SJ-Tack!

Jag vet att jag många ggr tyckt att sj varit urusel på service... men ngt har definitivt hänt. Min ådåga till son (den goa) är ju nu ute å reser, bla till mig denna veckan. Men när han åkte till sthlm skulle han hälsa på en tjejkompis. Då visde sig denna kompis åkt till sin mor i Gävle å var inte kvar i sthlm. Så då köpte sonen biljett till Gävle å missar tåget!! Han i sj luckan, en äldre herre menade att biljetten han köpt skulle han inte få tillbaka några pengar på, utan fick skylla sig själv. Då ringde jag sj huvudkontor, fick tag i en trevlig tjej som hjälpte till så sonen fick en trafikstörningsbiljett uptill den biljett han köpt, å kunde då åka med nästa tåg utan att behöva betala en ny biljett. Tack SJ. Igår ville sonen omboka hembiljetten för att få stanna längre, typ en vecka. Jag satte mig igår vid datorn, dock på tok för trött för uppdraget att boka om ngn biljett men efter påtryckningar så satt jag där å skulle försöka. Det slutade i katastrof, jag avbokade hans biljett...å thats it! Gick inte att omboka eller något å jag fick enbart ett kvitto på att jag just avbokat hans hemresa och hade ingen rätt till pengarna som biljetten var värd 748:- Va! hjälp, dettta var ju inte vad jag tänkt. Fräste vilt omkring mig på gubbe å son över att jag inget fattade. Vad hände? Vart är pengarna, vad har jag gjort?? Ja, nu lugnade mig både son å sambo -Du kan inget göra ikväll, ring imorgon. Jag har sovit oroligt och med mardrömmar, varit ilsker å förvirrad i mina drömmar. Iaf, jag steg upp 08.30 och satta mig vid datorn. kollade igenom min stora miss å upptäckte då att på biljetten stod det: Biljett som du har köpt med flexibilitet "Kan ej ombokas" kan varken ombokas eller återbetalas. Jasså, jaha...vad tusan gör jag då? Ringer SJ med modet lika med noll efter min blunder. Hade avbokat en biljett som inte var ombokningsbar och ej heller skulle återbetalas. Typiskt! Jag pratade först med en kille, han blev aningen stressad över situationen å tyckte detta var för trassligt för honom, skickade mig vidare å jag fick prata med en tjej. Mkt trevli sådan. Hon förklarade att jag avbokat och egentligen inte hade rätt att få tillbaka några pengar, detta stod på biljetten. Jag sa att jag förstod detta och förklarade att jag gjort fel, och hade helt enkelt inte läst detta igår då jag var å knappade om på datorn. Men hjälpsamma som de är på SJ nu för tiden fixade hon så sonen iaf fick tillbaka sin biljett, så att han kan åka hem på fredag den 30/7. Dock gick det inte att boka in honom en vecka senare, pga den biljett jag köpt, var ju inte ombokningsbar. Ja,ja man lär sig alltid ngt. knappa inte in saker på datorn om inte hjärnan är alert. Tusen tack för sj;s jätte hjälpsamma anställda.

ljus,värme, kram å hej

I väntans tider...

Nä, inga barn el dyl på G, utan jag går här å väntar på att min son ska komma. Det har varit lite hit å dit med pengar å biljetter å det slutade idag med att en kompis helt plötsligt tyckte att hon kunde skjutsa hit son med kompis J. Så bra då. Men jag hade tagit mig fortare med min eu moppe än den tid dom tar på sig mellan Luleå-Arjeplog... Dom åkte från Luleå runt 13.00 om inte tidigare...iaf...NU är klockan redan 17.10 å ingen syns till ännu. Vad i hela friden tar så lång tid? Vi ska grilla bara dom kommer sig hit. Köttet e redo, vitlökssåsen och fetaoströran står redo å bara väntar på att bli uppätna i kylen. Ska även gå å göra klar salladen. Vi har även varit i stugan idag, vädret ngt kvavt men solen har varit framme. Jag har målat dörrarna på skåpet jag började måla om. Gubben oljade in bryggan å svärfar har satt igång att bygga trapp. Jag hoppas på en trevlig vecka med sonen. På fredag blir det att skjutsa honom till tåget från Luleå. Jag kontaktade min syster E och förvarnade om ankomst, kanske en grillkväll på kolonilotten innan vi åker till PDOL. :-)

Mer då det händer ngt!

Ljus, värme, Kram å Hej så länge!

sorgsen...

Min katt Tussan som jag var till veterinären med den 28 april-10 fick diagnosen elakartad juvertumör. Då var hon ändå rätt så pigg. Igår upptäckte jag att hon börjat slicka på den pingisbollsstora tumören under magen, så allt hår var borta och den blödde. Samt att hon nu är öm och irriterad under magen och nya knutar har uppkommit. Jag ringde veterinären och hon som svarade menade att jag kunde sätta en tratt över huvudet och tvätta med koksalt under en vecka- 10 dagar. Jag for på apoteket här i Arjeplog för att köpa en kattkrage, men nej, det hade dom inga =( Men när jag nu sovit på saken känns det som att det kanske är dags för oss att ta farväl efter 12 fina år tillsammans. Varför förlänga hennes liv då jag ändå vet att det är på väg utför? Jag vill inte vara självisk å skjuta upp detta, men hoppades att hon skulle må bra under hela sommaren så hon verkligen fick en fin tid innan hon lämnade jordelivet. Men hon har verkligen haft det bra min lilla älskling, vilket jag är glad över. Hon är fortfarande pigg, vilket lurat mig lite tills jag upptäckte hur irriterad hon var under magen. Min son kommer imorgon, så jag ska boka en veterinärstid på fredag nästa vecka så han får en sista vecka med sin barndomskisse. Jag känner mig otroligt sorgsen, men känns även som det rätta valet då jag ändå vet att det inte finns någon räddning med operation el dyl.

Kram å Hej!

En sommarbild på min älsklingskisse


20100724

En sommarbild på en av blommorna på väg från stugan i onsdags.21/1


(Gubben å hans son K syns när dom gick före mig)


Ett beslut mitt i allt...

Nu har jag bestämt mig. Jag beslutade mig igår för att nu ska jag lämna in ett PM till ålderdomshemmet. Jag har ingen som helst aning om hur det kommer att mottagas, men då det inte finns jobb på orten måste jag hitta på ngt eget. Om detta inte skulle fungera, då vet jag rent inte vad jag tar mig till. Mina drömmar är att få starta eget inom yogan å ev samköra det med en mindre kafédel, men det är fler som är inne på den senare delen, och att få ngt eget att fungera här på enbart yoga å massage blir tufft. Jag känner mig sliten av att vara arbetslös. Första gången i mitt liv som jag gått så länge utan jobb. känslorna åker upp å ner och att "ingen" vill ha mig på arbetsmarknaden känns tungt. Visst, jag kan ju utbilda mig inom vården, men då jag inte har mitt hjärta inom det känns det inte rätt. Att gå arbetslös är jäkligt stressande på många sätt. Dels tittar andra ner på en för att man inte har ngt jobb, vilket gör att ens personliga värde som människa minskar. Sen är det som om andra tycker att man är arbetsskygg och lat, då man bara lyxar sig å går hemma hela dagarna. Men jag har inget socialt nätverk, känner knappt någon å i stort sett känner jag mig otroligt ensam. Ett jobb hade underlättat livet en hel del, dels lära känna andra och lära mig "tänket" här. Jag har lämnat mina rötter, mitt hem, min hemstad och satsat allt för att jag träffade, vad jag hoppades "mannen i mitt liv" men...det tär på oss båda två att jag finns hemma och han jobbar. Det hjälper inte att jag sköter hemmet, trädgården å lagar all mat... jag "gör" ju inget för att dra in pengar till hushållet. Även om det mesta av mina stackars kronor ändå går till mat och prylar till hemmet så räknas det lixom inte på samma sätt. Jag önskar att universum snart vill ge mig en tecken på vilken väg jag ska välja, hur tar jag mig vidare utan att gå under av mentalslitage och arbetslöshet? Semestern är förbi för gubben, så nu har jag dagarna ensam igen. Idag har jag yogat å gått stavgång, ska putsa lite fönster å hänga tvätt. Sonen är nu i Luleå och han kommer hit på söndag. Jag längtar så =)

ljus, värme, Kram å hej!Har min tid runnit ut...

ytterligare en mulen dag

Sov till 08.00 imorse, men beslutade mig för att försöka somna om, så jag vände på mig å efter en stund lyckades jag så somna om. Vaknade 30 min senare å klockan hade hunnit bli 08.45 å Tussan, min trogna lilla tjej satt å tittade på mig, blev glad då jag öppnade ögonen å började genast kurra lyckligt. - Är du hungrig frågade jag henne? Då gned hon huvudet mot min arm. Så upp å ge båda bustrollen lite mat innan jag kokade vatten. Tog mitt heta vatten å gick till yogarummet där jag gjorde dagens pass. Gubben vaknade vid 10.30 å steg upp, lite smått morgonsnurrig kom han ut från toan då jag kom från sovrummet. Nästan en morgonkrock =) vad e det för troll i sovrummet undrade han å gav mig en puss. tillsammans gick vi till köket där det kokades te å kaffe. När vi var klara åkte vi å handlade mat. Gubbens son K (boende i skeå) kommer idag. När vi kom hem igen funderde gubben om han kanske skulle klippa gräset, själv stod jag i köket å insåg att det definitivt är dags att torka skåpluckorna. Vita luckor då man har katter som gärna hoppar upp på bänkarna gör att det fort blir kattspår. Så sagt å tänkt, gubben ut å klippa gräs å jag tog tag i köket. Torkade alla luckor, kaklet, spisen, fläkten och fönstret. Sen dammsög jag å torkade golv. Vid 15.30 kom då K på besök, funderade vart vi har sommaren? Ja, det undrar vi oxå. Jag lagade mat, lax, klyftpotatis, fisksås och rårivna morötter. K är inte så fiskglad så han fick 2 stekta kotletter med gorgonzola sås, sallad å klyftpotatis istället. Så nu är vi mätta å glada alla tre. Tanken är att vi hoppas på fint väder så vi kan åka till stugan snart. Så ikväll blir det ev. filmkväll. Vi har dock lite svårt att hitta film då K sett det mesta under sin korta livstid (24år) sen har vi ju inte riktigt samma smak då det kommer till film. Men, vi får se vad som sker. Funderar om jag ev ska ta en kvällspromenad, då det inte blev någon i f.m Men måste nog smälta middagen först, annars e det så tungt att gå.

Ljus, värme, Kram å Hej så länge!

regnigenväder

Igår var jag på min motionsrunda, solen sken och det var varmt å gott. I helgen har gubben sina barn här. Jag ville åka till stugan, så jag packade mat å väskor, samt stolarna vi köpt i Boden. Gubben skulle komma senare på moppen, så kunde han åka hem igen sen. Jag körde pickisen ända fram till stugan, vilket inte är helt lätt, med tanke på vägen dit. Nu gick det bra med lite trix å fix. Gubben kom senare å vart nog lite imponerad över att jag kört ända fram, dock lite orolig oxå. Men vi fixade lite mat runt 16 tiden å vid 17 åkte han hem igen. Jag njöt av stillheten och tystnaden, läste lite och senare gjorde jag ett yoga pass på nya altanen, jättehärligt. Värmde bastun och bar vatten. Diskade medans jag väntade på värmen. Badade bastu ensam, men då jag var klar hade gubben skickat mess att han oxå hade velat bada. Jag tyckte att det var väl bara att komma, stugan är 10 min bort. Då gjorde han så, kom på moppen å badade bastu, stannade å spela yatzy, vi vann var sin omgång innan han puttrade hem igen på moppen. En skön och trevlig kväll.
Vaknade på natten av värsta ovädret, det stormade och åskade utanför stugan. Jag är ju inte van att sova där ensam, så det kändes aningen kuskligt. Steg upp 07.30 å knixade & trixade pickisen tillbaka på vägen å körde hem i ösregn. Sonen messade igårkväll att han behövde pengar, så det var bara att skynda hem å föra över lite så han kunde ta sig till göteborg. Han är nämligen på väg uppåt.
Kissarna har fått mat å ute på altanen satt ärkefienden "nisse" så jag var tvungen att köra iväg honom därifrån innan kissarna vågade sig ut. Nu är det lugnt i huset, gubben å barn snusar å sover. Tyvärr blir d ingen motionsrunda just nu, då regnet öser ner. kanske klarnar det upp igen? men då...

Ljus, värme, Kram å hej!


EN BLÄNKARE!

Ny dag på "En konstig Yogadag"
Tisdag den 10 Augusti

En sväng till g-byn

Hej hopp! Har varit en sväng till min Mor, utanför Boden nägra dagar. Jag å gubben åkte mot Boden på tisdag, vi var inom Mio möbler å hämtade stolar som jag lagt undan å betalat. Vi lastade dessa 4 på släpet vi hade med för ändamålet. Åkte sen vidare till Mor. Fick dock stanna till efter vägen å fixa till plasten runt stolarna som fladdrade våldsamt och blev mer som en luftballong. Ja, stolarna klarade sig bra och då vi kom fram stuvade vi om dom och satte fast dom på ett bättre sätt. Otroligt varm hos min Mor, ja, både ute å inne. Känslan av att komma till tropisk värme var inte helt främmande. Åskan hotade i luften och värmen stod helt stilla å klibbade fast på kroppen. Så gjorde även knott å mygg som det vimlar om där. Vi blev bjudna på en god middag med stekt lax, potatis, å sås. sen bänkade vi oss i mygghuset där vi spelade kort (vann förövrigt stort första omgången) men då blev gubben kaxig å skärpte till sig. Så då övertog han sista 2 spelen å vinsterna. Vi la oss efter att gubben försökt göra inställningar på TV:n...men, det fungerade sådär. Han är väldigt duktig med sådant, men ibland är ju inställningar, fjärrkontroller så olika att det är svårt att lista ut vilka knappar som ska tryckas på. Fick iaf hyfsad bild, och en kanal där hon hittar igen nordnytt vilket var omöjligt att få på "rätt" kanal. Vi la oss runt 00.00 men sov ytterst lite. mygg i rummet å kollosal hetta...puh. Vi gav väl upp vid 09.00 å jag hade sprängande huvudvärk. Gubben ville åka hem igen, så det gjorde han å jag stannade kvar själv. Visst hade jag önskat att han oxå var kvar, men man kan ju inte tvinga ngn som inte vill! Jag klippte gräset åt min mor (gubben lagade gräsklipparen innan han åkte) å hon hade inte klippt gräsmattan sen midsommar. Gräset var tjockt å kompakt å den stackars gräsklippare å mina axlar fick verkligen jobba. Min mor har en gräsmatta på 1 650 kvm, bara så ni vet! Svetten rann och det rann svett i ögonen så det sved. Men gräsmattan vart klippt. puh. Även denna dag var det otroligt varmt. Vi spelade yatzy och gjorde middag, sen var det en lugn kväll. Torsdag steg jag upp 08.00 var ut i skogen å joggade/gick om vartannat. var dock aningen på min vakt då dom sett Björn i just denna skog bara några dagar innan. Men det var iaf ett 30 min pass, svetten rann och tempen var hög, solen gassade. Kom tillbaka å tog en yatzy medan jag eftersvettades, sen dusch. Vi hade bestämt oss för ett besök i Boden, så efter en god frukost var vi klar vid 11.00 å vi åkte. Det blev lite shopping för oss båda, jag måste ju passa på då det inte finns ngt att shoppa i Arjeplog. Jag hittade; 1 turkos och en naturvit tunika, 1 par leggings, trosor, 2 linnen. Sen var vi på dollarstore å där köpte jag Mor ett rivjärn, hon hade inget. sen blev det: cd fodral till gubbens pickis, skärbräda till stugan, 1 par nya köksgardiner, trots att det är till alla andra rum som jag behöver nya grdiner. Mor köpte oxå en tunika på stan och 2 par knäkorta pants. Tunikan var jättesnygg, men jag kunde inte gärna köpa en likadan =( vi tog en fika på opalens kafé men kan bara säga att både min chokladtårta å Mors rabarberpaj var torra å tråkiga. Vi blev båda mkt besvikna. Vi for å handla innan vi begav oss tillbaka till Mor. Väl hemma satte vi igång grillen å jag marinerade 2 kycklingfiléer, värmde gårdagens potatisgratäng, kokade gorgonzolasås och sommargrönsaker. denna måltid var suveränt god. Nöjda över dagen och inköpen tog vi en yatzy. Fredag å jag skulle hemåt med 16.35 bussen. Jag steg upp 08.15 å var även denna morgon ut å joggade/gick i skogen, lite längre idag då jag kände mig lite modigare. då jag kom tillbaka tog vi en yatzy, jag duschade å vi åt frukost. For på loppis i överstbyn...där fanns hela 5 loppisstånd å absolut inget intressant, så vi hann se alla stånd på 5 min. så då åkte vi in till Boden igen, hade redan packa väskorna mina i bilen. Vi vandrade lite på affärerna igen, Mor gav mig en duk och ett par svarta ljuslyktor i present som tack för gräsklippningen. Sen bjöd jag mor på pizza, gott. Jag hade bokat klippning till 15.00 så efter maten var det dags. Hon var duktig frisören, å hon fixade till så jag slapp ha spetsen bak på håret. (När jag sist klippte mig i Arjeplog, klippte hon håret i en spetsform bak) Men NU blev jag helnöjd. sen var det bara att gå till bussen. Men på busshållplatsen fanns inga busstabeller och jag blev osäker, slängde in väskorna i bilen igen å snabbt körde vi till tågstationen därifrån bussarna startar, för att vara på säkra sidan. jodå, där fanns rätt buss å jag hoppade på. sen en resa på 3,5 tim hemåt. Gubben hade parkerat pickisen vid busstationen i Arjeplog, så när jag kom kl. 19.45 var det bara att köra hem i den. Kvällen var lugn framför tv:n med komissarie Morse, en mkt gammalt avsnitt, men osett. sängen vid 23.30 å jag har sovit som en stock. Nu är det Lördag å jag ska ut i skogen å få mig lite motion.

Ljus å värme, Kram å Hej!

Far & Flyg =)

Idag bidde det ingen resa till Norge. Visst vi hade det som mål, och körde 8 mil men valde sen att vända. Dom höll på med hemska vägarbeten, där dom tagit bort vägen i stort sett. Helt hopplöst att ta sig framåt. Krypa i 30 km/tim i 16-20 mil var inget vi hade lust med. Så, efter 8 mil gav vi upp. Vi åkte tillbaka först till gubbens jobb i Sädva kraftstation å sen till Jäkkvick å där köpte vi oss en svalkande glass, mm gott. Sen beslutade vi oss för att åka till Adolfström istället. Man kör mot laisvall. Det var ett sött liten ställe för turister. Gubben min brukade förr i tiden åka dit för att åka skoter på vårarna. Vi gick in på turistinformationen och pratade med Kjell & Karin som har en en stor del av verksamheten i Adolfström, även vänner till gubbens föräldrar. Dom kom även på begravningen då gubbens mor begravdes i våras. Så där stod vi och pratade en stund. Man kan åka/flyga helikopter från Adolfström och flyga upp till Tjäckas som ligger 1092 m.ö.h höga fjället. Sen kan man promenera ner till laisaälven och Bäverholm, där kan man äta, därefter åker man vidare i båt genom det bördiga deltaland som Laisaälven bildat vid sitt utlopp i sjön Yraft. Sen åker man åter mot Adolfström. Jag tyckte till Gubben att detta måste vi ju prova på ngn gång? Och han var inte alls avig =). Bra. En länk till deras hemsida; http://www.fjallflygarna.se

Vi lämnade Adolfström och körde sen hemåt mot Arjeplog. Vi stannade i Båtsjaur, gubben tog en rök och vi hörde en koskälla plinga. Vi tittade oss omkring, såg ingen ko. Men ljudet kom närmare och där kom en drös renar springande efter vägen, och en av dom hade skällan om halsen. Vi fortsatte och kom fram till en stor bro, mitt i skogen utefter grusvägen vi körde på. Vi hade kommit till Dainak. Där drack gubben kaffe och han tog en ny rök. Jag fotade och gillade omgivningarna, drack lite dryck. Sen vidare hemåt.

Dagens ämne har svängt än hit å än dit. Lite politik eller vad jag ska kalla det, kanske bara ventilation av åsikter om Sveriges ”plånbok”, pga det vi hörde på radion. Min mor sa alltid förr, - Du måste mätta magen efter plånboken. Hur kan det då komma sig att den svenska plånboken läcker som ett såll? Vi hjälper andra länder i nöd och katastrofer, men glömmer att sopa framför egen dörr. Jag tycker givetvis att det är bra att hjälpa de som är i nöd. Men… har det inte blivit en överdrift i detta? Vi ska spara, vi är arbetslösa och vi tar emot många invandrare. Var finns ansvaret för detta? Om vi har dåligt med pengar, ska vi då inte ansvara för det vi har här hemma först innan vi sänder iväg pengar? Idag kan inte kommunerna säga nej till att ta emot invandrare, och jag tycker visst vi ska ta emot dom… Men detta är inte gratis, tar vi emot behöver vi också ansvara för de människor som kommer. Är det ok att bara ta hit människor och sen låta bli att hjälpa dom med jobb? Vi som redan bor här, har ju inte heller jobb! Invandrare kommer inte hit och tar våra jobb, MEN vem ska ansvara för att vi alla får jobb? Ju fler människor, ju fler behöver sysselsättning å arbete. Jag tycker det är konstigt, då det är valår i år att ingen av dessa frågor tas upp? Tragiskt. Var finns partierna som vill ta ansvar? Lova än det ena å det andra å sen skicka pengarna till hjälporganisationer hjälper inte oss som finns här, i Sverige. I Arjeplog finns inga jobb, om du inte har de traditionella utbildningarna… och kommunen har ont om pengar, men invandrare måste kommunen ta emot och ta hand om?? Ingen Kommun vågar heller säga Nej, för då blir det rama skrik och man blir anklagad för att vara rasist. Men hur är detta möjligt? Ansvar är väl inte rasistiskt? Eller är det så? Jag tycker naturligtvis att vi ska ta emot människorna som behöver vår hjälp, men en allt sinande kommunkassa gör ju att kommunerna inte kan ta sitt ansvar för oss/dem som redan finns i kommunen. Inte lätt! Hur som helst… Hur tusan ska ”vi” kunna mätta magen efter plånbok då den läcker som ett såll? Är det en urvattnad soppa vi får leva på. Naturkatastroferna avlöser varandra, och Sverige är villig att alltid stå till tjänst med pengar? Som vi andra måste dra åt svångremmen för. Och det är ju inte dom som har mest som måste snåla... Då hade antagligen pengarna räckt till fler, om de som har i överflöd fick bidra mer till de som har det sämre. Värden är allt bra underlig.

 

Lite bilder från dagen.


Gavas

 Helikopter, samt båt


Fika i Adolfström

 Sädva kraftstation, gubben jobbSädva kraftstation, utsiktBron i DainakRenarna i BåtsjaurDainak

Ljus, värme, Kram å Hej!


ingenting nytt

Morrn! Vaknade 08.15 av kissarna som var hungriga å väldigt närgångna i ansiktet. Katter är roliga på sina sätt, när dom verkligen vill ngt, då är det svårt att fortsätta sova, eller ens låtsas sova. Mango är fenomenal på att vålda in nosen in i ansiktet på mig, kurra och stångas tills man ger honom uppmärksamhet. Tussan har en annan taktik, hon vandrar runt, runt om kroppen, kliver på mitt hår å har jag en hand utanför täcket, slickar å stångas hon mot handen, eller försiktigt närmar hon sig ansiktet, tätt,tätt  killas hon med morrhåren och ger en en slick för att tala om att det är dags att vakna. Nu har dom små odjuren iaf fått sig mat och båda har försvunnit ut. Så, jag har enbart uppfyllt min plikt som utfodrare. Igår var en sån där dag som det kändes likt myror i kroppen, rastlös som bara den. Pratade med syster som bor söderut i telefon, hon gick därhemma å var läss att vara sjuk och låst därhemma. Hon hittade sommarhoroskopet för iår å läste mitt horoskop. Där stod mycket riktigt att jag borde resa och vara aktiv, precis så som jag kände i hela kroppen igår. Men, då läste hon även gubbens horoskop, han ville sitta i solstolen å bli uppassad å bara slappa! Ja, typiskt, olika som natt å dag. Men jag nämnde till gubben om min rastlöshet å tyckte väl att kunde vi inte GÖRA någonting? Då tyckte han att allt var så dyrt, end of story. Men faktiskt lite senare på kvällen säger han, ska vi åka till Norge en sväng (ligger väl en 16 mil härifrån) Jaaa, det tyckte jag. Hade ju tjatat lite om det, så då blev jag glad. Nu sitter jag dock här vid datorn å väntar på att gubbsingen ska vakna ngn gång så vi kan åka. Har kokat kaffe å nu tror jag ändå att jag ska smyga in å försöka locka upp honom med en kaffekopp. Mer om Norge sen, ev. ngn bild om det är fint där.

Glad sommar, ljus,värme å Kram

 Mango, vår lilla spjuver.

stugan...mmm

Taket är ju klart, så nu njuter vi enbart av att få vara där. Idag är dock vädret en smula grått så vi valt att umgås med kissarna. Dom älskar att få kela å dom saknar oss då vi varit borta någon dag. Jag är ju alltid hem å ger dom mat dagligen å kollar till dom, men hinner inte med så mycket kel då. Så nu är det kisse gos för hela slanten. Så, vad tusan händer i den där stugan vi äger å tillbringar våra timmar i? jag förser er med lite bilder idag, så kanske ni förstår att paradiset är detta.

 
Taket läggs

 vy nerifrån bastun

 Mitt favorit objekt att fota

 
vår nya fisk rensar bänk, byggd av svärfar

 Frontplankan på plats


Min gubbe på vår brygga

Vår kniphona, sista dagarna före ungarna hoppar utkolla ljuset. Kl: 23.00 fredag kväll 9/7 knipan med ungar, underbart!

 sommar är underbart. 23.30 igår fredag.

ljus värme, Kram å Hej!


sommarledigt...

Är mest i stugan för tillfället. Där finns ingen el så ngn dator är inte att tänka på. Vi målar och fejar, för att det ska bli klart. Men även för att vi tycker om att hålla på att pyssla. Igår var då taket färdiglagt på stugan och vi firade detta med en surstömmingsmiddag =) Jag, gubben å svärfar. Vädret var av sin bästa sort, klar blå himmel, solen sken å väldigt få mygg. Helt underbart. På kvällen sattes båten i sjön och vi gjorde årets fiskepremiär, dock utan ett enda napp =( men det var väl pga värmen... el nåt. Fiskarna var inte så sugna på vårt bete, så vi får väl försöka igen. Idag torsdag börjar SILVERYRAN i Arjeplog under 4 dar, dock kommer vi att vara i stugan så ngn yra blir det inte. Men dock har vi bestämt oss för att besöka Piteå dansar å ler i år. Så vi har bokat campingplats 500 m från centrum i Piteå. Dom hade 40 års gräns på campingen, hihi...tur man har kommit över det strecket då. Antar att det är för att vi "vuxna" ska kunna sova på natten utan ungdommarnas skrik å väsen. För själv var ju både jag å gubben bland de skötsamma i den åldern... eller nåt. Min son kommer oxå å hälsar på sista veckan i juli, åker dock hem fredag den 30 juli å missar PDOL.  Idag for jag hit hem klockan 08.00 å gav kissarna mat, ringde mor för uppdatering å tog en dusch, sen på affärn innan jag återvände till stugan. Vädret är tyvärr inte lika underbart idag som det var igår. Hoppas iaf att det klarnar upp snart.

Sol, värme, Kram å hej

slår ett slag...

Tordag 1 juli FIRAR VI FEMTONÅRSJUBILEUM!

15-årsjubileum
på Evas KONST-iga kafé i Norra Sunderbyn. En lagom utflykt till landet...! Här finns tupp, hönor och kanin och en massa grönt gräs att springa på.
Även hundar välkomna ute, om de hålls i band.Plantförsäljning med rabatt på "födelsedagen". Kl. 19 underhåller Kaféorkestern med Angelika och Marianne och Eva E berättar från de femton åren...!
 
Kaféets Öppet tider under sommaren tis/ons-sön kl 12-17 eller enl. ök.

Glöm inte att BOKA in en Konstig yogadag på Kaféet

Välkommen till en ”konstig” Yoga dag den 27 JULI 2010 start kl: 09.00

På Evas Konstiga kafé. Ladda om batterierna. Kom till en rofylld och avslappnande miljö. Under en förlängd heldag laddas du med ny energi och motivation, för ett fräschare, piggare och gladare du.

E-post: eva@evaskonstigakafe.se

Tel: 0920-26 57 90

Mobil: 070-519 26 10

    Eva Esko   klicka på kartan blir den större.

     
Gott att lukta
på blommorna!


RSS 2.0