Höst sol

Idag har solen lyst, från morgonen.
Svärfar kom förbi runt 09.00 och jag tog hunden Sally ut på en 2 km runda. Höll kopplet endast i höger hand, så inget ansträngande på vänster axel.
 
Det var otroligt friskt och vackert ute.
 
Tog med kameran, så njut av dagens bilder.
 
 
efter slingan
 
 
En grind mitt i allt... var vacker i solen
 
Och så ett fint litet älvkalvs besök i lekparken brevid vårt hus. Den är inte gammal, så det är svårt att veta om den klarar vintern.
Hörde två versioner, 1 att Lycksele djurpark ville ta hand om den. 2) att den skulle skjutas, då den inte kommer överleva vintern. Jag hoppas givetvis på det första även om jag är emot djurparker, så vill jag att den fina kalven ska få leva.
 
 
 
Svärfar hjälper till med höststäd i trädgården, klipper våra buskar och idag har jag varit arbetsledare och bad honom ta sommarblommorna. Inte alla dock, för vissa blommar faktiskt fortfarande...otroligt.
Vi får ta dom sista till helgen.
 
 
Och till helgen kommer sonen med flickvän. På tal om honom så pratade jag med Svenljunga bostäder (där sonen bodde) Dom fick sanera lägenheten sonen haft och var uppe i 100 000 kr, för att sonens katter kissat inne så dom var tvungen att sanera hela lägenheten. Pratade med sonen på telefon och berättade. Hotade att katterna hans ryker, får ges bort om han inte sköter den nya lägenheten ordentligt. Han lovade dyrt å heligt att han skulle sköta allt noga numera.
 
Sen ringde dom från facket och undrade om jag hade någon anställning, för dom hittade inte mina papper. Lät ju enormt oroande, måste jag säga. Messat chefen, får höra vad hon säger.
 
Dagens tänkvärda
"Varje utgång är en ingång till något annat." Tom Stopard
 
Nu middagsdags. 4 port
Receptet/Couscous med kyckling kasslerfräs
3 dl grönsaksbuljong(fond+vtn eller tärning+ vtn)
1 msk gurkmeja
3 dl couscous
600 gram frysta grönsaker
1 msk olja
400 gr kassler (går att byta ut mot lika stor mängd skinka
Sås:
2 dl matyoghurt
2 msk färskriven ingefära (ta 1 msk om du tycker ingefära är för stark i smaken)
2 krm salt

Gör så här:
1. Koka upp buljong och gurkmeja i en kastrull.
2. Tillsätt couscous, rör om och ställ åt sida med lock i 5 min.
3. Fräs grönsakerna i oljan.
4. Skär kasslern i tunna strimlor.
5. Vänd ner kassler och couscous i pannan och låt allt bli varmt.
6. Gör såsen och servera med grytan.
 
 
 
 
 
 Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre och till varandra...kram

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0