Universums vägar

Ja, vad ska man tro? Jag har mediterat åtskilligt för att få någon sorts hjälp från ovan (universum), vilken väg jag ska ta mm. Sökte lägenhet i Luleå, som jag var nästan bestämt mig för att ta tills jag såg den. Nej, det gick inte alls, där fanns inga fönster och jag skulle känna mig som i en bunker eller i en källare. Ett litet fönster fanns det, längst bort i ett gigantiskt rum, thats it! inget fönster i köket eller i taket då det var en vindsvåning, utan bara detta lilla fönster som inte var större än ett toa fönster å väldigt malplacerat i det stora rummet, samt att det inte var vänt till ngn solsida. Mkt liten toa, mkt litet förråd och en ståldörr i det pyttelilla köket som ledde till ett kallförråd! Området däremot, fruktansvärt fint... men nej. Så jag ringde Lulebo och allt löste sig och jag tackade nej. Idag ringde Mona på Arjeplogs kommun och erbjöd mig ett jobb på heltid om jag var intresserad, Å JA det är jag =) Tack universum för hjälpen. Vann även 50 kr på trisslott idag...kunde ju inte bli en bättre dag. Så ingen flytt nu iaf, när allt verkar lösa sig till det bästa. Är jätteglad över jobberbjudandet, så jag håller tummarna om att jag får det. Det skulle även innehålla friskvård, dvs som jag skulle hålla i...hihi.
Gubben blev glad, Mor blev oxå lite glad men hade väl önskat att jag flyttade till Luleå igen, hon ville ju aldrig att jag skulle flytta till Arjeplog från början. Men ändå glad för min skull att jag får ett jobb, vilket gör min ekonomi starkare och det innebär större frihet på många plan.
Jag är oxå glad att systerdotter L känner sig bättre, kanske hjälpte det något att få sina låsningar upplåsta?

Har sovit väldigt gott inatt, borta bra men hemma bäst. Chanti var lite purken på mig under e.m kvällen, men sen har hon sovit med mig på min kudde mesta delen av natten, =)

Ljus, värme, Kram & Tjingeling

Rolig helg!

Hejsan, efter ett par dagar har jag nu landat hos systerdotter och fördriver tiden framför datorn innan jag kör å hämtar mor hos syster på hertsön. det är bara bra med mor, vilket känns otroligt skönt. Åkte till henne onsdag, och då var hon förståss lite trött efter sjukhuset, men allt verkade bra. Torsdag åkte jag vidare till jobbsökarafton på nordkalotten där det var "speed dejting" med person från Piteå Havsbad group ca 10 st. Gott möte med många nya kontakter. trevligt och hoppas det ger något. sen till syster A-S som jag sov över hos. Fredag behandling hos Maria, på din egen stund, som var suverän som vanligt. Gick därifrån som en "ny" människa. rekommenderas. Mötte mor och vi shoppade lite, på väg till bilen så skulle vi överasska mor, pga syster åsa kom från Halmstad. Och överasskad blev hon, samt strålande glad. Så vi tre åkte sen till G-stad för att kolla på lägenhet, den var dock en besvikelse. Men mor skulle kunna tänka sig att flytta till Gammelstad till sommaren. sen till A-S och därefter vidare till syster E som ännu inte visste att syster Åsa kommit, överasska henne, äta lite hämtmat och vi hade en trevlig kväll. Sov återigen hos A-S dock utan sömnresultat. Inte pigg på Lördag vaknade jag till värsta snöfallet utanför fönstret. Till stan, plocka upp syster E å Mor som sovit där, shopping å sen och Gratta 30 åringen som inte heller visste att moster Å samt kusin Joakim var i stan. smörgåstårta, mums, paket och nöjd jubilar och efter en så där 2 tim bröt vi upp och sen återförenades hos syster E igen, spelade yatzy lite dans till den lilla cd spelaren, skratt och fotografering innan jag sen styrde bilen hit med Linda och vi la oss, å jag har iaf sovit lite grann. Idag hemfärd, ska strax hämta Mor för vi ska handla mat, köra henne till Gunnarsbyn och sen styr jag hemåt igen. Saknar dom där hemma, å hoppas dom saknat mig med. Får väl se =)

ljus, värme, kram å Tjingeling nu är det 35 mil bilfärd... jihaaa

Sjukhus?

Inatt runt 02 ringde Carina ang min mor som är på sunderby sjukhus. Dom hade inte lagt in henne då, och carina visste inte mkt mer än att skiktröntgen inte visat något. Så hon väntade på att få ta ett ryggmärgsprov...hua. Men idag har jag ännu inget hört, känner oron växa sig starkare. Ska ju till Luleå på Torsdag, men om mor inte är inlagd på sjukhuset kanske jag ändå åker redan idag, men måste först vänta för att få veta. Dags att packa ner lite kläder och kanske slänga sig i duschen, blev inte så mkt sova inatt. Steg upp 08.15 efter att min syster väckt mig, även hon orolig. Gjorde min yoga och bad till universum om att min mor ska återfå hälsan. Allt annat blir lite avlägset då ens älskade mamma blir "sjuk", och så plötsligt. Hon är snart 79 men har varit pigg och relativt klar, ingen demens att prata om, ngt glömsk emellanåt. Jag tror man (dvs jag) har hopp om att hon är lite odödlig, vilket gör ens att man inser att så inte är fallet. Även min mor kan bli sjuk. Jag väntar på besked.

Ljus, värme, kram & hej så länge.

Mor lilla mor, vem är väl som du? ingen i hela värden.


orolig

Min Mor har åkt in på sjukhuset, ska göra en skallröntgen då hon haft en jobbig huvudvärk till och från i tre dagar. Jättejobbigt att vara i Arjeplog och vänta på ett livstecken av Carina som är med henne dit. När jag pratade med henne i förrgår blev jag orolig då hon beskrev en svår huvudvärk under 30 min innan den gick över, hon trodde själv att det kunde vara en liten hjärnblödning s.k 10:a dvs TIA, transitorisk ischemisk attack, innebär att en del av hjärnan drabbas av övergående syrebrist. Orsaken är en övergående blodpropp i hjärnan.TIA innebär att de strokeliknande symtomen försvunnit inom ett dygn. I de flesta fall är attacken mycket kortare. TIA kan vara en förvarning om stroke som i vissa fall kan inträffa inom de närmaste timmarna. Typiskt för TIA är att symtomen är kortvariga. De kan pågå från ett par minuter till flera timmar. Symtomen kan till exempel vara:

plötslig domning eller svaghet i ansikte, armar och ben, oftast bara i den ena kroppshalvan

plötslig förvirring eller svårigheter att tala och förstå

plötslig synstörning på det ena eller båda ögonen

plötsliga svårigheter att gå, plötslig yrsel, svindel, dubbelseende eller försämrad balans och koordination.

Jag vet inte i nuläget om hon hade några av dessa symtomer? Bara att vänta och höra vad som sägs.

Natti natti nattugglor.


Sveriges populäraste

Sveriges populäraste kattraser.

Finns möjligen runt 1 miljon huskatter och
2-300 00 raskatter
Sveraks topplista över raskatter:
1. Ragdoll 1 904 registreringar.
2. Helig birma 1 272.
3. Norsk skogskatt 1 118.
4. Maine coon 1 067.
5. Perser 832.

Min kisse är en blandning mellan 2-3 och 4, och hon är på min egen topplista av katter, Mango är tvåa.

Chanti slappar

Bryta ett beroende:

– Man måste först bestämma sig, ungefär som när man slutar med tobak,
därefter förändra, trappa ner och byta ut.

Oavsett vad du är beroende av: cig, socker, alkohol mm

För dig som vill sluta röka/snusa finns;

Sluta-röka-linjen är en nationell kostnadsfri stödtelefon som funnits sedan 1998.

Sedan 2003 finansieras verksamheten av socialdepartementet med Statens folkhälsoinstitut som ansvarig myndighet.

De som svarar på sluta-röka-linjen har en bakgrund inom vård och tandvård samt hälsopedagogik och är utbildade i tobaksavvänjning.

Målet är att den som söker stöd för att sluta röka eller snusa ska vara tobaksfri efter tolv månader.

Motivation

Enligt Anna Karlstedt, legitimerad psykolog, är den enskilt viktigaste faktorn för att lyckas förändra sitt beteende motivation.

– Är det här något jag verkligen önskar, eller är det något som jag säger för att min partner tjatar eller något jag kommer på spontant med champagne i kroppen.

Skriv huvudmålen

Om man verkligen vill förändra sig finns det några sätt att göra det lättare för sig.

Ett kan vara att skriva ned sitt huvudmål och sen följa upp det under året. Ett annat är att vara konkret i sina löften.

– Att ha som att ”2011 ska jag bli lyckligare” är inte så konkret – vad innebär det egentligen? säger Anna Karlstedt.


different views

Olika åsikter! Som människor och individer har vi alla en mängd åsikter/tyckande, våra övertygelser helt enkelt som gör oss till den vi är. Ibland har vi olika åsikter än vår omgivning som emellanåt kan leda till konflikter. Men om alla hade samma åsikter, så skulle vi inte vara den vi är. Friktionsfritt visserligen, men ack så menlöst. Alla har vi vår personliga rätt att ha en åsikt, hoppas jag. Ibland kanske man har en åsikt men ändrar den för att ngn annans övertygelse har fått oss att ändra inställning eller om någon som är mer övertygad om sin åsikt gör att vi väljer att vika oss pga. vi inte vill, orkar eller har mod att stå upp för vår egen åsikt/övertygelse eller bara känner att vi inte behöver stå upp för vår egen åsikt i just det sammanhanget. Men det som är viktigt i alla fungerande relationer med våra medmänniskor är att vi måste respektera allas olika åsikter. Vilket inte betyder att vi måste överta alla andras åsikter utan att helt enkelt acceptera att vi tycker olika och att vi har allas våran egen övertygelse då det gäller olika ting här i livet.

Själv har jag en stark övertygelse dvs en åsikt om flera olika saker i mitt liv. Ibland väljer jag att inget yttra, om inte åsikten är av den art att jag känner att jag måste. Ibland kan jag känna att åsikter jag har kan vara olik ngn annans men undermeningen ändå vara desamma. Tex: jag bryr mig om person 1 och har en åsikt gällande personen, en annan person 2 har och är utav en helt annan åsikt men bådas våra olika åsikter grundar sig av omtanke till person 1. Och hur man än upplever någon annans åsikt, så handlar det om att acceptera att det finns olika åsikter.

I min grundfamilj (mor, far och syskon) Har jag upptäckt att vi är väldigt olika. Vissa saker har vi gemensamt naturligtvis men på livet ser vi verkligen med helt skilda ögon. Som näst yngst och endast 1 år fyllda då jag fick ett nytt syskon förutom alla äldre syskon, har jag varit ganska tystlåten och hållit mig i bakgrunden, inte yttrat mina åsikter så högt. Jag fick helt enkelt inte den uppmärksamhet ett barn behöver i den åldern, vilket gjorde att jag drogs med  en låg självkänsla och ett dåligt självförtroende under hela min uppväxt, vilket under omständigheterna inte var ovanligt eller konstigt. Men ett livslångt arbete för att bli den jag är idag. Som förälder är det ju det minsta av barnen i familjen som behöver mest å tyvärr sitter det i, hela livet. Men för att inte irra för långt bort i sidospåret så har jag som vuxen med ökad självkänsla och tro på mig själv, oftare sagt min åsikt och står upp för min övertygelse. Detta är inte helt lätt, att förändras inom sin grundfamilj är bland det svåraste man kan göra. Man bryter mönster, helt plötsligt hävdar en helt annan åsikt än den som ”borde” vara inom ”familjen” Detta får minst sagt en hel del motstånd. Helt enkelt är åsikter/övertygelser inte alltid av den lätta sorten. Att göra andra upprörda är heller inte ngt jag tar med lätthet, och ibland sväljer jag mina åsikter trots att jag inte alltid mår bra av det. Men ibland tar jag även strid för dom, när jag verkligen tycker ngt starkt och är väldigt övertygad. Att inte mottagare blir lika övertygade får stå för deras egna åsikter/övertygelse och jag accepterar det. Vilket jag upptäckt är svårt tex i min grundfamilj, att acceptera att någon annan har en annan åsikt, utan gärna vill vara den/de som har den rätta övertygelsen/åsikten. Vilket gör det väldigt svårt emellanåt. Jag tror dock att vi alla månar om varandra på ett djupt plan, trots alla olikheter och våra olika åsikter.


”Åsikt är en människas sätt att se på någonting, till exempel:

-Min åsikt i detta är, att vi ska hissa flaggan.

Det handlar alltså om ett uttalande om vad personen ifråga (personligen) tycker. Eftersom en tyckes fråga alltid är bestående tycker man alltid någonting i alla frågor vare sig bestämt eller inte bestämt. Man kan alltså inte tycka ingenting.” ur; Wikipedia,den fria encyklopedin.

Åsikter är vägvisare. Utan dem skulle vi gå vilse i livet. citat av Hans Albrecht Moser

Det finns människor som alltid inbillar sig att man angriper dem när man säger sin åsikt. citat av Christian Morgenstern


Skaffa hund eller

Det finns otroligt många raser att välja mellan! Visst är det lätt att falla för utseendet hos en charmig terrier eller en söt spets. Men det är viktigt att verkligen ta sig tid att lära känna den ras eller de raser man har fastnat för. Börja med att fundera på vad du eller ni vill ha för egenskaper hos hunden. Ska den vara stor eller liten, lugn eller livlig, lättlärd eller lite egensinnig, envis eller villig att vara till lags och så vidare. Gå gärna till biblioteket och låna böcker, eller hitta rasbeskrivningar på internet om olika hundraser. Tänk särskilt på vad hunden är framavlad för. Många raser används inte längre till det de en gång var tänkta för, men man ska för den skull inte tro att det genetiska arvet inte finns kvar. En terrier kommer alltid att vara envis, en spets skäller gärna (vissa mer än andra!) och en vallhund kan få för sig att "valla" barn, cyklar eller bilar i brist på annat! Jag tycker att det är sorgligt, både för hunden och ägaren, när dessa egenskaper kommer som en överraskning när hunden är kanske ett år och man måste omplacera sitt husdjur. Vad är du själv för typ av person? gillar du frilufsliv, jakt, aktiviteter med din hund som agillyty, lydnad eller är utställningar det du brinner för? Vill du enbart ha en hund som sällskap, då bör du kanske avstå från jakthundarna och de med mkt arbete i kroppen. En hund bör inte vara hemma mer än 4 timmar. Det beror givetvis på hur väl tränad hunden är på att vara ensam som bestämmer hur länge en hund kan vara själv. Det här beror alltså mer på individen än på rasen. Det bör även kommenteras att de hundraser som har fått egenskapen sällskapshund under aktiviteter kan passa som endast sällskapshund. De raser som inte har fått den egenskap ikryssad fungerar givetvis som sällskapshund men bör även aktiveras på andra sätt. Lätta små hundar; Mops Phalène Volpino Italiano och medelstora; American Staffordshire
Terrier
 och Bullterrier Se länken nedan.
Blandraser; De som har blandraser hävdar ofta att dessa är friskare än renrasiga hundar. Det kan förvisso vara så. Om en ras har stora rasspecifika problem med en recessiv sjukdom (t ex ögonsjukdomen PRA) så är risken liten eller obefintlig att en blandrashund som bara är till hälften PRA-ras får åkomman. Men genetik är sällan så enkelt. Ofta blandas raser som påminner om varandra och då har de också ofta samma problem inom raserna. Då hjälper inte all korsningsavel i världen! Jag hävdar bestämt att blandraser är minst lika mycket sjuka och skadade som renrasiga hundar (och jag har stöd i försäkringsbolagens statistik för det påståendet!) På landet eller i lägenhet? Det är klart att det är roligare, eller i alla fall mindre tråkigt, för en hund att kunna gå ut och in som den vill på landet när ingen människa har tid med den, än att ligga inne i en lägenhet hela dagarna. Men har man inte större ambitioner med sin hund än så tycker jag faktiskt inte att man ska ha någon hund över huvud taget!
Jag förstår om det kan verka som om jag vill skrämma den som tänker skaffa sin första hund, men det är inte alls meningen! Det är bara det att jag tycker att det är sorgligt att så många hundar och deras ägare får en dålig start tillsammans bara för att ägaren har haft för bråttom att skaffa hund. Att välja fel hund kan bara få tråkiga konsekvenser för både hund och hundägare. Det är väldigt lätt att bli förälskad i en hund, man vill göra sitt bästa. Men att ta en hund som kanske egentligen inte passar ens egen person är att vara självisk istället för hjälpsam. Och på ngt sätt är det väl inte det vi vill vara, hunden är ju vår bästa vän.

Sveriges vanligaste hundar.
Schäfer
Golden retriever
Labrador retriever
Jämthund
Rottweiler
Cocker spaniel
Flatcoated retriever
Cavalier king charles spaniel
Engelsk springer spaniel
Tax, strävhårig normalstor
Shetland sheepdog
Drever

Länk till en bra sida; http://www.skaffahund.se/default.aspx?alfabet=a

Sällskapshund
  Ursprung: Bullterriern har sitt ursprung bland de kamphundar som fanns i England i början av förra seklet. Dessa var ofta blandningar av olika sorters terrier och bulldog. 1930 importerades den första hunden till Sverige.

Fördelar: Rasen är lämplig både för stadsliv och ett liv på landet. Fungerar väldigt bra för både barnfamiljer och ensamstående.
Webbadress till rasklubb: Svenska Bullterrierklubben


Lycka till därute.

Ljus, värme, kram & Tjingeling


Motståndskraft

För att öka immunförsvaret börja varje morgon med följande: 1 apelsin, 1 liten citron och 1 msk Mighty greens (alger på burk) kör allt i en mixer och häll upp i ett glas, blanda sedan i 1 tsk - 1 msk olivolja. detta boostar immunförsvaret, rensar levern och ger dig en vacker hy.
Att träna sig god =) Börja dagen med att le, då du tittar dig själv i spegeln på morgonen, stäng av din inre kritiska röst som finns där innuti huvudet. Och säg några vänliga ord till dig själv. På detta sätt höjer du ribban för en bra dag. Ta initiativet till att prata med en person som du inte pratat med förr, på jobbet, i skolan eller kursen vart än du nu är. Det kan förvåna dig över att ni kanske har ngt gemensamt, en komplimang är alltid ett trevligt sätt att närma sig ngn. Byt ämne då dina vänner, kompisar, arb kamrater el dyl börjar skvallra. våga vara den som inte hänger på utan stå upp för att du inte tolererar förtal mm. Bli en god lyssnare. Ge en annan person din fulla uppmärksamhet och koncentration, du kan lära dig massor genom att vara närvarande. Börja att skriva en tacksamhetsbok eller glädjerapport. Ta en stund varje dag/kväll och tänk igenom din dag, skriv ned sånt som gjort dig glad och som du känner dig tacksam över. Stäng automatpiloten inom dig; Gå en sväng, kanske i skogen eller iaf ute i naturen och ta dig en funderare hur du vill ha det i ditt liv, vilka karaktärsdrag vill du utveckla? Hur vill du bemöta andra människor och hur vill du att dom ska bemöta dig? Hur vill du bidra till att skapa en kärleksfullare, tryggare tillvaro för dig och människor omkring dig? Sist, prova att göra en meditation, en guidad meditation efter en cd eller i en klass. Fördjupa dig själv och titta in i ditt inre, finn kärleken till dig själv och var tacksam över var dag du får.
Dagen idag startade med huvudvärk som höll i sig fram till 16.00 innan den släppte. Vi åt lite rester och jag lagade sen köttfärsbiffar, potatis och brunsås till gubben. Blev tre matbackar, vilket han uppskattar, gott att få till lunch. Idag har jag även gett gubben en rygg och benmassage då han var öm och fått lite träningsvärk efter gårdagens skoterfärd och takskottning. Imorgon ska jag promenera in till samhället och gå på AF där jag ska skriva på ett papper så jag får bensinpengar till Luleå då jag ska på en arbtesträff.
Svärfar har varit förbi och druckigt en kopp kaffe med en pepparkaka, då jag för tillfället håller in med bak å dyl, fick det bli det som fanns hemma. Dagen har varit ok, lite snö har fallit och temperaturen har legat på ca -9-10 grader. Nu snart dags att sätta sig och titta på solsidan.

Ljus, värme, Kram & TjingelingNaturen vid stugan bara...

En solig lördag

Idag lördag väckte mig Mango 06.24 suck, men kunde dock somna om. Men en timme senare började Chanti jama, å då går det inte att sova. Så 08.50 gav jag upp och släpade mig upp ur sängen. Men det var faktiskt helt ok, för jag skulle hinna yoga innan jag skulle väcka gubben kl. 10.00. Så jag gav kissarna mat och sen gjorde jag mig kokt vatten, tände ljusen i yogarummet och satte igång. Gick bara bra idag, hann ligga 20 min på spikmattan också då jag lyssnade på en cd meditation innan jag avslutade mitt pass. Väckte sen gubben, som faktiskt redan var vaken, bryggde honom kaffe som den snälla sambo jag är. Gjorde te till mig och åt lite frukost, som idag bestod av 1½ dl fil, ½ dl blåbär/hallon och allbran flingor. Vi gjorde oss klara för att åka ut till stugan. Vi körde bil till gubbens jobb, där skulle vi ta skotrarna, och gick till förrådet där dom brukar stå. Men icke en skoter inom synhåll, vi gick till ett annat större förråd en bit bort, men inte där heller. Gubben säger, -å inget spår av släpvagnen heller?? Vi står där och ser oss omkring, då ser plötsligt gubben utbrister –där står det ju, mellan två förråd/garage där dom inte brukar ha släpet. Men vi går dit och öppnar släpet å mkt riktigt där inne står båda skotrarna. Vi drar ut släpet och kör ner skotrarna, ställer tillbaka släpet och jag sätter skoterhjälmen över huvudet och vi drar iväg. Vi kör till stugan och gubben hämtar en raka att skrapa ner snö från tak med, och börjar göra så. Själv gör jag nya spår så jag kan ta mig ner till vår eldtunna där jag så småningom får upp eld. Efter ca en halvtimme är det glöd och vi grillar oss varsin korv, vilket smakar ljuvligt ute i den härliga luften, solen skiner och det är ca -12 grader. Vi är ute ca tre timmar innan vi kör tillbaka till gubbens jobb, där vi ska lämna skotrarna och bada bastu. Vilket var otroligt skönt då vi båda hunnit bli lite frusna. Sen hemåt och jag undrar om gubben är sugen på pizza, vilket han är. Vi beställer pizza och jag åker iväg å hämtar dom. Duktig som jag är äter jag upp ¼ del av pizzan och sparar resten. Vill ju inte förstöra två veckors bra mat & motion. Ikväll blir det bara att slappa framför tv:n
Igår skottade jag snö och gjorde min yoga, hade tänkt hinna ut å gå medans det var ljust, men det hann jag tyvärr inte. Jag tonade iaf håret som tappat all sin lyster. Igår åt vi Wok till middag och jag åt lite popcorn på kvällen (fredagsmys)

 

Lite bilder från vår fina dag…

vår underbara skog


vid stugan

Dagens brasaVägen hemåt...e sååå vackert

Skotrarna...

 

Ljus, värme, kram och Tjingeling


jobbsök, fixa cv dag

Idag har jag mest suttit framför datorn, sökt jobb, filat och skickat personliga brev och ändrat detaljer på min cv. Samt att jag skrivit ut dom för att ta med till Luleå nästa vecka. Himla effektivt av mig, för förr hade jag suttit i sista minuten och varit stressad och sen fått lätt ångest över hur det blir. Jag är både sorgsen å glad för tillfället, känslorna är lite huller om buller och förändringarna vilar bakom nästa knut. Livets mening är inte alltid så lätt att förstå sig på. Vi kan ju inte heller förändra ngn annan, vilket kanske är tur, men ibland önskar jag att man kunde påverka mer. Att inse att saker & ting inte enbart kan vara som dom är och sticka huvudet i sanden är ingen lösning, det är en flykt och man tar inte sitt ansvar. Att ta ansvar är inte alltid roligt eller lätt, det krävs jobb. Ibland kan förståss det jobbet vara otroligt tungt och man drar sig för att våga gå in och ändra för att få förändring. Jag försöker ta mitt ansvar gentemot mig själv, borde vara hur lätt som helst men det är det dock inte. Jag känner mig kluven över ett beslut, men vet att jag tyvärr måste genomföra det. Allt känns segt och jag känner mig paralyserad stundvis, försöker väl att fungera trots att det är läkage i balansen.
Idag har jag yogat, ett kortare pass då jag inte fann ngn inspiration. Har inte kunnat gå ut & gå på flera dagar då det är så kallt ute, vilket är enormt frustrerande när jag älskar att gå ut och gå, få känna frisk luft i lungorna och kylan mot kinderna. Nä, nu får det komma varmare väder! Basta. Vi har planerat att åka till stugan i helgen, köra dit med skotrarna från gubbens jobb och efteråt ta oss en bastu. Känns roligt och jag längtar.

Ljus, värme, Kram & Tjingelingmitt burriga älsklingsmonster

somnat på skrivbordet zzzzzzzzzzzz

Mango e för go...visst


upplevelser från andra

"Yoga är ett slags frikoppling från den verklighet som ofta går på full gas, men utan att man för den skull hamnar på efterkälken."  Linda Ljungström, Om yoga

Min egen upplevelse av yogan har verkligen varit utöver förväntan! Både fysiskt och psykiskt. Framförallt den emotionella/psykiska upplevelsen har gett mig otroligt mycket. Ann Johansson, Om yoga

Yogan ger mig lugn, tänjer på ömma muskler. Jag mår bra av yogan. Saknar yoga när det är uppehåll. Ylva Frank, Om yoga

Första gången yoga för mig. Förvånad över att yogan fick mig att känna mig så avslappnad och lugn. Kundaliniyogan hade Bra och Tydliga övningar, lätt att hänga med. Celina Mattsson, Om yoga 

För egen del har yogan gett mig tydligare focus, kärlek till livet, hjälpt mig att må bättre i kropp och själ, är smidiage, mer harmonisk, lugnare och tycker mer om mig själv. Eva (yoginiseva) Om yoga
________________________________________________________________________________________________

"KUNDALINIYOGA
VETENSKAPEN AV MEDVETANDET
När vi praktiserar kundaliniyoga, konfronterar vi mellanrummet mellan vårt undermedvetande och vår personlighet.
Vi lär oss att förstärka;
• Vårt körtelsystem därmed bygga upp vårt immunförvar.
Nervsystemet som förstärker kroppen fyller oss med energi och       bevarar kroppen.
• Öppnar våra hjärtan till ödmjukhet och kärlek.
• Balanserar vårt mentala till total sinnesro och större intuition.
Hitta tillbaks till vår flexibilitet, så att vi kan dansa igenom livets olika polariteter."

Hämtat hos; http://kundaliniyogastockholm.com/Kundalini_Yoga_Stockholm_OmYoga.html


Gå ner i vikt övningar

Har gått å blivit förkyld, och det är runt 2½ år sen jag sist var förkyld. Men ibland kanske man verkligen behöver få ut lite baciller! Kan vara att jag kör hårt med kroppen, nyttig mat och yogar dagligen igen samt att jag tränar, antingen med DVD-fitness eller ut å går med mina stavar. Idag är det dock inget stavgångsväder då tempen är på -24, är lite kallt då jag är förkyld att gå ut & gå mig svettig i den temperaturen. Det började med ont i halsen som varade runt en vecka, jag var/är trött samt fick lite yrsel, sen började jag nysa i förrgår, & då satte näsan igång att rinna som en kran =( men jag kör på med min yoga, tar det dock aningen lugnare. Inatt hade jag sån träningsvärk/ledvärk pga att jag inte tog det lugnt måndag & tisdag så det är nog bäst att lyssna på kroppens signaler. Så idag låg jag länge, steg inte upp förrän 09.30 och då var Chanti tjurig =) tyckte livet var lite trist då jag låg så länge och inte steg upp och lekte med henne. Men kom mig till slut upp trots en mkt tung kropp idag, gav dom små liven sin mat och värmde vatten. Gubben ringde och vi bestämde att han skulle komma hem å äta. Så jag letade fram korvstroganoff i frysen till honom innan jag gick in på mitt yoga rum och gjorde dagens yoga. Gubben kom och jag åt brunch & han sin Lunch =) Själv åt jag då fil med bär, en grov macka med ägg, avocado, sallad, gurka och några kvarvarande räkor. mums. igår gick dagen oxå bara bra, med rester till lunch av korv/grönsakspytt, sallad och till middag ungsbakad lax med pot.mos, rårivna morötter & majs. träning; yoga 60 min och 15 min fat burning med dvd skivan. Men hade redan träningsvärk från iförrgår, så det känns. Vilket naturligtvis är bra, då bränner det väl kalorier oxå. I slutet av månaden ska jag till Luleå på jobbsökarträff, och hoppas att jag kan få sova över där en natt el två då systersonen Johnny fyller 30 år. Vet inte hur jag ska klara mig utan Chanti dock =) min pärla. Men det ska väl gå det med. Min vän Maria ringde idag då gubben var hemma på lunch, då ville hon inte störa så hon lovade ringa mig imorgon igen, ser fram emot detta. kanske tar en behandling då jag ändå ska till Luleå? Får se vad hon har för möjligheter. Nu lite hempyssel, hänga tvätt, plocka disk från diskmarskinen och ev. byta lite gardiner.

Ljus, värme Kram & Tjingeling från Mig.
Var rädda om er!

Rubriken; Här kommer två övningar som kan hjälpa dig att tappa kilo.

Grodan: Sjunk ner på huk på trampdynorna med knäna brett isär och hälarna tryckta mot varandra ovanför golvet rakt under baken. Fingertopparna i golvet mellan knäna, tätt intill kroppen. Ryggen rak och huvudet rakt upp. Andas in, räta ut benen och sänk ner huvudet, utan att sätta hälarna ända ner i golvet. Andas ut och sjunk ner på huk igen. Armbågarna är hela tiden raka och sträckta. 26 gånger upp och ner.
Stärker benmusklerna, sätter fart på cirkulationen, stimulerar den sexuella energin i andra chakrat och stärker hjärtat.
 
Övning Nr 2. Eldandas

Enligt den yogiska filosofin så föds vi alla med ett visst antal andetag till vårt förfogande innan det är dags att vandra vidare. Eldandning som är en serie korta snabba andetag, utan paus emellan, slösar inte på dessa utan de räknas som ett andetag från början till slut. Eldandningen utgår från den nedre delen av lungan, det är magen som ska röra sig. Samma mäng luft som går ut ska in. Det lättaste är att andas ut genom att kraftigt pumpa in magen och sedan slappna av med magen och låta samma mängd luft koppa tillbaka. Eldandning renar, enligt den yogiska filosofin, och syresätter blodet. Gör ingen eldandning vid menstruation eller om du är gravid.

Vid inandning:

Slappna av i magen, så att den kan utvidgas som vid djupandning.

Vid utandning:
Tryck ut luften genom att pressa navelpunkten och magen mot ryggraden. Bröstet förblir avslappnat.

Du kan från början känna att det är svårt att få till den snabba andninge, men prova sträck ut tungan och flåsa likt en hund, men observera att andningen ska vara nere i nedre delan av magen och får inte förväxlas med att hyperventilera. Andningen ska kännas i navelområdet, men vara lätt och avslappnad.
I början när du praktiserar eldandning kan du uppleva att du får betoning på endera ut- eller inandning. Men med träning kommer du att hitta rätt balans i andningen. Eldandning ska utföras med stängd mun om inte annat anges. Du bör lära dig att behärska denna mycket kraftfulla form av andning långsamt och metodiskt, eftersom den ofta utlöser direkta avgiftningssymptom i kroppen. Om du känner tillfällig yrsel eller illamående när du utför andningen: slappna av och sluta med eldandningen för att ge gifterna en chans att filtrera ut.


Magen håller du levde genom navelcentret och nu så kombinerar du naveln med andetaget, andningen.
5-10 min eldandning är allt du behöver......sägs stärka och rena dina lungor. Man blir pigg och ung och håller hälsan i kropp och själ.

Lycka till!


The day starts now

Idag... ofta börjar jag med detta, men å andra sidan måste ju dagen starta, så ja, idag var jag trött, snozade väckaren å låg till 08.45 så nu blir hela mitt schema förskjutet. Chanti var galet kelig idag på morgonen, hon ville promt slicka mig på fingrarna å höll i min hand =) Det är väl ngn typ av snuttereflexer som ändå alltid finns kvar, trots att hon var 12 veckor då jag hämtade henne. Tussan min förra kisse, hon var nog bara 7 veckor då vi hittade henne & hennes syskon övergivna av sin mamma, som kanske blivit skadad, överkörd el dyl. Men Tussan snuttade på en speciell kudde som hade en liten knapp. Hon nötte ut den kudden =) Ja, dom har alla sina egenheter dom små liven. Dom fick mat då jag steg upp, sen ringde gubben? Han var ensam på kontoret å pratsjuk =) dvs. ville inget speciellt. sen gick jag och yogade, tog 75 min idag (1 tim + 15 min) Gubben kom hem och åt Lunch med mig kl. 11.00 och åkte vid 11.45 igen. Själv satte jag mig vid datorn och kollade lite på utbildningar, just nu till SPA terapeut, för jag har sökt arbete som massör på en SPA anläggning. Jag hoppas så att jag får det. Men det är i Luleå, så då måste jag å gubben bli särbo, snyft. Men jag behöver få jobb nu, har varit utan i 1,5 år vilket aldrig hänt förr. Jag blir asocial och deprimerad. Nä vänner å alla som kikar in, nu ska jag ut och gå stavgång 45 min. Idag har vi -11 grader, vilket är jättebra väder att vara ute och gå i.
Dagens Lunch var paj; gjord på fullkorns dinkelmjöl, grönsaker, kyckling och täckt med turkiskyougurt och riven lättost. gott, sallad till (middagsrester från igår)

Have a nice day...

Ljus, värme, kram & Tjingeling

Älskar denna sång;

Gabriellas sång med Helen Sjöholm. http://www.youtube.com/watch?v=ridUqEFixQ0&feature=related

Header

Vill jättegärna byta header här på min sida, så jag väntar med spänning på detta Vickan =)
Jag önskar att jag själv hade kunskapen att ändra och fixa, men tyvärr är jag inte insatt i detta. Ngn som vet hur jag kan lära mig detta? En del har så jättefina sidor och jag blir så avundsjuk, vill oxå ha... nu.
tex; Om jag fick det rosa på min bloggsida att bli vinrött istället, och en personlig header, skulle göra mig riktigt glad. Men, jag har ju slängt ut önskan, så Vickan min söta, goa, underbara brorsdotter sak fixa en till mig. pilutta er!

Vickan skrev; "Tänk till innan du säger något för du måste kunna visa det lika mycket." Så sant så. Många människor använder ord utan att tänka sig för hur innehållet tolkas av den som är mottagare. Man ska vara försiktig att använda ord om man inte menar det man säger. Tyvärr är det vanligt, ord,ord och ord utan innehåll och mening.
 
 
Ord, ord ,ord med djup mening och innehåll är mer uppskattat och ord med handling som visar ordets innebörd är det allra bästa. Behandla andra som du själv vill bli behandlad är ett mkt bra ordspråk. Om alla tänkte till först, skulle det spara många sår i själen hos andra. Var dig själv nära, ge av dig själv och du ska få dubbelt åter, går väl båda vägarna? slut på djupet.

Ljus, värme, Kram & tjingeling

 

en ordinär söndag

Söndag, och jag vaknade runt 08, men låg kvar å drog mig till 09.00 sen steg jag upp med kissarna som vanligt. Gav dom mat sen koka vatten till mig själv och tända ljusen i yoga rummet. Ni vet väl att det är mysigt att yoga, därför känns det extra trevligt att få ha lite levande ljus och ngn härligt soft doft i rummet. Jag satte igång att yoga och det gick utmärkt idag, så egentligen borde jag lägga på ngn minut då jag är pigg, för alla dagar är ju inte desamma. slappnade av och låg på spikmattan 15 min innan jag mediterade 20 min. avslutade och då steg gubben upp. idag var det bara -10 utanför fönstert, men snön har fallit under natten, så vi insåg att vi behövde skotta snö idag. Jag åt frukost, följer mitt schema och idag blev det lite brunch. fil, musli, lite bär, 2 mackor, 1 ägg. skulle även haft med en frukt, men jag orkade inte den oxå, så det får jag ta sen. Vi gick ut & skottade snö och sen tog jag stavarna och traskade iväg på en 45 min promenad. Fint väder att gå idag, lite blåsigt vid hornavan, där det är lite mer öppet. kom hem & försökte få med gubben ut en sväng, men icke. Han totalvägrade. Så jag skrev en matlista och for på konsum & handlade lite, där träffade jag gubbens dotter T som jobbat en stund. Hon fick veta att bror K var här och blev lite tjurig på honom att han inte hört av sig. Men jag sa att det var bara att messa honom och nu kom K hit, så T & pojkvän ska visst komma en stund till oss. Lagade mat, idag blev det kycklingpaj, vilket vart jättegott, till detta en grönsallad. känns riktigt bra att leva nytt liv, men har lite huvudvärk, antagligen av sockerförlusten =) vilket är bra att bli av med. Har sökt jobb i Luleå som massör, jag hoppas att jag får jobbet för det hade varit underbart att få jobba igen.

Ljus, värme, Kram & Tjingeling.

Då jag letade bilder till 30 åringarna, hittade jag en bild på min otroligt fina son, som liten. Var tvungen att censurea lite, ingen vill väl visa sig neck på internet.

Här e min älskling, hur stor han än blir.


Sonen 1½ år

flåt sonen... kunde inte låta bli.

Nu e det Lördá

Veckan har gått och jag har varit trött av ngn anledning. Tog sovmorgon idag ända till 09.20 då Chanti lyckades sparka ner en ljusstake som stod på byrån hon valt att ligga på, vart väl trångt och vips for den över kanten. Å då fick hon ju upp mig =) smart katt jag har. Maten går riktigt bra, förutom att jag får stuva om lite då vi haft så kallt att man inte gärna vill ut och handla. tempen de senaste tre dagarna har legat på 27-31 grader kallt. Så tyvärr har jag inte varit ut å gått fredag å lördag, då det är för kallt då tempen är över -27 grader. Yogan har däremot gått väldigt bra, och chanti är gärna med och runt i kring mig då jag yogar. Inte alltid lätt att hålla fokus. Torsdag hade vi besök av gubbens Chef/kompis och hans sambo och deras 1 åriga son Emrik, ja, han heter så. Han är dock jätte söt och oftast glad, men väldigt överbeskyddad då båda föräldrarna är extremt oroliga av sin natur. Jag gav honom en pepparkaka, hans först hårda kaka i livet. Tack å lov att det gick bra, å inget fastnade i halsen. Min Systerson J fyllde 30 år i torsdags, lämnar en lite bild på honom (dock inte nytagen) skickat honom ett kort och vi har skramlat pengar till ett presentkort på Gallerix, för att han behöver en stor ram till en fin tavla han har.
I helgen är gubbens älsta son med hund i Arjeplog. Han sover hos sin far-far då Chanti & Mango inte är så förtjust i vovvar. Sen är det ju så med valpar, dom är glada med hela kroppen och vill leka. Vilket inte alltid uppskattas av kissar, även om chanti var nyfiken så vart han för närgången igår då dom kom över så vovven Rejjo fick sig ett litet möte med chantis tass & klo och fick sig en rispa på sin nos, aj,aj tyckte han. Men det gick bra, men han höll sig på avstånd från Chanti resten av tiden. Chanti morrade & reste ragg så fort han kom för nära.
den 30/1 fyller även systerson nr 2, 30 år. Kanske åker vi till Luleå och grattar honom.
Trevlig helg till er alla!

Ljus, värme, kram & Tjingeling30 års killen =) mr. J

vardag,yoga & mat

Idag steg jag upp 08.15 skulle på AF kl.10.00 och för att hinna yoga blev det att stiga upp. Igår var det oxå bra på tv:n så jag tittade till 23.30 innan jag fimpade tv burken i sovrummet. Gubben åkte som vanligt 06.20 och jag fick min morgonpuss. Pratade sen med honom vid lunch tid, då hade dom varit med om en olycka med en ren som dom kört på, på väg mot zedva. Dom ringde polisen och polisen kontaktade renägaren. Gubben & han som körde, stannade bilen och gick ut & letade, men hittade inte igen renen som antagligen tagit sig in i skogen. Bilens front var dock ordentligt demolerad, så renen borde vara skadad. men renägare & polis skulle ut och leta, så den slapp lida. idag blev det frukost; fil, flingor + 1 kopp grönt te. promenerade till AF och sen hem. Åt fisksoppa till lunch som blev över sen igår, gott! Jag har packat ner alla julsaker, så nu är ordningen återställd igen. gubben ska packa ner julgranen, som vet hur den ska packas.
igår syndade jag, =( men antar att detta beror på att jag missade frukost samt var dålig på mellanmålet under dagen. syndade med att äta 4 fullkornskex med ost på till teet på kvällen. fy mig! Det är faktiskt inte helt lätt detta med att äta mellanmål å dyl. är inte van att äta så ofta, men förstår att det är poängen om jag ska nå målet att gå ner 10 kilo i vikt innan sommaren. regelbundna mattider och motion. under mån-tisd hann jag heller inte motionera utifrån det schema jag har, men idag ser det ut att finnas mer tid att följa detta. Jag tar en dag i taget, inte annat att göra.
Yogan idag; kändes ngt bättre än igår, men har lite ont i ryggen. Men hur jag än känner då jag börjar känns det alltid betydlligt bättre då den är gjord. Får ett sånt skönt lugn i mitt sinne. Idag när jag kom på AF sa min handläggare att hon är sjukskriven för rygg, nacke och att hon hade ett diskbrock som spökade. Jag berättade lite om yoga för henne, och hon verkade riktigt intresserad. Sa att hon kanske skulle ragga ihop folk som är intresserade, så kunde jag ta mig an Å hålla lite yoga på deras jobb. Ja, man vet ju aldrig.. bara att hålla tummarna att folk börjar vakna.

Ljus, värme, Kram & tjingeling

Tallriksmodellen är inte helt fel!Tänk dig att du delar in tallriken i tre delar. På en del (½:a) lägger du grönsaker, rotfrukter eller frukt, på en del (1/4 del)  lägger du kolhydratrika livsmedel som potatis, pasta, ris eller bröd och på den sista delen proteinrika livsmedel som fisk, kött eller ägg. Delen med kött, fisk eller ägg ska täcka ca 1/4 av tallriken. Modellen hjälper till att visa proportionerna mellan livsmedlen, men säger inget om mängden energi eller fetthalt i måltiden. Även när man använder tallriksmodellen måste man alltså tänka på råvarans fetthalt, matlagningsmetod samt tillbehör till måltiden.

 

Grönsaker och rotfrukter kan ätas i valfri mängd på grund av sitt låga energiinnehåll.
Ris, pasta, potatis, gryn och/eller bröd kan varieras i mängd beroende på om du behöver extra mycket energi eller ej.
Kött- fisk- eller äggportionen behöver inte vara stor. Torkade baljväxter är ett alternativ för kött, fisk eller ägg.
Vatten är alltid en bra måltidsdryck.

dag 2 på nya livet

Somnade sent igår, då jag låg & kikade på en film till 00.30 Därför var jag trött på morgonen, gubben gav mig en morgonpuss innan han for, å jag somnade om. Chanti tycker dock inte om då man sover länge, så hon jamade upp mig vid 09.00 men kände mig otroligt seg och tung i huvudet. Blev inte frukost idag, utan enbart varmvatten och sen te. yogade och åt lunch runt 13.00 idag blev det 2 kyckling sticks, qinoasallad och 1 tunnbrödsmacka, vatten. efter lunchen gick jag ut på stavgång 45 min. idag är det -13 och riktigt bra väder att gå i. kom hem och hämtade in kartongerna för att stoppa undan julsakerna. ja, det e ju inte förrän imorrn det är 20 dag knut, så jag e inte sen. Men ska bli skönt att få bort allt.
Yogan kändes tung idag, vilket det kan göra emellanåt. Men beror oftast på dagsformen, och idag var jag seg. Har även suttit och gjort en ny hemsida, då zoomin ska lägga ner sin gratis sida, men man kan stanna & betala iof. får se vad jag beslutar mig för. Annars är det gratissidan n.nu som gäller.
Näpp, nu har jag inte tid att sitta här, julsakerna ska bort.

ljus, värme, kram & tjingeling

En nystart 2011

Detta ska jag göra:

 • Rask promenad minst 45 min varje dag
 • Dricka minst 2 liter vatten/dag
 • Dricka grönt te
 • Äta mycket färska frukter, bär och grönsaker varje dag
 • Undvika snabba kolhydrater
 • Yoga 1-1½ tim dagligen
 • Äta på regelbundna tider, frukost, mellanmål, lunch, mellanmål, middag samt kvällsmellis för att undvika ev. sug efter socker
  Några av de bra produkterna som jag kan använda mig utav:
 • Kolhydrater: quinoa, fullkornsris, fullkornsprodukter, hirs, potatis och rotsaker, fullkornsbröd
 • Proteiner: kalkon, kyckling, fisk, sojaprodukter, corn och skaldjur
 • Fetter: ekologiskt smör och kallpressade oljor

Dagen började med att gubben åkte till jobbet, full rulle i huset kl. 06.10 Han gav mig en morgonpuss och åkte vid 06.25 Chanti är som en vallhund, hon blir stormtokig då ngn av oss åker iväg, så hon jamade mkt högljudt efter husse och ville inte acceptera att han åkte iväg. Hon sprang mellan dörren och fönstret för att kolla. Dock lugnade hon sig efter så där 5 min och kom in till mig och kelade. Ibland blir hon lite "tokig" i mina händer & vill slicka på fingrarna, ungefär som ett "snuttande" skulle jag tro. Men efter allt ståhej kunde jag inte somna om så jag klev upp, gav chanti & Mango bara en liiiten påfyllning av mat, då husse redan gett dom. Men rutinerna att dom ska få mat av mig sitter där, så dom ger sig inte förrän dom fått en klick även av matte. Sen var det yogadags. Jag har ju lovat att jag ska utveckla lite mer om yogapassen jag kör, så här får ni ett smakprov.

Yoga; Idag startade jag yoga för Rotchakrat som står för den fysiska, materiella världen, den fysiska kroppen och den har med våra basala behov att göra: Viljan till överlevnad, tak över huvudet, mat, trygghet och värme.
Med rotchakrat i balans är du grundad och har god jordför-bindelse. Du är trygg, känner dig väl till mods, trivs med din kropp. Vid obalans kan livet kännas tungt, du kan känna otrygghet och rädsla. Du blir fixerad vid det materiella, alternativt är helt ointresserad av det fysiska planet. Dålig fysisk och psykisk motståndskraft är andra kännetecken på obalans.
Detta pass jobbar med rotchakrat och balanserar upp detta. (40 dagar) Var noga med att sitta rak i ryggen, andas rätt och undvik eldandning vid mens el graviditet. Då andas man långa djupa andetag istället.
Övningar; vila mellan övningarna på rygg ca 1½ min
Eldandning med armarna upp i 60 graders vinkel, rak rygg & nacke, sitt i lätt meditationställning. 1-3 min.
Kråkan; sitt på huk, med fotsulorna i golvet, rak ryggrad och tårna så rakt fram du kan. armarna viras om knäna och händerna knäppta. eldandas 1-3 min
Kobran; Rulla över på mage, sätt händerna i golvet brevid axlarna, spänn skinkan och res dig försiktigt upp i ställningen, bäckenet kvar i golvet och axlarna ska slappna av. Vik huvudet bakåt. Andas in och kom upp i plattformen, du lyfter upp rumpan/bäckenet så kroppen blir rak linje, tårna i mattan och armarna raka. andas ut och kom ner i kobran igen, fortsätt så i 1-3 min. tänk på andningen och slappna av i axlarna då du är i kobran.
Kamelen; sätt dig upp på knäna, sätt händerna på hälarna, skjut fram höften uppåt-framåt, huvudet bakåt och eldandas 1-3 min. Är det för tufft att stå så kan du ställa dig upp på knäna, sätta händerna på höfterna/ländryggen och luta så långt bak du förmår, låt huvudet vara bakåt, eldandas i 1-3 min.
Framåtsträck: sitt upp med benen särade så mkt du kan, ta tag i tårna eller så långt du når på vardera fot och fäll överkroppen framåt mellan benen så långt du når och kan. Andas in & kom upp lite, andas ut och fäll framåt, fortsätt 1-3 min.
Framåtsträck med benen ihop; sitt upprätt, benen sträckta framför dig, andas in och sträck upp armarna över huvudet, andas ut och fäll fram i höften med ryggen rak och ta tag i tårna eller så långt du når. Benen ska vara raka med knävecken i golvet. slappna av och andas långa djupa andetag 1-3 min. rulla försiktigt upp och så är det dags att vila en stund. 10 min med musik av kundaliniyoga mantran eller bara tyst gå in i dig själv och låt övningar integreas i kroppen. du kan tänka Sat vid inandning och Nam vid utandningen, för att inte sinnet och tankarna ska åka iväg allt för långt bort från nuet.
Meditation; Andningsmeditation

Om du provar på yogan, så gör du det utifrån ditt egna ansvar. jag delar endast med mig av yogan för att jag vet att den är positiv för mig. Har du problem, är sjuk eller äter medicin bör du alltid rådfråga din läkare innan du provar på ngt nytt. Vill du ha mer info, bilder el dyl får du höra av dig kanske vi kan ordna ngt. Så Lycka till!KRÅKAN


Ljus, värme, Kram & TjingelingSee for yourself

Morrn! Idag är jag trött, för jag har sovit väldigt dåligt inatt och vaknat flera ggr, samt att det var mkt svårt att somna igår kväll. Tiden tickade iväg mot två snåret och sen känns det mest som en slummer istället för en god natts sömn. Chanti är min eviga väckarklocka, så hon började ljuda vid åtta, men försökte klia henne och få henne att sova en stund till. Runt nio la jag ner försöken, för hon gav sig inte. Steg upp å gav dom mat, Mango gick ut en stund. Idag snöar det och är -9 grader, så ingen kyla att klaga på.

Lite yoga info så här innan jag startar upp mitt pass imorgon:Kundalini Yoga – kallas även Medvetenhetens Yoga. Vad är yoga? Fysisk träning, avslappning, mental träning, eller något mycket mer?

Yoga är till sitt ursprung en andlig skolning. En skolning som ger oss verktyg att söka på djupet inom oss själva för att nå det som är vårt ursprungliga jag, vårt autentiska jag, det inom oss som ligger bortom vanor och mönster, vårt obegränsade jag. Ordet Yoga betyder länka samman, förena. Vad vi förenar är kropp, själ och ande och vi skapar därigenom en förnyad och fördjupad relation till oss själv, baserad på verklig själkännedom, respekt och acceptans. När vi utövar Kundaliniyoga når vi ett tillstånd av Shunia - inre stillhet där allt får finnas, ses och mötas. I och med att vår relation till oss själva fördjupas och balanseras faller även våra yttre relationer på plats. Kundaliniyoga öppnar dörrarna till att komma Hem. 

Kundaliniyoga är en mycket kraftfull form av yoga som kom till väst i slutet av 1960-talet. Samtidigt kan alla (tränad som otränad) använda denna yoga form för att stärka sin hälsa, livskraft och självkännedom. Kundaliniyoga är en kombination av olika ställningar, fysiska övningar, medveten andning, koncentrationstekniker och mantra.
Den är fysisk men det fysiska är bara en del av yogan. Om en smidig och vältränad kropp vore allt yogan handlade om skulle gymnaster och clowner vara de största yogisarna. KROPPSMEDVETENHET En av våra stora utmaningar i dag är att ”komma ner” i vår kropp som den är, med eller utan fel och brister. I kundaliniyoga strävar man efter att hela tiden behålla sin uppmärksamhet i kroppen. Koncentrationen är en del av kundaliniyogan. Strävan efter total närvaro går som en röd tråd genom yogan. Då man utövar kundaliniyoga har man slutna ögon hela tiden. Uppmärksamheten är riktad inåt på kropp och sinne. Detta ökar förmågan att lyssna på kroppens signaler och förmågan att vara närvarande i nuet.
Imorgon startar jag upp ett yogapass för Rotchakrat, vår nedre del av kroppen där grundfamilj och tryggheten sitter.

”Do not blindly believe what others say, not even the Buddha. See for yourself what brings contentment, clarity and peace. That is the path for you to follow.”
Jack Kornfiled.
Monster lördá

=) Hallo alla monster diggare, ja...jag älskar monster (å power) drycken, men...från och med måndag är det slut drucket denna söta dryck för åteminstone de närmaste 3 månaderna.

 

Det har jag lovat mig själv, å er nu då. Monster är som ni vet en energidryck, för att pigga upp när man känner sig trött å slut. Men med massor av träning och god mat som innehåller gott om vitaminer mm ska jag ju inte behöva denna energidryck, som tyvärr oxå är på tok för söt.

 

Idag steg jag upp efter att Chanti mjauade jätte högt aldeles brevid mig i sängen, satte mig kapprakt upp å förvirrat letade henne på golvet, byrån å i sängen, å så satt hon på nattugsbordet... därav det höga mjauet =) Hon satt jättenära, men i mitt sömndruckna uppvaknade såg jag henne inte först. Iaf steg jag upp å gav missarna mat. gjorde min yoga och en meditation. sen satte jag mig vid datorn å tittade runt lite.

 

gubben vaknade vid 11.20 och när han gnuggat gruset ur ögonen, druckit sitt morgonkaffe klädde vi oss och for till hans jobb. Där lånade vi var sin skoter å så körde vi därifrån till stugan för att köra upp säsongens skoterspår. det var härligt att komma ut och det är nästan 3 år sen jag själv fick köra skoter.

Förra året då vi gjorde spår var ju min son R här, å han var ju så körsugen att jag hade inte hjärta att säga att jag skulle köra, så han fick göra det då. Men idag körde jag, å det var jättekul, snön var mjuk men det var ändå lätt att swicha fram genom ospårad snö. vi körde några varv fram och åter för att packa ner snön. Men det känns i kroppen att man fått jobba, så jag lär nog få träningsvärk =) men det gör då ingenting, för det var så roligt.

 

Igår var vi på Harrys och åt, inte mkt folk men otroligt god mat. Jag åt en röding på planka med mos och en

citrussallad, mums. så jag ger Haryys 4 stjärnor av 5 möjliga. Och jag kan påstå att jag är en mkt kräsen kund, så dom hade verkligen lyckats. Det blev en nota på strax över 800 kr för svärfar som bjöd oss på detta. Gubben å svärfar åt var sin entrecote och var oxå mkt nöjda =) vi var hemma igen vid 19.30 och kvällen fortsatte framför tv:n. La mig runt 22.30 med huvudvärk, som tack och lov var borta imorse då jag vaknade. Ikväll händer det inte mkt mer än en ny tv kväll. ska hänga upp tvätten först.

 

Har köpt mig en beg. Ipod av min vän Lena, som kommer nästa vecka. Den är fulladdad med yogamusik samt en del ljudböcker. Jättespännande, väntar & längtar. här e en bild på en likadan.

IPOD -08 modell

Samma skotrar, men iår körde jag den röda (här kör sonen 2010)

Ljus, värme Kram & Tjingeling


Röd 13

Idag är det då en röd dag igen, trettondagen till ära. 6:e jan är Trettondedag jul och firas för att minnas de tre vise männen som kom till jesus med rökelse, guld och myrra.  Den spanska traditionen heter dagen El dia de los Reyes magos, de tre vise männens dag, och firas den 6 januari. Den 5 januari ställer barnen ut sina gamla skor på fönsterblecket och när de vaknar morgonen därpå ligger där julklappar i stället. SÅ, julafton är egentligen den 5 januari, det var ju då de vise männen kom och det är då vi borde ge varandra julklappar. I den första kyrkokalendern räknades trettondag jul som Jesu födelse?!  Men redan på 300-talet flyttades Jesu födelse till 24e eller 25e december. HUR kan man flytta en födelsedag?
Så på trettondagen firades istället som ett minne av Kristi dop, vilket fortfarande förekommer i vissa länder. I Sverige väntar vi dock till första söndagen efter trettondagen, och låter trettondag jul stå för Guds uppenbarelse bland människorna. Kyrkan och den kristna sekten om jag kallar dom så, fick tydligen göra som dom ville? Så egentligen borde vi fira en födelsedag av Jesus på julafton, eller hur var det, på trettondagen? förvirrande det här.

I morse väcktes jag av Chanti och Mango som var hungriga, steg upp och gav dom mat. Kände mig trött då vi la oss 01.30... Så jag gick och la mig på spikmattan och lyssnade på en cd meditation ca 30 min. gubben vaknade & kom upp. Idag har jag städat lite, hela toan fick sig en omgång, har tvättat och hängt upp samt lagt in ren tvätt, vattnat blommorna och bäddat ren sängen. Gubben undrade vem som skulle skotta snö, du sa jag och fortsatte med mitt. Ngn rättvisa får det väl ändå vara. Det har kommit mkt snö nu, men tempen ligger på -14 idag. Jag har även varit ut och gått stavgång 40 min, snöade & var lite blåsigt och snön blåste i ansiktet vilket inte var allt för behagligt. Men konstigt då man kommer igång att det ändå är skönt att vara ute. Igår tittade gubbens dotter T in med sällskap av sin pojkvän E, hon behövde låna min kortläsare till datorn så hon fick in sina bilder. Lovade komma tillbaka med den idag, men sa att det var ok om jag bara fick den innan söndag. Jag vill ju själv kunna stoppa in nya bilder i datorn. Dock är min kamera krånglig sen min lilla guddotter Elenore (5 år) tappade den i golvet med zoomen ute. Men, får väl se om jag någonsin har råd att köpa en ny? Idag skulle svärfar bjuda på middag, men gubben ville inte och tackade nej, trist. Hade ju varit trevligt att slippa laga middag. Men ev. ska svärfar bjuda ut oss på Harrys resteurang imorgon fredag istället. Vilket jag hoppas på. Igår hittade jag ett program som kallas WoW astro, å vilket roligt program. man knappade in sin födelsedata och jag har kunnat läsa om mitt liv som stämmer skrämmande bra.Jag ber till de högre makterna, universum om att jag ska få ett jobb, som berikar mig och uppfyller alla mina önskningar om ett bra jobb. flexibilitet, struktur, resor, ansvar mm

Ljus, värme, Kram & Tjingeling


13-dags afton

Ännu en afton i raden av alla andra aftnar. I morse steg jag upp runt 08.00, gjorde en kort yoga innan jag tog mig en timmes stavgång runt i Arjeplog. Det bet i kinderna vid start -24 men eftersom jag gick blev jag så klart varmare av rörelsen =) å innan jag var hemma igen var jag svettig på ryggen, men ögonfransarna fulla i rimfrost. Gubben hade stigit upp då jag var åter runt 11.00, han såg trött ut. Så jag bryggde honom lite kaffe och en kopp the till mig själv. dags att äta lite så det blev lite fil & bran flakes flingor. Sen åkte vi en sväng å handlade, en dusch och sen kom svärfar en sväng med hunden Sally. Både svärfar och gubben vägde sig och var lyckliga över att dom båda förlorat 1½ kilo sen julafton. =) men lite fel tid att väga sig, julafton efter julmiddagen. Vore däremot underligt om dom INte gått ner i vikt. hehe. kul män dom där två. Själv laddar jag och förbereder inför min start den 10 jan. Har suttit och skrivit ner bra & nyttiga GI recept, samt gjort ett schema på träning som jag ska göra. ska även sitta och funderan vilket yoga pass jag ska köra igång med nu, som ni ska få följa mig i. Behöver du ett yoag pass för nybörjare kanske jag kan hjälpa dig med ett, bara att fråga. Vad behöver du för att yoga hemma? bara en yoga matta el liggunderlag, hård liten kudde att sitta på och filt till vilan. du använder mjuka kläder och är barfota, enkelt. skapa dig en plats som bara är din, (kanske bara för stunden) tänd lite ljus och du har ett eget hörn där du i lugn och ro kan yoga och meditera. Har du katt som jag? Dom tycker om att vara med, stäng inte ut dom. dom känner vibrationerna av den energi du skapar med yogan. var däremot försiktig om du tänder ljus, jag har ställt mina ljus där inte kissarna hoppar upp. Kvällen blir nog mys med film och lite gott, innan den tiden är på is =) sen får jag ta tag i detta med gotta och sånt, även mitt sug efter energidrycker. Dock varken röker, snusar eller dricker jag alkohol, visst ngn gång en cider men så sällan att det knappt räknas.
Ha en skön kväll!

Ljus, värme kram & tjingeling.

Hjälp Hundar & Katter utan Hem!

Hundar som just nu är i akut behov av ett nytt hem. Hjälp dom! Hela nittiofem procent av hundarna har varit avlivningshotade och vi får varje dag förfrågningar om nya hundar som behöver hjälp. Vill du göra en insats för en hund och samtidigt få en kär familjemedlem? Då har du kommit rätt! Vänd dig till http://www.hundarutanhem.se/Hem/ och skaffa dig information om de hundar som behöver just din hjälp. Att ha en hund är en livsstil…Hela ens liv förändras när det finns en till individ att anpassa sitt liv efter.
En hund behöver vila och aktivering, gränser och självförverkligande, gemenskap och sällskap. När den blir skadad eller sjuk måste du ha möjlighet att ge den veterinärvård. På många sätt är hundägareskap också ett föräldraskap. Att adoptera en hund innebär ett stort ansvar. Du tar på dig ansvaret för den hundens hälsa och livskvalitet under kanske 14 år framåt. Därför vill vi att du har tänkt igenom hur en vardag med hund ser ut. Har du tiden, ekonomin och intresset?


Mr Watson


Även våra Katter behöver hjälp:
"Midvinternattens köld är hård ...stjärnorna gnistra och glimma. Alla sova i enslig gård djupt under midnattstimma. Månen vandrar sin tysta ban, snön lyser vit på fur och gran, snön lyser vit på taken. Endast den hemlösa katten är vaken. Kissen fryser och hungrar utanför stängda dörrar. Drömmer om sommaren som var, med ljumma vindar, kärlek och gott om mat. När hösten kom var han plötsligt ensam kvar. Bortglömd, ratad och inte längre matad.   Ingen bryr sig om kissen mera, ett öde som delas av många flera. Detta är dock en klen tröst för den som inte har någon röst.Kissen känner hur krafterna tryter, men inom sig är han ett lejon som ryter. Hör mig, se mig och låt mig få leva! Varför skulle jag födas för att sedan bara dödas?  Det är inte rätt att bli lämnad åt sitt eget öde och borde inte få vara så lätt. Varför skyddar mig inte lagen från den yttersta dagen? Kissen går mot sitt grymma slut, matte och husse borde veta hut. När morgonen randas finns bara spåren kvar från en namnlös kisse som slutat att andas." hämtat ur; http://hittekatter.ifokus.se/
kattlänk; http://www.sweden.gov.se/sb/d/9134

Grundläggande
bestämmelser
En grå katt ligger i gräset

Enligt de grundläggande bestämmelserna i djurskyddslagen ska djur behandlas väl och skyddas mot onödigt lidande och sjukdom. I detta ingår till exempel att ge djuren mat och vatten samt tillräcklig tillsyn. Om ett djur är sjukt eller skadat ska det snarast få nödvändig vård. Det kan bland annat innebära att man behöver uppsöka veterinär för att få djuret behandlat.

Enligt djurskyddslagen är det förbjudet att överanstränga djur och att slå dem. Det är också förbjudet att hålla dem bundna på ett sådant sätt att det är plågsamt för dem. Om någon bryter mot det kan personen dömas till böter eller fängelse för brott mot djurskyddslagen eller för djurplågeri enligt brottsbalken.
SER du ett djur som far illa, någon som slår sitt djur på ett sånt sätt att djuret mår dåligt och inte kan bete sig naturligt. ANMÄL det! Ring polisen om djur i din närhet mår så dåligt att någon måste ingripa, var denna någon och rädda djur som behöver din hjälp.

Länkar: http://www.djurhem.se/
http://www.sweden.gov.se/sb/d/9134
http://hittekatter.ifokus.se/
http://www.hundarutanhem.se/Hem/
katterian.se
bara mittemellandagar

Idag är det tisdag och mellandagarna fortsätter även denna vecka. Igår var en sån där trist huvudvärksdag. Låg en timme på smikmattan och lyssnade på meditation från cd:n, å gjorde ingenting egentligen på hela dagen, kändes otroligt frustrerande. sov mkt och ändå sov jag hela natten. Idag sov jag oxå länge och steg upp efter 09.00 då var Chanti lite sur å ville hemskt gärna att jag skulle stiga upp & utfodra dom. Mango spydde på hallgolvet, vilket var vad jag fick börja torka upp då jag just klivit ur sängen. Hm. Dom fick sig mat. sen har jag satt igång en tvätt och ska nu hänga upp denna. Har oxå suttit och läst lite tips från Iform på nätet, om hur man kan komma igång med träning och ny kost. Är otroligt missnöjd med min vikt och mår inte riktigt så där tipptopp. Då är det oftast lättare att följa ett chema, så man tar en dag i taget. Jag tycker för egen del att det är bra att planera i förväg, vilket gör det lättare att stå emot frestelser. Det jag tycker är jobbigt är då det inget händer, jag försöker & försöker, men anatr att min inre stress som finns just nu påverkar hjärnan & kroppen på ett sätt så det gör det svårt att se resultat. Men nu har jag suttit och gjort matsedel och träning för en vecka, så start på detta blir den 10 jan. Jag ska försöka blogga om hur det går, hur jag mår och om hur det känns. Fallgropar och då jag lyckas. Så årets blogg kommer att handla mkt om mig och min strävan till ett bättre mående, mer yoga och hur livet ter sig utifrån dessa aspekter. Det är lätt att känna efter och bli lat, så ge mig gärna feedback om ni läser min blogg. Idag blir det en gammal favoriträtt-lasange, på corn färs, då jag inte äter kött.
Gubben har beställt en HD box, som han nu sitter och försöker få igång. Han är djupt koncentrerad och ingen idé att försöka prata med honom i nuläget =) Svärfar ringde och pratade en stund, och igår var vi ju faktiskt dit en kort sväng. Han & gubben vägde sig julafton då han var här, och båda var över 100 kilostrecket vilket gjorde svärfar förfärad, så han har oxå börjat sitt nya liv och tränar skidor och promenerar långa svängar med hunden. Gubben min däremot har inte ännu kommit till den insikten att han vill göra ngt riktigt ännu. Kanske för att doktorn sagt att pga sitt höga blodtryck borde han sluta röka, motionera och tänka över alkohol och matvanor. då det är hur vi lever som påverkar vår kropp och hur vi mår. Gubben är mkt piggare sen han fick medicin för blodtrycket, men det krävs oxå jobb från honom själv. Å ibland kan det vara tungt att komma över det där motståndet till förändring.

Nu ska tvätten hängas å idag har vi haft -27 grader kallt, har dock på e.m blivit mildare & är nu -24 men känns ändå för kallt att gå ut å gå i.
Ljus, värme, kram & TjingelingBild från stugan då jag var där å eldade.

Nytt 2011

Tillbaka i Arjeplog efter ett lugnt nyårsfirande med en hel del skratt i gunnarsbymetropolen =)
Vi har umgåtts, spela yatzy där jag blir konstant mobbad, för mina medspelare tycker alltid att det går så bra för mig? Trots att det oftast vinns lika ofta av dom som av mig. jag hinner bara slå, så sägs det i kör, eller himlar med ögonen, -ja, vissa får då "allt" ? vilket då inte är sanning. Ibland kan jag fundera vad det är som gör att det blir så? Är man en dålig förlorare och tar ut nederlaget i förskott eller vill man bara att det ska gå dåligt för ngn, som i mitt fall...jag? Det är oxå lustigt att det är så lätt att gå samman och tycka att det bara går bra för tex. mig, trots att det går bra även för dom? Å så hurrar man på varandra när de vinner över mig... hm, lustigt. En annan sak som jag kan bli lite beklämd över är detta med förutfattade meningar, skvaller och fördomar. Jag fick många frågor i helgen och en av dessa var - varför tycker inte prinsessan maddelen om karl philips fästmö? HUR ska jag veta detta? för jag är definitivt inte den som tar reda på sånt. -jag visste inte att hon inte gjorde detta svarade jag så. -jo, men det står ju överallt! Jaha, det är skvallerpressen som skriver om det, och det är klart att det är så? eller... ska vi verkligen tro på sånt trams. Å jag bryr mig inte om hon gillar eller inte gillar... Är verkligen inte insatt i frågan =) Vi såg After Dark på nyårsafton, kommentarerna där var att alla som är med är ju såna där gay killar. Jag vet inte om så är fallet i denna sak heller, så jag försökte säga -kan man inte bara enbart vara dansare och vara med i ensamblet? - nä, då är dom bara gay "wonne be" -Lustigt, jag känner flera dansare som inte är gay men tycker om att dansa, som även har familj. Nä, då har dom bara inte kommit ut. Dubbel suck! Ja, ibland orkar man bara inte, för vill man inte öppna upp sinnet för att det finns alla möjliga som älskar dans, då är det iaf bara dom det är synd om.
Pratade med min bror G på nyårsdagen, han tyckte jag skrivit en fin dikt till min älsta bror S. Och för detta fick jag massor med beröm, vilket kändes väldigt kul men ovant. Av min bror S som fått dikten, fick jag däremot inte höra ngt ang den men han var dock väldigt glad över Hockey tröjan jag skickade som julklapp. Så det var kul. Jag & bror G pratade oxå om detta med fotobok, som vi båda hittat och tycker om att göra båda två.
Nu är det dags för en dusch så jag slipper höra sambons tjat i ärendet, -ska du duscha? har han frågat några ggr redan. vet inte egentligen vad han har med det att göra? =) men nu ska jag iaf göra det.
Mitt Nyårslöfte; Jag ska börja skriva mer om mina yogapass, för att förhoppningsvis kunna inspirera fler att yoga.
Detta börjar jag med från och med den 10 jan 2011

Lev väl, ljus och lycka. Kram Eva

Hos mor var även kissen Måns, väldigt skygg.

Chanti

Nyårskååål....

RSS 2.0