Spanien ligger i lä

Just nu är det varme i Norrbotten än i Spanien som idag har som varmast +22 grader och kallast 16. Vi har +24 i skuggan, det ni.
Hörde detta på radion, kul.
 
 
 
Idag har vi då haft pirat tema avslutning. Klädde mig i piratkläder i morse, och målade mig med sotiga ögon =) körde moppe till jobbet i kjol, hihi.
Igår flätade jag hela håret i små flätor, sen tog jag hatten på huvudet. Hade dock hjälm då jag körde moppen.
Kul med lite maskerad. Dock höll jag på att svettas bort av värmen, hade ju svart kjol, vit långärmad blus med rych, svart lång väst, min hatt och under hade jag ett par randiga pants =) puh...
 
Men vi gick på skattjakt, sen hittade vi skatten och lekte i skogen, fikade matsäck och traskade tillbaka till de andra barnen. En del barn var riktigt utklädda och en del var väl inte utklädda alls. Men det var roligt och barnen uppskattade tilltaget.
 
Imorgon ska vi ha terminsavslutning och cykla från jobbet till sälla 8 km bort. Där ska vi fira en arbetskollega som fyller 50 och grilla, leka lite och förhoppningsvis ha trevligt. Jag har lovat göra salladen =)
Imorgon lovade dom ännu varmare, puh... hur ska detta gå. Men lördag blir det svalare igen. Man får njuta all värme som vi kan få, i fjol kom ju aldrig sommarvärmen. =( Så nu har vi ju att ta igen lite värme.
 
Idag ska jag ha en massage igen, behöver alla pengar jag kan få, då man är sjukskriven. Tur att jag är bra i axlarna igen =)
 
Dagens änglakort:

Trust

Ju mer vi följer vår inre instinkt, desto bättre finner vi den rätta dörren att öppna för att hitta vägen som uppfyller vår sanna livs mening.

 
 
 
Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3

SOL å Jättevarmt, gött

Idag var jag på jobbet, därefter åkte jag hem i det UNDERBARA soliga vädret, rena utlands solen =D
Så när jag kom hem la jag mig i solen, efter en så där 30 min tänkte jag att...nä, jag åker till stugan.
Så jag käkade lite, 2 mackor och 2 kex, drack en kopp te och laddade en flaska med bubbelvatten och tog moppen min och körde till stugan.
 
 
 
 
Även i år har sädesärlan byggt bo på altan. Hon vart lite orolig då jag låg där, så nära hennes bo.
Den är en liten, slank, svartvit fågel med lång stjärt som den ofta vickar på.
 
 
Guuuuuuuu så gött!
Jag krattade lite, sen låg jag bara och mös på solstolen. Sonen pep och jag åkte hemåt igen vid 14.00 för han behövde telefonpengar. 14.30 hade jag en massage kund. Det var otroligt varmt i yoga rummet.
 
Sen målade jag de fyra plankorna sambon ville jag skulle måla, idag varv nr. 2
 
Sen lagade jag middag och därefter så hade vi områdesmöte på jobbet. Vi gav en present åt Anki som flyttar tillbaka till skeå efter sem, JÄTTE trist.
 
Susade med moppen hem och flätade håret, för imorgon har vi ju pirat avslutning, plus att jag börjar dagen med utvecklingssamtal...puh, målad som en pirat. Undrar om hon tar mig på allvar i den utstyrseln, hehe.
 
Nu sova.
 
Allt är lite stressigt inför begravningen, så tyvärr hinner jag inte ordna ngt avslutningspresent åt tösen i Göteborg som tar studenten. Dock är detta stora tillfälle inte glömt, men det får dock komma senare. Jag får hoppas att jag inte faller i allt för mkt i onåd =( i frökens ögon.
 
 
 
 
Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ...<3

Slutet av månaden

Dags för räkningarna att betalas, pust. Fått en minimal lön och FK är försenad med sin utbetalning, suck!
 
Sonen vart tvungen att återbetala till FK det bostadsbidrag han fått 2011? Trots att han var in på FK och dom hjälpte honom att fylla i papprena, är inte det konstigt? Detta hände mig också. Först fick jag bostadsbidrag, sen fick jag återbetala, sen hade dom gjort fel så jag fick tillbaka pengarna igen...detta strul tog ett år!!
 
Vet FK vad dom håller på med?
 
Idag skiner solen och jag jobbar e.m. börjar 13.00 med utvecklingssamtal. Mitt första =) känns lite pirrigt. Får väl hoppas att föräldrarna ändå tycker de får information så dom blir nöjda.
 
Har återigen huvudvärk, inte så kul att tjata om detta... jag vet. Bara konstaterar faktum =(
 
Jag är iaf stolt över att jag suttit vid datorn å gjort räkningarna, siffror med huvudvärk är dock ingen "hit"
 
Nä, orkar inte skriva mer, en liten vila innan jobbet. Provade dock klänningen jag skickat efter för begravningen, å som tur var passade den. Kul. då vet jag vad jag ska ta på mig, underlättar ju alltid.
 
 
Sen får jag väl se vad vädret visar, antingen en kofta eller kavaj över axlarna och mina svarta skor.
 
Var orolig att den var för liten, men den passade. skickade efter den för någon månad sen, och jag tror ju alltid jag ska lyckas gå ner ngt kilo. men det spelar ingen roll, för i den kommer jag mig =)
 
 
Nattens dröm kommer jag dock inte ihåg, vet att jag gjorde det då jag vaknade, men skrev aldrig upp den och då poff försvann den ur minnet.
 
 
 
Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ...<3

pirater och annat

La mig tidigt igår, trots att jag legat i stort sett hela söndagen. Men nu Ny vecka och jag jobbade idag, trots huvudvärk. Gick upp runt 01.30 inatt och tog huvudvärkspiller igen, och sen 05.00 för att orka jobba idag.
När sambons klocka ringde så masserade jag min nacke och tryckte och klämde på ömma punkter i nacke, bakhuvud och vid ögonbrynen för jag tänkte att pressure (tryck med fingrar och knogar) kanske hjälper då akupunktur gör det. Akupressör, du utför ett lugnt tryck med fingertopparna på kroppens akupunkter, som akupunktur men utan nålar
 
Och det hjälpte, jag har inte lika jobbig huvudvärk nu, skönt.
 
 
Vi planerade på jobbet och på torsdag ska vi ha avslutning av vårt pirattema. Vi ska alla klä ut oss till pirater och så ska vi ut och leta skatt. =) Blir nog skoj.
Kommer jag ihåg tar jag med mig kameran.
 
 
Jag har iaf valt ut kläder och smycken för "rollen" som pirat =)
 
 
Idag skiner solen lite till och från och enl gammalt säg så ska sommaren bli som de tre sista dagarna har varit, ganska soliga alltså. Idag är då för augusti, då blir det mer blandat väder, sol, lite stackmoln men rätt ok med gamla ögon sett.
 
Ett problem jag nu har är vad jag ska ha på mig på begravningen nästa vecka. Min mathållning är lixom under all kritik, då jag tröstäter och sen inte orkar laga vettig mat =( fy på jag!
Men jag får försöka skärpa mig i några dagar så att inte magen är allt för svullen av onyttigheter iaf. Mest är ju slarvet, äter på oregelbundna tider och har dålig matlust vilket ger dålig fantasi.
 
Idag bad jag om ledigt inför begravningen, kanske åker jag ner måndag e.m eller så tar jag ledigt måndag...men vet inte om jag orkar jobba onsdagen, dvs dagen efter så jag tog ledigt den dagen också.
Suck! Det blir så lite pengar i plånboken av all ledighet.
 
 
Antar att min kära x svägerska lagt ut fina bilder på facebook, så då lägger jag upp en normal bild på fina Mariana, som besökte oss i Lördags. Det var så trevligt.
 
 
Ute på vår altan =) en goo tjej/kvinna i sina bästa år
 
 
Jag har även en annan bild, säger inte vem det är utan poängen är den snygga mössan på skallen =D Personen vill inte vara med på bild.
 
 
Denna rafflande mösse var sååå snygg, att jag knäckte mig, och ett gott skratt ska ju förlänga livet.
 
 
Nattens dröm;
Det jag kommer ihåg är att jag träffade en gammal vän, som sa att jag såg frächare ut än denna trodde jag skulle se ut! Jag jobbade som fårahede, hade klänning och var mkt solbrun. Vi gick längst den gamla vägen i skogen (en sån där väg med gräs i mitten, upptrampad/körd av människor, djur och traktorer) och jag ledde min cykel. Vi gick förbi ett hus och därinne var en arbetskollega till mig, jag pekade på huset/ladan mitt emot och berättade att även den var hennes, en typ av atelje.
 
Det var vad jag minns av drömmen. Skönt att jag inte tappade bort cykeln iaf, som gårdagens dröm då jag inte hittade någonting.
 
 
 
 
 Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ...<3
 

Oväntat besök

Igår fick vi oväntat men uppskattat besök. av min X svägerska Mariana från Göteborg, jättekul. Hon var uppe och sålde sina produkter och var här i Arjeplog. Hon ringde och hon kom över, jag hämtade henne vid hotellet runt 13.30.
 
Vi tjötatde på om allt möjligt både roligt och lite mörkare saker, förhörde mig om brorsdöttrarna och om lilla Alicia förstås. Sen grillade vi kyckling och mös.
Vid 21.00 beslutade vi oss för en liten sväng till stugan, vilket M tyckte var kul, men kallt =) Stackarn var jättefrusen. Men där eldade vi, grillade korv, men M åt bara korvbröd med senap, ketchup, pot sallad och rostad lök och vi tokade oss, då M lånade fiskeskjortorna och en raffig mössa (M Tog kort med mobilen å hotade lägga ut på facebook) det var jättemysigt även där. Vid 24.00 körde jag henne till hotellet och vi åkte hem. Det var urmysigt att ta igen lite vänskapstid och bara tjöta om nuet, förr och däremellan = dvs om livet och vad som sker.
 
 
I Stugan
 
Idag söndag har jag återigen sovit bort en hel dag, huvudvärk. Det är en annorlunda huvudvärk, mina mediciner fungerar inte. Har idag tagit migräntablett, vanliga panodil, citodon men inget fungerar.
 
Låg på soffan och sov, vaknade av en jättekonstig dröm.
 
Jag var på väg till en familj/kvinna och letade adressen, for igenom ett bostadsområde och letade & letade efter en parkering som jag då till slut hittade, gick ur bilen och låste. gick till lägenheten och knackade på dit jag skulle. Blev förvånad då hon öppnade för det var en massa barn där, från förskolan. Ett av barnen höll hon i famnen då hon öppnade dörren och jag frågade varför hon hade just detta barn där, -jo, men det är här mellan 11-15 på helgerna. Jag ser förvånad ut, då barnet är heltid på förskolan också. Barnet sträcker ut armarna och vill komma till mig. Jag tar barnet som just sovit, hon har en jättestor napp i munnen, som jag tar och lägger på en byrå. Och så tar jag av denna mössan. Plötsligt ska jag iväg igen, sätter barnet på golvet och går därifrån, glömmer att jag har mössan i handen och stoppar den innanför jackan och tänker att jag ger tillbaka den imorgon.
 
 
Jag går mot bilen, men hittar den inte. jag letar förbrilt, frågar några om dom sett bilen och beskriver bilen, men ingen har sett den. Snön vräker ner och plötsligt halkar jag och far utför en brant slänt. Jag rullar i den djupa snön och hamnar långt ner, snön är runtikring mig och jag vet inte hur jag ska ta mig upp -panik!
Till slut har jag lyckats kravla mig upp på gångvägen igen, utpumpad. Plötsligt går jag i bara sockorna och har tappat bort mina skor, mössan är också borta. Tänker att jag tappade den då jag rullade utför slänten. Gräver i fickan, men blir lättad över att bilnycklarna är kvar. Går i bara strumpor tillbaka där jag varit på besök, hon öppnar då jag ringer på dörren. Jag går igenom lägenheten samtidigt som jag säger att jag tappat skorna. Men dom är där, hos henne. Jag tar dom i handen och säger att jag inte hittar bilen, jag håller på att bli galen... då vaknar jag.
 
 
Konstigt hur man kan drömma och hur vissa drömmar stannar kvar i minnet.
 
 
Annars idag har jag grattat Mor på Morsdag, ringt min son som grattade mig =) sen vilat mer på soffan. Idag blev det rester till middag, ingen Morsdags service här inte =( Men jag har ju själv varit tråkig idag och bara varit asocial med huvudvärk.
 
Ska snart gå och lägga mig, och fortsätta sova bort denna dagen.
 
 
 
 Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ...<3
 
 
 
 

Sciurus vulgaris och sorgen

Är stolt över min son och att han har ärvt mitt synsätt på djur. Dock inte helt, men ibland lyser det igenom.
Ska därför berätta om deras upptäckt häromdagen.
Dom var på väg ifrån mormors lägenhet som ligger snett mitt emot deras egen. När de kommer ut på gården ser dom en liten röd ekorre, det är bara en unge och inte speciellt stor. Ekorren flyr inte trots att dom närmar sig. Dom ser att den sitter med huvudet snett och har svårt att röra sig, så dom hämtar en kartong inne hos mormor och lyfter i den lilla ekorren. Därefter åker de med denna till Gammelstads djursjukhus och berättar vad som hänt.
 
Där tar de hand om den lilla ekorren och frågar om dom vill veta vad som sker med den lilla. Det vill dom ju hemskt gärna. Efter någon timme får de besked att ekorren blivit biten i halsen, och att den därför har svårt att röra på huvudet. Men man gör vad som går för att den ska bli frisk. På kvällen ringer de igen och berättar att den lilla ekorren är både pigg och kommer att överleva tack vare deras insats =)
 
Visste du att ekorren är fridlyst? Så detta var en liten solskenshistoria tycker jag. Är jättestolt över sonens initiativ.
 
 
Fakta:

Sciurus vulgaris = Ekorre. Det finns tre grupper utav ekorrar i Sverige, De svart- och rödsvansade ekorrarna är vanliga i Lappland.  I Europa har den grå ekorren med stor framgång lyckats tränga undan den röda ekorren. Den grå ekorren finns inte naturligt i Europa utan har importerats eller rymt från fångenskap och därefter anpassat sig väl i det fria. Tyvärr slår den större grå ekorren ut vår röda genom sjukdomar den för med sig och den snabbare tillväxten.

 

I februari-mars börjar parningssäsongen och de första ungarna föds i mars, men de flesta i april-maj och de sista ungarna i september. Ungarna är blinda i 14 dygn och flyttar hemifrån efter 5-6 veckor. En ekorre lever i ungefär 3-18år.

 

Ekorrar är dagdjur och inte speciellt rädda för människan. De klättrar väldigt bra och kan hoppa upp till 5m för att ta sig till ett annat träd! Ekorren kan även simma och på marken tar de sig fram med skuttande hopp och språng.

 

HOT: På marken kan även ekorrar bli tagna av både tamkatter, hundar, även rävar och en del ondsinta människor. Men de naturliga fienderna är Ugglor, mårdar, duvhök, hermelin och vildkatter.

 

Som mest aktiv är ekorren på morgonen och sent på kvällen. Under dagarna vilar ekorren i sitt bo vilket även skyddar den mot fåglar och mindre rovdjur. En ekorre är inte gärna ute i dåligt väder och kan stanna i sitt bo flera dagar i sträck tills vädret blir bättre.

 

 
Ett sött litet djur, vår röda Ekorre.
 
 
Övrigt i livet:
 
Min huvudvärk lättade i torsdags, men har inte än i dag lördag släppt helt. Och det var länge sedan jag hade en period av röda veckan en hel vecka =( Jag har dock varit på jobbet hela vecka, känns otroligt att det gått.
 
Men solen skiner utanför fönstret, så jag hoppas det kan ge mig lite energi.
 
Jag är dock lite sorgsen över att jag just för tillfället lagt yogan åt sidan. Vet inte varför jag tappat lusten och orken, för det är i yogan och meditationerna jag hämtar styrka...
Men det kanske är desamma med maten, jag tycker recepten är tråkiga och jag orkar inte engagera mig =(
 
Mina matstörningar kommer upp till ytan och jag är rädd att jag tappar kontrollen över mitt liv. Möjligen en reaktion av sorgen, att mista min älskade storasyster som jag inte riktigt vet hur jag ska hantera.
Ena dagen kan känslorna ligga på is, men då är det huvudvärk eller ngt annat, nästa gång är känslorna alldeles under skinnet och jag kan bli ledsen för ingenting, fel ord, fel uttryck eller prata med någon som gör att tårarna trilla nerför kinden...
 
 
Glädjen och sorgen är varandras motpoler men också varandras förutsättningar precis som livet och döden är det.

Sorgen är väl en process. Den ändrar sig från dag till dag. Den kan följas som en slingrande stig i ett landskap där man gång efter annan kommer fram till nya utsiktspunkter. Ibland tycker man sig se samma saker som förut, men riktigt lika är det ändå inte. Landskapet förändras hela tiden. Denna vandring, denna process, kallas tydligen för sorgearbete.

 

Sorg är en stark känsla som tar mycket kraft av oss. Den kan göra att vi mognar, men den kan också förändra livet så att det blir mer tomt och beskuret

 
Det är också vanligt att andra känslor som ångest, vrede och skuld blandas in i sorgen.
 

Unga och gamla sörjer på olika sätt. Hos gamla är sorgens uttryck inte alltid så tydliga och kan i stället uppfattas som sjukdomstecken med kroppsliga symtom eller depression. Vilket jag tror min Mor drabbats av.

Kroppens naturliga uttryck för sorg är gråten, tårarna. När de saknas kan det vara svårt att känna igen sorgen. När man har svårt att visa sina tårar utan försöker stoppa undan sorgen. 

 

Den kan ibland i stället visa sig som en stor trötthet. Kroppen känns så tung att man knappt orkar bära upp den. En del kanske inte ens orkar sköta sig själv. Sorg kan i kroppen påminna om rädsla och ångest; man blir rastlös, sväljer gång på gång, suckar och kippar efter andan. Ibland kan sorgen uttrycka sig som håglöshet, depression eller sömnsvårigheter. Besvär från magen, spänningshuvudvärk och hjärtat är inte heller ovanliga.

 

Chockfasen är tydligast när någon dött helt oväntat. Då finns vanligen en känsla av overklighet. Den sörjande kan få kroppsliga symtom. Sömnsvårigheter, irritation, känslor av skuld och skam är vanliga. Man kan också pendla mellan olika känslor. Det är vanligt att man blir arg, kanske till och med på någon som man egentligen inte alls har någon anledning att vara arg på. Denna fas är den kortaste fasen.

Under reaktionsfasen som kan vara några veckor eller månader är man helt upptagen av sin sorg.

Bearbetningsfasen är den del av sorgetiden då man tänker på det som hänt, försöker få in det i ett begripligt sammanhang i livet. Den fasen är längre, kanske upp mot något år.

Till slut kommer nyorienteringsfasen, då man är beredd att ta tag i livet på nytt. Man försöker hitta ett sätt att leva med de erfarenheter som man fått. Den här fasen pågår länge, ja egentligen under resten av livet.

 

 

"Den allra sista gången"
Men glädjen har alltid ett sista leende.
Någonstans dröjer det kvar.
Någon förvarar det
Djupt i sin saknad.

 

en dikt av Viola Renvall

 

 

Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3


Törnrosa - njä

Nä, ingen prinsessa som ligger insvept av törnbuskar men... jag sover på tok för mkt och energin till utebuskarna finns inte en tillstymmelse.
 
Både igår och i förrgår sov jag 4-5 timmar efter jobbet! Men det kan givetvis bero på att jag har en sån fruktansvärd spänningshuvudvärk tillsammans med en m-period, så jag förlorar givetvis mängder av energi.
 
Jag hoppas jag orkar ta tag i trädgården till helgen åteminstone. Fönsterna skulle också behöva putsas på utsidan... åh, alla dessa måsten
 
Idag är det torsdag och det skulle bli besök hos Fonus av syskonbarnen. Jag håller tummarna att det ska gå bra för dom, så allt känns rätt. Att dom lyssnar på varandra och tar hänsyn till olikheter och viljor.
 
Nu är det dags att åka och jobba. Får se om jag har mer energi idag?
 
Solen skiner iaf men tyvärr blåser det friska vindar ute.
 
 
 
  Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3
 
 
 

Tungsint, en sån där dag...

Tungt, och jag menar tyngd.
I förrgår åkte jag från kusten, med en "vanlig" spänningshuvudvärk, som bara blivit sämre. Trots detta har jag jobbat måndag, tisdag och idag
 
Söndagkväll la jag mig tidigt och tog då en citodon. Igår morse när jag vaknade 04 på natten, tänkte jag att ok om jag tar en migräntablett så har det nog lättat till imorgon. Jag skulle börja jobba först vid 11 igår, och sov till 09.30 och huvudvärken gav sig inte. Men jag försökte rycka upp mig. Har inte haft min s.k fruntimmersperiod/vecka på två månader så jag har ju tänkt att jag antagligen kommit i klimakteriet.
 
Men i lördags startade den lite grann, inte mkt. på söndag hade jag en smärtsam värk och den satte igång med värsta blödningen på e.m. Har inte på många år behövt stiga upp på natten för att byta skydd, men det bara forsar ur mig. Som om proppen gått, dvs spänningsproppen av all anspänning över det som sker i livet denna vår.
 
Och nu har jag haft samma flöde under tre hela dygn =( kanske som jag därför har både huvudvärk och känner mig pigg som om jag var 100 år och bar dom på axlarna.
 
Just nu finner jag ingen motivation överhuvudtaget. Vill bara sova och känner mig trött på allt.
Mat brukar jag gilla både att äta och göra, men just nu är allt...en stor suck... kan jag inte bara strunta i allt?
Kroppen ger ju signalen att jag borde äta, hungern alltså. Men sen då det då kommer till detta att välja ngt, tar det stopp. Allt ser tråkigt, trist ut och jag vill inget ha =(
 
Motivation till att ta tag i ngt är som begravt, ingenting just nu är på topp.
 
Min kisse Chanti är goast. Hon är ingen katt som sitter i knä, men hon ligger bredvid mig på armstödet i soffan eller på sin plats bredvid sängen trots att jag sov hela gårdags e.m. Så låg hon troget å sov där jag var. mattes älskling.
 
Tror det blir att gå och vila även idag, har ju jobbat mitt pass vilket tar enorm energi då jag har huvudvärk och min m-period.
Känner mig så jäkla tom i pannbenet.
 
 
Pratade med Mor på telefon. Hon tyckte hon mådde bättre och hennes egen diagnos att det inte är förkylning utan luftrören? Ja, hon får diagnostisera som hon vill. Troligen visar väl K O L provet om det är Kol eller luftrör.
Hon har inte fått ngn tid ännu. Känner att jag inte riktigt orkar engagera mig förrän hon gjort undersökningen.
 
Troligen hade det ändå varit bra för henne om hon kunde ha tagit en katt att ge lite omsorg till istället för att som nu gå och oroa sig för ev. sjukdomar. Detta har inte varit likt henne, så jag blir lite ställd.
 
Jag har beställt ett par innerskor till henne, för att hon ska ha ett par inomhus och gå med, då hennes hålfot har tappat spänsten. Vilket händer då man blir äldre. Jag hoppas bara att hon tycker om dom när de kommer.
 
 Dom ser då sköna ut, och dessa ska vara stöd åt hålfoten. lätta att ta på och sparka av sig.
 
 
Pratade med syster Å och imorgon åker hon till Magluf (Magaluf är en stor turistort på Mallorca, Det finns gott om stränder så sol och bad är en av aktiviteterna att göra där.) med en kompis, återhämta lite kraft och energi. önskar henne en skön avkopplande resa, det behöver hon verkligen.
 
Nä, nu ska jag ta mig en lur och hoppas huvudvärken ngn dag ska ge sig så jag blir jag igen.
 
 
 
 
  Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3

Maj månad random å laktos

Idag måndag skiner solen fortfarande på oss och det är skönt. värmen är nog mer normal för årstiden här, ligger idag på +15 grader i skuggan.
 
Jag jobbade och det gick bra. Vi har inskolning av två barn, vilket också går bra. Är dock trött och mentalt lite blasé.
 
Jag har även beställt ett par inneskor åt Mor, det sa doktorn skulle kunna hjälpa hennes värk under fötterna. Ok, kanske måste hon till slut ha en sula? men i nuläget kan hon ju börja ha en sko, som håller foten i balans.
 
Hon får nog skon i veckan. Jag har även skickat in lite papper åt henne för bostadstillägg, kopierat mm. Men imorse upptäckte jag att jag släpat med mig hennes nycklar hem till Arjeplog...Hmm.
Så nu får hon ett brev av mig =) med nycklar och papprena jag redan kopierat.
 
Kort inlägg idag, men känner av min trötthet. Sambon kom hem med ett paket jag beställt. Så det var ju ändå lite kul att öppna.
 
Hoppas nu att systerdotter får installera sig i Älvsbyn. =) Och att hon där mår bra å inte glömmer höra av sig. Hon skulle antagligen få ha sin mobil där, så jag försöker väl ringa henne ngn dag.
 
 
Numera är det ganska vanligt att föräldrar oroar sig ang laktos känslighet hos barn.
 
OVANLIGT bland barn

Modersmjölken innehåller laktos och alla föds därför med en god förmåga att bryta ner laktos, för att kunna tillgodogöra sig den goda näringen i modersmjölken. Under barnaåren kan förmågan att bryta ner laktos minska, men det är ovanligt att barn är laktosintoleranta före skolåldern.  Om och hur mycket förmågan att bryta ner laktos minskar beror på våra genetiska förutsättningar.

 

Globalt sett är en stor majoritet av alla vuxna laktosintoleranta, men i folkslag där det under århundradena har varit en fördel att kunna bryta ner laktos, är det vanligt med en genetiskt variation som gör att man tål laktos även som vuxen. Det är det vanliga i norra Europa.

 


Laktosintolerans och Ko mjölksallergi

 


Laktosintolerans betyder att man är känslig för laktos, mjölkens egen sockerart. Det innebär att man har brist på enzymet laktas i tunntarmen. Det är dock inte farligt för en person med laktosintolerans att få i sig laktos i små mängder. Det kan inte ge några allergiska reaktioner eller skada tarmen, men det kan förstås vara obehagligt om man är väldigt känslig för laktos.  Komjölksallergi betyder att kroppen inte tål proteinerna i komjölk. Den som är allergisk mot komjölk måste utesluta alla mjölkprodukter.

 

 

Komjölks allergi

När barnet reagerar mot ett eller flera proteiner i komjölken kallas det komjölksproteinintolerans eller komjölksallergi. Ca 2% av alla barn som föds drabbas av komjölksallergi  och denna form av allergi är framförallt vanlig i spädbarnsåldern. Då barnen övergår från modersmjölk till komjölkshaltig kost t.ex. modersmjölksersättning eller välling kan barnet reagera med symptom från mage/tarm, hud eller andningsorgan. Reaktionerna kan variera från häftiga kräkningar och hudutslag som kommer redan någon minut efter intaget av mjölk till lätt diarrébenägenhet eller försämring av eksem först efter flera dygn. Det har rapporterats att mellan 20 och 30% av komjölksallergikerna också utvecklar allergi mot soja.

 

Komjölksallergi och laktosintolerans är alltså inte samma sak!

 

Den enda effektiva behandlingen är att utesluta det eller de födoämnen som ger besvär. När det gäller reaktioner mot komjölk hos små barn kan man inte bara utesluta mjölk ur kosten. Mjölken innehåller många viktiga näringsämnen som måste ersättas. Likaså kan produktionen av bröstmjölk bli otillräcklig och då kan det bli nödvändigt att ge barnet modersmjölksersättning.
Viktigt är att tillsammans med barnets läkare välja en ersättning som inte är allergiframkallande. Ett bra alternativ är Profylac - modersmjölksersättning.

 

PROFYLACGRÖT Maizenagröt från 4 månader, koktid: ca 3 minuter
3 msk maizena
2,5 dl vatten
6 mått Profylacpulver Polentagröt (majsgryn) från 4 mån, koktid: ca 5 minuter
2 msk polentagryn
2 dl vatten
5 mått Profylacpulver Risflingegröt från 5 mån, koktid: ca 3 minuter
1 dl risflingor (t ex Pama minutris)
2,5 dl vatten
6 mått Profylacpulver Mannagrynsgröt från 6 mån, koktid: ca 5 minuter
1,5 msk mannagryn
2,5 dl vatten
5 mått Profylacpulver Grahamsgröt, koktid: ca 10 minuter
2 msk grahamsgryn
2 dl vatten
6 mått Profylacpulver
Vispa ner mjöl/gryn i kokande vatten. Koktid se resp gröt. Låt blandningen svalna till ättemperatur. Vispa ner Profylacpulvret. För mindre portioner - halvera mängden ingredienser.
 

 

POTATISMOS från 4 mån.

200 g potatis (ca 3 st)
ca 1 dl Profylaclösning
1 tsk olja eller mjölkfritt margarin
salt, peppar

Skär potatisen i skivor och låt den koka ca 15 minuter. Slå bort vattnet och använd detta till Profylaclösningen. Pressa potatisarna och späd med Profylaclösningen. Rör ner oljan eller det mjölkfria margarinet. Smaksätt med salt och peppar. När ett nytt födoämne skall introduceras - börja med en smakportion. Potatis smakportion
Koka 1/2 - 1 liten potatis. Mosa den genom en vitlökspress. Blanda med lite Profylaclösning.
 

 

POTATISGRATÄNG

200 g potatis
några skivor lök
1 dl Profylaclösning
salt, peppar
Mjölkfritt margarin till formen

Skala och skiva potatisen. Varva potatis och lök i en liten eldfast form. Krydda. Häll över Profylaclösning så att det täcker potatisen. Sätt ugnen på 200&deg;. Grädda ca 40 minuter.
 

 

VIT GRUNDSÅS från ca 6 mån.

2,5 dl Profylaclösning
1 msk vetemjöl
1 - 2 msk mjölkfritt margarin
salt, peppar

 

Mjöl och 1 dl av Profylaclösningen blandas och hälles i en kastrull. Tillsätt resten av lösningen och låt koka under omrörning ca 3 minuter. Tillsätt margarinet. Smaksätt med salt och peppar.

 

Använd den vita grundsåsen som stomme till andra såser. Det går också bra att göra en större sats och frysa i t.ex. islåda.
 

 

 

Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ...<3

 

Livet Söndag 19 maj

Idag skiner en söndags sol ner på oss. härligt med värme som tinar upp själen inuti.
Nu har jag varit hos Mor sen i onsdags, men känner att hon kanske hade behövt någon hos sig lite längre. Tyvärr väntar mitt jobb på mig, så jag måste hem. Inte för att jag menar, tyvärr jag har jobb... utan det är jag bara tacksam för, men jag menar, Hade kanske varit lättare om jag bott närmare...eller nåt.
Dock är det ju också en annan sak, om man är på besök å sover här eller har sitt egna liv i närheten.
Jag hade ju ändå inte kunnat vara här hela tiden, för det är nog vad Mor önskar... Vi har alla ett eget liv, oavsett vart vi bor.
 
På morgon har jag laddat hennes dosett, hon är lite förvirrad just nu, men det är antagligen sorgen som stressat hjärnan och får henne ur balans.
 
 
Tanken idag var att åka till Mors bror Gunnar för att lämna hennes bil där, för lite upprustning. Men Mor är inte frisk (förkyld, ett virus som spökar) och just nu känner hon sig lite neede/ lite gammal, trött och behövande och önskar nog att ngn var här å tog hand om saker och ting. Jag var med henne till doktorn och då kom det fram att hon känner sig rätt ensam. Men det blir nog så, då man är ensam. Timmarna känns otroligt långa och ensamma. Och trots att hon har besök oftast flera ggr/v så är timmarna däremellan långa. Kroppen börjar ju ge vika för åldern och händerna och fötterna krånglar, det blir inte lika lätt att handarbeta och fixa längre.
 
 
Så, jag tvivlar på att vi åker till hennes bror =) idag.
Men det är väl så då man blir gammal, man har ett långt liv och så förlorar man sitt barn. Oavsett omständigheter är det nog bland det jobbigaste man genomlever, att begrava ett barn oavsett ålder.  Man kanske anser själv att jag är ju gammal och tycker livet nog tog fel och är orättvist. Det är svårt att prata om döden, för förr var det inget man pratade om. Detta gör sorgen tyngre att bära, när man inte kan dela den.
 
 
Oavsett vad nu dagen har i sitt sköte är jag på väg hemåt, har packat ner mina pinaler och efter lunch beger jag mig, mest troligt.
Träffade F med fam igår. På måndag kommer barnen ha ett möte med Fonus, och vi tar allt eftersom.
 
 
Själv har jag nog också drabbats av en släng av Mors förkylning, haft ont i halsen sen igår, men hoppas detta snart ger sig. Ska ju jobba imorgon, vill inte ha fler bakslag.
Har inte heller yogat å mediterat sen i tisdags morse, så kroppen blir mottagliga för virus då jag är låg.
 
 
Imorgon hoppas jag kunna jobba 7-11, är ju fortfarande ½ sjukskriven. känns tur i nuläget, vet inte om jag orkat återgå till heltid just nu.
 
 
 
 
 Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ...<3
 

Värme

Idag kom solen och värmen. Dagen har varit fantastiskt fin. Tänker på hur syster vid denna tid brukar vara igång och fixa och fejja i kolonilotten... ;-(
 
På morgonen åkte vi till VC för att Mor hade en läkartid. Så jag följde med henne. Tänk vad olika man kan uppfatta livets gång. Ens egen värld är verkligen inte alltid desamma som någon annans.
 
Sen åkte vi hem å jag gjorde en hempermanent på Mor. Tyvärr är hennes hår för skört, men hon ville promt. Så då gjorde jag detta. Sen körde vi ner till apoteket för att hämta en kasse medicin som hon fått utskrivet.
 
Sen en sväng till storheden, för Mango hade slut torrkulor därhemma. Men blev lite konfjust över vilket foder jag skulle välja, och pga priserna. Så jag messade sambon. Så då blev det inget foder, resan till storheden var onödig. Han beställer maten på nätet istället.
 
Det är ju ganska kruxit då katten haft urinsten. Man måste ju ge ett bra foder, men åsikterna går ju isär... veterinären sa att han alltid måste äta specialkost, men på veterinärstationen jag köper foder sa hon att han inte behöver äta samma foder utan ett annat foder men ändå för katter som haft urinsten. Men det foder veterinären rekommenderade gör katten tjock, maten är fetare. Och en fet katt har lättare att få tillbaka urinstenen så det fodret ska endast ätas under en period, inte hela livet.
Jaha!
 
Så då får sambon själv avgöra hur han vill göra med kattfodret. Jag vill att katten ska må bra, och egentligen borde han göra en efterkontroll. Urinstenarna ska ju inte vara kvar efter 2 år, men man ska akta så de inte återkommer med bra foder.
 
Efter storheden for vi iaf hem till Mor och grillade, jag gjorde potatisgratäng till och syster A.S fixade en sallad till detta. Mums.
 
Sonen åt med oss då hans flickvän skulle ut på galej med en kompis.
 
Sen bokade sig Mor å syster å kollade Lets dance och jag och son spelade yatzy istället innan han gick hem.
 
 
Övrigt läste jag på Ajas blogg, å där var Vickan på bal =) Jättetjusig.
 
lånar bild... hoppas Vickan å Aja tycker det är ok? Annars får ni protestera.
 
 
 
 
Nu sovdagzzzzzzzzzzz
 
 
 
Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ...<3
 
 
 
 
 
 
 

kvällsinlägg

Sitter i min lånade säng hos min Mor. Tänkte jag skulle skriva några rader.
 
Lustigt egentligen hur livet rullar på, trots sorg å saknad. Det syns inte på andra människor, men i familjen känner man det svarta tunga oket som ligger som en sorgedimma över oss.
Kära syster som fortfarande känns för levande för att min kropp ska kunna acceptera att du inte längre finns hos oss. lixom ofattbart. Visst, jag vet att du nu är på väg upp mot universum. Din resa är redan påbörjad. Vår resa är att hitta den nya vägen mot våra liv, utan dig i våra liv...hur e det möjligt.
 
Det är svårt att inte bli chockad då ngn dör. Trots att vi var hos dig på sjukhuset, såg att du hade ont. Men mot oss höll du modet uppe, du var den som var stark... konstigt, men så var det.
Du tittade på mig den där sista gången, när vi för ögonblicket var ensam. -visst finns ni för min dotter, då jag inte finns mer. -självklart! Men på ngt sätt var ögonblicket lika snabbt borta, som det dök upp. Jag har en overklighetskänsla av minnet.
 
Hon vet att sina pojkar, trots sorgen kommer att klar a sig över på andra sidan, fortsätta med sina liv. Dom är stadiga och har sällskap mm Och inte ska vi glömma dom på ngt sätt.  Men hon ville försäkra sig om att vi inte skulle glömma att stötta sin dotter. Hon som vi, hennes syskon vet att det är en stark tjej, annars hade hon inte orkat allt hon måste kånka på i livet.
Men botten är nådd, nu är vägen uppåt och allt kommer att ordna sig. Vi ska hjälpa, stötta med all kraft. Vi finns, jag finns och jag lovade.
 
Men detta vet hon (du min systerdotter) att det alltid finns någon att ringa, eller besöka om det behövs. Och även då du bara vill komma bort en stund, utan att det behöver vara av någon anledning. =)
 
Läste dikten som min systerdotter har på sin sida, så mkt av min syster i den. toppenfin.
 
 
Den dagen jag går
för att ej vända åter,
jag vill att ni minns mig
precis som jag var.
Det blir bara värre, mina kära
om ni gråter,
för ingen kan ändra
det öde vi har.
Den dagen ni står här
och kanske mig saknar,
jag vill att ni lever
och livslusten har.
Mina älskade kära
jag vill att ni vaknar
och lever de dagar
den tid ni har kvar.
 
 
 
Vi tror vi är odödliga, sånt händer inte mig!! nu vet vi, ingen kommer undan, imorgon kan det drabba mig.
Lev livet, det är vår gåva. Trots tegelstenar i ryggsäcken måste vi kämpa vidare. När vi når botten, för den är nu nådd, så har vi ljuset att vända åter till.
 
 
För visst finns ljus och skratt kvar
trots att det mest känns som natt
skatt och jakt
visst finns det plats
vi har ju alla de andra kvar
vi har varandra
oavsett irritationer, gnissel och tjöt
vi erfarenheten fått smaka
livet blir som en blandad kaka
 
 
Trött, trött ,trött  jag nu mentalt har blitt
ska nu strax släcka och vila huvudet för natten
då vete katten vad som sker
ny dag och nya utmaningar
inga chanser till omtagningar
 
 
Natti natti, sov så gott!
 
Var rädd om dig, njut av de lilla, sök inte bara det stora för då missar du själva livet, vardagens små skratt och en å annan skatt
 
 
Måste nog kolla hur det går för lilla Elliot, om han ligger kvar eller om han fortfarande har utbrytningsförsök. läser mamman å pappa min blogg? vet ej, men om...pip å berätta. ska nog ringa bror igen imorrn, så jag får uppdatera livets gång.
 
 
 
 
 Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3
 
 
 
 
 
 

Sorg

Idag den 14 maj vaknade jag med en jäkla huvudvärk, visste att ngt skulle ske.
 
10.45 idag fick jag så veta att min älskade storasyster å som min mentor i unga år nu somnat in. Igår hamnade hon i koma och idag orkade inte kroppen längre efter ett års kämpande mot lungcancer. Endast 62 år gammal.
 
Jag åker strax ner till familjen för att vi ska vara tillsammans under närmaste dagarna, stötta varandra och sörja henne tillsammans.
 
Hon kommer alltid att vara oss nära i våra minnen. Universum kommer att måna om henne, det vet jag.
 
 
 
 
Farväl är svårt
 
Du finns alltid i mitt hjärta
 
 
 
 

Att promenera vidare

Gå din väg, du måste fortsätta gå. Känn rädslan, känn ilskan men fortsätt att gå.

 

Din väg är dig egen väg och ingen annans.

Därför måste du resa ensam. Det finns ingen som har samma väg som du. Bli sams med dig själv så har du gott sällskap på vägen. Människor kommer att göra dig sällskap för att era vägar korsas, och i perioder går parallellt, men gå måste du göra själv. Här finns inga möjligheter att åka taxi eller att lifta.

 

Jag har också trott att lösningen fanns i att följa andra. Att om jag bara gör som den där personen som verkar ha lyckats, så kommer det att lösa sig.

 

Det är en utmaning i sig, att hitta sin egen väg så att jag inte följa andra och andras sätt att göra saker och ting. Alla dessa må bra-böcker, komma-tillbaka-tips som sprutar ur alla människor som varit DÄR. Ta till dig det som känns relevant och kanske t o m roligt! Och strunta i resten.

 

När det sker många tråkiga saker i livet, som närstående som går bort eller är sjuka av obotliga sjukdomar. Då är det viktigt att hitta styrkan i sin egen väg, så man inte faller och tror man inte kan gå den längre. Just nu är min syster jättedålig och besked att det är sista dagarna kanske timmarna nu innan hon går iväg upp till universums port.

 

Många gånger tror omgivningen och ibland även vi/du/jag tänker att efter begravningen och efter 2-3 månader  ska det kännas bättre. Det gör det sällan. De första tre månaderna brukar man vara "i en dimma". När det gått fyra månader djupnar sorgen och det är än viktigare att vi tillåter oss det. Färsk sorg anser vi att du har upp till 2 år. Färsk sorg inträffar när du har förlorat någon som är viktigt för dig. Sorg är naturligt när någon dör.

 

I en sund sorgreaktion kan du behöva hjälp att stanna kvar i sorgens känslor så att du inte "fryser" den.
En frusen sorg hindrar Dig från att leva fullt ut därför att du inte vågat möta sorgens nödvändiga smärta.

 

 

Du behöver gå in i mörkret       
för att hitta ljuset. 
I mörkret kan du behöva vägledning. 
Ljuset är mörkrets motpol liksom livet är 
till döden. Båda behövs.
Det finns inget  liv utan död eller  ljus utan mörker.

 

 

Nu är det bara att vänta och se, hur dagen blir.

 

  Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3


kustensvich

Hemma igen efter en sväng till kusten för att vara hos Mor som är ganska orolig just nu över syster som ligger kvar på sjukhuset. Systers kropp börjar långsamt ge upp, vilket är otroligt svårt att behöva bevittna. Besök då givetvis hos syster, som mellan varven bara sover och däremellan är med och vaken. Även om hjärnhinneinflammationen påverkar henne en del, dels minne men även annat.
 
Hon är så jäkla go min syster, känns så jäkla jobbigt att detta sker. Hon har tur som har fina barn som kan vara hos sig i denna stund. Själv känns det mest som jag flänger fram å tillbaka och inte egentligen är till någon större nytta.
 
Igår åkte jag då hem efter att åkt ner på onsdag efter jobbet, kom fram till syster på sjukhuset kl. 15.00 och satt där till 16.00 men 15.45 kom hennes son Magnus och vi småpratade lite. For vidare till Mor som gjort en fisk i ugns rätt, smakade bra.
 
Sonen å hans sambo kom över å åt samt syster A-S. vi spelade lite yatzy också, som vi så ofta gör då vi träffas.
 
Träffade syster på torsdagen också, då var hon något piggare men med arm och ben som svullnar och inte riktigt vill fungera.
 
Handlade med son och svärdotter innan vi for till syster, så dom fick bunkra upp lite grann (dock med sina egna pengar) Men med min översyn så det inte bara blev godsaker och onyttigheter.
 
Vi åt en flygande jakob på kvällen som jag tillagade och Mor tog fram tips om hur man får bort stearin på kläder, hade nämligen med mig min tröja som sambon min lyckades stänka stearin på. Hon fixade den, så nu är det bara å tvätta och använda =)
 
Sen satt vi och surrade i soffan och jag masserade Mors ben både onsdagkväll och torsdagskväll då hon har så mkt kramp i benen. Dålig blodcirkulation och dricker för lite vatten. samt att hon rör sig för lite, går väldigt sällan några längre sträckor.
 
Hennes ben mådde bra av massagen och hon fick sova riktigt skapligt båda nätterna.
 
Torsdag fyllde ju min sambo år, så han satt hemma ensam (jag i Luleå) och njöt av Hockey hela em-kvällen.
Saknade mig inte speciellt mkt utan var nog mer nöjd att se matchen.
 
Fredag åkte jag på f.m och köpte en sallad på Dagobert innan jag for. Var hemma 12.30 och åt min sallad, mums. Jobbade sen mellan 13.30-17.30 hade ett barn sista timmen, dom hade fel tid på schemat... suck.
Men det spelade ingen roll, jag skulle ju ändå jobba den tiden. Vi spelade boll och åt frukt innan mamman kom å hämta.
 
Idag lördag vaknade jag 06.00 men låg ända till 08.00 innan jag steg upp.
Åkte iväg på loppis för ungcancer som dom anordnat här i Arjeplog. Det var mest kläder och böcker, så något inköp blev det dock inte. Skänkte iaf 50 kr till ungcancer hjälpen. Fika fanns, men det finns sällan ngt för mig så jag gick igenom där och fick iaf hejja på några av förskolebarnen som var där med sina föräldrar.
 
 
Sen på kalles och lämnade in tipset. Gick en sväng in på present bodan (fann inget) sen in till konsum å handlade lite innan jag for hemåt. Vi fick besök och tog en fika hemma.
 
 
Bilder från vägen ner...
 
 
Renar korsar vägen
 
 
Isen ger med sig utanför Arvidsjaur
 
 
 
 
Närmare kusten...
 
 
 
Idag är min sambo trött, har tydligen känningar av pollen! Fast man inte kan se att det börjat ute ännu, så kanske man kan känna av det ändå? Vad vet jag, är själv inte känslig för pollen allergi.
 
 
Däremot tror jag seriöst att jag närmar mig klimakteriet (övergångsåldern)  Om än att det är lindrigt, så visar tecken att det är nog så... =D Då jag som kvinna inte längre får ägglossning och inte längre kan bli gravid
 
Inga problem dock. Har ändå humörsvängningar i "vanlig" tid trots att jag inte har någon period. Klimakteriet sträcker sig oftast över ett år men kan vara mellan sex månader och fem år. Menopausen inträffar vanligen mellan 45 och 55 års ålder. Jag hoppas jag har den kortaste perioden då =)
 
 
I vissa kulturer, som bland Mayakvinnorna i Yucatan, upplever kvinnorna exempelvis inga värmevallningar. Värmevallningar är det vanligaste klimakteriebesväret i Sverige, där 75-80% uppskattas uppleva det. Ett annat exempel är Botswana där kvinnorna rapporterar att det mest tydliga klimakteriesymptomet är en ökad sexlust (64%). I båda kulturerna ses klimakteriet som någonting positivt som även ger ökad status. Även de japanska kvinnorna är kända för att ha milda klimakteriebesvär.
 
Kvinnor efter klimakteriet, särskilt européer löper större risk att drabbas av benskörhet (kan förbyggas med motion) Även risken för hjärt och kärlsjukdomar ökar efter klimakteriet, då östrogenets skyddande effekt avtagit.
 
 
Andra symptom som förekommer är försämrat minne, försämrad självkänsla, humörsvängningar, irritabilitet, koncentrationssvårigheter, ledvärk, minskad sexlust, muskelvärk, nedstämdhet, och yrsel.
Inget av detta har ännu drabbat mig =) Hoppas det förblir så också.
 
 
Firade sambon igår, han fick presenter. En hängmatta, en utekatt av betong och nya mjukisbyxor av mig, av sonen en grilltändare, och av Mor en grillgaffel (tips jag gav då vår är slut nu)
Han blev jätteglad och nöjd. =D skönt!
 
Idag lördag kanske det blir lite god mat och soffhäng med film.
 
 
Recept
 
Krämig kyckling i ugn 5 port

10 stora champinjoner
1 paket bacon (finns numera kalkonbacon)
5 dl mat/grädde (laktosfri)
2 msk timjan
2 msk persilja
1 tsk salt
2 krm peppar
5 kycklingfiléer
1 dl jordnötter (föredrar cachewnötter)

Gör så här:
1. Sätt ugn på 225 grader
2. Skiva eller hacka champinjonerna
3. Strimla bacon och stek knaperstekt till sätt champinjonerna
4. Häll över grädde låt puttra ca 4 minuter
5. Krydda
6. Dela kycklingfiléerna mitt i tu och lägg i en ugnsform och häll över såsen
7. Baka i ugn i ca 25 minuter
8. Toppa med nötter och servera med blandade grönsaker
 
 
 
Vädret är grått med småregn...men snön ska ju bort på ngt sätt.
 
Dagens Tänkvärt
DU får stå ut med regnet, om Du vill njuta av regnbågen.
 
 
 
 
 Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3
 

maj, maj månad -13

Som jag skrev idag innan jag åkte på jobbet ang tiden. Trodde aldrig mina fyra timmar i e.m skulle ta slut...hm, förmiddagarna går alltid rysligt fort på jobbet, men eftermiddagarna är mer sega. Vet inte varför, det har egentligen inte med jobbet att göra utan mer hur det är utformat på e.m.
 
 
Men idag tänkte jag när jag var ute med barnen, vilken ynnest att få jobba med barn, i början av sina liv. Formas och förändras, plötsligt kommer ett ord eller två, eller någon som plötsligt sätter ihop ord och en liten mening bildas. De gör sig tydligare i vad dom vill, eller vad dom vill ha hjälp med. Små mirakel, dessa härliga ungar.
 
Ute och barnen ääälskar vattenpölar =) men en del pölar är väl stora, så ibland får man styra de små liven åt annat håll. Det grävs, skottas, hälls och leks i de stora vattenpölarna som all snö lämnar efter sig.
 
 
Imorgon jobbar jag förmiddag igen och sen åker jag ner till kusten å träffar syster på sjukhuset.
Eller väntar tills hon kommer hem på permission, får se hur det ser ut för henne.
 
Mor har varit förkyld, får se hur hon mår. Om hon kan följa med till syrran eller om hon väljer att inte träffa henne för att inte smitta med förkylningsvirus.
 
 
Du har väl inte missat kapitel fjorton- vänner, under mina texter... Om du följer min Novell, som blir skriven lite då och då =) Av någon anledning har det blivit skrivet två kapitel på kort tid. Möjligen att jag behöver skriva av mig, eller skriva för att hålla kontrollen i schack... annars krakelerar den väl.
 
 
Blåmärket på armen är stort, men tydligen har iaf korticonet börjat verka, har haft mkt mindre ont under några dagar nu.
 
 
Snyggt va!
 
 
Gubben fyller år på torsdag, men då är jag vid kusten. Men vi kom överens om att "fira" till helgen istället. Eftersom det blir mindre stressigt för mig att åka imorgon, sova två nätter så jag kan vara hela torsdagen i Luleå.
 
 
 
Recept
 
 
Dagens recept/Nasi Goreng till ca 4-6 personer

Ris för 5 personer

1 tsk curry
1 påse saffran
salt
1 msk olivolja
5 st kycklingfiléer
1 tsk sambal oelek
1 st gul lök
1 st vitlöksklyfta
2 cm färsk ingefära
6 st ägg
salt och peppar
terriyakisoya
0.5 st purjolök, hackad eller 1 dl gräslök
1 st morot
2 msk rostad lök
1 knippe koriander

Gör så här:

1. Koka upp riset enligt anvisning på förpackningen. Tillsätt saffran, curry och salt.

2.Hacka kycklingen i små bitar. Hacka löken, vitlök och ingefära i små bitar.Skala moroten och skala chips med skalaren

3.Vispa 6 ägg i en bunke tillsammans med peppar och salt.

3. Stek kycklingen i olivolja på låg värme tillsammans med sambal oelek. Blanda i lök, morot, vitlök och ingefära. Häll över terriyaki eller ketjap sojan i pannan.

4. Tillsätt gräslök eller purjolök i äggsmeten, rör ihop och häll över det ner i grytan rör ordenligt så att allt blandar sig. 

5. Toppa med koriander och servera.
 
 
 
 
Tänkvärt
Bakom tunga moln skiner snart solen
 
 
   Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3

Tack Mia Skäringer

Idag är det så tisdag, vet inte men tycker dagarna rinner fort... vintern är otroligt lång och här ligger ju ändå snö kvar, inte så lite heller. Men ändå känns det som att oj, vad tiden går fort. Trots att man ibland ändå känner att den kan stå helt stilla. Jag ska jobba eftermiddag, känns otroligt konstigt att gå hemma halva dagen för att senare jobba... hm. (13-17)
 

Läste ut Mia Skäringers bok igår kväll, så jäkla bra bok. Den kändes verkligen som en spegling. Log och skrattade, samt nickande igenkännande på väldigt många saker som hon skriver. Detta att "jag" är jag någon? Vi har tydligen haft ruggigt lika uppväxter, men för det är det inte säkert att min familj håller med mig. En pappa som inte kunde hålla sig från flaskan, trots det goda hjärta han ändå hade innerst inne (vi fick bara se glimtar) och mamma, min fantastiska Mor som höll ihop denna skara av sju barn. Hur orkade hon? Pappa var ju även arbetsnarkoman, som man säger. Flera jobb för att få in pengar till familjen, och mamma som sydde oss kläder, bakade, städade och sen började jobba i ett dagiskök för att pengarna skulle räcka.
 

Känslorna som hon utrycker, lite läskigt att man kan känna så lika. Så en himmelskt bra bok av Mia; Avig Maria.
 

Däremot kan jag nog förstå de som inte upplevt ngt liknande kan tycka eljest om boken. Min syster gav ett exemplar åt min Mor då hon fyllde år i år. Tyvärr tror jag (men det är min uppfattning) att den inte kommer att falla henne i smaken. Språket är lite för grovt för att hon ska gilla den. Själv tycker jag det är helt ok, hennes skrivna ord... men som jag uttryckt, inbillar mig att Mor kan känna den lite för naken. Vilket jag å min sida gillar just med denna bok.
 
 
 
Vilken härligt person hon verkar vara, men även behåller sin integritet. Så jäkla bra.
 
 
 
 
Vet ni att man kan bli stressad av att börja sent också? skumt med tiden vi är i.
 
 
 
 
  Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3
 

Känner du igen dig?

Svårt att sova. Trött. Stressad på jobbet. Matsmältningsproblem. Svårt att bli av med de där extra kilona.

Känner du igen dig?

Då kan du lida av magnesiumbrist.

 

Allt fler svenskar lider av brist på den livsviktiga mineralen magnesium. Något som kan orsaka stora hälsoproblem.

 

Bland annat kan det leda till sömnproblem.

 

Nu har jag köpt: Märke: Ancient Minerals Specifikation: 237ml Pris; 239 Kr  

 

      Ancient Minerals Magnesiumolja är:

  •     Den mest rekommenderade magnesumoljan i världen
  •     Ultra-ren och högkoncentrerad
  •     Absorberas snabbt in i huden
  •     Lätt att applicera som spray

 

 

Magnesium kan reducera symptom på tillstånd som kronisk smärta, utmattning och sömnlöshet och reducerar riskerna för sjukdomar som är relaterade till åldrande och stress.

Prova gärna magnesiumolja om du har huvudvärk, högt blodtryck, kramp i vaderna, myrkrypningar eller sk restless legs, kronisk värk, fibromyalgi, oro och ångest, svårigheter att slappna av.

 

 

Att se till att få i sig tillräckligt med magnesium kan alltså vara en lösning både på dina sömn och matsmältningsproblem.

– Om du lider brist på magnesium så lider du förmodligen brist på en hel del andra ämnen också. Ofta beror det på att man äter för lite frukt och grönsaker, speciellt frukt. Minst 500 gram per dag är lagom, det motsvarar det gamla klassiska rådet med fem frukter om dagen. Ät också så varierat som möjligt och så mycket färgglada frukter och grönsaker som möjligt, säger dietisten Karin Byström.

 

 

Visst äter jag frukt, men jag kommer nog inte upp till 5om dagen.

 

Symtom vid brist:

Huvudvärk (migrän), muskelsvaghet, kramper, hämmad tillväxt, nervproblem, huvudvärk, beteendestörningar, störningar i hjärtfunktionen, trötthet, irritation, dålig aptit och för högt blodtryck.

 

Såhär får Svenskarna i sig sitt Magnesium :
 

13% Mjölk, fil och yoghurt

12% Matbröd

12% Kött, fågel, fisk och ägg

10% Potatis

(Källa: Riksmaten)

 

 

Kanske borde gubben få smörja sig lite pga hans blodtryck...hm.. Och tydligen något för min Mor

 

– Magnesiumbrist är allvarligt för människor i alla åldrar, men för de äldre kan det vara särskilt allvarligt. Hjärtsjukdomar, diabetes och kramp i benen ökar dramatiskt när man blir äldre, och det har konstaterats att magnesiumbrist påverkar just de tillstånden, säger doktor Richard Rivlin

 

BÄST är ju då förståss;

 

För att få i sig tillräckligt med magnesium gäller förstås de gamla vanliga råden: Ät en hälsosam varierad kost med mycket frukt och grönt. Även kött och mjölkprodukter är en viktig källa för magnesium. (där faller ju jag)

Och choklad. (=D Så ska det låta!)


Forskning har visat att ren 70–procentig choklad bland annat sänker blodtrycket, minskar kolesterolvärdet och är antidepressivt. Dessutom innehåller den nyttigheter som antioxidanter, vitaminer och mineraler. Bland annat magnesium.


Ju högre kakaohalt, desto mer av det nyttiga finns det i chokladkakan.

Goda nyheter för söndagsmyset alltså: Satsa på mycket choklad och känn dig nyttig.

 

 

Läste lite om minnet, då Mor börjar bli verkligt glömsk...

 

Alzheimer - en vanlig folksjukdom...

 

Alzheimer är en av våra vanligaste demenssjukdomar. Av de cirka 160 000 personer som är dementa lider uppskattningsvis 60 procent av Alzheimers sjukdom.

   I första hand påverkas minne och tankeförmåga men sömnproblem och förändrad personlighet är också vanligt. I en mer avancerad fas är det ganska enkelt att ställa diagnos. Det är först när man vill hitta sjukdomen i ett tidigt skede som så kallade biomarkörer fyller en funktion.

   En annan metod för att hitta tidiga förändringar i hjärnan är att använda en så kallad PET-kamera. Den kan se exakt var i hjärnan placken sitter.

 

 

Och visst...

Vi/De flesta av oss har säkert upplevt att minnet sviktar lite till och från. Att på väg att hämta något glömma vad det var, är en klassiker. I de flesta fall beror det på stress eller att du helt enkelt är disträ.

 

Men det kan också vara ett tidigt tecken på demenssjukdomen alzheimer.

De första symtomen kommer enligt en ny studie redan i 45-årsåldern. Tidigare har läkarna ansett att sjukdomen debuterar först när vi passerat 60.

 

Och för första gången på 27 år kommer nya riktlinjer där man förespråkar en tidigare utredning av minnesproblem. Bland annat med hjälp av de biomarkörer forskarna hittat i vätskan som omger hjärna och ryggmärg hos drabbade.

 

Vid Alzheimers sjukdom bildas klumpar, så kallade plack, på nervcellerna i hjärnan.

 

Men effektivare bromsmediciner är iaf på väg, liksom ett vaccin som ska motverka plackbildning. Då lär man vinna på en tidig behandlingsstart.

 

 

    

      

 Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3

       


BRA för magen

 

Du behöver inte ha ångest för att det blir sommar och en badsäsong snart är här. Här fick jag tre tips från en tidning. Å vill du strunta i det, är det upp till dig, du är bra som du är.
 

Plankan

Stabiliserar och stärker bukens framsida. Tränar även armarna och rumpan.

 Stå på underarmarna, ansiktet mot golvet, kroppen spikrak. Armbågarna under axlarna.

 Böj inte nacken, den ska vara en förlängning av ryggen.

 Räta ut höft och korsrygg så att du inte svankar/putar med rumpan.

 Spänn magen, sträck benen. QÌ´1; Pressa ihop skinkorna, det stabiliserar övningen och aktiverar rumpan.

 Andas långsamt.

 Magen rör sig, men släpp inte efter så att den hänger mot golvet.

 Håll 10–60 sekunder.

Magstark tricepscurl

Stabiliserar magen. Stärker även

triceps.

 Stå på knä. Håll hanteln i ena handen vid sidan om kroppen. Tänk på hållningen!

 Ta nu tag i hanteln med båda händerna, lyft den över huvudet. Sträck ut armarna helt. Obs! Överarmarna ska vara stilla, rörelsen utgår från armbågen.

 Gå tillbaka genom att böja armbågarna, sänk försiktigt hanteln bakom huvudet. Lång nacke, avspända axlar. Svanka inte!

 Upprepa 8 gånger.

 För lätt? Öka vikten. Minska om det är tungt.

Benfällning

Tränar midjan effektivt.

 Ligg på rygg. Kroppen ska kännas utsträckt, halsen lång. Håll in hakan så att nacken inte dras bakåt.

 Armarna rakt ut från axlarna, handflatorna neråt.

 Lyft ena benet, andas in och sänk benet rakt ut åt sidan så långt du kan, UTAN att höften rör sig eller skulderbladen lyfts från golvet!

 Andas ut, för benen tillbaka till utgångsläget.

 Rör benen lika

långsamt ner som upp.

 Fäller du benet så långt att du inte orkar föra upp det utan att rycka har du gått för långt.

 Upprepa 6–10 gånger/sida.

Tuffare alternativ: Gör som ovan men håll ihop benen. Fäll dem åt sidan samtidigt. Raka ben från höften upp i luften. Obs! Gör bara om

du får upp benen i 90° vinkel.

 

 

 

Bovarna bakom den eviga putmagen?

 

MJÖLKSOCKER

 Mjölkprodukter är en bra källa till protein men rätt många blir oroliga i magen av mjölksocker (laktos).

 

GRYMMA GRYN

 Råg, korn, vete, havre kan ge trög och svullen mage. Testa gröt på ”modegrynen” bovete, fullkornsris, quinoa och hirs som är snälla mot känsliga tarmar.

 

KOLSYRA OCH VIN

 Vissa av oss får gaser av kolsyrat, öl och rött vin. Undvik det om du är känslig.

 

FRUKT & GRÖNT

 Grönsaker och frukt kan vara gasbildande, men ät med förstånd. Vanliga bovar: bönor, majs, kål, äpplen, persikor, paprika?? Känn efter! Våra magar reagerar olika!

 

Bannlys bantning!

Många har förstört sin förbränning genom att hoppa på bantningsflugor. Visst går du ner, men du går i regel upp igen lika fort.

Amerikansk forskning visar dessutom att du går ner lättare när du satsar på att äta mer frukt, grönt och fibrer i stället för att nitiskt räkna kalorier. Men kom i håg, frukt kan också göra magen gasig.

 

Så SLUTA banta, detta eviga tjat om kilorna, sluta slå på dig själv, älska dina kurvor och du kommer att må mkt bättre. Sen om det finns skäl rent hälsomässigt att gå ner i vikt, gör det långsiktigt och med förstånd. Ändra livsstil men njut ändå av livet, lovar att det håller bättre i längden.

 

 

 

 

 Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3

 


Shopping för dagen

Jag har nätshoppat lite åt mig själv. Så igår hämtade jag ut paket, där jag hade beställt min hatt. Tyvärr var den inte vad jag hoppades, men den var på rea så det sved inte så mkt. En blus kom också. Sen skickade jag tillbaka en annan blus och en typ av body, för dessa var inte alls bra på mig.
 
Idag kom ett nytt paket, med platta svarta läderskor, fina. Och ett par nya jeans. Konstigt med jeans, svårt att finna några snygga som sitter bra, men jag behåller dessa, kanske inte super jeansen, men bra som vardagsbralla helt enkelt.
 
 
Fick ju även skor av syster då jag var i Halmstad, varför? Jo, för hon är sån, supersnäll.
 
Lite bilder på skor å byxa...ser ju inte så bra, då jag har svårt att ta bilder på mig själv, har ingen stor spegel.
 
 
Jeans ur dagens paket samt skorna jag fått av syrran. Det var nämligen 70% rabatt på skorna, och jag tyckte dom var fina men nämndes inte köpa skor för då behövde jag köpa nya arbetsskor, dvs ansåg inte ha råd med dessa oxå. Syrran köpte dom då åt mig istället, den luringen. Jag trodde hon köpte dom åt sig själv å blev gode paff då hon så gav dom till mig i affären =) Så busig kan hon vara.
 
 
Byxorna är lite för långa, men på denna bild, när jag dragit upp byxbenet ovanför skon ser dom korta ut =)
 
 
Den högra foten trivs inte fullt ut i skon, men känslan är att jag inte får ner foten ordentligt. Säkert ngt som går till sig vid användning...hoppas jag.
 
 
Övrigt så har jag jobbat idag, 4 timmar 7-11 vilket kändes bara bra. Känns det så här bra, så behöver jag nog inte ha hela sjukskrivningstiden halvtid tom 31 maj, skulle jag tro (hoppas jag på)
 
 
Idag hade vi även fått hem paket från IKEA. Jag ville så gärna ha ett s.k tvättskåp, å när sambon fick se det höll han faktiskt med mig å beställde ett.
 
Kommer att bli bra i tvättstugan
 
Sen köpte gubben även två rullvagnar som han vill ha i garaget, avlastningsbord, typ.
 
  Dessa två blir nog fina där. Vi ska nog betsa båda mörka.
 
 
 
Onsdag beger jag mig mest troligt ner till kusten. Blir mindre stressigt än att bara åka lörd-sönd. Nu blir det onsdag e.m - fredag f.m jobbar sent och stänger på fredag.
 
 
Dagens middag blir;
 
Receptet/Rostade rotfrukter,
4-6 portioner

6 potatisar av fast sort
1/4 kålrot
1/4 rotselleri
2 stora morötter
4 små palsternackor
1/3 purjolök
5 msk vitlöksolja (se nedan) salt och peppar efter smak    .

Gör så här: 1. Sätt på ugnen på 220 grader. 2. Skala kålrot och rotselleri med skalkniv. Skala potatis, palsternackor och morot med potatisskalaren. 3. Skölj purjolöken. Dela allt i kuber på ca två cm. 4. Blanda grönsakerna med oljan i en ugnsfast form (långpannan om du lagar till fler) eller en stor stekpanna. 5. Rosta i ca 30 minuter, provsmaka och rosta ev. längre.

 
Med fisk...

2 port

2 bitar torskrygg à 150 g

salt, peppar
2 tsk svarta sesamfrön
½ msk rapsolja

 

Salta och peppra fiskbitarna och vänd dem i sesamfrön. Stek i oljan på medelvärme ca 3 min/sida.
Eller gör som jag, dela den i bitar och stek den i ugnen 10 min på 200 gr.

 

Mums!

 

 

 
 Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3
 
 
 

Vårryck

Idag har jag först skrivit på min Novell, som jag så småningom kommer att lägga in.
 
"Mina Texter"
 
Sen har jag sytt gardiner och satt upp dessa i köket, skönt med ljust och trevligt. Blommorna är omsatta, insidan fönstret har sambon varit snäll och putsat och så nya fräscha gardiner...nu redo för vårvärmen =) Samt att sambon även greppade dammsugaren idag, hade nästan gett upp hoppet. Har svårt att dammsuga och putsa fönster med mina dåliga axlar.
 
Även gästrummet fick nya gardiner uppsatta och putsade rutor, inte illa.
Städning är bra för depressioner, ett tips. Man slipper tänka så mkt på annat tråkigt.
 
 
Nej tyvärr, har inte skaffat ett nytt köksbord ännu. Sambon håller fast vid detta =(
 
 
Kanske att det blir grillat till middag ute på altanen.
 
Ska nog neråt kusten på onsdag e.m, men jobbar först. Så jag hinner träffa syster lite, hennes värden är just nu inte så bra. Så hoppas jag vara lite stöd och Mor, som jag hör är väldigt nere pga det som händer. Inte konstigt, ingen vill att barnen dör före en själv, och ingen vill förlora en närstående. Så livet är just nu allmänt tufft.
 
Har fått ett riktigt fult blåmärke på min axel, där doktorn stack in sprutan. Gjorde j...a ont, vill jag bara tala om.
 
 
 
 
Detta är för 5 dagar sedan, nu är det ännu värre.
 
 
Lite bilder på min älskade kissar.
 
 
Jag har köpt nya skor till jobbet, å kartonger är ju alltid lite skojiga.
 
Och leker dom inte så tar de sig gärna en liten tupplur...
 
 
Mango upp och ner i kattställningen =) Så här ligger han ofta. benen i luften och krullade tassar och lite vriden i kroppen...ser sååå gött ut.
 
Chanti
 
 
Ser ut som om tänkt kliva ur, men somnat mitt i steget. huvud och tass utanför =D
 
Vi har så goa å knasiga kissar. älskar dom.
 
 
Dagens tänkvärda

"Det är en konst att se det vardagliga med nya ögon"
 
 
 Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3

Sett film - å nya serier

Igår såg vi Mammas pojkar av Ulf Malmros

Hårdrockande tvillingbrorsor går sin curling mamma på nerverna när de blir av med jobbet och flyttar hem. Visst känner man igen sig lite, men handlingen i filmen tar aldrig riktigt fart innan filmen är slut.

 

"Ett långt förspelsgos", för att citera Mia Skäringens rollfigur

 

Oden och Thor (egentligen Mats och Lennart), är lite för gamla för att snylta på mamma, gå arbetslösa och ägna dagarna åt att digga till heavy metal, men de gör det ändå. (Jag gillar inte den musiken, och den spelades ju under större delen av filmen vilket också drog ner betyget för min smak)

 

Och prästmamman (Gunilla) som alltid är tillgänglig tom under sin egen andakt, då hon själv borde jobba kan hennes söner ringa och behöva henne och hon lämnar kyrkan å dess besökare åt sitt öde... vilket känns aningen överdrivet.

 

Sen funderar hon varför ingen kommer till kyrkan!

 

Oden och Thor blir i hemlighet svaga för skolfröken Jennys ( Mia Skäringens rollfigur) linedance-ande kurvor. Men eftersom bröderna bestämt sig i en pakt att aldrig låta kvinnfolk komma emellan dem går detta lite i stöpet när båda i hemlighet börjar uppvakta henne.

 

Mia Skäringe är absolut bäst i filmen, utan henne hade det inte blivit ett enda skratt som kittlade min strupe. Älskar henne, egentligen vad hon än är med och spelar i. Toppen tjej.

Filmen får av mig Två och en halv getingar av fem möjliga. Bara för att Mia S var med i filmen.

 

 
 
Har ni följt serien Vikings?
 
Den är jättebra. Men det som är jobbigt är ju detta att säsongen tar slut å man måste vänta så länge innan nästa säsong =(
 
Irländskt-kanadensiskt historiskt drama från 2013 av Michael Hirst.

Ragnar Lothbrok (Travis Fimmel)

är en driven krigare med visioner, som har tröttnat på att alltid bli skickad österut av hövdingen Haraldson (Gabriel Byrne), och därför bestämmer sig för att samla ihop ett eget rövarpack och segla västerut – mot rikare jaktmarker.

Vikings är en ny serie som är baserad på verklig historia och handlar om Ragnar Lothbrok, en nordisk hjälte bland vikingarna. Han sas vara en direkt efterkomma till Odin, krigarguden. Serien följer honom och hans gäng med vikingar när de ger sig ut med uppdraget att upptäcka världen.

 

Till sin hjälp har han bland andra den halvtokige men kompetente båtbyggaren Floki – som spelas av Gustaf Skarsgård med tvättbjörnskajal.

”Vikings” bjuder på en ganska förväntad blandning av skitiga karlar, möten i murriga lokal­er, korpar, märkligt medeltida sängkammarprat, och olika varianter av bruten engelska.

 

Serien har förresten fått lite kritik för att den inte alltid är historiskt korrekt men det stör jag mig inte på. Då jag inte är insatt i just den historien så är det lätt. ;)

 

Rollo, är Ragnars äldre bror. En man utan fruktan. Är het på Ragnars fru, men hon vill inte ha honom. Rollo blir svartsjuk på sin brors framgång och det är enbart en tidsfråga om och när han kommer att svika Ragnar.

Ragnar lovade i början att dom alltid skulle vara jämnlika, men Rollo är mer vild och har muskler medans Ragnar är mer hjärna. Ragnar har iof både ock, men Rollo är för det mesta tjurig på sin brors popularitet. Spänningar hotar ständigt deras förhållande.

 

Rollo c1

 

Som av " En kungens Ransom ", har Rollo döpts och gett det kristna namnet Rolf, även om han inte tar detta på allvar.

 

Har nu sett alla avsnitt och längtar till fler.

 

Vi ser ju även serien Games of thrones. Har skrivit om denna innan, nu väntar vi bara på nyare avsnitt.

 

Förhoppningsvis läser ni min Novell som finns under Evas Texter. Glöm inte att kommentera =) Bra, dåligt mm, alla kommentarer är bra.

 

 

 Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3

 

 


Något nytt!

Kapitel 13 är klart i min story. Finns under Evas Texter.
 
Där finns det lite blandat annat också.
 
Nu till Kalles kiosk för att lämna in tipset, moppe väder idag.
 
 
Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3
 
 
 
 

Dagens Livstankar

En ny dag, sakta tränger de ljusa solstrimmorna fram och ner mot jorden, den ännu kalla jord som väntar på värme och sommar. Ännu ligger snöhögarna stora och vädret kämpar för att bryta ner de enorma snömassorna som lagt sig ovanpå jordskorpan, våra isiga sjöar som så sakterligt börjar tina trots kylan från vattnets mörker.
 
Hör traktorer som hämtar snö för att köra på annat ställe, för att det ska kunna tina snabbare och så sommaren ska hinna bli i år. Förra året hann vi inte få ngn värme och i år är det viktigt att vi får den riktigt sköna sommarvärmen för att tina upp våra frusna själar.
 
Nattens drömmar innehöll;
Bostadsbyte, fulla skåp så dörrarna knappt gick att stängas, kattungar och jag som ung flicka som behövde överlista en jätte och slutade med seger, ett enormt bröllopsfölje som tom trängde in i mitt hem, slog på fönsterrutorna, massor av människor. en del människor från förr, syskon, föräldrar...
 
Känslan av maktlöshet över systers öde, vågar inte riktigt släppa kontrollen, är rädd att jag går under för snabbt.
Hon försvinner så sakta från oss, hoppet finns inte längre att hänga upp sig på.
 
 
Dagens tänkvärda:

”Gör ditt bästa och låt livet göra resten”

och

 

”I hjärtat av varje vinter vilar en skälvande vår. Bakom varje natts slöja väntar en leende gryning” khalil Gibran

 

Ur mörker sägs att ljus ska komma. våra mörka nätter har varit mörka länge, dags för ljuset att tränga ner och in i våra själar, dags att stå upp och känna vind i håret och att livsgnistan tänds i våra trötta ögon.

Att leva kanske inte är någon konst, men att leva fullt ut är en bedrift. Dags att sluta följa strömmen och stanna upp, känna efter och gå sin egen rätta väg.

Om jag lever halvdant, så blir livet därefter. Lever jag min fulla potential gör livet resten och glädjen och tillfredställelsen ska komma till mig för att jag är det värdigt.

 

Att vara medkännande, kärleksfull gör min väg rakare och jag finner lyckan i mitt eget jag.

 

 

 

 

Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3

 


gråsoldisväder idag

Börjat jobba, så igår var jag på jobbet mellan 8-12 och det kändes jättebra att vara där igen. Trots att jobbet jag har kan vara tungt, så är det bra med barn, dom fyller lixom på ens energi då man är där. 4 timmar är lagomt, skulle önska jag haft råd att köra eget resten och 4 timmars jobba på sidan av =)
 
Men.
 
Igår åkte jag med sambon till Arvidsjaur, han skulle kolla på en moppe åt sig själv =) Och han kollade, släpet hade vi med och han köpte sig en moppe. märke PGO såg ut som ny. :) han var så glad för sitt köp.
 
 
Jag vet! Och jag förbannar mig själv, samvetet gnager... då jag ibland säger så dumma saker, men inte egentligen menar som det låter när det kommer ut ur mun. Visst finns det väl en liten kloker i mig, men ibland finns där även en toker som förvränger det jag vill ha sagt. Ibland kommer det ut saker, som jag inte sen vet hur jag ska rätta till för att inte gräva en större grop av idiotiord... Så ledsen att det kom ut... du vet!
 
 
Ord kan ju tolkas på så många olika sätt, samma ord men olika innebörd. eller ord kommer ut men innebörden är en annan. Livet och kommunikationen är ju inte alltid helt lätt.
 
 
Idag jobb igen, det gick riktigt bra med dåliga armen igår. På ngt sätt har nog Korticonet hjälp trots att det först inte kändes så. Inatt har jag sovit bra, hade nog kunnat sova länge idag också, men... jobb var det visst.
 
Knasdrömmar: Drömde om katter, 2 med konstiga namn. Drömde om torkat näsblod?? ja, ni förstår, inte lätt att vara dröm i mitt huvud. Kommer dock inte ihåg så mkt av händelserna, kan bero på sömntablett.
 
1 Maj BLEV det premiär grillning, åh så gott det är med grillat. Gjorde potatisgratäng till och det blev fest i munnen.
 
 
Fredag idag, vädret är grått och skiftande (snö, regn å lite sol emellanåt) Så trevlig helg. Dock brukar bloggandet vara bättre på helgerna =) see you!
 
 
Dagens tänkvärda
Det du ger ut får du dubbelt tillbaka, välj därför att agera i kärlek
 
 
 
 Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3
 
 
 
 

Varför 40

Inom yogan är det brukligt att man gör en meditation under en viss tid av dagar. Så här är den korta versionen (från 3ho.org) vad gäller meditationstider och cykler.

Hur meditationen påverkar dej i stunden...
3 minutes:  Affects circulation (blood) and electromagnetic field.
11 minutes: Changes glandular system and nerves.
22 minutes: Balances and coordinates the three minds.
31 minutes: Affects all the cells and rhythms of the body and all layers of the mind’s projection.
62 minutes: Changes the gray matter of the brain. Integrates the subconscious “shadow mind” and the outer projection.
2 ½ hours: Holds the new pattern in the subconscious mind by the surrounding universal mind.

Hur meditationen påverkar dej på sikt...
40 days: To change a habit. (Har gjort några 40 dagars meditationer )
90 days: To confirm the habit. (endast en meditation har jag gjort i 90 dagar, men det var otroligt)
120 days: You are the new habit. (måste hit...)
1000 days: Mastery of the new habit.
 
 
Inatt har jag sovit dåligt trots att jag fick mig insomningstabletter av doktorn, pga sömnbristen. Hade ändå svårt att sova då jag haft ont och värk i axeln.
 
Så i morse gjorde jag en uppvärmning enbart för kroppen, för att få igång cirkulationen kring axlarna, nu efteråt är det ngt bättre. Skönt. Just nu kör jag en 31 min meditation.
När man har ont någonstans är det jättelätt att "stelna" man blir rädd att röra sig, så man inte får mer värk. Men oftast går inte värken över om man inte försöker hålla cirkulationen i området igång. Så mjuk träning är att rekommendera. =)
 
 
 
 
 
Glad 1 Maj!
 
Vädret är bättre och solen skiner, blåser dock en del. Idag premiär grillning på altanen... skulle jag tro, trots snön omkring oss.
 
 
 Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3
 

RSS 2.0