Relation/sex utan multipla orgasmer

Nu kära läsare ska jag fördjupa min och er kunskap med mina åsikter och mitt djupa sinne. Vi pratar ofta om sex och hur det påverkar oss, men sällan hur det påverkar i längden. Här får ni en lång och utförlig tankeverkstad av mig där jag hämtat en del information, så det består därför inte enbart av mitt dravvel.
 
 
Så jag börjar:

Sex handlar inte bara om rätt ställning och multipla orgasmer (om man nu lyckats med det) –  Inte är något fel i det – sex handlar i stora delar även om intimitet, skratt och komplimanger.

Här är några av de sexigaste sakerna en kille kan göra i sängen!

 

Kyssar, ack så goa de kan vara...
Och Allt börjar med en kyss. Det är faktiskt så. Och om kyssen är dålig, finns inte så mycket hopp om resten (och där ryker även hoppet om en fortsättning). Är kyssen däremot riktigt bra, kan nästa steg vara sängkammaren.


– När du som kysser en kvinna för första gången, bestämmer hon sig där och då för om hon någonsin vill kyssa dig igen.

Att kunna skratta tillsammans är för många en av de viktigaste sakerna i en relation. Att kunna göra det även när ibland pinsamma situationerna uppstår i sängen avdramatiserar situationen och kan till och med föra er närmare varandra.

 

Vem känner inte igen sig i känslan av att hata att älska att bli retad? Särskilt när det gäller fysiska nöjen. När ni är nästan där, å  den andre dra dig undan – tills man ropar efter mer.
– Spänning höjer den psykologiska upphetsningsnivån

 

Det finns en orsak till att sex även kallas för ”att älska”. Att älska handlar om att ta det lugnt och njuta långsamt, så att det finns gott om tid för ögonkontakt och kyssar.

 

Komplimanger som inte är forcerade och kommer vid precis rätt tidpunkt känns genuina. Och en äkta komplimang kan bygga på självförtroende och vara gnistan som tänder elden

Allt enligt relationskorrespondent och författare av ”She comes first”, David DeAngelo.

 

Rädsla: Och Är man rädd för närhet och intimitet?

Känslomässig intimitet för mig kan vara enkla saker, som att berätta om drömmar, dela dessa drömmar, om vilja, mina och partnerns behov. Men också vara att berätta om sexuella fantasier, eller hur vi vill bli smekta, hur det känns när blir berörd och annat vi kanske inte delar med någon annan.


Fysisk intimitet är för mig att kunna njuta av beröring, våga visa fysiskt vad jag tycker om med kroppen och rösten. Att tycka om lukten av den vi älskar, för att är just den personen lockar mina sinnen. Också att tycka om att beröra, fysiskt vara nära.

 

….att känna, att röra vid, att smeka, att uppleva sensibelt…känna hud mot hud….nära…

..att bli tagen på, att bli vidrörd, att bli smekt, att få uppleva sensibelt….att känna hud mot hud…nära…

Mmmmmmmm…*njutningsfullt*…

 

 
När min käresta sitter nära i soffan vill jag Ta På hela tiden…kan inte låta bli! Det är en skön känsla och det är så härligt att ta på någon man verkligen tycker om…Njutningen går från fingertopparna, in i handen, genom armen, runt i kroppen…som glad kolsyra…och in i hjärtat…
Vad sker då det inte finns mer?

 

Så för den/någon som är helt en icke-sexuell varelse så måste det te sig väldigt jobbigt och rent av motbjudande med djupa tungkyssar, penetrering vid samlag, och oralt sex, att dela den fysiska intimiteten. Då vi delar kroppsvätskor med varandra.

Att fysiskt vara så nära någon annan, om man är rädd och känner sig olustig för att öppna sina sinnen, kanske rädd att bli sviken eller bara rädd att blotta sig på ett intimt sätt. Måste påverka en på många sätt, hur kommer man undan intimitet, eller när vågar man berätta om sina rädslor. Vet man ens om vad man är rädd för eller känner man bara en olustig känsla?

 

Jag tror en del av intimitet handlar om signaler, att vi får varandra att känna oss speciella. Så om vi berättar något personligt så är det kanske inte det viktigaste vad som berättas, utan att vi visar att vi vill dela det med en annan människa. Det är iaf en början

 

Och så finns det ju de människor som inte vill eller inte riktigt förstår vitsen, som helt enkelt inte är så intresserade som kanske de flesta är av sex.
Jag tror dock att vi i mycket är präglade av vår uppväxt, tidigare erfarenheter, tankar och idéer för att skydda vårt inre kanske som andra slagit i oss
(en del religiösa samfund tex).

Vi kan lyckas bli fria i känslorna och tanken kan känna viljan att vara intima, och lära oss vara det. För hjälp finns ju därute, om man känner sig annorlunda, har en ovilja eller bara känner sig stängd.

Den som inte klarar att visa intimitet i en relation har naturligtvis problemet att kanske inte veta varför? Om det känns olustigt att kyssas eller att ha sex, är det för att man inte älskar partnern/personen? Eller känner man ingen attraktion?

 

Om det verkligen är äkta kärlek/känslor och önskan att attrahera och attraheras finns där, skulle terapi kunna hjälpa att ta bort olustkänslorna, för att kunna njuta av intimitet. Möjligen skulle parterapi och att prata göra att känner en trygghet i relationen och en tillit så att kan våga och vilja vara intim?
Eller KBT terapi för att våga älska sig själv, så ens inre känslor inte är ett hinder i relationen. Som skrivet, hjälp finns alltid om man vågar begära den och erkänna för sig själv att man behöver den.


Vi är människor och då per definition styrda av behov, rädslor och annat. Att inse de saker vi är så rädda för att dela, inte är så skilda från vad andra gör, tänker och känner. Att försöka acceptera att vi är en bara människa med olikheter.

 

Men om inte klarar intimitet fast vill det, men hindras av att är präglad av uppväxt eller annat, så är så klart värt att ta tag i. För intimitet kan vara något väldigt vackert och fint, om den delas mellan två som verkligen vill. Och brist på detta kan ju leda till att parterna glider isär.

 

När vi drar vårt sista andetag så kommer vi inte ångra de saker vi gjorde, utan de vi inte gjorde. Att försöka minimera riskerna och anpassa oss för att smälta in är inte en livsstrategi som i längden är den mest gynnsamma för oss själva.

 

Det kan även finnas andra orsaker till hur och varför man har olika beteenden, så jag fortsätter med detta.


 

 

 

 Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0