kass helg

Helgen har varit trist, och jag har inte mått ngt vidare. Sov dåligt fred-lörd å även lörd-sönd så då kom migränen som ett brev på lilla posten. Trots att posten e nedlagd så kommer min migrän ändå. Ja, jag känner mig stressad inombords, att inget jobb ha gör mig galen, men även känslan att vara otrygg håller på att äta upp mig. Så, hela söndagen tillbringades liggandes, slumra å försöka reparera huvudet. Försökte flirta med gubben om lite lagad mat, men nä...han ides inte, så middagen bestod av fil med flingor. Jag hade ingen ork att ställa mig rätt upp, tänka ut ngt att äta + att sen laga det. Men jag vet att för att bli av med illamåendet och förhoppningsvis migränen behöver kroppen ngt i magen oxå. Så jag pallrade mig upp runt 18 snåret å slevade i mig en tallrik fil. Sen tillbaka på soffan, vi tittade lite på en serie "eureka" och vid 21.00 gick vi och la oss. Vid 02.00 gick jag upp och tog ytterligare migräntablett då det inte ville släppa. Vaknade i morse, seg men ändå vid liv. Min yogavän D från skeå ringde vid 08.15 å vi pratade bort en stund om yoga och musik mm. Roligt att höra ifrån henne.

ljus, värme Kram & Hej!


regnet öser ner

Jag har haft en av mina dåliga nätter, dåligt med sömn helt enkelt. Suck! Morgonen såg lovande ut (vädermässigt), inte allt för grått & to.m tittade en försiktig lite solstråle in genom fönstret för att relativt snart försvinna bakom tunga regnmoln, för just nu ösregnar det utanför våra fönster. Igår var jag lite flitig och satte mig och översatt (fr. eng till sv) dom yoga pass jag hade tänkt ha på en ev. kursdag hos Eva i sunderbyn. Jag ska påbörja passen och meditationer på måndag för att jag ska veta och känna in vad jag ska erbjuda. Dvs. Jag vill kunna passen och vara förberedd genom att själv tränat dom innan jag lär ut dom. Det ska bli spännande för jag har inte provat något av passen innan, så jag är lite uppspelt. Ska bli roligt att köra dom. Berättar mer under träningens gång. Jag har även suttit och klicka in svar på en sån här Val sajt (svt.se/val) 50 frågor. Det underliga är att ingen av partierna egentligen tar upp detta med arbetslösheten, det är mer vagt. Och eftersom det är det jag verkligen vill veta är det svårt att få ngt begrepp om hur dom står politiskt. Mkt prat om pensionärerna och ungdomarna, och givetvis tycker jag att ungdomarna ska få hjälp att komma sig ut i arbete, självklart. Men vi mittemellan som inte har någon specifik spikrak karriär, utan valde familj före karriär och nu står utanför arbetsmarknaden. När ska vi bli tagna på allvar? Och när avskaffar dom jobb-utv. garantins fas 3? Som är det mest nervärderande "fas" en arbteslös person hamnar i. Där ger dom arbetsgivaren betalt för att få gratis arbetskraft till sånt arbetsplatsen inte har personal till eller hinner med att göra på arbetsplatsen. Å sen kallar AF detta för utvecklande sysselsättning... snälla -Ge er! Här i fas 3 blir vi omydighetsförklarade. Brottslingar brukar få göra samhällstjänst. Och i fas 3 har vi deligerats ner till under brottsregistret. Men brottslingar har kortare samhällstjänst än en fas 3 arbetslös. I fas 3 får man inte utbilda sig, med hjälp av AF längre.  Inte heller tar dom sitt ansvar, då dom glömde informera om rättigheterna man fråntas i fas 3. Jag hade tänkt att jag skulle läsa upp min engelska, ack, se det fick jag isf stå för själv. Men i fas 1-2 hade det gått jättebra!! Sen kallar dom det för jobb & utvecklingsgarantin, hjälp! Var är jobben min arbetscoach så stort skulle bana väg för? Inte en enda arbetsgivare har han presenterat för mig under 1 års tid. Är jag bitter? Nej, den energin lägger jag inte på det, men visst är jag besviken över att jag inte har några val, och därför känns det tungt. Men visst funderar jag på dessa politikers budskap, ingen av dom pratar om jobben för oss på "botten" av karriären i medelåldern. Suck! Hade jag inte haft min yoga, hade mitt sinne varit mörkt och livet ännu tyngre. Jag har fortfarande hopp om att finna jobb, kanske inte med AF:s hjälp, utan min egen.

   Inget att säga till om...

Ljus, värme, Kram & Hej för idag!

Det omedvetna i våra drömmar??

Är det någon som läser min blogg och kan ngt om drömmar? Skriv gärna en kommentar om vad du tror.
Imorse drömde jag att min katt inte alls somnade in då vi var hos veterinären, utan dom ringde å jag fick komma & hämta henne. Dom hade istället för att ge en dödlig dos bara sövt ner henne, och opererat bort det onda. Nu var min kisse frisk. När jag skulle hämta henne var hon rakad, bara hår på rygg & ansikte och ärr under magen. Men det såg fint ut och jag fick tillbaka min älsklingskisse. Dröm slut. Vad tror du?
En annan dröm som var mkt otäck drömde jag förra veckan på onsdag. Jag drömde att jag skilt mig, hade en 4-5 årig dotter och vi hade just fått en ny lägenhet på 7 våningen. Händelsen: Vi blev avsläppt utanför vårt nya hus av mitt X (i drömmen vet jag inte vem det var eller hur han såg ut, bara att han fanns) Vi åkte upp i hiss till vår lägenhet, och min dotter skulle vinka till sin pappa. Lägenheten hade två balkonger, en på framsidan av huset (i söderläge) och en på baksidan. Balkongen på baksidan höll fastighetsägaren på att renovera, så där fanns inte räcke runt hela balkongen. Min dotter i drömmen vinkade på 1:a balkongen men rusade iväg och ville vinka då hennes pappa rundade huset och kom på baksidan, ut på andra balkongen (utan räcke) jag rusar efter henne, får tag i hennes jacka, flickan snubblar och far över balkongen och ramlar ut och ner (går i slow motion i drömmen) mot marken 7 vån nedanför. Jag ser hur hennes lilla kropp tar i marken, tiden står stilla, jag andas inte. Hon rör sig, hon lever? jag rusar neråt och sätter mig ner vid hennes skadade kropp, och det som är obehagligt är att flickan nu bara är 1-1½ år, jag håller henne i min famn, vaggar hennes lilla kropp, tårarna rinner och mitt hjärta bultar förtvivlat, väntar och skriker ut att var är ambulansen? vilket väcker mig. Jag vaknar i ångest, och jag gråter så mina tårar rinner efter kinderna och mitt hjärta slår hårt. Vad tror du? Jag har givetvis min egen teori, men drömmen är stark och jag vill gärna ha kommentarer.

Lånade bilder

   

Jag kan även berätta att jag inte läst eller sett på tv något som startade drömmarna, iaf inte som jag är medveten om eller kan påminna mig om.

Kram & Hej!


Trötterdag

Igår var det en sån där seg dag, vädret utanför grått å regnigt. Vi var till svärfar å åt surströmming, vilket var sådär då min magkatarr just nu är uppåt väggarna. Jag åt en surströmmingsmacka på hårt bröd, i vanliga fall föredrar jag mjukt bröd, då jag då kan göra en god surströmminsrulle. Men det blev hårt pga mitt mjuka bröd hemma hade gått å blitt dåligt =( Jag tog även med räkor,ägg och avocado och gjorde mig även en sån smörgås för att vara snäll mot min mage. På kvällen drack jag en power (red bull lock I like) samt drack två koppar grönt te. Vi satt å såg en serie som gubben laddat ner, helt ok. Men när vi la oss så var jag inte trött, jag har vänt å vridit mig under hela natten å inte ens en liten slummer har hjärnan fått sig. Ögonen som stoppljus å inte en blund på hela natten. Vid 05.00 tänkte jag att jag skulle ge upp å kliva upp men det kändes inge vidare det heller, efter detta slumrade jag till, vaknade av gubbens hej då puss på morgonen 06.23 å sen att kissen Mango som varit ut en sväng kom in vid 07.12 å knuffade å buffade för att jag skulle kela å klia honom...suck. Svärfar skulle komma 10.00 å få håret klippt, så det var bara att kliva upp. Ögonen idag är TRÖTTA å ser väldigt trötta ut =( samt om sanningen ska fram, jag är DÖ trött. ska nog strunta i dagen, vädret är grått även idag så jag tror jag går å lägger mig en timme. Ska bara ut å hämta posten först. Och jag skickade iväg två ansökningar om jobb på fredag och faktiskt en idag oxå...pleas universum, GE mig ett JOBB, Nu helst. Jag kollade även idag på jobb som massör i teneriffa, skulle jag våga? men jag vet inte om jag har orken?? Men det skulle vara kul under 6 månader att prova på det.

ljus, värme, Kram å Hej!


Teneriffa


slut på sommaren

Japp, slut på sommaren som egentligen aldrig riktigt kom. Visst, några fina soliga dagar har vi fått, men inte på långa vägar så det räcker att hålla en vid liv under hela låååånga vintern. Som redan sätter in i oktober här hos mig, vilket är SNART!!! Ja, idag ...eller ska jag börja inatt, 00.12 ringde gubbens telefon, jag hade iof inte hunnit somna då jag legat å tittat på tv. Gubben har jour och då kan ju vad som helst hända. Så inatt hände det då, han var tvungen att åka iväg till Sädva kraftstation 9 mil bort (enkel väg). Jag hade jättesvårt att somna, Mango (kissen) kom in vid 01.00 å var kelsjuk, runt 02.20 återvände gubben, å jag vaknade igen, fast jag mest hunnit slumra in. Han hade sett jättemånga rävungar efter vägen, inte större än katten. Till slut somnade vi och jag vaknade igen vid 07.00 då gubben skramlade sig in på toa å tillbaka, steg upp 09.00 idag, gav mango mat, kokade vatten å gjorde min yoga, skönt var det idag. Sen fixade jag kaffe till gubben, men han har då inte ens vaknat/stigit upp ännu å kl är nu 12.00. men, har han jour så tänker inte jag väcka honom, om han måste ut inatt igen?? Idag regnar det, men hoppas ju att det ska avta. svärfar har ringt å kollat om vi levde, =) vilket vi då gör även idag. Jag å Svärfar var ju å hjälpte min Mor ons-torsdag. kom hem torsdag kl.20.00 efter att vi stannat till hos min vän E.E å blev serverad lunch å kaffe, jag lämnade en yoga matta till henne som hon köpt av mig. Sen till Storheden i Luleå för att lämna några sopsäckar fulla av kläder till myrorna. Handlade mat för 1200 så vi överlever i Arjeplog, hade jag handlat det jag köpte i Arjeplog hade det varit dubbla kostnaden. Det är otroligt dyrt att bo här. Köpte även badmintonracket å värmeljus till stugan. Svärfar köpte sig en högtryckstvätt å passade oxå på att handla mat. Man lockas att flytta till Arjeplog med att få 25000 i bonus =) men först ska man bo här i två år, i mitt fall blir det 2,7 då jag flyttade hit 1 juni. Så mina första 7 månader räknas inte med. Sen får man utbetalt i ett häfte med innehåll för 10000 första året(3 året) och resterande då man bott här i 4 nästan 5 år.
synd att man inte får det redan samma år man flyttade hit, hade ju hjälpt min ekonomi när jag är arbetslös å det e så svårt att få jobb. Nu ska jag skicka in två ansökningar till två företag här i arjeplog å hoppas någon av dessa två nappar, håll tummarna för mig ni som kan. pleas.
Nä, nu lite lunch å sen dags att dammsuga upp lite katthår. Igår var jag flitig å skurade toan samt sovrummet, dels för att Mango är så förtjusande å tar in sina byten å äter dessa under sängen, Urk. Så jag var bara tvungen att skura under sängen, å då gick det bara av farten att jag städade hela sovrummet.

ljus, värme Kram å Hej!


rödakorset rens

Idag vaknade jag 07.14 av kissen Mango som glatt kom in med en stor mus i munnen. Han slank in under sängen, jag hämtade sopborsten och lyckades få tag i musen. Dock med ett huvud mindre på musen för det hann han äta upp. urk... sen gick det givetvis inte att somna om. Jag gjorde min yoga, åt frukost & sen satte jag mig vid datorn å filade på ett personligt brev, för att skicka med två jobb ansökningar. Jag tog sen moppen vid 12.00 å åkte till svärfar, där hjälpte jag honom rensa ur garderoberna. Det blev en hel del, och mkt får vi åka till röda korset med. själv tog jag lite kläder å skor samt vi packade en säck till min mor, om hon vill ha ngt?? Vi tog en fika efteråt å småpratade. Jag berättade att jag skulle laga gubbens älsklingsrätt till middag. Svärfar skulle komma med "mina" utvalda kläder senare och få några sopsäckar. Jag åkte därifrån och åkte en sväng förbi apoteket å järnaffären där jag inhandlade färg åt min mor. Hem å lagade mat till 16.15 då gubben kom hem. Å se, då kom svärfar oxå, så jag bjöd även honom på fläsk och löksås, vilket han uppskattade. Vi åt å sen åkte svärfar. Jag frågade gubben om han hade lust att läsa mitt personliga brev som jag filat på under dagen, men blev avsnäst. Han satt vid datorn och tycktes inte ha tid. Men, det sårar att han inte kan visa lite intresse av vad jag gör, lite stöttning då jag i nuläget är rätt off. Igår var han gullig och bjöd på mjukglass och en tur till en av dammarna. Men idag var han på sämre humör, så inget stöd där idag. Solen har lyst hela dagen å vädret varit riktigt varmt och fint. Imorgon ska jag återigen till AF och få lite hjälp att bolla mitt PM, kanske kan det bli ett projekt inom kommunen? vem vet? Efter AF bär det iväg till Mor. Jag satte in en annons till henne på blocket, för hon ville sälja sitt släp. Min yngre bror som var hos henne för ca en månad sedan trodde hon kunde få 4000 för släpet.
Jag sa -nej, minst 6000 får du, om inte mer. Men vi kollade upp lite om släp, & hon sa att hon skulle begära 7000 av de inom fam som hade velat köpa det, men dom backade ur. Då sa jag att vi lägger ut det på blocket å jag satte ett pris på 8500, min mor tyckte jag var smått galen, inte skulle väl ngn betala så pass?? Men nu hade jag ju satt ut priset å det är två dagar sedan. Idag blev det sålt, för 8500 utan att pruta ens. Gissa om hon var glad och uppspelt. =) roligt att det gick bra. Ibland ska man inte vara för rädd att sätta ut priser som är aningen högre än man tror. Släpet är fint, välskött och var nybesiktat. Det var värt 8500 å det fick hon! Synd att inte hennes hus är lika lättsålt... suck!

Sol, värme, kram & Hej! (inget internet hos mor, så åter fredag)Mango våran mus/fågel/ekorr/snip fångare... =)

en vecka bort

Men oj vad tiden rinner iväg ibland. En vecka sen jag sist skrev. Men oro er inte, här kommer en kortare uppdatering, för inget speciellt har ju egentligen hänt sen sist. Under veckan som var har jag varit flitig i trädgården, klippt gräs, vattnat blommor, klippt lite buskar, krattat gräs & kottar och traskat iväg med skottkärran ett varv el två. Sen har jag varit på besök på AF, inget nytt där dock. Mer än att den svenska politiken för långtidsarbetslösa suger! Kommunen ska ordna "sysselsättning" när man varit arbetslös i ett visst antal dagar. Och just nu har jag varit arbetslös längre än någonsin, 1 helt år. men dom räknar dagarna sedan jag blev utsparkad från a-kassan, vilket man blir då man studerar och inte har jobb på loven, sedan -07. Då tar även dessa dagar slut. (inte det jag är upprörd över) utan kommunen ska nu få ut mig på arbetsmarknaden, jag ska ev. jobba med sånt som inte "hinns" med, dvs arbetsuppgifterna som blir liggande då den vanliga utbildade arbetskåren inte har tid. För detta får då kommunen bidrag och jag får nöja mig med min aktivitetsersättning, dvs ingen LÖN. Detta ska man tydligen kunna hålla på med i två år!! Men great. Tror dom inte att man kan lära sig såna sysslor på kortare tid och få en möjlighet att få en vettigare lön av kommunen, -Nix... sysselsättning är grejjen. Har man varit "LAT" å inte hittat ett jobb, då är det bara att skylla sig själv. Och inte meddelade AF att när man sjunkigt till nivå 3, då har jag inte längre rätt till ngn utbildning heller, då e det bara att se glad ut då man får göra jobben ingen annan har tid å lust med. Har haft en jobbcoatch i ett helt år, vilket inte gav någonting what so ever!! Inte ens han meddelade att jag inte skulle ha rätt till utbildning el dyl efter det året. Vad göra? Är otroligt sur och frustrerad över det sätt som man blir behandlad då man är arbetslös. Det låter så strålande bra då politikerna pratar, men det enda dom vill är att man inte ska synas i rullarna på AF längre... då e man ju ut "löst" i två år framåt. Tänk så duktiga dom är. Visst kan jag förstå, OM jag hade varit arbetslös hela tiden sedan 07 att jag behövde en sysselsättning, men jag har haft sysselsättning, gått utbildning, jobbat 1 år på skola och sommarjobb på kafé. Men det är den totala tiden däremellan som slås ihop, å vips e det dags för åtgärder som är under ens värdighet. Jag är intresserad av turismen, vilket i min nuvarande kommun är en av hörnstenarna, får jag jobba där? nedå, får jag utbilda mig inom det, nedå. Dubbel suck!
Tillbaka till uppdateringen; Vi var till stugan fredag-lördag, men vädret på lördag var ingen höjdare så vi begav oss hem, blev dock fint på kvällen. Men fredag var vi i stugan, vädret soligt å sen kom åska å regn men solen sken ändå. Vi var ut med 4-hjulingen en sväng oxå, sätter in lite bilder på den underbara naturen vi upplevde, å ljuset. Söndag var vi mest hemma, men en cyckeltur till svärfar hann vi med. Denna veckan ska vi åka till mor min, jag å svärfar å hjälpa henne med lite grejjer på och runt huset. onsdag-torsdag blir det. Idag ska jag till svärfar å packa lite kläder att ta med till mor å ev. röda korset för inlämning.

ljus å värme, Kram

 
I stugan, sol å regn

 
Båten i kvällsolen         ute på sitiseeing

 
Underbart ljus på hemväg


helgen 6-8/8

I helgen har vi huserat i stugan. Vi åkte dit fredag, gubben på f.m & jag ngt senare då jag började fredagen med migrän. Men vi har haft härligt väder och fått en hel del nyttigt gjort. Jag har gjort klart mitt skåp. Det har nu blivit röd tomatfärg med vita skåpluckor. Skåpet ska få stå inne i bastudelen/relaxen. Sen har jag målat ena långsidan av bastuväggen som behövde ett lager färg till. Där lyser solen hela dagarna (då den lyser) vilket gör att färgen bleknar fort. jag har även målat gångjärnen till förråd/utbyggnaden och vedbon/garaget samt även på utedasset. Det blev väldigt fint. Vi myste i fredags & åt Räkor, bröd, aioli och sallad till detta drack vi cider/öl. Lördagen blev grillning på menyn, kött/kyckling med potatis stekta över glöd, grillsallad, bröd och grön sallad, mkt gott å mumsigt. Söndagen bidde det grillade hamburgare/kycklingburgare, sallad och tillbehör. I övrigt har vi fiskat, jag fick totalt två aborrar och gubben en stor aborre. Vi provade lägga ut ett mjärde, men ingen fisk simmade in där. gubben har även han jobbat å målat bastubron och pickisflaket, samt rött runt förrådsdörrarna. Han hängde även upp kanoten bakom vedbon och vi har städat runt stugan, som vi idag måndag ska dit och köra bort. Imorse kl.08.00 knackade det på dörren å där stod vår granne A-I och frågade om jag kunde sköta deras vovve idag då dom skulle till Luleå. -självklart kan jag det, så nu är det strax promenad dax. Vädret är lite halvmulet, dock inget regn, tack å lov.

Lite fina bilder från stugan mm. små bilder kan du klicka på för att få dom större.

 Fredags räkor, mumsÄlskar naturen runt om stugan, ute med båten 

Utsikt från stugan        Gubben fiskar, på sten ute i forsen

Mitt målarprojekt 2
 

Grundfärg + första rödstrykningen

Färdigt resultat

Klar å Röd i Bastun =)

Ljus, värme, Kram & Hej då!


n ORRLANDS g ULD

Är inte det som säljs i burk, det gula smaklösa blasket. Nä, Riktigt NorrlandsGuld är det vi får hämta i våra skogar, Hjortronen. (samt många andra fina bär) Men hjortron är vad jag ska tala om idag =) Dvs; jag hade turen igår att få byta fina hjortron mot våra fina jordgubbar med svärfar som varit ute å plockat hjortron. Det är väldigt ojämnt med hjorttron iår, vissa ställen är de jättesmå och kartiga fortfarande å så på andra ställen riktigt gula härligt mogna å i bra storlek. Så idag har jag rensat hjortron å tänkte baka en hjortronpaj samt göra sylt. Finns ju inget mumsigare än hjortron, glass/grädde på en nybakad varm våffla. Så det får bli dagens tips från mig!

I övrigt har vädret varit växlande, likaså orken idag. Jag känner mig låg och trött å saknar min lilla kisse mycket. Det som kanske förvånar mig är att jag trodde jag skulle ta det bättre än vad jag gör. men sorg påverkar väl en olika.
Något annat tagiskt som hänt, är att min gode vän Eva E är sjuk och ligger på sjukhuset. Så vår kursdag den 10 april får ställas in =( Jag hoppas hon snart blir sitt pigga glada jag igen å att det läker fort. Vill inte att Eva mår dåligt, hon är oxå guld värd å hoppas att hon snart är på benen igen. Kursen får flyttas till ett annat tillfälle, det viktigaste är att hon blir frisk. Jag kanske åker till Luleå någon dag ändå för att hälsa på henne... får se hur allt utvecklar sig.

Lite guld kort

Mina fina hjortronNär vi åkte mot Luleå sist, körde vi bakom denna ren som inte så gärna ville lämna vägen. Hann ju ta ett kort på den fina renen, så jag delar med mig till er. Han hade en fin mäktig renkrona (hornen)

Ljus, värme, Kram å hej!


sönd-tisdag

Kort å gott för att uppdatera.
Söndag åkte vi från campingen vid 12.00 å vi var hemma i Arjeplog runt 16.00. satnnade på vägen på ett kafé å tog en kopp te/kaffe. Tog en lugn kväll, kändes otroligt konstigt å ledsamt att komma hem utan att bli mött av min lilla kisse som i alla år alltid kommit å mött mig dörren då jag kommit hem. Nu var dock Mango hemma, men han e ju gubbens kisse å inte min, även om jag älskar Mango oxå...e han inte min lilla tjej. Så sorgen hinner ikapp, å jag blir ledsen å låg. Måndag å inget speciellt händer väl denna dag. Vardagen rinner sakterigen på, hinner prata lite i telefon med syster Å, och med Mor min samt sonen. Annars är det lite tvätt som ska tvättas, husbilen ska städas ur och middag ska göras. Gubben kommer hem vid 16.00 å vi åt. Sen åkte vi en kort sväng till stugan å umgicks lite med svärfar. Han hade varit duktig å lagt plåttaket på vedbon, så nu e det oxå klart. Vi hade köpt en svensk flagga å en väggklocka till stugan, så detta hängde vi upp. Sen hem å såg lite tv innan vi la oss vid 22.00
Tisdag; steg upp 08.00 gjorde yogan. sen suttit vid datorn lite och även idag hunnit prata i telefon med son, syster Å och med min Mor som nu blivit kattvakt åt Sambo, min systerdotter L:s kissekatt. Syster E å systerdotter L ska ju åka till Rhodos imorgon den 4:e aug. Hoppas dom verkligen får det riktigt trevligt å kul. Syster E fyller ju 60 år, så hon blir bjuden på resan av sin dotter. Inte illa!
Idag tisdag har jag även klippt hela gräsmattan, förutom en lite plätt för gräsklipparen började rassla så konstigt... gubben får undersöka vad det kan bero på. Nu lite middag å sen ska vi köra husbilen till svärfar.
Jag har även maila Magma nätverk idag, å kanske ska jag bli medlem där. Det är ett nätverk för kvinnor.

Ljus,värme, Kram å Hej... å nu kom solen tillbaka =)


PDOL-Lörd

Jahapp, då Lördagen kom vaknade vi i husbilen vid 08.30 ringde min syster E & väckte henne vid 09.00 för att få låna lite toa & äta lite frukost, surra lite innan vi begav oss. Vi kom till campingen vid 12.00 tiden. Jag vaknade idag med en sprängande huvudvärk som sakta utvecklades till migrän. Jag hade ju två avsked igår och ingen tid att egentligen smälta allt, så migränen kom som på posten. Vi fick vår plats & parkerade. Jag la mig att sova för att min migrän skulle ge sig, tog även en migräntablett. Vid 14.30 vaknade jag till liv igen & faktiskt så kändes det bättre. Så vi åt lite kex innan vi gick in till stan för att titta & ev. hitta någonstans att äta. Inne i stan var det rätt mkt folk, många stånd med snabbmat som dom ställt upp tillfälligtvis för PDOL besökarna. Men allt kändes kladdigt å fett å stekos låg som en dimma över centrum. Efter ett migrän anfall, även om det var av kortare sort är jag extremt doftkänslig samt att magen är lite upp&ner. Så efter någon timmes vandrande bestämde vi oss för att gå tillbaxs mot campingen. Stannade å handlade lite frukost på coop oxå. Vi kom fram till hamnresturangen å kollade in dennes meny, jag blev glad å hoppfull, dom hade en mkt fräch meny. Vi bestämde oss för att gå in å fick oss ett bord. Jag beställde räkor med rostat bröd å gubben beställde tre olika köttbitar med pommes till. Vi fick in maten å jag blev glatt överraskad, ca ½ kilo oskalade frächa räkor, tre rostade skivor bröd, sallad & en skål med aioli kräm som var super god. Jag åt upp precis allt å det var så gott. Gubben åt även han med god aptit å även han blev nöjd å belåten. Vi betalade, tackade kocken å begav oss till husbilen. Nu dags för dusch å uppfrächning inför kvällen å KENT. Vid 20.00 var vi klara å satt å tog oss var sin öl/cider innan vi vid 21.30 gick till puben som fanns brevid hamnkrogen. Det var 80:- inträde efter 21.30 å vi kom 36 sek innan =) snacka tur, så vi gick in gratis. Vi var på puben fram till 23.50 då vi började gå mot centrum å Kents spelning 23.30. Vi kom in till centrum å lämnade biljetterna å fick oss var sitt armband. Sen traskade vi mot scenen. 23.30 började Kent spela och dom höll på 1½ tim, det var superbra. Jättehärligt att äntligen få gå på en av deras konserter. Genombra helt enkelt. Tyvärr är det ju alltid svårt att få en bra plats då det är uppbyggt mitt på gatan, men allt går ju då man är intresserad. Ljudet var kanon å ljusspelen likaså. Mkt folk dock, å många som springer fram & åter å inte kan stå stilla. Kan var rätt irriterande... Men efteråt gick vi tillbaka till Husbilen eftersom Kent var det enda inslag vi var intresserade av. Det var väldigt grisigt, folk slänger mat,skräp å flaskor, burkar överallt, mkt fylla å skrik på ODOL, vilket drar ner intrycket en hel del. Gubben ville köpa ngt å äta, å vi hittade ett ställe med pizza langos. Han handlade å vi skulle ställa oss vid ett provisoriskt bord å äta. Där var det snuskigt grisit. Jag försökte torka å fösa bort mat från en fläck så gubben min kunde äta, men kan säga att jag själv skulle inte kunna äta ngt där. suck! Men jag är helnöjd med Kent uppträdande, så jag lämnar detta med det.

Lite kvällsbilderJag på väg mot centrum, lånat gubbens jacka

KENT 

                                     Avslutningen


Ljus, värme, Kram Å Hej!


Hemresa-djursjukhuset

Idag var det så fredag och sonen ska resa hemmåt. Och inte enbart det, min älskade kisse sedan 12 år Tussan ska oxå på sin sista resa till himlen. Idag har vi tid hos Gammelstads djursjukhus för att Tussans juvertumör nu spruckigt och spridit sig till lungorna.ca 50 % av juvertumörerna är elakartade hos katt. För att vara riktigt säker krävs det ett vävnadsprov som skickas till lab för analys. Det finns dock vissa tecken som kan tyda på att tumören är elakartad: Snabbväxande, Gammal, Spridning till flera juverdelar,Förstorad dränerande lymfknuta och sår i huden över tumören.Tecken på obehag är att den slickar/tuggar på knölarna, får svårt att gå. huden ovanpå tumören har spruckigt å detta är naturligtvis obehagligt. Den enda möjligheten att hjälpa Tussan var att få ett värdigt slut och låta henne somna in.
 

De sista bilderna på min älsklingskisse. Tussan 2010 07

Vi körde husbilen idag, då vi ska fortsätta till Piteå på PDOL lördag, har bokat kampingplats vid hamnen.
Vi kom till Luleå vid 13.00 då åkte vi mot Örnäset där sonen skulle hämta det han glömt hos en kompis Bj. Vi skulle även plocka upp sonens nya flickvän Be. Vi stannade utanför copp och där stötte vi på sonens gamla "lärare" med fru å två av deras barn. Jättekul att se dom, var ett tag sen sist. Sonen blev glad å vi stod å tjötade ett tag, sen handlade jag å gubben å sonen for till Bj å hämta sina saker. vid 14.30 åkte vi vidare mot djursjukhuset. Där väntade vi först en ½ timme på veterinären innan Tussan fick sin första lugnande spruta. därefter fick vi vänta ytterligare 10 min innan veterinären återkom med den avgörande sprutan. Jag å son pratade med Tussan, kliade henne och gosade denna sista stund i hennes liv. Det var otroligt jobbigt att ta farväl av henne, min fina, trogna lilla kisse. Men sen var det över och vi fick hastigt ta oss vidare tillbaks in till Luleå för att sonen å Be skulle hinna med tåget. Svårt att ha sorgen i halsen å sen måste vinka av sin son på hans resa hemåt till södra sverige igen. Men tåget gick på utsatt tid, vi kramades å sa hej då. Efter detta åkte vi så till syster E:s kolonilott för en kopp kaffe/te. Satt där en kort stund å socialiserade med systerdotter L Å syster E innan vi vandrade vidare till syster A-S som bjöd på middag. Hos A-S var hennes barn-barn med deras mamma. Kul att se dom, det blir inte så ofta numera, ungarna hade vuxit som bara den =) de små liven.
Jag fixade kycklingsfiléerna då syster A-S var lite osäker på detta, sen grillade vi dessa. Till filéerna fick vi hasselbackspotatis och bearnesesås, lite gurka å tomat. Smakade jättegott trots att jag inte trodde jag skulle vara hungrig efter all känslostorm. Men det var gott med mat å en cider. A-S följde med oss ner till kolonilotten å kollade in vår husbil, å blev lite imonerad (tror jag) Husbilen är ju jättefin å endast två år gammal. Den tillhör ju svärfar så vi får ha den till låns då vi vill. Klockan drog iväg å vi la oss runt 23.30

Lånad bild på syster kolonilott =)


 Husbilen


Torsdag-äventyr

Vi steg upp kl.07.00 (eller jag gjorde) Gubben sov till 07.35 innan jag fick honom att stiga upp å sonen kom 10 min efter det. Jag har nämligen hållit sonen på halster å inte talat om vilket äventyr dagen ska innehålla. (pga att äventyret varit lite beroende på väder) Men för att han skulle orka komma sig upp ur sängen, sa jag att om han steg upp så skulle jag berätta vad som skulle ske denna dag =) å nyfiken som han är, klev han snällt upp. Idag är det då dags för FLYG & FAR äventyret som jag skrivit (bloggat) om innan. Så kl.08.00 kom svärfar och jag hade gjort matsäck åt oss. Vi åkte hemifrån vid 08.20 och vi skulle hinna till Adolfström till 10.30. Men när vi kört 3-4 mil kom gubben på att han antagligen glömt skorna hemma!!! Japp, då var det bara att vända, för på fötterna hade han foppatofflor vilket är en omöjlighet att gå i fjällen med. Jag lovar! Så då vände vi och 20 min gick bort till ingen nytta. Men när vi kom fram var helikoptern sen, dom hjälpte lapparna med renarna. Så vi skulle inte få komma iväg upp på fjället förrän runt 11.00. Ja, det var inte mkt att göra åt så vi väntade, drack lite te/kaffe och smorde in oss med myggmedel. Sen begav vi oss mot helikoperplattan
 (klicka på bilden om du vill ha den större)

Vi hoppade in i helikoptern med lite pirr i magen. Sally, svärfars hund skulle oxå få följa. Jag satt bak i mitten med en stor stolpe framför ögonen, vilket inte var så jättekul förståss. gubben satt fram och svärfar å son på var sin sida om mig. sally vid fötterna på svärfar. så gav vi oss iväg upp i luften. Fredrik som flög var otroligt duktig på att flyga. Det gick mjukt å smidigt.

 Uppe i luften

 Sally i helikoptern

Vi landade på toppen av Tjäksa på 1092,4 meters höjd. Så nu var det bara att ladda för en lång härlig promenad med massor av natur runt i kring oss.
 på toppenSonen på toppen Tjäksa

utsiket uppifrån

Vi började gå nerför och upptäckte att vi hade väldigt olika takt. Gubben ville gå lite fortare så han gick först, sen sonen och jag själv och sist lunkade svärfar efter. Sally sprang mellan oss för att hålla reda på flocken.
Vi tog en fika paus efter 1,5-2 km för att vila benen. Inte lätt då det sluttar brant neråt hela tiden.
Lite mer bilder från vägen ner.

  

  
Sally vilopaus 2

Efter halva vägen blev det mer blött och lite snårigare. Men det gick bra att gå för oss alla fyra. Naturen är fantastisk, helt underbar.

 

Via kungsledens längsta hängbro korsar vi Laisälven innan man kommer fram till Bäverholm. Vandringssträckan är ca 6,5 km i alla vegitationstyper och växter från det karga kalfjället till den frodiga älvstranden. Helt enkelt en underbar upplevelse av vår fantastiska natur.

 
Laisaälven
 Hängbron över älvenSista biten kvar till Bäverholmen, God mat och lite vila

 
Bäverholmens värdshus

 

Interiör på värdshuset samt båtresa tillbaka, mätta, lite trötta, nöjda och belåtna. Helt fantastisk tur. Fint väder och otroligt trevligt äventyr. Alla blev nöjda och belåtna. Vi var åter hemma i Arjeplog vid 17.00 på e.m

Sonen somnade en stund i soffan medans jag gjorde lite varmkorv med bröd till kvällsmat. Sen var det bara att packa, för imorgon fredag är det en ny dag å sonen reser hemåt.

Ljus, värme, Kram å Hej!


onsdagen förra veckan

Jag har inte varit inne och skrivit på ett tag, men hoppas att ni inte gett upp min blogg för det =)
Onsdag förra veckan var vädret kanonfint. Jag å son åkte till stugan, där vi bestämde oss för att åka ut och fiska. Vi tog på oss flytvästarna och tog våra fiskespön, eller sonen fick låna gubbens spö, för han hade ju inte sitt med sig upp. Jag tyckte att sonen som är ung å stark skulle få ro båten... Och styrkan är det inget att klaga på, men ovan och utan vidare teknik blev det lite mer sickzack än rakt, hehe. Men vad gjorde det, solen lös och det var fint. Vi ankrade då vi kommit ut i forsen å slängde ut. Sonen fick napp och upp kom en 1,2 kg sik, HUR fin som helst. Jag assisterade med håven å vi fick in den i båten. Vi var ute ca 2 timmar å sonen fick en abborre på 0,8 kg och en liten sik till på ca 400gr. Han var jättenöjd å stolt. Sen rodde jag tillbaka och vi tog en fika efter att jag rensade fiskarna. Sen vässade sonen mototsågen å sågade till en jättehärlig fågelholk åt oss. Han har blitt så händig min son så jag e så imponerad. Älskar honom så mkt! Jag målade dörrarna till skåpet en omgång till medans sonen sågade. efteråt målade jag även trappen till altan som svärfar hade gjort klart. Sen dags att åka hem å grilla. Vi grillade fisk och kött å sonen åt som alldrig förr =)
Lite bilder. (små bilder, klicka på den så blir den större)

  
Stugan, taget från båten

Nya trappan till altanen

 
Sonen i båten, fiskar  

Dagens fångst, mkt fina

Kram


RSS 2.0