Yogagympa

Idag hade jag det nya passet för barnen på förskolan 4-5 åringar. Det gick kanon bra, sagan föll på plats å dom gillade den verkligen. Jättekul. Idag satte vi oss på yogamattan och körde iväg till zoo, där vi mötte både renar och lejon =)

Jobbade till 17.00 idag, sen blev det en snabb soppa som jag slängde ihop innan jag skulle vidare på områdesmöte med sametingets information om de nya lagarna gällande minoritetsspråk. Tyvärr fick jag träsmak i rumpan, informationen var korvstoppande och med power point presentation blev det riktigt långtråkigt.
Trots att ämnet var intressant, så blev det tråkigt...

Sen hem å fått svar av FK att sonens blankett kommit bort och han får inga pengar i dec!! Är det inte så F... typiskt. Det är Otroligt frustrerande att försöka få någon ordning på hans väldigt trassliga ekonom och allt annat som är runtikring. Jag hoppas verkligen han flyttar tillbaka till Norr till sommaren, skulle underlätta miljoner.

Skit, blir en tung månad, ska fö både son och betala hans räkningar å mina egna... knäskålarna lär få ont... Ja, jag ids inte lämna in ansökan till soc för honom, det tar ändå säkert två veckor innan han får tid å pengar därifrån oxå. Pust. Men, vad gör man som förälder, är ju inte arg på honom utan att allt går honom å mig indirekt emot när jag försöker få honom på fötterna. Tur han kommerhem över jul så jag har honom inom räckhåll =)

Nu är det nog dags att smita iväg till sängen, leta reda på kudden och borra ner huvudet och hoppas alla tankar, oro och allt det övrig 71 sakerna kan ta en paus från knoppen, så kroppen får sin vila.

Just nu skulle jag vilja på semester, Tunisien...var e du?Ljus, värme, Kram & Tjingeling

TårarnaJa, i går lördag rensade jag tårkanalerna och hade en egen soffsittarfilm kväll med tårdrypande filmer. Jo, jag är en sån där filmbölare då det kommer till vissa filmer. Igår blev det Lassie =) från -05, En fattig familj tvingas sälja sin älskade hund Lassie som ägs av familjens unga son. Men Lassie rymmer snart från sin nya ägare, gång på gång. Och de nya ägarna tar Lassie med till skottland, då hundskötaren slår Lassie med sitt bälte lyckas Lassie fly och börjar en lång och farofylld vandring tillbaka till sitt riktiga hem.
Jag vill också ha en underbar "Lassie" som väntar på mig när jag slutar jobba. Gör mig glad när jag är ledsen. Sover bredvid mig. Lägger huvudet fint på sned och tittar på mig med sina vackra, bruna ögon. Fast jag har ju Chanti & Mango =) mina små pärlor.

 


Sen Jane Eyre igen, den senaste.
Jag såg den för några veckor sen, men såg inte hela, men det gjorde jag igår. Sen den superfina filmen med den verklighetsberättelsen om hunden Hachiko - a dog´s story Hunden är av rasen Akita och då ingen gör anspråk på hunden tas han hem av Richard Gere. En otroligt vacker film som visar hur trogen en hund är sina närmaste och många, många tårar blev det för mig igårkväll. Trots att jag redan såg den för drygt halvår sen, så forsade tårarna. Ja, jag e jätteblödig och det är jag glad för.
Men dom är ju så känslosamma att bröstet sprängs.Idag och igår har jag varit till huset och jobbat. Igår var det målning och idag har jag slipat två rum för att det ska tapetseras. Idag fick jag börja med att gå ut i garaget och leta verktyg. Hittade då min slipmarskin, jippi och mina andra slipgrejjor. Det var varm i huset så jag blev rejält svettig, det var även fuktigt så det var lixom bastukänsla.

Har försökt boka för resan till sthlm då vi ska till Tunisien. Bara att inse, att billigt blir det rakt inte, men det blir ju en upplevelse tillsammans. Lika bra att ta allt tjorv nu, så när vi ska åka slippa börja med bokningar mm och lite annat som följer i fotspåren då man är flera som ska ha sina säg. Kan bli lite frustrerande emellanåt. Men jag lär mig ju aldrig, jag kanske ska sluta ta på mig att fixa jämt. Men, men nu är det som det är.

Jag måste hinna sätta mig med barnyogaklassens material oxå, ska ju ha den imorgon, en ny saga som ska introduceras. Får se vad dom tycker när jag gjort sagan med de djur dom velat ha med där.

Nu dags att börja rita =) figurerna i sagan. Gubben är beige idag, men det vart lite för mkt igår. Han kom hem sent och vi steg upp tidigt trots att han var sen... vilket inte händer så ofta. =) Han har varit hemma då jag jobbat i huset och betsat en byrå, den blev jättefin, men det trodde jag ju oxå. Min idé och det ångrar jag ju inte.

Ljus, värme, Kram & Tjingeling

Hårda vindar mot min kind

Idag har stormen Berit dragit in över Arjeplog... Å det blåser rejält, ingen liten vind utan storm.
Det finns också risk för stormbyar på över 25 meter per sekund. Men vinden väntas avta senare under eftermiddagen.  Vilket vi får hoppas på. Vindarna orsakas av ett djupt lågtryck. Stormen i kombination med snöoväder gör väg förhållandena extra besvärliga, sikten blir i det närmaste obefintlig.

"- Jag skulle inte bege mig ut i fjälltrakterna i det vädret, säger Lovisa Andersson, meteorolog vid SMHI."

Annat nytt från Arjeplog som fick mina ögonbryn att åka i höjden var när jag läste i en av de lokala tidningarnas reportage. Det handlade om, hör å häpna om den "livliga" trafiken på en av vägarna i samhället, som förutom att vägen är liten innehåller ett flertal väggupp, fartgupp och det finns ingen chans att köra fort på den vägen. Men har man bara bott & levt i Arjeplog kanske man uppfattar den ringa trafik som är efter vägen som störande... ?
Du kan inte ens köra fort med varken moped el cyckel för alla gupp. Jag undviker den vägen om jag ska in till samhället, just pga dessa massa gupp. Visst, om jag cyklar eller går, tar jag den just för att den är mer eller mindre trafikfri, enligt min åsikt då.

Visst, husen står ju nästan ute vid vägen, å köper man ett hus som är placerat så, borde man nog reflektera över att det kan ju köra en å annan bil förbi ens hus utefter just vägen, som faktiskt finns där. Men jag antar att dom helst vill ha vägen som en cykel eller gångbana... Å då är ju ett bra sätt, att klaga på trafiken. Jag hoppas faktiskt att inte kommunen lyssnar på detta svammel, som jag anser att det är. Här får man ta sitt eget ansvar, har du köpt eller bosatt dig vid en väg, då måste man förstå att på vägen kör det bilar.
Själv har jag erfarenhet av ett betydligare rikare bilkörning runt bostäder. Jag har ju enbart bott i Arjeplog tre år, och tycker nog att här är det lungnaste stället jag vistas på, någonsin.

Något annat som oxå fått ögonbrynen att åka upp är deras fundering om en rondell. Å då skrattade jag. Rondell i Arjeplog, men får man vara lustig eller är det ett skämt? Det bor ca tretusen personer i Arjeplog å dess närhet, och under vintrarna kommer det testkörare hit, men behov av en rondell i detta minisamhälle är ju oxå absurt. Ja, varför inte kasta pengarna i sjön, om kommunen med bland den högsta kommunskatten har så gott om stålar.

Men en ungdomsgård, det finns inte med i någon budget? Knepig politik det är här. Inget satsas på ungdomar kvällstid, då får ngn som har barn å brinner för att dom ska få något ställe att vistas på, värma sig och ha ett socialt liv hänga på ngn ideell förening? Jahapp... Gamla UG står tomt och förfaller, men det kanske finns rum på gamla nomadskolan där ABF med flera verkar... men, det är ju bara mina tankar. Tycker synd om ungdommarna, även om jag själv ingen ungdom har hemma längre.

Chanti har fått sticka ut nosen i de hårda vindarna. Hon gillade inte blåsten, men allt som flög ovanpå snön var spännande att sitta å vakta. Men, snön var blöt å kall, så hon höll sig tätt inne på altanen där snön inte ännu fått fäste. Tittade med sina stora vackra blå ögon på livet runt ikring henne. Hon var så enveten i morse runt 06.00 tiden, ville ha mat. Men till slut gav hon sig då matte var för trött för att stiga upp den tiden på lördagen. Det var ju jobbigt att gå tillbaka till jobbet. trötter ju.Har nu även bokat flygresan till sthlm tur å retur under April då vi ska till Tunisien =) Men nu ska jag även hitta billigt hotellrum för en natt, då vi landar sent på Arlanda.

Nu till huset och måla det sista tror jag.

Ljus, värme, kram & Tjingeling... Imorrn första advent, hmmm. Ha det bäst ni som pyntar, här blir det nada pynt...


förlust- Aaargh

Vet ni, jag är förkrossad. Min fina klapp, dvs de urfina vinterskor min sambo köpt åt mig kom igår. Jag glad ihågen fick prova dom, å dom var för SMÅ!!! Jag hade tagit stl 38 då jag oftast har 37-38 och tänkte att 38 blir ju lagom då det är vinterskor. Men skon var för liten. Å jag kan inte bara aceptera att skon är för liten, så jag slängde mig på datorn för att boka en stl större, snabbt så att jag skulle hinna få den. Då är stl 39 SLUT! Aaaaahhhhhrg
Snyft, uch fy å jätteblääää.Så då måste jag ta en annan sko, men INGEN sko är ju så fin som denna... Huuu. Vad gör man? Iaf skickade sambon tillbaka skon idag, eftersom jag inte kunde ha ens en tjocksocka i den, inte ens en tunna tjock socka. Å så kallt som det kan bli här, vet jag ju hur idiotiskt det är att behålla en sko som är för liten. Dubbel-trippel suck!

Har jobbat onsdag-fredag, känns som om jag jobbat en heeeel vecka, slut i kroppen. Men jag hann planera och göra en yogasaga till barnen på måndag. Kul.

Gubben har varit ledig idag, vilket dom oftast är efter en jourvecka. Jag tyckte väl att han kunde gjort lite i huset, men... ibland e det kanske lättare att vara arbetsledare än ta tag i jobbet själv. ja,ja... så e det emellanåt.
Imorrn ska han på personalfest på sitt jobb, jag trodde först att det bara var några av gubbarna som skulle ut. Men idag fick jag lite mer klart för mig vad det var de egentligen skulle göra. Men ibland kanske det är otänkt då man berättar saker å ting? Han e iaf borta å äter ute imorrn.

Har jag tur är dom borta ett längre tag, så kan jag se lite film, som jag tycker om. Jag är ju så sällan hemma ensam och ibland är det inte så dumt.
Imorgon ska jag iaf till huset och måla klart spaljen och sen kanske påbörja slipning av rummen som ska tapetseras. Om gubben följer, vet jag inte då han tydligen har ramlat på trappan idag då han, klok som han är gick ut i ordentliga vinterskor som även kallas foppatofflor. Vad händer? Jo, han halkar...underligt då sulan e så klaftigt räfflad (ironi) Finns nog inga halkigare skor och utan en enda räffla undertill. Han har iaf ont i ryggen!

Dagens middag blev idag rester för mig och till sambon stekte jag pepparbiff å potatisklyfter, med persiljesmör, sallad och lite räksallad. Jag slutade 16.30 idag å var väl hemma runt 16.45. Fick ställa cykeln hemma idag, då den där vita saken som kallas snö har landat på marken. Snyft. Jag är kanske en av de få som inte vill ha snö, bor visst på fel ställe för att slippa den. Men, säger nog samma varje år...kanske behöver jag flytta till solen å vidga mina vyer?
Som ni då förstår så har snön kommit denna vecka, trots att jag bett att få slippa fram till den 17 dec iaf!

Dagens middagstips, ska göra den själv imorgon...tror jag =)


Grillad kyckling al limone

 

En riktigt god grillad kyckling!
Utbankad filé - både godare och snabbare.

 

Ingredienser

4 port

4 kycklingfiléer
2 msk Arla® smör-&rapsolja
2 små citroner
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk färsk oregano

Sås:
2 dl Arla gräddfil
1 pressad vitlöksklyfta
1 msk finhackad gul lök
2 msk hackad gräslök
1 krm salt
1 krm peppar

Gör så här

Blanda ingredienserna till såsen. Låt stå i kylskåp ca 30 min. Banka ut kycklingen med knytnäven till en tunn schnitzel. Pensla kycklingen med hälften av smör-&rapsoljan. Riv 1 tsk citronskal. Dela sedan citronerna och pensla snittytan med resten av smör-&rapsoljan. Grilla kycklingen ca 3 min på varje sida. Grilla samtidigt citronerna med snittytan ner. Lägg upp på fat och krydda kycklingen med salt, peppar och oregano. Strö över citronskal och pressa över lite citronsaft. Servera med såsen och en salladDagens tänkvärda:
För att nå ljuset måste vi fortsätta att vandra,
även när mörkret faller.


Ljus, värme, kram & Tjingeling

svamp...-socker

Candidan finns i oss naturligt, men kan vid för mkt "näring" av dålig kost, socker mm bryta ut till ditt värsta monster... Har du koll på din svamp?


För att Candidan ska få fotfäste måste kroppens egna motståndskrafter av någon anledning vara nedsatta. Om tarmbakteriefloran har rubbats på grund av sjukdom, antibiotikakurer, såsom cortison, cytostater, oavbruten användning av p-piller osv. Kvicksilvret i amalgamplomberna, tillsammans med andra miljögifter, befrämjar ytterligare övertillväxten av jästsvamp.

 

En riklig användning av socker, vetemjölsprodukter samt "skräpmat" är direkt näring för jästsvamptillväxten. eller av andra orsaker, kan balansen återställas igen av organismens egen kraft, om motståndskrafterna är de normala.

 

Men en ofta upprepad eller kontinuerlig medicinering vid kroniska sjukdomar, långvarig stress, hög konsumtion av raffinerad- och svårsmält kost, samt gifterna i vår omgivning gör att kroppens försvarssystem försvagas.
Det första tillståndet kallas för primärfas och det andra tillståndet för sekundärfas av Candida. Om en primärfas inte återgår till den normala bakteriebalansen igen, kan den utvecklas till en sekundärfas som kräver behandling för att kunna hejdas.

För candida i primärfas, med lindriga eller tillfälliga symptom som funnits en kortare tid kan en "lättare" och kortare behandling vara tillräcklig för att återställa tarmbakeriebalansen.

 

Candidasyndromet. Den stora kontroversen!
Det finns en rad rapporter om att eliminering av Candidasvampen med nystainbehandling, sockersvält, undvikande av produkter med jästämnen (bröd, öl, vin, svamp, jordnötter) och användande av probiotika har lindrat eller botat sådana tillstånd. Skolmedicinen (Petrini 2003) förkastar dock i regel dessa teorier och förnekar ofta att ett ”Candidasyndrom” verkligen existerar. Man menar att det helt saknas vetenskapliga bevis.

 

Ofta, menar man, rekommenderas behandling utan att man undersökt om personerna har ökad förekomst av Candida i tarmen. Candida försöker städa undan gifterna och blir då ofta sjuk själv. Candida omvandlas då till en aggressiv form som kan penetrera tarmväggen och ta sig ut i blodomloppet. Genom sin ämnesomsättningsprocess släpper Candida massor av toxiner när den är i sin aggressiva form.

 

När Candida kommer ut i blodomloppet kallar man det systemisk Candidiasis. Väl ute i blodomloppet kan Candida fritt släppa sina toxiner i kroppen. Candida är egentligen en vän som normalt lever i harmoni med andra mikroorganismer i kroppen. När Candida börjar ge oss besvär hjälper den oss också genom att visa oss att något är fel i kroppen. Många av oss har idag dåliga kostvanor med alldeles för mycket socker och vitt mjöl. Även om man är noga med vad man äter har man idag inte en chans att få i sig de näringsämnen kroppen måste ha för underhåll och avgiftning.

 

Symtomer;
Extrem trötthet, klåda i underlivet, mental dimmighet, kronisk halsbränna, tjocktarmskatarr, gasbildning, förstoppning, sura uppstötningar, rapningar, diarré, hemorrojder, slem i avföringen, akut magkatarr, uppsvälld buk, dålig matsmältning, förstoppning, klåda i ändtarmsöppningen, buksmärtor, klåda, psoriasis, flagnande hud, utslag, torr hud, akne, synfläckar framför ögonen, rinnande ögon, suddig syn, nattblindhet, sveda i ögon, försämrad syn, kronisk ögoninflammation, öroninfektioner, vätska i örongången, hosta, beläggning på tungan, postnasalt dropp, dålig andedräkt, muskelvärk, stela leder, muskelsvaghet, ledvärk, svullna leder, täppt näsa, droppande näsa, snuva, njurinfektioner, urinläckage,

 

urinvägsinfektioner, urinträngningar, sveda vid urinering, dålig blodcirkulation, hösnuva, nässelfeber, känslighet mot födoämnen, känslighet mot mögel, kronisk bihåleinflammation, astma, känslighet mot kemikalier, parfymer etc., yrsel, balanssvårigheter, sömnproblem, stickande/domnande känslor, viktökning, viktminskning, kraftigt matbegär, aptitlöshet, extrema humörsvängningar, nervöst betéende, dåligt minne, huvudvärk, upprördhet, irritation, koncentrationssvårigheter, depression, apati och självmordstankar.

 

De värsta symtomen orsakade av Candida är nog ändå de mentala. Alla dessa gifter i kombination med dåliga näringsvärden ställer till psyket rejält. Man kan bli självmordsbenägen och känna att man inte orkar leva längre. Man blir så oerhört trött och ingen förstår hur dåligt man mår. Man förstår inte ens själv vad som är fel vilket gör att man själv till slut börjar fundera på om det inte sitter i huvudet på en. Tro inte det! Här är det toxiner från Candida som spökar.

 

Om du håller en strikt diet och nästan svälter dig i ett halvår och sedan börjar äta normalt igen kommer Candidan tillbaka starkare än någonsin. Då har de allra starkaste överlevt och det är dessa som växer till sig vilket innebär att du får ett större svampproblem än vad du började med. Självklart ska man undvika socker, vitt mjöl osv. men det går inte att svälta ut Candida. Faktum är att Candida berövar kroppen på så mycket näring att kroppen redan svälter innan du ens börjat med någon Candida diet. Ska du dessutom gå på diet som begränsar näringsintaget ytterligare försvagas bland annat ditt immunsystem och Candida får ett ännu större övertag i kroppen

 

Behandling av candidiasis börjar med att söka regelbunden medicinsk vård under hela ditt liv. Detta gör att din läkare att bedöma din risk att utveckla candidiasis och snabbt för diagnostiska tester för candidiasis och underliggande sjukdomar som behövs. Dessa åtgärder kraftigt öka chanserna att diagnostisera och behandla bakomliggande orsaker till candidiasis i sina tidigaste stadier

Det mest effektiva sättet att bli av med Candida är att syresätta kroppen. Candida tål inte syre och kan inte leva i en syrerik miljö. Däremot berövar Candida kroppen på mängder med näring som är viktigt att tillföra.

Gå till doktorn och be denna ta ett prov, hur din svamp mår i din kropp!

Ljus, värme, Kram & Tjingeling


vibrationer

Jag håller på att gå sönder... grannen våran håller på att borra bergvärme, samma som vi gjort till huset. Men att vara hemma och höra på det är mer eller mindre olidligt...suck! Det låter som järn mot sten och en motor som ett jumbojet utanför fönstret. Dom startade igår kl. 07.00 och höll väl på till 19-20 på kvällen. samma sak idag.

Mango tycker inte om ljudet, så han blir rätt stressad av det låter hela tiden. Chanti känner kanske vibrationen, eller så reagerar hon på Mangos stress. Jamar mkt och är lite otrygg just nu.

Imorgon ska jag återgå till jobbet, känner mig så pass bra nu. Har en elak huvudvärk idag, men den kopplar jag mer till oljudet än förkylningen. Blir bra att börja en mjuk-kort vecka när man varit borta så länge.

Nu har vi fått biljetterna till Tunisien, sousse. Betalade dessa igår, så nu är det bara att ställa in sig på sol & värme till våren. Vi kommer att vara ett gäng av magnecylvita turister, förutom syster Å som tillbringar tre veckor i Thailand före hon åker med oss till Tunisien. Egentligen borde hon inte få följa, bara därför. Tur hon är go å rolig att umgås med, annars vet jag inte. Komma som en pepparkaka då vi är så bleka. Rätt fuskit e det allt.

På samiskan ska vi imorgon berätta om den bok vi fått. Jag har Bluppe ja giddadulvi = Plupp och vårfloden.
Berätta vad den handlar om och vem som skrivit boken. Samt läsa ett stycke på samiska.

Ute är det fortfarande vitt på marken, men temperaturen är runt 0 grader. Så vägarna är halkiga.

Vad händer annars i Arjeplog? Jo, dom ska höja kommunalskatten med en krona, vilket låter lite. Men kommunalskatten i Arjeplog blir bland de högsta per invånare i Sverige! Suck. Först är det dyrt att bo här, maten är dyrare men sortimenten mindre, nu blir skatten höjd pga 12 miljoners underskott...hur gick det till?
Övrigt har våra ungdommar ingen ungdomsgård och då menar kommunalrådet att det får bli på ideell basis med föreningar som i så fall ska hålla i detta. Det är underligt hur vårdslös vi är med den yngre generationen.

Det som mer händer är att Zumban är uppskattad, så då är det bara att hoppas att vi får ha den kvar i Arjeplog. Roligt med ngt nytt. Jag hoppas jag kan prova på zumban om det finns möjlighet att gå på söndag, vet inte än vilka tider som gäller.


Och i Arjeplog behöver man inte ge sig ut i skogen för att få se en tjädertupp. Vid lunchtid i fredags spatserade en stolt tjädertupp på strandpromenaden i Skeppsviken och tidigare hade den besökt hyreshuset på Hamngatan. Jag antar att det är samma tupp som vi sett utanför förskolan på parkeringen vid medan. Tuppen verkar inte speciellt bekymrad över alla människor. Den är stor och vacker. Ett fint inslag då man bor så här i inlandet nära fjällen. Då är det inte så konstigt att djuren blandar sig med befolkningen, tycker jag. Det är så synd att dom sköt älgkon förra vintern, som också sökt sig till samhället.


Tror jag måste åka till huset en stund, så jag slipper oljudet i mina öron, av borrandet. 

Ha det gott!

Ljus, värme, Kram & Tjingeling


en klapp

Idag är det söndag och utanför fönstret är det -6 grader samt snölikt på marken. Dvs det har kommit lite snöflingor, men väldigt lite. Marken är vit-ich, men ingen mängd snö. snöade dock i e.m, så nu är det lite mer.

Steg upp sent idag, vilket kändes underligt i kropp & knopp. Mango var väldigt nödig, så han ville gärna att jag skulle stiga upp och skuttade över mig när han upptäckte att jag var vaken. =) Vi har kattluckan stängd nattetid,  på så sätt vet vi vart våra katter är och behöver inte oro oss att ngt ska hända på natten då vi sover, samt vi slipper levande möss att jaga mitt i natten

Idag satt jag å tittade på datorn då gubben steg upp. Jag är intresserad av att hitta mig ett par bra vinterskor, och har väl egentligen redan förälskat mig i ett par.
Efter en stund, lite kaffe & en rök kom han in å satte sig brevid mig, här vid datorn. -tittar du på skor? -jajjamen, svarade jag å fortsatte -försöker hitta ett par i min prisklass, men inte lätt då jag redan är förälskad i ett par.
- Kanske kan du beställa dom, som julklapp? Då slipper jag ut å leta ngt.
- Men dom kostar 1400 kr, sa jag lätt uppgivet. - ja, ok det är det värt om jag slipper köpa julklappar.
Han vet att jag hemskt gärna, då jag är aningen barnslig trots min ålder då det kommer till julklappar, att jag gärna vill ha paket =) Så... han tog över datorn en stund och gjorde en beställning.
Så nu får jag mig ett par jättefina vinterskor. Å jag som grubblat hit å dit hur jag skulle få ihop pengar till just dessa skor. Han e ju go min gubbe, iaf.

 Fina! =)

Övrigt idag var vi till huset å målade lite, det finns ju oändligt att göra där men jag är inte frisk ännu så det får bli sparsamt. Sen bjöd svärfar oss på våfflor. gott! Men min mage är lite känslig, så det blev inte några mängder. Han hade inte gjort dessa GI våfflor utan från paket, färdigt från hyllan på ICA.
Sen hem och jag gjorde matback åt gubben. Souvas med stekt potatis. Han själv gick å rakade sig och tog en dusch. Vilket även jag strax ska gå och göra.

Våfflor med lågt GI:

3 dl dinkelmjöl

1 dl fullkornsvetemjöl

1 tsk salt

1 tsk bakpulver

2 st ägg

5 dl soyamjölk

50 gr smör

Tillagning    
Ca 12 laggar

1. Rör ihop hälften av mjölken med de torra ingredienserna.
2. Häll sedan i resten av mjölken.
3. Knäck i äggen och blanda allt till en jämn smet.
4. Smält smöret och häll i det.
5. Grädda i våffeljärn.

Serveras med lagtosfri glass/grädde och hallon. jättegottTill veckan ska vi ut å äta, vi som har samiska. Får väl se hur det går. Jag ska försöka läsa lille plupp, en barnbok på samiska som även ska redovisas. Jag hoppas att jag får fisk, då vi går ut, det har jag iaf önskat. Men dom vill helst att alla ska beställa samma, men...jag e ju alltid lite udda, så det går sällan (att alla äter samma)

Fick två rödingar av svärfar (frysta) jag ska spara dom så min son får sig röding då han kommer upp till Jul =)

Häromdagen kom det varor från Ikea, handtag, knoppar, lådor & ett skåp som vi ska ha på toan. Nu längtar jag att det ska bli klart.


Flåren, högskåp från IKEA


Ljus, värme, Kram & Tjingeling


Vad förväntar du dig...

Förväntningar är något vi alla bär med oss och inget man kan göra sig av med. Men att tro att min partner kan avläsa mina förväntningar och alltid leva upp till dom är att bädda för problem i relationen.
Förväntningar mår bäst av att uttalas och vädras. Ofta. Men förvänta dig inte att förväntningarna skall bli uppfyllda bara för att du uttalar dom.
Grundregeln är att varje gång du blir besviken har en av dina förväntningar inte uppfyllts. Och det är du själv som kan lära något.

När du lär dig något utvecklas du. Ett underhållande förhållande vill man vara kvar i. En del av underhållningen består i att man inte vet vad som sker för att det ständigt utvecklas. På så vis blir förhållandet uthålligt.

 

De tre viktigaste hindren för ett bra förhållande.

1. Lyckofixering
2. Likhetssträvan
3. Förväntningar


Det första man måste tala om när man pratar om bra förhållande är vad man menar med det: Ett bra förhållande är utvecklande, underhållande och uthålligt.

Jag brukar fundera över vad detta med outtalade förväntningar leder oss? Ibland önskar jag ju att saker å ting var som jag hoppats, önskade mig.

Tex; Vi kan önska att vår partner är allt möjligt; Att denna var psykolog/ kurator, snickare/målare, tekniker inom olika ting, att denna var en romantiker som visste vad du ville ha/önskade dig, filmförväntningar där lyckan ler och livet går på små rosa moln mm mm

 

Det som är med förväntningar är att vi oftast bara förväntar och vi berättar inte vad dessa är. Ofta är det nog så med förväntningar att vi bär dessa inom oss, och är inte riktigt medvetna om dom men likväl blir vi besvikna då de inte uppfylls…

 

Just i relationer blir det lätt missförstånd när vi kommer till förväntningar. Varför?

Varför har vi dessa förväntningar på andra människor. Varför använder vi inte vår förmåga att prata med varandra och lägga dom fåniga förväntningarna i malpåsen.

Förväntningarna förstör så mkt, vi tror, hoppas och inbillar oss att en annan person ska förstå, lista ut och sen leverera våra dolda förväntningar. Så mitt råd är prata om dina förväntningar, öppna upp och visa vem du själv är, vad du vill och vad du önskar på så sätt slipper någon annan få ”skulden” till att dina dolda förväntningar inte infriades.

Jag har upptäckt att förväntningarna på hur min partner skulle vara, sätter krokben för själva relationens vara eller inte vara. Om den blir lyckad eller inte. Men jag kan bara erkänna att många förväntningar bär vi med oss, och jag är då inte alltid medvetna om att jag har dom. Så att säga att det är lätt att slänga dessa förväntningar i soptunnan, så ljuger jag. Bara att erkänna att jag behöver vara i mitt medvetna jag och hoppas att jag utifrån det kan överbygga konstiga, omedvetna förväntningar på livet.

Dvs; Sluta inte drömma, men sluta dömma.

Det jag hoppas och tror utan att bli negativ är väl att i en relation ska finnas en kopp av kärlek, förståelse, respekt, ärlighet, glädje, hjälpsamhet, värme, intimitet, skratt, delaktighet och en dos äventyr. Det är vad jag förväntar mig utav min relation, som jag vet av iaf. Dom dolda är ju omedvetna, så dessa snubblar jag väl över eftersom.


Ljus, värme, kram & Tjingeling


Varg i Sverige?

Idag när jag läste NSD uppmärksammade jag något som fick mig att rysa över hela kroppen.
"Nytt parti vill utrota vargen, Norrtälje. Ett nytt parti med en enda fråga - att utrota vargen i Sverige - börjar ta form.
Naturdemokraterna hoppas kunna få in en fot i riksdagen, och därmed inflytande över rovdjurspolitiken.

-Folk är trötta på att bli överkörda och att plöja ner en till synes outsinlig mängd skattepengar på ett djur som inte ens är utrotningshotat, säger en av initiativtagarna, Gunilla Grönvall, till Norrtelje Tidning. Ordförande i partiet är jägaren Marcus Werjefelt." Hämtat från tidningen NSD idag.

??? HUR i hela friden kan det finnas möjlighet att ett sådant "parti" skulle kunna få in en fot i riksdagen??? Det är för mig så otroligt dumt att jag nästan exploderar inombords. Jag hoppas och jag måste tro att det måste finnas en mkt större majoritet av det svenska folket som önskar att vi får ha kvar vargen i vårt land.
Vilka tragiska människor som startar ett sånt här parti! Men naturligtvis blir jag både rädd, upprörd och ledsen över att det ens skrivs om ett sådant parti.

Jag vill ha ett svenskt land med våra få vilda djur inom det.

LÅT Vargen VARA!!!


Soffpotatis - ansvar

Ja, vad gör man? Jag har blitt en sjuk soffpotatis. Energin till yoga, promenader och träning är som bortblåst. Är sjuk...om ni inte uppmärksammat detta. Lunginflammation som helt enkelt inte vill ge med sig.
Jag är dock tacksam över att det var länge sedan, dvs år sedan jag haft en sån här lång förkylning/sjukdom.
Men jag inser att jag nu blitt en redig soffpotatis. Däremot visualiserar jag den dagen jag blir frisk, så jag får komma mig ut och gå powerwalk...ing igen. Stavarna står och väntar i hallen och mitt mentala jag vill ut,ut,ut och gå. Eller köra ett riktigt fysiskt yogapass med en skön meditation efteråt. Visst, jag gör lite meditation även nu, men är inte alls samma effekt då jag inte fått trötta ut kroppen innan.

Det som känns värst är att jag nog blivit lite tränings/yoga blasé sen jag började jobba. Missförstå mig rätt. Jag gör min yoga, men har lixom saknat den där riktiga gnistan. Det var Oootroligt skönt att vara på Virisen och min yogautbildning, vilket fick min yogasjäl att få en riktig boost. Önskar att jag själv kunde gå till någon regelbundet på yoga, dvs min egen yoga (kundaliniyogan) men jag får passa på då jag åker till kusten, vilket är på tok för sällan. Tyvärr är tiden oxå väldigt knapp och inrutad då jag ska neråt. Nästa gång får jag nog planera in ett pass, helt enkelt. Så att det blir av.

Apelsin- och ingefärasmoothie mot förkylning;

- Banan, 1 st

- Mango, 1 st eller 1½ dl fryst

- Apelsin 1 st

- Ett par cm skalad ingefära

- Honung, 1 msk

 

Mixa ihop och drick på direkten!

En utmanande dryck för dina smaklökar, fungerar bra om man inte som jag fått en väldigt elak bakterie…I Arjeplog har vi ett träningskompani som nu bytt ägare. Det som är positivt är att dom kanske får igång zumbaträning nu, vilket dom inte haft förr. Det som slår mig är att det finns en del duktiga människor inom arjeplog som träningskompaniet kunde ha haft hjälp av. Dvs ledare som skulle kunna hålla olika pass, förutom de själva. Men jag vet att gamla träningskompaniet inte betalade för att erhålla sån hjälp, och det är kanske desamma för nya ägarna? Men få vill kanske hjälpa till ideellt, men kanske göra det för att dryga ut sin kassa.
Det ska iaf bli kul om dom får igång zumban, jag längtar. Ett bra fysiskt konditionpass i veckan skulle jag önska mig.

Igår hade jag en massar skrivarlust i huvudet, men...huvudet i sig sa stopp. Jag dras med en seg och ihållande huvudvärk, så det blir bara korta stunder vid datorn.

Ett ämne som jag tycker är fascinerande är beteendet hos smygandet. Vad menar jag då? Jo, att vi människor smyger omkring med våra olika olater. Det som fascinerar mig är att de flesta smygarna tror att ingen upptäcker deras beteende. Eller så är "man" så medberoende att man inte vågar ställa smygarn mot väggen, för att man redan vet svaret.

Tex godisätaren, som gömmer godis, snacks mm och sällan äter så att andra ser själva ätandet, iaf väldigt lite. Men klagar ständigt på sin vikt eller sitt dåliga mående eller klagar på att det finns socker i allt och man kan inte värja sig. Vilket idag med dagens livsmedel oxå är en del av sanningen. Rökaren, som intalar sig att han/hon kan sluta precis när dom själva vill. Vilket är sant, men inte helt lätt. Man smygröker och försöker att inte visa hur många cigg man ryker i sig. Meddelar omgivningen att det är dags att sluta, men inget händer då man själv inte ställt sig själv något ultimatum. Då blir de närstående "boven" för att dom inte lika lätt går att lura, trots att man lurar sig själv och ens eget samvete spelar dig ett spratt. Sen har vi den som är beroende av droger/alkohol som börjar gömma flaskor/burkar eller vad det nu är dom pysslar med. Men det som är mest komiskt är att man inbillar sig att omgivningen inte märker av det dom gör. Droger & alkohol är väldigt, väldigt svärt att gömma. Dina närmaste märker givetvis att du påverkas, ändrar ditt sätt att vara och hur mkt du än gömmer så är det ju inte själva antalet som är vad man ser utan personlighetsförändringen. När nivån ökar och doserna behöver bli större, & oftare är du inne i ett beroende du behöver hjälp med.

Men är det så lätt med självinsikt? Nej, naturligtvis inte. Men oftast har du någon nära dig du kan anförtro dig åt, det finns kliniker att söka hjälp hos, psykologer, kuratorer företagshälsovård mm,mm. Naturligtvis är det första smygaren måste gör, Att inse att det blivit ett beroende som måste hanteras. Men hur lätt är det. -jag äter ju bara si & så med godis, ok att jag har 10-20-30-mm kilos övervikt, men ngt måste jag väl ändå få unna mig? Är du den som ska förbjuda mig den endaste lasten, då jag annars gör allt rätt i mitt liv?

Ja, är du, jag den person som ska förbjuda ngn någonting? Naturligtvis inte, det är smygaren själv som måste komma till självinsikt och inse vad beroendet medför. Mår du dåligt, då är inte ditt beroende till gagn för dig, du måste ta tag i ditt liv. Hjälpen finns bara du söker den.

Så, smygarens beteende är fascinerande just pga hur vi människor försöker lura oss själva, hur våra hjärnor försöker manipulera vår egen kropp till att inte ta ansvar för det tempel vår kropp ska representera.

Vi måste helt enkelt börja inse att det vi gör och de tankar vi tänker påverkar oss, dagligen. Dags att börja vända de negativa tankarna till positiva, älska oss själva. Vara tacksamma att vi faktiskt blev födda till denna värld som vi får dela med så många andra.

Tänk när du gör något som fyller på din själ. För mig åker tankarna direkt till en skön promenad i skogen, fåglarna sjunger & kvittrar, vinden smeker min kind, solen värmer min kropp och glädjen över här och nu bubblar inuti mig, min själ mår gott. Eller då jag en varm sommardag kan få sitta på en sten, vid vattendraget och se när fiskarna gör små ringar på vattnet då dom försöker fånga en fluga el nåt. När vattnet pratar sitt bubblande språk och jag finner ett lugn, en frid inu min själ så jag kan få tårar i ögonvrån av tacksamhet över att jag får uppleva naturens under.
Ingen jag känner, eller har känt har någonsin kunna fylla min själs längtan så som naturen kan. Att sitta å meditera utomhus en varm sommardag, vad finns det som kan slå detta?

Tillbaka till powerwalk;

Powerwalk, vad är det egentligen?

Det är perfekt för mig/dig som tycker att vanliga promenader ger dig för lite, men som inte tycker om att jogga eller springa. Det ger dig en bra konditionsträning, ökar fettförbränningen och du stärker ditt skelett. Det är få skador. Självklart är det inte lika hög konditionseffekt som i löpning, men å andra sidan kanske det blir av istället om du tycker löpning är svårt.

 

Går man bara? Ja, en mkt rast promenad, precis i den takten du har just före du skulle börja springa. Använd armarna och böj armbågarna i 90 graders vinkel.

Genom att öka din steglängd och farten vid uppförsbackar kan du öka din puls rejält.

Det man rekommenderar i tid är att du går 30-60 min, naturligtvis beroende på din kondition. Men den ökar ju med tiden, om du går regelbundet. Försök att gå upp till en 7 km per timme, då håller du en bra fart. Jag själv har gått ca 2,7 km x 2  (5,4-5,6 km) varv som för mig tagit ca en timme, så jag känner att jag behöver öka takten något.

Så ut med er och gå, ta gärna med dig stavarna om du har några.

När du går (både vanlig gång och stavgång) bör du ha lätta skor på dig som stötdämpar.

Stavar/stavgång
Vid stavgång ska du ha en rytmisk gång där arm och fot på samma sida skjuts framåt samtidigt, det vill säga för arm vänster arm och fot och nästa steg höger arm och fot. Det finns olika rekommendationer på hur långa stavarna ska vara:

Om du håller armen rakt ned längs kroppen ska staven gå en decimeter ovanför armbågen.

Alternativt att du multiplicerar din kroppslängd med 0,7 för att få rätt stavlängd.

Stegräknare

Använder du stegräknare bör du gå 10 000 steg per dag. Ett jättebra hjälpmedel och istället för kilometer räknas de steg du tar. Bra peppning åt dig själv.

 

Förbränning
Hur mycket du förbränner beror på är individuellt samt beror på vilken teknik du använder. Men i genomsnitt vid en promenad på cirka 30 minuter förbränner
du 200 kcal. Så det är väl ändå bätter än att sjunka ner i soffhörnet =)

Idag blev det ett långt inlägg =) men jag varnade för att det fanns en del i huvudet nu.

Ljus, värme, Kram & Tjingeling


En mild måndag

Det blev ett läkarbesök och ytterligare sjukskrivning. Jag som ville gå och jobba, men jag erkänner jag är ju inte frisk. Har en enveten huvudvärk, stel i nacken och kan inte böja huvudet åt vänster sida, illamåenden, yrsel, täppt näsa samt fortfarande hosta...kan ju vara dumt att gå till jobbet då.

Nu är det vila och tillfrisknande som gäller. Fick inget nytt penicillin då jag är överkänslig, för att undvika mer migrän å magsmärtor. Så min doktor idag tyckte jag skulle försöka "rida" ut det med tiden.

Ja, dagen har bestått bla av telefonprat med Mor, syster å sonen. Det blir till att åka till Tunisien den 6 april =) 2012. Känns både skönt och pirrigt. Jag har ju stora problem med mat, men det kanske är jättebra mat där för just min mage? Att vara veg, laktosintolerant å med magbrock kan det bli en utmaning likaväl som ett himmelrike. Frukter, grönsaker å fisk, skaldjur kanske är toppen där =)

Sonen har fått sitt paket med kängor och mössa och han jublade i telefon =) Får väl anse att han vart nöjd. Nu ska jag bara skrapa ihop pengar till hans tågresa upp till Jul =) Men gubben är snäll å lånar mig en slant. Har ju slösat allt på Tunisien resan nu, då vi bokat den.

Dagens middag fick bli

Kycklingsallad

1 grillad kyckling, utan skinn
2 tomater
½ gurka
1 stor paprika
Isb. sallad
1 burk majs
1 bit purjolök
1 dl qinoua
1 dl räkor (hade det hemma)
1 mogen Mango (ej vår katt dock)
lite goijabär
lite pumpafrön
lite kikärter

olivolja och salladskrydda (kockens)

Vi åt mörkt vitlöksbröd till
MKT GOTT!!

Tänkvärt idag:

Sök inte meningen med livet

Hitta hellre ditt sätt att vara som ger dig en mening


Dagens myskisse kan konsten att koppla av:


Chanti


Ljus, värme, kram & Tjingeling

Halvbra

Igår var det farsdag. Så vi bjöd svärfar på mat (helstekt fläskfilé, ungsbakade potatis med rotsaker, gorgonzolasås) och kaka med grädde till efterätt. Men inser att jag lagar mat för de icke gormegommar jag hade önskat =) Jag står å lagar mat och förbereder för att det ska bli så gott som möjligt, och så sitter både gubben å svärfar å öser över aioli från flaska... suck! säger jag bara.

Igår hade vi strömavbrott, det är lite mysigt oxå. Vi tände nästan alla värmeljus och det blir så fint inne. Kolsvart utanför fönstret och grannarna sitter med något ljus, å hos oss blir det väl bortåt 30 st vi hann tända. Mysigt faktiskt, så länge man slipper frysa.

Min förkylning är inte borta ännu, så idag måndag ska jag tillbaka på VC och se om det finns ngt att göra. Är yr och har huvudvärk, hostan är kvar, dock betydligt mildare men febern kommer å går.
Svärfar skulle hämta mig å skjutsa mig till VC idag.

Det har gått från -6 till + 0,5 grader ute. All den vackra frosten har försvunnit. Men det är bra, gör inget om snön väntar lite =) i fjol fick vi den redan runt 9-10 oktober. så jag glädjer mig för var dag vi får vänta på snön.

Robert fyllde 25 år i Lördags =) Han fick lite presenter. Han fick en bordsgrill för 4 mackor av sin pappa å ett set med skruvmejslar =) han e så go, min son. Han blir så glad för allt han får. Mitt paket skulle han hämta idag, då han inte hunnit ta ut det i fredags, å på lördag var det stängt. Konstigt att dom har utlämningsställe på en järnaffär å inte på ica som har öppet bättre tider?! Ja,ja. Han får ett par kängor av mig, vilket han önskat sig samt at han fick ngt praktiskt för en vecka sen =) så jag tror nog han ändå blir nöjd.

Min helg har gått till att ligga å vila, dötrist med andra ord. Men vad gör man då man e krasslig? Hoppas att man snart e frisk, det ligger man å önskar sig.


Ljus, värme, Kram & Tjingeling

Ut & fiska

Inatt drömde jag en av mina underliga drömmar igen. Jag drömde att jag skulle ut och fiska med en man, Vi skulle till ett speciellt ställe vid en flod där det forsade, och var väldigt starka strömmar. Klädseln var viktig likaså spöet som hade många drag. Jag var rädd när vi tog oss utmed floden, dels för att ramla i och de hala stenarna. Och att jorden runt floden skulle ge vika av allt forsande vatten. Jag kom upp på en större sten där jag så kastade ut min rev, fick ett napp och fisken var så stor så jag behövde hjälp att få upp den. I drömmen var fisken en jättestor mal, och den fick tag om min hand med en av sina sugande "tentakler" Det gjorde ont och jag försökte få bort fisken, som då for iväg ner i floden igen. Vad kan denna dröm ha för betydelse?

Jag försökte leta och se i någon bok och på google men blev inte så klok. Men forsande vatten är antingen oroliga känslor (har med känslorna att göra) en varnings signal om upprörda känslor framöver eller berusande känslor, där man inte bottnar? kan även symbolisera sviken kärlek. fisk ska tydligen symbolisera att man blir alltmer medveten om sina djupare känslor. Klädernas betydelse hittar jag inget som riktigt passar in, då det inte var färgen i sig utan viktigt att ha bra kläder och stövlar.

Min egen tolkning, väldigt amatörmässigt då. Förändringar kommer att ske inom känslolivet, där jag kanske blir mer medveten om mina känslor, en del hinder på vägen men att hjälp finns i närheten.

Nu till nuet =)
Vaknade av kissarna 08.20 (? dom har sovit länge) Chanti var riktigt energisk och jamade högt. Jag har inte återhämtat mig riktigt ännu, har av någon anledning väldigt ont i nacken, stel på vänster sida sen i onsdags. Jag har försökt massera, bett gubben massera, vilat och haft värmedyna mot nacke hals. Men det släpper inte, vilket var likadant idag då jag vaknade. Igår hade jag ont i huvudet hela dagen så det var bara att ligga stilla i soffan. Läste igår på medicinen att biverkningarna från den kunde vara spänningar i huvudet och illamående. Typiskt. Naturligtvis tål jag inte medicinen för lunginflammationen, därför jag blivit så dålig, fått migrän mm.

Så, frågan är då... ska jag gå till VC imorgon eller blir det att jobba? Känner mig inte alls pigg men är läss att vara hemma å sjuk. Naturligtvis är det kanske bättre att kurera sig, för vad ger man om man går på jobbet å ändå inte orkar? Tror det ändå blir VC. Nu fick ni då ta del av min egen inre dialog... hehe

Igår då jag låg pall på soffan, plockade gubben ihop sakerna på altanen mm, det är ju bra innan snön kommer. Vi ska ju flytta så småningom, så att börja leta sakerna efter snön fallit är kanske inte det optimala.

Idag bjuder jag på lite fina bilder. Det är otroligt vackert ute just nu, med frosten på mark, träd, buskar =)utsikten, så vackert idagchanti nyfikenDimman låg över Arjeplog häromdagen

På tal om Fisk, så bjuder jag även på Laxpaj, som är en god GI paj!

Laxpaj
(ca 5-6 portioner)

Pajskal:
2,5 dl dinkelmjöl
100 gram smör
100 gram keso naturell

Fyllning:
200 gram rökt lax
2 st ägg
2 dl matlagningsgrädde
dill, finklippt
1½ dl riven ost

Gör såhär:
Hacka samman ingredienserna till pajdegen och tryck ut i formen.
Låt vila ca 1 timme i kylen.
Sätt på ugnen på 200 grader.
Grädda pajdegen i 15 minuter.
Låt svalna.
Skär laxen i mindre bitar, hacka dillen fint. Fördela lax och dill i pajskalet.
Blanda samman ägg, grädde och ost.
Häll över laxen och grädda i ugnen ca 25 minuter.

Jättegod och enkel paj som jag kommer göra fler gånger. Perfekt!


Ljus, värme, Kram & Tjingeling


25 år på lörda

Min älskade, kära, underbara, lite vilsna son fyller 25 år imorgon 2011-11-12

Så NEJ till alla hjärtekrossandes dag. Det var på fel datum. För den 12/11 är min sons födelsedag och var min jobbigast men lyckligaste dagen i mitt dåvarande 24 åriga liv =)

Min son är det bästa som kunde hända mig i mitt liv. Han har påverkat mitt liv väldigt mkt och säkert mkt mer än någon allra minst han själv kan föreställa sig.

Han är min största kärlek och egentligen den som varat under hela 25 år.

Min son är mitt barn, den person som är mig käraste och närmaste mig i mitt liv. Vi har en mkt bra kontakt och jag har fått ett å annat grått strå pga honom. Men det finns inget att ångra då det kommer till min son, kanske möjligen att jag själv önskar att jag gjort mer, hjälpt honom ännu mer och fått ge honom fler upplevelser.
Men som ensamstående mamma har jag utifrån mig själv och de medel jag haft ändå försökt göra mitt yttersta för min son.
Men visst önskar jag att den erfarenhet jag fått genom honom, hade kunnat getts mig tidigare för att på så sätt underlätta livet för oss båda under hans uppväxt. Jag ville så gärna ha en stor härlig familj =) och jag fick en son som var som ett helt fotbollslag. Så jag är så tacksam över att han kom till mig, min son.

Som förälder slutar man nog aldrig att oroa sig, vara där om sitt barn behöver ens hjälp och i min sons fall så kan jag fortfarande hjälpa honom trots att han är vuxen. Men det som glädjer mitt modershjärta är att han ber om min hjälp. För mig är det lika med att även han vädesätter vår relation.

Jag tror dock att många kan känna sig lite besvärade/irriterade över vår relation. Ibland kan det säkert bero på ren okunskap eller att man inte vill veta om saker å ting utan man har egna åsikter. Livet ger oss olika redskap att hantera saker och ting, och jag fick min son. Utifrån honom har jag fått lära mig mkt om människor, förhållningssätt, kärlek, svårigheter, motstånd och tillit. Han har varit navet i mitt liv under sin uppväxt, så det har även gett mig stor insikt i mig själv, vem jag är, mina åsikter och hur jag önskar vara. Genom min son har jag även lärt mig stå upp för honom och senare för mig själv.

Många har liknande upplevelser och en del tycker att dom har liknande upplevelser trots att de inte haft min sons problematik. Att försvara ens åsik, ens sons beteende kan ibland bli väldigt frustrerande. Men ibland kan det oxå vara skönt att höra att vissa saker är som alla andra.

Nu fyller han 25 år och jag hoppas att han snart ska finna sin väg i livet. De sista 2-3 åren har nog varit ett sökande och jag hoppas han kommit till insikt om saker och ting i sitt liv.

En dikt till dig

Jag försökte bestiga de högsta bergen
för att bereda mig för framtiden

Simmade i det djupaste vattnen
och lärde mig se under ytan

Vandrade i de djupaste skogarna
för att nå mina sinnens kärna

Besökte himlen för att komma
närmare meningen med livet

Jag fyllde vardagen med ord
Fraser med ett innehåll
och funderingar sökte svar

För att kunna ge det till dig
Då du växte oppJag grattar honom av hela mitt hjärta.

Så såg han ut som en liten kille.Och den här dagen fyllde han ett årJa, på den tiden var hockyfrillan mode (jag på bild) och min kära son
var nog bara klipp för att inte vara så långhårig, även kallad pottfrisyr. Han har ett otroligt tjockt hår, även idag.Hoppas tårtan du gör blir riktigt god och att du får gäster som uppskattar dig.

Hade jag haft pengar över så hade jag stått på din tröskel imorgon och kramat dig för allt vad du är värd min son.
Tyvärr får jag sitta 100 mil bort och önska att jag var så mkt närmare.

HIPP HURRA FÖR MIN ÄLSKADE SON

Ljus, värme, kram & Tjingeling

2011-11-11

Idag är det skifte till the Aquarian Age  =Vattumannens tidsålder. Det finns många dimensioner i radikal förändring av denna tidsålder. Människor överallt pratar om det, gör förutsägelser eller avslöja den. Någon är av meningen att övergången blir som en katastrof eller slutet på världen, andra som en ny början, och ytterligare andra som en tid av osäkerhet och oförutsägbarhet.

Vår livsstil är att ändra sin känsla för tid, rum, släktskap och relevans.

Fem sutras för Vattumannens tidsålder av Yogi Bhajan
1. 1. Recognize that the other person is you.    Inse att den andra personen är du.
2. 2. There is a way through every block.        Det finns en väg genom alla block.
3. 3. When the time is on you, start, and the pressure will be off.           När tiden är på dig, börja, och trycket kommer att bli av.
4. 4. Understand through compassion or you will misunderstand the times.             Förstå genom medlidande eller du kommer missförstås genom tiden.
5. 5. Vibrate the Cosmos. Vibrera Kosmos. The Cosmos shall clear the path.           Kosmos ska bana väg.

To Aquarian Age till Vattumannens tidsålder

Själv trodde jag att detta datum skulle vara förknippat med ett giftemål i mitt eget liv. Men nej, det var inte så och det blev inte så. Dock är vattumannens tidsålder den tid av förändring, så kanske är det nästa år 2012-12-12 som är mitt datum?
Hade en förhoppning om att bli gift före jag fyllde 50 år, men då måste man vara två som vill =) Friaren lyser med sin frånvaro. Och till sommaren når jag åldern av 50 år. Vart tog åren vägen? Kan man ju fundera.

Karaktär Vattumannens tidsålder enl. Yogi Bhajan

• Intellekt är inte tillräckligt. Vi behöver en ny relation till intuition, känsla och instinkt.
• Information är inte tillräckligt. Inte heller är kunskap. Vi behöver visdom.
• Lärande är inte tillräckligt. Vi måste lära oss att lära.
• Komplexitet ökar liksom vårt behov av att hantera det.
• Detta är en ålder av paradox - mer global och mer individuell med färre gränser och mer krav på politisk separationer.
• Allt är snabbare och vi har mindre tid. Vi behöver mycket mer kärlek och enhet för vi har mer rädsla och enorm osäkerhet.
• Vi kräver en försoning och integrering av den andliga sidan av livet med den tekniska och materiella sidor - en andlig kondition för att känna av värden och mening.
• Varje åtgärd vi vidtar måste anses ekologiskt och globalt eftersom varje person påverkar, direkt eller indirekt, stora nätverk av människor och andra levande varelser och platser.
• Förändring och lärande är kontinuerlig och livslång. Vi måste upprätthålla mentala, emotionella och fysiska flexibilitet.
• Uthållighet och konstant prestanda är den gemensamma riktmärken för att bedöma alla människor och deras arbete, och behovet är att gå inåt och regenerera.


Ljus, värme, Kram & Tjingeling


kärlek?

Som utbildad yogalärare lär jag mig mkt av min mästare Yogi Bahjan. Här får du läsa vad riktig kärlek är. Naturligtvis tar du till dig det som känns bra eller så struntar du i det. Själv har jag fått en hel del insikter ang kärlek.

“If the entire divinity and domain of God sits in the heart of a person, and his longing becomes timeless, then man can develop the capacity to love.”

Om hela gudomligheten och domän inom Gud sitter i hjärtat av en person, och hans längtan blir tidlös, då kan man utveckla förmågan att älska

“Love is a process in which ego is lost and infinity is experienced.”

“Love is a creative energy, an experience of one’s Self within oneself. Love knows no pain—no sacrifice is too much for it. Love is an absolute one-pointed state of mind, focused on the well-being of the other person, who is called lover or beloved.”

“In love we honor. In love we grace people. In love we support. In love we sacrifice. In love we give. In love we elevate. In love we pray.”

“Human love is for one thing only: to love your soul. The Infinite world around you will be in love with you.”

 

”Mänsklig kärlek är endast en sak: att älska din egen själ. Den Oändliga världen omkring dig kommer att bli kär i dig. "

“Man has to live in love—love which is not lust. Love where there is no possession, no slavery of another person. Love which is a giving. Love which is for the sake of love. Love which lasts forever. Love which is a total sacrifice. Love which is more than the grace of God itself. Love which gives a halo around the face of the person. Love through which one can see God in the eyes of the person. Love with which the body shines, the words become sweet, and the communication is absolutely beautiful. That love for which one sacrifices his own life to save a little bit of injury to another person. That love with which one pleasantly and peacefully takes all the pain in his heart to redeem another fellow being. That love can only flow when one knows how to tune into that universal God.”

“The game of love means to identify ourselves as Infinity, not as an individual—that’s the difference. It’s a huge difference, you have to understand today. You cannot identify yourself as an individual. You have to become a very simple, solid, neutral, well-mannered, and loving person.”

“Love is the experience within one’s self of one’s own selflessness; that’s why love is God.”


”Kärlek är den erfarenhet inom sig själv, av din egen osjälviskhet. Det är därför kärlek är Gud”


“Love is the most secure place in an individual. It is very secure, very deep, very curative healing. It has no pain. It’s not limited. The highest state of security of an individual is when a person is in the state of love. It is a consciousness which can penetrate through anything for that thing and nothing can penetrate it.”

“When you feel and experience selflessness within yourself and you can vibrate for someone, then you are fulfilled with love. This is the highest state of individual consciousness.”


"När du känner och upplever osjälviskhet inom dig själv och du kan vibrera för någon, då är du uppfyllda med kärlek. Det är det högsta tillståndet av individuellt medvetande"

 


Mörka mornar- nytt tankemönster

Dags att bryta negativa tankespiraler... negativa tankar skapar negativ hälsa.

Så nu är det nya tider som gäller. Har legat i 1,5 dygns migrän, vilket har tömt min kropp ut&in. Jag har varit förskonad från min svåra migrän under en längre period, så den kom som ett bombnedslag.
Om man vill ha en nära döden upplevelse, då rekomenderar jag migrän. När man tror att hjärnan ska explodera och man önskar man kunde göra hål i huvudet för att den ska få plats... jag lovar, ingen positiv upplevelse.

Först nu i e.m har jag börjat kunna vara uppe. igår gick jag aldrig upp ur sängen, inatt runt 04.00 tog jag min sista migränspruta. Har haft yrsel och mått illa även hela dagen idag. Min lunginflammation känns bättre, för migränen har tagit all focus.

Nu ska jag börja mitt nya mera positiva liv. så detta ska jag göra, hur gör du?

Hur skulle mitt/ditt liv se ut om jag/du antar perspektivet att ”jag” är en härlig person som är nyfiken på livet?

Dags att våga och utmana mig själv!
Mod. Kliv utanför komfortzonen och jag ska våga det jag inte trodde mig våga. Det kan vara obehagligt men jag kommer antagligen att landa med båda fötterna på jorden. Om jag tar små steg så känns det bättre, men jag ska utmana mig själv! Nu ska jag sätta upp ett utmanande mål, för mig själv just nu! Jag ska skriv ned det och dela det med andra. Bestämma mig för att göra något denna vecka som främjar detta mål.


Sätt gränser.
När andra personer kliver över mina gränser är det oftast för att jag själv inte har satt upp tydliga gränser för omvärlden. På vilket sätt låter jag mina gränser överskridas i nuläget? Konsekvenser av att våra gränser överträds är t ex energiförlust, offerkänsla, dålig självkänsla, depression och känsla av att bli kränkt. Jag ska fundera på vad gränser är för mig? Och jag ska skriv ned 5 gränser som jag skulle vilja sätta upp gällande mig och som inte får överträdas! Hur ska/kan jag agera och kommunicera mina gränser till andra?

STOPP!
Vi har alla en negativ röst som hackar på oss och håller oss tillbaka. Den hindrar oss från att våga satsa på våra drömmar. Om eller när rösten plågar mig, ska jag säga STOPP till rösten. Dags att bryta negativa tankar om mig själv. Nu är det positiva tankar som är gynsamma för mig. När de negativa tankarna är ihärdiga, dags att bryta hela situationen och gör något helt annat. Jag gör en annan aktivitet som kräver koncentration.

Gör en bra sak för mig själv varje dag.
Nu ska jag ta hand om mig själv! min själ och din kropp ska få sig en boost. Det kan innebära att jag tex går en promenad i vackert väder, unnar mig en välluktande body lotion, tar ett skönt varmt skumbad (blir då vi flyttat till nya huset), slappnar av och lyssnar till härlig musik, avsätter tid för att motionera, kanske börjar dansa zumba =). Använder min fantasi! Allt som bevisar för mig själv att jag är viktig och att jag faktiskt tar hand om mig själv och är bra.

Dags att skriv en bekräftelsebok!
Nu skapa jag en bekräftelsebok där jag varje dag skriver ned allt positivt som hänt den dagen, saker du har gjort eller sagt som jag är nöjd med, saker jag är tacksam för i livet, positiva kommentarer jag fått av andra, mina framsteg närmare mina mål. Love bomba mig själv!

Att förbättra min/sin självkänsla är en längre process som kräver tålamod och ihärdighet. Det är en färskvara som behöver arbetas med kontinuerligt. Det är som att äta, bara för att du ätit en gång så kommer du inte för alltid att ”vara” mätt. Om jag håller arbetet levande och i gengäld får jag ju njuta mer av livet!

Idag på f.m var det otroligt vackert utanför fönstret, solen sken och tempen visade -6 grader och frosten låg vackert över hela marken. Men på e.m kom dimman, suck.

Tänk vad man känner när man är sjuk
Så dagens tänkvärda: Ta vara på livet, det ska levas här och nu! Väntar du kan det gå dig förbi.

Ljus, värme, Kram & Tjingeling


Löst musterium

Har inte sovit mkt denna natt heller pga min jobbiga hosta. Så med sprängande huvudvärk mm fick jag så ringa mig sjuk idag igen. Suck! Jag har inte råd eller lust att vara sjuk längre. Jag vill tillbaka på jobbet.
Men pga hostan ringde jag VC och fick en tid imorgon, kolla så det inte satt sig i lungorna.

Vid 09.00 imorse kom gubben hem med en musfälla, så nu ska vi väl få bukt med detta problem. Två kissar + en mus som husdjur helt plötsligt. Hangillrade fällan under frysen där det har låtit mest, och efter 45 min var den fångad och dog en smärtfri död (tycker inte om att djur plågas, så jag är glad att det gick fort och den inte hann plågas) Även om jag inte var sugen att ha en vild skogsmus inne så får man ändå, om man nu är tvungen att döda ngt göra det effektivt utan att någon behöver lida.

Som ni förstår var det en skogsmus, inte så stora som tydligen Mango tagit in. Musen hann väl slinka in under frysen i ett obevakat ögonblick. Han brukar ta in möss till Chanti, antagligen för att hon ska få träna sig att jaga, då hon mest är inne =) omtänksam storebrors kisse det där.

Idag kom det paket igen, nu var det en tvättho och kranarna till den i tvättstugan och kran till köket. Sen kom även ett julpaket jag beställt, jippi. Det vart kanonbra =) är nöjd och glad för det.

Jag har letat resor idag, vi ska ju leta resa och åka med Mor till solen då hon fyller 80 år. Tur vi har sån pigg och alert mamma. Vi blir inte så många, 6 är vi än så länge, så några iaf. Jag hittade en resa till Spanien, med flyg fr. sthlm t&r, hotell under 1 vecka för 3800 är ju ett bra pris. Så imorgon kanske det blir boka av.
Vi har pratat om att göra en gemensam resa till å från under säkert en 10 års period, å nu blir det antagligen av.

Jag satt i en telefonkö idag 1.40 h. Kom ändå aldrig fram! Så jag ska fortsätta imorgon och se vad som sker.

Annars har dagen gått sin gilla gång, Beijer ringde från Luleå ang vår långa köksbänk. Han skulle kolla vad fraken kostade, men om vi kunde hämta den då den kom fram till Arjeplog? Och det kan vi ju göra, då slipper vi en utkörnings avg.
Det går bra för svärfar i huset med panelen i yogarummet. Han hade haft besök igår och dom tyckte det vart ovanligt men fint =) Men det är ju klart, det är inte traditionellt utan utifrån mitt tycke å smak. En del kommer nog att tycka nej å en del ja, inte så dumt =) Det viktigaste är att jag känner mig nöjd, för det är mitt yogarum.
Jag hoppas ju givetvis att alla som kommer och yogar finner ro i mina panelbrädor.

Idag var det halv 8 från Luleå, hoppades att det var med någon man sett, men nä. Men ändå kul att dom gett sig ända upp till Luleå för att spela in =) Något jag tycker är lite trist med alla menyer är att var och varannan har denna rödvinssås till sina kötträtter. Långtråkigt. Och det hade varit trevligt med ett vegetariskt halv 8 program, kanske blir i framtiden? Då är det ju roligast om alla fyra gör veg mat. Någon gång har en vegetarian varit med, men dom andra åt kött vilket inte i mina ögon blev "rättvist". Säkert gott, men de som äter kött har väldigt svårt verkar det som att tycka och erkänna att veg mat kan vara gott. Jag vet!

Nä, nu är det sängen som lockar. Kan bara säga att gårdagens soppan blev dagens mat, å den smakade ännu mer och var tom godare idag när den fått gona till sig i kryddorna. Så om du missade mitt sopprecept igår, titta på det och om du vågar, gör den =)

Dagens tänkvärda:

Lev livet idag, så som du vill att det ska bli imorgon

Glöm inte; De tankar du sänder till universum, gör avtryck och du får det du drar till dig. Så kom ihåg att tänka positivt, så blir ditt liv mer positivt.

Ljus, värme, Kram & Tjingeling

mus...stiskt

Idag när jag klev upp hittade jag spår av Chantis hmmm avföring (diarre) på golvet. Så jag kollade hennes bakdel och mkt riktigt, hon var inte fräch därbak, stackars liten. Så jag fick börja med att torka upp och ge kissarna mat. Sen släppte jag ut Mango och fick börja med att städa i badrummet. Ut med kattlådorna i hallen och bort med mattorna, ta in Chanti i badrummet, leta reda på schampo och ställa in vattnet.

 

Chanti anade oråd då jag började spola, men hon är nyfiken å kom närmare duschen. Så jag fick hålla i henne och duscha henne, sen tvätta å lite mer vatten. I slutet var hon riktigt sur på mig, försökte smita hela tiden. Inte lätt att duscha henne, för hon gillar verkligen inte att bli tvättad & fasthållen min lilla älskling. Men vad göra? Hon klarar nämligen inte av att få bort skiten då hon är dålig i magen. Hon har ju en väldigt stor yvig päls.
Sen torka henne och försöka få henne glad igen med godis och fjäsk =) inte lätt att ha en primadonna i huset.

 

Idag är jag snörvligare än någonsin, hostan är jobbig och näsan rinner. Dubbel suck!

Gubben låg länge och vi kom överens om att det inte blir jobbardag i huset utan vara hemma å kurera oss. Vi åkte dock en sväng å tittade då svärfar satte upp panel, och jag skulle gärna kavlat upp ärmarna och börjat måla. Men, frusen och hostig tyckte svärfar att vi skulle strunta i målandet och bege oss hem igen. Panelen ser jättebra ut, längtar tills det rummet blir klart =)

Då hoppas jag att jag får inviga mitt yogarum med yogaklasser efter jul, jippi.
Jag önskar att många kommer och provar på yoga eller tar en massage hos mig då vi är klara.

Idag efter besöket i huset satt jag och bläddrade i en tidning vid köksbordet, tuggade på en macka och myste med en god kopp te. Då hör jag mysiska ljud under frysen...hm, ropar på gubben, -kom å lyssna, inte kan det där vara från frysen frågar jag honom. Han lyssnar oxå, ler och säger -nä, vi har nog råttbesök. Uch nä... Vi vet ju vem den ansvarige för såna besök är, jo...Mango vår råtterkiller. Ibland e dom inte döda då han kommer in med dom. Suck. Gubben hämtar dammsugaren och ficklampa, han ser inte råttan men det finns råttskit under frysen. Vet ni hur äckligt det är. Jag skriver råtta med det kan även vara en av skogsmössen han brukar ta in. Vi har inte sett den ännu. Så vi måste införskaffa en råttfälla, trots att det bor två katter i huset. Hm...

 

Idag var jag sugen på soppa, så idag blev det en fisksoppa, lite lagad på en spik. Ta det jag hade hemma. Men oj, den blev riktigt god kan du tro! =)

 

Ni kan få mitt recept, om jag kan kalla det så då det är hemmasnickrat?

 

Jag var ju å handlade i fredags och köpte hem räkor, så jag tänkte det får bli något med laxen jag hade hemma å räkorna.

 

Evas hemsnickrade lax-räksoppa

 

2 laxfileér (såna portionsbitar som finns på affärn)

150 gr av räkorna

1 purjolök eller 1 röd lök (idag blev det blandat då jag bara hade en ½ purjo)

½ paket babyspenat (hade jag i frysen)

5 dl vatten och 1 fiskbuljong

1 msk citronsaft + 2,5 dl vatten

1,5 dl vispgrädde

3 små potatisar

1 tsk salt

1 krm svartpeppar

1 krm curry

1 nypa (½ kryddmått ich) cayennepeppar

 

Skala potatis, skiva purjolök/lök, tina bladspenat och fräs lök & spenat i 1 msk riktigt smör. Häll på 5 dl vatten & buljong och lägg i potatisen du skalat och skurit i bitar, låt koka 10 min.

Krydda, häll i laxen och grädden, citronsaft & vatten låt puttra ytterligare 5-6 min.

Lägg i räkorna innan du serverar.

 

Servera med ostmacka, blev mums =)

 

Eftersom dagen ändå snart e slut, iaf är jag rätt slut, så ska jag slänga mig på soffan. Mätt efter en god soppa och trött av en envis förkylning.

Hoppas ni haft en trevlig helg och tänt en hel del ljus, det har jag.

 

Ljus, värme, Kram & Tjingeling


Ett ljus för själarna

Alla helgons dag är en kristen högtid som firas till minne av kyrkans helgon. I Sverige är alla helgons dag en allmän helgdag Efter motioner i Sveriges riksdag om att öka antalet helgdagar under hösten flyttades alla helgons dag 1953 till lördag, och oftast lördagen på vecka 44.

I anglosaxiska länder motsvaras Alla helgons dag snarast av halloween – en förvrängning av det ursprungliga All Hallows' Eve (alla helgons afton) – med barnupptåg av olika slag, en sed som sedan 1995 vunnit viss spridning även i Sverige. Men motsättningar inom kyrkan har gjort att man traditionellt firar numera Halloween den 31 oktober, med andra ord en fast högtid, liksom våra jul- och nyårshögtider. Och all hegona helg den första lördagen i november.

 

Under hallowen brukar barnen då vara utklädda till allehanda onda väsen: häxor, spöken och liemannen. Detta ska symbolisera de onda andar som följt med upp vid årets skörd. Så länge jorden varit orörd har allt varit frid och fröjd. Men så kom skörden och jorden blir då oroad. Inte bara våra kära anhöriga som lämnat oss under året kommer upp som goda andar, utan även de onda frigörs vid skörden. Därför ställs pumpan fram för att mota bort de onda andarna från våra hem. De onda andarna avskyr allt med ljus, såsom solljus eller skenet från eld. Därför är det viktigt att tända ett stearinljus (värmeljus) för att att fullborda effekten och det kompletterar på så sätt hela stämningen.

Så med dessa ord, hämtade från självaste Wikipedia (den fria encyklopedin) förhöjer jag denna all helgona helg, med en fin bild!Tänd ett ljus för de nära och kära, de som en gång var ibland oss som vi nu bevarar i våra hjärtan och i våra tankar. Detta är eran helg.


I Allhelgona aftons timma
Vi våra älskade & saknade minnas.
Tusentals ljus har tänts
Många vackra tankar sänts.

En minnesdag som denna,
Extra vi sorgen känna.
Även en tacksamhet så stor,
att just vi fick dig så väl känna

Det är kallt och tomt.
Sorg, & saknad kan göra ont.
Men tiden kommer att läka såren
och det blir lättare med åren

Kärlek till dig, er som här på jorden vandrat
Kärlek över att ni för denna tiden stannat
Kärleken håller oss vid liv
Och vi återgäldar den med ljus och tankar

************************************************* @

OCH ibland är det så att man råkar ut för massor av förkylningar så att det känns som om man aldrig blir frisk. Alla ni som har barn på dagis eller jobba med eller nära barn vet säkert precis vad jag talar om.

Eller så är det så att ens immunförsvar är efter många förkylningar eller annat så nedsatt att man blir sjuk av det minsta lilla nysning i ens närvaro.

Även humöret har varit aningen påverkat och är fortfarande. När jag inte kan göra det jag brukar göra, eller vara den glada/positiva person som jag faktiskt är, för att jag är trött av hosta & förkylning, mensvärken har varit svår, menisken i mitt knä har värkt att jag inte orkar att le… då finns det bara en önskan…

Dagens tänkvärda:

”Den friske har många önskningar – den sjuke har blott en…”


Önskar er alla en trevlig helg!

Ljus, värme, kram & Tjingeling


utbjuden

Idag e det fredag, ledigt. Så vi sov lite längre, själv för att jag är ganska förkyld och hostar ngt grymt. Det låter lustigt i min andning, aningen rossligt. Jag steg upp 8.30 och kissarna steg genast upp med mig, konstigt att dom inget väsen gjort? De brukar inte sova så lungt då klockan tickat över 06.00
Iaf fick dom sig lite i magen å Mango ville som vanligt genast ut efter maten.

Vi åkte till huset runt 11.00 efter att jag pratat lite med Mor i telefon. Vi spelar ju DD på V.75 så jag fick veta vilka hästar vi skulle spela på. Sen lite prat om ditt å datt.

Vi åkte först till Granns (järnaffär) här i Arjeplog och köpte panel till mitt yogarum, blir nog bra =) Jag köpte även tapet till gästrummet. Har haft lite tapetångest, helt enkelt varit lite läss att leta tapeter. Men jag hittade tre jag gillade, gubben fick tycka till så vi valde en av dessa till gästrummet. Samt att jag valde en tapet jag måste ha till yogarummet oxå, för att taket är inte helt rakt, så då blir det inte fint med panel på två väggar. Till gästrummet blev det en ljus tapet, samt en brun enfärgad. Så det blir även där två olika tapeter. Så nu har vi det i alla rum =) blev bara så...

Idag blev hela förrådet målat, gubben å svärfar började sätta upp lite panel och höll på lite på sin kant. Ca 15.30 åkte vi hem och duschade, klädde upp oss lite, vilket inte hör till vår vardag precis. Den består mest av myskläder eller målarkläder =) Men det är trevligt ibland att måla sig och ta fram något annat ur garderoben än munkjackor å mysbyxor.

Sen skulle vi ju ut å äta med svärfar, blev ju lixom utbjuden av gubben och eftersom svärfar hjälpt oss otroligt mkt tyckte vi det var rätt att bjuda med även honom. Vi fick skjuts idag av gubbens arb.kollega... så slapp jag köra idag. Vi skulle gå på Harrys, så vi åkte dit, men där hade dom stängt för säsongen? Men skulle öppna igen om två veckor. Så då pkte vi till Hornavans hotell och kollade om det var öppet, men nä... Då tyckte svärfar att vi åker till pizzan...Suck! tänkte jag. Men dit begav vi oss, miljön är helt ok där, men var skeptisk till att äta pizza när jag var sugen på ngt gott. Men glatt överaskad blev jag då dom hade röding på planka, entrecote åt gubben å svärfar =) Vilket var det vi beställde.

Det var riktigt gott och vi blev mkt mätta å belåtna. Gubben bjöd idag =) han e bra snäll ibland (ganska ofta faktiskt) Vi åkte hem efter att ha suttit och pratat ett tag, då det var lugnt på pizzerina. Här i Arjeplog har dom inte riktigt förstått att hallowen är den 31 okt inte på all helgona helgen. Men, men... Iaf ska dom ha ungdomsdiscko med hallowen tema i helgen.

Igår såg vi filmen om spartacus, slaven som gjorde uppror i Rom under romartiden. Filmen var riktigt bra. Tyvärr var inte tv serien lika bra, för mkt dataanimering. Det vart helt enkelt inte bra. Tyvärr läste jag att TV-stjärnan Andy W som spelade spartacus avled i sept 2011 efter en tids sjukdom (canser) i hemstad Sydney, Australien och blev endast 39 år gammal. Han såg riktigt bra ut och det är ju fruktansvärt att gå bort i så unga år.

Hedrar honom med en bild:


önskar mig en drömtydare

Jag å mina underliga drömmar

Drömde inatt/morse att jag skulle på fest med min i drömmen dåvarande kille/pojkvän, som i drömmen var smal & kort och ganska frånvarande som pojkvän och själv var även jag i mina drömmars skal och i 30 års åldern. Det jag kommer ihåg började som en tävling, man skulle få flera frågor mm, jag var inte med i själva tävlingen men i drömmen var det två familjer med som jag ”känner” föräldrar till barn på dagis. Ett av barnen var också med i tävlingen och man stod lixom ute och tittade på dom. Det ena paret hade flyttat till 320kvm stort hus och lämnat sitt gamla hus som nu höll på att renoveras (grannens hus, hon går i min samiska klass å har barn på dagis) men det var inte utseende mässigt hon… iaf så skulle hon visa sin väninnan huset och väninnan skulle bära henne inne i huset? Men det hela övergick i en fest som jag å min pojkvän skulle gå på. Jag hade klänning å höga klackar, han lämnade av mig vid festen men själv var han tvungen att sticka iväg någonstans, så han blev försenad och där var jag själv på festen med hans vänner som var mig helt okända.

Men folk var mkt trevliga och jag satte mig vid ett långbord och pratade. Festen hade även tillgång till ett typ tivoli där man kunde åka bergodalbana. Min pojkvän hade haft en kort jacka på sig då han lämnade av mig, vilken han gett till mig, då jag var lite frusen. Denna jacka satt jag å hade på mig vid bordet då en av hans vänner bredvid mig säger (kvinnlig) Jasså har du den där jackan nu, jag hade den till jobbet (dagis) idag å en av barnen fastande med sitt hår i en av knapparna, hon skrattade. Samma vän med sin kille skulle och åka karusell och jag följde med. Vi satte oss och jag satt längst bak. Vi åkte iväg utför och det killade jättemkt i min mage så skrattet bubblade upp, dom andra var helt knäpptysta. När vi kom ner log alla och sa, samma visa en gång till och vi åkte ännu en gång, trots att det börjat regna, men vi fick regnkåpa över vagnen och paraply i handen…

Drömde om vatten häromdagen och den ena konstiga drömmen efter den andra.

Så vad sker egentligen i mitt liv? Jo, vi renoverar och ska flytta till ett nytt hus, min sambo kan vara lite distanserad emellanåt och jag funderar ständigt på vart min liv är på väg. Hallooo, borde jag inte redan varit väldigt säker på detta, alltså vart livet är på väg, halva har ju redan passerat. Men nä, så är det. Jag vet inte, ska jag inte veta, eller är det så för de flesta? Man väntar på att det undermedvetna styr en rätt men jag vet aldrig när det är rätt eller fel. Ja, dagens djupigheter avslutas härmed.

Jag ska till huset och måla, vi ska köpa panel till mitt yogarum och jag och gubben är konstant ej överens om hur just mitt yogarum ska se ut. Men, jag hoppas på en lösning och att han ska förstå att det ska vara mitt krypin. Om vi en dag skulle gå skilda vägar, får han ändra precis som han vill, anser jag. Ok, han betalar all inredning, jag vet! Så...får väl kompromissa då...

Ljus, värme, Kram & Tjingeling


Att inte tävla...

The times goas by... Inget speciellt händer å sker och jag är nog inne i en bloggtorka. Jag har jobbat 2 dagar och har tagit en semester dag imorgon. Vilket känns tur då jag fortfarande hostar så jag tror lungorna ska kollapsa. Suck! Pratade med min syster i söder och hon har haft sån tinnutus, pip i örat jättelänge så hon la sig i migrän igår. Hon skulle gå till doktorn, lovade hon. Sen hade hon slagit ögonbrynet i hundburens lås, så det fläkt upp en bit å höll aldrig på att sluta blöda. Hm, frågade om hon skulle behöva sy, men det trodde hon inte. Men även om det var så, är hon dålig på att ta sig till doktorn.

Imorgon kanske vi ska gå ut å äta med svärfar på Harrys. Mmmm, det ni, vi har faktiskt Harrys i Arjeplog. Men inbillar mig att det är inte lika hög standard som i övriga Sverige. Varför, jo,ja Frasses bor vägg i vägg å frasse kunder kan gå in på Harrys å sitta å äta dagtid. Så det har liksom tappat sin pondus, tycker jag. Har ju säkert att göra med att ägaren äger båda ställerna =) då kanske det inte är så noga?

Gubben kom nyss hem och även han ska ta sig en dag ledigt imorgon. Kanske får vi lite gjort när vi båda är lediga?

Nu ska jag gå å ta tag i disken å efter detta ska jag åka å handla mat...brr, så trist. Men det är verkligheten här och nu =)

Dagens tänkvärda kan jag iof bjussa på.

Ingen kan vara bättre du, hur mycket de än försöker.

Det innebär inte att du inte kan bli mer än du redan är.

Det innebär helt enkelt att du inte tävlar med någon.


Ljus, värme, kram & Tjingeling Vad gräsligt...hehe, våran nya rutchkana på jobbet...nä, skoja bara...Husiiit

Huset tar en hel del tid nu, det ska målas och rivas gamla tapeter. Så nu finns ingen tid till annat i våra liv. Förutom sonen då, hans papper som jag måste komma tillrätta med =) Men vill givetvis att han ska ta sig upp på fötter igen.

Jag slänger in lite bilder då jag fört över från kameran, ni får tåla er tills dess.

Imorgon jobb, jobb å jobb. Idag ingen samiska då det är Lov?? ja, för skolor å de som har möjlighet att vara hemma.
Själv har jag en elak hosta, atjoo eller husiiit (prosit) så igår var jag på apoteket för hjälp... men hon sa att det inte fanns så mkt att göra åt. Men köpte en bisorvon ändå å hoppas att jag ska få mig lite sömn??kanske...inte inatt dock.

Idag regnar det, jättetrist. Hellre minus 0-5 grader än regn...blä.

Vet ni om att arbetsförmedlingen kan vara ett riktigt ugglebo, inget ont om ugglorna men åt ruggugglorna som jobbar i Svenljunga. Inte lätt att tas med dessa. Skrev faktiskt åt arbetsmarknadsverket igår, å tycker dom borde kolla upp AF, hur dom kan behandla människor. Suck! Så ja, fortfarande är det en stor Diss till AF.

Jag vet ju av egen erfarenhet att byråkratin finns där, men vid behov kan man ha empati å hjälpa lite över de byråkratiska staketen.

Så, jag kämpar vidare med son å pappersekersisen å hus mm.

Dagens tänkvärda;
Det finns inget annat utgångsläge än där du står just nu... så sant 

Ljus, värme, kram & Tjingeling

RSS 2.0