Lördagsfilmen vi såg på

Sonen steg så upp 11.45 och redo för dagen. Vi åt frunch och sen skulle han ladda musik, vilket dock tog längre tid än vi önskade. Men 14.00 kom vi då oss iväg, jag och sonen. Samtidigt som svärfar landade vi i stugan som kom dit å skulle basta.

 

Jag hade blommorna från Eva, som skulle planteras och så lite praktiska info åt sonen som gärna ville vara ensam i stugan för lite mental återhämtning, fiska med båten, elda, fixa fiskspö för gäddfiske i vassen och tälja lite med kniven. Grilla sig lite mat och njuta livet i stugan =)

 

Jag stannade bara till 16.00 och strax före åkte svärfar för att äta ute. Kom hem och sambon satt och fixade med sonens dator som krachat.

 

Gjorde middag, idag latmans kost. Hamburgare/kycklingburgare med bröd å pommes i ugn. Känner mig trött.

 

Har idag fått iväg Victorias studentpresent som jag fann i Luleå samt skickat den lilla presenten jag lovat åt bror. Fick även två andra beställningar som jag gjort, en åt syster å en åt Mor. Dessa ska dock sparas till annat tillfälle. =)

 

Idag blev det inte så mkt mer gjort, messat lite med sonen som tydligen gjort lite mer. Men han verkar trivas därute själv.

Vi såg film, den hette DREDD ( sonen tyckte om denna) och det var en sån där framtidsfilm, mkt skjuta och blod… var väl ok, men inget wow.  "Dredd" tar oss med till de tuffa gatorna i Mega City One, den enda oasen i det ödelagda riket Cursed Earth. Judge Dredd är den mest fruktade av de så kallade Street Judges, de som har makten att genomdriva lagar, att döma andra och att ha ihjäl dem på fläcken – om de skulle tycka det är nödvändigt...

 

Så, I grunden väldigt ointressant. Varför ville man göra detta till en filmatisering av seriefiguren Judge Dredd egentligen? Här finns ju inte mkt som kan liknas vid handling och story om karaktären. Kunde lika bra vara vilken sci-fi shooter som helst. Men i det stora hela så är det en helt hyfsad actionrulle. Glad att nybörjaren (the rookie Anderson) var med, annars vet jag inte ens om jag orkat se filmen. Men hon gjorde den ju lite ”mänskligare” trots att hon var en mutant i filmen.

Skådisarna : Dredd: Karl Urban, Nybörjaren; Olivia Thirlby, Ma-Ma prostituerad ledare: Lena Headey

 

 
Dredd: Karl Urban, Nybörjaren Anderson; Olivia Thirlby
 
Och nä, man fick aldrig se hur han såg ut under den fula hjälmen.
 
 
 
Men hittade en bild av honom, så här ser Karl-Urban ut iaf =)
 
 
 
 
 
Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3

Omsorg, olika uttryck

Nu är jag hemma igen efter en tur till kusten.
 
Vi var ut och åt på södra hamn krogen i Luleå på onsdag. Jag, Mor, son och hans sambo. Det var trevligt men kostsamt. Men ibland måste man kunna unna sig ngt. Mor hade först tänkt bjuda mig på maten, men så hittade hon ett jättefint armband åt mig på stan, så då blev det ingen bjudning =)
 
Därför fick jag det fina armbandet i efterskott som födelsedags present.
 
På Torsdag städade jag sonens lägenhet, som lätt blir en sanitär olägenhet. Det fungerar inte så bra med boendestödet så jag ringde och påpekade detta åt NEP i Luleå. Chefen där skulle ta upp problemet. Hon ringde mig senare och då hade personalen kommit med olika försvar om varför det inte fungerade. Får väl se om det hjälper iaf.
 
Efter städning som tog så där 5 timmar i anspråk kom det besök till Mor, min farbror S-E med fru. Dom hade med sig fika och vi fikade och pratade ca 1,5 tim.
Därefter en shopping sväng till storheden. Vi var tillbaka vid 18.30 och då kom syster och son med flickvän över på middag. Sen ett parti Yatzy, som jag vann... jippi =)
 
Systersonen Johnny var kort förbi och försökte få till Tv:n hos Mor, gick tyvärr sådär. Han hade brått och stannade inte så länge. Tvn förblir knasig och utan att hitta rätt kanaler.
 
 
Fredag åkte vi då hemåt, sonen följde med. Vi stannade till lite kort hos Eva min vän i Sunderbyn. Fick några ute blommor av henne och sen vidare till systerdotter L. Vi satt iaf en halvtimme hos L och surrade lite. Hon hade ett möte efter vårt besök där hon hade en läxa. Hon skulle berätta varför hon egentligen var i Älvsbyn? Hon hade inte gjort sin läxa. Så jag rabblade upp några anledningar, hon sken upp och köpte dessa direkt, -bra nu har jag lite att komma med. Det är väl också vanligt då man är i sorg, låg och ur form, att se orsak och verkan. Glad om jag kunde vara till lite hjälp.
 
Ensamheten blir ju påtaglig när man förlorat någon som står en mkt nära. Man är van att ringa å berätta ngt man tänkt på eller berätta om ngt som hänt. Många gånger är det väl den där spärren man har, att inte "besvära" ngn annan. Dvs den man varit van att dela saker med, har ju gjort desamma. Ett givande och tagande i en nära relation. Nu måste man då hitta ngn eller några att kommunicera med på ett nytt sätt än vad man är van vid.
Många gånger tror jag vi alla vill ha djupare och närmare relationer, kanske är det dags att släppa in varandra på det djupare planet. Vi är ju olika, vi kan respektera olikheter och olika åsikter så varför inte kast oss ut i gemenskapen?
 
 
Sen var det Tur att Mor tagit så mkt från systers lägenhet, då fick L två av dockorna därifrån som hon ville ha. Den ena av dockorna var även hennes egen som hon missat att ta. Gott att få ge den tillbaka till henne, då hon fått dockan av sin mor. Hon valde också en annan stor docka. Känns bra att dom togs tillvara. Det är ju inte så lätt att tömma en lägenhet på alla saker som ens mamma ägt när man fortfarande är i sorg.
 
 
 
Därför tyckte jag till min Mor att hon skulle ta så mkt som möjligt av olika saker. För när man sen sitter efteråt och känner att det borde jag ju tagit, så kanske det inte finns kvar.
Visst kan det vara så att det anses som "girigt" men det var inte ur den giriga ådran som sakerna togs hand om, utan den som kände min syster vet att hon hellre velat att hennes tillbehör skulle tas tillvara än att bara skickas bort. Sen kan man givetvis inte ta allt, men iaf mycket av det som min syster samlat på sig och som hon själv tyckte om.
 
 
Min syster Å fick också några minnessaker, även hon en mindre och en större docka. Detta får Mor ha kvar hos sig till dess att syster hämtar eller om jag kan åka neråt igen. Och då ta dessa saker med sig.
 
 
Nu ska här väckas son, så han inte bara kom hit för att sova. Hörde ngt om fiske i helgen =)
 
 
 
 
 
Och så ngt helt annat:
 
Lämna inte katten i sommarstugan/på landet då du åker därifrån!
 
http://nyheter24.se/nyheter/inrikes/748849-22-katter-lamnades-att-do-nu-vadjar-katthemmet-om-hjalp
 
 
 
I semestertider tröttnar folk på sina katter och väljer att dumpa dem utomhus. Kattstallet i Åkeshov räddade nyligen 22 katter som lämnats att dö – och nu vädjar katthemmet om akut hjälp.
– De här katterna hade lämnats åt sitt öde. Det var bara att rycka in, säger Monica Halle vid Kattstallet
.
 
Hjälp kissarna om du kan!
 
 

Just nu har Kattstallet 75 stycken katter och många har övergivits av människor som tröttnat på dem. Det har fått hemmet att uppmana folk att tänka till före ett eventuellt kattköp.

– Man köper en kattunge och tycker att den är jättesöt. Men när den blir stor eller när man ska åka på semester så dumpar man dem, säger Halle.

 
 
 
Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3

En passiv, kanske aggresiv relation?

Här fortsätter jag skriva om det negativa i att inte ha en intim och nära relation, orsakerna kan givetvis vara väldigt många. Men här är ytterligare en tanke som jag iaf tittat på.

 

Det viktigt att känna till de subtila varningstecknen för hur verbal misshandel tar sin början samt hur den därefter tar sig uttryck. Det finns även förhållanden utan fysiskt våld, men där verbal misshandel pågår år efter år, något som är förödande för offret och skapar lika mycket lidande som fysisk misshandel gör. Ett av varningstecknen är just att den personen är rädd för intimitet. Den passivt-aggressive är rädd för allt som kan upplevas som beroende av en annan person och vill därför hellre kontrollera sin partner i syfte att hålla distansen.

 

 

Om man pratar/skriver om psykisk och verbal misshandel (låter detta väldigt stort och något som inte händer en själv) men det är ju ofta en form av maskerad misshandel, och en del av detta kan vara ett passivt-aggressivt beteende.

En person som är passiv-aggressiv är en mästare på att ”misshandla” samtidigt som han eller hon framstår som normal, hjälpsam och trevlig. Ett passivt-aggressivt beteende kan alltså vara svårt att sätta fingret på och komma åt.

Det är ett manipulativt ”misshandlar” beteende; helt enkelt att få som man vill utan att uttrycka vad man vill och ta ansvar för vad man vill. Den som är passiv-aggressiv ger ingen respons när det är väntat.

 
Ilska uttrycks inte heller på ett rakt sätt, utan visar sig i sarkasm, iskall tystnad, "glömska", slingrande eller undvikande, och den passivt aggressive kommer inte att bekräfta att han är arg eller motvillig till något. Han kommer istället bete sig passivt och indirekt.

 

 


Exempel
: Istället för att t ex säga ifrån att han inte vill hjälpa till att städa, kommer (om jag använder mannen i exeplet) mannen att säga att han ska göra det, men undvika att sätta igång med städningen. Istället för att säga "jag vill inte städa " kommer han att förhala det hela och bete sig passivt, hitta på andra sysslor som inte är relevanta i sammanhanget (tex sitta vid datorn).

När partnern till slut blir frustrerad och arg för att han inte tagit itu med det han sagt/lovat att han skulle göra, kommer han att titta undrande på henne. Partnern blir då den "instabila, arga och galna" i sammanhanget.


Mannen
kommer alltid ha rationella förklaringar till sitt beteende och kommer att skylla ifrån sig istället för att ta ansvar. Det kan sluta med att partnern får be om ursäkt för att hon "brusade upp".

Vilket till slut leder till att partnern till slut tar tag i städningen på egen hand och ändå känner en känsla av att aldrig duga, trots att denna oftast får göra allt hushållsarbete.


Här har alltså en psykisk misshandel inträffat utan att mannen ens har behövt höja rösten. Han är istället lugn, kall, passiv och rationell, medan partnern är upprörd, arg, sårad och förvirrad och till slut måste be om ursäkt för att hon känner sina egna känslor.

 


Skylla ifrån sig.
Den passiv-aggressive skyller oftast ifrån sig.

Ingenting är någonsin hans/dennes fel. Han kan inte se sin egen del i konflikter, missförstånd, separationer eller tråkiga händelser.
När någon i ett parförhållande ständigt skyller på partnern kommer den som alltid få skulden må sämre och sämre, kanske utveckla depression och kroppsliga symtom, medan den som skyller ifrån sig är "skyddad" från att se på sig själv.

Han behöver därmed inte ta ansvar för det som händer och det som han gör, och han behöver därmed heller inte förändra sig själv och sitt beteende. Han kan fortsätta vara "ofelbar" i sina egna ögon. Varför ha självinsikt då det är andra som felar?

 


Brist på synbar ilska
. Tvärtom vad myten säger är många misshandlare inte särskilt arga på ett konkret, uppenbart sätt.

De kan vara "nöjda" och lugna på ytan, men kommer att visa sin ilska genom små nålstick i form av komplimanger/sarkasmer som egentligen är en förolämpning eller ett skämt på partnerns bekostnad.

Den som misshandlar låter ofta sin ilska sippra fram i en fientlig eller nedlåtande attityd, istället för att vara arg på ett mer direkt och rakt sätt. Kanske dold vid ett typ av missbruk. Dvs då mannen/pertnern druckit några glas vin/några öl så kommer kommentarerna och efteråt kan mannen be om ursäkt och då skylla på alkoholen utan att ta sitt ansvar.

Kommentarer som är ett diffust slag under bältet eller som angriper partnerns ömma punkter är också vanliga.  Sarkastiska kommentarer hör också hit och är ett uttryck för den fientlighet och ilska mannen har.

 


Och om Offerrollen
. Den passivt-aggressive spelar gärna offer. Han kommer att vara det oskyldiga offret i allt som händer, även när det är han som beter sig illa.

Ett exempel är mannen som slår sin sambo, bara för att säga att han aldrig skulle slagit henne om det inte var för att hon provocerade honom.

Eller mannen som säger elaka saker till sin partner/hustru, och samtidigt säger att han aldrig skulle behövt säga allt detta om hon hade ställt upp mer för honom. Det är ju hennes eget fel att han behöver tillrättavisa påpeka hennes brister.


Det är alltid återigen någon annans fel om man är fast i en offerroll, någon annans problem som inte mannen eller kvinnan behöver ta något ansvar för.

Att leva med en partner som befinner sig i offerrollen är som att promenera i ett minfält, du vet aldrig då du trampat fel, och hur du än försöker kommer felet alltid vara ditt aldrig din partners.

 


Vad göra?

Viktigt är att undvika att vara i en relation med en passivt aggressiv person. Man kan rusta sig bättre genom att stärka sin egen självkänsla,


Inte ge folk en andra chans samt fokusera på att man inte kan förändra eller "rädda" någon annan. Det går inte att ha en sund kärleksrelation med en passivt-aggressiv person, eftersom den personen är rädd för intimitet. Allt handlar om att ha kontroll över sina och sin partners känslor.

 

Enligt Kunskapsbanken på Nationellt Centrum för Kvinnofrid är över 90 % av förövarna män. Verbal och fysisk misshandel förekommer även i samkönade parrelationer.

 

Verbal misshandel leder ofta men inte alltid till fysisk sådan, och dessa kan existera parallellt med varandra i en nära relation. När ordet misshandel skrivs här, åsyftas alltså både verbal och/eller fysisk. Misshandel är misshandel, och den orsakar stora skador på en människa, oavsett om den utförs med ord och beteenden, eller med knytnävar. Själva ordet förknippas mest med knytnävslag, så när man skriver misshandel i verbal mening tas det inte alltid på allvar, trots att skadorna kan vara lika svåra.

 

 

Och du kommer alltmer att tvivla på dig själv, dina upplevelser och även hur du upplevs av andra. Men du ska veta att: om du känner dig psykiskt misshandlad - då blir du misshandlad. Du kan lita på dig själv. Om Du som läser det här undrar om den partner du lever med misshandlar dig verbalt eller känslomässigt - då kan du fundera över dessa saker:

 

1. Blir du "bestraffad" på olika sätt när du klagar över din partners beteende?

2. Talar din partner om för dig att din upplevelse av det han gör eller inte gör gentemot dig är ditt eget problem?

3. Om han ber dig om ursäkt för saker han gjort mot dig, hur låter han då? Låter han arg eller som om han egentligen inte menar det han säger?

4. Skyller han på dig när du påverkas av hans beteende? Om du gråter och är ledsen när han kallat dig fula saker och kanske kritiserat dig - säger han då till exempel att du är tråkig, överkänslig och dramatisk?

5. Är det alltid "fel" tillfälle att ta upp saker som händer i relationen?

6. Underminerar han på olika sätt din utveckling i livet, t ex din karriär, dina hobbies, ditt sociala umgänge, din personliga utveckling?

7. Förnekar han vad han gjort och sagt till dig, även fast du vet att han gjort och sagt dessa saker?

8. Rättfärdigar han sina sårande/skrämmande handlingar gentemot dig genom att säga att "du fick honom att göra det"?

9. Skrämmer han dig när han är arg? Rör han vid dig när han blir arg?

10. Tvingar han dig att utföra vissa sexuella handlingar?

11. Är hans respektlösa, nedlåtande och förminskande beteende gentemot dig ett återkommande beteende, ett mönster? 

 

12. Visar du själv tecken på att ha blivit misshandlad? Att du känner att du inte kan göra något rätt, att självkänsla och självförtroende minskat, att du är rädd eller vaksam inför honom, att du tänker och känner att problemen inom relationen måste vara endast ditt fel, att du isolerar dig mer och mer från familj och vänner, att du har en känsla av att något är fel, att du känner dig deprimerad?

 

Allt detta är tecken på att du kan befinna dig i en relation där det förekommer misshandel.

 

Problemet?

Det är misshandlaren som har problem, och han utsätter dig för sitt problem. Du kan inte göra någonting för att få honom att sluta. Du kan inte förändra honom. Även om ni kan ha det lugnare tillsammans i vissa perioder, kommer det för eller senare inträffa en ny misshandel,

 

Jag tycker det är viktigt att skriva om detta och ta upp problem som kan bli i relationer, där man inte riktigt förstår att man blir verbalt misshandlad. För ingenting syns ju utanpå, dina sårade känslor kanske blöder men vet någon annan om det mer än du själv? Vem går du till för att bli tröstad och få förståelse

 

Så tänk till om du är i en relation och du hela tiden känner dig "fel" gör "Fel" och inte din partner stöttar dig i livet och i dina beslut. Är han ointresserad av ditt liv, men du ska finnas där för honom? Ta en titt.

 

Det är viktigt att se förhållandet i sin helhet. Om det innehåller misshandel i någon form, är det ett stort varningstecken på att relationen skadar dig mer än den får dig att må bra, även om de små stunderna där du mår bra skulle kännas fantastiska.

 

 

 Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3

 


Relation/sex utan multipla orgasmer

Nu kära läsare ska jag fördjupa min och er kunskap med mina åsikter och mitt djupa sinne. Vi pratar ofta om sex och hur det påverkar oss, men sällan hur det påverkar i längden. Här får ni en lång och utförlig tankeverkstad av mig där jag hämtat en del information, så det består därför inte enbart av mitt dravvel.
 
 
Så jag börjar:

Sex handlar inte bara om rätt ställning och multipla orgasmer (om man nu lyckats med det) –  Inte är något fel i det – sex handlar i stora delar även om intimitet, skratt och komplimanger.

Här är några av de sexigaste sakerna en kille kan göra i sängen!

 

Kyssar, ack så goa de kan vara...
Och Allt börjar med en kyss. Det är faktiskt så. Och om kyssen är dålig, finns inte så mycket hopp om resten (och där ryker även hoppet om en fortsättning). Är kyssen däremot riktigt bra, kan nästa steg vara sängkammaren.


– När du som kysser en kvinna för första gången, bestämmer hon sig där och då för om hon någonsin vill kyssa dig igen.

Att kunna skratta tillsammans är för många en av de viktigaste sakerna i en relation. Att kunna göra det även när ibland pinsamma situationerna uppstår i sängen avdramatiserar situationen och kan till och med föra er närmare varandra.

 

Vem känner inte igen sig i känslan av att hata att älska att bli retad? Särskilt när det gäller fysiska nöjen. När ni är nästan där, å  den andre dra dig undan – tills man ropar efter mer.
– Spänning höjer den psykologiska upphetsningsnivån

 

Det finns en orsak till att sex även kallas för ”att älska”. Att älska handlar om att ta det lugnt och njuta långsamt, så att det finns gott om tid för ögonkontakt och kyssar.

 

Komplimanger som inte är forcerade och kommer vid precis rätt tidpunkt känns genuina. Och en äkta komplimang kan bygga på självförtroende och vara gnistan som tänder elden

Allt enligt relationskorrespondent och författare av ”She comes first”, David DeAngelo.

 

Rädsla: Och Är man rädd för närhet och intimitet?

Känslomässig intimitet för mig kan vara enkla saker, som att berätta om drömmar, dela dessa drömmar, om vilja, mina och partnerns behov. Men också vara att berätta om sexuella fantasier, eller hur vi vill bli smekta, hur det känns när blir berörd och annat vi kanske inte delar med någon annan.


Fysisk intimitet är för mig att kunna njuta av beröring, våga visa fysiskt vad jag tycker om med kroppen och rösten. Att tycka om lukten av den vi älskar, för att är just den personen lockar mina sinnen. Också att tycka om att beröra, fysiskt vara nära.

 

….att känna, att röra vid, att smeka, att uppleva sensibelt…känna hud mot hud….nära…

..att bli tagen på, att bli vidrörd, att bli smekt, att få uppleva sensibelt….att känna hud mot hud…nära…

Mmmmmmmm…*njutningsfullt*…

 

 
När min käresta sitter nära i soffan vill jag Ta På hela tiden…kan inte låta bli! Det är en skön känsla och det är så härligt att ta på någon man verkligen tycker om…Njutningen går från fingertopparna, in i handen, genom armen, runt i kroppen…som glad kolsyra…och in i hjärtat…
Vad sker då det inte finns mer?

 

Så för den/någon som är helt en icke-sexuell varelse så måste det te sig väldigt jobbigt och rent av motbjudande med djupa tungkyssar, penetrering vid samlag, och oralt sex, att dela den fysiska intimiteten. Då vi delar kroppsvätskor med varandra.

Att fysiskt vara så nära någon annan, om man är rädd och känner sig olustig för att öppna sina sinnen, kanske rädd att bli sviken eller bara rädd att blotta sig på ett intimt sätt. Måste påverka en på många sätt, hur kommer man undan intimitet, eller när vågar man berätta om sina rädslor. Vet man ens om vad man är rädd för eller känner man bara en olustig känsla?

 

Jag tror en del av intimitet handlar om signaler, att vi får varandra att känna oss speciella. Så om vi berättar något personligt så är det kanske inte det viktigaste vad som berättas, utan att vi visar att vi vill dela det med en annan människa. Det är iaf en början

 

Och så finns det ju de människor som inte vill eller inte riktigt förstår vitsen, som helt enkelt inte är så intresserade som kanske de flesta är av sex.
Jag tror dock att vi i mycket är präglade av vår uppväxt, tidigare erfarenheter, tankar och idéer för att skydda vårt inre kanske som andra slagit i oss
(en del religiösa samfund tex).

Vi kan lyckas bli fria i känslorna och tanken kan känna viljan att vara intima, och lära oss vara det. För hjälp finns ju därute, om man känner sig annorlunda, har en ovilja eller bara känner sig stängd.

Den som inte klarar att visa intimitet i en relation har naturligtvis problemet att kanske inte veta varför? Om det känns olustigt att kyssas eller att ha sex, är det för att man inte älskar partnern/personen? Eller känner man ingen attraktion?

 

Om det verkligen är äkta kärlek/känslor och önskan att attrahera och attraheras finns där, skulle terapi kunna hjälpa att ta bort olustkänslorna, för att kunna njuta av intimitet. Möjligen skulle parterapi och att prata göra att känner en trygghet i relationen och en tillit så att kan våga och vilja vara intim?
Eller KBT terapi för att våga älska sig själv, så ens inre känslor inte är ett hinder i relationen. Som skrivet, hjälp finns alltid om man vågar begära den och erkänna för sig själv att man behöver den.


Vi är människor och då per definition styrda av behov, rädslor och annat. Att inse de saker vi är så rädda för att dela, inte är så skilda från vad andra gör, tänker och känner. Att försöka acceptera att vi är en bara människa med olikheter.

 

Men om inte klarar intimitet fast vill det, men hindras av att är präglad av uppväxt eller annat, så är så klart värt att ta tag i. För intimitet kan vara något väldigt vackert och fint, om den delas mellan två som verkligen vill. Och brist på detta kan ju leda till att parterna glider isär.

 

När vi drar vårt sista andetag så kommer vi inte ångra de saker vi gjorde, utan de vi inte gjorde. Att försöka minimera riskerna och anpassa oss för att smälta in är inte en livsstrategi som i längden är den mest gynnsamma för oss själva.

 

Det kan även finnas andra orsaker till hur och varför man har olika beteenden, så jag fortsätter med detta.


 

 

 

 Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3


Flink å nyttig

Idag väcktes jag av mobiltelefonen, eller först av Chanti...hon jamade och jamade vid 07.00 då satte jag in öronproppen i örat och vände på mig. Sen ringde då mobilen, kollade...jo det var Mor som ringde. Suck, då var det väl färdigsovit nu då.
 
 
Så upp 08.00 och prata med henne, hon behövde hjälp med papper till FK. Så jag tar tag i detta imorgon, då jag åker ner till kusten. Hon vill också att jag tar med mig klockan som jag fått av henne, den går ju inte. Sambon vill dock inte höra dess klingande då den slår så jag vet inte hur jag ska göra. Laga den för flera tusen och sen får den bara stå, för att han inte vill höra den gå?? suck. då kanske den ändå inte fungerar den dagen jag vill ha igång den.
 
 
Sen har jag gett 4 massager idag, härlig semester då man får göra det jag gillar. Jag gjorde även ett yoga pass på morgon och en 11 minuters meditation. duktig jag! =D
 
 
Min bror fyllde ju 60 år i går. Jag ringde honom men då svarade han inte, han ringde däremot upp mig senare så jag fick sjunga en liten grattis trudelutt.
Jag hoppas han hade en bra dag, trots att jag vet att det är tungt.
Jag har beställt paket till honom, men det får han sen. Jag är ju sällan ute i god tid, vilket är suck...typiskt. Men till försvar, så kom jag inte på vad jag skulle ge förrän förra veckan juh.
 
 
Igår var jag också duktig. Städade hela huset =) dammtorkade, dammsög, torkade golv, tog toan och plockade undan. Va duktig jag ändå är =) hehe.
 
 
Näpp, nu ska här lagas lite mat. idag blir det wokad kyckling, wok grönt och risnudlar, mums =)
 
 
KycklingWok 

 

Ingredienser, 4 portioner (Jag halverar receptet, vi är bara två)

4 st kycklingbröst
3 cm färsk ingefära
2 dl olivolja
6 st vitlöksklyftor
1 st lime
1 st röd chili
1 dl färsk koriander
cashewnötter
Favoritgrönsaker till woken tex:

1 zucchini, 1 paprika, 1 lök, 0.5 aubergine, 1 broccolihuvud

 
 
 

Gör så här

Marinad
Riv färsk ingefära på rivjärn.

Hacka vitlöken fint och skiva chilifrukten efter att du rensat den från kärnor.

Lägg i hackad koriander.

Häll oljan på blandningen.

Skiva kycklingen i önskade bitar och lägg i marinaden där den får dra i minst 30 minuter men gärna längre (du kan använda en plastpåse).

Wok
Skiva dina favoritgrönsaker som tex broccoli, minimajs, fänkål, zucchini, aubergine, paprika, lök mm.

Häll kycklingen inklusive marinaden i wokpannan och tillsätt grönsakerna.

Stek snabbt till det att kycklingen blivit genomstekt och grönsakerna blivit lite mjuka, utan att de tappat sin spänst.

Toppa med hackade och rostade cashewnötter och pressa saften från en lime över woken.

 

 

  Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3

 

Ur Hälsa om Yoga

Yoga förändrar inte livet, men gör det lättare att hantera dess upp- och nedgångar, tycker Karin Lange, certifierad lärare i Iyengaryoga och yogautövare sedan 25 år tillbaka. Det vi kallar yoga är bara en del av en hel filosofi, säger hon.

- Många svenskar tänker bara på det fysiska, men yoga innefattar så mycket mer - andning, meditation, koncentration, moraliska regler för hur man ska vara mot andra och sig själv, och en djupare kontakt med en högre kraft.

Just den andliga delen kan få jordnära svenskar att uppfatta yogan som flummig.

- Men tränar du bara för att få en snygg kropp är det inte yoga. Tar du ett steg till öppnar sig en ny värld.

 

Kundaliniyoga

En lugnare träning som fokuserar på andning och hållning. Bygger på en filosofi där människan har en fysisk och en subtil kropp. Den subtila kroppen består av energicentra, chakror. Genom yogaövningar som andning, koncentration och mantran väcker man kundalinikraften och pressar den uppåt genom chakrorna.

- Kundalini används även medicinskt, till exempel för människor som har haft hjärtinfarkter. Det passar både de som är mer intresserad av det andliga och dynamiska yogaträningen. En väg snabbare in i ditt inre, om du vill förändra och förbättra ditt inre jag.

 

Poweryoga

Fysiskt krävande yogaform som bygger på ashtanga, men ordningen på övningarna byts ut och varieras, i ett aerobicspass. Förbättrar kondition, styrka och rörlighet. Poweryoga används ofta som kompletterande träning för löpare, fotbollsspelare, dansare och andra idrottare.

- Det är gymvarianten av ashtanga. Jag tycker det är lite urvattnat och långt ifrån originalet, men det är lättillgängligt, och en bra första kontakt med yoga. Man får testa de vanligaste positionerna, säger Karin Lange.

 

Ur Hälsa Publicerad 8 oktober 2011

 

Man behöver naturligtvis inte stå upp å ner... men bra att få lite blod i hjärnan emellanåt.

 

 

Urvattnat?

Smaksatt vatten – här kommer några tips på hur du gör vatten roligare och godare. =)


Många gånger känner vi att vi dricker för lite vatten, många tycker inte att vatten är gott och kanske har svårt att se fördelar med vatten. Sen tycker många av oss att vi dricker ju annat, räcker inte det?


Men vi måste få i oss vätska, och då är vatten det mest hälsosamma alternativet; det reglerar kroppstemperaturen, spolar ut gifter, stödjer matsmältningen och balanserar blodsockret.


Du kan…

  • Lägga i frukt, grönsaker eller bär. Det är gott och dessutom väldigt nyttigt. Vanligast är nog citron, gurka, lime och apelsin. Men prova också alternativ som bär och vattenmelon. Är bären dessutom frysta blir vattnet kallt och gott.

 

  • Blanda vatten med några droppar av din favorit juice – helst utan tillsatt socker. Tranbär, granatäppeljuice, äppeljuice – ditt val!

 

  • Smaksätt is. Ge en egen smak till din isträningslåda. Exempel är att lägga till bär, mynta, gurk eller frukt och du får läckra kuber i ditt vattenglas. Man kan även överväga att göra iskuber av juice, kaffe eller te.

 

  • Drick te. Te är i huvudsak vatten med blad och örter så det är ett bra sätt att öka ditt intag av H2O. Det ska helst vara osötat. Ett tips är grönt te efter en stor måltid då detta även hjälper kroppen att bränna fett.

 

 

  • Välj en vattenbaserad förrätt. Till exempel soppa, vattenbaserade buljonger och consommés är bra alternativ. Köp helst inte konserverat men om du ändå gör det, se till att salthaten är låg. Köp inte heller soppor som innehåller grädde för att undvika det extra fettet och kalorierna.

  • Själv har jag en SodaStream, där jag kan smaksätta bubbelvatten. Vilken jag finner ännu godare än enbart kranvatten. Bubblorna känns som lite mer: LYX
 

 

  • Eller ät en sallad. Institute of Medicine (IOM) menar att en bra 20% av vårt vattenintag kommer från maten och massor av livsmedel innehåller mängder med vatten så som frukt, grönsaker bland annat isbergssallad, gurka, zucchini, selleri, rödkål, rädisor, broccoli, tomater, vattenmelon och jordgubbar.

 

 
 
Detta ser väl välsmakande och uppfriskande ut? Eller använd en vacker färg på tillbringaren, allt för att frestelsen ska bli mer njutningsfull för hjärnans kräsna ögon =D
 

 

Något annat som jag också gillar är...

 

Blåbärsdrink

En bra källa till vitamin C är Blåbär, Grapefrukt och Äpplen som är fulla med antioxidanter. Denna dryck kan förebygga åderförkalkning.

 

  400g blåbär

  1 grapefrukt   (Jag tycker dock inte om smaken av denna frukt)

  2 äpplen

  Färsk ingefära efter smak

 


Blanda och mixa och drick. Så glömskan inte hinner ta bort alla våra minnen och kom ihåg =)

 

 

Nu ut och promenera. semester idag =)

 

 

 Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3

 
 
 

Överblick från midsommarhelgen

I dag, Dagen före midsommarafton, en sommartid nu är kommen. Längtat efter värmen å du sköna.


Startat veckan med huvudvärk, migrän och sen en febertopp under torsdag morgon. En huvudvärk som känns som en stor bula i bakhuvudet och en tyngd över pannan. Vad göra? Tyvärr inte gå till jobbet, där barnen inte ska behöva känna sig osedda och för deras bästa är jag hemma och ja, för mitt eget bästa också förstås. Då huvudet inte vill desamma som jag.

 

Idag torsdag fick jag så ett grattiskort av min son, gulligt (trots försening)

 


Jag sitter här och tänkte plita ihop en dikt till min kära bror som nu 60 ska bliva… men, går inge vidare. Då hjärnan inte tankarna kan styra, då diktandet bli äventyrat =) Är inte så bra på att dikta annars heller, men med huvudvärk verkar inga ord kunna flyta, rimma, låta vettiga utan snarare som föredettingar, hehe


Iaf så när jag då sitter här och tänker på min bror, känner jag sorgen i mitt hjärta. Allt han går igenom då hans kära nu lämnat oss. Ovanpå detta även att vår kära syster lämnat oss. En tung, tung vår för oss alla men framför allt upplever jag det för min bror. Vi är alla tagna, ledsna, förstummade över tragedierna som slagit oss till marken.


Själv lider jag då av denna huvudvärk, en känslighet jag inte känt på mkt länge. Kanske rent ut sagt en överkänslighet på stress mm


Idag söndag och midsommar är över för detta år.


Vaknade runt 08.00 åter med huvudvärk, denna har jag lidit av under hela dagen. Vid 19.00 blev det ngt bättre så jag åt två mackor med ägg och stekt kycklingbacon.


Har sen sett Tv och bara överlevt denna dag. Känns som om det är dags att ta tag i livet igen, är otroligt trött på värk och håglöshet. Möjligtvis att inte kraften återvänt riktigt ännu, men hoppas jag iaf kan ut och promenera med stavarna imorgon. Känner ett stort behov av att få röra kroppen, sen lite meditation på det så jag kommer på rätt väg igen.


Nu har jag en veckas semester och hoppas jag hinner få lite återhämtning. Möjligen kör jag ner till kusten i slutet av veckan =)

 

Delar med mig av lite midsommarhelgsbilder

 

Sally var med, midsommar

 
Å fina Raiko, lydig, snäll och busig Rottis
 
 
Han gillade verkligen leksaken jag tog dit åt honom.
 
 
Alla gör vi nåt. Sally kollar in vad just jag gör...
 

Å jag/ bondmora eldar =) Midsommar stassen till ära...
 
 
Vi fick oss midsommaraftons bästa skratt, då vi skulle blåsa upp luftmadrassen som en av pojkarna skulle låna. Sömmarna hade släppt så madrassen hade två puckelryggar =) Inte så mysigt att sova på den mera...
 
 
 
Dagens Tänkvärda

Ett leende betyder så mycket och kan lysa upp din eller någon annans tillvaro!

 

  Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3


Midsommar 13

Idag är det visst midsommar.
Sambons son (+ hund) å kompis P är här, trevligt.
Vi ska strax åka till stugan och fixa och mysa. uppdaterar mer sen.
 
Mentalt tuff vecka med denna konstanta huvudvärk =(
 
 
 
 
 

Ännu en Födelsedag

Ännu ett nytt år att påbörja.
Dagen började med att jag gjorde en tårtpaj av mandelmjöl och hasselnötter, såg gott ut...men...
Iaf åkte jag sen på jobbet, hem på lunch då jag behövde köpa grädde på konsum och stoppa pajen i kylen.
 
Tillbaka på jobbet och sen slutade jag vid 17.00 moppade hem och lagade mat, kokade sen kaffe för svärfar skulle komma å fika. Fick ett jättefint halsband av min sambo, ett stort hjärta som hänger runt halsen å vilar på magen =)
 
 
Jättefint =) Blev mkt glad över detta.
 
Svärfar kom med en blender/mixer som jag också önskade mig, superbra.
 
 
Han köpte den på Granns här i Arjeplog. kanske inte den jag önskade, men hoppas den funkar. Är jobbigt att dra fram hela assistenten då jag ska mixa smoothie mm. =)
 
Sen blev det lite Tv, sonen prat och systrar två ringde å gratta. Ena syster i bil på väg till Göteborg med bror som också hälsade.
 
Nu sova, jobba imorgon 07.00
 
 
Dagens tänkvärda
Det du ger ut får du dubbelt tillbaka, välj därför att agera i kärlek
 
 
Så läsare =D
 
 
 
 Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3
 

Tänk om... magkomplex

Fler tankar om Magen:

Tittade på en bild av en ung kvinna som är gravid i v.38 Då magen är rätt så stor.

Jag tror många gånger, att den enda gången vi kvinnor verkligen älskar vår mage (vårt känslocenter) är då vi väntar barn. Då får vi visa upp den och känna oss stolta.

Även männen tycker om våra kroppar i detta stadium. Men det kan ju bero på glädjen att vi bär på hans barn eller helt enkelt att vi som kvinnor just då är väldigt harmoniska och älskar vår mage just denna tid.

Annars vandrar vi omkring med våra magkomplex, om vi inte är en idrottare av det mer energiska slaget.

 

Tänk om vi alla som har magkomplex, kunde känna desamma som en gravid kvinna. Sluta dra in magen, sluta försöka gömma den i konstiga bylsiga kläder. Sluta andas på felaktigt sätt så vi orkar mindre, lungorna får inte jobba som de ska. Tänk om det var ok att vara som man är. Vad gör det om magen är stor, go och rund, den är mjuk och det är där vi samlar våra känslor. Vi ska vara rädd om våra magar, älska dom istället för att hata dom.

 

Du som läser kanske tänker att, "det är väl valfritt" Men samhället dvs omgivningen dömer rätt hårt om man inte har rätt figur. Vi kvinnor dömer nog ännu värre än vad män gör, eller gjort. Numera är unga män väldigt medvetna om hur de vill att sin kvinna ska se ut och överviktiga kvinnor har svårare att hitta en partner.

 

Många känner sig inte värdigt bemötta, eftersom de är överviktiga, av många olika kategorier, bland annat av vårdpersonal och läkare. Det finns forskning som visa på att detta gör att många känner sig mindre värda och pga det har svårt att ha en bra hälsa. Det handlar om ett värdigt bemötande i första hand. Är det inte tragiskt att man känner så vid läkarkontakter?

 

 

Hur gör man då för att hitta inspiration för träning, ändrade kostvanor?

 

Finns det bra riktlinjer eller? Jag tror dock att man hittar övningarna, antal repetitioner och antal pass i veckan bäst själv, genom att lyssna på kroppen å hjärtat. Vad mår du/jag bra av? Vad stärker självkänsla och livsgnista? vilken träning gör att du "glömmer" att du tränar, utan då du har kul och du njuter av att kroppen rör på sig.

Vad tränar vi Mentalt. är det dags att Utmana? Pröva nya grejer. Kluriga koreografier, korsord eller memorera låttexter? Använd skallen. Gör saker när du egentligen inte vill. Som  att träna utomhus när det regnar. Utmana dig, hitta det du triggas av. Vad gör din själ glad?

 

Själv är jag en sökare, letar och försöker finna det som känns bra för mig. Jag har upptäck att det tar tid att göra koreografi vid zumban, men om jag inte ger upp så går det till slut. Zumban får mig att glömma att jag tränar, jag dansar och jag har himla kul, kroppen är trött efteråt men då jag har släpat mig dit flera ggr på rak upptäcker jag att kroppen svarar och blir piggare, jag orkar mer. Det känns otroligt gött.

Nu är det ju sommaruppehåll för Zumba, tyvärr... men jag fortsätter till hösten.

 

Mitt största problem är nog detta med tröstätandet som under våren varit ett gift. Jag höll upp med sockret under 6 veckor, gick riktigt bra, men jobbigt. Sen föll jag för frestelsen och kroppen reagerade direkt på sockret och nu känns det som jag inte kan stoppa eländet.

 

 

Övrigt i helgen, Underbart idag. Vi har varit i stugan, jag har städat hela stugan idag, tog ut allt och damtorkade, dammsög, dammade sängkläder och skurade, torkade fönsterna, blev jätte fräscht. Vi grillade där idag och igår åt vi tacos. Har haft en jätteskön helg, fint väder idag, halvbra igår. Mums för själen =) Fågelkvitter. sädesärlans vippande och oro då hon matade sina ungar på altan stocken som håller taket. Knipans ivriga besök i sin holk. Och vi hängde upp sambons present idag, hans hängmatta. Vart hur bra som helst.

 

Imorgon har jag överlevt 50 år och imorgon fyller jag 51. Jobbar 8-17, så det blir en lättare variant av tårta.

Den enda som kommer är ju svärfar =) vilket är glädjande ändå.

 

Nu sängen, imorgon upp å jobba.

 

Fick lite fina bilder av svärdotter M på dopet, jag inte kunde delta på. bjuder här på en.

 
Här står stolta föräldrar och Lion är alltså pojken med tutte som blev döpt, dagen sin till ära.
 
 
 
 
 
 Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3

 

 

 

 


Från kusten och hemmavid

Onsdag efter begravningen tog vi det rätt lugnt, försökte få balans på känslorna. Jag och barnen for till storheden och handlade, så även syskon och Mor. Vi spred ut oss och handlade lite här och där.
 
Jag köpte kattmat och kattsand till mina kissar. Sen hittade vi in på Stadion outlet, där fyndade jag shorts till mig å sambo, linne, t-shirt och sockar =) nöjd.
 
Därefter åkte vi hemåt till sonen. De övriga skulle äta pasta och köttfärssås, så jag son och hans sambo grillade. Blev jättegott. Därefter fick jag åka en sväng tillbaka till storheden, då sambo hade ett önskemål och det var stängt i Arjeplog. Sonens Malin följde med mig.
 
Torsdag var det så hemfärd. Jag åkte förbi storheden igen (röd dag) så alla hade inte öppet, men jag ville handla med mig blommor hem. Så jag handlade på Grans, så det blev blommor och jord för 1000 kr. Kändes bra att få sig lite blommor.
 
Körde sen till Älvsbyn, där systerdotter nu är, mina syskon hade kört dit och vi sammanstrålade hos Linda. Det var svårt att hitta adressen =( men till slut kom bror och räddade mig.
Vi åkte och åt Lunch på en kina krog, solen sken och maten smakade bra. Sen ett Adjö till syskon, systerdotter och brorsdotter och så bege sig hem mot Arjeplog.
 
  I Älvsbyn
 
 
På fredag jobbade jag hela dagen, kom hem 17.00 och vi åt. Jag köpte en kycklingklubba och 4 chiliceese och sambon åt ett super skrovmål. Då jag inte orkade laga mat.
 
Helgen; Lördag planterade jag blommorna jag köpt och skulle ha runt huset. Vi grillade och det blev jättegott.
 
 
Söndag; migrän hela förmiddagen, vaknade 04.30 med huvudvärk som bara eskalerade. Men jag hade tur och hann ta tabletterna innan det bröt ut i full styrka. Så jag låg "bara" till 13.00 innan jag omtöcknad kunde kliva upp och återvända till livet.
 
Solen sken så vi åkte till stugan vid 14.00 där jag planterade mina stugblommor, vi grillade korv och njöt sommarvärme vid vattnet. knipan har ägg i den gamla knipholken, även i år.
 
 
Blommorna isatt i urholkad stubbe.
 
Knipor
 
 
ÄLSKAR sommaren!
 
Och jag har varit ute med Chanti i koppel, det gillar hon trots att hon inte gillar själva kopplet =)
 
 
 
 
Idag är det onsdag och veckan har hitills gått, men är TUNG =/
 
 
Midsommar har jag kanske tur och får hit son mfl =D
Vi ska då vara i stugan och mysa, fiska, äta surströmming å bara njuta. Så jag hoppas på SUPER fint väder.
 
 
 
 
 Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3
 
 
 

Begravning av kära syster

Jag var i Luleå i början av veckan, åkte ner på måndag, syskonen från söder var då redan i Luleå och jag mötte upp dom på Ica Maxi då jag ändå kom den vägen. Det var dags att handla, för dagens middag skulle ätas gemensamt hos Mor. Det blev lax och mitt recept på sås, med kokt potatis. Ingen var så intresserade av sallad så jag lyckades iaf skala mig en morot och gnagde denna till.
 
Sen umgicks vi och pratade senare med prästen, DAGEN innan begravningen. Mkt dålig framförhållning kan jag (och resten) tycka.
Vi for till Mor och där strök jag skjortan sonen skulle ha, strök även skjorta åt bror. Senare gick jag till sonen och vi bäddade bäddsoffan klar. Sov hos son denna gång då det var fullbelagt hos Mor. Syster och brorsdotter sov i systerdotters lägenhet, för då passade de på att hjälpa henne städa lägenheten också =)
 
 
 
Begravningsdagen; Tisdag. Vi steg upp och gjorde oss klara, Klädde oss fina och gick ner till Mor. Sen åkte vi alla till kapellet där begravnings gudtjänsten skulle vara. Syster Barnen och även syster ville ha en stilla begravning och för de närmaste, så vi var bara de närmaste och mostrar, farbror till syster som var där. Systers äldsta vän var också med, hon hade ringt och frågat om detta gick för sig, så jag tyckte detta var ok.
 
Prästen var av den gamla skolan, väldigt mkt om Jesus Kristus och dennes uppenbarelse mm, vilket vi alla tyckte var lite tungt, med andra ord... ingen lättsam begravning där syster fick lysa, utan mer en gudstjänst kan vi tycka.
 
Min svägerskas begravning var så otroligt annorlunda. Jättemånga i kyrkan och även efteråt. Men själva begravningstalet var så mkt lättsammare men ändå seriöst och Lena var i centrum. Själva begravningen var dock inte känslomässigt lättare på ngt sätt.
 
Barnen hade valt två låtar som var mkt min syster. Love me tender av Elvis Presley  (January 8, 1935 – August 16, 1977) Min systers absoluta främsta idol, som hon grät över då beskedet om hans död kom.
Då kom tårarna och alla mina känslor bara vällde fram.
Den andra låten var av Björn Skifs "håll mitt hjärta" som också är otroligt fin.
 
Min syster läste också en dikt, (har den på bloggen sen tidigare) som speglade min syster.
 
Den dagen jag går
för att ej vända åter,
jag vill att ni minns mig
precis som jag var.
Det blir bara värre, mina kära
om ni gråter,
för ingen kan ändra
det öde vi har.
Den dagen ni står här
och kanske mig saknar,
jag vill att ni lever
och livslusten har.
Mina älskade kära
jag vill att ni vaknar
och lever de dagar
den tid ni har kvar.
 
Det var otroligt att hon hade sinnesnärvaro att orka läsa den.
 
Efteråt åkte vi alla till Hertsön och fikade i en lokal de hyrt. Smörgåstårta, bullar, fika mm. Tyvärr var det ju inte laktosfritt och smörgåstårtorna var inte enbart fisk eller kött utan blandat. Så det blev dock en bulle och saft för mig, som glömt te påse hemma.
 
Alla som då kunde äta den goda tårtan tyckte den var jättegod.
 
Senare blev det att vi beställde pizza, då ingen orkade ställa sig och laga ngn mat. Jag var nog bland de hungrigaste. =) hade ju inte ätit på hela dagen.
 
Vi satt sen och pratade minnen om min syster, å det kändes bra. Kände mig tom i huvudet och slut i kroppen. Vi gick till sonen och la oss runt 23.30, vaknade på dock på natten av en fruktansvärd magvärk. Tarmarna hade nog tänkt strypa varandra, så jag vred mig av magsmärtor i ca två timmar innan jag äntligen kunde slappna av och somna om.
 
Jag har ju lämnat prov ifall jag är gluten intolerant, får se om detta är så. Men pizza är ju inte den ultimata maträtten om jag är överkänslig mot gluten.
Fick nämligen samma hemska magknip i fredags, så det däckade mig 19.00 på kvällen, hade såna kramper att jag hade svårt att andas. Som att föda barn Puh...
 
 
 
 
 Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3

Elliot

Är född =D
 
GRATTIS till Daniel och Anneli till sin lilla kille.
Namnet Elliot; Antal män med namnet i Sverige: 6056
Elliot är en variant av det skottska efternamnet Elliott som är en medeltida variant av Erika/Eliya och betyder "älvornas härskare" och "kungen av djuren"
Elliot har namnsdag 17 januari
 
Detta behövde vi glädjas åt, ett nytt liv i familjen. Efter allt tråkigt som hänt.
 
Lilla Lion, Fredrik och Sofias lilla kille är nu döpt, tyvärr kunde jag inte delta men allt hade gått väl.
 
Uppdaterar mer imorgon
 
Sov gott alla!
 
 
Första bilden på den lilla killen =D
 
 
Tror bestämt han ärvt pappas näsform, hihi
 
 
Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3
 
 
 

V. 22/23 Fest, Misstag ellos, fina syster

Söndag idag. I fredags var vi på terminsavslutning/personalfest hos en kollega som vi även firade för att hon fyllde 50 år. Jag inser, inte för att det spelar ngn roll, bara ett konstaterande. Det är skillnad när man fyller 50 år.
 
Jag har ju att jämföra med, fyllde ju det jämna talet i fjol. Fick en jättestor ampel med en blomma att hänga upp.
 
 
Den var fin.
 
Min kollega som jobbat ca 6 månader blev anställd och har utbildning. Hon fick presentkort till Piteå havsbad, och blommor från oss kollegor och av kommun, presentkort och blommor. Reflexion: Det är skillnad på folk och folk.
Jag var jättenöjd över min fina blomma, men det var ju inte en present att visa upp efteråt. Dvs inget att ha i bokhyllan och berätta att jag fick detta då jag fyllde 50 år.
 
Vi hade dock mkt trevligt på vår fest, grillade (trots att jag glömde min kyckling på jobbet) Så hade husvärdinnan hallumiost jag fick grilla. Vi åt, sjöng och skålade, spelade kubb och vissa badade.
Värdinnan hade ett enormt fint hus, tyvärr smyckad med djur på väggarna (vilket jag inte tycker om) men förutom det, ett mkt fint hus.
 
Vi cyklade dit och hemåt bar det av runt 01.00 på natten.
 
Jag upptäcker ju små saker emellanåt, vad människor tycker. Och med lite alkohol (ingen var väl speciellt onykter) men även det lilla kan få tungan att lossna.
Vissa människor kan verkligen reta sig på att jag inte gillar vin, eller att man är tex laktosintolerant.
Detta fick jag veta under fredagens fest iaf. =) No big deal, men intressant att få vetskapen.
 
Lördag for vi en sväng till stugan och satte upp två fågelholkar, sen kom det regn =( vi åkte hem och gubben fick utryckning. Han kom inte tillbaka förrän på natten, stackarn. Det gick åska så jag vågade inte ha dator och tv på. Men efter åskandet satte jag iaf på Tv:n
 
Fick ju paket av Ellos på fredag, hade beställt express paket. Sonen behövde en kavaj till tisdagens begravning. hittade en på Ellos och skickade efter. hade beställt en XXL och fick en S! suck. Vad göra? Jag ringde dom och fick till svar att det måste skett ett misstag, inget dom kunde göra. ett fel är ett fel, thats it! Och tidigast tisdag eftermiddag kunde jag få en ny kavaj! Men då är det lite väl sent. Skulle dock få ett plåster på 200 kr nästa gång jag gjorde en beställning. Även om det inte kompenserar deras misstag, så var det ju ett litet plåster ändå.
 
 
Så sonen fick ut och leta kavaj, hittade en på myrorna tror jag. För den totala och enorma summan av 35 kr =) Den var lite liten, men går att använda. superbra. Då säljer jag den lilla kavajen till sambons kollega som är stor som en piprensare. Blir utmärkt.
 
 
Imorgon måndag åker jag ner till kusten och laddar för den jobbiga dagen tisdag och begravning av min fina syster Elisabeth.
 
 
Kanske sitter hon däruppe och blickar ner på oss?
 
 
2012 juni, då hade hon fått beskedet och hade redan besvär.
 
 
Min fina syster =´(
 
 
 
 
 
 
  Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ...<3
 

RSS 2.0