resedagboken...

Idag har vi städat, städat och städat...härligt med semester!! =D
Fönsterputs, frysen och toa, väggar, lister mm vi har fejjat och donat hela dagen. Men hoppas imorgon då vi hämtar släpet att det ryms... för jag vet faktiskt inte.
 
Idag blev det uppvärmd kycklingklubba, sallad och lite mimosa.Son, flickvän och hjälpande kompis bjöd jag på revbenspjäll, pot sallad, sallad (inte alla som åt det)  men tror ändå alla blev mätta å glada.
 
Boendestödet som stöttat sonen med städning å dyl var förbi, och pratade lite. Hon tyckte att det doftade betydligt bättre än det någonsin gjort. Hon va bussig och lät oss ställa Tvn nere hos dom, så slapp vi stanna på återvinningen.
 
Sen under e.m/kvällen har det drällt in kompisar för att säga Hej då till sonen. Kul att han är så omtyckt =)
Men samtidigt blir det många människor och vi är ganska trötta.
 
Imorgon runt 9.30 åker vi till Borås och hämtar släpet, lastar detta och vid 15.30 kommer besiktningsmannen och ger oss sin dom. Kan bara säga att denna lägenhet var inte ens så här ren då sonen flyttade in som den är just nu. men skador på golv och tapeter har det blitt, så det blir antagligen en kostnad för detta.
 
 
Nu e det dags för sängen, å sova. för den stora flyttdagen imorgon...zzzzzzzzzzzzzzz 
 
Tänk vad gött det e med semester, då man verkligen får slita och gno så man känner att man verkligen lever.
 
 
 
 
Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre...kram

Sista hela städdagen

Idag är det onsdag!
Sreg upp för ca 30 min sen och "barnen" sover.
Idag är det sista dagen att hinna städa.

 
Vi har kvar;
skura ur kyl & frys
2 köksskåp och lådor
putsa 4 fönster
torka element
torka golv lister
skura toabrunn, som vi försökt få ren i 3 dagar
dammsuga och torka golv
köra gammal tv till återvinning
ev. försöka rensa rören i köket? har dock ingen ny packning att sätta dit.
 

ja, så de stora "barnen" ska få sova 30 min till (för att jag är snäll) innan jag väcker dom för en ny härligt grå städdag.
 
igår var vi som jag skrev en sväng till Halmstad. Vilket tog hela dagen. vi åkte vid 09.00 och var först en sväng förbi på gekås för att köpa lite kompletterande. Sen köpte jag även där present till bror, som fick sweatshirt, mysbyxor och en t-shirt som hade texten, ursäkta! men du såg bäst ut på avstånd. =D Tyvärr var det ju inga lulehockey grejjer, såhan var väl sådär glad för detta.
 
Jag köpte även en tavla åt syrrans sambo, men det var väl heller inget märkvärdigt. mer en liten sak för att han fyllde år i söndags.
 
Vi kom fram till syrran vid 12.00 där vi fikade innan vi åkte å tittade på hennes & sin sambons nya hus i Ullasjö.
Där var det bra, med lite renovering kommer det att bli ett kanon hus. Jag lämnade mattorna som mor skickat, en hel del. samt sylt som mor gjort.
 
På väg mot Ullasjö erbjöd bror mig att köra hans sambos bil, som är ny. detta gjorde jag till Ullasjö. Även om jag inte gasade på direkt så kändes det att den var pigg och att det fanns lite under huven. Jag kör ju svärfars bil hit ner, som är ganska trött i motorn, inget vidare ax då man behöver. Det är ju oxå en rätt ny och fin bil, men tror det är en liten motor.
 
Iaf så satte bror sin burk med sylt i kylbagen vi hade med i svärfars bil, och där glömde han den. För sylten åkte tillbaka till Svenljunga igen...typiskt.
 
Från Ullasjö åkte vi då till bror S. Han såg trött och ganska sliten ut. Men som sonen min sa, betydligt bättre än sist han såg honom, strax efter operationen.
 
Där fikade vi medhaven glasstårta och jag visade lite bilder, som bror S var måttligt intresserad av. Men han har bara tappat lusten för allt runt ikring, så han skiter väl i vad vi syskon gör nuförtiden. Eller allmänt vad som händer å sker om det inte rör honom direkt, med sin bil el dyl. Då kan man se en glimt av intresse tändas.
 
 
Efteråt åkte vi på Verona och käkade. Jag åt pasta med kyckling och kantareller, som smakade smaskens, sonen åt kött och detta kalas blev vi bjudna på, av syster Å och bror G.
Vilket vi tackade ödmjukast för. Tyvärr är det svårt att äta ute, då det sällan finns laktosfritt. Så igår kväll och i natt har jag lidigt av magvärk och upplåst mage. men jag var så trött igår så av ren utmattning har jag ändå kunnat sova lite grann tack vare tabletter för magen. Men tog dom inte förrän jag var i Svenljunga, så jag trodde aldrig jag skulle få sova.
 
Vi åkte från Halmstad runt 17.15 men då stannade vi även till hos sonens pappa, för att säga adjö åt honom. Vi drack te och kaffe och satt till runt 18.00 sen körde vi så mot Svenljunga... trodde vi. Satte på GPS;en och 4 km från Kvibille ville den vi skulle ta av till höger. Jag tänkte att ok, vi provar... kan ju vara en genväg, så slipper vi åka inom kvibille.
 
Ut i skogen och på slingriga väger kors och tvärs, och 30 min längre resväg än vad det normalt tar!!! GPS,en åkte ner i handskfacket och nu vägrar jag följa den där teknikprylen fler ggr. Jag och GPS - Nej TACK!
 
Till slut kom vi till Svenljunga, och då var kl nästan 21.00 så jag kokade en kopp te, satte mig i köket på pinnstolen och ringde sambon därhemma. 22.00 gick jag i säng efter att ha kollat på kartan vart vi ska åka och hämta släpet imorgon torsdag.
 
Tyvärr luktar det fortfarande katturin i lägenheten, mest nu i vardagsrummet, där jag ännu inte har kunnat skura golvet ordentligt pga alla saker som finns där. Vi hämtar ju inte släpet förrän imorgon, då får jag tömma och skura några varv för att få det så bra som möjligt. Tror ändå att dom får sanera här, pga lukten som inte riktigt vill ge med sig.
 
Dags att kavla upp ärmarna och putta igång de "stora två"
 
 
 
Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre...kram

clean hous...sooooon

Är i Svenljunga, å har lite mkt att göra så därför blir inte bloggandet ngn prioritet. Resan gick bra, men att sova i bilen var för hårt. sov inte direkt men ½sov/slumrade och vilade iaf till 04.00 efter det kunde jag inte somna om utan jag vände å vred mig till halv 5, å då var jag otroligt behov att få lätta på trycket =D

 

Så 04.30 var jag tvungen att rafsa ihop så jag kunde bege mig en bit utanför Mora å sätta mig i skogen. inget var öppet, som jag visste denna tid och hade inte tid att leta. behovet av att kissa var stort, nästan ont.

 

Efter detta åkte jag så iväg... men åt fel håll, upptäckte jag snabbt. så inga mil tioll spillo... möjligen sammanlagt 8-9 km. Vände bilen och satte på GPS en, som ändå inte fungerat på hela resan. Men fredag kväll då jag stannat i Mora hjälpte sambo mig via telefon att stänga av fritidskartorna, tror den gått bananas över dessa. Så i god tro iaf körde jag så efter GPS en.Men jag har vad man kan kalla gjort en Sverige "seti seeing" Dvs sett en hel del småvägar och små byar där jag tragglat mig fram för att komma till Svenljunga.

Så total körtid blev 17,5 innan jag var framme. Inte så pjokigt ändå.

Sen kom jag fram, =D äntligen, tröttså in i bomben. Men vi åt en macka å sen var det bara att kasta sig över mopp å trasa för städbehovet var enormt.

Städade som små myror fram till 18.00 då var jag knäckt för denna dag. Tog en dusch och sen begav vi oss till Svenljungas bästa pizza ställe. Å där beställde vi pizza. Jag tog en med musslor, räkor, lök, champinjoner, ost å tomat. Den var riktigt god. Men ingen av oss orkade hela sina pizzor så vi tog hem dom.

La oss vid 21.30 efter att ha blåst upp medhaven madrass och skurat ett par varv i lilla sovalkoven. En av kissarna som min son har, hade haft sin bädd där, kissat runt den och det stank av katturin. Men jag skurade några varv å sprayade med ta bort luktfritt. Men trots total utmattning, mer eller mindre så sov jag dåligt. Doften fanns lixom kvar och jag frös väldigt. steg upp på natten och klädde mig i pyjamas, pants å långärmad t-shirt.

Vaknade sen runt 08.00 och steg upp. regnet öste ner, och under natten blixtrade det och åskan gick. vid 10 kom då "barnen" upp. Vi beslutade oss för att städa lite och sen åka en sväng till ullared/gekås för att inhandla lite div som vi behövde. Min son bor väldigt nära.

Vid 12 åkte vi och det var ingen kö eller dyl. Vi handlade och sen åt vi på en kina resturant, buffé som var riktigt gott. Men mkt friterat. Magen är nu i olag, både svullen och tjörmig av onyttigt intag.

Sen tillbaka och röjja, åkte iväg med saker som sonen skulle återlämna till kompisar, som han lånat. bla en TV.

Måndag, en dag med städning från kl.08.00 då jag steg upp 06.30. Mitt mål idag var att hitta igen ugn och spisplattor. Och efter många långa timmar av skrapning, medel, putsning, medel och gnuggning under en period av 5 timmar ser jag ett slut bakom tunneln. Sen fortsatte jag bakomspis och runt om på kakel och väggar. skåpluckor fram. Skillnaden var så stor på skåpluckorna så det såg ut som dom fått en ny ljusare färg istället för den gulaktiga som var från början.

Idag blev det stekt korv, bröd och sallad till middag i den nya stekpannan vi köpte på gekås. den gamla åkte nämligen i soporna första dagen.

Idag är det tisdag, så trots massor kvar vill jag idag åka till Halmstad för att träffa min bror S som inte är frisk. Vet inte heller hur länge min bror orkar stanna kvar på jorden, då han oxå opererats och inte är i ngt gott skick.

Sonen följer med, men hans flickvän ska vara hemma och torka lite garderober och vara hemma då dom skulle hämta skräp här utanför.

Nu ska jag göra mig klar. Torsdag blir det besiktning och avresa mot Mora igen, vi ska stanna och sova över där i närheten. Sen Luleå på fredag och jag stannar där och hjälper dom packa upp och få iordning. Träffa min syster lite som nu är i Umeå för strålning av sin canser. Hon får dock permis över helgerna.

Slit å släp... nu iväg.

 

Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre...kram

 


Resdopparedan

Ska inte bli långrandig. Vill bara tala om att jag idag reser till Svenljunga, västra götaland och ska hjälpa sonen med flytten. Jag har några dagar på mig, samt ska ner till H-stad och träffa bror S och de övriga. Jag kör ensam de 130 milen, så jag ska försöka sova en stund i bilen efter vägen. Jag har lånat svärfars bil, så jag ryms att ligga i den.
 
När jag är i Halmstad får jag måste föreslå en kräftmiddag =) Så vi får lite göttogt festmat.
 
Allt är nästan packat, så nu är det en dusch och sen äta för att köra iväg. Vädret är perfekt resväder så universum är med mig. Inget regn och heller ingen sol, så där lagomt helt enkelt =)
 
Kissarna känner på sig att jag är på G, chanti ser lite bedrövad ut, som om hon med ögonen ber mig stanna hemma. =) Följer mig och kollar vad jag gör. Jobbigt att lämna familjen =) men ska ju hämta den del som fattas så vi alla är i Norr iaf. Känns så bra.
 
Har även frågat om göteborgstöserna orkar med en sväng till Svenljunga. Men det är ju kort varsel, även om dom iof vetat att detta ska ske, så glömmer man lätt datum mm. Jag kan ju bara hoppas dom har lust och ork att kika förbi.
 
Sverige är ändå rätt långt land, men har kört sträckan förr. Fast ensam var det länge sedan.
 
 
Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre...kram

Dagen före dagen före resedan...

Fredag ska jag visst åka och dagarna kommer med stormsteg. Imorse när jag vaknade var jag halvdöd, men hade ju ställt klockan tidigt så jag kände att jag kunde ligga en stund extra. Men huvudet värkte så jag låg där och hoppades att någon skulle komma med en tablett och säga att snart vaknar du igen...utan huvudvärk.
 
Men nästa stund jag slog upp ögonen var kl redan 07.00 så jag satte mig upp, klädde sakta på mig... men då jag gick mot köket kände jag att det går nog inte idag, huvudet var stort som en medicinboll, ni vet stor rund brun...
Medicinboll - originalet från WV! Dvs: tung och innehållande enbart luft. Tankeverksamheten var lika med noll, synen suddig och kroppen slö.
 
Med andra ord, så satt någon listig liten ting därinne och ville väl ut, det knackade och levde om och det var allt jag hörde. Så efter ett pip från sambon om att soptunnan måste ställas ut...gjorde jag detta, gick in igen å insåg att idag var jag inte till någon hjälp för ngn på jobbet, så jag klädde av mig igen å la mig i säng, efter att jag tagit en migräntablett. 10 min efter ringde chefen. Fick dock förklara att jag förstod ytterst lite vad hon sa. Då lovade hon att maila och ta det imorgon istället. Tack! somnade bums om.
 
Sambon kom hem å åt lunch, då han ingen matback haft med idag.Jag steg upp å var uppe med honom och fick i mig två skorpor å te. Han tyckte att jag nog skulle passa bäst i sängen. Höll med å la mig igen. Sov till 14.30 innan det började släppa. Då kändes det som om jag besökt tandläkaren, för käken var som bortdomnad =/
 
Huvudvärk är underlig, eller så är det bara så att allt runtikring mig påverkar mig och även om jag försöker koppla bort familjetragerdin för att hålla focus på jobb och kommande resa så går det inte fullt ut. Huvudet tar slut och protesterar.
 
 
Här bjuder jag på en fin bild av den vackraste...vet inte hur jag ska stå ut att vara borta i 11 dagar från hemmet...suck! =) Men blir väl bra då jag väl fått hem min son.
 
Min Chanti
 
 
Och en bild för själen...
 
 
Snart tog årets kortaste sommar slut...så jag vet inte vart vi ska finna kraft till en hel vinter
 
 
 
Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre...kram

The handy woman

Idag är det söndag, vaknade 08.00 men drog mig till en 20 över. Utanför fönstret strilade regnet, med kraft =) så jag log för mig själv i sängen. För ibland känns det bra att det sämre vädret kommer då man vill göra vissa saker, å känns bra att göra det då vädret inte är toppen. När vädret är toppen, vill jag njuta av det, å inte vara inne och fixa.
 
Men som den händiga kvinna jag är, steg jag upp och åt frukost, drack te och drog så på mig lite kläder. Igår började jag med Sonens bäddsoffa, så detta var det projekt jag skulle ängna mig åt idag.
 
Fick börja med att åka på affären för att där inhandla sytråd och en mindre pensel.
Kom hem och satte så igång att förbereda soffan för målning. Målade denna och blev nöjd. Sen tog jag tag i att sy soffkuddarna, fixade även två skjortor åt sambon =)
 
Rensade kissarnas toalett och tvättat en tvätt. Lagade mat, idag bidde det fisksoppa, gott! plockat i diskmarskinen å startade denna =D intresseklubben får notera. Sambon har letat kartor på nätet hela dagen, försökt ladda ner dessa till GPS:en så jag hittar då jag åker neråt på fredag. Men det verkar vara krångligt.
 
När han så satt där vid datorn så säger han, att han beställt samma typ av tyg till bilen som jag köpt till sonens soffa. Så blev det även lite mer grejjer. Sen började vi diskutera och han ville gärna ha samma tyg även på vår soffa här hemma som sonen fick =D för han tyckte soffan blev så snygg. det slutade med att soffan jag köpt till sonen, stannar kvar hos oss och han får våran. Men jag ska fixa våran oxå, så det blir nog bra ändå. kul när mitt pyssel blir så uppskattat att det inte får lämna hemmet.
 
Gammal bäddsoffa, inköp till sonen.
 
 
Sofftyg, fint va!
 
Har även kammat chanti, och kelat med henne oxå. Har ju värdens underbaraste kissar.Det går så bra med kamningen nu när hon kommit på vart godiset är, hon tigger och jag får kamma henne. Bra deal.
 
Chanti 2012
 
Pratat lite i telefon idag oxå. Min vän B-O ringde och det var roligt att höra ifrån honom. Han och sin sambo skulle till Luleå och undrade om jag var hemma då de skulle ner och hem igen, men det var jag ju inte, då är jag i södra sverige juh.
 
Pratat med sonen, berättade om soffan, han lät nöjd. Prata med syster och hon mår inge vidare, mkt värk. Hon ska till Umeå för strålning och hoppas på smärtlindring. Dubbelsuck! Stackars henne. Och till råga på allt elände så har hennes son som för 4 dagar sedan fick sitt MC kort åkt och krockat. brutet lårben, axel ur led och nyligen blivit frisk efter operation av knä, och nu operation igen.
 
Igår var det en helt underbar lördag, vädret var jättefint, dock en 10 min regnskur men övrigt vräkte dock solen ner. Vi grillade och satt och myste på altanen. Spelade ett parti yatzy och sambon slog mig rejält, han hade sån otrolig tur att det var hopplöst att försöka vinna över honom igår.
 
Nu bjussar jag på lite bilder, se och njut.
 
 
Altanen
 
 
Mitt skåp som jag målade förut, hänger nu på altanen
 
 
Yatzy på lördag e.m
 
 
Sommarprakt i trädgården
 
 
Min Chanti håller koll på oss då vi sitter ute.
 
 
Imorgon ska min nya dator komma...
 
 
 
 
De finaste jag har får ju vara på bordet...
 
 
Eller så hittar man den bästa på torktumlaren, där e det varmt å göttigt.
 
 
 
 
Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre...kram

Teknik beroende

Har skrivit det förr, men gör det igen =) Forskare vid Bergens universitet i Norge har kunnat dra parareller mellan berondet att vara uppdaterad på facebook likvärdigt med alkoholism och narkomaner som lider av abstinens då de ej kan vara uppdaterade! Att bli orolig och rastlös på grund av att inte kunna vara uppkopplad på nätet eller tillgång till de socila nätverken, även mobilanvändandet är ett tecken på att ditt användande klassas som beroende.
 
Tack och lov för att jag inte känner av det, varken då det kommer till telefon eller datorn. Har ju inget facebook konto. Bloggar enbart då lusten faller på =) fast visst tycker jag om att kunna använda nätet, all info idag finns ju tillgänglig. Däremot är jag inte så intresserad att jag blir orolig och rastlös om jag inte har tillgång till att blogga eller läsa de få bloggar jag läser.
 
Men tror att många mer eller mindre är beroende av nätet pga informationskanalerna som finns, då man behöver leta reda på ngt, köpa ngt eller på annat sätt kanske bara kolla sina konton på banken el dyl.
 
Idag tex steg jag upp 07.15 för att jag vaknade av huvudvärk. Men när jag väl var uppe så tycktes jag inte ha ro att gå tillbaka under täcket. Så runt 09.00 ringde jag Mor, som beklagade sig att hon behövde besikta bilen. Och då kunde jag ju lätt hjälpa henne med detta. Så per telefon och med min hjälp bokade vi en besiktningstid, snabbt och lätt.
 
Övrigt idag ska jag måla om en soffa till sonen. ska bli grå, tror det kan bli snyggt med det nya tyget som jag ska sätta på och sy nya kuddar av.
Ni får före och efter bilder sen.
Igår köpte jag av en kollega ett vardagsrumsbord till sonen, billigt och jättefint. Nu har han ett helt möblemang =) så han kommer att få ett jättefint hem i Luleå.
 
Dags att påbörja dagen pyssel.
 
 
 
 
Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre...kram 

No green mile...

Dagarna spinner likt kissarna...rullar sakterliga vidare från en dag till nästa. Resan ner till sonen börjar krypa inpå, ngt stressad över att köra 130 mil ensam, sen åka hem igen med ett lastat släp med grejjer. Hinna träffa min kära bror som inte heller mår bra, ska det bli sista gången jag ser honom? Ja...är det konstigt att jag är trött, psykiskt. Känns förnuftigast att helt enkel stänga av hjärnan och försöka sluta tänka...
 
 
Stängningsdag för utbildning. Idag har vi varit påföreläsning ang sekretess, vilket vi är väl medvetna om. Ändå kom det upp nya tankar och synsätt att förhålla sig till.
Efter föreläsningen blev vi bjudna på smörgåstårta, mkt gott (fick laktosfri) Några stackare blev faktiskt utan, så de åkte ut och åt. Det är ju lite lurigt med smörgåstårta om man inte delat upp bitarna, det är lätt att ta för mkt...verkar det som. Själv hade jag en mindre tårta, så det var inget problem för mig iaf.
 
 
Sen var det dags att åka på jobbet och där fortsatte vi med dagens program.
 
 
När jag kom hem hade sonen lämnat 9 meddelanden =) Jag glömde nämligen telefonen hemma, så han hade inte fått tag i mig idag. Vilket han är van vid, att jag är tillgänglig =) Till sist blev han även orolig att något hänt då han inget svar fick.
Han är för go. Vad var så viltigt då? Inget speciellt, men när jag inte besvarade sms:en blev det än viktigare att få svar...tror jag. Han var iaf i Göteborg med en kompis.
 
 
Gjorde middag, blev lax och ungsbakad potatis, fisksås och rårivna morötter. göttigt faktiskt.
 
 
Fick lite kontakt idag, under föreläsningens rast ang min massage och healing. Alltid trevligt då ngn uppmärksammat ens existens då det gäller hälsobiten.
 
Ikväll blev det att se säsong 2 av serien Once up on a time. Jag är ju lite barnsligt förtjust i sagor som är lite utöver.
 
 
Jag mår inge vidare idag, har huvudvärk och lätt illamående. Men hoppas det ska gå över till imorgon.
 
Pratade med min andra bror (G) om detta med att våga säga till sin nära och kära hur mkt man älskar dom, trots oenigheter som förr varit. Det är som om det gamla sakerna som hänt, bleknar drastiskt då verkligheten hinner ikapp. Jag skulle ångra mig djupt om jag inte sa, skrev eller på något sätt hann säga just att "jag älskar dig" till mina syskon. Oavsett hur vi levt, lever sina/våra liv är ens grundfamilj den familj jag tillhört under sin uppväxt och som under ens första tid i livet stått mig närmast. Trots olikheter och andra åsikter som man erövrar under sitt liv, finns alltid kärleken där, till mina nära.
 
Om ni mina kära släktingar skulle läsa detta, kom ihåg att "jag älskar er" om jag inte sagt det på senare tid.
 
 
 
Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre...kram
 

Hjärnans svarta

Min syster har lungcancer! Ordet och känslan mer eller mindre ekar inne i huvudet, ändå har jag svårt att ta in detta hemska. Man tror att man (jag + familj, vänner) är lixom odödliga, å plötsligt får man detta hemska, hemska ofattbara beskedet att sin älskade storasyster, min syster… har fått lungcancer. Kan jag ta in detta, kan jag förstå detta, vill jag förstå. NEJ! Jag vill att min syster ska bli gammal och vi ska gunga gungstolen tillsammans på äldre dagar… HON min älskade storasyster som jag älskar så.

 

Men så bryskt, så svårt att ta in…


Min älskade systers dotter (systerdotter) skickade ett sms… Visar att sjukvården skickat svar på senaste röntgen… Att dom skickar ut sånt till någon som är så dålig och sjuk, varför väntar man inte så en läkare kan ge besked och personen kanske har stöd av familjen… inte ett brev, vilket som helst som dimper ner i brevlådan.


Cancern har spridit sig till revbenen!! Fy fan… Hur tar man ett sådant besked, hemma i morgonrocken, inte ont anande varför man har så j:a ont, och ensam, totalt ensam utan skyddsnät, ska hon läsa ett sådant besked. Är inte sjukvården fantastisk???? (ironi) Hoppet känns blekt och verkligheten rusar in genom brevets rader och tar stryptag om min systers nakna hals. Ensam tar hon detta, vill inte vara till besvär, vill krypa ihop och likt ett skadeskjutet djur slickar hon så såren, helst ensam.


I en stor familj som vår, har vi alla gömt våra känslor inom oss. Vissa av oss har insett att vi är inte ensam, vi behöver varandra. Men i svåra stunder kanske ens enda försvar är att grotta ner sig och gömma sig för omvärden och den hemska ondska som cancer innebär.


Visst, om jag tänker efter, så är det många runtomkring som får cancer idag… Men varför måste detta hemska hända just min älskade storasyster?

 

Livet kommer aldrig att bli desamma igen.Var tredje svensk får någon gång i livet någon form av denna sjukdom. Var tionde minut drabbas någon i vårt land. Det är helt ofattbart.


Känner sorgens tunga ok på bröstkorgen likt ett skruvstäd. Vi är mitt i detta nu, och det finns inte ännu på min karta att jag kanske förlorar min syster... vad gör jag då?


Kan man förbereda sig på ngt sådant?Ändå, människor fortsätter att röka och ingen tror det ska drabba just dom. Försvaren kring detta beroende är enormt. Tills den dag man sitter där hos doktorn och får ett besked som heter lungcancer, som kanske redan är i ett stadium som min systers, och min svärmor och inget går egentligen att göra. Den dödliga sjukdomen har tagit ett grepp om din lunga.

Varför fortsätter vi förgifta oss?

 

Otroligt.

 


En bild från 1977 på min kära syster.

 

 
Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre...kram

 


En ängels röst

Watch for a miracle. Coincidences are divinely inspired moments designed to remind us that a higher power is guiding our lives.

Betyder:
Håll utkik efter ett mirakel. Sammanträffanden är gudomligt inspirerade stunder för att påminna oss om att en högre makt styr/guidar våra liv.
 
Idag har jag jobbat. Började dagen utmärkt med att ta power pump stavarna och promenera till jobbet, tog runt 20 minuter + att jag tog en snabb duch på jobbet. Då jag blev väldigt varm av promenaden. Så det var skönt. Hade lite frukost med mig och tog en kopp te vid barnens frukostbord. Vi hade inte så många barn direkt på morgon.Promenerade hem efter jobbet, så idag känner jag mig duktig. =)
 
Vi har haft brandövning, delat personalen på två grupper och tagit in extra personal för detta. Så dagen har flytit på bra. Jag har fått klart höstens schema, så nästa vecka påbörjar jag massage och yoga för kollegorna och rörelse för barnen.
 
Min syster mår väldigt dåligt igen, vilket alltid oroar nuförtiden. Hon svarar inte så bra på medicinen, suck!
 
Ska påbörja ett yogapass inom kort, som stärker magen och får igång denna. Skriver mer och ger er några övningar inom kort.
 
 
 
 
Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre...kram

Mini Rosa

Jag ska få mig en ny minidator och den är chockrosa i färgen =) Jag kan inte påstå att jag är någon "rosa" ballerina som älskar färgen egentligen, men kan nog köpa den iaf, på min nya dator...
 
Så, av svärfar får jag en; HP Mini 210-4122eo är en 10,1 tums elegant och lätt bärbar dator i snygg färg som passar människor i farten. Med sin långa batteritid på upp till tio timmar ger den här datorn dig frihet att nå internet och dina filer, lyssna på musik och redigera fotografier var du än befinner dig.  Tangentbordet är nästan fullstort som även gör datorn bekväm att skriva på.
 
 
 
Varför behöver jag en sån, vad ska jag använda denna lilla dator till?
Jo, ett gissel är ju då jag åker (bort &) till min Mor, som ingen dator har... Jag är helt enkelt så van att använda datorn för att finna information mm, samt att hjälpa henne betala räkningar el dyl som hon missat eller fått i retur då det inte alltid blir rätt på papper.
 
Även super bra att visa henne bilder med och dyl, då jag idag sällan framkallar bilder och hon inte kommer till mig regelbundet utan har varit enbart vid två tillfällen på 3,5 år. =) Och de få gångerna kanske vi inte sitter vid datorn och tittar bilder.
 
 
Igår for våra gäster hem, och det var mkt trevligt att ha dom på besök. Det som jag upplevde lite jobbigt var att jobba samtidigt. Tiden blev ju så kort, för att umgås. Nu var dom inte stillasittande på ngt vis, dom känner ju flera i Arjeplog så dom var runt å besökte dessa. Samt att svärfar for runt med dom på siteseing...
 
Igår Lördag blev iaf mkt lugn och satt mest försjunken i soffan. Gjorde middag och bjöd även svärfar på detta. Sen skjutsade jag in honom till samhället där han skulle sammanstråla med en vän.
 
Var iaf ut och cyklade lite under lördag, men känner mig ganska trött och sliten. Kan ju bero på att jag inte vilat speciellt under semestern, ingen direkt återhämtning. Eller som min plan var, åka till stugan och ha en meditations dygn i min ensamhet. För att finna energi och kraft, öka på den mentala balansen.
 
Chanti och Mango mår dock bra att gästerna, iaf hundarna åkte hem. Och kanske grannens hundar nu kan vila strupen efter att de skällt ut mina gästande 4-fotingar under 4 dygn...
 
Idag söndag ska jag åka och hämta en bäddsoffa åt sonen, denna ska jag måla och klä om. Kan vara mkt bra att ha en sovsoffa där om jag behöver.
Det är en furusoffa och klädseln var en sån där gammeldags blommig histori. Men skön att sitta på, vilken är A-O kan jag tycke. Många bäddsoffor är ju så hårda.
 
 
Vädret utanför fönstret är även idag soligt och jag tror jag ska ta mina pumpstavar å gå en runda =)
 
 
Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre...kram

sommaren som kom

Nu har jag under en hel vecka vaknat och tittat ut genom fönstret, med rufsigt hår och sovgott i ögonvrån och konstaterat att solen äntligen kom. Jag blir så glad att den lyser och ger mig värme.
Dock är den kanske en månad sen om jag ska titta på de två kalla semesterveckorna jag haft, men det var ju bra trots allt, för huset blev ju målat under semestern.
 
Idag blir det surströmming i stugan. Med besökarna ska vi vara i stugan och avnjuta en surströmming eller två. Med tunnbröd, färsk potatis och lök. Samt lite gräslök och gräddfil till de som vill. Dom åker nog dit tidigar, jag kommer efter jobbet. Förhoppningsvis till dukat bord eller...
 
Fick en vacker bukett blommor av besökarna igår, bara för att. det var ju jättegulligt.
 
Igår var vi bjudna allihopa till svärfar som bjöd på röding, så ett fisktema verkar det ha blivit helt oplanerat. Jag tog med mig lite ingredienser för att göra en fisksås, med lite färskpotatis och tunnbröd blev det en jättegod middag. Till efterätt blev det dock en kaloribomb, kladdkaka med vaniljvisp, åh så gott. Dock vart vi lite väl mätta =) men otroligt nöjda.
 
Sen traskade vi hemåt och vi satt ute på altanen och spelade lite yatzy, å nix...jag vann inte. Det gjorde dock Elle. men det blir kyligt på kvällen så trots terassvärmaren flyttade vi in, då Kim blev så frustrerad över sitt yatzy resultat att han ville byta till kort.
 
Så vi spelade Chicago är ett stickspel influerat av poker.Troligtvis uppfanns denna variant av Chicago i Sverige på 1980-talet.

Man spelar till att en spelare först uppnår över 53 poäng (samt “tagit” sin chicago) vinner spelet. Varje spelare får fem kort var och får sedan göra tre byten för att försöka få en så stark hand som möjligt. Under dessa tre byten får man byta hur många av korten som helst. Väljer man att bara byta ut ett kort kan man få se ett öppet och antingen ta det eller få ett nytt stängt kort.

 

Nu var det då min tur att VINNA!! =) Överlägset faktiskt, den som kom tvåa hade 30 poäng. Jag efter två rundor köpstopp fick 59 poäng. Mys, hihi.

Vi gick och la oss runt 22.30 då var alla lagomt trötta och jag skulle ju upp och jobba idag fredag. Tror bestämt att jag somnade bums, sambon tittade ju på sport och det är ju bland det absolut tristaste jag vet, så bra sömnmedel.

Idag vaknade jag av väckaren, var så trött att jag knappt fick den att tystna, hjärnan var inlindad i ett drömsenarium och innan jag fattade att det var telefonväckningen som pep...suck.

Steg upp och gav kissarna sin mat. Dom tycker förståss att det är lite oroligt med två hundar som ränner runt huset. Raiko (Rottwailer) får dock hålla sig runt huset och sova med Kim i Yogarummet. Får sanera detta sen. Annars har jag ingenstans att erbjuda sambons son att sova. Så jag får överlåta mitt dyrbara yogarum några dagar.

Elles & Mickes hund en liten, liten vovve (chiwawa) som tom är mindre än kissarna, den får komma in. Den tror ju att den är lika stor som Reiko, å moppsar sig mot kissarna som med misstänksamma ögon tittar på den lilla "råttan" Men missförstå mitt språk rätt. Själv gillar jag den söta lilla vovven, men kattarna är inte så förtjust.

 

 Milton, chiwawa

 

Raiko, jätteliten som valp, numera som en kalv =)

 

Nu dags att återgå till arbetet, för jag har bara suttit här på min lunch rast och bloggat, svårt att hinna med och finna lust då man vill umgås med sina gäster.

 

Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre...kram

schoppoholics

Nu är den vetenskapligt bevisat att det är sunt att shoppa. Till och med i den graden att det förlänger ditt liv. Så nu finns den perfekta ursäkten till att gå och shoppa för fullt.

Guy Mckhann och Marilyn Albert, två hjärnforskare, har kommit fram till denna slutsats. I 10 år studerade dem 3000 äldre vuxna, enligt Guy och Marilyn finns det flera anledningar till varför shopping är bra. Till exempel har det en positiv inverkan på din fysik.
 
Du rör mer på dig och stärker musklerna med extravikten utav köpen. Men även är shopping bra för hjärnan. Många beslut måste tas och det gör att hjärnan också håller sig i form.
 
 
Har besök av sambons X, hennes man och sambons vuxna son.
 
Bloggar sen!
 
kram å hej

Mr Right

Att söka kärleken är ett gissel, och det finns ju ett å annat att tänka på. Det är ju inte den "rätte" som ska ha alla de önskade egenskaperna, utan det kanske är sunt att ta en titt på sig själv.
 
1. Se sitt eget ansvar
2. Bli medveten om dina egna mönster
3. Fråga dig själv, hur tillgänglig du är för en ny kärlek
4. Focuserar du på det förflutna?
5. Har du släppt taget och rensat din ryggsäck?
6. Lever du ett livg som du trivs med?
7. Trivs du med dig själv, hedrar du dig själv?
8. Bejakar du dina egna styrkor
9. Tillåter och unnar du dig själv att njuta
10. Vill du ge kärlek lika väl som att få den?
11. Kan du ta emot den kärlek du kanske får?
12. Lever du ut dina drömmar?
13. Har du gjort någon visionskarta för att hitta dina mål?
 
Tänk på att de tankar du tänker och sänder uppåt mot universum, lätt blir det du önskar.
 
14. Har du koll på dina negativa tankar, så du inte gör krokben för dig själv.
 
Att tänka " Jag hittar ändå ingen, Jag är för tjock, Jag är nog för trött för en ny relation, jag träffar bara fel män, jag vill att den tilltänkte ska vara si och så och din lista tar nästan inte slut"
 
Är din inre dialog ett ständigt klankande på ditt eget jag, dig själv...hur ska då någon annan finna dig attraktiv?
 
Ett tips är iaf att * Gör en visionskarta. Ta fram en bunt tidningar av olika slag, hitta bilder och ord som du känner positivt inför, vad är det du skulle vilja göra, hur skulle du vilja må och se möjligheten istället för hindren. På din visionskarta ska det inte finnas möjlighet till något negativt, på den är det du som "äger". Det är ju dina tankar och visioner. Här ska man inte begränsa sig, här ska man bre ut sig och sina tankar, drömmar och den längtan som finns inuti oss.
 
 
Är du singel? Fundera varför och vad du gör för att må bra som singel. Du kanske ändå vill vara singel? Eller lever du ett liv som du vill leva, då kanske det inte finns plats för någon annan, är du redo? Gör du plats för någon i ditt liv? Eller är dörrarna stängda och du fnyser åt mannen i Affärskön pga du har skygglapparna på?
Trots att han försöker inleda en dialog med dig...
 
 
Lycka till!
 
 
 Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, tjingeling
 

Vardagen

Oj,oj vad tiden går snabbt då jag befinner mig i Luleå, eller egentligen helgen, all ledig tid rinner iväg lika snabbt som forsen å vips e det vardag igen å åter till verkligheten och jobbet.
 
Var som jag skrev en sväng ner till kusten, dels för att besöka släkten och även för att köpa och hämta en soffa till sonen, som snart ska flytta upp.
 
 
Så här fin soffa får han =)
 
Men helgen bestod ju av en hel del stress, som vanligt. Hade velat umgås mer med både syster E och systerdotter, men vet inte hur jag ska puzzla ihop besöken för detta. Mor är orolig för syster och behöver även hon stöd.
 
Jag åkte ner i fredags, och körde då till Mor, blev bjuden på en lättare middag bestående av omelett, räkor och nykokt sparris, vilket var gott.
Sen tog vi en sväng till syster A-S där vi spelade lite yatzy. jag vann första omgången stort, men Mor vann andra gången vilket gjorde att hon fick ett leende i ansiktet. =) hon tycker inte om att förlora.
Sen traskade vi hem igen å det var istort det vi hann med fredagskvällen.
 
Lördag, vaknade 07.20 och steg upp, vi käkade lite frukost å dyl. Jag bokade ett släp, fick ihop tider och hjälp från J:y och vi hämtade soffan, som tjejjerna skruvat isär. Åkte med detta och lämnade i sonens kommande förråd som nuvarande hyresgäst inte hade ngt i. förutom en gammal diskmarskin som ändå skulle slängas. Så vi bar upp den fina soffan dit. Nu hoppas jag bara att ingen rör den.
 
Körde tillbaka släpet och så till Mor. Satt å pratade lite med J;Y innan han stack. Då åkte vi till stan, där jag fyndade lite kläder åt mig, köpte även en tröja åt sambon på marknaden. Blev så glad då jag skulle betala mina kläder och det var halva rea priset. kändes som en vinst.
Köpte en topp till min kära syster, då jag tycker hon behöver lite uppmuntran. Tror hon gillade den, Mor ville även hon vara med på ett hörn. Det fick hon givetvis.
 
Sen iväg och inhandla mat för kvällen, jag ville bjuda men det slutade med att jag och Mor delade på bjudningen.
Det blev karré som syster A-S fick grilla, medans jag gjorde potatis/rotsaker i ugn, champinjonröra på färska champinjoner, röd lök, vitlök och gorgonzolasås. Mor dukade och gästerna socialiserade.
Syster ser trött och tärd ut och hade ont, vilket känns tungt. Systerdotter ser oxå trött ut, och jag önskar jag bodde närmare och kunde hjälpa till mer.
 
Vi satte oss efteråt och bara tittade lite Tv, för syster A-S å systerdotter var lite å funderade på att åka utanför kalaset området å lyssna. Men kl 22 orkade ingen ändå. La oss runt 22.30
 
07.20 söndag, vaknade av en underlig dröm. Steg upp och gästade toa, Mor steg upp med mig. Vi ringde på några bilar och åkte och tittade på en hyundai. Men Mor tyckte den var för plastig och liten =) inte lätt att byta ut en sosseconteiner (volvo) till en liten småbil. Vanans makt =D
 
Sen hem till Mor, åt lite å sen ville hon besöka en blomsteraffär så vi åkte till växtriket, där hittade jag det ultimata hall/sidobordet för enbart 1995:- på rea... suck! så fiiiint det var. men nä, liiite väl dyrt.
En sväng förbi blomsterlandet och givetvis en snabbvisit på skokanonen, där jag hittade ett par vinterskor Yippi. Det var ju halva priset.Och bor man i Arjeplog så kommer de att användas =D
 
Sen tillbaka och en sväng förbi affären där jag köpte rostbiff, grillad fläskfilé och potatissallad samt glass. Som vi åkte upp till syster E med. Hon blev glad att slippa gå och handla. Glassen var riktigt god =D
Sen till Mor å lämna av henne, hämta sylt å mattor som ska med till södra Sverige då jag åker ner till sonen.
Efter det iväg å storhandla på Willys, blev 1600 kr, pust. Därefter stannade jag på max å åt en chickenbits tallrik.
Var hemma igen i Arjeplog 20.00 å då dödstrött!!
 
Vi såg en film som hette the Hungergames. Något skruvad. Handlingen; Varje år direktsänds det s.k Hunger games som en av de största mediala händelserna i de distrikt som omger huvudstaden. Från varje distrikt lottas sen två ungdomar mellan tolv och arton ut att delta i tävlingen. De skickas omedelbart till huvudstaden där de ska stylas, tränas och visas upp i direktsända intervjuer, för att sedan delta i spelet där bara en vinner – den som överlever (Dom skickar 2 ungdomar x 12 distrikt =24 och enbart en av dessa unga överlever spelet.) Katniss Everdeen är sexton år. Hon älskar sin lillasyster Prim över allt annat, och försöker skydda henne från allt hemskt i distrikt tolv, men mot Hungergames har hon inget skydd. När det är Prims namn som dras i lottningen ser Katniss ingen annan utväg än att själv ta Prims plats i spelen. Familjen har redan förlorat fadern i gruvan, så Modern verkar bräcklig, så Katniss har tagit huvudansvaret för den lilla familjen. Så lottningen blir ett hårt slag.

Katniss Everdeen är sexton år
 
 
 
Gänget som spelar de utvalda ungdomarna
 
 
 
Publiken i huvudstaden, som alla klädde sig som om dom kom från godisfabriken, tydligen en svensk design
 

Hungerspelen är baserad på Suzanne Collins succéroman med samma namn, om en gastkramande framtid som är grym, rå, falsk och egentligen bara handlar om en sak – att hålla folket i schack.

Sen la vi oss och jag trodde jag skulle somna på direkten, men mådde illa och halsen börjar kännas. Möjligen  förkylning på G?

 

 Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, tjingeling

 

Inrigning

På väg till jobbet. klockan ringer strax för att cykla iväg...
Ska till kusten i helgen, leta upp några starka män för att få hjälp att bära lite grejjer som sonen ska få.
Det är både fysiskt och penningmässigt dyrt att få tillbaka sonen till Norr, då han kommer utan möbler. Men det mesta verkar ha fixat sig nu =) även om hans Mor får känna sviterna nu, så får han betala tillbaka eftersom. Men med den lilla ersättning han har lär det ta en himla massa tid. Men...vem har brått? bara han kommer... =)
 
Känns att man är tillbaka på jobbet, är helt slut på kvällarna och magen är åter i olag pga maten som serveras på förskolan. Den är verkligen inte bra. Men, men.
Jag skulle ju kunna ha mat med mig till jobbet, men då ska det finnas tid att gå ifrån och värma denna, vilket det inte finns då det är lunch för barnen, och det är ju då vi äter, fröknar och barn s.k pedagogisk lunch.
 
Annars letar jag på nätet efter en bra bil åt Mor, då hennes gått sönder och inte verkar gå att laga.
 
 
Någon gång kanske jag har råd att köpa mig en egen bil...hehe
 
 
 
Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, tjingeling
 

RSS 2.0