Det spelar ingen roll om du poppar popcorn själv, slänger in en påse i micron eller till och med köper färdigpoppade i affären. Undersökningen jämförde popcorn poppade på olika sätt och resultatet var tydligt.

 

– Popcorn innehåller 100-procent obearbetade fullkorn och en portion kan ge 70 procent av det dagliga intaget av fullkorn och mängder med antioxidanter, säger Joe Vinson, som ledde studien och är professor för kemiinstitutionen vid University of Scranton, till The Vancouver Sun.

 

Framförallt är det så kallade polyfenoler, en antioxidant som sänker kolesterol och förhindrar vissa typer av cancer, som gör popcorn nyttiga. Popcorn kan enligt forskare innehålla upp till 300 milligram polyfenoler.

 

När polyfenoler späds med vatten förlorar de de flesta av sina hälsofördelar. Men medan frukt och grönsaker innehåller omkring 90 procent vatten innehåller popcorn bara fyra procent, vilket förklarar varför superingrediensen kommer fram så bra.

 

Framförallt är det skalbitarna, som så lätt hamnar mellan tänderna, som har den högsta koncentrationen av friska antioxidanter och fibrer.

 

– Skalen är bra grejer. Det är inte den vita fluffiga delen som är det bästa, säger Joe Vinson.

 

Men innan du njuter av den största bägaren popcorn på bio ska du tänka på att inte hälla på för mycket salt eller för den delen smör på popcornen.

 

– Var noga med att inte dränka dina popcorn i smör, olja och salt, vilket ofta är fallet på biografen. Smör och salt förvandlar de friska fullkornen till mat med hög fetthalt och många kalorier, säger Anar Allidina, dietist

 

Men är det inte FANTASTISKT!
Jag älskar att äta popcorn, helst utan smör och gärna så lite salt som möjligt. Så detta kunde ju inte vara bättra nyheter för en popcornälskade person som mig. jippi.

 

Så gör som jag, ät och njut av dina popcorn =D

 

DOCK så har jag ett problem, sambon gav bort micron som jag gjorde popcorn i... och då

 

...köpte vi en OBH Nordica Big Popper i från tretti.se och är djupt missnöjd. 
Skålen/locket är väldigt svårt att få bort efter att popcornen är färdigpoppade - den sitter som berg och man både bränner sig och göra illa sig.

 


Det svarta lilla locket som ska sitta på skålen efter att poppningen är klar, går överhuvudtaget inte att få dit (så glöm att använda skålen, som just skål, efter att popcornen är färdigpoppade, salt och små flarn av popcorn åker rakt igenom de hålen), har svårt att förstå varför det locket överhuvudtaget är med i förpackningen....

Sen blir det väldigt lite popcorn, svårt att få ngn smak på dom och lätt att popcornen brännas vid... så tyvärr var ju just den ingen hit!

 

 

Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3