ambitioner

Bacillerna hänger kvar och jag känner mig lite seg, ska erkännas.
Har dock jobbat, men kl. 05.00 vaknade både jag och sambo av att ngt föll i golvet... kissarna sov, så det var ingen av dom som var skyldig. Detta har hänt förr, tror det kan spöka lite i detta hus.
 
Men jag kan inte påstå att jag känner av några andar, brukar annars göra detta. Men det kan ju vara fullt naturliga förklaringar också? inte vet jag.
 
Huvudvärk, så sambon gav mig en huvudvärkstablett. Så jag slumrade tills kl ringde 05.30 när jag steg upp, då jag öppnade på jobbet idag 06.15
Idag var det en lugn morgon, skönt med lite mjukare start då man har baciller i kroppen som bråkar.
 
Sen kom de små, en efter en och dagen satte igång. Imorse trodde jag inte att jag skulle orka en hel dag, men det gick. Sen traskade jag hem, fick ett mess av en kund som hade akut ont i ryggen och behövde en massage. Hade det varit imorse, hade jag sagt nej, men nu kändes det ändå ok, så kunden kunde komma.
 
Efter massagen kom sambon hem, och jag läste tidningen innan jag satte igång med middagen.
 
På jobbet har det varit möte ang våra 15 timmars barn. Barn till föräldralediga föräldrar har möjlighet att få plats i förskola.  Erbjudandet för plats gäller för 15 timmar i veckan. 5 dagar á tre timmar/v utifrån verksamheten. Om man bor utanför samhället finns möjlighet att påverka detta, och man kan få sina timmar mer anpassat.
 
Det är förskolechefen i samråd med verksamheten som bestämmer vilka schematider som kommer att gälla för barnet på aktuell förskola eller pedagogisk omsorg. I detta beslut är föräldrarnas önskemål självklart en del i beslutsunderlaget.
 
MEN många föräldrar är inte så intresserade av den pedagogiska delen, för många sätter sig inte in i betydelsen av den. På vår förskola vill vi erbjuda 15 tim barnen vistelse då vi har som mest pedagogisk verksamhet.
Alla föräldrar är inte nöjda och vill ha sina 15 tim på e.m då vi har mindre personal och inte alls kan ge barnen de pedagogiska fördelarna som det innebär att vara f.m
 

”Förskolan ska vara rolig, trygg

och lärorik för alla barn som deltar”

(Ur förskolans läroplan, Lpfö)

 
Jag kan finna det underligt att man som förälder är mer intresserad av att bara få vara "ledig" på e.m utan att barnet ska få det bästa, kanske skulle man hellre skaffa barnvakt om det bara är omsorg man vill ha?? Kanske jag är gammeldags i mitt tänkande, men jag finner det konstigt iaf.
 
 
Vi strävar efter en bra förskola och sen får man höra hur lite föräldrarna bryr sig om kvalitén vi erbjuder deras barn. suck!
Visst finns det undantag.
 
 
Löner?
Jag måste även skriva en rad om de otroligt dåliga lönerna som finns i våra typiska kvinnoyrken. INTE konstigt att inga män vill jobba inom detta. Inga män skulle tycka att lönen räckte till det jobb vi lägger ner.
Jag kan tycka det otroligt att vi kvinnor accepterar att ha såna skitdåliga löner till de krav som ställs.
 
Min son som varit arbetslös länge fick till slut jobb, om än begränsad tid. Men han har redan högre lön än vad jag har som jobbat i 35 år!! Är det inte väldigt underliga kriterier som finns, som vi bara accepterar. Försöker man sätta hårt emot, då kan man sluta... man är ingenting värt.
 
Facket gör ju inte heller någonting... så, dö som en fattig pensionör får man se fram emot då de rosa kuverten landade i lådan idag.
 
 
 
 
 Be healthy, keep up, and be you. Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre 
 

 

 

Då var det dags för...

Förkylningsbaciller... igår hade jag ont i halsen, och idag är jag hes, huvudvärk och snuvig. Dock ingen feber, så jag går och jobbar. Får se hur det urartar sig =) Förhoppningsvis piggar jag på mig
 
Det har varit snöras från taket inatt, och då dånar det verkligen i hela huset. Har ändå sovit ganska hårt inatt, så det störde nog sambon mer än mig.
 
Steg upp 06.15 och sa hej då åt sambon, men idag tar jag det lugnt, ingen yoga endast meditation. Så nu är den gjord, samt att jag tog tag i räkningarna som ska betalas. Rolig morgonsyssla? Kanske inte, men nu är den gjord.
 
 
Ibland då jag läser eller tittar in hos andra bloggar, inser jag att jag verkligen är amatör i bloggvärlden. Det är upstylat med kategorier, super proffsiga bilder och det ser allmänt väldigt städat ut hos väldigt många. Och allra finast är det hos dessa tjejjer som håller på med mode och har lite utlandskontakter. Antar att man då lägger till sig med en mer sofistikerad stil. Inte en massa vardagstext och vardagsbilder från ens vardagliga liv. Nä, då är kameran dyrare än, tja vad vet jag (dyr iaf) för att bilderna ska bli så proffsiga, samt att man givetvis har ett stylings intresse.
 
Därför tänker jag ofta, att inte är det ngn idé att köpa blogg plats, dvs att denna ska synas mer. Det är helt enkelt för personlig blogg för att massa människor ska finna denna sida intressant. Jag är dock inte "ledsen" för det, bara ett konstaterande =)
 
 
Många är otroligt duktiga helt enkelt och det är roligt att läsa och titta runt, dock finner jag dom lite tråkiga. Men det är nog utifrån den person jag är själv. Jag skriver personligt för att jag även är intresserad av personliga saker, utveckling av mitt inre eller andras inre resa och upplevelser.
 
När jag läser såna där fina bloggsidor, känns dom aningen plastigt ytliga. Men tror dock att det är vad många vill ha och vill läsa. Min blogg är för snårig med allt "mitt" så att säga.
 
Igår sken solen och vi hade ett jättefint väder. Vi var ute mkt och på luncherna går nu snart alla ut och går, för att få lite egen tid och motion. Gött.
 
Idag har jag en inbokad massage, men tror jag måste avboka för att inte föra bacillerna vidare. På jobbet är det dock försent, där snorar alla redan.
 
Nu frukost och sen ta sparken och svicha iväg mot jobbet.
 
(Är du hemma L, så pip gärna så jag får veta)
 
 
 
Be healthy, keep up, and be you. Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre 
 
 

KisseNytt å spån

Hemma igen. Idag steg jag upp 06.40 vaknade av att Mors lilla sötnos Kurre jamade utanför dörren, intensivt. Chanti har under tiden vi varit vid kusten sovit bredvid mig i sängen, så även hon var hungrig, så då stag jag upp.
 
Drack lite te efter att jag gett Chanti maten, hon hade dock lite svårt att äta, hon var inte helt bekväm med vistelsen hos en annan katt. Oavsett om den var kattunge. Hon har fräst och morrat rent av. Men det är inte lätt, att vara döv kisse i annat hem och en livlig liten busig kattunge som är "på" hela tiden. Jag trodde dom skulle bli kompisar, men icke.
Möjligtvis om vi stannat längre, men inte någon kompis "klick" på tre dars vistelse.
 
Åt sen frukost och packade. Sonen kom ner med min smoothie flaska som jag glömde hemma hos dom igår.
Vid 11.30 gjorde jag lunch åt oss, värmde korven som Mor gjort åt mig igår(ugnsfalu på kycklingkorv)
Kokade potatis, gjorde champinjonsås åt Mor å Son, till kalvköttet vi stekte i fredags + potatis. Alla åt och mumsade =)
Runt 12.30 packade jag in katt och väska i bilen och sonen följde med till stan, för att göra ärenden.
 
Jag sa hej då till Mor å sons sambo och så bar det iväg. Chanti var trött, så hon klev in i buren 20 min innan jag ens var klar, självmant =) Ville hem, stackarn.
Min katt är ju inte så social med andra människor eller djur (Mango räknas inte) Så andra uppfattar henne nog ganska trist. Men hon är min katt och väldigt social till mig, vilket är tur. Visst, hon är ingen knäkisse, men hon har sina keliga stunder.
 
Vi åkte mot centrum och där kramade jag son och släppte av honom. Jag fortsatte till Sunderby sjukhus, stannade så länge jag vågade hos L (hade ju chanti i bilen) Och lång väg hem. Önskar att helgerna hade fler timmar och vi fick mer tid tillsammans. (Jag å systerdotter)
 
Pratade med syster Å i bilen på G hem, efter ett farväl på sjukhuset. Att systerdotter fyller ju 40 i år... Kanske skulle vi spåna på att åka på en resa eller nåt tillsammans...Har dock inte pratat med systerdotter, så jag vet inte ens om hon vill. Och först å främst måste ju gumman(L) bli frisk, så hon kan åka någonstans alls.
 
Hon har funderat och spånat om att resa till Hallands kusten, men det gäller ju att pigga på sig då också. Så läser hon detta, så kanske vi ska spåna och kanske drömma ihop lite grann =)
 
Kom hem, resan gick bra. Gjorde snitzel och pot.mos åt sambo, som matback. Gjorde mig en panpizza själv till middag.
Efter att jag packat in mina varor.
 
Svärfar kom och hämtade sin bil, tog en kaffe och fick smaka på nyinköpta drömmar.
 
Har hunnit få ihop massor av steg, då jag sällan är stilla då jag är på besök i Luleå =) känns bra.
Nu kommer en ny vecka, nya utmaningar.
 
Min Kollega M har gjort en operation, tyvärr blev den större än beräknat. vilket gör att hon behöver mer tid på sig att återhämta sig. Dock har vi fått en vikarie för henne, vilket känns bra.
 
Imorgon blodtryckskoll igen, samt att jag köpt vitlökssaft av min vän Maria för att få ordning på mitt blodtryck.
Nu sovdags.
 
Hoppas kunna visa lite bilder på J:s stora härliga katt. Men är för trött nu, så nu e det sängen som hägrar.
 
 
 
 
Good night!  Be healthy, keep up, and be you. Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre 
 
 

Kusten 220214

Är vid kusten och hälsar på mina nära och kära. Har hunnit massor.
Körde ner torsdag e.m/kväll. Gick kanon bra, dock aningen trött då jag vaknade 04.00 onsdagsnatt mot torsdag.
 
Jobbade till 15.00, handlade en kycklingklubba och hem å åt denna. På förskolan var det tomatsoppa med pasta! INTE gott. Men chefen tyckte, gnäll inte, ta med egen mat om du vill äta.
 
-Ja, jag får börja göra så, ha en reserv portion i frysen vid dålig lunch. Reflexion är ju, de barn som äter detsamma som jag får, dvs veg mat... dom får kanske inte i sig ngt då maten inte är bra?! Ja, så kan det ju vara.
Iaf kom hem, tog en dusch, packade kläder, grejjor, in i bilen och körde vid 16.50.
Jag mötte två renar och en älgkalv, ca 2 år skulle jag tro. Han stod precis rakt mot mig, så först trodde jag det bara var en lång person som var ute och gick, sen vände han på huvudet och det var dags att bromsa.
Han sprang naturligtvis över vägen, istället för att hoppa ner i diket.
 
Framme vid 19.45 och vädret var ok. Mor tog emot med en kopp te och en macka. Så dagens matintag vart otroligt torftigt.
 
Hade tagit med mig Chanti, min katt. Tänkte det skulle vara kul att hon fick träffa Mors kisse Kurre. Tyvärr har min primadonna mest fräst åt den gudomligt söta kisse som min Mor fått av mig =)
 
Fredag; Steg upp 06.15 och kl. 10.00 kom Systerson Fredrig med sina fina pojkar, Kid och Lion. Jättekul att träffa dom, gav dom en del paket eftersom jag inte träffat dom sen i dec. Fredriks ex Sofia var också med, å dom åkte igen 11.30. Tyvärr fick Fredrik böter, 500 kr. Jag gav honom pengar till den, då han nu är mellan jobb.
 
Åkte sen till storheden, gjorde några ärenden, in till stan å träffade Maria, för att köpa Vitlökssaft som ska vara bra för magen.
Hem å lagade go middag. Syster A-S kom samt Magnus å Sofia. Trevligt.
 
Sonen och hans sambo var givetvis med nästan hela dagen =)
 
Sen då alla gått, satt jag och Mor å pratade lite gammal historia om hennes föräldrar mfl, vilka som dött i hjärtinfarkt mm (bra att veta, när jag nu haft högt blodtryck) Min Morfar dog i 40 års åldern, min moster samt min farbror dog också av hjärtinfarkt i tidig ålder, dvs runt 50.
 
Lördag; vi vaknade återigen tidigt, 06.30 klev vi upp. Jag och Mor gjorde vår dagens dubbel (v75) SDpelade för 360 och vinsten blev 139,60 så vi gick lite back...igen.
 
Jag gjorde köttgryta åt sonen så dom har lite hemlagad mat i veckan. Sen åkte vi till storheden å där köpte jag kattmat, samt kudde åt sambon. Köpte även en ny matta under v-rumsbordet i fusk djurhud.
Jag köpte även ett knivset till min Mor, då hon har så dåliga knivar.
Present åt systerson Johnny, en stor kokbok. Så köpte vi tre plastblommor åt Sofia (Magnus) samt en låda geicha choklad. Gick till hennes jobb och sjöng för henne, hon var dock inte så impad av vårt tilltag och blev generad. Men lite glad också, tror jag.
Vi köpte henne även en mysig pläd från mig som jag tror Mor ville vara med på?
 
hem en sväng till Mor och sen då Johnny kom hem, åkte jag å sonen dit och tittade påhans nya katt, den var såååå fin å helcool. Norsk skogskatt och han tror ragdoll blandning.
Vi satt där å fikade en dryg timme, sen hem å åt mat. Litar dock inte riktigt på min Mor, hon tycker lite så, att om jag inte vet om hon slänger i en skvätt vanlig grädde (dvs ej laktosfri) så märker inte min mage det om jag inget får veta! Jag har både mått illa och är dålig i min mage i kväll. Ngt har jag ätit som jag inte ska iaf.
 
Då vi ätit med son å hans sambo gick Mor å vilade omgång 2, och jag diskade och städade undan efter matlagning å matätandet. Son med sambo gick hem till sitt, då de hade tvättstuga.
 
Jag och Mor åkte sen till Magnus å grattade Sofia på hennes 31 års dag. Sjöng igen, men inte impad nu heller... konstigt.
Vi fikade lite även där. For sen hem och lyssnade på Mello, men Mor är så arg åt låtarna som hon tycker är så dåliga. Så vi spelade yatzy istället.
Sonen kom över en stund och vi spelade ytterligare yatzy och sen chikago. Mor vann... gjorde henne mkt glad, trots att hon inte riktigt hade koll på hur många kort hon hade...hela tiden. =)
 
Imorgon ska jag hem, åker nog runt 12. ska förbi systerdotter på Sunderbyn igen, var dit även fredag en dryg timme innan vi for in till stan.
Handlade lite åt henne.
 
Nu är det kväll å jag å Chanti ska sova i Mors sovrum. Chanti å Kurre har inte kunnat bli vänner, av ngn anledning?
 
 
 Bilder på vistelsen kommer sen...
 
 
 

 Good night!  Be healthy, keep up, and be you. Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre

 
 

Blodtryck allergi

Låter extremt underligt, det vet jag. Men igår var jag återigen på VC där jag då skulle få bära en blodtrycksmätare under 24 timmar för att kolla av mitt blodtryck.
I början tyckte jag den satt åt extremt mkt, fick ont i min arm, där den satt fast. Var tvungen att lossa på bandet runt armen, flera ggr innan jag insåg att det inte hjälpte speciellt mkt eftersom den pumpar ju upp ett visst tryck för att kunna ta blodtrycket.
 
Men då jag gått med apparaten halva dagen, är jag helt rödprickig över hand och arm, får bortdomningar i handen och det gör riktigt svinont varje gång den mäter trycket. Och den mäter var 20e minut!
 
 
Nu har jag haft den på hela natten, och kan nog påstå att jag inte sovit som Törnrosa inatt. Men erkänner att tröttheten tagit över och jag har sovit emellanåt. Fick bli förpassad till gästrummet för sambon inte skulle kunna sova då maskinen mätte tryck.
Sov bättre i gästsängen än i vår dubbelsäng, detta har jag upplevt förr också. Samt att Mango inte bråkat om att komma in under mitt täcke. Det var iaf positivt.
 
 
På tisdag lämnade jag den då åter och hela vänster arm är sprängfylld av blodkärl som spruckit. (såg ut som jag solat en arm och den var bränd, den andra vit) Så jag frågade sköterskan vad detta berodde på. Och då svarade hon att pga mitt extremt höga blodtryck, dvs högt blodtryck kan få blodkärlen att sprängas, och när jag så mätte med en manchett som nöp min arm så sprack de ytliga blodkärlen av trycket.
 
 
Min läkare ringde på e.m och hon ville att jag skulle dubblera min blodtrycksmedicin. Thats it! Vad det beror på att jag har ett blodtryck som ligger över 200/130 behöver jag tydligen inte få reda på.
 
 
Vi hade vår långdag med möte och planering under måndag, så jag var ju rätt trött ändå.
 
I söndags gjorde jag flygande Jakob till middag, mums (på mitt sätt) med sallad och ris till.
 
 
Sen var jag med Svärfar till kyrkan där jag fick uppleva Maria Lundqvist som har varit Filmfestivalens ambassadör i åtta år. Hon bjöd som vanligt på sig själv och med hjälp av "Sally" striptease med (skådespelaren)och hon gjorde en balett ur berättelsen om Grottbjörnens folk, med hjälp av kyrkobesökarna.
Samt att alla kyrkobesökare som gjorde vågen, På uppmaning av Niklas Westling. Dom läste några dikter, det blev tal, sång av bandet Grus (som jag tyckte var så där, deras Irlänska musik var dock bäst i mina öron), sång av Marias två döttrar som fick en rungande applåd, lite jojk och  
Den tionde Filmfestivalens avslutningskväll i Arjeplogs kyrka var jättebra, men kyrkbänkar är och förblir hårda att sitta 2,5 tim på.
 
 
 
Under helgen har det ju även varit besök här i Arjeplog av andra storheter.
Förutom Maria Lundqvist har vi haft besök av Robert Gustafsson, Susanne Reuter, Ann Petrén, snygge Rafael Edholm, och Claes Ljungmark. Missade dock att se Robert G och Susanne R. Då jag inte var på Lyktan på sopplunch och utfrågningen.
 
 
Jag har några suddiga bilder från kyrkan, som jag ska lägga upp, så ni får se att dom varit här å jag sett dom. Men bra bilder finns annars på: http://www.pitea-tidningen.se/arjeplog/
eller vår lokala nättidning; http://www.arjeplognytt.se/nyheter/en-avslutning-med-allt/
 
 
Idag onsdag har jag varit på zumba mix och det kändes bra. Äntligen kan jag känna att flåset börjar infinna sig. Å jag håller inte på att ramla död ner av ansträngningen.
 
 
 

 Be healthy, keep up, and be you. Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre


Varieties

Morrn på er.
Här i Arjeplog är vädret följande. Blåser och snöar och inte ngt vidare gå ut och gå väder precis.
Min tanke var ju att jag skulle ut å gå idag, men...brr, det känns inget vidare faktiskt.
Det har snöat en decimeter från igår till idag. Om det inte hade blåst, så hade det kunnat vara trevligt att gå, men inte att få all snö i ansiktet pga kastvindar som slänger snön i spiraler och i tvära kast.
 
 
Så då får det bli inneträning idag.
 
Min kära kisse Mango var den som väckte mig på morgon, samt min blåsa. Han skulle promt in under mitt täcke, vilket väckte mig å jag blev medveten om att det var nog läge att gå upp för att uppsöka toan. Å då jag ändå var på benen 05.30 så gav jag kissarna mat, och gick faktiskt å la mig igen.
Somnade om och vaknade så 08.00 igen av att Chanti inte tyckte att matte skulle sova mer. Trots att hon redan fått morgonmat, så gav hon sig inte. Knepigt med djur ibland. När jag så väl var uppe, ja då gick hon och la sig!
 
Imorgon ska vi påbörja vår stegräknar tävling på jobbet, tyvärr måste jag säga att det är inte många som deltar i år. Synd, för det är bra för sammanhållningen och så puchar man sig själv till att gå ut och röra på sig.
Som kvinna ska man hinna gå 11000 steg om dagen, det räcker med 10000 om du är över 50 tror jag det är.
 
 
Jag har funderat lite på detta med relationer. Vi vill alla ha dom, men nu tänker jag främst på förhållanden.
Det är inte helt lätt att hitta sig en matchande partner. När vi så funnit en, är det inte heller helt lätt att leva tillsammans.
Vi har i min ålder iaf en del bagage, och detta bagage är mer eller mindre ngt vi alla måste bearbeta. Kanske vi känner att, -ok, du får ta mig som jag är. Det är lätt att hamna i det försvaret. Jag tänker då inte förändra mig... men förändras gör vi oavsett vi vill eller ej, det vi måste ta ansvar över är HUR vi vill förändras, inte OM vi vill.
 
 
Om man vill ha en bra relation finns det ju en del viktiga ingredienser som kan vara bra att ha där i. Man kanske behöver ha liknande värderingar, liknande intressen, dela vissa åsikter, kommunikation och tid tillsammans är A och O. Fysisk beröring, det man brukar kalla för kel och smek, är också en viktig del. Men utan kommunikation så blir det inget kel och smek. Dessutom glider man isär. Det blir lätt vad jag brukar kalla för "internt världskrig" och man blir ensam i tvåsamheten.  Så enligt vad forskningen säger, så behövs det vissa ingredienser för att lyckas.
 
 
När man hittat sin partner, är arbetet klart då? - Nej, det är då det börjar! Ett förhållande kräver ett underhållsarbete. Det finns ju ingen människa som köper en större pryl som man vill ska vara länge, till exempel en bil, utan att vårda och underhålla den, man kastar inte bara bort den direkt efter köpet. Den kan ju krångla efter några år, men man försöker laga och underhålla. Likadant är det med förhållanden - det är ju inte färdigt bara för att man sagt ja vid altaret. OM man nu kommer så långt, som till kyrkan. Idag gifter sig många, men även många förblir ogifta, som jag själv.
 
 
Har jag inte haft något frieri? Jo, men jag har aldrig riktigt velat knyta de band som ett giftemål innebär. Jag vill gärna gifta mig, men jag är ju 51 år... vem vill nu? Nu har ju de flesta redan provat på giftemålet och det har kanske kraschat. Mkt händer då man som gift går skilda vägar. Och en del har fått ta en hård smäll och drar sig för att gå dit igen.
 
 
Men varför går så många förhållanden i kras?   
— Livet ramlar ju på och man tar saker för givet. Många förväntar sig att det där lyckoruset ska finnas med hela livet, man älskar personen men är inte kär, och så vidare. Kartan som var viktig då man påbörjade sin relation kanske inte stämmer längre, det finns ingen gemenskap, ingen kommunikation.
 
Men om man vill ha liv i kärleken så måste man jobba på det. Det är viktigt att se vad som är bra och inte förvänta sig att någon ska vara felfri. Många försöker ändra på varandra, men just "det där" som man försöker ta bort kanske är hela grejen och utan "det där" är det inte alls samma person längre. 
 
Sedan kommer man ju att förändra sig eftersom ett förhållande kräver att man anpassar sig till varandra. Och det är ju det som är så häftigt med livet, att det hela tiden förändras!
 
 
Självklart finns det förhållanden som inte bör räddas, men jag tror att det kanske går att ha en bra relation under lång tid, kanske även hela livet. Det går säkert att rädda ett förhållande om båda vill det, men det kräver att båda vill jobba för det. Och sen är det ju det där med kommunikation, det är faktiskt A-O i alla relationer... Vi lever ju inte i stumfilmens värld. Börja prata, dela, fördjupa, prova sig fram.
 
 
Gräl; Grälets anatomi är inte särskilt välkänd bland forskare. En orsak till detta är naturligtvis att gräl ofta blossar upp utan förvarning, och att det därför kan vara svårt att få tillgång till inspelningar av riktiga gräl. Men fiktionen, och inte minst dramatiken, är en källa rik på konflikter.
Vi anklagar, klandrar varandra vid grälen, varför gör du si och så, varför har du inte gjort det och det?
När man blir angripen verbalt har man flera möjliga reaktioner att välja mellan. Man kan ge tillbaka med samma styrka, bli ännu aggressivare eller helt enkelt ge efter.
 
 
Men gräl gör sår i våra själar, vi behöver kommunikationen, återföreningen för att dessa sår ska läka. OM vi inte kan detta, är risken stor att vi inte står ut med vår partner to the bitter end. Vi kastar in handduken och går vidare.
 
En del gräl blir aldrig uppklarade, såret inuti läks aldrig.
 

En del människor lever med krav på att bli villkorslöst älskade och tycker att de har rätt att spela ut alla sina känslor utan hänsyn till den andre och utan eftertanke. Detta har inget med kärlek att göra utan är en barnslig attityd som till slut leder till ensamhet.         

 

 

Okontrollerade vredesutbrott, sadistiska personangrepp, totalitär svartsjuka och saboterande avund är enbart destruktiva och hänsynslösa. Utsätter du din partner för sådant bör du söka hjälp.

Om du är utsatt för detta bör du se allvarligt på din situation och inse att du inte kan gräla din partner till rätta.

 

 

Om du blir utsatt för verbala uttömningar - om din partner ingjuter ångest, känslor av litenhet och maktlöshet hos dig, kränker dig, anklagar dig eller får dig ur balans - har du en besvärlig situation. Riktigt svårhanterligt kan det bli om du använder den andres provokationer som ett tillfälle att själv spy ur dig det du går och bär på.

 

 

 

 

 Be healthy, keep up, and be you. Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre


skrövlig...

Ibland, dvs ungefär nu…eller ska jag vara ärlig, de senaste åren har jag börjat upptäcka alla dessa rynkor jag fått kring ögon och mun.

Jag har ju varit mjuk, trind och relativt slät i fejan under mitt liv.

 

Eller, det är vad jag trott då jag bott i lägenheter med badrumsbelysning lika med noll. Utan fönster och en skum belysning kan ju vilket fejs som helst kanske vara i fin form, eller se släta ut =)

 

Hudterapeuter vill att man ska börja i tid lixom, så jag antar att det nu är försent med antikrämer och div hjälpmedel för att se fräsch ut för mig nu. Men de kommer med sina förslag och själva är dom knappt över 20 och har ingen aning om att vi alla den här vägen ska vandra. Iaf på ett eller annat sätt.

 

Visst kan jag gå till en plastik kirurg och få en hel del tips om vad jag troligen borde göra, men det vete f..n. Behöver jag det?

Jag har ju levt i 51 år, så det ska väl synas. Ett liv med massor av erfarenheter både på ena och andra sättet.

Men jag vägrar, jag ids inte börja kleta krämer och dra än hit och dit i mitt ansikte.

Det är som det är. Något måste ju livet ha lärt mig.

 

Jag kan ju inte stoppa tiden, och det kan ju ingen annan som tillverkar krämer heller göra. Visst kan jag säkert få rynkorna tillfixade med slipning å dyl… men vill jag se ut som 30+  när jag är över 50?

Vete tusan om det inte är smartast att göra make up med svag belysning och ha hoppet om sitt ursprungliga fejs i minnet.

Så veckans tips: Är du lite upp i åren kommen, å inte vill se alla dina nykläckta linjer, stå då inte i en svinljus belysning… då ser vilken jäkla kräm som helst ut som om den ska spricka och du under den. Oavsett antirynk or not.

 

Så, jag kör naturellt och nöjer mig med nattkräm emellanåt och tror kanske på tomten.

 

Men idag blev det då lite make up eftersom vi skulle ut och äta. Försökte i badrumsbelysningen lägga på lite ögonskugga, lite linjer kring ögonen och mascara på fransarna, det fick duga. Sen lite läppglans på läpparna, för jag ska ju ut å äta, ingen idé med läppstift som ändå bara äts upp.

 

Idag blev det svart T-shirt med fint lite glittrigt tryck, koftan och blå jeans till mina bruna snör stövlar, min fodrade jeansjackan.

 

Vi åkte då svärfar kom och hämtade upp oss, blev mat på Verona. Där har dom nämligen Arjeplogs godaste rödingsplanka, som jag åt idag. (Genomgrillad rödingfilé med ugnsbakad tomat samt gratinerad potatismos. Serveras på en citrus marinerad feta ost sallad och en klick hollandaisesås) pris; 215 kr och väl värt varenda öre. mums.

En röding =)

 

Vi var där mellan 18-20 för sambon tittade ju på Hockyn, för numera ska ju alla ha storbildsTV, även på restaurangen . Suck.

 

Vi kom hem efter att vi lämnat av svärfar och så satte sig sambon för att titta klart på Hockyn. Därefter gick han å la sig, hade ätit för mkt. Så ensam har jag sett melodifestivalomgången och tyckte om en av de två låtarna som gick vidare direkt.

 

Därefter tittade jag på Sherlock Holms =) Tycker om den serien.

 

 

Så, nu är det bara att krypa till sängs.

Har jag tur följer svärfar med mig på promenad till Kraja å tar en fika, sen promenad hem igen. Vilket blir en bit på ca 9 km

 

Och nej... Ingen vinst på DD heller! Vet inte varför turen inte vill vara på min sida.

 

PS; Life Bites -Lördagen finns nu att läsa för er som följer min novell under "mina texter" här på bloggen.ds

 

 

 Good night!  Be healthy, keep up, and be you. Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre


Miljonvinst

Idag då jag skrapade min trisslott som jag burit i börsen sen förra lördagen, kände jag att detta var en lott med vinst...
Sakta skrapade jag så lotten, bild för bild och med spänd förväntan väntade jag mig att nu kommer de där rätta numrorna...
Å så, äntligen var alla färdigskrapade och jag tittar på lotten i min hand... 10 000, två st 100000 en och tre av..ingen! Va? blev det ingen vinst denna gången heller. Besviket la jag den ifrån mig, tittade misstänksamt på min lott. Det var ju så lovande, känslan om en stor vinst, å snopet att inte ens få 30 kr x 3. Hmmm...
 
Så, ner i papperskorgen åkte den. Typiskt.
 
Jahapp, då är det bara DD på V75 att hoppas på idag, för en vinst känns det som det var läge för idag. Universum, hör min bön!
 
Nätverk... Man är rätt ensam då man som jag tappat mina nätverk gång på gång. Genom att jag flyttat flera gånger i mitt liv, lämnar jag vänner och en del släkt varje gång.
Flyttade första gången då jag valde att gå skola utanför Boden, därifrån flyttade jag till Umeå. Jag bodde där i ca 5 år och lärde känna många nya vänner, med därifrån flyttade jag så ner till Halland, bodde där i 10 år innan jag så vände hem och igen lämnade jag fina vänner och släkt efter mig. Bodde så i min hemstad Luleå i 14 år. Nya vänner och släkt omkring mig. Men så träffade jag så min sambo och han bodde då här i Arjeplog, så återigen fick jag lämna släkt och vänner.
 
 
Nu har jag bott här i Arjeplog under 5 år. Här är det svårt att få vänner. Min sambo umgås inte med några vänner så genom honom har jag heller inga nya vänner fått. Han anser att det räcker med alla bekantskaper på jobbet och upplever inte att han har energi till ngt sällskapsliv. Detta medför ju då för mig att det blir väldigt ensamt.
 
 
Just nu är jag kanske i en svacka där jag just nu känner mig ensam och väldigt rotlös, vilket i sin tur gör mig rastlös.
 
 
Nästa vecka ska jag åka ner till kusten, men tyvärr lyckades vi boka in en ABC träff denna torsdag. Vet inte hur i hela fridens dag jag skulle kunna krångla mig ur den, men får kolla om jag kan ta ledigt fredagen, annars blir ju helgen extremt kort och väldigt lite hinns med.
 
 
Var till frissan på onsdag för en konsultation om hur jag ska bära mig åt för att få mitt långa hår grått. Vi provade en slinga med ngt hon hade, men nä... det bet inte. Så då är det bara att fortsätta tona håret, dock ljusare och ljusare för att det så småningom ska ha blivit grått.
 
I helgen är det filmfestival i Arjeplog. Men, nä... inte ska väl vi gå på ngt. Vi gör som vi brukar, vi sitter hemma, tryggt och nedsjunkna i soffan. För uch om vi råkar stöta på några människor, då kanske vi behöver socialisera och det är ju lite läskigt.
 
Igår alla hjärtans dag. Hoppas alla ni som jag inte hälsade till hade en fin och trevlig dag. Själv gav jag sambon ett par jeans (som han egentligen betalt själv, förr) och en T-shirt, ett godis hjärta och ett kort. Så... Ang jeansen så skickade vi efter ett par och jag tog det via mitt konto, så istället för att föra över pengarna igen, fick han nya jeans å dessa kunde han ha.
Jag fick en chokladask med ljus mjölkchoklad =) som jag inte bör äta för min mage, iochmed att jag är laktos intolerant, men tack...tanken räknas ju.
Idag köpte jag gelehjärtan (godis) åt svärfar, för vi ska ut och äta ikväll och då ska han följa. Romantiskt, nä...inte mkt. Men det gre sig. (som man säger här, dvs det ordnar/löser sig iaf)
 
 
Blåser utanför fönstret och det är 0 gradigt. Snöar lite lätt.
 
Sambon har skottat snö och jag har varit å handlat mat. Köpte faktiskt en dajmtårta till ikväll, om vi orkar. Annars blir den kvar till sen.
 
Idag har jag pratat i telefon med Mor, min bror G och syster Å.
Är orolig för systerdotter som nu ligger inne i Sunderbyn igen. Suck. Hennes mående är inte alls bra.
 
Chanti, min kisse väckte mig 07.00 och sen var det bara att stiga upp och mata de små. Så, ingen sovmorgon idag heller. Min chef ville visst ha ett samtal med mig, efter att min läkare skrivit ett läkarintyg som gör att jag ska slippa karensdag då jag har haft så mkt migrän på sistone. Vet inte varför hon vill ha samtal, men visst kan vi samtala.
 
 
Mors lilla Kurre, fått bild av svärdottern min.
 

En till
 
 
 
 
Å mina egna charmtroll, förutom på tidiga morgontimman.
 

Mango och Chanti
Mina ögonstenar.
 
 
 
 
 
 Be healthy, keep up, and be you. Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre
 

kaloristinn

Ett glas vin till maten någon gång gör ingen omvälvande skillnad rent energimässigt, men blir glasen eller tillfällena fler så spelar det en större roll.

 

Alkohol är en form av utrymmesmat som bidrar med energi men inte med någon näring. När kroppen förbränner alkohol är den inte lika bra på att hålla vårt blodsocker på en jämn nivå då levern arbetar med att bryta ner alkoholen istället för att bryta ner glykogen (våra kolhydratlager) och höja vårt blodsocker.

 

Detta gör att alkoholintag inte bara bidrar med energi utan kan också leda till ett ökat matintag.

 

1 öl 5% 33 cl 132 kcal*

varav energi från alkohol: 92,4 kcal varav energi från kolhydrater: 39,6 kcal

 

I jämförelse: 1 skiva grovt rågbröd med bregott, skinka och paprika 132 kcal

 

 
Så om jag dricker 7-10 öl på en kväll, har jag fått i mig samma mängd i mackor... inte undra på att man blir mätt av ÖL!
 
 

1 cider 4,5% 33 cl* 223 kcal

varav energi från kolhydrater: 119 kcal varav energi från alkohol: 104 kcal

I jämförelse: 2 dl lättfil med 1 dl fullkornsflingor 236 kcal

 

 

 
Hmmm, ja tror jag nöjer mig med flingor och skippar cidern =) om jag nu ngn gång får för mig att dricka ngn.

 

*Kaloriinnehållet kan misstämma något då informationen på producenternas hemsida är bristfällig. ** Energiinnehållet kan skilja sig åt mellan olika vin sorter.

 

Så, det är varken nyttigt eller hälsosamt med alkohol, rent figurmässigt.

 

Hur påverkas då vår hälsa av alkohol? Det beror förstås på hur mycket man dricker, men också på vilken sorts alkohol man väljer. Om du tar dig en grogg får du i dig ren alkohol och raffinerat socker, det är den sortens alkoholdrycker som skadar kroppen mest och ger minst positiva effekter.

 

Att blanda alkohol och koffeinhaltiga energidrycker, som i vodka redbull som blev populär för några år sedan, kan vara riskfyllt för känsliga personer.

 

 

Risker? Även en måttlig vinkonsumtion kan öka risken för bröstcancer hos kvinnor. En hög totalkonsumtion av alkohol skadar hjärtmuskeln, ökar risken för cancer, bukspottkörtelinflammation och leversvikt – med död eller levertransplantation som yttersta följd.

 

 

Fett. Alkohol hämmar med andra ord fettförbränningen. Samtidigt försvinner en stor del av alkoholens energi­innehåll som värme under processen, på så sätt kan man faktiskt säga att alkohol är förbränningshöjande.

 

Tyvärr ökar stora alkoholintag också aptiten, och det är sällan man blir sugen på råkost och kokt fisk efter en blöt kväll på krogen. Dessutom försämras omdömet och man kanske stoppar i sig skräpmat som man hade undvikit i nyktert tillstånd.

 

 

 

 Be healthy, keep up, and be you. Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre


Å lite ljusare

Varje dag känns lite ljusare nu, trots att snön har signat ner från skyn. Kan vara så att det bara är en känsla, att jag vet att det är mer ljus på "G" =)
 
Jag är glad och tacksam över att min älskade son fått stiga i graderna på sitt arbete, att få höra hans glada stämma (värmer så mitt modershjärta). Jag är glad och tacksam för att min Mor tycker mkt om sin lilla katt, jag hör kärlek i hennes röst, trots den busiga lilla missen =) Det har varit tufft under lång tid, och det tar på sinnet.
 
Breath your resistance away, that will cause you a gradual shift in your Vibrational point of attraction
 
Idag är jag tacksam för livet, för att ha en frisk kropp, att ha ett fint hem, att få ha en fin yoga/massage lokal, att känna kärlek, värme, att kunna le på insidan, att ha ett jobb, få träffa många barn, få mat i magen och känna värme i mitt hjärta.
 
Åh, vad har hänt... Ingenting mer än att jag blev överväldigad av tacksamhet över de små ting som finns i livet.
 
 
Kampen mellan Logiken och känslan och det som ryms där emellan innan polletten trillar nerFunderar, finns där. Lixom svaren som komma skall.
 
 
Dagens tänkvärda från Nalle Puh
När man är en björn med en mycket liten hjärna och tänker ut saker, upptäcker man att en idé som verkade vara riktigt idéaktig inne i hjärnan, är annorlunda när den kommer ut i det fria och andra människor ser på.
Källa: Nalle Puh
 
 
 
 
 
 
 
 Be healthy, keep up, and be you. Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre

Må gott!

 

3 tips för att må bättre, förhoppningsvis!

 


Så var jag där igen. Slog på mig själv, alla dessa måsten, blev istället vila i yogarummet.

Så jag gav kroppen och sinnet vad den behövde just då och när jag släppte lite på prestationerna (blev ändå att sen städa förrådet, tog resten av dagen) 

Så iaf när jag låg där på yogamattan och tittade i taket kom jag fram till tre punkter som är viktigast för hälsan:

 

1)  Fråga dig själv – Vad behöver jag idag?

Detta är en enkel men väsentlig fråga då den bekräftar att du, din kropp och ditt sinne, är experten och vet vad som är allra bäst för dig.  Alltför ofta litar vi mer på andra människors råd än vad vi litar på oss själva. Varför det egentligen?

I själva verket är vi olika. I själva verket är varje dag olika.

 

Vissa dagar känner du dig kanske lugn och stabil. Andra dagar känner du dig fylld med energi och kraft. Ge dig själv friheten att justera hur du tar hand om dig själv utifrån hur du mår just nu, just idag.

 

Speciellt för oss kvinnor är det viktigt att lyssna på vår månatliga cykel. För det är så hur mycket vi än vill negligera det så har våra kroppar olika behov beroende på var vi är i vår cykel. Hedra det. Vi kan inte köra samma tempo varje dag hela månaden.

 

2) Spendera tid att reflektera

Du kan endast lära dig om dig själv och justera hur du tar hand om dig själv om du spenderar tid att reflektera över hur olika aktiviteter får dig att må.

 

Exempelvis en del kan vilja börja dagen med en meditationsstund medan andra föredrar en löprunda i friska luften på morgonen. Båda får sina behov bemötta. Till lunch älskar en del att äta en fräsch sallad medan andra behöver rejäl husmanskost. Inget är bättre eller sämre än det andra. Vi är bara olika och har olika behov. För att fungera optimalt måste vi möta just våra behov.

 

Genom reflektion kan du verkligen lära känna dig själv, vilket, om du frågar mig, är det viktigaste hörnbiten i att ta hand om sig själv för genom reflektion lär vi oss också höra när ”lathetsrösten” gör sig hörd för den finns där också…

 

3) Sluta döm dig själv

Att ta hand om sig själv handlar inte om att vara bra eller dålig. Det handlar inte om att vinna eller förlora. Att ta hand om sig själv innebär just att ta hand om sig själv.

 

Precis som ett barn inte svarar speciellt bra på att gräl och bestraffning så gör inte du det heller. För att lyckas ska du hålla dig själv i handen hela tiden oavsett vad som händer. Det innebär att visa sig själv medkänsla, vänlighet och tålamod. Använd dig av en lekfull och flexible taktik för din personlig utveckling istället för en hård och dömande. På så sätt skapar du plats för dig själv att blomstra, trivas och vara i linje med dina fantastiska förmågor och möjligheter.

 

Vad tänker du när du läser detta?

 

Förra veckan kändes av ngn anledning tuff för mig. Inget gick min väg. Jag var mest trött.

 

Det är lätt att fastna i dessa känslor. Känslor av trötthet. Uppgivenhet. Orkeslöshet. Grinighet. Ensamhet. Och så vidare. Mörkret och kylan hjälper ju inte precis till. Men ljuset är ju iaf på G snart...

 

Det enda jag försökte under veckan var att inte fastna i dessa känslor. Acceptera att de var där men inte låta det bli som ett klibbigt och kladdigt tuggummi som jag satt fast med skon i. Men fredag tog dom överhand och det rann över.

 

 

Så när du (jag) känner dig riktigt nere. När du har det riktigt jobbigt. Istället för att fokusera på det jobbiga så lyft luren och ring till en person som är viktigt i ditt liv och tala om till denna varför du är tacksam över att ha henne/honom i ditt liv och känn skillnaden i hur du mår.

 

Under lördag, då känslorna lagt sig ngt så ringde jag och pratade både med min Mor och syster och sen med min son. Fick även en messkram av systerdotter och då messade jag även systersönerna och kollade att dom mådde bra. Då kändes det bättre igen. Tack Linda =)

 

Det är väl ändå värt att prova?

 

Övrigt jag gör just nu är att jag försöker röra på mig så mkt som möjligt.

 

Jag sparkar eller cycklar till å från jobbet 3 dar/v och två dagar då jag börjar tidigt å öppnar, promenerar jag hem (åker med sambo till jobbet) Onsdagar har jag Zumbamixen och under 5 dagar/v yogar jag. (2 dagar, då jag öppnar, mediterar jag då jag slutat tidigt)

 

Under helgerna försöker jag mig på att hinna ut och promenera 1 av dagarna. Eller kör min konditions DVD.

 

Måltiderna försöker jag hålla små och med sallad till, dricker nyttig smoothie på morgon eller gör fullkorns havregrynsgröt med bär och nötter, mjölk. Äter även vitaminer och dricker Mighty green alger.

 

Dagens tänkvärda:

The Happiest people don´t have the best of everything,

They just make the best of Everything

 

 

Ha en skön söndag.

 

 
Be healthy, keep up, and be you. Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre

 


Yrsnö

Utanför fönstret yr snön idag, det snöar och det blåser. Vilket inte är någon rolig kombination.
 
Har yogat på morgon, sen har jag varit telefon social med Mor och med syster Å.
Dagen idag antar jag blir att städa förrådet, vilket inte skedde förra helgen då jag hade migrän hela helgen. Trots migrän dammtorkade jag hela huset, men har förstått att sånt räknas ju lixom inte.
Trots migrän lagade jag även middag, så vi fick ngt i magen. Kan ju vara bra?
 
Veckan har varit tung på jobbet. Så jag hade väl hoppats att jag kunnat vila mig lite, men antar att detta är en omöjlig uppgift. Finns alltid mkt att göra då man har hus, så det dåliga samvetet gnager och en hel lista med måsten finns alltid.
Är glad att jag har min f.m för mig själv.
 
Jag har som vanligt nu för tiden ont i huvudet, just nu känns det som om jag har en pinne från bakhuvudet som kommer ut ovanför ögonbrynet på höger sida. Är allmänt trött och känner mig låg.
 
Så, det blir att fokuser...
 
Andas in...andas ut
 
 
Fick inte en enda som ville komma på yogan denna gång. Kan vara därför jag är besviken och uppgiven.
Jag vill så gärna få dela med mig av yogan och dess goda egenskaper.
Att få ha en stund med sig själv, känna djupet inom sin själ, det är lixom stort och ngt alla borde vara förunnat. Men vi tar oss inte tid och vi tror oss inte att kunna, det där är ju sånt där hockus pockus...eller?
 
Idag finns det ju forskning som bevisar yogans effekter, det känns skönt att kunna hänvisa till dessa.
 
 
En kollega sa till mig i fredags, att du kanske tar för mkt betalt för din yoga?
Men jag tror inte det handlar om detta, vill man gör ngt för sig själv så tar man sig råd. För jag ligger inte högt i priset men min kollega ligger på tok för lågt för sin grej.
Tror att man i inlandet tänker för snävt. Om jag tar för lite betalt för mina tjänster, då kanske inte människor som verkligen behöver yogan kommer. De drivna kommer oavsett priser, och kommer av rätt skäl.
 
 

Att driva en yogastudio kan man göra på olika sätt. Men hur mycket ska man egentligen ta betalt för varje yogapass för att det ska gå runt? Klaus Surya Kontis från Nordiska yogalärarförbundet ger här sin syn på saken.

- Det beror mycket på var i landet man befinner sig, i stad eller landsbygd. Men rent generellt rekommenderar vi yogalärarna att ta skäligt betalt. I Sverige finns det inga riktlinjer men det vanliga är att en klass ligger på 150-250 kronor. (Själv ligger jag 50 kr under det lägsta)

 

Klaus Surya Kontis menar att yoga ska vara tillgängligt för så många som möjligt men att man samtidigt måste kunna driva sin verksamhet utan att gå back. Har man en utbildning i bagaget, ska man inte vara rädd för att ta betalt.

 

- Pengar är lite känsligt inom yogavärlden, men det är ju i själva verket inget annat än en symbol för energi, säger Klaus Surya Kontis som är viryayogalärare och sedan två år tillbaka driver Nordiska yogalärarförbundet.

 
Och så till ngt helt annat som kan glädja oss... Gratis
 
 
En bekants far till mig har nog funnit det billigaste lyckopillret…
.
 
En annan vän berättade häromdagen att hennes far hade läst en kinesiologisk studie som påstådd att man blir lyckligare av att utföra ”hoppla-steg”. Detta påstående var hennes far bara tvungen att prova. Fungerar det verkligen? Så han drack upp sitt morgonkaffe och tog hoppla-steg till brevlådan samma dag.
(Parantes: Tala om en person med skön distans och skön dos av av intellektuell nyfikenhet och mod att våga vara lite knasboll!)
.
Hans resultat?
.
Jodå. Han blev faktiskt gladare. Förvånansvärt nog. När han tog sina hoppla-steg så blev han påmind om sin bekymmerslösa tid som barn. Samtidigt blev han krasst medveten om att det var inte lika lätt att göra hoppla-steg som han mindes dem eller som han tyckte det såg ut när han studerade sitt 5-åriga barnbarn hoppla fram. Han erkände också villigt att det är enklare att göra hoppla-steg om man vet att ingen annan person tittar på honom… Men minnena från barndomen, ökat endorfin och förbättrad cirkulation i kroppen = gladare och lyckligare var värt ”showen” för omgivningen.
.
Så enkelt.
.
Så effektivt.
.
Så han tycker alla borde provat det. Själv ska han fortsätta denna mini-undersökning under en vecka och hoppla-fram korta stunder varje dag. Bara för skojskull.
.
Skönt att kunna släppa loss och vara lite knasboll och därmed bli gladare och lyckligare på köpet plus få bra träning samtidigt (det ÄR jobbigt att göra hoppla-steg!).
..
Hitta din knasboll i dig och ta nu hoppla-steg fram till bilen/förskolan/affären/jobbet/hemmet/bussen/brevlådan…lägg på ett leende på dina läppar och du har bästa, effektivaste och billigaste lyckopillret i din hand.
 
 
 
Be healthy, keep up, and be you. Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre... <3
 

My life sucks

Ok, en jävligt jobbig dag, rent mentalt. Inget speciellt har hänt men all irritation rann över idag. Känns extremt jobbigt just nu. Tycker inte jag kommer någonstans, står stilla i mitt liv. Det bara rinner iväg utan att jag gör det bästa av det.
 
 
Jobbade till 17 idag, sparkar till å från jobbet och det gick trögt idag. Tror iof att det beror på mitt tunga sinne. Jag har tryckt och tryckt och nonchalerat mina känslor och mitt jag på tok för länge, så idag kände jag att det rann över.
Vad orsaken var kan ju spela mindre roll, det var inte grejen, utan det rann över.
 
 
Sen kan jag tycka att fördelning på saker och ting kan kännas otroligt tung ibland å sen få höra att man "glider" och får skit trots att jag upplever att jag gör en himla massa. Men jag får höra en hel del då grälen blir ett faktum, som sårar mig...antagligen därför saker och ting sägs-för att göra ont i ngn annan. Är det kärlek, troligen inte!
 
 
Är jag en ängel själv? Givetvis inte. Jag kan låta hård då jag är arg och känner mig frustrerad, men det tar ju en himla tid för mig att komma dit hän, och då borde jag kanske tagit upp saker och ting för länge, länge sedan. Kruxet är väl så att kommunikation inte går fram, ingen hörstyrka finns inom väggarna. Så jag trycker ner det å sen exploderar det, och då kryper jag in i min tysta ensamhet, orkar inte med.
 
 
Sen den här Jäv..a sporten, invigning, skidor och allt skit som ska uppehålla varenda Tv kanal. Alla ska vara så förbannat intresserad och jag är så totalt OIntresserad, så ointresserad att det blir patetiskt med alla sport i mina öron. Visst, det kanske fattas mig ngt, men sport har jag hatat på Tv sen jag var liten. Så jag har hatat sport på Tv i över 45 år.
 
Men VISST f..n ska jag måsta både höra och se den där skiten då jag är i mitt hem. Inte ens då har jag en fridstad.
Så, släpper irritationen en dag som denna, troligen INTE. Så jag får uppbåda all min energi just nu för att inte börja slå på ngt...hårt.
 
 
Sport är rolig att utföra, men jag tycker inte för mitt liv det är roligt att titta på det på TV. Min son spelade innebandy och det var grymt kul att titta på, han tränade även Budo, och då började jag som hjälptränare. Jättekul. Men Tv sport...nä, inget för mig.
 
 
Nu ska jag lägga mig på sängen å titta på ngt annat, då jag inte får se på Tv;n i vardagsrummet då där ska ses på en trist invigning, fy å blä.
 
 
Var till frissan igår, och klippte bort ca 15 cm. Varför säger alla frissor -men oj vad dun har långt hår, och så klipper dom ofta jätte mycket trots att det är topparna som ska klippas? Gillar inte frisörer att man har långt hår, så dom måste helt enkelt klippa massor. Hon sa också att topparna är ju inte så slitna! Ändå blev det så mkt klippt. Luggen som jag verkligen ville ha kort, den är för lång istället. suck.
 
Frågade om råd ang min avfärgning av håret, men ska tillbaka om en vecka och göra en provslinga, för att kolla om det går att tona ner min bruna färg? Så det gråa kommer fram.
 
 
 
 Så, iaf... Livet är ups and downs...inte så farligt med andra ord...bara helt vanlig ilska.
 
 
Be healthy, keep up, and be you. Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre... <3
 

Överväldigad

Idag när jag kikade in här på min lilla blogg, hade jag jättemånga sidvisningar. Kanske är det så att min lilla brorsdotter är in och kollar för hon har lovat ge mig en ny Header här. Denna har jag ju haft i evigheter. Men jag tror att strax före jul kom Vickan med ett erbjudande att hjälpa mig med en ny.
 
Men... kanske ni tänker, det finns ju gratis headers att använda, duger inte dom? Jo, visst är det ngn där som är ok, men jag vill ju att mina valda bilder ska visa vem jag är och vad jag är intresserad av att skriva om.
 

Just nu håller jag på att sätta ihop ett yoga pass inför februari och om jag får en yoga grupp... Jag har annonserat på samhället om att jag ska ha yoga här hemma i min lilla lokal med start på Torsdag den 6/2
Har dock inte fått några svar, men jag behöver ha minst 3 delatagare av 6 möjliga personer som ryms där, i yogarummet + mig själv då.
 

Varför göra ett pass om ingen svarat?
-Om jag inte gör iordning ngt, skickar jag kanske ut till universum att jag inga elever vill ha. Men om jag förbereder mig, så kan jag ta emot elever samt skickar ett budskap till universum att jag vill, jag är redo, skicka mig elever är du snäll!
 
 
Jag har ett pass som jag startar med, som heter just "kom igång med kundalini yoga" så det blir början, därefter utgår jag från pass som balanserar våra chackran.
 
Kunskapen om chackran är en gammal tradition, en andlig tradition. Vi är ett konstant flöde av energi och dessa pulserar inom oss alla.
 

Är du frisk, så pulserar energierna fritt och harmoniskt, men är du i obalans, stressad, sjuk, eller på annat sätt är i obalans innebär det att energierna kan fastna, låsa sig och rent av stocka sig i din kropp. Dina energier strömmar inte fritt och då kan det vara bra att ha ett verktyg som yogan, för att lösa upp dina blockeringar.
 

Ok, Det finns MÅNGA tvivlare, så är det bara. Våra chakran är en del av den vi är. Våra känslor, hur vi förändras, hur vi känner. Det är grunden i hur vi skapar och uttrycker oss själva.
 

Oavsett om du tror eller inte så existerar chackran inom oss alla. Likaväl som att vi har en fysisk kropp har vi också en subtil kropp. Och chakran fungerar som en bro mellan det fysiska och subtila som är en del av oss.
 
 
Chakrana balanserar och reglerar kroppen på många olika sätt. De är förbundna med nervsystemet via en stjälk som slutar i ryggmärgen. de står i förbindelse med och påverkar även körtelsystemet och har därför stort inflytande på vårt psyko-fysiska välbefinnande.
 
 
 
 
 
Idag har jag endast jobbat halvdag, hade fortfarande huvudvärk på morgonen. Var på VC och tog blodtryck, EKG samt lämnade ett blodprov.
 
 
Tog sparken och sparkade bort till VC och sen vidare på jobbet. Idag var det en härlig dag, varmt... end -3 grader och SOL, underbart.
 
 
 
 
 
 
Be healthy, keep up, and be you. Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3

My past week 27-02/2

Önskar jag hade ngt nytt att berätta, men livet går sin gilla gång och det händer inte speciellt mkt. I måndags jobbade jag till 18.00 och efter dessa dar så är jag rätt seg i huvudet.
 
 
Har nog hamnat i ngt..., kroppen säger ifrån. Som ni vet har den ju trilskat lite på sistone. INGA stora grejjer, utan så där irriterande. Så, jag ska inte klaga.
 
 
Jag klarar av att träna och igår vart det både gympa och yoga =) hemma i yogarummet framför Tv:n med DVDn. Och denna vecka blev Zumba mixen flyttad från onsdag till torsdag. Det är ju inte bra, vi hade ju planerat att gå ut och äta, några på jobbet under torsdag...nu krockar detta =/ Men maten smakade bra på Hornavan, dit vi blev 5 tappra kollegor.
Torsdagar har dom nu plankafton, men tyvärr har dom endast Lax och inte röding på sin planka... Så det var ju ingen smakupplevelse.
De andra fick pannacotta till efterrätt men själv fick jag glass med hjortron, smakade jättebra.
 
 
På fredagar har dom planka på Kraja =) men även dom har Lax, fast de är 100 kr billigare än Hornavan. där får man drycken till maten och på Hornavan fick man pannacotta till efterrätt.
Men INGEN har så god planka som vår pizzeria, där har dom röding på planka och den är super god. Sen är väl inte den miljön den roligaste, så skenet bedrar.
 
 
 
Under onsdag hade jag en inbokad massagekund. En inbokad klipptid men båda blev inställda samt att de flyttade Zumban. Det var dock rätt skönt då jag haft huvudvärk och känt mig trött hela veckan. Blev vila efter jobbet då.
 
 
I tisdags hade jag  rörelse för våra avd barn. Känns kul att jag kommer igång med detta igen. Under eftermiddan åkte vi några från jobbet på en föreläsning, tyvärr var både ljud och bild katastrof under första delen. Ett bra ämne men en skånsk föreläsare som pratade väldigt fort och så dåligt ljud gjorde inte cellerna i mitt huvud så pigga. Fick anstränga mig för att både höra och förstå =) slut i rutan åkte jag hem och hade en massagekund, tur att jag vet vad som göras skall. Dock vart denna kvar lite längre än planerat, så det var nästan bara att gå till sängs efteråt.
 
 
Fick förresten ytterligare en oväntad komplimang från en vikarie på jobbet. -Vad bra du passar i dagens frisyr och med den färgen.
-Va! svarar jag förvånat
Idag var det slarviga Flätor och kruelladevill färg i frisyren =)
Ja, jag blev glad, det var ju kul trots allt... dvs hur som helst, känner mig inte alls fin, då e det trevligt att få en komplimang. Trots att det ser ut som det gör =)
 
 
Idag är det söndag och snön faller ner från skyn.
Igår Lördag vaknade jag av huvudvärk, Chanti tjatade om mat med sina Mjau;s.
Sambon klev upp och skulle ge dom mat, så då var jag tvungen upp och kolla att det blev rätt. Chantis mat börjar ta slut, så man måste blanda hennes och Mangos mat så hennes mage klarar att byta foder några dar innan vi får hem beställningen på maten.
Han (sambon) gick tillbaka och la sig då kl endast var 07.30 men jag tog en huvudvärkstablett, gick och tränade framför tv/dvd; n mitt gympa program, yogade och mediterade, la mig även å vila på spikmattan för att musklerna ska slappna av.
 
 
Därefter gick jag tillbaka till köket, gjorde mig en morgon smoothie och klädde mig sen. Tog sparken vid lunchtid och tog en sparksväng och lämnade in DD (trav) och handlade lite. Sparkade hemåt igen. Tänkte att lite motion och luft skulle få huvudet att klarna...mehn...
 
 
Svärfar kom förbi då jag kom hem, vi fikade lite kvarvarande pepparkakor och han fick kaffe. Lite skvaller delades och han berättade att han lagat vildsvin till middag och bjudit en vän på detta =) Han var stolt över sin prestation.
 
 
Då han gick var jag tvungen att lägga mig, migränen var nu ett faktum...så kroppen och knoppen behövde ryggläge. Sov bort 4 timmar, steg sen upp med mitt huvud under armen och lagade middag (hoppades att lite mat skulle göra susen) Sambon? nä, han lagar inte mat...så oavsett mitt tillstånd, så får jag laga mat om vi ska ha någon den dagen.
Det blev Lax i ugn, klyftpotatis och fisksås. Orkade inte ens göra sallad. Men det var lätt och snabbt att laga och att äta. Men var tvungen att återvända till sängen igen, efter att jag städat bort i köket. Sambon hade Hockey att se på datorn.
 
 
Vid 20.00 klev jag åter upp, satte mig på massage dynan i vardagsrummet, å den fick massera mina ryggmuskler. Orkade se lite Tv innan vi igen gick å la oss för kvällen.
 
 
Sovit hela natten och imorse tog jag en migräntablett igen, direkt då jag vaknade med huvudvärk. Och nu är den ganska ok, överlevnadsbar iaf =)
Bra att vi möblerat om här hemma. för nu kan man sitta och titta ut, trots att man sitter vid datorn.
Denna söndag ska vi ev. städa i förrådet. Nu ska jag gå och yoga, så blir det frukost efter det innan vi sätter igång.
 
 
 
 
Kanske blev detta inlägg både rörigt och hoppigt...kan bero på hjärnstilleståndet =)
 
 
 Be healthy, keep up, and be you. Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3
 

RSS 2.0