Stegjakten & Fas 3 problematik

Idag började jag 09.00 och jag cyklade till jobbet, å var framme 08.30. Vilket jag även gjorde igår (cyklade). Ja, jag har varit riktigt lat sen svärfar åkte iväg, för då lämnade han bilen i min vård =) så visst, det är himla bekvämt att sätta sig i bilen å köra till jobbet.
 
Men uch, så obra för hälsan. Jag har bara 12 min cykel väg till jobbet, så fy och skäms på mitt lata jag =/
 
Därför kära ni. Har jag återgått till min fina cykel som med lätthet rullar då jag trampar den framåt. Igår kom jag på att cykla vaukaleden 5,5 km från jobbet, istället för de 2,5 den vanliga vägen. Detta gjorde jag även idag. vilket då gav mig 1220 steg, så totalt blev det med rörelse 1 timme med barnen, sen lek med barnen ute 17983 steg, yippi.
 
Vi har ju startat vår gångtävling igår, så det känns fantastiskt. Vårt mål är att nå upp till 16000 steg om dagen. Om man ska hålla "formen" ska man ju gå ca 11000 per dag. Men vill man göra en förändring ska man satsa på lite fler steg. Jag hoppas jag kan hitta ett sånt där aktivitetsband som man sätter på handleden, som passar min telefon??
 
Imorgon kör jag till Piteå, där jag ska till ortopeden kl. 10.00 så det blir att åka vid 07.00. Sen har jag bokat tid för klippning och möjligtvis lite färg, har inte beslutat mig ännu. Men det ska bli skönt att få klippa till sig lite och förhoppningsvis blir det ngt lite skojigare i skallen =)
 
Efter ortoped och frissan kör jag mot Luleå. Jag hade ju hoppats att min fina systerdotter skulle orka följa med ut å äta och kanske, kanske följa mig tillbaka till Arjeplog. Men nu är hon dålig igen =`( Med feber och kanske måste hon läggas in igen. Sen var det visst röntgen på fredag så där föll ju alla förhoppningar att få pyssla om henne.
Men, det blir väl andra tillfällen hoppas jag.
 
Sonen har jobbat sin sista dag, och är återigen arbetslös. Vi var på AF förra ggn jag var i Luleå, och då sa den handläggaren att det fanns en utbildning inom byggnads. Och var min son intresserad kunde han skriva en intresseanmälan och skicka denna till den handläggare han sen skulle få.
Vilket då gjordes. Hans nya handläggare som han då mötte i måndags meddelar att Nej -den utbildningen är enbart för de som är utbildade inom bygg??? Låter inte detta otroligt korkat så säg?
Så ingen utbildning var aktuell för min son. Han fick några arbetsplatser där han skulle få göra praktik, med lägsta aktivitetsstödet, då han "bara" jobbat 1,5 år inom skogsstyrelsen blir han tillbakaslängd till fas 3!!!!
Fattar ni hur jävligt det känns?
 
Vad FAN är det för jäkla ordning på AF och detta förbaskade skit Fas 3 programmet?
Om man vill att människor ska känna sig värdelösa, då får man en fas 3 "sysselsättning" Dvs; Man blir utnyttjad som individ och företag får gratis arbetskraft utan att behöva anställa. Så J....v...a FÖRBANNAD på detta system.
 
Men visst, då ser ju inte arbetslöshetssiffrorna lika illa ut.
 
Ursäkta mitt språk, men om ni bara visste hur SÄMST detta är för människor, detta fas 3. Men troligen måste man uppleva skiten för att ha en aning om vad det handlar om.
OM man inte varit där, vet man inte ett skit om hur fuckt up det är.
 
 
 
 
 
Ett verkligen KLUVET system
 
 
 -Får jag ingen lön?
- Se det som ditt livs chans att få in en fot i gratisjobbsektorn
 
 
Det sägs att ca 15% går vidare till något som är "bättre" och frågan är vad händer med de andra 85%? Riksdagen har fattat ett beslut som tydligen tas med en klackspark om att denna åtgärd inte ska ÖKA men det är just vad som sker.
 
Vidare kan de 15% som går vidare i form av lönebidrag eller till ett jobb gjort något i väntan på det. De med a-kassa och är äldre fasas ut och in i pensionsssystemet men hur många av dem har gått på försörjningsstöd och i så fall hur länge?
 
 
Man får inte glömma att de i fas 3 som får arbete oftast får det genom särskilt anställningsstöd. Här betalar staten arbetskostnaden med 60% under de år du varit arbetslös, dvs upp till 3 år om du varit arbetslös så länge, och kan därefter även förlängas 1 år i taget upp till 6 hela år.. Det finns många exempel inom kommunen, att personen efter dessa år sedan åter hamnar i fas 3. Ingen statistik finns om hur många av de 15% som får arbete som återkommer i fas 3 efter sina års lönesubvetion. 
 
 
 
 
 
Nu ska jag snart gå till sängs. hoppas jag inte är allt för arg, så jag inte kan sova. Men, jag ska försöka göra en kort andningsmeditation för att lugna mina mkt arga tankar.
 
 
 
 Be healthy, keep up, and be you. Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0