya gäststugan. Ljusstakar, ljushållare och prynadskuddar i limegrönt, en gardin som jag ska sy om och jag tror det blir ganska fint när det blir färdigt. Kom på att jag måste köpa tre gardinstänger, om jag inte hittar på ngt udda =)

Sen körde jag förbi Jula och skulle köpa nya shorts till svärfar, men alla shorts var slut! Så det blev inga.

 

Chanti som var tagen efter behandling hos veterinären, sov mest i bilen.

 

Sen till apoteket å försöka få ut medicin till min katt, men icke…det fanns inget där. Irriterad efter att ha stått där i 20 min i kö, åkte jag så till Mor.

 

Efter att ha ätit..
Lunch; 3 rån med lite ost, 1 banan, te och så fanns en varmmacka kvar från igår som jag åt upp.

 

Vi åkte sen in till centrum, in på röda korset och lämna lite kläder från Mor och på apoteket i stan hade de Chantis medicin. Sen gick vi på shopping och Mor bokade en klipptid till imorgon onsdag.  (Själv har jag en massage kl. 9.30 ska bli sååå skönt.)

 

Har ont i ryggen.  Ingen motion, mer än vanligt spring i affärer. Vi gick sen och fikade.
Min Mor gillar att gå och fika, tycker aldrig vi gör det, så då passade vi på.
Fick värsta sockerchocken då jag åt en brownies och laktosfri choklad till. Hjälp vad äckligt sött det var. Dom hade tyvärr inte så mkt ”nyttigt” gott fika =/ men jag offrade mig för att Mor skulle känna sig nöjd. Hade ju inte varit kul om hon fick sitta och fika ensam och jag titta på. Hade hon inte alls gillat.

 

Vi gick sen till claes ohlsson och där köpte jag en sovsäck till min son, och nya hörlurar till min mp3.
Mor gick in på kappahl men hittade inget. Sen tillbaka till bilen efter en snabbtitt in till klockmakaren som skulle rengöra och fixa Mors gamla klocka, som min syster Åsa ska få sen. Den var dock inte klar, då urmakaren var på semester.

 

Tillbaka hemåt och laga middag.

Middag; Rotsakslåda, kycklingfiléröra med champinjoner och hallumiost. Blev jättegott, själv åt jag en sallad till, vilket Mor och son avstod.

Chanti är väldigt spak och undrar nog vad vi gör här, hon trivs inte riktigt. Längtar nog hem till Arjeplog. Får se om hon tänker sova med mig inatt också, eller om hon är putt på sin matte för allt hon fått utstå idag.

 

Syster A-S var förbi oss en stund. Jag å Robert gav henne en liten väska i present som tack för att hon skött Roberts katter. Mor gav syster en stor ca 1 meter hög plåtkatt som tack för blomvattningshjälpen. Hon blev nog glad för båda sina presenter =)

Mor hade gjort rabarberkräm då jag var till djursjukhuset, dock lite väl mkt socker kan jag tycka. de andra tyckte den var sur/syrlig... men äter man mkt socker tappar man bort vad det verkligen ska smaka, vilket är synd.

 

 

Dags att gå isäng, ny dag imorgon.

 

 

 

 Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3

 

 


helgbesök och umgänge

Som jag tidigare skrev, inte helt lätt att fortsätta campeva under besök och frånavo. så kort ger jag er ändå en resumé, trots att jag fortfarande är i Luleå.
 

På fredag, Gjorde en laxpaj med sallad till mina gäster, vi åt den här hemma innan vi packade kylbag och åkte och handlade.

Vi köpte ingredienser för middag och frukost.

Vi grillade kycklingfilé, hallumi och jag gjorde en stor sallad. Mina gäster grillade fläskfilé och sambon stannade hemma pga magbesvär.
Det smakade gudomligt gott med den goda maten.

 

Lördag morgon vaknade vi runt 08.00 och jag gjorde min yoga på altanen i solen, gott.
efteråt gjorde jag kok kaffe över elden till Mor och son som jag då väckte (sonen) Sen åt vi frukost. Blev 1 ägg för mig, 3 fincrisp, te, drick yoghurt som jag köpt med mig.


De andra valde vitt bröd, prickigkorv, ost, verum fil, samt kaffe.

Sen åkte vi ut på samhället Arjeplog, åkte in på presentaffären där Mor hittade en gåva som hon ska ge bort. Vi gick in på Kalles kiosk där Mor köpte en mjukglass, som sonen sen tog över halva då hon inte orkade hela.

Sen på Ica och handlade lite mer mat.

 

Tillbaka till huset och hämtade kylbag, packade varor och sen tillbaka till stugan där vi umgåtts med boule spel (jag vann) yatzy (jag vann) chikago ( där vann vi en omgång var) och pilkastning (jag vann) turen stod mig verkligen bi och mina medspelare (Mor och son) var putt och muttrade ngt om att kasta mig i älven… hmmm.

 

Lördag blev det ingen lunch utan en tidig middag kl: 15.00

 

Jag åt 1 kycklingburgare med 1 skiva os, 1 tsk fetaoströra,  rå lök 1 tsk, sallad och 1 pkt hallumiost.
Sonen åt 3st 120 grams hamburagre med friscobröd, hamburgerdressing och rå lök.
Mor åt också hamburgare.

 

Ingen kvällsmat, så vid 20.00 var jag tvungen att äta 4 fincrisp med ost, samt 1 inköpt smoothie.

Mor å son ville inte ha mer mat, men sonen åt 3 hårdmackor med mjukost innan han la sig.

 

Söndag; Vaknade 07.10 då Mor ramlade ur extrasängen och kom sig inte upp. Jag fick lyfta upp henne och hjälpa henne i min säng, gav henne massage då hon hade mkt kramp i benen. Hon hade jätteont, men det släppte så småningom och hon tog 2 panodil och vatten. Tror att hon dricker alldeles för dåligt och oroar sig för allt möjligt då hon inte är hemma.

 

Hon somnade i min säng och låg till otroliga 10.15 och jag gjorde min yoga ute på altanen, vilket kändes toppen även idag. Gjorde upp eld och sköljde kaffepannan i vattnet. Satte fylld kaffepanna på elden och väntade att detta skulle koka upp.  Då när kaffet kokat kom en yrvaken Mor upp, förskräckt över hur länge hon legat i sängen.

 

I hennes värld är man smått fördärvad, ja lat om man ligger så länge till sängs. Men jag bedyrade henne att det var ju inte så konstigt då hon inte sovit bra, samt all fjälluft som hon heller inte är van.

 

Väckte även sonen och vi åt en sen frukost. Mor längtar hem, vill helst vara hemma och har svårt för att åka bort. Vädret var lite svalare och Mor var lite gnällig över ”kallt” väder och blåst! + 19 är inte så kallt, själv gick jag i shorts. Men vi var hem till huset en sväng, laddade kylväskan med nya klabbar och mer mat.

 

Middag söndag: stekt lax över öppen eld. Fick ju en ny panna av sambon till present i juni, invigde den under söndag. Sambo och son stekte även fläsk och jag hade med mig en stor sallad. Det var otroligt gott. De andra åt kokt potatis till men dessa hoppade jag över. Så det blev en nyttig middag.

 

Sen blev det kortspel – Chikago, yatzy, boule spel och pilkastning. Senare påkvällen grillade vi kycklingkorv, vilket jag åt två med senap och lite ketchup. De andra åt bröd till, vilket jag hoppade över. Men det var gott.

 

Sen la vi oss runt 22.30
Min kära Mor blir mindre ”gnällig” då min sambo är med. Hon rycker då upp sig och känner inte efter lika mkt. Dock är hon ändå en mkt dålig förlora trots sina år, eller kanske därför?
Min Mor har under alla år varit en krutgumma, men sista två åren har hon förändrats och kanske mest det sista tunga året då min kära syster gått bort i canser.

 

Min Mor som förr aldrig klagade på sin hälsa, klagar en hel del numera. Ont här och där, håller nog på bli sjuk, ingenting är roligt, hon duger väl ändå inte till nåt (brukar hon ofta säga) klankar och klagar på sig själv och tycker att andra borde ju… förstå henne, bjuda in henne, prata med henne, hälsa på henne. För andra borde ju det vara självklart att hon behöver hjälp med ditt å datt. Utan att hon ska behöva fråga eller be ngn om hjälp???

 

Jag har försökt säga till min kära Mor att hon måste inse att vi runt ikring henne inte är några tankeläsare och hon måste själv ta ansvar och be om det hon är i behov av.

Svaret blir ofta – jomen, jag har ju frågat en gång… då gäller det sen i all framtid enl. henne.

 

Jag tycker det är svårt då ens förälder blir så här, motsatsen till sitt eget jag. Jag älskar min Mor, men hon sätter mina nerver/tålamod/känslor i gungning =)      

 

Men, ändå är jag ju glad att hon är så pass pigg som hon är och att jag fortfarande få ha henne kvar i livet. Fast hon ofta säger att hon dör nog snart...

 

 

 

Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3 

 

    


campeva helg utmaning

Kort resumé.
Inte lätt att hålla strikt träning och kostdiet då man får besök.
Har ändå försökt hålla mig så mkt jag kunnat, men igår föll jag för frestelsen chips ca 1 dl som jag åt från sonens påse, samt ca 1 dl smågodis spritt under dagen då mor inhandlat detta.
Varför faller jag för sånt? jo, jag är nu van att äta regelbundet och med gäster på besök har min kost agenda ramlat och smulats sönder.
jag har visserligen ätit nyttig mat, men blir ju inte efter schemalagda kostplanen och regelbundna tider. Inte konstigt att man fort faller i uch träsket.
 
Nu måste jag återgå till mina gäster, återkommer då tid finns.
 
Yogar dock dagligen, vilket är toppen. Men mer hinner jag tyvärr inte =(
 
 
Å så ngt mkt trist. Min kära systerdotter L kom med de andra på bussen i fredags, men hade så ont i magen att vi åkte på VC.
Där skickade dom henne tillbaka till Luleå och Sunderby sjukhus med sjuktaxi. Visade sig att hon hade en cysta som spruckigt! TYPISKT, så tråkigt för henne. Vi lider alla med henne och hoppas hon snart ska bli bättre och på benen igen. Har skickat extra sändning upp till universum för hjälp.
 
 

 

 Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3

 
 
 

Campeva 5:2 torsdag

Återigen torsdag och min : dag. dvs två dagar i veckan då jag äter ca 500 kcal. Inte alltid helt lätt, men det är bra för förbränningen och man får ju äta lite grann iaf =)
 
Läste;

Att äta frukost är bland snällaste du kan göra för din kropp. Forskarna nu sett att risken att dö av hjärtsjukdom ökar med hela 27 procent om vi skippar morgonmålet regelbundet... Det Ni!

Frukosten hjälper dig att focusera bättre samt hålla en jämn vikt. Innan vi har fått något i magen stiger halterna av kolesterol och insulin i kroppen, vi får dessutom högre blodtryck. Effekten av det blir en påfrestning för kroppen som över tid kan leda till diabetes och hjärt-kärlsjukdomar.

 

I studien deltog 27 000 personer och den har pågått i sexton år vid Harvard School of Public Health i Boston. Samma studie visade att de som hoppade över frukosten oftare rökte och drack mer alkohol än frukostätare, men det påverkar inte studiens resultat. Man såg också att äta sent på kvällen ökar risken för hjärtproblem ytterligare. Det är väl något att begrunda.

 

 
Torsdag: 

Vaknade 08.00 imorse, utan Chanti som väckarklocka!! Gjorde iordning vatten till takjobbarna och kokade kaffe.

Sen tog jag min olja och en kopp hett vatten med lime och traskade iväg till yogarummet. Idag gick det bra att yoga (40 min), allt kändes lätt och jag kände mig stark igen i kroppen. Vilket är en härlig känsla. Efter yogan 30 min på spikmattan med meditation om mål.

 

Frukost; 1 ägg, 1 avocado, lite majonäs, te och 1 dl naturell yoghurt med hallon och ½ dl nötter

Övrigt idag; dryck, dryck och dryck dvs massor av vatten...

 

Drog ett änglakort: Se det förflutna genom en lins av ödmjukhet. Allt som inträffar är designad att stötta din spirituella/ andliga utveckling

 

 

Sen lite skriva här innan jag strax promenera till (5 km) stugan för att måla vidare och städa där. det blev 9965 steg = 6,48 km, + övriga steg blir det idag 13568 = 8,82 km

 

Kom till stugan och det var ruggigt varmt ute (gött) Jag satte igång att måla fönster i stugan, sen 6 plankor och sängen i vitt. Det som är underligt är att färgen är lixom vitare. dvs igår målade jag resten av stugan, i samma färg... men idag ser den delen mkt vitare ut än det jag målade i tisdags...underligt.

Sen städade jag ut målargrejjerna, (färgburkar, penslar, och täckplasten) putsade de 4 fönsterna och sopade och bar in nyinköpt madrass, täcken och kuddar (blir bädda imorgon)

Idag har jag druckit mkt vatten =) Hade inget annat med mig till stugan.

 

Städade sen stugan, bar ut mattorna och dammade dom så gott det gick, sopade hela golvat, plockade bort ren disk och plockade iordning generellt på bordet mm.

 

Sen tog jag cykeln och cyklade hem 5 km. svettig då jag kom hem.

 

Middag: Gjorde Ugnslax, (portions lax) rev 2 morötter och tog gårdagens sallad och en klick fetaoströra, 1 tunnbrödmacka. var sjukt hungrig och klockan hade hunnit över 19.00

Sambon har varit hemma hela dagen och haft semester...

 

Nu lite Tv, imorgon kommer mina gäster...Jättekul, längtar.

 

 

 

 Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3


Onsdag, campeva. En sen uppdatering

Idag har jag varit i stugan, vi sov över från igår. Vi la oss sent då det var en helt underbar kväll. Vindstilla, spegelblankt på vattnet och varm sommarluft, äntligen. Tur att det äntligen hände på min semester.
Jag eldade lite i stugan på kvällen, för att ta bort den lite fuktiga luften därinne. Men kl.03.00 kändes det så otroligt varmt att jag öppnade fönstret och satte dit myggfönstret. somnade om och vaknade igen runt 07.45..
Låg kvar en stund och klev så upp, klädde mig och cyklade de 5 km hem till huset. där jag gav kissarna mat.
 
 

 
 
Börjar dagen då jag kom hem som vanligt med: 1 msk linfröolja, 5 algtabletter, och psyllisfrö i yoghurten. Te.
Frukost; 1,5 dl naturell yoghurt med musli, en grön drink (se recept iförrgår)
 
Gjorde sen en beställning till Ellos, vi har bestämt att ha typ "tyg garderob" i förrådet för lite vinterkläder å sånt. Så inköp av två st.
 
 
 
Därefter satte jag fast renhornet jag köpt av Lisa på cykeln och tog det med till stugan, samt vatten och lite fil till sambon. Har nämligen tänk måla mitt renhorn =) kommer bli jättefint.
 
Så det blev 2 x 5 km cykling idag.
 
Kom tillbaka till stugan ca 10.30 och satte så igång att måla i gäststugan, bra för armarna, träning även det.
 
kl. 14.30 tog jag bilen och åkte hem, sambon blev kvar. Vi hade en tid hos veterinären 15.15 för Chanti idag, då hon nu haltat en vecka.
Veterinären trodde det var en inflammation i armbågsleden hennes, så hon fick en spruta. Jag fick också med mig två sprutor som jag ska ge henne själv. Detta ska då göra henne bättre, så hon slutar halta.
Min katt är otrolig, helst då vi är någonstans tex veterinären idag. HUR lung som helst, och litar på mig till 100 %, då får veterinären göra och känna på henne och hon bara är. Otroligt. Hon som annars är så svår att hålla i här hemma =) om ngt ska göras, kloklippning å sånt. Så stolt över min fina misse.
 
 
Lunch; 3 tunna crisp med ägg och avocado med lite majonäs, te
 
Sen gjorde jag sallad på; isbergssallad, avocado, rädisor, gurka, plommontomat, paprika, bladselleri. Att ha med till middag i stugan.
 
Var tillbaka i stugan 15.30 och gjorde upp eld, värmde så;
 
16.15 Middag: 1½ bit kycklinglårfilé, ca 1 halv sötpotatis (från söndags ugnsbakade rotsaker) 1 msk fetaostcréme och salladen jag gjorde. Jättegott.
 
Fortsatte så att måla fram till kl. 19.00 då packade jag ihop penslarna. Sen packade jag ihop i stugan då sambon låg i hängmattan och sov Zzzzzz... en del tar vara på semestern, vet inte varför jag inte gör samma sak...alltid detta projektande som jag påbörjar istället för att vila och må gott på semestern.
 
20.00 gjorde mig en smoothie på hallon, 1 liten banan, linfrö, ½ dl froosen juice och 1 dl laktosfri mjölk.
 
Idag har jag då fortfarande ont i mitt muskelfäste samt himla ont i min högra axel igen...sover väldigt dåligt på nätterna pga den, så det blir 2-3 citodon som jag vaknar och tar på natten för att kunna få ngn sömn.
 
  aj, aj... suck
 
 
Blev lite tvättande idag oxå. 2 marskiner.
Steg; 10056 
 
 
Nu sovdagzzzzzzz
 
På fredag ska jag ju få hit mina nära och kära, ser fram emot detta JÄTTE mkt =)
Blir god mat och umgänge i några dagar, risken är att jag inte hinner uppdatera per dag då.
 
 
 
 
 
Tänkvärt:
I my not be there yet, But I´m closer than I was Yesterday... Eller HUR!
 
 
Läsare; Skriv gärna en rad, om ni undrar något...eller bara för att peppa mig, vilket skulle uppskattas.
 
 
 
Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3
 

campeva dag 9

 

Stress påverkar hjärnan!

Ha inte för många bollar i luften samtidigt

 

Bli medveten om dig själv

 –vad vill Jag? Vad mår Jag bättre av?

Mental träning

 

Ge och våga ta emot uppskattning

Vilket många av oss är otroligt dåliga på, den inre kritikerns röst är högljudd

 

Sömnen är den viktigaste återhämtningen

–ta pauser

 

-slappna av varje dag

- Våga välja en vilodag i veckan

- Ta det lugnt på semester,

Tänk efter -Vad är semester för dig?

Som ni nu förstår vid det här laget, så blir jag stressad då jag "faller" av och inte tränar...

 

 
 
Så idag startade dagen med att vakna av hantverkarens takbygge (vi behöver som jag skrivit nytt tak över yogarum, garage)
Har en värk i höger sida, muskelfästet vid bäckenbenet

 Får se om det ger sig.
 
Börjar dagen som vanligt: 1 msk linfröolja, 5 algtabletter, och psyllisfrö i gröten. Te
 
  Tisdag              
frukost Musli, hasselnötter, blåbär med 2dl   yogurt      
lunch choritzo kycklingkorv, squach, röd   lök, gula och röda tomater, babyspenat
Middag Smoothie på 1 banan, 1 citron, 1   lime, 70 gr babyspenatblad,     
  1 knippe mintablad, 1 cm ingefära   färsk, 1 dl froosen juice-mixa  
  2 ägg på rån med lätt majonäs          
 
 
Blir att cykla till stugan, en omväg dock för lite mer sträcka.
 
Sen måla i stugan =)
 
 
 
 
 Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3
 
 
 

Ny vecka-friska tag!

Vaknade på morgon då det lät som om ngn gick på taket. klev upp 08.10 och tittade ut. Jo, nu är takgubbarna här och ska lägga nytt yttertak på yogarummet, där det läcker in vatten (inte så kul)
 
Idag är det då vecka två i min
 
 
 
Började dagen med en msk linfröolja (och nej, det smakar inte bättre ännu)
5 tabletter ur min brk med alger
 
Sen var jag tvungen att ringa veterinären då chanti haltar och har gjort så nu några dagar. har klippt klor och försökt känna. hon verkar dock inte öm någonstans och hon äter som hon ska.. men kolla vill jag, så inget är fel.
 
 
 
 
och efter det samtalet (fick tid på onsdag då han är i Arjeplog) så tog jag så på mig barfotaskorna (inte helt lätt att få tårna på rätt plats)
Hade hoppat i träningsbyxan och träningslinnet, tog träningsjackan (en tunn sak, för att slippa mygg) och pumpstavarna.
Gick 15 meter och upptäckte att STOPP, min MP3 vill jag ju ha med mig. Musiken i öronen gör att jag håller takt och även ändrar steglängden till olika låtar. därför känns den som ett måste i skogen (fast det borde räcka med naturens sånger) Men för mig är mp3 ett bra medel för att ändra takten i stegen.
Då gick jag tillbaka och hämtade denna och ut och gå i skogen. idag blev det 10351 steg vilket innebär 6,8 km
 
Tog mig en dusch och sen var det dags för frukost. idag är det 5:2 konceptet.
 
Till f.m drink blev det idag en grön boost smoothie
 
Innehåll;
 
1 banan
1 citron
1 lime
100 gr färsk spenat
1 knippe färsk mynta
1 msk färsk riven ingefära
1 dl fosen juice då jag ingen apelsin hade hemma
 
Även min avocado var dålig, så den fick jag slänga trots att jag köpte den igår 0-(
 
Du kan även slänga i mandel och några istärningar en varm sommardag. (L, kommer du i helgen ska du få smaka)
 
Mixa i blendern och voila, en jättegod, syrlig hälsodryck.
 
Drycken höjer matsmältningen. genom att mixa allt tar kroppen lättare upp näringen och enzymerna som hjälper till vid matsmältning.
Drinken är faktiskt riktigt god.
 
 
Annat grönt man kan boosta kroppen med är:
bladgrönsaker, ruccola, grönsallad, grönkål och mangold (skrivit om den förr)
Alla färska örter som basilika, oregano, timjan, körvel, gräslok, rosmari och dill.
ja, det mesta gröna vi har går att utnytja alldeles utmärkt.
 
Rekommenderar också boken; Grönt för livet av Victoria Boutenko 2012 (adlibris 177 kr) om du finner det gröna intressant.
 
Ett tips är att det är bra vid mensvärk att dricka grönt, då grönt påverkar hälsan positivt mkt mer än vi tror.
 
Efter denna dryck ska dagen bestå av mkt vatten
 
Yogapass, möjligen ute i stugan idag då solen skiner. Har dock inte bestämt mig ännu, hur jag ska göra med målningen i gäststugan.
 
 
kl: 00.40 sen uppdatering. Blev yoga 45 min + meditation totalt 60 min i stugan, dock ingen målning. Underbart att yoga utomhus =)
 
 
Middag; bladspenat, tomat, gurka, paprika, salladslök och ½ bit stekt hallumiost samt 1 msk fetaoströr från igår. mkt gott.
 
 
Kväll; te, vatten
 
Blev dock filmsugen, så till filmen blev det så mixade frysta hallon och mango, ca 1 dl "frosen" bär gotta =)
 
 
 
 
 
 Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3
 
 

Campeva, söndag

 
Dagens tänkvärda;
När du förändrar synen på saker, ändras även det du ser på.
M. Planck
 
 
önskad Lyx; Många människor vill ha mer tid att kunna spendera med sin familj, men få gör val som möjliggör just en sådan förändring. Är inte det underligt?
 
Ibland kan det ju kännas aningen svårt att hitta presenter till människor som fyller år i ens omgivning. Men istället för ett paket kanske man kan ge bort en tjänst, för att få mer kvalitetstid (som ett presentkort) Tex; En dag i trädgården, kratta, klippa eller hjälp att plantera.
Eller åka ut på en båttur till skärgården och umgås över en fika.
Eller varför inte en städhjälpardag? rensa i skåp och gå igenom gamla kläder mm. Ofta har man ju svårt att själv slänga och ge bort.
Det finns ju mängder av olika saker man kan ge bort som egentligen inte kostar så mkt mer än sin egen tid. dvs om du tror personen uppskattar det?
Kanske en dag ledigt från gården om du har det, eller hundvakt en dag... bara fantasin som sätter gränser.
 
 
 
 
 
Idag steg jag upp vid 08.30 gav kissarna mat och gjorde iordning sallad för att ha med till stugan.
 
Frukost; 1 msk linfröolja, havregrynsgröt med blåbär, nötter, 1 msk psyllisfrö och laktosfri mjölk
5 tabletter alger till 1 dl juice
 
Åkte med sambo till stugan, där jag stannade.
 
Yoga 40 min ute på altanen + vila
 
Målat 3 väggar av 6 i vår 6 kantiga gäststuga. Det tog 5 timmar
 
Lunch; Grönsallad med avocado, 1 ägg och 2 små kycklingbiffar.
 
Tog med mig 1 liter bubbelvatten som jag drack under dagen + 1,5 kopp te
 
Cyklade hem 5 km från stugan på tyngsta växeln =) gick bra, var ordentligt varm då jag kom hem.
 
Middag; grillade Kycklinglårfilé, 2 msk fetaost/creme frech röra, sallad och lite ugnsbakade rotfrukter, ½ tunnbröds smörgås med Bregott. Dryck; vatten
 
 
Är trött i armarna efter allt målande, och har fortfarande känningar i ryggen. Därför vågar jag inte gå på så hårt i träningen just nu.
 
Har inte gjort min framtidskarta ännu, möjligen lite skrämmande...
 
 
 
 
 
Har beställt byxor och ett linne, tyckte mkt om dessa, är jättenöjd.
 
 
 

Trivdes jättebra med dessa kläder, äntligen ngt jag tycker är min "stil"
 
 
 

Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3

 
 
 
 
 
 

Regnig campeva

 

Idag tillät jag mig en sovmorgon, då jag inte haft någon vilodag denna vecka. Och Chanti var tyst ända till kl. 09.10
Så det kändes toppen.
Regnet faller ner från skyn, vilket vädergubbarna så snällt lovat. I morse kl. 07.00 väcktes båda jag å sambo av skatornas skrik utanför fönstret...suck, men vi somnade om igen =)
 
 
Lördag; Sovmorgon          
10.00 Yoga 40 min + spikmatta        
 2 x1 min  hopprep  uppvärm  (pust)        
Frunch smoothy, blåbär, naturell yogurt, 1   liten banan, ½ dl laktosfri mjölk
  1 bit laxpaj från gårdagen        
14.00 zumbapass 30 min i   yogalokalen hemma      
  Avslappning 30 min   meditation      
               
17.00  Middag:  2 kycklingbiffar, grönsallad, stekta champinjoner & ½ halumiost
 
 
Idag under sista delen av yogapasset började jag må väldigt illa, kändes som om jag skulle behöva gå och spy. Jag äter ju inget före yogan, men fick en otrolig halsbränna och illamående. Fick rusa till toa, men det gick över lite grann. Återgick till avslappningen och efter en stund la sig värsta illamåendet.
Idag har jag även värk i ländryggen.
 
 
Frunch blev det då idag kl; 12.00
Men det var svårt att få i sig smoothisen idag? Tar helt enkelt emot =/
Men vet att jag inte får slarva med maten heller under denna tid, om det ska ge långsiktigt resultat. Visst går man säkerligen ner i vikt om man inte äter, men oftast återkommer kilo desto snabbare när man börjar äta igen.
 
 
Felet jag tror vi är många som gör, är att äta för lite då vi ska försöka minska vår vikt.
Jag tror iaf att det är viktigt att försöka ha en balanserad kost, för att inte trilla i en massa fällor som ens egen hjärna lurar in oss i. Hjärnan triggas av snabba kolhydrater och socker... och vi blir fort trötta om vi inte äter balanserat. Långsamma kolhydrater hjälper att hålla igång kroppen under längre tid. Jag tror dock inte på en helt kolhydratsfri kost. Lite är bättre än inget är mitt nya måtto.
 
 
Ett eget Kärlekskontrakt åt mig själv blir;
 
Tankar; Jag ska själv välja mina tankar utifrån min förmåga att vända negativa tankar till positiva. Jag ska inte älta och slå på mig själv vid misslyckanden utan jag ska ta fram det, för att förbättra och gå vidare.
 
Drömmar om framtiden, Jag ska göra en karta över olika vägval i livet, så att jag tydligare kan se vilken väg jag verkligen vill gå...
Acceptera att jag måste bida min tid, då jag är en bråttom människa.
 
 
INRE framgång, några exempel:
 
* känna tacksamhet över livet, det är väl en viss tillfredställelse
* Försöka leva här och nu, inte alltid planera framåt eller älta bakåt
* Vara sin egen bästa vän, många ggr gör vi massor för andra men vad behöver jag själv?
* Skapa sin dröm och leva i verkligheten
* Välja medspelare i sitt eget liv, rensa bort energitjuvar
* Inte låta sig pressas till ngt man inte vill, stanna upp och känn efter
* Njut av gott samvete, inte gå med dåligt samvete för sådant du ändå inte kan förändra
* Gör saker, tjänster mm som gör dig glad inombords
* Avsätt tid till det du önskar, för ditt eget välbefinnande
* Dina val, glöm inte det. Ingen annan väljer åt dig, om du inte själv vill.
 
 
Många gånger fastnar vi i ältanden om vad vi inte har, om vi vänder på vårt focus. Vad vill jag HA, istället för vad jag saknar.
Vår egen självmakt är just att kunna välja. våra emotionella reaktionsmönster, att välja väg, ska jag gå in eller ut eller dit eller hit utifrån känslorna vi bär.
 
Förväxla inte din yttre framgång med den inre framgången, det är inte samma sak.
Däremot gäller det omvända, utgår du från glädje och samlar din inre kraft- ju mer attraherar du andra.
 
Gäller även vår sexuella lust, ju bättre inställning till livet och lusten ju närmare kommer vi varandra som partner.
 
 
Dagens tänkvärda; En riktig vän är en som träder in, när övriga världen träder ut
W.Winchell
 
 
 
Stegen för dagen fyller jag i senare ikväll, då dagen är slut. (ska inte ut och gå i ösregnet idag, dvs inneträning)
Idag då jag inte varit ute och promenerat, mer än en kort hundsväng kom jag endast upp i 6024 steg.
 
 
 

Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3


En magnum glass/ campeva

Exempel: 1 timme rask promenad = 315 kalorier = 1 Magnum mandel (men nästan 6 st Piggelin!)
Då kan man ju fundera om det är värt det?
 
Så, eftersom jag mkt sällan äter just magnum glass, pga laktosintolerans och mängden kalorier känns det gott att gå promenader utan att bli sugen på just magnum... isglass hör ju mer till min favorit, vilket jag skulle kunna äta nästan 6 piggelin som motsvarar en magnum. Oftast äter man sällan 6 isglassar heller på raken... vad jag vet.
 
Idag
 
 
FREDAG, Dag 5
 
Sov länge, till 09.00. Ingen kisse väckte mig före det. Har haft väldigt ont i min axel, så idag ska jag ut och gå vaukarundan + upp på silverhatten för att få backträning. Hade tänkt mig ett yogapass och hopprep 2x 3 min. det är väldigt tungt att hoppa hopprep, mkt värre än jag trodde. Jag älskade att hoppa rep då jag var ung =) men, det var då det (och utan övervikt) Men... Det blev enbart promenad idag, känner mig lite öm i benhinnorna samt lite kramp i en mellantå. Får byta skor om jag går imorgon, kanske dags för barfotaskorna igen.
 
Det blev steg idag; 13652 steg = 9,3 km på 1.50/h (promenadstegen)
puh
30 min avslappning på spikmattan.
 
Frukost; 1 kopp ingefärste, 1 msk linfröolja, 5 Algtabletter och 1 msk psyllisfrö, 2 dl smoothie och ½ liter vatten
 
Lunch; 1 smoothie  1 banan, hallon, mango, pressad juice och 1 dl havremjölk (från morgonen)
2 ägg på rågbröd, lite majonäs (inget smör) vatten + 1 kopp ingefärste
 
 
Middag; Laxpaj. Gjorde en pajdeg av bovetemjöl, bakpulver, ½ dl smör (laktosfritt) och 1,5 dl havremjölk.
 
På pajskalet blev det idag; 3 skivor kalkon skinka, färska champinjoner, en bit squach, fetaost, 2 bitar lax skurna i tärningar, ½ röd lök, broccoli samt haricovert. täcke av en burk creme fraiche och kryddor; använde citronpeppar på laxkuberna, nypa salt och ½ fiskbuljong i creme fraiche täcket.
 
i Ugn på 225 grader i ca 25 min. Blev gott!
 
Gurka och tomat med pumpafrö på sidan.
 
 
 
Är inte sugen på sött längre, vilket känns bra. Är heller inte lika hungrig som jag brukar, vilket jag tror beror på psyllisfröna.
 
 
Sambon och svärfar har nu enbart golvet kvar att snickra i förrådet =) Det blir jättefint.
Nu lite tv titt innan sängen... inget "fredagsgott" idag inte =)
 
 
Steg totalt idag 15189 steg
 
 
 
 
 
Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3
 
 
 
 

kvällsläsning... för morgondagen?

Bjuder på ett NYTTIGT – RECEPT

 

Laxsås som är supergod, glutenfri, mjölkfri, enkel och nyttig på samma gång.

Ingredienser:

ca 150-200ml Havregrädde,

1 morot i slantar

skivad purjolök,

skivad röd paprika,

1 laxfilé 125g,

1/2 citron,

riven ingefära,

chiliflakes,

havssalt,

vitlök,

peppar.

 

Gör så här: Lägg i havregrädde, morotsslantar, paprika, purjölök i en kastrull och sjud på svag värme i några minuter.

Pressa i citonen och krydda sedan med ingefäran, vitlök, chili, salt och peppar.

Skär upp laxen i små tärningar och lägg ner i såsen och låt det sjuda i några minuter tills laxen är klar.

Serveras med quinoa, eller annat valfritt

 

 

 

En ny studie visar att ett enda 20-minuters yogapass förbättrar hjärnfunktionen mer än måttlig till intensiv aerobisk träning.

I studien deltog 30 kvinnliga studenter som fick träna både aerobiskt och yoga vid olika träningstillfällen.

 

Yogapasset var ett Hathayoga-pass. Hatha yoga är en mjukare form av yoga som innehåller olika traditionella övningar som sittande, stående och liggande yogaställningar inklusive isometrisk kontraktion, avslappning av olika muskelgrupper och reglerade andning. Yogapasset avslutades med meditativa övningar och djupandning.

 

Den aerobiska träningen bestod av promenad eller jogging på ett löpband i 20 minuter. Varje deltagare fick ställa in hastigheten och lutningen på löpbandet så att de kunde träna på 60-70 procent av sin maxpuls under hela träningspasset. Denna intensitet valdes eftersom tidigare studier visat på förbättrad kognitiv förmåga vid den  träningsintensiteten.

 

Genom meditationsövningar kunde man se en förbättrad självmedvetenhet och sedan tidigare forskning är meditation och andningsövningar kända för att minska ångest och stress, vilket i sin tur kan förbättra de kognitiva funktionerna.

 

 

 

Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3


Då blev det dag 4 campeva

 
 
 
 
Idag är en 5:2 dag och idag är det torsdag.
Sov lite dåligt inatt då min högra axel värker. Kan vara att jag tog ut den lite för mkt igår med pumpstavarna =/ men, äch det blir nog bra.
Men för att vila den idag tog jag de vanliga stavarna och gick 8 km runda med svärfar i kuperad terräng över åsarna, tog 1,5 timme och det blev 9236 steg på mätaren som jag idag kom ihåg att ta med mig.
 
 
Idag blev det först kl. 08.00 1 kopp hett vatten, linfröolja (smaken är inget vidare) och en mun juice och till
Frukost;  1,5 dl yogurt, blåbär, knappt 1 dl musli osötad och 1 ägg på rån, 1 kopp ingefärste. Samt 1 banan som jag åt direkt efter promenaden.
 
Jag har bättre i magen då jag äter psyllium frön varje dag, det känns bra. inte så ofta min mage är bra.
 
 
Spikmatta och meditation 30 min, skönt att sjunka in i den och njuta av spikmattan.
 
Ska även klippa gräsmattan idag, vilket också blir en bra vardagsmotion.
 
Lunch; Idag blir det enbart att dricka mycket, har 4 sparade jordgubbar jag ska äta efter gräsklippningen.
 
planerad
Middag;Räksallad:

Handskalade räkor, Avocado, bladspenat, oliver, annans, tomat, gurka, paprika, majs, pumpafrön, citron. stekt hallumiost, squach och champinjoner å det blev SUPERGOTT!

 
 
 
Känner mig lite yr i huvudet idag, lite i obalans faktiskt. Men, det är säkert kroppen chockstart av min träning som gör hjärnan förvirrad bara. Fick dock äta 2 citodon tabletter för axelvärken inatt.
 
 
Bilder på förrådet.
 
 
Vi har varit tvungna att karva lite på gräsmattan, så inte slänten blir för hög mot förrådet.
 
 
Jag blev med på ett hörn också, efter gårdagens promenad med barfotaskorna på mig =)
 
 
 
 
 
 
Sakta men säkert blir det ett förråd =D
 
 
Idag är det plåttaket som ska på.
Själv skulle jag behövt börja måla fönster på insidan, kruxet vi har är två katter som vill smita ut. Så hur vi ska lösa att jag lyckas måla, vet jag inte riktigt än...
 
 
 

Bild innan inflyttningen.
Som synes är fönsterna målade runt omkring men inte själva fönstret, blev ju för kallt att måla hela fönsterna innan vi flyttade in februari 2012
 
 
Idag blev det även storstädning
 
Dammsugning
dammtorkning
städa 2 kattlådor
skura tvättstugan
tvättat två maskiner tvätt
vädrat sängkläder
mm mm
 
 
 
och hela 13 415 steg, jippi! (Världshälsoorganisationen rekommenderar att vi tar minst 10 000 steg per dag.)
Följande rekommenderade antal steg per dag gäller för viktkontroll:
 
 
Kvinnor:
 
18-40 år - 12 000 steg/dag
 
40-50 år - 11 000 steg/dag
 
50-60 år - 10 000 steg/dag
 
över 60år - 8 000 steg/dag
 
 
Män:
 
18-50 år - 12 000 steg/dag
 
Över 50år - 11 000 steg/dag
 
 
 

Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3


Campeva dag 3

 
 
 
Imorse var det samma visa med Chanti igen, hon började 05.00 imorse att jama och påkalla min uppmärksamhet. Suck! Satte en öronpropp i örat och vände mig om, somnade och vaknade 08.00 skönt.
Då fick båda kissarna mat och bidde glada.
 
 
Dagens schema:
 
Tog på mig mina barfotaskor
 
 
och tog med mina 6 kilo pumpstavar, de andra dagarna har jag gått med stavar utan pump kilon.
 
 
 
Onsdag; 08.30 Morgonpromenad idag 3,5 km. Med barfotaskor, pumpstavar.  
 
Går utifrån andetaget   sa-ta-na-ma
 
       
10.30  Frukost; 
 
Hallon och banan smoothy
 
       
 
11.00
 
Cykla 9 km, yogapass ute   40 min samt avslappning (i stugan)
   
14.00
 
stekt kyckling, halloumiost och sallad
1 liten smakbit sockerfri tårtbit med grädde
       
 
Middag
 
18.30
 
ute med svärfar som fyller år
       
 
Cyklade 2 km till resturangen och 2 km tillbaka =)
 
Där åt jag en blandsallad, kycklingfilé, blandade sallad, vitlökssås, räkor och tomater. jättegott!
Vi var på Arjeplogs nyöppnade (gamla matstället) Nu Leons steakhouse
 
 
Det var underbart väder idag, sol och varmt =)
Därför passade jag på att vara ute och både gå och cykla.
 
Att gå i barfotaskorna var jättemysigt, mkt skönare än med gympaskor. Tyvärr är det lite blött efter el ljuspåret, så fötterna blir både blöta och smutsiga. Men vad gör det?
 
 
Sambon och svärfar har snart byggt förrådet klart.
Visar bilder snart på detta.
 
 
 
Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3

Campeva dag 2

 
 
 
 
Måndag reflexion. Hade som jag skrev huvudvärk från morgonen igår, den satt i hela dagen, men det gick att göra det jag skulle. Var hungrig vid 14.,00 efter min stavpromenad tog då en stor morot och knaprade på, samt har druckit mkt vatten under dagen.
 
Jag vart sjukt sugen på ngt vid tv:n så det blev 2 morötter och en timme senare 2 rån med lite brieost =( fy på mig! Antar att det är pga skippad lunch, för lite mat helt enkelt, då sätter suget igång. hoppas det går bättre på torsdag.
 
Morgon; Vaknade runt 08.30 idag, stoppade nämligen in en öronpropp kl. 05.00 när min kära Chanti satte igång å morgonjama. Liiite tidigt då man har semester.
 
 

Tisdag;              

09.00 MorgonYoga

10.30 Frukost; 1,5 dl naturell yogurt, ½ dl blåbär, 1 dl musli osötad, 1 msk p-skal

13.00 Promenerade 7 km rask takt (med Sally, svärfars hund)

14.45 Lunch ich/mellanmål: 1 smoothies på banan, blåbär, kiwi, yoghurt och ½ dl osötad ananasjuice

(då var jag jättehungrig efter den långa promenaden)

 

18.00 Middag; Asiatiska kycklingfärs biffar, sallad med hallumiost (jättegott blev detta)

19.30 Avslappning på spikmatta, meditation

 

Var in på konsum och köpte batteri till min stegräknare, så kan jag ta den på mig vid promenaderna.

 

Dagarna blir ganska inrutade, men för att få med allt är det viktigt för min egen skull att jag har det inrutat, för att inte falla i frestelse på annat eller missa träning mm.

 

Jag har ju många recept från tidningar med lågt GI, samt mina kokböcker som kommer väl till pass nu.

Detta är endast två veckor, men meningen med detta är att få en kick av starten så jag sen kan fortsätta äta rätt och ha träningen igång. För mig är det då lättare att fortsätta träna tex 3 ggr veckan. När jag väl är igång med yogan, behöver jag inte heller planera den, då blir den av.

 

Igår fick jag en tid för en Hotstone massage i Luleå, jättebra. Det blir en sporre och belöning för förhoppningsvis två hårda veckor.

 

Det regnade ordentligt igår kväll och under natten, vid 12.00 sprack det upp, lagomt till min promenad =D hade dock klätt mig för mkt, då det blåste rejält. Men när man går fort, blir man ju både varm och svettig =) Bara att lära sig, undvika för mkt kläder.

 

Dagens tänkvärda:
Det viktigaste är inte varifrån man kommer, utan var man går

 

 

Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3

 

 


Campeva 5:2 START

igår Söndag: Behöver inte någon väckarklocka, det är då säkert. Jag har Chanti som väcker mig. Så jag behöver inte oro mig för några långa sovmorgnar.
Kl. 07.45 var det klart att stiga upp tyckte hon, så då är det bara att ge upp.
 
Kravlade mig ur sängen, sov lite dåligt inatt, hade dåligt i magen. Så jag kände mig inte utvilad direkt. Men, men. upp å ge mina små älsklingar kattmat, satte igång te vattnet och tvättade av mitt trötta fejs, gäsp.
 
Tog det lugn och kollade lite här på datorn, läste om fibromyalgin, som jag också skrev om. Sambon steg upp runt 10.00 och svärfar kom runt 10.30 för att dom skulle påbörja bygget av förrådet.
 
Jag börjar nu dagen med linfröoljan 1 msk (smakar inte ngt vidare) även 1 msk physalisskal till yogurthen och så alg tabletterna, idag 3 av 5.
 
Gick 40 min stavgång, skönt.
 
Vi grillade idag, kyckling, stekt potatis från igår (lägre GI) och en sallad samt lite gorgonzolasås. Smakade himelskt gott vill jag lova =)
 
kvällen blev stillsam i soffan. Åt lite pistagenötter med skal.
 
 
 
Måndag:
Vaknade med huvudvärk!! Vadnudå? Men den ska inte få vara ett hinder för min motivation, så jag steg upp då Chanti väckt mig, gav de små mat och tog mig så an dagens schema, efter att jag vaknade av kallt vatten över ansiktet för att piggna till. Efter yogan mådde jag lite konstigt, jag känner mig lite bluddrig i huvudet, men det går väl över. Idag är det ju då 5:2 som gäller, dvs ingen lunch idag och mindre att stoppa i sig. Nu kör jag...
 
CAMPEVA START 15/7 2013
 
V. 1                  
Börjar   dagen med 1 msk linfröolja, algine plus tabletter, phyllisskal till yogurt    
Träning   efter träningschema Grönt te och mkt vatten        
                   
  Måndag 5:2 dag              
frukost smoothy;   blåbär, naturell osötad yogurt, 1 liten banan, 1 dl mjölk, linfrö + 1 kokt ägg,   smörgåsrån
lunch ingen lunch idag              
Middag Torsk med vitlöksfräs, wokgrönt,   grönsallad        
                   
  Måndag;                
08.30 MorgonYoga            
  Samt mage rygg styrka;   höftlyft, benlyft, plankan        
09.30  Frukost;                 
11.00 Stavgång, 45 min rask takt            
12.30 Lunch; ingen idag              
13.30 Spikmatta, avslappning            
17.00 Middag                
19.30 te          
 
 
 
 
 
Vad menar jag nu med 5:2?
 
 

Så fungerar 5:2-dieten:

1. Minska antalet kalorier till cirka 500 kcal för kvinnor och 600 kcal för män under två dagar i veckan. (jag har valt måndag och torsdag)

2. Ät under fastedagarna en lätt frukost, en lätt middag och skippa lunchen. Drick mycket vatten.

3. 5:2-dieten minskar kaloriintaget med cirka 3 000 kalorier i veckan, vilket motsvarar omkring ett halvt kilo fett.

4. Försök på möss visar att periodisk fasta sänker nivån av IGF-1 i blodet, vilket saktar ner åldrandet och minskar risken för åldersrelaterade sjukdomar som till exempel cancer, diabetes och demens.

 

http://documentaryheaven.com/eat-fast-and-live-longer

 

5:2 kicken för kroppen, Michael Mosley. vetenskapsjournalist och forskare

 

Kalorirestriktion, minskat proteinintag eller intermittent fasta
Antalet kalorier, men även vårt intag av proteiner, påverkar hur mycket IGF-1 kroppen producerar. För stora mängder av endera bidrar nämligen till att cellerna växer för fort för att effektivt kunna repareras. En diet med mycket grönsaker är att föredra. Michael Mosley lever själv som han lär:


– Vad jag gör är att varje måndag och torsdag äter jag bara omkring 500-600 kalorier. Jag äter frukost vanligtvis bestående av äggröra på ett par ägg och en bit skinka. Det är ungefär 300 kalorier.


Under dagen dricker han sedan bara mängder av vatten, även svart te och svart kaffe. Fram till ungefär klockan 18.00 på kvällen.
– Då jag äter en enorm hög med grönsaker och en bit lax eller liknande.
Under veckans fem resterande dagar äter han alltså vad han vill.

 

När Mosley i dokumentären försöker sig på 5:2-dieten hade han efter fem veckor minskat nivån IGF-1 i blodet med 50 procent, uppnått normala glukosnivåer och sänkt sitt kolesterol. Därmed hade han också minskat risken att utveckla sjukdomar som till exempel cancer, diabetes och demens. Mosley har lärt sig att hunger inte växer och växer utan kommer och försvinner, kommer och försvinner.
– Man vänjer sig, menar han.

 
 
Ni glömmer väl inte att titta in, detta ger mig stöd =)
 
 

 Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3


fibromyalgismärta-orsak?

Jag hittade detta svar på just fibromyalgismärta.
 

Amerikanska forskare har hittat orsaken till smärtan som uppstår vid fibromyalgi. Upptäckten är uppseendeväckande då många länge har trott att smärtan har psykiska förklaringar. Nu visar forskarna att den beror på ett överskott av blodkärl i handen.

 

Länge har många trott att fibromyalgismärta har varit inbillad eller psykisk, men nu visar forskarna att smärtan kommer från en oväntad källa; handen. Amerikanska forskare har via hudprover från fibromyalgipatienters händer upptäckt att dessa innehåller ett stort överskott av en speciell sorts nervfibrer.

Tidigare har forskarna trott att dessa fibrer bara var involverade i att reglera blodflödet och att de inte har något att göra med smärtförnimmelser. Men nu har man upptäckt att det finns en direkt koppling mellan dessa nerver och den utbredda smärta som fibromyalgipatienter känner.

 

Kan leda till botemedel Upptäckten kan leda till nya behandlingar och kanske till och med ett botemedel, skriver The Guardian Express. Studien skulle även kunna ge svar på frågan varför många fibromyalgipatienter drabbas av smärta i just händerna.


För att lösa mysteriet med fibromyalgi undersökte forskarna huden på handen på en patient som hade brist på sensoriska nervfibrer, vilket orsakade en minskad smärtreaktion.

 

Forskarna tog sedan hudprover från fibromyalgipatienter och blev överraskade när de upptäckte att dessa innehöll ett extremt överskott av en speciell sorts nervfibrer. Tidigare har forskarna trott att dessa fibrer bara var involverade i att reglera blodflödet och att de inte hade något att göra med smärtförnimmelser, men nu har man upptäckt att det finns en direkt koppling mellan dessa nerver och den utbredda smärta i kroppen som fibromyalgidrabbade känner.

 

 

Detta genombrott skulle även kunna ge svar på frågan varför många fibromyalgidrabbade har extremt ont i händerna, såväl som på andra ”ömma punkter” på olika delar av kroppen samt varför kyligt väder verkar kunna förvärra symptomen. Utöver en djupgående, utbredd vävnadssmärta lider många fibromyalgidrabbade även av extrem trötthet/utmattning. http://www.fibromyalgi.se/1.0.1.0/96/1/?item=art_art-s1%2F663


**********************************************************************************************************************

Smärtsystemet är en del av kroppens nervsystem. När smärtnerverna i musklerna retas, skickas signaler till nervcellerna i ryggmärgen. Där kan smärtsignalerna gå vidare oförändrade eller dämpas och bli svagare, eller förstärkas och bli kraftigare. Från ryggmärgen går smärtsignalerna till hjärnan. Det är först när signalen når hjärnbarken som man medvetet upplever smärta. Man känner hur stark smärtan är, hur obehaglig den känns, och var den sitter.

Signaler skickas också till de delar av hjärnan som ger upphov till känslomässiga reaktioner på smärta. Långvarig smärta handlar i stort sett alltid både om kropp och själ.



 

En del reumatiska sjukdomar, framför allt muskelreumatism, kan ha symtom som påminner om fibromyalgi. Också andra sjukdomar kan ge muskelvärk. För att utesluta andra sjukdomar gör läkaren en noggrann undersökning.

 

Medicinering

För att ta udden av den värsta fibromyalgismärtan använder många sig av en opioid (t.ex. Tramadol), ofta i kombination med paracetamol. Var dock uppmärksam att opioider kan vara starkt beroendeframkallande och vid långvarig användning kan de även orsaka ökad smärtkänslighet.

 

Läkemedel med effekt på det centrala nervsystemet, exempelvis antidepressiva så kallade SNRI-preparat, har också visat sig fungera bra mot fibromyalgi genom att på kort sikt lindra både smärta, trötthet och sömnproblem.
Ett relativt nytt smärtstillande medel är Palexia som är avsett att användas vid svår kronisk smärta.

 

Fysisk träning

Om man lider av kronisk smärta är det naturligt att man kanske inte lockas av att träna, men faktum är att träning är bra för fibromyalgiker. Träning får dig också att må bra eftersom den utlöser endorfiner - kroppens eget ”må  bra”-hormoner, ökar din energi och hjälper till att mildra fibrodimman.  

 

Att regelbundet utföra lätta fysiska aktiviteter eller lågintensiv träning, som t.ex. promenader, vattengymnastik, stretching och yoga, har visat sig lindra fibromyalgismärtan och dessutom öka muskelstyrkan. Man kan också använda sig av vibrationsträning för att stärka muskler, gynna cirkulation och reducera smärta.

 


Förberedelse för hälsoveckorna

Nu önskar jag mig inte enbart sol (som jag iof också vill ha) men jag vill ha sommarvärme!!
Tittar på bilder när människor badar med sina barn och har mysigt i sommarvärmen, här i Arjeplog ligger temperaturen på +15 grader!! 15, i Juli, hmmm... jag vill ha VARMT. Var är den berömda sommaren? Visst är jag glad åt att solen skiner idag, men det blåser starka vindar, så värmen blåser lixom iväg...
 
 
Min sambo ligger å snusar fortfarande (10.00) och idag slog det mig, eller jag har väl varit medveten om det under en längre tid. Att mina egna morgonrutiner har blivit att jag sitter här och skriver på morgon/f.m när han ändå sover.
Ganska gott med egentid kan jag tycka. Men jag får göra en förändring nu. Jag har slirat på yogan och skrivit först. Men för att få det bästa ut av yogan är faktiskt om jag startar med den. Så from måndag är det träningen som kommer först. men lugn, ni ska få vara med och följa mina två veckor av "campeva"
 
Hur förbereder man sig inför en campeva?
 
Jag har förberett detta genom att först å främst tala om det för min omgivning, då kommer dom att fråga hur det går mm.
Jag har noggrant gjort ett tränings program/schema ska göra det i exel så jag kan lägga upp detta här.
Jag har gjort matsedel, som dock inte är helt färdig ännu. men jag ska ha den klar till på söndag.
Jag skulle behövt göra en Anna Skipper å rensa ut från kyl, skafferi och frys... men detta har jag dock inte gjort. Jag tror jag klarar mig ändå. Sambon tänker ju inte köra ngn hälsocamp, så jag kan ju inte slänga hans gotta =(
Fast vi gillar väl inte riktigt samma gotta för avkoppling... (jag dricker inte öl)
 
 
 i kylen
 
 
Jag förbereder mig mentalt, så oavsett motivation så ska här tränas och ätas rätt.
2 v är inte jättelänge, så egentligen är det en start på ett längre träningstänk. Då jag lixom stagnerat och inte tränat på flera veckor. =/ Därför behöver jag ta tag i allt och hoppas detta ger mig rätta gnistan. =D
 
 
Jag har även sett till att jag har Linfröolja:  Linfröolja har en rad positiva egenskaper för hjärna, nervsystem, tarm, hormonproduktionen och huden. Linfröolja är den rikaste naturliga källan till omega-3. Oljan innehåller dessutom omega-6 och omega-9 fetter.

 

Omega-3 är livsnödvändiga essentiella fettsyror, vilket betyder att vi måste få i oss dem från kosten eftersom kroppen inte kan producera dessa själv. Fettsyrorna finns bland annat i linfröolja och fet fisk. Livsmedelsverket rekommenderar 2-3 gram om dagen, får du inte i dig det från den vanliga kosten är det bra att köpa omega-3 som tillskott.

 

Massor av studier visar att omega-3 har bra effekter på hälsan.

 
 
Även köpt hem; Psyllimfröskal är mycket rikt på fibrer och uppskattas för sin goda fysiologiska funktion i mag-tarmkanalen. Renhetsgraden är 98% och den är fri från gluten. Kostfibrer binder vätska och stödjer tarmfunktionen vid såväl hård som lös avföring. Fröskalen är GI-sänkande. Det är viktigt att du dricker mycket vatten under kuren då psylliumfröet sväller kraftigt i magen. Skulle du råka bli en aning förstoppad vet du att du druckit för lite. Då är det bara att öka vattenintaget under dagen.
 
 
Socker; När sötsug uppstår kan man äta råa morötter, avokado och nötter eller dricka näringsdrycker och smoothies. Man kan också göra egna naturliga puréer genom att mixa färska eller frysta bär, frukter och grönsaker.
 
 
Detta är bra att äta mycket av:
Ghee (ayurvediskt smör) Ghi/Ghee har traditionellt använts i framför allt indisk matlagning. Smör (Bregott fungerar också bra), kokosolja/kokosfett, grädde, ägg, fågel, fisk, lamm och viltklött, grönsaker (ej rotfrukter), nötter, lök, kryddor, citrus, bönor, linser, ärtor, quinoa, får- och getost. När kuren är klar bör du fortsättningsvis undvika snabba kolhydrater men ät då gärna råris, frukt, bär, rotfrukter och grovt bröd, gärna surdegsbröd samt havre.
 
 
Idag började jag lite mjukt med att gå med stavar, rundan på 2,5 km. Mest för att mjukstarta kroppen. Det var jätteskönt.
Började även idag att ta en matsked linfröolja å magen satte igång direkt.
2 tabletter Algine plus för detox och energi, som man ökar succesivt till 5 om dagen.

(Alger är en utmärkt blod reningsverk med den högsta kända vegetabilisk källa av klorofyll. Underlättar matsmältningen och tarm åtgärder, hjälper till att reglera blodtrycket. Har visat att hjälpa mot magsår och magkatarr,  främjar frisk hud, naglar och hår. Har en profylaktisk effekt mot förkylningar och är mycket låg i kalorier och inget kolesterol, vilket gör Algine Plus användbar som en del av en diet program.)

 
 
Satte även 1 msk  Psyllimfröskal på min naturella yogurt med finax naturella flingor (osötade)
 
Så jag påbörjar kuren lite dag från dag nu. Så kroppen inte får en total chock på måndag.
 
 
Nu är svärfar här och hjälper sambon att göra grunden till förrådet. Jag ska sen hjälpa till att bära plankorna till förrådet som ska spikas ihop, så naturlig styrketräning =)
 
 
Nu mat!
 
 
 
 
Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3

Vad är viktigt

Vad som är viktigt…
är inte vilken slags bil du kör 
utan hur många människor du ger lift 


Vad som är viktigt…
är inte storleken på ditt hus 
utan hur många människor du välkomnar i ditt hus 


Vad som är viktigt…
är inte din sociala status
utan att du lever ditt liv med kvalitet 

Vad som är viktigt…
är inte vad du äger
utan snarare vad du ger

Vad som är viktigt…
är inte hur många vänner du har
utan snarare för hur många du är en vän 

Vad som är viktigt…
är inte hur mycket övertid du jobbar 
utan om du jobbar kvalitativ övertid för dina nära och kära 

Vad som är viktigt…
är inte om du bor i ett fint bostadsområde
utan hur väl du behandlar dina nära
 

- FÖRFATTARE OKÄND -
 
 

Tycka om sig själv

Det är inte alltid så lätt att tycka om sig själv, du måste kunna förlåta dig själv och försöka ställa saker till rätta som har haft en del i. det är även viktigt att kunna förlåta sig själv och andra.

 

Om du har en dålig självkänsla blir den sämre genom att du håller fast i negativa övertygelser om dig själv, om du tar in all negativ kritik och går och tänker på allt som du gör som är dåligt så blir det bara sämre. Tänkt istället på vad du gjort för bra saker och hur du kan göra för du ska bli bättre på det som går mindre bra.

 

Många som har dålig självkänsla har bl.a. sömnproblem eller känner sig ofta stressade och oroliga när de är passiva och inte har något att göra. Det är idag alldeles för få som tar tag i problemet och därför är det idag många som är sjukskrivna och utbrända.

 

Om du har en stark självkänsla så är du öppen för nya saker, gillar att vara delaktig och styra upp och hjälpa andra. Men framför allt så trivs du som den du är och gillar att träffa nya spännande människor.

 

 

Tips för att förbättra vardagen

En sak som du kan börja med är att vara ärlig, tycker du att kompisen har en snygg tröja så säg det! Spontant. Då märker personen att du verkligen menar det, och samtidigt som den mår bättre uppskattar den dig. Men ljug aldrig. Tycker du inte om tröjan, nämn den inte. blir du tillfrågad, säg hellre att -på dig passar den, men själv skulle jag nog inte ta den modellen eller färgen. Ärlighet handlar inte om att vara elak och att vara rak är inte heller att trycka ner någon annans smak.

 

En sak som många kan ha problem är att de inte hinner stanna upp och tänka efter. De är så inne i karriären att de kör ända tills de är helt slut psykiskt, många brukar säga att de har sprungit in i väggen. Det är viktigt även när det flyter på som bäst att kunna stanna upp och kolla om du prioriterar rätt, gör jag det här för mig själv eller för andra. Du måste kunna säga NEJ! Annars är det väldigt lätt att du vill vara till lags och bara springer ärenden åt andra fast du egentligen vill göra saker som du prioriterar mer.

 

Många, jag inkluderat använder “man” när jag egentligen menar jag, t.ex. man borde ta och ….. Istället är det bättre att säga jag borde ta och ???? Många säger detta för att inte verka för självgod eller egoistisk. Men det gäller att balansera det, kunna använda sig själv när du snackar om saker som du vill förändra. Det är ärligare att utgå från sitt Jag när man pratar.

 

En sak som är viktigt är att se vad jag har gjort för bra. Erkänna sig själv, då växer du snabbt som människa, dels eftersom du tycker om dig själv och känner dig bekväm i det, det inspirerar ofta till mer goda handlingar, som gör att du växer ännu mer och blir mer och mer omtyckt för den DU är.

 

 

 Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3


Svullen mage/Pms

Idag är det fredag och jag startar min semester nu. Ja, på en fredag =) Varför inte?
Lite barn på jobbet å jag känner att jag behöver ledigheten.
 
 
Fick min mens igår (kul att veta-no) Men jag skriver det då jag vill tala om hur jag mår. Detta är en viktig del i min "campeva" blogg, som strax startar. Jag är ganska glad att min mens startade nu, så jag slipper ha mensvärk och vara trött på måndag då mina hälsoveckor tar sin start.
 
 
Jag trodde för ett tag sen att jag kanske kommit i klimakteriet, dvs att mensen slutat (så gammal är jag ju) Men det var tydligen en bi effekter av vårens tragiska månader. Sorg tar olika vägar, och när jag känt att jag behövt stötta istället för att låta sorgen få ta plats så blev mensen lidande... inte för att jag så gärna vill ha den kvar, (även om det är bra att så sent som möjligt komma in i klimakteriet) så, den var bara tillfälligt ogredig och oregelbunden.
 
Nu ska jag ge er lite yoga tips för PMS och svullen mage.
 

Övningar mot PMS

Mirakelböj Gör så här: Stå stadigt med fötterna i höftbredd, parallella med varandra, tårna framåt. Andas in och dra in svanskotan samtidigt som du håller fokus i naveln. Sträck armarna upp ovanför huvudet. Sträck ut hela ryggen samtidigt som du lutar dig bakåt och drar knäskålarna uppåt. Andas ut och luta överkroppen framåt, neråt. Böj från naveln och midjan och luta dig framåt samtidigt som du sträcker på ryggen. Låt slutligen huvudet sjunka ner och hänga ner mot benen.

 

När du sedan ska upp igen, börja med att trycka fotsulorna ner mot underlaget och använd musklerna på benens baksida, lår och vader till att dra dig själv upp igen. Huvudet kommer upp sist. Tänk på: Låt inte ländryggen kollapsa när du böjer dig bakåt utan håll den sträckt genom att spänna rumpan. På nervägen ska ryggen vara rak, led aldrig rörelsen med huvudet. Göran säger: När du har ont och är på dåligt humör skapas spänningar. Den här övningen öppnar upp bäckenet, stretchar både mage och rygg, löser spänningar i regionen och förbättrar cirkulationen.

 

 

Höftlyft Gör så här: Ligg på rygg och dra in fötterna mot skinkorna med fotsulorna mot golvet. Håll om du når runt anklarna, annars handflatorna ner mot golvet tätt intill kroppen. Andas in och tryck upp höfterna mot taket. Andas ut och sänk igen. Tänk på: Kom upp med höfterna så högt upp som möjligt. Gör inte övningen när du har mens eller är gravid. Göran säger: Höftlyftet stärker och ökar genomblödningen i bäcken, ländrygg och könsorgan. Mycket bra övning för en jämn menscykel och mot PMS och menssmärta.

 

Fler knep mot svullen mage… * Rätt fibrer: Glöm en diet på vitt formbröd, du behöver inte vara rädd för fibrer. Med rätt fibrer håller du tvärtom magen i gång och hjälper matsmältningen på traven. Strö linfrön och solrosfrön över yoghurten och ät lite kikärtor eller linser till maten. * Dra ner på löken. Vissa livsmedel är kända för att vara gasbildande, till exempel lök, paprika, bönor, kål, broccoli och stora mängder mjölk och juice. Undvik också socker, sötningsmedel, tuggummin och fet eller alltför starkt kryddad mat i stora portioner. *

 

Nyttiga bakterier. Magproblem kan bero på obalans i tarmfloran. Se om problemen minskar med hjälp av kosttillskott eller probiotika som stöttar de goda bakterierna. * Stressa av. Avslappningsövningar och meditation kan lugna en orolig mage. Ta dig tid att äta lagad mat regelbundet och tugga noga, helst 20-30 gånger innan du sväljer. Undvik att äta precis innan du går och lägger dig.

 

 

Läkarkoll. Testa om din svullna mage beror på IBS (Irritable Bowel Syndrome), eller glutenintolerans. Dra ner på mejeriprodukter för att själv se om du kan vara laktosintolerant. * Träna. IBS-drabbade som motionerar regelbundet har mindre besvär.

 

och mot PMS. Vid PMS beror den svullna magen på att kroppen samlat på sig vätska. Det kan börja från omkring tio dagar före första mensdagen. Prova därför att: * Reducera mängden salt och starka kryddor i maten. * Drick mycket vatten. * Promenera och håll dig aktiv. * Var snäll mot dig själv i största allmänhet, stressa mindre. * Kamomill är en gammal medicinalväxt som ska verka vätskedrivande och lugnande. Att dricka te med kamomill kan vara en bra idé.

 

Ett konkret råd mot förstoppning är att dricka 2-3 glas rumstempererat vatten när du vaknar. Gör sedan suficirklarna. Håll andan och gör ett varv medsols och ett motsols innan du stannar upp och andas ut. Fortsätt på samma sätt 3-5 andetag. Det här ger en djupare effekt av övningen.

 

Suficirklar: Sitt i lättmeditationsställning eller långt fram på en stol med fötterna i sär. Händerna på knäna. Börja med att rotera höfter och bäcken i en liten cirkel, valfri riktning. Tänk att du roterar på en femkrona och följer dess ytterkanter. Runda cirklar. Andningen följer rörelsen. 26 cirklar i vardera riktningen, en riktning i taget.

Gör en större cirkel, så stor som möjligt och den ska fortfarande vara rund. Låt axlarna gå i motsatt riktning och huvudet strävar efter att hela tiden ha hjässan i mitten. Andningen följer rörelsen. 26 cirklar i vardera riktningen.

Avsluta med att centrera ryggraden och ta ett par djupa andetag. Vila sittande. Känn efter hur det känns.

 

 

 
 
 
 
Idag på min första semesterdag ska jag ta en promenad och vara snäll med min kropp.
 
 
 
Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3

10-7-13

Ännu en dag på jobbet, innan semesterns härliga "Campeva" startar. (dvs mina två stenhårda hälsoveckor)
Jag kommer att inviga er till fullo, när jag startar. Både för min egen skull och för att ni ska kunna följa mina steg...stora som små. Ni är välkomna att kommentera och fråga, så svarar jag. Jag anmälde mig som bloggargäst på sidan iForm, tyvärr hade dom inte plats för fler bloggar där nu :-(
 
 

Start den 15 Juli 2013

Jag hoppas att ni därute vill hjälpa mig med kommentarer, mm behövs bara att ni iaf tittar in å följer mina väg.
 
 
Idag onsdag har vi fixat på avdelningen, städat och gjort om miljön för barnen. Den blev mer inbjudande och det känns gott att vi nu har gjort det.
 
Vi var och handlade nya kuddar också för myshörnan och kuddar till fröknarna för vilan med barnen.
Alla sängkläder vi har är också tvättade och fina nu.
 
Från avdelningen har vi också plockat bort en hel del som vi inte behöver ha där, lätt att det samlas i skåp/på alla hyllor.
 
Efter jobbet åkte jag hem och svidade om (bytte kläder) för jag blev utbjuden av en vän. Vi åkte till Kraja och åt lax på planka.
 
TYVÄRR, Kraja i Arjeplog så blev det aningen torftigt på plankan. Maten smakade bra men portionen var liten, inte mkt till grönsaker, två torra sparrisar, en skiva gurka och en liten varm tomat.
Det är på TOK för dyrt att äta ute. Nu blev jag bjuden, men för en liten bit lax, lite potatismos på en planka 175 kr!!
 
Jag blev ändå glad att dom erbjöd aioli, laktosfri istället för hollandaisesås som var till laxen. Jag fattar iaf inte varför dom är så rädd för frächa grönsaker till maten?? Borde kanske satsa på resturangbranchen! Mer vegetariskt att välja på, fler fiskrätter och mkt grönsaker, råa som stekta härliga grönsaker med färska kryddor... hur svårt kan det vara?
 
 
Kom hem och bytte kläder igen, till hemmastassen...hehe, mysbyxor, t-shirt och kröp in i min fleeströja. Va? Blir det inte varmt undrar ni så här mitt i sommaren...harm, harkel...sommarvärmen har INTE riktigt tagit tag i sommaren här i Arjeplog. Den underbara värmen som var i Maj, lyser med sin frånvaro. Så förhoppningsvis kommer den nu nästa vecka så jag får känna på den under min semester.
 
Tittade på Trinny & Susannah, som klädstyler om Norge =) Kanske ett å annat tips på kläder, kan man ramla över då man tittar.
 
Jag försöker iaf ladda för min hälso camp mentalt. Jag känner mig inspirerad och känner mig positiv =)
 
Torsdag: Idag börjar jag jobba 09.30 då jag har ett barn set idag. stänger nämligen =/ inte det roligaste, men vi får alla göra det.
 
Sambon å svärfar åker till skellefteå och hämtar byggsatsen till vårt 10 kvm förråd som sambon köpt, och ska ställa upp bakom huset. Vi har så mkt grejjer, så vi får "bygga" ut med ett förråd =)
Yoga rummet har ännu inte fått nytt tak, det läcker in vatten...urk. Får väl se om det sker någon gång, det är lovat redan förra året att det skulle fixas... suck!
 
Nu Jobb.
 
 
 
 Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3
 
 

Å lite katastrof gojs...

Ok då... inga större katastrofer dock.
Natten till idag var inte bättre än igårnatt... Men nu var det inte sambons telefon, utan sambon katt Mango. Han har stökat och jamat hela natten, fick så spänningshuvudvärk så återigen var jag upp 04.00 ich och tog mig en starkare tablett, smorde linement på nacken och somnade om. Vaknade sen av klockan å kände mig pigg som en 100 åring...Gäsp. å klockan var då 05.45...
 
 
Tror bestämt att jag måste ta en tidig kväll.
 
Idag på jobbet har jag sopat och fixat ute under den s.k carporten, blev jättefint.
Lite barn idag, så vi har varit ute en hel del och barnen har lekt. Vädret har växlat, men vi har lyckats missa regn idag. Mina kollegor tog sig an en del av förråden inomhus.
The big boss förärade oss med en titt idag, men vet inte när och om hon har ngn tid till mig och mitt lilla uppdrag som vi ska gå igenom. Papper är vad hon kastar runt och ser lite tungsint ut.
 
 
Från förskolan såg vi en helikopter som parkerat vid grillplatsen/ Gäddviken. Kanske inte det vanligaste om man bor någon annanstans, men i Arjeplog kan man då parkera med vad som helst hursom helst =)
Tog en bild då han sen flög över oss på förskolan.
 
 
Idag åt vi snabbmat till middag, blev fullkornspasta, choritzo med ost i med lite tomat å gurka. Orkade inte laga mer avancerat än så, för jag var otroligt hungrig =)
 
Övrigt består denna dag bara soffhäng med sambon och kissarna, solen lyser på utsidan å det blir så vackert utanför mitt fönster med sommarblommorna jag har på altanen.
 
När svärfar fyller år den 17 juli ska jag baka denna tårta, som är super god!
 
 
Dagens Receptet/ Mandeltårta

6 dl sötmandel
1 1/2 dl hasselnöt
1 dl fruktos
3 äggvitor
9 ägg
4 msk kakao
400 gr mörkchoklad
6 dl turkiskyoghurt
4 dl Vinbär

Gör så här:

1. Koka upp vatten i en kastrull. Häll i 6 dl sötmandeln och låt koka cirka 10 sekunder. Häll över i ett såll och låt svalna något. Tryck ut mandeln ur skalet med fingrarna.
2. Lägg de skollade mandlarna, 1 1/2 dl hasselnöt, 3 äggvitor, 1 dl fruktos i en matmixer.Mixa till slät massa. Lägg massan i kylskåp tills den skall användas.

3. Riv den kalla mandelmassan med ett rivgärn
4. Skilj 6 ägg till äggvitor och äggulor. Blanda gulorna med mandelmassan och blanda i 4 msk kakao
5. Vispa äggvitorna till ett hårt skum, vänd försiktigt ner i smeten
6. Bred ut på ett bakplåtspapper och grädda ca 20 min i 175 grader.
7. Låt tårbotten svalna.
8. Smält 400 gr mörkchoklad över ett vattenbad. Vispa upp 3 ägg i en bunke och blanda i lite i taget av den smälta chokladen.
9. Rör i 6 dl turkisk yoghurt.
10. Bred ut chokladmoussen över kakan och strö över vinbär
 
 
 
 
Dagens tänkvärda:
Du väljer dina känslor, så välj det som du mår bra av. Du är starkare än du tror.
 
 
 
 
 Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3

En vanlig vardag

Måndag morgon började sambon telefon ringa 04.00 för ngt larm som gått. Han jobbar jour, så då ska han ju alltid vara tillgänglig. Men inte får jag ngn ersättning för förlorad sömn...suck... Borde man inte kunna kräva sånt?
 
 
Sen somnade jag om, men visste ju att min klocka skulle ring 05.30 då jag öppnade på förskolan idag.
Jo, trött var väl förnamnet =) men tog moppen å åkte på jobbet.
 
 
Under dagen på jobbetskurade jag ute förrådet, plockade ut allt som var där, 20 trehjuliga cyklar, plastlastbilar, traktorer, hinkar å spadar och allt...
sopade och en av sommarjobbarna fick spola rent leksakerna. lämnade och dags för Lunch, in å duka och äta med barnen, hade lilla vilan idag och höll på att somna själv, skönt ibland att få ligga en stund.
 
 
Därefter ut och då hade mina snälla kollegor plockat in alla cyklar och grejjor igen...Men kruxet var ju att cyklarna skulle spolas och så även golvet. Så då var det bara att plocka ut alltihopa igen, å sen in efter renskurat golv och spolade cyklar, puh...
 
 
Tog ut friskvårdstimme idag och åkte hem, pratade med Mor och sen hade jag en massagekund som överansträngt sig och blev glad och tacksam över att jag kunde hjälpa redan idag.
 
Övrigt denna dag gjorde jag så sallad till middag.
 
per portion:
 
1 kycklingklubba
lite grön salladsmix
avocado
rädisor
gurka
tomat
fetaost
4 olika oliver (grekiska, mkt goda med kärnor)
gul paprika
lite lime ovanpå
 
Himmelskt gott!
 
 
 
Tvättat två maskiner med vita handdukar, som jag använder till massage.
 
Tittat lite Tv å snart dags för sängen, är ju ganska trött efter dagen som varit ganska full av jobb.
 
 
 
 Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3

Söker Händig å motorintresserad i Luleå omnejd

Skulle kanske gå ut med en annons, som söker just Händig, motorintresserad, seriös person. Som kan hjälpa till vid moped och bil fix för en billig peng. Det ska ju vara lite ideellt egentligen, men visst ska man få betalt.
 
Min son som är bosatt i Luleå och som inte kan ngt om motorer vill köpa sig en moped. Men dagens alla erbjudande och lite i plånboken gör att det känns väldigt osäkert.
Jag själv är ju inte heller speciellt duktig på varken teknik eller motorer och ngt större intresse har jag ju inte heller. Sen är ju avståndet ett gissel (26 mil)
 
Försökte engagera min sambo som sägs vara duktig på detta, och då han gör åt sig själv så märks ju detta. Tyvärr är inte intresset så stort att han vill hjälpa andra. Så visst, jag kan ju inte tvinga ngn att engagera sig om man inte vill. Där är vi ju extremt olika, jag hjälper gärna om jag kan, men vi är inte på samma sätt då det gäller sånt.
 
Mor har ju också en del problem med sin lilla bil, och där kan jag heller inte hjälpa. Därför skulle jag önska jag fick kontakt med någon händig och pålitlig person som gillar sånt som teknik och motorer. Då hon ofta har problem med sitt bredbands abonnemang.
 
 
Annons =)
 
Flink, pålitlig teknikisk, motor kunnig och intresserad person sökes.
För lättare (ibland svårare) jobb. Så du bör ha kunskap.
Kunna laga, fixa moped och ge råd och stöd
Även duktig på att fixa till bil, byta däck, handtag, oljebyte eller annat smått å gott som går sönder.
 
Intresserad; skriv en rad, här eller på mail
[email protected]
 
 
 
Får väl se om ngt händer =)
 
 
 

Lycka, kropp, självkänsla dagens recept

Lycka gör dig Söt,
Utmaningar gör dig Stark,
Sorger gör dig Human,
Misslyckanden gör dig Ödmjuk,  
Framgång gör att du Strålar,  

Men endast VÄNNER får dig att hålla ut!

 

Önskar jag kunde träffa dom gamla oftare, och hitta nya fina vänner

 

Att Utveckla min/din kroppstrygghet

Öva på att acceptera dig som du är, även rent fysiskt. En spegelövning som fungerar bra för att stärka vår kroppsbild är denna:

Stå rakt upp och ned framför en spegel, titta på bilden av dig själv, var tyst och försök lyssna till dina tankar.

När en dömande tanke dyker upp, låt den passera vidare. När det dyker upp en positiv tanke – det krävs lite tid och övning men den kommer – låt den stanna kvar och försök att utveckla den. Ju oftare vi övar, desto snabbare kommer de positiva tankarna att dyka upp.

 

 

Utgå ifrån dig själv

Vi lever i en extremt prestationsinriktad tid. Vad andra gör syns i bloggar, på Facebook och i realityserier på tv, hela tiden.

Det är svårt att inte påverkas av alla andra när man hela tiden matas med information om vad de pysslar med, hur de mår och var de håller hus.

Men att bli inspirerad och imponerad av vad andra gör betyder inte att man måste jämföra sig med andra.

Det krävs träning för att se andras prestationer som inspiration utan att blanda in oss själva. Kan vi undvika att jämföra oss med andra blir vi trygga i oss själva.

 

 

Du är ingen bluff!

Att känna sig lite fejk, misstänka att folk snart ska syna ens bluff, är ingen ovanlig känsla.

Ibland handlar bluffkänslan om att vi har orealistiska förväntningar på oss själva. Och ibland om att vi tappat självkänsla och självförtroende.

Om vi inte klarar av att leva upp till våra egna förväntningar känner vi oss lite misslyckade.

Bluffkänslan lurar sig på oss och vi blir rädda att bli påkomna, vi som inte ens gjort det vi ska. Med lite mer realistiska förväntningar på oss själva är det lättare att gilla sig själv, utan att bluffa.

Kom ihåg att påminna dig om alla bra saker du faktiskt gör.

 

 

Kreativitet i framtiden!

Ska du använda din våghalsighet konstruktivt, så är det viktigt att du begränsar den till jordnära områden i din vardag - även om du har lust att sticka på en treåriga jordenruntresa, eller att t.om kapa en färja. (Mia T)

 

Men: Lyckligast blir jag om jag använder mina krafter och förmågor för att glädja andra: Kanske kan jag öppna ett Yoga/motionscenter, spela teater, göra en insats för kvarterets unga, eller gamla? Visa en ny väg.

Hitta på och gör saker som ingen annan har gjort, men som de önskar att de vågade. Just Jag har modet som de andra saknar. Ska dock bara finna det.

 

 
 
 

Om mina hälsoveckor fungerar för mig, kanske jag kan ta in fler som är sugna? Vore kanske ngt? skriv en kommentar om du tror på mig... =)

 

 

 

Då hade det varit bra med en till aktör, tex någon inom hotellen vi har i Arjeplog för maten. Men det finns ju även möjlighet att göra karma Lunch tillsammans =) mmm, en inspirerande tanke.

 

 

 

Dagens recept lånar jag från boken: magisk sommar (Norstedts förlag)

 

 

 Caviche på sked

 

10 skedar

8 frysta pilgrimsmusslor

1 msk olivolja

½ tsk salt

250 gr oskalade räkor

1 avocado

1 mango

½ gurka

1 salladslök

½ röd lök

1 tomat

1 krm svartpeppar, salt

 

Limelag:

 

saften från en ½ lime

1 vitlöksklyfta, pressad

1 röd chili, utkärnad och hackad

1 msk hackad färsk koriander.

 

1. tina pilgrimsmusslorna. halstra dem i olivolja i en het stekpanna. salta, kyl dem och tärna dom sedan fint.

2. skala räkorna. dela kärna ur och tärna avocadon fint. skala mangon, skär bort kärnan och tärna fruktköttet fint ( själv använde jag färdigtärnad mango från frysen som fått tina upp i rumstemperatur) Tärna gurkan i samma storlek, strimla salladslök och röd lök. Skålla skala, kärna ur och strimla tomaten.

3. blanda lagen, vänd ner skaldjur och grönsaker och smaka av med salt och peppar. kyl cevichen minst en timme.

4. serveras på fina stora skedar eller i nubbeglas

 

Mkt gott!

 

 
 
 
Väderleksrapport, Idag mulet och + 15 grader. Ingen vidare värme och ingen skön sol idag. suck. Men v. 29-31 kommer solen att lysa och värmen stiga, då har ju jag semester.

 

 

 Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3

 

 


Ren, hälsa å en gädda 2 juli-6 juli

Sorry ni få som nu tittar in till mig, att jag inte skrivit på flera dagar. Har dock varit trött och slut efter jobbet. men försöker väl uppdatera lite nu då.
 
Igår (dvs 1 juli) runt halv 3 blev det en krock i korsningen på Silvervägen, ett medelålderspar körde rakt ut på vägen och såg antagligen inte vespan/eu mopeden som kom från höger. Moppedisten (troligen en av de som kör ut vårrullar) fick föras till sjukhuset, man antar att hon fått benfrakturer. Moppekörandet är det bara att se upp med, så man inte blir påkörd. Bilarna tar inte så stor hänsyn till de två hjuliga fordonen.
 
Och sen blev det en olycka med renar i Jokkmokk. Alla de stackars renarna som samlats på spåret blev ihjälkörda. Dom har ju renkalvar nu, så det är så trist att höra då så många blir dödade.
 
 
Sist jag åkte till Luleå hade renar
samlats några mil utanför Arjeplog, tog då lite bilder som jag sätta in. Så söta renkalvar =) en kalv stod mitt på vägen och det kliade på benet, denna var inte ett dugg rädd att bli påkörd. den var supersöt där den stod och kliade sitt ben med munnen.
 
 
 
 
 
 
 
Även om det kan vara väldigt irriterande med renar som står på vägen och helst av allt inte vill flytta på sig, så är det också ganska trevligt. Det är ändå en del av vår natur, som lever mitt ibland oss. Häruppe mer vanliga än i södra Sverige då förstås.
 
Onsdag hade jag besök av två kollegor, vilket var väldigt trevligt. Vi grillade och jag bjöd på grönsakspaj och grönsallad. Vi umgicks ända fram till 21.25 innan mina fina gäster lämnade mig =) Förhoppningsvis var det inte sista besöket, hoppas jag iaf.
 
Måndag den 1 juli var det urnsättning för min systers aska. kunde dock inte delta, då jag jobbade denna veckan. Så nu är kära syster i jorden. Hemskt att ens fatta!
 
Min kära son var ju på Arjeplogs besök förra helgen, som jag lovat lägger jag här upp bild på den 6 kilos gädda han fick på sin spinnare. han var mäkta glad att fått upp denna =)
 
 
 
Här står han, den lycklige fiskaren med sitt kap.
 
Jag har beslutat att jag denna semester ska göra en hälsosatsning under två veckor. Har nu gjort mig ett schema för mat och träning under v.29 å 30
Jag hoppas det kommer att fungera. Just nu känner jag mig väldigt uch och trött på mig själv och mitt utseende.
 
 
Hälsovecka hemma kanske låter som en B-plan =) men varför resa bort då vi har så mkt fin natur runt ikring oss.
 
Ungefär så här ser början av veckan ut, motions mässigt.

 

 

Hälsoveckor, hemma!               V. 29-30

Måndag;           08.00 duscha kallt, MorgonYoga

                             Samt mage rygg styrka; höftlyft, benlyft, plankan

                             09.30 Frukost;

                             11.00 Stavgång 45 min i rask takt, få upp pulsen

                             12.30 Lunch;

                             13.30 Spikmatta, avslappning

                             16.00 Middag;

                             19.30; kvälls nötter att tugga på

 

Tisdag;               08.00 duscha kallt MorgonYoga

                             Samt balansövningar, stå på ett ben mm

                             09.30 Frukost;

                             11.00 armstyrka 45 min tex: Ro båt, armhävning, saxa armar, hantlar

                             12.30 Lunch;

                             13.30 cyckeltur 1 timme

                             14.30; Avslappning på spikmatta, meditation (kan även ske ute)

                             16.00 Middag;

 
 
Jag har gjort hela veckan x 2 och en matsedel, men det känns som det kan bli lite mkt att lägga upp allt här. Men nu vet ni iaf.
Vad vill jag då uppnå?
 
Komma igång med min träning, känna av vad jag orkar, må bättre, känna mer glädje.
 

Varför Motion? Jo motion  påverkar hela mig/dig - hjärtat, blodvolymen och hjärnan, andningen, musklerna, mage, tarm, bentäthet och vikten. Du får bättre kondition. Cellernas förmåga att omsätta syre och näring till energi ökar och hjärtat behöver inte jobba lika hårt (ett tränat hjärta har färre slag per minut i vilopuls).

 

Motion sänker blodfetterna, vilket i sin tur minskar risken för hjärt/kärlsjukdomar, åderförkalkning, högt blodtryck och diabetes. Likaså förbättrar motion tarmrörelserna och motverkar olika mag- och tarmsjukdomar.

 

Motion stärker skelettet, ökar rörligheten i armar och ben, reducerar fetman och dess följdsjukdomar som åldersdiabetes och ledbesvär. Dessutom hjälper motion till att agera ut stressen.

 

 
Då jag inte har råd att åka ner till Halland för att fira min kära bror, så känns det bra att jag är inställd på detta istället.
 
OM jag får möjlighet kanske det blir en längre tur med moppen å gubben, får se vad han vill.
Jag har lovat att måla gäststugan också, så det måste också klämmas in. kanske är en bra träning för armarna =)
 
 
Om jag orkar följa mitt schema, ska jag ge mig själv en belöning. Vet dock inte ännu vad detta blir, för det bästa är om jag kommer igång.
Mina önskningar är; Hot Stone massage hos Cecilia Riström i Luleå
 
eller:

En avslappnade behandling. Inleds med att kroppen in smörjs med varm olja. Därefter får en varm oljestråle långsamt rinna ner över pannan och hjässan. Avslappnade och behaglig behandling som motverkar mental stress, oro, huvudvärk och sömnproblem. Avslutas med ångtält. pris Ca 90min-120 min 790 kr

Hos; Ann-Christin Karlsson i Luleå

 

Helst hade jag ju gått till min vän Maria Johansson (fyllde år den 4 juli) http://www.dinegenstund.se/index.html
Men hon har så fullt, så jag får inte plats. Måste planeras lång tid framåt.

 

En Siddha massage. pris: 650 kr - 90 min

En kraftfull och djupgående helkroppsmassage, som ges med snabba cirkulerande rörelser och strykningar. Ger energi till hela kroppen.

 
Dagens Tänkvärda
Tänk med hjärtat, då gör du nytta både för dig och dina medmänniskor
 
 
 
Nu i säng.
 
 
 Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3

fabalus fakta idag ...

Arbetsdag idag måndag. Varmt och skönt sommarväder med korta regnskurar... men mest sol idag.
 
En tanke ang regn: Det är så lätt att låta vädret påverka en. Istället för att låta en regnig ledig dag göra en låg, sur eller irriterad, så är det nu den där boken, tekoppen och filten ska fram. Varför inte baka något gott eller göra ett storkok. Kanske åka iväg på ett museum eller något annat kul för både vuxna och barn. Unna dig en spadag eller prova på att bara slappa (Avslappning, en skön meditation, fram med spikmattan hihi). Låt solen skina inne, när det regnar ute!
 
Igår söndag åkte jag till stugan, sonen var stolt över den gädda han lyckats dra upp på ca 6 kg. Vi grillade kotletter, stekte halomi, sötpotatis och gjorde sallad ute i solen, myyysigt.
 
Vi åt med god aptit. Finns nog inget som slår utegrillning över glöd, ute i naturen, fågelkvitter och vattenbrus runt omkring en. =) Helnöjda blev vi.
Sambon satt hemma och lagade sonens dator, så han följde inte ut till stugan.
 
Sen städning och ihop packning, hem till huset och packa ner resten för sonen. Skjutsade honom till bussen 15.50 den gick 16.00 ich
 
Han var hemma vid 20.30 efter att han var tvungen att vänta på ytterligare lokalbussen en 45 min innan han fick åka från stan.
 
Vi tittade på lite GRIMM, serie som vi sett förr och som nu sambon hittat nya avsnitt av.
 
Sen runt 22.00 sovdazzzz, men hade svårt att somna. typiskt då man varit ledig och sen ska upp å jobba.
 
Är skit trött idag. Men efter en god middag på ugns lax, ärter, nypotatis och fisksås, for vi en kort sväng till stugan där svärfar snickrat ihop en gäst säng i gäst stugan. blev toppen. 120x200
 
Nu mer Grimm.
 
 
 
Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3
 

RSS 2.0