Ångest

Huvudet bultade och svetten pärlade i pannan, olusten var ett faktum, ja, nu har jag börjat jobba igen efter den gråa, kyliga sommarsemestern. ok, det gredde till sig då jag väl var på plats =) Men Egentligen borde man få en extra betald semestervecka då vädret varit så dåligt som denna sommar... eller?
Att sen börja jobba igen utan att ens sovit en natt i stugan pga. kyla!!
Nä, blommorna ser lessna ut, jordgubbarna lyser med sin frånvaro och t.om solen är deppig.
 
Men jag är nu halvtidssjukskriven igen, nu blir det väntan på en magnetröntgen. Så jag får ta det lugnt.
Nu under sommaren är avdelningarna hopslagna då det inte är så mkt barn.
 
Igår då jag var till ortopeden följde "barnen" samt barnbarnet med, och jag tror det var varmaste dagen på semestern, puh. (typiskt, då vi kunnat njuta lite sol i stugan istället)
 
Nemi tyckte denna dagsutflykt var lite jobbig och var inte sitt vanliga glada jag. Men det var varmt för henne och ovant att inte vara hemma och mysa i den välkända vardagen. Tror pappa hennes blev lite stressad av att vara med ett litet barn på utflykt. Det är ngt helt annat än att vara hemma =) men nyttigt att prova på att vara utanför lägenhetens väggar. Själv tyckte jag iaf att det gick riktigt bra, men jag är å andra sidan ngt mer van vid barn och ljud =D
 
 
Vi fick då gjort det mesta vi skulle. + lite till lillan, mamma M hittade ett par supersötahängselshorts i rosa och en klänning med ugglor. Den kan hon säkert använda flera ggr, då den hade lång ärm.
 
 
Jag hittade mig en tunn regnjacka på Intersport om/när jag ska ut och gå. =) toppen.
 
 
hemma...
Vi fick färdigt ramen runt balkongen till kattnätet, innan jag började jobba och det blev verkligen bra med en planka och konsoller i räckets höjd så Tyke kan promenera fram och åter för att titta ut.
 
 
 
 
Blev utmärkt, bättre än det vi satte upp i Luleå.
 
 
 
 

 Be healthy, keep up, and be youMer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre 


Nemis dag! + resumé

Idag är det så den 25e och Nemi ska ha Okyrkligt dop/dvs Namnkalas hemma.
 
 
 

Namnkalas

Ett namnkalas kan ha olika karaktär men ofta hålls det mycket enkelt, för alla nära och kära.

Idag kommer bara några få att medverka, vilket känns lite trist kan jag tycka.

Men Malins pappa och hans sambo kommer upp ända från Skövde, vilket är trevligt då ingen på sonens sida mer än jag närvarar.

 

Så idag blir det smörgåstårta, kladdkaka till kaffe/te

Vi ska göra fotavtryck på Nemi och handavtryck på var sida om från föräldrarna och detta ska sen ramas in.

 

Föräldrarna ska berätta hur de valde Nemis namn och den historien.
jag läser en dikt

och vi skålar för Nemi i bubbelvatten =)      

 

 
 

Precis som vid dop är det vanligt att man ger presenter till barnet vid namnkalaset. Ofta är det något som kan vara som ett minne för barnet senare i livet. Exempel på vanliga presenter är minnesskedar, silverspargrisar, ljusstakar, mm. Det är även vanligt att barnet får ett lite ekonomiskt bidrag, som ett startkapital att börja livet med. Gipsavgjutningar för att göra en miniatyr av barnets hand eller fot är kul att få. Leksaker och andra mer praktiska/roliga/moderna saker är heller inte ovanligt att man ger.

 

Mor och Linda har iaf skickat presenter, det uppskattas. Sen får hon givetvis av mig och sambo och kanske lite skickade presenter från mormor (ryktet gick om en babysitter)

Min syster pratade ngt om present, men vet ej om det bidde ngn? Får väl se.

 

 

 
 
 
Resumé av gårdagen.
 
Nemi var superfin i vit klänning
Hon fick en babysitter av sin morfar Thomas
 
 
Samt kaninen hon håller i sin hand =)
 
Hon fick även påslakan  till sängen, badlakan och ett jättefint baby gym av morfar med sambon.
 
 
Detta verkade hon gilla, tittade storögt på djuren.
 
Sen fick hon massor av kläder, dels av mig.
 
 
2 pyjamas, zebra klänning, liten kofta, N-body, 3 par byxor, 1 bamse Jumpsuit, 1 nattlinne.
 
1 fotoaffich på Nemi
sambon gav presentkort på fotoram
sängkläder 2 st
barnvagnsskylt: Nemi
solskydd
eker reflex
2 leksaker
 
av Mor en pall som hon gjort
av systerdotter: 2 body med en liten mössa
 
 
 
 
 
 
 
  Be healthy, keep up, and be youMer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre

Fram och tillbaka blir hit och dit

Tillbaka hemma, landade igår kväll.
Systerdotter kom sig till flyget, var till Kallax och hjälpte till lite grann och sa hej då.
Trots bokningar och dyl, så är det trögt att få den hjälp man bokat och begärt. Jag fick hjälpa till att ta ner rullstolen, fanns det ngn där som kunde packa ner den, nää då. De lösa tillbehören som armstöd/fotstöd och sittdyna tog en stressad flygvärdinna och skulle ge till systerdotter på planet, men nää. Det hamnade med ett annat flygplan till Stockholm =) Galet.
 
Iaf kom hon fram till Uppsala och där möttes hon upp av syster Åsa. Skönt. De installerade sig, så nu är det bara att avvakta och se vad de kan åstadkomma.
 
Hade bilen full med grejer, så jag körde förbi sonen med mat och de saker de skulle ha. Fyndade på röda korset ett fint V-rums bord, och en röd plåt hurts för toan med många förvaringslådor.
 
Och annat smått och gott.
 
Idag vräker regnet ner och jag måste till familj sonen så vi får ta tag i lägenheten och få det städat då Malins pappa med anhang tydligen ska sova över där. Lite kort varsel känns det ju som.
Namn kalaset är på lördag, så mkt ska ju hinnas med.
 
Köpt Nemi kalas kläder för den stora dagen.
 
Lägger in bilder sen på lite nytt.
 
Känns som om jag skulle behöva vara ett dygn i stugan alldeles ensam och ladda mina egna batterier med yoga och meditationer.
Men vet inte när jag ska få tid med mig själv?
 
Nytt schema har anlänt i brevlådan och där fanns ju en del frågetecken, men, tiderna var ju ok. Men ibland blir jag då förundrad om delaktigheten på mitt jobb. Ja, det är väl bara att jobba på...
 
Skulle behövt ngn som städade hemmet också, nu känns det rörigt och försummat. Är ju hela tiden på annat håll, och gubben är nog villrådig vart allt ska vara mm.
 
Nä, inte tid längre.
 
 
 
Be healthy, keep up, and be youMer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre

Vägmord

Iof av en mindre sort, men dock. Jag körde till kusten söndag och det är där jag har befinner mig. På vägen dit flög en fågel rakt in i rutan, en rejäl duns och den virvlade iväg och landade snett bakom bilen. En hastig död för det lilla livet.
Det är första gången jag dödar ngt i trafiken. Men det är svårt att väja eller dyl då man kör 100+ efter vägen, för ofta tycker jag fåglar ändå hinner svänga undan, och klarar sig bra. Men inte denna fågel. Jag stannade dock inte för att kontrollera, men om den fågeln överlevde, så kan den inte levt länge då dunsen var ordentlig.
 
Jag körde ner till systerdotter Linda, då hon nu ska iväg till Uppsala imorgon den 21:a och hoppas då att de ska kunna hjälpa henne på ngt sätt, då landstingen i Norr och västerbotten gett upp. Vi hoppas de ska se helheten och hjälpa hela henne och inte som här, bara titta på en bit i taget.
 
Jag hade kvar av min egna specialtårta, som jag tog med mig hit. Så Mor kom förbi och vi fikade. De tyckte den var god, iaf systerdotter. Jag gjorde nämligen en laktos-glutenfri tårtbotten och använde kokosmjöl, vet ju att inte alla gillar den smaken.
Själv tyckte jag om den å de flesta andra.
 
Fredrik, systerson med sina två fina pojkar kom förbi en stund och umgicks. De små växer ju s det knakar =)
Får lägga in en bild på dessa när jag kommer hem.
 
Gammal bild..
 
Hemma hos gammel mormor/farmor
 
Jag å L åkte sen på Ica Maxi för att handla lite =) även där har de kläder i baby till vuxen så det blev lite schopping iaf, och sallad till middag. körde så till L igen. Syster A-S kom förbi efter att vi ätit, sen tog jag tag i toan som fick sig en rejäl omgång städ. Dammsög och torkade golven fram till 21.30 då var jag rätt mör.
 
Har sovit på systerdotters soffa och även det gick ganska bra. idag kör jag till Mor och vi ska in till stan och fixa till våra glasögon. senare ska jag köra ut med systerdotter till kalax å kolla att allt ska fungera inför hennes resa.
 
Saknar mitt barnbarn, då jag nu är på resa. =( men, men. Får väl pussa på henne då jag kommer hem igen.
 
Imorgon ska jag själv till sunderby sjukhus och göra en undersökning av min mage. Min läkare i Arjeplog ville ha en andra utvärdering/undersökning. Så då blir det så. Annars är det tveksamt jag åkt hit i dessa stressiga tider. Namnkalaset för Nemi är den 25e, och vi har mkt att stå i.
 
Från Luleå verkar ingen ha tid att komma, vilket känns trist. Dvs att vägen bara åker åt ena hållet. Det går ju bussar om man inte har eller kan köra bil, vilket jag förstår att Mor inte orkar. men, men...
 
Finns inte viljan finns det alltid ursäkter, så är det ju bara. Systerdotter åker ju till Uppsala, så hon har ju anledning. Hon köpte även en present att skicka med på namncermonin, vilket jag tycker var omtänksamt och gulligt.
 
Nepp, nu lite frukost och sen till Mor, ska till stan och justera våra nya glasögon å titta lite. swich-swich
 
 
 
  Be healthy, keep up, and be youMer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre

Gör som Hugo Boss

Det internationella djurrättsnätverket Fur Free Alliance hyllar idag Hugo Boss för beslutet att fasa ut all päls ur sitt sortiment. Beslutet tillkännagavs i Hugs Boss hållbarhetsrapport för 2014 och har föregåtts av en diskussion mellan Hugo Boss och Fur Free Alliance, där Djurens Rätt ingår.

Hugo Boss ska vara helt pälsfria från och med höst/vinterkollektionen 2016 och framåt.

– Det här är en stor seger för både djuren och konsumenterna. Att Hugo Boss går ut och tar ställning i den här frågan visar att de inser att päls inte är ett etiskt material att använda sig av idag, och att de lyssnar på vad

 

Kanin

 

konsumenterna vill ha. Vi hoppas att fler modeföretag nu följer i Hugos Boss fotspår och säger nej till dödandet av djur för deras päls, säger Camilla Björkbom, förbundsordförande på Djurens Rätt.

Hugo Boss ansluter sig med det här beslutet till en växande lista av pälsfria modemärken och återförsäljare som H&M, Zara, Marc O'Polo, Bestsellers, ASOS, BACK, Esprit och MQ.

 

Källa; http://www.djurensratt.se/om-djurens-ratt/nyheter/hugo-boss-slutar-salja-pals

Värden går sakta framåt.

 

Svärfar fyller 70 år i helgen, så det blir lite fira =)

Vinterbild från kylig skidtur
 

Hipp hipp HURRA för honom på sin 70 års dag.

Smörgåstårta, gräddtårta och presenterna är fixade.

Imorgon är det surströmming i stugan.

 

Idag skiner solen, men ingen vidare värme ännu.

Själv ska jag nu till sjukgymnasten.

 

 

 Be healthy, keep up, and be youMer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre 


Sommarnytt från inlandet

Sommarvarmt nu i två hela dagar. Jag å lilla Nemi har promenerat vaukaleden och därefter har vi allihopa åkt och myst i stugan.
 
Vauka promenad bilder
 
 
Nemi and me...
 
 
Vi har pratat om att sova över och barnen dvs att "mamma å pappa" skulle sova i gäststugan och Nemi med mig i storstugan, så kanske Malin kan få sova en hel natt, vi är ju nära varandra om det skulle vara ngt då =)
Nemi har ju börjat äta ersättning, så en natt med farmor ska vi väl fixa, då mat finns att tillgå.
 
 
 
i Stugan
 
 
Systerdotter var sugen att komma på besök och det hade varit toppen =) Men tydligen hade färdtjänsten gått ut för henne samt att hon inte mådde så bra =( så hon vilar sig i form till den stora dagen då hon får sätta sig på planet och åka till Uppsala för en utvärdering och förhoppningsvis få hjälp där, eftersom Luleå, Norrbotten+ Västerbottens landsting inte klarar av att ge henne den hjälpen.
 
Så inga drinkar i motljus =´(
 
 
Förhoppningsvis blir det ändå mys med lillan, yatzy och grillning av olika typer av mat.
Dock. Saknar ditt sällskap min älskade systerdotter, så du VET.
Dusch är nu installerad i stugan, blev jättebra.
Kanske blir det så varmt att vi även i år kan ta oss ett badkarsdopp? Vi får se.
 
 
Övrigt målade jag sonens bord och det blev då svart. Vi körde dit detta idag.
Kvar vart plasten jag jobbat på, rena konstverket tycker jag å sambo =)
 
 
Konst =D i det gröna.
 
 
 
 
Dagens bild. Skulle egentligen fota en hare som skuttade på grannens gräsmatta, zoomade, men upptäckte i kameran vår fina buske istället. så haren hoppade vidare utan att fastna på bild.
 
Nymålat, vår friggebod. Blev fint sonen.
 =)
 
 
Detta är då baksidan ej är klar, å man ser skillnaden.

Å en bild på det finaste barnbarnet, Nemi

Hon sover gott i stugan. Men vi är hela tiden lite oroliga att myggen eller annan flugfä ska hitta henne å bitas
=(    DET vill vi inte.
 
 
Övrigt:
Påminnelse om drömmar som aldrig slagit in =)
Men, som här går att läsa...
Når du inte målet, hittade du en ursäkt för att slippa nå det!
 
 
 
Ja, ingen bootcamp denna sommar, inte heller några fjälltoppar, då jag inget hört av min promenadvän A.
 
Bara farmor promenader med mys babyn =)
Får väl ta tag i formen sen.
 
 
Chanti och jag myser i soffan =)
 
 
 
Mango tittar på igelkottar på Tv, som liten hade sambon en och kanske kommer Mango ihåg dess läte. Han var mkt intresserad iaf.
 
 
 
Fortsatt trevlig sommar.
 
 
 
 
Be healthy, keep up, and be youMer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre 
 
 

sommar, regn tips

Tunga grå moln hänger över våra huvud. Iförrgår var jag med sonen och fru på Loppis i gamla silverlogen, den har öppet sommartid. Ganska mysigt med en loppis i en lada/loge =) Mkt saker att titta på.
Där fyndade vi lite av varje.
Jag hämtade upp barnen hemma hos dem, och vi bestämde att lilla Nemi fick sitta i bilstolen och att vi skulle bära henne ifall hon blev trött på den då vi var där.
 
 
 
Regnet piskade mot rutan då vi väl satt i bilen, sen begav vi oss. Vi kom fram och parkerade, satte bilstolen i en kundvagn och till att börja med var Nemi nöjd med detta arrangemang. Men det var kallt i ladan så efter en stunds tittande hämtade Malin filten då hon blev lite kall, lillgumman. Så vi fortsatte att kika.
 
Jag fyndade nästan det första jag gjorde då vi klev in, en ihopfällbart skötbord, perfekt. Har tittat på såna och nya går ju på 800 och uppåt, svårt att hitta beg på nätet också.
Men 75 kr var ett kap =) så nu blir det lättare att byta barnbarnets blöjor och så får vi spara våra ryggar.
 
Ord.pris skulle vara 799 kr för detta bord.
 
 
 
Sen hittade vi en full påse med tygblöjor. 300 kr var ju ganska dyrt, men om man tittar på tygblöjor idag kostar en tygblöja från imsevimse 119- 159 kr st. (trodde det var det dubbla) och här var det en hel papperspåse med blöjor.
Så denna påse inhandlades, för att i framtiden spara några kronor då blöjor är extremt dyra.
 
Sonen fyndade en militärmönstrad sommarjacka (han har lite jack fetisch, dvs jackor är ngt han inte får nog av)
Vi fyndade några sommar klänningar till underbarnet och Malin hittade en hoddy Sonen ett par handskar och en manuell skruvdragare =) som han letat efter länge enl. honom. Samt ett litet databord i aluminium.
 
 
 
Sen var vi klara och efter att ha åkt till samhället och tagit ut pengar körde vi nöjda hemåt. Min son älskar loppis, han tycker verkligen om att kolla på gamla saker och hela han talar om att detta med loppis är en "hit"
 
Så efter en lyckad loppis tur åkte vi hem, jag skjutsade barnen till lägenheten och for så hem och lagade middag.
 
Onsdag, dvs igår skötte jag Nemi en stund på f.m medans barnen var iväg på ett möte. Det gick så bra. Hon sov mest och sen vaknade hon och hade bajsat. Ren blöja och lite mys efter det.
Oj vilket fint barnbarn jag har =) När hon emellanåt fixerar sin blick, hittar ögonkontakt och ler...oj, jag smälter som en mjukglass i öknen.
 
De kom hem igen och då cyklade jag hem och fixade lite hemma, fast tiden går så fort. Idag blev det fisk i ugn till middag, vart supergott med rivna morötter till. Och med zucchini, purjolök och skivor av kyckling pålägg ovanpå fisken. Råstekt potatis och lite go fisksås. mums.
 
Kl 18.00 körde vi till mellanströms loppis, jag och barnen. Tyvärr vart denna en besvikelse.
Mest massa gamla kläder, mkt gamla böcker och virkade saker. Så sonen som varit drillande glad och förväntansfull blev butter och besviken då han haft höga förväntningar (stackarn)
Nemi var som vanligt en liten ängel och accepterade vårt konkande med henne i bilstolen.
Mötte en gammal granne med sitt barnbarn som var en månad äldre. Hm, den bebisen var inte liten precis =) men sånt växer väl till sig då de börjar springa. Men den mamman tyckte det var tungt att bära, vilket jag förstår.
Hade nog valt bärsele om Nemi vart så stor.
 
Men prinsessan var vid det mötet lätt som en fjäder =) och söt som en karamell.
 
Iaf, gör vi en jämförelse mellan Loppisarna dessa regniga dagar var silverlogen helt klart det bästa alternativet enl. vår smak.
 
 
Även denna torsdag är molnen regntunga och det ser inte ljust ut. Snälla universum, kan vi få lite varm sommar och SOL snart? Mina älskade blommor drunknar ute i rabatterna =(
 
 
Ska strax åka till barnen å vi ska rensa lite i Nemis rum och få bort kartonger mm därifrån.
 
Sambon min ska komma å hjälpa till att titta på diskmarskinen som vi inte får igång.
 
 
 
 Be healthy, keep up, and be youMer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre 

My lotus

Det är en ynnest att få uppleva sitt barnbarn nära, se hennes små ansiktsuttryck, höra hennes ljud när hon sover eller är vaken. Hon är så otroligt fin mitt lilla barnbarn.
Likt en lotusblomma, vecklar hon så sakteligt upp sina små sinnen, är med oss lite mer, upptäcker ännu mer.
 
 
Ännu inte utslagen

 
Vår lilla utomjording, det går inte att förstå. Hur det känns. Förrän man är där… Med en silkeslen, fjärilslätt liten spädis mot kinden, snusar på hennes fina hår. När hon sover mot farmors bröst som den fantastiske lille varelsen hon är. Hur skör, livrädd, strålande och mäktigt kärlek jag känner för henne, detta lilla knyte.
 
Att få förtroendet att promenera iväg med detta lilla underverk gläder farmors hjärtat otroligt, att jag får delta, vara nära och få uppleva tillsammans med hennes fina föräldrar. Det betyder otroligt mkt och jag kan inte uttrycka min tacksamhet att få dela detta lilla underverk med min älskade son och sonhustru. =)
 
Det är som ett mirakel
du lilla barn som blivit fött.
-du kom ut, en liten mänska
 som ingen av oss mött!

Ett flicka så vacker
din doft så helt underbar.
Och det är nåt visst med blicken
som känns sällsamt vis och klar.
Från den stund vi tog emot dig
är inget mer detsamma.
du barn förändrar livet
för både pappa och sin mamma
och oss bredvid dig

Ett sånt hav av ömsint kärlek
som ur bröstet plötsligt väller fram
för detta lilla under
som ännu vägs i gram.
 
 
 
Idag var det tänkt att jag skulle ta en promenad på e.m. med lilla Nemi men trötta föräldrar har rätt att ändra sig. Sonen hjälper sambon att måla vår friggebod, och han är så otroligt duktig min son. Tror inte jag berömmer honom nog, men han kämpar på och tar sig knappt tid till en liten rast.
Tro inte mamma Malin inte kämpar på, uppe på nätterna och sover inte så mkt, ger Nemi mat, gång på gång. sköter den lilla så bra så.
Pappa skulle visst (eller har) börja ge ett av målen mat, lite ersättning eller pumpad bröstmjölk för att få närheten till sin lilla dotter.
 
Det var utlovat regn i e.m. och kl. 18.00 kom det. Så sonen målade och sambo och svärfar klurade och påbörjade bygget för taket som ska bli över den nya entrébron.
Jag och Malin spelade lite yatzy och gullade med sockergrynet, dvs Nemi. Men idag var lilla Nemi ganska trött och har sovit en hel del.
 
Bjöd alla jobbande "gubbs" på lunchfika med mackor, kaffe och blandade pålägg. Jo, jag å Malin fikade också.
 
Sen letade jag, då jag köpt ett spjälsängsskydd + hade ett gammalt kvar från Robert. men hittade inte dessa saker, får nog ta en städning imorgon för att finna dessa ting + paketet jag köpt till Nemis namncermoni den 25 Juli
 

Född; 2015-06-07

Vikt 3500 gr, Längd 50 cm

Välkomna att hälsa Nemi välkommen

och för att fira henne, genom en Namn cermoni.

Var; Arjeplog

Datum: 25 Juli 2015

Tid; 12.00
 
 
 
 

oj, den lilla fröken har redan hunnit bli 57 cm lång och väger redan 4220 gr =)
 
 
 
Igår var vi på vår lilla promenad, (jag å Nemi) vi gick förbi kraja och sen runt kyrkan och Hornavan hotell. Stannade till vid Eivors grav och hälsade på henne.
 
 
 
Regnet vräker dock ner nu med full styrka, så vi tänkte att vi kanske skulle fara på Loppis imorgon =)
Och strunta i att gå ut och bli blöt.
Ska ju till sjukgymnasten också.
 
 
Nu dags att knyta sig för dagen. imorgon är en ny dag.
 
 
 
 
Be healthy, keep up, and be youMer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre 
 

Önskar Köpa!

HJÄLP!
Om nu någon i eller runt Arjeplog har en garderob, större byrå  och mindre skrivbord/databord eller dyl som ni vill sälja, så behöver vi detta nu. Eller sonen och sonhustrun behöver detta.
Galgar? har ni massor och kan tänka er skänka (inte skräp dock)
 
 
 
 
Garderob, enkel
 
 
Skrivbord sökes
 
Byrå
 
Inte nödvändigtvis i vitt, alla förslag mottages tacksamt.
 
 
Arjeploghus har verkligen dåligt med förvaring till kläder, iaf i den 3a min son och sonhustru nu fått hyra.
 
Ikea?

jo. Hittade flera bra föremål där igår på rea tom. Men blev för snål då det kom till FRAKTEN. Visste du att Ikea tar 495 kr i FRAKT?
Hutlöst. Ok, håller med om att det är billigare än att köra dit, men handlar jag för 550 kr och ska betala en frakt på 495 kr, så NÄ, det blev inget. Fan vad dyrt. (ursäkta)
 
Handlar ofta via internet, och de flesta har en billig och ibland ingen frakt utifrån hur mkt man köper givetvis. Ofta över 500 krs inköp blir frakten gratis eller ligger på 29-49 kr. INTE hutlösa 495 kr. Ja, jag blev upprörd, hur i hela friden har folk råd att skicka efter då man tar sån frakt?
 
 
Tjing
 

Me and Nemi

Igår var jag ut och gick med Nemi, mitt barnbarn =) och med mig hade jag en även en vän. Vi surrade på och gick en timme innan jag återlämnade min guldklimp. Vädret var varmt men ganska kvavt. På kvällen kom regnet.
 
Idag tog jag med mig Nemi och gick vaukasvängen, ca 7-8 km från "hall" och tillbaka så på detta vis får ju farmor ordentligt med promenader =)
Det tog ju 1,5 tim. blåste friska vindar så jag fick vara lite noga med åt vilket håll vinden kom ifrån, så inte Nemi skulle blåsa bort inne i vagnen.
 
Lite bilder från dagen dag med Nemi, dock sovande utan att se så mkt utsikt.
 
 
 

Solen sken emellanåt och det vart en skön promenad. Sen hjälptes vi åt hos sonen och fixade lite med kläder och dyl för att få bort påsar. Vaktmästaren måste visa tvättstugan och förrådet också ngn dag.
 
 
Sambo och svärfar har spikat färdigt trappen till vår entré som jag designat. Den blev riktigt fin. Dock ska den målas, men får vänta två år innan dess.
Nu ska även ett tak byggas till.
 
 
Det blommar i trädgården =)
 
Idag kom son och sonhustru + guldtjejen Nemi hit och vi grillade, smakade fantastiskt.
 
Det blev fläskytterfilé, potatissallad, grönsallad (kantarellsås) För mig; stekt potatis, kycklingfilé, kantarellsås och grönsallad.
Å Nemi nöjde sig med sin Mors godsaker /bröstmjölk =)
Stumpan hade magknip i afton, stackarn =( Det är inte lätt då de e så här små att tillfredsställa, då magen deras är krånglig. Men då sonen min var liten hade vi inte dagens pysventiler. Man får vara glad över utvecklingen.
 
 
Ibland kan jag fundera lite på detta med mat och smaker. Vi gillar ju alla olika smaker, så det kan ju inte vara lätt för alla dessa kockar i Tv att hitta rätt smaker för dessa alla kockprogram. Men visst, vissa paradrätter ska ju ha visst innehåll och då får man ju hålla sig till dessa. Jag är verkligen inte så imponerad av kockmat, det mesta smakar ganska lika. Men Veronas röding på planka är verkligen en rätt att rekommendera. mums.
 
Själv skulle jag vilja grilla mer grönsaker å dyl, kanske borde vi ha flera grillar på G, så det får plats allt man vill äta. Och det är inte bara bra för klimatet utan även väldigt bra för hälsan, att äta mer grönt och det minskar ju risken för att du ska drabbas av tarmcancer som är Sveriges tredje vanligaste cancerform.
 
 
Ett tips från vardagspuls Tv4 var; Foliepaket är en enkel lösning som går att fylla med det mesta och så slipper man problemet att det ska ramla mellan gallret. Prova till exempel paprika och svamp med färska kryddor, salt och peppar. Frukt funkar också, främst de som är söta och saftiga som ananas, mango, persika och nektarin. Min egen favorit att grilla av det gröna är sparris. 

Försök få i dig frukt och grönsaker i regnbågens alla färger varje dag, det ger dig en bra boost av antioxidanter och vitaminer. 
 
Dags att krypa isäng.
 
 
 Be healthy, keep up, and be youMer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre 

Mycket nu

Sommar och semester, idag sol så inte det optimala för ett blogginlägg. Men, kände att nu var det ju ett tag sen.
 
Sonen och sonhustru med lilla barnbarnet Nemi är nu på plats här i Arjeplog.
Idag fyller också sonhustrun Malin 23 år.
HIpp Hipp Hurra för henne idag.
 
Dagens planer ser ut som följande, jag å sonen ska på AF =) det är väl en bra början. Sen ska vi med Malins Mor och sambo (om de vill) på silvermuseet och titta, jag med sambo tänkte vi kunde bjuda de långväga gästerna på detta. Därefter ska vi mumsa på Frasses, önskemål från barn men mest från Micke (Malins Mors sambo) som vill återknyta sina goda minnen från Frasse då han åt där för många år sen.
 
Som avslutning blir det tårta hemma hos oss. Bakade igår. En egen variant av tårta med mandelbotten och jag får återkomma hur den smakade =)
 
Igår var vi i stugan och jag gjorde souvas som vi bjöd alla på. Solen sken givetvis och det var underbart att vara där. Luften kan fortfarande kännas lite kall då solen gömmer sig bakom ngt moln.
 
Blommorna trivs i stocken, i stugan.
 
Nemi också med till stugan, här sovandes i sin fina vagn.
 
 
 
 
Övrigt. Nu har jag inte full koll om vilken ordning, men jag slipade ett bord till sonen och sonhustrun, men jobbade även på egen hand.
 
 
 
Jag slipade bordet och sliprondellen tuschade mitt lillfinger. det gjorde ont. Har lixom tappat känseln i fingertoppen.
 
Ska måla bordet svart, så småningom.
 
Flytten gick bra, vi fick plats med allt i lastbil+ släp och sonen och min sambo körde upp den 26:e med alltihopa. Sen hade vi bokat flyttstäd med Hööks från Råneå som städade torsdagen och gjorde ett himla bra jobb. Då min axel inte går att använda var detta en kanon lösning.
 
Fredagen blev det så besiktning, en från Lulebo som jag inte gillar.. Men ett skåp i köket hade fått sig en smäll och denna skulle de behöva betala (1000 kr för en dörr??) Betalt kan de då ta.
Sen påpekade han en spricka i handfatet på toan, men denna tunna spricka fanns redan då de flyttade in, men stod inte i några papper. Hmmm
Så då får vi avvakta och se vad det blir av det då.
 
Jag och Malin + Nemi var kvar till fredag och var med på besiktningen innan vi körde till Arjeplog.
 
Kissarna Tyke och Kurre blev så smått vänner innan vi åkte. Det var bra. Hela onsdagen låg nämligen Tyke under Mors soffa och ville inte komma fram. men till slut så.
Två stiliga herrar i fönstret på Fredag fm.
 
 
Kurre till vänster och Tyke till höger. Så fina =)
 
Vackraste tjejen, mitt barnbarn Nemi
 
 
 
 
Har ju även jobbat lite i trädgården också, men axeln begränsar mig. Dock har jag fått lite gjort. Bestämde mig för att minska ner den nya delen av rabatten jag gjorde i fjol.
 
så nu är den mindre. blev så här, innan blommorna är där.
 
 
 
Nä, nu dags att gå ut i solen.
 
Visst ja, sambon och svärfar bygger om bron på framsida huset som jag designat =) ska bli intressant att se den klar. Men de håller inte alltid med mig och tycker att jag är lite bossig.
 
En svävande bro, vill jag ha.
 
Så här såg den tillfälliga ut under vintern.
 
 
Så, fortsättning följer.
 
 
 
 Fortsatt trevlig sommar till er alla.
 

Be healthy, keep up, and be youMer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre 

 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0