Dröm fest i byn- missade du den?

Jag var på fest, dansade zumba och det fanns en hel uppsjö med prova på pass i olika dansstilar för ung som gammal, samt Halloween baktävlingen som var som en stor färgklick på "medan" (medborgarhuset) här i Arjeplog. missade du den? Ja, jag vet... den var nämligen i min dröm.
 
Motion är ju bra och skulle gagna hela kommunen:

Viktigt för ditt hjärta är att konditionsträna regelbundet.

Regelbunden konditionsträning

 

Följande symptom minska dramatiskt hos tränande.

 • Hjärt- och kärlsjukdomar
 • Diabetes
 • Cancer
 • Neurologiska sjukdomar
 • Smärttillstånd
 • Astma
 • Osteoporos
 • Artros
 • Övervikt
 • Dåligt imunförsvar
 • Depressionen
 • Demenssjukdomar
 • Stress
 
 
 
Och så lite för sammanhållningen, en TÄVLING för de bakglada... ung som gammal, vem vinner??
 
Pumpakakor med julförsmak
 
 • 100 g rumsvarmt smör,
 • 2 1/2 dl strösocker,
 • 1 påse saffran,
 • 1 dl riven sötmandel,
 • 3 ägg,
 • cirka 600 g riven pumpa,
 • rivet skal av 1/2 apelsin,
 • 3 dl vetemjöl,
 • 2 tsk bakpulver,
 • 1 tsk kanel

Kräm

 • 400 g philadelphiaost,
 • 2 dl florsocker (eller mer),
 • 1 tsk vaniljsocker,
 • saften av 1/2 lime

 

Mixa samman alla ingredienser till kakan i en matberedare. Häll upp i portionsformar. Grädda i 175 grader C i cirka 15 minuter. Låt kallna. Mixa samman krämingredienserna och spritsa på.

 
 
I Arjeplog pratas det ofta om att hitta nya idéer att få hit människor... men inte så mkt aktivitet då de väl är här. Jag flyttade till Arjeplog 2009 och jag tycker att det är ett väldigt litet utbud som knyter samman lilla Arjeplog. Kan ju vara för att de flesta känner/känner till varandra sen många generationer tillbaka. Men vi, som flyttat hit och hoppas hitta ett nytt liv med nya vänner, var träffar man dessa?
 
 
Jag går på zumba eller har gått, hoppas väl kunna börja om till våren med en fungerande axel. Men där samlas man oftast i små grupper, med de man känner och bjuder väl inte in till några nya samtal direkt.
 
 
Jag skulle önska att man i Arjeplog gjorde lite mer för de nyinflyttade som nu lockats hit.
Själv håller jag ju på med min yoga och massage, men det är lite samma där... man går knappt till ngn man inte känner. Nu har jag en liten grupp människor som ibland kommer på massage och yogan har jag inte haft grupper i under året då min egen kropp krånglat.
 
 
Tränar dock för fullt på egen hand för att stärka kroppen och nå ett bättre mående.
Nu dags att åka till jobbet, har en sen arbetstid idag. 11-18 då vi planerar på e.m. Men en skön start på veckan.
 
 
 
 Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3

Nytt i garderoben

Idag är det så söndag, åter till arbetsveckan imorgon. Då har vi planering på e.m
 
Hösten är här och luften är klar, men vädret är lite si och så, ena stunden regn och i nästa lite sol som kikar fram. Om det finns möjlighet ska jag putsa mina små fönster i yogarummet. Dom blev inte tagna av sambon då vi hade fönsterputssvängen.
 
Jag vaknade 07.15 idag, men låg nog till 07.45 och lyssnade på min sambos våldsamma snarkningar. Han är lite täppt i näsan, så det har verkligen mullrat hela natten från hans sida. Men 07.45 kom min kisse Chanti och meddelade att hon nog var lite hungrig, om nu ändå matte bara ska ligga där och stirra i taket, kunde hon ju asa sig upp och ge sina kissar mat.
 
Så, då blev det så. tog kläderna och traskade först på toa, snabbtvätt för att vakna och drog på mig linne och träningsbrallorna. Gav kissarna sin mat, kokade hett vatten och satt mig en stund vid köksbordet. Dags att planera veckans mat. 5:2 idag söndag, dels tycker jag det är jättebra att ha en 5:2 dag då jag är ledig, samt kunna planera utifrån min nya bok om just 5:2 recept. Skönt att slippa och räkna varje del, bara ta ett recept som är färdigräknat =)
 
Idag blir det fasta fram till 12.00 då jag kommer att göra en smoothie på 94 kcal.
Sen blir det middag vid 18.00 och då blir det stekt Lax med grönsallad, allt utifrån min nya bok.
 
kl. 09.00 blev det yoga. Igår och idag gjorde jag handstående (stå på händerna) plankan gick bra och benlyften. Har börjat göra bensax också under 1 min. Idag blev det 1 timmes träning och 11 min meditation.
 
 

Kanske inte just denna hatt =D
 
Satt också här och har gjort en beställning på en klänning. Jag bara älskade den på bilden. Men den var dyr... nu blir det nog ingen hatt på marknaden =/
 

Klänningen heter t.om Eva
 
Så det var nog meningen att jag äntligen skulle hitta mig en klänning jag gillar. Blev nämligen ett par boots också.
 
 
Dock svarta, inte bruna. Förhoppningsvis hinner nu mina nya inköp komma innan jag ska åka ner till västkusten.
 
 
Bjuder på lite höstbilder från min trädgård.
 
Mina pelargonier som fortsätter vara fina.
 
 
 
 
Höstfärger
 
 
Det snöade en dag i förra veckan, gräsmattan blev ljusare =)
Tack och lov stannade den inte... håller tummarna att det inte kommer förrän slutet av oktober.
 
 
 
 
 
 

Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3

 

Sax som fångstredskap?

Otroligt korkat! Den avskyvärda saxen blev förbjuden, LÅT den så förbli. Inget djur ska behöva fastna i denna fasansfulla sax. Har Naturvårdsverket tappat allt förstånd och vett? Detta är 2013!! Vi ska inte ha saxar för jakt. Rent och skärt djurplågeri, ska vi verkligen acceptera detta? Helt Otroligt, skärpning.
 

Jakt med sax är förbjudet i Sverige.

Mårdhundsprojektet har fått dispens och Naturvårdsverket ska utvärdera dispensen.

Saxen göms i marken och när djuret trampar i fällan slår den ihop om benet.

Saxen som nu används i jakten på mårdhund i Tornedalen kallas "Soft catch traps" eller "gummisax" och är försedd med gummi runt stålfällan.

Vid saxen lämnas lockmedel för att mårdhunden ska finna platsen intressant.

Alla saxar som placeras ut i Tornedalen ska förses med kamera och djuren ska tas loss inom en timme.

 

Naturvårdsverkets Lars Plahn säger att varken burar eller saxar är godkända i Sverige, ändå ger dom dispans åt detta projekt? Så hemskt. Ska vi tillåta djurplågeri nu? Nu har man tappat alla proportioner...

KÄLLA: Naturvårdsverket och Mårdhundsprojektet

 

Jägaren Michael Fredriksson riktar skarp kritik mot jakt med sax.

– Jag är orolig. Jag tror också att det är omöjligt att det alltid kommer att vara någon på plats vid saxen inom en timme.

Per-Arne Åhlén säger saxarna inte ska användas under jakttider 1 augusti till sista mars.

– Många sällskapshundar är lösa i skogen året om, det här är inte en bra jaktmetod, det finns anledning till att den förbjöds, det här är att gå tillbaka till stenåldern, säger Michael Fredriksson.

 

Källa: NSD

 

 

 
Ska vi stillasittandes och tiga se på hur våra djur; räv, varg mård och tamhundar fastnar i dessa hemska fällor?
Jag blir så UPPRÖRD! De tuggar helt enkelt av sin tass, för att komma loss, såna skador går inte att reparera.
 
 
 
så OTROLIGT. Trodde Naturvårdsverket hade någon typ av förstånd, men detta beslut både chockar och förfasas jag över.
 
Sen debatteras det om mellanmjölk på skolorna... då såna här hemskheter får ske.
 
Jag skakar på huvudet av uppgiven förfäran till vårt samhälle.
 
 
 
Over and out! Grrrrrrrrrr

 


En Pretty women?

Idag har jag jobbat. Började dagen som jag "normalt" gör. Vaknade först vid 04.00, (kanske inte normalt, dock) men tänkte att jag kan ju inte vara som min Mor, stiga upp 04.00 på natten...hm, så somnade om men kände mig mkt tröttare då jag vaknade av väckaren 06.05. Men jag sträckte på mig, vaknade, slängde benen över sängkanten...tänkte - skönt med fredag...=) Tassade barfota till köket efter att jag först drog på mig linne och träningsbrallorna. värmde mig 1 kopp hett vatten med lime.
 
Pussade sambon hej då, gav kissarna mat och tog min mugg och gick till yoga/massagerummet och satte mig ner, tonade in och körde så mitt pass. Var klar 06.50 gick tillbaka till köket, vidare till duschen och tog en snabb dusch före dagens arbete.
 
Åt frukost innan jag åkte. Provar nu att äta Pauluns hälsogröt, en Supergröt med tranbär, hasselnötter, mandel och extra protein. En välbalanserad blandning av havre, råg och dinkel. Med extra protein och, såklart, inget tillsatt socker.
med mjölk till och en kopp te. (grönt-ingefära/citron)
 
Iväg på jobbet, slapp skrapa bilrutorna idag-skönt.
 
En bra dag på jobbet, inte så många barn. Jag gick ut en stund med några barn och vi utforskade området omkring förskolan =)
 
Körde hemåt efter dagen slut, sprang in å handlade och sen hem. Vi åt tidig middag, var hungrig och sambon var redan hemma, hade också slutat tidigt idag. Så jag gjorde flygande Jakob en light version med kalkonbacon.
 
Sen gjorde jag en lite Julia Roberts moment (likt pretty women) Tog mig ett bubbelbad, ljuvligt. Skönt att ha ett eget "spa" hemma. Varmt skönt vatten i vårt bubbelbadkar, bra musik och peeling för kroppen. Ja, det var gudomligt ljuvligt för kropp och själ.
 
 
 
 
Efteråt gjorde jag en fruktsallad och vi såg fortsättningen på serien Hell on weehls. Älskar den serien =)
en helveteshåla på jorden i efterdyningarna av det amerikanska inbördeskriget. Hit kommer en sydstatare i jakt på "them damn yankees" som våldtog och mördade hans hustru under kriget. Cullen Bohannan (Anson Mount) är riktigt butter, han är i början en skitig suput fylld av hat, vilket visserligen stämmer in på de flesta i det lilla samhället, men under seriens gång är han den enda ärliga och har en moral om rätt och fel i den helvetiska järnvägshålan. A. Mount växer hela tiden och han är otroligt behaglig att vila sina ögon på =)
 
 
Han finner kärleken, men hon blir mördad under en indianattack. Inte av indianerna utan av en ryslig svensk som finns på platsen. Han dödar henne för att hämnas på Cullen Bohannan (Anson Mount)
 
 
Här är Cullen Bohannan (Anson Mount) med sin kompis mulatten och hiphoparen Common som fd. slaven Elam Ferguson
 
Serien känns stabil. Välgjord intrig, trovärdiga karaktärer, fantastiska miljöer (i all sin enkelhet, det är mest sand och smuts), en bra grund att bygga en tv-serie på. Utan att ni skall behöva läsa mellan raderna så går jag rakt på sak - jag är helt såld på "Hell on Wheels
 
 
 

Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3


Aceton -å känslor

Vi pratade just på jobbet ang detta med dålig andedräkt och hittade detta svar:
 
 
5:2 och undrar vad man kan göra åt det?  Så här är det: När kroppen har förbrukat sitt glukos- och glykogenförråd börjar den tillverka energi ur fettdepåerna. Det är här vi får en viktminskning! En effekt i fettförbränningen är att det bildas ketonkroppar, som ger en acetonliknande andedräkt som inte är helt angenäm.

Det är alltså inte halvfastan i sig som ger den dåliga andedräkten, utan viktminskningen. om man kompensations äter för att inte gå ner i vikt får man alltså ingen dålig andedräkt – åtminstone inte som en följd av 5:2. Det kan man ju naturligtvis få ändå, men då beror det troligen på att du ätit något annat livsmedel som kan ge en annorlunda andedräkt, eller att du – har missat tandhygienen…

Vad kan man då göra för att undvika acetondoften? Oftast brukar det ge med sig när kroppen vant sig vid att använda fettdepåerna som bränsle, men om man besväras kan man ta till vanliga knep som att tugga persilja, citronmeliss, färska små ingefärabitar eller sockerfritt tuggummi. Överdriv dock inte tuggummituggandet eftersom sötningsmedlet och tuggandet kan ge en väldigt bubblig mage som sidoeffekt.

 

"Ett hälsosamt liv kostar inget!".
Jag har funderat lite på det. Hur man väljer att leva börjar till stor del med sin egen inställning.
Man kan välja att leva hälsosamt eller man kan välja att inte göra det. Men valet är ändå ditt.


Och vad som är hälsosamt är nog mycket upp till var och en. Det som jag tycker är hälsosamt tycker
andra inte är det, och tvärtom. Jag gillar 5:2 pga jag inte kan fasta, då får jag lätt migrän. Därför passar denna livsstil mig mkt bra.

 

 

Övrigt idag ska jag skriva om en känsla, dvs jag kommer inte att redovisa, berätta om vad som skett eller inte utan enbart mina känslor.

Jag blev väldigt glad till att börja med då jag fick en förfrågan. idag fick jag känslan av att förfrågan inte hade ngt djup. Jag blev ytterst ledsen och besviken. Jag försöker som de flesta andra att alltid göra mitt bästa och gläds åt det som blir bra, och försöker förbättra om jag inte lyckats. Men då man får mattan man står på bortdragen utan förvarning, å tror att "man" står stadigt men icke. vips faller man omkull och det gör ont, både fysiskt och i själen. Varför dras då mattan bort, jo...pga jag är sjukskriven...vilket inte har förändrats sen själva förfrågan blev aktuell.

 

Jag kan känna mig överkörd och inser att även om man speglar/kommunicerar på ett bra sätt ena stunden, så kan det man speglat helt plötsligt ha förändras pga yttre faktorer eller inblandningar. Det som kändes bra blir urvattnat och meningslöst. känner att min positiva attityd blir naggad i kanten och det som var finns inte längre kvar. Bara att inse att ögonen mina varit blåögda...igen.

 

Det som är jobbigt är känslan av att hänga på en skör tråd pga min axel. Kanske att jag även blir utan jobb, ska ju till doktorn imorgon och det är ju ingen större förändring. Har ju bara en Vic tjänst fram till jul.

 

 

Förstår mig inte på illviljan

vill aldrig vara sån

kommer förhoppningsvis att

värja mig mot sånt

Har fått höra

mer än jag nu önskar

redan

 

Går vidare i livet trots mina blå ögon

vill slå dövörat för skvaller och förtal

Önskar det fanns vägar

att mötas i ödmjukhet för varandras

olikheter

 

 

 

Hmmmmmmmmmmmm... vem ska man tro på, tro på, tro på när det e så här?

 

 

Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3

 


Är du Ute eller inne?

Då var det dags att piffa upp sig och kolla igenom garderoberna, om jag överhuvudtaget kommer att finna ngt?
Vad är ute och vad är inne... I Arjeplog finns det nästan en total likgiltighet vad man sätter på sig... Så snart vet jag inte vad man vågar ta på sig när man ska utanför gränserna =) Resan mot H-stad hägrar ju, så man måste väl fundera vad man bär där...
 
Ngt annat som är UTE är just nu vädret. Det SNÖAR i Arjeplog just nu utanför mitt fönster. Hur kul är det?
Så är det varje år, man hoppas in i det längsta på en lååång höst efter den ganska långa sommarvärmen, men nä. Då helt plötsligt, utan förvarning så börjar det att snöa. Men...dubbel suck!
 
Kallt har vi inomhus också, bara 19 grader. Jag fryser om fötterna, fick ta på mig ullsockarna...hmm... Min sambo menar att jag är bara frusen, påstår jag har dålig cirkulation...det har jag inte, men men...inget att göra då.
 
 
Helgen har varit riktigt fin, lördag sken solen och vi städade bort sommarblommorn, men kunde inte riktigt knipsa av blomknopparna på mina pelargonier, så jag lät dom vara.
Igår kväll säger sambon, -ska du spara pelargonierna, är det nog dags du tar in dom. kan bli frost vilken natt som helst. Jag tog in dom, och idag snöar det... Ootroligt, eller hur.
 
 
Övrigt så ska jag på läkarbesök under torsdag. Jobbar på, som vanligt. Ett av de mindre barnen har blivit verkligt förtjust i mig, så jag försöker att inte uppmuntra detta så mkt. Men små barn har rätt att få känna lite trygghet, och i början är det inte lätt att vara hos alla fröknarna. Men hen är jätteduktig då hen inte ser just mig =) Då går det bra.
 
Sen älskar jag ju mitt jobb och försöker hinna med att se alla mina små stjärnor på avdelningen. Nu tar de nystartade barnen lite xtra tid, innan vi kommit igång med alla rutiner och den pedagogiska delen. Jag föreslog i måndags att vi behövde träna utifrån vår utbildning i fjol. Lika och olika. Så idag passade jag på att hitta det som var lika. Vi har en kropp, fötter, 10 tår osv... barnen gillade detta.
 
 
Träning och kost:
 
 Jag tränar 45 min dagligen och nu både känns och syns det. En kollega sa då vi var ute igår med barnen -oj, vad smala dina ben blivit. Och på mig syns det ju minst där jag helst av allt vill att det ska synas, ansikte och mage =) Men, men... det går åt rätt håll, har inte så mkt rumpa kvar, den försvinner nästan på en gång då jag minskar i vikt, oavsett om jag tränar =/
 
Jag tränar ett yogapass och lägger till: PlankanGör så här. Sträck kroppen rak som en planka, samtidigt som du håller upp dig med under­armarna och tårna. Ha en neutral rygg och armbågarna rakt under axlarna. Håll posi­tionen i en minut eller så länge du kan utföra den perfekt utan att börja svanka.

Här ska det ta: Bål, stabilitet och hållning. Nu orkar jag 1,20 min, och är överlycklig =D hihi

Inget corepass utan plankan.

Det kanske låter lätt, men tro mig, när magen skakar likt 7,0 på Richterskalan

 
En annan övning jag gör dagligen är dubbla benlyft. 26 lyft dagligen, ibland mer och ibland ngt mindre, beroende på kroppsformen. Tar dock alltid ut mig och svetten lackar.
 
 
Bra magövningar som bränner fettet på magen...
 
 
 
Äter efter 5:2 och det blir mer och mer som en livsstil. Dvs; går strålande att ha två fastedagar med 500 kcal/dag dessa två dagar och äta ca 1500 de övriga dagarna.
 
Mitt blodtryck är ju lite högt, så få se vad doktorn säger.
 
 
Köpte en liten tavla då jag var i Piteå i torsdags:
texten på tavlan löd så här.
 
Allt du behöver är kärlek
... och en Katt! =)
 
Tyckte om den.
 
 
 
Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3
 
 

Filmfredag med Mud ...

Fredag var ingen rolig dag, hade ont och axeln värkte och värkte.
Försökte sysselsätta mig med olika saker, men det gick inte. Hjärnan berättade ständigt att -Hörru, det värker, gör ngt annat...
 
Så dagen gick långsamt och jag längtade efter att gå till sängs mest hela dagen.
 
 
Lagade middag iaf.
 
Stekt kycklingfilé, stekt potatis, gorgonzolasås och en grönsallad var smaskens.
Blev lite pistagenötter till Tv filmen. Vi såg;
 

"Mud" är något så ovanligt som en film som spänner över två helt skilda genrer, och som lyckas göra det rätt framgångsrikt. För även om berättelsen kan beskrivas som en barn thriller är det barndomens äventyr och upptäckten av kärlek, som sätter de djupaste spåren.

Titelkaraktären Mud, fulländat spelad av Matthew McConaughey, har tagit sin tillflykt till en ö någonstans i

Arkansas-delen av Mississippifloden. Anledningen - han har haft ihjäl en man som var våldsam mot kvinnan han älskar, Juniper. Väl där blir Mud upptäckt av två 14-åriga pojkar, Ellis och Neckbone, som lever sitt liv intill floden och ständigt gör eskapader i den omkringliggande vildmarken.

 

I biroller ser vi Jeff Nichols vän och huvudrollsinnehavaren i hans två tidigare filmer, Michael Shannon som Neckbones udda men kärleksfulla morbror (han är inte med så mkt). Fantastiska Sam Shepard spelar Ellis granne och Muds vän, den gamla enstöringen Tom. Och som Juniper ser vi Reese Witherspoon i hennes mest seriösa roll sedan June Carter i "Walk the Line". Vet inte om jag tyckte att hon gjorde ngt större intryck i denna film.

 

 
Jacob Lofland, Matthew McConaughey, Tye Sheridan i Filmen Mud.
 
 
Den var en ganska bra film faktiskt.
Visar även hur egoistisk man som vuxen kan vara, dra in dessa två tonårspojkar i hans ganska våldsamma liv och jakt på sin kärlek som manipulerar honom på sitt sätt.
 
 
Efter filmen gick jag och la mig, klockan hade hunnit bli runt 22.00
Låg i sovrummet och såg på filmen;

AMERIKANSKT DRAMA FRÅN 1995. Amerikanen Jesse möter den franska studenten Céline på tåget till Wien. Jesse ska nästa morgon ta planet hem till USA och övertalar Céline att stanna i Wien tills dess. Ett starkt band knyts mellan de båda, men de vet att deras förhållande är omöjligt.

I rollerna: Ethan Hawke, Julie Delpy

Men den slutade otroligt trist. Dom bestämde att återförenas om 6 månader... men det fick man inte se om de gjorde. Typiskt idiotiskt slut.
Men, jag kollade vidare idag söndag och upptäckte att man gjort fler filmer med dessa två i samma tema. Får väl se dom också.
 
Vi möter dem igen i "Bara en dag" 2004. Nu har det gått ytterligare nio år, de är gifta och har barn och vi möter dem i "Before midnight".

Under dessa snart 20 år har vi sett hur Celine (Julie Delpy) och Jesse (Ethan Hawke) mötts och skilts åt, hur de åter träffats och blivit förälskade.

 

Somnade faktiskt efter den filmen och har sovit sådär. Bra för att jämnföras med andra nätter, inte behövt gå upp och ta ngn värktablett. Bara vaknat, registrerat att jag haft ont. Kunnat vända mig och somnat om ända till 07.45 då min kisse Chanti tyckte att NU var hon ju hungrig.
 
Steg upp och gav kissarna mat.
 
Idag är det en betydligt finare dag utanför fönstret. Det regnade så otroligt igår, men idag har naturen vaknat till ett helt annat ljus, nästan sol men inte riktigt. Dags att plocka in pelargonierna, spara dom till nästa säsong =)
Kasta resten av sommarplantorna.
 
Otroligt egentligen vad mkt pengar man kastar bort... sommarblommor för 1500 spänn och nu åker dom i komposten. Försöker satsa lite mer på fleråriga blommor, men i blomlådorna är ju detta svårt.
 
 
 
 
Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3
 
 

en Otrohetsaffär?

I morse drömde jag att jag var otrogen, hade en affär så att säga.
 
Han och en kompis till honom som jag hade denna affär med, satt i mitt kök. Dom hade sin lastbil utanför och hade tagit in en del av motorn som var trasig. Denna del satt dom och skulle laga på mitt köksbord!
 
Först stod vi och pratade, han höll om mig och menade att han blev förälskad direkt då vi träffats. Men jag måste berätta en sak säger jag då. -jag har redan en sambo. - ja, det gör inget svarar han så, jag också. Så bra, tyckte vi då båda??+ Hmmm (underlig dröm)
 
 
Och så sa jag sa till honom, men vad ska vi säga om min sambo kommer hem?
 
Ja, vi säger att vi är gamla kompisar från tiden du jobbade på X-Xrisoft. Ja, det var ju bra. Och efter en stund kom så min sambo hem, han hade köpt nya lampor. Jaha, har vi besök, säger han. Jag kommer inte på namnet på min "affär" så jag svarar - jo, detta är Nicke (då tittar dena Nicke, som han då inte heter på mig och blinkar. Han tror vi har ngn överenskommelse) och hans kompis Neo. Detta är min sambo XXX. Dom skakar hand och sambon börjar intressera sig för motorn på köksbordet. Snart är de alla fullt upptagna med motorn och riktigt tjenis med varandra.
 
Jag funderar och funderar... vad heter han egentligen, min affär? sen kom jag på det. Han är ju känd och så, men vid ögonblicket då jag skulle presentera honom, så var namnet borta. Min affär i min dröm var skådisen och matskribenten Per Moberg. Nej, jag har ingen hemlig önskan om att vara med Per M, men i drömmen blev det så av ngn underlig anledning??
 
Jag tycker egentligen inte om Per Moberg, dvs han är inte attraktiv i mina ögon, han verkar lite skrämmande/obehaglig. Men jag känner ju honom givetvis inte, så det är bara en uppfattning jag fått av honom på TV.
 
I alla fall så gick jag ut och gick i skogen här intill, då männen var kvar i köket och där i skogen hamnade jag i ett stort spindelväv.
 
Så summan av min otrohetsaffär var lite, spinn inte om du trasslar in dig i lögnerna.
Sanningen står starkast dig bi.
 
 
 
 
 
 
Förlåt Per, men det går inte =)
Dejtar inte upptagna män, hehe
 
Bild av Per Moberg, från Extressen
 
 
 
 
 
Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3
 

Otroped besök i Piteå

Äntligen fick jag så en tid till Ortopeden i Piteå. Dock var det väl inte så "rolig" tid, men man tar det man får.
Så jag jobbade 5,5 timme innan jag åkte hem, duschade och körde mot Piteå.
 
Axeln/armen började ganska snart att värka då jag inte hittar någon bra ställning för armen då jag kör bil.
Eller någon bra ställning då jag sitter, för min axel/arm. Ett tag gjorde det så ont, så jag undrade om jag skulle orka ända fram till Piteå.
 
Men jag kom fram, lite tidigare än mitt besök var bokat. Så jag gjorde en lite vända på centrum, postade ett paket åt sonen. Sen kom jag på att jag borde ju passat på att äta. Men då var klockan för mkt så jag vågade inte besöka ngt matställe med risk att måste vänta i kö eller på mat.
Äch, äter efteråt tänkte jag så...
 
Jag körde till sjukhuset och parkerade. Gick så in och anmälde mig i receptionen på andra våningen. Remiss, så tack å lov kostade det inget. Man får ju inte så stor bilersättning då man behöver köra sin egen bil.
 
Fick träffa ortopedläkaren på utsatt tid. Hon kollade styrkan i axel/arm på båda sidorna, böjde och bände lite och det gjorde ordentligt ont.
På röntgen bilderna hade hon sett en förändring i skelettet, det så kallade taket över slemsäcken i axeln var ngt böjd. Detta gjorde att inflammationen inte gav sig och fortsatte att irritera.
 
 
Förutom de stora musklerna, deltamuskeln (m. deltoideus), stora bröstmuskeln (m. pectoralis major) och den platta ryggmuskeln (m. latissimus dorsi),  finns en manschett av muskler som håller överarmens ledhuvud på plats  mot skulderbladets ledpanna. Musklerna utgår från skulderbladet och  fäster via platta senor på överarmen.
 
Denna muskelmanschett kallas  rotatorcuffen och åstadkommer rotationsrörelser, till exempel utåt- och  inåtrotation och hjälper deltamuskeln i sitt arbete. Mellan  rotatorcuffen och taket på axeln (akromion) finns en slemsäck som  minskar friktionen mellan senorna och bentaket.
 
 
 
 
 
När armen lyfts framåt kommer framförallt supraspinatussenan och slemsäcken befinna sig i en väldigt trång och utsatt position mot “taket i axeln” nämligen acromion.
 
 
När  armen lyfts uppåt kläms denna slemsäck och rotatorcuffens senor mellan  överarmens ledhuvud och bentaket. Smärtan brukar vara som störst mellan  40° och 120°. Tidiga symptom är värk kring axeln, huggsmärta och  svårighet att nå bakfickan. Jag är väldigt svag då jag för armen bakåt.
 
Anledningen till detta är att det  sker ett naturligt ben mot benstopp vid 90 grader och att då arbeta i  just dessa gradantal (och även högre) då dessa strukturer som löper här extremt utsatta  för friktion, bättre förklarat – nötning är inte något att eftersträva.
 
Jag har alltså; ett s.k subacromialt smärtsyndrom(a.k.a Axelimpinchment)
 
 
Jag hade även ett för högt blodtryck. Undertrycket låg på 110 och får inte överstiga 90! Inte konstigt att jag har både huvudvärk och är trött. Men om man inte får sova, och jag har haft dålig nattsömn i 6 månader...klart att kroppen reagerar.
 
Nu blir det först att få iordning på blodtrycket och även göra en undersökning av nacken, som enl ortopeden kunde orsaka domningarna jag har i höger hand.
Det tar väl så där två månader och efter det ska jag ställa mig i kö för en operation av min axel. Rätta till bentaket så det inte klämmer slemsäcken, så att inflammationen kan ge med sig.
 
 
Förhoppningsvis kommer min inflammation att ge med sig av sig själv? OM jag har tur =D vilket jag hoppas på.
 
Jag fick en kortisonspruta med bedövning, kändes skönt att få lite vila från värken. Tyvärr höll det inte mer en 1 dryg timme, så var värken tillbaka igen.
 
Körde in mot Piteå å tänkte äta... men äch, blev att köra in på coop och hoppades dom skulle ha ngn grillad kycklingklubba, men nä. Då blev det 1 banan och drickyoghurt till "middag" och en red bull för att hålla mig vaken hem. Resan hem gick bra, inga djur på vägarna. ganska lite trafik, lite duggregn på rutan men 21.35 var jag äntligen hemma igen.
 
La mig nästan på direkten för att orka upp och jobba. vid 02.00 vaknade jag av smärtor i min axel, gick upp och tog värktablett...men inget hjälpte. Vid 05.00 ich slumrade jag in, väcktes av väckarklockan. Då var det bara att inse att energin tagit slut och jag fick ringa in mig sjuk. Somnade om en timme, vaknade, mer värktabletter låg och försökte slappna av.
 
 
Frukost; Smoothie och ett kokt ägg på 2 fincrisp
 
 
 
 Så...bara att focusera på det positiva
 
 
 
 
Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3
 

Glad för Jay Smith

Nu satsar ”Idol”-vinnaren i stället på Jay Smith & The Reservoir Dogs. Bandet Von Benzo ligger på is.

– Det här är mer blues­inriktat än hårdrock, det är en blandning av funk, blues, pop och country. Vi skippar söndriga byxor och uppträder i kostym i stället, säger sångaren Jay Smith till Aftonbladet.

Han vill inte säga att han har ”blivit vuxen”, men:

– Man kan säga så här: Jag är 32, det är inte lika kul att skrika på saker man var förbannad på när man var 18 längre. Med det här projektet vill vi få folk att dansa.

Jay Smith & The Reservoir Dogs premiärspelade inför publik för första gången i Landskrona förra helgen.

– Med det här projektet vill vi att folk ska dansa när vi spelar. Fem minuter innan vi gick upp på scenen var jag nervös. Tänk om folk inte gillar det? säger Jay. Men folk var glada, dansade och vrålade.

 

Jag blir så glad för Jay Smith. Jag hoppas att han känner publikens stöd i hans nya val av både framträdande och musikval.

Ibland behöver man gå vidare och jag tycker Jay gjort ett bra val att ta ett kliv till, även om Von Benzo varit en del av karriären och hans liv var det möjligen dags att fortsätta på egen hand. Jay har en sådan otroligt härlig sångröst, så att inte utnyttja den till mer än hårdrock vore nästan skamligt.

 

Är gott att höra att han nu satsar på en bredare musik, alla Idol fans blir nog otroligt glada. Även om han är duktig som hårdrockare så har han betydligt mer att ge. Samt att bryta från det gamla är ett sätt att växa och möjligen lämna det trasigare livet bakom sig för nya mål och satsningar.

 

Heja Jay! Tror definitivt på dig.

 

Hittade en superfin bild på min Idol Jay Smith.

Lånar den och lägger upp den här.

 
Tror inte Jay vet vilken karisma han har.
 
Trots drogproblem, är han för mig en röst som jag absolut älskar att lyssna på.
 
 
Hittade två recentioner ang spelningen Jay hade med nya bandet. Personlig hoppas jag att Jay ska känna sig gladare och mer nöjd då de blivit varmare i kläderna.
 

Rockbladet:

 http://www.rockbladet.se/2013/09/festival-helldorado-rockfest-2013-79/

och Rocksverige:

http://rocksverige.zitiz.se/2013/09/10/helldorado-jay-smith–the-reservoir-dogs__72732

 

Och avslutningsvis:

Fin intervju i Skånskan

http://www.skanskan.se/article/20130920/NOJE/130929944/1007/-/jay-smith-har-bytt-rock-mot-blues-

 
 
Här får iaf jag svaret, Jay provar sig fram och hittar sin musik. Detta tar tid och bara att hoppas att skivan, trots spretighet låter bra. Jo, jag ska definitivt köpa den.
 
 
Bilden från intervjun i Skånskan
 
 
 
Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3

 

 


Astrologi?

Jag gillar astrologi på många sätt, men jag är inte egentligen så insatt. Jag tittar däremot på många bra sidor, då jag verkligen tror vi är ihopkopplade på många olika sätt till varandra.
 
Gentemot astrologi och horoskop ska man förhålla sig skeptiskt, eftersom vetenskapliga belägg saknas – men det betyder inte att allt kan avfärdas innan det har prövats på vederhäftigt vetenskapligt sätt. Avfärdar astrologin gör ändå ideligen självutnämnda förnuftets profeter, som så gott som alltid begår misstaget att hasta till slutsatser på väldigt svaga grunder
 
 
Solen går in i astrologiska Vedic tecknet Jungfrun den 16 september och innebär en fokusering på vår hälsa och självförbättring rutiner. En bra tid att börja en övning eller diet program, eller på nytt engagera sig i en daglig meditation.
 
 
 
 
Om Tvillingen kan jag läsa en hel del, och många egenskaper stämmer ju på mig. Jag är född tvilling med accenten i jungfrun. Ascendenten är också den punkt som bildar startgräns för första huset och därmed bestämmer alla husplaceringar i horoskopet. Ascendenten sägs i horoskopet representera per­sonens yttre gestalt, det som andra allra först lägger märke till, vad han på ytan verkar vara för en.
Jag är aldrig rädd för förändringarnas vindar, snarare över det som står stilla. Jag tycker om rörelse i livet, och blir ganska lätt uttråkad.
 
 
Tvillingen: Flyktigheten och rörligheten är Tvillingarnas grund­drag, vilket för solen innebär ett slags andlig spretighet som inte nödvändigtvis behöver upplevas som en brist. Den kan lika gärna vara en tillgång, en total formbarhet inifrån, en iver att upptäcka alla nya infall i förändringens universum. Tvillingarna trivs med det orubbliga faktum att tiden går, att allt som kommit ska försvinna och att inget varar beständigt. Inte så att Tvillingarna själva driver fram förändringar, men de är alltid på första parkett.
 
 
Solen i Tvillingarna leder till en i grunden positiv livssyn, en förtjusning över tillvarons oändliga möj­ligheter, som på sin andra sida åstadkommer otillfredsställelse - man får aldrig nog, och bävar för att tiden inte ska räcka till, vilket grumlar lyckan i nuet. Sålunda finns i Tvillingen både en förtjusning och en fruktan inför framtiden, som han vet innehåller en förändring som kan vara ett slut. Därför kan Tvillingarnas snabba rörlighet upplevas som en aning ångestladdad. Och de är alltid meddelsamma.
 
 
11-20 juni Tvillingarnas rörliga dekad
Här är Tvillingarna som mest sitt stjärntecken, med ett kaos av tankar som far kors och tvärs, en snabbhet och otålighet som aldrig domnar. Med solen i denna del av Tvillingarna vill man leva mitt i världens kaos, känna allting fladdra och fara omkring, och själv slippa allt vad fotfäste heter. Rörliga Tvillingar talar och umgås med förtjusning, inte alls för att nå mål eller förståelse, utan i pur uttrycksglädje. Det är dock inte fråga om dumhet, ty dessa Tvillingars tanke är så berest att många visheter och insikter har fastnat, och all erfarenhet gör dem långt ifrån lättlurade. För dessa Tvillingar är universum en oändlighet av fenomen som inte nödvändigtvis hör samman, men som alla kan begripas. Deras strävan är därför att känna igen och förstå alla element i tillvaron - en förståelse som brukar bli mer kvantitativ än kvalitativ. Den snabba men behärskade tanken.

 

     Detta studsande som atomernas i upphettad gas gör Tvillingen yr, men han trivs i den yrseln. Sådant som står stilla skyr han, och han vill göra revolt mot vardagen. Den rörliga Tvillingen är dock så lättroad att det som andra ser som en grå tillvaro hos honom har mängder av glädjeämnen och möjligheter. Den som har solen i denna del av Tvillingarna när sig på kaos, och kan se kaos i monotonins högborg. Om världen är en oändlig mängd platser, är han den som far omkring mellan dem, så att de knyts ihop och har kontakt med varandra. Det är de rörliga Tvillingarnas livsmål att vara mitt i överallt.

 

 
 

     De rörliga Tvillingarnas förhållande till fadern är splittrat, förvirrat och rörigt. De kommer sällan varandra inpå livet, umgås oregelbundet men under lättsamma former. De har sällan konflikter eller allvarliga meningsskiljaktigheter, men utvecklar inte heller någon särskild enighet. Det är som om de vore enbart bekanta.

 

i Relation med Oxen, kan komplettera varandra på så vis att Oxen ordnar och håller tillbaka Tvillingens slarv och spontanitet, liksom Tvillingen livar upp Oxens vardag. Frågan är dock om de med sina olika hastigheter hittar till varandra

 

 

Enkelt kan man säga att horoskopet sammanför beståndsdelarna så här:

     planetenhar sin speciella energi,

     zodiaktecknet ger den en viss karaktär,

     huset ger den ett spelrum,

     aspekterna ger den inflytande från andra energier.

 

 

Dagens övriga nyheter... Finns inte så många såna. Jobbat, och sambon kommer sent hem då han varit till skeå idag. Han hälsade på sin son där, då sonen ska snart operera sig.

Känns kallt ute nu, grått å trist. Ingen sol så långt ögat når. brrr

 

Idag påbörjade jag läsandet av boken som hör till ABC utbildningen. 5 gånger mer kärlek. Den kommer jag att rekommendera föräldrar. Att ha tid, kvalitetstid med sina barn är guld värt. Därefter kommer regler och gränser. Men först kärlek och umgänge.

läste 45 min av min 60 min lunch =) det var nice.

 

Pratat med min syster och min Mor idag. Thats it.

 

Det här med vår konung är ju lite trist kan jag tycka.

 

Vad man än nu tycker om kungahuset-  har kungen inte blivit lite trött och lite arrogant?

 

Hans "skämt" är respektlösa mot journalister och folket- nu må det vara så att kungen ogillar vissa frågvisa & okunniga journalister- men det ingår ju i hans jobb beskrivning kan jag tänka,  att möta pressen som på ett sätt är förlängningen av folket - journalister ställer ju frågor som sedan vidareförmedlas till allmänheten. Visst kan man ju tycka att  journalister många gånger har både enfaldiga och självklara frågor, men... respekt kungen...

 

Gillar man inte "spelet" så får man hålla god min - det duger inte att vara snobbig.

 

Folk går ju i pension- det är normalt att tröttna på sitt jobb och vilja göra annat - kanske kungen borde fundera på det?

 


Mat är gott, gärna grönt

Grönsaker

Halloumiost

Ringla över olivolja

Lite salt, lite honung.

In i ugnen.

Toppen gott!

 

 

 

Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3

yoga livet

Sakta, sakta ser jag en skillnad på min kropp. Jag har varit jätteduktig (då ingen annan säger det) så ger jag mig själv lite beröm nu. För genom 5:2 dieten och att jag yogar ett rätt tufft pass varje morgon börjar kroppen lixom strama upp sig.
 
Jag tror inte det syns så mkt för utomstående, men jag känner det, på kläder och då jag yogar att kroppen är mer följsam, starkare och jag känner mig inte lika degig. (den jobbiga våren fick mig ur balans, och yogan fick vara på vänt)
 
 
Min största önska vore att min axel blev bra och att jag kunde ha yoga kurser igen. Även om Arjeplog är litet, hoppas jag att de så småningom vågar prova på att yoga. Men jag har förstått att religiösa personer ser yogan som ett hot istället för att ta den till sig som den är i västvärlden.
 
 
Universum finns för oss alla, oavsett religion. Men tydligen känner många att det blir som ett "lag" att man måste välja sida eller hamna i utanförskapet...
Jag tror inte att alla religiösa människor är rädda, men det finns människor som skrämmer andra genom olika argument. Att yogan är farlig, man hamnar i psykoser mm. Men yogan är inget sånt alls. Men visst finns det säkert sköra människor som oavsett om de yogar eller går till kyrkan kan hamna i psykos, då för att de mår dåligt och kontakten med sina rädslor, sitt inre förflutna gör att de gömmer sig i psykos istället.
 
 
Om man kunde, så skulle jag önska att man var tvungen att prova på yoga några gånger för att få möjligheten att känna den inuti sin kropp.
 
Yoga är ingen tävling, varken mot någon annan eller mot kyrkan
Man övar tålamod och balans
Och även humor
Man kan yoga tillsammans med familjen, du kan få dina bästa stunder med ditt barn på yogamattan, var lekfull.
 
Bättre med 10 minuter yoga, ladda ditt batteri än ingen yoga alls.
Kom ihåg att yoga inte bara är olika positioner, det finns många sätt att öva yoga på.
Reflektera över vad yoga är för just dig?
 
 
Vill du hjälpa ditt barn att koncentrera sig - prova yoga tillsammans
du förbättrar eran rörlighet, fördjupar eran kontakt, er relation
Hitta focus och ditt inre lugn
 
 
Yoga är ett genomtänkt och skonsamt sätt att minimera och förebygga skador. En mjuk kropp är mer förberedd.
Yogan gör oss skärpta och närvarande
Du blir stark av att yoga, att småmuskler som vi behöver använda och det förbättrar koordinationsförmågan
yoga kan vara ett komplement till all form av idrott
Det är också kul, roligt att yoga
 
 
Även om man här i Arjeplog inte hunnit lika långt i tankarna på yoga som i övriga Sverige/världen, så frågar fler och fler efter att få möjligheten att även yoga då de åker på semester.
Yogan är så otroligt bra för vår kropp, som egentligen är gjord för att röras och utmanas.
Kyrkan ger dig ro på ett sätt, men yoga ger ro i både kropp och själ samt sinne.
 
 
Tänkvärt; Det är viktigt att komma på vad som gör dig lycklig och göra det!
 
 
Drömtips;
 
Om du vill ngt (försök ringa in vad just det är för dig) Satsa då 100 % på det
Focusera på det positiva. Det du focuserar attraherar du och världen är full av möjligheter
Ta aktiva steg (ingen annan tar de åt dig) för att just din dröm ska bli verklighet.
 
Saprema betyder "med kärlek"
 
 
Yogan gör dig även mer innerlig med din partner. Att ha koll på andningen är toppen för ditt sexliv. Många tjejer/kvinnor vågar inte andas ordentligt. Men om man lär sig andas och vågar andas utan att tänka på annat än njutningen vid sex, kommer sexlivet att blomstra.
 
Yogan gör dig även mer kroppsmedveten, du lär känna din kropp och då vet du även vilka dina njutningspunkter är.
 
 
 
Olika yoga positioner.
 
 
 
 
Är det inte dags att vända skutan?
 
 
 
Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3

Genom bussfönstret

Hemma igen, efter en dags kurs i Luleå och besök hos Mor å son.

Introduktionen av utbildningen ABC (alla barn i centrum) var väl ok, även om den kändes rätt överflödig. Allt fanns ju att läsa, så en hel dag i Luleå  för intro…ja,ja. Ska iaf bli roligt med utbildningen, om dom kommer till kärnan av de fyra ben vi ska stå på.

 

Vi blev bjudna på både macka, lunch (ärtsoppa, 2 plättar) och en kaka till e.m. Ärtsoppan som var vegetarisk var mkt god, måste jag erkänna. Tur för mig att dom bjöd på detta. Jag upptäckte nämligen att jag glömt min plånbok hemma då jag senare mötte upp med Mor på stan.

 

Mor köpte sig en ny höstjacka, jättefin. Hon ville ha ngt nytt för resan till västkusten i oktober.

 

Vi åkte sen hem till Mor och där åt hon stekt palt medans jag själv gjorde mig en sallad, med ett kokt ägg och avocado. Vågade inte äta palt då jag ätit ärtsoppa, och plättar (mjöl och ärter) magen blir ju lite i olag av sådan mat.

Sonen å hans sambo kom senare ner och umgicks, spelade lite yatzy.

 

Vi (Mor å jag) var även till Bergnäset denna svängen, hälsade på hos min moster. Lite roligt att köra där, åkte förbi huset där min ungdoms kärlek bodde hos sin Mor för sådär 100 år sen ich. Nu tror jag hans systers familj har huset. Iaf var Bergnäset sig ganska likt, trots att jag inte besökt min Moster på ca 35-40 år. Det är underligt vad det var sig likt, hemma hos dem (moster alltså) Dom blev då mkt glada över det tidiga morgonbesöket… Vi var ju uppe med tuppen, så kl var bara 09.30

 

Under fredag hann vi även med en sväng på stan, en sväng till storheden och vi lagade flygande jakob. Tyvärr hittade jag ingen kalkon bacon så baconet fick vara på sidan av, vilket också gick bra.

På kvällen kom syster också och hälsade på. Vi spelade också yatzy, en omgång. Sen gick son och Malin hem och vi andra satt och surrade en timme. Mors hörapparat har tydligen fyra olika steg att ställa in ljud för olika sammanhang. Men detta visste inte Mor om, så syster skulle lära sig hur man gjorde detta då de ska på hörcentralen nästa vecka.

 

Lördag, hemfärd då. Vi steg upp 06.30 och vid 09.00 körde vi till systers gravplats. Jag tycker egentligen inte om att besöka gravplatsen, men stenen som nu är där är jättefin.  Fina blommor var det där också. Men det blir så tydligt att min syster inte finns, då jag står där bredvid hennes sten.

 

Jag ”pratar” ju med henne då jag har mediterat, för mig finns hon med oss, runt oss och att stå vid graven känns för mig inte alls bra. Mor däremot behöver den för att där kunna pyssla och småprata med syster.

 

  

Systers gravplats och fina sten.... Mor vid kyrkogården

 

 

Försökte få träffa systerson med familj, men han jobbade hela helgen =/ men det blir en annan gång. Köpte lite presenter åt hans barn, då jag har svårt att besöka dem vid födelsedagar å så. Den äldre har ju fyllt år, så det var ju dags för lite gåvor.

 

Mor har handlat lite till sina barnbarnsbarn, hon längtar att få se och träffa de nya medlemmarna =) Så även jag. Ska bli kul att träffa alla. Förhoppningsvis får vi även träffa Göteborgs sötaste tjej också (den minsta)

 

Bussfärden; Det är alltid lite jobbigt att åka buss. Idag satt det en hel familj på första raderna. Jag som lätt blir åksjuk fick sätta mig bakom första raden. Det gick dock bra. Barnen var uppspelta och blev väl inte bättre av att äta allt godis (sockerkicken) och läsken de åt och drack.

 

Busschaffören var tydligen ägare av barnen, samt hans fru då som satt på andra sidan gången av mig. Hon tjatade på dem att ta det lugnt och barnen sprang fram och åter på toa.  Åldern var ca 4-6 år på de 4 barn som var med, ngn var nog en kompis till makarnas barn.

 Höstbild igenom bussfönstret
 

 

Som tur var hade jag kommit ihåg min MP3, så jag satte de nya lurarna i öronen, så barnen störde inte speciellt mkt. Däremot att busschafförens solskydd… Alltid lyckas de dra ner det där solskyddet så själva skenan, längst ner på skyddet blir mitt i synfältet när man sitter på sätet. Jag ser då inte vägen, vilket blir ett dilemma då man blir åksjuk. Fattar inte riktigt varför de måste ha ett solskydd som räcker över hela fönstret… kan dom inte ha ett som i bilar, där föraren viker ner det han behöver. Suck!

 

Buss chaffören från Arvidsjaur hade inte bråttom här i livet, han låg å såsade på i 90 hela f..ing vägen på 100 väg. Naturligtvis blev vi ju 10 min sena pga det. Samt att även han skulle ha det där solskyddet på halva fönstret… Ohhh, så irriiii… bara så ni vet. Det är ju otroligt trist att sitta i buss, då jag inte kan läsa. Men tur att jag hade min egen musik i örat, tack och lov.

 

 Solskydd och renar på vägen hem
 

Cykeln min stod vid kommunens garage, som ligger bredvid busstationen. Så jag trampade hemåt och kom hem. Tog mig en skön dusch och stekte en hamburgare till sambon, då denna inte ätit.

 

Själv åt jag med Mor, son och hans sambo på Dagoberts mackbar. Där åt jag en räksallad och var inte hungrig då jag kom hem. Hittade även fina ljuslyktor på Indiska till vår gäststuga. Kommer bli strålande fint. Vi hann ju springa en kort sväng efter maten innan bussen gick 14.10

 

Även inhandlat en fågel matare, så pippina kan äta i vinter. Och kissarna har ngt att titta på. Kissar blev glada då matte kom hem, sambo ser ishocky …suck!

 

 

Fått en tid nästa vecka till Piteå hos ortopeden, skönt. kanske får svar varför axeln inte blir återställd.

 

Nu sängen…

 

 

 

 

Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3


Är andra så självsäkra

Idag; Trevligt att få ett litet meddelande då jag tittade in idag. Fina lilla brorsdotter erbjöd sin kunskap för lite förnyelse av header på min blogg. Det skulle ju vara lite najs =)
 
Veckan har lixom gått fort. Vips är det strax torsdag- imorgon. Då ska jag på en ABC utbildning, (=Alla Barn i Centrum) ska bli intressant.
 
Det är en utbildning för att hjälpa föräldrar, dvs starta föräldragrupper för föräldrar. Idag har vi inte samma möjlighet att få hjälp och stöd från de äldre, och ibland kanske det inte är råd man vill ha. Utan kunna diskutera och höra hur andra gör och har det, hur löser man konflikter, är jag en curling förälder, gagnar eller stjälper det mitt barn och våra relationer?
 
Alla är föräldrar till barn i åldrarna 3-12 år. På träffarna tar vi del av både varandras erfarenhet och forskning. Lärdomar och insikter ar vi sedan med oss och praktiserar hemma mellan träffarna.  

Under träffarna ges möjlighet att diskutera föräldraskap med andra föräldrar. Innehållet handlar bland annat om hur föräldrar kan främja sitt barns självkänsla, hur man kan arbeta för att stärka relationerna i familjen och hur konflikter kan förebyggas. Information och diskussion varvas med övningar och filmer.

 

Rubrikerna: 

 

Träff 1 – VISA KÄRLEK - Hur gör vi för att våra nära relationer ska fungera? Diskussioner och enkla övningar kring att ha fokus på det som fungerar.

 

Träff 2 – VARA MED - Hur påverkar vi varandra i det dagliga samspelet? Hur kan vi förebygga konflikter med våra barn? Diskussioner och enkla övningar kring hur föräldrar och barn kan vara tillsammans.

 

 

Träff 3 – VISA VÄGEN - Hur kan man tillämpa ett lugnt föräldraskap? Hur påverkar stress föräldraskapet och hur kan stress hanteras? Diskussioner och enkla övningar kring att vara en förebild för sitt barn. 

 

 

Träff 4 – VÄLJA STRIDER - Hur kan tjat i familjen minskas? Vilka strider behöver vi ta och vilka kan väljas bort? Diskussioner och filmexempel kring konflikthantering. Planering framåt med fokus på hur ABC kan användas i vardagen.

 

 

 

Jag tror det är bra med föräldrautbildning. För vanliga föräldrar utan särskilda problem...
Annars är det lätt att man inbillar sig saker. Man kanske läser på bloggar, facebook, twitter mm alla forum man kan läsa om olika vardagar med familjen mm. Får för sig att det är bara vi som har funderingar, alla andra verkar så självsäkra? Vi går omkring med funderingar av olika slag, en del problem och då är det kanske just en sån här grej man kan göra. För att få lite "kött" på benen, genom att ventilera, våga fråga, ta tid att lyssna och kanske en å annan ny tanke kan formas och hjälpa till i ens vardag.

 

 

Nu dags att fundera ut vad jag dra på mig för kläder imorgon och vad jag ska ha med mig. Dagen idag har varit hyfsad på jobbet, lite små irritationer, men, men. Igår fick vi hem vår nya kyl/frys till köket.

 

Ibland är det underligt vad "orken" kan göra, och man inte vill erkänna att det är just den som är problemet, eller inte riktigt med kunskap...erkänner, jag hade inte så mkt kundskap om den nya kyl/frysen.

 

Vi behövde nämligen hänga om dörrarna och trodde först att det var ett masstodont företag, så det såg mörkt ut... kanske prova att ha det som det var, trots att just det inte var ngt vidare alternativ. Till slut blev det så bestämt, vi vänder dom och på 30 min var det klart. Oron och motståndet var större än själva omhängningen. Så kan det lätt bli då man är osäker och trött efter arbetsdagen, tron på sig själv fanns inte riktigt på och så förstoras problematiken upp.

Men nu är det Toppen med ny Kyl/frys måste jag erkänna =D

 

 

Så kusten, Here I come...

Mor ska hämta mig i stan, så får vi se vad som sker därefter =)

 

 

Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3

 

 

 

 

 


Appropå Maten

Efter ännu en natt med olika störningsmoment av sömnen, där axeln min är en av anledningarna till dålig sömn. Vaknade jag vid 08.50 oj, lite sovmorgon...gott.
Min sambo låg bredvid mig och snarkade högt, igår åt han en hel del vitlök både till maten och lördags snackset... så vitlöksdoften blev en påträngande odör. Var bara att stiga upp, vilket gladde katterna extremt mkt.
 
 
Kände mig trött, så efter att jag gav kissarna mat satte jag mig att kolla dator, skriva mina FK papper som måste skickas och läste en bra tidning, om hälsa förståss.
Jag tror jag har cravings på hälsotips/tidningar...om man kan kalla det för detta.
 
Men då hoppar vi väl till detta med... mat å hälsa, mina favoritämnen
 
OM du får ett sötsug, uteslut först att du är hungrig.  Ofta är man sugen för att man egentligen är hungrig och då är lösningen enkel. Man har ätit för lite och då är det bara att stoppa i sig mat, helst lite nyttig mat, och vänta en stund så går oftast suget över. Annars gör man lätta desserter, t ex äpplen med kanel på bakade i ugnen och vaniljkesella till, eller chokladmousse (1 äggvita + 1 msk socker vispas superhårt, sedan rör man ner 1 msk kakao.) Chokladmoussen är fantastisk, gör ingen fet men däremot lycklig.
 
 

Bra mat, helt enkelt.

 

Kyckling; För att uppnå en tonad och slank kropp behöver man äta mycket magert protein, som exempelvis kyckling och kalkon. Proteiner hjälper till att prestera vid träning. Och en ny forskning publicerad i Nutrition & metabolism 2012 visar dessutom att det effektivaste sättet att forma kroppen och få mer protein är just att skära ner på kolhydrater. Ett grillat kycklingsbröst innehåller ca 20 gram protein men väldigt lite fett (dvs utan skinn)

 

Grönt te

Genom att dricka fyra-fem koppar grönt te om dagen, i kombination till träning så boostar man sin förbränning – framförallt när det kommer till det envisa fettet kring midja och magen. Enligt ny forskning. Det verkar även som att grönt te har förmågan att reglera blodsockernivån, vilket då innebär ett minskat sötsug.

 

Hallon (min favorit)

Kan boosta din förbränning. Ett av våra främsta bär att ha fettförbrännande egenskaper menar forskare. En näve hallon (100 gram) ökar frisättningen av fett från cellerna, tränar du ökar förbränningen med hela 30 %

Så, Mumsa på!

 

Andra bra livsmedel att äta för ett hälsosamt välmående är Lax (omega 3 fettsyror) Körsbär (Antioxidanter) Ägg (aminosyror som höjer fettförbränningen) Keso (kan också höja fettförbränningen) Alger (vitaminer, mineraler och spårämnen som sätter fart på ämnesomsättningen) Äppelcidervinäger ( en gammal beprövad klassiker. Vätskedrivande kan balansera blodsockerhalten som då kan minska ditt sötsug) 1-2 msk äppecidervinäger är optimalt, till din Lunch å middag.

 

Dagens tänkvärda;  ”Du blir vad du äter”  Stoppar du i dig en massa skräpmat  – och din kropp förvandlas till en soptunna.

 

Just, kyckling, lax, fisk, grönt te och hallon är basen i min kostcirkel, så om jag tittar på det borde ju jag vara ganska smal... men, men

 

Idag har vi varit en sväng till stugan, vädret är bra och vi tänkte då passa på att städa undan sommarmöbler mm.

Så det har vi gjort. Vi skulle lasta av pick up:en, vi hade en del tunga grejer lastade, så sambon behövde min hjälp. Tror ni inte jag snubblade och ramlade baklänges och tog i med höger arm, aj,aj ont, ont.

 

Vi eldade lite skräp men eldade också en brasa och grillade oss en korv..dock inte i samma brasa som skräpet.

 

Kom hem, sen åkte jag på affären och handlade. Idag blev det sallad, grillad kycklingfilé, samt ½ portion råris. mkt gott. Mitt totala intag idag har blivit 1445 kcal. känns bra!

 

Bild från stugan, lite gult i busken men höstens färger har inte riktigt slagit ut ännu.

 

 

 

Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3

 


franska män är hälsosammare än europeiska

Otroligt!
 
Satt och skrev två inlägg igår, men det första lyckades jag stänga ner och inte ett spår finns kvar? Det brukar ju bli kvar i utkast eller så...men nej. 1 timmes bloggande nerspolat i ett svart hål där jag inte kunde hitta igen det.
 
Så då skrev jag ännu ett och då hakade datorn upp sig då jag skulle lägga in en gammal bild? Så även det försvann...
 
Ja,ja...inget viktigt kanske...bara hopplöst att man lagt tid och sen finns det inte mer.
 

Sover inget vidare, Har det inte varit sambon (som snarkar och vänder/vrider sig) så är det katterna eller min axel som värker.

Nu är huvudet tungt, känns som bomull i knoppen. Inte mjukt och skönt utan bortdomnad och värker lite, samt trött av för lite sömn under en längre tid, då min axel värkt så länge nu.

 

Igår satte vi oss och skulle titta på film. Sa till sambon, hoppas det är ngn bra film då jag är trött. Då måste det vara ngt av intresse...

 

Den första handlade om en polis som blev lurad av sin partner, och pga denna så blev han dödad vid ett knarktillslag. Då han skulle till ”sankte per” hamnade han på en annan station, där man kunde leta upp och hämta in döda brottslingar som inte ville dit de skulle. Så ja, filmen spårade ut en aning.

 

Så vi la ner den och så tittade vi på ännu en film med Brad Pitt, handlade om ett virus som gjorde större delen av befolkningen till zombies. Och Brad P skulle då ut å leta upp vart det kom ifrån för att ngn skulle hitta ett botemedel. Jag la ner efter halva filmen… liiite jobbigt detta med filmer som blir så överdrivna. Men lite så är vi kanske på väg?

 

Vi måste överdriva för att få reaktioner, människor har tappat bort sig själva. Vi går snart omkring som trötta zombies =) hela bunten. Stiger upp, jobbar (vart vi nu jobbar) presterar det som förväntas, kommer hem, lagar mat, städar undan, ser Tv, ringer eller bloggar, chattar/facebookar med en vän eller två en stund, ser Tv och lägger oss för att påbörja nästa dag på samma sätt.

 

Inga större förändringar mer än allt det tragiska och tråkiga som flera dödsfall, kanske därför jag känner mig som en zombi? Har stängt av och orkar inte leva.

Livet består ju av vardagar efter varandra... måndag till fredag, vecka ut och vecka in, åren går och vi traskar på i ullstrumporna. Ibland gör vi ngt för att en kort stund komma upp ur vardagen, ta lite luft innan vi sjunker tillbaka i bekvämlighetszonen. Men oj så trist det lät... å kändes.

 

Vad gör vi? Vad gör jag för att leva ett berikande liv? Just nu inte så speciellt mkt. Är bekväm, har inte lust, känner mig nog lite off helt enkelt.

 

 Magi- den fattas mig just nu.

 

Visste du att fransmän och fransyskor är smalast i Europa? Man har funderat varför det är så. Men ett svar kan vara att motståndet i Frankrike till snabbmatskulturen var längst. Man anser att maten ska vara genuin och smaka delikat i Frankrike. Det tar ca 11 minuter för en amerikan att äta en hamburgare medans en fransman tar hela 23 minuter på sig för att få i sig en hamburgare.

 

Jag hade en kollega under en tid av mitt arbetsliv. Hon var från Frankrike, liten och nätt. Men mkt skinn på näsan och ett riktigt krutpaket. Hon åt alltid sin mat med ett sorts lugn, njöt av varje tugga och efter maten unnade hon sig alltid ngt litet gott, som en efterätt eller dyl. Inga mängder men där var det verkligen delikat.

Allt hon gjorde kring sin mat var lixom lite exklusivt. Hon dukade upp på sin tallrik och där var det inte som hos mig, slänga i sig maten. Utan hon njöt sina tuggor väl. Ibland kunde jag undra om inte maten hann bli kall? Men, det verkade inte så.

 

Om vi äter ute, så äter vi nästan 107 kcal mer per måltid än om vi lagar maten hemma och äter den. helt enligt en undersökning.

 

Mitt dagliga kalori intag per dag ska ligga på ca 1429,5 kcal/dag
Fakta om energi
Energi mäts i kilokalorier (kcal) - det vi i dagligt tal brukar kalla för kalorier - eller kilojoule (kJ).
Kcal = kilokalorier ("kalorier")

 

 

Visste du hur mkt du bränner om du är aktiv under 1 timme?

Motionscykel i högt tempo = 778 kcal

simma i medelfart = ca 444 kcal

jogga ca = 444 kcal

Åker du skidor på längd = 593 kcal

promenera ca = 300-400 kcal beroende på farten

Trädgårdsarbete ca = 333 kcal

Städa = ca 259 kcal

skotta snö ca= 444 kcal

Sex ca= 111 kcal

 

En kanelbulle på ca 100 gram motsvarar 300 kcal... ska du äta den, gör det då om du verkligen ska njuta. Många kalorier att förbränna om du bara tar den för tröst och slänger i dig den i farten på trottoaren på väg hem.

 

Alkohol är en kaloribov. 1 glas (normalstorlek)

Vitt sött vin = 198 kcal

Rött vin = 144 kcal

Cider (1 %) =94 kcal

Starköl ca = 94 kcal

40% whisky =444 kcal

Läsk = 100 kcal

 

Vill man ta sig ett glas, tänk då även på vilken mängd och varför. Njut av ett glas rött till fredag/lördagsmyset eller 1 öl till sporten...men glömmer man mängden är man snabbt uppe i en hel del kcal.

 

Långsamma kolhydrater är bra för huden och kan minska acne problem.

Ju mer insulin i kroppen desto mer fett lagras.
Insulin är ett hormon som tillverkas i bukspottkörteln och utsöndras därifrån till blodet efter en måltid som ett svar på förhöjda nivåer av socker (glukos) i blodet. Människan har dock alltid en liten mängd insulin i blodet vilket håller sockerämnesomsättningen i balans. Utan denna basnivå av insulin börjar kroppen själv producera socker, vilket framförallt sker under natten. Det finns alltså även ett grundbehov av insulin mellan måltiderna utöver det insulin som utsöndras vid måltid.

Insulin bildas i betaceller som finns i de Langerhanska öarna i bukspottskörteln.

 

Snabba kolhydrater är då tex; bullar, fikabröd, alkohol, läsk, mm

Långsamma finns i grönsaker, baljväxter, svamp, nötter, frukt och bär.

 

UNDVIK transfetter, dessa finns i färdigmat och det som ska hålla längre, kakor, godis mm

Dessa fetter ökar risken för hjärt och kärl sjukdomar. Bara för att du är smal är det ingen garanti att du är sund på insidan. Äter du färdigmat, godis, kakor mm och slarvar med din kost kan du vara i riskzonen.

 

Vi tror oftast att det är de överviktiga som är i riskzonen och alla smala personer klarar sig. Detta är en myt. Om du inte motonerar och tänker på vad du stoppar i dig, finns alltid en risk.

Det finns studier som visar att en person som har övervikt, men äter sunt och motionera/rör sig dagligen är sundare än den som är smal, rör sig sällan mer än att gå till buss/bil, äter snabbmat, färdigmat och sitter i soffan med godispåsen under helgerna.

Vi tror att fettet syns... Men då lurar vi oss själva.

 

 

Även modeller kan vara feta – på insidan

Fett som lagras runt inre organ kan vara lika farligt som fett som lagras under huden – men vara helt osynligt på utsidan.

– Ju smalare folk är, desto större blir överraskningen, säger Jimmy Bell

Om man äter för mycket fet och söt mat – och tränar för lite för att göra sig av med det – men de äter inte tillräckligt mycket för att faktiskt vara mycket feta. Forskarna tror att fettet först lagras runt magen, men att det vid en viss tidpunkt börjar lagras runt organen inne i kroppen.

 

De flesta trodde nog att det syns om man är fet. Men nu varnar läkare för att en person kan vara smal på utsidan – och fet på insidan. Att man ser smal ut är alltså ingen garanti för att man verkligen är det.

Det inre fettet är därför inte lika lätt att upptäcka men kan vara precis lika farligt som bilringarna kring midjan. menar doktor Jimmy Bell som är professor vid Imperial College, London.

– Hela tanken med att "vara tjock" måste omdefinieras, säger han.

 

 

Kanske är viktigast hur vi MÅR?

 

eller?

 

 

 

Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3


En del funderingar

Allt handlar bara om en sak att komma till en insikt vad du vill och inte vill göra...eller ska jag skriva vad Jag vill och inte vill?
 

Vilka är våra syften och drömmar i livet, utan detta så blir livet bara en upprepning vi blir levande döda och vi bara existerar. Vi vill väl alla vara nöjda med våra liv, att känna att det är meningsfullt att leva, vi vill känna att varje dag och aktivitet känns meningsfull.
 

Om jag funderar en stund kommer jag fram till att det är mycket som man vill, Vad vill jag/du få ut av livet ? lycka kärlek att må bra, sova, motionera, resa, ett arbete som vi trivs med, att vara en bra förälder, vara ute i naturen, meditera, yoga, zumba, ärlig, spontan, noggrann, öppen, god lyssnare, tuff, ödmjuk, känna glädje, öppet sinne, må bra känslor, rätt inställning, rätt agerande, att slopa alla måsten, bör och ska samt flyta med livet och inte simma motströms att vara den jag är varken mer eller mindre o.s.v., stort som smått, kortsiktigt, långsiktigt, sådant som jag/du vill och inte vill allt i en salig röra...
 
 
Vill jag/du uppleva att vi är den just vi vill vara och göra det jag/du vill göra, stå för det jag vill stå för och vill jag ha uppnått det jag vill uppnå. Allt handlar bara om en sak att komma till en insikt vad JAG vill och inte vill göra, vad jag vill uppnå och inte uppnå, vem jag vill vara och bli och inte vara och bli.

 

Jag måste känna med hela mitt inre jag vad det verkligen är som jag vill, om jag hittar den känslan är ingenting omöjligt då blir strävan enkelriktad. Det är det enda som jag vill uppnå, och då hittar jag hela tiden nya vägar som för mig dit, beslutet är orubbligt, jag vill ingenting annat, allt handlar bara om att ta sig dit.


Men vart hittar jag alla svar, jag har alla dessa frågor, alla dessa drömmar och ibland känner jag mig så trött på att aldrig hitta vägen min.

Mål = Vad jag vill. Syften =Vad mitt hjärta säger = Meningsfullt

Allt vi ÄR & GÖR ska ha ett syfte annars är det inte meningsfullt

 

 


Passion, lidelse, hängivelse, engagemang, entusiasm, beslutsamhet, aktiva val och handlingar, inspiration, riktning, tro på vad jag gör, styrka, uthållighet, glädje, energi, drivkraft, inre vilja, styrförmåga, mening åt livet.

 

 

Hela universum är i grunden energi och information i rörelse, den enda skillnaden mellan en människa och ett träd är innehållet i energin och informationen. På den materiella nivån är både människan och trädet uppbyggda av kol, väte, syre samt kväve. Den enda skillnaden mellan trädet och människan är innehållet i energin och informationen. I naturen är vi människor privilegierade då vi har ett nervsystem, detta har förmågan att bli medveten om den energi och information som finns i kvantfältet.

 

Dagen har innehållit jobb, och efter jobbet var jag och klippte min pannlugg. skönt att slippa ha den i ögonen.

Nu är jag rätt så seg, haft lite huvudvärk hela dagen som molat. Zumban har startat, men vågar inte gå då jag är rädd att jag då får mkt värk. Ni vet, i axeln som fortfarande krånglar. Sjukgymnasten trodde inte amputation av axeln var ngn bra idé.

 

 

 

 

 

 

 

Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3

 

 

 


Dikter... av mig

Kom så Höst

Så glider du sakta in, höstens kalla vind

Sommarens ljusblåa skratt, sakta glider iväg som en sommarskatt

Blomdoft i kvällsskymning, varma sköna nätter

byts så sakteliga ut till hösten gula skatt

sakta vaggas hösten färgskiftningar fram

och mitt fönster stänger dig snart ut och håller mig inne i värmens famn

kryper ihop under täckets värmande doft

men gläds åt skogens höstliga färgglada loft

som omfamnar mig så smått.

 

 

 

I helgen skickade vi även en cancerfondsgåva åt min sons vän som hastigt gick bort.

Christopher. E även kallad "moon"

En sista hälsning vi dig ge:

 

                                                   

 
Har redigerat namnen bara, dom var helt utskrivna på gåvobrevet.
Begravningen sker den 5 sept, och vi tänker på dig.
 
 
 
Övrigt; Jobbat idag, men känt mig trött. Ska snart ta en tidig kväll å släpa kroppen och knoppen i säng.
 
 
 
 

 Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3

 


Komprimerad mathelg

Mat i stora lass...
 
Lördag och sonen och sambon hans här hos mig. Fint väder och hösten är nu ett faktum. Nu är det kyliga mornar och stickad tröja och stövlar på sig =) skogspromenader med ånga från munnen, kommer så småningom.
 
Vi har komprimerat alla goda festligheter till denna helg, så ja...mest har vi ätit, helt enkelt.
 
Igår åkte vi till stugan i solens sista värmande strålar, dock hade vinden tilltagit så det blåste friskt. Var tvungen att ha jackan på =) Sonen gjorde upp eld, en rejäl stapel med ved och massor av näver. Själv snålar jag ju alltid med näver, då det är tungt att dra av från klabbarna =) men som sonen sa - det finns ju så gott om det, då kan man väl slösa! Självklart... kanske. Ja, äch, visst fick han slösa. Så sällan som han är här.
Malin hjälpte till att hugga ved, tog upp en gammal lära hon fått lära som ung. Hon tyckte det var kul att hugga ved. =)
 
 
Blev dock inte att fiska ngt denna sista helg innan fiskeförbudet slår till. När så glöden blev fin, varm och het stekte sambon min souvas över elden i sin murrika. Med potatis och grädde. som mkt ovan matlagare, hade han dock glömt att ta med ngt att steka i, så då fick jag köra till huset och hämta smör. suck =)
Tur det är bara 5 km till huset, så det gick ju fort.
 
Dom åt souvas och njöt, själv åt jag två kycklingkorvar i bröd. Smakade också bra när man får äta utomhus.
 
Vi stannade en stund, sen packade vi ihop och körde mot konsum. Nu skulle det handlas surströmming för söndagslunchen. Vilket vi gjorde.
 
Väl hemma bakade jag en äppelkaka med knäckigt täcke. Blev väldigt god så hela formen gick åt. Själv har jag hållit mig från sött länge, bara mina små återfall blev nästan socker förgiftad. Ändå var det bara 1 dl farinsocker och ½ dl sirap i täcket på hela kakan, så det var ändå inte fruktansvärt sött.
 
Därefter blev det sen kräftskiva på kvällen (att vi orkade) Hade köpt svenska och kinesiska kräftor. De svanska smakade mkt bra, men var väldigt bleka och svårskalade. De kinesiska var mer lättskalade men ack så salta. Jag hade bakat lökpaj (tradition) men eftersom min mage spökar för gluten hade jag använt majsmjöl. Min son tyckte inte att den var lika god som min vanliga nu. Ja, får nog göra honom en vanlig till nästa gång =)
 
 
 
 
Sen Tv och då åts det chips, godis och ostbågar. Men, jag gjorde iordning lite på sidan åt mig så jag höll koll på vad jag åt, så det blev inte så mkt. Sen var jag otroligt mätt efter kräftorna ändå.
 
Idag söndag ska vi så ha surströmming till Lunch =) ungarna ska ju hem runt 16.00 så... nu har alla fått sina festligheter för hösten tillfredsställda, hehe.
 
min sambo älskar ju surströmming, men äter inga kräftor. Han åt räkor och paj igår. Så idag blir det hans dag. Sonen äter helst kräftor men gillar även surströmming. Själv föredrar jag kräftor men äter nog en strömming idag. malin äter antagligen sill idag och skippar surströmmingen helt.
 
 
I år blev det "röda ulvens" surströmming.
Mackorna varierar mellan hårda och mjuka.
Men det är surströmming, kokt potatis, gräddfil, gräslök och rå lök. Antingen på hårt tunnbröd eller ihoprullas i ett mjukt tunnbröd.
 
Hårt tunnbröd
 
Mjukt tunnbrödsrulle att rulla ihop.
 
 
De åkte så hem med 16.00 bussen idag...snyft.
Så trevligt att ha dom här hos mig.
 
Nu lite Tv tittande i soffhörnan med sambo och ny arbetsvecka imorgon och definitivt en 5:2 dag efter denna svullo helg av ätande =D
 
 
 
 
 

Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3


RSS 2.0