Frånvarande

Idag har varit en jobbig migrändag och nu börjar jag äntligen vakna till liv denna lördag.
Jag har så sjukt mkt i huvudet och skulle önska mig en bästa vän just nu. Tyvärr har jag ingen sån i min närhet längre. De vänner jag har är inte längre så närvarande, vi har glidit isär vilket jag tycker är tråkigt, då jag som nu verkligen skulle behöva en vän, en livlina helt enkelt.
 
Jag vet att det givetvis beror på mig, för jag har svårt med vänskap på distans. Jag blir insluten i mitt liv då jag är i en relation, på gott och ont. Jag tycker inte på något sätt att man inte ska ha vänner då man är i en relation, vänner ska man vara rädd om. Tyvärr är jag inte rädd om mina vänner =( Jag tycker bara att det är svårt att finna tiden att ha kvalitetstid med mina vänner.
Självklart då vi träffas, är det som om vi aldrig varit ifrån varandra. Det är nog bara mig det är fel på. Jag vill inte störa mina vänner, när vi nu inte längre träffas speciellt ofta. Livet går som vidare och man har sitt på sidan om.
 
Jag är inte uppdaterad på mina vänner, så jag får skylla mig själv att det nu är som det är.
Jag har svårt att öppna upp för nya vänner också, är ganska privat av mig. Speciellt då jag nu bor där jag bor, alla känner alla eller är släkt på ngt vis. Då är det extra svårt att hitta någon jag vågar lita på. För jag har svårt med tillit då jag blivit stucken i ryggen några ggr tidigare i livet.
 
Det är ok att ha bekanta, men just nu behöver jag vännen med den rätta kvalitén, där jag vet att det skulle stanna hos denna person, vad ämnet än må vara.
Jag har syskon som står mig nära, men ibland behöver man någon utomstående. Ja, det slutade med att jag messade en av mina vänner, då ringde hon upp och vi hade ett jättebra samtal puh, skönt att prata av sig. Nu har jag tjatat nog om detta.
 
Ibland kan jag känna att jag ångrar saker jag gjort i mitt liv, men det är egentligen ingen idé att älta det jag gjort fel, för det går inte att göra ogjort.
Jag önskar att jag kunde gå tillbaka och rätta till och förklara, förlåta och glömma. Men det gamla är antagligen det jag sitter med på hemmet och klurar på, dvs över mina misstag i livet.
 
 
Läste veckans horoskop??
"vecka 47
Du får ett spännande besked och det kan vara anonymt. Det är smickrande för dig så här har du en hemlig beundrare som i sin blyghet ännu inte vågat visa dig sitt ansikte. Nu kan förändringar på ditt arbete ge dig framgång. Man tycks mycket säker på att just du är den rätta. Du tycks vara så sund och den goda hälsan ska vara din bästa vän. Du har nog inte råd att köpa allt som du vill nu, men det verkar bra det du köper och du tycks även vara glad. Snåla med spel så har du ekonomin under kontroll."
 
Detta var inte mkt som stämde i mitt liv. men säkert gjorde det så för någon annan tvilling därute =)
 
 
Det blir en lugn Tv kväll ikväll och middagsmaten bestod av nyfångad sik från svärfar. Tyvärr var siken svåräten, då skinn och ben inte ville lossna. men det vi fick löst var gott, med sås, stekt potatis, rårivna morötter.
Dagens väder var jättefint, men jag har då som sagt legat i migrän och nerrullade gardiner =/
 
 
Trevlig Lördag!
 
 
 
Be healthy, keep up, and be you. Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre 

Mindful Curry

Idag är det så äntligen fredag, oj vad det är tungt just nu. Så fredagen var efterlängtad.
Dagens mat på jobbet var currykyckling, fruktansvärt currystark. Vilket känns konstigt att man använder så mkt curry till små barn?
Jag hade fått en veg curry rätt som smakade avskyvärt. Jag äter ju kyckling, så jag tog en bit av barnens. Tyvärr var den troligtvis inte laktosfri som köksan sa, för jag har haft väldigt ont i magen idag från gårdagens mat, och även idag åt jag lite av deras mat och magen är svullen och gasig =(
 
 
 
Jag tror vad jag vill om den där kökschefen, han verkar vara en principens kille då det kommer till honom, sen att andras principer inte går ihop med hans spelar nog mindre roll.
 
Jag läser neuroraketen, en kurs om neuropsykiatriska funktionshinder (som jag har mkt erfarenhet av) Sista ämnet vi hade var just bemötande. På skolan har dom en hel massa specialmat, men ingen egentlig kunskap eller vilja att se till att de som äter ska bli nöjda. Deras bemötande, iaf hans (kökschefen) är under all kritik, för han skiter nog i alla som inte äter den "vanliga" maten.
 
Visst, alla som vill kan ju ta med egen mat, men vi äter s.k pedagogisk lunch. Dvs vi sitter och äter med barnen, och skulle vi alla börja ha med oss egen mat som såg annorlunda ut, så skulle ju barnen börja undra varför fröknarna inte äter det som serveras dom.
 
Ibland kan jag fundera varför vi människor blir så irriterade och inte vill hjälpa till om det är problem för andra att inte kunna äta allt. Det är som om jag får skylla mig själv att jag har IBS, är laktosintolerant och känslig för gluten. Det och att jag inte äter biff, gris vilt kött då jag valt bort detta pga min reumatiska värk. Visst förstår jag att utbudet är litet, men det finns ju om man vill. Lite matigare sallader hade ju räckt, om inte annat.
 
Sen är det ju detta med pedagogisk lunch som jag kan uppleva lite underlig. Inom mindfulnes ska man vara närvarande och medveten under största delen av tiden och framförallt vid maten. Våra små har knappt tid att varken tugga eller känna vad maten smakar. Dom har för brått, kompisen är klar och man har suttit och pratat och på tok för lite mat har hamnat i magen.
Även barnen borde få uppleva mindfulness, tystnad och känna vad man stoppar i munnen, lära sig ta det lugnt, helt enkelt. Jag upplever att barnen blir stressade och allt ska gå så fort idag.
 
 
Mindfulness handlar bland annat om sinnesnärvaro. Genom att vara medvetet närvarande i nuet kan man bli friare att välja hur man vill agera på det som händer i tankar, känslor och kropp i varje ögonblick. Mindfulness har översatts till medveten närvaro på svenska eftersom det bland annat handlar om att vara medveten här och nu.
 
 
Så njut av livet, man vet aldrig vad framtiden har i sitt sköte. Trevlig fredag!
 
 
 
 
 Be healthy, keep up, and be you. Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre

my brain kaos x 2

Idag vaknade jag med huvudvärk, känns iaf som om det är ett tag sen. Men blev hemma idag och har tagit det lugnt. Dock åker tankarna bergodalbana inuti min knopp vilket gör att allt känns aningen tungt just nu.
 
Svårigheten är nog att få ett grepp om det som sker.
Vet att de som läser min blogg inte riktigt vet vad jag menar och det är svårt att förklara då jag inte vill lämna ut någon på fel sätt.
 
Men ett är då säkert, det är inte helt lätt att få hjälp då man behöver detta, då lagar och paragrafer inte hjälper utan snarare stjälper.
 
Om livet runtikring kan uppfattas som mer eller mindre kaos, om det är svårt att hålla ordning och rent omkring sig och att trivas i sitt eget kaos och den miljö man skapar. Men så expanderar kaoset ytterligare med nyheter som ytterligare med något som egentligen kanske inte var meningen skulle ske.
Hur tas det emot av omvärden? Hur löser och fixar man det som troligen är svårt att fixa, från början?
 
Hur kan man få hjälp att överbygga och förutse nästa del? Ja, livet sätter ens liv på underliga vägar och jag vet inte riktigt vad det kommer att bli av det hela.
 
Vi tar en dag i taget å ser vart det bär hän...
 
Torsdag åter till jobbet och hoppas huvudvärken ger sig så småningom.
 
Vilket inlägg. Men ni förstår att huvudet är för fullt av orediga, oroliga, knepiga och så vidare tankar.
Mediterade igår, men svårt att lämna tankarna och svårt att finna ro.
 
 
 
 
 
  Be healthy, keep up, and be you. Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre
 
 
 

En giftig resa

Vi har varit en sväng ner till Luleå. Dels för att träffa systerdotter som ligger på sjukhuset igen och dels för att gratulera sonen som fyllde år i onsdags den 12 nov.
 
Väderleksrapporten visade fint väder, men det var inte en uns sanning i den rapporten. Fredag var tungt grå med dimma och ganska mörkgrått hela dagen. Lördag snöade det i stort sett hela dagen och vi åkte hemåt på kvällen för att kissarna inte skulle behöva vara ensamma så länge.
 
Vi kom först till sjukhuset, fick mess av sonen att även dom skulle dit.
Jag ska bli farmor i början av Juni. Så svärdottern skulle in på undersökning. Så då stämde vi träff efter att vi besökt systerdotter som var i mkt dåligt skick. =(
 
 
 
 
Vi åt även lunch på sjukhusrestaurangen. Jag åt lax med rotgrönsaker, sallad och bröd och sambon åt köttfärslimpa med potatis, sallad. Det var ingen höjdarmat, men det gick att äta. Därefter kom då son och svärdotter. Vi lastade in oss i bilen och åkte en sväng förbi storheden där vi handlade lite och åkte sen till Mor som gjort palt.
 
Vi åt och sen fick sonen öppna presenter från mig, sambo och en del av syster Å. Jag hade gjort och köpt honom en kokbok med egna recept och bilder, en te mugg med text och bilder, en kamouflagedräkt (där syster var med på ett hörn), ett par nya vinterskor, sockar för kylan och en ny sovrumslampa. Malin fick även hon en te mugg med text och bilder på =)
 
Min son ska GIFTA sig med sin Malin 2015. troligen ska dom bestämma datum i februari. =)
Ringarna är vald och troligen blir det bröllopsfest med kamouflagetema =)
 
Övrigt tittade vi på Idol och ut åkte Fanny. Det känns bra. Hon har iof fin röst men är väl ingen idol artist då hon är i ett specifikt fack. Ludvigs röst i Idol är inte mkt till rockröst. Hans höga toner är typ som Jays lugna toner. Han når inte igenom, varför är han kvar är en gåta?
För det BÄSTA med Idol fredag var ju att Jay Smith var där och sjöng en låt.
http://www.tv4play.se/program/idol?video_id=3013781
 
 
Så rätt, så bra att han var med. Go for it, Jay!
Bra låt och Jay är min Första idol. Har aldrig haft någon idol förr, som man hade på flickrummet el dyl. Har gillat mkt musik, men ingen direkt Idol. Så Jay, är min första =) Bättre sent än aldrig sägs det ju.
 
Vi spelade även en omgång yatzy =) Mor vann, men det gick väl inte helt rätt till, men, men. =) hon blev iaf glad.
 
Vi skulle sen trängas i Mors säng jag å sambo. Två flodisar i en 120 säng, gick väl inte helt bra. Vi sov inte mkt någon av oss, hihi. Mkt trötta dagen efter åkte jag och tittade på nya glasögon. Otroligt så har jag haft mina i två år, trodde det var ngt år bara. Så, då var det ju skönt att jag stått ut å haft dom så pass länge. Tyckte ganska bra om dom till en början, sen kändes dom bara fel =( så nu blir det nya.
 
 
Vi handlade också innan vi åter besökte systerdotter, och körde hemåt runt 16.30 och då var det inge roligt väder. Snöade så man blir rent hypnotiserad.
 
Var uppe sent och sov länge idag.
 
2015 blir verkligen en ny resa i mitt liv, med barnbarn och giftemål mm.
 
 
 
 
 Be healthy, keep up, and be you. Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre
 
 

En Resumé

Helgens yoga på medan var trevlig, det blev 8 som jag ej träffat förr som kom för att prova på. =)
Kändes bra, det är ju alltid lite oroligt att ingen ska dyka upp.
 
En av de som kom, vet jag inte riktigt varför hon var där. Kanske som stöd för att vännen hennes ville prova på. Sj satt hon bara där på sin matta och gjorde ingenting?
Det förvånade mig att man inte ens provar då man ändå är i lokalen. Detta drog ner glädjen något för mig, men hoppas som sagt att det var hennes egna val och inte mig som ledare. Eller så var det både och?
 
Söndag och farsdag blev desto stressigare. Städade, bakade chokladkaka, vispade grädde och tog fram hallon. Gjorde potatisgratäng, gjorde fläskfilérulle med skinka och gorgonzola inrullad. Samma med min kycklingfilé, med kalkonskinka och gorgonzola.
En gorgonzolasås och hastigt frästa grönsaker till och det smakade mkt bra, vi bjöd ju svärfar =) blev inga presenter.
 
Fikade efter maten och sambons son kom och fikade också, så kvällen drog ut på tiden, men var trevlig.
 
Ny vecka och jobb.
Idag var jag på solen och rörelsen gick superbra, som den brukar göra =) Dom e så goa, ungarna. Men där solen är just nu, lokalerna är för mig obegripligt trista. Det känns rörigt och oorganiserat. Men tydligen är lokalfrågan svår i Kommunen. Finns inga bra lokaler, uch.
Jag längtar hem efter lunchen är klar... skulle inte vilja jobba där hela veckorna.
 
ONSDAG 12 Nov fyller sonen 28 år
 
 
 
 
 
 
HIPP HIPP HURRA, jag åker dit på fredag. Ska förbi systerdotter också som åter är inlagd på sjukhuset, stackarn.
Känner mig riktigt arg på sjukvården just nu.=/
 
 
 
 
 
 
 
 Be healthy, keep up, and be you. Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre
 
 

Oanvänd, till Salu

Köpte en korsett, jättefin i fjol till jul.
Men den är för liten. Helt oanvänd.
 
Passar stl 38
 
 
Skriv en rad om du har funderingar.
 
 
 
 
 Be healthy, keep up, and be you. Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre
 

Weekend i hälsans tecken

Idag lördag är det alltså Folkhälsodagen. Är glad att folkhälsorådet tagit in den fysiska biten igen, och inte enbart blicka till kulturen.
 
Som jag lagt upp innan finns det ett program för denna helg.
Själ ska jag hålla i och leda Kundaliniyogan på Medan kl. 14.00
 
 
Min tanke idag var ju att sumba 10.30 men efter onsdagens sumba diss är jag inte längre sugen på detta.
Däremot kanske jag provar på core på söndag 10.30 och får se vad det kan erbjuda mig.
 
 
Träning ska vara KUL, annars tappar jag lusten. Så jag hoppas ju att många vågar komma på yogan och tar sig dit och prova på.
Du som bor i Arjeplog...Du kommer väl?
 
 
Har kokat yogite och tar med för alla att prova på smaken av det goda teet.
 
 
Igår var sambon ute och åt med jobbet så efter jobbet var jag ensam hemma. Gjorde mig lite mat, sen sjönk jag djupt ner i soffan och bara dumstirrade Tv. Att jobba till 18.00 är inte jättelänge, men det känns som om helgen blir så vansinnigt kort =(
 

 
 5 tips - så ska du träna
 

1. Studier visar att fysisk aktivitet hjälper mot långvarig smärta som ryggbesvär, whiplashskador, nackvärk, fibromyalgi och reumatism. Om du är otränad och lider av smärta är regelbundna promenader något som de flesta kan börja med.

 

2. Lyssna på din kropp och känn efter vad den klarar av. Ta hjälp av sjukgymnast.

 

3. Utöka träningen successivt efter förmåga. Jogging, cykling, powervalk eller simning är bra konditionsträning. Styrketräning är effektivt vid smärta.

 

4. Vill du prova yoga mot smärta – välj en lugn och mjuk meditativ yoga. Yoga 1–2 gånger i veckan. Du märker skillnad efter fem–sex veckor.

 

5. För dig som är frisk och vill förebygga sjukdomar rekommenderas konditionsträning tre gånger i veckan och styrketräning/yoga två gånger.

 

 

 
 Be healthy, keep up, and be you. Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre
 
 

sumba/ Utan zumba moves

Jag var på mitt första sumba pass i onsdags. Zumba som det heter ska ju vara musik från latinoinspirerad med influenser från andra kulturen som t.ex. magdans, afrikanskt och indisk. De vanligaste rytmer är annars merengue, cumbia, salsa, samba och reggaeton.
 
 
I Zumba behöver man inte ha några förkunskaper. Instruktören visar förslag till steg och det är upp till deltagaren själv att tolka stegen. Det viktiga är inte att göra exakt som instruktören utan det viktigaste är att ha kul! Det är bra att vara medveten om att vissa av stegen är snabba men man brukar hänga med efter par gånger. En klass är 60 min utan några avbrott och man dricker själv då man behöver.
 
 
• Zumba ­förenar latinska rytmer och danser till lättkoreo­graferade rörelser i  en sorts latino­aerobics.
• Passen varvar intervallträning med snabba och långsamma rytmer och motstånd för att tona och skulptera kroppen och samtidigt förbränna fett.
 
Kända låtar att dansa zumba till:
• Shakira: ”Waka, waka”
• Gypsy Kings:
”Bamboleo”
• Ricky Martin: ”Maria”
 
 
MEN, Onsdagens s.k sumba var inte en Zumba med dessa inslag.
Lite småtråkigt pass, inte mkt energi från ledaren, hon hade en mick på sig men det var dåligt ljud så jag hörde knappt vad hon sa ändå. Lokalen var bytt från delen med scenen till spegelsalen och hon stod framför speglarna och vi skulle följa henne utifrån spegelbild och bakifrån. Vilket inte var speciellt inspirerande. Jag som trodde jag skulle vara för otränad! men ökade knappt pulsen förrän den sista låten, och då var det över. Tyvärr.
Det var mer ett gympapass med hög musik och många lika steg och övningar som inte alls var latin-amerikanskt inspirerande =(
 
 
Kanske borde träningskompaniet ta hit en zumba instruktör från Luleå el dyl igen, för den där riktiga motivationen? Eller låt Rebecca återvända. Anordna ett Zumba moves party?
Ett tips är ju att bjuda in Steve Boedt som är en riktigt känd zumba instruktör från Belgien och jag har också hört att han är mycket duktig. Inom zumba världen finns det tre nivåer av instruktörer. Den första nivån är Zin och det blir alla som går en zumba instruktörsutbildning. Undrar om vi har någon som är utbildad i Arjeplog?
 
 
Som det nu är, blir det iaf inte någon mer sumba träning för min del, det var helt enkelt inte kul längre.
 
 
 
Det slog mig på kvällen att kanske Arjeplog är redo för frigörande dans?
Fri Rörelse Dans är dans utan koreografier och bestämda steg. Du utgår  från din egen kropp och ditt behov för stunden. Du guidas av ledare, dansinspiratör, till att utforska kroppens möjligheter till rörelse/din dans. Focus är på den inre upplevelsen, att lyssna till sin kropp och själv. Andningen är en central del av dansen. Ingen prestation, man värderar inget som bra eller dåligt.
 
 
Ofta säger personer som varit med på Fri Rörelse Dans att de får ny energi, känner sig glada och upprymda efter ett pass. Min förhoppning är att du får uppleva glädje i att dansa och skapa, att du hittar ditt sätt att dansa på, att du får ett andrum från stress och kan släppa alla måsten för en stund, att din kropp känns avspänd och rörlig.
 
 
Länk till Jonas Klingberg som jag träffat och är en mkt inspirerande person.
http://bodymoves.se/5rhythms/
 
Jonas kan man också bjuda upp för att inleda något nytt? Mmm, det vore ju ngt.
 
 
Idag fredag ska jag dock stänga på jobbet, så jag jobbar 09.00-18.00 idag. puh.
 
 
 
Be healthy, keep up, and be you. Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre

Edwardiansk lantliv

Lördag: Dagen var så fin, kallt vackert väder med sol under dagen, härligt promenadväder. Tyvärr började det snöa och blåsa på Lördag e.m/kvällen och nu är marken återigen vit.
 
Vi såg en film lördagkväll; Into the storm. Lite förutsägbar film, men ok. Ett gäng jagar stormar/tornados för att filma inuti kärnan. Pararellt som man följer en far(änkling) och hans två tonårssöner. Självklart klarar sig alla huvudrollsinnehavare, fattas bara annat. Men ena sonen åker iväg med en tjej och sen ska då pappsen ut å rädda honom medans stormen ödelägger det mesta runt ikring honom och filmteamet som han träffar och får åka med.
 
Därefter såg jag Downton Abbey. Jag älskar verkligen denna typ av serier =) Drömma sig bort i det overkliga liv som på den tid fanns och utspelas i serien.

En storslagen skildring av kärlek, intriger, liv och död på det edwardianska lantgodset Downton Abbey. Med miljöer från 1878.

Man kan lugnt luta sig tillbaka i soffan och njuta av att dels slippa delta på den tiden och ändå njuta av överklassens intriger som en fluga på dess väggar. En serie i min smak =) I like.

 


Gänget på  Downton Abbey

 

 

Söndag låg marken täckt med snö, så plogbilen var ute och plogade vägarna. Söndagen gick i lungnets tecken även denna. Ut på promenad, det var friskt och skönt. Gubben packade snön med bilen, istället för att skotta. Grannarna skottade dock för fullt. Vilket var lite överkurs med dagen efter vädret =)

 

Vi åt middag med svärfar, han bjöd mig på lax från Verona (mmm, gottigt) och till sig och min gubbe hade han med sig ugnsstekt vildsvin, potatisgratäng (köpes) och kokta grönsaker. Jag fick göra en god sås till. Blev en fetsmiddag =)

 

Måndag; Snön tinar och snart är det endast fläckvist med snö. Var på avd Solen och vi hade rörelse, vilket gick jättebra =) Ungarna gillar det och det känns toppen.

 

Hade dock värk i min axel, så jag var tvungen att avboka en massage. Jag har ytterligare två inbokade i veckan och hoppas det går bra.

Himla trött på kvällen, så efter att ha lagat lasagne, en vegetarisk åt mig och en med köttfärs åt sambo med sallad till. Å så blev det åter lite soffhäng, men vi la oss tidigt och tittade på Tv i sovrummet istället.

Så sjukt trött idag tisdag. Men som tur var började jag först 08.30-18.00 så det var ju lugnt. En bra dag på jobbet med rörelse för avd. 4-åringar och därefter hjälpa till där behov fanns. Därefter kvällsmöte.

 

Lite Tv ikväll också, men INGET Hollywoodfruar idag. såg att det skulle vara ikväll. Nä, Martin Timell och äntligen hemma blev sedd.

Försökte ringa sonen, men han har då jämt besökare hos sig nu när jag ringer. =( hmm.

 

Imorgon onsdag och jag har tänkt svettas lite på zumban kl. 18.00 och förhoppningsvis dör jag inte av utmattning =) Vill se vad de har för ledare numera.

 

Nu sängen, åh ljuvligt att få lägga sig och sova zzzzzz

 

 

 Be healthy, keep up, and be you. Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre

 

 

 


RSS 2.0