Hastigt

Toulouse f: 20161203  D: 20170615

 

Jag märkte på min Toulouse att han var slö, några dagar innan jag blev riktigt orolig. Han ville inte leka, var inte lika pigg och inte sitt vanliga jag.
 
Det gick det väldigt snabbt utför. ..på bara två- tre veckor gick det från en lekfull kattunge till en apatisk, trött och håglös kisse :-( under Torsdag /fredag 9 juni märker jag att han gått ner i vikt, håller koll på hur han äter, vilket varierar.
Sen slutar Toulouse leka, sov onormalt mycket, magrade sista veckan väldigt snabbt, sista dagarna innan jag åkte in slutade han nästan helt att äta. Och han hade redan den 10 /6 fått gulsot. Detta såg jag först senare på de bilder jag tog på honom. Men jag väntade på veterinären som kommer onsdagar.  

Fick en tid och han bara skakade på huvudet då han tittade på Toulouse, detta har jag ingen möjlighet att hjälpa dig med, du måste åka akut till kusten.

Min Toulouse hade fått gulsot!!!
Å aldrig svarar dessa veterinärer som ska vara tillgängliga då ngt händer. väntade i en j..a telefonkö i minst 40 minuter. Vart superstressad... 
Han är jättedålig och veterinären vill vi åker akut, ändå sitter man i telefon för att man måste ringa först.
så till slut packar jag in Toulouse då jag får köra tre timmar à 26 mil för veterinärvård.
 
Veterinären i G-Stad ringer då jag är i bilen på väg ner. Håller med om att jag ska komma med katten. Vi är framme 21.40 onsdag kväll. Jag lämnar honom där efter att en del papper är ifyllda. Åker till min Mor och sover där.
Det är svårt att sova men somnar till slut efter 01.30 och 02.30 ringer djursjukhuset...Han är riktigt dålig, men... ja, det vet jag ju. Vi bestämmer att höras dagen efter. kan jag sova...nä. slumrar till mellan 05-06 sen upp.
 
För att fördriva tiden något ringer jag runt och får en klipptid åt Mor, jag har otroligt svårt att focusera men då har jag lite att göra medans jag väntar att djursjukhuset ska ringa.
Mor blir jättefin i håret, känns glädjande. Vi åker och handlar lite mat och sen hem till henne. Forfarande väntandes på besked. Vi sätter oss och äter, när jag nästan ätit upp salladen ringer dom. Nu var det dags att komma dit.
Var först tvungen att ringa försäkringsbolaget, blev slussad hit och dit men fick de svar jag behövde.
 
Åkte så iväg.
 
Min älskling var något piggare, men.... det var dags att ta farväl av min katt :´-( Jag var med honom 1,5 timme innan jag kunde släppa iväg honom. Frågade veterinären om han kunde överleva detta om jag tog hem honom, någon medicin, -vad som helst? Nä, han var för dålig. De inre organen slogs ut... det var bara en fråga om tid.
 
Hade jag kunnat göra något tidigare? Inte enl veterinären då han fått en obotlig sjukdom.
 

Min älskade lilla pälskling Toulouse född 20161203 Endast 6,5 månad Somnade in i mina armar på Gammelstads djursjukhus 20170615 :-(

Min egna uppfödda lilla underbara kattunge.... Kan bara inte förstå detta. Tårarna slutar inte rinna, känner mig tom, bedrövad. Hans tillitsfulla ögon, kurrande läte då han låg och tittade in i mina ögon. Mattes finaste, underbaraste katt. Älskar dig så.

 

 
Mamma Nigella bak och älskade Toulouse
 

Varför måste denna baksida finnas...varför rår inte kärleken och omsorgen för att mota sjukdomar från de man älskar?

 

 

 
Må änglarna älska min kisse lika mycket som jag älskar honom... Vila i frid.
 
 
 
Over and out

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0