208

Ja...vilken rubrik!
 
Åderförkalkning, blodpropp i hjärtat, hjärtsvikt (nedsatt pumpfunktion som leder till att vätska samlas i kroppen), njursvikt, förlorad syn eller hjärnblödning. Är vad jag kan drabbas av då jag har högt blodtryck. Igår hade jag ett blodtryck som låg på 205-208 i över tryck och 120-125 i undertryck.
(208/125 + 205/120)
 
Säger det dig ganska lite? så ska du veta att normalt blodtryck ligger på t.ex. 120/80 Så Ett för högt blodtryck är ett övertryck högre än 140 (mm Hg), och ett undertryck högre än 90 (140/90). Även om högt blodtryck i sig inte ger några symtom, kan det få många allvarliga följder.
 
Dvs; Den första siffran anger övertrycket. Det är det tryck som uppstår i artärerna när hjärtat drar ihopsig och pressar ut blodet i kroppen.

Den andra siffran anger undertrycket som är det tryck som finns i artärerna när hjärtat slappnar av mellan två slag och fylls med blod igen.

Blodtrycket beror på hur stor kraft hjärtat arbetar med. Man har för högt blodtryck (hypertoni) när blodet pumpas ut genom artärerna med högre tryck än normalt.

 

Om man inte gör ngt då? Utan behandling kan man inte förvänta sig att leva så länge på grund av den ökade risken för utveckling av åderförkalkning, blodpropp i hjärtat, hjärtsvikt eller hjärnblödning

Förstår du?

Ja, HUR intressant är då detta? Ja, jag fick ett samtal i morse av min läkare som nog funderat sen igår, som ville att jag skulle komma in på morgonen och ta det igen. Vaknade av huvudvärk (som är vanligt symtom på högt blodtryck) runt 05 imorse, tog 1 mg panodil och ytterligare 1 mg vid 08.00 strax efter ringde då doktorn. Fick en ny tid 09.15 för blodtryckskoll och EKG.

 

Tyvärr kunde då inte min doktor träffa mig, utan efter blodtrycket mäts fick jag träffa Arjeplogs största stolpskott inom läkarkåren på vår VC. Han S.K tyckte bara att jag kunde hämta ut min medicin och börja äta den så var det väl ingen fara! Precis som om jag sprungit dit i onödan å stört honom.

-Ja, tyckte jag, men jag måste först hinna hämta ut medicinen innan jag kan äta den. Förklarade att jag var dit igår, men inte hunnit ta ut medicinen jag fått för blodtrycket. Och att min läkare ringt och velat att jag kom in.

 

Och så säger läkaren S.K till mig -men du är ju yngre än mig, så dina kärl ska väl vara friska! Jag trodde jag skulle storkna...han e ju dum på riktigt, anser jag.

 

Han tittar på mig som om jag "vägrade" äta medicin! -Ja, när du börjar med medicinen, så är du snart bra igen.
Något EKG tyckte han inte var nödvändigt, inte heller att ge mig blodtrycksmedicin i flytande form (som min läkare föreslagit) Utan det var bara att gå därifrån.

 

Så, jag hämtade då min nya blodtrycksmedicin, skyndade mig hem och tog en... så att jag snart ska bli bättre. Jag är ju på tredje sorten nu pga alla biverkningar dom gett. Läste på förpacknings sedeln om innehållet. Upptäcker att den nya medicinen innehåller Laktos! Jag är överkänslig mot detta och ringer VC, min läkare ska ringa mig senare.

Härligt. då kostade denna medicin 100 kr för 1 tablett, jag kan ju inte fortsätta med den. Så i e.m får jag efter konsultationen med min läkare hämta ut blodtrycksmedicin nr 2 för dagen.

Visst är sjukvården fantastisk. =)

 

Så idag är jag hemma och vilar mig, och hoppas att jag är frisk imorgon av den nya medicinen =) och att det inte ger mig några biverkningar...

 

SKRÄCK?

Jag hade värsta mardrömmen inatt, vaknade runt 01.00 av att jag var livrädd. Jag var så rädd att det var svårt att somna om, fick gå upp och ta en insomningstablett för att kunna slappna av. Vad drömde jag? Tror vi var två i ett mörkt rum och någon försökte ta sig in till oss, och det var ingen trevlig typ. Jag ser aldrig skräckfilm, för jag kan inte sova och drömmer värsta drömmar av sånt. Så, har jag sett en skräckis?

 

 

NIX, inte på flera år, kommer inte ens ihåg då jag såg en...jo, jag såg Omen, den var läskig. Har aldrig vågat se exorsisten å dom där psykologiska filmerna. Elm street -nej tack, då skulle jag låsa in mig och dö av skräck.

 

 

Bara det blir för spännande i en film blir jag nervös. Tycker inte om sån spänning, har nog för livlig fantasi.

 

Väder. Vi har fortfarande ganska så J..kla kallt. I dag har det legat på -31 och nu är det nere på -26, så det blir ju bättre. Men man längtar inte ut och gå eller så.

 

Måste dock till Apoteket för att hämta min andra blodtrycksmedicin... Suck. Men har motorvärmaren i, så den får nog värma på ett tag först.

 

 Nä, bjuder på en snällare kärleksfull bild med kissarna. Mango/Chanti mys

 

 

 

 

 Be healthy, keep up, and be you. Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3

Kommentarer
Postat av: Linda

Herrejösses vilket högt blodtryck! Hoppas du får ut dom fort som attan. Inget att leka med. Var du nu hemma och vila! Stoooora kramar! Älskar dig!

Svar: Jo, men ingen fara =)Kram
Eva

2014-01-23 @ 11:03:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0