frostfötter

Inatt har jag haft en riktigt skit natt pga mitt knä. Ja, det som jag gjorde illa i höstas, menisken. Det värkte och gjorde ont hela kvällen, och under natten väckte det mig hela tiden så fort jag rörde mig i sängen. Slut å trött var jag då väckaren ringde, inte ett dugg utsövd =( Har haft yogagympa för barnen och yoga för personalen så knäet har fått sin beskärda plågodel idag. Har tom varit svårt att ha det rakt. suck!

Men ta i trä, nu tre timmar efter yogapasset (där det värkte som f...n) är det mindre värk just nu =) Så jag hoppas det försvinner så jag kan Zumba imorgon. Vi skulle visst få Zumba gratis för vår ordinarie Z-ledare var borta och vi skulle få en annan mix. Men det viktigaste är ju att få röra på döfläsket, så det blir nog bra ändå.

Pratat med min Mor i telefonen, vi kom in på permanent. Ja, sånt som var modernt förr för att få lockar i håret. Min Mor hade bokat tid på frisörskolan, för att få det lite billigare. Vågade inte säga att jag gjorde en korkskruvspent där (ok, det är säkert 12-13 år sedan) det blev inte alls bra. Men en vanlig pent går säkert bra. Ja, jag frågade henne om hon inte skulle sluta permanenta håret? För hon har klåda i hårbotten, och med omsorg över hennes hårbotten tycker jag hon borde sluta med eländet. -nä alldrig tyckte hon. Jag vill inte se ut som tanterna med rakt hår för det är så fult sa hon =) Kunde inte med att säga, att jag då tycker att tanter med pentade hårlockar inte heller är så snyggt... men höll tand för tunga =/ Självklart ska hon permanenta håret om hon känner sig fin i det.

Själv skulle jag verkligen behöva klippa, och göra slingor innan Tunisien =) För att mitt långa spikraka hår ska få ngt liv i sig. Min Mor skulle bli själaglad om jag sa att jag skulle klippa mig kort och permanenta mitt hår...brrr...
Ok, skulle aldrig hända, men glad skulle hon bli. Jag däremot hade blivit tvungen att hänga mig i närmaste träd...

Den nyadatorn har kommit, nu ska sambon bara få liv i den oxå =)

Frostfötter, jo...golvärme som inte ger varma golv, känns meningslöst. Varför skaffade vi då bergvärme om jag måste fortsätta frysa? Sovrummet är så himla kallt att jag nästan hackar tänder, men sambon anser att man ska sova kallt. Visste dock inte att vi skulle behöva ligga å sova i kylskåpet. Vi har ju även satt klinkers på stor toan, för att det skulle vara varmt, men det är så kallt att benmärgen kryper uppåt om man ska gå på toa barfota, så det så. Men sambon tyckte jag kunde hålla mina åsikter för mig själv, för jag har så många!!!
Men imorse tror jag han ändå tänkt till och ökade lite värme, får väl känna sen för det tar tid innan det blir varmare.

Dagens middag blev laxpytt med stekt ägg =) Det är mkt godare än gamla köttrester som pytt (tycker jag)


Ljus värme kram & tjingeling

Längtar

Först efter vettig dator, färdigt hus och att få koppla av.
Igår provade jag vår nya ångbastu...Åhhh så gött, ni anar inte vad skönt det var. Just nu ömmar magen så att få sitta där i värmen var jättehärligt.

Idag har jag lekt konstnär igen, tyckte inte om mitt vardagsrumsbord som jag stylade det först, så jag stylade om det idag =) nu är jag mer nöjd.. Det var iof bra innan, men det hade blivit en fläck från rollen mitt på bordet som störde mg. Så därför blev det ngt nytt istället. =)
Tom sambo gillade nuvarande stil på borde.

Jag längtar att få göra ngt annat, kanske åka till kusten, till Ikea, schoppa och vad tusan somhelst. Känner mig instängd då jag varit hemma i Arjeplog så här länge pg allt jobb med huset.

Om jag hade fått betalt för allt jag gjort, all målning alla timmar jag lagt ner på huset, då hade jag säert kunnat åka utomlands i 3-4 veckor för att få vila =)

När man enbart är sambo så skulle man egentligen behöva skriva ett typ av samboavtal, så att ingen står där helt uan om ngt händer... men antar att ämnet inte faller i god jord om jag tar upp detta? men vet inte heller hur sambon skulle reagera? Om jag har tur kanske han förvånar mig och är inne på samma linje... eller...nå!

Nu är det dags att krypa till sängs, så jag orkar upp å jobba imorgon, ny vecka.

Glömde ju Gratta min kära brorsdotter Alexandra, som fyllde 21 den 21 feb..fy på mig. Kan inte annat än erkänna att jag glömde pga den dagen var jag inte hemma förrän 20.00 INGEN ursäkt, jag vet! Men tankarna är helt enkelt riktat på detta hus och hur jag ska få det iordning som jag önskar och vill ha det. Men jag skäms över att jag glömmer min änglar till brorsbarn. Och den goa ska ju till att bli mamma oxå. Grattis på dig!

På tal om "mamma" och att man får eller skaffar sig familj är det ju mkt prat om prinsessan Victorias lilla barn. En sån där kvinna som "vet" satt i radion och tyckte en massa. Det jag reagerade på var att hon bojkottade alla böcker som finns om barnuppfostran, goda råd mm. Hon tyckte man som nyblivna föräldrar skulle följa sin instinkt. Ok, visst kan jag hålla med om det till en viss del, för instinkten har du ju fått för bla detta ändamål.

Men skaffar du hund, katt eller husdjur.. då ska man se till att förbereda sig, ta reda på fakta och vad rasen behöver och vad du som nybliven ägare ska tänka på. Då är det viktigt med fackböcker och litteratur. Då det kommer till familjebildning, då ska man bara ta dagen som den kommer å låta instinkten ta över? lite nonchalant kan kännas för det nya livet.

Ok, lite irriterad kan jag känna mig. Är det inte ÄNNU viktigare då man planerar familj att ta reda på vad som krävs av en som förälder? Vad har barnet för behov, vad finns de för faror, sjukdommar, sprutor att ta och vad har barnet för trotsåldrar och vad sker vid en sån? ska barnet sova egen säng eller kan man ha det brevid sig?
Det sistnämda är ju en "smaksak" men enl. yogisk tradition ska barnet helst sova vid din sida ändå upp till tre års ålder då man som mor å barn delar samma aura fram tills dess.

Förr fick vi lära oss av våra föräldrar, mormor och farmor mm, dvs generetioner av erfarenheter som man kan fråga, få råd och hjälp med sina barn. Är det bra att ha sitt lillabarn på förskola under 8-9 tim/dagligen eller är det kanske bra att barnet får lite kortare tider de tre första åren? Det är ju vad man som förälder har att fundera på.

När är man mogn att skaffa barn? blir man någonsin mogen? skulle tro att jag som snart är 50 nu skulle mentalt vara mer mogen än för 25 år sedan då jag fick mitt barn, som även har ett funktionshinder. Men ibland kan det vra tur att man inget vet om sånt innan, då kanske befolkningen skulle dö ut? eller är vi drivna att föra våra gener vidare trots det vi vet...redan nu? tydligen, för barn föds ju till världen, oavsett våra kunskaper.

Sov gott!

Ljus, värme, kram å Tjingeling

ditt and datten 24, 2012

Fredag och fått låna sambons bärbara dator. Han håller den hårt så det är bara ibland jag kan få en stund här vid skärmen. Sambon har nu beställt en ny dator, så förhoppningsvis är jag snart tillbaka på ett mer regelbundet sätt än detta duttande =) Men jag försöker iaf skriva lite då jag har möjlighet.

Som ni förstår så är det fortfarande en hel del fix här hemma, så i första hand tar vi hand om det och styler efter tid och utrymme. Jag lägger upp bilder då jag får möjlighet att sitta vid datorn lite längre tid. Går inte för tillfället, dock.

Jag har jobbat sent hela veckan, dvs tisdag var jag på jobbet till 17.45 och efter det var det samiskt möte om och hur vi ska lägga upp det samiska på jobbet. så jag var inte hemma förrän runt 20.00 sen onsdag till 16.30 inte så sent men inte tidigt heller. Torsdag stängde jag, erbjöd mig att stänga då en av kolegornas barn insjuknat och hon inte kunde ha stängningen. Idag fredag blev det till 16.00 istället för 15.00 som är min ordinarie tid.

Det har mötats på jobbet för den nya delen som ska byggas ut, så det har varit lite stökigt på jobbet. Dvs mkt folk och lite omstrukturering på avdelningarna för att de berörda skulle kunna delta i mötet.

Ibland kan jag förvånas över detta med arbetsval. Passar alla till de jobb de valt eller är det jobbet som borde anpassas till arbetarna? Ja, det är förhoppningsvis fritt att spekulera. Men min egen uppfattning är att vart 10;e år iaf prova på ngt nytt, ngt annat för att stimuleras och utvecklas. Förr var det ju vanligt att man strävsamt höll sig till ett å samma jobb i 30-40 0ch t.om 50 år, men jag själv tror mer på variationer för den egna utvecklingen.

Visst kan man passa bra att jobba inom flera olika arbeten, vi är föränderliga som människor, för att vi ska överleva. Bara att titta på den skenande tekniken som vi ändå ganska lätt tar till oss. Ok, kanske inte precis alla, men många gör vi det.

Jag har själv haft tur, enl mina egna tankar och för mina egna erfarenheter. Jag har sällan varit arbetslös någon längre tid, dvs. jag har haft turen att få prova på många olika arbetsplatser, vilket är väldigt berikande. Men att flytta till lilla Arjeplog var inte helt lätt. För här behöver man helst ha en referens för att få ett jobb. Dvs känna ngn som kan säga om man duger till att jobba eller ej. Har man inte det, då är det jätte tuffta att få ens prova på att jobba. Jag var inte förberedd på att få gå arbetslös så pass länge, att jag började misströsta att överhuvudtaget få en anställning.

Till slut fick jag då prova på att jobba på det nuvarande jobbet, och har än så länge fått stanna kvar där efter ett års arbete. Jag är utbildad som barnskötare/vårdbiträde men den utbildningen var i början av 90 talet =) så mkt har ju förändras. Men mkt är desamma ändå. Barn är goa och ärliga, man får det man ger tillbaka =) Och tack och lov får jag mkt kärlek tillbaka. Idag kom t.om en av de tuffaste pojkarna, spontant kom han och satt i mitt knä i säkert 1 min. Första ggn =) men det gjorde vi ingen stor sak av. men det var härligt att även denna tuffa lilla kille äntligen godkänt mig, då jag inte jobbat mer än 2 mån på den nya avd.

Men jag finner att hur det än är så är människor rätt slutna och öppnar inte så gärna upp för nya bekantskaper. Kanske beror det på att samhället är litet? eller människorna inte tycker om nyheter, nya människor och nya saker utan känner sig tryggast i sina invanda mönster?

Jag saknar mina vänner otroligt mkt emellanåt, och sen vi påbörjade renoveringen av nya huset har jag inte haft tid och möjlighet att åka ner till kusten så ofta som jag hade önskat. Så av flera skäl är det skönt att vi nu flyttat in. I Arjeplog kan jag känna mig väldigt ensam, då jag inte har funnit ngn "vän" ännu. Arbetskollegor är ju på jobbet, men har inte funnit ngn som jag kan känna mig förtrogen med, vilket för mig är en viktig del av livet. Och helt enkelt, jag saknar en vän.

Jag har mina älskade vänner i Luleå, men det blir aldrig desamma då man bor så långt ifrån. Vi pratar i telefon men vardag och annat tar ens tid och det blir inte så ofta som jag önskar.

Ja, nog om detta. Nu lite kvällstid framför Tv:n en stund, innan jag slänger mig i säng och inväntar nattens drömmar och reflexioner av veckan/dagen eller vad det nu är som kommer upp från det undermedvetna.

Ljus, värme, Kram & Tjingeling

ljusare ute =)

Slitsamt att vara utan dator, just slutat jobba och är på väg hem. Jag misströstar och skulle gärna suttigt och berättat lite, men hinner inte.

Igår var jag på Zumba mix, jättekul. Om det inte varit så kul skulle jag inte orkat igår =) men, det lockar, vilket avgjorde.

Annars är det mkt pyssel i huset för att komma iordning.

Om ni brukar titta på ½8 hos mig, tyckte mkt om Roines mat i tisdags. 

Det var Del 18 av 72. Roine dagens värd. Hans meny bestod av sparrissoppa, barbeque och marängtårta. Jag ska prova detta, kolla tv play.


Thats all folks!

Ljus, värme, kram & Tjingeling


I röran

Som ni säkerligen förstår så är röran kollosal vid en inflyttning. Vi har fixat och städat och plockat upp ur kartonger...som är som en "never ending story" staplade på varandra.

Men huset börjar ta en form, vilket jag är både positiv och lite besviken över. Jag hade önskat att jag skulle kunna göra efter eget huvud, men det är ju själviskt. Så nu har vi en del möbler kvar som jag inte förlikar mig riktigt med =( Köksbordet är en, det enormt stora och breda furu Tv bänken med vitrinskåp som sambon äger och vardagsrumsbordet. Det sistnämnda kanske jag, om jag har tur får byta ut mot mitt eget nymålade i svart (som jag idag målat om från ett brunt gammeldags till ett svart, nyskapande egen "disegnat" v-rums bord, bild kommer)

MEN, jag får väl bita i det sura gräset och finna mig i dessa tre hatobjekt under en tid framöver. Vill även göra mig av med mitt vitrinskåp som i mina tankar skulle rymmas i köket, vilket det inte gör. Men sambon tyckte att vi kunde ha det i v-rummet. Kruxet är att det nu skymmer min "hörna" som jag vill ska synas då man kommer in i v-rummet. Suck! det tar på krafterna detta att möbera och styla då man inte har helt fria tyglar. Utan vi måste kompromissa, så e det!

RECEPT: (Gi)

En äkta champinjonsoppa utan tillsatt buljong som får sin goda champinjonsmak av den stora mängden champinjoner. God och matig soppa!

 

Tid: 15 minuter

4 portioner

 

Ingredienser:

3 dl laktosfri mjölk

2 dl matgrädde, laktosfri

500 g champinjoner eller annan svamp

1.5 tsk salt

2 klyftor vitlök

1 krm malen vitpeppar

2 dl kokbar låglaktos creme fraiche

 

Glutenfritt

Vegetariskt

 

Gör så här:

Häll upp mjölk & grädden i en kastrull. Borsta svampen och skär i skivor eller mindre bitar.

Lägg svampen i mjölken & grädden. (Man kan lätt tro att det blir för lite vätska till all svamp men så fort svampen blir varm så avger den mycket vätska och krymper så därför räcker de mått som står angivna i receptet.)

Låt koka upp. Sänk värmen.

Tillsätt salt, vitlök, vitpeppar och crème fraiche och låt puttra några minuter.

 

Jättego soppa, men inget bröd till om du håller dig till GI.

Ljus, värme, kram & Tjingeling


mitt i veckan

Som ni kanske inser så är inte det tekniska fullt fungerande ännu. kanske tar 10 dagar innan jag får bredband hemma!!
Idag onsdag har jag städat ut hela huset, dvs det gamla huset. Anlitade en thailänsk kvinna som brukar hjälpa till på jobbet emellanåt. Duktig. Hon hjälpte mig i 5 timmar och hon tog alla köksskåp, luckor, över skåp och kakel. Vilken tur att jag kunde få hennes hjälp som var GULD värt. Resten har jag själv tagit, alla 4 rum, toa, tvättstuga alla goölv, kyl/frys och ugn. Och nu är jag sjukt TRÖTT. Fick tom skippa Zumban idag pga jag helt enkelt inte hann. Idag blev det en halv pizza då jag kom hem runt 19.30 och då hade jag bara ätit en bulle och druckit en loka på hela dagen. Pust. (uch vilken dålig Mat dag)

Nu kära vänner ska jag dra täcket över huvudet, för jag orkar helt enkelt inte vara vaken längre.

Läste att min goa systerdotter mår så dåligt, vilket gör ont i hjärtat för hennes skull. Jag hoppas att detta år inte blir så negativt som hon befarar. Utan att det glimmar till någon guldkant emellanåt.

Nu är det fredag, hoppade snabbt framåt i tiden. Vi är iaf i full gång hemma i nya huset, det syns framsteg hela tiden, för att få upp och pynta, pyssla, styla mm är ju så KUL.

Min mage är kass, men det är nog inte underligt eller på ngt sätt förvånande då jag knappt hinner reflektera över det jag stoppr ner i min magsäck...men nya tider stundar och jag ska ta mig i kragen igen, nu när stressen för städ och flytt är över.

Lite nya saker behövs ju självklart, men tar sånt då jag har möjlighet att resa ner till kusten. Blev erbjuden att få åka med till arvidsjaur imorgon, tackade först ja direkt, men fick sen avboka när stressen smög sig på över allt jag behöver stå i hemma...så jag hoppas inte vederbörande blev "lack" på mig och aldrig frågar igen.

Nu är jag å sambo hos svärfar och lånat dusch då vår därhemma inte verkar bli ihopsatt ngn gång, Suck! Jo, ni misstolkar inte missnöjjet, men det är bara allmänt då det är så trist att vänta. Vill ju prova mitt bubbelbad, snart juh.

Skriver igen då jag får möjlighet...

Ljus, värme, kram och Tjingeling

SsssläktingarVet ni om att vägen från Luleå även går till Arjeplog...oxå?

Det är lite ensamt att ha sina släktingar en bit bort, tex i Luleå. Men iof så oavsett vart jag mig i Sverige landat har de alltid haft svårt för att komma på besök. Hm, beror detta fenomen på MIG? eller beror det på mina släktingar. Dock inte alla mina släktingar, drar inte alla över den berömda kammen. Jag har dock Bott i Arjeplog sedan 2009 och faktiskt så har dom av mina syskon som bor i Halmstad hälsat på mig men ingen av Luleborna. Min son har givetvis varit flera ggr redan, men min syster Å och min bror G med sambo har varit, som bor i Halmstad. Har syskon och vuxna syskonbarn från Luleå (26 mil bort) varit hit?? NÄ, så nu är det väl ändå snart dags. Ok, min MOR har varit, men då botte hon i Gunnarsbyn, juh.

För att ni inte ska känna någon stress där borta så kan jag viska i era öron att till sommaren, ni vet datum fyller jag den aktningsvärda åldern av 50 år. Jag hade inget större kalas vid 40 för jag valde att åka till Irland, så nu när det blir jämnt till sommaren tänkte jag att det vore riktigt trevligt med besök =) Då är ni hjärtligt VÄLKOMNA!

Hur som helst så är det alltid trevligt att få höra -att nu ska "jag" nog komma och hälsa på snart... Men snälla GÖR det =) Jag blir iaf hoppfull då ni "hotar" med besök. Ni är alltid så väldigt Välkomna, både familj och vänner. Plats har jag så det är bara att sätta er i bilen eller ta bussen och komma till Arjeplog.
Vad finns det att göra? Titta på de vackra omgivningarna =) mm.

NU har vi även FLYTTAT. Det blev under helgen, så vi har inte fått till det tekniska ännu. Såsom TV å Dator. Men nu snabblånar jag sambons jobbdator, lite hastigt så ni vet. Flytten gick bra, jag körde lastbilen =) bra kvinns reder sig själva. Men första natten var natten till idag, söndagkväll. Imorse var det lite knepigt att hitta allt, kläder, mat nycklar...handväskan borta. Ja,ja vi packar väl upp succesivt.

Ikväll har jag även varit på förskolan och vi har hört om nya skollagen. Man får ju inte utbilda barn i ngn form av religon. Därför när jag lär ut yogagympa är det enbart rörelserna, lite andning på lekfullt sätt men annars är det mest rörelser. Så är det. Men jag trivs med det, för lär sig barnen rörelserna då lär dom sig kroppskännedom och det ingår i skollagen.

Nu är klockan mkt och jag ska knyta mig. Imorgon är det alla hjärtans dag, då ska vi ut på Harrys och äta =)

OM jag inte tittar in i morgon. Glad alla hjärtans dag till er alla som tittar inom.

 
LJUS, värme, kram & Tjingeling


At last My winter shoes

Äntligen! I Dag när jag kom hem 16.45 efter en lång dag på jobbet hade mina skor som gubben köpt mig i julklapp kommit… ok, jag har beställt nu 4 olika skor, och nu idag kom då det fjärde paret. Som tack och lov passade bra.  De beställda skorna har alla varit för trång runt foten, dvs stl och längden på själva foten har passat men omkretsen runt foten har varit så snäv att det inte gått att ha dom på fötterna. Men, nu blev det tack och lov rätt och utan problem kan jag även ha en tjock socka =) NÖJD.Dom är jättesköna =)
 

Zumban var inställd idag, så det skulle vara imorgon torsdag istället då lokalen var upptagen idag. Hm, typiskt.

 

Idag sa min kollega som jag hade på yoga igår tisdag att hon kände av passet med lite träningsvärk =) Bra, då har hon jobbat bra.

 

Pratade idag med min Mor som äntligen fått tillbaka telefonen. Den har ju varit stängd en vecka pga byte av abonnemang. Hon lät glad och lättad över att det nu fungerade igen =)

 

Gubben hotade ta ner Tv; n imorgon torsdag! Neeej, DET går inte sa jag bestört. Torsdag är min Tv kväll. -Jamen du kan ju se i sovrummet! Svarade han. Men HUR kul är det att sitta/ligga i sovrummet från ½8 till 22.00 då min Tv kväll är slut. Tror jag får behålla den torsdag å han tar ner den fredag. Men då blir vi TV lösa hela helgen… för vi kan ju inte flytta allt å ha TVn kvar här i gamla huset. Knas

 

Sonen har svarat Ja på min utmaning om att äta nyttigt och motioner fram till sista Mars, nu började vi så sent, men jag ska ju till Tunisien i April, och då känns det inte som om jag vill tänka på det. Men å andra sidan tänker jag jämnt på det ändå, så vi kanske skulle köra delmål Mars och sluta sista Maj. Får höra vad han tror och tycker. Vi har dock inte kommit på ngn morot för projektet =) Har du som läser ngt förslag?

 

Det är det svåraste, att komma på en typ av ”vinst”

På jobbet ska vi samla 100 kr var under våran gångtävling kollegor emellan och vinnarlaget som består av 4 på varje lag får vinsten och så ska vi åka på vårruset i Luleå i maj.

 

Kanske ska ge sonen en biljett till vårruset ?? =) å han kan få betala min startavgift om jag skulle vinna vår överenskommelse? Just nu spånar jag bara, har du förslag? Skriv en rad. Vad som helst får du föreslå om.

 

Man kan ju unna sig själv något vid delmålen, ngt nytt att träna i, en weekend resa där du kan slappna av med shopping och kanske massage eller gå till frissan mm

OCH här kommer de privta bilderna på den tjäder som var å hälsade på oss på fiskarevägen =)
Det hade börjat skymma, så bilderna blev inte jättebra. Men man ser den iaf.En TillDagens tänkvärda att reflektera över:
Var inte rädd för det långsamma framåtskridandet, var bara rädd för stillaståendet

Ibland kan det kännas frustrerande att ens framåtskridande går så otroligt långsamt, men allt tar den tid det behöver för att vi ska hinna med. =)


Ljus, värme, kramiz och TjingelingVärm dig vid ett mysigt element ;-)Zumba

Zumba ikväll onsdag =)
Vad är detta för ngt "zumba"??
Zumba kombinerar ren energi med banbrytande rörelser och ljud och tar dig på en oförglömlig, spännande resa mot en hälsosam och lycklig livsstil! Låter väl helt underbart och Zumba är fullmatad med glödheta danssteg, pulserande latinska och internationella rytmer och hårda core-program. Zumba är alltså en uppiggande dans fitness-fest som får dig att dansa, rocka och skaka dig smått lyrisk =)

Mitt komplement då det gäller kondition till yogan är definitivt min nuvunna kärlek till Zumba. Visst, jag klarar inte alls koregrafin till 100% men man rör sig hela tiden för rytmerna i musiken får dig att inte vilja sitta stilla.

Så ikväll är det dejt med min nya kärlek; Zumban ( I Arjeplog är zumban på Medan kl: 18.00 på onsdagar)

Ljus, värme, kram & tjingeling


I 7 månaden

Nä, pratar inte graviditet men nästan. I 7 hela månader har vi nu fixat i huset, vilken tid!! Kan knappt fatta att det tog sån enorm tid. Iaf så har dessa 7 månader varit en väntan lixom på att det ska växa fram till vårt hus, mina val som jag i början var väldigt osäker på växer nu fram sakta men säkert. Jag är tack och lov nöjd med mina val. Inte så mkt vitt är det, trots att jag målat vitt,vitt å vitt på det mesta =) Ändå är huset bestående av mkt färg och inte alls färglöst. Men mitt mål var att få bort all furu som huset var täckt med. En del furumöbler får jag nog acceptera som sambon har. hm...

Men 7 månader, det är lång tid men känns ändå inte så lång tid ändå. Visst har jag väntat och väntat, och ännu är vi ju inte inflyttade. Men nu är det iaf mkt nära. Tyvärr var toan till lilla toaletten sönder, så idag fick dom beställa en ny. Ok, då har vi ju allt nytt och frächt känns bra. Lilla toan blir ju en extra toa för gäster och akuta besök om vi skulle behöva samtidigt. eller då barnen hälsar på =)

Idag hade jag barnyoga med 5 åringarna och jag har hittat ett nytt sätt att lära ut yogan. Jag har kartan så att säga och dom får leta upp skatterna/ övningarna som vi ska använda. Det går riktigt bra när dom valt, men det tar lite längre tid dock. Men barnen blir mer engagerade i yogan än om bara jag bestämmer rörelserna. Idag hade jag 8 barn men hade 1 idag igen som blir lite utanför då denna gärna vill vara med å bestämma. När detta inte går, då alla behöver få bestämma blir det lite tjuriga miner och försöker få uppmärksamhet på annat sätt, tex få med sig något eller ngn annan på andra upptåg. Tror ändå i det stora hela att alla barn gillar yogan =)

Nu är det långdag tisd-onsdag 8-17.30 men har även imorgon yoga för 4-åringarna och sen personalyoga på kvällen. Ser dock fram emot onsdag och zumba igen =) himlars så kul det är. Såg även att fler skrivit upp sig på gångtävlingen, vilket gör att även jag själv får ta mig i kragen. Tur att den startar 1 mars, så kanske det blivit lite varmare att promenera.

Idag har dom kokat blodpalt, vi har målat samiska flaggan och firat samiska nationaldagen. Får nog träna på imse vimse spindel på samiska =) Just nu känns den lite svår. Så idag blev det inget sjunget men vi läste 2 samiska sagor (på svenska)

Superbilarna kör omkring i Arjeplog och i expressen kunde man läsa om Ferrari.

Arjeplog. På sommaren en helt vanlig norrländsk ort. På vintern - ett paradis för bilälskare. Hit kommer tillverkare från hela världen för att testa sina bilar. Och Ferrari är inget undantag. Temperaturer på mellan 15 och 35 minusgrader, snö, is och hala backar och kurvor är de tuffaste förhållanden en italiensk superbil kan utsättas för.
Och så om den orädda tjädertuppen jag skivit om som bestämt sig för att bo i Arjeplog finns fortfarande kvar.
De senaste dagarna har han tillbringat i området vid Renstigen/Samestigen.
Sedan tidig höst har tjädertuppen vistats inne i samhället. Först på Öberget och sen sågs den lite här och där i samhället. I november kunde man fota tjädern på Lugnetvägen, och svärfar förevigade honom på Fiskarevägen dit vi nu ska flytta. Tjädern äter solrosfrön, men inte hampfrön.

typiskt, hittar inte bilden på fågeln, men ni får se den en annan dag =9 lovar.

Idag skottade jag snö då jag kom hem, det hade kommit 1,5 dm snö...huvva. Tungt var det så jag lämnade lite till guben. -26 grader kallt att skotta i, ansiktet blev isigt. Brrr, säger jag bara.

Ljus, värme, kram & Tjingeling
Melodifestival häng

Igår var vi i huset i stort sett hela dagen och fixade. Jag målade inne i öppna spisen, plattan av tegel var i en beige färg, så jag målade om den svart. Sen målade jag 4 hyllor, lite lister som skulle bättras på mm. Sen fick vi skjuts av svärfar hem, och på vägen stannade vi till på Frasses och köpte oss lite snabbmat, då vi var trötta hela bunten. Svärfar å sambo tog skrovmål och själv blev det en veg.pizza. Den var inte speciellt god och senare fick jag dåligt i magen. Jag har ju inte ätit mjukt bröd de senaste veckorna så magen fick en chock och krampade.

 
Svärfar stannade och käkade hemma hos oss i röran, och senare satte vi oss framför tv:n och kollade på melodifestivalen. Vilket jag kunnat vara utan, vilken hemsk musik, iaf i mina öron. Som tur var tyckte jag sista bidraget var ok, samt koregrafin till musiken. Och hon Loreen gick direkt till globen med låten Euphoria.

Tycker inte att Dramaten skulle släppt iväg Thorsten Flinck till melodifestivalen. Det var nog det sämsta jag hört på mkt länge, men vad vet jag. Och Afrodite, ingenting har tydligen hänt på 10 år! Hjälp dom såg ju ut som bandet The Supremes! Har vi inte kommit längre? Jag hade hoppats att Marie S skulle komma med ngt bra, men nä...den var lååångtråkig. Sen Bananen Hm, den nya Markolio? Ja, det var inte bra, utbudet var katastrofiskt dåligt i mina öron, kanske hade du en bättre upplevelse? =)

Ja, sen var det Sherlock Holms efter musiken, som vi då tittade på. Ja, jag är barnsligt förtjust i dessa gamla deckare =) Har kanske med ålder att göra??

Idag söndag har vi fortsatt pyssla i huset, målat har jag gjort som "vanligt" och idag har jag målat om en byrå, som jag även ska tapetsera för att den ska passa in i yogarummet (kul)
Sen har jag städat och torkat garderober. Idag höll vi oxå på till drygt 17.00 men inget slisk idag. Jag åt ungslax med ugnsrotsaker och sambon åt vitaböner & fläsk. Vi fick besök runt 18.30 och han stannade runt 1 tim. Både jag & sambo var jättetrötta, så vi var nog inge vidare sociala.

Imorgon är det jobb, lite barn yogagympa för 5 åringarna. Har dock ont i halsen idag, vilket jag hoppas ska gå över. Är verkligen inte i behov av fler sjukdommar. Förhoppningsvis blir flytten denna vecka, då vi haft för kallt för att flytta i helgen.

Morgondagens Recept:

Torskpaket med färg, 4 personer
400-500 g torsk, fryst(halvtinad) eller färsk
400 g squash,skivad i halvmånar
30 körsbärstomater
2 msk olivolja
6 potatisar
örtsalt
svart peppar
100 g grönsaker tex broccoli per person
Sås: 2 dl matlagningsyoghurt och 0,5-1 tsk fransk senap, 1 skvätt citronsaft och
färsk basilika
Smörpapper som paket

Ställ ugnen på 225 grader. Skala och koka potatisen. Fräs squashen i stekpannan och skär tomaterna till halvor. Forma smörpappret så att det går att göra ett paket. Lägg torsken i smörpappret och krydda lite med örtsalt, lägg squashen och tomaterna över. Ringla över olja, och peppra lite och knyt ihop paketet. Ställ in i ugnen i tillaga i 20-25 min. Servera fisken till potatis och såsen samt några basilikablad och broccoli

Ljus, värme, kram & Tjingeling


Respektlösa skor!

Jag loggade in på msn och den dagen fanns det en bild från deras mode & skönhet om osmakliga skor. Det var så frånstötande att bilden satt kvar i huvudet. Jag tänkte men HUR osmakligt får det bli.
Jag skulle inte tex vilja göra tofflor/skor som såg ut exakt som mina katter. Tanken att bara stoppa in fötterna i såna får mig att rysa. Iaf tittade ag vidare och hittade fler osmakliga skor, urk. Men givetvis delar jag med mig bildmässigt till er som läser här =) Ni hittar dom givetvis på Msn sajten  mode & skönhet oxå. Jag plockade bara ut de som väckte anstöt i mig.Den här bilden var de jag såg häromdagen, och den satt på näthinnan. Jag kunde lixom inte förstå hur man kunde göra såna här skor.
det fanns fler... som häst skorOch även den sista bilden var obehaglig... hm... och människans fotInga av dessa skulle jag vilja stoppa fötterna i, skulle du?


Övrigt idag så har vi samma kyla fortfarande, vilket innebär en innedag. Ingen flytt blir det utan jag ska försöka städa lite och har jag tur hjälper sambon till.

Ibland önskar jag att som kvinna att jag kunde tänka som en man. Det han tycker är det viktigaste, bara man gjort det så är inte resten så noga... men som kvinna finns det mer än bara vissa punkter som jag tycker är jätteviktiga att städa. Så, ibland önskar jag livet i hjärnan var lättare lixom en mans tankar.

Ljus, värme, kram & Tjingeling

-36 SVINkallt

När sambon nu på morgonen sa att det var -36 kallt utanför fönstret ville jag bara dra täcket över huvudet och inte finnas till... MÅSTE man verkligen gå till jobbet när det är SÅ kallt? Det har varit -32-33 grader å då tyckte jag att jag höll på att frysa ihjäl, dvs under de 3½år jag bott i Arjeplog. Så -36 känns lixom FÖR kallt.

Igår jobbade jag, min feber hade gett med sig så jag traskade iväg till jobbet. Igår var det bara en person som skrivit upp sig på massage? hm, trots att jag nu bara har en massage dag i veckan utifrån nya schemat blir det trots detta ännu mindre som kommer på massage? Borde ju vara fullt denna enda dag, tycker jag... men, vill dom inte så är det ju deras val.

Det blev ingen Zumba i onsdags, Snyft. Eftersom jag kände att kroppen helt enkelt inte orkade. Hade kanske inte så hög feber just då, men kände ju av att jag hade den kvar i kroppen. Så förnuftet fick råda över känslan att vilja. Men, nästa onsdag, då jäkla...

Igår var det ju torsdag, så det var Tv kväll från 19.00-22.00 =) Älskar torsdags Tv då det är så många bra program. Annars brukar det ha en tendens att krocka, när man hittar ngt att se. Men hoppas dessa torsdagar får vara så här ett tag framöver, blir lixom min vilodag framför tv.n

Idag är det ju fredag, och jag tvivlar på att vi ska flytta i dena kyla. Men vi får packa ihop de sista pinalerna och flytta så snart det blir mildare. =)

Nu tickar klockan iväg och ska strax bylta på mig alla kläder för att sticka ut näsan i kylan. Hade jag varit småbarnsförälder..hm, då hade jag stannat hemma med mitt/mina barn idag. Men, det är ju jag det =) Gör inget om hela Arjeplog stänger igen, VEM tusan vill ut? När jag gick i skolan och även på sonens skoltid var gränsen -26 grader. under -26 behövde man inte komma till skolan. Det kanske man inte har här i Arjeplog? Tänk om ungarna fryser halvt ihjäl på väg till skolan, skolbussar strejkar å så står dom där mitt i vägen, brrrr, hemska tanke. Hade jag bestämt hade iaf Arjeplog stängt ner efter -30 grader. Borde jag inte bli politiker?? jasså, finns det dom som vill ut? kan det vara möjligt? ja,ja...jag går väl nu då...

Ljus, värme, kram & Tjingeling

in the Bloggworld

Som ganska ny i bloggvärlden, startade 28 dec 2009 inser jag att denna värld är enorm. Men att det kan vara väldigt svårt att hitta dom där guldkornen i alla dessa bloggar som finns. Med guldkornen menar jag de som lixom jag skriver väldigt varierande men utifrån sig själv och sitt eget inre djup och de tankar livet väcker.

De bloggar som skriver och beskriver det ytliga finns det otroligt många av. Jag är ju inte så intresserad av mode (även om jag tittar på det och inhandlar en del emellanåt, så har jag inget riktigt öga å intresse för det) alla dessa outfits som visas, men det är säkert många som gillar just det. Alla heminredningar kan jag bli besviken på, jag vet inte hur många jag besökt för att finna ngn typ av inspiration då vi renoverar, men nä...
Och det är väl så, man ska hitta sitt eget, plocka ut det lilla, å de små ting man kanske har tur att finna.

Men givetvis får jag fortsätta spana efter de mer djupgående, blandade bloggarna som vågar skriva det som berör. Jag vet att detta är ju inte helt lätt, och man gör det ju givetvis inte hela tiden, utan det är gulkornen i en blogg jag vill hitta. Inte alltid rubrikerna säger så mkt.

Jag tycker generellt inte heller kändisbloggar är så speciellt intressanta, dom är som de flesta andra människor, varken mer eller mindre i min värld. Möjligen att dom har större tendens att utveckla olika beroenden som att röka (både det ena å andra) festar oftare (alkoholberoende) Anorexia/bullimi (hetsäter eller svälter sig för att vara på sin topp) Träningsnarkomaner (mellan spotlighten, för att hålla sig i form blir dom besatt) Ja, dom är som vanliga människor med lite mer stress för att dom har krav på hur dom ska vara, när dom ska vara, och varför ska dom vara?

En kändis som jag tycker skriver väldigt bra är Mia Skäringer, skådespelerska, bokförfattare som var med i serien solsidan. Hon verkar vara hur go som helst. Gillar det hon skriver och kan ofta hitta gulkorn i hennes texter.

Och en annan favorit är Benny Haag som ville få in spritpartiet i riksdagen, här är ett utkast från hans sida, som jag tycker om.

"Det enda sätt man kan få människor att ändra åsikt, vare sig det rör sig om främlingsrädsla eller alkoholintag är att konfrontera och argumentera. Det förstår inte de andra svenska riksdagspartierna, men det förstår jag.

När Lars Ohly vägrade sminkas i samma rum som Åkesson nådde nog patetiken och löjet sin lägsta nivå någonsin. Hade Ohly velat ha förändring hade han gått in och ställt honom till svars. Men så gör man när det gäller främlingsrädsla och alkoholism, man går därifrån och tror att man har tagit ställning fast man bara i praktiken har undvikit frågan"

Som en liten bonus: Börja titta på serien "Night Cops - nattskiftet" på TV4 Sport (vilken idrottsgren handlar det om?!) Det skulle kunna vara en reklamserie från Spritpartiet! Det handlar om polisen på de brittiska öarna som tar hand om mer eller mindre skitfulla människor som spyr och misshandlar varandra. Bättre sändningstid tack, så är vi snart det största partiet i Sverige."


Detta var från aug 2010. Benny Haag var min tv idol då jag gick på högstadiet =) Jag har bara ökat min gillande sen Benny H började diskutera alkoholfrågorna på ett mkt bra sätt, dvs man förstår vad han menar, ibland nickar jag instämmande till hans texter som jag verkligen tycker är träffande på många punkter.

Så, vem är då intresserad av vad just jag har att säga? Vet inte, en väldigt liten skala om jag ser till statestik, men sen har jag inget direkt tema på min blogg, mer än yogan. Och jag skriver så mkt annat än bara yoga. För mig är yogan en del av mitt liv, och jag vill inte lyfta ut en bit av livet för att andra ska finna min blogg intressant.
En del hittar hit för att jag har lyckats fånga ngn med min rubrik, en del hittar hit för att jag gett dom adressen och vissa råkar kanske hamna här av en slump. Men alla som tittar in är hjärtligt välkomna =)

Nu är det dags för mig att sätta igång att packa saker, det är lite trist då jag är förkyld. Dels för att jag blir så trött snabbt och just nu känns det som om vi bara svävar omkring..ngt flummigt, å ingenting blir rktigt gjort...

Zumba ikväll, suck. Jag tror ju att jag får vara hemma.. mår ju ganska skit, så jag får känna efter senare... men när huvudet spränger å näsan rinner vet jag ju förnuftsmässigt att jag borde låta bli. Viljan finns dock att gå.

 

Jag vet inte om det finns fler än jag som kan känna sig lite desperat över detta då man byter bostad. Min sambo vill gärna (kanske utan att han tänkt närmare på det) ha möblerna på ungefär samma ställe som vi har det i detta hus? Jag är ju sån att jag vill ändra om, förnya och hitta nya sätt att sitta på och göra det man nu ska.

Som i sovrummet, då måste vi enl honom ha sängen på samma fläck som hans föräldrar hade den? Istället för att prova ha den på annat sätt. Det kanske inte går att ha på annat sätt, men just tanken att det ska bara vara så! urk.

Vardagsrummet är knepigt. det är avlångt och vi har en öppen spis i ena kortänden. Soffan vi köpte tillsammans i detta hus, passar inte riktigt in i det nya v-rummet enl mig. Men... sälja, nej det går inte! Vi hade behövt få in två fotöljer och ha en tre sitt soffa istälet för soffa med divan, som vi har nu. Jag älskar soffan vi har nu, men som sagt, den passar inte in.

Sen har vi köksbordet, det skrev jag om häromdagen... jag får lixom "ångest" tankar av att behöva ha det bordet. Jag vill göra om det, men vet inte om det fungerar. Hur bra det går att måla på gummiträ? Ja, jag inser att då det kommer till möblerna, så får jag ge vika. Vi har även en enorm tvbänkspjäs i furu (hurvel) denna ryms inte i vardagsrummet å då vill sambon sätta den i sovrummet, urk. tänk att vakna varje morgon å se eländet... hm. Visst, den sväljer ju enormt med grejjer..men utseendet är inge kul. snyft.

Dagens tänkvärda;
“Lycka är resan, inte destinationen.”Okänd


Ljus, värme, kram & tjingeling

RSS 2.0