Fika surr

Idag på fikarasten började vi prata några stycken om detta med att hitta nya vänner på ett nytt ställe.
Förslag på olika föreningar kom upp och att man får väl vänner via jobbet.
 
Om man nu inte direkt är en föreningsmänniska kan jag tycka det är svårt att börja i ngn föreningsverksamhet, i synnerhet då man inte har ngn förening med just mina intressen.
 
Vänner på jobbet. Visst är jag väl ytligt bekant med mina arbetskompisar, men ännu efter 4 år på samma arbetsplats har jag ingen vän på mitt jobb. Dvs ingen jag umgås med. Nu har jag bott i Arjeplog 5,5 år och det ser inte ut som om det lossnar på vänskaps fronten.
 
Nu går jag iof fjälltopparna med två från arbetsplatsen... men då är det kanske en början, men tyvärr tror jag inte det blir djupare än så. Vi är i olika skeden i livet, och då är det ju så...bara. Man gör lite ihop men sen går var och en hem till sitt.
 
Det ÄR jättesvårt att komma in i ett så här litet samhälle som Arjeplog. Där människor mkt pratar om andra människor, dvs har du hört om han som är son till den och tillsammans med hon, ja just det hon som hade en bror som stal en bil eller ngt annat. Alla känner alla och alla är på ngt underligt vis släkt. På långt håll eller nära.
 
Så kommer jag då utifrån, och har inga rötter alls här. Inte har jag så mkt att tillägga om han denne där som dom pratar om och runt eller si och så. Mina föräldrar har heller inga rötter härifrån, men min Mor har lite samiskt blod i ådrorna...det är allt. Kan inte samiska för det å inte heller äter jag kött och tycker illa om jakt. är jag på rätt ställe då? eller...
 
 
Två kollegor som jag kände att jag kunde prata lite mer med har slutat på mitt jobb, flyttat tillbaka till sina hemstäder igen efter varierad tid i Arjeplog..
Det är kanske så det bli, man tröttnar på att försöka skaffa sig ett nätverk och det blir lättare att återvända till sina rötter igen.
 
Att vi på jobbet kom in på ämnet var chefen som nämnde att vi får en ny kollega till hösten som tydligen inte är en Arjeplogare.
Det är ju fint tänkt av chefen att undra hur man introducerar nyinflyttade.
 
Själv är jag ju mkt för hälsa, yoga mm, men det finns inte så många som rör sig i den changern och visst kanske det till hösten kan lossna på ett eller annat sätt. Jag kan få fler erbjudande om att hålla yoga klasser eller mer massage, vem vet vad framtiden har i sin gömma. Får jag mer vänner då? Troligen inte, för att hålla i pass och ge massage kan göra att folk börjar känna igen mig... men från det till att umgås är steget milslångt i Arjeplog.
 
Jag saknar mina vänner i Luleå. Ok jag är ingen person som har jättemånga vänner, för jag trivs rätt bra i mitt egna sällskap. Men de vänner jag har är nära vänner som jag kan dela tankar och bekymmer likaväl som glädjeämnen.
 
Just nu saknar jag mina vänner ganska mkt, då jag här inga har.
 
 
 
 
 Be healthy, keep up, and be you. Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre

Soffpotatis bost

Jag har ännu inte fått min semester, det dröjer ända till v. 29 i mitten =) Så det blir att jobba några veckor till. Gör det ng? svar: troligen inte pga att sommaren väntar en stund till innan värmen kommer. Så v.29-32 kommer det att vara värsta sol dagarna och läge för att ligga på plajan å lapa sol hela dagarna.
 
Jag har då jobbat denna vecka, som ni förstår. Ser ett mönster i mitt bloggande. Är  väldigt trött på veckorna, så då får bloggandet vara på is, då jag gör annat.
 
Men, på lördag var det så dags för en till fjälltopp, nu Akkelis. Får bli helgens bost mot soffhänget för mig.
"Akkelis Fjällurskog består av ett bergsområde mellan sjöarna Aisjaur och Hornavan. Fjället Akkelis högsta topp är 784 meter över havet.
De övre delarna av naturreservatet består av fjällhedar, på en del ställen finns även stora områden med granithällar som har spolats kala under slutet av istiden när isen höll på att smälta bort.
 
Längre ner på Akkelis finns en urskogsliknande barrskog som framför allt består av gran. I fuktiga, näringsrika stråk i områdets norra del finns det frodiga granskogar med höga örter i markskiktet."
 
 
Jag gick med svärfar 69 år (tur jag har en så pigg svärfar). Nä-sambon är inte intresserad =) han var hemma i stugan och servade sin son å kompisar som kommit från Skeå för att fiska.
 
Svärfar kom ca 08.30 och jag klippte honom, sen en kopp te/kaffe och sen drog vi iväg ca 08.50
 
Det var bra väder med ngn sommar skur, som inte var farlig. Men det var brant, och på vissa ställen kändes som om jag inte skulle orka då det krampade i mina otränade vader. (stretchade efteråt)
Men det tog ca 1,15 upp och det var en storslagen utsikt. Det som är svårt när man står där uppe med magnefik utsikt är att återge den på bild. Det blir lixom ganska platt.
 
Hade min nya kamera med mig och min nya telefon, så jag kunde messa Anna att jag var uppe.
 
Anna och Mona gick under midsommar å då var ju sonen här på besök så jag avstod då. Men det var en utmaning men ack så skönt att komma upp. =)
 
Bilder kommer.
 
 
2014 års tio toppar:
Renberget (628 m ö h, nära Arjeplog) Gjord , tjeck
 
Akkelis (intill byn Bukt vid Hornavan 784 m ö h) Gjord lördag , tjeck
 
Bara resten kvar:
 
Måffe (785 m ö h avfart vägen mot Norra Bergnäs)
 
Alep Iksják (intill Hornavan, 789 m ö h)
 
Nasafjäll (början av Laisälven, nära norska gränsen 1 150 m ö h)
 
Avvuhatjåhkkå (intill Mierkenes, med masten 1 054 m ö h)
 
Kráhpiesvárrie (intill Gautosjö, toppen Tjårras 1 036 m ö h)
 
Välbmaboulda (710 m ö h intill sjön Uddjaure)
 
Siebniesbuovdda/Storberget (nära Eriksholm 714 m ö h)
 
Ruonektjåhkkå (söder om dalgången Smuolevágge 1 516 m ö h)
 
 
 
Övrigt i helgen har vi tagit det ganska lugnt, tog en cyckeltur på f.m till industiområdet (skönt) och sambons jobb för att hämta en utskrift till skorna som jag fick retunera. Dom var för små både på bredden och längden =) så skickade jag paket till mina bröder som fyllt år =)
 
vi har även grillat, och även idag fick jag till en sås som bara gommen hurrade över, dvs supergod enligt mina smaklökar = ) till såsen blev det även grillat, stekt potatis, sallad med fetaost. Det var så gott å vi satt ute på altanen å njöt. Svärfar stannade på middag, efter att han klippt runt buskar å dyl, samt att han klippte vår gräsmatta. Tror dock han saknar att få pyssla lite då han numera bor i lägenhet.
 
Vädret var riktigt varmt i solen idag, vilket är skönt. Som det ska vara på sommaren =D
 
Fick glädjande besked att systerson äntligen hittat sig ett hus/holk =) Grattis till dom.
 
Kanske inte blir ngt projekt på jobbet iaf? Det svänger ganska mkt hit och dit, så jag vet varken ut eller in. suck!
 
 
Möten; Ibland blir de precis som man hoppas och ibland blir det ingenting. Konstigt. Men man hoppas ju alltid att om man möter en gammal vän el dyl, att på ngt sätt ska ngt trevligt ske. Dvs att man tar upp en gammal tråd eller så... ja, och så blir det ingenting, vilket får mig att känna mig snuvad på ngt underligt sätt.
Men ibland kanske det bara inte är meningen. =)
 
 
 
Be healthy, keep up, and be you. Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre
 
 

Tankehjulet snurrar

Väntar å väntar på mitt nya sim kort så jag kan börja använda min nya mobiltelefon. (Nexus LG) Nu har jag iaf fått skalet, ett lila som jag beställde till telefonen.
 
Min gamla Nokia börjar ha gjort sitt. Låter numera lite skorrande, men har ju haft den i 4 år + att sambon haft den 2 år innan mig.
 
Idag har jag funderat och tänkt, å tänkt... på vad man ska hitta på för skoj att aktivera mina kollegor med till hösten.
Konditionsträning -cirkelform av ngt slag, kanske kan vara ngt?
 
Undrar om vattengympa skulle fungera? eller ngn typ av styrketräning med små vikter? Body balance med yoga övningar med mer fart i...ja, mkt snurrar nu.
 
Vad ska jag göra med barnen för skoj, mkt ute i naturen hoppas jag. Gräva, klättra, balansera, bollspel, hinderbanor av olika slag mm. ja, man kan ju göra massor. Men barnen ska få vara med och välja.
 
Det hade varit kul att få börja på med projektet snart, känns som om det är himla långt borta i nuläget.
 
övrigt idag har en annan kollega börjat vara hos oss nu under en vecka, hon ska ta över våra barn till hösten. Men hon går på semester nästa vecka.
Men viktigt att barnen får träffa henne lite.
 
vädret är lite si och så, ngt varmare idag men ingen värme direkt.
 
 
 
 
 
 
 Be healthy, keep up, and be you. Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre
 

Ta honom inte

Jag skulle ta med mig bebisen, allt var packat och nu väntade Malmö. Vi åkte till flygplatsen och väl i Malmö kändes det toppen.
Jag skulle ut på kvällen, en privat fest där Jay Smith skulle spela.
Festen var i full gång då jag kom. Jay kom dit efter en stund och började spela, några av oss dansade, gick inte att stå stilla.
 
Men av någon anledning började folk försvinna och istället bestämde vi som var kvar att göra stan. Jay lovade vara vår guide för kvällen då vi kom ända från Norrland.
 
Men jag var tvungen att låna mascara av en annan tjej, den såg grön ut men då jag målade mig med den blev fransarna väldigt långa och tjocka. fantastiskt fint.
 
Jag hörde krafset och kikade med sömniga ögon mot det håll det lät. Såg att du försökte ta hans foto, som jag köpte i Piteå med Jays autograf. Du fick lös bilden från ramen å tog den i mun. Då satte jag mig upp och tog den av dig. Chanti!! (min katt) störde mig i min dröm med att försöka knycka fotot den luringen. Fick gömma Jays bild innan jag trött la mig ner och somnade om.
 
 
Så, vid 08.00 vaknade jag igen efter att ha sovit ganska ojämnt, dvs vaknat flera ggr av att vara svettig eller för att jag frusit. Suck. Det är alltså dags för svettningsfasen i klimakteriets väg mot torra slemhinnor och tiden för små barn är över. Kanske därför jag drömmer om små bebisar och unga killar som Jay S?? =)
 
Idag måndag har jag varit ledig, tog semester för att det i första hand var meningen att åka med sonen till Luleå, men det blev inte så. Då planerade jag att gå Akkelis fjälltopp med svärfar då mina kollegor gick igår.
Men då är min fot öm.
 
Bakom min mitt tå har jag jätteont, blivit en lite knöl/bula som ömmar. Och ska man vandra i fjällen vill jag inte ha ont i mina fötter, iaf.
Mina skor har heller inte kommit. suck.
 
Så det blev att plantera blommor och städa, tvätta idag. Blev lax och stekt potatis till middag, tar med lite till jobbet imorgon också.
 
Midsommarhelgens svullande med massor av gott har triggat igång mitt socker begär. Just nu tänker jag mest på vad jag ska äta. Tur att allt är slut och jag inget har hemma =)
 
 
Sonens kisse hade blod i urinen, så dom åkte till G-stads djursjukhus och fick kolla upp detta samt röntga. Men det var visst inget allvarligt, så medicin skulle hjälpa. dock -2000 kr fattigare för det besöket. Inte billigt med djur. Syster hade varit med hästen sin till veterinären också idag, halt och skulle vila och många tusen minus.
 
 
solen har lyst mest hela dagen idag, skönt.
 
 
 
 
 Be healthy, keep up, and be you. Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre
 

Midsommarhelg 14

Midsommarafton vaknade jag 07.30 men inte av mina katter, dom sov fortfarande =) men vaknade rätt fort då de märkte att jag var uppe.
 
Gav de små mat och gjorde mig själv en kopp te.
Därefter bakade jag tårtbotten till midsommartårtan, och så bakade jag även en lökpaj för midsommarlunchen/middagen.
 
Tårtan blev en egen specialare.
Gjorde botten som en rulltårta, vispade grädde (laktosfri och blandade fyllningen med blandade sommarbär; hallon, blåbär, vinbär och björnbär)
Lager;
1 lager rulltårta,
fyllning,
1 lager marängbotten,
fyllning och
avslutade med rulltårtebotten och sen grädde ovanpå.
Garnering; jordgubbar och små maränger + hallonströssel.
Bild kommer och alla tyckte den var mkt god.
 
Ringde sen min Mor och önskade henne glad midsommar. Sen steg sambo, son och hans sambo upp runt 11 snåret.
Då blev det lite frukost och sen var det bara att fortsätta fixandet.
Pratade även med syster Å som skulle jobba som vanligt. (vilket hon brukar vilja göra storhelger)
 
Snygga till sig lite innan vi skulle sätta oss till bords runt 14.30 då vi valde en mellantid att äta på =)
 
Svärfar anlände runt 14.05 och vi satte oss till bords då potatisen var kokt.
 
Vi njöt av sillar, lax (rökt och gravad) skagenröra, ägg, lökpajen (blev god) tunnbröd, färsk potatis, nubbe (blev 1 för mig i år) gott? nä...inte speciellt.
Vi åt och mumsade och alla blev mätta och belåtna.
 
Sen tog vi en paus och gick ut och spelade boccia/boule (vilket verkar vara desamma?
Iaf så var vi då ut och spelade för att röra på oss. Detta var roligt och alla fick skratta, vilket är positivt (förlänger ju livet)
Efter spelet blev det så kaffe/te och tårta.
 
Efter att allt sen blev avdukat tog vi även en runda med yatzy.
 
Kl. 18.30 vart vi så trötta att vi tog en liten vila på soffan, jag å Malin iaf. grabbarna satt och spelade spel med sina telefoner. Vaknade igen efter en liten slummer. Plockade ur diskmaskinen och svärfar återvände runt 19.30 efter en runda till ngn och lämnade vovven Sally hemma.
 
En ny omgång med boccia spelet och nu tog svärfar sonens plats och sonen lånade min nya kamera och tog några tok roliga bilder. Vi var ute i 2 timmar och spelade. Sen cyklade svärfar hem och vi övriga gick in och såg film.
 
Hansel & Gretel, häxjägarna 2013
Som barn var de nära att dödas av en häxa som de till slut kunde förgöra. Nu, flera år senare, är Hansel och Gretel professionella häxjägare som är ute efter blod och vedergällning. Med sina vapen, styrka och attityd fruktar de ingen – fram tills den dag då de ställs de inför något mycket större än häxor.
 
Var jättebra tycker jag. (alla tyckte den var ok)
 
 
 
Sen sovdagzzzzzzzzzzzz
 
En trevlig midsommar.
 
 
 
 
Be healthy, keep up, and be you. Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre
 

sjuttonde- nittonde juni

Nu är det bara att blicka vidare och till nykokt färskpotatis, sill, knäckebröd och ost. Snart är det äntligen midsommar.
Idag har jag så fyllt 50 + igen =) dessa födelsedagar som rullar på år efter år.
 
Imorse steg jag så upp 06.20 och började med en snabb yoga och sen satte jag igång med sambons matback, sen gjorde jag svampsås, och tog fram kycklingfilé och fläskfilé för middagen idag. Jag tinade dessa, fräste en stekyta och kryddade dessa så sambon bara hade att värma det i ugnen sen på e.m då jag slutade 17.00
Han fick slänga in klyftpotatis och göra oss en god sallad.
 
Så svärfar hämtade mig kl.17.00 och då jag kom hem var det bara att värma sås då allt annat var klart. Vi åt och det smakade jättebra. Sen vispade jag grädde till kladdkakan vi åt till kaffe å teet.
 
Mor, syster Å samt bror S ringde. Syster A-S skickade både ett grattiskort och ett mess (tack)
Sonen å hans sambo skickade mess, honom ringde jag och han sjöng för mig =) go kille jag har.
 
Av svärfar fick jag 500 kr, vilket passade bra då jag nu köpt mig kängor för att gå på fjället.
 
Av min otroligt givmilda sambo fick jag allt jag önskat mig, vilket var överväldigande.
Fick en Canon kamera med kamera väska, en ny Nexus 4 mobiltelefon, och Irich coffé glas
 
 
 
 
 
Canon kamera
 
 
 
 
 
 
 
 Barista kaffeglas/  Irich coffé glas
 
 
Idag torsdag skulle jag haft en massage, men min massagekund kom inte och meddelade inget heller, vilket inte är bra. Jag förbereder rum, tänder ljus och fixar en halvtimme innan, ställer in mig och förbereder helt enkelt. sen idag väntade jag även en halvtimme på att kunden skulle komma. Jag kan ju inte göra så mkt, förrän det gått en viss tid eller jag fått svar på messet då jag skrivit och frågat. 1,5 tim efter sin tid messade hon att hon glömt höra av sig pga jobbet. Men, men.
 
 
Idag har jag varit ledig, åkte å köpte en blomma till chefen från oss kollegor, samt diktade henne en dikt.
Var förbi på jobbet med den och åt en bit tårta.
 
Sen handlade jag inför midsommar och åkte sen hem. Städat lite och lagat mat.
17.30 hämtade jag sonen å hans sambo och väl hemma bjöd jag då på mat.
 
Fick en flaska Doolis likör av son+ sambon, ett armband, duschtvål + skrubb duk.
 
 
 
se lite film nu och surr.
 
 
 
 
 
 
Be healthy, keep up, and be you. Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

imorgon 17 juni

Fyller jag visst år... uch, men efter 50 har man väl rätt att sluta räkna, eller? Fördelen med att komma i denna ålder är att jag numera slutar ha såna höga förväntningar. =) Visst önskar jag mig ngt, men vet att det inte blir så mkt nu för tiden. Men jag gläds åt det lilla istället. Roligt om jag får ett kort av min son och av min Mor.
 
Sambon brukar iof vara generös, så jag får kanske en gåva av honom också. =)
 
I morse vaknade jag 04.30 av att min katt Chanti satt och hulkade och skulle kräkas. jag for upp och naturligtvis satt hon på matta i sovrummet, hann flytta henne innan hon spydde. ok, torka, tvätta händerna och tillbaka under täcket. +4 grader ute...brr.
05.10 sitter min katt Chanti på nattduksbordet brevid mig, jag lyfter ögonlocket och kikar surt på henne. hmm, vad är det som luktar? hmm, sträcker ut handen och föser ner henne till golvet, hon har varit på toa och magen hennes är tydligen lite lös, så hon har skit i pälsen. Tung suck inuti mitt huvud, upp igen och till tvättstugan. Få bort skiten och ge henne och Mango några kattgodisar så jag ska kunna sova i ytterligare 40 min, min förhoppning.
 
Lägger mig, drar täcket över huvudet och tänker att kanske är det bättre att gå upp, när jag ändå är vaken...plötsligt ringer väckarklockan, suck. Jag somnade visst och dödstrött då klockan ringer, gäsp...5 min kan jag ligga... vips har det gått 15 min och jag måste upp.
 
Gör mig iordning för dagen, gud om jag bara fått sova en stund till, men nix. Cyklar till jobbet i motvind, framme precis på slaget 07.28 då jag stämplar in och går till avdelningen.
Inga barn! Hmm, hade med andra ord kunnat flexa 30 min om jag vetat det.
 
Ja, nu var jag då där, sen kom barnen och dagen har rullat på. Korvstroganoff å ris till lunch, sallad.
Dagen var blåsig och kall, t.o.m lite snö singlade ner på marken...snö, fattar ni så kallt. varmaste tempen visat idag är +10 grader, nu är den tillbaka till +4 grader igen, brrr.
 
Beställt nya vandringskängor.
 
 
och en vindjacka köpte jag.
 
Sambon rotade ju fram en ryggsäck åt mig med midjebälte, en sån som jag ville ha för att slippa all tyngd på axlarna.
 
 
Yogiskt horoskop...
 
Gemini Sol person
Om du är född mellan 14 juni och 14 juli, är du en Gemini Sol personlighet enligt vedisk astrologi. Enligt moderna Vedic astrologi texter, de som är födda i ett Gemini Sun är mycket intelligenta människor med kapabla förmågor inom många olika områden, särskilt naturvetenskap i livet och är oftast välutbildade.
 
De är framgångsrika människor som är skickliga med pengar och göra bra i karriären. De är artiga, snäll mot andra och är extremt goda kommunikatörer. Begåvad på många saker, tenderar de att försöka göra för mycket på en gång och kan bli trött på strävan. Dessa är sociala människor som behöver variation i livet, och ogillar att bli uttråkad.
 
 
Gemini Yogi
14 juni - 14 juli
Gemini Sun Yogi  Tvillingarnas sol yogapersonlighet gillar en mängd olika yoga och kan lära sig snabbt, men han eller hon kan försöka göra för många saker på en gång och behöver vara fokuserad! Om det finns någon som talar i yoga, oddsen är att det är Gemini Yogi.
 
De älskar partnerarbete, och kan så småningom utmärka sig med att arm balanser. Deras uppmärksamhet vandrar mycket och de gillar en klass med mycket rörelse och ofta musik eller mantra. De måste lära sig att sitta stilla så att de kan fokusera sitt sinne, men även i avslappning sina tankar fortfarande race. De kan bli utmärkta utövare av pranayama samt studenter av de yogiska texter.
 
 
5 bägare, dagens tarotkort
 
Fem i bägare visar på en inre känslomässig konflikt. I en relation kan detta kort visa på att man inte är nöjd i relationen och man ser mer till det negativa än det positiva.
 
I mitt tycke handlar detta kort mycket om hur man ser på situationen, bilden visar en person som står och gråter över tre utspillda bägare men ser inte åt de två som fortfarande finns där. Chanserna med detta kort finns fortfarande, gråt inte över spilld mjölk, gör ditt bästa för att förändra situationen till det bättre.
 
 
 
 
 
Be healthy, keep up, and be you. Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre

2013 års tyngd

2013 var ett tungt år för vår familj. Min syster gick bort i lungcancer och min svägerska av en propp som vandrade från benet till hjärtat.
Varför undrar jag då. Hon var frisk i övrigt och även hon en sån underbar person.
 
Min kära bror miste sin själsfrände.
 
Då jag nu var på semester hos honom i maj började vi prata om att hans Lena hade kvar östrogen tabletter. Dom är dyra att lösa ut och han undrade om jag ville ha de tabletter Lena hade kvar. Eftersom vi pratat om att även jag nu kommit i klimakteriets tid.
 
MEN, då jag är lite nojjig på biverkningar eftersom jag ofta blir drabbad av biverkningar från mediciner läste jag på bipacksedeln. (vet inte om alla är lika noga som mig, på att läsa?)
 
Där står iaf ngt som fick mig att hajja till och börja undra.
 
Många kvinnor som har besvär under klimakteriet i form av värmevallningar och svettningar har god hjälp av östrogen. Det finns inget som tyder på att så kortvarig behandling skulle innebära någon mätbart ökad cancerrisk. Däremot finns en förhöjd risk för blodproppar, framförallt under de första åren av behandlingen.
 
Östrogen är ett kvinnligt könshormon som länge har använts för behandling av symtom i klimakteriet
De medicinska effekterna av östrogenbehandling är till en del kända, men mycken kunskap saknas, framför allt när det gäller långsiktiga effekter och risker. Det är mycket komplicerat att med vetenskaplig metodik få fram precisa kunskaper om risker och nytta med östrogenbehandling. Detta beror bland annat på att behandlingen inte är ensartad.
 
Den kritiska granskningen av det vetenskapliga faktaunderlaget har visat på många kunskapsluckor.
Risk för blodpropp i venerna
Östrogen påverkar såväl kroppens koagulationsförmåga som dess möjlighet att lösa upp blodproppar i venerna. Detta medför att HRT ger en ökad risk för venös blodpropp med eventuell embolisering av denna till lungpulsådern. Studier under senare år har visat att HRT ökar risken att utveckla blodpropp i venösa blodådror med två till tre gånger, framför allt under de första åren av behandlingen.
 
 
Är det vettigt att ge alla östrogentabletter? Kan det vara östrogentabletterna som orsakade blodproppen, är det ngn som undersöker sådant? Viosst...MINA egna spekulationer efter det som skett och rädslan att det kan hända igen.
Tror östrogenet får ställas åt sidan. Min sambo får stå ut med mitt buttra jag. och själv står jag väl ut med vallningar på natten.
 
 
 
 
Be healthy, keep up, and be you. Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre

Trädgårdsarbete

Igår lördag tog jag så tag i mitt trädgårdsprojekt. Började ju förra sommaren att planera och skissa lite på hur jag ville ha det. Samt att vi gärna ville ha egna jordgubbar igen. Jag är inte så förtjust i jordgubbarna på affären, men dom man får hemma i trädgården brukar vara speciellt goa.
 
Så här såg det då ut i fjol.
 
 
 
 
 
 
 
Och i år började det så här.
 
 
 
och så här...
 
 
 
 
Tycker det blev bra, så jag är nöjd med mitt trädgårdsprojekt.
 
 
 
 
Gillar min yogande groda i fågekbadet =)
 
 
 
 
Sen blir det att måla friggeboden och kitta om och måla fönster. i Stugan gjorde jag iordning stocken och satte där som vi brukar enbart Marguritas. (prästkragar)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Be healthy, keep up, and be you. Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre

Topparna i Arjeplog blir utmaningen

Top of Arjeplog blir sommarens utmaning för mig.Top of Arjeplog pågår mellan  1 juni och 30 september 2014. Idag blir det renberget. Renberget (628 meter över havet, nära Arjeplog) ca 4 km enkel väg. Vilket idag tog ca 1,10 h upp till toppen.
 
Uppgiften går ut på att besöka de fjälltoppar som anges på kortet. Vandringen ska ske per fot både upp och ned. kortet kostar 200 kr.
 
Så idag blev det premiär. Jag erkänner att jag var lite orolig, att gå uppför har aldrig varit min starka sida. men hoppades att mina kamrater som följer med är beredd på att starta mjukt.
 
Vi började gå kl. 10.00 och solen lyste, men inte jättevarmt. så det var definitivt en bra dag att gå på.
 
Jag valde att ta gympadojjorna, långbyxor, lite lager på lager tröjor, tunn vindjacka, keps och ryggsäck med fika i.
Fyller år på tisdag och tänkte att svärfar skulle få ge mig en ryggsäck. En med midjeband så jag slipper bära allt på axlarna.
 
Det var lite blåsigt och lite mygg, men ganska snart stötte vi på blöt myrmark, så det hade varit bättre att ha kängor på fötterna. Hade heller inga xtra sockor så vi blev allihopa blöta om fötterna =) men, det gick bra ändå. Sista etappen var ganska mkt uppför, och då man har varit stilla ett tag så kändes det ordentligt i benen.
 
Väl framme vid skidstugan stannade vi och drack, innan vi tog sista biten upp till toppen. En underbar utsikt över Arjeplog och vi tog lite bilder. Anna å Mona tog med telefonen och jag min nöt hade glömt kameran i ryggan som vi lämnade vid stugan för att slippa ha på dessa den sista biten. Så jag fick inga bilder från toppen. suck.
 
Sen gick vi ner igen till stugan och där fikade vi medhavda matsäckar. Jag hade med en macka med ost och kalkon, några bitar från gårdagens kycklingspett och te, till efterrätt hade jag en morotskaka vilket smakade gudomligt efter att jag gått dit jag var. =)
 
Vi blev alla lite kalla av att sitta stilla men vi hade extra tröjor, jackor med så vi tog dessa på och njöt en skön stund där vi satt.
 
Sen traskade vi så neråt, vi surrade på och plötsligt stannade Anna å utbrister, -vi har gått fel stig. Dvs vi gick den andra stigen ner. Men vad gjorde det? inget, så vi fortsatte. Nackdelen var att vi kom fram till skjutbanan och vi var tvungna att korsa denna. Inte så kul.
 
En ung man stod där och sköt när vi kom längst med skjutbanan, då blev vi även utsatt för ett regn. Men det slutade efter en stund och efter 4 timmar ute var jag nöjd över att återkomma hem. Vi satte oss på vår veranda och drack upp det sista i våra termosar. Då störtregnade det, men vi var nöjda över dagens prestation =)
Och med tak över huvudet gjorde inte regnet ngn skada.
 
 
2014 års tio toppar:

Renberget (628 m ö h, nära Arjeplog) Gjord idag, tjeck
 
Akkelis (intill byn Bukt vid Hornavan 784 m ö h)
 
Måffe (785 m ö h avfart vägen mot Norra Bergnäs)
 
Alep Iksják (intill Hornavan, 789 m ö h)
 
Nasafjäll (början av Laisälven, nära norska gränsen 1 150 m ö h)
 
Avvuhatjåhkkå (intill Mierkenes, med masten 1 054 m ö h)
 
Kráhpiesvárrie (intill Gautosjö, toppen Tjårras 1 036 m ö h)
 
Välbmaboulda (710 m ö h intill sjön Uddjaure)
 
Siebniesbuovdda/Storberget (nära Eriksholm 714 m ö h)
 
Ruonektjåhkkå (söder om dalgången Smuolevágge 1 516 m ö h)
 
 
 
 
På väg upp... bild
 
 
 
lite utsikt från skidstugan...ej från toppen. Hoppas få en bild från Anna.
 
 
 
 
 
 
Be healthy, keep up, and be you. Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt 

Jay Smith i Piteå

Nationaldagen 6 juni och Jay kom till Piteå. Jag var där.
 
Vi körde från Luleå och var framme i Piteå kl. 22.00 och då var det inte så mkt folk på Calles krog i Piteå där Jay skulle sjunga.
Jag kan bli lite beklämd över att han behöver spela på såna ställen, som Calles. Puben i sig var väl inget större fel på, men inte är det egentligen ngn bra akustik för bra musik. Själva taket var lågt och scenen liten.
 
 
Jay började spela 24.00 och han var som jag föreställde mig, med en härligt underbar musik med hans fantastiska stämma. Hans utstrålning och hans charm. Men ljudet var ingen höjdare, så när han pratade hördes det knappt vad han sa, för sorlet av högljudda, fulla människor var svår att överrösta.
 
 
Jag fattar inte, verkligen inte vart alla seriösa fans som alla gillade Jay i Idol har tagit vägen. Visst var det kanske en miss att gå tillbaka till Von Benzo efter Idol, men förstår om han ville vara lojal sitt gamla band, men nu är det nya tider å 4 år efter Idolvinsten...nya plattan är seriöst skitbra om man gillar Jays röst.
 
 
Han bjöd på en mix av sina egna låter, både från gamla plattan och nya plattan och lite covers. Jag tycker han är jättebra, och uppträdandet var super.
Jag hoppas att han snart ska både höras och synas mer.
 
Visst förstår jag att såna som tex Måns Zelmerlöw (x-idol) mfl som blir "folkkära" syns å hörs mer, men personligen tror jag inte att Jay är den som blir programledare på Allsång på skansen. Men gärna som artist för att fler ska se och höra honom. Ok, kanske inte hans forum överhuvudtaget, mer än tanke då jag kom att tänka på Måns Z. =) Jag gillar väl inte Måns Z något nämnvärt iaf (även om han iof är lika gammal som sonen min,). Han gör väl det han gillar.
 
 
Men den röst Jay har är i mina öron ganska unik. Jag har aldrig tyckt så bra om ngn annans röst då det gäller just hans musikstil. Andra hårdrockare/rockare är ok, men då jag lyssnat på Jay tycker jag personligen att han är större i sin röst än många, många kända musiker inom hans genre. (sjanger)
 
Jag var imponerad och helt nöjd över hans framträdande, men hoppas det snart vänder så han kan sjunga på större och bättre ställen med akustik. Många av de som var på Calles denna kväll var mer än lovligt berusade. En del hade nog ingen aning om att Jay var där, tragiskt. Men enligt Jay själv så gillar han att spela på pub "hak" =) Vilket jag är glad för. Annars hade jag kanske inte fått se honom. Han är iaf nära sin publik.
 
 
Köpte en bild och fick han autograf, och tycker han är så himla mysig. (om jag varit 25 år yngre, hade jag kanske blitt förälskad i en idol) hehe. Men jag tycker iaf jättebra om honom och hans fantastiska röst. Nya plattans låtar passar honom bra.
 
 
Egna bilder på Jay Smith, hoppas du lyckas fortsätta med musiken och blir så stor som du bör bli. För mig är du ju redan stor =D
 
 
 
 
Varmt och dålig ventilation, men han levererade =)
 
 
Jag bjuder inte på min bästa bild, den sparar jag åt mig själv. Då jag fick hans autograf fick jag ta en bild av honom. Den vart jättebra.
 
 
Är glad att son och flickvännen hans följde med mig.
 
Vi var hemma 02.40 trötta och nöjda.
 
 
 
 
Be healthy, keep up, and be you. Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt 

Vid kusten en sväng

Lite uppdatering börjar jag med. Under veckan som gick hade vi vårrus med jobbet, vi samlades på onsdagskväll och så gick vi en liten sväng tillsammans. Sen blev det lite grillning.
 
På fredagen lastade vi min moppe på släpvagnen jag hyrt för att åka med den till Luleå. Under fredag var det ju även nationaldagen , så alla var vi lediga.
 
Jag körde ner och kom till Luleå runt 13.00 åkte förbi systerson M och hämtade nycklarna till kollonilotten, för att åka dit och pyssla lite på lördagen.
 
Kom fram till sonen och vi lastade av moppen. han glad som en lärka. Vi gick över till Mor som låg å vilade, där fikade vi te och bulla och åkte sen iväg till storheden och biltema. Där handlade vi lite, bla en hjälm till sonen då hans var för liten. Han körde ju naturligtvis moppe dit och vi andra tog bilen.
 
Sen hann vi in till Willys och handlade lite mat för att grilla då solen var varm och sommaren i luften.
 
Vi grillade hos Mor, jag grillade lax till mig å Mor och sonen ville ha grillskiva, vilket han fick. åt pommes till och sen var det dags att göra sig klar för kvällen i Piteå och Jay Smith.
Systerdotter och syster kom också förbi och var lite sociala och i elfte timmen fick jag å systerdotter rycka ut i ett ärende. Men allt var lugnt, så jag var tillbaka hos Mor på en stund för att byta om och göra mig klar att köra till Pite med son och sonflickvännen.
 och 03.00 somnade jag väl. Steg dock upp 07.30 på lördag med fullt race på shoppinglistan som skulle averkas.
 
 
Men vi åt lite frukost och sen begav vi oss till K-lotten. Där försökte jag handklippa gräset, men det var 30 cm högt, så det var svin tungt. Vi rensade även i rabatten och gav väl upp efter att jag kört 5-6 skottkärror till tippen med rens. klockan går fort då man jobbar. Vi drack vatten från kranen dom har där, för vi tog inget med oss. Det blev iaf ngt bättre med allt det döda borta i rabatten.
 
Sen blev det att koppla på släp och åka med Mor och syster till Rutvik och handlade blommor och jord.
Mor kan gå mig lite på "nerverna" ibland. Jag körde en annan väg till Rutvik över Björsbyn och trodde dom hade kvar blommor där, men det var stängt sedan några år. Men oj vad hon tjatade om fel väg å så här hade inte hon kört mm mm.
Å så blir det svårt att sitta å köra och hon hör inte vad jag säger då hon satt i baksätet. suck.
 
Egentligen tror jag irritationen min beror på att jag tycker det är svårt att hon blivit så "gammal" det senaste året, svårt att acceptera helt enkelt.
 
 
Iaf kom vi fram till Rutvik, min tanke var inte från början att åka till Rutvik utan till Björsbyn. Tycker inte Rutvik har så mkt att välja bland. Vilket också stämde då vi kom dit, samt ganska dyra. Men eftersom det blev sånt tjat så körde jag dit.
Handlade blommor och jord, men fick inte alls allt jag skulle köpa.
 
Körde så hem Mor och syster och sen åkte jag ensam vidare för att handla mat, vilket jag gjorde på willys. Efter det körde jag till Granngården. Där köpte jag mer blommor och ett par stövlar som jag ville ha, med lågt skaft.
Sen körde jag så hemåt mot Arjeplog och landade hemma runt 20.00
 
Idag söndag har jag hunnit plantera lite grann och vi har varit ut och plockat sten och gjort några ärenden. men så kom då regnet runt 14.00 och jag hann inte mera idag, ute. suck.
 
Imorgon är det återigen en ny vecka och föräldramöte efter vårt kvällsmöte så det blir en arbetsdag på 12-13 timmar. 07.30-20.00 ich.
 
På torsdag var det så dags att gå ut och käka med jobbet. Vår gångtävling är över.
 
Systerson Patrik fyller år imorgon, köpte honom en present som jag hoppas min Mor kommer ihåg att lämna då hon går dit. Och min storebror S fyller på tisdag och jag skickade ett kort idag.
 
 Mors Kurre (som jag gett henne.) Han gillade min moppe som nu är sonens. Han är jättefin!
 
 
 
Be healthy, keep up, and be you. Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt 

Efterlängtade pics =)

Lite blandat nu när jag äntligen tömt kameran.
 
Detta är den ring rabatt jag grävde och stenlade åt bror, för att se om han gillade detta. Så det blev godkänt.
 
 
 
Här har jag enbart satt dit de växter som fanns utmed väggen.
 
 
Ser kanske inte mkt ut för värden
 
 
Lite mer växter, men även en del lökar är nersatta här.

Den stora rabatten som jag å Mor började fixa tillsammans. Här har vi bara påbörjat å ställt blommorna ovan jord.
 

 
 
Här e de nedsatt i jorden och jag hann påbörja stenläggningen. Hade behövt stanna några dagar till för detta.
 
 
 
 
Även baksidan av huset blev uppåner vänt
 
 
 
Här hjälper Micke bror att ta bort muren som fanns där. En gammal stenmur som var hemsk. Dock har bror mkt jobb kvar innan det blir som han tänkt förstås.
 
 
Å vackra, fina lilla Albin x 2  =) 4 månader
 
 
 
 
Å även Goa Elliot, söt som socker. Nu fyllda 1 år
 
 
 
 
Å busungen å charmknutten Milo nu 2 år
 
Jordgubbar är väl sisådär goa, men ändå röda och begärliga =)
 
Å så 4 generationer =) Som vi har i flera konstellationer numera.
 
 
 
Mor med son och sonson samt sonsonsson, invecklat det där...
 
Dvs Bror med sina söner och barnbarn och min mors barnbarnsbarn. (Milo och Elliot)
 
 
Och så sist men inte minst. Mango med sin nya boa...eller leksak =)
 
 
 
 
 
 
Å min Chanti ute på äventyr...
 
 
 
 
Övrigt var polis helikoptern ute under onsdagen och letade en försvunnen man, som tyvärr inte hittades vid liv.
Den flög över vårt hus flera gånger.
 
så jag tog en bild.
 
 

Det var under onsdagen som den 69-åriga mannen försvann från sin bostad i Kurrokvejk i Arjeplogs kommun i förmiddags.

Polisen fanns på plats i området och hundförare samt polishelikopter utförde eftersök. Men mannen hittades inte vid liv. Ingen brottsmisstanke föreligger.

 

Tänk, ibland blir inte livet som vi föreställt oss...

En fin dikt jag lånat.

 

 
 
 
Se möjligheten där i det känns omöjligt, så skådar du framåt istället för bak.
  
 
 
 

  Be healthy, keep up, and be you. Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt 


Brytpunkt

Nu är brytpunkten mellan vår och sommar. Här i Arjeplog är det kanske mer vår än varm sommar, men...det är även väldigt varma dagar också. Torsdag och idag var såna kanon dagar.
 
Såg i tidningen att Jay Smith ska spela i Piteå nästa vecka på fredag. Jag vill dit! Min sambo är ej så glad över detta, men alla har vi ett val, så även han. Vi har två kissar, men kissarna kan vi lämna ett dygn utan ngn större nöd går på de goa små. Tror nog snarare att han inte tycker om Jay lika mkt som jag och inte känner att lusten är lika hög som min lust. Men ingen tvingar någon till något. Eller iof, kanske jag tvingar min son att följa med, om inte sambon ändrar sig.
 
 

Jay Smith
 
 
En natt i Piteå kan ju vara lite trevligt =)
 
Om sonen följer, så kör vi ju till Luleå och sover. Men om sambon ändrar sig så kanske det blir en hotellnatt? vem vet?.
Vet tyvärr ingen annan som är lika glad i Jay som jag... tyvärr. Men sonen kan jag ju alltid muta med god mat =)
 
 
Fredag jobbade jag, vi hade lite barn så jag gjorde iordning lite barbafigurer, då vi ska ha avslutning i veckan som kommer. Allt sånt tar ganska mkt tid, så jag passade på. Vi ska även ha Vårruset med jobbet och jag var tvungen att dra nya grupper, då inte alla lämnat in sina siffror i gångtävlingen. Måste hinna göra diplom till gruppen som vann.
 
Mkt händer och går runt i min skalle just nu, snurr, snurr men hoppas det blir bra till slut. ett steg i taget.
 
 
Fredagafton blev jag så utbjuden av sambon till pizzerian och blev då bjuden på röding på planka, mmmmmmmm bara så ni vet. Verona och Harrys här i Arjeplog har de bästa plankorna med röding.
 
 
Lördag tog vi cyklarna och en picknick korg och med benkraften tog oss på våra cyklar till stugan. Där gjorde vi upp eld och grillade lite korv. Mysigt.
Sen var det så dags att cykla hemåt. Sambon tog då raka vägen, medans jag tog den inre lite längre vägen. Cyklade där i mina egna tankar å missar där jag ska svänga Ha...ja, jag orkade inte vända, så det blev vägen förbi jobbet. Där träffade jag så en kollega som var ute och spatserade. Blev lite prat om massage, men hon skulle ringa. Om solen sken, trodde jag vi skulle vara i stugan, men grå ich väder var jag nog bara hemma. Hon har inte ringt, för idag var det strålande väder. Det blev dock slökost igår, pga min mensvärk. Hamburgare, hemma dock. Sambon var trött och la sig att sova middag. han sov till 21.00
 
 
Då vaknade han efter att sovit 2,5 timme...inte så lätt att somna sen på kvällen/natten. Han satt uppe till 03.00.
Chanti var helt extas inatt, pga hon såg harar ute på gräsmattan. Hon jamade eller typ skrek av extas, var helt vild och jag var tvungen att stiga upp, då var kl.04.00 och hålla henne och lugna henne. efter någon timme hade hon lugnat sig och vi kunde sova. puh.
 
 
Men idag det blev trädgårdsskötsel hemma vid huset. Rensat alla rabatter, grävt en ny rabatt och jobbat på. sambon klippte gräsmattan, första gången i år. =) Härligt med denna underbara tid.
 

Grilltider idag, blev att grilla kalkon för mig och fläskytterfilé för sambon och till detta stekt potatis och sallad. Smakade gudomligt för vi åt det ute idag, ahhh premiär på altanen för i år.
Bra, det blev över till matbackar åt oss båda två.
 
 
Nu lite Tv efter en dag full av utepyssel.
 
Hade ju tänkt vara "duktig" och hålla mig sockerfri tills min födelsedag. Men mensen tog mig på sängen å jag hade inte nog med motstånd då sambon handlat snask =/ dumma jag!
 
 
 
 
 
 Be healthy, keep up, and be you. Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre
 
 

RSS 2.0