Suck

Vaknade imorse efter att sambo åkt av att någon slog till mig! ja, som ni kanske anar var det en mkt märklig upplevelse, eftersom jag var ensam hemma med kissarna, å dom är oskyldiga. Men jag vaknade av att någon slog mig, i drömmen. Jag vet inte om det är mitt undermedvetna som ville att jag skulle "vakna upp" att något händer omkring mig som jag kanske inte vill, orkar se?
 
Just nu känner jag mig i en bubbla, oroar mig för jobbet och hur det ska bli, men mest oroar jag mig för mina nära kära och jag vet att jag inte borde trycka ner allt. Betyder att jag snart dimper ner till marken och orkar inte...
 
Allting känns lite uppåner just nu. Kan vara att jag inte är frisk, men jobbar ändå. När jag inte är frisk och jobbar kostar det givetvis mer energi, och det tar enormt mkt energi att hålla näsan ovanför vattnet redan som det är.
 
Jag är nog inte så lätt at vare sig älska eller leva med just nu, känner hur känslig jag är och upplever inte direkt något stöd, där jag önskade att det fanns. Jag känner irritation och hopplöshet, trötthet och allmänt uppgiven. Misstänksam, även om jag inte visar det kanske...men antar att omgivningen ändå känner av mina energier.
 
Jag saknar mina vänner just nu, och dom är i Luleå. Det är inte helt lätt att finna tid att umgås med dom då jag är i Luleå, vilket jag saknar väldigt mycket. Men allt är ju kluvet. Jag vill hinna umgås med släkten, som inte är så liten och tiden går för fort då man bara är fredagkväll- söndag e.m. Lider nog av extremt och konstant dåligt samvete för att jag inte hinner vilket också påverkar mig och att jag inte hinner bry mig om mig själv och mina egna behov.
 
Dagen började med att jag skulle gå till jobbet, men äch vad klockan gick fort... så jag hade på mig mina "gå" kläder, så det var bara att byta om igen, då någon kom och knyckte (tog) tiden min.
Jag kokade mig två ägg. Gillar då dom är lite kletiga inuti, men inte rinniga. Vad blev det, jo extremt rinniga trots 6 min?? suck. Dom mer eller mindre rann på mackan, så det blev att kasta sig i maten om jag skulle hinna få in äggen i mun.
 
Nu är det iaf dags att åka på jobbet, snörvel...
 
 
Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre och till varandra...kram
 

Kylan smyger sig på...

Förkyld, huvudvärk och täbbt i näsan, det e vad jag är just nu.
Idag jobb, trots att jag inte alls är pigg, men lite personal och då vill man ju inte svika.
 
Imorgon ska vi ha föräldramöte, berätta lite om verksamheten mm. Vi får hoppas att många föräldrar kommer,som är intresserad av vad som görs på förskolan. Det finns en del diskussioner i omlopp, så vi får se vad som sker.
 
Pga halvtaskigt mående så blir det inte så mkt bloggande idag. Helgen bestod av lite städ/tvätt/ pappersrens och så. Annars har vi sett film, myst och haft levande ljus. Söndag hade vi besök av älgko med liten kalv. Undrar just vart vår lilla ensamma kalv har tagit vägen? Inte sett honompå en månad nu.
 
Gubben har inhandlat snöslunga, om jag glömt att berätta detta.
Vi skulle behöva en ny diskmasklin, men vi får spara lite nu. därför blir det en senare utgift.
 
Jag beställde lite kläder i helgen, en kavaj som jag tyckte var jättefin. Halsband och ring för att bli fin vid enstaka tillfällen =D Jag har ju investerat i en stor härlig dunjacka, som ska bli skön att ha nu vintertid. den kom ju för ngn vecka sen, aningen stor men ok, rymlig är den dock.
I år behöver jag iaf inte jaga vinterskor, som jag gjort de två senaste vintrarna.
 
Här är det -10 grader, så inget regn hos oss. Utan vägarna är täckta av vitt och isarna börjar bli tjockare, så folk är ute och går, fiskar på isen nu.
 
Hjälpte Mor med motorvärmaren nu, jag sände ut sonen för att hjälpa och via datorn satte jag igång hennes motorvärmare. ngn säkerhetsknapp hade löst ut, därför hade den inte fungerat under veckan.
 
Idag har hon namnsdag, min Mor. Så jag passade på att gratta henne, när jag ändå hade henne på tråden.
 
Ett gott GI recept bjuder jag på idag...
 
Vid hallowen kan man dekorera med frosting el dyl.
 

Gi-chokladmuffins med nötter

För 12 st

Goda muffins som kan serveras med grädde och bär. Då blir det nästan som en liten bakelse.

Ingredienser

100 g hasselnötter
½ tsk bakpulver
50 g 70% mörk choklad
1 dl rapsolja
½ dl kakao
3 ägg
1 dl fruktsocker


Gör så här


Mal nötterna fint i en matberedare. Tillsätt bakpulver. Smält chokladen i micron eller i vattenbad. Tillsätt rapsolja, kakao,ägg, fruktsocker och chokladen i nötmixen. Blanda väl.
Klicka ut smeten i formar och grädda 15 minuter i 175 grader. Ät dom som dom är eller klicka på lite grädde och toppa med ex färska hallon eller andra bär.

 
 
 
Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre och till varandra...kram
 
 

Mänskligheten..XY

»Det finns två sorters människor. De bor på varsin planet, Venus och Mars. På planeten Venus odlar invånarna sitt känsloliv. Invånarna på Mars är inte intresserade av känslor ...«

Egentligen är det lika bra att inse det  vi kommer från olika planeter. Vi män och kvinnor. Och egentligen är det underligt att vi någonsin kan mötas.
 
 
Relationer är ju ett gissel i sig, alla har vi dom... men jag tänker närmast på par relationen.
Hur svårt det ibland kan vara att prata med varandra, så man förstår... ofta lindar man kanske in något som ligger i bakhuvudet å pyr, som kan komma ut i ord om något helt annat.
 
Manligt och kvinnligt är ju ett fenomen de flesta vet något om, att vi pratar lite olika språk, helt enkelt
 
Jag kan ta ett exempel
 
En kvinna önskar att en dag hitta rätt man att gifta sig med, och en dag kommer mannen hon just då har en relation med, hem och bär en ring på sitt ringfinger. Hon blir nyfiken och frågar vart den kommer ifrån och hur han tänker kring inköpet. Han svarar glatt att han köpt ringen, då han "snubblade" över den och fann den fin. Hon frågar så lite försiktigt om han tänkt på att han har den på sitt ringfinger. Han konstaterar då, att den passade bäst där. Lite klurigt undrar hon så om hon oxå kan få en ring till ringfingret, och om dom kanske skulle ta den där förlovningen som hon önskade? (han är inte lika inne på förlovning/giftemål som det hon är) Han går med på att köpa även henne en ring.
Morgonen efter frågar hon om han kanske ska vänta med att bära sin ring, tills dom då köpt henne en ring, om dom ska gravera in något el så? I hennes tankar kommer det traditionella in, hur det är bruktligt att göra. Men mannen vill bära sin nya ring, och anser inte att detta har betydelse.
 
Vad har då hänt? Har mannen förlovat sig med sig själv, eller hur tolkar kvinnan detta?
eller kan det vara så, att för att göra sin kvinna glad, ger han henne en ring? Utan att mena att det är förlovning på gång.  Hon är inställd på något större medans hans tankar enbart är att vara snäll.
 
 
Vi har alla våra egna drömmar och mål, och ibland kanske dom sätter krokben på oss själva. Drömmarna blir mer ett mål och för att uppnå sitt mål, kanske kvinnan i det här fallet inte riktigt lyssnar in sin man. Hon hör det hon så hemskt gärna vill höra.
Men det ju knappast någon större idé att påtvinga den andre sin dröm. om inget eget intresse finns för detta.
Jag skulle tro att om två människor vill olika saker, trånar efter olika drömmar och har svårt att kommunicera, så lurar ens egna förhoppningar  en på målsnöret.
 
Den ena vill tro att det är på ett vis, medans den andre är nöjd över att ha klarat sig ur situationen =D
Och båda går i sin egen värld och tror att det är precis som just denna vill ha det. Sanningen är förunderlig.
 
 
 
Så kan mannen plocka lite poäng:

Kvinnor som män behöver bekräftelse, ha närhet och sex och ni får en tryggare tillvaro

Hitta på något nytt, eller överraska din partner med ngt denna önskar sig
Följ med och handla, även om det känns trist
Visa tillgivenhet offentligt, och givetvis hemma
Var tålmodig när ni samtalar. Titta inte på klockan utan verkligen lyssna (gäller för båda)
Kommunikation är A och O i alla relationer, tydligast i två samheten. Fråga då du uppfattar saker knepiga, istället för att kanske dra en felaktig slutsats
 
Det är klart att alla måste få göra sina egna livserfarenheter, men vissa teorier kan ändå vara bra att ha med sig: som att mannen drar sig undan periodvis, in i sin grotta, och att kvinnan åker upp och ner i känslorna.  
 

Män säger ofta att vi kvinnor är så svåra att förstå sig på, vi vet aldrig vad vi vill ha osv. Vi är helt enkelt knepiga. Men män är inte ”bättre”, även om många män själva vill framställa sig så. Många män säger inte rakt ut vad dem vill ha (vi ska gärna vara lite tankeläsare) och ska alltid kringgå problem. Kanske önskar män att kvinnor var mer som dom själva? Och då kanske man helt enkelt skulle titta på sin sexuallitet, är det en man man hellre vill leva med?

 

Relationer ska gärna vara så okomplicerat som möjligt. Men när "man"/vi vill ha det simpelt, enklast möjligt och okomplicerat så blir det ofta ännu mer komplicerat! Kanske att man inte förstår någonting till slut och en vacker dag står man där, utan en aning om vad som egentligen hände. Hur gick det till? Hur hamnade vi här? Och frågorna irrar omkring…

 

Varför är det så svårt för män att bara prata? Säga vad dem tänker på och ge en rimlig anledning till varför dem gör som dem gör? Kanske kvinnor inte på något sätt är bättre, men vi är oftast villigare att sätta oss ner och försöka prata och gemensamt finna lösningar

 

Då mannen oftast vill vara för sig själv/drar sig undan och komma med en färdig mixtur av lösningar, som ändå kanske inte passar, eftersom man är två!

 

Jag skulle vilja få bort den här bilden av att det bara är vi kvinnor som sätter käppar i hjulen, för tvåsamheten. Ofta vet kvinnor vad vi är ute efter och det är sällan jag hört en kvinna vela och inte veta vad hon vill. Antingen vill vi ha någon eller inte. Det är inte mer komplicerat än så och vi bestämmer oss för detta relativt snabbt. Men även en kvinna kan hamna i velandet, eftersom livet inte är en rak väg, så finns även vägkorsningar på allas vägar. Val att välja, och ibland tar det tid innan svaret visar sig.

 

Så vad vi vet, är att män och kvinnor uttrycker sig olika. Men ingen är lättare eller svårare att förstå sig på, vi är bara olika. Våra hjärnor är utformade med olikheter, vi är olika kön. Lika bra och lika dåliga på olika saker.

 

Män är utrustade med andra egenskaper än vi kvinnor, som är utrustade med mkt känslor för att det har varit det bästa för ”vår art” Från början är vi ju däggdjur, som behövde olika färdigheter. Idag kan tyckas att vi borde kommit längre, men generna finns i oss, sen mkt lång tid tillbaka. Ändå har vi, tycker jag kommit en hel del framåt i utvecklingen. Se bara på andra länder, där kvinnorna fortfarande inte ens har lika värde. Vi är ju ändå en bit på väg, trots att könsrollerna sitter djupt i oss.

 

Men jag inbillar mig att enbart tiden, erfarenheterna och modet att stå kvar i det man har, kan lära oss att tackla olikheterna. Utan att för den skull ge upp vår integritet och bli ngt vi inte är.

 

Mår vi inte bra, då är det ngt som är galet. Se över livssituationen och kavla upp ärmarna, gör en gemensam inventering. Går inte det, så gör en själv. För och nackdelar i olika kolummer. Kanske är det du själv som behöver en ny utmaning. Vi kan inte göra om någon annan, bara oss själva.

 

 

Lite kul.... för att spä på fördommarna

 

Namn
När Stina, Anna, Maria och Emilia går ut på lunch så kallar de varandra Stina, Anna, Maria och Emilia.

När Fredrik, Peter, Krister och Mathias går ut på lunch så kallar de varandra Fetto, Godzilla, Clownen och Stubbhuvudet.

På middag
När räkningen kommer så slänger killarna varsin hundring på bordet trots att räkningen bara uppgår till 200 spänn sammanlagt. Ingen av dem har mindre och ingen vill erkänna att de vill ha växel tillbaka.

När tjejerna får sin räkning så åker miniräknaren fram blixtsnabbt.

Pengar
En man kan betala tjugo spänn för en sak som är värd tio spänn om han behöver den.

En kvinna kan betala tio spänn för en sak som är värd tjugo spänn trots att hon inte behöver den, utan bara för att den är på rea.

Bråk
Kvinnan får alltid sista ordet.

Vad än mannen säger efter detta innebär att han startar ett nytt gräl.

Katter
Kvinnor älskar katter.

Män säger att de avskyr katter, men när inte kvinnan tittar så klappar han dem.

Äktenskap
En kvinna gifter sig med en man i tron att han kan förändras även om det inte blir så.

En man gifter sig med en kvinna i tron att hon inte kommer att förändras även om hon gör det.

Göra sig i ordning
En kvinna gör sig i ordning när hon ska till affären, vattna blommorna, gå ut med soporna, svara i telefonen, läsa en bok och hämta posten.

En man gör sig i ordning för bröllop och begravningar.

Efterkomma
Åh barn... kvinnan vet allt om sina barn, hon vet när de ska till tandläkaren, om deras romanser, bästa kompisar, favoritmat, hemliga rädslor, drömmar och önskemål.

Mannen är i stort sett medveten om att det bor små människor i hans hus.

Dagens tanke
Varje man bör glömma de misstag han gjort, det är ingen idé att två människor går runt och minns samma saker.

 


Lysande

Fredag...thank you! Känns som en mkt lång vecka, men nu är den äntligen över...dock finner jag att tiden går väldigt fort. Men efter en vecka är det ändå rätt skönt att få njuta fredagens kväll och veta att jag får sova och ta det lungt två dagar framöver.
 
Veckan har ju förståss innehållit jobb, men måndag startade jag med att cykla till jobbet i motvind, det var rörelse på medan, massage på e.m och avslutades med yoga. Tisdagen flöt på och jag hade en massage hemma i min lokal. Onsdagen cyklade jag igen till jobbet och vi gjorde en del utbildnings arbeten med barnen, känns kul och inspirerande. Jag zumbade på kvällen.Torsdag var det ½ dag utbildning med vår jätteduktiga utbildnings ledare.
vilodag på motionen. Fredag körde bil till jobbet, hade 30 min rörelse med barnen, å sen massage.
 
Åkte hem, men hade glömt kvar min högtalare till min ipod, så jag åkte tillbaka och passade då på att handla. hem och åt, svärfar tittade förbi. Vi åkte på Martins möbler och där handlade vi tyg, så han ska kunna sätta upp draperi mot sitt v-rum då han ingen dörr har där. Samt att vi köpte nytt tyg till öppningen under diskbänken.
 
Själv köpte jag en golvlampa till vårt vardagsrum, blev jättebra tycker jag. Bild
 
 
Sambon beställde vinterdäck till min cyckel =D bra, så jag inte behöver vara livrädd att cykla nu under vintern =)
Trots vinterdäck så kan man ju ändå inte alltid cykla, beror ju på om dom plogar vägen förståss.
 
Vi har vitt på backen, möjligen ligger det nu kvar och stannar väl till i slutet av MAJ!!! så d så.
 
Vi har sett ett avsnitt av Hell on Wheels =) så jag fick mig lite ögongodis.
 
Nu antar jag att det strax är sovdags. Ska ju sy lite i helgen...
 
 
Recept...gott!
 

Indisk sötsur gryta (4 port)

1 liten purjolök

2-3 vitlöksklyftor

olja

1/4 litet vitkålshuvud

1 morot

1 röd paprika

1 äpple

1 banan

4 dl kokta kikärtor (eller en burk)

2 msk grönsaksfond

2 dl vatten

1 msk tamari

1 msk äppelcidervinäger

1/2 tsk koriander

1/2 tsk spiskummin örtsalt

Gör så här: 1. Hacka purjolöken fint och stek den i oljan en stund. 2. Pressa i vitlöksklyftorna. 3. Finhacka vitkål, morot, paprika, äpple och banan. 4. Blanda i alla ingredienser och koka 20-30 minuter. 5. Servera med ris och sallad.

 
En tanke inför helgen:
sköt om varandra och gör någon glad i helgen, en kram, ett leende eller varför inte ett vänligt ord!
 
 
Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre och till varandra...kram

Moves

Vaknade tidigt, 25 min innan väckarn ringde. Sambon väckte mig nämligen, då han skulle göra morgontoalett =)
Jag steg upp 06.15 trots att jag idag hade sovmorgon, började först kl. 08.45
 
Men jag steg upp och gjorde ett kort yogapass, satte mig sen vid datorn och tog ut lite roliga rörelser för barnen.
Dom uppskattade detta, trots att det blev för mkt barn när vi nu var tvungen att vara i en annan lokal då vi nu har torget som personalrum/förråd/kontor mm under byggnationen.
Iaf, så gick det bra. Men vi lär oss ngt nytt hela tiden, så mindre barn nästa vecka för att det ska bli ännu bättre.
 
Idag cyklade jag till jobbet, var halkigt men gick bra utan missöden efter vägen.
Rörelse 45 min med barnen
jobbat på avd
massage på e.m
yoga för personalen
cyklade hem i mörkret, lite läskigt. Ser ju inte isfläckarna då. Har inget lyse på min cykel.
 
Så idag har jag fått mkt motion och rörelse =D Härligt.
 
Kom hem å var galet sugen på kolhydrater, så det blev pasta till middag med soyakorv, sallad. Var jättehungrig och det var supergott...hehe...
 
Sonens kylskåp hade gått sönder (termostaten) Så idag var det någon där och hade lagat det.
 
Den här årstiden är det viktigt att vara ute mitt på dagen och få lite ljus och röra på sig. Gå, dvs promenader är som terapi nu på hösten och vintern.
 
Ikväll när vi satt å såg tv, tittade en stor gulrandig katt in till oss genom altandörren. Sambon tyckte katten hade ett enormt huvud, så vi fastslog att den kissen antagligen var en sabeltandad tiger... ser vi för mkt på film, sa nån?
=D
 
Nåt sånt här, men säkert hade han tänder, men vi hann bara inte se dom.
 
 
Nu sängdags, imorgon börjar jag tidigt.
 
Ett ordspråk på vägen...
Ett vänligt ord kan hålla en varm hela vintern
 
 
 
Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre och till varandra...kram

Dagens beslut

Känns som om man aldrig känner sig nöjd, så nu var det dags att återigen ta ett beslut. Nu ska jag sköta mig hälsosamt närmaste 8 månaderna framåt.
 
Jag har satt upp ett mål
Det är ett realistiskt mål
Skrivit upp vinsten av att nå mitt mål
Startdatum; Idag!
När ska målet vara uppnått; Den 17 juni 2013
Hur kommer den dagen att vara?
Vad är min livssituation, mina fallgropar. Dom är inringade.
 
 
En önskan till Universum är utsänd/uppsänd så det är bara att upprepa affirmationerna...
 
Man kan enligt min tro, äta vad man vill i rimliga gränser, men man måste röra sig för att energin ska bli energi och fettet svettas ut. Att tänka på att intaget måste vara i balans med ens motion. som en gungbräda, in och ut måste vara i balans.
 
 
Idag började jag dagen jättebra. Gi frukost, 60 min rask promenad med pumpstavarna. Imorgon promenad med stavarna till jobbet, rörelse med barnen, yoga pass på kvällen.
så kommer jag att klara mina mål, rörelse, rörelse och Zumba på onsdagar...
 
Och mitt största mål är att bli fri sockret, inget slisk längre. Men har ju chokladsug 1 gång månaden, då mensen knackar på dörren. För att inte bli tokig, ska jag då kunna äta en bit 80 % choklad då suget blir för stort.
Förutom detta ska det vara slut på det söta.
 
 
Ljus, värme, kram å Tjingeling
 
 
 

Det vackraste... är

Igår var det en helt otroligt vacker dag, naturens eget under. Solen sken och vi hade -0,5 grader kallt. Vi begav oss till stugan, vinterstäda. Vi plockade in möblerna och sopade och fixade. Jag gjorde upp eld och vi grillade medhaven korv och käkade med bröd. Åh så gott att äta ute då utsikten är så vacker att man känner sig helt uppslukad av ögonblicket.
 
Så mina kära läsare, få är ni men jag bjuder på bilder från en enormt fin dag i stugan, där isen precis börjar bildas på vattenytan, räven som med lätta steg lämnat spår på både tunn is och brygga. Ja, jag önskar ni fått vara med och uppleva ögonblicket.
 
 
 
 
 
Så skört, så vackert...naturen är fantastisk, önskar bara att jag haft ännu bättre kamera =D
 
 
Idag vaknade jag 07.10 och kunde inte somna om. Men dagen ser ut att bli fin, så jag ska ut och promenera efter en natt med magvärk. Vet inte vad som skett i min mage, har kramp och känner mig illamående. Men hoppas att en rask promenad kanske kan göra lite susen. Rörelse är bra och gott för själen.
 
Önskar er alla en vacker förvinter, sen höst... eller vad ni väljer att kalla årstiden.
 
Bjuder er på ett recept oxå.
 

Recept/ Kycklingpasta
2 morot, riven 1lökar, hackade 1 stjälkselleri, hackad 1 kyckling, utan ben 4 lagerblad 1 liter vatten för kokning 1/2 kruka Rosmarin, färsk 1/2 kruka Timjan, färsk 2 vitlöksklyftor 2 dl torrt vitt vin/matlagningsvin 2 dl mjölk 5 portioner Kokt bred bandpasta 4 msk Parmesan 1/2 kruka Färsk basilika


Gör så här:
1. Koka upp vattnet med den ena halvan av den hackade löken tillsammans med lagerbladen. Tillsätt sedan kycklingen i kokningen, koka kycklingen färdig.
2. Under tiden, stek den andra delen lök tillsammans med stjälksellerin och moroten, tills grönsakerna blir genomskinliga. Hacka rosmarin, timjan och vitlök, och lägg i stekningen. Salta och peppra. Häll sedan ned vinet.
3. När kycklingen kokats färdigt, häll av den i ett durkslag och spara buljongen som skapats. När vätskan i stekpannan reducerats häller du ned en del av buljongen i stekningen.
4. Strimla kycklingen och rör ned även denna. Häll i mjölk och låt det sedan sjuda i ca 10 minuter.
5. Koka pastan ganska al dente. Blanda sedan ned den färdigsjudade såsen i pastan. Tänk på att blanda ihop pastan och såsen en bra stund, eftersom pastan på grund av sin 'al dentighet' absorberar vätskan i såsen.
6. Servera med hackad basilika och lite riven parmesan på toppen.

 

Och så en tänkvärd tanke...

Se aldrig ner på någon, OM du inte tänker hjälpa denne upp...

 

 

Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre och till varandra...kram

 

 

Årets ögongodis är...

Att titta på olika serier har blivit vårt helg/kvällsnöjje för mig å sambo. Ok, vi sitter kanske inte klistrade alltid där, men då vi ska se ngt väljer vi gärna någon bra serie som vi fastnat för.
 
Vi har sett serien Hell on wheels, den har jag berättat om innan. Nu är det ju säsong 2, så vi fortsätter titta på denna serie som handlar om järnvägens framfart i vilda westerns orörda område. Där rallarna lägger spår, där det nästan enbart finns kvinnor som är horor och där mer eller mindre alla dödar alla om det vill sig illa. Så att överleva på den tiden, var stark endast mellan namnet man ägde. Människorna flyttar eftersom järnvägen byggs, lerigt, smutsigt, tält är det enda skydd man har för väder, vind, fiender mm.
 
Seriens huvudperson, förutom själva järnvägsdirektören är: Anson Mount som spelar Cullen Bohannon. Innan Hell on Wheels visste jag inte vem han var, och det känns som om jag inte sett honom i ngt annat vi sett.
Men karln är oborstad (i serien) super, avstängd pga allt han upplevt och en riktig hårding. Men han har karisma, sug i blicken och gör rollen så otroligt bra. Så mitt ögongodis är just Anson Mount.
 
 
Jag är nog såld på honom =) (som ögongodis)
 
 
Bild från filmen, då han stoppat huvudet under vattnet, efter gårnattens supande... men uch så farligt sexig.
 
 
Inte fullt så långt hår på denna bild, men ögonen får det att stå upp på armarna =D
 
 
En bild utanför filmens värld.
 

Anson Mount, född den 25 februari 1973, Tennessee, USA.Han är Amerikansk skådespelare som spelar Cullen Bohannon i serien Hell on Wheels 2011 Anson Mount slog igenom med bla roller som; Ben i filmen Crossroads med motspelaren B.Spears 2002. filmen Cook County där han spelar drogpåverkad av Meth, 2009

Han har en halv-bror vid namn Anson III och två halv-systrar, Kristin och Elisabeth.

Anson har också uppträtt som "the Undertaker" i pjäsen "The Death and Life of Sneaky Fitch", och spelade huvudrollen i pjäsen "Harvey".

 
Ja. det var dagens pirr i magen, då det kommer till skådespeleri och utsida =D
I rollen som cullen Bohannon är han ju en hårding, oborstad men samtidigt vet man av handlingen att hans fru och son blev dödad under kriget, då han själv var ute å kämpade. Så samtidigt som enormt tuff och hård på utsidan, vet man att han har en djup sorg och ett varmt hjärta, vilket gör honom enormt sexig i serien.
Men samtidigt vet jag, då man sett en skådespelare i en roll är det lite svårt att se honom i andra "kostymer" men han har ju spelat annat.
 

 

Filmen Crossroads där han är Britney Spears pojkvän för en dag.

Inte sig lik här... =D Men ögonen är desamma... (Lucy och Ben i filmen)

 

Anson Mount är inställd på att chocka fansen som en mager meth missbrukare i en ny film och Det sägs också att The Crossroads stjärnan ( Anson Mount) förlorat 20 pounds (nio kilo) för rollen i Cook County och medger sin hunger började påverka hans inställning vid filmningen.

Han medgav att schemat var ansträngande, skytte sex dagar i veckan ... och det var svårt att vara runt honom ibland för att han var ganska mycket konsentrerad i ketosis. Hans temperament kunde vara lite kort så det fanns tider han var tvungen att gå iväg.


Anson Mount insisterar att han inte bara gå ner i vikt för den del, men han tog hand att göra det så hälsosamt som möjligt. Han var tvungen att förlora kroppsfett men han ville inte pressa sig till den punkt där han förlorar muskelmassa eftersom det är faktiskt ganska farligt. Han tycker inte att det var värt det.


Cook County rollen med Anson Mount, Xander Berkeley och Ryan Donowho explodera på skärmen i denna viscerala berättelse om tre generationer av meth missbrukare som lever i Piney Woods of East Texas. När Sonny (Berkeley) återvänder hem från fängelset söker förlåtelse av sin son (Donowho), Måste de två måste navigera de förrädiska vattnen skapade av Uncle Bump (Anson Mount) som gör allt för att upprätthålla en farlig livsstil och drivs av crystal meth (drogen). Spänningen och spänning bygga tills en elektrifierande slut där val görs och leder alla tre män till ett annat öde.

 

 
ganska lik sig här...
 

Filmen kretsar kring en trasig familj i mitten av landsbygden meth problem i Amerika. Hela ensabeln var fantastiskt. Anson Mount, som fick saftigare roll i filmen, gjorde ett otroligt jobb som meth knarkare som har börjat korsa linjen. Ryan Donowho är en riktig talang. Jag kunde se en hel del av äkta känslor i hans prestation.

Måste nog se denna film =D

 

Min sambo gillar att vila ögonen på: Halle Berry... säkert fler som jag inte fått veta =D

 
Ögongodis måste man ju få ha =D
 
 
Hennes roll i X-men, Storm.
 
Hon är snygg, så det är bara att hålla med sambon =D
 
Föredrar dock mitt eget val av ögongodis... Där årets vinnare är: Anson Mount
 
 
 
Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre och till varandra...kram

vita nyheter

Idag orkar jag egentligen inte sitta här, tittar bara in som hastigast.
Har åkt på magsjuka, och har jäkligt ont i skallen. Magen är verkligen i olag, lixom krampar å så toabesök...hehe, intresseklubben noterar.
 
Så bara för att inte lämna bloggen helt i sticket så ska jag slänga in lite förkylningstips. Är ju återigen dessa tider.
 

Vi har fått snö på maken, urk...vill inte... men antar att jag får skylla mig själv som bosatt mig i fjällen, där det är extra mkt av den vita varan, ganska lääänge oxå. Så i maj...slutet kanske den är borta igen SUCK, vad länge det kändes.
 

Har iaf köpt mig en dunjacka iår, ska inte frysa. Ser dock ut som en michelingubbe i den, stor å bylsig, men förhoppningsvis varm å skön. Köpte en stl större, men ångrar mig lite...ser enormt stor ut. Färg; inte svart iår utan faktiskt blå =D
 
Här får ni tips å soppa. Håll er friska därute =)
 

NIO goda höst råd för att undvika förkylningar

1.     Tänk på att TVÄTTA händerna ofta, då du varit ute och handlat, under arbetsdagen mm. Ett tips är att ha med sig handsprit för att tvätta med då och då.

2.     Är man ofta sjuk, kanske dags att ta reda på varför? Bra fysik, nyttig kost och tillräckligt med sömn stärker immunförsvaret så att man inte blir lika känslig. Dessutom återhämtar man sig snabbare efter en förkylning.

3.     Om man tränar regelbundet, måttligt är bättre än att inte träna alls. Kroppen får större motståndskraft när den tränar, och på så sätt kan stå emot virus lättare. Dock är det ”nyttigt” att bli sjuk sådär 2-3 gånger per år.

4.     Om du har feber. Då finns det inga ursäkter, STANNA hemma. Då talar din kropp om att du behöver vila, så skippa träningsrundor om du har feber. Feberfri, å bara lite snorig…träna med försiktighet, lyssna på kroppen. Den berättar mer än vad vi lyssnar.

5.     Vatten, inte nog ofta dricker vi vatten. Kan kännas tjatigt, men du sköljer ut bakterier om du dricker en jämn tillförsel av vatten. Du återhämtar dig snabbare efter träning också.

6.     Om du nu tränar väldigt mycket,  så försvagas immunförsvaret upp till 72 timmar efter ett hårt pass på över 90 min. Håll dig borta från smittkällor och återhämta dig efter passet.

7.     Stress är som vi redan vet en faktor som vi behöver ha med i beräkningen. Kroppen behöver återhämta sig, även efter stressiga dagar på skola/jobb eller vart vi nu har stressat upp oss. Samma som träning, så behöver vi lära oss att stressa av. Meditation, avslappning, chi gong, yoga mm lär oss att ta det lugnt. Även vid stress får vi ett påslag av kortisol och adrenalin, dessa försvagar våra immunförsvar.

8.     Sover vi dåligt, även då blir vi mer mottagliga. Då det medför ett försvagat immunförsvar. Finns hjälp att få. Även vid sömn svårigheter kan man prova på meditation, avslappning, yoga mm för att hitta igen kroppens signaler. En bra tumregel vid sömnsvårigheter är. Ha svalt där du sover, avsluta din dag så du inte behöver ha med oroliga tankar vid sänggående, ha gärna en bok vid sängen som du kan skriva ner tankar som kommer för att släppa dom sen, andas genom vänster näsborre, stäng av Tv/radio mm, har du partner? då är sex väldigt bra för att kunna sova efteråt, då detta gör att du blir trött.

9.     Går du på gym och tränar? Där gömmer sig en mängd bakterier. Var noga då du tränar med att torka av både före och efter användning de redskap du använder. 

Potatissoppa med kikärter

Värmande, krämig och full med kostfibrer.


Till 2 personer

200 g potatisar
1 purjolök
1 fänkål
100 g kokta kikärter
200 g grovt bröd
1 tsk olivolja
Lite malen koriander
8 dl buljong
Salt och peppar

Tillagning:
Skala potatis, purjolök och fänkål och skär dem i mindre bitar. Sautera sedan purjolök och fänkål i lite olja samt koriander. Ta bort en sked av blandningen för att ha till garnering, tillsätt sedan potatis och buljong. Låt koka i 20 minuter. Purea allt till en slät soppa och tillsätt kokade kikärter. Smaka av med salt och peppar.

Garnera eventuellt med lite fänkåls- och purjolökssauté och servera.

Nyttig bonus:

Soppan är proppfull av kostfibrer och täcker därför nästan 60 procent av ditt dagsbehov av de matsmältningsfrämjande växtfibrerna.

 

 
Trädens första snöskrud
 
 
Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre och till varandra...kram

Today is the day

Snön faller vit på backen, trist tycker katten...
Men ljusare blir det, men ack för tidigt VARJE år... nu ska vi dras med vinter till i maj, suck!!!
 
Är på hemmaplan sen i måndagskväll. Ibland känns det som om jag hade jätte mycket jag vill skriva om, men som jag skrivit förr, så kan jag lika snabbt hamna i idétorka och har absolut noll idé om vad jag ska krafsa ner med tangenterna.
 
Idag fyller iaf mina goa systrar år...
 
HIPP HIPP HURRA för dom =D Tyvärr kan jag inte personligen gratta någon av dom i dag, så jag grattade syster i Luleå i måndags, väldigt hastigt vid hennes jobb. Vi blev lixom avbrutna av att han (sonen som följde med dit) fick sms av flickvännen att det var galet hos grannen.
Dvs en fyllskalle till granne, ville festa med andra fyllskallen till grannen ovanför sig. Denna nr 2 ville inte det, så då blev nr 1 tokig och började slå sönder sin inredning med ett svärd.
 
Hans hund rymde och 6 poliser kom dit efter en 10 min. Så fullt pådrag i Luleå på hertsön. Inget bra ställe egentligen att bo på.
 
Min andra syster på ju i södra Sverige så jag skickade henne en present, hoppas hon fått den idag. Luleå syster fick en liten tavla och en boklampa som jag hoppas ska fungera bra.
 
Fortsättning på hertsön är att jag sovit hos min Mor då jag nu sist var i Luleå. På natten bråkade hennes grannar fruktansvärt och det är inte första gången, har varit flera ggr då jag varit hos henne, men hennes minne börjar svika så hon sa- Det har jag aldrig hört, att dom skulle bråka! Men jag vet att dom bråkat förr, men har man hörapparat och lagt sig för att sova, så kanske man inte hör sina grannar =D Vilket ju kan vara ganska tur.
 
Idag vaknade jag med sprängande huvudvärk, men jag promenerade till jobbet, jobbade till lunch, promenerade till sambons jobb å hämtade där bilen, för att sambon skulle promenera hem då idag.
Körde på jobbet och jobbade till kl. 16.00 innan jag körde på affären, handlade å körde hem. Sambon var på gården redan, för han hade inte orkat gå hem idag utan tiggt sig skjuts av kollegan...
 
Idag blir det tidigt isäng, skippade zumban då jag fortfarande har ont i knoppen.
 
 

Recept. En Höstgryta


(jag använder alltid låglaktos eller laktosfria produkter)


1 kg Utskuren benfrikotlett eller färsk skinka i bit (själv använder jag kycklingfilé)
3 dl svamp, Kantareller eller champinjoner
1 st motrot
1 st paprika
1/2 vitkål
1 dl muschroomsoya
2 burkar cremefraiche kokbar
1 tsk sambaloelek
1 fp. Grädde


Gör så här:
1. Skär fläskköttet i tärningar och lägg i en ungsform. 2. Skölj och skär svampen och grönsakerna, lägg ner i formen. 3. Blanda soya, cremefraiche, grädde och sambaloelek i en skål och häll blandningen över fläskköttet. 4. Ställ formen i varm ugn 175 grader och låt det puttra i ca. 2 timmar, rör om då och då. 5. Servera med ris

 

 

 
 
Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre och till varandra...kram

play it!

Tänk så tokigt det kan bli... regler är ju till för att följas, men ibland har ingen hört talas om dessa regler. Fick erfara detta ikväll då vi satt å spelade yatzy. En av oss hade spelat första kastet, vid andra kastet slås en av de sparade tärningarna ut, Vilket innebär att den inte längre gills som den sparade om den ändras. Därför är det viktigt att hålla isär tärningarna när man slår sin omgång.
 
Redan på 50 talet kom spelet yatzy, som sen uitvecklats till en rad olika typer av yatzy. Vi i vår familj gillar Maxi yatzy

Maxi-Yatzy är alltså en vidareutveckling av Yatzy, och man spelar med 6 tärningar istället för 5 st. Detta innebär att det finns fler villkor att uppfylla. Dessutom

  • ger Maxi-Yatzy (alla tärningarna visar lika) 100 poäng.
  • krävs det 84 (alternativt 75) poäng för att få bonus. dvs minst 4 tärningarbehövs lika för att få bonus på övre delen 1-6
  • ger bonus 100 poäng.
  • kan man spara sina slag. Om man bara slår 2 slag på en omgång så får man ta 1 bricka; slår man 1 slag tar man 2 st. Dessa kan sedan användas som extraslag. (Vi brukar dock inte använda dessa brickor)
  • finns utöver de vanliga villkoren: 3 par, Femtal, Full Straight, Hus och Torn. 3 par = tre olika par. Femtal = fem lika. Full Straight = 1-2-3-4-5-6. Hus = 3 lika + 3 lika. Torn = 4 lika + 2 lika.
  • 3 kast och ev,sparade tärningar flyttas undan för att inte slås ut, vid utslagning gäller inte längre den sparade tärningen,

 

Regler är väl iof regler och kan visst brytas, men varför ha några om man ändå ska köra ett eget race?

 

Iaf, så åt vi Tacos ikväll, mkt gott. sen var vi upp till Robert och möblerade om och fixade lite. Övrigt idag har jag varit till min syster som var väldigt dålig idag, så jag bäddade rent i hennes säng, delade upp medicinen i hennes medicinbox och var på ica å handlade lite åt henne. köpte två tidningar oxå till henne så hon hade att läsa.

Var även på pappas grav å planterade ljung, satte dit lyktan,tände ljus och mashall Blev fint.

Sen hem till Mor och vi stekte palt till lunch. Sen till systerson å grattade honom å vi fikade för Mor gav honom en rulltårta i present, mkt god.  Han lovade ta med min son på gym för träning , vilket är bra om sonen blir sporrad,

 

Vidare åkte vi till storheden och handlade både det ena å andra.


Innan vi landade jätte hungriga hos Mor igen. Jag å Mor tog oss an tacos och son med flickvän gick hem å vilade lite, ja se de unga idag... sonen var lite bege och sambon hans fortfarande lite snuvig.

 

Imorgon lite nyttigt innan jag åker hemåt igen.

 

Ljus, värme, kram å tjingeling

 


Mat, prat å kusten

Torsdag var gänget som vann stavgångstävlingen på jobbet ut och åt på pizzeria Verona. Smakade jättemums. Vi åt alla planka, blev 3 kött och jag rödingsplanka som var supergod. Vi pratade och hade mkt trevligt. Kanske att vi skulle kunna ha typ After work, på torsdagar efter jobbet... Fredagar verkar ändå inte så många ha tid =D
För det var ändå relativt mycket folk ute på torsdag.
 
Fredag var tung, kändes det som. Jag jobbade men när jag kom hem var jag så trött att jag mådde illa. Jag la mig å somnade. sov två timmar! Suck. Blev uppvärmd middag... ibland får det bli så oxå, när ens sambo inte är sugen på att laga någon mat. Somnade ändå efter en filmkväll i soffan kl. 23.00
 
Lördag vaknade flera ggr på morgonsidan, steg upp 07.45 och gav kissarna mat. Sen rensade jag kattlådorna och ställde mig därefter i duschen. Åt frukost å pratade med en surrglad syster innan jag gjorde mig klar och körde till Luleå. Sambon stannade hemma, med kissarna. Ska nämligen på måndag åka på en massa möten med sonen. Så vi får lite gjort.
 
Imorgon söndag ska vi till systerson och gratta i efterskott, han fyllde åt igår fredag, den 12 e okt. Han önskade sig enbart pengar till en tattuering. Så då får vi väl bidra till denna då.
Sen handla lite åt son med sin sambo.
 
Övrigt har vi suttit hos Mor ikväll, fick palt till middag, sen såg vi en Lassie film, tog en yatzy och därefter skjutsade jag sonen till örnäset. handlade och återvände till Mor. Sonen skulle ut med polarna så jag tog svärdotter som varit sjuk i veckan med mig till mor och vi tittade på Jane Eyre filmen. Eventuellt hämtar jag sonen då han vill hem inatt.
 
Messade lite med syster, som idag inte var pigg. Hoppas hon orkar träffas imorgon en stund.
 
Nu dags att vila lite innan avfärd ut i natten....
 
 
Ljus, värme kram å tjingeling därute

kontrollera

Många är vi som önskar att vi på något sätt kunde kontrollera våra kroppar. Och även om ingen tror mig så finns ett sätt.
Ibland ställer våra kroppar till det för oss på olika sätt, låsningar både fysiskt och mentalt och sjukdommar som i början är kanske lättare att hantera men i vissa fall då vi inget gör leder oss till slutet av livet.
 
Om man tror att en kurs ska lära mig allt, att du tycker att du avsätter den här 10 v kursen så är jag sen fullärd och klar.
 
Hur kan vi då känna oss balanserade och acceptabla om eller när kroppen och sinnet är ur balans?
Många gånger handlar det om våra attityder, då och då är vi i ett turbulent sinne och kroppen spelar ett spel.
På morgonen kanske du vaknar med ont i ryggen. Kanske kan du då säga till dig själv "ok, det är en orolig dag" och acceptera detta med ett inre lung.
 
Hur når jag då ett inre lugn? Det är här jag menar att vi har verktyg, där Yoga är ett verktyg.
En del skriver av sig saker, men själv gör jag nog både ock.
 
Jag yogar för att kontrollera min kropp, känna in det onda, försöka bearbeta med olika typer av Krya (övningar) meditera om kroppen kämpar emot och skriver en hel del, både här och i böcker.
Med tiden kanske även du hittar din inre vägvisare, har du provat på Yoga? Jag skulle varmt vilja rekommendera just yoga.
Att ge sitt inre uppmärksamhet då det skriker efter det, därav obalans.
Men har jag redskap kanske jag kan låta känslorna, värk passera förbi. Men kom ihåg, vi lär livet ut.
 
Därför kanske 10 v kursen kan vara en start, eller ett "komma" tills du är redo. Vi behöver tålamod, vi behöver spegla och vi behöver tro på vårt inre språk.
 
Vad är en person som tränat/levt yogiskt? En yogi är en person som har ställt sig själv mot väggen, med djupa frågor om livet... tex frågor som, vem är jag, vad handlar mitt liv om, vad är syftet, vad är universum?
 
Om jag håller på med yoga utvecklas min andlighet vilket ger mig en inre frihet i livet. Ok, jag är inte där ännu, men idag skulle jag inte välja bort yogan i mitt liv.
En yogi bryr sig mer om vem han/hon/jag är innerst inne. Status eller trendighet är inte det viktigaste längre. Att tillbringa tid med sig själv, eller tillsammans med andra yogisar ger mycket till själen och man mår bra av det.
 
Att försöka vara vördnadsfull mot sitt jag, omgivningen, världen, livet när man för samman handflatorna framför hjärtat. att inte skada andra eller sig själv utan inse att livet jag fått är en gåva och jag har all makt att förändra, förbättra och leva som jag i hjärtat känner.
 
Finna det meningsfulla. Göra sitt bästa helt enkelt.
 
Med yoga kan du kontrollera kroppen och förändra och förbättra insidan. Själens rop och viskningar kommer upp till ytan under de jobbiga krya man väljer. Jag kanske verkligen avskyr en krya, varför? Många ggr för att jag vidrör ngt som jag stängt in och som är där inne som en tung låsning.
 
Så varför ska man då utsätta sig för tunga krias genom yoga? Många gånger när man tränat under 40 dagar som rekommenderas kommer man igenom sina låsningar och mår så otroligt mycket bättre efteråt. Det är som ett av lagren som stelnat och torkat ihop i en inre, lossas upp och ger frihet till nya utmaningar istället för att hålla kvar det gamla.
 
Att ha en viss kontroll ( är inte på långa vägar färdiglärd) Känns bra. Jag vet när jag har ont att det beror på ngt som kroppen vill göra mig uppmärksam på.
 
 
 
Självkontroll. Ställ dig på alla 4a. Händerna axelbrett isär, benen höftbrett isär och fötterna vilande på fotryggen. Från denna position, Lyft snabbt upp båda händerna samtidigt mot hjärtat och snabbt tillbaka till golvet. Håll positionen stadigt under hela tiden. Flytta inte kroppen, utan jobba på samma ställe under 4 min. Börja dock med 1 min om du är nybörjare. Övningen stärker nervsystemet.
 
 
 
 
Om du alltid undviker det som är svårt, kommer du aldrig framåt...
 
 
 
Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre och till varandra...kram

Chantis rumpspan

Ja, nu har veckan satt igång och redan är det tisdag.
Måndag hade jag rörelse med barnen på eftermiddagen istället för f.m. Och så ska vi prova ha det några veckor.
Sen hade jag yoga på kvällen och jag promenerade 45 min på måndag. Sambon promenerade från jobbet, vilket jag är jätteglad för. Han behöver det verkligen, å allt som han gör (hälsomässigt, motion) är ett plus.
 
Igår morse, dvs måndag hade Chanti ett nytt span i trä'dgården. Den söta älgkalven var på besök. Inte ett dugg rädd var den.
 
Bilder här:
 
 
På knä och käkar gräs
 
 
Jag pratade med den, å den tittade bara upp men fortsatte mumsa.
 
 
La sig ner i gräset, jobbigt att stå å äta på knä
 
 
Går vidare till grannen...hm, kanske godare gräs därborta?
 
Den e så söt, kalven. Hoppas så att den får leva så inga skjutglada jägare tar död på den.
 
 
Idag tisdag har jag inte promenerat utan det är vilodag för både jag å sambon. Imorgon ska jag gå igen, till å från jobbet + zumba  hade jag TÄNKT. Men så blir det dock inte, ska ju ha möte på jobbet. Men zumban hinner jag inte då... Är man på zumba regelbundet känner man sig snabbt i form, men man blir lätt lite off om man inte är det.
Idag åt vi fisk och rotsaksgratäng.
Gjorde en kålsallad i lördags, som gör att min mage är upplåst och mkt gasig, hmmm. dock är salladen otroligt god samt nyttig å får igång magen =/ oxå.
 
 
Dagens tänkvärda
"Nöj dig inte med att krypa när din drift är att flyga."
 
 
 
 
 
 

Marknadshelg å besök

I Helgen har vi haft marknad i Arjeplog. Typiskt att det då är hantverksmässa i Luleå. men men...
På Fredag kom även sonen med flickvän på besök. Så jag hämtade dom vid bussen 17.25 och vi åkte förbi vid affären å sen hem och äta flygande jakob som min son älskar.
 
Stökade undan efter middagen och sen började vi göra oss iordning dvs snygga till utsidan för att presentabelt kunna visa oss ute i stor metropolen Arjeplog och på medan, där vi då skulle titta och lyssna (kanske dansa) på det norska bandet "under the kilt" som spelar Irlänsk musik. Dom hade fixat iordning en provisorisk pub och dom hade mat för dom som ville komma tidigare.
 
Vi fick skjuts av Svärfar dit, även om det inte är långt så är det skönt att slippa gå. Vi kom dit, betalade ett inträde på 450 kr för tre pers och satte oss vid ett bord, då spelade Stina Laisfeldt. Tyckte dock inte repetoaren var ngt att skryta med, iof blandade hon friskt men personligen och med sällskap tyckte vi att det hade varit bättre att välja sånger som hade passat hennes röst, vilket vi inte tyckte att hennes fredags uppträdande gjorde. Vi var glada då hon var klar.
 
Det var väldigt glest med folk till att börja med, men fylldes på runt 11, och mest var det vid 00.30 sen glesade det av mer och mer igen. Tror dock att dom gick med vinst. 100 kr för en "grogg" 60 kr för en burk öl och 50 för en liten burk cider. Så vi köpte inte speciellt mkt. Men folket var förfriskat ändå. =D
 
Det som känns roligare nu än då jag just flyttat hit är ju att jag nu tom känner några, inte bara känner igen någon... det känns kul, mer "hemma" på ngt sätt.
 
Det var enormt kul att vara ute med son och flickvän. Båda tycker verkligen inte om att dansa, men jag lyckades övertala flickvännen M att komma upp på golvet med mig. Hon gjorde det bästa av situationen och vi tramsade på så tom sonen bröt ut i skrattsalvor där han satt å tittade på våra dansförsök och "lekar" å trams...
 
Några kollegor var också där, så i slutet lät jag stackars M sitta vid sonen och jag dansade med kollegorna från jobbet =) för jag har ju lite svårt att bara sitta på rumpan.
Musiken då? Ja, Norska under the kilt var sådär. Jag som är väldigt förtjust i irlänsk musik påstår nog att jag inte tyckte den var så irlänsk i mina öron. Dom hade ingen fiol heller, vilket jag tycker behövs för att musiken ska kännas irlänsk. Visst höll bandet igång, så energin var det inge fel på.. men, tror de irlänska tonerna kunnat vara fler. Folk dansade iaf för fullt och hade trevligt.
 
Vi hade oxå en ryslig tur, min kollega A körde och vi fick skjuts ända hem till porten, tackar!! snäll kollega =D
 
Lördag, vi sov lite längre. Vi var ju ändå ute till ca 02.00 så lite sovmorgon var vi unnade. Även om jag gick upp 09.30 så hade jag sovit gott. Vid 12.00 fick jag liv i "barnen" och vi gick på marknad. Köpte där, rökt fläsk, älgkorv, vildsvinskorv till gubben och barnen, själv äter jag ju inte sånt. Köpte min svärdotter ett par varma handskar, som var jättefina. vi köpte även jägarsaft, som smakade gudomligt, och kaffeost till mor. Sen var vi på affärn å handlade lite mat innan vi körde hemåt.
 
Sonen ville äta snart...satt å hoppade på stolen och var lite "tjatig" om hur hungrig han var =D Vi tog en yatzy och då vann svärdottern igen, hon har flyt den flickan. Sen dukade vi bordet och plockade fram allt vi skulle ha. Kräftor, räkor, 3 olika pajer, sallad och dryck. Sen kom svärfar och vi började mumsa och festa på de goda kräftorna...mums, gött med kräftfest.
 
Alla blev mätta å belåtna och vi jäste i soffan och tittatde på film innan vi sen la oss runt 23.00
 
Chanti var lite mystisk på kvällen, smög omkring som om det hände ngt utanför fönstret i mörkret. Idag upptäckte vi att det troligen var älgbesök, för älgen hade lämnat en stor hög med älgbajs på gräsmattan. =D lillan (chanti) hade full koll med andra ord.
 
Det är dock den dyraste marknadshelgen jag någonsin upplevt sedan jag flyttade hit. Med andra ord är det första gången jag gått "ut" i Arjeplog, på lokal. Men eftersom ungarna inga pengar har, så har jag stått för allt. Tur att sambon oxå bidrog med slant på fredag =) men det skulle inte vara lika roligt om vi inte kunnat göra ngt tillsammans. Jag har fått tillbaka allt i form av längre liv =D Så mkt som jag skrattade i fredags kommer jag då leva minst ett år längre bara på den kvällen. Älskar dom så =) min fina son och flickvännen.
 
Idag söndag steg jag upp 09.00 och nästan direkt satte jag igång att laga mat så sonen å sambon skulle få med sig revbenspjäll, potatisgratäng och sås. Hann ge dom massage oxå, vilket var bra. För då kunde jag känna efter själv hur min axel känns, å just idag kändes det bra. Skönt. Körde dom till bussen 13.00 och 10 över gick den mot arvidsjaur där dom får vänta 1 tim till nästa buss kom å körde till Luleå.
Ev. att Mor kanske hämtar dom vid loet, men det berodde helt hur hon kunde se med ögat som hon opererat i veckan.
 
Hon hade så dåligt samvete för att hon inte kunde köra dom till bussen då dom skulle handla, men jag sa att hon inte fick tänka så. Har man opererat sig så man knappt ser, då FÅR man vara hemma och sonen löste det ju med buss själv.
Jag fick en JÄTTEfin kudde som Mor sytt åt mig, visar den på bild här. Jag tycker verkligen hon har lyckats. Jag t.om tror att Chanti sitter på soffan då jag ser kudden =)
 
 
Bilden föreställer alltså Chamti
 
 
Lika visst?
 
 
Å så detta med motion. Imorgon ska jag promenera till jobbet =) gubben har "funderat" på att börja gå ena vägen till jobbet, då ska väl inte jag vara sämre. Jag ska gå till jobbet och han hem från jobbet, ena vägen är iaf bättre än ingen väg. på luncherna hämtar jag så bilen på hans jobb, så då får jag mig lunch promenad oxå =D
 
 
Dagens tänkvärda
"Huvudsaken är inte hur man har't utan hur man tar't".
 
 
Å så får ni recept på guldmjölk. Jättebra för lederna.
 

GULDMJÖLK
Där finns detta recept på Mjölkdrink, och det går bra att byta ut mjölken till havremjölk eller laktosfri mjölk.

1/2 dl vatten.

1/2 tsk gurkmeja.

3 kardemummakärnor

2 dl mjölk

2 tsk mandelolja

1 tsk honung

 

Koka upp vatten, gurkmeja och kardemummakärnorna i 8 minuter. Häll i mjölk och mandelolja och koka upp. Blanda i honung när guldmjölken svalnat lite.


Effekter: Lugnande och avslappnande. Gurkmeja är bra för huden och slemhinnorna, speciellt de kvinnliga könsorganen. Gurkmeja är också känt för att göra benen och lederna mer flexibla.


“Kundaliniyoga för hälsa, livskraft och självkännedom” av Wiveka Hjalmarsson.


Livet ger dig möten och relationer för att du ska ta dig till kunskap och förstå. Du går igenom samma process flera gånger tills du ser din egen delaktighet. Du kan aldrig ändra andras attityd till dig själv. Du kan heller aldrig styra en annan människas liv eller förändra det.

 

Men om du växer och förändrar dig och om din partner är den rätta så utvecklas även han eller hon. Om din partner inte utvecklas tillsammans med dig är den kanske inte heller din stora kärlek.

 

Kärleken kommer till dig när du inte längre söker den. När du tycker så mycket om dig själv att du inte längre behöver någon annans kärlek för att göra dig hel. När du inte längre söker kärleken då söker kärleken dig”. Lite klyschigt men ibland behöver jag påminnas om detta.

 

Systerdotter, kommer du inte tillbaka till oss snart? Saknar dig vännen. Hoppas allt är på rätt sida och att du mår bra. kramiz

Aja, tack för att ni bjuder på dom helt underbara bilderna på lilla Alicia. Dagens höjdpunkt att titta in till dig. kramar.

 

 Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre och till varandra...kram


Höst sol

Idag har solen lyst, från morgonen.
Svärfar kom förbi runt 09.00 och jag tog hunden Sally ut på en 2 km runda. Höll kopplet endast i höger hand, så inget ansträngande på vänster axel.
 
Det var otroligt friskt och vackert ute.
 
Tog med kameran, så njut av dagens bilder.
 
 
efter slingan
 
 
En grind mitt i allt... var vacker i solen
 
Och så ett fint litet älvkalvs besök i lekparken brevid vårt hus. Den är inte gammal, så det är svårt att veta om den klarar vintern.
Hörde två versioner, 1 att Lycksele djurpark ville ta hand om den. 2) att den skulle skjutas, då den inte kommer överleva vintern. Jag hoppas givetvis på det första även om jag är emot djurparker, så vill jag att den fina kalven ska få leva.
 
 
 
Svärfar hjälper till med höststäd i trädgården, klipper våra buskar och idag har jag varit arbetsledare och bad honom ta sommarblommorna. Inte alla dock, för vissa blommar faktiskt fortfarande...otroligt.
Vi får ta dom sista till helgen.
 
 
Och till helgen kommer sonen med flickvän. På tal om honom så pratade jag med Svenljunga bostäder (där sonen bodde) Dom fick sanera lägenheten sonen haft och var uppe i 100 000 kr, för att sonens katter kissat inne så dom var tvungen att sanera hela lägenheten. Pratade med sonen på telefon och berättade. Hotade att katterna hans ryker, får ges bort om han inte sköter den nya lägenheten ordentligt. Han lovade dyrt å heligt att han skulle sköta allt noga numera.
 
Sen ringde dom från facket och undrade om jag hade någon anställning, för dom hittade inte mina papper. Lät ju enormt oroande, måste jag säga. Messat chefen, får höra vad hon säger.
 
Dagens tänkvärda
"Varje utgång är en ingång till något annat." Tom Stopard
 
Nu middagsdags. 4 port
Receptet/Couscous med kyckling kasslerfräs
3 dl grönsaksbuljong(fond+vtn eller tärning+ vtn)
1 msk gurkmeja
3 dl couscous
600 gram frysta grönsaker
1 msk olja
400 gr kassler (går att byta ut mot lika stor mängd skinka
Sås:
2 dl matyoghurt
2 msk färskriven ingefära (ta 1 msk om du tycker ingefära är för stark i smaken)
2 krm salt

Gör så här:
1. Koka upp buljong och gurkmeja i en kastrull.
2. Tillsätt couscous, rör om och ställ åt sida med lock i 5 min.
3. Fräs grönsakerna i oljan.
4. Skär kasslern i tunna strimlor.
5. Vänd ner kassler och couscous i pannan och låt allt bli varmt.
6. Gör såsen och servera med grytan.
 
 
 
 
 
 Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre och till varandra...kram

On my "kortison" rest at home

Jahapp, idag var jag trött på morgonen. Men åkte på VC och tog min sista twinrix spruta samt röntgade min onda axel. Får väl se om det ger ngt?
 
Jag ställde in besöket hos henne som min kollega L bokat tid till för alternativ behandling. Vill inte mixra nu då jag fått spruta. Trodde ju som sagt att inget skulle hända på VC som vanligt... men nu hände det ju ngt.
 
 
Ioch med kortison sprutan igår känns ju armen jätte bra idag... men antar att det beror just på sprutan. Inte konstigt att man har lust att göra massor, åka å jobba, putsa fönster, städa då värken helt plötsligt känns väldigt avlägsen. Egentligen ganska förstående att läkaren vill att man vilar. Är jag på jobbet och känt mig så här bra i axeln, inte kan man ju då låta bli att plocka upp barnen då de vill komma... jag menar, jättelätt att överanstränga en axel som man sprutat in medicin i. Att vara hemma och ta det lungt är nog det bästa då man fått en spruta. Själva grejjen måste ju på ngt sätt få verka för att fungera.
 
Vad gör man då när man ska vara hemma å vila... ja, just nu sitter jag ju här, men mina tankar går till att jag borde passa på att läsa lite. Sånt jag sällan tycker jag tar mig tid till. Har många böcker att läsa som jag köpt men inte hunnit öppna...hunnit har jag väl, men inte öppnat pga jag inte haft ro att läsa.
 
Lite andra tankar denna tisdag är ju...
 
 

Hur hittar man balansen under höstens tid? och ett sätt är väl att titta på maten...

Bra mat är ju våra härliga rotfrukter som finns ute i handeln eller för dig som har trädgård, kanske ute i ditt land.

 

Rotfrukter är fyllda med energi och bäst nu under hösten. Även fulla med vitaminer och antioxidanter. Variera och kombinera, du behöver alla… desto fler färger desto bättre tillskott av nyttigheter.

 

Ett litet tips; Kokta kalla rödbetor med lite olivolja och smulad fetaost eller chèvre är färgstarkt och läckert. Och visste du att rödbetor kan göra att du får bättre kondition?

Genom att äta 200 till 300 gram färsk spenat eller tre till fyra rödbetor om dagen, säger Andrés Hernández.” ska vi kunna öka syresupptagningsförmågan… ja, då är det väl bara att tugga i sig.

 

Så gör du rostade rotfrukter
Rostade rotfrukter gör du enklast genom att skala och skära morötter, rödbetor, rödlök, rotselleri och palsternacka i bitar. Lägg dem i en 2-3-literspåse med lite olja och kryddor. Sätt på en påsklämma och ”göra” runt tills kryddor och olja fördelats jämnt. Sprid ut på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ca 200 grader i 20 minuter.

 

Njut av höstens färgskiftningar och unna dig en stund under en skön filt ibland. Gör något som gör dig glad varje dag, och sätt guldkant på ditt ekorrhjul.

 

Min sambo köpte mig nya Zumba skivor, så jag hoppas kunna dansa zumba i yogarummet, förutom att yoga och meditera där.

7 skivor i DVD-samlingen the Zumba  Fitness Exhilarate är revolutionerande för din hemmaträning.
Den kombinerar ren energi med banbrytande design, ljus och ljud och tar dig på en oförglömlig, spännande resa mot en hälsosam och lycklig livsstil. Den är fullmatad med glödheta danssteg, pulserande latinska och internationella rytmer och hårda core-program. Den här uppiggande dans fitness-festen får dig att dansa, rocka och skaka av dig vikten.

Sätt på någon av de sju DVD:erna fullspäckade med brännande het musik och fartfyllda träningsprogram och skaka loss som aldrig förr.  priset var 699 + frakt å dyl så gick skivorna på 827 kr.

 

 

För ett 10 kort zumba mix betalar jag 520 kr. Med den fantastiskt energiska Rebecka som håller passen här i Arjeplog. Så jag tänker inte byta ut passen med Rebecka, utan enbart kompletera passen, då jag ibland har huvudvärk och inte kan åka och träna. Då är det guld att ha zumba hemma i sitt eget fantastiska yogarum =D

 

 

Nu ska jag ju vila min axel, så jag avvaktar tills det gått en vecka, och då har förhoppningsvis skivor samt DVD spelare kommit, å vara klart att installera.

 

 

Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre och till varandra...kram

Kortison beh

Idag mådde jag prima när jag vaknade, förutom armen då... men jag var till läkaren idag. Jag hade rörelse på jobbet, å jag kan inte annat än le. För barnen ville inte sluta, dom ville ha mera. En del blev så uppröra att de började gråta för att rörelsen var slut... kul då barnen uppskattar det.
 
Iaf så fixade jag så vi kunde ha yoga på jobbet, när vi nu inte får ha vår tid på medan.
Idag så var det makaroner å köttfärssås till lunch, men dom hade glömt mig. Så jag fick vänta och äta då alla andra var klara...inte så speciellt ped. lunch idag då.
 
Lite rast å sen lite avd.planering. Stannade en timme sen var det läkarbesök, så dit åkte jag. Trodde att det som vanligt inte skulle hända så mkt där. men skam om min förvåning, blev grundligt undersökt i armen, och sen ville hon ge mig en kortison spruta?!Jaha sa jag häpet med stora ögon, min första. Och så vill jag att du kommer på röntgen imorgon, ännu större ögon och jahapp från mig.
Hon skrev ut mer medicin för inflammationen och så frågade hon om jag kunde sjukskriva mig resten av veckan, då armen behövde vila efter sprutan och pga det jobb jag har med små barn och massagen.
Ännu mer förvånad, och ett ja, javisst det kan jag väl kom över mina läppar.
 
 
Kortison måste användas med viss försiktighet eftersom läkemedlet kan ge allvarliga biverkningar om det används under längre tid och i högre doser. Bl a kan kortisonbehandling bidra till osteoporos, benskörhet. Av det skälet undviker läkarna att ge långtidsbehandling med kortison i tablettform.

Kortisontabletter ges till personer med reumatiska sjukdomar främst under kortare tid, exempelvis i väntan på att ett annat läkemedel ska börja ge effekt.

Lokal behandling med kortisoninjektioner i inflammerade leder är en viktig behandlingsform vid flera inflammatoriska ledsjukdomar.Vid sådan behandling är risken för biverkningar liten och nyttan av behandlingen är ofta mycket stor. Ledsvullnaden brukar minska snabbt, smärtan minskar och rörligheten ökar.
 
 
Jag återvändepå jobbet, berättade min historia och där tyckte ngn att "-nog hade de fått kortison spruta men aldrig behövt stanna hemma för det". Så, ska jag då lyssna på doktorn eller ska jag vara lyhörd för arbetskollegans åsikt? Ja, jag får väl känna efter. Haft ont så länge, så det kanske finns en anledning att hon tyckte (doc) att jag skulle vila resten av veckan??!! eller...har jag fel?
 
 
Kan ju vara mentalt behövligt oxå, då ens familj är så pass sjuka som dom är... ja, jag ser väl. går värken över och jag är oförskämt pigg, så visst kan jag återgå till jobbet.
 
Hade extemt ont efter sprutan, men nu ikväll känns det riktigt bra =D å det var lääänge sedan.
 
Igår gjorde jag en Thaisoppa som vi idag åt till middag. Men nä...fick den inte god, och hur mkt jag än kryddade ville den lixom inte smaka så mkt?! hmm...
 
 
Idag såg vi ett Tv program på svt. Brittiska forskare har hittat att:
Tre minuter intensiv träning i veckan i kombination med håll-i-gång i vardagen. Det är all träning som behövs för en god hälsoeffekt åtminstone för vissa, visar altså en ny brittisk forskning... fy vad skönt, bara träna 3 min... DET måste vi väl ha tid med?
 
 
 
Nu natti...
 
Å, Alexandra, tack för att ni delar med er av de fina bilderna. OM ni vill, får ni gärna skicka en bild på mail å jag köper gärna en förstoring av Alicia från fotograferingen =)
 
 
Dagens tänkvärda...
 
 
 
 
Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre och till varandra...kram
 

RSS 2.0