låg, men sprider några tips

Haft en dålig natt, feber och en hosta som känns som om den ska riva upp insidan av bröstkorgen, halsont och huvudvärk som gör att vid varje hostattack ska huvudet sprängas. Mysigt, nä inte direkt.
Blir att vara hemma även imorgon.
 
Ringde jobbet på morgon och pratade med en kollega, men där var det mkt lugnt, så det kändes ju bra. Dvs att dom inte svämmas över av jobb, då vi har dåligt att få in vikarier nu.
 
Ringde även svärfar, så han får åka på apoteket och ordna med hostmedicin och halstabletter.
 
 
Yoga vid förkylning? Först och främst så är det bra att veta att yoga, liksom annan träning, stärker immunförsvaret och minskar risken att bli sjuk.
 

Vid förkylning (dock MÅSTE du lyssna på kroppens signaler) kan man ändå utöva en del bra övningar. När jag mår dåligt kan jag inte, som i vanliga fall, utföra axelstående korrekt. Det är för ansträngande. Men jag försöker och lägger mig på rygg, böjer knäna, rullar upp på skuldrorna, sträcker upp i korrekt ställning med stöd av armbågarna och kommer noggrant ihåg haklåset, står så länge jag kan och rullar ned i omvänd ordning. Här är det superviktigt att du håller din nacke helt stilla, tittar in mot din bröstkorg, inte ligger och vrider huvudet och tittar åt sidorna

 

Ofta måste ställningen avbrytas tidigt i förloppet p.g.a. hosta. Rulla då snabbt ut ur den igen, sitt upp, hosta färdigt, och upprepa ställningen om och om igen tills den är stabil.  Du kan testa en supported shoulderstand (se bilden) och vika en filt och lägga under dina axlar, detta gör att huvudet hamnar lite lägre och det hjälper till att skydda nacken. Men tänk på att du inte har någonting under ditt huvud (som en yogafilt, en hårsnodd eller ett hårtspänne) utan huvudet ska ligga helt platt mot golvet. Sen är det så i dessa poser att innan man jobbat upp styrkan och rörkligheten så lägger man mer tyngdpunkt på nacke och huvud istället för på skuldrorna.

som motställning använder jag fisken i den lätta variationen och därefter, som en viloställning, krokodilen eller haren.

 

Dessa ställningar är enligt min åsikt verksamma - i varje fall för mig. Ryggen masseras, slemmet upplöses. Som helhet bidrar sarvangasana till att slemmet hostas upp. Ofta andas vi med den översta delen av lungorna. Vid haklås tvingas man att andas med magen och trycket på mellangärdet underlättar utandningen. På lång sikt kan den ge en bättre lungfunktion, naturligtvis kompletterad med andra yogaövningar och inte minst andningsövningar. Men återigen, lyssna på kroppen, har du feber så var extra försiktig.

 

Andra mer lugna övningar är att göra

 

Halv brygga. långa djupa andetag. Börja liggande på rygg. Placera fotsulorna i golvet, hälarna höftbrett isär i linje med knäna. På en inandning tryck ifrån med fötterna och lyft bäckenet högt upp mot taket, aktivera sätesmusklerna och behåll en stark mage. Låt inte knäna öppna upp till sidorna utan behåll en parallell position med fötterna och knän. Stanna i positionen 3-6 andetag, på en utandning kom försiktigt ner, kota för kota. vila

 

Ligg med benen mot en vägg, rakt upp. Hjälper kroppen att slappna av, skönt.

 

 

Fjärils pose. Ligg på rygg, men lägg kuddar eller ngt för att lyfta upp övre delen av ryggen, nacke och huvud hänger avslappnat ngt bakåt, fotsulorna ihop, armarna avslappnade på sidan, låt höfterna slappna av. Andas djupt och fokusera på andningen.

 

 

Universal pose. Du ligger på rygg, sätt ena foten på motsatt knä, låt benet vika över, ner mot golvet , motsatt arm upp över huvudet så axeln vilar mot golvet.

 

 

 

 

Människan kan inte känna eller tänka ordentligt om hennes sinne inte är i ett behagligt tillstånd; människokroppens olika delar är så harmoniskt arrangerade att om bara den minsta del värker en aning störs hela systemet. För att komma till en ordentlig insikt om något som helst, eller rättare sagt, för att kunna känna det klart med hjärtat, är det nödvändigt att använda asana." (Sri Yukteswar)

 

 

 

 Be healthy, keep up, and be you. Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre 

Kommentarer
Postat av: Viola

åh bra tips!
Kolla gärna in min blogg där jag precis lagt upp ett inlägg med billiga & snygga träningskläder!
Ha en fin dag! :)

2014-03-06 @ 11:18:49
URL: http://weightless.myshowroom.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0