Stegjakten & Fas 3 problematik

Idag började jag 09.00 och jag cyklade till jobbet, å var framme 08.30. Vilket jag även gjorde igår (cyklade). Ja, jag har varit riktigt lat sen svärfar åkte iväg, för då lämnade han bilen i min vård =) så visst, det är himla bekvämt att sätta sig i bilen å köra till jobbet.
 
Men uch, så obra för hälsan. Jag har bara 12 min cykel väg till jobbet, så fy och skäms på mitt lata jag =/
 
Därför kära ni. Har jag återgått till min fina cykel som med lätthet rullar då jag trampar den framåt. Igår kom jag på att cykla vaukaleden 5,5 km från jobbet, istället för de 2,5 den vanliga vägen. Detta gjorde jag även idag. vilket då gav mig 1220 steg, så totalt blev det med rörelse 1 timme med barnen, sen lek med barnen ute 17983 steg, yippi.
 
Vi har ju startat vår gångtävling igår, så det känns fantastiskt. Vårt mål är att nå upp till 16000 steg om dagen. Om man ska hålla "formen" ska man ju gå ca 11000 per dag. Men vill man göra en förändring ska man satsa på lite fler steg. Jag hoppas jag kan hitta ett sånt där aktivitetsband som man sätter på handleden, som passar min telefon??
 
Imorgon kör jag till Piteå, där jag ska till ortopeden kl. 10.00 så det blir att åka vid 07.00. Sen har jag bokat tid för klippning och möjligtvis lite färg, har inte beslutat mig ännu. Men det ska bli skönt att få klippa till sig lite och förhoppningsvis blir det ngt lite skojigare i skallen =)
 
Efter ortoped och frissan kör jag mot Luleå. Jag hade ju hoppats att min fina systerdotter skulle orka följa med ut å äta och kanske, kanske följa mig tillbaka till Arjeplog. Men nu är hon dålig igen =`( Med feber och kanske måste hon läggas in igen. Sen var det visst röntgen på fredag så där föll ju alla förhoppningar att få pyssla om henne.
Men, det blir väl andra tillfällen hoppas jag.
 
Sonen har jobbat sin sista dag, och är återigen arbetslös. Vi var på AF förra ggn jag var i Luleå, och då sa den handläggaren att det fanns en utbildning inom byggnads. Och var min son intresserad kunde han skriva en intresseanmälan och skicka denna till den handläggare han sen skulle få.
Vilket då gjordes. Hans nya handläggare som han då mötte i måndags meddelar att Nej -den utbildningen är enbart för de som är utbildade inom bygg??? Låter inte detta otroligt korkat så säg?
Så ingen utbildning var aktuell för min son. Han fick några arbetsplatser där han skulle få göra praktik, med lägsta aktivitetsstödet, då han "bara" jobbat 1,5 år inom skogsstyrelsen blir han tillbakaslängd till fas 3!!!!
Fattar ni hur jävligt det känns?
 
Vad FAN är det för jäkla ordning på AF och detta förbaskade skit Fas 3 programmet?
Om man vill att människor ska känna sig värdelösa, då får man en fas 3 "sysselsättning" Dvs; Man blir utnyttjad som individ och företag får gratis arbetskraft utan att behöva anställa. Så J....v...a FÖRBANNAD på detta system.
 
Men visst, då ser ju inte arbetslöshetssiffrorna lika illa ut.
 
Ursäkta mitt språk, men om ni bara visste hur SÄMST detta är för människor, detta fas 3. Men troligen måste man uppleva skiten för att ha en aning om vad det handlar om.
OM man inte varit där, vet man inte ett skit om hur fuckt up det är.
 
 
 
 
 
Ett verkligen KLUVET system
 
 
 -Får jag ingen lön?
- Se det som ditt livs chans att få in en fot i gratisjobbsektorn
 
 
Det sägs att ca 15% går vidare till något som är "bättre" och frågan är vad händer med de andra 85%? Riksdagen har fattat ett beslut som tydligen tas med en klackspark om att denna åtgärd inte ska ÖKA men det är just vad som sker.
 
Vidare kan de 15% som går vidare i form av lönebidrag eller till ett jobb gjort något i väntan på det. De med a-kassa och är äldre fasas ut och in i pensionsssystemet men hur många av dem har gått på försörjningsstöd och i så fall hur länge?
 
 
Man får inte glömma att de i fas 3 som får arbete oftast får det genom särskilt anställningsstöd. Här betalar staten arbetskostnaden med 60% under de år du varit arbetslös, dvs upp till 3 år om du varit arbetslös så länge, och kan därefter även förlängas 1 år i taget upp till 6 hela år.. Det finns många exempel inom kommunen, att personen efter dessa år sedan åter hamnar i fas 3. Ingen statistik finns om hur många av de 15% som får arbete som återkommer i fas 3 efter sina års lönesubvetion. 
 
 
 
 
 
Nu ska jag snart gå till sängs. hoppas jag inte är allt för arg, så jag inte kan sova. Men, jag ska försöka göra en kort andningsmeditation för att lugna mina mkt arga tankar.
 
 
 
 Be healthy, keep up, and be you. Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre
 

En X-film

Lördagkväll och vi har precis avslutat att titta på X-men. The X-Men: Days of Future Past är en amerikansk superhjältefilm från 2014 i regi av Bryan Singer. Den är baserad på karaktärer från X-Men. Det är den sjunde delen i X-Men filmserien. Alla de älskade karaktärerna från originaltrilogin går samman med sina yngre jag från "X-Men: First Class" i en kamp där de måste ändra det förflutna för att rädda vår framtid.
 
Riktigt ok faktiskt. T.om några skratt i all action =)
 
 
 
 
Idag vaknade jag 06.20 då Chanti, min vita älskade lilla sockertopp ville ha mat.
 
 
 
Så jag klev upp gav kissarna mat, men kände mig så slut och trött att jag la mig igen. Somnade om på ett nafs och sov tills kära syster då ringde och väckte mig istället =) Jag är ju vanligtvis morgonpigg, så hon blev förvånad att jag fortfarande låg till säng 08.30 Det blev även jag då jag kollade klockan.
 
Men vi surrade bort en halvtimme, sen var ju dagen i full gång.
 
Runt 10.30 pep en kompis och bjöd på fika =) trevligt. Så jag traskade iväg på ett litet besök och satt nog där i 2 timmar och surrade.
 
När jag sen kom hem tog jag tag i det sista i trädgården. Tömde alla krukor på nu döda (ihjälfrusna) sommarblommor. Tömde vattnet från fiskbadet och tog in mina yogagrodor därifrån, så de inte skulle frysa sönder innan snön.
 
Runt 15.00 blev jag tvärhungrig =) så det blev ngt så enkelt som en pizza idag. Åkte även å handlade när jag hämtade mat. Pizza är verkligen ingen bra mat för magen, men...ibland e det ju gott och då jag är lat får jag väl ta den smällen.
Blir väl nya bättre vanor från och med nästa vecka.
 
Min syster var med sin vovve till veterinären. Dvina har fått ett långt och gott hundliv, blev väl 14 år (tror jag) men sen i somras har hon inte mått bra, fick en knöl på ryggen som syster var och opererade bort, sen fick hon ngt i tassarna, och före dess har det varigt lite krämper å så.
 
Jättejobbigt att måsta ta bort en familjemedlem, men då de blir gamla och får än det ena efter det andra måste man ta svåra beslut för att inte djuren ska behöva plågas.
Lider så med syster, och hoppas hon snart ska må bättre. Dvina var en härlig vovve. En blandras mellan schäfer och Sibirien husky ( tror jag?) Men alltid snäll och jättemysig. Hon kommer vara saknad länge av många .
 
 
 
 
 
 Dagens tänkvärda;
 
 
"Barn kommer in i denna värld mycket ren.
Det är upp till de vuxna att vi hjälper dem fortsätta vara ljusa, starka och friska. "

- HH Sri Swami Satchidananda
 
 
 
 
 Be healthy, keep up, and be you. Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre

Nästan Snö

Jag var upp på Galtispouda under måndag med 4-5 åringarna på utflykt. Vi stannade vid stugan, dvs inte ända upp på toppen. Men vi började vistelsen där med att gå den sista biten upp på toppen.
 
Vi hade en bra dag, med motion, upptäckter, lite lekar, mullegympa och mulle meck kom på besök, lite bergsklättring mm.
 
Vädret var skiftande allt från strålande sol, till hagel i massor och lite snöoväder, blåst och åter sol.
 
Tror alla var nöjda och trötta då vi kom tillbaka.
 
 
Det vita är alltså snö =)
 
 
Utsikt GaltisPouda, Arjeplog
 
Natten till tisdag hade vi -8 grader kallt å mina fina blommor frös obarmhärtigt ihjäl. Så thats it.
 
Vaknade tisdag morgon med en jobbig huvudvärk, så jag var tvungen att vara kvar hemma. Vi skulle åkta med 3-åringarna och gjort samma sväng till Galtispouda, men trots tabletter, massage, linement gav sig inte min huvudvärk och runt 10.30 slog migränen till, med kräkningar, magvred mm Låg medvetslös mellan attackerna, och vid 16.30 steg jag upp... och la mig i soffan. Åt med sambon, men då kom det upp igen. Så det var bara att inse att det inte skulle bli jobb idag onsdag heller.
Vaknade idag onsdag med...huvudvärk, men tack och lov har dagen bara innehållit huvudvärk, dock en jobbig variant men jag har sluppit migränen idag. Jag mår helt enkelt inget vidare just nu. =(
 
Jag har försökt yoga idag, men avslutade och gjorde en liggande meditation istället.
 
 
Ja, nu är det iaf obönhörligt dags för vintern =( Bara att sitta och vänta in det kalla och kyliga vinterhalvåret.
Suck.
 
Var det ngn som sa Tv soffa? Det lät bra... drar mig genast ditåt och lägger huvudet på en skön kudde med en tekopp på bordet och min sköna filt om axlarna.
 
Har idag anmält mig och börjar om med 5:2 dieten genom en nätsaijt, behöver komma igång igen. Och kanske har kollegorna nappat på gångtävlingen som startar den 30/9 =)
 
 
 
 Be healthy, keep up, and be you. Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre
 
 

Yr i mössan

Jag hängde upp mitt fina doftkrus igår då jag städade, idag har jag tänt ljus och eldat lavendeldoft så det luktar underbart i hela huset.
Har haft två massagekunder som hade med sig Arjeplogs sötaste lilla unge på 4 månader. Det finns söta barn å så finns det ursöta ungar och detta var alltså det sistnämnda =)
Då jag var klar med de två massagerna kom jag in i huset å då hade sambon hittat ett krus med vaniljdoft. Det var en  tung, tjock, söt och stark vaniljdoft. Åh så gott kanske ni tänker, men nej. Jag fick ont i huvudet och började må illa. Sambon däremot tyckte det luktade gudomligt gott.
konstigt.
 
Idag steg jag upp tidigt, igår storstädade vi och jag orkade inte skura golvet. Så då Chanti väckte mig tog jag mig an golvet redan 07.30 på morgon, så jag fick det gjort.
 
Sen hann vi vara till stugan å städa in möblerna och göra klart för vintern, skönt. Vi kom hem å då satte jag ner blommorna från blomlådan i jorden, då dessa var fleråriga.
Fick ju blommor av min Mor då jag fyllde 50 för två år sedan (hm, vart tog de åren vägen?) som också var perenna, men dom dog. Kan vara så ibland att dom inte klarar vintern då vi har riktigt kallt. Därför ville jag spara dessa som jag satte i blomlådan. Har ju grävt en ny rabatt, så jag satte de där. Behöver dock mer jord, men det får klara sig i år nu. Får bli ett vårprojekt.
 
Pratade med min syster, hon skulle köpa en blomma å lite annat åt D+A som Grattis till deras dotter. Så istället för att skicka och betala extra satte jag in pengar till henne.
 
Har även satt ut annons på Blocket åt Mor, hon ville sälja lite smågrejjer.
Vill du kolla? Gå in på Luleå/för hemmet/ möbler & heminrednining/ Stor kaffepanna & vällingklocka
 
 
 
Så bjuder jag på lite bilder, när jag nu hittat min adapter till överföring av bilder på kortet.
 
Stugan

SommarGrillad middag
 
 
Bild idag på morgon
Pelargonen är så otroligt fin just nu.
 
 

Blombänkarna börjar dock se ganska färdiga ut nu, men grannens häck lyste så vackert i solen på morgon.
 
 
Och så
 
Till vänster, min nygrävda rabatt =)
 
 
 
 
"We don't see things as they are; we see them as we are."
- Anais Nin -
 
av Andreas Kullberg. Han förklarade citatet så här:
"När  vi mår bra så ser vi möjligheter, vi ser de rätta lösningarna, vi kan  känna en större närvaro där vi är, vi tas mer på allvar och vi gör rätt  saker. Känner du igen det här? Det som finns runtomkring oss är som  sämst "en mild obekvämlighet" medan väldigt mycket är hur bra som helst. Mår du dåligt så är det mesta rena eländet."
 
 

 Be healthy, keep up, and be you. Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre

 
 
 
 
 

Höstsol

Igår kväll då jag gick till sängs hade sambon på Tvn i sovrummet (vilket han alltid har) och så var det ett program om en psykopatisk våldtäktsman som använde knivar och hotade sina offer och plågade dom flera timmar.
 
Hm, jag som inte tycker om knivar och har någon konstig fobi ang dessa tyckte det var ett jobbigt program. Bra att dom fick fast mannen, som var en duktig karl på att manipulera människor i sin omgivning.
 
Men naturligtvis började jag drömma om detta på morgonsidan, att jag hamnade i klorna på en galning som höll på att skrämma livet ur mig med en kniv. Han hotade mig och skar i olika material för att visa hur han skulle skära...uch. Ingen trevlig dröm, men typiskt då jag ser ngt sånt där. Är nog lite känslig, och har en alldeles för stor fantasi.
 
Ute har solen skinit hela veckan men mornarna bjuder på en otroligt tjock dimma, man ser inte långt framför sig.
Sambon sa att det tom skulle kunna komma snö till helgen!! Men NÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ snälla, inte än.
 
 
Har haft massage efter jobbet och fler kunder som vill ha tider till nästa vecka, då har jag 3 kunder till nästa vecka. Det är ju däremot mkt trevligt. Men det blir lite tufft med tider, månd-onsdag och torsdag får jag boka in, då jag jobbar sent tisdag och fredag är ju skön att få lite ledig. Men i helgen har jag en söndagsmassage.
 
Idag lördag regnar det, och det hördes knappt på vårt nya tak. Förr lät det som att sova i tält =)
 
Så istället för stugan blir det innestädning. Ska ta mig an att dammtorka, dammsuga, torka av golv, vika tvätt och tvätta det som behövs. Sånt man i vanliga fall bara tar som hastigast ska få sig en grundligare genomgång.
 
 
På jobbet är det lite luddig information från chefen, så det blir en hel del konstiga missförstånd i arbetslagen. Det är aldrig kul. Men hoppas det ska räta upp sig, annars vet jag inte hur det blir.
 
 
 
Höstbilder.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 Be healthy, keep up, and be you. Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre


En Ardenner

Jag var på besök hos min syster, hon bodde på en plats ute på landet men hade en äldre farbror inte så långt bort. Farbrorn var säkert i 80 års åldern och var ägare av en ko och en ardenner häst. Hästen var som en ”hund” tyckte farbrorn, som lät den vandra fritt på gården och ängarna och den gick sällan långt.

 

Då jag var där hos min syster som ofta var iväg på egna ”måsten” så gick jag promenader, och brukade prata med farbrorn. Han var mkt trevlig och en go karl med glimten i sina gamla ögon. Vi pratade mest djur.

 

När min hemresa närmade sig ville farbrorn att jag skulle komma in å hälsa på, dvs på ”riktigt” och inte bara prata vid grinden. Så jag gick dit dagen innan jag skulle åka. Kom in i hans hus och det var mkt saker och det skulle behöva städas, smutsigt och dammigt.

 

Han berättade då att jag skulle få hans ardenner, om jag tog den med mig. Men… hur? Undrade jag. Jag bor i Norrland. Ja, jag fick tänka på saken, ville jag inte ha hans häst skulle han låta avliva den då han själv skulle dö. Han hade ingen närstående och han hade funnit mig varm och djurvänlig och en av få han hade kunnat prata med.

 

Jag var otroligt smickrad och berörd av hans fina gest. Men tankarna snurrade, hur skulle jag få hem hästen? Så jag gick tillbaka till min systers hem och när hon så senare kom hem berättade jag om farbroderns förslag.

 

Givetvis tyckte hon att jag skulle tacka ja, och genast började vi titta och leta efter lösningar så jag skulle få hem den fina ardenner hästen till Norr. Samtidigt som jag oroade mig och funderade vad sambon skulle tycka. Var skulle hästen få stå? Kunde svärfar bygga en hästbox månntro?

 

Sen var det dags att vakna av väckarklockan =)

 

 

Visst, jag har alltid haft en önskedröm om en egen häst, en romantisk bild av det sen jag var liten. Men min syster som håller på mkt med hästar gör ett himla jobb. Det är mkt att göra med häst och ingen "dans på rosor" Så att äga en, då jag knappt har ridit alls i mina dagar, verkar ju som sagt mest som en romantisk flickdröm =)

 

Idag har jag jobbat på avdelning, eftersom en personal var borta och som chefen uttryckte det "Dom klarade sig utan mig på rörelsen" Jahapp! det var ju bra. Känner mig väldigt delaktig och behövd. Suck.

Vi hade reflexion mellan 17-18 så idag jobbade jag alltså till 18.00. kom hem och vi värmde rester idag till middag.

Var och pratade om Yogakurs idag. Får se om det finns intresse.

 

 

 Be healthy, keep up, and be you. Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre


Höst söndag

Ja, vädret gav oss sol idag och en temperatur på +8 grader i skuggan.
Min kära kisse väckte mig 05.20 och lyckades få upp mig, då jag inte stod ut med hennes jamande, suck.
Gav mina små älsklingar mat och skyndade sen åter in under täcket.
 
Fick faktiskt sova till 07.00 då började hon igen att jama, ville inte vara ensam uppe hade hon kommit på. I min dröm, drömde jag så in att jag matade henne med en surströmming =9 hehe, jag skar av bakdelen på strömmingen, rensade denna och gav henne i drömmen, men hon fortsatte ändå att jama... vaknade och insåg att hon ingen surströmming fått. Hjärnan e fantastiskt... tokig.
 
Har varit uppe sedan dess, gjorde ett yogapass för att mjuka upp kroppen och en kort meditation. Min förkylning har vänt, skönt! Var orolig att åka på influensa, men drabbades enbart av virus som genom ingefärste och vissa yogaövningar nu faktiskt gett med sig. =) härligt.
 
Idag ska jag hinna städa lite och ut i trädgården en sväng. Tanken var att vi skulle hinna till stugan å städa, men gubben verkar lite krasslig... så jag antar att det blir ingen färd dit.
 
Då jag pratade med Mor idag så hade hon igår varit på en återträff med sitt gamla jobb, hon hade fått många komplimanger som boostat hennes självkänsla =) roligt för henne. Hon vill gärna vara ärtig och fin och nu hade hon fått höra det, så hon var super glad. Dom hade även ätit god mat och pratat många gamla minnen =)
Sen ville hon att jag skulle sätta in henne i byta lägenhetskö... Hon skulle ju aldrig mer flytta, sa hon då hon flyttade dit, men nu har hon efter 3 år ändrat sig.
Hon vill bo närmare affären, då läkaren sist sagt att det nog var dags att lägga körkortet på hyllan.. och efter den mindre krock hon var med om, som var hennes fel har hon blivit ännu osäkrare på att köra själv.
 
Så visst är det väl bra tänkt. Dock finns inte så mkt lägenheter på bv. Dom går oftast fortast och har man väl en, är man inte så sugen att byta. Hon har ju egentligen det bästa läget på sin lägenhet, så det ska vara om ngn blir sugen på den då, i bytarkön.
 
 
Nu är det så strax dags för gångtävling på jobbet. Här är några bra kom igång tips.
 

1. Vänta inte – alla dina bortförklaringar är garanterat konstruerade.

2. Tänk inte – bara börja.

3. Börja enkelt med powerwalks ute – frisk luft – och lätthet förenklar starten.

4. Gå varje dag! En ny vana tar tid att programmera in, ju oftare du gör det desto fortare går det.

5. Bygg engagemang! I dig själv, i ditt liv, i din träning. Flytta in i din kropp igen! Det faktum att du har tappat kontrollen över din hälsa är alltid ett tecken på att du har tappat engagemang i det viktigaste som finns.

6. Prioritera om. Ett beteende in – ett beteende ut.

7. Ät ordentligt! Du ska orka, inte bli tröttare.

8. Ta nu en sak i taget. När du väl är igång kommer steget till att träna hårdare vara mycket mindre.

9. Du måste tro att det kommer att gå. Tro på dig själv!

 

"An attitude of gratitude brings great things." av Yogi Bhajan

och

"Ha visdom i dina handlingar och tro på dina meriter."  - Yogi Bhajan

 

 

 

 Be healthy, keep up, and be you. Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre

 


vardagsrapport

Idag har vi haft stängningsdag för utbildning. Alla jätteinspirerade och redo att sätta igång med det nya arbetet.
Sån brukar jag också vara. Härligt med ny inspiration och allt det där, men i min nuvarande situation är jag inte längre med i något arbetslag, jag står på sidan om. Jag jobbar på samma ställe men är inte en del av det arbetet längre, vilket inte för min egen del känns speciellt inspirerande.
 
Att få kunskap om varje barns förutsättningar, behov, intressen och erfarenheter är nödvändig för att kunna anpassa och utveckla verksamheten i förskolan, så att den blir stimulerande och utvecklande för alla barn. Genom att observera och reflektera över barn och vuxna i ett socialt sammanhang, där samspelet dokumenteras och analyseras, kan barns lärande och utveckling följas.
 
Dagen idag har vi gått igenom ledord för hur vi ska jobba, och vissa av dessa kan jag säkert få in i den rörelse som jag ska ha. Men jag har ingen miljö att arbeta direkt med. Jag kommer att vara ute och sen i oktober blir det på ett annat ställe inomhus. Så där är inget jag kan förändra eller förbättra direkt. Därför har dagen idag varit mer att observera och lyssna.
 
Min känsla att vara överlopps blev därför väldigt stark och eftermiddagen kändes lite tung och trist.
Men dagen tog slut och många av mina kollegor skulle ut och äta. Jag avstod då jag inte är frisk, är förkyld och har knaprat huvudvärkstabletter hela dagen.
 
Igår var jag ju heller inte helt frisk, ont i halsen å allt vad en förkylning bär med sig. Undrade om min sambo möjligen kunde fixa dagens middag, kycklingsallad. Så när jag åkte hem hade jag förhoppningen om just kycklingsallad.
 
Sambon hade då jobbat i trädgården, slängt allt skräp som vi plockade upp från gräsmattan, vilket blev tre stora högar med bräder, plast och takskivor. Sen städat i garaget och så hade han varit på sitt jobb ett tag, så nä.. han tänkte att vi skulle gå ut och äta, istället för sallad. Men det orkade ju inte jag =( då hade jag ju kunnat gå ut med jobbet, vilket han glömt.
 
Så jag vet inte, vi kanske rent av skippar middag idag?!
Måste man äta tre ggr/dag? Nä, jag har ju ätit frukost och lunch som jag blev proppmätt av.
 
Nu vila huvudet, för jag har en dunkande huvudvärk och humöret är nere på minus =/
 
På söndag är det visst val... men jag vet inte ens vem jag ska rösta på, inget parti har något vettigt att komma med, eller ngn strategi för att det ska bli några förbättringar i vårt land. Men gott om mundiarée verkar alla ha. Att vi ekonomiskt behöver arbetslösheten gör ju att inget parti jobbar för verkliga jobb, ekonomin styr även vård omsorg, men ingen vill stå där med ansvaret. Och vem ska skaka om försäkringskassans monopol? suck.
 
 
Ps; vädret har varit jättefint med sol och gula blad på träden.ds
 
 
 
 
 
 
 
 Be healthy, keep up, and be you. Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre
 
 
 
 
 

Lite nytt + det jobbiga

GRATTIS till livet
 
 
Ett litet knyte, lilla Amanda min brorsons senaste tillskott
 
 
Å detta är storebror Elliot som diskuterar livet med pappa Daniel som har klantat till det med sin hand.
  
 
 
 
 Livet händer runt ikring oss...
 
 
Nu är det bara att inse, mörkret hinner ifatt oss. Ute är det nu mörkt och våra ljusa nätter är över och förbi.
Sambon var i skeå på kurs, och hade köpt blomjord åt mig. plus en ny radio till köket, så jag kan höra Rix genom nätet å slippa höra finska program vareviga middag runt 17.00
Underbart, vad man kan sakna saker som jag förr tog för given.. radioprogram (e det I-lands problem?)
 
Jobbat, men känner hur en förkylning håller på att slå rot i halsen...uch. Ska yoga mot detta. Får se om jag lyckas eller om det hunnit sätta sig.
 
Sonens vän fick fly sin lägenhet, någon galning hade återigen tänt på vinden/förråden på Hertsön i Luleå. Är glad att sonen inte blev utsatt. Vännen sover dock hos min son, så länge.
 
"Natten mot tisdag började det brinna i ett bostadshus på Utterstigen i Hertsön. Branden startade på vinden vilket påminner mycket om tidigare bränder på Hertsön och polisen kommer att upprätta en anmälan om grov mordbrand.

Polisen misstänker att det branden anlagts av samma person som misstänks för flera liknande bränder.

- Ja, det har ju hänt flera liknande grejer men det är såklart lite för tidigt att säga, säger Tomas Schäufele.

Det brann fortfarande i fastigheten på tisdagsmorgonen och räddningstjänsten arbetade vidare.

Detta är femte branden. Man får börja ha resväskan redo på natten, säger en av de boende som vill vara anonym."

Ur Norrbottens kuriren

 
Varför hittas inte denna person /personer som gör detta? Varför har vi poliser, då dom inte får fast denna pyroman? Är det ingen som ser ngt? Suck!
 
 
 
Be healthy, keep up, and be you. Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre
 

Inför hösten...

Har under denna helg jobbat hårt i trädgården. Lördag städade vi runt huset pga då dom lagt nytt tak har dom slängt ner massa gamla brädor, spik, plast och hårdplast så hela trädgården var full av skit. Tog större delen av lördag. Lyfte även bort 4 skit, jag menar skit tunga stenblock från gräsmattan som varit en stengång fram till entrén. Dessa har vi då tagit upp å nu låg de på gräsmattan, vilket inte gräset mådde så bra av. Vi flyttade dessa 1 meter plus lyfte de över staketet. Fy å aj vad jag är öm i ryggen. (trots rätt lyftteknik) Vid 17.30 beställde vi pizza som jag då åkte å hämtade, orkade inte laga middag...suck.
 
Film på kvällen men både jag å sambo satt å halvsov. Kommer inte ens ihåg vad vi såg om jag ska vara ärlig...så ngt större avtryck gjorde den då inte. Vet att den var ganska jobbig men ett å annat skratt, eller var det tröttheten som talade?
 
Vi la oss runt 22.30 å då var jag mer död än vaken.
 
Chanti mitt lilla hjärta började jama runt 05.30 åhhh, vad det är roligt då hon är en så pigg och livfull kisse :-(
Lyckades förtränga hennes jamande ända fram till 07.00 då jag gav upp. Steg upp å gav båda missarna mat å skyndade tillbaka till sängen. Så efter att dom ätit kom båda in i sovrummet, å somnade allihopa ända till 08.10 jippi.
 
Idag gjorde jag ett yogapass för min värkande rygg, det kändes bra. Idag sken solen på oss, så vi har varit ute i trädgården hela dagen. Jag har grävt upp plantor som jag inte ville ha kvar och gjort ännu en ny rabatt. Detta tog också hela dagen i anspråk. Men vid 16.00 beslutade vi att vi grillade, så här sista gången för sensommaren.
 
Det blev fläskfilé, och kycklingfilé åt mig, potatisgratäng, stekta haricotsverts och gorgonzolasås. Jag var så sugen på gorgonzolasås att jag bara var tvungen att göra den. Allt smakade ljuvligt på den solvarma verandan =)
Chanti fick komma ut en stund i solen. Ibland får hon som fnatt, jamar så in i norden då hon ser mig ute å vill komma ut. Så idag fick hon vara ute med oss. Hon lessnar efter en stund å går sen själv till dörren =D å då är det bara att släppa in henne.
 
 
Vill ut till matte =)
 
 
Sambon sprang in med huvudet i skotergaragetaket. Fick ett fult sår över pannan och huvudet på en 5 cm reva. Det svartnade för hans ögon å en stund trodde vi att vi kanske behövde åka på vc å tejpa ihop det. Men det blödde inte så farligt så vi plåstrade med ett av vår "bättre" plåster jag köpt. Ett plåster för lite större sår så det täckte hela såret, var dock svårt att fästa då håret var ivägen.
 
GRATTIS till bror som återigen den 4 sept, å för 3dje gången blitt farfar. å till brorson Daniel å sambo Anneli förståss som då fick en bebis flicka som ska heta Amanda (Välkommen till livet)
 
 
 
 20140904 Föddes hon på Halmstad BB
 
 
Skickar även varma och hoppfulla kramar med kärlek till systerdotter Linda som fortfarande vistas på sjukhuset.
 
 
SNART gumman ska livet återvända till din själ
hoppet spira
och kroppen dansa
rida
och vara dig behjälplig i allt
livet kan å vill dig erbjuda
 
Älskar dig!
 
 
 
 Be healthy, keep up, and be you. Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre

En dag i veckan

Fredag. Idag är det varit rätt grått väder, kanske en å annan regnskur kan det komma.
Jag är så glad över den regnrock jag köpte i Halland, samma som min syster har. Det är en typ av hästregnrock som går ner till anklarna. Vilket är perfekt då man är ute med barnen såna här dagar.
 
Den är 100% nylon. Foder: 100% polyester.
  • 3000 MVT andasfunktion.
  • 5000 mm vattenpelare.
  • Avtagbar huva.
  • Tejpade sömmar.
  • Tvåvägsdragkedja fram.

 

Många av mina kollegor på jobbet har beundrat den och tycker den är perfekt =)

 

 
 
Under augusti månad har jag jobbat på min gamla avd, och från 1 sept blev jag "flytande" med div struktur som jag äntligen pratat med chefen om. Blir inget direkt Projekt i den bemärkelsen, men jag kommer att få ha lite egen tid med barnen för rörelse och rörelselekar =) men kommer ändå att vara en hel del på avdelningarna ändå. Jag får dock inget direkt deltagande på avd planering, utan får planera min del av verksamhet ensam.
 
Så hur hösten kommer att bli är jag väl inte helt säker på?
 
Under förra veckan fick jag äntligen ner vilka ca tider jag kommer att jobba =) även om det ändå alltid blir lite gnissel i maskineriet ang scheman mm. Jag har jobbat på "nya" schemat en vecka nu, men inser nu ganska snabbt att jag kommer att bli en "hoppjerka" mellan avdelningar då det är för lite folk. Och det till trots, att jag sagt att så vill jag ju helst inte ha det. Sen blir det så av någon anledning iaf?
Eftersom det blir så, så åker blodtrycket upp i höjden igen. Jag trivs inge vidare att ha det så. Men får fundera hur jag ska göra.
 
 
Inget att förtälja egentligen, har fått några nya massage kunder vilket alltid känns bra.
 
Men min förhoppning ang annat denna höst lyser med sin frånvaro, dock =/
 
Renovering: Vi skapar en ny huvudentré till huset. Nu är det lagt grus och det ser riktigt bra ut. bron kommer att bli vad jag vill kalla det "svävande" dvs, inget broräcke. ja, vi får se vad det blir av det hela. Nu är snart det nya taket på sin plats, ser riktigt bra ut.
 
Sambon ska nog lägga sin röst idag. Men själv väntar jag, inte för att jag blir något klokare på VAD jag ska lägga min röst på, men pga min osäkerhet väntar jag in i det sista. puh.
 
 
Be healthy, keep up, and be you. Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre
 

Blandade ingredienser

Var ju till Luleå förra veckan och kom hem söndag kväll, påbörjade mitt nya schema på måndagen.
 
 
Iaf så var jag till min vän Maria (din egen stund) i Luleå på massage och tog mig en massagemix. Först lite klassisk massage och ovanpå det lite taktil massage =) Åh så skönt ont det gjorde. Jag hade mycket spänningar i mina muskler och det var verkligen behövligt. Så gjorde hon även en ansiktsmassage där hon masserade lite hårdare än en vanlig ansiktsmassage =) jäsiken vad det kändes. Var hos henne 2 timmar och vi pratade väl 20 min av den tiden, övrigt var behandling.
 
Sen körde jag så till Mor som lagade palt till middag. Sonen å flickvän samt syster kom och åt. sen vart det en lugn kväll. Fredag blev det till att ranta, å så hade vi kräftmiddag på kvällen.
 
 
Vi var även förbi Magnus och tittade på nya huset. Blir nog strålande =) Såg bra ut redan nu. Systerdotter L tog sig kraft att följa en stund och åt även kräftor med oss sen. Kul, men jag var lite orolig hur hennes mage skulle klara all gluten. dvs paj å bröd till kräftorna. Hon mådde nämligen inte toppen, utan hade feber och det var lite oroande.
 
 
Lördag hade jag tänkt hjälpa Mor tvätta bilen, för hon så gärna ville få detta gjort. Men systerdotter var riktigt dålig så jag körde in henne till Sunderby sjukhus. Där fick hon stanna och de tog prover, blododlingar, kollade värden mm. Och självklart blev hon kvar och inlagd. Åkte därifrån och hämtade ett paket till henne, åkte sen å hämta sonen å Malin å de följde med hem till L och vi städade lite hastigt hos henne och slängde sopor så det inte skulle börja lukta.
 
Lämnade även lite mat jag köpt till henne på fredagen i hennes frys.
 
Åkte en sväng till sjukhuset och pratade lite. Hon mådde inget vidare. Dom hade upptäckt varblåsor el dyl, dessa behövde komma ut. Så de pratade dränering, men det hann spricka upp ett sår där det kom ut blod och var. Jag är glad att hon var på sjukhuset annars hade jag blitt galet orolig och rädd.
 
 
På lördagkväll åkte jag på bio med R&M och vi såg Guardians of the Galaxy. Jag hade inga förväntningar alls för jag visste knappt vad vi skulle se =) Ville bara umgås med dom.
Äventyraren Peter Quill förlorar sin mamma då han är ung. Blir upplockad av ett rymdskepp utanför sjukhuset och sen får man se honom som vuxen.
 
 
Äventyraren Peter Quill, nu med alias Star-Lord är alltså i färd med att stjäla en mystisk men värdefull ”sfär”, när han inser att dess värde är långt större än han anat. Plötsligt finner Quill sig ofrivilligt i sällskap med tre andra äventyrare, tvättbjörnskrigaren Rocket Raccoon (Bradley Cooper), grönhudade Gamora (Zoe Saldana) och fåordige trädmannen Groot (Vin Diesel). På mellanlandning i ett högsäkerhetsfängelse får de även sällskap av muskelknippet Drax (Dave Bautista). Den osannolika skaran antihjältar måste nu skydda sfären från de ondskefulla skurkarna Ronan och Thanos, vilket givetvis involverar en mängd långa och fartfyllda jaktscener.
 
 
Jag tyckte filmen var sevärd och med en del höjdpunkter. Kanske inte bland de bästa jag sett, men tyckte den var bra och fick inte träsmak i rumpan eller ens somnade trots att jag var mkt trött. Att Vin Diesel var rösten till Groot kan kännas meningslöst då trädet inte sa så mkt, å vem som helst hade kunnat vara ett träd =)
 
Men tre getingar av fem får den av mig. Lite av star wars över den =)
 
 
Nostalgi musik för oss lite äldre.
 
=)
 
 
Söndag åkte jag först på föreläsning med Janesh Vaidya om Ayurveda, eller kunskapen om livet (ayur: kunskap, veda:liv), är en indisk läkekonst med tusenåriga anor från den vediska kulturen. I ayurveda är åtgärder för att bibehålla en god hälsa väl så viktiga som att bota och lindra sjukdomar. 

 

För att upprätthålla ett gott kroppsligt och mentalt välbefinnande krävs att vi lever hälsosamt under livets olika faser, så att en balans infinner sig mellan våra elementära energier. Det är när balansen mellan dessa energier rubbas som vi riskerar att drabbas av sjukdom  och ohälsa.

 

Jättebra föreläsning. Köpte mig och systerdotter var sin bok =) Kan vi behöva.

 

Bok; Ayurveda för ditt sinne är en annorlunda självhjälpsbok som utgår från den flertusenåriga indiska läkekonsten och livsfilosofin ayurveda. Fick betala 200 kr per bok, insåg sen att jag kunde fått den billigare om jag skickat efter den. Men jag fick den signerad nu =) av honom Janesh Vaidya

 

Genom  enkla men effektiva övningar av ayurvedaläkaren Janesh Vaidya  lär vi oss att arbeta med våra chakran, styra våra tankar, och få distans till tillvaron istället för att fastna i negativa tankemönster. Meditationsövningarna hjälper oss såväl att utveckla vårt inre som att hantera våra relationer med andra.

 

 

 

 
 
 

 Be healthy, keep up, and be you. Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre

 

Önskar mig NU (helst)

Samojed valp
Samojedhund är en uthållig draghund, en bra kamrat på fjällvandringar och passar även dig som gillar utmaningar inom de olika bruksgrenarna.

Rasen är positiv, envis, självständig, trygg, vänlig och älskar att arbeta tillsammans med sin förare.
Samojedhund är en medelstor, elegant, vit arktisk spetshund. Dess väsen ska uttrycka styrka, uthållighet, charm, smidighet, värdighet och självförtroende. Mankhöjd för hanar är ca 57 cm och tikar ca 53 cm.

Pälsvård

Av polarhundarna är samojeden den som fodrar mest pälsvård. Pälsen är däremot inte så svårskött som många tror. Borsta pälsen regelbundet, gör det extra grundligt då hunden fäller eller före ett bad. Man skall bara bada hunden när det verkligen behövs. Bästa resultatet får man om man kammar mothårs och fönar den torr.

Pris: 9-13 000

 

godkänd lånad bild av;  Team Bessas kennel
 
 
Är helt såld och förälskad i rasen. Men det blir troligen ingen vovve för oss.
 
 
 
Men guuud vad den är söt!
 
Men... Jobba heltid är väl knappast det optimala för att skaffa sig husdjur. Och jobbar man inte heltid är det för dyrt... Vi har ju två jättefina och härliga kissar, så jag får nog nöja mig med dessa. Att åka hem på lunch och bara hinna max 30 min promenad och sen åka igen, känns inte rättvist mot en ny familjemedlem. Så jag får drömma vidare =)
 
 
 
 
 
 Be healthy, keep up, and be you. Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre

RSS 2.0