friskt till sjukt

Mycket händer, men som vanligt står allt stilla.
Jag tog beslutet att säga upp mig från jobbet, då detta inte fungerar ihop med mitt familjeliv. Då ingen hänsyn tas får man till slut ge upp. Det har iof varit dåligt länge, men pga en händelse rann bägaren över. När kommunikationen som ska ta oss framåt blir en nagel i ögat och blir nonchalerat till den grad som det kom till att bli.
 
Så i Augusti blir jag så utan arbete, och det är första gången i mitt liv som jag har varit tvungen att säga upp mig från ett jobb och det känns underligt eftersom jobbet som sådant har tilltalat mig mycket. Men som utvecklingen sett ut har det även blivit svårt att jobba på ett tillfredställande sätt.
 
 
Att förlora en katt kan i mångas ögon eller sätt att se på saken kanske inte vara så "svårt" men i andras, som i mitt eget fall vara en tragedi.
Jag har hela mitt liv värnat om djur och svurit åt alla de som gör djur illa.
Men har visserligen själv gjort misstag i min ungdom, även om jag aldrig gjort något djur illa på ngt sätt. Men tagit fel beslut. Som jag kan ångra idag, men vet varför, utan att för den skull veta att jag skulle agerat annorlunda idag.
 
Historia: Förutom det så köpte jag min renrasiga Balines katt Nigella som visade sig vara dräktig och alltså väntade kattungar. Nigella kom från ett hem där hon fått uppleva en hel del och var stressad, så hon behövde lugn och ro och mkt omsorg.
Nigella födda 4 underbara kattungar och jag döpte dom enl. filmen Aristocats.
De var två vitfläcks balineser, hanar. En lila (fawn) Hane och bara en hona också hon lila (Fawn)
 

Redan under de första veckorna fastnade jag för min hane Toulouse (bara att skriva hans namn får tårarna att komma) Men eftersom jag nu skulle påbörja mitt avelsarbete velade jag och funderade om jag ändå inte borde behålla min hona Mai Pearl.
Men ju mer de växte, så blev det Toulouse som bodde i mitt hjärta, och när de var så gamla att jag skulle börja söka efter nya föralltid hem till mina små kunde jag inte skiljas från Toulouse
Toulouse med sina vackra uttrycksfulla väldigt blå ögon, den underbara färgen och den otroligt fina, mjuka pälsen och hans tillgivenhet. Hans vackra chokladbruna färg på svans och i ansikte hade även färgat hans "kulor" vilket såg väldigt roligt ut. Sambon skojade och kallade honom "Brown balls"
 
 
Toulouse som endast blev 6½ månad. Vad dog han av?
Det började som jag skrev i mitt förra inlägg med att han magrat och fick gulsot. Men diagnosen var FIP (felin infektiös peritonit) som är en obotlig, dödlig virussjukdom hos katt. Ett flertal organ kan drabbas och en mängd olika symtom kan ses. FIP beskrevs första gången i början av 1960-talet i USA och har sedan dess rapporterats från hela världen.
Jag hade aldrig hört talas om sjukdomen innan.
 
Nu måste jag då ta reda på vad jag kan göra för att skydda mina katter.

Förändringen av virus sker efter det att en katt infekterats med tarmform av coronavirus, det vill säga virus förändras i en enskild infekterad katt. FIP-formen av coronavirus har inte visats vara smittsam. En katt med FIP smittar alltså inte andra katter med själva FIP-formen av coronavirus. Faktum är att många av de katter som är sjuka på grund av FIP inte längre sprider smitta med coronavirus. 


Sammanfattningsvis är det alltså så att det är den form av coronavirus som oftast inte orsakar sjukdom som smittar, inte FIP-formen av virus.

Men... Hur smittar coronavirus?


Kattens coronavirus är mycket smittsamt. Smitta sprids framförallt via infekterad avföring. Viruset kommer in via kattens mun- och näshåla.  För att ta reda på vilka katter som sprider smitta i en kattgrupp vid ett visst tillfälle måste man ta prov från samtliga katter, det vill säga både från sjuka och friska katter.

Så nu måste jag se till att alla blir testade. Djursjukhuset ska ringa mig imorgon och då tar jag tag i detta.


Jag kan ju inte hämta hem min nya kattunge Waterloo, (Loi)  förrän jag vet att hemmet är smitt fritt.

 

 

Mitt barnbarn Nemi fyllde ju 2 år nu i juni. Så det firades såklart med kalas, ballonger, paket och tårta :-)

Jag gav henne; Kläder, gris, dammsugare, kritor, block, puzzel, docka, små böcker och

   
 Nemi fick en TROFAST – en serie med stadiga trästommar och lätta, plastbackar
 
 

Sen fick hon annat också, som inte jag stod för :-)

Sen blev det min tur att fylla 55 år. Vilket gick i det stillsamma tempot.
Jag kom hem efter att ha lämnat Toulouse, så humöret var i sorgens tecken.

Men, jag bakade både en kladdkaka och en banan kaka med grädde som jag bjöd på.
Fick rosor av sambon och en slant till ny telefon, en vacker orkidé av son med familj (och lovades få ngt snickrat av sonen, som ännu inte blivit klart)  och en slant av svärfar. Syster Å skulle sätta in en slant på kontot. Av Mor en slant som jag köpte lite sommarblommor för, då hon rört ihop det mesta kring allas födelsedagar :-) men blev bra.


Från två av mina arbetskollegor (solen) en fin blomma med kruka och en yoga tidning, samt två andra kolloger/vänner fick jag också en hälsotidning och en flaska vin :-) samt ha en liten träff med gänget.

 

Midsommar. det är ju en trevlig högtid som gör att man har lite förväntningar. :-) Men det blev inget av det jag hade föreställt mig. Jag blev farmor, så jag och Nemi firade en kväll tillsammans. Sonen, sambon och svärfar tog en grabbkväll i stugan och hade mysigt, Malin låg hemma sjuk. Så det blev en ngt snopen midsommar. Nemi som varit sjuk och fortfarande var det fick ju penicillin och öron droppar, somnade vid 17.30 och sov till ca 19.15 sen vaken till 22.00 så ngn "kväll" med lekar och grillning fick vi inte uppleva.

Vi var dock någon timma i stugan på dagen, innan vi lämnade gubbarna och åkte hem för en stillsam midsommarafton i vår gemensamma ensamhet.

Vad händer sen?
Jag hoppas ju innerligt att jag hittar en bostad till oss och att vi finner ngn typ av generationsboende, då vi inte längre vill bo kvar i Arjeplogs kommun.

 
HÄR kan jag tycka att allt står STILLA, nu vill jag ha förändring och rörelse... nu, nu, NU!
 
 
 
Over and out!
 

 

 

 Be healthy, keep up, and be youMer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre

Hastigt

Toulouse f: 20161203  D: 20170615

 

Jag märkte på min Toulouse att han var slö, några dagar innan jag blev riktigt orolig. Han ville inte leka, var inte lika pigg och inte sitt vanliga jag.
 
Det gick det väldigt snabbt utför. ..på bara två- tre veckor gick det från en lekfull kattunge till en apatisk, trött och håglös kisse :-( under Torsdag /fredag 9 juni märker jag att han gått ner i vikt, håller koll på hur han äter, vilket varierar.
Sen slutar Toulouse leka, sov onormalt mycket, magrade sista veckan väldigt snabbt, sista dagarna innan jag åkte in slutade han nästan helt att äta. Och han hade redan den 10 /6 fått gulsot. Detta såg jag först senare på de bilder jag tog på honom. Men jag väntade på veterinären som kommer onsdagar.  

Fick en tid och han bara skakade på huvudet då han tittade på Toulouse, detta har jag ingen möjlighet att hjälpa dig med, du måste åka akut till kusten.

Min Toulouse hade fått gulsot!!!
Å aldrig svarar dessa veterinärer som ska vara tillgängliga då ngt händer. väntade i en j..a telefonkö i minst 40 minuter. Vart superstressad... 
Han är jättedålig och veterinären vill vi åker akut, ändå sitter man i telefon för att man måste ringa först.
så till slut packar jag in Toulouse då jag får köra tre timmar à 26 mil för veterinärvård.
 
Veterinären i G-Stad ringer då jag är i bilen på väg ner. Håller med om att jag ska komma med katten. Vi är framme 21.40 onsdag kväll. Jag lämnar honom där efter att en del papper är ifyllda. Åker till min Mor och sover där.
Det är svårt att sova men somnar till slut efter 01.30 och 02.30 ringer djursjukhuset...Han är riktigt dålig, men... ja, det vet jag ju. Vi bestämmer att höras dagen efter. kan jag sova...nä. slumrar till mellan 05-06 sen upp.
 
För att fördriva tiden något ringer jag runt och får en klipptid åt Mor, jag har otroligt svårt att focusera men då har jag lite att göra medans jag väntar att djursjukhuset ska ringa.
Mor blir jättefin i håret, känns glädjande. Vi åker och handlar lite mat och sen hem till henne. Forfarande väntandes på besked. Vi sätter oss och äter, när jag nästan ätit upp salladen ringer dom. Nu var det dags att komma dit.
Var först tvungen att ringa försäkringsbolaget, blev slussad hit och dit men fick de svar jag behövde.
 
Åkte så iväg.
 
Min älskling var något piggare, men.... det var dags att ta farväl av min katt :´-( Jag var med honom 1,5 timme innan jag kunde släppa iväg honom. Frågade veterinären om han kunde överleva detta om jag tog hem honom, någon medicin, -vad som helst? Nä, han var för dålig. De inre organen slogs ut... det var bara en fråga om tid.
 
Hade jag kunnat göra något tidigare? Inte enl veterinären då han fått en obotlig sjukdom.
 

Min älskade lilla pälskling Toulouse född 20161203 Endast 6,5 månad Somnade in i mina armar på Gammelstads djursjukhus 20170615 :-(

Min egna uppfödda lilla underbara kattunge.... Kan bara inte förstå detta. Tårarna slutar inte rinna, känner mig tom, bedrövad. Hans tillitsfulla ögon, kurrande läte då han låg och tittade in i mina ögon. Mattes finaste, underbaraste katt. Älskar dig så.

 

 
Mamma Nigella bak och älskade Toulouse
 

Varför måste denna baksida finnas...varför rår inte kärleken och omsorgen för att mota sjukdomar från de man älskar?

 

 

 
Må änglarna älska min kisse lika mycket som jag älskar honom... Vila i frid.
 
 
 
Over and out

 


Månade Maj är över

Denna månad har varit känslomässigt ansträngande, jobbig och vädret har speglat mitt inre. Stormigt blåsigt, snö och sol...men kyligt.
 
Bara idag har vädret hunnit växla från snö, snö storm, sol, mer snö och sol samtidigt...Det är ju 1 Juni!!!
 
 
 
 
 

Utanför mitt fönstret idag på fm
 
Sommar, sommar, sommar... haha
 
 
 
Tidigt i morse vaknade jag med migrän så därför blev jag hemma från arbetet idag. Inte kul, då det kostar att vara hemma så mkt som jag behövt vara denna vår.
Stressen gör att jag får huvudvärk och migrän anfallen är fler än på många år.
 
 
 
Sen måste jag tydligen även vandra på den mörka, illvilliga vägen för att ta mig framåt och vidare.

Men tydligen ska detta kännas, denna förändring. Men hoppas naturligtvis att förändringen sen ska skapa en förbättring, mindre stress och att saker och ting lägger sig tillrätta. Och det onda svarta förtalet skingras så vi får ny luft under våra vingar.
Att jag mår dåligt nu är väl det pris jag behöver betala, det är väl jobbigast att det som sker även drabbar mina nära. :-/
 
 
Just nu är ju tanken på förändring det enda som känns positivt, även om det är jobbigt och påfrestande så är det förändringen som är ljuset i min/vår tunnel.
Därför ber jag både änglar och Universum om snar hjälp och stöd.
 
 
Jag är dock mkt glad att jag får vara så nära Nemi, mitt älskade barnbarn. Det är underligt hur livet kan bli, jag som inte räknade med barnbarn... Men fick det ändå. Ja, man kan inte veta och förutsäga något, livet händer iaf. Denna lilla tös som nästa vecka uppnår åldern av 2 år <3
 
 
Oj, Hon stavar det inte så utan bara Nemi helt enkelt :-)
 
 
 
Kortens svar på min fråga om förändring?:
 
Ditt utgångsläge:
Kejsarinnan (3): Detta kort står för modern, kvinnan, växten, moder natur, moder jord, fertilitet. Det är något som växer och det kan tex vara allt från ett barn till ideér. Kortet kan också visa att det som behövs är tillit till det som växer, omhändertagande och trygghet. Kommer kortet i en personlig meditation ska du ställa dig frågan vilket förhållande du har/har haft till din mor och din kvinnlighet. Det är dags för att lösa något från moderns sida.

Möjligheter och risker:
Översteprästen (5): Det här kortet visar ett sökande efter helheten och andligheten. Det här kortet symboliserar kunskap, strävan efter helhet och att se i större sammanhang. Du har mycket kunskap och erfarenheter som hjälper andra att hitta sin helhet, eller också möter du en sådan person. Kortet visar kunskap, ansvar och mognad, både andlig och materiell och en strävan efter att utveckla sig mera.

Det som kommer:
Vagnen (7): Sökandet efter jämnvikt på livet resa, strävan efter balans. Kommer detta kort upp står det ofta för att man står inför ett val, där man söker balans och harmoni. Får du kortet i en meditation kan du ställa dig frågan: Hur uttrycker jag min vilja? Men kortet kan också stå för en fysisk resa om detta kort upp tillsammans med 6 svärd.
 
 
Vagnen kallas ”den som reser, motiverar och genererar”. Den universella principen är förändring, rörelse och förhållandet mellan vila och aktivitet. Kortet styrs av planeten Mars och stjärntecknet Kräftan. Talet 7 står för andlighet, visdom och hälsa.

 

Kortet handlar om att noga väga för och emot innan man tar ett beslut och rör sig i en viss riktning, för när vi väl har gjort det så finns det ofta ingen väg tillbaka. Vi behöver vara i stillhet och lyssna till vår intuition innan vi handlar för då når vi framgång i det vi gör.

 

Du reser, flyttar eller byter arbete. Du upplever förändringar vad gäller familjen eller hemmet. Du tar ansvar och gör nödvändiga förändringar i ditt liv. Du mognar som människa. Du vet när du ska vänta och när du ska handla. Du lämnar något bakom dig men i din egen takt.

 

Nyckelord: Ny början, förändring till det bättre, reflektion, andlig väg, rörelse framåt, förnuft, karriär, familjen och kroppen.

 

Frågor att ställa sig:  Vilka områden av ditt liv förändras? Är du redo at gå vidare, släppa det gamla och omfamna det nya?

 

Affirmation:

Jag ordnar mitt liv och förbereder mig för en ny början.

 

-Super duper, så bra det känns. :-)

 

The Fool. Narren kallas ”den som vandrar utan rädsla”. Den universella principen här handlar om modet att ge sig hän och våga uppleva det nya i livet. Detta kort står för att ge form åt nya projekt med nyfikenhet och glädje.   Frihet och mod är egenskaper som hör Narren till. Han går vart han vill, tillhör ingen och är den ende som vågar säga sanningen till kungen.
 


Det är dags att fatta mod och förverkliga sina kreativa projekt och drömmar. Du bör följa ditt hjärta och göra det du brinner för. Ha modet att vara den du verkligen är utan rädsla och utan att bry dig om vad andra tycker och tänker om det. Ha tilltro till livet och våga uppleva äventyr. Vara öppen och nyfiken som ett barn. Försök att vara totalt närvarande i nuet och våga ta risker. Vänta dig det oväntade. Du är i ett känsligt övergångsskede i livet. Se upp med övermod och impulsivitet men låt inte andra styra dina beslut.

 

Nyckel ord: Öppenhet, tillit, ta risker, mod att stå på sig, frihet, oberoende, kreativitet, potential, ett språng i din utveckling och att lyssna till ditt eget hjärta.

 

Frågor att ställa sig: Vilken är din rädslas tiger? Hur ser ditt modiga språng ut och i vilken riktning är det? Vad vill ditt hjärta? Vilka människor vill du ha runt omkring dig? Vilka är dina behov just nu?

 

Affirmation; Jag följer nu mitt hjärta. Jag är öppen och redo att följa det varthän det än leder mig.

 

 

Over and out!
 

 

 

 Be healthy, keep up, and be youMer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre

RSS 2.0