Kanada besök

Otroligt. Vi fick se ngt vi aldrig förr sett i stugan, då det kommer till fåglar. När vi minst anade sent på midsommardagen kommer en familj Kanada gäss med fyra stora vuxna fåglar (väger ca 4,5-5,5 kg och en vingbredd på 1,8-2,1 meter) och 9 dunbollar ca 1 månad gamla gäss ungar.
 
Otroligt. Var verkligen som att vara Mitt i Naturen dokumentär med levande rekvisita.
 
Bjuder här på bilder från det ovanliga tillfället.
 
 
Kanadagåsen finns i hela Sverige men ska inte finnas i fjällen?! Grunden för de svenska kanadagässen är utplanteringar på 1930-talet.
Kanadagåsen häckar i sjöar, dammar, floder och kustnära områden. Om populationstätheten är hög kan häckning förekomma i löst sammanhållna kolonier. Boet ligger i allmänhet på små öar och kanadagåsen lägger 2-10 ägg
 
 Har massor fler, men två får väl räcka här.
 
Midsommar bjöd på otroligt fint sommarväder, med mkt sol och mkt mys.
 
Svärfar högg tag i krattan och han krattade iår, då inte min axel klarar detta. Annars är det jag som oftast krattar där, för det blir så fint.
Sambon han bytte oljor och fyllde på där det behövdes och bytte ut det som var gammalt.
 
Min sommarbåt för blommorna.
 
Sambo och svärfar hjälpte mig av vicka bak min ½a båt, där jag brukar ha blommor. Den har varit aningen framåtlutad vilket medfört att blommorna inte fått ngt naturligt vatten vid regn. Det har blitt för torrt helt enkelt.
 
Men nu lutar den lite bakåt mot stammen. Vi flyttade och ändrade stenarna och sambon råkade kasta en sten på mitt vänstra långfinger, fick en lite blånad och lite aj,aj.
 
 
Hemma har det hänt lite med framsidans blomrabatt. Svärfar och sambo hjälper mig skotta och förändra min rabatt. Sambon ville ha bredare infart till trappen på vintern, då vi får så mkt snöras framför huset. Då kan han skotta med traktor, då snöslungan inte orkar med den massiva snö som packas vid takras. Därför fick jag då denna hjälp "på köpet" =)
Troligen hade det annars inte varit lika arbetsvilliga, men nu blev det ju vinn-vinn för oss båda.
 
Idag var jag till sjukgymnasten pga värken i axeln som inte ger sig. Ja, jag vet att det inte är en kul följetong, men jag fick värme och massage och en enklare mitella för att hålla axeln stilla och verkligen vila den.
 
 
Imorgon kör jag ner till kusten å får träffa mitt barnbarn Nemi =)
 
 
 
Var till lägenheten, men tyvärr fick de bara ny tapet i sovrummet, inte i båda rummen. Men tapeten blev fin och det blev fräschare
 
 
Det är en ful fläck i hallen som de försökt att rengöra, så den såg inte lika hemsk ut. Det är väldigt slitet i lägenheten, men de har ju inte renoverat på många år.
 
Har planterat blommor i trägården på baksidan, vilket blev jättefint.
 
Men nu sovdagz, är trött och ska försöka komma iväg runt 08.00 imorgon.
 
Ha en skön sommar!
 
 
 
 

Be healthy, keep up, and be youMer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre 

.
 
 
 
 
 

Födelsedags waow

Jahapp, för att understryka det faktum att jag nu blitt farmor så blir jag även ett år äldre idag =)
 
Sovmorgon på morron, lite yoga och sen dök sambon upp och jag fick ett litet paket. En cd skiva med änglamusik, mkt rogivande =)
Sen har telefonen gått varm, med samtal och sms att jag börja tro att jag fyllde jämna år...näää inte 60 ännu.
Mkt trevligt att bli så uppvaktad, tackar alla.
 
Sen kom sambon hem omgång 2 och åt lite macka till lunch.
Därefter ringde ortopeden och jag skulle få en ny tid av honom för att kolla axeln som fortfarande värker =(
 
Tog så bilen och körde in till samhället, gick in på Arjeploghus för att hämta nyckel. Men de skulle tapetsera om ett av sovrummen, men hoppas de tar båda. Då dessa inte var fräscha. Påpekade även innerdörrarna som är lite trasiga och fula av märken. Valde tapeter med 3 kantigt mönster och en annan som "fond"vägg i andra sovrummet.
Men det var inte säker att de tar båda rummen. Sen var städningen dålig, så det skulle städas om.
 
Fick 10 tapeter att välja mellan 8 var blek vita och färglösa, två hade ngt av ett synligt mönster så jag valde denna.
 
 
Förhoppningsvis blir den fin på väggen. Då det inte fanns ngn enfärgad att kombinera med så blev det denna i hela rummet.
 
Sonen hade ju fått nya tapeter i februari som var jättefina, så det är ju trist att det inte fanns så mkt att välja på nu. men skönt att de får lite fräschare iaf.
 
 
Handlade lite och körde hem.
Pratade med syster som avslöjade att hon och bror G hade gett mig en slant i present, insatt på mitt konto redan. Tackar (passar till kommande utgifter)
 
Båda bröderna S och G har ringt mig idag.
 
Sambon slutade tidigt idag och jag fick så ytterligare ett paket. nu fick gubben hjälpa mig skruva.

En Trädgårdsfontän antik brunn vattenpump

En trädgårdsfontän som påminner om en antik brunn i tålig plast, den är idealisk att ställa i trädgården, terrassen eller uteplatsen. Den är endast lämplig för utomhusbruk och är utrustad med en välfungerande pump som kör runt vattnet i en krets.

 
 
Dags för middag och jag gjorde hempizza, som blev mkt god =)
 
 
På denna deg av surdeg. tomatkross med vitlök, purjolök, paprika, rökt kalkon, ananas, champinjoner, kryddor, tomater och riven mozzarellaost in i ugnen på 225 grader 20 min.
 
 
Svärfar kom över och käkade. lite kaffe/te och en kaka efter maten men ingen orkade kladdkakan med grädde, så den sparar jag.
Fick så ytterligare ett paket av sambon. Ett par nya gympaskor, som jag önskat mig Jippi.
 
 
Innersula: textil
  • Foder: textil
  • Tyg: mesh, skinnimitation
  • Fodertjocklek: tunt foder
  • Stängning: snörning
  • Sula: slittåligt gummi
  • Funktion: andningsaktiv
  • Tillbehör: förstärkt häl, förstärkt fotspets, dragläpp i plösen
  • Innersula: kan tas ur, polstrad
  • Yttersula: slittålig, trail, flexibel
  • sport: löpning
  • Yttermaterial: skinnimitation/textil
 
 
Svärfar skulle ge bidrag till de nya glasögonen, vilket kommer lägligt. Var tvungen att köpa mig nya glasögon (igen) för synen har förändrats så pass att jag blev tvungen. Dessa kommer att kosta 4000kr. att byta glas i mina nyaste var lika dyrt som att köpa helt nya.
 
Det blev denna båge.
 
ganska lik den jag nu har.
 
Fick även Grattis av sonen, sonhustru och lilla barnbarnet Nemi, en fin bild på guldklimpen på mms.
 
Sötnosen farmors <3
 
 
Satte mig och fila på en annons som skulle in på Blocket då det ringde på dörren, blom bud?
Till mig =D
 

En vacker, väldoftande bukett med rosor och blandade blommor. Ljuvlig.
Denna skapelse fick jag av systerdotter Linda.
 
Denna min fina systerdotter som idag orsakade tårar av glädje för dessa härliga blommor. TACK!
De värmde.
 
Dels extra mkt då kära Linda är den som borde få blommor varenda dag för att hon får kämpa mot alla motgångar som dyker upp i hennes kropp.
En blomma för varje motgång och hon hade redan haft en prunkande trädgård full av kämpande ljuvliga blommor istället för värk, trötthet och missmod.
 
Du är så god, kära systerdotter.
 
 
Även Systerson Johnny ringde, pratade även med William och Eleonore som tackade för paketen jag gav dem igår innan jag körde hem. Då Johnny var förbi, men de stora barnen var med kompisar. Eleonore fyller ju 10 i sommar så det blev ett pennetui, tufft linne och en keps i present. Även William och Tilda fick pennetui som liknade en sneaker sko.
 
Stort varmt ödmjukt Tack till er ALLA som kommit ihåg mig denna dag. Med samtal och sms, presenter och varma tankar =) släkt som vänner, idag har jag verkligen blivit uppvaktad. Tack!
 
 
Nu sängdagzzzzzzzzz
 
 
 

Be healthy, keep up, and be youMer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre 


Semester swich

Har varit till kusten och snozat och hållt, bytt blöja och gosat med barnbarnet Nemi 9 dagar. Åh så underbart fin liten tjej sonen och hustru fått. Mkt hår som sin far och väldigt lugn. (kanske inte som sin far som hade kolik och högljutt talade om att han kommit till världen)
Fler bilder kommer då jag tittat på dessa i kameran.
 
Hur bör man vara som farmor/mormor

DE BÖR...

  • Beundra sina barnbarn.
  • Stötta och uppmuntra föräldrarna.
  • Respektera
  • Ha någorlunda koll på dagens trender kring barnuppfostran och omvårdnad.
  • Vara ärliga med vilken hjälp de vill och kan ställa upp med.
  • Säga ifrån om de känner sig utnyttjade eller negligerade.
  • Vara engagerade och gärna avlasta ibland
  • Ge goda råd om det efterfrågas
 
 
 
Sonen och jag har organiserat och slängt en hel del, packat och fixat med tvätt mm.
Åker tillbaka nästa vecka, men imorgon hämtar jag nyckeln till lägenheten för att se hur denna ser ut. =) Det behövdes ju tapeter så jag får se vad som är sagt och vad som blir gjort.
 
Köpte på beställning av sambon kettle bells, orkade knappt sätta de i vagnen. =)
Nu ska här tränas
 
 
Jag och Mor försökte göra en Budapestrulle. Men den blev inte så fluffig som jag önskade mig, å jag var nog för snabb att sätta på grädden. Mor spritzade ut marängen men den blev inte nog bred, den blev lite för "lång" så det kan också vara orsaken till att den inte blev fluffig?? Smaken, jo den var bra.
 
Lördagkväll satt jag och Mor uppe och tittade på Bodentravet, midnattsols loppet. Vi vann lite och skålade i en likör =) gott och trevligt men vi var väldigt trötta.
 
Hälsat på systerdotter på sjukhuset och helt otroligt har hon fått ligga på akutavd i över en vecka. Skulle även få göra en koloskopi och fastade, sen blev den inte av...Dessa läkare!! Vilken otroligt dåligt fungerande sjukvård vi har i Norrbotten.
Idag skrevs hon ut, då de inte klarar av att göra ngt vettigt. Förhoppningarna ligger ju på Uppsala nu.
 
Inte värt att ha för höga förväntningar, men kan det bli sämre??
 
 
Nä, nu ska jag snoza kudde då jag lämnat mitt barnbarn i vården av sina duktiga föräldrar, men jag saknar det lilla pyret redan =)
 
 
Bilder mm blir imorgon på min födelsedag... fira, näää...blir bara äldre.
 
Johnny, min systerson var till Mor å åt tårta med oss och sa så käckt att det nu var dags att klippa mig, permanenta håret och bli en riktig farmor =D   tok...
 
 
 
 

Be healthy, keep up, and be youMer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre 


Semester start + sökes

Är ledig imorgon fredag och då bär det av till kusten. Var i valet och kvalet om jag skulle köra idag eller ej, men var så otroligt trött då jag kom hem att jag beslutade mig för att köra imorgon på morgonen.
 
Det blir nu fem veckors semester, ska ner och hjälpa sonen packa flyttkartonger, dvs om jag kan slita mig från lilla Nemi =) Har med mig lite paket till Nemi också.
 
 
Som nybliven farmor köpte jag mig själv en bukett fina gula rosor, här är en bild.
 
Nästa så man känner doften =D
 
 
Sen fick jag fler bilder av min sonhustru =D vilket gläder ett nyblivet farmorshjärta.
 
 
Hon e då för söt och imorgon ska jag äntligen få möta det lilla underverket, lääängtar.
 
 
Man vill ju bara gosa och snoza då jag ser denna lilla goding. Ja, definitivt blir det tidigt.
 
 
Och sitter du möjligtvis därhemma och vill skänka, sälja små flickkläder (56-68) så blir familjen bara glad.
Eller har du en fåtölj som inte längre passar dig, så finns det plats hos lilla familjen. Dvs finns detta inom 4 kanten (hämtas)
 
 

Be healthy, keep up, and be youMer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre 


En söt bomb

Fick ny bild av guldklimpen idag, hon är såå fin den lilla.
 
 
Underbart fin, känner mig verkligen som en stolt farmor.
 
 
 
sonen 1½ månad, dopdag
Mkt hår hade även han då han föddes.
 
 
Har ingen finare nyfödd bild av sonen i denna dator, här är han några månader
 
 

Jobbat sent idag 12-18.30 och det är faktiskt en helt ok tid då det bara är en gång i veckan. Ganska mysigt att få rå om de sena barnen lite extra. Vi ritade, byggde lego, gav en mat, körde med bilar och bytte en blöja =)
dvs detta var sista 1,5 timmen.
 
Ska ta med en overall och temp nappen till sonen i helgen, får ju SEMESTER på fredag, så då bär det av till kusten. Vi har ju massor att fixa =)
 
Å beundra det lilla underverket förstås.
 
 
 
 
Idag hade vi prickiga dagen och avslutning med barnen. Föräldrarna ska ju hålla i avslutningar, men våra barns föräldrar vill tydligen inte ordna ngt sånt så då gör vi det för oss och barnen =) Vi kokade chokladsås, gjorde fruktsallad och åt glass till mellis, mums.
Idag blev det då mina prickiga jeans =)
 
 
 
 
Tråkig nyhet
Min brorsdotter Aja ska sluta med sin blogg, det känns trist. Jag som träffar de så sällan känns som om jag förlorar de igen. Detta med blogg tycker jag har varit ett fint sätt att få följa med i deras liv.
Nej, jag har inte facebook eller Instagram, men förstår om man är småbarns förälder att man inte har tid att lägga på olika forum. Men det kanske är ett gott tecken det också. Flyttning ryktas det om, men var och om det är hus på G, vet jag dock inte.
Det känns dock sorgligt att hon också (även lillasyster Vickan) lämnar bloggvärlden. Kommer sakna henne och den fina bloggen.
 
Det var en gång två systrar....
 
 
 
Jag var på besök i Göteborg. Aja och Vickan
 
 
 

Be healthy, keep up, and be youMer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre 


En tvilling baby (farmor är ju oxå tvilling)

22.maj – 21.juni

De små Tvillingbarnen tillhör lufttecknet, vilket visar på ett intellektuellt och socialt barn. Tecknet styrs av planeten Merkurius, som står för bl. a. kommunikation och förmågan att tänka. Tvillingbarnen börjar ofta prata tidigt, och de pratar mycket. De pratar sig in och ut från saker, och är otroligt nyfikna. Tvillingarna är mycket sociala och älskar att samla människor. Fantasin är stor, och de är inte alltid så noga på vart gränsen mellan fantasi och verklighet går.

Råd till föräldrarna: Lär Tvillingbarnet vikten av rätt och fel. Ge dina barn frihet att komma och gå.

 

Finns mkt att hitta på nätet.

En roulett på vilket namn som skulle passa. Då slår man ihop Modern och Faderns namn och födelseår och då blev det     India, Nemi

Det var ju skoj.

 

Baby info.

Kärleken spirar

Överväldigande moderskänslor med en gång eller låter de stora känslorna vänta på sig? Bådadera är lika vanliga. En jobbig graviditet eller förlossning kan fördröja moderskänslorna. Som nybliven mamma eller pappa kommer du också att uppleva ett virrvarr av känslor - glädje, sorg, lycka, längtan, trötthet. Den nya situationen är överväldigande och många tänker "Hur ska jag kunna få detta hjälplösa barn att överleva?" Att en mor ska hålla barnet vid liv med sina bröst kan verka märkligt, men det kan hon och det sker också, i regel utan större svårigheter. 

En del kvinnor upplever en nedstämdhet som är långvarigare än den vanligare Babybluesen efter en födsel. Man ska inte vara rädd för att ta kontakt med sjukvården om man misstänker att man själv, eller någon i ens närhet har förlossningsdepression.

 

Kom igång med amningen:

  • Lägg barnet till bröstet när det är ordentligt hungrigt.
  • Ge dig själv god tid till amning.
  • Hitta en bra stol med bra stöd och försök att slappna av.
  • Drick när du är törstig.
  • Tro på dig själv och att du kan amma. 
Därför är amningen bäst - några av de bra fördelarna är:
  • Maten finns alltid lättillgänglig.
  • Mjölken är perfekt tempererad till 37 grader.
  • Kokning och sterilisering av flaskor är inte nödvändigt.
  • Mjölken blir inte sur och har obegränsad hållbarhet.
  • Bröstet passar perfekt till barnets mun och gom.
  • Det är helt gratis.
  • Ger skydd både mot allergier och sjukdomar hos barnet.

 

Inte bara en liten hjälplös klump:

Det nyfödda barnet är mer än en hjälplös klump av reflexer och tillfälliga rörelser. Redan i moderlivet uppfattar fostret syn, ljud, lukt och beröring. Faktiskt kan barnet redan några timmar efter födseln känna igen moderns ansikte och lukt och reagerar på olika röster. Några av reflexerna kommer att bestå livet ut, t ex att blinka och att andas. Andra, t ex gångreflexen och gripreflexen, försvinner efter hand.

 

Viktigt att tänka på:

Barnet ska sova på rygg. Den främsta anledningen/ orsaken till detta är att förebygga plötslig spädbarnsdöd. I vaket tillstånd bör babyn vara mycket på magen, dels för att träna upp muskulaturen, dels för att förebygga sned nacke och platt bakhuvud.

 

Den fysiska kontakten är viktig. Barnet har ett stort behov av kärleksfull beröring för att utvecklas. När babyn låg i din mage var hon van vid att höra dina hjärtslag och känna rörelserna när du gick. Det kanske inte är så underligt att många bebisar älskar att bli burna av mamma och pappa och kommer till ro i deras famn.

 

Vi vet att det nyfödda barnet reagerar på rytmen och tonfallet i mammans röst och att det kan känna igen ljud som det hört i fosterlivet. För spädbarn är också rytmiska ljud rogivande, speciellt om rytmen ligger kring 60 slag per minut (=normal hjärtfrekvens). Musik och sång verkar sömngivande på barnet, speciellt under de 6 första månaderna. Läs mer om barn och musik (Musiken i barnet).

 

Baby sömn

Nyfödda barn sover ungefär 60% av dygnet men det varierar från barn till barn. Ungefär 15-21 timmars sömn är vanligt. Kolikbarn sover mindre. Det nyfödda barnet sover tungt och ljud verkar inte störa det. Många menar tvärt om att babyn sover bättre och känner sig tryggare med lite ljud och rörelse omkring sig. Däremot är det bra att göra det mörkt, lugnt och skönt för barnet på kvällen innan det är dags att sova för att visa att det snart är natt. På det sättet kommer barnet snabbare in i föräldrarnas dygnsrytm. På natten får du räkna med att barnet kräver flera måltider, men barnet vaknar oftast inte helt och hållet om man håller det mörkt och tyst i rummet där barnet sover. Blöjbyte och amning kan ske i mörker med endast en nattlampa tänd vid behov.

 

Gråt

Ett nyfött barn gråter inte med tårar, det bara skriker. Orsaken är att tårkanalen inte klarar av att producera så mycket vatten de första veckorna, bara nog för att hålla ögonen fuktiga.

De första tårarna kommer oftast när barnet är runt tre-fyra veckor gammalt. 

På grund av att nyfödda kan ha lite trängre och omogna tårkanaler är det väldigt vanligt att spädbarn får smuts i ögonen. 

— Det är svårt att ge facit, då en del babys har stort sugbehov. Men man behöver hitta en bra balans och inte stoppa in nappen så snart babyn gråter, säger hon. 

Ändå tycker hon att nappen i många situationer ger barnen trygghet och att de därför måste få lov att använda den med vissa begränsningar.

 

Ingen kudde första året.

– Barnet riskerar att få kudden över ansiktet. Detta kan leda till att barnet andas i utandad luft, CO2-ansamling eller inte kan andas alls. En baby har inte ett utvecklat rörelsemönster för att kunna putta kudden och andra saker om det täcker över huvudet, förklarar Fiving Karlstad i LUB. 

– Har ni intrycket att de flesta föräldrar vet att babyn inte ska ha kudde?

– Jag tror att många känner till dessa riskfaktorer och vi ser av besöksantalet på vår nätsida om förebyggande av spärdbarnsdöd att det är en av de mest besökta sidorna vi har, upplyser Giving Kalstad. 

 

 

Plötslig spädbarns DÖD

Centrala riskfaktorer för spädbarnsdöd är: 

FORTFARANDE OVISST: En riskfaktor ökar sannorlikheten, men är inte en orsak. Barn dör även i spädbarnsdöd utan att några kända riskfaktorer fanns, skruver LUB.no på sin nätsida. Foto: Stock Photos

FORTFARANDE OVISST: En riskfaktor ökar sannorlikheten, men är inte en orsak. Barn dör även i spädbarnsdöd utan att några kända riskfaktorer fanns, skruver LUB.no på sin nätsida. Foto: Stock Photos

  • Sova på magen
  • Rökning och nikotin
  • CO2-ansamling
  • Överhettning 
  • Otrygg samsovning
  • Lågviktiga och för tidigt födda barn
  • Den största riskfaktorn ligger i barnets sovmiljö från födseln och framåt. Specifika riskfaktorer knutna till sovmiljön är: 
  • Mjuk eller sliten madrass
  • Olämpliga sängkläder, tunga täcken, flera gosedjur mm
  • Användande av mössa inne
  • Tilltäppning av barnvagnsöppningen
  • Användande av kudde i barnsängen
  • Täcke/filt över ansiktet
 
 
 

Be healthy, keep up, and be youMer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre 


Bad

Idag var sonen på BB och hade fått bada lilla Nemi. Imorgon tisdag ska de få åka hem, ganska så tidigt kan jag tycka, då man vid tredje dagen kan känna av en mindre depression som nybliven mamma. Hoppas det ändå går bra.
 
 
 
 
 

Övrigt är det svårt att få svar på sånt som är viktigt, vilket känns ganska oroande.
Vi får se hur det går.
 
Solen sken idag men hade slut luft i mina cykeldäck och fick ta bilen. =(
Det blåste kraftigt också, så latmasken vart ju glad inombords.
 
Fick ett brev om celldonation, vilket jag svarade på och de skickar ett paket för att jag då får lämna prover, ifall de andra inte skulle matcha.
Då det gäller sånt sätter man annat åt sidan.
 
 
 

Be healthy, keep up, and be youMer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre 


Äntligen, det bidde en Neami +

Det BLEV en tjej, Jippi. Hurra, hurra, hurra. Flickan kom till världen kl. 04.21 inatt (halkade på nationaldags snöret)
 
 
 
 
 
 
Vikt och längd vet jag ännu inte, men flickan är frisk och verkar ha kraft i sina små lungor.
Hade jag kunnat min egen telefon, hade ni även fått en bild. Fick nämligen en på mms, men vet inte hur jag sparar den, suck. Denna teknik. På min gamla Nokia gick sånt så lätt.
 
Flickan är SÅ fin och ska heta Nemi rätt och slätt Naemistavas namnet som finns i almanackan.
 
Pappa Robert har ju namnsdag idag och det blev ju näst efter nationaldagen ändå väldigt bra.
Välkommen Naemi till värden!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 UPPDATERING:
Lyckades skicka bilden från telefonen till min dator, då den inte gick spara. Så här kommer första bilden på den lilla. redigerat lite så Malin inte blir generad =)
 
Nemis första bröstmjölk 2 tim "gammal"  =)
 
 
 Vikt 3500 gr och längd 50 cm =) blir kanske en lång tjej som Mor sin.
 
 
 

Be healthy, keep up, and be youMer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre 


väntan känns låång ++

Inget barnbarn har ännu anlänt men lite Baby nytt. Vattnet gick 05.36 fredag morgon. Son och sonhustru åkte in till BB runt 09.00 men vid 13.00 fick de åka hem igen, då hon inte fått nog starka värkar. Då Sunderby sjukhus inte har plats. Inte ens ett baby väntar rum att vara på, utan åka fram och åter =( DÅLIGT.
 
Åh som vi väntar, å väntar. Sms går fram och åter och det är svårt att focusera på annat än denna eviga baby väntan.
Under natten har min axel värkt, tagit starka tabletter men sovit oroligt och väntat på ett pip i telefonen att de ska vara på väg igen, till BB.
 
Men, när jag tänker efter, självklart väntar H*N på att komma idag, på Sveriges nationaldag och få en ledig dag varje födelsedag... Klart det inte kan bli bättre. Listig liten krabat det där.
Detta visar vilken smart plan bebben har, bli firad lixom av hela Sverige och sina närmaste resten av livet. Blir nog lite våldsamt imponerad av denna lilla =) Smart, mkt smart som Isabella S säger i reklamen. Dock är detta ännu smartare och värsta vinstlotten för mitt barnbarn.
 
Och tänk då H*N börjar på förskola/skola då firas nationaldagen med flaggor och sång. Som igår på vår förskola, då barnen färgade flaggor och vi åt fruktsallad + sång på torget med alla barn på avdelningarna =) trevligt.
 

Sedan 2005 firas Nationaldagen som en arbetsfri helgdag. Hur man väljer att fira nationaldagen är upp till var och en. De flesta kommuner anordnar olika typer av lokala evenemang och festligheter.
Många kommuner har också en särskild ceremoni för att välkomna nya medborgare. Och en ny alldeles färsk liten medborgare är på väg att födas just denna speciella dag.
 

"Ett barn, en lärare, en bok och en penna kan förändra världen" Och detta är en ny krabat som kan påverka och förändra.

 

Så jag fortsätter vänta, men nu är de på BB igen... så snart ska du väl komma fram du lilla efterlängtade barnbarn =D

Happy BIRTH Day, måste väl passa idag =)

 
 
Välkommen ska du vara
 
 
Hela dagen har fått en ny nationaldags mening, när du kommer du lilla.
 
I Juli blir det namn ceremoni då din mormor kommer ända upp hit till oss.
 
 
Åh, vad jag längtar nu.
 
 
 
Tänkvärt

Det är inte ditt liv som är viktigt - Det är ditt mod du tar med till det.

 
Desperat Tillägg:
Tiden tickar på, om nu inte babyn kommer idag? Då missar ju mitt barnbarn hela det suveränt smarta upplägget =) att alltid få vara ledig på sin födelsedag. Och idag när nationaldagen också firar 10 år.
Klockan är nu 19.31 och 24.00 är nationaldagen slut, finito... så snälla barnbarnet och universums krafter kom nu till värden käraste du. 
 
 
Uppdatering 2:
 
Nej, inget barnbarn har dykt upp ännu. Imorgon på morronen sätter de igång Malin om inte babyn tar nattåget å dyker upp.
 
Regnet fullkomligt öser ner utanför fönstret sen kl. 18.00 ikväll. Himlen gråter, då H*N inte lyckades komma innan dagen tog slut =( snyft.
Men imorgon =D Då får den lilla komma vare sig h*n vill eller ej ;-D
 
 
 

Be healthy, keep up, and be youMer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre 


Hemma men borta

Jag har inte tagit tag i mina rabatter, dels för att så mkt händer i livet just nu. Sonens baby är på G och igår var det beräknat.
Helgen som var åkte jag ju till Mor och hjälpte till lite där. Helgen före det var här svin kallt å inte alls trädgårds "sug"
Sen har ju snön nyss smält, så jag har inte varit speciellt stressad över rabatterna iof. Däremot tyckte sambon att jag borde vakna och göra mina rabatter, för han har ju krattat gräsmattan.
 
Så efter jobbet idag, då solen ändå sken (blåsigt och inte så varmt dock) men iaf, det var sol utan regn. Så jag fixade till rabatterna trots värkande axel och det blev en skottkärra med löv och skräp. Så nu e det så gjort.
 
Min plan var att göra rabatterna i helgen, och jag får väl fortsätta med dessa då. Ska minska ner mina projekt. Förra året startade jag stort, men då hade jag ingen aning om att jag skulle bli farmor i år, så det är bara att lägga trädgården på hyllan. För troligen hinner jag inte med detta längre. Men det kommer ju nya tider senare.
 
Var till Piteå igår och kollade mitt hjärta, då det lite oregelbundet. Visade sig att efter ultraljud, cykeltest att det troligen berodde på en av mina blodtryckstabletter. Så antagligen blir det ett nytt byte av dessa.
Min puls är för låg vid högre ansträngning.
 
Tittade på tapeter i Piteå, då det var fruktansvärt tråkiga tapeter i lägenheten som son och sonhustru flyttar till.
 
läckra smutsvita tapeter i hela lägenheten =(
 
Gjorde vad jag tyckte ett fynd, men tydligen var dom inte nog bra.
 
Till barnrummet? (tänkte jag)
 
 
 
Botten är ljust blå, men det syns dåligt på bild. Tyckte den var söt, iaf bättre än nuvarande smutsvitt...
 
Hittade även denna fräna, men det räcker kanske till en fondvägg?
 
 
 
 
Då kan man välja nästa vilken färg som helst till det övriga rummet =D
 
Sand, svart, blå, lila, röd, gul, orange ...ja, vad man är sugen på.
 
Men OJ vad tapeter är dyra nuförtiden. Upptäckte iof detta 2012 då vi tapetserade hela huset. Var in på en tapetaffär i Piteå, där stod en hylla med -25% rabatt på. Jag kollade med expediten, vad en rulle skulle kosta. 430 kr/rulle!!!!!!!!! Hallå. Jag bara nickade och gick ut därifrån.
 
Jag köpte även en present till sonhustrun som snart fyller år och gratulationskort åt bröderna =) Systerson fyller ju också strax år, har inte glömt.
 
 
Det är inte lätt att stå stadigt hemma (fötterna på jorden) då tankarna (hjärnan) är och renoverar/arbetar på annat håll, det skulle behövas både hjälp och support och någon som kunde arbeta =) har lejt bort flyttstädningen, vilket känns otroligt bra. Men får se om de (firman) klarar av det.
 
Idag vart lägenheten bredvid svärfar ledig, den ville jag att sonen skulle få =( typiskt då de skrev på kontraktet i helgen som var.
 
 
 
 
 Be healthy, keep up, and be youMer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre 

Vad bidde jag då jag blev stor? Utbildnings ångest.

Tänk om jag som ung vetat vad jag vet idag och dessutom kunnat göra rätt val...
Och Vad är det för FEL på Norrbotten/Då det Norr om Stockholm inte finns några variationer inom vårdyrken. Sjuksköterska, vårdbiträde eller läkare det går bra... men inte det jag VILL!!
Med min långa erfarenhet och kunskap borde det gå att lösa, suck.
 
Men allt inom vatten, teknik, bygg, It mm Naturen är toppen, men har vi inte snöat in lite på området?
 
 
Hade velat hitta en utbildning/kurs till hösten som innehöll Stödpedagogik, boendestöd för att bli ännu bättre rustad att jobba för sonen och hans lilla familj.
Men de flesta utbildningar inom dessa områden är självklart i södra Sverige så som Stockholm, Göteborg och därikring =( snyft.
 
 
Stödpedagog
Omfattning: 200 yh-p, 80 v halvfart/distans Kursort: Sollentuna och Lund Kursstart: september 2015 och februari 2016 – sista dag för ansökan 15/5 respektive 15/11 2015
Utbildningen är på halvfart och 200 Yh- poäng (2,5 poäng/vecka) vilket innebär att den pågår 80v. Utbildningen har distansupplägg med obligatoriska närträffar på skolan ca 2 dag/mån ( Hur dyrt blir inte det?)

 

Utbildningen ger dig kompetens att arbeta som Stödpedagog inom LSS-verksamheter. I utbildningen utvecklar du ditt pedagogiska förhållningssätt i syfte att skapa bärande respektfulla relationer och ett lärande klimat. Utbildningen ger dig kunskap om olika funktionsnedsättningar ur ett helhetsperspektiv samt förståelse för hur psykisk och fysisk ohälsa påverkar individen. Du får kompetens att arbeta utifrån ett salutogent förhållningssätt där den enskilde individens resurser tas tillvara och förutsättningar för ökad empowerment utvecklas.

 

Efter fullgjord utbildning

Har du kompetens för att kunna arbeta som Stödpedagog inom LSS-verksamhet, habiliteringsassistent, boendehandledare/stödjare och omsorgsassistent med spetskompetens inom funktionshinder-omsorgen utifrån ett pedagogiskt och salutogent förhållningssätt med empowerment och lösningsinriktad metodik. Handleda kollegor, arbeta rådgivande och utvecklande samt kunna driva utvecklingsprojekt på den egna arbetsplatsen

 
 
 
Övrigt;
 
Men idag tisdag var jag tvungen att vara hemma. =( aj, aj + stress.
 
Imorgon ska jag till Piteå på ultraljudsundersökning och test av mitt hjärta. Min läkare har upptäckt lite oregelbundet hjärtljud.
 
Vår lilla harpalt, eller om det är fler (vi har många vilda harar springande runt samhället) låg/ satt på gräsmattan och myste i solen som skiner idag.
 
Visst e den lite söt =)
 
 
 
 
Lite pälsvård också.
 
 
 
 
Å spanande kisse
 
 
 
Den andra spanar mindre, ligger å myser
 
 
 
 
 

 

 

 Be healthy, keep up, and be youMer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre 


Barnbarn när kommer du?

Snart, snart kommer det ett litet barnbarn, men inte än... denne h*n vill inte riktigt komma ut ännu.
Men nu längtar jag att få träffa den lilla parveln.
 
Det mesta är ju förberett, så nu går vi alla runtikring den havande modern och väntar på den lilles ankomst.
Vi var ju till Sunderbyn och kollade upp allt i lördags, och allt är bra. Bebben är stor och hjärtat slår rytmiskt, så inget hindrar att den nu får titta fram.
 
Köpte flyttkartonger (dags att börja packa om man flyttar på 3 v) till sonen med fam på dollarstore och ett mysdjur med långa ben till ofödda barnbarnet, lite rengöringsartiklar mm.
 
Var ju till Luleå då det var Morsdag, och grattade lilla Mor. Hon börjar krympa och ser trött ut min kära Mor. Jag, bror och syster gav henne 300 kr och så slängde jag dit en trisslott också. Hon bidde glad då jag hittat ett fint kort också.
Hon bakade en jättegod tårta. Och vi fick oss ett skratt då jag ville sätta på passionsfrukt, hon tyckte denna var sur =) men jag propsade så på tårtan kom den. Men se, inte ville hon smaka det mer, så resolut petade hon bort passionsfrukten då hon tog sig en tårtbit =) Ska sägas att hon är väldigt söt glad =) tyckte passionsfrukten var för sur. Vi skrattade alla åt detta, inte är hon tjurig inte =) hehe. Syster, sonen och sonhustru, systerdotter, mor och jag fikade.
 
Goda tårtan
 
 
Med passionsfrukt ovanpå =)
 
 
Hjälpte även systerdotter att handla blommor, planterade dessa på balkong och vid systers grav på morsdag också. Kära Mor tyckte det var en dålig dag att plantera, det regnade (men slutade då vi var vid graven) Systerdotter ville gärna plantera då det var mors dag och inte vänta =)
 
Bjöd alla på grillat under lördag då det var så otroligt fint väder. Fläskytterfilé, ugnsgrönsaker och stekta champinjoner å grillade majskolvar Mums. Det kan emellanåt bli lite kostsamt att besöka kusten, men känns bra att kunna bjuda då jag inte är lika penningtunn som släkten där just nu. Vet ju väldigt väl hur det känns att ha tom plånbok, inte kul alls.
Å vädret var ju så underbart.
 
 
Gravida kocken fixar majsen =D

 
Hade även köpt lite kattmat åt mors kisse Kurre, han smakade på denna men ratade burken. Så meningen var att sonens kisse skulle få resterande burkar, men se de vart ju kvar i bilen. Minnet, juh.
 
 
Körde hemåt runt 16.30 efter att jag handlat lite. Var hemma vid 19.30
 
Övrigt:
 
Lördag gifte sig min brorsdotter Alexandra med sin William. Stort GRATTIS. Jag och syster skickade lyckönskningar via blombud. Allt verkar ha gått bra för de tu, då de nu är Man och Hustru. =)
Detta hände i Göteborg där de bor.
 
Lite lånade bilder av brudens egen blogg =)
 
Söt brud (ser ut som snövit)
 
I Kyrkan; Brudtärnor var hennes systrar; Patricia och Victoria i rosa.
 
 
 
 

 Be healthy, keep up, and be youMer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre 


RSS 2.0