Livskärlek

Kärlek är - När jag tittar mig i spegeln och får ett leende tillbaka.
Kärlek är - Då chanti slickar mina fingrar och vill vara mig nära
Kärlek är - Att få respekt av sina nära och kära
kärlek är - Då min son säger att han älskar mig, det är medicin mot trasiga sår i själen
Kärlek är - Då livet är som tyngst, att ha någon att prata med. Som får tillbaka leendet i min mungipa

Att välja kärlek är inte alltid helt lätt. Först måste vi hitta kärleken inom oss, till oss själva för att kunna älska någon annan. Att få barn är en stor känslomässig omställning, om man har svårt att älska. Mitt barn, min älskade son fick mitt känsloliv att vakna. Jag älskar honom, som den son han är. Han är min absoluta kärlek som fått mitt inre att förändras kärleksfullt, att inse mitt eget värde av mig för honom, när han var liten men även som förälder nu när han är vuxen. Om jag inte fått barn, vet jag inte hur min väg skulle sett ut.

Jag var redo att lämna livet och dess svårigheter innan min son kom till världen. Jag tyckte inte livet var en gåva, utan snarare en förbannelse. Många tragiska händelser uppspelades i mitt liv mellan småbarnsåren och fram till då jag fick mitt barn vid 24 års ålder. Många tråkiga händelser och många motgångar har även skett efter hans födelse, men min son har varit, utan att veta om det min livsankare. Jag hade inte orkat leva mitt tilltänkta liv utan min son.

Ibland hoppas jag och tror att livet ska falla på plats, men av olika anledningar rivs det upp och nya förändringar sker. Jag har blivit stark på många sätt men även väldigt skör av många känslomässiga besvikelser, många sår, respektlöshet, bakom ryggen spel och söndertrasad tillit.
Jag har på många sätt försökt stärka mig själv, bygga upp mitt inre med hjälp från olika håll och söker balansen i tex yogan. Men för vissa saker i ens liv kan man inte skydda sig ifrån, bara acceptera att så är det nu. Plocka upp spillrorna och försöka resa sig och gå vidare.

Kris och sorg är sådana saker man inte kan planera, inte skydda sig emot. Att känna sig i kaos, obalans är en hemsk känsla. Livets väg har lixom försvunnit under ens fötter, jag famlar och försöker hålla fast vid ngt, men vet att dunsen och fallet är ofrånkomligt och det kommer att göra jävligt ont.

Min vän E som jag pratade med igår frågade frågan: -vad vill du göra med ditt liv? Jag hade svårt att svara, ser inget ljus i tunneln som jag just nu befinner mig i. Jag vet att jag verkligen tycker om att jobba med barn, men att utbilda mig till förskollärare vid ålder av snart 50 är inte så lockande med tre-fyra års ytterligare studier. Jag vill även undervisa yoga, det jag brinner för och gärna i samband med barn... men, det är inte heller lätt. Om jag måste avsluta mitt nuvarande jobb, innan tiden gått ut har jag lixom ingen merit på området.

Jag inser dock att någon bra relationsmänniska är jag inte, och att leva ensam och utan kärlek är inte lätt. Men det är nog mitt öde, att vara ensam och finna mig vänner istället för kärlek. Jag tror inte längre på kärlek mellan två människor, det finns inga tydliga gränser på när man sviker, varför man sårar eller varför man behandlar saker/händelser på olika sätt som leder till besvikelser. Klart, vi är alla människor med fel och brister. Men det monogama är tydligen den svåraste biten. Att leva, respektera och bara älska en individ åt gången, det lär jag nog inte få uppleva, så då kan det lika gärna vara.

Önskar alla en trevlig valborgsmässoafton

Kram

Valborgsm.afton

Jahapp, idag e det då tänkt att bränna brasor och välkomna våren. kul...

Erkänner, är väldigt låg och rätt så deppig av sista dagarnas liv och en del avslöjanden. Var till stugan och badade bastu och imorse fick jag väl en del puzzelbitar på plats. Jag åkte hemåt runt 08.15 och gav kissarna mat.

Idag blir det ännu en lång dag, kanske ska passa på att städa och tvätta. Kommer att vara ensam hemma, så det är väl bara att göra det jag kan utifrån situationen.

En vän fyller år idag, skickar väl ett mail/sms och grattar henne. Vi har ju inte så mkt kontakt längre, så hon kanske inte ens bryr sig? Men jag vet hur jag själv är, tycker om när man blir ihågkommen, det värmer lixom i hjärtat att inte vara helt osynlig och bortglömd.

Har beslutat mig för att gå steg två i yogan, det är olika moduler. Nu är det:

Medveten kommunikation 1-6 juni 2011 Laisaliden/Hemavan. Level 2


Som lärare har vi landhöjning och penetrera genom en medveten kommunikation. Kom och upplev mästerskap i kraft av ordet. Denna särskilda modul hanterar vår projektion och effektivitet, utforskning av de grundläggande begreppen bakom medveten kommunikation
 

Kommunikation är inte helt lätt så denna modul ligger väl helt rätt i tiden, för mig.

Jag hade ju kunnat ta mig ut och titta på majbrasor, men hur kul är det? Vet knappt vart dom håller till då dom eldar vårbrasor, så jag tror iaf att det ändå blir städning idag. Om jag inte hittar på ngt annat för att slå ihjäl tiden med.

Ljus, värme och Kram. Bay bay för denna månad!Glada jag...

 Behöver healingMycket mer snö kvar för två år sen, tussan & mango ute i vårsolen april -09


snart maj...

Valborgsmässoafton imorgon...

På olika ställen tänder man en stor brasa - en "majbrasa" - för att fira att vintern rasat ut och att våren är på väg. Att vi kallar brasan för majbrasa trots att vi faktiskt tänder brasan den 30 april kanske beror på att vi firar maj månads ankomst. 

Vanligtvis får vi lyssna till vårtal och höra traditionella körsånger och naturligtvis värma oss vid den stora brasan. Ibland blir det också fyrverkeri när brasan börjar falna.....

Men kanske inte år, inte för mig. Blir nog sittande hemma med kissarna framför tv burken. Gubben ska nog vara i stugan iår, kanske eldar han upp våran majbrasa, om inte brandrisken är för stor.

Idag har jag varit hemma, dels pga huvudvärk och extremt lite sömn. Jag steg upp 05.30 och klädde mig, gav kissarna mat. Såg liket i spegeln och yrseln i huvudet och insåg att jag nog inte borde gå utanför dörren alls, då kanske de jag möter tror att påskhäxan förvirrat sig och inte kom sig iväg till blåkulla.

Har pratat med min vän Eva i e.m vilket gjorde mig glad. Hon har hittat balansen och sig själv och mådde strålande efter en lång tid av motgångar. Bra för henne. Då fick jag iaf glädjas för och med henne.

Tankarna är svåra att få ur skallen, livet rullar förbi och vägen är extremt grumlig famöver. Vad sker, kommer ngt att ske? eller blir livet fastfruset i ett förvridet tillstånd av apati?
Just nu är tomheten inuti den som är mest påtaglig.

Ljus, värme vid brasorna och Kram till er.
Tjingeling

old pic (-09)


dagens mörka

Vem är jag som tror mig veta och som känner? Tro mig veta vad någon behöver. Ge råd som ingen bett om. Med vilken rätt gör jag detta? Gör jag detta för att jag bryr mig, eller rent egoistiska skäl? Är jag bara en elak egoist?
Och vem är du som tror dig VETA vad jag känner? Som "VET" mina behov utan att fråga mig? Med vilken rätt ska du påverka mitt liv utifrån det du inte vet? 
Ibland säger du det du tror jag vill höra …jag svarar det jag inbillar mig du vill få till svar… Så många onödiga känslor…så mycket missförstånd!

Livet ska vara underbart, då det är till oss givna som en gåva. Vi får våra känslor för att vi behöver uttrycka dom. Vi finner andra människor för att vi behöver varandra, att spegla oss i, att lära oss av, att älska. Vi får en väg att sätta våra fötter på, att vandra längst efter, det kallas för livet. Vi blir tilldelade ansvar, ett alldeles eget ansvar att göra val, att välja väg och att finna rätt. Vi vet inte alltid vilken stig vi ska ta, ibland blir det sidospår på vägen framåt.

Jag ber om vägvisning, ibland är det inte lätt. Jag ser inte alltid vägen pga känslor, jag hittar inte rätt för att jag försöker för mycket. Jag har svårt att släppa taget, för det gör ont.
Ibland känner jag mig osynlig, otillräcklig och undrar om ngn ens ser mig för den jag är. Vet jag själv vem jag är? Är jag ens någon? Förvirrad, ibland rädd, ibland sårbar men  säkert ack så vanlig, en i mängden, vilken som... 

Ensam... att vara ensam utan att välja ensamhet är svårt, att vara två och ändå ensam är ännu värre. Att välja ensamhet för att jag behöver är skönt. Att välja ensamhet för att jag måste, gör ont.

Att ständig vara på väg, att inte ha en fast punkt, ständiga tvivel och så svårt att hitta rätt på vägen gör mig trött. Att aldrig göra skillnad, aldrig få känna mig "hemma". Att sakna betydelse gör tankarna mörka.

Jag söker ljuset i livet, söker min väg, min tur, eller är det det som kallas val och ansvar...  hopplöst
Är nog bara "fel" helt enkelt

Ibland vill jag bara skrika men inget hörs. Jag ville bara bli sedd men var osynlig. Jag ville bli hörd men ingen fanns att lyssna. Vad var jag? Ett inget? Ett något? En människa? Men vem & vart...
Tomma ord, ingen mening, innhållslösa texter, inga ord alls, inget kvar att säga, innehållslöst - meningslöst
Ibland tankar och känslor som jag inte ens får uttrycka, jag är vuxen, borde inte ens finnas kvar i min värld...

Mitt liv är som en sandstrand, mina fotavtryck som spolats bort av vågorna, tomt

slutet på april

Nu närmnar vi oss slutet av April, och jag måste säga att månaden ändå varit rätt stabil vädermässigt. Inte så mkt väder svängningar som April är känd för. Men å andra sidan har vädret i vinter varit extremt kallt och efter januari har det inte snöat alls.

Jag köpte den nya tidningen wellnes/aftonbladet kostade 29 kr och för det priset var den väl ok. Men inget nytt under himlen egentligen. Men bra att det kommer ut lite billigare hälso tidningar. Helena Seger, dvs Zlatans flickvän. Ser väldigt bra ut men kan inte påstå att jag fann det så intressant att läsa om henne. Hoppades väl på mer variation. Fixa platt mage å snygg rumpa...men, så trist när det är en massa övningar. Så, besviken kan jag väl inte säga, men inte överasskad heller.

Imorrn e det visst valborgsmässoafton, hoppas det inte blir så kallt. Kanske eldar vi upp kvistarna vi samlat ihop under två år? Kruxet är att det nu är för lite snö, och själva bålen står för nära strandkanten.

Nu tillbaka på jobbet. Vi var på Tingsbacka och tittade på konst idag, med barnen. Kul att göra ngt annat. Jag ska villigt erkänna att jag knappt "sett" den innan. Men med Gry som guide var det kul att verkligen se all konst dom har där.

Tjingeling, ljus å värme
Kram

Mardröms morgon

Vaknade strax för 05.00 imorse av att Chanti jamade, inte sitt vanliga "jag är hungrig, stig upp" jamandet utan mer lite gnälligt, ledset och ynkligt. När jag vaknade höll hon på att krafsa under sängen, förnetriskt. Jag hivade huvudet över sängkanten och tittade, hon verkar ha "bajsat" under sängen, inte mkt men det luktade. Jag steg upp och då upptäckte jag att hon hade avföring i hela rumpan. Hon har diarée och hon visste inte hur hon skulle göra för att bli av med det.

Jag steg upp och tog med henne på toa där jag först försökte torka med papper, men allt bara smetades ut och var inge vidare. Då satte jag henne under kranen i handfatet (dum tanke, antagligen trött & jag visste inte vad jag skulle göra) Chanti blev helt galen, och min hand väldigt randig av rivsår efter det försöket.

Jag la ner försöket att få henne ren, å ägnade mig åt att torka upp efter henne runt omkring i sovrummet. Drack en kopp te och gubben hade oxå kommit upp. Vi resonerade om hur jag skulle ta mig an Chantis dilemma. Han tyckte jag skulle prova duschen, så till slut bestämde jag mig för detta. Vi stängde in oss på toa, jag redo med shampo och tålamod. Det slutade riktigt bra, men tog säkert 30 min innan vi blev klara & chanti hade en mkt blöt men ren rumpa. Jag torkade henne med handduk och hon verkade ändå relativt nöjd över att vara ren igen.

Jag var hem på lunchen och då var min kisse ren och såg nöjd ut. Lekte lite med henne innan det var dags för jobb igen. Slutade 16.00 idag och har på jobbet hunnit planera lite för yogan som jag ska ha för barnen den 9 maj. skrivit ut bilder och plastat dessa. Känner mig nöjd.

Kom hem och tog ut chanti på en liten tur runt huset, det blev väl ca 20 min innan jag frös och tog in henne igen. Hon hade gärnat varit ute en stund till. Åkte å handlade och lagade kycklingsoppa med nudlar till middag. Blev gott.

Fick ett paket med kläder idag, bra. Dom passade och jag är rätt nöjd. Tycker iof att det är trist att skicka efter, roligare att fynda och shoppa när man kan se innan man handlar. Men allt var ok, så nu har jag lite nytt på jobbet.

Blev sen lite tv och nu rätt slut, efter denna pärs av dag.

Ljus, värme, Kram & tjingeling i vårens härliga tidevarv.Butter kisse =) men nu e hon glad igen

Underbart

Så underbart att våren nu är i full blom även här i Arjeplog.
Idag skiner solen, gött!

Inatt har chanti jamat jättemycket, så jag rent är lite orolig för henne. Hon har lite dåligt i magen, diaré. Så jag får nog ha ett extra öga på lillan. ca 04.00 var jag upp och tog en ½ migräntablett, då jag haft huvudvärk flera dagar nu, lite till å från. Men inatt vaknade jag av huvudvärk å illamående. Och idag är det arbetsdag igen, så jag behövde komma mig upp ur sängen.

Sega var både jag å gubben då klockan ringde, men jag steg upp å har nu gjort mitt yoga pass. Känns alltid bättre efteråt.

Igår var det fantastiskt roligt att jobba extra. Fick beröm för min yoga samt väldigt beröm för min massage. En av mina 5 kunder hade aldrig fått så bra massage sa hon, trots att hon gått å fått massage många ggr i sthlm =) Det var mkt glädjande att höra.

Sallad till middag, som gubben faktiskt lovat göra. Jag jobbade ju mellan 13.30-19.00 så jag var vrålhungrig. Men, han hade fastnat i att laga en persienn i v-rummet, så salladen fick jag göra själv. Iaf så var det gudomligt gott då den väl var klar.

Har varit jätteduktiog i helgen då det gäller godis mm. Skött mitt kontrakt och mått ganska väl faktiskt. Igår var jag dock sötsugen, antagligen för att blodsockret hann sjunka för lågt innan jag fick i mig mat.

Ljus, värme, Kram & Tjingeling i solen

påskasöndá

En lugn & skön dag. har varit ute med Chanti, som fått smak på att vara ute och titta på värden utanför. Bad gubben ta bild på henne ute i kopplet, men...suck, det bidde ingen.
Vi har ätit lax idag och det var som vanligt jättegott. Haft besök av Gubbens arb. kompis Sune med hans fru.

Dagen har varit solig och det känns underbart att snön smälter. Men det är dock bara April, så när man minst vill ha snö kan det börja snöa. Så jag är inte helt övertygad om att vädret kommer att fortsätta så här underbart.

Steg upp runt 08.00 och har yogat mitt pass. Vaknade med huvudvärk, men det blev ngt bättre efter yogan. Dock har jag haft lite huvudvärk hela dagen, som tar lite energi.

Dagens tänkvärda; Borrare formar brunnar, bågmakare formar pilar, snickare formar trä och den vise formar sig självLjus, värme, Kram & Tjingeling

Solen går så sakta neråt

Dagen har runnit iväg. Vi har grillat och idag blev det potatisgratäng, innehållande potatis, lök, zuzzini, morötter och matgrädde/mjölk. Den blev god. Till blev det fläskfilé till gubben Å sonen hans vägrade äta alls, han ville på Frasses. Suck! Dagens ungdomar. Ja, gubben har ju svårt att säga nej, så visst fick han pengar till Frasses, trots att gubben kommit på honom att röka? Ja, vad vet jag? Är ju bara sambo.
Själv åt jag gårdagens kyckling och jag gjorde sallad till maten.

Pratat med sonen och hans flickvän. Tycker att dom borde tänka på mina barnbarns känslor den dag dom ska skaffa barn å flytta upp till norrland...Borde vara allas föräldras privilegium, att få ha barnbarn nära.

Nu tv...antar jag.

Ljus, värme, kram & Tjingeling

Dagens tänkvärt:
Kom ihåg att ibland kan tystnaden vara det bästa svaret

påskens afton...

Vaknade 06.00 trots att inte chanti var orsaken. Steg upp 07.00 då jag inte kunde somna om, suck.
Yogade mitt pass och sen suttit och finlirat lite på pass jag ska hålla. Jag har blivit tillfrågad om jag kan hålla yoga pass på måndag (röd dag) Och jag sa att jag kommer. Sen ska jag ha sittande yoga den 2 maj och sen börjar barnyogan, så jag har filat lite på yogasagor =) under morgontimmarna.

Solen SKINER, varm å gott ute på altanen. Gubben har fått åka iväg på jour, den stackarn då det äntligen blir fint väder. Påskmiddag idag blir potatisgratäng, ja...hemmagjord och fläskfilé åt grabbarna. Själv är jag lite kluven om jag ska äta lax eller kyckling eller rent av veg idag? Får känna efter.

Jag & Chanti har varit ute 1 timme, då hon fått utforska världen utanför våra väggar. Hon trivdes och att gå i koppel fungerar fin, fint.

Pratat med syster A-S och där var det bra. Dom skulle oxå grilla idag, dvs hennes söner och fam.

Nu lite lunch, sen tillbaka till solstolen. Ska nog ringa kära Mor idag oxå, kolla hur hon har det.

Tjingeling

Glader Påsker!

påsknytt & äggkla!

Man säger att den kristna påsken har sitt ursprung i den judiska påsken. Judarna firar hur de tog sig ut ur Egypten för ca 3000 år sen. påskfirandet som vi idag har i Sverige har blandats samman av gamla och nya traditioner!
Skärtorsdagen. På den tiden var människorna mycket skrockfylla och man sa att dagarna emellan dymmelonsdagen och påskdagen var den farligaste tiden under hela året. Man trodde att det var då häxorna flög till blåkulla och att troll och annat ont fanns runt varje hörn! För att häxorna skulle kunna flyga till blåkulla 
behövde de en kvast eller något liknande. Därför var det viktigt att man låste in alla kvastar och andra saker som häxorna kunde använda för att ta sig till blåkulla.


Så sent som på slutet av 1600-talet avrättades den sista kvinnan som hade utpekats för att vara häxa. Det var inte lätt att vara kvinna på den tiden, speciellt inte om man hade kunskaper om läkemedel och var lite äldre, för det var oftast de som anklagades för att vara just häxor! Också de som hade något sorts handikapp och stod ut i mängden fick akta sig. Häxjakt var precis vad det låter som, när den misstänkta ”häxan” flydde jagades hon tills hon blev tagen. När vi fick tag på henne, torterade de vuxna henne och brände henne på bål. När de torterade häxan kunde bli väldigt otäckt. 

Att bränna på bål är en slags avrättningsmetod. Bålen var väldigt stor, ungefär som påsk/majbrasan. Barnen fick i uppgift att samla ved till bålen. Under bålen bands häxan upp på en stor och kraftig pinne. Männen tuttade eld på kvistarna och veden och bålen var igång.

Långfredagen är den stora sorgedagen. Fram till 1969 så var långfredagen en ”stilla” dag, dvs. att t.ex. teatrar, biografer och restauranger var stängda. Enligt bibeln så korsfästes Jesus då. Altaret i kyrkan är alltid klätt i svart på långfredagen och det finns enbart fem röda rosor som symboliserar de fem såren som Jesus fick då han hängdes upp på korset.


Och på själva påskdagen så återuppstod Jesus! Maria Magdalena och några andra kvinnor begav sig till graven för att smörja in Jesus kropp med oljor, det var en sed bland judarna på den tiden. De följande 40 dagarna visade sig Jesus flera gånger för lärjungarna.

De finns vissa saker som man förknippar påsken med och ett av dem är ägget! Anledningen till det beror mycket på att det är just på våren som hönsen lägger ägg. Men i alla tider långt utanför kristendomens gränser och långt före vår tideräkning har ägget spelat en stor roll i myter och sagor världen över. När man talar om världens skapelse så har ägget en viss betydelse, eftersom det ofta talas om att alltsammans började med ett ägg. ”Allt levande kommer från ägget” – så lyder ett gammalt latinskt ordspråk. 

När man var liten så färgade man äggen på alla möjliga sätt och vis, det var bara till att låta fantasin flöda. Men varför lät man dem inte bara vara i det utseende som de kom i? Folk har i alla tider färgat påskäggen, men man kan inte riktigt säga varför.
Gröna ägg undvek man eftersom de skulle vara olycksbådande, men man färgade de gärna bruna eller gula! Annandag påsk var dagen för lekar och fest. I de södra delarna av Sverige fanns det olika sorters ägglekar och en av dem var: äggrullning!


Kanske en påsktårta

För 10 personer.

påskfirandet behöver en chokladtårta. Detta recept kommer ifrån Wien. Chokladtårtan ger bara en väldigt bra kontrast till de hemmaskapande marsipanfigurerna, vilka är påskens bästa!

Ingredienser
0,6 dl russin
0,6 dl punsch/cointreon/whiskey
200 g Marabou mjölkchoklad
3 ägg, delade
100 g smör
1,5 dl socker
4,5 msk mjöl
1,5 dl valnötter/mandel: hackas
1 nypa salt
3 msk vatten

Glasyr
100 g Marabou mjölkchoklad/ jag bytte till mörk choklad
3 msk florsocker
3 msk smör

Servering
Vispad grädde

Övrigt ang Påskfirandet: Det finns inget som säger att påsken kommer att firas som det gör idag, med godisägg och utklädnader i skolorna och påskmiddag med nära och kära. På senare år har det blivit mer fokuserat på det materialistiska. I påskäggen börjar det blir mer och mer populärt att få allt annat än godis som en annan fick när man var liten! Affärerna drar in mer pengar på alla måsten som egentligen inte behövs inför respektive högtid. Om ett par år framöver kanske vi lägger mer vikt på vad påsken egentligen handlar om!

Ljus, värme, påskis och tjingeling


morgonstund med g...i mun...

Morgonpigg, värren än den tidigaste tupp är Chanti. Hon började leva om (busa) runt 05.00 genom att jama, klösa på väggen, försöka öppna skåp, lekte med sladdarna, hoppade upp på tavellisten och gungade tavlorna hej vilt...SUCK! Inte en lugn stund sen denna lilla vildbase kom in i våra liv. Tur för henne att vi älskar henne =)

Gubbens telefon ringde runt 09.00 och då hade jag redan varit upp antal ggr å försök få min kisse att lugna ner sig, utan ngt som helst resultat. Kl. 06.00 gav jag dom mat, å min önskan var ju att hon då skulle nöja sig & somna om en stund. Men som sagt var idag inte den lugnaste av mornar.

Idag har jag yogat, pratat med systrar i telefon, dock inte samtidigt. tonat hårrötterna, då nya håret inte håller färgen lixom. Jag har torkat ett fönster, bytt gardin i ett av sovrummen, bytt sängkläderna där och så blev det en lite ommöblering där inne, sen tvättat och dammsugit lite. Sen har vi grillat, vart så där supergott som vanligt och gubbens yngsta son kom och åt med oss. Annars har han suttit framför dator och s.k lanat sen i onsdags.

Nu vet jag inte om vi bara ska se film och slöa i soffan.

Inget påskägg, inga påskblommor eller andra påsktillbehör har jag sett till under dagen... snyft.

Fortsatt glad påsk till er allaMin morgonpigga tjej


påsk...or not?

Idag är det skärtorsdag, och jag läste någonstans att det kallas för skärtorsdag för att jesus bad lärljungarna tvaga sina fötter rena ( skära) som man förr kallade rosarosiga händer, fötter eller kinder =)
Iaf så hade vi ännu en dag med få barn på jobbet, så jag & en kollega (som jag ännu inte känner så väl) gick till apoteket. Vi tog med oss 4 barn, så det blev en liten promenad för dessa. Vi köpte lite till avdelningarna och så köpte jag massageolja, för att ha sen då jag sätter igång med detta. Tyvärr hade dom enbart små flaskor på 150 ml, men jag tog 3.

Sen kom vi tillbaka och strax efter blev det lunch. Idag blev det plättar (tunna pannkakor som man kallar det söderut) Dom bjöd även på ärtsoppa, men ingen som jag kunde äta, då dom gjort med fläsk. så det blev enbart några plättar, vilket inte mättar så mkt. Till mellanmål fick barnen & de fröknar som ville ha varmkorv med bröd...å ingen soya korv åt mig, så jag fick ett äpple till mellis.

De flesta barn hade gått hem 14.45 och endast ett barn fanns kvar. Och 4 fröknar, så då gick vi hem förutom den som skulle låsa. Så idag blev det ju en rätt tidig dag, trots allt. Skönt.

Så, nu ska vi då njuta påsk. Gubben har jour så det blir förhoppningsvis en lugn helg. Vi får ju gubbens yngsta son på besök (15år) så med andra ord, hoppas jag på en lugn påsk...vilket man alldrig vet då vi har barn (ungdommar) i huset.

Påskpynt har jag slutat med för flera år sedan, möjligen att vi äter lite sill och ägg som påsklunch. Svårt att ha påskris då vi har katt, det skulle aldrig få stå ifred på bordet. Svärfar har åkt till södra sverige, mellanlandar väl hos sin bror i Umeå över påsk. Iaf så är han inte i Arjeplog. Kanske åker vi till stugan om vädret tillåter, dom har ju lovat varmt. Men jag skulle behöva städa hemma, stora behov ropar ut från hörnen, där dammråttorna förlustar sig i brådmogen dans.

Gubben har städat fram cyklarna och faktiskt ställt undan skotern. Jag kom på idag att jag knappt använt min skoteroverall i år. Endast två tillfällen då vi lånade jobbskotrarna och gjorde spår till stugan. Thats it! hmmm, ja, så e det väl då man jobbar och helgerna är på tok för korta och inte vädret stämmer med ledigheterna.

Idag blev det "påskpizza" till middag. gubben åt superskrovmål.

ljus, värme,kram & tjingelingmorgonpigg & recept

Vaknade otroligt nog redan 04.00 imorse, vände mig med ett leende på läpparna, då jag lugnt kunde somna om. Vaknade igen 05.15 och sen 05.35... sen gav jag upp sovandet, och steg upp 05.45 gäsp. Jag var faktiskt och otroligt nog pigg? Hur nu detta kan vara möjligt. La mig samma tid som vanligt igår, så jag har sovit min vanliga dos. Så det mest OOtroliga var ju att jag väckte chanti som sov på mina ben, den luringen. Kanske var det därför jag vaknade? hm

Iaf, Yogapasset var jättesköt idag, tog i lite extra då det gick lätt, och det kändes jättebra.
Gubben åkte iväg så där 06.30 och jag fick en morgonpöss innan han pös iväg. Fortsatte att yoga, trots det lilla pöss avbrottet. Sen tvätt av mig, flätade håret och sen frukost. Gick till jobbet och var där 08.00

Skärtorsdag i morgon. Fick frågan om vad vi skulle äta under påsk, oj då! ja just det ja, det är PÅSK nu. Det är därför vi har många lediga barn och en del lediga fröknar. Vi hade ett litet möte ang hälsan idag, och den är uppskjuten fram till den 9 maj. Då sätter jag igång med yoga och dom får även boka in massage två dar i veckan. Mina tider har förändrats, faktiskt till det bättre. Får se hur arbetslaget kommer att reagera på detta? Jag har då förankrat det hos chefen.

Köpte vårrullar (veg) av en thailänska som kom till jobbet. 100 kr för 13 st, vet inte om det var dyrt el billigt, ngn som vet? Det blev då det till middag, riktigt gott. Magen är ju lite känslig för friterat, så jag åt två. Får frysa in resten. Ta vid behov då maten på förskolan är urk, som den var idag.

Beställt lite kläder igår och två böcker idag. Gubbens present är oxå planerad, så jag hoppas det ska bli bra. Ska göra en smörgåstårta på måndag den 9:e så han får på sin födelsedag. Jag jobbar dock till 19.00 den måndagen för yogan startar och jag vill inte skjuta på den längre. Hoppas bara att några kommer.

Nu blir det lite tv sen säng antar jag. Våren är utanför fönstret och det känns väldigt bra. Längtar till värme nu.

Tänkvärt
Du vet väl om att du alltid är värdefull för någon

Receptet/Krämig kyckling i ugn 5 port

10 stora champinjoner
1 paket bacon/ eller kycklingbacon
5 dl mat/grädde
2 msk timjan
2 msk persilja
1 tsk salt
2 krm peppar
5 kycklingfiléer
1 dl jordnötter

Gör så här:
1. Sätt ugn på 225 grader
2. Skiva eller hacka champinjonerna
3. Strimla bacon och stek knaperstekt till sätt champinjonerna
4. Häll över grädde låt puttra ca 4 minuter
5. Krydda
6. Dela kycklingfiléerna mitt i tu och lägg i en ugnsform och häll över såsen
7. Baka i ugn i ca 25 minuter
8. Toppa med nötter och servera med blandade grönsaker 

Ljus, värme, kram & Tjingeling


Nu våras det, här oxå

Ännu en vardag på jobbet, men ändå inte. Idag går jag emellan avd då vi har lite barn så slår vi ihop avd för att barnen ska kunna leka tillsammans. Det är lungt och skönt och solen värmer idag, då vi slipper blåsten.

Chefen har varit på arbetsplatsen och förtydligat om hälsa... Vad det ger, vet jag ej. Vi ska dock inte starta förrän andra veckan i Maj, med start på gubbens födelsedag den 9:e maj med yoga. Prova endast två veckor & sen ngn typ av utvärdering... suck

Allt är bokat till den 7-8 maj på Piteå havsbad. Hade hoppats att min släkt ev kunnat tänka sig komma, men så verkar det tyvärr inte bli. Det är egentligen inte förvånande, för det är nog svårt att få ngt gjort tillsammans om ngn i familjen fyller år... så varför skulle det vara annorlunda nu. Men jag chansade, & trodde nog ändå inte att ngn skulle hoppa på idén om att ha en weekend på piteå havsbad. Har nämligen föreslagit det förr, men antar att jag är ensam om att tycka att det är både billigt och kul att vara där. Jag hoppas gubbens son kim kommer som han lovat, men litar inte på det förrän jag ser det =)

Idag ska vi till svärfar, jag ska klippa hans hår, gubben ladda ner bilder från hans kina resa på en usb port. Sen skulle svärfar bjuda på pizza. Skönt, slipper jag fundera på middagsmat idag.

Ljus, värme, Kram & tjingelingReiko på isen utanför stugan, busade å hämtade pinnen

blåst

Stormandet utanför fönstret fortsätter. Solen skiner dock och snön tinar bort. Igår e.m snöade det massor, men det gör bara att den gamla snön åker fortare. Underlig vår detta, inte en enda gång har jag åkt på gubbens skoter i vår?? hm, kan ju bero på att jag jobbat då han var ledig. Förr kunde jag ju åka med närsomhelst, då jag ändå var hemma hela tiden.

Är på jobbet idag, dock på en annan avdelning då vår avdelning har det väldigt lungt och endast 3 barn kom idag. Så jag är på avd brevid. Barnen är från 1-4 här. Personalen är trevliga och jag slipper minichefen vilket passar mig ypperligt. Vi har inte så många barn på denna avd heller i veckan, för det är ju egentligen påsklov.

Chefen har inte sagt ngt om möte ännu, så jag hoppas hon snart tar tag i detta och reder upp situationen. Det är inte roligt att jobba med sån här stämning i huset.

Idag händer inte så mkt, blir väl middag då jag kommer hem, lite tv å sova 0-) så e det då man jobbar.
Äter inget socker och helgen gick strålande. Så det känns bra.

Ljus & värme, Kram
Tjingeling

Min älskling:

en stormig helg

Igår var vi stugan, men det var stormvindar. Vi (jag, gubben, gubbens son K och svärfar som kom senare) hade förhoppningen att kunna grilla vår middag ute i stugan. Så vi grubblade och funderade. Då kom svärfar på att vi kanske kunde göra upp eld och rent av grilla i våran rökkåta, som är rätt stor. Ja, det tyckte jag var en jättebra idé. Men vi behöver få upp elden från golvet så att man inte behöver stå likt en ostkrok in & ner i rökkåtan för att grilla. Ja, vi hittade en pall i vedbon men då behövde vi ngt mellan pallen och eldfatet där vi skulle elda. Svärfar tyckte vi skulle ta en bit frigolit liknande skiva, för den trodde han inte skulle börja brinna. Jag var ngt osäker på detta, hade känts bättre med ngt som jag visste var brandtåligt, men svärfar e ju erfaren så jag sa inte emot. Vi mixtrade och fixade och det såg verkligen bra ut till en början.

Jag grillade kycklingbitar, men mitt i detta ser jag att lågor tränger upp "under" elden. Så jag säger åt svärfar att nu brinner nog pallen. Han öste in en hel massa snö, men tyvärr fick vi avbryta vårt lilla experiment för det slutade inte att brinna. Jajja, gubben var tvärt emot våra försök, han skulle då rakt inte grilla där, hm. Ja, han fick ju rätt iaf och då mådde han ju som en tupp. Jag fick iaf min kyckling grillad och sen råstekte vi potatis inne på gasolköket då det var svårt att vara ute i blåsten.

Gubben stekte även souvas (renkött) och potatis på g-köket och sen värmde jag lite sås till min mat. Smaken var LJUVLIG. Grillad kyckling, råstekt potatis, gorgonzolasås och lite körsbärstomater samt en bit med gott tunnbröd till. Gubben å sonen hans tyckte även att deras mat var god =) men jag äter ju inte souvas mm.

Idag söndag blåser det oxå, men idag när jag kom till stugan bestämde vi oss för att grilla korv nere i kitteln, och jag gjorde upp eld. Det gick jättebra. Gubbens son hade ju med sig sin rottisvalp (nu10 mån) han njöt av naturen och att få springa fritt, busa i snön, hämta pinnar å sluka en liten bit korv emellanåt.

Även idag kom svärfar & Sally, som fick äta lite korv med oss. Trots blåsten så var det bitvis ngt bättre att vara ute idag.
Inatt sov jag själv i huset och båda kissarna var väldigt närhetstörstande. Mango låg framför mig och chanti bakom mina ben kloss mot rumpan. Liiite svårt att sova då täcket då fastnar runt kroppen och två värmekällor ligger & kurrar och snusar. Jag vaknade av Chanti 05.00 men lyckades somna om. Vaknade av min egen inre klocka kl.06.00 suck, å kunde inte somna om. Vaknade av att jag behövde upp på toa, så kissarna fick mat. Sen la jag mig å försökte somna om, men icke. Syrran ringde, hon var på väg till jobbet 07.15 vi han prata lite grann innan hon var framme på jobbet sitt.

Lite bilder från dagen.StuganReiko i snön


Det har tinat massor dom senaste två veckorna. Reiko spanar...Sally i tiggartagen. Snälla får jag korv?Uppätet fika =) Blev goda grillade korvar.

Ljus, värme, Kram & Hej!

Leendet du sänder ut vänder åter till dig

Leendet du sänder ut vänder åter till dig.
Indiskt ordspråk


Middagstips!

Receptet/Potatis- och broccoligratäng


1 st lök
1 msk buljongfond
2 dl vatten
1 msk smör
1 broccoli eller 6 st små frusna buketter
8 st kokta potatisar
300 gr riven ost
2 ägg
2 dl grädde

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skala och hacka löken. Fräs den mjuk och glansig i en kastrull med smör. Späd med buljongen. Krydda med salt och peppar.
3. Dela de tinade broccolibuketterna i mindre bitar och lägg ner dem i lökbuljongen. Låt allt bli varmt. Sila av buljongen och spara den. (Om du använder färsk broccoli, lägger du ner buketterna i lökbuljongen kokar dem 6-8 min)
4. Skiva den kokta potatisen och lägg hälften i en smord form med löstagbar kant. Strö över hälften av osten. Lägg lök och broccoli ovanpå osten och täck med resterande potatis.
5. Vispa samman äggen med grädden och 1 dl av lökbuljongen. Häll blandningen över potatisen. Strö över ost.
6. Ta en bit ugnsfolie under formen och en bit uppöver sidorna eftersom det finns risk för läckage.
7. Grädda gratängen mitt i ugnen 35-40 min.


Låt maten vara Din medicin och medicinen Din mat” // Hippokrates 


Jag är väldigt glad i choklad, helst mörk härlig choklad med mkt smak och gärna nötter i. Hittade en underbar bild på en sån där chokladkaka som gör att snålvattnet börjar rinna =)
Tyvärr får ni inget recept till den, men jag hänvisar till sidan jag fann den på, (Lånade bilden därifrån)

http://call-me-cupcake.blogspot.com/2011/04/chocolate-cake-deluxe.html
Några kloka ord från min guru;

Yogi Bhajan:"Fulländing är ett tillstånd av ständigt inre växande" .

Mer visdomsord: 

Happiness is Your Birthright.

We are entering the Age of Aquarius on november 11, 2012. It will be a new time. The entire psyche is changing. You must purify the mind, body and soul to be real, innocent, and sattvic (pure). Elevate yourself to be angelic. This age which you will serve is an age awareness and experience.

A principle in life to remember is to travel light. You are traveling all the time. Travel light, live light, spread the light, be the light.


chef wannabe

Idag började jag 07.15. Vaknade dock redan 04.00 med en sprängande huvudvärk & illamående. Gick upp och tog en ½ migräntablett, hoppades att den skulle hjälpa. 06.00 steg jag upp & tog andra halvan, la mig 30 min till innan jag fick klä mig och gå till jobbet. Tanken var att om den inte skulle ge sig, då går jag hem igen. Men under de första timmarna gav den sig faktisk, efter ytterligare 2 pandodil.

Varför huvudvärk, ja jag tror den kommer från det obehag jobbet skapar just nu. Jag blir osäker i gruppen då min s.k kollegor nästan fryser ut mig pga det beslut som chefen tagit om hälsa och träning. Av någon anledning är det jag som är syndabocken, vilket gör mig stressad. Jag försöker se det utifrån andra perspektiv, å kan förstå reaktionen en del. Dock inte att jag skulle bli ansvarig syndabock. Jag har inte beslutat något.

Arbetsplatsen blev besökt av miljövårdsverket pga mycket sjukfrånvaro, jag anställdes dels för att vara en resurs och för att införa det jag kan inom hälsa. Två av personalen hade möte med miljövårdsverket gemensamt med chefen, och min uppgift var att kartlägga och redovisa detta för att sätta in åtgärder, utifrån min kompetens. Nu är lillchefen ( chef wannabe ) på jobbet upprörd för att hon inte vill bli av med sin friskvårdstimme i veckan, för hon tränar väldigt mkt annat och är inte intresserade av mina förslag. Men hon tar inte till sig att det kanske är de övriga vi behöver nå, de som har hög sjukfrånvaro och inte tränar som just hon gör.

Jag var tvungen att kontakta min chef idag och berätta om hennes utstuderande utfrysning. Att inte låta mig delta i kommunikationen eller diskussioner hon har, trots att jag sitter brevid personen hon pratar med och samtalet rör mig lika mkt som dom båda. Men att undvika ögonkontakt, bara rikta sin uppmärksamhet på en person, fast båda sitter i lokalen är väldigt utstuderad utfrysning, vilket jag tog upp med chefen. Hon lovade ta tag i detta nästa vecka.

Just nu känns inte min arbetsplats vidare vänlig, och är det så att dom inte vill ha hälsa överhuvudtaget så kommer jag gå ner i tid och bara jobba 75% istället för 100% Dels för att jag accepterade jobberbjudandet pga hälsobiten, blir den indragen är ju 40% av mina arbetsuppgifter inom hälsa borta.

Antagligen finns det en mening med livets prövning, kanske att inte acceptera att andra behandlar mig respektlös, som dom just nu gör. Det tråkiga är att hela mitt arbetslag är på lillchefens linje. Dom vågar helt enkelt inte gå emot henne eller visa att dom på ngt sätt stödjer min linje. Mkt trist!

Ljus, värme, Kram & Hej... nu e det fredag, får vila i helgen...hoppas jag.

Hälsa på jobbet

Är inte helt lätt att få till. Först är de flesta positiva, sen blir dom negativa och nu vet jag inte om dom kommer att bojkotta friskvården på jobbet för att det blir förändringar i deras schema. Stress verkar vara orsaken, men jag vet inte om det är den verkliga orsaken på mitt jobb. Kanske att man inte vågar säga vad man tycker, kanske är man missnöjd med ngt annat, eller kanske på arbetstider, regler mm. Jag vet inte.

Nu är det iaf beslutat att vi ska ha yoga på måndagar 17.30-18.30 varje vecka, dom får även massage. Men väljer dom massage får dom lägga på en ½ timme på sitt veckoschema, vilket kan göra att det stupar?

Mer om detta kommer.

Våren är här, solen skiner och jag är glad att vara på ett jobb där jag får vara med så många fina ungar och kunna vara ute så mkt som vi är. Det är den stora guldklimpen att jobba på förskola.

Nu dusch, tv å sova. Börjar 07.00 imorgon.

Ljus, värme, kram & tjingeling

Tips; Andas ner i magen, så hela lungkapaciteten används. Då håller du dig friskare.


nyttigt & gott

Nötter, fruktsallad, å enbart frukt och russin är det godis jag nu äter. Ja, jag har ju skrivit ett kontrakt om att inte äta godis under april månad. Det går än så länge jättebra, inte sötsugen alls. Men magen krånglar ju ändå. Fick tips från min ayurveda konsult att skippa även mjölkprodukter som ost!!! hua, yogurt, mjölk, grädde & creme frech. Vet inte hur jag ska kunna laga mat utan dessa ingredienser. Jag är laktosintolerant, vilket jag fick reda på för några år sen, då min mage krånglat i många år nu. Men hon tyckte att jag skulle prova. Så jag ska försöka, får se hur maten blir utan dessa ingredienser??

Steg upp som vanligt imorse kl.06.00 gjorde min yoga och jobbat. Idag har vi påbörjat lite påskpyssel. idag har vi även varit till VC för ett besök med 5 åringarna. Dom tyckte det var spännande och sköterskan Ann var duktig på att visa dom och berätta. Min kollega fick armen gipsad, för att vi skulle få se hur man gjorde detta =)

Pratade med min Mor, som jag bad ringa doktorn imorrn för hennes dåliga hand. Ska ringa å kolla imorrn att hon gjort detta. Hon har lite svårt att gå till doktorn... suck!

Nu lite tv sen tidig kväll. Man är ju så rysligt trött numera.

Ljus, värme, kram å tjingeling.

april måndag

Igår kväll var jag otroligt trött, jag hade snarkat otroligt högt så gubben knuffat på mig minst tre gånger. Sista gången vaknade jag och hade otroligt svårt att somna om ordentligt. Vilket gör att jag imorse var jättetrött, men steg upp och gjorde min yoga innan jobbet. Dagen har varit strulig, har varit på tre olika avdelningar idag, fått gå emellan då personal varit på kurs.

Solen har strålat och det har bara varit ett så UNDERBART väder idag, det har tinat i massor. Ungarna blir givetvis sjöblöta men dom trivs i vattenpölarna =) Det är väldigt roligt att jobba med barn, nu när jag inte själv har små barn hemma. Så när jag lämnar jobbet är jag fri. Idag dock supertrött, men livet känns bra.

Fick idag årisförslag på Piteå och det känns oxå jättebra. Vad som än händer å sker, så blir det en mysig helg med det mesta inbakat. Rum med bastu, så kan man basta hur mkt man vill =) Gubben älskar ju att bada bastu =) så nu kan han bada. Sen en bra show och buffé mat.

Ljus, SOL & värme. Tjingeling

Piteå Havsbad/badetShow =)Ett skönt hotellrum

Och KRONAN på verket...SPA...MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM


skoter till salu

Idag har vädret varit grått, snön har legat på lur och under en timmes tid snöade det i massor. Men dock inte hela dagen. Imorse låg jag lite längre, klockan hann bli en 8 min över 09. Chanti har höljudt talat om sitt missnöje, men däremellan har hon faktiskt varit tyst, så jag har somnat om =) skönt. Upp å gav dom mat & sen dagens yogapass. Efter den satte jag mig vid dator och redigerade mina papper för kartläggningen på jobbet, så nu ser även det rent & snyggt ut.

Gubben har varit på jobbet med pick upen och bytt däck till sommarkostymen. Bra! För vinterdäcken var obehagliga att köra med, ojämna så det kändes som att bilen drog åt än den ena å den andra sidan. Suck. Men till nästa vinter blir det antagligen åretomdäck.

Sen har jag varit & handlat, utan några som helst synder =) duktig jag! Middag och sen kom gubben på att han antagligen ska sälja sin snöskoter!!! Snacka förvåning. Han har sagt att den skotern kommer att räcka livet ut. Jag har faktiskt tyckt att han kanske skulle ha en billigare skoter, då turerna är korta och vi kör inte speciellt mkt. Jag tyckte det vore bra med var sin. Jag har inte fått köra hans skoter överhuvudtaget, vilket har känts väldigt trist. Jag älskar ju att köra skoter, men det har blivit väldigt lite av det. Vi har lånat gubbens jobbskotrar, det var jättekul.

Är du/ni intresserade av att köpa eller känner ngn som är sugen på en mkt fin, pedantskött skoter i dyrare prisklass så kolla blocket i Arjeplog. En yamaha RS venture TF-05 pris endast 69000

 

Ljus värme Kram & Tjingeling


snart 50 ...

Morrn, go f.m eller när ni behagar att titta in. =) Välkomna!
Min gubbe fyller snart 50 år och vi har funderat hit & dit vad vi ska hitta på. Först var det bara att vara hemma vid stugan, men sen var gubben själv ute på nätet å hittade ett bra erbjudande på Piteå Havsbad:

ROCK´N´ ROLL CIRCUS
Vi laddar med en nostalgisk rock´n´roll-chock till vårens lördagar. Scenen, 30 meter lång, löper som en catwalk genom hela restaurangen och gör gästerna till en naturlig del av uppträdandet när artisterna showar loss mitt i publiken. Det blir en oslagbar upplevelse som rymmer allt från Elvis till AC/DC under drygt tre späckade timmar. Kvällen rundas av med DJ och dansgolvsdrag.

Priset per skalle blir ju 1195:- men det ingår en hel del, övernattning, frukost, middag och bad (hoppas jag) sen kan vi ju alltid spa:a lite som plus denna dag. Här i Arjeplog har vi inget umgänge, så det ska bli roligt att göra ngt på hans födelsedag.

Men vi har även kollat London resa, mfl. Men det blir för dyrt, tyvärr. Ngt vi båda två önskar hett är att resa till Island, bada i varma källor och rida islandshästar mm. Så jag Hoppas att vi kanske kan göra det nästa år då jag själv fyller den gedigna åldern av 50 år. En dröm och önskan jag haft i många år. Kanske, kanske finns en chans att jag får uppleva Island? När jag fyllde 40 år gick en annan dröm i uppfyllelse, det var att åka till Irland. Vilket jag gjorde tillsammans med min dåvarande bästa vän Åsa.

Vi luffade runt i 10 dagar runt Irland, sov på pensionat, B&B och fick se en hel del av Irlands vackra landskap då vi åkte både buss och tåg runt. En underbar upplevelse. Så, jag trodde inte jag skulle ta mig dit, men kanske tar jag mig även till Island då jag fyller 50 år?

Idag sov jag till 08.00, steg upp och gav kissarna mat. Dom var busiga idag. Jag gjorde mitt yogapass, vilket var skönt. Sen kom jag på att jag skulle skriva ett kontrakt med mig själv. Har ju blivit en hel del "slisk" utanför ramarna av övrig god kosthållning. Så kontraktet består av att. 1) inte äta godis, slisk och annat sött fram till piteå helgen, inte heller chips å dyl. 2) Stavgång 3 ggr/v med 11000 steg (minimum 7000) 3) ok att äta en mörk chokladkaka den vecka jag ska ha min menstration, annars blir jag nog knäpp, nötter å russin vid sug.
Klarar jag inte kontraktet ska jag se Hockey med gubben, för varje återfall jag får. Jag ser aldrig sport, så det blir en plåga. Klarar jag min utmaning, då blir det extra spa behandling i Piteå som belöning.

Solen skiner +5 grader och en himla blåst =(

Islandshästar, med sin speciella gångart.

Gejsern Strokkur i jordvärmeområdet Geysir sprutar hett vatten mot skyn ungefär var femte minut.Bada i varma källor

SNR

Fredag och jag har tagit ledigt. Jag skulle på kurs i Luleå på Sat Nam Rasayan med Viveca Pasquier som är min kundaliniyogalärare. SNR är ett effektivt redskap för att läka emotionella, fysiska och själsliga obalanser. Sat Nam Rasayan lärdes traditionellt ut i tystnad från mästare till elev, men sedan slutet av 1980-talet lärs denna teknik ut helt öppet för alla som är intresserade.
SAT NAM RASAYAN (SNR) FÖR KUNDALINIYOGALÄRAREN
Den yogiska healingtekniken SNR spelar enligt mästaren Yogi Bhajan en central roll i kundaliniyogan. Med hjälp av SNR utvecklade Yogi Bhajan förmågan att använda Kundaliniyoga som ett redskap för helande. Genom att använda SNR, visste han exakt vilken kriya som på bästa sätt skulle hjälpa och stödja hans elever.  Sat Nam Rasayan,  

• hjälper dig som lärare att vara mer medveten i din lärarroll, 
• lär dig en djup förståelse för hur Kundaliniyogans olika kriyas påverkar kroppen, sinnet och själen, 
• ger dig en konkret förståelse av yogiska meditationer,
• ger dig styrkan att kunna förstå och möta upp dina elevers behov i yogaklassen,
• lär dig att hjälpa dina studenter att lösa sina problem och blockeringar med hjälpa av enskilda healingsessioner,
• lär dig att fördjupa dina elevers avslappning under den långa vilan i yogaklassen,
• lär dig att förstå den healingförmåga som Yogi Bhajan och andra yogamästare använt sig av genom tiderna,
• lär dig förmågan att undervisa rätt kriya till rätt klass eftersom du får en djupare förståelse för dina elevers behov

Men, kursen blev inställd på grund av få anmälningar... Det var jättetrist, för jag hade sett fram emot kursen och längtat säkert 1,5 månad. Jag hade även bokat in en Auyrvedisk behandling hos min vän Anki, som håller på med detta. Och sen skulle jag passa på att Gratta systerdottern Linda som fyller år på Lördag 9 april. Men, nu blir det en ledig dag hemma istället.

Igår hade vi områdesmöte 18-20 på jobbet, där jag redovisade min kartläggning av de anställda & deras önskemål. Jag var rätt nervös, å glömde det viktigaste = Andningen, att andas lungt och ta det i min takt. Istället stressandades jag upp i bröstkorgen, och jag kände efteråt att det vart ett stressigt föredrag. Men det var ett tag sen jag höll ett föredrag så nerverna spelade psyket ett spratt å jag blev stressad. Trots att jag hade bra på "fötterna" och egentligen inget som kunde gå fel. Hm, ja,ja...stora krav skapar oxå stress, å det har jag på mig själv då jag ska hålla föredrag. Men nu är det gjort. Så lite extra vila istället för Luleå får jag väl oxå ta till mig, som ngt positivt.

Helgen är ju inte planerad, men vädret är kanon fint och takdropp ett faktum denna vecka. Solen lyster och vi har ca +6 grader varmt, men 17 i solen =)

Igår var veterinären hit, han sövde Chanti och rakade bort hennes tovor under magen, Skönt. Kostade 500 spänn, men vi slapp ju åka till arvidsjaur, han kom ju på hembesök =) Vilket var guld värt. Chanti var groggy hela e.m /kvällen. Möjligen att han gav en lite för kraftig dos? Hon skulle bara sova ca 2 tim, men hon sov nästan 6 och var inte sig själv på hela kvällen, stackars gumman. Men nu är tovorna borta, vilket jag är både tacksam å jätteglad för.

Ljus, värme Kram & Tjingeling

Besök i stugan

Idag började jag jobba 06.15 (gäsp) men tanken var att jag skulle jobba ½ dag idag för att hinna göra samanställningen av den kartläggning jag gjort på jobbet, ang hälsa & Friskvårdstimmen.
Ett smakprov på intresset:
Yoga 11 st. massage 7 st. Healing 5 st. Stavgång 6 st samt att dom vill ha en tävling avd. emellan i gång (stegräknare) Jättekul.
Som ni förstår är det en liten förskola med endast 15 anställda, så jag är glad för allt. En ny början för mig, att få in yoga på förskola med vuxna och sen med barn. =)

Iaf så slutade jag 10.30 idag för att göra samanställningen, men solen sken å gubben var i stugan, så jag tog mig lite ledigt innan jobbet hemma. Jag bytte kläder, packade en liten matsäck och packade även med mig Chanti, ut till den friska luften. Hon tyckte det var jättespännande, huvud gick på henne å hon kollade storögt då vi gick till stugan. Hade på henne selet.

Vi var där ca 2 tim å hon trivdes nog bäst inne i stugan istället för ute =) men en stund var hon iaf ute med oss.
Sen åkte vi hem igen å jag satte mig med mitt jobb.

Lite bilder på min älskling, ChantiSitter ute på grillsoffanTestar snön, vill helst gå in nu...

Tips, Tanke, & recept

Kom hem runt 15.45 å ingen skoter eller gubbe för den delen hemma. Så jag gick å hämta posten å fick en manual som jag beställt, Yoga för Chakran och för viktnedgång. Ska väl försöka se om dom fungerar innan jag presenterar dessa för andra =)

Idag har det tinat helt förskräckligt. Ungarna har fastnat i snön runt gården på förskolan, vilket känns i min ömmande rygg. Imorgon blir det en tidig morgon då jag börjar 06.15 pust.


Problemet…
om man ska göra en förändring. Stor eller liten förändring spelar ingen roll. Gör du den för någon annans skull, då blir den oftast inte genom förd.

Lite tänkvärt…
Ska du göra en förändring
då ska du för att du vill,
för att du kan
och för att du behöver det….

Ett Receptet/ Indisk grönsakspytt, (2 portioner)
6 potatisar
2 morötter
1/2 blomkålshuvud, ca 300g
1 tsk Garam masala
1/2 tsk gurkmeja
2 msk smör
1 tsk salt
2 msk färsk, hackad
koriander eller persilja

Sås:
2 dl matyoghurt
1 pressad vitlöksklyfta
2 tsk färsk, hackad mynta eller 1 tsk torkad

Gör så här:
1. Skala potatis och morötter och skär dem i lite större tärningar.
2. Dela blomkålen i små buketter.
3. Fräs Garam masala och gurkmeja i smör i en stor stekpanna.
4 Lägg i grönsakerna, salta och stek ca 15 min. Strö över koriander.
5. Smaksätt yoghurten med vitlök och mynta. Servera pytten med såsen och bröd.

Och
Starka likt Karl Alfred. Forskare visar att äter du 200-300 gr spenat under tre dagars tid, har det en högre effektivitet i mitokondrierna som är cellernas KRAFTVERK. Det kan med andra ord öka prestationsförmågan. Det är nitratet i spenaten som är toppen.
Så här kommer en spenatsoppa.

Receptet/Enklaste Spenatsoppan


300 gr fryst spenat
2 dl grädde
1 msk kött eller grönsaksfond
salt, peppar efter smak
1 msk chilli pulver
1 msk lök pulver
1 msk Cajp orginal marinad
1 dl vatten

Gör så här:
1. Koka upp  spenat och grädde
2. Smaka av med salt och peppar.
3. Blanda ner resterande ingredienser, häll i mera vatten om konsistensen känns för tjock.
4. Servera med kokt ägg i halvor

Att ANDAS sig slank.
Som jag sagt i bloggen tidigare är andningen oerhört viktig. Andas du uppe i "bröstkorgen" utan att låta syret nå ner i "magen" blir du stressad och din energi minskar. Om du syresätter blodet med långa djupa andetag kan du minska stress och det kan hjälpa dig att tappa överskottskilo. Andas genom näsan, både i in och ut andning även då du rör på dig.Ibland kan man behöva tejpa munnen med kirurgtejp för att inse hur mkt vi andas genom munnen och för att få till rätt andning genom näsan. LYCKA Till! Dra några LÅNGA djupa andetag istället för en balja kaffe, det får dig att gå ner i varv.

Deprission, Johannesört är en mkt positivt verkande ört att använda istället för medicin. Var försiktig om du äter annan medicin, så inte denna slås ut.

LJUS, Värme, Kram & Tjingeling


En visdomstand

Min son har lidigt av huvudvärk under en vecka, samt tanvärk i sin visdomstand som inte ännu kommit upp, men gärna ville spricka upp. Så jag fick tjata honom till tandläkaren och idag skedde det. Han fick visdomstanden som bråkat med honom uttagen. Pratade nyss med honom och han var lättad. Skönt att det är bortgjort. Även tandläkaren var bra, vilket är ett väldigt bra betyg då det kommer från min tandläkarrädda son, trots sina 24 år.

Idag är det arbetsdag, började 07.30 imorse, vilket innebar att jag ingen yoga gjorde. Blir stressigt då jag är van att börja 08.00 att stiga upp en ½ tim tidigare, så jag ska yoga hemma då jag slutat yobba idag.

Gubben har semester i veckan, ingen hemma idag då jag är hem på rast. Så Chanti var ändå glad att se sin matte.

Ljus, värme, Kram & Tjingeling

Visdomstand.... Nu utdragen


April- år 11

April har trätt in, dvs nu ska våren vara här. Jag åkte ju till Mor igår Lördag, Chanti väckte mig runt 05.30 och redan 07.45 körde jag & Chanti (som fick följa) till Mor i G-byn. Det är rätt stor skillnad på våren bara efter vägen från Arjeplog ner till G-byn. Vägen är ju rätt bra nu, halkig på sina ställen, men ju närmare Boden jag kom ju torrare vart det. Vädret var rätt grått å trist igår, så det kändes bra att åka. Mor blev glad då vi kom fram (anade dock en suck över chantis hårlossande) Jag fick mig en macka med ägg och lite te, medans vi inväntade Linda Å syster. Dom skulle ju åka till G-byn tidigt... hm, dom kom iaf ca 12.45 för mor hade väckt syster 09.30 Hon menade att hon inte ställt om väckarklockan till sommartid, därför låg hon läääänge =) ok! Sommartiden har ju ändå bara...varit en vecka.

Iaf så har ju helgen bestått av fika, god mat, umgänge och med traditionellt yatzy spelande. Mor blir rätt trött numera då det är mkt folk, för hon hör så dåligt och hon tycker hörapparaten är svår. Dvs hon hänger inte riktigt med i samtalen, vilket gör att hon emellanåt känner sig utanför och blir trött då hon försöker hänga med. Och är man 4 personer, så blir det en del surr =)
Gav mor en påsktupp & ett påskägg i plåt till present, då hon fyller 79 på tisdag.

Vi hade väldigt trevligt. Idag söndag skulle vi då klippa bort lite tovor från Chantis päls, men lilla fröken bara hatar att bli klippt/kammad. Hon har en underbar päls, men dessa tovor är inte kul. Tyvärr fick vi inte bort speciellt mkt, utan Mor klippte lite försiktigt å jag höll, sen höll både jag & Linda men lilla chanti ormade sig så vi gav upp. TUR är att min älskling inte är långsur, trots behandlingen. Men jag vet inte VAD jag ska göra. Ska kolla med veterinären om han har ngt förslag.

Idag var det ju även hemfärd för samtliga. Jag var in på Coop i Boden å handlade lite, sånt som inte finns i Arjeplog. Köpte även en ny leksak åt kissarna, nu 2 tim senare har dom lyckats få sönder den. Suck! Chanti är glad att vara hemma igen, å Mango tror jag är nöjd över att vi är tillbaka. =)
Vi har även varit till Gubbens jobb å spolat av bilen (gubben är lite pedant då det kommer till bilen, vilket iof är bra) Nu kanske en film innan sängdags i JOBB imorgon...gäsp, vart tog helgen vägen??

Ljus, värme, kram & Hej


Ändå ganska skönt i Mors soffa

Chanti, hemma igen


Vetenskapen talar

Yoga används för att blockera mönstret av medvetande hos människor. Yoga betyder förening. Det är ett system som integrerar kropp, sinne och själ. Denna konstform har utvecklats och praktiserats i Indien i tusentals år. Yoga är inte en religion utan är en vetenskap.

Röster från unga deltagare ...  Pernilla: ”Rekommenderas till alla, speciellt ungdomar! Bra att man får passet på papper efteråt så man kan göra hemma. Yogan har gjort det lättare för mig att slappna av och känna när jag är stressad.

Sandra: ”Yogan har definitivt gjort det enklare att somna på kvällen, samtidigt som man ibland gått runt med träningsvärk i flera dagar.”

Christer: ”Kursen var varierad och bra. Lätt att utöva delar/övningar på egen hand vid behov. Kursledaren var tydlig, hade ett bra lugn, hade bra kunskaper och förklaringar. Det har varit både tufft, skönt och avslappnande, bidragit till bättre koncentration, minskat min stress m.m.”

Yogan är bra för alla! Du får en ny kroppsuppfattning samtidigt som du bygger upp din kropps muskler, smidighet och en genväg in till ditt sinne.

Jag har jobbat 07.00-15.00 idag. Det är mkt prat om yoga på jobbet nu, flera är intresserade av att prova på den =) vilket glädjer mig massor. Nu gäller det bara att få igång allt och att även barnen får prova på yogan.

Imorgon tar jag nog bilen och åker till Mor, hon fyller ju år på tisdag. Sover över till söndag. Ska ta Chanti med mig, dels för att få hjälp att klippa hennes tovor i pälsen.

Ljus, Värme, Kram Å Tjingeling


RSS 2.0