Socker/glutenfria kladdkaka utan laktos Recept
75 g smör (laktosfritt)
3 st ägg
1 dl cocos socker
1 dl stevia sweet, sötningsmedel
¾ dl kakao
100 gr mörk bakchoklad (hackad, kan givetvis uteslutas om du önskar)
1 dl hasselnötter (valfritt, skippa om du väljer att ha kaffe istället för mjölk)
1½ dl potatismjöl
1 dl mandelmjöl
2 tsk bakpulver
1 vaniljstång
1 dl laktosfri mjölk ( kan byta ut mjölk mot starkt kaffe,
blir en annan smak då)
Formen;
Smöra formen
Kokosflingor
Gör så här;
Smörj en form med löstagbar kant ca 22 cm i diameter, strö i cocosflingor
Smält smör, vispa ihop ägg och sötningsmedlet
Blanda i kakao, hackade hasselnötter och hackad blockchoklad av godare kvalitet, potatis och mandelmjöl, bakpulver och vaniljstången
Vispa ner choklad-mjölblandningen i äggsmeten tillsammans med smör och mjölk (ev. kaffe) och rör ihop, en ganska lös smet
Häll allt i den i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader ca 22-24 min
Låt kakan svalna, lossa kanterna, servera med laktosfri grädde och ev pudra lite florsocker ovanpå.
Supergod! (tycker jag)
Lycka till med baket.
Idag är jag hemma och förkyld, tryck i bihålor, halsont och huvudvärk med feber. Smittar ju mest de första dagarna då det brutit ut så det blev till att stanna hemma. Jag har känt under helgen att det var på väg, halsen har ömmat och jag har varit väldigt frusen och trött.