Utveckling

Allt eftersom Nemi växer lär hon sig om världen på två sätt.

Det ena sättet är att utforska föremål, leka med leksaker och experimentera med kroppens rörelser.
Det andra sättet att lära handlar om det sociala.
Som föräldrar och nära omsorgspersoner är vi den viktigaste källan till att lära Nemi hur människor förhåller sig till varandra. Om Nemi får massor med kärlek är chansen stor att hon själv blir en omsorgsfull vuxen.


Om Mamma, Pappa och jag är vänliga, hjälpsamma och ler mycket, har inverkan på den emotionella utvecklingen hos Nemi. Även om Nemi/bebisen inte direkt är involverad själv. 

 

Nu vid 6 månader ålder ser vi de första tecknen på att Nemi har sin egna och en stark vilja. Nemi reagerar mer spontant och har mer kontroll över sina handlingar. Koncentrationen ökar och hon börjar också att bättre förstå vad som händer runt omkring. Hon vet till exempel vad som händer när det är mat, ombyte eller sovdags.


Nemi kryper och klättrar och rör sig riktigt bra, då hon vill framåt =)

Inom loppet av kommande 6 månader kommer din bebis krypa och dra sig upp ståendes. Det är stor variation på när det sker. Låt barnet utvecklas i sitt eget tempo. Undvik hoppgunga eller gåstol. Det rekommenderas inte då båda delar kan felbelasta barnets rygg. 

Därför måste man komma ihåg att dessa saker endast får användas korta stunder.
Nermi fick gåstol innan Jul, och nu har hon även fått gåvagn. Så viktigt att anpassa efter henne och inte låta henne leka/vara med dessa för mkt.

 

Tittut-leken blir mer och mer populär. Nemi försöker nu under de kommande månaderna jobba för att förstå att saker och människor faktiskt existerar, även om hon inte ser det just i ögonblicket. Vi ser att Nemi nu börjar leta efter en leksak om man gömmer den. 

 

Nemi har varit här från igår till idag och utvecklingen går i rasande fart. Vi promenerade en sväng igår och även idag ca 45-50 min, fint väder idag -7 och snöade lätt med solen skir i bakrunden.

 

Här bjuder jag på några av våra ögonblick.

 

 
 
 
Med tofs i håret
 
(Några dagar sen)
 
 
 
Sitter så fint nu =)
 
 
 
Gladare charmtroll får man leta efter. Gråter sällan, skrattar mycket, har ljusa höga toner för att tala om att hon minsann kan höras =) Pappa blir lite stressad av dessa höga toner...
 
Ser fram emot hennes nya framsteg, hon smakar mat och idag fick hon banan hos mig, bara en mosad bit.

Denna lilla tjej lär linda alla runt fingret och komma undan med ett å annat bus, tror jag. Som sin far =) hehe.
 
Ledig imorgon, vilket är jätteskönt.
 
 
 
 Be healthy, keep up, and be youMer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre
 
 
 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0