kort vecka

Måndag och i vanliga fall har vi arbetstid 07.30-18.00 på måndagar. Men denna vecka är detta bytt till tisdag, så i måndags jobbar jag alltså 09.00-17.00 och i dag Tisdag en sjukt lång dag 07.30-19.00 pga vi ska ha information av en smittskydds sköterska mellan 17-19 under kvällen. pust.
 
På onsdag planerar jag att bege mig till Luleå efter jobbet.
 
Idag hade vi då en föreläsare från smittskyddsverket, som var jätteduktig. Men ibland kan jag undra, varför kan man inte köpa en ordentlig BH. Hon som föreläste måste haft en urtvättad tvött sak runt bysten, för dom hängde ner på magen, vilket inte är ett positivt intryck.
 
Näpp. Trött som bara den efter att ha packat väskan och nu hopp isäng.
 
Har även bokat in mig på ett zumbapass i Luleå, ska bli spännande =D hoppas jag nu kan gå. kläderna är nedpackade iaf.
 
 
 
 
 
 
 Be healthy, keep up, and be you. Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre  
 

Tv, film helg

Såg Laglös med Mads Mikkelsen spelar en hästhandlare. En präst får honom på fall, och han döms och avrättas.J...a dåligt slut, det gillar jag inte.
 
1800-talsromanen "Michael Kohlhaas" av Heinrich von Kleist har filmatiserats en gång förut, i slutet av sextiotalet.
 
 
 
Kohlhaas ( M.Mikkelsen) är en from och välbeställd hästhandlare som under femtonhundratalets första hälft lever i frid med fru och barn i Frankrike. En dag blir han synnerligen fräckt bestulen på två värdefulla hästar av en respektlös halvgalen slyngel till Baron. Kohlhaas försöker på diplomatisk väg att få tillbaka djuren, men har inget för sina vädjanden till överheten, då baronens släkting sitter där. När han dessutom bemöts med våld plockar Michael Kohlhaas upp svärd och armborst för att dra ut i krig, efter att överheten i stort sett tvingat honom genom att attackera hans familj.
 
Kyrkan och den färglösa mähäet till Prinsessan beskyddar Baronen men inser samtidigt att Kohlhaas arme snart kan utgöra ett verkligt hot vid en större drabbning.
 
Filmen är URTRIST, jag vet inte Varför jag såg hela filmen. Samt att det förekom vanskötsel av djur och jag mådde inte bra av att se såna grymma förhållande. Ok, det är film, men  jag blir bara jävligt arg då de måste ha med sånt.
 
Trist även för det är lååånga scener med de vida vidderna, suck!
När han då äntligen kavlar upp ärmarna och GÖR ngt, så lyckas då en präst få honom att ändra sig. Men SUCK!
 
Jag ger filmen en *stjärna av 5 möjliga. Franska filmer är verkligen inte my cup of te
 
 
Annars i helgen har jag sett Tv, och mest det jag spelat in under veckan. Jag lägger mig ju tidigt då jag ska upp och öppna på jobbet. Så då missar jag ju det eventuella som visas på kvällarna, dvs efter 21.00
några exempel; My cat from hell, To cute, skönheten och odjuret, tycker jag om att se på mfl...
 
 
Yogat och tränat idag samt mediterat 11 min.
 
Känt mig väldigt Trött. Igår åt vi ju kollosalt dålig mat för kroppen =) men ibland får man väl svulla. Det blir ofta så då jag är mentalt och fysiskt trött.
Jag åt grillad kyckling, 4 chili ceese, pommes med smält ost (mums) smakade också mozarella sticks, jag blev sjukt övermätt.
Sambon åt superskrov, pommes, chili ceese och mozarella sticks, vitlöksdressing och han åt sig också övermätt.
Tror det var för att vi svullade båda två i soffan och orkade inte ens byta film (laglös)
 
Idag blev det lite bättre iaf, på matfronten.
Samt att jag gjort veckomatsedel, gör livet så mkt lättare då man jobbar.
 
 
Å så såg jag Farmen, men visste redan att Maria skulle vinna. Det avslöjades ju av trailern, jäkligt klumpigt.
 
 
 
 Be healthy, keep up, and be you. Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre  

Inte så lätt

Ibland kan jag nog tycka att "det kan inte vara så lätt" att vara Man. Tänkte närmast på detta med att handla, tex mat på mataffären. Dom (många Män) går där med sina välskrivna lappar och följer den slaviskt. Inga impuls köp där inte.
Och min egen erfarenhet av att skicka en man på affären är just; Skriva precis allt om de varor som ska inhandlas.
 
Det går inte bara att skriva tex Havregryn, fullkorn. Nä, då jag gjorde det så kom sambon hem med rågflingor som var fullkorn för på paketet med Havregryn står det inte fullkorn utan fiberrik. suck. Så istället för att handla havregryn tog han ngt helt annat. Men visst, jag kan ju variera grötätandet =)
 
Mannen i sig blir säkert också frustrerade, dom har sällan koll på vilka livsmedel man har hemma i skåpen/kylen.
Förvirringen blir total. Dom "ser" lixom inte om ngt behövs, eller när de är på affären och handlar, om det är ngt bra extrapris på varor vi normalt har hemma. Nä, skygglappar, och tunnelseende. kan inte vara lätt?!
 
Eller så blir det som i fredags. Sambon var på möte, jag hade bett honom köpa rasperry soda streem smak. Nä, då vart det för brått, då hann han inte köpa det eller kattmat till kissarna. Trots att de smet 2 timmar tidigare från mötet! ja, vad ska man säga? Han tyckte -vi kan ju skicka efter. -jo, sant. Men nu börjar kattmaten ta slut, då båda kissarna äter special mat, så det finns inte att köpa på affären här. Och att skicka efter tar ju minst 5 arbetsdagar, till Arjeplog.
 
Eller då en man har problem med ngt, tex bilen eller skotern eller vad det nu kan vara. Då går det knappt att prata med vederbörande, för då går han omkring med problemet i skallen och ska lösa det själv. Fråga ngn om hjälp, verkar inte finnas i en Mans värld.
 
I år har skotern våran äntligen fått komma ut från garaget, han (skotern) behövde luftas. Om vi varit ute och åkt, nä...just nu är det batteri strul, så den startar inte. Gubben går omkring och kliar sig i håret, mumlar och ögonen stirrar i fjärran.
 
 
I fredags berättade sambon om att dom har ny VD på hans jobb i Skellefteå. Men han kan inget, och tydligen behöver inte manliga chefer kunna så mkt, bara dom är bra på att delegera och visa vem som bestämmer. En kvinna måste alltid kunna allt, då menar jag allt. För då minsann går det inte bara att glassa runt och styra och ställa, nä... Det är otroligt egentligen 2014.
 
Visst är det konstigt att vi fortfarande är så fast i våra könsroller.
Som detta med att handla, -Hur svårt kan det vara?
Är det så stor skillnad, så mannen inte är utrustad med att "se" vad som behövs i hemmet?
Många vill inte ens laga mat eller ens hjälpa till med mat å det som rör sig därikring.
 
Sen finns det ensamstående män som är jätteduktiga med både barn och hem. Varför är det så stor skillnad.
Ja, ok. Idag finns det många unga kvinnor som inte heller vill laga mat och sånt. Men är det egentligen så konstigt? Vi fastnar i kvinnofällan som handlar om hemmet. Detta ser ju våra döttrar och tar efter eller gör precis tvärtom-revolt.
 
Det som jag kan finna tråkigt är att vi aldrig hamnar i balans. Att visst är det bra och göra sånt vi är bra på, men om vi aldrig gör sånt vi är mindre bra på -Hur ska vi då bli bättre på det?
Så visst är det tryggt och bra, att bara göra det vi kan och lärt oss från det vi var små. Min Mor är ju jätteduktig på en hel massa saker. Och för att bli sedd som yngre med många syskon, lärde jag mig det hon kunde. För att bli sedd och älskad, få beröm och bekräftelse, vilket inte är så lätt i en stor familj.
Men jag hamnade i köket... jag gillar iof att laga mat, ha koll på vad jag äter. Men visst fan hade det varit trevligt med en middag gjord av sambon...eller nåt.
 
Man och barn
 
 "När jag började forska 1996 var jag redan pappa till två barn som var fem och tre år gamla och vi hade etablerat en hel del mönster i min familj. När jag började läsa in mig på området så förstod jag att jag själv var en del av en större problematik.

– Jag hade bara tagit ut två eller tre månaders föräldraledigt med mina två första barn, men med det tredje som föddes ett år efter jag började min forskarutbildning var jag hemma i nästan sju månader. Det tror jag var en väldigt tydlig effekt av att ha sett mig själv i ett nytt ljus.

– Föräldraledigheten innebar att jag inte kunde satsa fullt ut på min doktorandutbildning just då, men det var även en otroligt spännande resa att få lära känna sitt barn så väl som man gör när man är hemma i sex, sju månader. Det var också en aha-upplevelse, att plötsligt ha ett helhetsansvar för det som skulle göras hemma – veckoplanera, handla mat, boka BVC-tider och sånt som jag tidigare varit ovetande om.

 

Går man in i en leksaksaffär så är det fortfarande väldigt påtagligt att det finns en svart och en rosa värld, men tittar man på andra miljöer så är inte gränserna lika självklara längre. Det gäller också normerna kring heterosexualiteten."

Av Roger Klinth, 49, lektor i genusvetenskap

 

"Mannen är normen i samhället, han är privilegierad både socialt och ekonomiskt. Vi ser honom i samhällstoppen. Samtidigt är mannen överrepresenterade när det gäller missbruk, självmord och kriminalitet.  I dag kom regeringens utredning "Män och Jämställdhet" som visar att könsnormer som begränsar kvinnors livschanser även drabbar männen.

 

Men jämställdheten börjar tidigare än i skolan. Knappt 12 procent av de svenska föräldrarna delar lika på föräldrauttaget. Var fjärde pappa tar inte ut en enda dag innan barnen fyllt 2 år. Här är LO-gruppen överrepresenterad. Förklaringen ligger inte i att männen i byggbranschen bryr sig mindre om sina barn. Det handlar snarare om den könssegregerade arbetsmarknaden. I många familjer, där kvinnan arbetar inom ett låglöneyrke förlorar familjen ekonomiskt på att mannen stannar hemma.

Jämställdhetsarbetet kan inte enbart bäras upp av kvinnor. Män behöver ta ett större ansvar i hemmet, inom politiken och näringslivet.

Politiken måste framförallt stärka de reformer som möjliggör jämställdheten. Slutsatsen att män förlorar på ojämställdheten borde få en och en annan man att engagera sig för feminismen"

Aftonbladet

 

Det faktum att kvinnor på olika sätt missgynnas, diskrimineras och utsätts för våld är obestritt, omdiskuterat och föremål för omfattande forskning. Men mannen? Finns det något som talar för att det finns nackdelar med att vara man? Den där debatten handlade aldrig om det – den tittade ganska lite på verkligheten.

 

Hälsan då?

Även om män i dag är betydligt mer hälsomedvetna än förr, så lever män nämligen i nästan alla mätbara avseenden mer ohälsosamt än vad kvinnor gör. Bara var tredje man, jämfört med varannan kvinna, har vad Folkhälsoinstitutet betecknar som »hälsosamma levnadsvanor«1. Män äter för lite frukt och grönt i alla åldrar. Män är mer stillasittande och bland dem som uppger att de inte motionerar över huvudtaget är majoriteten män. Även om de numera röker lite mindre än kvinnor så använder de många gånger mer snus. De är också klart tjockare än kvinnor.

 

 Övervikt är också den hälsorisk som ökat snabbast hos både män och kvinnor under de senaste åren, och hos män är problemet större.Varannan man är numera överviktig eller fet, jämfört med var tredje kvinna. Risken att avlida i en hjärtsjukdom är i dag mer än dubbelt så hög bland män som bland kvinnor.Män drabbas dessutom av hjärt- och kärlsjukdomar ungefär tio år tidigare i livet än kvinnor

 
En annan orsak kan vara gamla, manliga privilegier som har gett oönskade hälsoeffekter – till exempel att män hade friheten att välja att supa i stället för att ta hand om familjen, medan det var mindre accepterat för kvinnor. Många orsaker till mäns utsatthet, när det handlar om kriminalitet, missbruk eller ohälsa, springer fortfarande ur ett »frivilligt missgynnande« där män väljer att utsätta sig för risker. De får väl ändå skylla sig själva? Myndigheter och media backar, kvinnor saknar anledning att driva debatten och männen tittar bort.
 
Alkoholism är ett större problem bland män än kvinnor och när Folkhälsoinstitutet mäter folks levnadsvanor framgår att runt 10 procent av kvinnorna och 16 procent av männen har riskabla alkoholvanor, och att män dricker mer än kvinnor i alla åldersgrupper.
 
– Trots att alkoholism är ett större bekymmer bland män talar man sällan om det, man är mer tillåtande. Män har alltid fått dricka alkohol så som de behagar och att själv kunna bestämma över sin alkoholkonsumtion är närmast en del av att vara en »riktig man«, säger läkaren Maria Danielsson vid Socialstyrelsen.
 
 
På ngt sätt, trots mannens överlägsna status, genom att bara vara Man. Så är det nog ändå lite synd om det manliga släktet.
 
 
 
 Be healthy, keep up, and be you. Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre  
 

Vintern biter sig fast, färgglatt!

-23-28 grader kallt igen under veckan, blev ju en smärre chock efter den långvariga blidan som varit.
 
Idag är det torsdag och ser fram emot helgen, vila och ladda batteri. =) Ganska händelselös helg med andra ord. Tittade på Farmen och blev ändå nöjd över att fikri åkte ut. Löjligt att påstå att han "la" sig, bara för att han skulle blivit såååå besviken då sidor av bondepraktikan försvann innan tävling. Bara att inse, han gled omkring och behövde aldrig visa om han kunde ngt, trodde hans charm med tanterna skulle lösa en fri finalplats. Tack och LOV att han åkte ut iaf.
Alla ens fördommar blev besannade då man såg fikri och zims, mansgrisar från förr...uch!!
Maria har ju också kunnat glida omkring då hon blev i pakt med fikri och zims, men hon slog dock ut både André och Mats i husförhöret, så hon visade iaf att hon hade läst på.
 
 
Lördag, + 2 grader å sol -underbart väder. Och som ni ser blir det ett litet skutt emellan dagarna. Hade lite bloggtorka i torsdags, så det bidde ingenting.
Igår fredag tonade jag håret, meningen var att jag skulle behålla det ljusa i håret, för jag är sjukt läss att hålla på med dessa toningar.
Valde en guldblond förpackning. Och hoppades att det skulle bli ljust och fint...
 
 
Det såg riktigt fint ut på förpackningen, och jag hoppades ju då på en fin ljus nyans.
Vad hände?
 
Hm, eftersom jag är brunett sen födseln så verkar mina strån alltid suga upp mkt färg och då blir det alltid mörkare än jag tänk.
Detta var ett resultat jag ville ha:
 
 
Men det blev så här:
 
 
Väldigt mörkt guldfärgad färg. Ok, inte det fulaste men inte det jag tänkt mig juh.
 
Så, för att lämna mitt hår och dess öde återgår jag till idag.
Vaknade av att Chanti inte gav sig, från kl. 06.30 fram till 07.20 höll hon på att jama, och jama.
Jag försökte nonchalera henne, men nej...gick ju inte. Hon jamar högt, så öronpropparna hjälper inte ens.
 
Till slut blev det en djup suck och jag slängde benen över sängkanten. En lycklig kisse sprang före mot köket med svansen rätt upp och visade matte, -den här vägen är det!
Vid kylen tvärstannar hon och vänder sig mot mig, nu med ett ännu mer uppmanande jamande om maten som finns där. Det går aldrig fort nog för henne att ta ut mat, hälla upp i matskålen. Hon hjälper till med tassen mot påsen -skynda, skynda matte, jag svälter nästan. =D tok kisse.
Sen minsann är jag inte mkt värd. Då struttar hon iväg och lägger sig i klösträdes säng, tvättar sig noggrant och snarkar strax.
 
Jahapp... då blev det koka vatten och gå och yoga istället för min del. Ett kort skönt pass med en meditation på 11 min för balansen i sinnet.
 
 
Pratade med Mor som var lite orolig över att kattvakterna skulle skaffa ny katt, en vuxen som dom funnit på blocket. Så hon oroade sig hur det då skulle gå med lilla Kurre??
Pratade med sonen (kattvakten) och sa att det fanns ju en del att tänka på, då man skaffar en bondkatt som bor på landet. -Att det nog inte är så lätt att göra innekatt av denna. Tyckte att dom borde diskutera sitt beslut lite mer ingående.
Att åka för att titta på en katt, är desamma som att åka och hämta den (likadant för mig, så jag vet) Så därför är det viktigt att innan verkligen prata igenom allt, om, och hur mm. Så det lovade dom att göra.
 
1 timme senare ringde han och meddelade att dom diskuterat ämnet och tagit beslutet att avvakta till sommaren istället.
Bra, då blir Mor nöjd och slipper oroa sig då vi är i Halmstad.
 
Tog hästarna för DD av Mor och promenerade i det fina vädret, med fågelsång och sol till Kalles kiosk och lämnade in hästraden. Var tvungen att gå in på presentaffären och köpa systerdotter en present jag sett där förr, nu kunde jag inte låta bli =)
 
Kruxet är ju att kära L kanske är i Umeå då jag åker till Luleå. Hade ju velat uppvakta både Mor och L, då de båda fyller i April. Även systersons dotter Tilda fyller ju år. Mkt kalas i April.
 
Ser fram emot kursen jag ska gå lördag och söndag, så det blir inte jättemkt att umgås denna helg vid kusten.
 
 
 
 
 Be healthy, keep up, and be you. Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre 
 
 

Farmen...uch

Igår blev jag Såå besviken då jag såg kampen i Farmen. Min favorit Mats, som gjort det mesta på den där farmen, och hade inte han och hans "vapen" dragare André varit på Farmen hade inte ett enda uppdrag blivit gjord.
 
Men så e det väl... Det ska vara underhållning och intriger. Suck!
 
Ja, nu bojkottar jag farmen, för det är inte ens sevärt längre.
 
Men så är det med det mesta. Man följer en serie och sen blir jag besviken då den jag hejjat på inte når ända fram. Det är bortkastad tid. Fy vad sur jag är. hm
 
Jobbat idag 07.30-18.00 och det är tunga pass. Men, men.
 
Efter lite mat, blir det en stund i soffan. Startade morgonen med ett yoga och meditationspass, cyklade till och från jobbet. Så nu har jag förtjänat att få slappa lite.
 
Tjingeling
 
 
 
 Be healthy, keep up, and be you. Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre  
 
 

Sol, vind och ..serie

Idag söndag är det samma vackra sol som lyser in, obarmhärtigt på smutsiga vinterfönster och en och annan dammtuss som slitit sig. Tempen ligger på -7 på morgonen, så allt har frusit igen.
 
Idag hade jag tänkt sätta om alla innerblommorna, det är en del. Så egentligen skulle jag inte ha tiden att sitta vid bloggen idag. Men det bidde inget av det. Känt mig trött och slö hela dagen. Så blommorna får vänta till nästa helg.
 
 
Min älskade systerdotter Linda fyller 40 år iår, helt sjukt vad snabbt tiden går. Tyckte ju nyss hon fyllde 31...eller...
Det är roligt att få klura vad som ska ges till den stora dagen, och som vanligt är vi alla olika med olika viljor och vet inte vart detta landar =) Blir spännande och se om vi kan komma överens allihopa som nu vill uppvakta.
Dock ingen fara, present kommer det iaf att bli, på ett eller annat sätt.
 
Får se om Ajas bebis kommer den 8:e eller om hon kommer den 9:e på kusin Lindas 40 års dag =)
 
 
Så idag blev det bokläsning, både en stund på altan och en stund i soffan. Sen lyssnade jag på ljudbok en timme.
Lagade sen köttfärssås och pasta till mig å sambo. (Quorn färs till mig)
 
Svärfar kom förbi en stund och drack kaffe.
Dammsög och torkade golv.
 
Sen har vi sett min älskade serie Vikings. Den är så grymt bra, trots att jag emellanåt kan tycka att det är lite väl mkt blodbad. Men det är ju Vikingar som ska visas.
 
 
Ragnar är som alla andra män, tror han kan äta kakan och ha den kvar. suck.
Tycker dock inte alls om att han "bytt" fru, så den första lämnade honom. Fru två är ingen jag känner sympati med, överhuvudtaget. Visst, han får många söner, men den första sonen åkte och lämnade honom med sin Mor.
 
Brodern Rollo, som förra säsongen svek sin bror har skärpt till sig. Det är ju bra. Han fick leva, tack vare gudarna, enligt tinget.
 
Men mkt händer ständigt. Därför gillar jag denna serie av tuffa, ruffliga män =)
 
 
 
 
 
 
 Be healthy, keep up, and be you. Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre  
 

Tips, väder & Film

Lördag och solen skiner, takdropp och förkylningen på väg bort. Kan det bli bättre?
Skulle väl vara en vinst på DD och på min trisslott som jag köpte då jag lämnade in hästarna.
 
Vi har ju haft mer eller mindre storm här i fjällen. 28 m/s, det är kraftig blåst. 32 meter per sekund         – Möjligtvis att vi kan nå upp till orkanstyrka, annars är det i alla fall storm i medelvind, alltså 25 - 30 meter per sekund. Klass-2-varningar är utfärdade.
Det är ovanligt med vår redan i mars, bara fem fall har observerats under de senaste 150 åren. Två andra mycket tidiga vårar i nära tid var 2010 och 2011 då våren anlände till Sveriges östligaste stad den 1 samt 2 april. Inte oväntat är de senaste vårarna från slutet av 1800-talet och 1900-talets första decennium.
 
 
 
 
Idag blev jag Kattlurad... japp, mina två otroligt listiga små kissar lurade mig att stiga upp runt 08.00 och ge dom mat. Ja, det brukar jag ju iof göra, så vad menar jag nu då?
 
Jo, sambon fick ta extra jour idag under dagen, så imorse runt 06.00 ringde telefonen och jag registrerade detta men somnade om. Då han steg upp vid 10.15 av nästa telefonsamtal från jobbet... så vet jag inte hur vi kom in på katterna, men jag sa att jag steg upp och gav dem mat runt 08.00..-Va, jag gav dom mat vid 06.00 så att du skulle få sova!
-Tack, men så lät det inte på kissarna, som gjorde som dom brukar...jamade och jamade tills jag steg upp och dom fick mer mat. Suck! Vad dom kan de små liven. Grundlurad matte! =)
 
Det lät inte alls som om dom fått någon mat, lurendrejarna där...  hmm
 
Iaf har jag idag pratat med Mor, och fått dagens dubbel, pratat med syster Å och pratat med sonen.
Tog mig en promenad till kiosken å lämnade in DD, och gick en sväng till konsum (pust) varit inne så länge att jag vart rent svettig av en promenad.
Där handlade jag och så stötte jag på min kollega A-L.
 
Traskade sen hemåt igen och väl hemma rensade jag kattlådan åt kissarna samt satte mig ute en stund i solen och läste. Läser en bok på engelska om The Divine inside us. Det är jobbigt att läsa på engelska, men man tappar inte lika lätt focus som då jag läser en bok på svenska.
 
 
 
 
Genväg till hälsa? (Viktklubbens tips)
 

”Det är bara att äta mindre”. Vill man gå ner i vikt kan det kännas oerhört provocerande att höra just de orden. Dietisten Josefine Jonasson har dock ett par smarta knep.

– Det finns genvägar som inte kostar dig någonting. Du får fortfarande i dig samma mängd kaffe, snacks och fikabröd men byter dem mot nyttigare varianter.

 

 

Byt ut latten mot kaffe

”En latte är faktiskt mjölk med en skvätt kaffe i. Även om du byter latten mot kaffe med lite mjölk i så vinner du mycket.”

Du dricker:  En stor latte om dagen.

Byter du latten mot svart kaffe tappar du ca 6 kilo på 6 månader.

Byt ut kanelbullen mot skorpa

”Vill man ha något till kaffet så är skorpan ett bättre val med mindre socker.

Du äter:  En kanelbulle per dag.

Byter du kanelbullen mot en veteskorpa tappar du ca 3,5 kilo på 6 månader.

Byt ut ostskivor mot kalkonskivor

”Ost innehåller mycket fett och kalorier. Även om du väljer en smal ost så innehåller den cirka 17 procent fett mot kalkonens 2–3 procent.”

Du äter: Fem ostskivor om dagen.

Byter du osten mot fem skivor kalkon om dagen tappar du ca 3 kilo på 6 månader.

Byt ut Chips mot popcorn

”Det är väldigt mycket fett i chips. Vill man ändå ha snacks så är popcorn ett mycket bättre val för fredagsmyset”

Du äter:  En påse chips i veckan (300 g)

Byter du chipspåsen mot en påse popcorn (100 g) popcorn tappar ca 4 kilo på 6 månader

Byt ut söta drycken mot kolsyrat vatten

”Läsk är ett gissel! De söta dryckerna ger energi men ingen mättnad och de får blodsockret att åka berg- och dalbana”

Du dricker: En 50 cl-flaska läsk om dagen

Byter du läsken mot kolsyrat vatten tappar du ca 5 kilo på 6 månader

 

Så här har vi räknat: 7 000 kalorier representerar ett kilos viktökning respektive viktminskning

Text: Rebecka Wållgren
 
 
 
 Film
 
 
 
Igår såg vi filmen. Mig äger ingen
En berättelse om 5-åriga Lisas kärlek till sin alkoholiserade pappa. Det är också en skildring av Sverige på 70-talet och arbetarklassens bleknande ideal. Mamman lämnar familjen utan förklaring till sin dotter eller till sin man och Lisa kämpar för att behålla bilden av hjältepappan.
 
En berättelse om klasstillhörighet, manlighet och utanförskap. Om alkoholens makt och en dotters vånda. Drömmen om förändring står mot rädslan att sticka ut. Humorn blir en vardagsstrategi för en brokig arbetarsläkt under folkhemmets storhet och fall.
Men Lisas pappa är också en charmig slarver, som äter middag hos föräldrarna och lånar pengar av mamma. Pengarna går hellre till öl och sprit än till mat.
 
 
Filmen berör, men samtidigt förstår jag inte riktigt filmtiteln. Filmen skildrar ett barn med uppväxten i ett hem med en alkoholiserad pappa. Mamman lämnar över sin dotter till sin alkoholiserade man, så att inte han ska gå under. Då hon blir äldre, gör (pappan) henne generad emellanåt, äcklad och rädd att han ska gå under, hennes maktlöshet inför ölen. Att måsta vara den som tar hand om sin pappa trots att rollen borde vara tvärtom, men ack så vanlig i ett alkoholiserat hem. Som barn får man rollen som den förståndige, och av kärlek till sin förälder den som vårdar.
Mamman som lämnar sin dotter och med det sitt ansvar som förälder. En tragisk film om människors många mönster vid missbruk.
 
 
Mikael Persbrandt i huvudrollen är enormt bra som pappan, även dottern
Ping Mon H Wallén som spelar den unga flickan som är bästis och bundis med sin far och som älskar honom förbehållslöst. Och Mikael Persbrandt är i sitt esse i rollen som den alkoholiserade härdarmästaren och arbetarsonen. Han som 30 år gammal blir lämnad av sin hustru och som ägnar resten av livet åt att sakna henne. Saga Samuelsson spelar dotter från 12 års ålder och gör också ett mkt bra jobb.
 
Om jag tycker du ska se den, det vet jag inte. Är du sugen att se en film som kan beröra dig, gör så. Men emellanåt var den lite seg.
 
 
 
 Be healthy, keep up, and be you. Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre 
 

Urblåst

Är hemma för min hals, men får inte sova så speciellt mycket.
Varför?
Vi har stormbyar, så det blåser J..a. Det låter som om hela huset ska lyfta och taket ska rasa in, trots öronproppar går det inte att sova. Har blåst storm under en hel vecka nu.
 
Det är svårt att beskriva, men uppe på "vinden" ska det vara träskivor spikade mot taket, dessa är lösa och av fukt och tid blivit böjda. När det blåser så in i norden som det gör just nu, flyger väl dom där troligen omkring där uppe och slår mot taket. Det är som att ha ett åskväder av värsta sorten placerat precis ovanför sängen.
 
Sambon tog täcke och kudde och la sig i yoga rummet mitt. Han sov säkert inte ngt vidare förstås, men tror att det var ngt tystare där.
 
Jag och mango låg kvar och försökte trots det fruktansvärda odjudet att få oss lite sömn.
07.25 hade jag ställt väckarklockan, då jag lovat Mor att ringa VC så hon kunde få en läkartid idag. Jag var mer än halvdöd då klockan ringde, men steg upp och gjorde som jag lovat.
 
Är sjukt sugen att köpa mig en ny kamera. Den jag har är väl ok, men det blir inte den skärpa jag vill ha. hittade en för 2990 på Netonnet, får se om jag slår till?
 
Sony
20,4 megapixlar
 • 50x optisk zoom
 • 3-tums LCD-skärm
 • Intelligent Auto
 • Smart design
 • Full HD-video
 
Kameran har en extremt bra bildstabilisator vilket ger rena bilder även vid långzoom. Utmärkt att filma med, bra ljudåtergivning och fin fin HD
 
 
Eller
Panasonic DMC-FZ72
Pris; 2690:-
16,2-megapixlar
 • 3-tums vinklingsbar LCD
 • 60x optisk zoom
 • Filminspelning i Full HD
 
Tror dock mest på denna. Recension: Panasonic har verkligen lyckats med den här kameran! Zoomen är fantastisk, och autofokusen är riktigt snabb. Auto-läget levererar klara och skarpa bilder ända ut till hörnen, så för de som gillar "Point & Shoot", så borde detta vara det självklara valet. En användarvänlig kamera för såväl nybörjare som avancerade användare.
 
 
Eller
Ny, kompakt långzoomkamera med CMOS-sensor                                                                 
Canon PowerShot SX510                        
 
 • 12,1 megapixlar
 • CMOS-sensor
 • 30x optisk zoom
 • 24 mm vidvinkel
 • Intelligent IS
 • WiFi
 • HS-system
 • Full HD-filmer
 
Pris: 2190:-
 
 
 
 
Ska ju på kurs den 27-30 till kusten och det kostar ju också en del. Sen pratade jag med syster, som tycker att jag och Mor ska åka ner till H-stad igen (det blir i Maj). Det har ju blivit tillökning av lilla Albin, syrran har ju blitt farmor. stort! och under onsdag skulle hon få sköta om det lilla barnbarnet. =) hoppas det gick bra. 
 
 
 
Idag är det fredag och det blir en lugn och händelsefattig helg. Allt för att ladda för nästa vecka. Det skulle ju vara bra att sätta om blommorna i helgen, dom behöver ny fräsch jord nu.
 
 
Övriga krämpor jag har just nu =) är nackspärr...typiskt. Men det blir nog bättre snart, förhoppningsvis.
 
 
Glöm inte:
Tänk positivt, för du ÄR det du tänker. Så ös på med nya positiva tankar, önskningar, drömmar mm

 
 
 Be healthy, keep up, and be you. Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre 

don´t wait

http://www.youtube.com/watch?v=0Ul7bqFguPg&feature=player_embedded
 
 
Balladen (i dag) är  Siouxsie and the Banshees-"the Last Beat of my Heart". Storslaget och tillbakahållet på samma gång. Inga Whitney utsvävningar. Bara rakt med en lätt skörhet. Och de hotfullt olycksbådande trummorna i introt!
 
 
 

Brist på fantasi...

Regler: Det här är svårare än du tror! Kopiera detta till din blogg, utmana 5 personer och berätta det för dom. Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn! Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord! Om personen som utmanade dig har ett namn som börjar med samma ord som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort.

Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar! Lycka till!

1. Vad heter du?: Eva
2. Ett ord på fyra bokstäver:
3. Flicknamn:
4. Pojknamn:
5. Yrke:
6. Färg:
7. Klädesplagg:
8. Mat:
9. Sak i badrummet:
10. Plats/stad:
11. En orsak att vara sen:
12. Något man skriker:
13. Film:
14. Något man dricker:
15. Band:
16. Djur:
17. Gatunamn:
18. Bil:
19. Sång:

Utmanar er som läser nu ;)

 

Jag fick verkligen tänka till =) kul tidsfördriv.

 

http://open.spotify.com/user/jaysmithofficial

Lyssna på Jay på spotify

 

https://www.youtube.com/watch?v=x0LkMoO3AF0

 

Nu besök på Vc, se om det är ngt med bihålorna eller ej...

 

 

 Be healthy, keep up, and be you. Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre 

Ny vecka, v11 -2014

Idag var det tänkt att jag skulle bege mig till jobbet... Men nä. Har hostat i natt, fått vara uppe flera ggr, vilket antagligen orsakade att jag återigen fick huvudvärk. Jag vet inte riktigt vad det är med kroppen just nu, så mkt
huvudvärk och en sån här dunderförkylning var väldigt länge sedan jag gick igenom.
 
Så det var bara att meddela jobbet om frånvaro även denna dag. Jag hoppas ju kunna jobba imorgon, så jag har inte ringt VC för att kolla om det är ngt i bihålor el dyl. utan hoppas bara att det nu får ge sig.
 
Nu snöar det utanför fönstret, och hela morgonen har varit fin med sol.
 
 
Ibland behöver jag lite ögongodis och avkoppling som skiljer sig från det vanliga.
 
Den här årstiden börjar jag titta mer och mer på kläder och inredning. Undrar varför… Det finns säkert nån vetenskaplig förklaring till det också. Igår kväll googlade jag och hittade en ny sida Iris & Pelle. Märkeskläder både för honom och henne plus inredning. Jag ♥ att hitta nya sidor, aningen höga priser tycker jag dock.
 
 

Enligt trendnissarna är gult vårens färg. Och jag hittade en inredningsbild som placerat gult i centrum i form av vasen med vårblommor. Mycket annat snyggt också, även om jag inte gillar döskallekudden. Den skulle jag aldrig skaffa mig. Däremot den läckra kistan som vasen står på och lilla byrån, För att inte tala om spegeln i bakgrunden – mmm fint.

 

 

 

Älskar skor, både de jag kan ha och inte kan ha. Märkligt det där, men jag förklarar det med att jag är kvinna. Det räcker väl. Liiite vanskligt dock att beställa skor på nätet, men jag har i alla fall haft tur då jag försökt. De flesta skorna jag beställt har m.a.o. passat och jag har sluppit skicka tillbaka och beställa en annan storlek. Väntar fortfarande på mina kängor som jag beställt...

 

Lite nytt i garderoben och huset i övrigt höjer livsglädjen och får mig att må bra. Det är som balsam för själen. Därmed hälsosamt om man håller det på en lagom nivå och inte hänger sig åt frossande.
För visst kan man bli lite frossarglad emellanåt då livet känns grått.

 

Hittade en mkt bra blogg med tankeställare...

http://bengtwikstrom.blogspot.se/2013/11/tankestallare-eller-aterstallare.html#more

 

Hämtat från bloggen:

"Onykterhet är ingen privatsak. Lika lite som skolplikten är det. Eller vår gemensamma skyldighet att betala skatt.

Alkohol och barn är ingen privatsak. Och alkohol kan vi vara utan. Men inte barnen."

 

Han skriver många bra saker =)

 

 

Nalle puh

"Det är bäst att veta vad man letar efter innan man börjar leta efter det."

 

 

 

 Be healthy, keep up, and be you. Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre 

Rätt låt?

Jahapp, då har man sett årets melodifestival. Tycker jag rätt låt vann -NEJ.
 
Jag röstade på Ace Wilder redan vid deltävlingen och under gårdagens sändning, och hoppades att denna låt skulle vinna. Då kanske vi hade haft en chans i den stora melodifesten, men nä.
 
 
 
Jag tycker att Sanne gjorde en fin låt, men nej- schlager ska vara ngt som fastnar i huvudet och det gör Ace låt.
Sanna Nielsen har hela sin karriär inramad av Melodifestivalen. Redan 2001 gav hon intryck av att vara en ung tant. Den bilden borde förvisso ha raderats ut av "Undo", men Sanna är ändå - vare sig hon vill det eller inte - en del av det gamla schlageretablissemanget.
 
 
 
Ace Wilder står för en genre som normalt håller till utanför schlagerbubblan. Tuff, sprallig och med en uppkäftigt ung attityd som inte avslöjar att hon är ett par år äldre än Sanna. Men tusan så mkt roligare, det svänger ju.
 
Bidraget är det i särklass mest spelade på Spotify av alla låtar i årets festival och plötsligt rycker alla i den 31-åriga stockholmskan.

– Det är helt sjukt. I Göteborg var det ingen som kände till mig, ingen som pratade med mig. Nu är det någonting helt annat. Jag försöker ändå hålla kvar känslan av att vara en underdog. Det passar mig bäst.

 

Ace Wilder beskriver sig själv som snabb och kanske lite rastlös. När inspirationen kommer går det undan, utmaningen ligger i att göra färdigt.

– Jag hatar att sitta och pilla. Jag kan skriva en låt på en halvtimme, men när man sedan ska gå in i detaljer blir jag trött och tappar intresset.

Att som i kväll ge järnet i tre minuter kan med andra ord passa Ace Wilder alldeles utmärkt

 
Ace Wilder föddes som Alice i Sverige men flyttade som liten till Florida och växte upp i USA. Hon lärde sig vad The American Way handlade om och stränderna i Florida var där man tillbringade somrarna tillsammans med surfingbrädor och lägereldar.
 
Sedan flyttade familjen hem till Sverige igen. En omställning utan dess like. Men Ace Wilder tog med sig något hem. Kanske något man kan kalla en knuten näve. En vilja att nå ut med sin kreativitet. Och i och med årets Melodifestival, med låten Busy Doin' Nothin', har hon slagit igenom på allvar.
 
 
Och om Någon skulle vinna med en ballad, röstade jag på: Ellen Benediktson, 18, skrällde sig till en finalplats i Malmö med sin ”Songbird”.
Jättefin röst, underbar låttext. Tyvärr är jag trött på Sanne och hennes låttexter, låter samma om och om igen. Tant Sanne är tyvärr ingen jag röstade på.
 
Ellens låt, det här är en akustisk, vacker liten lägereldsbagatell, lite årets ”This is my life” med Anna Bergendahl. Älskad i Sverige, (och av mig) men håller kanske inte i Europa? ”Sing me away from here” sjunger Ellen Benediktson och betonar därmed själva essensen i tävlingens enda ”bra på riktigt”-låt. Hennes röst, som är så där härligt knarrig i vissa fraseringar, som kan föra tankarna till andra stora röster bla Dolly Parton mfl.
 
 
 
 
Det är vad jag tycker.
 
Sanne kommer förmodligen att hamna runt 4-6 plats i Europafestivalen, ingen seger där.
 
 
 
 Be healthy, keep up, and be you. Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre 

Vårstormar

Idag lördag ringde min Mor 06.20 och ville kolla när sonen skulle vara framme i Luleå med tåget. Hmmm, jag sov så sambon klev upp och svarade. Annars kan jag vara fort uppe på fötter, men med förkylning och snoriga ledningar var jag halvdöd vid den tiden.
 
Tåget var försenat, men sonen ringde henne själv. Så allt löste sig till slut, son och svärdotter var hemma runt 08.30 med tåget, så 2,5 tim sena.
 
Iaf somnade jag om och sov gott fram till 10.00 vilket sällan sker då jag är frisk. Men det ska ju vara bra att sova då man är sjuk. Hade nackspärr då Mor ville prata, så då vi lagt på tog jag en citodon och somnade som sagt om.
 
Klev upp och hittade sambon sovandes i soffan, då Mor även stört hans sömn. Men han verkade ha sovit gott där också.
 
Stormvindar utanför fönstret. Har varit sol fram till 13, men sen började det snöa en timme, men solen vill tillbaka. Det blåser ordentligt och stormvarning har utfärdats här i fjällen.
 
Idag har jag på egen oerfaren hand suttit och försökt ändra färgerna på min hemsida. Jag kan ju inte detta, så jag har provat och provat, så nu ser den ut som den gör =) Hade velat ha mer kunskap och fått bytt mina bilder å en annan look på min blogg, men lite färgbyte kanske ändå kan pigga upp?
Någon som vill ge mig en liten kurs? så tar jag tacksamt emot hjälp.
 
Förkylning börjar väl ändå gå åt rätt håll, feberfri men inte frisk. Imorgon hoppas jag kunna ta en sväng på marknaden. Hörde dock av svärfar att det var lite knallar och att det nya systemet med kort och kassa redovisning slår hårt. Så ju krångligare allt blir ju färre knallar kommer det. Jättesynd. Lät som om korvknallen som jag skulle handla korv till sonen av, inte var här i år =( men typiskt.
 
Ha en bra dag!
 
 
 
Be healthy, keep up, and be you. Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre 

Mia Skäringe i Aftonbladet

Läste på aftonbladet, Mia Skäringe har skrivit en mkt bra insändare.
 
Mia Skäringer, 37, Kullavik: ”Jag sviker mina egna ideal och är så full av dubbelmoral att inte ens barnen tror på mig längre.”
 
 
På Aftonbladet Debatt gör Mia Skäringer upp räkningen med alla mirakeldieter som sköljt som en flodvåg över oss de sista årem.....med det så kallade självförverkligandet.
MEN. Om man som jag INTE har facebook kan man inte längre lämna kommentarer. Så jag skriver min här.
 
 
ja, tänk om jag ändå kunde släppa taget om valkarna. Det känns som om jag strävat hela mitt 50 åriga liv på att försöka vara nöjd med den kropp jag har, men trillar alltid dit på en ny diet. (hoppet om en väg som ska hjälpa mig till min drömkropp)
Kruxet är ju att jag orkar inte så länge, så dom är egentligen bortkastade på min kropp. Jag har väl en ca10 kilo för mkt enligt ideal, men vad är det? men det till trots så vill jag ändå ibland bli bekräftad och vara fin och smal. (så ja, jag är en omotiverad rundis)
 
När jag deppade ihop under mina unga år som 20 åring och vart väldigt smal, så dög ju inte det heller. -Men du måste ju äta, -uch, nu är du för smal. Var kommentarerna då, från omgivningen. (För många blir rädda av för mkt förändring) 
 
Vi ska vara lagomt smala, eller lagomt runda...men kalla det inte rund, för då är man plötsligt tjock. Så länge samhället har smal inställningen kommer vi inte att komma undan.
Vi diskriminerar de som inte håller sig inom lagom strecket, arbetsgivare anställer inte en lat, karaktärslös tjockis! För om man är överviktig är det stämpeln man får, Oavsett hur duktig och kompetent man är som person.
Skönt Mia om du kan komma undan, jag försöker ständigt bli klokare...suck.
 
 
 
 Be healthy, keep up, and be you. Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre 
 

pics, katter är underbara

Jag har ju utlovat lite bilder, men inser att bilderna jag tagit inte är bra kvalitet. Vet inte om jag bara blir sämre och sämre på att ta bilder, men jag önskar dom var bättre. Så lite amatör ich bilder på kissar...
 
min Mors underbara lilla kisse, Kurre
 
 
Mor med Kurre (hon vill ju helst slippa vara med på bild)
 
 Kurre, En liten apportör. Sjukt söt då han bar omkring sin kattleksak.
 
 
 Min vackra Chanti, läser tidningen
Det är svårt att inte ta bilder på henne med röda ögon. undrar vad det beror på? Ständigt tycker jag hennes ögon blir röda, hon som har så vackra blå kattögon.
 
 
Å så prinsen 
 
 
 
Jag blev blixtförälskad i denna katt, Charlie som min systerson J hade fått.
Sjukt mysig kisse.
 
 
Jag sa till honom (J.B) att skulle ha göra sig av med katten, av ngn anledning hade jag första tjing. Men... min syster ringde, och då hon hörde om detta ville hon som hans Mor ha första tjing...Så katten lär iaf inte bli utan hem om det skulle knipa.
Så vacker, kelig och underbar personlighet. Han har allt en kisse ska ha, samt stor så man fick famnen full av mysig härlig kisse.
 
 
 
Och från kissar till två jättegoa små pojkar.
 
Lion (lilla) Kid (äldre) Var till Mor och hälsade på.
Fina härliga ungar min systerson Fredrik har.
 
 
Fick ge dom lite paket, då jag inte träffat dom vid jul. Hade sparat dom, roligare att få ge då man träffas.
Dom fick dinosariefigurer, stapelbara små lådor och böcker samt klossar och vantar.
 
 
Min kisse var trött efter tre dagar av att hålla reda på den där lilla Kurre, eftersom hon inte hör behöver hon ju ha koll med ögonen. Till slut däckade hon i fotöljen, mitt lilla hjärta.
 
 
 
Idag skiner solen över Arjeplog och det droppar från taket. På tok för tidigt.
Snörvlandet fortsätter och jag är hemma även idag från jobbet.
Jag hoppas hinna bli så pass pigg till söndag iaf, så jag hinner en sväng på marknaden.
 
 
 
 
 
 Be healthy, keep up, and be you. Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre 

Happy

http://www.youtube.com/watch?v=y6Sxv-sUYtM&feature=player_embedded
 
 
Bli lite Happy, med denna låt =)
 
 
Flum?

Ibland får jag får allt höra från folk som yogar (i störst utsträckning så kallade nybörjare, eller de som kanske inte har en regelbunden practice, inte yogar regelbundet) att de gillar de fysiska delarna men “det där andra” är de inte så intresserade av.

Jag tillhör verkligen inte den sortens yogainstruktör som låter mig bli provocerad av sådana uttalanden (för ja, det finns de som blir). Alla måste börja där de står och utvecklas i sin egen takt, både fysiskt och mentalt. Jag brukar säga att vi alla ska och strävar till samma plats men vi tar alla olika vägar och olika lång tid på oss.


När jag började med yoga för 10 år sedan, var det för att jag gick en hälsovägledarutbildning och behövde en alternativ träning till det vi möter på gym. Så började min resa, nyfiken men visste inte vad det innebar. Det var rätt för mig just då. Idag är jag glad för min olycka att inte vara i Borås, där jag egentligen skulle haft praktik.

 

Yoga är inte bara vad du gör på din yogamatta i drygt en timme några gånger i veckan. Yoga är ett sätt att leva, tänka och vara. Och nej, du behöver inte börja klä dig i batik, ha turban, skaffa dreadlocks och ha hundra plingande armband och tåringar. Det är yttre saker och har inget att göra med vad som händer på insidan.

Men tack vare de olika delarna i yogan kommer du att stärka din kropp och öka medvetanden om din kropp och din knopp. Allt från spänningar, blockeringar, omedvetna beteenden, negativa tankemönster, känslor och hur allt tillsammans påverkar dig. I slutändan handlar det om vägen till “spirituellt uppvaknande” och vara “ett med allt”. Jag sätter dessa två inom situationstecken för det kan låta flummigt för de som är i början på sin yogaresa.

 

En vanlig missuppfattning är att yoga är svåra fysiska övningar och avancerade ställningar, men yoga är en fullständig vetenskap för livet, ett fullständigt system vilket bl.a. inkluderar fysiska ställningar som en del av många olika komponenter.Yoga är inte religiöst

För som jag skrivit förr, yogan är inte en religion. Den kom senare.

Genom årtusendena har yoga felaktigt kopplats samman med olika teologiska och filosofiska system. Yoga i sig själv är inte någon religion och är inte heller kopplad till någon specifik religion. Yoga är först och främst en praktisk fysisk, mental och andlig disciplin som förespråkar personligt utövande ledande till andlig insikt. Yoga är helt enkelt ett verktyg som ger dig möjlighet att utforska din egen mänskliga natur.

 

 

Våra kära djur:
Jag kommer inte ihåg vad jag hörde det, men det är så sant. “Animals are here to teach us about unconditional love”. Dessutom har de ju ett och annat att lära oss om att vara här och nu och inte gräma oss över det förflutna eller oroa oss för framtiden. =)

 

En annan fin låt...

 

 http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=lIKIeSe3SCg

 

 

 Be healthy, keep up, and be you. Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre 

låg, men sprider några tips

Haft en dålig natt, feber och en hosta som känns som om den ska riva upp insidan av bröstkorgen, halsont och huvudvärk som gör att vid varje hostattack ska huvudet sprängas. Mysigt, nä inte direkt.
Blir att vara hemma även imorgon.
 
Ringde jobbet på morgon och pratade med en kollega, men där var det mkt lugnt, så det kändes ju bra. Dvs att dom inte svämmas över av jobb, då vi har dåligt att få in vikarier nu.
 
Ringde även svärfar, så han får åka på apoteket och ordna med hostmedicin och halstabletter.
 
 
Yoga vid förkylning? Först och främst så är det bra att veta att yoga, liksom annan träning, stärker immunförsvaret och minskar risken att bli sjuk.
 

Vid förkylning (dock MÅSTE du lyssna på kroppens signaler) kan man ändå utöva en del bra övningar. När jag mår dåligt kan jag inte, som i vanliga fall, utföra axelstående korrekt. Det är för ansträngande. Men jag försöker och lägger mig på rygg, böjer knäna, rullar upp på skuldrorna, sträcker upp i korrekt ställning med stöd av armbågarna och kommer noggrant ihåg haklåset, står så länge jag kan och rullar ned i omvänd ordning. Här är det superviktigt att du håller din nacke helt stilla, tittar in mot din bröstkorg, inte ligger och vrider huvudet och tittar åt sidorna

 

Ofta måste ställningen avbrytas tidigt i förloppet p.g.a. hosta. Rulla då snabbt ut ur den igen, sitt upp, hosta färdigt, och upprepa ställningen om och om igen tills den är stabil.  Du kan testa en supported shoulderstand (se bilden) och vika en filt och lägga under dina axlar, detta gör att huvudet hamnar lite lägre och det hjälper till att skydda nacken. Men tänk på att du inte har någonting under ditt huvud (som en yogafilt, en hårsnodd eller ett hårtspänne) utan huvudet ska ligga helt platt mot golvet. Sen är det så i dessa poser att innan man jobbat upp styrkan och rörkligheten så lägger man mer tyngdpunkt på nacke och huvud istället för på skuldrorna.

som motställning använder jag fisken i den lätta variationen och därefter, som en viloställning, krokodilen eller haren.

 

Dessa ställningar är enligt min åsikt verksamma - i varje fall för mig. Ryggen masseras, slemmet upplöses. Som helhet bidrar sarvangasana till att slemmet hostas upp. Ofta andas vi med den översta delen av lungorna. Vid haklås tvingas man att andas med magen och trycket på mellangärdet underlättar utandningen. På lång sikt kan den ge en bättre lungfunktion, naturligtvis kompletterad med andra yogaövningar och inte minst andningsövningar. Men återigen, lyssna på kroppen, har du feber så var extra försiktig.

 

Andra mer lugna övningar är att göra

 

Halv brygga. långa djupa andetag. Börja liggande på rygg. Placera fotsulorna i golvet, hälarna höftbrett isär i linje med knäna. På en inandning tryck ifrån med fötterna och lyft bäckenet högt upp mot taket, aktivera sätesmusklerna och behåll en stark mage. Låt inte knäna öppna upp till sidorna utan behåll en parallell position med fötterna och knän. Stanna i positionen 3-6 andetag, på en utandning kom försiktigt ner, kota för kota. vila

 

Ligg med benen mot en vägg, rakt upp. Hjälper kroppen att slappna av, skönt.

 

 

Fjärils pose. Ligg på rygg, men lägg kuddar eller ngt för att lyfta upp övre delen av ryggen, nacke och huvud hänger avslappnat ngt bakåt, fotsulorna ihop, armarna avslappnade på sidan, låt höfterna slappna av. Andas djupt och fokusera på andningen.

 

 

Universal pose. Du ligger på rygg, sätt ena foten på motsatt knä, låt benet vika över, ner mot golvet , motsatt arm upp över huvudet så axeln vilar mot golvet.

 

 

 

 

Människan kan inte känna eller tänka ordentligt om hennes sinne inte är i ett behagligt tillstånd; människokroppens olika delar är så harmoniskt arrangerade att om bara den minsta del värker en aning störs hela systemet. För att komma till en ordentlig insikt om något som helst, eller rättare sagt, för att kunna känna det klart med hjärtat, är det nödvändigt att använda asana." (Sri Yukteswar)

 

 

 

 Be healthy, keep up, and be you. Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre 

Omöjlighetens möjlighet?

Så vad skulle du göra om ingenting var omöjligt? Om det inte fanns ett enda “nej, det går inte för att …” som stoppade dig? Vad skulle jag göra?
 

Först och främst skulle jag bygga mig ett stort hus. Ett hus med plats för en massa djur. Och en ladugård för bongårdsdjur som jag räddat på olika sätt. Kanske en halt (el gammal) kossa som skulle avlivas, en travhäst som ansågs för gammal, grisar på väg till slakthuset, några hundar och kanske en hund med bara tre ben, Katter som inte ägarna vill ha längre, kanske ett kattpensionat eller katthem för att hitta nya fina hem till de goa kissarna, katter som farit illa på något sätt mfl.. Många djur skulle iaf vara ett faktum på min gård.

 

Jag ser mig själv skumpa fram på mina ägor på en traktor (miljöbil såklart) och tugga på ett grässtrå. Jag har såklart ett fint litet grönsaksland och litet växthus. Mitt hushåll skulle vara självförsörjande, med höns, kanske ngt får. Men ingen slakt av mina djur, för vi äter inte kött längre. På mina ägor ligger en liten skog där jag kan ströva runt och sitta på en sten eller stock och fundera över livet.

 

Huset ligger vid en sjö och jag har också en strand, där det står en liten vedeldad bastu. Jag har en stor altan utanför huset där jag kan yoga med utsikt över min skog och min sjö. Självklart går solen upp i just det vädersträcket. Inomhus har jag en yogastudio med panoramafönster och ja, solnedgången ser man såklart från detta håll. Där har jag yoga klasser och en och annan yogaretreat, där folk från när och fjärran vill komma.

 

Efter en lång dag utomhus med hårt fysiskt arbete sjunker jag ner i en öronlappsfotölj, med en kopp te, en katt i knäet, ngn i soffan och en och annan vovve vid mina fötter, och bara dumstirrar på den knastrande elden i öppna spisen tills det är dags att gå och lägga sig.

 

Om inga nej fanns skulle även min son bo i ett hus på min gård, med sin kommande familj och vi skulle trivas och må gott i vår lilla symbios. Kanske har vi en händig granne, vän eller dyl som gärna hjälper oss med praktiska saker. Det min son då inte skulle kunna fixa, han utvecklas ju ständigt =)

 

 

En sådan här övning är inte bara en dagdröm, det är faktiskt ett sätt att ta reda på vad ens hjärta verkligen vill. Jag kommer säkert aldrig bli ägare till en bondgård och skumpa runt på en traktor, men jag vet att min innersta dröm är om ett liv i enkelhet. Ett liv med närhet till naturen och djuren. Vad är din om-inget-var-omöjligt-dröm?

 

 

  Va, toppen jag kommer...
 
 
 
 
 
 
 Be healthy, keep up, and be you. Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre 

Sportlovsvecka

V. 10 har startat och vi har sportlovsvecka i Arjeplog. Måndag var det en "vanlig" dag på jobbet, 07.30-18.00 och som vanligt är man rätt slut av en sådan dag.
Dock hade chefen lite nya planer inför hösten som jag inte riktigt vet vad jag ska tro om...men det löser sig väl.
 
Livet rullar vidare och min kära syster tar sin bästa väns död hårt. Dels är det svårt då man står utanför, dvs hör inte till de närmast sörjande och som vän kan man bara stå familjen bi, om dom är intresserade. Får se hur allt går.
 
Tisdag vaknade jag runt 03.00 med svår huvudvärk, tog piller och hoppades på det bästa. Trots huvudvärk åkte jag på en bandad föreläsning. Tyckte väl inte det var ngt wow... Föreläsarna läste mkt innantill och man fick inga direkt konkreta råd på hur man ska få in forskning till förskolearbetet. Men huvudvärken blev bara sämre så jag åkte hem efter föreläsningen vid lunch. La mig och sov med ytterligare tabletter.
 
Vädret denna sportlovsvecka är blåsigt och +0,5 grad, så det droppar från taket. Detta blir bara mer och mer från år till år, att vädret egentligen inte stämmer med årstiden. Februari brukar vara kall och slutet av mars börjar det vända...suck.
 
Idag onsdag är jag sjukskriven, har fått feber och huvudvärken är kvar. pratat med syster Å idag, och systerdotter som inte mår bra, vilket oroar mig massor. Vet inte riktigt vad man ska göra för att kunna hjälpa. Det är frustrerande.
Men nu ska jag snart på läkarbesök för blodtrycket, så får se om doktorn kan kolla om jag har i bihålorna då jag har sån huvudvärk. Men det brukar vara strikt...är man där för blodtryckskoll så är det det man får, thats it!
 
Marknaden startar den 7 och håller på till den 9:e Så det blir nog ett besök där, om jag piggar på mig. Sonen ville ha vildsvinskorv och rökt fläsk. Så jag får väl leta upp dessa delikatesser.
 
 
Nu läkarbesök.
 
Själva sportandet blir det nog inte så mkt med, då jag är förkyld. Men får sporta mer sen, då jag återhämtat mig.
 
 
 
 
 Be healthy, keep up, and be you. Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre 

Yoga nyttigt, oreligöst

Du vet att yoga är bra för dig, men vet du exakt hur nyttigt?

Här är ett axplock goda anledningar – både inre och yttre – som kommer att få dig att längta efter olika yogaposer. 

Att börja dagen med ett yogapass är nog en av de finaste gåvor du kan ge dig själv. Det tidiga passet på morgonen t.ex. innan dagen riktigt vaknat skapar ett djupt välbefinnande. Det fyller dig med en energi som anger tonen i både kropp och sinne under resten av dagen.

 

1 Skönare sex

Det finns andra positioner, än de du gör i bingen, som kan ge ditt sexliv ett uppsving. Tre yogaövningar som kan öka lusten är triangeln, kobran, och half spinal twist. Det menar The Journal of Sexual Medicine där 75 procent av kvinnorna i en studie uppgav att de var mer tillfredsställda efter att ha tillbringat en stund på mattan varje dag.

Vill vi inte befatta oss med sex, så gör ingen stor grej av det. Men är man intresserad av det, då finns verktygen.

 

2 Godare sömn

Yogans avslappnande effekter och meditativa inslag kan fungera som sömnpiller. Det visar svenska studier, varav en av dem egentligen syftade till att klarlägga yogans effekt på ryggbesvär. Efter sex månader uppgav hälften av gruppen, som yogat regelbundet, att de sov betydligt bättre.

Vill du se om det fungerar på dig? Övningarna finns på medicinskyoga.se.

 

3 Botar stress

Yoga har visat sig ha effekt på både fysiologiska och psykologiska aspekter av stress.

En grupp stressade och ångestfyllda kvinnor fick i en tysk studie praktisera yoga i 90 minuter två gånger i veckan.

Efter tre månader uppgav de att deppigheten hade halverats, att oron minskat med 30 procent och att deras välmående ökat med 65 procent.

 

4 Förbli frisk

Du som redan är en yogi vet att ett pass kan vara ansträngande och svettigt – effektiv fysisk träning helt enkelt. Det är faktiskt så att personer som regelbundet utövar yoga har lägre inflammationsnivåer i kroppen än andra. Forskarna tror dessutom att yoga kan sänka blodtrycket och att djupandningen verkar dämpande på kroppens reaktioner på stress.

 

5 Mindre ont

Det finns flera studier, bland annat svenska, som visat att yoga kan lindra smärta. Göran Boll, yogaterapeut vet varför.

– Den medicinska yogan (som kommer från kundaliniyogan) har fysiologiska effekter och andningsövningarna syresätter kroppen och gör att den slappnar av. Andningen påverkar även det autonoma nervsystemet och tillsammans med långa mjuka rörelser lindrar det smärta.

 


Nu kan det ju tyckas underligt att jag som utövar yoga i stort sett dagligen ändå har högt blodtryck. Jag har ifrågasatt läkarna på VC och skulle vilja undersöka varför mitt blodtryck är så högt. Men dagens läkare har inte tid och prioriterar inte att gå till botten med just blodtryck. De anser att blodtrycket är en så vanlig och "normal" åkomma att man lägger inte resurser på djupare undersökningar.

 

När det gäller förkylningar så är jag just nu inne i en. Dock har jag sluppit feber och hoppas den snart är över. Lite tröttare än normalt, men kan ändå utföra mitt jobb.

 

Under Mars månad blir det två övningar samt ett återkommande mantra som jag utövar. Dels är det Mars och vintertiden skall bytas ut till vår, även om man inte ser ngt av det genom fönstret. Men iaf, är det en tid för balans.

Så dessa två övningar kör jag nu:

1)

Stå på alla fyra, höftbrett isär med knäna, vi ska lyfta motsatt arm och ben. börja med att lyfta vänster arm och höger ben, näsan pekar mot golvet. Håll med långa djupa andetag i tre minuter på varje sida.
Stärker nervsystemet och balanserar oss.
 
2)
 
 
Trädet. Stå rakt, spänn magen och sätt ena foten mot låret. Lyft händerna över huvudet, handflatorna ihop.
Långa djupa andetag och focus på ditt tredje öga (mellan ögonbrynen)
1 min med vardera ben.
 
 
Mantra för Mars är;
Ra Ma
upprepa 31 min. denna meditation kan du även göra då du går. Ra med ena foten och Ma med andra, högt eller tyst, ditt val.
 
 
 
Hämtar denna fråga från Göran Bolls hemsida, och vill dela med mig då många har funderingar kring religion då det gäller Yoga.

Hej!

Kan man gå på yoga enbart för att få ut den fysiska träningen som yoga ger en? Eller “måste” man tillämpa sig den österländska “religionen” med alla dess delar som meditation osv? Jag frågar därför att inom kristendomen så “bör” man inte ha något med sådant här att göra (yoga). Eftersom Yogan “tillhör” Buddhism/Hinduism? Och när man gör de olika yoga positionerna- Skall man då försöka att gå in i t.ex. Hundens karaktär och “känna” sig som hunden och dess egenskaper?

Tacksam för svar snarast! =)

 

Hej!

Det fina med yogan är att den låter dig ta till dig precis så mycket som du vill av den. Du kan nöja dig med att utöva den som en träningsform. Du måste inte känna dig som en hund eller gräshoppa när du står i en position, bara vara närvarande i stunden.

 

Sen ett klargörande: Yoga är inte en religion, den hör inte till varken hinduism eller buddism. Yoga som disciplin kan spåras 5-6.000 år tillbaka i tiden. Buddha som levde ca 500 f.Kr var yogi först, men buddismen kom sen. Hinduismen uppstod enligt flera olika källor ca 1500 f.Kr och är alltså också yngre än yogan. Dessa religioner har anammat yoga på olika sätt men yogan fanns långt innan.

 

Likaväl som vi anammar kristendomens olika aspekter i våra liv. Det finns även en del teorier att Jesus själv utövade yoga, dvs var en yogi.

Göran Bolls hemsida:

http://www.medicinskyoga.se/

 

Yoga är inte religiöst
Genom årtusendena har yoga felaktigt kopplats samman med olika teologiska och filosofiska system. Yoga i sig själv är inte någon religion och är inte heller kopplad till någon specifik religion. Yoga är först och främst en praktisk fysisk, mental och andlig disciplin som förespråkar personligt utövande ledande till andlig insikt. Yoga är helt enkelt ett verktyg som ger dig möjlighet att utforska din egen mänskliga natur.

 

Om vi inte är fria individer att göra våra val, tror jag personligen att vi enbart hämmar vår egen inre utveckling. Man får tro på vad man vill, bara man känner sig tillfreds med sina val. Är du rädd för religion? Är du rädd att bli dömd av andra, då anser jag att du/vi inte längre är fria att välja själva. Vem är vi då?

 

 

 Be healthy, keep up, and be you. Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre 

Tragedierna avlöser bara varandra

Tragiskt
 
Ibland är man ju ruskigt egoistisk, när livet kretsar kring ens jag. För igår fick jag höra att min systers bästa och närmaste vän Cecilia (Cilla) tragiskt omkommit i en bilolycka. Lämnade efter sig 3 barn, man och många vänner.
 
 
Göteborgsposten

En kvinna i 35-årsåldern omkom på torsdagskvällen i en trafikolycka på E6 mellan Falkenberg och Halmstad, sedan hon av okänd anledning kört in i mitträcket.

-Hon klarade den första olyckan, men dörren på förarsidan var tillbucklad, så hon tvingades kliva ur på passagerarsidan. Då blev hon påkörd av en annan bil, säger Daniel Skoogh, vakthavande befäl på polisen i Halland.

Dödsolyckan inträffade vid halv åttatiden på kvällen den 27 februari 2014

Bilen som hon blev påkörd av innehöll tre passagerare, som chockades svårt.

 

Jag lider så med min syster, då vi verkar mista många som står oss nära. Och min syster Å som haft det på tok för mkt på sina axlar det sista året och givetvis Cillas familj som mist en jättefin kvinna, mor och fru.

 

 
Cilla
 
Ingen till dig hann säga farväl
ty döden kom så fort

Men vi dig alltid ska minnas
då du träder in vid evighetens port.
 
På tok för ung, på tok för snabbt
Ingen kan förstå varför ditt liv blev så kort
 
trots ditt hastiga slut
dödens ängel viskar om frid
vid himlens eviga port
 
Universums fader samlar de fina
intill sig vid pärleportens tron
 
Han även dig behövde
vid sin sida
och nu är livet ditt slut
 
Cilla, du kommer att vara saknad.
 
 
 
 
 
 
 

Nytt å Gammalt

Jahapp, äntligen helg och fredag, var min tanke igår. Skyndade mig på lunchen att hinna ut med Sally, som jag lovat sköta om i helgen då svärfar ska åka till skeå.
Det gick bra, sen slutade jag tidigt då jag öppnade idag, så hem å laga middag och sen hämta Sally, gav henne mat och sen ut och motionera innan vi så gick hem till oss.
Katterna bryr sig inte nämnvärt, bara hon inte kommer för nära Mango (den äldre kissen)
Hon sov på rumsgolvet då vi kollade filmen Thor. Jag tyckte den var ok, men sambo gillade den inte alls.
 
Efter filmen gick jag så tillbaka hem med Sally, kissrunda och så hon kunde sova i lugn och ro i hemmiljö. Då var kl ca 21.15 Kom hem och då hade sambon redan gått till sängs. Jag såg klart på lets dance och det är klart att de yngre direkt tar den s.k ledningen. Kan kännas lite orättvist för de äldre, kan jag tycka.
 
La mig runt 23.00 och blev väckt av min kisse runt 05.15... vände mig och förträngde hennes jamande, lyckades ligga kvar till ca 07.00 var upp och gav kissarna mat. Tog en huvudvärkstablett och smetade linement på min spända nacke. Skit att ha huvudvärk då man måste upp och ut med vovven. Låg till 08.30 åt lite frukost, drack te och ringde Mor en snabbis för att få DD (v.75) Sen behövde jag gå till Sally med huvudet under armen.
 
Jag hämtade Sally och vi sparkade en dryg timmes runda, var tvungen att ta solglasögon på (trots mulet väder) för jag var ljuskänslig och huvudet värkte. Sambon låg kvar i sängen, som han vanligtvis gör på helgerna.
Sen svängde jag in på Kalles och lämnade in tipset (ber om vinst) och sen fortsatte vi sparkturen tillbaka till svärfars lägenhet. Stannade där en liten stund och lämnade Sally sen. Svärfar skulle ju återkomma efter lunch ngn gång och jag lämnade Sally runt 10.30 och tänkte då klarar hon sig.
 
Sparkade hemåt igen, då jag kom hem hade sambon klivit upp.
 
När det gått några timmar, messade jag svärfar och kollade om han var på väg hemåt, det var han inte. Så då gick jag och hämtade Sally igen och hon fick vänta här hos oss på sin husse som kom runt 18.30
 
 
NYTT
Satte mig vid datorn då jag kom från Sally vid 11.30 och hittade ett par boots på spartoo. Då ville sambon också kolla efter skor, så det gjorde han. Det blev ett par till oss var. samt att jag köpte mig en plånbok... gud vad dom är dyra! För en plånbok måste man ju betala flera hundra, otroligt. Då kanske ni nymoderna, trendiga läsare tänker...jamen skaffa swich! Så slipper du plånbok... njä, jag är inte så pigg på att göra bankärenden via telefonen, sen är det ju så att jag fortfarande drar med mig min gamla Nokia knapptelefon, så näpp... sånt e ingenting för en gammal hund som jag.
 

 
Mina Nyabeställda Boots, nice =) 

Gammalt
 
När jag såg Mia Skäringes serie "mia på grötö" Jag gillar Mia S! Iaf så hade hon gäster på midsommarafton, dom pratar och har väldigt trevligt, samt åker en sväng och dansar på dansbanan med midsommargäster från ön.
 
Stora helger som Jul, Påsk, Valborg, Midsommar och även födelsedagar kan göra att min ångest kommer och påverkar min svarta del i mitt liv. Alla dessa typiska saker som ska passa in i storhelger, mkt folk, nära vänner, gemenskap, släkt, glädje, skratt, kärlek, omtanke och må bra känsla.
 
Jag trodde att jag en dag skulle uppleva det där stora, nära och få den där gemenskapen, kanske tillsammans med någon. Men när jag satt där i min tv soffa inser jag, 50 år gammal att jag alltid, hela mitt liv längtat så otroligt efter mysiga, ljuvliga, glada mänskliga möten men alltid varit ganska ensam under detta. Eller så har "firandet" omkring mig spårat ut, blivit en bitter fejd och människorna blir arga, det gråts och brölas. Aldrig det där fina, härliga, lättsamma mötena.
Jag saknar det där, trots att dom aldrig upplevts... varför vet jag inte. Jag har nog en romantisk föreställning om storhelger som jag kanske som barn fantiserade ihop, men aldrig fått.
 
En gång i mitt liv, då vi hade en nyårsfest, den bästa i mitt liv och jag ska alltid spara den i mitt hjärta (minne) Jag var i Borås, (runt 10 år sedan) firade nyåret med min dåvarande särbo, min syster och vänner till oss både. Vi lagade god mat tillsammans och det var nya intressanta möten och alla var nöjda och glada. Inget bröl,  hårda ord, el dyl.
Det var bara roligt, lättsamt och jag fick känna glädje hela kvällen och det var ett härligt tillfälle, och den bästa nyårsfesten i mitt liv.
 
 
Så, kanske ni då undrar. Lyfter ett ögonbryn och funderar... vad vill människan säga med det där?
Ja, kanske inget. Men att vi kanske tar för givet att alla har det bra, att alla andra har det där och vi sitter kanske där hemma (lixom) jag och tänker... fan vad trist att mina midsommarhelger, oftast är så händelselösa, trista, och inte alls så där underbart, kanske även med lite ångest återvänder vi till jobbet efteråt. 
 
Finns alls den där midsommaren?  Med sol, nubbe (lagom mängd) sill, jordgubbstårta och dans på logen... ?
Med glada människor, värme och midsommarkrans i håret (som det blev hos mia på grötö)
Jag har aldrig haft en midsommarkrans i mitt hår, aldrig lagt sju sorters blommor under kudden... och oj, vad många aldrig som finns i mina minnen.
 
Till årets midsommar (2014) ska jag faktiskt lova mig själv. Jag ska göra mig en midsommarkrans till håret, och jag ska plocka blommor, baka en jordgubbstårta och ta på mig en sommarklänning...kanske hittar jag en midsommarbana där jag iaf kan titta på andra som kanske dansar. Vet ej om det finns någon dansbana i Arjeplog på sommaren? Eller sätta mig på en brygga och låta tårna känna på vattnet en fin sommarkväll.
 
 
Dags att själv ta saken i egna händer, ska jag vara ensam i mitt skal så kan jag ju göra det bästa av det. Om några trevliga människor dyker upp, så är dom välkomna.
 
 
Ikväll lördag såg vi på filmen Hunger games 2
I uppföljaren är det som att mycket mer ska berättas under första halvan av filmen, innan själva actionbiten väl kan ta sin början. Sen sätter det igång och deltagarna får det återigen hett om öronen. I kompensation för att inga bedårande små barn ska slaktas i Hungerspelen denna gång har man förresten istället sett till att slänga in en åttioårig tant i krigszonen. Hon varken pratar eller är speciellt vigulant =)
 
Jag tycker dock om filmens karaktärer och filmen är ok. Ganska lik sin förgångare, men jag kan känna att det är inte lika våldsamt mellan spelarna som första filmen. Något är på lut =)
 
 
Jennifer Lawrence får bära en del tjusiga klänningar... Inte bara slåss för sitt liv.
 
Denna vackra klänning förvandlas till en svart korpklänning med vingar... naturligtvis går inte mannen som hjälper henne skapa sin klänning ostraffad förbi den onda president Snow (Donald Sutherland)
 
 
 
 
 
 Be healthy, keep up, and be you. Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre 
 

 

 

 


RSS 2.0