2016

Gott Slut...
 
 
 
Gott Nytt år på er alla
i gryningen den skalla.

Se ljuset värmer frusen jord

i vårt kalla sköna nord.Gott nytt alla vänner.

Ja, alla som vi känner.

Nu vi sprider ljus

i allas våra mörka hus
 
 
Efter att ha avnjutit en Nyårs middag är vi nu mätta, belåtna och redo för det nya året och hoppas det startar med glim och glam.
 
 
 
 
 
Vad komma skall detta nya 2016?
Dags att drömma, glömma och ett å annat gömma =)
 
 
 
Be healthy, keep up, and be youMer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre

Den digitala framtidens mardröm

Läste idag i Aftonbladet om trender i framtiden för våra barnbarn... http://www.aftonbladet.se/partnerstudio/digitalalivet/article21951043.ab
Vet ej om man ska gråta sig förtvivlad eller skratta av hysterisk oro... men om ingen sätter ngn typ av gränser eller dämpar vår teknologistress blir det en sience fiction framtid.
 
 
På alla livets områden – från kärlek och konflikter, till mat, hälsa, resande och utbildning – kommer det mesta ha förändrats när våra barn växer upp. Kanske behöver de inte ens oroa sig för att dö när de blir gamla? Chansen finns att forskarna har lyckats med konststycket att stoppa åldrandet.
 
Vem vill det? Tänk hur många människor vi blir om vi inte åldras och dör, gör plats för nya generationer?? Fattar inte hur man resonerar om man vill stoppa åldrandet? Jobbet tar aldrig slut, vi får ingen pension och ingen chans att ta det lugnt efter ett helt liv av slit. Men visst kanske några vill ha det så, för mig är sånt tänk en mardröm.
 
 
 
Är det en sån här framtid forskare vill att vi får, så vill jag inte leva i framtiden. Önskar inte mitt barnbarn å generationer efter henne heller detta liv.
 

Med chip under huden lever framtidsbarnen sina uppkopplade liv, med ständig access till information. De kommunicerar med sina smarta hus, barnvaktsdrönare och släktingar som flyttat till Mars.


De sparar pengar för att åka och hälsa på, men har aldrig satt sin fot på en bank eller hållit i en sedel. Smarta kontaktlinser håller koll på sockernivåerna i blodet och smarta blöjor mäter deras bebisars urinvärden.

Wearables (kroppsnära teknik) kan varna i tid om en hjärtinfarkt är på gång och enorma databanker som framtidens hälsoföretag byggt upp kan med huvet-på-spiken-precision kartlägga och förebygga allt från influensa till diskbrock.
 
 

Herregud, tänker jag då jag läser detta. Men har ju sett det på film i olika skräckscenarium.
 
 

Framtidens kids behöver inte körkort, ägna dyra timmar på körskola och traggla teori. Självkörande bilar och ursnabba hyperloopar tar framtidens vuxna kors och tvärs på hemmaplan eller ute i världen.

– Inom några decennier kommer ingen människa att köra bil, robotarna kommer vara överlägsna på att hantera bilkörning. Trafikdöden som tar mellan en och två miljoner liv varje år kommer reduceras kraftigt. Datorer blir aldrig berusade och somnar inte bakom ratten, säger David Miller, som forskar om självkörande bilar vid Stanford University.

 

Var tar då körglädjen vägen? Eller att själv styra dit man vill om man får ett infall. Dagens GPS kör ju vilse och jag får inte annat än svära åt dessa påhitt. Jag har ett bra lokalsinne, men sånt behöver man ju inte i framtiden då datorerna ska tänka åt oss...känns ju "mänskligt" eller NOT!

 

 

I Framtiden lever väldesignade eko-liv och äter ubersunt, tjänster i stil med Linas matkasse levererar numer personifierade mål till varje familjemedlem. Exakt rätt näringssammansättning för olika individer är nya grejen.

– Vi kommer äta mycket sundare, men frågan är vad som kommer att hända med de gemensamma måltiderna?, säger Hannah Mensing, som studerar framtidens matvanor på Stanford University.

I framtiden överlever man troligen inte om man har allergier, överkänslighet, funktionshinder mm, för då passar man ju inte in i data mallen? Beställa mat från Linas? I Inlandet, jo,jo.

Men i och med att man då alltid redan från bebis åren äter "rätt" och aldrig fel får man kanske inga allergier, födoämnes problem eller IBS? Då får man linser i ögonen som kollar vad man ska stoppa i sig. Slut med fredagsmys och lördagsgodis och sånt onyttigt.Låter det sci-fi?

Kanske, men framtidstekniken är redan här. Den behöver bara tweakas och nå massorna innan den för alltid kommer göra vardagslivet lättare och världsproblemen färre, tror techälskarna.

 

 

Relationer?

Med ett VR-set på näsan har problemet med långdistans-förhållanden sopats undan. Sex löser sig också med VR för den som inte orkar ägna energi åt att skapa intima relationer med människor.Vad händer med våra känslor, relationer, kärlek?? Ja, det behöver vi ju inte i framtiden...Behöver vi oss själva i framtiden??

 

 

 

Vem styr vem/vad i framtiden? Då du själv tappar kontrollen redan som foster. 

Framtiden i mina öron låter inte som en framtid jag önskar min värsta fiende ens.

 

 
 

 

Be healthy, keep up, and be youMer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre (så länge vi är mänskliga)


Utveckling

Allt eftersom Nemi växer lär hon sig om världen på två sätt.

Det ena sättet är att utforska föremål, leka med leksaker och experimentera med kroppens rörelser.
Det andra sättet att lära handlar om det sociala.
Som föräldrar och nära omsorgspersoner är vi den viktigaste källan till att lära Nemi hur människor förhåller sig till varandra. Om Nemi får massor med kärlek är chansen stor att hon själv blir en omsorgsfull vuxen.


Om Mamma, Pappa och jag är vänliga, hjälpsamma och ler mycket, har inverkan på den emotionella utvecklingen hos Nemi. Även om Nemi/bebisen inte direkt är involverad själv. 

 

Nu vid 6 månader ålder ser vi de första tecknen på att Nemi har sin egna och en stark vilja. Nemi reagerar mer spontant och har mer kontroll över sina handlingar. Koncentrationen ökar och hon börjar också att bättre förstå vad som händer runt omkring. Hon vet till exempel vad som händer när det är mat, ombyte eller sovdags.


Nemi kryper och klättrar och rör sig riktigt bra, då hon vill framåt =)

Inom loppet av kommande 6 månader kommer din bebis krypa och dra sig upp ståendes. Det är stor variation på när det sker. Låt barnet utvecklas i sitt eget tempo. Undvik hoppgunga eller gåstol. Det rekommenderas inte då båda delar kan felbelasta barnets rygg. 

Därför måste man komma ihåg att dessa saker endast får användas korta stunder.
Nermi fick gåstol innan Jul, och nu har hon även fått gåvagn. Så viktigt att anpassa efter henne och inte låta henne leka/vara med dessa för mkt.

 

Tittut-leken blir mer och mer populär. Nemi försöker nu under de kommande månaderna jobba för att förstå att saker och människor faktiskt existerar, även om hon inte ser det just i ögonblicket. Vi ser att Nemi nu börjar leta efter en leksak om man gömmer den. 

 

Nemi har varit här från igår till idag och utvecklingen går i rasande fart. Vi promenerade en sväng igår och även idag ca 45-50 min, fint väder idag -7 och snöade lätt med solen skir i bakrunden.

 

Här bjuder jag på några av våra ögonblick.

 

 
 
 
Med tofs i håret
 
(Några dagar sen)
 
 
 
Sitter så fint nu =)
 
 
 
Gladare charmtroll får man leta efter. Gråter sällan, skrattar mycket, har ljusa höga toner för att tala om att hon minsann kan höras =) Pappa blir lite stressad av dessa höga toner...
 
Ser fram emot hennes nya framsteg, hon smakar mat och idag fick hon banan hos mig, bara en mosad bit.

Denna lilla tjej lär linda alla runt fingret och komma undan med ett å annat bus, tror jag. Som sin far =) hehe.
 
Ledig imorgon, vilket är jätteskönt.
 
 
 
 Be healthy, keep up, and be youMer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre
 
 
 

 


JulDagen

Sakta singlar snöflingorna ner från den grå himlen, det snöar tyst och stilla denna vilodag efter gårdagens julafton.
 
Vi hade en mkt trevlig och mysig julafton.
Vi valde att äta redan 13.30 för att lilla Nemi inte skulle hinna bli allt för trött och att inte dagen skulle bli så lång för henne.
Vi hade det ganska så traditionellt. Sill, gravad lax, sylta, paté, julost och julskinka varmrätt; köttbullar, prinskorv, revbenspjäll, champinjonsås, kokt potatis. Själv åt jag kycklingköttbullar, liten bit kycklingbröst, kalkon istället för skinka, mimosa sallad och rödbetssallad fanns även på bordet med bröd och smör.
 
Alla blev mätta och belåtna. Nemi fick välling som jag gav henne och sen la jag henne i spjälsängen, där sov hon 40 min. Då vi andra såg på kalle och drack Te/Kaffe.
 
Kära sonhustru skulle ta med kladdkaka, men hon hade tydligen misslyckats med denna så då bidde det inget fika mer än pepparkakor =) gick bra ändå, tror alla ändå var så mätta.
 
Efter Kalle började vi öppna paket.
 
Av mig & sambo fick hon 55 julklappar, mest kläder; overall, pyjamaser, bodys, byxor, haklappar, koftor, lite olika leksaker. Totalt blev det nog 64 klappar för Nemi, som tomten tyckt varit en glad, positiv, framåt tjej som behövde belönas för sin positiva livssyn.
 
 
 
 
 
 socker trollet, Nemi
 
 
 många klappar blev det =) på första julen
 
Av Morfar fick hon en "micki" gåstol, ett 4 bitars puzzel med djur och en bygga på pinne gubbe.
 
 

 
Av mormor fick hon; 1 tax att dra.
 

Typiskt...dessa bilder, men ni ser puzzlet från morfar å taxen från mormor =)
 
 
Av Farfar Nick fick hon också en gåstol, den bästa på marknaden
 
Så då blir det en hos farmor och en hos mamma å pappa =) bra...
 
Vad alla andra fick separat eller tillsammans lägger de kanske upp själva på sina egna sidor.
 
Jag fick iaf en känslo skål, en bad hair day-mössa, en smörgåsgrill, 500-lapp och en Buddha med värmeljus, samt en klapp av sambon som kommer/sker sen.
 
Min känsloskål är rosa och jättesöt, men tar bild på den sen. hittade en vit att visa så länge.

Röd
 
 
Två av mina klappar hann ej komma, -som jag skulle skänka bort =) med de kommer väl så småningom.
 
Systerdotters klappar finns kvar, blir det en kusten resa så får hon dessa då.
 
Iaf så gick barnen med barnbarn hem runt 18.30-19.00 med en trött liten dotter. Svärfar återkom efter en tur med Sally, så vi umgicks och senare spelade lite yatzy. Jag å sambon vann varsin gång.
 
Idag ska vi leverera klappar till sonen, men måste köra dit dessa då det blev en hel del.
 
Min fina julfrisyr, såg på Tv att den måste vara poppis, då så många hade just uppsatt. Kände mig som Teskedsgumman =)
 
Jag
 
 
Teskedsgumman
 
Min sambo tycker det är jättefult med uppsatt hår, men det är väldigt bekvämt då man är runt små barnhänder, som gärna stoppar ens hår i munnen =D
 
Så då blev det en barnbarns vänlig frisyr i år, så det så!
 
Önskar er en trevlig dag
 
 
 
 
 
 Be healthy, keep up, and be youMer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre
 
 
 

Grattis

På min namnsdag, får man väl säga till sig själv denna dag då Eva står i kalendern?! Så ett Grattis till mina medsystrar som heter Eva =) Sällan ngn som kommer ihåg namnsdagar längre. (Fick ett Grattis av sonhustru som kom ihåg) Så en klapp på axeln till mig å alla er andra Evisar då.
 
 
Julen står nu på tröskeln. Maten är förberedd, klapparna tog minst tre timmar och nästan 7 rullar med paketpapper att slå in och då är några fortfarande oinslagna då nu vi inte blev full pott.
 
Får dåligt samvete för min sambo som jag inte köpt så mkt julklappar till iår, men även lite skuld att jag köpt lite för många till barn och barnbarn =) hmm, men, men. Jul är ju bara en gång om året.
 

Annars är väl planen i år att vi tar lite tidigare Jul, dvs äter före Kalle Anka så inte Nemi blir så trött.
Det gick alla med på, så egentligen har jag ingen tid att sitta här och dela dagen med min blogg =)
 

Tyvärr så kunde inte älskade systerdotter komma som planen var, och vi kommer sakna henne allihopa :´-(
Mediciner och kroppen gör inte alltid som man har tänkt sig, så jag hoppas hon får en trevlig kväll och kanske får permis att åka till sin mormor dit hon är hjärtligt välkommen, OM orken finns. Att fira Jul på sjukhuset är ingen rolig historia. Ibland är det ändå ett måste, för kroppen styr över våra öden emellanåt, även om inte hjärnan vill lyssna.
 
Nu önskar jag er alla en RIKTIGT GOD JUL vartän ni befinner er i vårt avlånga land.
 
Julen till ära har vi ju en helt fantastisk Julmorgon med vitt snötäcke på marken och en rosa horisont.
 
 
God jul till alla våra härliga djur, glöm inte godislådor/skålar, presentpapper/snören å annat framme så de äter de det inte borde och blir sjuka. Bjud dem på ngt extra gott som du väljer istället.
 
 
 
Mango =) Nyfiken på bänken
 
 
 
Min saknade kisse Chanti, nu borta och saknad.
 
 
 
Sockertrollet Nemi, mitt barnbarn
 
 
 
Ett extra varmt God Jul till systerdotter som ännu en gång blev snuvad på Julens frid =(
 
 
 
 
 
 
 
 Be healthy, keep up, and be youMer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre

Jul Diskriminering

Jultids ris;
Naturligtvis visas sport nu hela tiden på Tv, SUCK!! Är det inte skidor så är det Hockey.
Varför? Jamen självklart sitter väl en klurig manlig Tv chef och lägger in all denna sport, för "gummorna" har väl fullt upp med julstök! (och många män vill ju ha en anledning att slippa)
 
Ja, precis. Sport borde förbjudas 2 veckor före JUL, då borde karlarna ta tummen ur röven och inte bara sitta klistrade vid Tv apparten utan HJÄLPA till med julstök, matlagning, handling, barnpassning, julklapps stök mm och underlätta för alla stressade människor (mestadels kvinnor då) så här innan jul.
 

Men nä då, kvinnorna försöker planera (en och annan man också) så inte julen ska bli så in i H...vete stressig som året innan eller åren innan, men tror förhoppningsvis att man ska få lite hjälp med julstöket. Och då blir det den där J..la sporten i rutan!!! Och just vid jul, verkar varenda jäkel vara sportintresserad.
 
Så den jäkla sportchef eller Tv chef som sitter där och beslutar att nu ska här sändas sport borde få en hård spark där det tar bra och verkligen få insyn i ett julstök som heter duga.
 
Och vem f..n kommer på att Hockey och skidor ska spelas/åka just nu? Jag är så förbaskat TRÖTT på sport att jag önskar jag slapp se eländet, någonsin igen.
 

Mehn...
-Har du ingen julkänsla iår, du har ju nästan inga jultomtar framme? -Ska du byta till julgardiner iår? -Har du börjat laga ngn julmat?
-HAR du?
Nä, jag har ingen julkänsla iår, min kisse har dött! Men det är fritt fram för sambon att ta fram tomtar mm, de finns i förrådet, help you self.
 
Nä, jag ids inte byta gardiner, min axel värker och jag kan inte torka fönstret före. Så nä, det får vara som det är.
Idag skulle jag påbörja förberedelser för julmaten. Men då sitter sambo och svärfar framför Tv, barnen sitter framför dator och spel och jag har lillan här från lördag till idag.
Svärfar skulle hjälpa till med sonens sänggavel, men nä...det har varit skidor HELA DAGEN och han kunde ju inte lämna det.
 
Så då skulle sonen å sonhustru komma efter frukost...tog TRE timmar för att de fastnade framför Tv spel och dator så jag fick ringa å skälla... Men då de väl kom gick det ju snabbt, och hade gått ännu snabbare om svärfar hade hållit det han lovat.
Men vi kunde inte göra det klart, för vi glömde hyllan som skulle sättas ovanpå och det fanns inte nog långa skruvar att fästa gaveln med.
 
Svärfar ringde senare, hade kanske lite dåligt samvete (om han har ngt) Men iaf skulle han hjälpa oss imorgon...om det nu inte var sport på Tv.
 
Så hela dagen har gått till att vänta. Det går inte att börja rulla köttbullar då lillan är här, men jag gjorde revbenspjäll iaf. Men det var allt jag hann idag.
 
Imorgon är det då till sonen med svärfar? och sen måste jag nog möblera om gästrummet så kära systerdotter kan bo där. Det fungerar inte med min nuvarande möblering, det är dock inget större jobb.
 
Igår slog jag in klappar och har skickat iväg dessa idag, till Luleå och ett till syster (som äntligen kommit hem från Thailand) som bor i Halmstad.
 
Lillan har börjat ta sig fram snabbare, så igår hon hann ta tag i en blompall och blomman flög i golvet OCH som tur var, missade henne. Puh. För det var en större blomma med tung kruka.
Vi mös på kvällen och tog oss ett bad och hon har sovit riktigt bra. Själv har jag sovit mkt dåligt pga magvärk.
Åt pizza i Arvidsjaur igår, den var nog den äckligaste jag ätit, men då jag var så himla hungrig så åt jag upp den och fick både gaser och magknip efteråt.
 
Jag skulle skicka klappar till systersons tre små, men har bara hittat åt två av dom. Så jag vet inte riktigt hur jag ska finna ngt i tid till Ellinore? Vill inte bara köpa ngt utan tanke, men om jag hinner ska jag springa in på presentaffären för det har jag inte hunnit.
 
 
 
Å Julafton är visst på torsdag... Va, TORSDAG! -E du inte klok?
Hjärnblödning... fy vad kul, äntligen får Nemi sina julklappar, Jippi
Julgranens ska kläs den 23e, iår får barnbarnet vara med... får se om några kulor blir på granen?
 
 
 
 

Ute är mörkt å kallt...
 

try it now.
 
 
 
 
 Be healthy, keep up, and be youMer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre
 

Million...

En ständig huvudvärk hemsöker mig. Vet att jag behöver koppla av, men tiden finns inte.
 
Kylan är här, och den kom hastigt. Men de lovar visst mildare, så jag får väl se tempen imorgon då.
 
I fredags hade jag barnbarnet hos mig, hon är så underbar den lilla. Märks dock att hon har humör redan i sin lilla kropp =)
Vi badade och mös i fredags och hon sov gott fredag till lördag.
Hon sov mkt överhuvudtaget, så på ngt sätt känns det bra att hon sover så bra.
 
Jag fick ju hem mitt album på min älskade Chanti, dvs den fotobok som jag har gjort till minne av min fina kisse.
Sambon sa då den kom, öppna inte, du börjar bara gråta. Självklart öppnade och bläddrade jag i boken med tårarna rinnande igen. Men jag älskade min katt så mycket, saknar henne så.
 

Även förstoringarna från höstfotograferingen har kommit, de blev jättefina =)
Men på Nemis bild var det några små repor, så jag ska undersöka om vi kan få ner priset eller om de skickar en ny?
 
Tiden lackas mot Jul, men iår är det en tung jul. Visst försöker jag pynta lite och innan jul är väl det som bör finnas på plats, framme hoppas jag.
 
Kanske kommer systerdotter även i år om allt runt ikring hälsan och mediciner fungerar.
Det känns bra =D
 
Mycket funderingar virvlar runt i huvudet efter min läggning av tarot korten. Men jag känner mig både gammal, trött och rädslorna finns där tungt i ryggsäcken för att kunna ta tag i frågan jag ställde. Jag ska vinna pengar, säger universum. Så det underlättar ju om man ska förändra ngt.
Miljoner är det visst tal om =) Blir väldans bra när de ramlar ner i mitt knä.
 
Genast börjar tankarna om att göra en drömkarta på mina önskningar.
 
 
 
Här finns modellen med två små lägenheter passar för generationsboende. Kan bli en kompakt villa enfamiljsversion. Husstilen anknyter väl till den nordiska byggnadsstilen.
 
eller radhus så båda familjerna har s.k bottenvåning, men ändå eget och de sitter ihop.
 
Ja, miljonerna ska användas väl Universum, jag lovar.
 
Har inte ännu fått svar på min operation av axeln som ska göras, måste visst ansöka om förlängning av sjukskrivningen också. hmmm.
 
 
 
 
  Be healthy, keep up, and be youMer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre

Tarot smocka...pang!

Diamanten som jag la idag med min tarot kortlek gav mig svar på min fråga, en smocka rent ut sagt.
kruxet är ju just rädslan, som sitter där som en smäck.

Tillit –kort ett =min fråga… (kortet svarade)

Slösa inte bort ditt liv på det som kommer att tas ifrån dig. Lita på livet. Bara om du har tillit kan du släppa din kunskap, bara då kan du lägga ditt sinne åt sidan.

Det som tas ifrån dig, är inte värt att bevara

Och det som inte kan tas ifrån dig, det finns ingen möjlighet. Du kan inte förlora din verkliga skatt.

NU är det dags att hoppa utan skyddsnät. Det är denna kvalitet av fullständig tillit, utan reservatione eller hemliga skyddsnät som vattenknekten kräver av oss.

Bara hoppa, ingen tid för packning eller planering, bara släpp taget utan att veta vad som kommer att ske härnäst. Det är själva hoppet som är det viktiga och spänningen när vi faller genom luften…kom igen!

 

Påverkan inifrån, som jag är omedveten om- kort två
Förståelse

Du är ute ur fängelset, ute ur buren. Sprid dina vingar och himlen är din. .. sluta klamra dig fast vid buren.

Likt en fågel i bur blickar ut. Där finns ingen dörr eller galler, enbart en synvilla och nu lockas du ut för att sprida dina vingar, redo att flyga iväg för första gången.

Förståelsen gryr- att buren alltid varit öppen och att himlen alltid funnits där för oss att utforska- det kan kännas skakigt i början, men det är ok.

Låt inte det överskugga möjligheterna som erbjuds. Sprid ut vingarna och flyg.

 

Påverkan utifrån, som du är medveten om. –Kort tre
1 Existensen

Du är inte här av en tillfällighet! Existensen behöver dig. Det ger dig stor glädje och tillfredsställelse att du är besläktad med existensen och att du vet att den sörjer för dig då du är ren och klar. Då regnar kärlek över dig från alla håll.

Likt en naken gestalt sitter du på fullkomlighetens lotusblad, skådande utöver natthimlens skönhet.
Vi människor har en tendens att glömma skönheten när vi slaviskt följer våra privata scheman och tror vi behöver kämpa för att få det vi behöver.

Nu är det dags att se efter om du tillåter dig själv att ta emot den sällsynta gåvan att känna dig hemma vart än du befinner dig. Känns det som att alla är ute efter dig, ta då en paus. Gå ut och titta på stjärnorna.

Det som behövs för en LÖSNING – kort fyra
Undertryckande

Alaya vigyan kallas det på sanskrit.
Huset med källaren där du kastar ner det du vill göra, men inte kan av olika anledningar. Men det samlas på en hög därnere och har en indirekt påverkan på dina handlingar, på ditt liv.

Det är möjligt att dessa undertryckta önskningar når ett klimax, och det slår över i galenskap. Du tappar kontrollen. Galenskap är accepterat, men meditation är det inte – och meditation är det enda sättet att göra dig helt frisk.

Sök ett helande utlopp för din potentiella explosion. Du måste frigöra spänningar och all stress som byggts upp inom dig, vänta inte på katastrofen.

 

Lösningen, förståelsen. –Kort fem
Tidigare liv

 

Alla kan gå tillbaka till sitt före detta liv eller till sina många tidigare liv. Men för att göra detta måste du gå djupare in i din meditation, av två skäl: Om du inte går djupare, kan du inte finna dörren till ett annat liv.

För det andra måste du vara i djupare meditation därför att om du finner dörren kommer en flod av händelser upp i ditt sinne. Det är nog att leva ett liv ändå (här och nu)

 

Det som är viktigt är att se de karmiska mönstren i vårt liv och dess rötter i en ändlös upprepad cykel som fångar oss i omedvetna beteenden.

En titt i existensens evighet är en gåva och att förstå karmats funktion i våra liv är inte något som kan ske med vår vilja.

Detta är en väckarklocka: händelserna i ditt liv försöker visa dig ett mönster lika gammalt som din egen själs resa.

 

 

 
 
Universum kan nog inte vara tydligare än dessa svar.
Överraskad, nä.
 
 
Universum ser mig!
 
 
Imorgon är det Luciafirande på jobbet, mkt med det mesta antagligen =)
Barnen har varit duktiga på att träna och sjunga, idag på sista repetitionen var dom jätteduktiga.
Bara hålla tummarna att det fungerar imorgon också.
 
 
 
Bakade en saffrans rulltårta med chokladgrädde imorse, den blev mkt lyckad trots att jag fick använda mandelmjöl =D och grädde istället för mjukost.
men det fungerade.
 
 
 

 

 
 
 

 Be healthy, keep up, and be you. Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre och i dina meditationer


Fredagsmys

Veckan slut vilket känns bra. Haft en huvudvärk i flera dagar som pyr i bakhuvudet =( Sorg, mest troligt och en viss stress... som jag skrivit om.
 
Men idag cyklade jag hem och vi gjorde Tacos till middag jag å sambon.
 
Sen soffhäng å hoppas på vinst för Martin... å JA, Han vann!! Det känns skönt.
 
Lånat bilden från aftonbladet.
 
 
Jag tror att människor gillade Martin pga hans jordnära framträdande under hela resan. Naturlig, inte så mkt styling (även om en klippning inte skadat) Men så där skön i sin storhet.
En riktigt härlig sångröst med bredd och djup.
 
 
Men ni som känner mig, vet att jag inte sviker den Idol jag haft längst.
Ja precis, Jay Smith Idol 2010
 
Sångaren Jay Smith slog igenom 2010 när han vann TV4:s talangjakt "Idol".  Nu är han iaf aktuell med den nya singel God Damn You. Men hans liv har inte varit en dans på rosor utan kantats av drogproblem. Och resan tillbaka har varit tuff.
 
 
Är glad att Peter Jihde tycker som jag, bästa pipan (röst) i hela Idol, någonsin.
Han spelar låten som han spelade i Idol 2014 sedan. synd att han inte var med i år igen. :-(
 
 
I helgen ska jag försöka ta mig i kragen å plocka fram lite mer julpynt.
Saknar dock min vita ullboll väldigt mkt =´(
lite trögt går väl livet vidare...trots allt  
 
 
 
 Be healthy, keep up, and be youMer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre

Då går en dag till....

Just nu känns livet tungt, jag har svårt att förstå att min älsklingskisse inte finns mer.
 
Visst går väl livet vidare, det är ju så. Vi är tvungna att leva vidare trots de sorger som drabbar oss. Men det är underligt hur tomt allt kan bli, här hemma då min kisse inte möter mig då jag kommer hem. Jag kan inte låta bli att titta mot fönstret, för att se henne, men där är det svart å tomt.
 
Sen är det andra tunga saker i vardagen som kan göra mig både j:igt arg och tycker nog det hela gått väl långt. Men att bli arg och stressad hjälper inte och det är svårt att påverka vissa delar i livet. Och det i sig är stressande och gör mig också arg ovanpå min sorg i mitt inre.
 
Just nu skulle jag vilja att saker och ting ändrades. Förändring till ngt annat och bättre hade jag så väl behövt. Visst kanske det är lång kö till just den önskan hos Universum... förändring. Men jag står väl här i den kö n och väntar... Jag borde ta tag i saker och ting, men då fattas det energi och ork, för det är som en orkan...vet inte i vilken ände jag ska påbörja förändringarna?
 
Idag fick jag iaf en baby boost av barnbarnet. Det jag känner då jag är med henne är ett lugn, och det behöver jag. Idag la vi oss på vår dubbelsäng, Nemi vände sig på mage och hon jollrar och tittar, ler och är värdens underbaraste lilla barnbarn. Nu står hon på alla fyra och gungar, tränar sig inför kommande dagar då hon så småningom börjar att krypa. Allt händer så snabbt, men är glad att få vara med henne i nuet.
 
Jag vet att jag själv som småbarnsförälder kunde känna lite stress... man såg imorgon framför sig, trött då man sov dåligt och önskan att sitt älskade knyte skulle växa och förstå livets gång...haha... knasigt. Men idag som farmor, att bara få rå om detta lilla barnbarn är verkligen plåster på en plågad själ.Jag älskar henne otroligt mkt, men det är kanske normalt :-)
 
Jag önskar bara att vi kunnat hitta oss ett stort hus med utrymme för oss allihopa, ett s.k generationsboende. Då hade vi kunnat starta ett kattpensionat och samtidigt få rå om varandra. Visst bor vi nära, men att hjälpas åt varje dag och drömma nya gemensamma drömmar och få en naturlig vardag i varandras sällskap, det önskar jag.
Visst behöver man egen tid och eget krypin, det är självklart. Men vilken underbar känsla att få ha allt på ett å samma ställe. Nemi kan komma å äta frukost med farmor, eller man lagar mat tillsammans, sköter en gård och lever ett närmare varandra liv-gemensamt med många älskade husdjur.
 
Är min dröm en omöjlig dröm-kanske? Men jag tycker om att leva nära mina kära, ok om jag är som jag är... men det är min dröm. Kanske en dag att vi är på samma sida och drömmer tillsammans?
Sonen pratar om eget, men vet väl inte riktigt vilken inriktning. Jag har ju mitt, bara jag blir fri min värk och sonhustru har säkert egna drömmar som jag hoppas vi kan väva in? sambon är kanske inte så het på min dröm... men man vet ju aldrig vad framtidens ljus kan lysa upp våra liv med?
 
 
 
 
 Saknar min ljusa del av livet- Chanti
 
 
 Be healthy, keep up, and be youMer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre

RSS 2.0