svamp...-socker

Candidan finns i oss naturligt, men kan vid för mkt "näring" av dålig kost, socker mm bryta ut till ditt värsta monster... Har du koll på din svamp?


För att Candidan ska få fotfäste måste kroppens egna motståndskrafter av någon anledning vara nedsatta. Om tarmbakteriefloran har rubbats på grund av sjukdom, antibiotikakurer, såsom cortison, cytostater, oavbruten användning av p-piller osv. Kvicksilvret i amalgamplomberna, tillsammans med andra miljögifter, befrämjar ytterligare övertillväxten av jästsvamp.

 

En riklig användning av socker, vetemjölsprodukter samt "skräpmat" är direkt näring för jästsvamptillväxten. eller av andra orsaker, kan balansen återställas igen av organismens egen kraft, om motståndskrafterna är de normala.

 

Men en ofta upprepad eller kontinuerlig medicinering vid kroniska sjukdomar, långvarig stress, hög konsumtion av raffinerad- och svårsmält kost, samt gifterna i vår omgivning gör att kroppens försvarssystem försvagas.
Det första tillståndet kallas för primärfas och det andra tillståndet för sekundärfas av Candida. Om en primärfas inte återgår till den normala bakteriebalansen igen, kan den utvecklas till en sekundärfas som kräver behandling för att kunna hejdas.

För candida i primärfas, med lindriga eller tillfälliga symptom som funnits en kortare tid kan en "lättare" och kortare behandling vara tillräcklig för att återställa tarmbakeriebalansen.

 

Candidasyndromet. Den stora kontroversen!
Det finns en rad rapporter om att eliminering av Candidasvampen med nystainbehandling, sockersvält, undvikande av produkter med jästämnen (bröd, öl, vin, svamp, jordnötter) och användande av probiotika har lindrat eller botat sådana tillstånd. Skolmedicinen (Petrini 2003) förkastar dock i regel dessa teorier och förnekar ofta att ett ”Candidasyndrom” verkligen existerar. Man menar att det helt saknas vetenskapliga bevis.

 

Ofta, menar man, rekommenderas behandling utan att man undersökt om personerna har ökad förekomst av Candida i tarmen. Candida försöker städa undan gifterna och blir då ofta sjuk själv. Candida omvandlas då till en aggressiv form som kan penetrera tarmväggen och ta sig ut i blodomloppet. Genom sin ämnesomsättningsprocess släpper Candida massor av toxiner när den är i sin aggressiva form.

 

När Candida kommer ut i blodomloppet kallar man det systemisk Candidiasis. Väl ute i blodomloppet kan Candida fritt släppa sina toxiner i kroppen. Candida är egentligen en vän som normalt lever i harmoni med andra mikroorganismer i kroppen. När Candida börjar ge oss besvär hjälper den oss också genom att visa oss att något är fel i kroppen. Många av oss har idag dåliga kostvanor med alldeles för mycket socker och vitt mjöl. Även om man är noga med vad man äter har man idag inte en chans att få i sig de näringsämnen kroppen måste ha för underhåll och avgiftning.

 

Symtomer;
Extrem trötthet, klåda i underlivet, mental dimmighet, kronisk halsbränna, tjocktarmskatarr, gasbildning, förstoppning, sura uppstötningar, rapningar, diarré, hemorrojder, slem i avföringen, akut magkatarr, uppsvälld buk, dålig matsmältning, förstoppning, klåda i ändtarmsöppningen, buksmärtor, klåda, psoriasis, flagnande hud, utslag, torr hud, akne, synfläckar framför ögonen, rinnande ögon, suddig syn, nattblindhet, sveda i ögon, försämrad syn, kronisk ögoninflammation, öroninfektioner, vätska i örongången, hosta, beläggning på tungan, postnasalt dropp, dålig andedräkt, muskelvärk, stela leder, muskelsvaghet, ledvärk, svullna leder, täppt näsa, droppande näsa, snuva, njurinfektioner, urinläckage,

 

urinvägsinfektioner, urinträngningar, sveda vid urinering, dålig blodcirkulation, hösnuva, nässelfeber, känslighet mot födoämnen, känslighet mot mögel, kronisk bihåleinflammation, astma, känslighet mot kemikalier, parfymer etc., yrsel, balanssvårigheter, sömnproblem, stickande/domnande känslor, viktökning, viktminskning, kraftigt matbegär, aptitlöshet, extrema humörsvängningar, nervöst betéende, dåligt minne, huvudvärk, upprördhet, irritation, koncentrationssvårigheter, depression, apati och självmordstankar.

 

De värsta symtomen orsakade av Candida är nog ändå de mentala. Alla dessa gifter i kombination med dåliga näringsvärden ställer till psyket rejält. Man kan bli självmordsbenägen och känna att man inte orkar leva längre. Man blir så oerhört trött och ingen förstår hur dåligt man mår. Man förstår inte ens själv vad som är fel vilket gör att man själv till slut börjar fundera på om det inte sitter i huvudet på en. Tro inte det! Här är det toxiner från Candida som spökar.

 

Om du håller en strikt diet och nästan svälter dig i ett halvår och sedan börjar äta normalt igen kommer Candidan tillbaka starkare än någonsin. Då har de allra starkaste överlevt och det är dessa som växer till sig vilket innebär att du får ett större svampproblem än vad du började med. Självklart ska man undvika socker, vitt mjöl osv. men det går inte att svälta ut Candida. Faktum är att Candida berövar kroppen på så mycket näring att kroppen redan svälter innan du ens börjat med någon Candida diet. Ska du dessutom gå på diet som begränsar näringsintaget ytterligare försvagas bland annat ditt immunsystem och Candida får ett ännu större övertag i kroppen

 

Behandling av candidiasis börjar med att söka regelbunden medicinsk vård under hela ditt liv. Detta gör att din läkare att bedöma din risk att utveckla candidiasis och snabbt för diagnostiska tester för candidiasis och underliggande sjukdomar som behövs. Dessa åtgärder kraftigt öka chanserna att diagnostisera och behandla bakomliggande orsaker till candidiasis i sina tidigaste stadier

Det mest effektiva sättet att bli av med Candida är att syresätta kroppen. Candida tål inte syre och kan inte leva i en syrerik miljö. Däremot berövar Candida kroppen på mängder med näring som är viktigt att tillföra.

Gå till doktorn och be denna ta ett prov, hur din svamp mår i din kropp!

Ljus, värme, Kram & Tjingeling


Kommentarer
Postat av: Loiz

http://michasmovies.blogspot.com/Nya blogg, enjoy!!

2011-11-24 @ 12:21:49
Postat av: Linda

Kan man inte göra nåt själv utan att gå till doktorn? eller ska man gå dit och säga att jag vill ta ett prov på candia. Alla symtomen stämde ju nästan in på mig. Kraaam!

2011-11-24 @ 15:58:45
Postat av: Yoginis EVA

Jag tror du måste begära ett sådant prov. Men läkarna idag är så stressade, så man kan knappast ta ngt prov om man inte förbeställt detta.

Lycka till!

2011-11-25 @ 18:30:03
Postat av: Linda

Hej!

Jag har OCD/tvångstankar, tror du det kan utlösas av candida? Jag tycker mig se ett samband.

Har du själv haft candida med menatla problem som följd?

Vilket test skall man be läkaren om?


Med vänlig hälsning
Linda

Svar: Hej!Tycker du ska höra på din VC om dom kan ta ett candida test.Lycka till!
Eva

2015-01-04 @ 11:32:44
Postat av: Linda

Tack för ditt svar.
Är det blodprov VC tar eller är det tarmprov, räcker ett blodprov? Alla har ju candida, så det bör ju visa positivt?

Om man botar med medicin kommer inte candida tillbaka aggresivare sedan?
MVH
Linda

Svar: Hej!
Vc Vet svaren på dina frågor. Eller du kan enl. expressen kolla själv.
http://www.expressen.se/halsoliv/har-du-candida-testa-dig-sjalv-i-3-steg

Lycka till.
Eva

2015-01-06 @ 11:19:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0