My Weekend v.4-14

Jahapp, då var det så helg igen =) Kallt som synden utanför fönstret. Igår visade den -34 innan vi gick å la oss. Så vi har verkligen fått känna på kylan.
Idag är det endast -21 så inte lika bistert. Blåser dock mer idag, vilket gör att kylan känns mer...
 
Under gårdagen hade vi stängningsdag och jobbade med kvalitetsarbete mellan 8-17. Det är lite jobbigt att "tänka" hela dagen, jag blir trött på ett annat sätt. Var å tog blodtrycken innan jobbet och det har nu med hjälp av medicinen gått ner till 149/98 så det går åt rätt håll.
 
Igår såg vi en film... en sån där knäpp historia. Jag blir bara sur av att se filmer med konstiga slut och konstiga innehåll. En grupp unga studenter skulle göra en dokumentär. Dels detta att man ska som följa filmen genom en filmkamera tycker jag är pest i filmväg.
 
Februari 1959: Nio ryska skidvandrare ger sig av upp i ryska Uralbergen. Två veckor senare var alla nio döda. De mystiska omständigheterna har gett upphov till mycket spekulationer under årtionden och händelsen har blivit känd som "The Dyatlov Pass Incident".
 
Filmen heter Dyatlov pass incident eller Devils pass. Och Det som kunnat vara intressant i Devil’s Pass är att den baseras på en verklig händelse som den tar avstamp från och vill bearbeta händelsens mest kända teorier, samtidigt som den gör sin egen version.
 
 
Det finns många lösa knutar i filmen och det är en film som i slutet ger sin version av vad som hände den 27:e januari 1959 med dom nio ryska fjällvandrarna i Otortenberget i norra Uralbergen. Dvs ett knepigt ofullständigt dravel till slut... Dubbel suck.
Så visst, vill du gärna se en B film och du gillar knepiga och de urusla digitala effekter mot slutet. Be my gest.
 
 
Idag har jag haft en massage kund och imorgon ytterligare en. Det känns bra att jag nu har en mindre kundkrets och i och med det sprider det sig. Så det är bara att hoppas att universum skickar mig på rätt väg här i livet.
 
 
Idag var jag ut en sväng å handlade, skulle hämta ett paket, visade sig dock att paketet hade inte hunnit fram. Så jag åkte i ogjort ärende =(
Skickade dock tillbaka en tröja, då dom felexpierat denna. Hade beställt skor och fick en t-shirt...bidde inte riktigt rätt dock.
 
 
Imorse då jag yogade och mediterade kom tanken om "Alla dessa livs val..."
Du/jag gör våra val, hela tiden.
 
Det är du (jag) som väljer.
Inget val är friare än något annat .
Båda alternativen är dina, inget mera och inget mindre.
Vi vill gärna tro att vi inte har några egentliga val utan att vi liksom lever lite som det faller sig allt eftersom människor och händelser reagerar och dyker upp.
 
Det är du som väljer om du stannar kvar, om du går vidare eller om du förpassar dig till ett  offer för dina egna beslut.
Om du inte mår bra, vem ska hjälpa dig att må bättre?
Om du inte trivs med livet, vem ska få dig att trivas och göra de förändringar som krävs?
 
Va? Jag?
 
Shit pommesfrites…
 
Visst är det jobbigt att bli påmind att vi styr våra egna liv inklusive smärta och framgångar?
 
Genom att först och främst acceptera dig själv och sluta fatta beslut baserade på rädslor. Sluta känna dig som ett offer för ditt eget liv.
Vem bestämmer hur du ska leva? din grund familj? Grannen? Din partner? eller...du?
 
 
Okej…hur ser vägen till frihet ut? Hur upplever du att du är fri i ditt eget liv?
 
 
Tja…ägna en stund åt dig själv varje dag. En stund där du har tid att reflektera och nyfiket notera vem du är och vad du vill. När du är sams med dig själv och slutit fred med dina demoner så finns det inte så mycket att oroa sig för.
 
 
Bara att se en fjäril, är de inte fantastiska? Eller känna vinden mot huden?
 
Så ta en stund att hinna ikapp och upptäcka hur mycket du har att vara tacksam för.
 
 
Vilka val gör du idag för att komma ett steg närmare att leva din dröm?
 
 
Jag gör det med yoga.
Hur gör du?
 
 
 Trevlig lördagskväll...
 
 
 
Be healthy, keep up, and be you. Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3

208

Ja...vilken rubrik!
 
Åderförkalkning, blodpropp i hjärtat, hjärtsvikt (nedsatt pumpfunktion som leder till att vätska samlas i kroppen), njursvikt, förlorad syn eller hjärnblödning. Är vad jag kan drabbas av då jag har högt blodtryck. Igår hade jag ett blodtryck som låg på 205-208 i över tryck och 120-125 i undertryck.
(208/125 + 205/120)
 
Säger det dig ganska lite? så ska du veta att normalt blodtryck ligger på t.ex. 120/80 Så Ett för högt blodtryck är ett övertryck högre än 140 (mm Hg), och ett undertryck högre än 90 (140/90). Även om högt blodtryck i sig inte ger några symtom, kan det få många allvarliga följder.
 
Dvs; Den första siffran anger övertrycket. Det är det tryck som uppstår i artärerna när hjärtat drar ihopsig och pressar ut blodet i kroppen.

Den andra siffran anger undertrycket som är det tryck som finns i artärerna när hjärtat slappnar av mellan två slag och fylls med blod igen.

Blodtrycket beror på hur stor kraft hjärtat arbetar med. Man har för högt blodtryck (hypertoni) när blodet pumpas ut genom artärerna med högre tryck än normalt.

 

Om man inte gör ngt då? Utan behandling kan man inte förvänta sig att leva så länge på grund av den ökade risken för utveckling av åderförkalkning, blodpropp i hjärtat, hjärtsvikt eller hjärnblödning

Förstår du?

Ja, HUR intressant är då detta? Ja, jag fick ett samtal i morse av min läkare som nog funderat sen igår, som ville att jag skulle komma in på morgonen och ta det igen. Vaknade av huvudvärk (som är vanligt symtom på högt blodtryck) runt 05 imorse, tog 1 mg panodil och ytterligare 1 mg vid 08.00 strax efter ringde då doktorn. Fick en ny tid 09.15 för blodtryckskoll och EKG.

 

Tyvärr kunde då inte min doktor träffa mig, utan efter blodtrycket mäts fick jag träffa Arjeplogs största stolpskott inom läkarkåren på vår VC. Han S.K tyckte bara att jag kunde hämta ut min medicin och börja äta den så var det väl ingen fara! Precis som om jag sprungit dit i onödan å stört honom.

-Ja, tyckte jag, men jag måste först hinna hämta ut medicinen innan jag kan äta den. Förklarade att jag var dit igår, men inte hunnit ta ut medicinen jag fått för blodtrycket. Och att min läkare ringt och velat att jag kom in.

 

Och så säger läkaren S.K till mig -men du är ju yngre än mig, så dina kärl ska väl vara friska! Jag trodde jag skulle storkna...han e ju dum på riktigt, anser jag.

 

Han tittar på mig som om jag "vägrade" äta medicin! -Ja, när du börjar med medicinen, så är du snart bra igen.
Något EKG tyckte han inte var nödvändigt, inte heller att ge mig blodtrycksmedicin i flytande form (som min läkare föreslagit) Utan det var bara att gå därifrån.

 

Så, jag hämtade då min nya blodtrycksmedicin, skyndade mig hem och tog en... så att jag snart ska bli bättre. Jag är ju på tredje sorten nu pga alla biverkningar dom gett. Läste på förpacknings sedeln om innehållet. Upptäcker att den nya medicinen innehåller Laktos! Jag är överkänslig mot detta och ringer VC, min läkare ska ringa mig senare.

Härligt. då kostade denna medicin 100 kr för 1 tablett, jag kan ju inte fortsätta med den. Så i e.m får jag efter konsultationen med min läkare hämta ut blodtrycksmedicin nr 2 för dagen.

Visst är sjukvården fantastisk. =)

 

Så idag är jag hemma och vilar mig, och hoppas att jag är frisk imorgon av den nya medicinen =) och att det inte ger mig några biverkningar...

 

SKRÄCK?

Jag hade värsta mardrömmen inatt, vaknade runt 01.00 av att jag var livrädd. Jag var så rädd att det var svårt att somna om, fick gå upp och ta en insomningstablett för att kunna slappna av. Vad drömde jag? Tror vi var två i ett mörkt rum och någon försökte ta sig in till oss, och det var ingen trevlig typ. Jag ser aldrig skräckfilm, för jag kan inte sova och drömmer värsta drömmar av sånt. Så, har jag sett en skräckis?

 

 

NIX, inte på flera år, kommer inte ens ihåg då jag såg en...jo, jag såg Omen, den var läskig. Har aldrig vågat se exorsisten å dom där psykologiska filmerna. Elm street -nej tack, då skulle jag låsa in mig och dö av skräck.

 

 

Bara det blir för spännande i en film blir jag nervös. Tycker inte om sån spänning, har nog för livlig fantasi.

 

Väder. Vi har fortfarande ganska så J..kla kallt. I dag har det legat på -31 och nu är det nere på -26, så det blir ju bättre. Men man längtar inte ut och gå eller så.

 

Måste dock till Apoteket för att hämta min andra blodtrycksmedicin... Suck. Men har motorvärmaren i, så den får nog värma på ett tag först.

 

 Nä, bjuder på en snällare kärleksfull bild med kissarna. Mango/Chanti mys

 

 

 

 

 Be healthy, keep up, and be you. Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3

Vad är bra?

Om man vill göra en förändring är det en stor vinst att börja med goda vanor.
Glöm pulver, piller, kaloriberäkningar och svåra recept...
 
Regelbundenhet är en viktig del av din kost. Utgå från din frukosttid och se därefter till att du äter ungefär var tredje timme. Här kommer ett exempel!
06:00 Frukost
09:00 Mellanmål 1
12:00 Lunch
15:00 Mellanmål 2
18:00 Middag
 

Frukost

Frukost 1: Frukost, dagens viktigaste måltid!  Din frukost bör innehålla ca 500 kcal. Bra alternativ: Stor frukostmacka och frukt/bärsmoothie (500 kcal)

 

Mellanmål

Mellanmål 1: Mellanmål är viktiga för att hålla blodsockret på en jämn nivå, förbränningen igång och för återhämtning efter träning. Ditt mellanmål bör innehålla ca 300 kcal. Ex. Chilimarinerad scampi eller kycklingwrap med avocadokeso.

 

Lunch

Normal Protein: Proteindelen av din lunch bör innehålla ca 300 kcal. Alternativ på kött/fågelrätter, fisk/skaldjur samt vegetariska alternativ.  Ex. Italienska köttbullar i tomatsås, Kokoslax eller Vegetarisk Flygande Jacob.
Liten kolhydrat Kolhydratsdelen av din lunch bör innehålla ca 120 kcal. Du kan dagligen välja mellan till exempel matvete, råris, svart ris, quinoa, linser, couscous eller potatis.
Sallad: En näringsrik råkostsallad är en viktig del av kosten. Din sallad bör innehålla ca 75 kcal. 
Tips:  råkostsallad med till exempel morötter, rödkål, vitkål, rödbetor, majs, ärtor, svarta bönor, solrosfrön?

 

Mellanmål

Mellanmål 2: Mellanmål är viktiga för att hålla blodsockret på en jämn nivå, förbränningen igång och för återhämtning efter träning. Ditt mellanmål bör innehålla ca 300 kcal. Gör näringsrika, nyttiga och goda mellanmål.  Ex. Yoghurt med kardemumma och bär eller Laxsallad.

 

Middag

Normal Protein: Proteindelen av din middag bör innehålla ca 300 kcal.  Dagliga alternativ gör du på kött/fågelrätter, fisk/skaldjur samt vegetariska alternativ.  Ex. Chicken Masala, Het thaicurrygryta med räkor och kokosmjölk, Quornfylld paprika med parmesan.
Sallad: En näringsrik råkostsallad är en viktig del av kosten. Din sallad bör innehålla ca 75 kcal. Råkostsallad med till exempel morötter, rödkål, vitkål, rödbetor, majs, ärtor, svarta bönor, solrosfrön?

 

Totalt kaloriintag

Totalt 1570 Kcal/ per dag (kvinna)
 
 

Fantastiskt vad detta är bra. finns olika recept, så här är mitt ena.

RECEPT

 

Golden Milk Golden milk eller guldmjölk är bra att inta på kvällen, eftersom varm mjölk lugnar ner nervsystemet och hjälper dig att slappna av. Om du inte vill ha mjölk byt ut den mot till exempel havremjölk eller soyamjölk. Gurkmeja smörjer och mjukar upp lederna och reducerar inflammationer. Gurkmeja är också  bra för huden och slemhinnorna, speciellt de kvinnliga könsorganen.

 

 

1½ dl vatten

½ dl gurkmeja

Får sjuda tillsammans i 8 min till en pasta som du kan spara i kylen 1-2 v.

 

 

Tag 1/4 tsk pasta

2½ dl mjölk (gärna ekologisk)

1 msk mandelolja eller sesam olja

Honung, kardemumma och kanel efter smak

Värm till en lugnande och värmande kvällsdyck. Som effektiv kur, drick i 40 dagar.

 
Övrigt,
Som indirekt har med dagens inlägg att göra.
Blev helt chockad då jag såg Sarah Dawn Finer 32 år på P3 guld galan Lördagkväll.

Vi minns alla gala klänningen hon hade på sig i melodifestivalen

 

 

Och ikväll, jag tappade hakan...så fin hon är. Hon har alltid varit fin, oavsett hennes storlek. Men skönt att hon har lyckats.

 

 Måste bara vara hälften av Sahra kvar.
 
Hon har lyckats med detta genom regelbundna måltider, 5 ggr/dag (3 tim mellan måltiderna) och mkt lite kolhydrater.
Tyvärr har vi inte någon "Linas" matkasse med färdiga matlådor här i norr, så vi får laga maten själva.
 
 
Tempen utanför fönstret ligger fortfarande på -29,5 grader KALLT (som fan)
Har en massage idag, så jag vet inte om det blir ngt besök hos Sambons kollega idag (dvs 4-års kalaset) 

 

 Be healthy, keep up, and be you. Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3

 


Helg V.3 År 2014

Hej hopp bloggläsare.
I Helgen blev det ganska så kallt ute, vi hade i morse -32,5 grader. Sen blev det lite "varmare" så det har legat på 27-29 grader hela dagen.
Så, undrar ni om jag är ute och går, så kan jag då ärligt svara att -nä, har varit inne.
 
Idag lördag blev det yoga på morgon, sen pyssel. Jag har nu äntligen plockat upp kartongen med de saker min Mor var snäll att spara från min älskade storasyster (som gått bort) Det har lixom tagit emot att ta upp sakerna, blir lixom jäkligt verkligt. Men sakerna är jättefina, så nu har jag iaf satt upp dem på hyllan. Min syster hade många fina saker, så visst är jag glad och tacksam att jag får hedra hennes minne genom att förvara hennes fina saker.
 
Så en dag med pyssel och lite omhängning av tavlor mm
 
Middag blev inget speciellt, kycklingfilé, gorgonzolasås, en härligt god sallad och lite ugns stekt potatis.
 
Så för att inte bara ha lång text, ska jag bjuda på lite bilder.
 
Först på min sons jättefina Jeans som jag skickade efter från utlandet, paketet som aldrig höll på att komma fram.
 
Visst är dom skitsnygga? =D
Och en Julbild på Mango, innan vi städade undan julen hos oss. Han var så tjusig, vår kille.
 
Sen ska jag bjuda på lite bilder från i går fredag då Husse (sambon) köpt och jag hämtat det nya klösträdet åt kissarna.
Men först, här kommer dom... Jing/Yang (Chanti + Mango)
 
 
Å nyfikna koller de in det nya trädet
 

ok, jag provar först...
 
 
Ok, Chanti är lite skeptisk och det är Mango som tagit den till sin. Chanti nöjer sig med det gamla.
 
 
 
 
Vinterskrud
 
 
 
 
 
 
 Be healthy, keep up, and be you. Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3
 

Veckan har gått

Oj, vad denna vecka gick snabbt på någe sätt... men vissa veckor gör väl bara det?
Måndags var det ju måndagsmöte på jobbet, så jag var på jobbet mellan 7.30 till 18 ich, Tisdag, jobbade först till 16.30 och sen hjälpte en kollega mig att påbörja min avfärgning av håret som tog sådär mellan kl.17-20. Onsdag var det Zumba mix och de hade problem med musik anläggningen så vi zumbade så gott det gick. Torsdag blev det övertid, så jag jobbade 06.45-17 och var sjukt trött i huvudet. Så jag damp väl ner i soffan någon timme, dock efter att jag haft en massagekund ca 1 tim. Innan jag då gick å la mig.
 
Under onsdagen var jag och beställde tid för synundersökning. visst, jag kollade för ett år sen, men tycker dock inte att jag ser bra.
Samt bokade tid hos frissan, så det blir de närmaste jag gör två onsdagar framöver.
 
Om ni ens tänkt tanken, så har jag en otroligt konstig färg i håret just nu, samt udda frisyr =) Dom som ser mig undrar nog både en och två ggr vad i hela friden händer i min skalle =D ser uppriktigt sagt inte klok ut. Eller så tänker dom nog, vad knäpp hon är, kolla frillan... =)
 
Var generös i veckan och skickade en meditations skiva till min systerdotter. En boost för självkänslan. Skickade också en sköldpadda till min syster Å, Som hon kan sätta fast på kylen, dvs det är en kylskåpsmagnet för att bara muntra upp henne.
Hon skickade ett mess att den kommit fram, bra!
 
På söndag har jag massage kund igen och kanske ska vi på 4-års kalas... OM sambon inte ångrar sig. Han har ju en tendens att först säga att ja, vi kanske skulle överraska, men sen ändra sig å det blir inget.
 
Jag har det lite jobbigt just nu, då det inte går att planera så mkt på jobbet och så e det samma hemma...blir smått galen (galnare). Har svårt att anpassa mig, då omgivningen hela tiden sätter krokben. dvs i mitt planerande, så det inte blir ngt av någonting. suck.
 
Nu blir det nog ett samtal till Mor, har bara hunnit prata med henne två ggr denna vecka.
 
Måste dock berätta att jag varit på dockteater med barnen på jobbet.  Mårten Hedman
Skådespelaren och regissören Mårten Hedman (f.1967) var mannen som lekte med dockorna. Hur det än är, så upplever jag det otroligt oManligt att se på en karl som spelar dockteater. Men kultur är ju fint, så man ska väl inte ha några andra åsikter än att " O...så bra!"
 
Mårten Hedman är dockan Konrad och placerar honom på det festdukade bordet. I pjäsen ger han röst åt dockorna, både i tal och sång, och är också en deltagare i det som sker på scenen.
Mårten berättar om pojken Konrad som fyller år, men han är också hans kompis.
Tillsammans ordnar de ett riktigt kalas, med röda koppar, en festlig blomma och en stor tårta. Och lite rosetter och krusiduller, förstås. Sånt som Konrad tycker om =) Ok, Barnen tyckte om teatern.
 
Konrad och kompisen
 
 Mårten
 
 
 
 
 Be healthy, keep up, and be you.  <3

KattNytt

Visste du det här om katten?

 • Under sina första 4 levnads månader växer en kattunge, lika mycket som ett barn gör under 7 år.
   
 • En sköldpaddsfärgad katt, dvs en katt med som är svart/röd, är till 99,9% alltid en hona, de fåtal hanar som finns är sterila. För att få en sköldpaddsfärgad katt behövs det en röd förälder eller en sköldpaddsfärgad mamma, då de är bärare av sköldpaddsanlagen.
   
 • En katt sover minst 16 timmar/dygn, oftast mer om det är en inomhus katt.
   
 • Den äldsta katten har blivit över 30 år....den äldsta katten i världen blev 38 år och 3 dagar? Hon hette Creme Puff och bodde i Texas i USA.
   
 • Den största kullen bestod av 19 kattungar.
   
 • En katt har 244 ben i kroppen, människan har 206 st.
   
 • En katt har 14 ggr bättre luktsinne än oss människor.
   
 • De har en hjärtfrekvens på ca 110-130 slag/min och ca 20-22 andetag/min.
   
 • I örat finns det hela 32 muskler.
   
 • Du vet väl att katter är laktosintoleranta och skall därför inte dricka mjölk eller grädde. 
   
 • Katten ser 6 ggr bättre än människan, men är liksom oss människor "blinda" i totalmörker, men redan vid svagt ljus ser de 1 1/2 gång så bra som oss.
   
 • En katt kan springa upp till 50 km/h, om än bara under korta stunder.
   
 • En katt kan göra ett hopp från stillastående upp till 2 meter.
   
 • Vita katter har en genetisk risk att födas döva, 80% av de vita katterna med blå ögon och 20 % av de med gula ögon är döva. De katter med oddeye, dvs ett blått och ett gult öga är oftast döva på den sidan det blå ögat sitter.
  (Chanti är blåögd och väldigt döv)
   
 • En katt spinner även vid oro eller när den har ont, man tror att den gör det för att lugna sig själv.
   
 • En katt kommunicerar med kroppen:-vokalt, genom att jama (en kattmamma använder över 9 olika läten till sina kattungar),-feromer, körtlar på kattens huvud som utsöndrar lukter,-svansen, den visar olika sinnesstämningar med svansen (ex en svans som står rätt upp visar att katten är glad och mår bra, en snabbt piskande svans visar att den är spänd och arg),-öronen, bakåtstrukna öron betyder att den är arg, öronen rätt upp betyder att den uppmärksam,
  -spinnandet, visar att katten trivs och mår bra, men även att den har ont eller är orolig
   
  En katt blir könsmogen mellan 5-10 månaders ålder, men det finns även vissa raser som blir det ännu senare. Man kastrerar sin katt eftersom man inte ska använda sin katt till avel och så det inte blir några oönskade kattungar.
  Det finns ingen anledning att inte kastrera sin katt. Kastrerade katter blir lugnare, jämnare i humöret och mer tillgivna och lekfulla
   
   
  ...en katt som ramlar ner från något alltid landar på tassarna? Katten är så smidig, så den vrider sig i luften jättefort tack vare sitt böjliga skelett och sina supersnabba reflexer. Katten klarar ofta ett fritt fall på mer än fem meter – utan att skada sig.
   
   
   
   
   Be healthy, keep up, and be you.  <3

Om meditationens verkan

Meditation i Kundaliniyoga innehåller konkreta, praktiska verktyg som noggrant och precist stöd för minnet och styr kroppen med hjälp av andningen, mantra, mudra, och fokus. Utbudet och variationen av meditationstekniker i Kundaliniyoga traditionen är verkligen extraordinär. Yogi Bhajan gjorde hundratals meditationer skräddarsydda för specifika applikationer.
Det finns meditationer som minskar stress, arbete med missbruk, öka vitaliteten och tydliga chakran, för att nämna några. Även om det finns många, många stilar och metoder för meditation, vad som skiljer denna metod till meditation isär är dess precision, effektivitet och pragmatism.
 
 
" Meditation är en process ... När som helst , där det känns fredfullt ( det bästa är tidigt på morgonen, gärna innan gryningen ) du kommer att bli förvånad över att många tankar kommer till dig inom några minuter. Tankar som är relaterade , en del fula , & arga tankar. Om du låter de tankarna komma å sen glida förbi , då är det meditation .
 
 
Alla dessa tankar som kan passera i det ögonblicket i ditt liv kan aldrig återbesöka ditt undermedvetna , och de kommer inte att besvära dig igen . Detta förfarande att rena sinnet kallas meditation ... Det tar ungefär tre minuter för att nå den typen av tankar .
Och ibland fortsätter de att besvära dig i ungefär en halvtimme .
 
Men om du fysiskt inte flytta dig, stillar sinnet sig. Det är grunden , eller början av den meditativa sinnet . När ditt sinne börjar bli stilla och inte har tankar , kommer det att kännas mysigt och att hemtrevligt och kan inte beskrivas ens av mig . Allt jag kan säga är att det är väldigt bekvämt , det är väldigt mysigt , och du kommer att vilja göra det igen och igen .
Men till en början kan du inte göra det under långa tider. Gradvis som du utvecklar din medvetenhet i din meditation blir dessa negativa tankar kortare och kortare tillsammans med din inre utveckling.
 
 
Meditation är en reningsprocess av ditt inre undermedvetna. Du kanske stöter på både obehagliga och otrevliga tankar och känslor, men då du övervinner sinnet och rensar bort "skräpet" blir du mer skärpt, öppen och mer mån om livet, ditt eget och dina medmänniskors och det ger dig en inre kraft som inte längre hamnar i dunkel av dina negativa tankar. Så håll ut, är det viktigaste. För meditationen och de mantra du gör, gör sitt jobb i ditt undermedvetna.
 
The important thing is, keep up!The mantras and meditations are doing their job. You’re cleaning out and getting rid of negativity that has been covering up the divine light inside you.

"A person who has the patience to allow the mind to go through its antics while remaining firmly planted, will experience something. That “something” is different for each individual, but it will be, in some way or another, a reawakening of the self. With this new awareness comes inner change, then outer change."~Shakti Parwha Kaur

 
 
Helgen!
 
Lördag hände det inte så mkt, livet rullade på som vanligt. Yogade och mediterade på morgon. Jag hoppas vid det här laget att alla som läst/läser min sida vet skillnad på Yoga och meditation. Det är inte desamma.
 
Man yogar för att förbereda, stärka kroppen för att sen kunna gå djupare in i en meditation. Visst kan man bara göra det ena eller det andra, men tillsammans når du djupare in i ditt undermedvetna.
 
Jag & sambo städade bort julen, skönt. Inte för att jag lässnat på tomtarna ännu, men det är ändå dags. Så nu är det bortstädat och jag kanske saknar ljusen lite grann, från vår fina gran...det är ändå mysigt med gran =)
 
Det blev en Tacos lördag, men jag åt för mkt (var gott) så jag mådde lite illa hela kvällen. Sambon såg på Hockey och var irriterad över Skellefteås förlust.
 
Själv slötittade jag på filmen Eskil och Trinidad, en svensk film som var ganska trist.
 
Vi la oss tidigt och sambon har jobbat i skogen hela natten och dragit timmer så sängen har vibrerat. (dvs snarkat)
Så imorse söndag vaknade jag vid 06.00 och somnade om till 08.20 innan jag steg upp, ej utvilad...dock.
Samma procedur som varje dag.
Trötta ben som svingas över kanten, slänger på mig linne, träningsbyxor, tjocksockar å min sköna fleesetröja. ger kissarna mat så att inte taket lyfter under Chantis jamande efter mat..Nu.
Kokar hett vatten och går trött till yogarummet för att väcka min kropp och sinne.
Efter 45-50 min är jag klar och sen blir det te, smoothie med nyttigt innehåll.
 
Kokade kaffe åt sambon som däremot kan ligga ganska så himla länge på morgon/f.m
 
Satte mig vid datorn och det blev lite inköp, kläder, skor och även lite från IKEA: en fåtölj och lite packabort i förrådet lådor med lock. Och två konsoller till mitt yogarum, för jag ska måla och sätta upp en hylla där.
 
Svärfar kom på kaffe och prat.
 
Sambon har varit lite städtagen i garaget. Ville promt slänga min gamla stationära dator, när han efter en del dividerande med mig som inte gärna ville slänga, så ångrade han sig =) så den blev kvar ändå.
 
Kallt i helgen -15-18 grader och det har blåst =/
 
 
 
 Be healthy, keep up, and be you. Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3
 
 

Ny medlem

Tiden rusar fram.. nästan iaf. I måndags då det var röd dag, då pratade jag med min gamle Mor och hon kände sig ensam och lite deppig över detta att vara ensam och själv nuförtiden.
 
För ca 1-1,5 v sen sa hon att min syster hade en jättefin katt i sitt stall, så om denna fick kattungar skulle min syster ta med sig en unge upp.
Åhå, sa jag då. Blev nämligen mkt förvånad. -Det finns säkert jättefina katter mkt närmare. -Ja, men om syster kom med en skulle hon ha en katt. Fine =)
 
Visst har jag länge föreslagit och tyckt att hon ska skaffa sig ett husdjur, så hon kunde bry sig om ngn och finna lite mer glädje därhemma. Väljer hon en katt från södra Sverige spelar ju detta ingen roll. Bar jättekul att hon kommit fram till detta nu.
 
Jag tog nämligen hem en katt då jag var i 12-13 års åldern, denna katt var tre färgad och som alla katter var även denna katt mkt tillgiven och speciell på många sätt. Jag tog med mig katten hem från Gävle.
En gång då hon (katten) väntade smått så gick hon ut från huset vi bodde i. Kom tillbaka med "tom" mage, inga ungar där? Så jag följde efter henne, hon gick ett kvarter bort och sprang upp på vinden där. Hmm, så jag gick hem och berättade detta för min Mor. Nästa gång kissen (Sussi) kom hem och åt, så lät den både mig och min Mor följa den till huset. Hon kilade upp på vindan och vi ringde på dörren och frågade om vi fick klättra upp och se om hennes kattungar fanns däruppe.
 
Det fick vi och en stege blev uppställd. Jag klättrade upp och gick in på vinden och där, i högra hörnet fanns hon med sina 3-4 kissungar. Mor hade med sig en korg som vi satte både Sussi och hennes bebisar i och så traskade vi hem igen. Sussi kände sig först lite orolig över att behöva bäras i korg nerför en stege, så hon försökte ta sina bebisar och hoppa ur. Men allt gick bra, och väl på marken var det ok att bli buren i korgen.
 
Min Mor och jag har inte riktigt samma minne av händelsen, men det spelar ju ingen större roll, för katt och ungar kom hem till villan. Och ibland får jag låta bli att strida =) Iaf tyckte hon mkt om min katt Sussi och ville ha en liknande kisse.
 
För att återgå till att skaffa katt, så sa jag då några dar efter att hon nämnt att hon skulle be syster ta upp en kattunge att det fanns en treårig katthona, även den trefärgad om hon var intresserad på Blocket. Inte så intresserad var hon då den dagen.
Men som sagt 3-4 dagar efteråt, i måndags då vi pratade ville hon att jag skulle kolla om den katten möjligen fanns kvar.
Förvånat, men positivt överaskad erbjöd jag mig att kolla detta. Men tyvärr fanns inte den skönheten kvar på blocket. Men sa jag, det finns en 14 månaders kattunge, svart och vit till salu OM du är intresserad.
 
Systerdotter L hade en svart/vit Fia som Mor också tyckt mkt om...
 
-Ja, nog hade det varit mysigt. -Kan du ringa och kolla? Frågar hon då mig. Och isf höra om man kan få den levererad hem, då jag inte törs mig ut med bilen. Fortsatte hon så.
-Visst, detta gjorde jag. Ringde och betalade katten via nätet samt bensinpengar till ägarna, så hon skulle slippa detta. Katten kom hem till henne vid 19.00 på kvällen.
En busig liten nyfiken krabat, berättar Mor =)
 
 
 
Tror hon döpt honom till "Kurre"
 
Så frid och fröjd, nu har hon en liten kompis att tycka om. Det kanske tar ett tag, för hon har inte varit ägare av ett djur på mkt, mkt länge. Tror kissen får det bra, om hon bara låter bli att släppa ut den tills vi fått den kastrerad.
 
Jag har beställt: Klösträd, elementbädd, kattleksaker, halsband och torr + blötfoder för kattunge. Så nu är det bara att njuta livet med sin nya medlem av familjen.
 
Det är ju forskat på detta, med husdjur. Hur bra det är för äldre människor att focusera på ngt annat än enbart på sig själva. Så jag tror hon kommer leva upp, då det har varit ledsamt och jobbigt hela 2013.
 
 
Idag blev det Zumba pass. Tog i järnet och var helt slut efteråt. Dock ingen näradödenupplevelse denna gång =D
 
 
 
 
 
 
 Be healthy, keep up, and be you. Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3

LÄSSUGEN?

 
Under helgen har jag nu plitat ner två nya kapitel på min roman "Life bites"
kap. 16-17 går nu att läsa under "Mina texter" här på vänster sida i min blogg... då du besöker sidan.
Kap 17 är aningen rått, så bli inte förskräckta.
 
 
 
 
 
Har du inget läst, så går det bra att börja från början med kap. 1 Life bites.
 
Övrigt idag så har jag yogat, tvättat och ätit sparsamt. Nya året och nya livet startade idag måndag 6 jan.
 
Hur går det för dig, några nyårslöften att försöka förändra din vardag med?
 
Som du säkert sett så finns det nu ett inlagt yogapass, som du kan köra hemma. Hitta dig en egen vrå, tänd gärna ett levande ljus, tona in och kör passet. Avsluta gärna med en meditation, för att balansera tankar och känslor med.
 
Praktisera kärlek ända tills du kommer ihåg att du är älskad för den du är.
 
 
 
 
 

 Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3


Dags att starta

 Som jag lovat, så ska jag erbjuda er ett nytt yogapass att köra hemma. Ett nytt pass i månaden för år 2014
 

MIND & Meditation Pass blir dagens yoga och för att starta upp det nya året med.

 

En Skön Helgdag att börja, så dags nu att yoga och meditera!
Sitt bekvämt, tona in och förbered sinnet för djupgående meditation. Utför varje övning 1-3minuter. Lycka till önskar Jag dig!

Börja passet med att tona in med tre ONG-NA-MO-Guru-Dev-Na-Mo

Sitt i lätt meditationställning

 

                       


1. Suficirklar. Rulla ryggraden i en cirkel. Svanka ryggen fram – andas in. Runda ryggen bakåt – andas ut. Först åt ena hållet, sedan åt andra hållet.


2. Ryggradsvridning. Håll händerna på axlarna. Vrid överkroppen mot vänster – andas in. Vrid överkroppen mot höger – andas ut.

 

 

 

3. Mirakelböjen. Kroka tummarna och sträck armarna uppåt. Lyft ryggen uppåt och bakåt – andas in, böj ryggen hela vägen ner – andas ut.


4. Kråkan. Sitt på huk med hälarna i golvet, håll ryggen och nacken raka. Handflator mot varandra. Andas djupa andetag.


5. Dra upp ett ben. Dra upp ett ben mot kroppen och fläta samman händerna runt benet, andas djupa andetag. Växla ben.


6. Huvud mot knän. Spänn magmusklerna och rulla upp med huvudet mot knäna. Andas eldandning.


7. Stå med ett ben böjt och det andra långt bak. Håll handflator mot varandra. Öppna ögon. Säga ”Har” i ett rytmiskt tempo. Pumpa med naveln i takt med mantrat. (Spänn och slappna av i magmusklerna). Växla ben och upprepa övningen. ”Har” betyder kreativ kraft.


8. Skulderstående. Lyft upp benen och rumpan. Stöd kroppen på axlar och armbågar. Andas eldaning. Vila sedan en stund på rygg innan meditationen.


9. Meditera.Tex Sa-Ta-Na-Ma i 31 min


Avsluta med tre Sat-Naaam

 

 

 

Ur Yoga Bahjans lära för kundaliniyoga.

 

 
Allt du gör för dig själv, gör det ordentligt. Du vill inte slarva dig igenom, då är den tid du lagt ner bortkastad. Gör övningarna, utmana dig själv och du ska uppnå förändring och ditt sinne ska lugnas, din harmoni kommer att sprida sig inuti din kropp.
 

 

 

 Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3


mehn... Äntligen

Ja, det kan tyckas både knäppt och underligt men idag efter en h-vetes natt av menskramp, kom äntligen blödningen igång. Förhoppningsvis lugnar sig hjärnspökerna och hormonerna sig nu.
 
 
 
"Hormonbalans är det viktiga. Brist på progesteron är det första som uppstår när ägglossningen börjar utebli. Östrogen fortsätter dock att bildas i bla fettceller. Östrogendominans / progesteronbrist kan ge en rad symptom som tex viktökning, ömma bröst och huvudvärk.
 
Först kommer mensen med flera månaders mellanrum för att till slut upphöra helt. Den här perioden har inga skarpa gränser och det kan vara svårt att skilja på besvär som hör till övergångsåldern respektive             klimakteriet. Dina känslomässiga symtpom kan vara bra vägvisare. Det är vanligt att man känner apati, att man inte bryr sig. Man kan ha problem med korttidsminnet, torrt underliv och torra ögon, vallningar, trötthet, viktökning, hjärtklappning, ledsmärtor, sömnlöshet, det kryper i skinnet, oro, irritation, humörsvängningar, gråten i halsen, nedstämdhet."
 
"Många kvinnor säger att de inte längre känner igen sig själva och att de inte känner sig i kontroll över sina kroppar. De förstår inte varifrån humörsvängningarna och raseriet kommer och de känner ofta skam och skuld över oförmågan att kontrollera sitt humör. Det kan även vara så att man omväxlande känner sig omotiverad och låg och inte längre tar några initiativ fast man kanske egentligen är en väldigt framåt person."
 
Hittade denna text och tyckte den förklarar ju en hel del. Konstant huvudvärk, tröttheten, viktökningen (bla) och dessa humörsvängningar som att inte bry sig, irritation, ilska och dåligt korttidsminne. Jag känner mig som en dr. jakell och Mr hyde om ni vet vem det är.
 
 
Tycker det är konstigt att inte VC tar upp ngt ang mina besvär, då jag frågat. Min läkare bara tittar på mig och nickar... som att jo, det har jag hört förr, naturligt. Men inga ingående förklaringar vad som sker i min kropp. Tur man kan hitta själv och läsa. Trodde jag förvandlats till ngn helt annan ilsk person som tagit över hjärnan därinne.
 
Alla dessa negativa tankar, uch. Å så beror hela skiten på ens hormoner då man är i övergångsåldern. Det kanske är pga det mitt blodtryck också åker upp å ner?
 
 
 
 
Så även sötsug kan göra en till en surtant. Inte konstigt egentligen att alla över 50 ich blir rundare =) Det är inte lätt att vara kvinna och försöka se bra ut, då allt hela tiden är emot oss, även våra hormoner. Suck!
 
Nu finns det även kokböcker som skriver att man ska äta hormonsmart...
 
Jag tror vi är grundlurade från början. Tror vi måste sluta focusera på utsidan och lyfta fram de egenskaper som finns inuti.
 
Jag brukar ha en å annan uggla, klokt i mitt huvud men numera är den full av kraxande skator som tjattrar och tröttar ut varenda vettig tanke.
 
 
 
 Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3

Zumba å diverse

Japp, jag bestämde mig för ett Zumbapass och åkte dit. En "nära dödenupplevelse" när den pågick och döskönt efteråt. Jag har lixom inte svettats så mkt sen i feb 2013 då jag var på mitt sista pass zumba.
 
Det jag blev glad åt var att höra att Rebecca återkommer mellan varven å ska hålla pass. Dagens tjejer var helt ok, men Rebecca är mer energi, trots allt. Men svettig blev jag idag, det är ju lite upp till en själv hur mkt man tar i, så det funkar med de nya tjejerna. Dom hade ju med en del av Rebeccas låtar, så jag kunde stegen...det e skönt. Känner mig annars lite flaxig, då man måste lära sig nya steg hela tiden... men det gick otroligt bra.
 
Var röd som en nykokt kräfta en bra stund efteråt, var tvungen in på konsum en sväng på hemvägen också. Och dom tittade lite konstigt på mig, för det är väl inte så ofta det kommer in en ilröd i fejjan person å handlar =) det bjöd jag på.
 
Kom hem och runt 16.00 blev det mat. Lätt lagat idag.
Imorse vart den vatten, sen till lunch 1 smoothie+ 3 fincrisp med ägg och middagen blev då grillad kycklingklubba, potatis och sallad. Och kvällsmys fick det bli idag, popcorn och några vingummis.
 
Trots att jag vet att jag inte bör äta vingummis, bara innehållet som socker, gelatin, tillsatser borde ju avskräcka. men, men.
 
Köpte en tidning på affären. Ibland kan jag känna en viss trötthet på reportage som "Tappa kilon för gott" Klart man tappar kilo, då man nu gör det. Men nya kommer ändå och knackar på din viktdörr.
Detta att -Om man bara hittar sitt sätt, så funkar det resten av livet. Visst, jag köper att det är bra att hålla sig till ngt man tycker fungerar. Jag tycker 5:2 fungerade, men efter tre månader gjorde hjärnan uppror och nov-dec blev slask månader.
 
Jag har provat GI i flera år, men det kommer alltid några månader som förstör hela upplägget. Då kanske jag inte hittat mitt sätt, ok. Så kan det ju vara?
Då har man inte hittat metoden överhuvudtaget, för jag har provat allt (i stort sett)
I unga dagar provade jag fasta -gick inte bra pga min migrän, jag har jo-jo bantat och sen slutat bantat och försökt göra livsstilsförändringar på lång sikt.
 
Jag har kommit på att kanske skulle jag sluta med allt.
 
Vila mig i form, för jag har tränat och yogat under mååånga år.
Kanske dags att acceptera ens kropp? Kanske är det bästa receptet. Men kruxet är ju inte vad vågen visar, utan hur man känner sig. Och trots att jag vägde mkt mindre som ung så trivdes jag inte då heller. Alltid hittar jag ngt fel. Så då kanske jag borde jobba mer mentalt, så då fortsätter jag väl med det då-meditationer.
 
Ja, lika bra att inse. Jag blir aldrig nöjd. Jag kommer aldrig att se mig i spegeln och tycka att F..n, jag är ok! För jag vet att jag duger, men vem vill nöja sig med det? Alla människor duger, så e det väl bara.
 
 
 
Ja, jag fortsätter väl vidare i livet, letar meningen med det och hoppas jag en dag ska sluta bry mig om volangerna kring midjan och dubbelhakan jag alltid dragits med.
Nä, jag tänker inte operera mig, har varken lust eller råd att fettsuga den här gamla kroppen...äch, menar detta underbara, fungerande, zumbaälskande templet som jag trivs så bra i.
 
 
 
Nu sovdagzzzzzzzzzzzz
 
 
 
 
 
 
 
 
 Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3
 
 
 

Olika O balanser

Efter två dagar på jobbet är det helg igen, guud så gött. Så skulle det alltid vara, 2-3 dagar jobb och 3-4 dagar helg, skulle vara en bättre balans än 5 dagar jobb å endast två korta, alldeles för snabba helgdagar.
 
När jag gick hemma och var arbetslös, så var ju inte det heller så kul, så att vara utan jobb vill jag inte men liiite mer balans borde det vara...tycker iaf jag. På jobbet var det lite barn och jag har som jag berättade fixat med miljön på avdelningen. detta känns jättekul, men hoppas mina kollegor också finner mitt jobb acceptabelt. det största, eller den största förändringen är givetvis sinnes/mysrummet som jag är ganska nöjd med. igår låg jag och gårdagens barn där och njöt. Känns som ett skönt avslappnande litet mysrum.
 
Otroligt ändå vad trött jag kände mig efter bara två dagars jobb. hmmm. men idag ska jag kanske på Zumba intro för 2014. Varför jag inte är säker är att jag har en sån mensvärk, men får ingen mens. Kan ju vara bra att studsa igång kroppen, eller lyssna på den å vila. har inte beslutat mig ännu.
Är dock sugen... så det lutar att prova iaf.
 
Det som är otroligt är vad fort man kan lägga på sig igen, då man slarvar. Nov -Dec har ju varit helt utflippade känns det som och vips har jag först tappat åtta kilo och vips tillbaka har fyra återvänt på dessa två månader. sur på mig själv. uch.
 
Vaknade inatt av att huvudet värkte vid 03.00-04.00 tiden. Steg upp och tog mig en tablett (även om jag inte tycker dom hjälper så värst mkt) men hoppades få somna om. Men han bredvid snarkade så in i norden att jag höll på bli tokig. Försökte putta i honom, men som en död låg han kvar på rygg och det dånade i mitt huvud. tänkte först gå till gästrummet å lägga mig, men satte in öronproppar i öronen, sen somnade jag efter ett tag. suck.
 
Sov länge idag, vaknade inte förrän 09.00 men har fortfarande ont i skallen. Måste ha himla mkt saker därinne då det alltid värker i den? Förr tror jag man skojade och sa. " i tomma lador, kan det väl inte värka" så jag antar att min lada då är full av skit =D
 
Såg dubbelavsnittet av Revenge igår, hon verkar hamna mer och mer på glid den kära Amanda/Emeli. men serien är fortfarande så bra att jag kommer att se den denna säsong också. Men det hade varit trevligt om hon kunde få ngt positivt själv också.
 
 
Vädret är milt utanför och tempen ligger inte mer än på -0,5 grader. lite vind i träden men inte alls så kallt som nyår-januari brukar vara normalt. Men allt verkar ju vara onormalt nu för tiden.
 
Igår på Lunchen började jag skriva lite på en fortsättning av min story, inte på långa vägar utlagd ännu... men jag tog upp tråden igen.
 
 
(varning för mitt skitsnack)
Som min kropp just nu, den är inte heller i ngt normalläge. Mensvärk men ingen mens anländer. å vad skönt kanske ni tänker. men nä, tänk allt därinne som spökar och bökar inuti kroppen som egentligen i normala fall sköljs ut av mensens krafter, ligger nu kvar och orenar min kropp.
Det skrivs att det kan vara normalt inför det där klimakteriet, men för tusan... att vara kvinna och få alla dessa konstiga besvär gör ju att man inte kan leva ett normalt fungerande liv.
 
Jag känner mig emellanåt så jäkla ilsk att jag skulle kunna göra ngt elakt... inte mot någon förstås, kanske sambon får några elaka kommentarer, jag fräser nog en del. Och inatt kände jag mig jäkligt irriterad på snarkningarna...så ja, han får nog en del.
 
Men det känns som om jag tappat empatin för världen, är arg å sur på samhället, är arg å sur helt enkelt. och inte lite arg å sur, mkt arg å sur även om det mesta bubblar inom mig.
Jag mediterar för att lugna mig, men just nu skulle jag kanske behövt på en retreat och vara borta en månad eller så...
 
Det är nog därför jag är så trött, ilska och sån här skit tar min energi att hålla mig på mattan och agera som normala personer.
Är nog allmänt ganska jobbig just nu. livet är hormonjobbigt just nu. Vill jag höra hur jobbig jag är.. NÄ, det vet jag ju redan och jag hoppas omgivningen inte blir allt för förskräckt... suck.
 
Blir nog Zumba idag så jag får bli av med lite negativa tankar från kroppen... kan hjälpa att svettas ut lite oro och annan skit.
 
 
 
Skulle behöva lite hjälp av universum och någon som brydde sig om mig, just nu =)
 
 
 
 Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3

Love Cat fynd

oj... tunga ögonlock när klockan ringde 06.00. Sovit dåligt pga jag vilade eftermiddagen igår...inte bra att förstöra sin nattsömn.
Men jag kravlade mig upp ur sängen, gav mina kissar mat och sen gjorde jag ett yogapass, duschade och klädde mig och gjorde havregrynsgröt, hallon, nötter å mjölk till frukost.
 
Sen bar det iväg till jobbet. Inte många barn alls idag. Så idag har jag gjort iordning miljön på avdelningen. Har nämligen gjort ett ljus/mys rum. Ska ta en bild å visa er imorgon.
Ett rum för barnen att kunna krypa in i och mysa, läsa sagor mm
 
Sen har jag givetvis haft stor hjälp av min hjälpreda på 2 år, som hjälpt mig tejpa och städa och tittat och tyckt =)
 
Lunchen idag vart en flopp, vikarierna hade inte beställt mat till mig. Så det blev en ofrivillig 6:1 dag idag.
Bara grönsallad, paprika och morötter till lunch, så jag åkte hem en sväng och där slängde jag ihop en smoothie och åkte sen tillbaka. Sambon var hemma, men hade ont i magen å låg bara...så det var trist att vara hemma.
 
Sinnesrummet/mysrummet tog i stort sett hela dagen. Fick också ett bra samtal med min förra kollega, kändes bra att låta lite rinna av sig. Har varit en jobbig höst.
 
Jag kan ju inte låta bli att föröka hitta lite extra till mitt rum på jobbet, och vips hamnade jag på en sida där det fanns varmvattenflaskor.
Varmvattenflaska Love Cat 350 ml
 
Så söt, så jag köpte den...å lite annat.
 
Visst var den för go =D Ska ha å krama den då magen krånglar eller bara extra om jag e kramsjuk. Barnslig...tänkte ngn, jo...jag erkänner. Men man ska väl ha barnasinnet kvar, å min Chanti är så dålig på att kramas.
Köpte även en liten kylskåpsmagnet till min syster =) som ingen julklapp fick. Hon kan behöva få lite uppmuntran ibland, mina kära syster.
 
 
100 åringen ja, JO vi var ju på måndag å tittade då de gav en xtra föreställning. Tyckte den var skoj, är glad att jag hållit nere förväntningarna men fick mig allvarligt några goa skratt.
Det var ju en film med en viss sorts humor, tror ju inte den passar alla dock. =) Jag blev iaf glad.
 
 
Ikväll återvänder min Tv serie Revenge...jippi, dubbelavsnitt ikväll-älskar det.
 
Emilys hämnd tar alltså inte slut, utan fortsätter nu på säsong 3. Hämnden är ljuv...eller är den verkligen det? måste ju kosta på att ligga på topp.
 
 
 
 
 
 Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3

Nya tider

Morrn alla nya nyårsdiggare så här 2014 första dag, timmar på det alldeles färska året.
Förhoppningsvis mår ni bra och är fortfarande nöjda efter kvällen SKÅL och goda maten ni ätit.
 
Jag är sjukt nöjd över Nyårsmenyn, allt smakade mkt gott. Genom att hålla mig till vattendjur så klarade sig min mage bra också.
Jag flamberade hummer köttet och det var första gången jag provade på detta. kul.
 
Jag gjorde entrecote och duchesspotatis åt sambon, med sparris till oss alla iof. =)
Han var också mkt nöjd.
 
 
 
Jag hade svart klänning och kände mig fin.
 
Svärfar kom runt 17.00 för att prova på fotbadet sambon fått i julklapp av mig, vilket gjorde honom nöjd och glad och myste med mjuka fötter.
 
Vi åt och när maten sjunkit ngt spelade vi lite Bowling på Xboxen. Det gick dåligt för mig i början, men blev bättre när jag blev lite varm i kläderna.
 
Svärfar gick hem till hunden Sally runt 22.00 och jag å sambo spelade en sista gång. =)
Sen lite film
 
Vid 24.00 tittade vi på Malmsjö som ringde in det nya året, vi skålade enbart i Loka och sambon öl. pussades och önskade varandra ett nytt trevligt 2014. Ringde så min son som verkade ha det kul (dom hade fest) och mina syskon i Halland (Å+G)
 
Messade också med kära släktingar å några vänner å önskade dessa Gott Nytt.
 
Mango börjar nog bli gammal, nu är han orolig då det smälls omkring oss. Han gillar inte längre smällare lilla gubben. Chanti blir orolig då han är orolig...hon vet ju inte varför han är orolig och är annorlunda, hon hör ju inga smällare.
 
 
 
 
 
 
Imorgon torsdag, då är det jobb igen. Jag jobbar Torsd-fredag. Men det är nog lite barn, dock kan dagen kännas låång =) då det är lite att göra.
Vi får väl städa lite på avdelningen.
 
Tiden har gått rysligt fort, det gör nästan alltid det då man är ledig =/ suck. Men visst känner jag mig piggare än före Jul. Om bara min huvudvärk ville ge med sig.
 
 
Får påbörja mina nya vanor idag =) har ju nu ett mat å träningsschema klart, bara att sätta igång igen med det.
 
 
Kvällens film igår blev "I Am Number 4"

Nio utomjordingar (i form av snygga ungdomar) har skickats till jorden och elaka aliens (i form av "Star Trek"-liknande gubbar med tatuerade huvuden och svarta rockar) letar upp och försöker ta ihjäl dem en efter en. Nummer fyra står som nästa på listan och det är en pojkbands söt tonårskille som längtar efter ett normalt liv men "hunsas" omkring av sin visa,  mkt snygga överbeskyddande mentor. (Timothy Olyphant)

John (Alex Pettyfer) flyttar då med sin beskyddare (Timothy Olyphant) till lugn småstad där försök att smälta in görs men superkrafter som innebär blått ljus som lyser ur händerna ställer naturligtvis till med problem.
Och som alla revolterande ungdomar, kan han ju inte låta bli att hamna synligt på olika webbsajter.

 

 

Lättsam filmunderhållning, men ingen wow upplevelse direkt. Ailiens är dock välgjorda och riktigt fula.

Elak Aliens (i form av "Star Trek"-liknande gubbar med tatuerade huvuden och svarta rockar)

 

Timothy Olyphant var han som gestaltar Raylan Givens i Justified (2010), en polisman som återvänder till sin hemstad Kentucky för att tjäna rättvisan. Bra serie.

Mmmm...snygging =)

I I Am Number 4 har han en mer bakrunds karaktär, men alltid lysande =) Utan honom vet jag inte om det var så mkt att titta på... Men den yngre generationen tittar säkert på huvudrollsinnehavaren.

Han har även spelat med i flertal andra filmer ifall du känner igen honom.
 

Skådespelare

 

 

 

Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3

 


RSS 2.0