dan före ...semdagen =)

Jobbat mitt pass idag och i slutet av dagen fick jag då till slut, efter lång tystnad så här i absolut sista minuten veta vart jag ska få vara till hösten. Blev förvånad, då det är med 1-2 åringar, men samtidigt inte då läget är som det är. Varför göra det lätt när man inte behöver...
 
Jag får iaf jobba med bra personer, och sen älskar jag ju småttingar =) vilket känns positivt. Men visst kan jag ändå fundera hur själva tanken är, för det är luddigt. Har ju varit sjukskriven i två år för dålig axel, så småttingar är ju "bästa" tänkbara? eller... Jag behövde även gå ner i tid, då familjen behöver hjälp. Det blev inte heller som jag hoppats, men jag provar och ser.
Men nu lämnar jag allt åt tiden och nu känns det iaf bra att veta vart jag ska då jag börjar om efter sem.
 
Nu är det bara en arbetsdag kvar före semestern.
 
Idag fixade sambon, så cykelsitsen Nemis blev fastsatt på min cykel. Så vi tog en cykeltur hemåt till föräldrarna och sambon tog en promenad och lämnade vagnen =)
Nemi tyckte om att åka därbak, hon klappade mig på ryggen och pratade högt och ljudligt. Blir nog en längre tur imorgon =)
 
Så otroligt söt i sin cykelhjälm som Farfar Nick sponsrade åt henne. Även jag var ju tvungen att ta min hjälm och föregå med gott exempel, det gillades, för hon ville klappa på min hjälm och sen på sin =lika
 
 
 
Hon ville verkligen inte kliva ner från cykeln och inte ville hon gå in heller.
 
Hon är verkligen en tjej som trivs att vara ute, vi behöver inte leka eller ngt utan hon vill lukta på blommor, titta på stenarna, känna och utforska naturen omkring sig =) nyfiken och orädd. Hon är bara för söt, farmors lilla gullunge.
 
Imorgon fyller så sonhustrun år =) De ska nog ut lite på tu man hand och lillan sover hos mig. Så firar vi lite på lördag efter att de haft tvättstuga hela dagen. Men är det fint väder får vi ta det i stugan =)
 
Har inhandlat en liten gåva till damen, får väl se om det blir bra? Här finns ju inte så mkt att köpa, tycker jag... men en liten present får man ju fixa på högtidsdagen.
 
Tror hon skulle baka chokladmuffins/kladdkaka... DET ser jag ju fram emot, så fixar jag grädde och så bjussar vi på middag under lördag.
 
Det har varit en fin dag idag men ikväll kom det så en regnskur. Det gör ju inget om det blir så, dvs regnar på kvällen/natten och solen skiner på dagen. Det är bara bra.
 
Svärfar fixar i gäststugan så det ska bli intressant att se hur den nu blivit efter allt jobb. Han var förbi och blev klippt av mig igår, då han nu är ute och småflirtar runtikring, hehe.
 
 
Övrigt; Idag kände jag mig så besviken, har ju varit duktig och tränat dagligen sen början av Mars. Men denna muffinmage... Det hade ju varit roligt att se ngt resultat! Men har man IBS så har man, så det är väl bara att gilla läget =( snyft.
Men träningen går bra iaf och jag fortsätter ju ändå.
 
 
 
Over and out!
 

 

 

 Be healthy, keep up, and be youMer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre

Substitut

Hur många är lyckliga idag och hur många är olyckliga? Idag ska vi ju visa upp oss på ett helt annat sätt än vad man behövde göra förr.
Idag ska vi var "lyckliga" utåt. Ok, kanske var det så förr också, men idag ska vi vara uppdaterade på sociala sidor och visa med ord och bild att vi verkligen är lyckliga...oavsett äkta status.
 
Om vi inte är det finns det alltid det som får oss att lura vårt medvetande eller undermedvetande om du vill.
 

Alla metoder inom energipsykologin utgår från antagandet att ”ALLA känslor beror på förändringar i kroppens energisystem”. Negativa känslor beror på störningar eller av -brott i kroppens energiflöden. Vid positiva känslor är flödet optimalt.

 

I vår vardag utsätts vi hela tiden för stressmoment. Vi reagerar på vad andra människor säger till oss och hur de handlar. Våra känslor uppstår som svar på dessa upplevelser. De är en feedback på vår kropps tillstånd och en del av kroppens fysiologi. Vi påverkas olika beroende på vilka livserfarenheter vi har med oss. När det känns tungt i livet, kanske beroende på en traumatisk upplevelse, vi förlorat någon eller olycka då skapas en störning i vårt energisystem. Vi fastnar, mår dåligt, känner skuld, blir rädda, oroliga, ledsna vilket åtföljs av fysiska åkommor som huvud-värk, magont, tryck över bröstet, andningsbesvär, högt blodtryck med mera.

 

När du mår bra och livet leker, det är glädje, kärlek och positivt på jobb och i hemmet då känns allt lätt och du känner dig fylld av energi. Känslor är av avgörande betydelse för hälsoutveckling.

 

Dina känslor är ett kvitto på att något hänt som du kan välja att ta hand om, notera eller avstå från. Men ditt undermedvetna kan du ändå inte lura. Det kan uttrycka sig på sätt som du kanske inte har tänkt på och som du inte uppskattar. Exempel på det är: ångest, depression, misslyckande, magproblem, migrän, äta för mycket, röka, relationsproblem.

Många ggr söker vi tröst och tar till flykt in i olika ersättningar för lycka Exempel på det är; För mycket träning, alkohol, mat, spel, mediciner, sex. Ja, allt det där vi tar till för att gömma undan det som inte känns bra.

Det finns idag många vetenskapliga studier med belägg för att våra känslor påverkar hälsa, välbefinnande och framgång.

 

Därför är det viktigt att våga titta och känna de känslor som kommer upp till ytan, ibland kanske vi drömmer det eller någon speglar vårt beteende så vi öppnar upp oss.

 

Men jag tror att vi allt mer flyr från verklighetens alla krav, och gärna sätter upp den där glättigare ytan; Bilder på oss i olika outfit, bilder på lyckliga, glada, söta barn eller husdjur, ja. det vi känner oss stolta över och som döljer det inre djupet och ev. kaoset vi bär på. Men visst finns lyckan också, och barn ger oss mkt glädje i våra liv.

För ingen vill väl titta in på det, då vi inte ens själva vågar öppna våra dörrar...

 

 

Over and out!
 

 

 

 Be healthy, keep up, and be youMer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre

MidsommarNytt


Midsommarstången mina duktiga kollegor fixade på jobbet under torsdagen. Toppenfin.
 
 
Japp, så då var midsommarhelgen förbi och den gick väääldigt snabbt.
Vet inte vad som skedde men plötsligt blev det söndag, hmm
 
Men visst hann vi med lite grann iaf. Fina systerdotter kom på torsdag med färdtjänst och en lite kollrig chafför, som tydligen glömt koppla in en GPS för de körde lite vilse =)
Jag och Nemi tog emot.
Vi grillade och åt när sen "barnen" kom dvs Nemis föräldrar =) Det smakade gott. Systerdotter njöt av grillat och sa att det var det bästa hon visste...iaf en av det bästa maträtterna under sommaren.
Tyvärr var majsen slut men jag hade fina sparrisar som grillades med lite olja och serverades till köttet med lite flingsalt.
 
Midsommarafton begav vi oss till stugan, barnen var lite sega eller Nemis sövning vart lite sen, så det kan man ju inte hjälpa. Iaf blev då lunchen rätt sen, sillen, laxen, potatisen mm smakade dock väldigt gott då det väl var dags.
Jag passade på att kratta lite i stugan och Nemi är som vanligt sugen att hjälpa till.
 
(min mobil hemma, så systerdotter fick vara fotografen för dagen)
 

Upptäckare glädje
 
 
 
Nemi tog även årets första dopp i älven. Det ni, inte många som kan skryta med det häruppe =) Men som det lilla naturbarn hon verkar vara, klev hon bara i. Jag hann knappt få av henne skor och strumpor innan jag insåg att även byxorna måste av och sen även body och blöja för hon ville ju sitta ner i vattnet. Jo, kallt var det, men det var alldeles i strandkanten så det var ju inte minusgrader iaf, haha. Nemi bara ÄLSKAR att plaska i vatten.
 
Så, farmor fick hoppa ur sina skor och på med foppatofflerna så jag kunde vada ut med lilla Nemi =D
Mamma M kom också med ett badlakan att ha redo och även hon hoppade i och doppade fötterna.
 
 
Sen blev det hemfärd och Nemi behövde hem och vila, men hon somnade visst aldrig. Vi hade tänkt äta Souvas
(uttal: /suɔvas/; nordsamiska för "rökt"), är olika former av saltat och lätt rökt renkött i stugan men det blev kycklinggryta istället hemma i huset.
Men det smakade ok det också. Runt 20.00 gick så lilla familjen hem och vi övriga fick umgås på egen hand. Så en mkt stillsam midsommar blev det iår.
 
Midsommardagen var strålande sol och sambon och svärfar skulle okkupera stugan med att lägga tak papp, detta var visst så slabbigt el nåt så vi blev portförbjudna att vara där samtidigt.
 
Lilla familjen kom och Nemi var så fin (som vanligt) men hon hade den nya randiga onepeace dressen hon fick på ett års dagen.
Idag ville hon också bada, jag gjorde iordning den lilla baljan hon fick då hon fyllde ett och detta uppskattades =)
Ingen badkruka här inte.
 

Här sitter hon i baljan, med pappas gamla sommarkeps och ruschkanan vid sidan om.
 
 
Barnen åt med oss även denna dag och jag tycker det är underbart med lite folk omkring mig, även om jag däremellan uppskattar egentid.=D
Men då solen skiner och humöret på topp, kan man ju inte må bättre.
 
Idag lördag blev det så Souvas. men tyvärr inte i stugan utan hemma på spisen. Jag och Nemi åt stekt potatis, lax och sås istället.(Nemi kokt potatis med ärter)
 
Söndagen kom och så var det dags att ta farväl igen av systerdotter som beställt färdtjänst. Återigen fick hon en virrig chafför (måste varit en pensionerad taxi chafför som hoppat in extra. Han hade visst inte riktigt klart för sig vart näst kund bodde eller vart Luleå ligger =)
Men gumman kom sig hem.
 
Själv rensade jag mina rabatterna i det fina vädret. Älskar att vara ute och pyssla. Samt hann att städa och tvätta lite i huset inför ny vecka. Sambon var ju i stugan med svärfar hela dagen vilket gav mig lite ensam tid, så jag hann även 5 min i solen med ett kallt glas bubbelvatten från soda streamern.
 
Blev en hemlagad burgare till middag idag =D
Inte mkt slisk blev det i helgen, istället för drink i motljus, blev det systerdotters fot i solen =D hehe
 
 
Midsommarafton i stugan.
 
 
Träning; Har varit duktig och tränat varenda morgon trots helg =D Men vet inte varför jag får så ont i vaderna, trots uppvärmning då jag hoppar, Smärtan kan komma efter 5 minuter eller 10 min? Hmm. Ngn som vet? Jag har provat vila från hoppningen och varierat mellan hopp och gång, stretching, massage men det kommer tillbaka hela tiden.
 
 
Over and out!
 

 

 

 Be healthy, keep up, and be youMer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre
 
 
 
 

Snart vänder det

Ja, nu är det visst dags att vänta på höst och vinter igen... Nä, först hoppas vi på Varm, skön sommar med mkt umgänge och en del trädgård och bygge.
Idag kom solen tillbaka, och trots blåst var det en fröjd att få titta upp mot himlen och låta solens strålar värma min kind =)
Har haft möte igen på jobbet, men måste nog erkänna att jag främst får huvudvärk och inser att ordkrig kan bli lite "fula/Ugly" och jag känner mig dränerad på energi.
 
Men...fick iaf en kick energi då jag började dagen på jobbet med ett kort rörelsepass på medan med en sommarjobbande tjej som bjudit in barnen på förskolan =) till ett pass.
 
Så då blev det två fyspass idag, med lite extra svett, hehe.
 
 
Jag längtar väldigt mkt efter katt igen och har pratat med en uppfödare i Skellefteå. Jag hoppas bara hennes två honor kommer i löp snart. Då blir det kisse bäbisar till höst =)
 
Snart midsommar. Vad ska vi då hitta på? Är osäker på upplägg, men vi kommer väl först och främst att umgås-familjen eftersom fina systerdotter kommer på besök. Vi får hoppas att vi kan återuppleva lite drink i motljus, kanske bad i badkaret och introducera lilla Nemi för stugans alla kottar =) Blir till att hålla lilla damen under uppsikt så hon inte vräker i sig allt för många, då kanske ekorrarna blir ledsna?
 
 
Kanske kan vi fixa en midsommarstång också... Systerdotter verkar gilla dess konstruktion =D
 
 

Men svärfar och sambon har jobbat för att laga gäst/sov stugan som vi fick en tall över under stormen. Det går framåt iaf.
 
Vi behöver kratta och fixa, men det känns bara bra att få åka dit och spendera lite tid i vårt paradis.
 
 
Önskar er ALLA en härlig och trevlig Midsommar!
 
 
 
 
 
 
 
Over and out!
 

 

 

 Be healthy, keep up, and be youMer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre
 
 

Ännu ett år

Ja, nu fyllde jag år igår.
Vaknade och hade inga större förväntningar av dagen =) Är ju ingen jämn födelsedag eller så. Jag steg upp ca 7.20 gick upp för att köra min träning. Cyklade 5 min, hoppade hopprep 5 min med 30 sek vila mellan varje minut, Yoga 45 min. meditation och sen axelprogrammet.
 
 

Men inte alltid lätt att älska sin IBS mage, men jag försöker.
 
 
Därefter en dusch och sen kokade jag rabarberkräm. Fick nämligen rabarber av svärfar på torsdag och det blev jättegott.
Åkte till jobbet och jobbade mina 4 tim, har blivit av med pedagogiska lunchen så nu ska jag hinna fika/äta på min kvartsrast (har ingen lunch då jag jobbar halvtid). Vilket gör dagen väldigt stressig och just nu mår jag inge vidare av mitt schema. Tur att barnen är så gulliga, glada att jag är tillbaka och hade jag inte haft dom så vet jag inte om jag orkat.
 
Innan jag åkte från jobbet sjöng mina barn och kollegor "ha den äran" för mig, gulligt. Fick också en bild som barnen gjort. Så snälla.
 
Sen for jag och hämtade Nemi, då mamma skulle städa idag, dåligt väder så jag hade bilen. Dom skulle iaf komma senare. Vi kom hem och jag gav Nemi mat, blev kokt sik från svärfar (fiskad i Arjeplog) kokt potatis och morötter med lite dillsås.
 
Sen provade vi vila en stund, men hon somnade inte. Så då klev vi upp och bytte till finkläder inför att de andra skulle komma.

Nemis outfit fredag, klänning hon fick då hon fyllde ett. Den var jättefin på henne.
 
 
Älskade barnbarn =D
 
 
 
 
Till dagens ära ringde; mina bröder S och G, systrarna Å och A-S, Systerdotter L, och så Mor. Fick blommor av sambon med en vas till, samt att han fixat smörgåstårta, så slapp jag laga middag, En vacker orkidé av son och sonhustru + Nemi =) en slant av svärfar och kort från syster A-S, samt en söt hjärtformad tavla av Mor + kort.
Ett Grattis på mail av g:a kompis Å =) Jag tackar och bockar, ni är jättefina, tack!
 

Syster Å sa att vi troligen skulle ut och äta då de kom, så kanske jag blev bjuden på mat då =) Låter ju bra.
Systerdotter ville komma över midsommar, vilket jag ser fram emot. Lättare att prata och umgås här, då jag inte har en massa andra måsten =)
Vi har iof en del jobb att göra, men tror nog vi ska hinna umgås också, ska iaf bli mkt trevligt. Så skönt att det går framåt för henne.
 
 
 
Förhoppningsvis hinner vi med en drink i motljus och att värmen kommer =D
 
 
FredagsKvällen blev mkt lugn, såg två filmer som kanske inte var waow, den ena var bättre än den andra...men mkt film görs, och alla kan ju inte vara super bra. Sen är ju smaken olika. Jag och sambon har ju väldigt olika smak, så det är inte alltid helt lätt att se film ihop som båda gillar, hehe.
 
Hur väl känner du mig?
Här är ett test, ingen kanske svarar...men jag trycker ner några frågor, svara om du tror dig veta.
 
1) Vilken är min favoritfärg?
2) Vilken metall föredrar jag? (Guld, silver, brons, koppar)
3) Vilken film tycker jag är den bästa, enl mig då?
4) vilken serie tycker jag om just nu?
5) Vilken färg har mina ögon?
6) Vad tycker jag är godast, glass eller tårta?
7) Är jag Hund eller katt människa...eller både ock?
8) Föredrar jag resa eller hemma under semestern?
9) Vilket stjärntecken är jag?
 
 
 
Idag är det så lördag. Vaknade ca 08.00 och var då ensam hemma, blev lite snopen. men sambon hade åkt till stugan med svärfar och börjat kika på gäststugan.
Så för egen del blev det träningen som tar ca 60 min, idag fick jag så ont i andra vaden...vad händer? När man väl kommit igång, så blir det bakslag...hmmm.  Blev sen lite telefon tjatter med syster Å och Mor ang spelning på hästarna. Midnattstrav i Boden, kan gå hur som helst.
 
Bror S ringde också idag igen, ville bjuda ner mig till honom så jag skulle hjälpa honom med lite tapetsering mm. Tackade men nej, det går inte. Dels har jag inte sem, sen är det nog inte det bästa att pyssla med då axeln håller på att rehabilitera sig =) Gulligt ändå. Fick känslan att han saknade mig lite.
 
Har inte kommit mig ur mysbyxorna idag, bara pysslat, tvättat och städat lite här hemma och inte ens gått utanför dörren. Haft en slappar dag, känns det som. Är lite mentalt slutkörd och ngt låg kan jag nog påstå.
 
Inte träffat familjen idag, känns också tomt =) Van att träffa lilleplutten, så när jag inte gör det blir det tomt.
Idag har jag faktiskt med sambons hjälp beställt en 120 cm säng att ha i gäst/Nemis rum. Ska göra om där lite grann. Blev en rätt dyr historia, då det alltid blir lite extra när man handlar från IKEA. Men varorna kommer inte förrän den 8/7...synd, hade hoppats att få dem innan bror och syster kommer den 4:e juli.
 
Väder; Det var mulet under större delen av dagen, sen kom regnet runt 15.00 och nu är det lixom blött =) Men det gröna kräver sitt, så regn behövs också. Men erkänner att jag längtar efter sol och värme.
 
Nu lite Tv innan sängen.
 
 
 
 
Over and out!
 

 

 

 Be healthy, keep up, and be youMer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre
 
 
 
 
 

Fallen fura

I söndags var vi till stugan och upptäckte till vår förskräckelse att en tall fallit ner över vår gäststuga. En rotvälta.
 
Det har ju stormat och blåst hårda vindar och vi kunde väl aldrig tro...
 
Så vi ringde räddningen som är min son. Han har ju både utbildning och erfarenhet och han var jätteduktig.
Han började att såga av alla grenar vid toppen så spänningen i trädet skulle avta ngt, därefter sågade han med motorsågen och till slut drog han och sambon med hjälp av bilen bort trädet från stugan.
 
Taket är intryckt, dörren trycktes ut med karm och allt och väggen är sne. Så nu kom svärfar hem igår kväll så det blir ett byggprojekt. Lär ju ta en hel del tid att få till detta. ingen har ju semester ännu så det får bli helgen och midsommar helgen jobb att försöka få detta iordning. puh.
 
Lite bilder från söndag.
 
 
Vår fina gäststuga
 
 
 
 

Och i söndags...
 
 
 

Så trist och så mkt jobb att återställa =(
 
Så, nog vet vi vad vi gör. Vi kan ju inte ha det på detta viset.
 
 
Övrigt så är jag i en negativ spiral då det gäller jobbet. Kan inte gå in på vad, men det tar enormt med energi och det känns väldigt tråkigt att det är så här.
 
 
Träningen och hälsan är däremot bra. värmer upp 5 min motionscykel, Hoppar hopprep 5 min varje dag, sen ett 45 min yogapass och sen 3 min meditation. cyklar till och från jobbet och det känns riktigt bra att jag gör detta dagligen och har gjort så under 2 månader =) Glad över motivationen och att det går bra.
 
 
 
Over and out!
 

 

 

 Be healthy, keep up, and be youMer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre
 
 

Vår sjuka värld

Vad händer i samhället? När sjuka människor plågar djur, mobbar och inte ens är värda att kallas människa.
 
Läs: http://www.expressen.se/gt/katten-sally-foll-offer-for-kattplagare/
 
Varning för mkt starka bilder:
 
https://www.facebook.com/Nos-Track-9...49012178444765
 
https://www.facebook.com/Nos-Track-935924676420185/?fref=nf
 
 
Varför finns denna "sjuka" inom människor, vad har man varit med om som gör att man ger sig på de försvarslösa?
Eller finns de människor som föds elaka? Vilket jag inte tror, men vad är det som är fel i huvudet på dessa människor?
 
 
Själv kan jag inte ens se film (fiction) om man plågar levande varelser. Jag orkar inte känslomässigt se på när det ska vara tortyr el dyl i filmer så ännu mindre i verkligheten.
Är vi människor onda av vår natur? Jag upplever att allt fler visar tecken på ondsinta göromål, tankar och dyl. Även dagens barn kan bli alldeles svarta i ögonen om ngn konflikt uppstår, ser ut som dom skulle kunna förinta.
Och sen växer de upp med hat i sina hjärtan... eller så är det miljön som formar och det sociala liv man lever.
 
 

Är tv-spel & våldsfilmer farliga?

 

Den ondaste av cirklar.

Våld föder våld. (det är vi väl medvetna om, eller)

Folk som konsumerar våldskultur blir mer benägna att själva bli förövare. Är väl den allmänna åsikten.

Spelvärlden...

Skillnaden: videomediet på 80-talet är en passivt intuberande kultur, medan du i spelvärlden själv påverkar, avfyrar och avrättar.

– När spelaren trycker på ”start” så börjar helt enkelt spelets regler att gälla. När man skjuter mot någon annans grafiska representation i ett spel är det uppenbart att hon eller han inte skjuter mot den andre spelaren, säger Stefan Blomberg, etnolog vid Umeå universitet.

Det handlar alltså om simulerad aggression, men från andra sidan generationsklyftan kan det vara lätt för folk att se spel som ett skrämmande och primitivt uttrycksmedel – särskilt som spelvärlden i sig är så ung.

– Visst är vi medvetna om våldet och kanske är man alltid lite mer benägen att se negativt på något som man inte är insatt i. Men det där håller på att förändras. Men fler och fler sätter sig in i datorns och spelandes värld.

Själv kan jag uppleva att spelen/filmerna blir allt mer våldsamma, mer insla av ond bråd död och ofta, ofta innehåller det tortyr och blod som stänker än hit och än dit. Livets värde är inte längre ngt man vårdar, nu ska man skjuta ihjäl, förstöra, förinta i spelen och sen sitter ngn där och tycker att det är fel att inskränka på vad folk ska spela och titta på.

 

Men idag är vi så blasé av allt våld, att vi knappt reagerar. Eller så blundar vi för spel/film industriernas kampanjer. Vi är så rädd att vi inte ska få ha friheten att välja blod och död, så vi ser mellan fingrarna av effekterna. Visst, visst finns alla de som menar att denna debatt har vi ju haft i alla tider om våld... men blir världen/vårt samhälle mindre våldsbenägen? Svar -Nej. Våldet ökar och när man läser om sådant våld som sker på våra husdjur, blir jag bara så förbannad.


Unga/barn som sitter och dödar i sina spel, upplever jag är mer avtrubbade av verkligheten. De matas av allt detta våld och har svårt att se skillnaden på "sin" spel avatar och sig själv. Jag upplever att många barn spelar mer än vad föräldrarna är medvetna om då spel/film lätt kan bli en "barnvakt".

 

Och när de kommer upp i tonåren är de så avtrubbade att de tycker det är ok att ge sig på oskyldiga djur, för att de är uttråkade.

Men så länge vi inte tar ansvar för våra barn kommer detta våld att eskalera, vilket är en tydlig bild man kan se från 80 talet och framåt.

 

 

 Katter, slå tillbaka.

 

 

 

Over and out!
 

 

 

 Be healthy, keep up, and be youMer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre

 

 


Lillan blev ett

Den 7/6 blev så underbaraste Nemi ett år. Tänk så snabbt tiden gått och armar å ben växer så inget går säkert längre för dess nyfikenhet. Älskar denna lilla tjej så otroligt mycket.
Vi firade födelsedagen på Nationaldagen (då hon egentligen skulle komma ut) men nä, skoja bara.
För att det naturligtvis var en röd dag å vi kunde umgås hela dagen.
 
Jag bakade blåbärs/banan muffins åt trollungen och mamma M bakade kladdkakemuffins åt oss andra, Mums. Är helt SÅLD på hennes kladdkake muffins, sjukligt goda. Men inte så hälsosamma för midjemåttet. Men äch, är det födelsedag för värdens finaste så är det.
 
 
 
 
Nä, inga vackra bakelser å tårtor och annan lyx att vila ögonen på, och som verkar vara dagens föräldrars önskemål, eller måsten...
Så nej, inga snittar, partyhattar, chokladbollar med alla möjliga strössel eller 7-sorters dignande kakfat mm å ingen behöver rösta på ngt twitter eller ngn besökstopp =D (Inget ont i att vilja ha det perfekt för sitt barn, själv upplever jag att kraven som föräldrar har på sig och det perfekta, blir så stora att man mår dåligt av alla måsten idag)

 
Nä, Tyvärr kan inte jag eller ngn jag vet baka såna här vackra tårtor, men visst hade det varit underbart att beskåda.
Nu blev det i det enklare tecknet, haha
 
 
Vi hade kalas med Nemi i centrum, ingen var sönderstressad, ingen styling mer än massor av ballonger, gott fika med muffins, glass, bär och strössel och lillan fick äta själv =) tror inte hon mådde dåligt av att inte ha det perfekta kalaset, inte ännu iaf =)
Det var lyckat och trivsamt och hon blev väl firad.
 
Solen sken och lillan som var lite förkyld var helt nöjd över att vi som älskar henne var runt ikring.
Ok, fler älskar henne, men en del träffade hon förra helgen, några senare i sommar då avstånd råder =)
Lillan öppnade paket och sen fikade vi. Därefter blev det utelek och Nemi gillar verkligen vår hammock, att gunga och mysa i.
 
 
Men visst tog vi bilder av lillan på den stora dagen. så här kommer dom.
 
 Ett paket
 
med...
 

många kartonger inuti
 
 

 =) Vackraste tösen i sin jättefina klänning med pärlor på bröstet och Rosblad i kjolen.
 

Lådan var så stor att den var större än Nemi och rymde mycket skojigt och intressant
 
 
Inuti lådan hade farmor lagt; puzzel, bok, tåg, brandbil, många burkar med lock, piano, trähäst, pedagogiska träklossar, duplolego , giftfria kritor, regn byxa och jacka, två body´s med lång ärm, tre body's med kort ärm (kattryck), korta sommar pants, klänning grå, klänning med blå kjol och vit ovandel, sommar onepeace med axelband, en grön balja att hitta på bus med och en lila barnfåtölj. Skor fick hon några dagar innan, då hon behövde dessa för att gå lite bättre.

 
Av x-tra farfar (+papper att rita på) och farmor en cykelsits till cykeln, så hon kan åka med på cykeltur och av farfar i Halland en fin cykelhjälm.
Av Bo lite pengar på sitt konto.
Farmor har även köpt handskar till höst/vintern, å mössa men dom får ligga på hyllan så länge.
Nemi fick även ärva en rutschkana av sambons kollega, toppen BRA.
 
 
 
Ute på gräsmatten. SÅÅÅ fin.
 
 
Varit på lekparken och gungat med mamma å pappa =)
 
 
Senare blev det grillat och allt blev en helt perfekt dag i lillans å våra liv trots det enkla och massor av kärlek till Nemi.
 
 
Jag fick även vackra rosor av min sambo, så snäller han är.
 
 
 
 
 
 
 
 
Vi har storm i Arjeplog, men det verkar storma lite överallt. Som tur är inget regn, det skulle visst dyka upp imorgon e.m/kväll. Idag har vi jagat hammock kuddar som yrt därute.
 
 
Träning; Idag skulle jag då så smått ut och lunka lite, då jag tränat flitigt länge inomhus, tänkte jag att nu e det dags att äntra spåret. Så ut med en stor portion träningsanda innanför västen. Hann inte långt så har jag överansträngt vaden...Men suck!
Så det var bara att lunka hem igen. Hade ju värmt upp å allt, så det kändes enormt surt. Men nya friska tag.
 
 
Over and out!
 

 

 

 Be healthy, keep up, and be youMer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre
 
 
 

Underbaraste

Fina barnbarn fyller ETT år den 7/6 HURRA!!
 
Satt in en annons i piteåtidningen på deras webb och annons i Kuriren, idag lördag 4/6 =) bad Mor köpa tidningen.
 
Iförrgår fick jag en tid på vårdcentralen då jag undrade lite om min "mens" blödning eftersom det gått ett år sen sist. Då jag är i klimakteriet. Kom dit efter jobbet och läkaren (rätt stressad) gjorde en enkel gyn undersökning. Efter undersökningen ville hon att jag skulle åka akut till Sunderbyn... Du menar nu? undrade jag fånigt, då jag själv inte tar det här så "akut" Ja, ska jag boka sjuktaxi? frågade läkaren. Min hjärna började då gå på högtryck, fram och åter till Luleå/Sunderbyn... -Nä, jag tar egen bil, tyckte jag då. Då tittar hon på mig och frågar om jag är yr, men det var jag inte så då godtog hon egen bil.
 
Så drygt 15.15 var jag så tvungen att köra, men pep sambon och efter visst funderande hit och dit följde han med och körde. =) det är ju jobbigt att köra 26 mil, sitta på akuten köra hem 26 mil igen... Så skönt med sällskap.
 
Fredag var det stängningsdag och vi gick en promenad för P4,as Radioaktiv, ca 1 timme. Sen lite utvärdering av vårens jobb, lunch med kollegorna (trevligt) och sen äntligen få åka till lilla Nemi. Eftersom det blev Sunderbyn igår, då träffade jag henne inte. Vi är ju lite vana att få träffas dagligen. Hon hade feber i förrgår 39 grader och även fredag då hon följde med mig hem. Uch att vara förkyld med feber.
 
Lite sommarbilder.
 
 
 
 
Ute i trädgården våran och springer med vagnen.
 
 
 
Mina nya skor fick jag av farmor, då jag behövde lite bättre på fötterna.
 
 
 
 
paket
 
skor
 
 
Snart kalas, blir på måndag fast lillan fyller på tisdag. Men då jobbar alla och det är trevligare å fira på dagen då hon är lite piggare än sent på eftermiddagen =)
Kanske får hon paket av mamma å pappa på själva födelsedagen, det vet jag inte hur dom gör med det.
 
Av Momma (gammel mormor) fick hon ju både ko, kanna, t-shirt och så skulle hon skicka ännu en liten present som troligen inte kommer förrän tisdag/onsdag?
 
 
Vi har även fått en gåva av sambons kollega, om än begagnad men jättebra.
 
 
Nä, nu åter till dagen. Lillan sover och ska snart stiga upp.
 
 
 
 
Over and out!
 

 

 

 Be healthy, keep up, and be youMer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre

RSS 2.0