slut på helgen

Söndagskväll och jag har satt mig här och skriver en stund. Ibland får man veta massa saker som man inte får tala om, vilket ibland kan kännas knepigt. Men jag får sätta undan tankarna och vetskapen i något fack under hemligt inuti hjärnförvaringen upp i hjärnkontoret. Helgen har varit lite småtråkig, men just nu känns livet allmänt småtråkigt. Jag får inget svar ang jobb och de svar jag fått var inte vad jag hoppats på. Lördag och hallowen, Oo vad kul, hände ingenting förutom att våra spelade hästar iaf sprang in på DD. Och det kom typ 4 barn och frågade -bus eller godis? och vi blev av med 4 guldtior för att glädja dom små liven. Annars var fredag-lördag och söndag relativt händelselösa. Idag söndag vaknade jag med huvudvärk, så halva dagen gick åt att ligga på rygg i vardagsrummet och försöka bli botad av de mediciner jag hade tillgängliga. Måste på apoteket och hämta ut lite värktabletter innan högkostnadskortet går över tiden. Vi var ut och handlade en kortis och gubben köpte mat åt sig på Frasses, själv köpte jag mig ett kycklinglår på konsum och gjorde sallad, men åt lite senare. Gubben har varit flitig idag, han hittade ett tips på internet som han använde. Han hängde tvålar i våra buskar, ska visst hålla älgarna borta? ja,ja vi får väl se om det verkar. Sen skottade han även snö. Vi spelade lite yatzy och jag vann 2 av 3 =) hihi. Idag när jag låg på rygg på soffan, hittade gubben Chanti i en blomkruka, sovandes. Jag sätter in en bild på detta. Kan man bli arg då hon är så himla söt? Idag blev det yoga först kl. 17.00 då jag hade huvudvärk halva dagen. Nu är det dags att krypa till säng brevid gubben, för han har redan lagt sig.

Ljus, värme, Kram och HEJ!


Chanti sovandes i blomkrukan =)Söt med hårstyling =)

 

Vintrigt redan, taget idag 31 okt. grannens garage


vanlig fredag, okt

Hej hopp! Jag är nu hemma igen efter min korta Luleå visit. Jag skjutsade svärfar till sunderbyn men i Boden stannade vi till och åt en bit mat först. Klockan var då runt 17.00 och det hade gått bra att köra. Vägarna har nu allt ifrån blöt asfalt till rent vinterunderlag och allt däremellan som är under vintern. Efter avlämningen åkte jag till systersonen och hälsade på. William och Tilda med pappa var hemma, och ellinor var på rytmisk dans och mor jobbade. Jag tog med mig Sally (hunden) in och det första vi lyckades med var att skrämma Tilda. Dvs lilla Tilda (2 år) öppnade dörren och Sally som inte är van barn överhuvudtaget blev rädd och skällde, Tilda i sin tur tog till flykten in i köket. Pappa & William skynda sig ut i hallen för att kolla vem som skällde. Efter ett tag var dock alla kompisar, Sally fick smörgås av Tilda och dom blev vänner. Jag drack en kopp te & lite prat innan jag åkte vidare till syster E. Var dock ut en sväng med Sally innan vi gick in. Regnet sipprade ner och blötte oss, vilket ingen av oss uppskattade. Vi såg lite tv & pratade lite innan sänggående. Jag flirtade till mig en insomningstablett av syrran, för jag visste att jag antagligen inte får sova ensam i min del av sängen. Mycket riktigt, Sally väckte mig med ett påträngande gnäll mitt i natten, så hon kom upp och la sig framför mig, där sov hon utsträckt och nöjd medans jag fick ligga trångt och i sängens mittskåra resten av natten. Tack å lov för tabletten, annars hade jag inte sovit en blund, men tack vare den låg vi till 08.00 -sovmorgon =) sen frukost och ut med Sally i det höstliga vädret. Efter det var det dags att börja dagen ärende, in till stan -kappahl och där shoppade jag till mig & gubben. Vidare mot storheden, å då ringde svärfar 11.40 och var klar med operation och redo att följa med & handla. Så jag styrde förbi storheden och begav mig till sjukhuset. Svärfar såg otroligt pigg ut efter att just varit med om en operation. Japp, till storheden. Där var vi på Jysk, köpte en ny bäddmadrass, som naturligtvis var slut i lager så jag får hämta den senare. Köpte iaf en ny kudde till gubben, pedalhink till toan för att Chanti hela tiden välter ut hinken vi brukar slänga skräp i. Nu ska skräpet få vara ifred. På väg ut från Jysk stötte jag på min Farbror med fru. Dom blev glada att se mig och vi småpratade en stund. Lovade att åka dit med Mor ngn gång. Därefter till willys och handla mat 1200 spänn blev det. Det är himla dyrt att åka till Luleå & Handla =) men det hade blitt ännu dyrare att handla i Arjeplog. Så, en vinst blir det trots allt. Vi åt Lunch på coop resturangen, jag åt en dagens sallad och svärfar en dagens fläskkarré med potatis & sås. Nöjda åkte vi sen hemåt till Arjeplog igen. Stannade dock till vid dollarstore i Arvidsjaur där vi hanlade lite blockljus.
Idag är det fredag och vi ska med Chanti till veterinären för att ta sin andra spruta. Så gubben slutar runt 15.00 och 16.00 ska vi vara i Arvidsjaur med henne. Lite äventyr igen för Chanti. Sen blir det lite fredagsmys, hoppas jag. Gubben har jour så man kan aldrig veta om eller när han blir utkallad på uppdrag.

Ljus, Värme Kram och Hej!

Lite bilder


Chanti följde med till stugan


Hon somnade i gungstolen av brasvärmen.


Stugan i vinterskrud/oktoberstug utsikt, oktoberBåda kissarna leker i klösträdet

Bustjejjen


Mehn...inte ett dyft händer

Suck! Inte ett dyft har hänt här hos mig och jag är supertjurig över att jag inte får några som helst svar från människor!!! Vintern är ett faktum, går inte ens att hoppas att den töar bort...snyft. Idag kör jag till Luleå. Svärfar ska in till sunderbyn och operera in En pacemaker, som också kallas hjärtstimulator eller pulsgenerator, hjälper hjärtat att slå i en adekvat frekvens och därmed förhindra långsam puls. Miljontals människor världen över har fått pacemakers implanterade och kan tack vare dem leva ett fullt normalt liv om ingen annan hjärtsjukdom tvingar dem till fysiska begränsningar. Så operationen är ingen större historia, men det är klart...lite orolig är man nog alltid vid ett ingrepp. Han ska opereras imorgon torsdag, så vi åker i e.m och hem imorgon. Jag ska sköta hunden Sally under tiden han är inlagd. Ska även passa på att handla, madrass till vår säng, sophink till toan och så mat. I övrigt ska jag en sväng till syrrans son & Sonhustru och köpa ut min kalender, för deras barn William & Elinore sålde jultidningar, så då köpte jag en som nu kommit. Vägarna är nog rätt så hala, så jag hoppas det ändå ska gå bra. Chanti måste vara ensam nästan hela dagen imorgon, vilket hon inte är van. men bra träning att inte matte & Husse alltid är hemma hos henne.

pacemaker operation
 

Gubben var ju på läkarundersökning i måndags, samt att han även ska två ggr idag och ta blodtrycket. Hans blodtryck ligger galet högt, 190/106 så antagligen blir det blodtrycksmedicin nu, trots alla biverkningar som finns så måste han få ner sitt blodtryck. Han orkar ingenting, vilket jag förstår med så högt blodtryck.

Kram & Hej!


nu kom vintern, suck!

Visst, jag älskar det rena och fina då den vita snön lagt sig på den frusna marken, men tycker varje år att det kommer på tok för snabbt. Snön smälte bort i maj, så enbart 5 stackars månader har vi fått vara snöfria. Vädret är fint idag, -13 grader på morgonen, men nu skiner solen och snön gnistrar. Min lilla vita, helt underbara, dock döva kisse chanti tycker däremot att livet är rätt skoj och skulle mer än gärna vilja vara ute i det där vita och kolla in läget. Hon har börjat "prata" dvs jama i olika tonlägen för att tala om vad hon vill. När gubben går på morgonen och stänger dörren blir hon upprörd över att inte få följa, så hon jamar högt och ljudligt tills jag får stiga upp och hämta henne, visa att hon är inte övergiven bara för att husse gick. Ja, då blir hon genast glad och tycker att vi ska leka. Även Mango tycker det är lite kyligt ute, så han ligger på sitt klösträd och spanar på chanti. Han orkar inte leka med henne, så vänner är dom inte ännu, men chanti gnäller då han gått ut och tycker att han borde vara inne och hålla henne sällskap. För övrigt går jag bara i väntans tider ang mina jobbansökningar. Har tagit kontakt med dom, men väntar på att dom ska höra av sig till mig för besked. Det är otroligt jobbigt att bara vänta, får lixom inte tummen ur att göra ngt konkret hemma heller. Men jag ska nog ta en vintrig promenad och sätta upp lite yoga lappar, och hoppas att kvällsyogan iaf snart kommer igång.

lite nytagna bilder.

 
Baksidan från huset, på vår grillkojaBaksidan åt andra hållet, vinterskruden ett faktum!Mango spanar från klösträdetChanti på databordet, en favoritplats

Ljus, värme, Kram & Hej!

Åter i Hemmet

 

Kom hem från Luleå igår runt 14.00 Trött, nöjd och glad. Skönt att vara hemma igen. Roligt med kurser, möten och annat smått å gott, men inget är som att sjunka ner i hemmets välbekanta tillvaro. Min älsklingsmisse Chanti vart glad över att matte åter var på plats, med lite nya grejer igen. Köpte ett nytt klösträd och en leksak till kissarna. Mango verkade lika nöjd som chanti över att jag var på plats, gott! Otroligt vad det går pengar då jag är iväg, trots att jag egentligen inga har, rullar dom otroligt snabbt. bilresan kostar 600 T&R, kursen var rätt dyr, mat för helgen gick väl på 300 kr och gav M.J 200 för massagen (men har nu en skuld hos henne) Handlade mat för allt jag hade kvar i plånboken, exakt 425 kr å så lite kattutstyrslar innan det, mer eller mindre på ruinens brant just nu. Men för att få berätta lite om helgen så var den suveränt bra. Jag träffade Guru Rattana som är en kvinnlig lite äldre guru med jätte mycket erfarenhet. Jag hade en del frågor som hon besvarade, vilket kändes bra att jag var på rätt spår =) Har varit rädd att min eldandning inte varit korrekt, men det var den. Fick dock tips hur jag skulle kunna slappna av då jag emellanåt kan känna mig lite krampig då jag gör eldandningen. Hur gör man för att få till det man önskar i livet? jo, självklart så har du ett klart neutralt sinne och en koppling till hjärtat som är länken mellan övre och nedre chakrana. Och meditera på det du önskar ska ske, men var tydlig för universum är inga tankeläsare. Enkelt! Gurun var otroligt lugn, hade en aura som gjorde alla i rummet lugna och positiva. 
Ett av målen med yoga är att balansera de fem element som utgör vår mänskliga existens och faktiskt allt liv - Luft, Vatten, Eld, Jord och Eter.
Elementen är relaterade till chakran. Varje chakra förkroppsligar energin i en eller flera delar. De astrologiska tecknen förkroppsligar energin i varje ett av elementen. När vi arbetar med de energier som finns vid någon särskild tidpunkt, är det lättare att ställa in, anpassa och trycka på den energi det elementet har.
Vi tror ofta att vi bara måste göra mer yoga eller mer mässande och alla våra ”disfunctions” = Problem, kaos, frågor mm Kommer att försvinna. Vissa gör så. Och det är underbart. Men många kräver att medvetandet, och våra val, ska ändras och förvandlas. Kundalini yoga och meditation kan föra våra frågor i ljuset så att vi kan välja att släppa dem och gå vidare. Genom att släppa negativa mönster, rädslor, motstånd, och tankar, det finns oändliga möjligheter att göra dig medvetande. Ju mer vi odlar vårt medvetande, desto mer upplever vi och desto rikare blir våra liv. Sat Nam, Guru Rattana

Förutom det mkt trevliga mötet och den härliga work schopen så träffade jag även många andra där och Lena min vän kom upp från Huddik. Vi fick möjlighet att hyra ett rum av min gamla arbetsgivares Mor, och hade det mkt trevlig och gemytligt där. Servicen var över förväntan, mkt trevligt. Vi hade tillgång till dusch och ett stort trevligt rum, en trappa ner fick vi komma ner och göra vår frukost till dukat bord. Det var otroligt trevligt att få träffa Lena och det var så där superavslappnat och naturligt som om vi träffades igår, då hon kom fredag. Antar att har man gått en utbildning inom yoga på 2 år, lär man känna varandra under ytan, så då finns inga konstigheter. Hon och Marlene pratade om att starta ngt tillsammans, och jag hoppas dom lyckas med sina stora planer, jag håller tummarna för detta.
Idag har jag försökt nå hotellägaren som jag jobbade lite för i förra veckan, men nu var han upptagen på kurs hela veckan. Fick dock tag på AF och kanske kan få till ett möte med gymnasieskolan som värdinna på 50% vore skönt om jag fick några svar.

Lite bilder;

 Chanti, busig och glad

 Chanti & Mango i korgen

 SNÖ, på väg mot Luleå. Fredag 15 okt

 På yoga studion

 Guru Rattana

 Guru Rattana, blundade tyvärr

 Syster 55 år den 17 okt
(vill inte vara med på bild) 


Snipp, snapp & SNÖ

Japp, igårkväll började det att snöa!!! Urk, uch å Nääää, inte ännu, eller ever... så imorse var det 2 dm snö ute, otroligt jobbigt. suck! Jag åkte till Hotellet och masserade gäng nr 2 idag, så nu har jag masserat 12 st därborta och inte en aning om jag ska få betalt eller ej?? Har inte fått ta i ägaren på hela veckan, suck igen! Det var tungt att massera 7 st på raken, men det gick ändå förvånansvärt bra, trots att jag är "otränad" när jag inte masserat på länge, iaf inte så många på en å samma dag. Men, hoppas iaf att det ska ge ngt. Min älsklingskisse Chanti är busig och livlig. Hon tyckte snöflingorna var roliga och ramlade nästan från fönsterbrädan i jakt på dom, när de blåste mot fönstret. Känns lite jobbigt att åka från familjen igen, men längtar ändå till helgens yoga kurs. Ska bli jättekul.

Ljus, värm, kram & Hej!

Ny vecka, innan nästa kommer

Jaha, då är ordningen återställd igen. Gubben har varit med jobbet på personalfest till stockholm, vilket verkar ha gjort honom glad. Fick en present av honom då han kom hem, vilket överaskade mkt. Jag blev otroligt glad för presenten som var ett litet halsband med ett hjärta, fint. Han brukar sällan ta sig tid att leta present åt mig, så det vart verkligen en positiv överaskning.
Förutom det positiva, tycker jag dock att hans arbetsgivare/arbetsplats har gjort årets miss, genom att inte respektive fick följa med. Eller visst fick dom, om dom betalade ett pris på över 4000 kr!! HUR det är möjligt. Synd att man inte kunde låta de som ville följa, fixa sin flygbiljett själva, och att man kunde fått möjlighet att boka in sig på samma hotell/dubbelrum med sin partner, och även ge respektive möjlighet, om man ville att boka en plats på cirkus i sthlm tillsammans med arbetsplatsen. Då hade man kunna få ner priset till hälften. Men icke. Förra året gick dom nämligen ut med att nästa år (dvs i år, 2010) när dom har jubileum skulle det satsas extra på personalfesten. Övriga år har ju nämligen respektive fått vara med. Nu skyllde dom på att revisorerna hade ögonen på dom, å visst...så kan det vara, och att betala en slant är ju inte fel, utan hanterandet av hela grejjen blev i mina ögon årets flopp! Utan egna möjligheter. Men, det är tydligen ingen som vågar ta upp det, eller framföra några konkreta klagomål inom personalen, så då är det bara att acceptera och tycka att det var en trevlig resa. punkt. I mitt eget fall är det rätt klart att jag inte behöver gå på några av deras fester, jag klarar mig bra utan =)
Idag är vädret grått och kylan hänger över trädtopparna. Nu är snart hösten på väg mot den vita kalla och mkt lååånga vintern. Denna vecka händer det dock lite övrigt i mitt liv. På ons-torsdag ska jag och ge massage på en arbetsplats, min förhoppning är givetvis att jag ska få någon typ av anställning. På fredag ska Chanti få en ½ avmaskningstablett =) Å jag åker till Luleå igen för att få massage på fredag, träffa Lena från hudiksvall, och vara på en yoga helg. Med kärlek som tema. looove. 
Helgens innehåll;  *Omdirigera din externa sökandet och leta inom oss själva för det som du mest av allt önskar.*Synkronisera ditt sinne, kropp och känslor med det högsta uttrycket av de två grundläggande universell energi - stabil manliga och kvinnliga flödar.*Skapa en alkemisk återförening mellan de manliga och kvinnliga polerna på din själ. *Odla en vibrerande resonans av kärlek i ditt psyke.'Bliv en magnet för att locka alla former av kärlek till dig.*Öppna ditt hjärta och låt magin hända.

På Söndag, då fyller mina systrar Å och A-S år. Jag ska till A-S å gratta henne på söndag efter kursen och innan jag kör den långa vägen hem till Arjeplog igen. Å bor ju söderut och åkte hem i går söndag. Så, kan hända att jag inte skriver förrän om en vecka, och sammanfattar denna veckans alla händelser.

Ljus, värme Kram och Hej!

Veterinär besök igen!

Idag var jag med Mango (kissen) till veterinären igen, vi var nämligen för en vecka sedan oxå pga hals-ögon infektion. Han har fått kattsnuva! Uch, så nu bidde det antibiotika-sprutor i tre omgångar, ögonsalva och medicin att ta i munnen. Utegångsförbud var ett faktum, stackars Mango...men, frisk vill vi ha honom, så då blir det inne.
Syster Å och Mor kom igår e.m -jättekul, trist bara att dom är så kort. Även om det inte finns jättemkt att titta på i Arjeplog så hann vi ju inte se det lilla som finns. Vi åt och spelade yatzy, var en sväng till svärfar å Mor fick trasmatteobjekt. spelade även lite kort innan vi la oss runt 22.30 Gubben skulle upp 04.45 för han skulle hämta upp folk för att dom ska till sthlm på firmafest, UTAN sina respektive. HMmmm. ja,ja kissarna behöver ju ha ngn av oss hemma. Iaf steg då gubben upp 04.45 och jag vaknade med en ruskig huvudvärk, dvs migränkänning. Så jag steg upp och tog en migräntablett för att den skulle gå gå över, hörde Mor stiga upp runt 05.25 och syster vid 06.15 sen lyckades jag somna om en stund. Vaknade vid 08.05 och syster kom å frågade om jag levde runt 08.15. så då steg jag upp. Vi åt lite frukost och sen begav vi oss en liten tur till stugan, så syster fick se den. Men det är ju även marknad i helgen, så vi var och kollade på denna. Sen hemåt och lite fika innan dom begav sig mot gunnarsbyn runt 14.30. ringde svärfar och bjöd honom på middag då han var snäll och följde med mig och Mango till veterinären i Arvidsjaur. Var hemma igen runt 18.00, och gubben ringde vid 18.20 och fick en veterinärsredovisning av Mangos tillstånd. Dom verkade ha fullt upp i sthlm, Per-Lars pratade body och gubben pratade om att han ev måste byta rum om han skulle prova en...??? ja,ja, man vet alldrig hur det går å vad som händer...

Ljus, värme, Kram å Hej!


Mango pojken


efter helgen

Hej hopp, de av er som nu läser. I helgen var jag till Luleå och umgicks med släkten (mest) Åkte på fredag, och det var INTE lätt att lämna chanti som följde efter mig hela morgonen och när jag skulle gå var hon så enni å ville promt följa med ut. Hörde henne jama efter mig då jag låste dörren...å, lillan...e ju snart hemma igen. Åkte till Luleå och direkt till M, för en ny typ av massage. Den var verkligen annorlunda, lätt men ändå kändes den i djupet av kroppen. Tyvärr kommer jag just nu inte på vad den hette. Därifrån tänkte jag ränna lite på stan, men messade S och kollade om vi skulle ta en fika tillsammans, dottern var hemma å följde med. Så vi hamnade på dagoberts där jag åt en räksallad. gotti. därefter flanerade vi runt på tiimari, å shopping innan S & dotter var tvungen vidare. Jag smet in på kappahl å fyndade en tunika/klänning som jag tyckte var fin. sen till syster E å landa. systerdotter L dök upp med tvätt, å det bidde lite yatzy innan idol, som vi såg tillsammans. Tyvärr åkte country sångaren Chris ut, bu. Sen natta å på morgonen lite lätt yoga, frukost å syster A-s kom, vi åkte även & hämtade upp systerdotter L på väg mot flygplatsen för att möta upp södersystern Å. Kul. Vi åkte in till stan allihopa & shoppade på, så pengarna bara rullade mellan fingrarna. uch. Men trevligt. sen hemåt mot syster A-S där vi åt en macka & lite snack, skoprovning & planering inför kvällen. Vi skulle på Tascana & äta, där var det visst väldigt god mat. Lät ju hoppfullt. Hem till E där Vi duschade , provade outfits & blev till slut klara. Syster A-S & Å kom till E där Å fixade allas frisyrer. Sen fick vi skjuts av syster E:s son F som oxå skulle med till resteurangen och äta. Där vid 19.10, Jag beställde in en pasta med skaldjur, tyckte det lät gott. De flesta andra förutom syster A-S sonhustru Mia som oxå beställde in pasta var det plankstek som gällde. Tyvärr var inte pastan god, smakade mest grädde och fett med lite smak av skaldjurs, så efter 4-5 tuggor gav jag upp, det vände sig i magen. Tur att jag beställt in en vitläksbröd till förrätt, annars hade jag inte fått så mkt i mig. Även Mia tyckte det var för mastigt. Så tyvärr blev det ingen gormé middag som jag hoppats. Däremot var alla andra otroligt nöjda med sin mat, systerdotter L hjälpte till att tömma maten min på skaldjuren =) men även hon tyckte det bidde för mkt.
Kvällen fortsatte sen hemma hos Systerdotter L, där vi surrade, lyssnade på musik och umgicks. Fick en fråga av L, -Varför dricker du inte, & släpper loss? Ja, jag har ju kommit till en platå i mitt liv där jag inte tycker att alkohol ger så mkt av det positiva, jag nöjer mig med en cider el två för att det är gott, men undviker berusningen. Jag kan ha trevligt ändå (även om jag inte längre är så partysugen, mest trött) men tyckte att vi hade trevligt. Tyvärr var det ju otroligt lite folk ute och dansade på cleo till bandet Svennes, inte för att dom missade ett "bra" band direkt, men det är tunnsått med dansställen i Luleå. Så förhoppningen var väl för några att kunna få in ett span el så. Men vi var hemma runt 01.00 & det var skönt att få gå till sängs. Söndag morgon steg jag upp & duschade, sen kom syster Å till oss & vi begav oss ut på en expidition av att leta lykta till Pappas grav. Vi köpte lykta, ljus och en lyktpinne på claes ohlsson inne i stan, for sen till graven. Där fick inte gravljuset plats i gravlyktan, suck! Så då körde vi till coop & där hittade vi en annan lykta, samt att vi köpte lite ljung att sätta på graven. tillbaka till hertsön & grav, där vi planterade och tände den nya lyktan, blev till slut riktigt fint. Sen till A-S & Å packade sina resväskor och vi åt lite innan vi så körde till Gunnarsbyn & en väntande Mor. Vi kom fram & fick sätta oss till bords med Palt =) mmmm gott. sen lite surr, & yatzy & mer surr, sen sängen vid 00.30 vaknade måndag morgon runt 07.30 sen full rulle, frukost, klippa pannlugg, Å gjorde fläta åt mig. Sen masserade jag Å:s axlar och Mors ben. klädde oss och åkte till Boden, lite "fönster"shopping, matinköp och en fika som Mor bjöd på innan jag styrde bilen hem mot Arjeplog igen. Jag kom hem vid 16.15 packade upp maten & sen stekte jag palt. Gubben sjuk och febrig och ingen större matlust. Chanti glad och jättebusig. sprang & apporterade sina leksaker till mig så vi skulle leka. lite tv sen stupade jag isäng. Sov riktigt gott hela natten. Tisdag; yoga, och lite hemsysslor, gubben hemma från jobbet. tvätt & matlagning en lugn kväll framför tv & sen säng.
Inte hört ngt om jobb ännu, men hoppas Hoppas HOPPAS!!!

Ljus, värme, kram & hej!

Mor hade gjort troll, som jag ritat.Syster Å och Mor tar en kopp fika
& en rök vid fläkten.


RSS 2.0