Vardagen

Oj,oj vad tiden går snabbt då jag befinner mig i Luleå, eller egentligen helgen, all ledig tid rinner iväg lika snabbt som forsen å vips e det vardag igen å åter till verkligheten och jobbet.
 
Var som jag skrev en sväng ner till kusten, dels för att besöka släkten och även för att köpa och hämta en soffa till sonen, som snart ska flytta upp.
 
 
Så här fin soffa får han =)
 
Men helgen bestod ju av en hel del stress, som vanligt. Hade velat umgås mer med både syster E och systerdotter, men vet inte hur jag ska puzzla ihop besöken för detta. Mor är orolig för syster och behöver även hon stöd.
 
Jag åkte ner i fredags, och körde då till Mor, blev bjuden på en lättare middag bestående av omelett, räkor och nykokt sparris, vilket var gott.
Sen tog vi en sväng till syster A-S där vi spelade lite yatzy. jag vann första omgången stort, men Mor vann andra gången vilket gjorde att hon fick ett leende i ansiktet. =) hon tycker inte om att förlora.
Sen traskade vi hem igen å det var istort det vi hann med fredagskvällen.
 
Lördag, vaknade 07.20 och steg upp, vi käkade lite frukost å dyl. Jag bokade ett släp, fick ihop tider och hjälp från J:y och vi hämtade soffan, som tjejjerna skruvat isär. Åkte med detta och lämnade i sonens kommande förråd som nuvarande hyresgäst inte hade ngt i. förutom en gammal diskmarskin som ändå skulle slängas. Så vi bar upp den fina soffan dit. Nu hoppas jag bara att ingen rör den.
 
Körde tillbaka släpet och så till Mor. Satt å pratade lite med J;Y innan han stack. Då åkte vi till stan, där jag fyndade lite kläder åt mig, köpte även en tröja åt sambon på marknaden. Blev så glad då jag skulle betala mina kläder och det var halva rea priset. kändes som en vinst.
Köpte en topp till min kära syster, då jag tycker hon behöver lite uppmuntran. Tror hon gillade den, Mor ville även hon vara med på ett hörn. Det fick hon givetvis.
 
Sen iväg och inhandla mat för kvällen, jag ville bjuda men det slutade med att jag och Mor delade på bjudningen.
Det blev karré som syster A-S fick grilla, medans jag gjorde potatis/rotsaker i ugn, champinjonröra på färska champinjoner, röd lök, vitlök och gorgonzolasås. Mor dukade och gästerna socialiserade.
Syster ser trött och tärd ut och hade ont, vilket känns tungt. Systerdotter ser oxå trött ut, och jag önskar jag bodde närmare och kunde hjälpa till mer.
 
Vi satte oss efteråt och bara tittade lite Tv, för syster A-S å systerdotter var lite å funderade på att åka utanför kalaset området å lyssna. Men kl 22 orkade ingen ändå. La oss runt 22.30
 
07.20 söndag, vaknade av en underlig dröm. Steg upp och gästade toa, Mor steg upp med mig. Vi ringde på några bilar och åkte och tittade på en hyundai. Men Mor tyckte den var för plastig och liten =) inte lätt att byta ut en sosseconteiner (volvo) till en liten småbil. Vanans makt =D
 
Sen hem till Mor, åt lite å sen ville hon besöka en blomsteraffär så vi åkte till växtriket, där hittade jag det ultimata hall/sidobordet för enbart 1995:- på rea... suck! så fiiiint det var. men nä, liiite väl dyrt.
En sväng förbi blomsterlandet och givetvis en snabbvisit på skokanonen, där jag hittade ett par vinterskor Yippi. Det var ju halva priset.Och bor man i Arjeplog så kommer de att användas =D
 
Sen tillbaka och en sväng förbi affären där jag köpte rostbiff, grillad fläskfilé och potatissallad samt glass. Som vi åkte upp till syster E med. Hon blev glad att slippa gå och handla. Glassen var riktigt god =D
Sen till Mor å lämna av henne, hämta sylt å mattor som ska med till södra Sverige då jag åker ner till sonen.
Efter det iväg å storhandla på Willys, blev 1600 kr, pust. Därefter stannade jag på max å åt en chickenbits tallrik.
Var hemma igen i Arjeplog 20.00 å då dödstrött!!
 
Vi såg en film som hette the Hungergames. Något skruvad. Handlingen; Varje år direktsänds det s.k Hunger games som en av de största mediala händelserna i de distrikt som omger huvudstaden. Från varje distrikt lottas sen två ungdomar mellan tolv och arton ut att delta i tävlingen. De skickas omedelbart till huvudstaden där de ska stylas, tränas och visas upp i direktsända intervjuer, för att sedan delta i spelet där bara en vinner – den som överlever (Dom skickar 2 ungdomar x 12 distrikt =24 och enbart en av dessa unga överlever spelet.) Katniss Everdeen är sexton år. Hon älskar sin lillasyster Prim över allt annat, och försöker skydda henne från allt hemskt i distrikt tolv, men mot Hungergames har hon inget skydd. När det är Prims namn som dras i lottningen ser Katniss ingen annan utväg än att själv ta Prims plats i spelen. Familjen har redan förlorat fadern i gruvan, så Modern verkar bräcklig, så Katniss har tagit huvudansvaret för den lilla familjen. Så lottningen blir ett hårt slag.

Katniss Everdeen är sexton år
 
 
 
Gänget som spelar de utvalda ungdomarna
 
 
 
Publiken i huvudstaden, som alla klädde sig som om dom kom från godisfabriken, tydligen en svensk design
 

Hungerspelen är baserad på Suzanne Collins succéroman med samma namn, om en gastkramande framtid som är grym, rå, falsk och egentligen bara handlar om en sak – att hålla folket i schack.

Sen la vi oss och jag trodde jag skulle somna på direkten, men mådde illa och halsen börjar kännas. Möjligen  förkylning på G?

 

 Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, tjingeling

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0