fyndat på loppis

Har ju inte berättat att vi var till Silverlogen utanför Arjeplog där det är Loppis i ladan. Vi gillar verkligen hennes loppis. Vet inte riktigt varför, men i mellanström är det så mkt "skräp" och på silverlogen är det bättre beg saker.
 
Sonen fyndade skor till sitt Lajv (som han just varit på), en vinterjacka i flygjacks modell, hans fru hittade en väska och till Nemi hittade vi en trehjuling för endast  50 kr. Superbra. Sen hittade vi även barnstövlar och 2 leksaker (hund och häst).
 
kostar 649 kr på "stor & liten"
 
 
 
nöjd tjej med vovven i handen och nyfiket inspektera sin första cykel.
 
Många varma dagar har det nu varit och helgen har varit full av mullrande Mc:s. Då HD klubben varit här i byn.
Konstigt att det står så lite om det?
 
 
Lite snopet kan jag dock tycka att man inte fick beblanda sig med dem. Det var enbart medlemmar inom HD klubben som var välkomna till öltält och umgänge. Vi vanliga Arjeplogare fick snällt roa oss på egen hand och inte vara med.
 
Visst förstår jag att man utesluter andra, för de som är medlemmar har ju samma stil, intresse och passion för just MC. Samtidigt som jag kan tycka att man kan ju väcka intresse till oss omedvetna men drömmande amatörer =) Jag själv höll ju på att ta MC kortet för snart 14 år sedan, men tyvärr gick ju bilskolan i KK, så då tappade jag nog lite sugen.
Sen är det inte helt lätt att sitta länge på en MC för mig. Syster Å köpte ju både cykel, kläder och tog kortet men fick sälja allt igen bara efter en kort tid, hon klarade inte heller av att köra pga hälsoskäl.
 
 
En HD är ju en speciell maskin. Dock finns det ju massor av olika HD idag.
Sätter in bilder så småningom från helgens MC träff.
 
 
Idag söndag var jag så in på ICA efter den myllrande helgen. Där tyckte kassörskan att det var lite skönt att det var lite lugnare ikväll =) Men glad för att vi haft så många besökare. Själv var jag orolig att det skulle vara tomt i hyllorna, men nä...det fanns mat kvar. haha.
 
 
Har varit motions duktig idag, vilket känns i kroppen. =) Har 19 941 steg på mätaren idag. Nöjd!
Jag har även hunnit slipa, måla och lackat lite grejer jag vill förnya.
 
 
 
Over and out!
 

 

 

 Be healthy, keep up, and be youMer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre
 

Underbara sommar, sommar, sommar

Sommarbild på mina stugblommor som är så fina att vila ögonen på nu.
 
 
Idag har det nog varit den varmaste dagen, redan 08.30 +20 grader.
Sover rätt dåligt på nätterna pga värmen, men vill egentligen inte klaga för jag älskar ju sommaren med den underbara värmen som iof gör att allt klibbar intill kroppen under de varma nätterna =) och även på dagen, svettas av att bara finnas till.
 
Jag skjutsade sonen med familj till kusten på tisdag e.m och vi käkade hos mor min då vi kom fram. Alla hade lite resfeber, även jag som inte skulle resa =) Mina ben var som gelé och jag kände mig yr av spänning. Så det var inte helt lätt att låta de flyga neråt västkusten...utan mig. Ja,ja, jag vet att jag är lite löjlig och vill gärna ha någon typ av kontroll, men det är bara att släppa den och låta dom åka...brr.
 
Lillan kände av vår nervositet, så när jag nattade henne var hon så go, hon pussades, petade på mig, pratade allvarligt med mig med sina jollrande ord, lekte med mitt hår och låg tätt tätt intill mig tills vi blev alldeles svettiga och så höll hon på 1,5 timme innan hon till slut slocknade för natten.
 
Vi tog sen ett parti yatzy och vi skrattade åt än det ena och andra pga vi var supertrötta och pjollriga. Vi höll tidvis på att ärligt kissa på oss av skratt av dråpliga komentarer under dessa två yatzy omgångar. Jag vann ena rundan och sonen den andra och Mor som inte gillar att det går dåligt kom sist båda gångerna vilket inte var populärt. Men inga sura miner, utan även hon blev skratt smittad =D
 
 
Vi la oss runt 22.30 helt övertrötta och då är det svårt att somna också. Så jag började lyssna på en ljudbok sambon laddat ner. Men besvikelsen blev stor då jag redan lyssnat på den och har väldigt svårt att "lyssna" på samma bok flera ggr. Så jag la undan den och somnade väl efter 00.00 ngn gång.
 
Vaknade 03.00 för toa besök... blev många koppar te =) Och sen 06.00 då var lillan vaken. Så jag tog henne och snart var alla uppe.
Åt frukost och vi for mot Kallax runt 8.45 då planet skulle lyfta 10.00
 
Lekte lite med Nemi innan de skulle fara och höll på att falla i tårar då jag vinkade av dom. Oj,oj.
 
Åkte sen tillbaka till Mor. Fick snilleblixt att vi skulle åka till IKEA, sagt och gjort så gjorde vi detta. 12 mil enkel väg. Vi shoppade och åt köttbullar i resturangen. Det blir mkt att gå, så jag vart förvånad över att Mor som sällan går orkade hela IKEA.
Det blev en del handlat men mest var det inspirationen jag behövde =) De är duktiga på att finna lösningar där.
 
Vi var åter hos Mor runt 18.00 och sen efter att jag tagit en macka och te körde jag vidare hemåt. Så dagens körsträcka blev 51 mil. =D
(pga. impulsen för att jag inte orkade tänka på barnen, Nemi blev det bara att åka utan att tänka på hur många mil det blev)
Var hemma 22.00 och återigen övertrött, och sov dåligt. hmm.
 
Barnen kom iaf fram ordentligt till Borås och lillan har fått en ny x-tra vagn att åka i, sen ska svärfar ta med den upp när han åker ner och byter husbil.
 
Det var ändå skönt att vakna hemma, då kunde jag ligga och dra mig lite och träna då jag steg upp.
Har ändrat lite på träningen för att effektivisera.
 
 
I helgen händer det ju massor här hos oss.
 
Den 21-24 juli tar Arjeplog emot 1 000-1 500 motorcyklister som kommer till Harley-Davidson Club Swedens (H-DCS) internationella träff på Kraja Camping.
 
Allmänheten är välkommen till Kraja klockan 10-16 lördag den 23 juli. Inträdet kostar 20 kronor och går till Barncancerfonden. Då får man beskåda alla läckra motorcyklar.
http://www.arjeplog.se/uppleva--gora/evenemang/harley-davidson-club-swedens-internationella-traff.html
 
 
Kortege med MC under lördagen
 
Igår torsdag var det dock en sluten fest och en vakt motade bort alla obehöriga till campingområdet. Spridda kommentarer idag fredag var att det vart en rolig fest. =D Men Arjeplogarna fick snällt stanna utanför.
 
 
Många nya (lite lurviga) ansikten på våra två affärer =) sambon cyklar runt som en tok för att få se lite MC:s hehe. Vi är ju inte så bortskämda med så mkt motorer som mullrar här annars.
 
 
 
 Be healthy, keep up, and be youMer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre

Sommarögonblick

Under veckan som gått har vädret varit underbart, solen har lyst på oss och jag har fått umgås massor med mitt barnbarn Nemi.
 
Vi har cyklat till vår stuga, där vi myst i solen och upptäckt livet. Vi har ätit i stugan, grillat och vi har badat och myst. Jag har turen och förmånen att ha världens finaste lilla tjej i mitt liv. =D Jag njuter våra underbara sommarögonblick vi får tillsammans.
 
 
Härligt bad i vårt ute spa i stugan, Nemi bara ÄLSKAR att bada. Vatten är hennes element.
Kan man ha det mysigare i en härligt vacker utsikt och miljö?
 
 
Glassbilen kom också till vår gata i veckan och då passade vi på att köpa miniglassar till Nemi, perfekt storlek =)
Åhh så gott hon tyckte de smakade.
 
 
Här sitter hon och mumsar i mammas knä på vår altan vid huset.
 
I Stugan planterade jag ju lite fler blommor och det blev helt ok.
 
 
Här i min båt som jag gjort iordning. Fint med lite gula tagetes och lite röda (som jag glömt namnet på)
 
Under helgen har vi varit på Skellefteå äventyr.
Sambons son skulle hoppa fallskärm, då vi skramlat ihop detta till honom i 30 års present.
Så vi åkte till Skeå under lördagen.
 
Åkte ut mot flygplatsen och träffade alla inblandade där=)
 
K tyckte det var toppen och han var så söt i sin gula kondomdräkt med mössa och glasögon.
Han fick även en film som visade hela hoppet och händelseförloppet.
 
Vi såg ju bara att han klev på planet och när han var så nära att han landade, ändå fick jag ont i nacken av att stå och stirra upp i himlen, hehe.
 
Födelsedagsbarnet Kim.
 
Planet han åkte iväg i.
 
 
Sen åkte vi till Ellinore och Micke för att fika och titta på film + bilder.
 
Lite senare åkte vi allihopa (15 p) till O'Learys i Skellefteå. Där hade vi bord ute på terrassen.
Vi åt gott, jag tog en grillad lax med bakad potatis, väldigt gott. Sambon åt kött och var också nöjd.
Vi var dock väldigt hungriga då vi kom dit, så vi började med förrätt. Det var dock så mkt att vi blev nästan mätta av att äta den.
 
Kim åt kött och här mumsar han i sig =) Detta ingick också i hans present.
 
 
 
 
Idag söndag åkte vi hem igen och passade på att träffa bror och syster som körde från Luleå och träffade oss på Biltema i Skeå innan vi körde hem. Lite extra kramande och tog en liten fika innan de gav sig av mot Halland.
 
Vi köpte även en microvågsugn till svärfar i present innan vi åkte hem, då han idag fyller år. (Han blev jättenöjd över presenten)
 
Svärfar bjöd oss och barnen på middag på Verona =) så i helgen har vi verkligen bara frossat. Åt lax även idag, då de inte har så mkt att välja på då jag behöver äta laktosfritt.
 
Lilla Nemi satt bredvid mig och vi hämtade lite ananas från salladsbuffén som hon mumsade på.
Hon hade fått mat före restaurangbesöket. Men hon var toppen snäll tills vi var nästan klara, då vart hon lite trött och ville hem och sova.
 
Ska få rå om henne imorgon, för på tisdag åker vi ner till kusten då de ska flyga till Västkusten på onsdag f.m och vara borta i hela 8 dagar!! HUR ska jag överleva??
 
 
 
 
Over and out!
 

 

 

 Be healthy, keep up, and be youMer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre
 

Goodwill-näää

Var i Luleå en sväng, 9/7 då mina syskon från Halland är uppe på semestern. Vi bestämde oss för att gå ut och äta lite gott, så min erfarenhet sa att vi går på Goodwill Restaurang vid loet. Jag har ätit anka där förr och det var jättegott.
 
Så lördag afton for vi så dit, ett helt gäng =) Alla beställde och då jag läste på menyn blev jag nöjd att de fortfaranade hade anka.
Beställde då denna, då den var så god sist jag var dit, dock ett år sedan då jag inte bor i Luleå längre.
 
Hakka Duck med priset 198:-En rostad anka serverad på sizzlingplatta med härlig grönsaksmix och deras hemkokta chilisås. Hmmm, jag kom inte ihåg hur ankan presenterats förra gången, men det var enda Ankan på menyn, så då tog jag denna, då jag förväntade mig att det var samma rätt.
 
 
 
 
OJ,oj,oj så besviken jag blev. In kom det en helt annan variant av Anka? Men det såg ju gott ut, med tillhörande ris och jag lastade upp på min tallrik. (Förra Ankan jag ätit där var mer en skivad filé, så den såg ju inte likadan ut.)
 
Så förde jag så en tugga till munnen... och OJ...mina läppar kändes som dom svullnade upp bokstavligen. Jag äter aldrig stark mat pga min IBS, så detta gick tyvärr inte alls att äta! Jag fick lämna allt.
Visst kunde jag kanske innan listat ut att med hemkokta chilisås, skulle det kunna vara starkt. MEN... jag utgick från mitt minne av den goda Ankan jag åt sist jag varit där och tänkte att jag inte minns ngn sådan sås, så den måste varit i en skål på sidan om. Visst, visst kunde jag ha frågat, men som sagt -Jag utgick ifrån att Ankan var samma rätt som jag ätit innan och ett helt år hade ju passerat sedan dess, så nä...jag kom inte ihåg exakt hur rätten hade presenterats då.
 
Jag påpekade detta till tre servitriser, att rätten var för stark att jag inte ens kunde äta av den. Alla tre servitriserna ignorerade detta dock och den som tog betalt sa att de bytt ut den "gamla" Ankrätten mot den nya sen några månader tillbaka Jag beställde in ett vitlöksbröd, efter att jag sagt till att maten var för stark åt två stycken för jag var ju jättehungrig.
INTE ens det kunde de "bjuda" mig på då jag inte kunde äta maten. Tycker det är otroligt dåligt bemötande, för jag var inte sur eller så, men jag borde kanske gormat och varit otrevlig?
 
 
Ett tips jag läst ang. restaurangmat är:

Försök att föra en dialog. Säg till exempel ”Det här var inte alls det jag trodde att jag skulle få när jag beställde”. Eller ”Det här tilltalar inte mig, kan jag få något annat?”.

Säg till så fort som möjligt så restaurangen får en chans att rätta till misstaget eller lösa situationen. Kommer inte personalen, så påkalla deras uppmärksamhet.

DETTA gjorde jag, men nonchalerades helt.

 

Man vill ju inte vara en gnällspik.

Går jag ut med släkt & vänner för att ha trevligt och en mysig middag med dem vill jag inte sabba stämningen med att klaga på maten. Oftast är man ju dessutom hungrig och vill inte riskera att sitta där med knorrande mage när de andra glatt mumsar vidare. hmmm.

Men inte ska man väl behöva skämmas för att man vill ha det man väntade sig? Ska man betala dyrt för något har man väl rätt att reklamera om/då varan (maten) inte håller måttet. Eller...

 

Man går utan tvekan tillbaka med skor som pajar efter en månad eller med en jacka där dragkedjan ger upp i förtid... så varför ska jag acceptera mat som jag inte kan äta. Nej, det står inte på menyn att maten var ihopblandad eller att servitörerna sa att den var slungad i chili förrän jag påpekade att den var för stark då jag tagit  min tugga.

 

Nu blev det så att mina älskade syskon skulle vara gulliga och bjuda mig på god mat, så de betalade maten då detta var en födelsedagsgåva. Blev jag nöjd, NEJ. Restaurangen gjorde fel och jag fick ingen mat, men de tog fullt betalt ändå.

 

Jag hoppas jag nästa gång går ut på restaurangen, blir respekterad som kund och inte nonchalerad på det sätt som jag blev på restaurang Goodwill. Så tyvärr, dit går jag inte igen.

 

Jag är glad att 80% av sällskapet ändå blev nöjda, men vi var två som inte blev det pga för stark mat.

 

 

 Over and out!

 
 

Sommarblommor

Ja, nu har ju lixom sommaren startat, då jag får köpa lite sommarblommor =) och semestern är i full gång.
 
Har planterat lite hemma och igår måndag köpte vi fina ytterkrukor att ställa framför  huset nedanför fönstret. Krukorna var grå och det blev riktigt fint.
 
Jag möblerade om hemma i huset också, så det blev mkt mer plats =)
 
Sen fick stugan också lite fina blommor i stocken. I år blev det varken prästkragar eller Margaritas, det blev dessa...
 
 
Det blir lixom sommar då sommarblommorna kommit på plats =)
 
 
 
Idag tisdag har jag och barnen städat och efter det cyklade jag med Nemi till stugan igen (med hel cykelkedja) och planterade lite fler blommor, så nu fick även båten sig lite tagetes som lyste upp där.
 
Svärfar har satt igång att bygga på altanen runt gäststugan, blir bra om han gör som jag vill =D
Vilket det oftast blir. Jag tycker det är roligt att styla och komma på bra och snygga lösningar och så är det ju tur att svärfar gillar att snickra och bygga.
 
 
Nu väntar jag besök från Halland, typ imorgon eftermiddag/kväll. Syster och bror bilar upp. Bror är så glad att han fick sin jaguar lagad, så de kunde köra med denna upp.
Hans son Daniel skulle följa, men... det hade väl kört ihop sig som vanligt så nu blev det inte så. Synd =(
 
Det har börjat blåsa nu, men hoppas det blåser iväg med regnet som hotar. Helt ok att det regnar inatt, men hoppas det blir bättre imorgon...SOL ska det vara på semestern.
 
 
 
 
Over and out!
 

 

 

 Be healthy, keep up, and be youMer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre
 

Omstyling

I helgen har jag varit farmor på heltid =) Och jag erkänner att man mår bra av små barn, men förstår varför man inte ska få egna efter 50, hehe.
Natten mot fredag sov jag väldigt lite. Jag behöver ca 7-8 timmars sömn för att vara alert, men då blev det sammanlagt 4 timmars sömn.
Nemi var helt oskyldig till detta, för jag är så rädd att hon inte ska andas då jag har henne hos mig.
 
 
Fredag iaf så hämtade jag henne efter att jag jobbat och handlat lite både hem och till familjen, hade bilen så vi packade in vagnen och Nemi i sin bilstol.
Vi åt när  Nemi sov och då hon vaknat tog vi en skön, lång cykeltur vilket hon gillade. Kvällen var fin och vi kom och stannade ute, svärfar kom förbi och Nemi fick smaka en bit av en ballerina kaka... Hon blev som besatt =) herregud vad hon tyckte detta var smaskens.
Ger henne sällan socker/godsaker så därför smakar det kanske extra?
 
 
Hon är ju som en liten ängel av porslin då hon ligger helt stilla och snusar i sin säng, så kan man annat än vara orolig att tösen ska sluta andas eller nåt. Är verkligen på helspänn då hon sover här.
Vaknade så fort det kom ett pip ifrån henne, och däremellan för att hon var för tyst. suck.
 
 
Lördag rullade dagen på, vi var ute och planterade lite lökar, jo jag vet att det är sent. men här i Arjeplog har vi inte ännu hunnit ha så mkt värme.
Men jag planterade och efter kom Nemi och planterade "upp" och gav mig mina nyplanterade blommor/lökar. Kan man annat än skratta åt såna tokigheter.
 
Hon smakade även på jorden och är lite besatt av jord. Får kanske sätta staket runt blomrabatterna? Mi Mor berättade att min syster A-S också var besatt i att äta jord =) kanske ligger i generna då?
 
På e.m bjöd vi hit barnen och Malin fick sin present x 2 =) hade beställt henne gympadojjor x2 för jag är så vimsig att jag glömt att jag redan beställt ett par. Som tur var så var de olika även om det var samma typ av skor.
Svärfar kom också på middag. Det blev råstekt potatis, grillade lammspett, grillskiva och kyckling, grillad majs och kantarell/champinjonsås. Alla blev mätta och nöjda. Malin hade ju även go fika med sig, så kladdkakemuffins och dumlekakor och jag vispade grädde till detta kalas av kalorier. mmm, gött.
 
 
Söndag tog vi en cykeltur till stugan, men min kedja på cykeln gick plötsligt av. Så jag fick gå med Nemi i cykelsadeln resten av vägen fram till stugan =)
 
cykeln utan kedja...
 
Men vi plockade blommor efter vägen och sambon pedalade hem och hämtade bilen så vi skulle ta oss hemåt igen.
Gäststugan blev jättefin i sin nya skrud, där har sambo och svärfar gjort ett bra jobb. Så nu är den omstylad i en ny kostym som passar in till det övriga =) Jag och Nemi la oss på sängen och tittade i taket, vi kom fram till att vi måste ha ngt spännande där att titta på när man ska sova i gäststugan =D
 
Nu blir det troligen en liten altan runt ikring den också...
 
 
Vi tittade sen lite extra på alla kottar, mossan och naturligtvis hur kvalitén var på jorden runt ikring stugan =)
Sen åkte vi hemåt. Var ute på gården en stund, sen lite mellis. Vi började fixa inne i huset och ställa om möblerna lite, men då blev hon så trött att hon fick en flaska välling och somnade som en stock, sov i två timmar =) Jobbigt att vara hos farmor då man är ute så mycket och det finns så mkt att utforska.
 
 
Söndagskväll blev det lite vila för gammel farmor =D he he, så film och soffhäng står på schemat. Och vila av axel som fått slita lite ont i helgen, inte van.
 
 
 
 
 Be healthy, keep up, and be youMer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre
 
 

RSS 2.0