Ett drag

Tröttsam dag med mkt värk i min axel, slumrade 10 min på soffan men väcktes igen av chefen som ville kolla av lite med mig... hon viskade ngt om framtida omstruktureringar, som kanske blir ok. Bara att hoppas på det bästa.
 
 
Drog ett kort idag...
 
Det som kommer:
Lyckohjulet (10): Detta kort visar karmiska hjulet- vårt karma och saker som är utanför din påverkan. När jag får upp detta kort behöver ytterligare val göras eller fler yttre händelser inträffa innan man kan se tydligt vad svaret på frågan blir. Men detta kort kan också betyda att nu kommer chansen, saker dyker upp på din väg, lyckan ler och du har tur, speciellt om du drar kortet i en personlig meditation. En vändpunkt och förändring.
 
 
 
 
 
 
Hoppas jag!
 
 
 
 
 Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3

Valborgsmässo 2013

Brasor ska tändas idag... Är det verkligen en bra tradition? Vet ej, kanske.
Det blir dock inte stugan för oss. Vädret är grått och trist, tveksamt om vi ens orkar grilla på altanen?? Får se vad det blir.
 
Har sovit väldigt dåligt inatt pga min axel. Så jag ringde och fick en tid hos doktorn på VC idag. Var där och han kollade, klämde och så. Fick två Kortisonsprutor runt höger axel, men nä...inte mkt bättre av de.
Han skrev remiss till röntgen och ortopeden för att kolla ytterligare. Antagligen är ledbandet inflammerat. Det har inte gått över/blivit ngt bättre på 8 v.
 
Åkte hem och jag å sambo åkte med läkarintyg till min chef, och meddelade jobbet. Dom blev nog inte toppenglada men jag bör inte ens lyfta så hade jag inte sagt att jag ville jobba åt doktorn, så hade jag varit helt sjukskriven.
 
Ikväll blir det ingen brasa då vi inte åker till stugan. kanske bra för ev.Igelkotts ockupanter  =)
 
 
Tänt vare här... (dock inte i år)
 
 
 Nattens drömmar handlade mkt om hus? Tror jag mest det var...
 
 
 
Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3
 

Tro eller ej. Yoga

Dagens människa söker friden, kärleken och meningen med livet. Kan tex en kristen lära ut yoga eller tvärtom?

Åsikterna går isär – Det fungerar visst, säger katoliken Winnie Young som lärt ut yoga under en stor del av sitt 96-åriga liv.
– Det går inte alls, tycker Ashwn Trikamjee, ledare för hinduiska Hindu Maha Sabna i Sydafrika.
-Yoga är inte en religion utan en teknik, hävdar Winne Young och säger att den hjälpt henne att komma närmare Kristus.
Del av den hinduiska religionen” Men yogaläraren och hindun Kanchana Moodliar anser att det är möjligt att undervisa i yoga utifrån olika religiösa perspektiv.
-Yoga är en del av den hinduiska religionen, men betyder det att vi måste äga den utan att dela med oss av dess fördelar? Yoga är en övning som syftar till att nå en högre form av medvetande. Därför kan den läras ut av alla som har en längtan att uppleva den Evige, säger Kanchana Moodliar. 

 
Betty Calman
 


Själv känner jag flera personer som är kristna som går på yoga. Ytterst kanske det handlar om sitt egna val mellan Bibelns Jesus eller ”den inre resan”, om vi når gemenskap med Gud genom att ta emot Jesus eller genom att gå in till djupet av vårt inre, där han redan finns som ett högre, gudomligt ”Själv” gemensamt för alla människor och alla religioner.

 

Är det ett val vi känner att vi behöver göra, då är det öppet för alla att välja utifrån sin egen övertygelse. Yogan hjälper massor av människor på olika sätt, varför inte låta alla göra sitt egna medvetna val?

 

Yoga handlar om balans, böjer man sig framåt så ska man böja sig bakåt för att hitta mittenpunkten. Yoga finns överallt omkring oss, den yoga som man kan träna handlar just om att kroppen ska balanseras för att själen ska följa efter.

Jag har inget emot kristendomen, men idag behöver man inte välja bort ngt som kan göra att du mår bra i kropp, själ och sinne. Vi kan inte skilja oss från gud, vår högre makt oavsett vilken tro eller religion vi har.

 

Men yogan är inte en religion, du har möjlighet att tro på vad du själv väljer. Jag skulle vilja rekommendera en bok jag nyss läst. Den är inte ”kristen” eller ”yogisk” utan en bok som beskriver människan genom våra olika liv här på jorden.

 

Bokens titel; ”Möte med Ambres” Sture Johansson, Sturid, nyskoga förlag. Ibland ber jag sinnesrobönen. Jag älskar den! Den är en gammal kristen bön, men jag gissar att den passar vilken tro som helst. Den inleds med Gud, men beroende på var jag är någonstans, sinnligt, inleder jag med Universum, Livet, ingenting eller kanske Gud.
Ibland avslutar jag även yogapraktiker med den, och istället för Amen blir det SatNam. Läs den och reflektera över vad orden betyder i ditt liv just NU.

En del av Arjeplogarna känner antagligen en oro för det nya? Förändring och det nya kan vara skrämmande, men det gäller bara att öppna sinnerna och inte kasta första stenen innan ni/du vet vad det handlar om.

 

Gud, ge mig sinnesro att acceptera det jag inte kan förändra mod att förändra det jag kan och förstånd att inse skillnaden.

 

 

Jag tror på vikten och friheten av att ha en egen tro, egen uppfattning om vad som är bra för just mig som person. Vill man argumentera emot det... Har man en mer låst inställning till livets val. I Sverige idag har vi möjligheten att söka våra egna vägar och fler religioner blir accepterade. Det är bara synd att en del vill tvinga på andra sina egna sanningar, trots att man inte önskar ta del av dessa. Ditt val är ditt eget, ingen annans.

 

 

Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3

Vakna igelkotten, våren är här

Måndag och min arm är verkligen inte speciellt bra, vad göra? Sov illa inatt =(
 
Himlen är grå idag, molnen hänger tunga, ljuset vill inte riktigt nå fram, luften är fuktig vilket får humöret att bli lite lågt.
 
Så jag bjuder in dig till en Kram =D för att...
 
En Kram,
Är något man behöver.
En kram,
Är något som värmer.
En kram,
Är viktigt för att överleva.
En kram,
Kan man inte leva utan.
En kram,
Från någon man tycker om.
En kram,
Till någon man älskar.
En kram,
Betyder mycket.
En kram,
Är bland det viktigaste som finns.
En kram
ger båda bekräftelse, berör
En kram,
Mår man bättre av..

Så du kramas mera....
 
 
 
TÄNKVÄRT
 
SNART ÄR DET VALBORG....

SNÄLLA
tänk på de djur som fortfarande kan ha kurat ihop sig för vintern, igelkottarna är ett av de djur som gärna bosätter sig i rishögar.
FLYTTA PÅ BRASHÖGARNA INNAN NI TÄNDER ERA MAJBRASOR!!! KAN NI INTE DET, Ta en käpp och rota runt med den i bråten och väck alla de fyrbenta små vännerna som fortfarande ligger i ide och inte hunnit vakna ännu.

LÅT DEM FÅ LEVA!
 
 
 
 
Imorgon åker vi nog till stugan och eldar upp vår hög med bråten, men jag LOVAR alla Igelkottar att jag ska försöka väcka dom innan vi tänder på. Vill inte att någon ska dö i vår brasa.
 
 
 
 
Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3

Duktighetsgradering

Idag har det varit en dag jag kan få skryta lite om. inte så att jag gjort storverk, nädå...bara så där lite lagomt, men ändå en känsla av att vara nöjd.
 
Jag har satt om blommorna, för på mina breddgrader behöver man inte ha så brått. Nu börjar solen väcka upp mina blommor så nu var det dags för ett jordbyte, och de blev såå glada.
 
Satte min sambo att putsa fönster i vardagsrummet, då jag har svårt med min höger arm. Han gjorde så och det blev så fint. Strök nytvättade gardiner och hängde upp dessa i vardagsrummet.
 
Sen blev det en moppe tur (ja, du hörde rätt) jag har ju en eu moppe, orange som nu gubben fixat så jag kan ut å köra på den igen. Jätte gött att ta den till affären, fick tanka den också. Hela 3,5 liter gick det i tanken =)
 
Hem å lagade middag.
 
Receptet/Flygande Jakob 4 port

3 dl grädde (laktosfri)
1 dl chilisås
1 dl jordnötter eller cashewnötter
1 st grillad kyckling
2 st banan
1 pkt kalkon bacon/ vanlig bacon (om man vill)

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 225°.
2. Ta bort skinn och ben från kycklingen.
3. Skär kycklingköttet i mindre bitar. Skala och mosa bananerna.
4. Lägg kycklingköttet i en ugnssäker form.
5. Vispa grädden. Rör ihop grädde, mosade bananer och chilisås och bred det över och strö sen över jordnötterna och lägg på förstekta bacon
6. Grädda i nedre delen av ugnen i 20 min.
7. servera med sallad, råris
 
MUMS!
 
 
På eftermiddag har luften lixom gått ur mig. Blev så sjukt trött att hjärnan stod stilla och energin var nog på 0 läge. Hade jag lagt mig på soffan.. Pang! hade jag sovit. Men nä, det går ju inte. Då blir det svårt att sova på kvällen för mig.
 
Övrigt så har jag tvättat handdukar till mitt massage/yogarum och sen en vanlig vittvätt.
 
Beställde en annan hatt och lite andra kläder har jag också gjort idag. tänkte iaf att det kunde vara bra med hatt just nu när våren är här, å håret mitt är som det är =/
 
 
 
Syster hade haft en dålig dag igår, mentalt. Vilket är fullt förståligt då man i stort sett bara ligger å väntar... ska jag bli bättre, eller är jag vid slutet? ngn som vet... kanske man ligger där i sjuksängen och tänker och det är klart det påverkar ens känslor. Fy så jobbigt hon måste ha det. Lider verkligen med henne. För om det inte finns hopp, då önskar jag det gick snabbt, finns det hopp- gör ngt genast!
 
 
 
 
Dagens Tänkvärda
Du vet väl om att du alltid är värdefull för någon
 
 
 
 
 
 
Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3

Nattliga udda drömmar

I natt har jag fryst under mitt täcke, men nej ingen feber.
Jag vaknade till då och då och funderade varför vi har så kallt, jag brukar inte frysa på natten så jag skakar under täcket. hm
 
Drömde däremot en mkt sagoliknande berättelse strax innan jag väcktes av sambon som gick på toa.
 
 
Jag drömmer om två tjejjer... Myra heter den ena, den andra hade inget namn så det hittade jag bara på nu för att kunna skriva ner berättelsen. Blir så rörigt annars.
 

Myra och hennes vän "Bea" bor i ett hyrt hus, i ett av de sämre beryktade områdena. De är studenter. Myra är våldsamt kär i en av ”the bad gays”

 

Myra är med honom den kvällen, de hånglar. Men han har bedyrat att han verkligen inte vill ha sex, utan vänta på henne. Någon vecka innan har hennes kompis Bea praktiskt taget blivit överfallen i huset där de bor, när hon hade umgåtts med en av killens vänner och sagt nej till sex


Plötsligt börjar Myra blöda, de ligger på sängen och plötsligt är det fullt med blod. Myra rusar upp och vill då gärna gå upp och duscha. Killen hon är med hjälper henne att ta av den klänning hon har, men sen vill hon att han går och ropar på Bea som kommer in.

 

Kille låtsas gå ut genom dörren med ett bud som just varit in å lämnat ngt i huset, men rusar upp för trappen till Myras rum, hans tankar är inte rena. Strax efter går Myra & Bea upp för trappen, Myra stöder sig på Bea och hon blöder ymnigt från sidan av kroppen.


Myra undrar om han sett ngt, Bea skakar på huvudet-vet inte säger hon.

 


De kommer upp och Myra går in i duschen, klär av sig linnet och trosa hon haft på sig under klänningen han hjälpte henne av med. Då kommer killen in i badrummet. Bea skriker till, vill att han ska gå ut men han drar bort duschdraperiet, ser Myra naken med ett enormt sår på hela sidan av kroppen som blöder.

 

Plötsligt är de nere i hallen, Bea står vid trappan och Myra och killen sitter vid väggen längst ner i slutet trappan. En kvinna ropar på henne, har en vacker klänning, håret böljar över hennes axlar men hon är helt vit i ansiktet. Hon tittar på Bea och frågar uppmanande var Myra är. Bea stirrar på kvinnan, hon vet vem hon är men pekar in i nästa rum. Kvinnan ser inte vart hon pekar utan lixom svävar upp för trappan utan att se Myra och killen som sitter med ryggen mot väggen, från det rum kvinnan kom in, längst ner vid trappans slut.

 

Att Myra bor i det där huset är egentligen ingenting hon behöver göra med en familj som är förmögen…

 

Lustigt med drömmar, jag är allihopa och ingen i drömmen. vet vad de tänker men är observatör av händelsen. Drömmar är förunderligt spännande och ibland läskiga.

 

 
Vad betyder drömmen, vet inte riktigt?
 
 
 
 

   Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3

 


Vara eller icke vara...

Men egentligen handlar det om att titta på sig själv.
Om jag vill nå framgång i mitt liv, då måste jag veta vem jag är och våga stå för det.
Det är viktigt att ta tillvara sina styrkor, sina åsikter, sitt kunnande för det är det som gör jag till jag.
 
Lätt, nä inte ett dugg.
 
 

Faktum är att det är riktigt svårt. Om man anpassar sig under lång tid blir det en vana, att anpassa sig till omgivningen för att bli omtyckt. Sen blir den vanan väldigt svårt att bryta och man tappar bort sitt eget jag och sina inre drömmar.


Men det går givetvis att bryta. Så det bästa man kan göra för att hitta sitt eget jag, sin nisch, som människa och för karriären är att fundera över vem man är.


Det handlar om personlighet men mest av allt handlar det om vad du vill. Och det är alltför lätt att glömma bort sig själv.

 

Livet rullar på i en mkt snabb takt. Stopp, stanna upp och var tacksam för de dina du har omkring dig, visa vem du älskar och var inte rädd för att tala om det. imorgon kan det vara försent.

 


Vi åstadkommer en massa saker hela tiden, men vi är på jakt efter nytt, bättre, framåt hela tiden. Vi glömmer att stanna upp och titta oss omkring, vara tacksam över det vi har, trots att vi längtar efter mer och nytt hela tiden så kan vi bara njuta av det vi har, just nu, idag, i detta ögonblick... inte då jag hunnit dit, gjort det, vunnit pengar eller vad jag nu suktar efter.


Men i en värld som snurrar snabbt framåt är det svårt att ta sig tid att se vad som faktiskt händer. Att se de små stegen som vi lätt missar och att stanna upp när vi når fram. Stanna upp och fira livet. Glömmer vi det är det lätt att missa  nuet, framgången och vilseleda sig själv. Att tro att vi inte är nog bra när det i själva verket går rekordsnabbt framåt och i precis rätt riktning.

 


Men så händer det vi inte vill ska hända, vi får en smäll av verkligheten. Någon/några vi älskar kanske rycks ifrån oss. Vi var inte där, vi var inte redo men ändå hände det. Varför undrar vi, men detta får vi inga svar på. Det händer alla någon gång i olika skeden i våra liv, det är en smäll för att vi ska vakna, universum tar ifrån oss någon vi älskar... kanske för att universum inte klarar sig utan dessa människor. För erkänn, ofta är det goda, snäll, ödmjuka människor som oväntat tas ifrån oss.

 


De tjurskalliga, småelaka människor kan leva över 100 år... ja, ngn mening är det väl... Universum vill inte heller ha med dom att göra, så dom måste jämna ut balansen där uppe, det är det vi får känna på.

 

 

 
Använd din fulla potential, lev livet och sörj inte det du ännu inte har. Dröm dock men bli inte girig, var ödmjuk och universum hör din bön!

 

 

Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3
 
 
 

Inte bekräftad

Att bekräfta eller inte bekräfta - det är frågan!

Behovet av bekräftelse är en mänsklig nödvändighet och kan göra oändlig skillnad i våran uppväxt, en medarbetares prestation och en älskade vilja att dela ett passionerat liv

 

”Man vill bli älskad, i brist därpå beundrad, i brist därpå fruktad, i brist därpå avskydd och föraktad. Man vill inviga människorna någon slags känsla. Själen ryser för tomrummet och vill kontakt till vad pris som helst.” ”Doktor Glas” från 1905: Hjalmar Söderberg

 

Betydelsefullhet

Känslan av att känna sig unik, erkänd, bekräftad, sedd, hörd, behövd och betydelsefull. Här är vi också olika, vissa människor syns och hörs ofta, vill gärna stå i rampljuset på olika sätt. Om vi inte får bekräftelse för att vi gör något bra så gör vi något dåligt så att vi får bekräftelse, ett barn som lägger sig ner i en butik och gallskriker får ofta omedelbar uppmärksamhet från flera. Lika så människor som är sjuka eller mår psykiskt dåligt (om de inte är så dåliga så att vi blir rädda för dem)

För att vi inte alla ska vara stora egon som bara bryr oss om oss själva så har vi ett behov till nämligen behovet av tillhörighet.


Tillhörighet

Känslan av att ha kontakt med andra, att bli accepterad av andra. Att få ge kärlek och att bli älskade. Vi har ett behov att få vara en i ett sammanhang, att få tillhöra en eller flera grupper tex. jobbet, volleyboll laget, tjejkompisarna, biokemisterna, svenskarna.

Att få ge kärlek för att det är härligt och inte för att få kärlek tillbaka. Så som vi oftast gör med barn och djur, de behöver inte prestera för att få kärlek.

 

 

Vi människor tenderar att fokusera på hur vi kan göra för att få minsta möjliga smärta i livet och maximalt med njutning i livet. Som konstaterat söker vi efter omedelbar njutning, ju yngre vi är desto snabbare vill vi komma bort från smärta och få njutning.

 

Barn vill ha mat NU, de vill vara framme NU och inte åka bil i en timme för att komma fram till lekkamraten.

 

Oftast är det inte förrän man råkar ut för en kris, olycka eller sjukdom som man stannar upp och ifrågasätter sitt beteende och börjar att tänka på vad som verkligen är viktigt i långa loppet.

 


Det är faktiskt möjligt att bekräfta mig själv genom bekräftelse av andra, jag får en härlig känsla när jag ger en person som jag inte känner och troligen inte kommer att träffa en komplimang som får dem att lysa upp, tex. när jag gick bakom en kvinna med en otroligt fin kappa.


Jag gick upp jämsides och sade vad jag tyckte om kappan. Hon lös verkligen upp och tackade mig för den givna komplimangen. Jag gissar att hon i sin tur tog med sig den goa känslan hem samt gav den vidare till någon annan.


Allt sprider sig liksom ringar på vattnet, du kan vara en som startar ringarna…Jag bekräftar då för mig själv att jag kan göra skillnad i världen - jag är betydelsefull.

 

Jag tror det är viktigt med bekräftelse och jag kan uppleva mig lite missmodig när jag får för lite bekräftelse av de som står mig nära.


Jag trivs inte i min "kropp" då jag inte lyckas bli av med min 10 kilos övervikt, som sitter runt magen och i mitt ansikte. Jag hatar min dubbelhaka, ser den direkt då jag är med på bild, eller magens plufsighet över linningen.


När man då ngn gång försöker göra sig lite finare, så önskar jag ju att få lite bekräftelse för min ansträngning. Detta gör att jag "slår" på mig själv ännu mer. Och som jag skrivit om några dagar, detta att våga ha min egen stil på mina kläder, för att jag tycker dom är fina. Men modet sträcker sig inte så långt att jag vågar riktigt.

 

En gång i min ungdom hände det ngt som gjorde mig otroligt ledsen. Jag hade köpt en kjol och en topp som jag tyckte mkt om. ( tidigt i livet då man ska finna sin stil, pröva sig fram) Givetvis behöver ingen säga att det jag köpt är fint, om man inte tycker så. Men denna gång satte sig plumpheten inuti mig. Jag hade på mig min nyinköpta outfit, och mina 2 dåvarande vänner som jag visade upp detta för pekade på mig och asflabbade, sa att det såg förfärligt ut mm. Jag vände på klacken och gick därifrån med en mkt sårad värdelöshetskänsla å vart riktigt ledsen.

 

Några timmar senare sa den ena att det bara var ett "skämt" och dom hade bestämt sig för detta "skämt" senarium oavsett hur kläderna hade sett ut på mig. Detta hjälpte dock inte. Dom hade trampat på min redan låga självkänsla och vår vänskap blev aldrig desamma efter detta.

 

Jag tror det är viktigt att våga hitta det som är fint hos någon, oavsett om man tycker jackan är ful, så kanske personen den dagen har en fin tröja eller är fin i håret el dyl. Oavsett om man är rundare än genomsnittet är det viktigt med bekräftelse till varandra. Jag vill trots att jag inte själv har min trivselvikt få höra att jag någon gång har något fint på mig, är bra på ngt, ser fin ut på ngt sätt eller på ngt vis duger för min omgivning.

 

Jag tror det är lättare att vara positiv om man har en positiv omgivning. En person i min omgivning, namnet är obetydligt. Ger ofta komplimanger, bekräftelse till andra som är "smala" då denna person tycker att smala personer ser bättre ut än de som är större å har ngn övervikt, de ser helt enkelt bättre ut i dennes ögon. Denna person har ganska svårt att se insidan på personer i sin omgivning och är ibland ganska hård i sin bedömning om andra människor. Jag försvarar ofta andra människor i den här personens omgivning då denna pratar nedlåtande om någon. Jag brukar tänka att om jag är positiv kanske detta kan smitta av sig och ett annat förhållningssätt kanske kan vakna upp hos denna person. Har dock inte sett/ hört ngn förändring ännu.

 

Jag tänker då att personen mkt möjligt även talar nedlåtande om mig pga min extra kilo, bakom min rygg. För om man inte kan kontrollera sin vikt, är man karaktärslös har jag förstått. Jag har dock bestämt mig för att inte detta ska få vara ett hinder gentemot denna person. Vi tycker olika och vill man ha en annan åsikt om världen omkring sig, så har man rätt att tycka. Dock inte fälla elaka kommentarer, så det sårar.

 

Jag är själv medveten om mina kilo, och jag är också medveten om hur svårt det är att bli av med dessa om jag inte ska bli fanatisk träningsmaskin =) min omgivning tycker antagligen redan att jag är udda som jag är.

 

 

Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3

Där jag lägger min hatt

... är en låt jag gillar     http://www.youtube.com/watch?v=WQ7g-hxU68U
 
Men, jag vill verkligen köpa mig en hatt... å hänga den hemma utan vin och försvinnande... =D
 
 Jag vill verkligen ha en! pris endast 199:-
Bra vid en bad hair day
 
 
Övrigt idag har det faktiskt inte hänt något alls i min garderob, bidde ingenting helt enkelt. Trots stora tankar så kom jag ingen vart.
Men allt startar ju i huvudet, så det kanske blir ngt imorgon? jag har lixom inte givit upp för det.
 
Solen har lyst hela dagen idag, var å handlade, lagade middag, bytte sängkläder efter att jag haft ut dom på vädring, skönt med fräscha sängkläder. så nu är det renbäddat och jag har duschat och sett tv.
 
Igår såg vi filmen; Sune i Grekland. Jag försökte verkligen ge det en chans, ville att den skulle vara bra. Tyvärr måste jag nog säga att hela filmen kändes tillgjord.
Tror att ska man göra fler Sune filmer, får man nog tänka om på ngt sätt. Detta blev tyvärr inte bra =(
 
Visst blev det ngt skratt, men tyvärr levde den inte upp till Sune standard.
 
 
Sunes sommar med "orginalen"
 
 
Upplevde inte "pappa" sune så fixerad vid pengar innan, även om han var "snål" så blev det för mkt focus på ekonomi i Sune i Grekland.
 
 
Så ett skutt till recept.
 
Receptet/ Kyckling med cashewnötter
 
4 kycklingfileér
¼ dl kinesisk soja
1 msk olja
3 salladslökar
200 gr champinjoner
2 tomater
1 msk fisksås
2 msk ostronsås
salt, peppar
½ dl cashewnötter
limeklyftor

 

Gör så här: 1. Strimla kycklingen och blanda med sojan låt marinera 15 minuter. 2. Bryn kycklingen i oljan. Strimla salladslöken och dela champinjonerna i bitar blanda i kycklingen. 3. Dela tomaterna gröp utr och strimla dessa och blanda i. 4. Blanda i 1 msk fisksås, 2 msk ostronsås, salt, peppar Strö över cashewnötterna och servera med limeklyftorna

 
 
 
På tal om ekonomi; så skrev jag ju att jag bidde chockad av hur mkt av lönen som försvinner när man är sjuk. Glad att vara sambo, så jag har min gubbe att luta mig lite mot såna här tillfällen. Min son hade också fått lite pengar denna månad, så... då blir det att skjuta till ngn extra peng åt honom av det redan lilla kapital jag har.
 
 
Gjorde ett litet fotoalbum åt Mor idag, med lite av Tunisien bilderna. Hon gav mig en pik då jag var till kusten, att hon ville ha lite bilder. Så, snäll dotter som jag är, levererar jag på beställning.
 
 
 
Ta en djup suck!
Att andas långt ner i magen, ger en påminnelse om hur du andas och det ger en känsla av lugn. Allt handlar om att medvetengöra DIG!
 
 
Koppla hjärna med kropp...
Enkla sätt att få oss medvetna om hur det står till med kroppen och knoppen. Ofta så blundar vi och kör bara på.

1. Ut genom dörren. TA ett djupt andetag långt ner i magen och sucka ut luften.

2. Dra upp axlarna till öronen, slapp dem sakta ner igen, titta dig omkring och var medveten

3.  Nynna på en sång som du gillar. (i bilen på väg till jobbet)

4. Le åt någon du möter under dagen. Eller ge dig själv ett leende i spegeln. Ett leende gör alla gott i hjärterummet och det kostar ingenting.
5. Var tacksam


Dagens tänkvärda
"Alla ler på samma språk"
 
 
 
Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3

Outfiten - jobb -något tips?

Fredag och solen den skiner även idag. Lustigt att man ofta på väderlekskartan kan tro att i fjällen är vädret dåligt, nästan jämnt. Men så är det tack och lov inte i verkligheten, vet inte om man orkat bo här då.
 
Igår drabbades vi dock av en kraftig vind och sent på e.m kom även snö...på tvären då det blåste så kraftigt. Men idag börjar som sagt dagen med sol igen.
 
Somnade sent igår kväll trots att jag la mig hyfsat. många tankar som åker runt i skallen om syster och än det ena och andra.
Ringde min chef igår och sa att jag återkommer till jobbet nästa vecka. Inte för att höger arm känns bra på något sätt, men fick mitt lönebesked igår och fick en chock. Jag har inte råd att vara sjuk, skit vad dålig lön jag fick.
 
Jag får väl kränga värktabletter och hoppas jag kan jobba iaf.
 
Som tur är börjar väl vinterkläderna att bli mindre, på å avklädning av barn. Men det är en tid av mkt blöta kläder nu, vet inte om det är så mkt bättre?!
 

Som vuxen tycker vi kanske det är lite jobbigt med vårblötan – men det gör ju inte våra barn. Det är bara så kul med pölar, gegga med spadar, vatten som rinner och att se vad som händer om man sätter ner foten i ett vattenfyllt hål i den framtinade gräsmattan.

 

 
 
Idag tänkte jag att jag skulle starta med projektet; gå igenom kläder, vad jag ska spara och vad jag faktiskt inte använder.
Det är jättelätt att fastna i bekvämlighetsfällan, jeans, linne och olika typer av tröjor ovanpå. På jobbet är det praktiskt med jäkligt tråkigt. Jag vill hitta kläder som jag skulle kunna känna mig lite finare i, men ändå vara praktiska? Någon som har tips då jag jobbar på förskola?
 
 
Inser dock då jag kollar runt på outfits av olika slag att kanske jag har ganska "rätt" stil men behöver våga med lite mer färg i vardagen =) Annars ser jag ju att det är mkt jeans, linnen och skjortor, jackor mm
 
 
Fint, men tror inte det går att ha just dessa skor på förskola =)
 
 
skjorta, jeans och en stickad väst. fint.
 
Mkt är även Accessoarer... våga ha lite mer på sig.
 
 
 
Var väldigt skönt att yoga och meditera idag.
Måste klippa Chantis (kissens) klor idag, bara måste. Låter som om hon klipprar runt i högklackat på sina långa klor...kanske målar dom röda åt henne. Lite färg så här på vårkanten, nä...skojjade bara. klippning var det!
 
 
Syster har inte blivit sämre, läget ligger på det samma just nu.
 
 
 
 Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3

Veckovy under v.17

Blir inte så mkt blogga då jag är borta, så här kommer en veckoresumé, håll till godo.
 
Måndag vaknade jag 07.30 och klev upp, gick ner till Mor å tog mig en dusch, skönt. Sen for vi en sväng på stan och Mor var till frissan, blev jättefin. Därifrån åkte vi till Sunderby sjukhuset och träffade syster som idag inte alls var pigg. Återigen hög feber, så hon var skållhet. Hon lyssnade mest på oss, sa inte så mkt. Jag gav henne lite massage på ben då hennes fotleder var rejält svullna för att få igång blodcirkulationen gav även lite på ryggen . men hon orkade så lite länge.
 
Vi stannade inte så länge, hon ville sova. Så då åkte vi mot stan igen. Tittade inom till systerdotter som inte mår så bra över sin infektion i benet. Hon äter peniccilin och var också jättetrött.
 
Kvällen bestod av mkt prat och vi samlades hos Mor. Imorgon åker mina syskon hem. Tror alla är väldigt trötta mentalt, men behöver få prata. Gick upp till sonen 23.00 och då sved det rejält i ögonen.
Sov dock kollosalt dåligt =(
 
Tisdag gick jag ner till Mor strax innan 08.00 vi åt lite frukost å sen åkte vi till syster. Som idag var piggare än igår. Vi pratade och skrattade lite åt storebror som kan få till det emellanåt. Sen kramades det en del och syskonen sa hej då till syster och vi åkte vid 11.45 tillbaka till Mor där hon stekte palt till Lunch. Vid 13.20 åkte vi så till Kallax, eftersom jag skjutsade syskonen till flyget. Jobbigt att vinka av dom. Det känns alltid lite lättare då vi är samlade.
 
Jag och Mor var hemma och så gjorde vi plättar till middag. Sonen och hans sambo kom också över och åt. Syster A-S ringde från sjukhuset och meddelade att syster antagligen fått en propp i lungan och att vi skulle komma tillbaka till sjukhuset. Så efter maten berättade jag detta för Mor och vi satte oss i bilen och åkte dit igen. Syrrans 3 barn fanns på plats och syster A-S. Vi satt där till 20.00 då lämnade vi sjukhuset för syster verkade trött och ingen större försämring att se på henne. Andningen var tung och hon var självklart jättetrött. Dom har satt in all tänkbar medicin så hon ska må så bra det bara går. Men de kunde inte sätta in blodförtunnande, (för proppen) det skulle inte kroppen klara av.
 
Vi la oss vid 22.00 och jag tog en lånad insomningstablett. sov gott och vaknade först 07.30 på onsdag. Även Mor sov till 07.00 vilket är ovanligt för henne. Men allt tar på våra krafter.
Jag packade min väska, vi åt frukost och så begav vi oss till syster på sjukhuset igen. Hon var ganska pigg idag också, vilket var roligt när man befarar det värsta. Systerdotter hade sovit där med henne och så hon var redan på plats. Vi småpratade lite och jag fick smörja in hennes armar, för hon tyckte de sved.
 
Systerdotter fick hämtning av sin bror och åkte hem en stund, och när syster A-S kom gick jag och Mor ner till restaurangen och åt lunch. Jag sa hej då till syster, då jag senare skulle köra hem mot Arjeplog. Lunchen var inte ngt vidare kan jag säga. Mor åt en kotlettrad (skivad kotlett) den var torr och tråkig, maten ljummen. Jag åt kycklinginnerfilé, ris och en underlig sås som jag bara vågade ta en matsked av, dom hade stekta auberginer, paprika å nåt mer som varma grönsaker men dessa var mest som en slamsig röra som jag inte tyckte var god.
 
 
Efter maten satte jag så av mot Arjeplog och Mor gick tillbaka till syster. Det var tungt att köra, jag kände mig väldigt trött och var glad åt den ringa trafik som var ute på vägarna mot Arjeplog. När jag kör eller åker också för den delen kan jag känna av att känslorna hinner ikapp. För när jag är mitt i det, hinner jag inte riktigt smälta allt. Därför var det extra jobbigt att sitta och köra tre timmar, fick stanna några ggr för att gå ur bilen och röra på mig och skaka av mig lite elände.
 
Kom hem till min verklighet, sambo och kissarna var som vanligt och jag gjorde lite middag innan vi sjönk ner i soffan och tittade på Games of thrones.
 
 
Daenery is The khaleesi. Är seriens starkaste kvinna och jag gillar henne mest. Hon vill ha en armé utan slavar, att alla ska vara delaktig av fri vilja. Sen att hon har tre drakar gör henne otroligt intressant att följa i serien.
 
Utseendet Nakloz ansikte när han insåg att Daenerys talade Valyrian, och därför förstod varje kränkande ord han hade sagt om henne, var ovärderliga.

När Daenerys marscherade ut ur Astapor, med sin armé av tusentals släpande bakom sig och hennes trio av drakar flyger ovan, kan jag undra: Är det någon som ens en chans mot henne nu? (förhoppningsvis ingen, men helst vill jag att hon slår sig ihop med John snow som hade blivit ett fint par)
 
 
 
Hemma: Tyvärr mår inte magen så bra, är ju känslig mot mjöl (gluten) så att äta både palt och plättar (mjölmat) gjorde magen i uppror. Fick springa på toa hela kvällen och mina maggaser luktade ruttet =( hmm, inte kul. Somnade inte förrän runt 02.30 trots att jag var jättetrött. Vaknade 08.00 och steg upp, gav kissarna mat. Dom verkar glada att matte är hemma =) få mat på morgonen istället för mitt på dagen då bara husse är hemma.
 
Idag skiner solen i Arjeplog och det har tinat en hel del sen jag åkte till kusten. Känns iof lite udda att åka hem då syster fått en propp och man är osäker på hur länge hon klarar sig. Men ibland måste jag få andas lite emellan, när jag bor "borta" får jag ingen egen tid för mig själv. Jag kan inte heller yoga och meditera så jag tappar lite fotfästet. Detta är viktigt för mig och hittar jag inte min egen balans är det svårt att vara stöd för andra och orka själv. Samt att jag behöver få äta min egen kost vilket jag kompromissar lite med då jag inte är hemma.
 
 
 
Jag yogar gärna tillsammans med min kisse, dock inte henne på bild =D
 
 
 
 
 
 
 Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3

gråzoner

Åkte till Luleå, eftersom syster är jättedålig. vanligtvis får man ett uppsving i sitt slutskede och det verkar hon nu fått. Men har vi tur är hon helt enkelt lite bättre. Hon fick komma hem på permis igår under ca 5 timmar.
 
Daniel och Anneli kom ju med bror och syster i onsdags, torsdag fick Anneli åka akut till BB hon är i 30e veckan. Och hade blödning... så med risk för ett ev kejsarsnitt fick hon åka ambulansflyg tillbaka till Halmstad torsdagkväll tillsammans med Daniel. Så de fick inte många timmar i Norrland. Den Norrlänska luften vart för mkt :(
 
Nu är de hemma iaf i Halmstad och Anneli får vara kvar för observation.
 
Min kära systerdotter ringde och bad om skjuts till Sjukhuset på fredag kväll, så jag och syster Å åkte och hämtade henne och körde bort henne till sjukhuset. Hon hade då fått en kraftig infektion i sitt nyopererade ben, antibiotika och hem å vila. Såret sprack under natten å var kom ut, upp till Sunderbyn igen och omläggning. Suck! No ending story...
 
Bilen går på autopilot till sjukhuset nu.
 
Syster skulle kunna få komma hem på permis om hon var stark nog, men det orkade hon inte, fick feber på lördag och blir kvar på sjukhuset.
 
Har väldigt ont i min axel, sover illa och har en konstant huvudvärk. Det tar på krafterna allt som händer och det känns som om känslorna är på utsidan kroppen.
Sover hos min son, hinner dock inte umgås så mkt med honom och han var lite besviken på mig igår.
 
Idag hoppas jag komma från sjukhuset tidigare, så vi kan göra hempizza tillsammans.
 
 
 
 
 
 
En länk till en mkt fin meditation.
https://www.facebook.com/video/video.php?v=1446729967283
 
 
 

  Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3

 
 
 

Vikten av HUSDJUR

Idag en morgon med huvudvärk, migränen smyger sig på... Det känns som om den inte tänker ge vika, då den väl dykt upp. Allt det mörka som jag tryckt ner så länge, som jag inte vågar släppa ut kommer i form av spänningshuvudvärk som utvecklas till migrän. Munnen känns kletig (låter äckligt, jag vet) men jag får en sån kletig känsla i min mun när jag har svår huvudvärk. Ljuskänslig och huvudet väger säkert det dubbla.
 
Jag är slut i huvudet, slut i kroppen och själen vet inte vart den ska ta vägen i mörkret.
 
Jag hade tänkt åka till kusten imorgon torsdag, men jag vet inte. Dom lovar snöstorm/regn och det kan bli tufft att köra, så jag får se. Dom lovar bättre väder på fredag. Kanske väntar jag? Men dom har ju haft fel om vädret förr.
 
Jag hoppas jag hinner återhämta mig till i afton då vi ska till Anna å titta på lilla Melker. (jag å min kollega Anki)
 
Det känns som om huset behöver storstädas, jag tom drömmer om städning. Men det är som om jag inte fungerar just nu, dov och svårt att få igång kroppen.
 
Inte rolig läsning idag... vet. Men vissa dagar är det väl så att det är svårt att leva rikt, är bara vid liv, dock i nuet iaf. Så här är det just nu och jag kan inte göra så mkt åt det.
 
 
 
Dagens tänkvärda...
Gå ofta hem till din vän, för en oanvänd stig växer snart igen.
 
 
Så jag hoppas vi kan åka idag, dock inte gå på en stig utan med bil =)
 
 
 
Tycker att min kära Mor ska skaffa sig katt, kanske inte kattunge men det finns ju katthem som vill ha nytt boende. Varför? Jo, när så mkt tråkigt händer i våra liv, behöver man någon att bry sig om som får en att vilja leva. Det är tom forskat om husdjurens betydelse.
 

Raina et al (1999) visade i sin studie att ägandet av ett sällskapsdjur ökar livsglädjen hos äldre personer som lever ensam.

Upprätthållandet av balans mellan ensamhet och social interaktion är också gynnad av att ha ett djur.

Keil (1990) påvisade att bristen på social interaktion leder till ett starkare band mellan husdjur och ägare. Keil menar att ett husdjur kan fungera som ett substitut för mänsklig interaktion.


Flera tidigare studier visat att närvaron av sällskapsdjur kan sänka blodtrycket hos deltagarna (Hooker et al, 1999) något även Stasi et al (2004) påvisade. Ett högt blodtryck kan föra med sig ett flertal sjukdomar och är viktigt att behandla. Känslan av att vara behövd är något som många äldre saknar efter ett helt liv där detta kanske varit centralt.


Att ta hand om ett husdjur kan medföra att den äldre nu tar på sig rollen som vårdgivare och samtidigt får en vän. Detta kan då vara en återgång till det normala och känslan av meningsfullhet.


Men en lika viktig faktor är det stöd och närhet sällskapsdjuret i sig ger. Alla blir i takt med att de åldras successivt mer beroende av hjälp från andra människor. I samband med detta kan det kännas viktigt att ha ett djur som behöver den äldres vård och skötseln.

 

Vissa forskare hävdar att kontakten med djur och natur är ett basbehov hos människan.
De människor som tidigt i livet träffar djur, och upplever fördelarna med dem, kommer med stor sannolikhet att ha en god bas för en fortsatt utveckling av intresset. En positiv inställning till djuret är en förutsättning för att kunna uppnå de positiva hälsoeffekter som sällskapsdjur kan bidra till.

 

Äldre människor som har sällskapsdjur klarar sig själva i högre utsträckning än andra äldre. Deras allmänna hälsotillstånd är bättre, de går till läkaren mer sällan och de har ett bättre socialt stöd än de personer som inte äger sällskapsdjur.
Ett socialt stöd av ett sällskapsdjur kan för en äldre person innebära en minskad risk för exempelvis hjärt- och kärlsjukdom, högt blodtryck eller en för tidig död.

Sällskapsdjuren får ofta en stor betydelse för människor som hamnar i olika krissituationer, till exempel blir ensamma, går i pension eller flyttar till vårdhem. Många gånger drabbas personen av en depression, blir ensam och passiv.

 

 

Så DÄRFÖR, önskar jag att jag kan få hjälp att övertala min Mor att skaffa ett husdjur, som hon alltid önskat sig.
Men alltid tvekat av anledningar som håravfall, å jag kanske ska åka bort (vilket hon mkt, mkt sällan gör) och Så bor min son på samma gård, så han kan vara kattvakt om det skulle behövas.

 

 
 
 
Fantastiska katter... älskar dom!

 

  Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3


Min storasyster, mörka dagar

Min syster blir allt svagare och enl läkarna på sjukhuset säger att hon är i livets slutskede.
Vård i livets slutskede handlar främst om att lindra olika symtom, som smärta, aptitlöshet, illamående, sömnsvårigheter eller klåda. För att få bästa möjliga vård, med fokus på dig som patient och på dina behov.
 
Min syster kan inte längre äta, får inte i sig ngt och att ge henne näringsdropp är inte längre aktuellt då detta medför att kroppen får jobba för mkt och hon orkar inte, finns ingen energi.
Hon mår konstant illa och nu slutar dom med hennes broms medicinen också. Hon är mkt svag just nu.
 
När en person befinner sig vid livets slut förbereder sig kroppen psykiskt och fysiskt inför döden. Dessa två processer hör intimt ihop och är beroende av varandra när döden inträder.
Med det psykiska avslutandet av livet tänker man på det emotionella, andliga och mentala planet, där själen måste lämna kroppen, avsluta relationer med omgivningen. Tror just nu att hon väntar in bror och syster från Halland för att få ta farväl, hon vet att dom är på väg upp.
Givetvis är det helt individuellt för varje person vad som här ingår, men det är en lika viktigt att möta som det fysiska insomnandet.
 
Det finns inget botemedel, hon har cancer. Hennes kropp svarar inte längre på den medicin som kan hjälpa... nu blir det bara sämre och sakta tynar min syster bort ifrån oss.
Det känns enormt jobbig, smärtsamt att min syster, fortfarande för ung för att lämna oss och sina barn och barnbarn. Men ingen vet hur länge vi befinner oss i livet, ingen kan säga att nästa vecka... utan det kan hända, som för min syster att det plötsligt var jobbigt att andas. Å sen var den där, giftet i hennes lunga och cancern var ett faktum.
 
Hon har klarat av ett år med cancern, hon har hunnit se sitt andra barnbarn komma till världen och hon fick en sommar i sin kolonilott. Visst önskade vi att hon fått ännu en, men det ser inte ut som om det kommer att ske.
Hon kommer att lämna oss, vare sig vi vill eller inte. Hon hade nog gärna stannat kvar i livet, levt längre och fått vara med och se sina barnbarn växa.
 
Min syster har alltid varit omhändetagande åt oss andra syskon och åt sina barn. Hon har varit skötaren som haft all denna omsorg inom sig, hennes kall i livet. Vi har många minnen av henne, hennes humor och värme ska alltid stanna kvar i våra hjärtan, så länge vi lever. Hon var min förebild under en mkt lång tid och jag älskar henne så.
 
Jag ska försöka åka ner igen till min syster, meningen var att jag skulle vänta till slutet av månaden, men tror inte min älskade syster orkar så länge till.
 
 
Min storasyster, här 14 år gammal
 
 
 Här 1977
 
 
Min fina storasyster
 
 
 
Vet din sanning, lev din sanning och tala din sanning! När vi förlorar kontakten med oss själva, är det lätt att gå vilse. Vi vet aldrig då livet tar slut!

 

 

 Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3
 
 

Dagens medicin tips...

En god tanke:
Ta alltid ut glädjen i förskott.
Det värsta som kan hända är att du är glad i onödan!
 
Sovit dåligt i natt, axel och arm har värkt och jag vet inte riktigt varför. Vaknade med huvudvärk som nu sitter i och vill inte släppa. Kanske beror det på att jag imorgon ska på utbildningsdag och prestationsångesten hoppade på mig likt ett monster. Jag har ju inte varit på jobbet pga sjukskrivningen och då känns det alltid lite jobbigt att inte kunna dela och leverera kunskaper till övriga i grupp. Jag har dock varit närvarande på alla utbildningsdagar och alltid snappar man upp något.
 
Om nu min huvudvärk ger sig under dagen ska jag ta mig till jobbet, möjligtvis på en promenad och hämta det material jag har där. Så jag hoppas jag blir fri värken. (Jag la mig i migrän, så dagen flöt bara bort)
 
Min systerdotter berättade via sin blogg och sms igår att syster inte alls mår så bra som jag trodde. Hon var på bättringsväg då jag åkte därifrån för en vecka sedan, men möjligen har hon blödande magsår då hon hela tiden spyr och får inte behålla något. Och att hon tydligen spyr upp blod, vilket inte bådar gott. Möjligen att hon nu även fått blod och näringsbrist också pga detta. Otroligt då man tror hon ska bli väl omhändetagen då hon ligger inne på sjukhus!! Att vi anhöriga ska få påpeka att nu är det si och så... och ändå görs ingenting. Det ska vara vårdplanering idag på sjukhuset och se om syster kan komma hem, men i hennes tillstånd vete tusan?
 
Nä, nu vila knoppen så kroppen orkar sig ut.
 
 
Middagstips
 
Receptet/Broccolimos med sting
1 kg broccoli
2 dl grädde
50 gr smär
salt, peppar
1 tsk Chili

Gör så här:
1. Koka 1 kg broccoli tills den blir mjuk.
2. Mosa elle vispa den och tillsätt 1 till 2 dl grädde, 50 g smör, peppar,salt, chili.
 
Idag blir det choritzo korv (av kyckling) till detta.
 

Något annat som jag just fått reda på, dock inte var jag kan köpa svampen.
Medicin… Shiitaken är mellanstor svamp och har en paraplyformad brun hatt.
I Kina kallas den för xianggu som översatt betyder “doftande svamp” eller “delikat svamp”, och under Mingdynastin användes shiitake oftast som botemedel mot lungsjukdomar, dålig blodcirkulation, leversjukdomar samt som uppiggande medel vid utmattning. Svampen är rik på D-vitamin (D2), proteiner, fibrer och mineraler.

Forskning…
Idag bedrivs medicinsk forskning kring shiitakesvampens effekter på hälsan. Studier har visat att polysackariden lentinan kan vara en aktiv komponent i svampen och i vissa studier har visat sig ha en anti-tumöreffekt.
 
Denna svamp kommer från Asien, och är den som är mest odlad i hela världen.
Den är dock relativt "ny" i det svenska köket eftersom vi har turen att ha en massa egen god svamp.
Det är en helt fantastisk matsvamp, som kan höja nästan alla rätter!
 
Ett sista tips.
När du ska köpa svampen så ska du kika lite på VILKA du stoppar i påsen.
Shiitake smakar nämligen olika beroende på hur "mogna" de är.

Titta under svampen, och så ser du om hatten är krusad inåt, ungefär som ett paraply som fäller in sig.
Är det så, så är svampen lite för mogen, och den tar då åt sig andra smaker sämre. Detta kan resultera i lite simmig torr svamp, med lite extra beska. Dock till soppor, eller om du ska torka den, så är dessa bäst!
Men inte för att steka!
 
 
 
 
Så här ser den iaf ut.
 
 
 
Vet din sanning, lev din sanning och tala din sanning! När vi förlorar kontakten med oss själva, är det lätt att gå vilse.

 

 

 Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3
 

Garderobtankar fortsätter

Sol idag, skönt. Då ler även själen inuti mig =)
 
Idag vaknade jag 05.00 och kände mig av ngn underlig anledning pigg, gick upp på toa, men nä...la mig igen och somnade om. Så när kl. var 08.15 vaknade jag åter och steg upp.
 
Jag tror jag måste ta tag i min garderob denna veckan, lagomt pyssel när man är hemma och sjukskriven. Det är ju rätt dumt att ha fulla garderoberna med kläder som jag aldrig använder, för det finns där. Jag har alltid varit hopplös på att handla på rea och tyckt jag gjort fynd, kruxet många ggr är att jag inte vet vad jag ska passa ihop det med eller så sitter det inte så bra som jag önskat. Men då jag sällan provar på stan vid själva inköpet, så tycker jag inte att jag orkar lämna tillbaka det heller. Så då ligger det i garderoben.

Eller sen jag flyttat till Arjeplogsmetropolen, så skickar jag efter en hel del kläder på nätet. Men då kan det vara rätt dyrt att retunera. Jag skickade efter ett par byxor, dom gick bort för de passade inte alls, skickade faktiskt tillbaka dom och fick betala 60 kr för "lånet" det känns skit. Jag vill inte kasta bort pengar på frakt... nu kostade ju byxorna 250 så jag ville ju inte heller betala för byxor jag absolut inte kunde använda.
 
Jag fortsätter alltså fundera och klura vad min stil kan vara, samt hur jag ska få den att passa i min vardag. För mitt liv består ju av mest vardag och jobb... så då måste man ju ha kläder som passar i detta.
 
 
 
 
Jag gillar detta med lager på lager, men har inte rätt ögon att passa ihop det jag gillar. Just nu består ju min garderob av... lösa ting, mkt byxor men använder ett fåtal, massor av linnen, 3-4 skjortor i samma modell, några mysbyxor och sen några "fin" plagg som jag inte kan använda till vardags. Känns det iaf som. Men jag upplever att det är snyggast om man är av det smalare slaget, inte så rak eller äppelform i figuren som jag är. Suck!
 
 
 
Idag har jag yogat och mediterat 2 meditationer =) mår så gott av det. Sen åt jag frukost och sen gick jag tillsammans med sambon till hans jobb (ca 5 km) i det sköna vädret. Det gick inte så fort, men det var jätteskönt. Att sambon vill gå, är ett stort steg. Han har kommit till insikt, vilket glädjer mig oerhört, bra för oss båda. Väldigt positivt.
 
 
 
 
Jag fortsätter.
Idag fick jag tag i Mor via mobilen. Sen lotsade jag henne i telefons tekniken att sonika dra ut kontakten i väggen till den fasta telefonen och trycka på reset hålet... för det är mer ett litet hål än en knapp. Hon har gjort detta förr, men det hade minnet tappat bort, så hon visste inte alls hur man skulle göra. Men till slut gick det bra, då hon gjort som jag bad henne göra. Bra, då kunde vi prata i fasta telefonen igen.
 
 
 
Så en dagens tänkvärde (modet mm)
Dagens tänkvärda:

Jag var mycket dyster över att jag saknade skor. Tills jag mötte en som saknade fötter

 

Kanske räcker det med en rensning av garderobens alla byten =)

 

 Vet din sanning, lev din sanning och tala din sanning!

 

upprepar ett bra Tips;

Vilken typ av yoga passar dig bäst? På MSN s sida under Träning och Hälsa kan du läsa lite om yoga.

Yoga-profilen Sally Parks från London hjälper dig hitta yogan som passar din kropp och hjärna.

 

 Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3
 

Lyx hemma, mode fundering

Hemma spa idag =) utan förberedelser eller annat jox, man tar det som finns hemma helt enkelt. Eller förbereder väl Som man säkert också kan unna sig.
 
Men idag blev en dag fylld av spa mys iaf. Jag tonade håret för att gömma de grå, peeling i ansiktet, plockade ögonbrynen, samt hårborttagning av hårväxt på ben och under armarna. Oljade in kroppen med vata olja och skrubbvante, njöt Ångbastade och lyssnade på god musik och het ånga och känner mig fräsch som en nyponros.
Hoppade i mysbyxorna och ett linne, så sexigheten lämnar jag därhän...ingen som märker ngt ändå.
 
Nu ska jag också lägga mig på min spikmatta och lyssna på en guidad meditation in i mitt inre.
 
Viktigt att ta hand om sig själv emellanåt, kände att jag behövde detta koncept idag. Min tanke var igår att jag behövde färga hårrötterna och det ena ledde till det andra och jag mår så där skönt gött.
 
 
Läste lite ur en tidning då jag satt med hårtoning i skallen och en kopp te. Där stod det en massa nyttiga saker, för jag är ju en sån där präktig kvinna som läser sånt (hälsa ut i fingerspetsarna) om ngn inbillar sig ngt annat.
Iaf, Jag (fröken präktig) tycker att jag kan bli lite trött på tjatet om att vågen står stilla, men mät, mät och mät så ska du se att det händer saker om du följer detta å bla, bla, bla...blev jag lite neggo nu, måntro?
 
Men jag känner mig trött och sliten. Jag äter sunt (är ganska präktig iaf) Jag rör mig, yogar, å då jag jobbar cyklar jag till å från jobbet å har gjort hela f..bade vintern. Händer ngt? Nä, inte ett jota.
Visst, min förnuftiga del av fröken präktig vet att jag faller för chokladfreselsen vid mensveckan. Men nu har jag slutat, ja iaf dragit ner drastiskt på sockerintaget. men inte går jag ner i vikt och inte visar ngt måttband att det går åt rätt håll.
 
När tusan kommer man in i den "bra" spiralen, som gör att kroppen hamnar i den där f...benade balansen?
 
En annan sak jag läste i fröken präktiga tidningen är detta med mode.
Den som är modig och självsäker (vet inte hur många som räknas dit) och hittar sin stil, slutar gå i tält och är stolt över sina kurvor, är en person som utstrålar god självkänsla.
Om man blivit mobbad eller ngn i ens omgivning tryckt ner en, så var det dags att lägga dessa rädslor åt sidan och spotta upp sig, klä sig efter sin egen personliga stil.
 
Grubbel, tänker, grubblar. Vad är min personliga stil? Å om nu det är så att ingen sagt eller gjort ngt för att rasera ens självkänsla så har vi ett samhälle (vi människor) som ser ner på varandra. Så nog ska man ha en helsickes självkänsla om man vill/vågar klä sig i kläder som smiter åt ens kurvor, som man under ett helt liv försökt dölja på ngt sätt.
 
Kom fram till att visst skulle jag vilja klä mig som...
 
 
 
 
 
Men... Jag ska ju passa i det också...suck.
 
Och om jag har en dålig hår dag "bad hair day" så inte tusan ser jag så här snygg ut i hilka...
 
 
Men, man kan ju inte få allt här i världen.
 
 
 

 

 

 

 

 gläds åt det lilla.

 

 

  Vet din sanning, lev din sanning och tala din sanning!

 

 

 Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3
 

Lapplands dröm grått

Idag är himlen även här i Lappland/Arjeplog grå. Känns som om vi blivit bortskämda med det vackra soliga vädret så jag blev rent nedslagen då jag steg upp i morse av att det var grått.
 
Har lite träningsvärk i kroppen av yogan, då jag haft ett litet uppehåll. Tänk så snabbt kroppen "förfaller" (kanske inte rätt ord, den har ju inte varit i tipp topp innan heller) men det har gått 3 v sedan jag gjorde ett yogapass. Det känns inte bra, så det är bra att vara på banan igen. Mediterat har jag gjort, dock sporadiskt, och jag saknar alltid yogan och meditationen då jag av olika skäl inte gör det regelbundet.
 
Drömskutt: Jag har berättat lite att jag drömmer en hel massa. Inatt drömde jag att en gammal arbetskollega till mig flyttat till USA, gift om sig och höll på med ngn typ av teater. Lämnat sin man i Sverige och deras tre barn och börjat ett nytt liv. Detta satt jag och pratade och tittade på ett klipp i en mobiltelefon om med min andra kollega, som på den tiden umgicks mkt med första kollegan. Betydelse? Ingen aning, ngn som kan svara?
 
Igår drömde jag också, men det har tyvärr farit ur minnet. visste då jag vaknade och tänkte skriva upp det, men det handlade om barn på ngt sätt. Det ska ju betyda ngn typ av förändring?
 
Bjuder på lite andra promenad bilder tagna med min gamla Nokia telefon =)
 
Denna tog jag i fjol
 
 
 
Dagens tänkvärda!
- Varför vara som alla andra när du kan vara som DU!!
 
Att avvika från massan, kliva av lämmeltåget och hitta rätt väg för just mina fötter är mitt arbete just nu. Men glöm inte att det är ett jobb som kommer att märkas, vilket alltid en förändring gör. Motgångar är en del av livets lära, vi slipper dom inte. Hur gör du?
 
 
 
 
 

 Vet din sanning, lev din sanning och tala din sanning!

 

Tips;

Vilken typ av yoga passar dig bäst? På MSN s sida under Träning och Hälsa kan du läsa lite om yoga.

Yoga-profilen Sally Parks från London hjälper dig hitta yogan som passar din kropp och hjärna.

 

 Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3

Vägen framåt

Morrn! Idag var jag seg, men steg upp 7.45 och ringde VC i Luleå för Mors räkning, hon hade blivit lovad en undersökning med KOL prov, för hon låter inte bra i andningen. Men då den dröjt ville jag skynda på detta lite. Så efteråt ringde Mor och sa att möjligen i slutet av April början av Maj får hon komma på den undersökningen.
 
 
Jag föll för den här låten, men han ser ju inte så oäven ut heller... Men jag är löjligt förtjust i lite country/ Irlänska toner.
 
 
Blake Shelton - Sure Be Cool If You Did (Official Music Video)     http://youtu.be/kXmmXAUqfd8
Är inte bra på att länka, jag vet. Men gå in på you tube och lyssna på killen =)
 
 
Igår och i förrgår var jag ute och gick 1,5-2 timmar och tog några bilder på den fantastiska miljön som finns här i Arjeplog. Jag blir inte trött då jag går, för naturen är verkligen en källa som ger mig energi. Jag får tänka och fundera i lugn och ro, och det mår jag verkligen bra av.
För att dela lite med er av den fina naturen bjuder jag på några bilder. Hade inte kameran med, så de är tagna med min gamla Nokia mobiltelefon som jag vägrar släppa taget om =)
 
 
 
Gud måste haft en bra dag då han skapade naturen i Arjeplog, jag hoppas bara att vi kan vara rädd om det vi fått.
 
 <3 <3 <3 <3 <3 <3

Gå din väg

- och ingen annans

 

Gå din väg, du måste fortsätta gå. Känn rädslan, känn ilskan men fortsätt att gå.

 

Din väg är din egen väg och ingen annans.

Därför måste du resa ensam. Det finns ingen som har samma väg som du.

 

 

Lägg inte en massa energi på vart du ska. Det/vi är så många människor som funderar på vart de/vi är på väg.

 

Och ägnar mycket tid åt att fundera på vart de ska och vad de ska göra.

 

Ska du kunna läsa en karta så är det en sak som är det viktigaste av allt: du måste veta var du befinner dig. Vet du vart du står så är det lättare att veta vilket håll du ska gå åt. Så om vi ägnar mer tid åt att ta reda på var jag/du är just nu så kommer riktningen vart vi ska, helt naturligt.

 

Lyssna till vad som finns inom, hur ser terrängen ut, så kommer det att framträda ytor som verkar mer lättframkomliga än andra. Tänk om den bästa av alla gurus/högre makter gav dig en fantastisk karta med ett stort fint kryss på och sa:

 

Hit ska du. Hur ska du hitta till krysset om du inte vet var på kartan du är? Dags att tänka till om jag vill framåt...

 

 

 

 Vet din sanning, lev din sanning och tala din sanning!

 

 

 

Robert Broberg sjöng i en av sina tokroliga låtar. Vägen är allt... Vi kanske ska leva just nu, vara där vi är och när vi traskar längst vägen fram, ta till oss det vi får uppleva, utvecklas med våra motgångar och glädjas åt det lilla.

 

 

 

 

 

 Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3

Sång i själen

Idag är en ny dag. solen skiner även denna morgon, gött!
 
Igår bestämde jag att jag skulle stiga upp tidigt och återgå till mina rutiner, som jag mår så väl av. När jag har ont, som nu när axlarna och framförallt höger axel värker konstant, så gör jag inte min vanliga rutin dvs yoga och meditera.
 
Men idag blev det av, vilket var jätteskönt. Ni som aldrig provat på yoga eller kanske inte provat meditation har säkert ändå någon gång känt att ni mår så där himla bra att ni gärna fortsätter lite till med just vad som då ger er energi.
 
Idag ska jag försöka mig på att berätta om min meditation. Jag gjorde mitt yogapass för körtelsystemet, sen skulle jag göra en meditation om akal, som jag tyvärr inte hittade musiken till.
Så iställer gjorde jag en annan sång meditation. Jag har valt Kundaliniyoga (eller den mig) mkt för dessa vackra meditationer, som man sjunger.
 
Jag tog en annan sång meditationen; Ek gon kar sa te nam...
Och om du någon gång känt hur din själ sjunger? Så ska jag då tala om att min gjorde så idag. Kroppen fylls med känslor som svämmar över, hjärtat vibrera så du känner det och du upplever en lycka att just då få känna dessa känslor. Har du aldrig haft möjligheten att känna din själ sjunga, så har du gått miste om något och jag rekommenderar dig varmt att finna din väg till just din själ.
 
Jag är en sökare, och jag hoppas jag finner just min väg. Önskar även dig som kanske läser min blogg att även hitta din väg. Min familj säger ofta kommentarer som; Du ska då alltid vara så eljest/ dvs annorlunda. Men när man vikit av från rälset, lämmeltåget och försöker finna sin inre karta, då uppfattas man som annorlunda. Jag har valt att förändra i mitt liv och förändringen känns inte alltid bekväm för min omgivning. Detta gör dock inte att jag vänder tillbaka, för det kan jag inte. Jag formas av livet och det jag söker hela tiden, och det är så livet är. Förändringen kan jag inte stoppa eller inte låtsas om. Den är en del av mitt jag som jag hoppas ska nå ännu djupare in i mitt sanna jag, in i min själ för vishet och klokskap.
 
 
Nummerologins 4e månad.

Relationship Challenges

The number 4 of this month represents issues of process, structure, and order. The polarity of this is how willing we are to shake things up, or break free from the mold, in order to have a more fulfilling life. This will challenge us in the area of relationships, especially in marriage or business partnership. The sentiment, “But I need you to sell your Soul to the company store, so I can have a safe, cozy existence,” could be a part of the unspoken dialogue at play between two people. We will need to speak up, and not get lost in a suffocating silence that is generated from fear-based emotional patterns.

This month is very revealing in its ability to show us where these patterns originate from, thereby allowing us to break free from the seemingly endless cycle of self-entrapment. It doesn’t matter what chronological age you are, nearly everyone is feeling, “What do I want to be when I grow up?”


Översatt:

Förhållande utmaningar

Antalet 4 av denna månad är frågor om processen, struktur och ordning. Polaritet detta är hur villiga vi är att skaka upp saker och ting, eller bryta sig loss från formen, för att få ett mer meningsfullt liv. Detta kommer att utmana oss när det gäller relationer, särskilt i äktenskap eller kompanjonskap. Känslan, "Men jag behöver dig för att sälja din själ till företaget butiken, så jag kan ha en säker, mysig tillvaro," skulle kunna vara en del av den outtalade dialogen spel mellan två personer. Vi kommer att behöva tala, och inte gå vilse i en kvävande tystnad som genereras från fruktan/rädslan-baserade emotionella mönster.


Denna månad
är mycket avslöjande i sin förmåga att visa oss var dessa mönster kommer från, vilket gör det möjligt för oss att bryta sig loss från den till synes oändliga serien av själv-infångning. Det spelar ingen roll vad kronologisk ålder du är, nästan alla känner, "Vad vill jag bli när jag blir stor?"


Aprils horoskop:
The question at this time is, will you do the work (Saturn) to make changes for the better in your life and your social connections, and will you hear Uranus' call for growth and expansion? Or will you sit back, quietly accepting the stuck state of things, waiting until Uranus blows up your prison?
 
översatt; Frågan just nu är, kommer du att göra jobbet? (Saturn) För att göra förändringar till det bättre i ditt liv och dina sociala kontakter, och hör du Uranus uppmaning till tillväxt och expansion? Eller kommer du luta dig tillbaka, tyst acceptera att du fastnat i sakernas/välfärdens tillstånd, och vänta tills Uranus blåser upp din fängelse? (Eller hitta din nyckel.)
 
"The Universe is asking you to confirm with yourself whether you would  like to serve the Earth, to save the Earth, be a sage of the Earth.
 
Earth - the sustainer, the Mother of you, which nurtures you - can you  nurture it back? That which serves you, can you serve it back?"
-Yogi Bhajan, July 23, 1996
 
Översatt; "Universum ber dig bekräfta med dig själv om du vill tjäna Jorden, för att rädda jorden, vara vis utav jorden.

 

Jorden - Upprätthållaren, din moder, vilket har fostrar dig - kan du vårda den tillbaka? Den som tjänar dig, kan du servera/tjäna den tillbaka? "

-Yogi Bhajan, 23 juli 1996
 
 
 
 Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3

My way- vägval

 
Vi fick livet till skänks, vi gör dagligen val av olika slag. Ibland tar det längre tid att göra val, men valen är som en spirande växt. En del blommar ut snabbt medans vissa tar tid att rota sig innan de skjuter iväg till ett avgörande beslut - ett taget val, ett steg i livet.
Varje val, varje handling, stora som små, bär med sig konsekvenser. Som liknelsen med en fjärils vingslag. De val jag gör i mitt liv skapar små svallvågor som för evigt berör mitt livs hav.
 
Vi har alla makten att välja. Vi är själva diregenten i vår egen orkester. Drömmar vi har, du och jag är de vi själva beslutar oss för att förverkliga. Vissa lägger vi åt sidan som omöjliga och en del blir av.
 
Ibland kan jag tänka tillbaka och undrar hur jag skulle gjort annorlunda, men de val jag tagit fram till nu har styrts av mitt intellekt och inte av mitt hjärta. Jag är rädd och jag vågar inte alltid ta tag i det hjärtat säger till mig att göra. Jag skyller på omständigheterna inför mig själv så mitt val vacklar. Jag vet både i hjärtat och i intellektet vilka val jag egentligen vill ta, önskar att jag tog men ... det finns men... Detta men hindrar mig pga min rädsla.
 
Jag vet, jag är inte dum. Jag ser för jag är inte blind, jag kan erkänna för mig själv - jag är rädd. Vad består rädslan av? Att mitt val får konsekvenser som jag i detta nu inte är redo för. Jag är redo, men rädd.
 
Jag önskar jag hade den där coachen som hjälpte att sparka min rädsla i baken. Som speglade min rädsla tills jag inte kunde gömma mig bakom den längre. Dock är min startsträcka lång numera, den var kanske för snabb förr i ungdomen, vad vet jag? Men nu gör jag mina val med eftertänksamhet (klokt) kanske, men klokheten styrs av den inre rädslan, så visst jag kan ju gömma det bakom min numera kloka fasad.
 
Jag är klok, jag ser. Men från att gå från rädsla till val är ändå inte det lättaste i mina steg just nu.
 
Livet, jag önskar så mkt av livet och jag upplever att jag begränsar mitt liv nu. Jag läste att om jag börjar leta i mitt inre, skriver ner mina drömmar och bestämmer mig för att göra mitt allra bästa utifrån det jag kommer fram till, så ska jag uppleva sanningen i livet.
 
Fick ett erbjudande på mailen igår att delta i en yogafestival. Detta är ngt jag vill, men vågar jag ensam åka?
Så här står det, och det talar till min inre längtan. Men det kostar ju en del pengar, 6000 kr bara för festivalen, sen tillkommer boende om man inte har med sig detta och själva resan. Suck!

"Från midsommar fram till augusti pågår firande och bejakande av det mänskliga, i möten, musik, dans, yoga, meditation, inprovisation, kreativitet, kärlek, medveten närvaro... Oavsett om du kommer för första gången eller återkommer år efter år hoppas vi att du hittar just din favoritfestival. Alla våra festivaler är alkohol- och drogfria."

 

No mind festivalen syftar till att uppleva livet direkt som det är, den krassa, utmanande, faktiska och den magiska, fantastiska, levande verkligheten!          

För de allra flesta människor är livet filtrerat av en ständigt pågående inre dialog. Dialogen skapar en distans till livsupplevelsen! I sitt resonerande skapas onaturlig separation, inte bara till andra utan till vår egen naturlighet. No mind ger möjlighet till vila från den inre dialogen, frihet från sinnets diktatur, ett återupprättande av vår naturlighet, ökad närvaro med kropp och själ i harmoni.

Det intellektuella resonerandet – hur vackert det än är – så är det endast en liten aspekt av oss själva. Det är droppens försök att bemästra havet. I det praktiska livet ovärderligt, men livet innehåller så mycket mer…! 

 

“Det vackraste vi kan uppleva är det oförklarliga”                                                   Albert Einstein

 

Eller åka på den fantastiska yoga festivalen:

Den vackra och fridfulla omgivningen med ängar, sjöar och skogar som Ängsbacka erbjuder skapar en stödjande atmosfär för dig som vill fördjupa dig i yogan. Från tidig morgon till sen kväll, är din dag fylld av yoga, meditation och natur.

 

Detta är precis vad jag behöver!

 

 

Mer  Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3

 


I mörker

Det är otroligt tråkigt att läsa att det finns så mkt hat och elaka, empatilösa människor.
 
"Tidigt på måndagsmorgonen hittades ännu en dödad katt i Högsbotorp. Katten hittades uppskuren av ett tidningsbud på Riksdalersgatan - samma gata där en uppskuren katt hittades framför en port för några veckor sedan. Sammanlagt har fem katter plågats ihjäl i området, bara under mars och april. Det här måste vi lösa tillsammans samhället och polisen, säger polisens presstalesman Björ Blixter.

En person har suttit anhållen misstänkt för djurplågeri. Under tiden dödades ännu en katt - men den person som varit anhållen är ändå inte helt avskriven som misstänkt. UR GT/EXPRESSEN Tisdag 9 april 2013


Varför
ger man sig på oskyldiga? De som inte kan göra motstånd och försvara sig?

”Det är ett privilegium att inte känna hat”, skrev Nina Björk i entext.


Jag funderar på det här om hat. Hat. När kände jag senast hat? Jag gräver i minnet. Visst några orättvisor dyker upp, som bränner till och får mig att känna ilska. Men hat, jo, kanske mot själva hatet som sprider sig runt omkring oss. Människor som tydligen kan ge sig på andra, de oskyldiga och för att de brinner upp av hatets brännande mörker som de bär på.


En del är hatisk mot folkgrupper, mot våra vilda djur, olika syn på samhället, hatisk mot motståndarlaget i hockey turneringen, mot fel färg på hyn, fel språk, fel religion och så en oskyldig katt som får offra livet för någon med hat i sitt blod.


Var kommer allt detta hat ifrån? Har vi inte tillräckligt med kärlek i oss för att övervinna de hemska känslor som hat, som förgör oss och förstör vår själ och som gör oss onda, empatifattiga. Var är kärleken till vår nästa?

 

Jag blir ledsen och olycklig över detta hat som sprider sig i samhället. Får det att rysa längst ryggraden. Vart har respekten för livet tagit vägen, kärleken? vad händer?

 

I dag var jag tvungen att skriva ett brev. Därför att jag orkar inte sitta passiv och se hur människor låter sina husdjur, sina jakthundar sitta i sin bur, skälla och yla efter någon form av uppmärksamhet som ägarna fullständigt skiter i. Hur kan man ha denna insnöade syn på djur, att dom ska sitta inburade 24-timmar om dygnet, utan chans att få ut och röra på sig. Och sen under hösten, då ska de prestera för att överhuvudtaget få vara ute i skogen.

 
Inom jordbruksverket: Hundar är flockdjur. De mår inte bra om de är ensamma utan behöver träffa både människor och andra djur. Det är särskilt viktigt att de får träffa människor flera timmar om dagen och att de aktiveras. Det är inte bra för hunden att vara ensam under en hel dag och inte bli rastad eller på annat sätt aktiverad förrän fram mot kvällen. Hundar som permanent vistas i hundgård ska rastas på annan plats för att de ska få komma utanför hundgården åtminstone en gång per dag. Jag kan säga att det finns gott om hundar i hundgårdar som aldrig får gå utanför sin hundgård på flera dagar.


Så, för att vara sann mot mig själv skrev jag detta brev och hoppas att någon vettig person läser det och gör något åt det. Det är inte hundarnas fel, det är ägarna som inte borde få ha rätten att äga en hund. Jag borde skrivit brevet för länge sedan, men idag rann det över. Stackars djur, säger jag bara.

 

Jag tänker på nyckeln till buddhismens så kallade ”fyra ädla sanningar”: lidandet, lidandet är egentligen ett otillräckligt ord. Egentligen är det ett gammalt indiskt ord, dukkha, som på svenska ofta översätts till lidande. Det betyder också otillfredsställelse. Tänk dig tillståndet mellan att vara otillfredsställd och att lida – där har du dukkha. Dessa djur i bur lider, vem tar ansvar för det?

 

Tar vi inte hand om varandra kommer vi heller aldrig kunna uppleva helhet. Istället blir vi fast i oss själva, fast i vårt eget lidande. och missar att sträcka ut en hjälpande hand, för vi är fast i rädslan. Att sätta sig upp emot något vi finner fel, tänk om någon då tycker illa om mig?

 

Medlidande. Kärleken till andra. Det som påminner oss om att du/vi inte lider ensam, inte ensam längtar bort och drömmer om ett liv där du inte bara är en cell, utan faktiskt en kropp.

Om vi alla är samma, en del av samma – hur kan man då hata, vart ska man rikta ilskan? Istället rinner den förhoppningsvis bort, som vatten på en presenning, som snön som smälter på mitt tak en solig vinterdag...

 

Tänker man så är det svårt att känna hat. För det är dåligt att hata, vi mår dåligt av känslan. Men bristen på medlidande är kanske värre?

 

Året om i en hundbur... om ngn ska hata är de det stackars djur som måste vara instängda dygnet runt i dessa.
 
 
Hat. NEJ Tack!
Djurplågeri, NEJ Tack!
 
 
 
 
Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3

 

 


Meningen med livet

Jag tror meningen med livet är att utvecklas till våra största "jag" och att minnas sanningen om vilka vi är innerst inne.
 
Där du snavar, där ligger din skatt (av. J. Campell)
 
Vi betraktar bara världen ur vår egen, tröstlösa synvinkel. Den enkla sanningen är att världen ser bättre ut så snart vi börjar må bättre. När vi återfår vår inre glädje, kommer yttervärlden att återspegla den känslan. Det vi får av världen är inte det vi önskar utan  den vi är.
Var förvissad om att bedrövelsens vinter kommer att ge vika för glädjens sommar (även om det ibland inte sker under samma år) precis som morgonens klara solstrålar alltid följer efter nattens djupaste mörker.
 
Lidande och motgångar är starka drivkrafter för personlig utveckling. Det finns inget annat som hjälper dig/mig att lära, växa och utvecklas snabbare och inget ger så stora möjligheter att återerövra vår ursprungliga styrka som den människa vi är. Vi kan i våra ögon se det som en negativ erfarenhet men det är bara en fördom och bakom detta felaktiga antagande ligger ren och skär rädsla.
 
Lidandet uppstår ju när det inträffar något oväntat och oönskat, som sjukdom, bortgång mm Nya omständigheter vi måste ta ställning till. Vi måste då släppa våra förväntningar, och det kan vara skrämmande. Vi vill inte gärna lämna det vi upplevet som tryggt och välkänt.
 
Faktum är att i våra mörkaste stunder är villiga att gå som djupast in i vårt inre rum, där svaren oftast finns.
 
Det sägs att om man lever i samklang mellan hjärta och förnuft, då dessa två samarbetar går det lättare att leva ett underbart liv. Det kan var en svår balansgång som kan kräva en hel del tid och energi att komma dit.
 
Om jag lever helt i mitt hjärta, kanske jag uppfattas som en kärlekskrank idiot utan omdöme och disciplin.
 
Så då måste våra lidande förvandlas till lärdomar.
De flesta av oss vet inte hur vi ska leva förrän det är dags att dö, vilket är väldigt synd. Eller att du vid din dödsbädd ångrar att du inte förändrade, levde efter dina drömmar. Att känna att ens liv inte haft den mening du så gärna önskat. Vänta inte så länge, lev dina drömmar... skriver det lika mkt åt mig själv.
 
"Om vi i bönen lägger till: Gode gud, hjälp mig bli den människa som min hund tror att jag är"  j. Mantle
 
Ibland önskar jag att jag hittade mig en livscoach, som kunde guida mig i det inre sökandet. Just nu läser jag många böcker om ämnet att finna min livsuppgift. Många tankar du nu läst, har även jag läst.
 
 
Drömmar är ju ngt som rensar, reder upp ens inre tankar. I natt har jag drömt om värme till en annan människa, jag har drömt om festligheter, och en del sorg. Min inre själ söker svar på något som är så svårt som min brors älskade som lämnade oss hastigt och min systers svåra sjukdom. Tragedier som antagligen förändrar och förbättrar mitt jag.
 
Jag upplever att det finns en viss dödsångest inom familjen just nu, vilket inte är konstigt utan mer naturligt i detta nu. Jag kanske låter "nykter" i mina tankar, men ibland finner jag en viss klarhet i allt virrvarr. Inte då jag är där, mitt i utan mer då jag är hemma igen och kan ta ett steg bakåt, fundera och meditera för att hitta en balans.
 
Idag fyller min systerdotter år, vill härmed GRATTA henne och hoppas paketet kommer idag, genom sms får du veta (om du läser detta) om paketet hunnit fram.
Önskar dig en underbar dag, fri från smärta och hoppas du får ett å annat skratt som kan liva upp dagen.
Du finns alltid i mina tankar, även om jag är en bit bort. Och jag önskar jag var en bättre moster, känner att jag inte räcker till. Men hoppas jag blir en ännu bättre människa.
 
HIPP HIPP HURRA På Lindas Födelsedag =D
 
 
 
 
Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3

Några svagheter

Hittade fina Hoppe som är en mjuk och gosig häst med sand i hovarna. Hästen är mörkbrun med vit mule och rosa inuti örorna. Stora Hoppe är ca 27 cm.
 
Visst e han fin?
 
 
Och så hittade jag även denna jättesöta gosiga kaninen, men den fanns ju inte köpa =(
 
 
Erkänner att jag är otroligt svag för söta ting, djur (katter, hundar, hästar, kaniner, harar, mfl samt mysiga uppstoppade gosedjur, och så fina goa ungar =D Får mitt hjärta att smälta.
 
Chanti
En äldre bild på Mango, sov gärna i vasken =)
 
Känner mig lite dag vild när man är borta, hemma, borta och tillbaka hemma...dag, ja vad är det för dag idag?
Solen skiner idag igen, underbart.
 
Imorgon är det en fin systerdotter som fyller år =D
 
Tyvärr är jag inte vid kusten och kan gratta henne då, men jag kanske kan trolla lite med knäna ändå. Vi får se, dock inte besök av mig...
 
Gårdagens inlägg var populärt, vilket var roligt. Har nog aldrig haft så många besökare här på min blygsamma blogg. Tack för besöket!
 
 
Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3
 
 

Lappland

Ibland kan jag känna ett visst vemod. Jag är nu åter hemma och det känns skönt på många sätt, men jag har hela tiden tankarna hos min familj i Luleå.
 
Jag kan känna ett vemod pga jag bor på denna vackra plats i Sverige och det känns lite som "skomakarens barn går alltid i trasiga skor"
Vad menar jag då? Jo, vi /sambon har en fin skoter (som mest står i garaget) och underbar natur. Men eftersom min sambo inte tycker detta med skoteråk är lika intressant/roligt längre som jag gör som endast bott här i 3½ år blir det inte så ofta vi är ute med skotern som jag skulle önska. Jag har ingen egen skoter och har inte pengar att köpa en för den korta tiden som mars-april körningen är.
 
Nu är han dock ledig och har en semester vecka och jag är sjukskriven för mina onda axlar, kanske vi iaf kan ta oss till stugan och vistas där lite grann. Vädret här i fjällen är ju otroligt vackert just nu.
 
Så vemodet är att allt detta vackra utanför vårt fönster inte tas tillvara. =´/
 
Jag körde hem igår, väldigt lite trafik, inga djur och det var så tyst och skönt att sitta och köra.
Tog några bilder från fönstret =)
 
På väg hemåt bilder...
 
 
 
Skog och snö följde vägen mellan kusten och upp till Arjeplog. Vägen känns oändlig framför fönstret.
 
När jag åkte från Halmstad till Göteborg var det mer bart, inte mkt vitt där inte och mkt trafik. Så visst är det en otrolig skillnad att åka i södra Sverige som i Norrbotten/Lappland =)
Vill inte byta tillbaka. Är nog väldigt mkt "lapp" utan att vara same. Vi har ju dock samisk härkomst från tornedalen och Mor fick ju ärva ett 40 tal renar efter en av sina långväga (inte allra närmaste i släktledet) släktingar. Hon gav dock bort både sitt samiska arv och sina renar till den sameby dom tillhörde. Så var det med det.
 
 
 
 
Övrigt så har jag rätt ont i min högra sida och axel, men hoppas det ger med sig. Inflammation i ledkapseln, Kan orsakas av reumatisk sjukdom. min diagnos är mjukdelsreumatism, antar detta beror på min grundsjukdom.
 
Axeln består inte bara av en led utan också av flera senor, en ledkapsel och slemsäckar. Leden kan bli inflammerad, men även var och en av senorna och även ledkapseln.
Överbelastning och problem med senorna brukar komma av ensidiga belastningar, framför allt om man jobbar mycket med armarna ovanför axlarna. Behandlingen är ofta sjukgymnastik och värktabletter eller inflammationsdämpande tabletter.
 
Ibland är det aktuellt med kortisonspruta och i svåra, långdragna fall där inget verkar hjälpa kan ibland operation övervägas...
 
Inflammationer i slemsäckar och i ledkapseln kan ge smärta ända ned mot handen. Vilket det gör för mig.

Nyckelbensleden hör till undantaget och smärtan kan här förläggas ovanpå axeln och eventuellt stråla utefter nyckelbenet eller mot nackbasen på samma sida. Vilket det också gör för mig.
Ett vanligt symptom är att ligga på axeln ger smärta och ibland orsaka att jag vaknar av detta. Vilovärk förekommer.
 
Jag läste att mekanismen är att högt blodsocker och blodinsulin är inflammationsframkallande, och att den inflammationen med förkärlek sätter sig även i slemsäckarna i axlarna. Kalkutfällning kan ske i slemsäckarna.
 
Så en mindre kolhydratrik kost kanske kan hjälpa att öka tillfrisknandet? ska testa.
 
 
 
 
 
 
 Pratade med systerdotter och syster A-S som skulle upp till min syster E på sjukhuset. Hon är bättre för var dag, vilket känns skönt. Bara att hoppas hon nu återhämtar sig så pass att hon kan komma hem några dagar.
 
 
Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3
 
 

Födelsedag, 5+ 81

Tilda fyllde 5 år den 1 april, vår lilla bustjej
 
 
Hipp hurra för Tilda. Jag köpte henne en tunika och matchande strumpor (hade sett fel på stl, så hon måste med pappa el mamma å byta...typiskt)
 
 
 
Mor fyllde 81 år i fredags den 5 e april, Hipp hipp Hurra för vår älskade Mor som nu blev ett år äldre. Vi är tacksamma för varje år vi får ha henne med oss då så mkt annat händer runt i kring oss.
Dagen blev ganska stressig. Vi åkte upp till syster vid 09.30 och satt till 12.00 innan vi åkte hem. Lämnade Mor och syster och jag och son åkte en sväng in till stan, vi var borta en timme. Kom åter till Mor som då laga mat, blev ugnskorv med kokt potatis =) Systerdotter var där en stund, men sen åkte hon hem med magknip (stackarn)
Sen gick dagen i ett med besökare och telefonsamtal till Mor.
 
 
 
Besök hos Mor, fick träffa Kid och Lion
 
Kid som fyller två år i Juli
 

Lion som föddes i November 2012
 

Annars har vi mest spenderat tid på sjukhuset hos syster när jag varit i Luleå. Syster fick en hjärnhinnes - och blod inflammation/infektion och var riktigt sjuk, vi trodde att hon inte skulle klara sig. Tack och lov är hon nu bättre, men har mycket hallucinationer och mardrömmar som kommer från både hjärnhinneinflammationen som medicinerna hon får.
 
Vi fick t.om skratta med henne över så tokiga drömmar hon haft. Men samtidigt med ett visst allvar, för många av drömmarna skrämmer henne enormt som hallucinationer kan göra. För hon hade inte helt klart för sig om hon drömt eller om det var som hon drömt på riktigt. Måste vara enormt jobbigt att inte veta vad som händer eller inte.
 
Så hon har varit lugnare då hon haft besök, hennes barn sitter där med henne nästan hela tiden. Och vi andra kommer in några timmar och är där.
 
Mor är trött av all anspänning som blir, både att vara orolig för sin dotter och sen lite rädd för att hon själv ska gå bort. Det pratar hon mkt om nu, sin egen död. Hon var jättetrött på fredag efter födelsedagen, när alla gäster varit förbi och gratulerat henne. Så kvällen blev känslosam och jobbig för henne. Inte alltid lätt att prata och trösta och vara stöd, när jag själv inte hinner hämta så mkt kraft. Men vi la oss och på morgonen var vi lite piggare.
 
 
 
 Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3

kvällstankar

Ikväll sitter jag i sängen, hos min Mor. Hon sover och jag tänkte blogga några rader.
 
Ibland kan jag tycka det är skrämmande då vissa saker dyker upp, som vilken människosyn vi dras med. Visst är det så att vi tycker olika om olika människor, men ibland blir jag skrämd av verkligheten som omger mig. Jag vill inte gå in på ngt specifikt, sorry. Blev bara både förvånad och ledsen över hur det kan uttrycka sig på ibland.
 
En annan sak är även vilket språk vi anväder och hur vi låter mot varandra. Jag vet inte om det beror på stress, eller allt som sker, om det är därför att det kan bli snäsigt och irriterat? Eller om det alltid varit så och jag hör- ser eller märker det tydligare just nu.
 
När även det som ska vara skojigt blir en släng av sleven, så att säga. Jag tycker vi alltid haft en viss chargong i vår familj, familjär men lite tuff. Men det känns som om eggen blivit vassare, och detta kanske beror på undermedeveten stress...eller? Men vi är väldigt olika människor trots att vi kommer från samma familj, olika egenskaper och även olika förhållningssätt till livet.
 
Vi är en familj där vi även förändrat våra grundvärderingar. Vi har inte längre desamma, som kanske fanns där i början av vår uppväxt. För mig känns denna resa med tragedier som att jag vill ta tillvara de som står mig nära, men upplever oss olika där. Vi kanske som sagt vill desamma, men vi utrycker oss väldigt olika.
 
Vems är" problemet" kan man fråga sig. Problem, å problem... kommunikationen når inte riktigt fram, så jag tror att tydlighet och gränser är ett måste, trots att det mesta kan vara känsligt. Och vi är dåliga på att lyssna på varandra och läsa av varandras kroppspråk. Kanske ingen lösning, men en tanke.
 
 
Imorgon ska jag upp till syster, Mor har gjort tårta så vi tar med en bit och hoppas hon mår bättre imorgon. Idag opererade de in en ny shunt.
 
 
En annan ovesäntlighet... det är jäkligt varmt i lägenhet. Svårt att vädra då fönsterna är fyllda till bredden av blommor som kan frysa. suck och god natt alla nattsuddare... hehe 
 
 
Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3
 
 

Flingfläng

Idag är det tisdag och en del har påsklov.
Jag är ju hemma pga sjukskrivning, suck! Men idag tänker jag nog åka ner till Mor, hon behöver stödet när syster nu är så sjuk. Verkar inte blivit bättre och hon får himla mkt medicin (syster) värdena är desamma och sänkan hänger inte med.
Jag kan vila lika mkt där som hemma, sen sa ju doktorn att jag skulle ut och gå, det kan jag i Luleå med. Har med mitt program från sjukgymnasten, så det ska nog bli bra.
 
Har ju varit och flängt en hel massa nu, ( kusten-södra Sverige-kusten- å igen) så visst hade det varit skönt om alla var friska och krya och jag kunde vara hemma. Men läget är ju inte så just nu. Och jag känner mig rätt stressad att bara sitta här 26 mil bort och få allt i 3-4 hands info.
 
I morse hade jag en mkt underlig dröm igen. Att min svärmor (dog för 3 år sen) skulle komma tillbaka och jag skulle hjälpa svärfar med ngt. Så här i efterhand vet jag att det var ngn typ av tradition dom haft, som han nu inte hade gjort...och vi skulle skynda oss att fixa till det, när hon nu skulle komma tillbaka! Suck. Drömmar kan vara lite läskiga också. Sen var det något om choklad också...?
 
Men allt hänger nog ihop med min syster som är jättedålig, känslor som ska bearbetas mm.
 
Så jag packar bilen, som sambon precis tvättat (han muttrar) tycker att så fort han städat den ska jag iväg å skita ner den igen. Ja, en bil är dock bara en bil, och förhoppningsvis ska den väl användas. Ledsen att behöva köra igen, men familjen vid kusten behöver mig och jag dom just nu. Så jag får väl hjälpa till å städa den då jag återvänder. (vilket jag brukar, bara inte sist pga axlarna) Han högtryckstvättar utsidan, så det vill han ändå göra själv. =D
 
Nä vänner. dags att köra mot kusten då. Solen skiner och det är -3 grader, jättefint väder idag.
 
 

Tvillingens Dagshoroskop - tisdag 2 april

Det är en utmärkt dag om du behöver koncentrera dig och gå på djupet med rent privata projekt. Lite uppmuntran hade inte suttit fel. Du får anledning att ändra uppfattning i en för dig angelägen fråga. Fokusera på vad som är viktigt i sammanhanget. Du mår som bäst när du kan ägna dig åt dina närmaste. Dagen ser lovande ut när det gäller chans till spelvinst

 
 
 
Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3
 
 
 

RSS 2.0