Sjuk x 2

Tyvärr ligger jag sjuk i influensa. Så mitt då jag äntligen skulle börja arb pröva igen, så fick jag Influensa som började med akut frossa, snabbt stigande feber (runt 40 °C),
allmän muskelvärk, huvudvärk och symtom från luftvägarna, framför allt hosta som sitter långt ner i lungorna, halsont, Yr, spyr, kallsvettig, enormt trött och värk i kroppen. Idag torsdag orkar jag vara uppe lite sporadiskt men ligger mest. puh.
 
Uppdaterar så snart jag är på benen igen.
Läste; Influensa går oftast över av sig själv efter fem till sju dagar, men ibland kan den leda till följdsjukdomar som bihåleinflammation eller lunginflammation. Man kan vara trött i ett par veckor efter virusinfektionen.
 
 
Var på Vc här i Arjeplog och jag blev då rent förskräckt. Alltså, vilka läkare vi får hit. Och det är inte i ngn positiv mening. En läkare som är närmare 80 år fick jag besöka, han kollade alltså inte blodtryck, ingen sänka, tog inget blodprov eller feber. Han "lyssnade" på lungorna i utandning... vanligtvis brukar dom jag förr besökt lyssna då jag andas in och inte ut??
 
Ja, iof behövde han ju bara se mig för att fatta att jag var sjuk, men det kändes inte tryggt någonstans att gå till en sån läkare.
Arjeplogs landsting/kommun borde skämmas. Anställ en läkare, så vi slipper bottenskrapet. Vi hade en läkare över jul/nyår som inte heller var ngt att hänga i julgranen. Min sjuka systerdotter var ju in flera ggr och han stod ngn meter ifrån och hummade.
KATASTROF.
 
 
puh, nä... Nu säng igen, detta tog på krafterna.
 
 
 
 
 
 Be healthy, keep up, and be youMer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre 
 
 

Klädförsäljning av stl M/L

Jahapp, då var det dags för vårens rensning från garderoben, sånt är jag inte så bra på.
 
Men nu säljer jag iaf mina kläder som jag inte längre kan ha i Stl. 38/40
 
Gör även en blocket annons på detta.
 
 
Min fina klänning som jag köpte för flera år sen nu. men inser att stl. 38 kommer jag aldrig tillbaka till =)
kostade då 599 kr och säljer den för 250 (får jag inte det för den, får jag väl behålla den som souvenir)
Även prislappen är kvar.
 
 

Lite tunikor i stl 40
Den blå oanvänd jättefin, skir, 100 kr, sammetsklänning med dragkedja fram stl. M/L också oanvänd. pris 80 kr, svart tunika med knytskärp stl M/L pris 40 kr och en hängsel klänning, ej använd. stl L, pris 50 kr
 
 
 
Och min oanvända huvjacka stl M/L pris 100 kr, 2 klänningar (sommarsköna) stl M/L pris 40 kr var, Lila topp (Stina Jakobssons) stl. M pris 40 kr
 
 
 
Sen säljer jag jeans. tre par i stl. 40
2 bootcut och ett par raka. alla tre för 100 kr.
(använda)
 
 
 
 
 
Vill du köpa ngt, så skriv en rad i kommentarer.
 
skickar gärna mot postförskott. dock ingen bytesrätt =)
 
 
Nä, nu dyker jag ett varv till i mina garderober, det är faktiskt på tok för mkt kläder jag har som är oanvända för att jag varit optimistisk =) hehe.
 
 
Höga stövlar
 
 
Aldrig använda stl. 38 nypris: 499 säljer dom för 200 kr
 
 
Nu är det bara att hoppas jag blir av med något =)
 
 
 
 
 
 Be healthy, keep up, and be youMer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre 
 
 
 
 

föregående hjärtlig dag

Alla hjärtans dag var det igår. Gav min sambo en eldlykta som vi kan ha både hemma brinnande under höstkvällar eller ta till stugan. Valfritt =) Sambon har ju iof redan gett mig blendern/mixern som vi fick returnera men gav mig även 2 trisslotter (ingen vinst tyvärr) och bjöd ut mig på Harrys.
 
På f.m gick jag en dryg timmes promenad och desamma ska jag göra idag, vilket känns bra. Lätt att bli soffpotatis då man är sjukskriven =/
Skickade några sms till mina nära och kära och önskade en fin dag, denna hjärtliga dag. Mer kärlek!
 
Övrigt åt vi lunch =) och därefter bjussade svärfar på gofika. Han verkligen älskar grädde. Tur han är ute och går och åker så mkt skidor som han gör annars hade det varit risk för kagge. =D
 
Både jag och sambo blev väldigt slöa senare på e.m och vi la oss i var sin soffa och lyssnade på våra talböcker, slumrade till gjorde vi visst också (värsta pensions) Iaf då jag vaknade till efter den vad jag själv upplevde lätta slumren mådde jag lite illa och fick huvudvärk =( men, jag tänkte att detta måste jag övervinna. Så blaskade ansiktet och målade mig, sen bytte jag om och så gav vi oss iväg till Harrys för alla hjärtans dag middag.
 
 
Men Harrys då! Vem som är kock där vet jag inte, men jag beställde en rödingfilé med grönsaker och bakpotatis med ngn lätt citronsås. Det var mkt smaklöst för det första. Jag älskar grönsaker å att då bara få lite rivna kalla rotsaker blev ju en besvikelse. Potatisen var torr och trist och fisken smaklös men väl stekt så koncisensen var bra.
Men av fem stjärnor får Harrys två av mig för denna rätt. Bakpotatis är en svår potatis att få god kan jag tycka och tyvärr lyckades de inte med sin. Nä, jag klagade inte. Jag åt upp allt på min tallrik men blev inte ens mätt, undrar då vad männen kan tycka om denna rätt? dvs om inte jag blir mätt, kan dom då bli det?
 
Ja, jag körde oss så hem efter 1,5 timme där och vi kom hem å då hoppade vi i myskläderna igen som två murmeldjur, skrattade jag till sambon som höll med. Ingen av oss orkar gå finklädde hemma, där känner vi oss fria att klä oss efter behag.
 
På tal om då MODE. Jag tittar gärna på mode, tycker det är kul med kläder och skor men förundras alltid över att det är ganska opraktiskt.
De som styler om personer kan inte riktigt ha sina fötter i verkligheten och i arbetslivet.
 
Själv är jag egentligen osäker på vad jag passar i eller ej. Ibland då någon tagit en bild på mig kan jag förundras över hur mina kläder sitter. Inte är det positivt och jag kan bli förskräckt över att ingen kan säga ngt, att du, det där gör dig bred eller du ser konstig ut och benen ser helt plötsligt för korta ut eller färgen på din topp gör din hudfärg underlig. Visst, det är inte lätt att hitta en vardagsstil som fungerar, ej heller en feststil... så arbetskläder hade verkligen fungerat för mig. hade varit en undanflykt från alla tankar om -vad ska jag ta på mig idag? suck.
 
 
Högklackat är tydligen ett måste mer eller mindre för ens hållning som kvinna?! Gå i det på mitt jobb-nä tack.
Sitt på golvet i kjol/klänning, eller med högklackade skor? skulle inte kännas så naturligt.
Sen kan jag nog säga, att visst är det trevligt att se så bra ut man kan under sin vardag, men jag tar ju inte gärna på mig nya kläder och går på jobbet på förskolan med 1-3 åringar.
 
Där jobbar vi ju med färger av olika slag, målarfärger, kritor, tuschfärger, vattenfärger mm. Att då hela tiden vara livrädd om barnen tar i en, går ju inte.
Matsituationer med så små barn är ju också att man som fröken får vara beredd på att de tar på en med kladdiga små fingrar. Då skulle det se illa ut om man skuttar upp och ropar för att man blivit smutsig, det är en del av jobbet. Kan dock tycka att får hemtjänsten  arbetskläder, borde väl ändå vi också få detta?? eller?
 
Men jag önskar ju att jag någon gång hittar min stil, trots att över halva delen av mitt liv redan gått. Sen är det ju inte bara att hitta stilen, jag måste ju veta vad som passar min kropp. Ibland då jag ser andras outfit kan jag tycka att -jo, det var gulligt/snyggt men så kanske jag ser ngt liknande på ngn annan å då ser inte plagget alls lika fint ut, beroende på kroppsformen. Inte lätt med Mode iaf.
 
 
Visst är det så, men hur hittar jag rätt i djungeln =)
 
 
Nä, nu promenad.
 
Solen skiner svagt och -14 grader. perfekt.
 
 
 
 Be healthy, keep up, and be youMer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre 

Snöig fredag med ooops lite luftande åsikter

Min älskade kisse Chanti väckte mig 05.50 och ville ha mat, jag försökte att inte bry mig om henne, men det lyckades ju inte. Hon jamar högt och ger sig definitivt inte. Så då gav jag upp och klev upp 06.05 och gav båda kissarna sin mat. skyndade tillbaka till sängen för att få mig en stund till. Det gick sisådär. Chanti ger sig inte förrän jag är fysiskt uppe. så jag låg faktiskt ända till 08.00 då gav både jag och sambon upp att få sova mer. då vi så varit uppe en ca 20-30 min, då går min katt och lägger sig så nöjd. suck!
 
 
 
Chanti
 
 
Idag är det så fredag. Snön faller ner, ganska ordentligt...för vi har ju nästan ingen snö alls "ironi"
Sambon är ledig idag. själv har jag tränat min axel och mjukyogat lite grann. Jag funderar på en promenad i den fallande snön. =) behöver skicka ett brev till FK.
 
I Luleå har dom ju haft snödjups rekord =) 118 tror jag, undrar varför man inte mäter i Arjeplog? Men det ligger väl en 110-125 cm snö här. Dock har vi ju haft varmgrader och snön börjar sjunka ihop.
 
Vi har bokat bord imorgon på alla hjärtans dag, så det blir iaf ut och äta imorgon och hoppas det blir trevligt.
Jag har även köpt en liten gåva till sambon =) men det är ju mer symboliskt.
 
 

En av mina tavlor =)
 
Jag lyssnar fortfarande på Isfolket, det är dock lite mycket romantiskt dravel däremellan. Mkt om de unga flickorna och deras start på livet från 16 år till de får sitt första barn, sen börjar det om igen med nya ättlingar i den åldern. Jag hade nog önskat att man fick följa människorna lite mer konkret, än dessa ständiga hopp till ungdomarna och flickornas sexuella upptäckt, som jag skrivit förr...många ingående sexuella redogörelse vilket är lite tjatigt faktiskt. Nu låter jag som en torrboll då det gäller det ämnet, men ärligt så blir jag läss på förutsägbara romantiskt dravel.
 
Igår fick jag hem det jag beställt till sonen och min nya sonhustru, vilket blev ganska bra. Återstår ju att se vad de då tycker.
 
 
Politik. Jag har skrivit det förr, men jag kan tycka återigen att det är fruktansvärt att se på då våra politiker fryser ut och demokratin inte ens fungerar i riksdagen.
Vi är alla människor lika värda, och då ska inte regeringen och makten sitta där och tycka sig ha rätt att inte lyssna på hela svenska folket.
 
Jag är definitivt inte fientlig mot våra ny svenskar, för jag tycker vi är lika värda allihopa. Men vi måste börja titta på hur vi människor behandlar varandra, även nysvenskar måste behandla och bemöta de sina och andra respektfullt, som alla vi människor oavsett härkomst behöver göra. Men idag är det mkt skit som florerar överallt. Då kan jag tycka att det är fruktansvärt illa att våra politiker inte föregår med gott exempel.
 
Vad jag får höra via tv mediet är att Sverige har en dålig ekonomi, en stor skuld. Vi borde titta på vad vi har, vad som görs för oss människor som redan finns och försöker överleva här och nu. Dvs alla våra invånare behöver ett jobb, vilket idag inte finns, alla behöver känna sig delaktiga, vilket inte fungerar idag.
 
Det är inte så konstigt att omgivningen, människor som försöker överleva på sin inkomst blir irriterade på samhällets sätt att ge bidrag, som är högre än en medelsvenssons (alla som bor i vårt land) lön. Visst är det berättigat emellanåt med hjälp ekonomiskt, men även det behöver begränsas. Man kan inte månad ut och år in leva på samhället, men samhället kan inte få fram jobb så samhället och våra politiker biter ju sig själv där bak, då man inte har några begränsningar.
Om vi välkomnar fler människor till vårt land utan några som helst ramar kommer vi att utarma vårt land, anser jag. Vilket våra grannländer redan förstått, men nä...inte Sverige.
 
Ok, nu har jag fått ur mig lite. Dock hoppas jag att den som nu läser mitt inlägg även förstår att jag inte på något vis är människofientlig. Jag tycker vi alla är lika värda och ska behandlas därefter, dvs vem man än är, jobb eller arbetslös mm.
 
 
Övrig frustration är ju att de som är mindre lyckligt lottade med ngn form av problematik eller funktionshinder får så dåligt med hjälp. Att det bara ser bra ut på papper hjälper inte, någon form av krafttag behövs för att åstadkomma någon förändring. Så fruktansvärt dåligt av kommuner och politiker att inte få tummen ur och få något vettigt gjort som kan hjälpa de svagare i samhället, då menar jag inte med bidrag. För det är ju bara en nödlösning.
 
 
För att inte nämna Landstinget och den sjukvård som inte finns till de sämst drabbade. Idag behöver du orka för att säga ifrån om hjälp, orkar man inte för att man är för sjuk då körs man över och "ramlar" mellan stolarna. Då vet man inte vad den andre gör och allt blir en salig soppa av olika aktörer med för mkt läkarpondus.
Min käraste systerdotter får verkligen lida av den dåliga sjukvården där ingen tar ansvar över helheten utan man drunknar i en liten bit, som man klarar av men orkar inte lyfta blicken och SE.
J...a skit.
 
 
Nä, nu blev det ett riktigt surt inlägg. sorry.
 
 
Vi har varit på ICA =( och skickat iväg min nya OBH Nordica Master Blender Chilli  (Min alla hjärtansdag present i förskott)
 
OBH Nordica Master Blender Chilli
 
  • Effekt: 1250 W
  • Smotthiefunktion
  • Iskross
  • Pulsfunktion
  • Steglös hastighet
  • Tål maskindisk

 

Varför skickade vi tillbaka denna då? Jo, har bara haft den ca en månad och imorse gick en del sönder efter att jag gjort min smoothies.

En s.k. låsmutter som håller knivarna på plats. denna hade spruckit mitt itu. Då går det inte att använda maskinen längre. Trodde att denna skulle hålla flera år, då sambon betalade 800 kr för den. Lite bättre kvalitet hade jag hoppats på. Men, det var kanske ett måndags exempel? Nu är den tillbaka skickad och hoppas jag snart får en ny i dess ställe.

 

Låsmutter

 
 
Avslutar med en stänk av det goa...
 
 
 
 
 
Å Charmtrollet Mango, som är enormt kelig kisse. tack och lov =)
 
 
 
Be healthy, keep up, and be youMer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre 
 
 

utkast ur vardagen

Alla dessa underliga drömmar, vaknade även idag efter en dröm. färgen rött var påtaglig? hm, men så här sent på em har jag faktiskt glömt detaljerna. Tror iaf det handlade om en bil, typ pickup, poliskontroll, dålig handbroms som gjorde att bilen gled oroväckande bakåt i uppförsbacken. ja...jag vet inte annat.
 
Idag har jag så försökt leta uppgifter om en utbildning som jag är intresserad av. Tyvärr var utbildningen full och den fanns inte heller här uppe i Norr. Nästa utbildning är inte förrän 2016, ja...är det meningen jag ska gå den, så får jag väl avvakta.
 
Övrigt försöker jag finna vilka uppdrag jag kan använda mig av för att hjälpa min familj. Fick tips från Uppsala om lite filmer man kunde ha som verktyg, vilket jag var tacksam för.
 
Kan finna det otroligt frustrerande att det finns otroligt lite hjälp i Norrbotten om man har funktionshinder. Det har inte hänt något på 25 år eller mer på detta område. Ändå slår sig människor för bröstet och tycker att -åh, vad vi kommer framåt? undrar vart??
Inte är det då inom verklighetens ramar. Men visst, inom ordets, pennans område, där låter det otroligt lovande ända fram till själva görandet. Mycket tragiskt.
 
I södra Sverige händer det ju något, vad händer här i vårt Norrbotten. Jo, det pratas, å i sävlighetens tecknet sker inget, människor förstår, nickar med huvudet och -ja,ja jo vi förstår svårigheten, men du ska nog vända dig dit... å så släpper man krångliga ärenden.
 
I södra Sverige finns det hjälp att få för de som behöver, ända upp tills barnet fyller 7 år, kan man få hjälp. Åh, så bra det söker vi, nä,nä...inte i Norrbotten inte. suck.
Vårt underbara Norrbotten hinner tyvärr inte med i utvecklingen då det gäller hjälp till de unga som behöver den i hemmen.
 
Sen är det ju alltid svårt att hjälpa sina närstående. Man kanske trampar varandra på tårna, och ibland kan jag känna mig lite sorgsen över bemötandet jag kan stöta på. Men rädslan är förstås stor, då mkt händer runt i kring en.
 
 
Drog kort för idag.
Dagens tarotkort:
 

Ditt utgångsläge:
Döden (13): En förändring, du har lämnat något bakom dig. Kortet är för det mesta positivt. Om du drar detta kort ställ dig frågan; Hur vågar jag släppa taget från saker som jag är klar med? T ex städa garderoben, rensa på alla plan både materiellt och känslomässigt, vänner och bekanta etc. Detta kort kommer ofta upp i relationer och arbete. Kortet står för förändring, nya äventyr och att man lämnat något bakom sig som man inte längre behöver. Det handlar om att släppa gamla mönster och blockeringar för att kunna ta in nya saker.Möjligheter och risker:
Domen (20): Detta kort står för ett avgörande och en insikt som kommer in i ens liv. Det är viktigt vad man väljer, för det skapar konsekvenser.  Detta kort kommer ofta upp i karmiska relationer, när man träffat någon i tidigare liv som man behöver lösa något med som återspeglar samma situationer då som nu. Ofta är detta ett bra kort för frågor som gäller studier, eftersom de visar nya insikter, ett uppvaknande.


Det som kommer:
Månen (18): Detta kort står för intuition, drömmar, känslor, bli guidad av drömmarna och här har du kontakt med din mediala förmåga, osynliga, känsla och aningar. Får du upp detta kortet kan du använda dig av meditation och inre vägledning. Kortet kan också visa att man riskerar att styras av sina känslor för mycket.
         

Det är roligt med tarotkorten, ibland känns det som -ja, precis så. Men så emellanåt kan jag uppleva att -jaha, hur ska det gå till.

Förändring, olika val och för mkt känslor. hm, det är väl detta som egentligen ideligen kommer upp för mig. Måste släppa taget, jahapp, måste komma till insikt, ja just det och att jag är en känslomänniska har jag ju alltid vetat.

 

Övrigt så hejjar jag på IDA i Farmen =) verkar vara en rekorderlig tjej. Men de övriga? ja, det är ju ett elakt spel den där farmen.

Åhh, tänk om man hade en gård ändå =( hade jag ju så gärna velat ha.

 

Nä, nu lite mat tror jag.

 

 
En blomma från Vikinga festen fastnade också på bild. =)
 

 

 Be healthy, keep up, and be youMer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre 
 

Otäckt

Jag kom till sonens skola (han ca 10-11 år då), där var det fullt av elever. Jag hade en beige kappa med skinnkrage på mig, men endast ett grått linne och byxor under, dvs lite tunnklädd trots snön utanför.

Träffade min son och en lärarassistent . Vi letade saker i hans skåp, alla skåp stod tätt och det var inte lätt att skilja dem åt. De var ingen ny skola, utan en gammal med plåtskåp som var klottrade på och belysningen inte den bästa.

 


Sonen skulle iväg med sin lärare någonstans. Han tog så på sig några hattar som låg ovanpå skåpet, dessa huvudbonader passade lixom inuti varandra. Jag vet inte riktigt varför jag var där, men sonen hade behövt hjälp med ngt av mig? När jag så skulle gå, hittade jag inte min kappa. Läraren sa att han nyss sett den, men då hade ännu fler elever kommit runtikring oss, och de skulle ut på övning av ngt slag. Klädde sig i kamouflage kläder, men vi hittade inte kappan. D å sa jag till läraren som nu var jättestressad pga denna blev sen, att jag lånar en jacka el ngt från sonens skåp. Läraren nickade och såg lättad ut, och sprang så iväg.

 

Tyvärr hade jag tappat bort lite vart sonens skåp nu var, då jag sprungit runt och letat min kappa. Hittade den inte först men trodde till slut att jag så gjorde. Från ett skåp tog jag så en kamouflage färgad jacka och så gick jag ut från virrvarret.

 

De äldre eleverna kom efter mig och undrade vem jag var, kunde jag inte vända mig om? Jag var stressad, kände mig jagad. Vände mig så om mot de två unga killarna och förklarade vem jag var, och att jag lånat jackan från sonens skåp. Detta godtog dom och vi småpratade om ngt då vi fortsatte fram längst den snöiga vägen.

 

Sen vek jag av, då de skulle på sin övning. Jag var på ngn bakgata, där de höll på att bygga nytt och riva gammalt. Det var mörkt ute nu och jag såg en massa gallerstaket som finns vid byggplatser. Såg plötsligt Olerys pub/restaurant  och tänkte  –jaså, ligger det här? Men visste inte riktigt vart jag var. Jag upplevde irrfärden bland husen obehaglig, jag tyckte jag gick och gick. Plötsligt var jag lixom inne i ett hus, ett frukostbord stod dukat i ett ”rum” jag passerade och kom till slutet av en hall, då jag tittade åt båda hållen var det vanliga tysta rum i det dunkla ljuset. Jag vände mig om, gud, for det genom mitt huvud, jag måste ju hitta ut. Jag är ju inne hos någon. Är jag inne i en labyrint?

 

Hörde då ett ljud och blev ännu mer nervös, det var ngn hemma. Jag gick tillbaka, men hur jag än irrade kom jag bara in i nya tysta mörka rum, stannade till slut inne i ett rum som jag upplevde var en tvättstuga av ngt slag. Stod där som en tjuv bakom dörren, darrade och var hemskt rädd för att bli upptäckt. Någon kom närmare dörren och den sköts upp, in kom någon och jag visste inte till mig av rädsla, jag hoppade fram bakom dörren och skrek högt  Aaa dvs, skulle skrämma personen. Bättre att förigkomma än att försekommas for genom huvudet.

 

Den gamla damen vart så rädd att jag trodde hon skulle dö på fläcken. Den gamle damen med burrigt hår och var en liten tant såg så förskräckligt söt ut att jag började i min rädsla att skratta. Då började även hon också skratta. Så berättade jag att jag gått vilse och hittade inte ut. Då log hon snällt och visade mig ut ur hennes hus.

 

Då vaknade jag av att min katt Chanti bet mig i håret….suck. Sicken dröm.

 

 

Igår var det storm utanför huset och natten till lördag vaknade vi av ett ras så jag trodde huset skulle falla ihop. Det var dock snön som åkte av taket i en smäll som hette duga. Jag som hade satt ut morötter till haren som brukar skutte omkring vårt hus, allt hamnade under takraset =( uch. Tänk om den varit där då, blivit begraven under all snö. huva.

 

Lördagen var hemskt blåsig, tror det var 8-9 sekundmeter om inte det ökade på kvällen.

Temperaturen ligger endast på 0 -4 grader kallt.

 

Idag söndag är det lungnare och solens strålar letar sig in och försöker hitta varenda dammig fläck i huset =) Vårsolen kan vara förrädiskt skarp.

 

Vaknade med huvudvärk, kanske inte så konstigt med den drömmen inuti huvudet. Men även axeln värker idag =(

 

Nu frukostdags, smoothies, te, finn crisp med mjukost och paprika ringar. mums.

 

 

 Be healthy, keep up, and be youMer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre 


Ljud bokläsning

Idag är temperaturen mild, +-0 och solen har tittat fram. Idag har jag besökt sjukgymnasten och fått fler övningar. De hjälper att träna och det börjar kännas ganska bra. Naturligtvis kan jag och får inte bära eller överanstränga min axel, men träningen hjälper mig att återfå styrkan.
 
Idag har jag även gjort lite yoga, vilket kändes underbart. dock har inte axeln blivit överansträngd.
 
 
Övrigt lyssnar jag nu på ljudboken "sagan om isfolket" så jag är uppslukad av denna och tar det väldigt lugnt nu då jag varit borta en vecka. =) Böckerna är bra på många sätt, men visst blir den lite långrandig emellanåt. Jag kan tycka att de bitarna som berättas om kvinnornas sexualitet kan bli lite väl ingående trots att boksviten är en släktsaga som har sin början i mitten av 1500-talet och avslutas vid 1900-talets mitt
Men det är ju skrivna av Margit Sandemo, så en kvinna vet ju vad det handlar om =)
Men jag kan tycka det blir lite tjatigt.
 
 
 

"Långt tillbaka i tiden, för många hundra år sedan, vandrade Tengel den onde ut i ödemarken för att sälja sin själ till Satan. Han blev stamfader till Isfolket.

Tengel lovades jordisk vinning mot att minst en av hans ättlingar i varje generation skulle gå i tjänst hos Djävulen och utföra onda handlingar. Deras tecken skulle vara de kattgula ögonen och de skulle besitta trolldomskrafter.

 

En gång skulle det födas en, som ägde större övernaturlig förmåga än världen skådat.

Förbannelsen skulle vila över ätten, tills man fann platsen, där Tengel den onde grävt ner kitteln han använde, då han kokade häxbrygden som frammanade Mörkrets Furste. Så säger legenden. Om den är sann, vet ingen.

Men en gång på 1500-talet föddes en drabbad ättling av Isfolket. Han försökte vända det onda till gott i stället, och kallades därför Tengel den gode. Det är om hans familj denna saga handlar.

Eller kanske den mest handlar om kvinnorna i hans ätt."

 

Nu läser jag denna;

Elisabet Paladin var mycket bestämd och lät sig inte påverkas av sin mors ständiga tjat om fina familjer och en rik äkta man. Ingen man hade lyckats fånga hennes intresse - tills hon mötte Vermund Tark. Men när Vermund kom för att tala om äktenskap med hennes föräldrar var det inte för sin egen skull han friade - utan för sin yngre bildsköna brors.

 

Bara 29 böcker kvar då. Den jag läser nu är bok nr. 18

 

Margit Sandemo är en otroligt duktig författare, som kunnat skriva så här många böcker från ett och samma tema. Den historien om Isfolket och dess legend.

Alla böckerna, som är på cirka 250 sidor var, gavs ut mellan 1982 och 1989, och de har kommit ut i flera utgåvor sedan dess.Handlingen kretsar till stor del runt släktens kamp mot detta arv men även kring vardagen och universella problem som läsaren kan känna igen sig i.

 

 

 Be healthy, keep up, and be youMer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre 


Fantastiskt skönt

Kylan ligger runt huset som en stor kall famn, idag -24 grader. Men ändå vackert utanför fönstret. Lite ljus som sakta försöker nå våra frusna själar från den vackra himlen.
 
På Luleå kommuns hemsida kan du se årets djur i parken. I år blev det tydligen det sista djuret av Hans Englund, skaparen sedan 30 år tillbaka av de fantastiskt fina djuren.
 
 
 
Kanske inte den sötaste av de djur som prytt parken, men ståtlig hyllning till bävern.
 
 
Nu är jag så åter hemma igen efter en vecka vid kusten och sett till att giftemålet mellan sonen och min sonhustru nu är gjort och förenade som Man och Hustru. Stort varmt Grattis till de tu.
 
Jag hjälpte dom med att få lägenheten snygg och välstädad inför gäster, shoppade det sista, fredag hämtade nycklar och dekorerade med hjälp av syster Åsa. Lördag och bröllopsdag i stadshuset.
 
Vi åkte in efter att ha klätt upp oss och det var en fin vigselförrättare, Margaretha Lindbäck. Det vart en fin vigsel och allt gick bara bra. Någon tår föll väl också på kinden, för visst blev jag berörd av ögonblicket att min son tagit det stora steget att bli en gift man.
 
 
 
Man och hustru =) kyssen i parken. (Vi kikade på bävern också) men den var upptagen med många barn som åkte i den.
 
Eftersom jag inte rådgjort med "barnen" så vill jag inte lägga ut en massa bilder, det gör nog min sonhustru isf på facebook, å det har ju inte jag.
 
 
Fredag fick Malin (sonhustrun) en ansiktsbehandling istället för " möhippa" då hon är gravid i 4 månaden. Sonen däremot blev kidnappad utanför frisören av sina vänner (svensexa) och fick en vacker klänning på sig, HeloKitty spännen i skägg och en Halo Kitty väska som matchade. De var ut och åt på Olerys och hade även hyrt bowlingbanan där. Själv fick jag nöjet att sköta lilla Lo som bara är några månader (Fiffi och Kims lilla) Så föräldrarna kunde delta på svensexan som Fiffi var stor del i. Så när jag och Malin hämtade son och vänner bytte jag liten Lo mot stor son =) som var mkt glad och haft en under kväll.
 
 
Efter vigseln åkte vi till Hertsön där vi åt smörgåstårta, vilket alla tydligen uppskattade då allt åts upp. =)
 
Därefter blev det så att byta om för vikingatemat och festen för kvällen.
 
 
Det blev tipsrunda, och min bror Gunnar vann och fick ett pris, en burk med geléhallon =)
Därefter blev det så buffé: köttgryta med sting, souvas, kycklingklubbor med råkostsallad och hembakt bröd som kära Mor bidragit med, det andra hade jag gjort.
 
 
Lite tal och några skålar för välgång och lycka till brudparet. Själv skulle jag läsa upp ett tal, men detta gick inte. Hade tappat bort talet i förvirringen och använde linser för kvällen och räknade inte med åldersfelet, så jag kunde inte läsa =) haha.
Fick så berätta utifrån minnet, det jag skrivit och givetvis kom jag inte ihåg hela talet.
 
 
Skrev några rader om kärlek.
 
 
"Vi är alla bitar av kärlekens band.
 Den kraft som ska förena oss alla.
 Vi lever under samma sol,
 och kärleken är här för att stanna.

 Vi har en tro på olika ting men inget
 som ska skilja oss åt.
 Vår tro är i hjärtat
Ibland bidrar den med viss smärta

Men så,  någon du ser får dig då att le
och då vill du så gärna kärleken ge 
 
Rasera de regler som lagts som en mur,

 och skåda den inre känslan.
 Hoppet och kärleken är dess sanna natur,
 finns här och inom oss alla."
 
Även Min sons vän Fiffi höll tal och syster läste en dikt som hon skrivit.
 
 
Därefter blev det lite tankelekar som Robert höll i och därefter kaffe/te och hembakt rulltårta fylld med hjortronsylt och serverades med grädde och resultatet av tipsrundan avslöjades =)
 
 
På bild gästlista och programmet i trä som jag gjort till kvällen och brudparet.
 
Mer lekar och detta uppskattades, tror jag. Alla som ville deltog =)
 
 
 

Rövkrok

(Sparka benkrok) Två personer deltar. Man lägger sig på rygg åt varsitt håll, så att huvudet kommer jämsides med den andres bröstkorg och sedan fattar man armkrok. På startkommando sparkar man upp med benet, krokar den andres ben och drar runt mot-ståndaren.
 
Många skratt och hejjarrop.
 
 
 
Balanslek
 
 
 
Därefter blev det umgänge/prat med mingel och alla verkade ha det trevligt. Några var dock lite trötta, men allt flöt på bra och det var en god stämning.
sen Presentöppning. Sonen sa några fina ord och tackade för allt.
 
 
Runt 23 ich på kvällen åkte så brudparet iväg med Sonens far till hotellet för hotellövernattning och där hade Nick sagt till om Champagne, choklad och där fanns biobiljetter till brudparet.
 
Dom var så fina och Jag var otroligt stolt över min son under hela kvällen.
 
Jag fick många beröm för mat och planering vilket också gladde mig. Men framförallt var det ju viktigast att brudparet var nöjda å det verkade dom vara och att gästerna trivdes.
 
 
 
Söndagsmorgon däremot var ju mindre skoj. Vaknade 07.45 med svår migrän, så det blev sängläge och spyhink =( Efter all spänning, oro att och om allt skulle gå vägen.
 
Mina kära, syster Åsa, Gunnar och Mor tog sig så an att städa lokalen och jag blev obrukbar kvar i sängen, vilket kändes otroligt irriterande.
 
Runt 18.30 åkte jag iaf till lokalen och tog det sista av disk, sopor, skura golv å dyl, med mitt huvud mer eller mindre under armen av yrsel, smärta och total trötthet. Orkade helt enkelt inte åka till Hertsön och hämta Mor för mer städning, då denna redan varit en omgång. Kände att jag redan begärt för mkt av mina kära och nära. Syster och bror, åkte ju hem 15.20 så dom var gulliga och var förbi innan de for för att säga farväl för denna gång.
 
 
Sambon min och svärfar körde tillbaka till Arjeplog i snöovädret och ville komma iväg så snart som möjligt, då vi ingen kattvakt hade till kissarna heller och vädret var ju extremt dåligt, värsta vädret sen 1966.
 
 
Måndag tog jag det lugnt med tisdag körde jag så hemåt. Och som alltid är det trevligt att vara borta, men skönt att komma hem igen till sitt.
 
 
 
 
  
Be healthy, keep up, and be youMer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre 

RSS 2.0