Lyx loppis

Jag gled fram mitt bland de rika och välbärgade, jag var en av dessa, eller inte. Men jag smög dit min blå supersnygga skinnjacka bland det andra som hängde på ett jackställ och som jag länge försökt sälja på olika loppisar och nät sajter.
Jag hade ett lägsta pris, därför hade den inte blivit såld, antar jag. Eller efteråt förstod jag att jag inte funnit den rätta köparen.
 
Min snygga blå skinnjacka såldes nu på en lyx "loppis" aktion och jag fick 5000 kr för den... vad var mitt minimum pris undrar ni kanske, jo 500 för jag hade köpt jackan för 3000 kr.
 
Jag hade gärna kränkt lite annat jag hade med mig, men vågade inte riktigt då jag var rädd att bli upptäckt, dvs jag hade egentligen inte rätt att hänga mina kläder inne på "lyx" avdelningen. Men genom att jag faktiskt klätt upp mig och hade de förbaskade skorna med en klack som gjorde att det såg bäst ut om jag bara stod stilla :-) så gick det inte så snabbt.
 
Det är vad jag kommer ihåg av morgonens dröm, och ibland är det så detaljerat i drömmen att jag undrar om det hänt i ett tidigare liv eller kommer att hända eller om hjärnan är så full av fantasier?? :-D
 
Men egentligen, kanske det inte hade varit så dumt... Med en "loppis"/Aktion med det man har som är av bra kvalitet, snyggt mm. Idag säljer man kläder mm som kanske är använt en-två ggr av Nemi, så det är ju som nytt. Har man då betalat 300 kr för en tröja, så är det lite surt då andrahandsvärdet är så dåligt som det är idag om man ska sälja något. Ingen vill betala, det ska helst vara gratis? :-/
 
 
Kissarna är bedårande söta, idag fick Nemi träffa dom för första gången. Vi satt och tittade på dom, helt tysta och Nemi var jätteduktig.
 
Nemi har varit här mellan 12-17 idag och lekt och myst, finaste tjejen :-) Ska få låna trollungen imorgon också då mamma M har tvättstugan.
 
 
 
Over and out!
 

 

 

 Be healthy, keep up, and be youMer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre

Julen över, vad katten äter du?

Ja, nu är glada julen slut, slut, slut...
 
Hämtade min Mor under torsdag 22-23/12 och passade på att umgås med släkten på lite glögg afton, samt handlade mat och lite klappar. Det mesta var ju handlat redan :-) men lite smått och gott blev det.
Sen skulle jag ju köpa Much åt min katt Nella som jag Barfar. Dvs, Hon äter färsk mat.
 

BARF-utfodringen förstärker kattens naturliga förmåga att utnyttja näringsämnena i den råa födan. Kattens eget matsmältningssystem klarar av att reglera näringstillförseln. Även om en balans mellan näringsämnen inte uppnås dagligen, utan till exempel på en veckonivå, är BARF-utfodring fortfarande ett bättre alternativ för kattens välmående och näringsupptagning än industriell kattmat.

Kom ihåg att varje katt är en individ, det finns inga exakta utfodringsinstruktioner som passar för alla katter. Dessa instruktioner är riktgivande.
BARF är en naturlig kost för katten och imiterar kattens artspecifika föda. När man utfodrar katten bör man särskilt se till att katten får i sig tillräckligt med taurin, eftersom taurinet är livsviktigt för katten. Kosten kan till exempel kompletteras med hela och malda hjärtan, eftersom de innehåller mycket taurin.

Jag vill upplysa kattägare om att katter inte bör äta Friskies torrfoder, då veterinären funnit att detta tyvärr är ett populärt foder bland kattägare.Därför att det ökar risken för urinvägsbesvär. Det är framförallt magnesiumhalten som ställer till det, då den ökar risken för bildning av kristaller i urinen. Dessa kristaller kan irritera blåsans slemhinna och leda till inflammation i blåsan, eller urinvägsinfektion. Katten får då ont när den kissar och kan få ett ändrat urineringsbeteende, t.ex. börja kissa inne. Ger du Friskies torrfoder, då är det hög tid att byta foder!

Faktum är att de som tillverkar Friskies och Frolic är samma företag (Nestlé respektive Mars) som tillverkar just godis som Japp, Snickers och Smarties. Det är jätteföretag med stora marknadsföringsmuskler, stor erfarenhet av skräpmat och ett mycket litet intresse för djurhälsa. Jag rekommenderar att du köper ditt foder på en djuraffär, veterinärklinik eller annan verksamhet som förstår djurs behov.

 

Nu är Nellas kattungar 3 v och 3 dagar och det händer massor. Från lugnt och stilla till att de nu busar med varandra, undersöker hela lådan och är nyfikna små krabater.

 

 

Så underbart goa och söta små Balines ullbollar.

Idag har Mor åkt hem igen men Julen har varit fantastiskt fin.

Nemi fick många julklappar och var mkt glad

 

 

En del av Nemis klappar från mig.
 
 
Min första ipad, duplo lego, kassapparat, köksredskap, nycklar, kavel, bok, tofflor, vadmansblus, mimmipigg öron, badskum, puzzel, två rullande backar att förvara saker i, ryggsäck, 3 par byxor, 4 långärmade tröjor och en body med Granma was here, kisses och en aktivitets leksak som jag inte kommer på namnet, längst till vänster i bild.. Plus 7 ytterligare långärmade tröjor, å en docka som jag köpte i Luleå. :-)

Åt sonen gav jag: kikare, kape till hans rock, ostbågar och till dom gemensamt en dammsugare, stekpanna och nya kuddar.
Malin fick en tunika röd/svart, två tomtar, geisha choklad, sen vet jag inte om det var mer?
Sambon fick nya mjuk byxor och en skjorta. Till Mor köpte jag; en svart/vit blus (av mig och Åsa), ett par byxor som satt perfekt, en tomte, en vattenkokare.
 

Och vår TOMTE var jättefin :-)
 

Maten var god och i överflöd, likaså hade vi bakat choklad kakor, hela tre stycken...så vi blev choklad stinna :-) hehe.
 
Själv fick jag av sambon; ett par termokalsonger, en fleespläd. Av sonen ett fint halsband som han gjort själv, ett fint armband av Malin. Av Mor ett halsband, en rätt stor fin flickskulptur, nya innetofflor och knäck -som sambon snart ätit upp.
 
Sen har vi umgåtts och sett film, bl.a Hatchiko mfl, ätit mer mat och godis än vad vi egentligen behövde och spelat några omgångar yatzy.

Känner mig däst och tjock, så nya året får bli träning och åter träning :-) och ja, jag har tränat i helgen, men inte lika mkt som jag brukar. Har semester nu och vilar upp mig till årets nya utmaning som blir att flytta till ny avdelning (mot min vilja) med fem åringarna, och där är det livat värre. Har inget emot barnen, men trist att bli flyttad mitt i en termin.
 
 
Hoppas ni alla haft en God Jul och att ni får ett riktigt GOTT NYTT 2017 
 
 
Over and out!
 

 

 

 Be healthy, keep up, and be youMer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre
 
 
 

 

 


December snurr

Oj vad tiden under dec går fort. Jag har köpt det mesta av julklapparna, som jag tänkt mig...men brukar alltid få lite ångest innan julafton ändå :-)
 
Slog in de flesta klapparna i förrgår, och då kändes det som massor. Och idag när svärfar tittade förbi sa han -ja, barn i Nemis ålder kan ju leka med en kartong, varför ge en massa saker? Ja, det kan man ju grunna på. :-) Det är ju bara så ruskigt roligt att ge min lilla älskling klappar, och jag erkänner att min kärlek gör att jag överdriver...en aning :-)
 
Men även andra runt i kring vill ju kanske också ha en klapp. Jag och sambon köpte ju en crosstrainer, som julklapp åt oss. Men visst blev det två små också :-D he he.
Mor kommer ju, så då blir det klapp även till mammsen, barnen kommer med Nemi så inte bara Nemi får utan även dom och svärfar.
 
Idag visade jag svärfar digitalvågen jag beställde för att väga kattungarna =D den tyckte han var så fin att han ville ha en sån, men det får han då köpa själv. Hans klappar är redan inslagna och jag får inget av honom i år. "Vi" fick ju överta hans bil, HYUNDAI TUCSON. men det är ju lixom sambon som "fått" den, sen får jag väl köra den, men det är ju inte samma som att äga. Så i mina ögon fick sambon en bil och jag blev då utan! (klapp alltså)
 
Kissarna växer och mår bra. Vi får börja tänka på ny förvaring, då boet de nu sover i börjar bli för liten. De vill ju snart ut och upptäcka livet, de börjar väl öppna ögonen nu så smått.
 
Jag har haft fantastisk tur, får registrera kattungarna utan underskrift då förra ägaren och säljaren inte går att få tag i. Men jag måste skicka in DNA prov på både kattungar och från hanen, som uppfödaren trodde hon kunde hjälpa mig med. Men det är ju massor av jobb för att få allt att fungera. Men det är iaf en bit på väg.
 
Jag står ju i kö för att få köpa en Neva masquerade som är en ”maskad” sibirisk katt. Men troligen så blev det en kull med två hanar och endast en hona, och då blir jag utan denna gång. Så det vart kanske ödet som spelade in, att min kisse fick ungar och den ras jag tänkte mig blir lite senare. Kanske sparar jag en av denna kull? Men en Neva ska jag köpa vilket fall som helst, så småningom :-)
 
Kattungarna ökar i vikt som de ska, blir ca 10 gram + varje dag. Och det är normalt. Nu börjar man ana att två av dom kommer få Nellas mörka öron, de andra två är helt vita ännu, den ena kan vara lite åt blå hållet som sin far.
Det som är jobbigt är ju att Nella kommer upp till mig i sängen med små kissarna, hon vill dela med sig av sitt föräldraskap :-) å min sömn störs och ett resultat av att jag måste flytta tillbaka kattungarna så där 5-7 ggr/per natt är att jag som i morse vaknade med spänningshuvudvärk :-/
Fick messa jobbet att jag måste komma senare. Det är lite slitsamt, förstås.
 
 
Åker troligen ner till kusten den 22/12 för att handla lite, hälsa på släkten och hämta Mor då som ska följa med hit till mig.
 
 
Fortsatt god December, idag firade vi Lucia på jobbet och fikade pepparkakor. Har dock ingen Lucia sett idag.
 
Nu zzzzzzzzzzz
 
 
 
Over and out!
 

 

 

 Be healthy, keep up, and be youMer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre

Då två blev 6

Då var det så dags, fredag kväll 3/12 var kissen min orolig och jag anade att det nu inte var långt kvar till att föda små kattungar.  Men gick och la mig och Nella (Nigella) skulle bädda runt mig, trampade med tassarna och bökade under täcket mitt. Inte ville hon vara i lådan vi gjort iordning.

Lördag morgon 03.30 vaknade jag att hon skrek till och själv for jag upp ur sängen då hon födde fram den första kattungen, oj. Lyfte över både kattungen och Nella till bolådan och satt sen med henne under hela förlossningen som tog ca 2 tim, då hon födde den sista ungen kl: 06.35 Det blev totalt fyra små ungar, som är bedårande.


Allt gick bra, Nella var duktig och gjorde som hon skulle, jag hjälpte henne att torka ungarna då hon åt upp efterbörden men i stort klarade hon allt själv.
Därefter blev det lite sporadiskt slummer, och turligt nog var det ju just lördag. Så det blev en chill typ zombie liknande, inte göra någonting dag då jag tittade till kissarna mest hela tiden för att hålla koll.


Kissarna är definitivt renrasiga och eftersom Nella enbart haft en okastrerad hankatt i sin närhet där hon bodde så är det troligt att den kissen är fadern till dessa små.

Tyvärr är mitt största problem att jag inte når förra ägaren av min katt och ägaren till hankatten för att få en underskrift för faderskapet :-(

Dock har jag pratat med Sverak och gjort en skrivelse till styrelsen där, så nu är det bara att vänta och se. Hade ju varit enklast att få underskriften, men då säljaren gått under jord är det ett dilemma.


Har tagit semester denna veckan, vilket är himla tur. Varför kanske frågan blir. -Jo, min katt är lite orolig nattetid, vilket innebär att jag inte får sova så mkt. Så trots min tanke att passa på att städa mm, har fallit i sank. :-) Har umgåtts med Nemi och Malin och har sen inte kommit igång med den långa lista av alla saker jag har att göra.

 

Har upptäckt att Nemi, då hon gör ngt som hon inte ska/får göra sätter hon huvudet på sned plutar med munnen och vill ge en puss som plåster för det "otyg" hon gjort. Jag kan inte annat än skratta och pussas med vår fina lilla älskling.

Underbart med barn.

Nigella

Bilder på små missar kommer sen, då de blivit något större.

 

 

Over and out!
 

 

 

 Be healthy, keep up, and be youMer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre

 


RSS 2.0