Tidig dag och Debatt

Idag öppnade jag på jobbet, började då 06.15 gäsp. Men det gick bra. Men inatt har jag vaknat flera ggr av att snön på taket har åkt ner med en sjuhelsikes smäll. 04.20 Small det så högt så jag trodde huset skulle rämna, rutorna spricka och luften i huset ta slut. Försökte se klockan, men ögonen mina är fortfarande kletiga och röda, så till slut fick jag tillräckligt med syn för att glad kunna vända mig om och sova vidare en timme till.
 
Jag har alltså fortfarande ont och det svider i mina ögon efter ögoninflammationen, suck!
 
Idag var vi ute med barnen i den fina solrika dagen med takdropp. Efter att jag slutat gick jag hem, det första jag gjorde då jag klev ut genom dörren på jobbet var att trampa snett och det gjorde hemskt ont. Gick sen försiktigt hem, då det var ruggit halt. Kanske får jag träningsvärk av spänningarna.
 
Kom iaf hem och svärfar skottade bort snö från framsidan huset där det rasat. Bjöd honom på kaffe och morotskaka (sockerfri) Den smakar lite annat än vanlig morotskaka, men det är antagligen för att inget socker påverkar de vanliga, naturliga smakerna.
 
Sen drog jag ett av mina kort, idag stod det så här;
När du blir effektiv med en del av en avsikt, kommer du utöka din användbar tid. Genom att vara tydlig med vad du vill under varje viktig del av din dag, då kommer du att utnyttja lagen om attraktion för att göra sitt arbete och det kommer att kräva mycket mindre tid för dig att åstadkomma mycket, mycket mer.
 
As you become efficient with you segment intending, you will expand your usable time. By being clear about what you want during each important segment of your day, you will harness the law of attraction to do its work and it will require far less time for you to accomplich much, much more.
 
 
Och så, hör jag på radion idag och läser på nätet:

"Varghonan i Junselereviret ska skjutas! Jakten som avbröts tidigare i februari ska återupptas. Idag, tisdag, tas beslutet på Naturvårdsverket.

Verkets förra beslut om skyddsjakt på den genetiskt värdefulla varghonan i Junsele upphävdes av förvaltningsrätten, som ansåg att det var fel att göra undantag från förbudet att döda vargar i det här fallet. Andra lösningar borde ha prövats i stället för skyddsjakt, enligt rätten" NSD Nyheter

 

Sverige ÄR tragisk när det gäller våra vilda djur, enda lösningen man kommer på är döda, den s.k skyddsjakten. Varför har vi inte plats för Vargar i Sverige. Jo, vi har renar springade lösa i våra skogar. Men i andra länder kan de ha nationalparker, men inte i Sverige. Jag tycker rennäringen ska vara i en renpark, så vi slipper ha dom lösspringande på våra vägarna och orsaka alla bilolycker som sker. Är det ngn som tar upp detta då det diskuteras varg? hur många ser vargar springa runt på vägarna? Jag bara undrar??

 

Antalet olyckor med ren ökade förra året jämfört med året innan. Från 999 olyckor 2010, till 1 016 olyckor 2011, enligt statistik från Nationella viltolycksrådet.

OCH: Olyckstatistiken för renar ingår inte i den för vilt eftersom de räknas som tamdjur!

Kompletterande siffror från rådet redovisar renpåköringarna, och då visar det sig att renen är det mest olycksdrabbade djuret på vägarna i såväl Västerbotten som Norrbotten.

631 renpåkörningar
I Västerbotten inträffade 631 renpåkörningar under 2010. Det är alltså nära dubbelt så många som antalet olyckor med älg. 2009 blev 616 renolyckor rapporterade. I Norrbotten blev 999 renolyckor anmälda, mot 394 älgar.

Det är bara att kolla upp siffrorna. Visst är det då underligt att man måste ta död på en viktig varg för att denna rivit ren? Jag kan visst förstå att renen är viktig oxå, men vi är nu på år 2013 är det inte dags att renägarna börjar ta sitt ansvar för sina tamdjur som vandrar en här och där.

 

Egen bild av renar uppe på Galtis
 
 
Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra och våra vilda djur... <3
 
 
 

 


söndagspåsen ihopknuten

Idag är mitt andra öga drabbat av ögoninflammation...suck! Kul, både att få och berätta, nä jag är ironisk. Varken kul med det ena eller andra.
Jag har iaf haft en flitens lampa tänd idag.
Jag gjorde gryta åt svärfar, Tog 2 tim med koktiden, som sambon sa var riktigt god och det var ju bra.
Jag bakade sockerfri kladdkaka, vart oxå god
Gjorde köttfärsbiffar åt sambon, av den köttfärs som jag inte använde igår då vi åt Tacos.
Sen har jag dammsugit hela huset
Städat kattlådan och lagat middag.
 
Idag blev det stekt kycklingfilé med champinjonsås, råstekt potatis och sallad. Smakade gott.
Svärfar kom vid 16.15 och då fikade vi kladdkaka, Te/kaffe.
 
Sambon har varit ute och skottat lite tak, höll på att sträcka sig i axeln...
 
Sen hjälptes vi åt att klippa klorna på våra två busfrö, Mango och Chanti som ingen av dom uppskattar detta nöje.
 
Var tvungen att ringa syster E igen, då jag inatt hade en läskig dröm efter allt prat om begravningar mm. Hon fick hjälp av syster A-S idag att handla =) Bra! Men det var som vanligt hos henne, vilket med andra ord inte är ngt annat än igår. Är det bra, nä, men inte sämre än igår iaf.
 
Ikväll ska vi se en gammal film, som jag antagligen kommer att gråta till. Det är en djurfilm, och hur vi människor inkräktar på deras liv, å hur det då kan sluta.
 
Igår satt sambon och såg Hockey, Luleå mot Skellefteå, å sistnämda vann =(
Själv låg jag i fotöljen i sovrummet och såg film, som var seg. Sen såg vi melodifestivalen...men ingen låt har jag fastnat för ännu. Vilket skämt....suck!
 
Idag har solen strålat, ett fantastiskt vinterväder om man haft en sambo som ville vara ute =) med skotern tex...
Men jag hade ju kunnat åka ut och sparkat eller nåt, men jag valde att vara inne med matlagningen å dyl istället, så då får jag skylla mig själv.
 
 
 
 
Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre och till varandra... <3

Tung tid!

Igår var det lördag, så vi gjorde inte så mkt. Återhämtning kanske. Så jag ger väl er en storslagen resumé: På morgonen ringde jag syster Å, för det är säkert 2 veckor sen vi pratade, det var gott att höra hennes röst.
Sambon steg upp sent å då åkte vi på Ica å handlade. Jag lämnade in tips på Kalles, vi tvättade köksmattan på sambons jobb, åkte hemåt.
Vi for en kortis till svärfar, på vägen hem. Han såg skidor, å var inte så sugen på vårt besök, hehe. Jag sa i veckan att han kunde köpa hem kött så jag skulle kunna laga en gryta åt honom, då han inte lagar så mkt mat själv. Detta hade han gjort, så jag tog köttbiten med mig hem.
 
Jag äter inte kött själv, men tillagar det iaf. Både sonen, sambon och så svärfar äter gärna kött. Därför har jag aldrig slutat laga till kött, det svåra är att jag smakar aldrig av det jag tillagat, det får den som ska äta det göra och det verkar fungera.
 
 
Vi kom hem och jag läste min nyinköpta tidning och ringde sen sonen, samt min syster E som jag pratade länge med. Det känns konstigt att prata om begravning, musik vid denna och testamente... Känns enormt udda, även om det för henne och barnen är viktiga saker att ta upp.
 
Jag tror det är för att jag inte riktigt fattar att dagen D närmar sig för min kära syster. Egentligen borde nog alla skriva ner vad man skulle vilja ha vid sin egen begravning. Jag har ju bara ett barn, så testamente behövs ju inte, om jag inte gifter mig eller så. Sen vet min son att jag vill kremeras, å skulle det vara så att han blev sjuk eller hamna i olycka så vill även han kremeras.
Däremot musik, så svårt! Det finns mkt fin musik men jag har ju väldigt bred musiksmak och det skulle vara knepigt att välja.
 
Kan man/jag egentligen fatta att någon som står en nära i familjen är så sjuk, (lungcancer) Det är på ngt sätt ändå inte riktigt verkligt. Enormt svårt att fatta, att ta in egentligen. Det finns en stress inuti min kropp, som larmar om att det sker, den maler därinne och det finns en stor rädsla för det som komma skall.
Jag skjuter det nog ifrån mig, för hon låter nästan som vanligt i telefonen...nästan inte sjuk alls. Men visst är hon ledsen över de tråkiga besked hon nu fått, att det inte går att behandla mera. Vad finns kvar, en väntan. Jag hoppas så innerligt att hon ska hinna få må så bra som möjligt och få uppleva en sommar till i sin älskade kollonilott.
 
Det är jobbigt med begravningar, att t.om planera sin egen. Vad har man rätt till?
 
Om man är medlem i Svenska kyrkan och betalar kyrkoavgift är man berättigad till följande:
 • Lokal (kyrka och kapell)
 • Präst som håller i begravningsakten
 • Organist (solosång ingår ej)
 • Bärare
 • Transport från kapell till grav alternativt krematorium

 

Min syster E har alltid älskat sångaren Elvis, men det är nog inte helt lätt att hitta någon som kan sjunga en Elvis låt solo?? Men det finns ju trots allt andra som är duktiga på att sjunga i systerdotters vänkrets.

 

Dödsboets kostnader är följande:

 • Transport 1 - hemmet till bårhus/kapell/kylrum 
 • Transport 2 - bårhus/kylrum till kapell/kyrka
 • Svepning
 • Kista
 • Urna
 • Musiker/solist för begravning
 • Bärare (eventuellt)
 • Kistdekoration och övriga blomster (vilka blommor vill "jag" ha om jag får välja)
 • Rådgivning och samtalstid hos begravningsbyrå
 • Dödsannons (vad ska det stå? någon typ av klädkod?)
 • Minnesstund/förtäring

 

I de flesta fall äger begravningen rum genom att kistan med den avlidne är närvarande. Det har dock blivit vanligare med "direkt kremationer" - den avlidne kremeras direkt efter svepning och begravningen sker genom spridning i minneslund eller i urnlund.

Efter begravningen är det vanligt med en minnestund (förtäring) i församlingshemmet, föreningslokal eller i hemmet.

Klädseln under begravningsakten kan variera från ljusa kläder till mer traditionell klädsel med mörk (helst svart) kostym eller klänning. De som använder slips ska av tradition bära en helvit slips utan mönster ifall de står den avlidne nära, såsom familj och släkt. För övriga gäller helsvart slips.

 

Det är trots allt mycket att tänka på, så om det inte är alltför smärtsamt, kan det vara bra att ta flera av dessa beslut före begravningen. Kanske gemensamt med de nära för att kunna sörja utan alla dessa krav efteråt.

 

Jag vet hur Mor upplevde då hennes sambo gick bort. Hon tyckte det var otroligt jobbigt att vara närvarande, vid alla dessa beslut på begravningsbyrån, även om jag med flera försökte hjälpa till så gott det gick. Bara detta att välja musik, då hans dotter ville ha en låt som kanske inte alls stämde överens med den man vi begravde. Kan bli konflikter om många olika saker. Då kan det vara skönt att ha tagit alla beslut innan, då man kanske inte är så tung av sorgen.

 

 

 

 

En å annan tand...

Imorgon har jag tandläkarbesök, uch. Men, ibland måste man väl visa upp sina gaddar och få ett utlåtande om deras skick därinne i munnen.
 
Sonen var till tandläkaren igår, fick dra ut en trasig tand, för han har inte råd att laga den. Sen ska han på undersökning om två veckor, å titta till sin mun...mkt tandläkare just nu.
 
Idag yogade jag och meditareade, kändes bra att orka igen. Imorgon ska jag jobba igen, ögat är bättre även om det inte är bra. Kunde inte öppna upp det imorse, utan får gå halvblind på toa och där öppna ögat och tvätta och medicinera. Men jag hoppas huvudvärken kommer att ge sig, som jag haft nu en vecka tack vare ögat.
 
Idag bokstavligen vräker solstrålarna ner, helt underbart vackert vinterväder.
 
 
Så vackert! =) Älskar snön då den är i sin fulla prakt. Om man inte bor i Norrland, kan man faktiskt få vara lite avundsjuk på det vackra vädret. Även om många i söder föredrar snöfritt.
 
 
 
Mango och Chanti myser i klösträdet. Här ligger dom ofta och länge.
 
Idag spydde Chanti, vilket inte är nå vidare, så det var bara att torka upp efter henne.  Det är ju inget ovanligt att katterna spyr, det är ju för att få upp allt hår de slickar i sig vid putsning av pälsen.
 
Då hoppas jag från det roliga till dagens lunch, åt gott med fisk och potatis, med sallad. mums
Supergott. Men imorgon åter till förskolan och den otroligt dåliga maten som serveras där till våra stackars barn...konstigt om de blir kräsna då de som större får välja mat.
 
 
Nytt skutt... 
Jag kan känna mig väldigt maktlös emellanåt. När jag tittar på Tv och de visar program där man anser att djur som är aggresiva måste avlivas. Men frågan är ju, varför är djuret/djuren aggresiva? Många ggr är det för att vi människor kliver in på deras revir. Så fort djuren kliver in på vårt revir, då ska dom avlivas.
 
Vem avlivar idioterna som tränger sig på djuren? Ibland är mänskligheten ett väldigt idiotiskt släkte, så jag kan bara skaka på huvudet.
Ta människor som jobbar på djurparker (ja, jag hatar djurparker) Dom inbillar sig att dom känner de vilda djuren och så tappar de sin skärpa, och då händer ngt. Djuren uppfattar våra sinnestillstånd, om du tappar skärpan, drar ner på garden mot ett vilt djur...ja, då passar det ju på att vinna rang, det är ett vilt djur! Men vissa människor kan visst inte förstå det. Utan vem avlivas? Inte är det ju någonsin människan, om nu inte djuret klarar att ta kål på denna.
 
Jag hatar verkligen jakt och att vi ska ha vilda djur i fångenskap. Blir bara så arg. Vargen tex som dom flyttat tre omgångar från Norr till Söder, påstås nu ha rivit renar, då kan vi ju döda den! Blir billigare så. Vem bryr sig då om vargstammarnas vara eller inte vara?
 
"En vargtik som flyttades från Jämtlands län till Uppsala län den 6 februari har vandrat tillbaka. Den har identifierats via DNA-prov i östra Jämtland, meddelar länsstyrelsen i Jämtland.

Vargen har antagligen rivit renar i området och en sameby har ansökt om skyddsjakt på den genetiskt viktiga vargen med finsk-ryskt påbrå. Någon beslut i frågan om skyddsjakt har länsstyrelsen inte fattat ännu. Någon ny flyttning är inte aktuell."

– Rovdjuren fyller en viktig funktion i naturen, precis som alla andra djur. De är en del av den biologiska mångfalden, säger Karin Johansson.

Rädslan för rovdjuren är stor. Vargen har länge, genom tradition, kopplats till ondska. Karin Johansson menar att detta ofta är boven till många människors motstånd. (Karin Johansson, ordförande i Naturskyddsföreningen Sollefteå)

Karin Johansson är själv ofta ute i naturen. Hon tycker att våra svenska rovdjur är väldigt värdefulla och att vi verkligen borde värna om att ha kvar dessa.

– Det är helt fantastiskt att de fem rovdjuren fortfarande finns här i Sverige. Tänk vilken upplevelse att få se dem i verkligheten, säger hon.

Karin Johansson tycker att det är väldigt olyckligt med de stora motsättningarna som blivit i vargfrågan, men tycker att det är bra att jakten har avbrutits. Hon håller fast vid vikten av den biologiska mångfalden och att behålla en levande och frisk vargstam.

– Kan inte ett välfärdsland som Sverige hålla en livskraftig vargstam, vem ska då kunna göra det? säger hon.

 

Det är bara att glädjas åt att jag inte är ensam om att tycka att våra rovdjur ska få finnas kvar i våra skogar.


Papperstidningar har dessutom en extremt udda syn på vargen, som nu är ett av våra mest omdiskuterade rovdjur. Vi har en varghatar-lobby vars främsta argument är ”
- Vi måste tänka på dem som bor i de delar av landet där det finns varg!”, medans det egentligen handlar om nivån på älgköttet i jägarkårens frysboxar. Media tar endast sällan upp saken utan spelar okritiskt med i dessa charader.

Bilden är hämtad från följande sida.

 http://hd.se/helsingborg/2011/04/11/se-niklas-gustavssons-bilder-fran/

 

 

Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre och till varandra... <3

Vårsol

Började med ögonmedicinen igår och hade stora förhoppningar om snar förbättring. Dock var det ingen större skillnad idag =( Men hoppas ändå att jag snart ska bli bättre i ögat.
 
Idag fick jag hem två plancher med collagefoton som jag gjort och beställt, ena är till sonen min och den andra till mig själv att behålla. Blev helnöjd över resultatet, bara att hoppas sonen också gillar sin. Men han får den nästa gång jag åker till kusten.
 
Nu är det bara att köpa några fina ramar till dom, för dom ska ju upp på väggen.
 
Idag kom sambo hem på lunch, jag stekte choritzo korv, bacon och ägg med kokt potatis till honom. Det var uppskattat =) Själv passade jag på att äta två kokta wienerkorvar (kalkonkött) med bröd till lunch, jättegott.
 
Solen skiner så vackert in genom fönstret och visst önskar jag att jag kunde vara ute och njuta, men tror inte det är så bra för ögat.
 
 
 
Fågelholken =)
 
 
Blir nog att baka sockerfri kladdkaka idag. Läste ngt intressant i en bok i morse, att när man är laktosintolerant är man överkänslig mot socker. Visste jag inte, men visst faller kronan ner. Det är väl därför jag mår så dåligt av socker.
 
Har just beställt mig en ny kokbok och en bok om pedagogik som är Reggio Emilia inspirerad idag.
 
 
Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre och till varandra... <3

Trosor

Idag var ögat fortfarande kletigt så jag ringde VC och fick en tid, hade velat att dom kollade halsen oxå. Kom dit 11.00 då jag fått tid. Han kollade ögat och sen inget mer, men..kan du kanske kolla halsen frågade jag? -nej, står inte att du sökt för det. Så sköterskan som tog emot mitt samtal, priorieterade bort min hals, så bara ögat blev undersökt. Tog säkert 3 minuter och 200 fattigare + medicinen...suck!
 
Jaha, fick salva utskriven och rekommendation att vara hemma 1-2 dagar. Så senast torsdag är jag åter på jobbet, kan bli onsdag om det är en bra salva.
 
Trosor, det är väl så att de flesta kvinnor bär dom. En del bär inga underkläder alls, men jag själv hör till trosbärarnas skala. Intressant? Iaf, så tycker jag det är skit svårt (ursäkta uttrycket) att hitta en skön, lite snygg vardagstrosa.
Jag är typen som gillar trosformen "Tai"  dvs inte för kort mellan gren och navel, utan så att jag känner att jag har en bra trosa på mig som inte hela tiden måste dras upp... Men det finns inga, iaf har jag inga hittat som är lite trevlig...ok, lamt uttryck. Lite kul, lite fräcka då. Antingen är de helvita eller helsvarta i bomull. Ja, jag vill helst ha bomull närmast kroppen, så då blir det begränsat.
 
Åh, kanske ni tänker. Det finns ju jättestora utbud, men NEJ! Det gör faktiskt inte det. Antingen är de superfräcka små saker som man ska vara pinnsmal för att kunna ha på sig, dvs har du ganska rak "figur" Så kan jag inte ha ett par trosor som slutar strack över rumpskåran, då kasar de ner hela tiden.
 
Eller så får man titta på "tant" utbudet, men hallå, måste man känna sig som tant bara för man klivit över 50 strecket? Jag tycker inte om tant trosor som går över naveln, och skulle tycka det var trevligt med tryck, lite fräcka oxå fast i bomull. Fattar inte att det kan vara så himla svårt...
 
Kanske är det för att jag är hemma jag blir så frustrerad...men problemet har funnits länge i min värld.
Och har du ngt tips, så skriv gärna.
Dock finns det inte på H&M, Kappahl, Katalogerna Bonprix, ellos, halens, bonaparte mfl.
Och visst finns det massor med bra sidor som har lite sexigare underkläder, men inte just trosor för vardag och  inte bara i sv/vit färg. =/
 
 
 
Typ denna formen, kanske liten aning högre fram, men fortfarande under naveln. Men finns bara i svart och vitt, thats it! I-lands problem, jag vet.
 
 
Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre och till varandra... <3
 
 
 
 
 

Vet du vad kärlek är?

Vad är kärlek?

“Do you know what love is? Love is an absolute power of self-totality. Love is not what you think love is. Love is a strength. Love is a goodness, like Godliness. There is no limit to it. There is no shortage in it. There is no bargaining in it. Where there is love, there is no question. Where there is a question, there is no love. Then it becomes a business. So - love is the totality of the self.My dear folks, if you cannot find yourself, you can never find anybody you want to find.” – Yogi Bhajan, 4/5/94.

 

"Vet du vad kärlek är? Kärlek är en absolut makt av helhet av sitt jag. Kärlek är inte som du tror kärlek är. Kärlek är en styrka. Kärlek är en godhet, som gudsfruktan. Det finns ingen gräns för den. Det råder ingen brist på den. Det finns inga förhandlingar i den. Där det finns kärlek, där finns inga frågor. Om det ifrågasätts, då finns ingen kärlek. Då blir det ett företag. Så - kärlek är i det hela den mitt jag, kära folk, om du inte kan hitta dig själv, kan du aldrig hitta någon du vill hitta "-. Yogi Bhajan, 4/5/94.

 

First, love is a commotional hysteria. You know what hysteria is? You are doing things, but things are not under your control. Have you seen people in hysteria? It’s something like that. Hysteria is something where people do things but do not know what they are doing.

 

"Du har en positiv kärlek. Du har en negativ kärlek. Du kan inte missförstå dina negativa kärlek. Negativ kärlek är hat. Negativ kärlek är osäkerhet. Negativ kärlek är svartsjuka. Allt du hatar mest är negativa kärlek. Alla saker du gillar mest - romantik, drömmen, Prince Charming kommer och bah-bah-bah, är det positivt kärlek.

Först är kärlek ett ”handlarnas/jippo” hysteri. Du vet vad hysterin är? Du gör saker, men saker och ting är inte under din kontroll. Har du sett folk i hysteri? Det är något liknande. Hysterin är något där människor gör saker, men vet inte vad de gör.

 

Then, the second stage is communication. That is where the frequency is established. The third stage of love is: who is the lover and who is the beloved? It doesn’t have anything to do with male and female.. The third stage is the deciding factor. Who is the lover and who is the beloved? Love has its own genders.

Därefter är det andra steget kommunikation. Det är där frekvensen är etablerad. Den tredje etappen av kärlek är: vem är älskare och vem är den älskade? Det har inte något att göra med manligt och kvinnligt. Det tredje steget är den avgörande faktorn. Vem är älskare och vem är den älskade? Kärleken har sina egna kön.

 

One you get away from “I” then the ego gets eliminate. Then the love is understood by the Id. Existing sensitivity, original sensitivity, develops itself into ultimate sensitivity. Therefore, two people have one sensitivity, one action, one reaction and one feeling. It does not matter how much time and distance they have between themselves. And that is the state of Ultimate Love.” – Yogi Bhajan, 7/7/87.

När du väl kan komma bort från "jag" så egot försvinner bort. Sedan kärlek förstås av Id. Befintlig känslighet, original känslighet, utvecklar sig i yttersta känslighet. Därför två personer har en känslighet, en handling, en reaktion och en känsla. Det spelar ingen roll hur mycket tid och avstånd de har mellan sig. Och det är staten Ultimate Love "-. Yogi Bhajan, 7/7/87.

 

Du, lixom jag måste först hitta kärleken inom dig själv, utan själviska tankar om vad du får om du ger.

Kärleken är något du erhåller med din osjälviska insats, för att just du är du, inte för ngt du gör eller för ngt du åstadkommer för att imponera och för att söka bekräftelse för ditt eget jag. Då är det egot som vill ha ngt, inte en kärlek utan krav.

 

Men hur lätt är det? Det är bland det svåraste att hitta, sig själv och kärleken som ska hela mitt inre. Men det är bara att jobba på det och inse att det kan bli ett livslångt arbete.

 

Ögat är lika illa idag, så det blir nog att stanna hemma imorgon oxå, tyvärr.

 

 Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre och till varandra... <3


Keltiskt horoskop

Egenskaper keltiskt horoskop
 
För personer födda 14/6 - 23/6 och 12/12- 21/12
 
Personer födda i fikonträdets tecken är väldigt känslofulla. Precis som trädet är de i behov  av ett varmt och milt klimat för att trivas. En tuff omgivning skulle inte ge dem utrymme att utvecklas. Särskilt i ung ålder behöver de mycket ömhet och omtanke så att de kan öppna  sig mentalt och utveckla säkerhet. När de väl hittat sin kärna blir de fantasifulla och kreativa  människor som kan ha en innovativ inverkan på sin omgivning genom sina tankar och handlingar.

Fikonträdspersoner är artister. De är känsliga, kreativa och har en god känsla för atmosfär,  stämningar och förändringar. De har kapaciteten att skilja mellan fantasi, inspiration och intuition.  När dessa personer väl har funnit ett tydligt mål i livet skapas en fruktbärande harmoni mellan  deras tankar, känslor och önskningar.
Fikonträdspersoner är mycket känsliga.
 
På samma  sätt som de upplever sina känslomässiga toppar granskar de även sin själs plågsamma djup. Om  dessa personer inte hittar ett tydligt mål med livet tenderar de att hamna i en spiral av lidande.  Eftersom de ofta är så känsliga visar de ett hårt skal mot omvärlden för att skydda sin mjuka kärna.  De kan uppfattas av andra som mentalt svaga och oförutsägbara, men det beror enbart på att de inte blir insläppta.

Fikonträdspersoner behöver en  tydlig och stabil partner som kan dela deras mentala djup utan att känna för mycket sympati. När de väl funnit en sådan partner och de litar på honom/henne finns de inget de inte kan göra när  det gäller kärlek. De är så kreativa!
 
   
Jag har alltid sagt att jag är en känslomänniska, så det var verkligen kul att hitta mitt keltiska horoskop.
Men inser att jag är på väg att hitta min kärna, är dock inte där ännu. Omvägar som lärt mig mkt på min personliga resa, men antagligen måste göras för att hitta rätt. Det har tagit mkt av livets tid från målet, kan jag känna. Sökandet efter ens livsväg kan få mig att tappa focus på nuet, som är precis lika viktigt. Utan nuet finns ingen framtid!
 
 
Idag skiner solen och temperaturen visar på -13 grader. Det är vackert då solen gnistrar på snön =)
Har kokat kaffe åt sambon, å hoppas han snart vill stiga upp.
Måste lämna in tipset idag, då syster är i Norge (som brukar lämna in) Så tyvärr måste jag ut med mitt öga...suck!
 
 
 Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre och till varandra... <3

ögonfröjd

Tyvärr är ögat lika kladdigt idag, fick med händerna försiktigt öppna ögat i morse =( fick inte upp det annars.
Tycke igår att på dagen kändes det lite bättre, men på kvällen började det rinna och värka igen...suck! När ska jag bli frisk måntro?
 
Så här vacker var jag imorse, å detta är inte värst. Du/ni får dock inte haka upp er på rufsiga ögonbryn, för jag plockar dom sällan. Man blir lixom lite lat då man bor i skogen, inte många som ser en... men det är en dålig ursäkt, jag vet. =D iaf är det ögat jag visar, inte så roligt som ni ser.
 
 
Dock när man tar en sån här närbild, ser man även alla andra skavanker, som rynkor å dyl =/ hmmm.
 
Igår kom sambon hem igen, trevligt. Fick ett litet sött halsband av honom i alla <3 hjärtans dag present, då vi inte sågs i torsdags.
Av mig fick han en tuff tröja, som stod "stressd out" med en super stressad kisse på. Han känner sig ju stressad på jobbet, men ingen ser det så mkt på utsidan =) så nu ser dom iaf...hihi. Han tyckte om den.
 
 
Kimme fick ju sin i torsdags, den tröja jag köpt åt honom var en bild på hans hundras. Han tyckte mkt om den, det var ju kul. Han är på bättringsväg, tack och lov. Tar nog ett tag att vänja sig vid att ha en påse på magen, självkänslan kan få sig en törn.
 
Vi såg lite tv, men kan säga att det är jobbigt att se tv då ögat inte mår så bra. Så jag blev ganska fort trött, och vi la oss tidigt. Låg istället å prata i sängen innan vi somnade.
 
Nu orkar jag inte sitta vid datorn längre, så önskar er en bra dag!
 
Dagens tänkvärda
Motgångar kan vara trappsteg till framgångar
 
 
 
 Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre och till varandra... <3 Kramiz

loving gaze

Blicken från mina ögon är aningen grumligt idag. Igår kväll kliade och rann det från mitt högra öga och var svårt att se, focusera med blicken. Inatt vaknade jag å skulle titta på klockan, fick inte upp ögonen. På morgonen var det samma, så jag klev upp 06.15 och gick på toa för att tvätta ögonen som var fulla av gegga.
 
Hm, antagligen har jag åkt på ögoninflammation, knallrött högeröga och fullt av klet och en sprängande huvudvärk.
 
Åh vad sexig jag kan känna mig idag om gubben återvänder från skeå... ja, han får ta mig som jag e =D
 
Idag ligger jag mest och mår dåligt. Antar att immunförsvaret varit lågt då jag varit förkyld 2 veckor nu, så kom en ny bacill och så vips tappa jag ögonfröjden...suck.
 
"Vid ögoninflammation blir ögonvitan röd och ögat tåras. När du vaknar på morgonen kan ögonlocken vara igenklistrade och ögonen kännas grusiga. Den vanligaste orsaken är virus och då läker ögoninflammationen ut av sig själv.
Bindhinneinfektion/ ögoninflammation är smittsamt.  Använd gärna en egen handduk i badrummet och var noga med att ofta tvätta händerna med tvål och vatten. Komplettera gärna med handsprit.
Du bör stanna hemma från jobbet, om du jobbar med livsmedel eller har ett arbete som innebär fysisk kontakt med andra människor."
 
Så, då blir jag antagligen hemma torsd-fredag denna vecka och hoppas jag ser bra ut på måndag igen =).
 
Önskar alla som tittar in en mkt trevlig, rolig, skön, njutningsfull, glädjande, positiv Alla Hjärtans dag idag.
 
 
 
 
Bjuder på ett gott recept, som jag ska göra då jag ser igen...
 

Banankakan innehåller inget mjöl så här kan även glutenallergikerna vara med. Kom bara ihåg att välja ett bakpulver utan gluten.

Näringsinnehåll per styck:
Kcal: 127,5
Protein: 4,3 g
Kolhydrater: 6 g
Fett: 9,8 g
Kostfibrer: 0,8 g

12 bitar
2 mogna och mosade bananer
6 ekologiska ägg
2 tsk cocossocker
1 tsk vaniljkorn
½ tsk bakpulver
1 dl smält kokosolja
1⁄₃ dl kokosmjöl
4 dadlar med kärna
¼ tsk havssalt

Kärna ur dadlarna och skär dem i små bitar. Mixa alla ingredienser med en stavmixer.

Fördela smeten i en liten långpanna och grädda kakan i 180 graders varmluft i cirka 20-25 minuter.

Garnera med jordgubbar och choklad när kakan har svalnat.

 
 
Nu vila igen!
 
 
 Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre och till varandra... <3 Kramiz
 

Framgång

Lycka är inte en ständig framgång
Lycka är att klara något
som man inte trodde man kunde =D
 
Ha en skön dag, å gör allt det där du kan för att just din dag ska bli en bra, positiv dag.
 
Igår ringde jag syster, hon lät först väldigt trött å nere. Men hur lätt är det att tappa sitt hår, sin identitet. Måste vara extremt psykiskt jobbigt ovanpå sin cancer sjukdom. Men hon är stark trots allt, så jag hoppas verkligen hon får bli bättre (klara det omöjliga?) och kunna vara kvar hos oss länge ännu, trots cancern. :´(
 
Nu dags att åka på jobbet.
 
 
Ps; Aja, ny vagn? hmmm...=D
 
 
 
Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre och till varandra...
 
 
 
 

fet...tisdag, nä tack!

Mitt horoskop för dagen, läste det då jag kom hem.
 
Tvillingarna Vecka: 7  (2013-02-04 - 2013-02-10)
Du har vänner du tycker är trevliga och så har du vänner som det är så fantastiskt skönt att känna att du knappt fattar vilken tur du har. Du träffar nya människor den här veckan, så börja tänka på vad du behöver och vem du skulle vilja lära känna. Mindfulness eller meditation hjälper dig att knyta fler band som har att göra med den senare kategorin.
 
Jag bjuder oxå er på detta mitt horoskop . För jag önskar verkligen jag fick träffa en person som kunde hjälpa mig framåt, en person som hade tro på mig, och som kunde leverera vägledning.
 
Idag fick jag hem den beställning jag gjort, det är ju alla hjärtans dag så gubben ska få ett litet paket. Och i beställningen hade jag även beställt en t-shirt till Kimme (sambons son) för att muntra upp honom.
Idag hade de tagit bort ryggmärgsbedövningen och dreneringen. kimme hade varit upp och gått med en s.k "svävare" vet dock inte vad det är, men han var uppe iaf. Då fick han rent i sängen och han kände sig bättre på en gång.
 
Han är orolig för påsen och skötseln, men hoppas ju att läkaren förklarar och att han får tydliga instruktioner hur den ska skötas.
 
Jag hade tänk åka och träna Zumba imorgon onsdag, men har ju varit förkyld länge. Men det värsta var ju då jag kom hem idag och det återigen gör jätteont i halsen för andra ggn på 1,5v
 
"En tumregel som man aldrig bör gå ifrån är att; så länge förkylningen sitter i näsan så går det bra att träna lite försiktigt. Så fort det rör sig ner mot halsen skall man ta det mycket varligt.

Träna aldrig om förkylningen går mot halsen. Går förkylningen från hals mot näsa och snuva kan det vara okej med lätt träning men det är så klart formen för varje enskild individ som avgör om man bör träna. Känn alltid efter ordentligt först innan du bestämmer dig för att träna under en förkylning. Anledningen till att det kan vara så farligt att träna under en förkylning då man har halsont eller feber är att risken för att få hjärtsäcksinflammation ökar."

 

Så då antar jag att det blir ingen Zumba imorgon heller...dubbel suck!

Hade hoppats kunna träna för att få igång kroppen och förhoppningsvis piggna till ngn gång. Då blir det bara yoga hemma, så får zumban vänta... å nästa vecka var den inställd oxå, äöähmmm

 

Idag har vi då haft ½ utbildningsdag. Känns bra att få inspiration och nya tankar. Efteråt var vi och åt på Hornavans hotell, där dom nog har Arjeplogs bästa salladsbuffé. Så idag då det var tre olika pasta på menyn fans även en grönsakssoppa och en veg. pastasås som var jättegod. Så jag blev då ordentligt mätt.

 

Postade ugglorna till Mor imorse och så ska jag posta ett alla hjärtans dagkort till min syster, trots att hon ligger inne. Men hoppas hon snart kan komma hem igen.

 

Nä, nu ska jag å halsen gå och vila. Är stolt över mig själv, blev inte ens sugen på semla idag =D pluspoäng till mig. Dom åt nämligen semla idag på utbildningen, men jag åt en härlig apelsin...he,he...
Fy vad läss jag är att se mig i spegeln, borde väl snart ge ngt resultat kan man tycka.

 

 

 Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre och till varandra...              

 

 


Virrvarr å duns

Idag är det måndag!
 
Jag är trött, men inser att det bara måste bero på att jag inte är frisk. Har lixom tappat ork och lust just nu. Måndag och jag bäver...hur ska jag orka en hel vecka innan jag får vila till helgen, suck!
Jag skulle själv vilja gå och få en bra massage behandling... synd att jag inte kan gå till mig själv ...hehe
 
 
F.m idag var ganska stökig, barnen mår oxå lite halvbra, påverkade av förkylningar och alltid efter helgen är de lite mer "oroliga". Vad beror det på? Antagligen en hel massa orsaker, men de känner väl oxå av att det är en ny vecka som mamma å pappa måste jobba och de ska vara på förskolan under en hel vecka igen.
 
Sambon är kvar i skeå, och sonen hans mår inget vidare. Han hade iaf ägnat sig åt att fixa lite på Kimmes bil, fyllt på olja och glykos, tinat upp den och fått liv i bilen. Satt in nya lysrör på toan, som sonen äger. Lyste visst väldigt, väldigt svagt. Kimme tyckte dock att lyset räckte...dessa ungar!
 
Har skrivit ut lite bilder till Mor, hon ville ha lite bilder på nya ugglor =D
 
Imorgon ska vi ha halvdag utbildning, det brukar iaf kännas positivt så jag kanske får lite gnista tillbaka.
 
 
HO Ho... =)
 
 
 
Lite soft bus i klätterträdet
 
 
Å Hur gick då helgens sockerbegär, faktiskt ganska bra. Åt nötter och köpte en 80% mörk choklad, så det gick bra. ingen frossa, skönt!
Nu lite Tv, sen blir det nog en dusch. Vet ej vad jag ska ha på mig imorgon till utbildningen, suck.
Blir väl strax en ren duns i sängen å jag somnar innan huvudet landat på kudden....
 
 
 
I veckan är det alla våra hjärtansdag...
Å visst firar jag denna dag med stor värme. Sänder varma tankar till dem som vandrat vidare och sänder en extra varm tanke till alla de mina. Och ännu mer sänder jag till de som behöver lite extra just nu.
 
På jobbet ska vi ha röda dagen, med lite hjärtan och röda kläder =) Kanske tror dom tomten kommer när jag kliver in på jobbet, hohoho...
 
 
Dagens Tänkvärda
Bara för att du skänker bort ditt eget hjärta har du inte rätt att kräva ett annat i gengäld, OKÄND!
 
 
 
Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre och till varandra...
 
 

Vinterskrud, ej tö på länge

Idag vaknade jag 07.10 men kände att jag inte hade lust att stiga upp ännu, så jag var upp på toa och skuttade tillbaka till min varma säng och gömde mig under täcket. Mmmmm, gött. Somnade om och vaknade 08.30 mer lagomt att stiga upp en söndagsmorgon.
 
Idag har jag skrivit lite på min Novell, som ligger på min sida under "mina texter" sen har jag skannat in bilder till min kära bror, för att kunna ge honom en fotobok.
Jag gjorde även två Collage med bilder oxå, en till sonen och en till mig själv. Jag tänkte att det är ju dumt att alltid ge bort allt, kul att ha ngt själv som jag gjort.
Om det var billigare hade jag gjort till alla mina nära, om dom hade velat ha förståss =D Min bror frågade nämligen om jag inte hade lite foto av honom som han kunde få. Och jag har definitivt inte många, men det blev en liten bok iaf, mest gamla bilder dock.
 
Min kära sambo är ju i skeå, så jag måste ju roa mig med ngt. Har tvättat en hel del, så nu är tvättkorgen tom. Har även bäddat rent i sängen och tänkte att jag skulle ångbasta ikväll, skönt att vara varm å go när man kryper ner i nerbäddade svala lakan...
 
 
Idag sken solen på den vita snön, å jag var ut och tog några bilder... här pratar vi inte lite snö, här ÄR det massor med snö och väldigt kyligt. idag dock -26 men igår och i förrgår 30-32 minusgrader.
 
Sambons son är opererad, så nu är det bara att hoppas och vänta att han ska piggna till. Jag skickade efter en tröja åt honom igår, som jag sen ska skicka åt honom. Det var en med tryck på en rottwailer, som han äger. Inte just den, men han äger Reiko.
 
 
Här är en bild på Kimmes Reiko
 
Här är lite dagsfärska bilder på Norrlandsvintern
 Idag!
 
Baksidan vårt hus
 
 
Framsidan och en liten bit av farstutaket till höger
 
 
Mango myser i fotöljen
 
Sist jag var i Luleå, så handlade jag åt min fina systerdotter. Och hon gladde mig med en lite gåva som värmde mitt hjärta. Behöver ju inte vara mkt för att göra någon glad, och denna fina fick jag av henne som tack för hjälpen =D Tack du fina för den söta gåvan.
 
 
 
Tack Linda.
 
 
Nu lite Tv för att ladda för en ny arbetsvecka!
 
 
 

Pain in life

Inatt fick sambons son återigen akutopereras, då smärtorna inte avtagit. Återigen har det läckt ut från tarmen in i buken och dom har inatt opererat honom i fyra långa timmar. De ville först sätta in 2 stomipåsar, då tarmen är så infekterad, men när dom visste hur pojken avskydde att måsta ha stomipåse (vid 26 år) blev det "bara" en påse.
 
Lånad bild för att visa hur det kan se ut.
 
Nu är det återigen dags för att vänta och se hur kroppen reagerar och om tarmfunktionen kan komma igång. Idag åkte sambon ner till skeå, trots vårt kalla väder -31 på morgonen, har dock sjunkit till -27 då han åkte. Men han har rätt, sambon. Om bilen inte fixar kylan, han blir stående, vad skulle då hända? Så därför är det ju bra att han åkte dagtid, så händer det kan det finnas möjlighet att få hjälp iaf, så han inte fryser ihjäl.
 
Jag hittade en fin blogg om en kille på 33 som hade fått s-påse på magen, han hade börjat leva efter att han bestämt sig att den inte skulle få förstöra hans liv. så han hade fått ett bälte som gjorde att påsen satt på plats då han tränade mm. Fanns även brynjor och typ linnen som satt åt kring påsen så den syntes mindre. Dock använde han alltid stora tröjor för att dölja sin påse så mkt som möjligt. Det svåra var att träffa tjejjer, att våga visa sig med påse på magen... måste vara tufft, då man är ung.
 
Själv är jag hemma med katterna, så att sambon ska kunna stanna så länge han behövs, utan att behöva oroa sig för djur och för att jag ska tillbaka till mitt jobb. Han behövs för sin son just nu, det är det viktigaste.
 
Min älskade storasyster mår ju väldigt dåligt hon oxå just nu, vilket inte gör oron för henna mindre trots att sambons son är jättedålig. Allt verkar hända just nu, kan ju vara en del av att jag mår väldigt dåligt och är sjukt trött. Hittar inte riktigt glädjen i livet just nu när så mkt händer med ens nära.
 
Håravfall
"Vid cancer sätts olika former av bromsmediciner in – ofta kallade cytostatika. Cytostatika är samlingsnamnet på en grupp läkemedel skadar tumörceller och hindrar dem från att dela sig och bli fler. Behandlingen skadar tyvärr också många friska celler, vilket kan leda till många olika biverkningar, där håravfall är en vanlig konsekvens.


Håret ramlar nästan alltid av inom 14 dagar från påbörjad medicinering och det finns inget sätt att hämma detta skeende av håravfall. Under denna tid på personen vara flintskallig eller bära peruk. När personen är färdigbehandlad och medicinering avslutat tar det mellan 6-18 månader innan håret vuxit tillbaka. Människor kan tappa hår överallt på kroppen - huvudet, ögonbryn, ögonfransar och ansikts-och könshår."


Just nu tappar hon sitt hår, vilket är en del av processen att bromsa lungcancern. :(

 

Lungcancer
Normalt i celler inuti lungan som är gamla eller skadade sluta dela sig och dör. Dessa celler ersätts av unga, friska celler. Lungcancer uppstår när gamla eller skadade celler fortsätter att dela sig och föröka sig okontrollerat. Dessa onormala celler utvecklas så småningom till en elakartad massa vävnad (tumör) och tränga ut och förstöra friska celler i lungorna.


Om den lämnas obehandlad, lungcancer celler fortsätter att föröka sig och spridas till andra delar av kroppen, en process som kallas metastaser. Som cancer fortskrider, stör den vitala processer och funktioner i lungorna och andra organ där det har spridit sig.


Lungcancer är en mycket förebyggas cancer eftersom de allra flesta fall orsakas av rökning. Att sluta röka kraftigt minskar din risk för lungcancer. Diagnos lungcancer i tidigt skede ger det bästa hopp för en framgångsrik behandling och ett botemedel.

Vissa kompletterande behandlingar kan hjälpa vissa människor att bättre handskas med lungcancer och dess behandling. Dessa behandlingar, som ibland kallas alternativa terapier, används i kombination med traditionella medicinska behandlingar. Kompletterande behandlingar är inte avsedd att ersätta hela sjukvården.


Kompletterande behandlingar kan vara:

 • Akupunktur

 • Massage

 • YogaCancerceller kan fortsätta att föröka sig snabbt i andra organ och utveckla nya maligna tumörer som påverkar normal organfunktion.


Med tiden kan lungcancer leda till allvarliga komplikationer, inklusive:

 • Ofta drabbas av lunginflammation och bronkit

 • Metastaser av cancer till den andra lunga, hjärna, ben, binjurarna och levern

 • Pleurautgjutning, som är en ansamling av vätska i rymden runt lungorna som orsakar andningssvårigheter och andnöd

 • Svår blödning från lungorna

 • Svår smärta


Du kan bäst behandla lungcancer och minska risken för komplikationer, eller fördröja utvecklingen av komplikationer, genom att följa behandlingsplan som du och ditt vårdteam/ din läkare design specifikt för dig.Känner att jag gärna vill ner till min syster, men får bli i slutet av feb. Det är bara två veckor bort, så jag får hålla mig hemma. Det är ju så kallt, så sambon har ju rätt ang bil. Dumt att åka när vi har så rysligt kallt här. Bilarna går sönder, vilket inte är så bra. Det är ju förhoppningsvis varmare vid kusten, men man ska ju åka 15 mil först innan man märker av det, sen 10 till för att komma fram.


Undrar när sonen min ska sluta röka? Han säger att han drar ner...men sluta är ju viktigt för hälsan. Bara att hoppas han snart kan fimpa sitt behov.


Själv håller jag mig från sockret,...ännu. Men just nu när det är oroligt runtikring känner jag hur hjärnan försöker lura mig att åka å handla socker. Min bulimi känsla är ganska stark just nu, äta, äta å äta... (socker) Vill trösta mig själv, skapa en låtsas trygghet genom sockret, få bomull kring hjärnan, sjunka in och hoppas inte bakslaget slår hårt...om jag faller för frestelsen. Nä, jag har inte sjukdomen Bulimi, men kan få en stak känsla av att vilja proppa i mig då jag inte är i balans, men min mage accepterar inte sånt, å då kräks jag upp mat om det blir för mkt utan att behöva stoppa fingrar el så i halsen =/ kroppens självförsvar.


Det är sockerberoendet som är boven för mig. Hjärnan har under mkt lång tid programmerat in motorvägar som skriker: SOCKER! SNABBT!  Det handlar om hormoner i obalans, om signalsubstanser på vift och om en särskild känslighet som inte är alla förunnade.

 
 
 
 
 
 
 
Nu ska jag städa, så jag slutar tänka på allt gott jag just nu skulle vilja äta... suck!
Nya gardiner, here i come...
 
 
 
 Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre och till varandra... <3

Vabruari

Kallas visst denna månad, för att så många måste vara hemma med sina barn i dessa förkylningstider. Dock känns det som om vi vuxna, föräldrar, kollegor på jobbet är lika mkt sjuk.
 
Jag mår inge vidare, har ont i huvudet och är extremt trött, värker i bihålorna och är allmänt tjock i näsan och hostar. Har dock ingen feber med det s.k allmän tillståndet är på minus.
 
Igår var det områdesmöte på jobbet 17-20 och det var tungt. Cycklade hem efteråt -24 och hade svårt att orka, var helt slut då jag kom hem.
 
Sambon hade pratat med sin son och hade bestämt sig för att inte åka ner till honom idag. Där är vi ju verkligen oense. Men han väljer ju efter sitt huvud, trots vad jag tycker. Hade varit annorlunda om det var omvänt. Men vi är olika så även om jag inte håller med om det han beslutat får jag ju ändå acceptera det.
 
Kan inte veta varför han egentligen inte åker, men så är det.
Hans son mår mkt dåligt och ligger fortfarande kvar på sjukhuset. Det är väl tur att hans Mor är där iaf.
 
Det är kyligt ute, så idag vill jag ha skjuts till jobbet då min kropp inte är frisk. Visade sig på morgon att sambo skulle vara hemma pga värk i sin nacke. Ja, då får han skjutsa mig, eftersom han inte vill ha någon bil stående utan motorvärmare ute i kylan, idag -27.5
 
Kyla....
jag behöver värme. ska ha Varma kläder. Äta Varm soppa, grytor till mat. Te som värmer och gärna bastu/ångbad, fotbad, varmabad. Värmande ord :)

Tänkvärt
Man får starkare ben i uppförsbacke.
Milton Lyckert

 
Bästa värmande ord igår var från sonen: Jag har blivit anställd under 1 år, med LÖN! Åh, så bra gjort av honom...lönar sig att vara flitig.
Det värmde hjärtat mitt oerhört, han får göra det han gillar och då gör han det bra. =D
 
 
Ett värmande recept.
 
HET Kyckling gryta
1 kg tärnade kyckling fileér
3 stora vilöksklyftor ( krossas hackas)
2 röd lökar grov hackade
1 stor färsk chilifrukt röd hackas med kärnor
1 msk paprika pulver
1 tsk tandoori krydda
1 tsk curry
1 tsk flingad chili
1 tsk salt
En kniv udd av vardera
ingefära, koriander, ( torkad krydda)
3 hackade tomater
en burk cocosmjölk ( bara det feta)
3 dl grädde
 
Gör så här:1. Lägg en klick smör i grytan sätt i alla filerna i tärningar. Låt bitarna få lite färg.  2. Sätt ialla kryddor och låt sjuda i hop, tillsätt tomater och lök. 3. låt koka i hop när det börjar bli torrare till sätt grädde o cockosmjölken ( tips ställ kockos mjölken kallt då har det feta stelnat i ytan lätt att bara ta den delen då) 4. Låt grytan sjuda i 30 min smaka av salt 5. Låt nu grytan puttra tills den har reduserat i hop och krämig 6. Gott till: bryn lite blomkåls buketter i olja och kryddar med curry. Eller Bulgur, Ris
 
 
Nu jobb, mellan 9-18 jättekul...suck!
 
 Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre och till varandra...
 
 

kortlöst

I torsdags tappade jag min mobil telefon, spärrade kortet. Nu har jag ingen mobil telefon! I Lördags höll mitt bankkonto på att bli hackat pga slarv från min sida med mina personuppgifter, då fick jag spärra även betalkortet och får ett nytt på några dagar.
 
Idag var jag å handlade... suck! minne som en gulfisk. Men, hade ju inga lösa pengar...dvs kortet fungerar ju inte, å inte hade jag tänkt på att jag måste ta ut kontanter. snopet fick jag snabbt cyckla till banken å ta ut pengar över disk, tillbaka på affären å betala det jag handlat. För jag är ju även utan mobil, så jag kunde ju inte ringa sambo som svichade förbi samma tid i bilen... åhhh, så handikappad jag blir utan mobil och betalkort. Snopet kan jag säga.
 
Idag har dagen iaf lunkat på, inga större blesyrer eller annat.
 
Är trött och ska laga lite mat. sambon försöker få igång skotern, den har inte startat på hela helgen, samt att han skottar lite tak.
 
Over and out for today.
 
 
 ?????????
Jäkla, inget kort som fungerar idag!
 
Min telefon, snyft
 
 
 
 
 Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre och till varandra...

Perfekt stapplande...

Jag försöker, kämpar hela dagarna efter "något". Att nå fram, kunna leverera, kanske entusiasmera... bli bättre eller bara mer kompetent. Men hela tiden har jag känslan av otillräcklighet, att jag inte gör nog, att jag inte gör någon skillnad, inte kan tillräckligt mycket. eller att jag aldrig når det mål jag vill uppnå.
 
Undrar hur det är att vara perfekt? Och då menar jag inte att man behöver vara fullkomlig inom allt, utan att bara verkligen känna inifrån och ut att jag kan!, jag är duger! och jag skulle inte vilja ändra någonting! Men så känns det alltför sällan. Den där känslan att nu går allt så bra, nu flyter det och jag älskar mig själv utan några förändringar. Undrar om det finns människor som känner så hela tiden?
 
Visst finns det stunder då jag kan känna mig topp, som de flesta andra och leverera idéer och vara rätt så ok. Såna stunder då jag kan vara inne i ett s.k flow, och allt känns som om jag då är på rätt väg.
 
Men som det flesta andra tingen i livet, ska det vara en balans. Och just nu är jag ur balans.
Just nu känner jag mig låg och nere, då jag inte får syssla med det jag utbildat mig inom under fyra års tid, hälsa och yoga. Ett bakslag är att hälsan försvann från jobbet, men det kan ju bero på att jag inte ska bli kvar, jag kanske ska någon annanstans?
 
Yogan ger mig vägledning hur jag ska leva och det låter som självklara saker när jag läser igonom det. men då jag försöker inlemma det i mitt liv så märker jag att det inte alls är så lätt som det låter.
 
Vi kanske aldrig kommer mer en till en viss platå, sen får man traggla med just det hela livet, nästa platå kanske inte dyker upp förrän i nästa liv, och då hoppas jag att jag hittar yogan redan som ung.
 
Med alla medel som datorer med olika vägar är det lätt att få en bild om hur vi tror andra lever sina liv. Men vad väljer vi egentligen att visa upp? Visar vi alla sidor av oss själv i våra sociala nätverk på nätet?
 
Om man hela tiden visar upp den perfekta fasaden, kanske man lurar sig själv också? Och för vem gör man det?
 
Jag är verkligen inte perfekt på något sätt, och i helgen har jag verkligen slagits med mitt inre för att finna något som kan kännas värdigt och bra. Jag vet bara att tiden är som den är, mkt händer runtikring mig som får mig att ifrågasätta mitt jag, vart jag är, varför jag är och hur det kommer sig att jag känner som jag gör just nu.
 
Jag kanske får ett svar från Universum och änglarna runt ikring mig, men dom måste prata högt, för mitt inre är i mörker och jag upplever att jag hör dåligt, fattar trögt och känner mig för off för att fungera balanserat.
 
Min sambos son mår verkligen inte bra, men sambon prioriterar jobbet istället för att åka till honom... och vem är jag att ifrågasätta? alla gör vi våra egna val. Det finns naturligtvis inget sambon kan göra, men att finnas vid hans sida kanske räcker? men... får se hur det går.
 
Själv är jag en känslomänniska och skulle åkt för länge sedan, om det gällde ngn av mina nära som var så dålig. Min syster är iof rätt dålig nu, men jag hoppas givetvis att hon kommer att bli bättre efter cellgiftsbehandlingen. Det är ju inte helt lätt att veta, då min systers canserdiagnos nu har varit i ca 10 månader.
 
Kan man göra annat än sitt bästa? Kan vi mer än försöka?
 
 
Dagens Tänkvärda
Den som väntar för lång tid på nästa steg riskerar att leva livet stående på en fot
okänd
 
 
 
 
Tanken är orsaken, det som sker är följderna
Dina tankar ligger bakom allt du upplever.
När du lär dig förändra dina tankar, kan du förändra
ditt liv.
 
 
 
 
 
Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre och till varandra...
 
<3

Livshotande...

Igår kväll blev det jobbigt. Sambons son fick återigen åka in akut, andra ggn denna veckan. Han åkte in tisdag och stannade till torsdag och nu igår kväll igen.
 
Han har fruktansvärda smärtor i magen, dvs i tarmarna, dom gav honom morfin och något annat dunder medel, men hans smärtor var visst så jobbiga att inget verkade hjälpa. Nu måste den sjuka delen av tarmen opereras bort, då det gått hål i tarmväggen. Vid detta tillstånd släpps ut bl.a. vatten, proteiner och giftiga ämnen i bukhålan, vilket är ett livshotande tillstånd. Därför tar de nu bort 10 cm av både tunn och tjocktarm. Det kan krävas två eller tre operationer och mellan dem behöver "patienten" ofta en tillfällig stomi (”påse på magen”), till vilken tunntarmen leds.

Om ändtarmen är frisk kan tunntarmen senare ledas ner till och sys fast i ändtarmen.

Men om ändtarmen är inflammerad och måste tas bort finns tydligen en möjlighet att göra en s.k. bäckenreservoar, dvs. göra en ny ändtarm av tunntarmens sista del. Ibland måste stomin bli permanent.
 
Vilket jag hoppas inte sker, för det är inte så frächt att vara 26 år och ha stomipåse.
 
Sambon kanske ska nog åka till skellefteå i dag, han är dock rosslig i halsen. Men antar att jag blir hemma med katterna. Han vet ju inte hur länge han behöver vara där? dvs han vill ju vara där tills tillståndet förbättrats mm. Jag kan ju inte vara borta från jobbet igen, var ju hos Mor då hon blev sjuk.
 
Så jag vet inte riktigt vad som sker... Världen håller lixom på att falla sönder omkring mig. Mina egna nära och kära och sambons son nu oxå... Jag vet att detta påverkar mig, känner det varenda dag numera. Blir trött och hittar inte riktigt min balans trots att jag mediterar varje dag. Skulle behöva åka bort och få samla energi och yoga/meditera bland yogaenergier.
 
Sen alla förkylningar och baciller som virvlar runt oss. Slår ut immunförsvaren och även dessa tar energi.
 
 
Jag ber en bön till Universum och alla änglar, Låt oss återfå livslusten, låt sjukdommarna klinga ut, låt våra kroppar läka och låt oss finna lugn och harmoni i våra själar för att kunna fortsätta livet ut på vår tänkta livsväg. Korta den inte för snabbt, ge oss en ny chans. Jag hoppas du hör min bön!
 
 
 
Dagens tänkvärda
"Hjärtat är lyckligast när det slår för andra"
 
 
 
Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre och till varandra...

Ångest ögonblick

Cyklade till jobbet igår, och var lite sen. Så när jag åkte hemmifrån stoppade jag mobilen i fickan, som jag vanligtvis alltid stoppar ner i ryggsäcken...men ibland så är man slarvig. Kom fram till jobbet och torsdagen hade vi planerat att ha "blå dagen" och lite aktiviteter runt detta.
 

När jag så kom fram och hängde upp kläderna märkte jag att jag tappat mobilen ur fickan. Skit, skit, skit. Jaha, vad gör man då. Ut å kollade efter vägen igen, men ingen mobil. Ringde Telia och spärrade den. Ångest över att tappat bort den, alla telenr, en del bilder å så har jag ägt nummret ca 10 år nu, så jag ville inte heller bli av med det. Sen gillar jag min gamla Nokia n95.
 
 
Dagen på jobbet blev som ett enda långt kaos. Jag gjorde blåbärspaj med ett barn, vi målade vattenfärg-blått och vi sjöng blå sånger, barnen var på dåligt humör och slog på varandra och var högljuddA hela dagen, SÅ mkt trösta om och om igen. Avd brevid ville och tog ut sin avd planering (de bytte dag) vilket innebar att vi tog hand om deras barn oxå... Jag var totalt slut då jag kom hem.
 

Cyklade hemåt då jag slutade kl. 17.00 och deppig över att telefonen var borta. Hade meddelat sambon ang telefonen. Kom då hem, och när jag kommit in kom sambon emot mig. Meddelade att svärfar oxå varit ute och letat men inget hittat. Sen hade sambo ringt flera ggr till telefonen och till slut hade en ung kille svarat. Sambon
hade då kunnat hämta telefonen och gett upphittaren hittelön. Gissa om jag blev glad. Tack!
 
Då återstår det att få den upplåst igen efter att jag spärrat den. Får se hur då detta går??
 

Idag fredag öppnade jag på jobbet, så jag började kl. 06.15 gäsp. Jag har sovit otroligt oroligt inatt, vaknat flera ggr och mot morgonsidan drömde jag en mardröm, och när jag drömde denna funderade jag samtidigt (kommer ihåg det tydligast) -Varför drömmer jag en mardröm? Men fortsatte ändå att drömma mardrömmen och vaknade 15 min innan väckaren, 05.10... Steg upp, ingen idé att somna om då jag strax skulle upp. Tänkte att jag borde skriva ner drömmen som då var tydlig i mitt minne, men det blev inte. Så nu vet jag bara att jag drömde en obehaglig dröm och vet inte riktigt varför.
 
Kom till jobbet och 06.30 kom de första barnen, sen ramlade dom in eftersom.
 
Slutade strax efter 15 idag då jag öppnat. Så jag cyklade hem och så hade jag fått svar av Q-Park AB. Jag försökte överklaga då jag fick 800 kr i böter då jag stod utanför akuten med min sjuka Mor för en månad sen, och inga parkeringsplatser fanns tillgängliga. Tror ni det gick? NEJ, inte en chans att dom tog någon notis om omständigheterna. Så nu blir jag även 800 kr fattigare. Jag hatar verkligen detta utsugande av människor, som man blir i ett sånt utsatt läge.
 
 
Så nu får jag "suga" på den ekonomiska smällen under helgen... Suck! Resan att hjälpa min Mor vart dyr, är bara att inse. 5 dagar avdrag på lön, bensin t&r härifrån till Luleå och sen t&r varje dag å besöka Mor under vistelsen på sjukhuset, och sen parkeringsavgifterna dom tar ut. som då oxå låg på 70-80 kr per dag. Ja, tur Gumman blev frisk iaf.
 
 
Nu är det syster som är sämre av cellgifterna igen och lillebror som ställde till det för sig och ramlade handlöst baklänges över 2 meter upp och landa på rygg och slog sönder sin axel, som han nu opererat två ggr. Inte bra.
 
 
 
 Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre och till varandra...kram <3

RSS 2.0