Hjälp Hundar & Katter utan Hem!

Hundar som just nu är i akut behov av ett nytt hem. Hjälp dom! Hela nittiofem procent av hundarna har varit avlivningshotade och vi får varje dag förfrågningar om nya hundar som behöver hjälp. Vill du göra en insats för en hund och samtidigt få en kär familjemedlem? Då har du kommit rätt! Vänd dig till http://www.hundarutanhem.se/Hem/ och skaffa dig information om de hundar som behöver just din hjälp. Att ha en hund är en livsstil…Hela ens liv förändras när det finns en till individ att anpassa sitt liv efter.
En hund behöver vila och aktivering, gränser och självförverkligande, gemenskap och sällskap. När den blir skadad eller sjuk måste du ha möjlighet att ge den veterinärvård. På många sätt är hundägareskap också ett föräldraskap. Att adoptera en hund innebär ett stort ansvar. Du tar på dig ansvaret för den hundens hälsa och livskvalitet under kanske 14 år framåt. Därför vill vi att du har tänkt igenom hur en vardag med hund ser ut. Har du tiden, ekonomin och intresset?


Mr Watson


Även våra Katter behöver hjälp:
"Midvinternattens köld är hård ...stjärnorna gnistra och glimma. Alla sova i enslig gård djupt under midnattstimma. Månen vandrar sin tysta ban, snön lyser vit på fur och gran, snön lyser vit på taken. Endast den hemlösa katten är vaken. Kissen fryser och hungrar utanför stängda dörrar. Drömmer om sommaren som var, med ljumma vindar, kärlek och gott om mat. När hösten kom var han plötsligt ensam kvar. Bortglömd, ratad och inte längre matad.   Ingen bryr sig om kissen mera, ett öde som delas av många flera. Detta är dock en klen tröst för den som inte har någon röst.Kissen känner hur krafterna tryter, men inom sig är han ett lejon som ryter. Hör mig, se mig och låt mig få leva! Varför skulle jag födas för att sedan bara dödas?  Det är inte rätt att bli lämnad åt sitt eget öde och borde inte få vara så lätt. Varför skyddar mig inte lagen från den yttersta dagen? Kissen går mot sitt grymma slut, matte och husse borde veta hut. När morgonen randas finns bara spåren kvar från en namnlös kisse som slutat att andas." hämtat ur; http://hittekatter.ifokus.se/
kattlänk; http://www.sweden.gov.se/sb/d/9134

Grundläggande
bestämmelser
En grå katt ligger i gräset

Enligt de grundläggande bestämmelserna i djurskyddslagen ska djur behandlas väl och skyddas mot onödigt lidande och sjukdom. I detta ingår till exempel att ge djuren mat och vatten samt tillräcklig tillsyn. Om ett djur är sjukt eller skadat ska det snarast få nödvändig vård. Det kan bland annat innebära att man behöver uppsöka veterinär för att få djuret behandlat.

Enligt djurskyddslagen är det förbjudet att överanstränga djur och att slå dem. Det är också förbjudet att hålla dem bundna på ett sådant sätt att det är plågsamt för dem. Om någon bryter mot det kan personen dömas till böter eller fängelse för brott mot djurskyddslagen eller för djurplågeri enligt brottsbalken.
SER du ett djur som far illa, någon som slår sitt djur på ett sånt sätt att djuret mår dåligt och inte kan bete sig naturligt. ANMÄL det! Ring polisen om djur i din närhet mår så dåligt att någon måste ingripa, var denna någon och rädda djur som behöver din hjälp.

Länkar: http://www.djurhem.se/
http://www.sweden.gov.se/sb/d/9134
http://hittekatter.ifokus.se/
http://www.hundarutanhem.se/Hem/
katterian.se
Kommentarer
Postat av: Anonym

åååå hade kunnat ta hem allihopa :)

kraaam /Linda

2011-01-05 @ 15:16:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0