Härlig värme

Ojsan vad tiden går snabbt... helt otroligt kan jag tycka. Sommaren knackade på och vi öppnade med stora famnen, åhhh så underbart med SOL och Värme =D
 
 
I fredags åkte jag till kusten på begravningen, den var fin men det är ju ändå sorgligt. De hade bokat en kille som sjöng två sånger, vilket var suveränt fint. Solen sken och det var verkligen en ljus begravning i allt det tråkiga. Efteråt åkte vi till Hägnan där det serverades en tallrik med lax och potatis och efter det och telegram en underbar kladdkaka med egenhändigt plockade åkerbär till. VET ni hu GOTT åkerbär är? Det är ljuvligt, ifall ni undrar. Har troligen inte ätit åkerbär sen jag var liten eller iaf ung.
 
Fakta; Åkerbär har en  nordöstlig utbredning och är vanligast i de norra landskapen.  Den förekommer dock sällsynt ända ner i  Östergötland. Den växer oftast på fuktig  gräsmark, i diken och snår.
 
 Åkebär. MUMS
 
 
Vi var inte hemma hos Mor förrän efter 18.00 och då var Nemi jättetrött, men blev glad att vi var tillbaka.
 
Vi satt och surrade, spelade yatzy under kvällen och det var väldigt så dåligt det gick. Men jag var supertrött, köra ner, begravning å den sinnesstämningen och sen gick lixom luften ur mig. Så oavsett så kom jag då sist i yatzy n =)
 
 
Lördag vaknade Nemi redan 06.00 och jag steg upp ca 20 min senare och sen var dagen i full gång. Vi åkte en sväng till Storheden efter att Nemi sovit förmiddag. Var in på H&M där Nemi fick en T-shirt av Mor och M köpte en också, jättesöta. Var på Clas Ohlssons och där fick Nemi en vattenkanna, 2 kossor en stor med kalv. men vi vet inte vart kalven försvann då Mor min prompt skulle öppna förpackningen så Nemi fick hålla i kossorna. Men hela förpackningen var ju idiotsäker.
 
Så en plastkossa kostade hela 79 kr då den ena försvann... suck. Sen orkade vi inte shoppa längre, så då åkte vi och handlade mat och styrde sedan bilen hemåt till min Mor igen.
Syster A-S kom och vi fikade. mor hade bakat rulltårta och A-S gav Nemi en bok med ljudeffekter av snögubben Olof i Disneys frost och snögubben mjukdjur följde även med. Detta gillade Nemi =)
 
Men det lilltrollet gillade allra mest var nog att få springa barfota i gröngräset =)
 
Vi grillade kyckling till middag i det vackra sommarvädret, majskolvar och så blev det klyftpotatis. Mor gjorde en god svampsås.
Senare efter att jag sövt Nemi åkte jag en liten sväng till Systerdotter, då hon inte alls var pigg och inte ätit sedan dagen innan. Så jag tog med lite kyckling med tillbehör, svängde förbi Ica och köpte med en dricka också.
Men en eloge till systerdotter som kämpar med sin vikt trots att hon mår så dåligt och får kämpa mot allt ständigt. Det syntes att hon gått ner i vikt, ordentligt. Naturligtvis är hon svullen efter medicinerna, men mindre var hon och det tycker jag hon förtjänar en stor eloge och en stor stjärna för. Duktigt med så mkt odds emot sig.
 
Ev skulle hon läggas in måndag på reumatologen igen, då hennes hud är så hemskt illröd med utslag.
 
 
Söndag sov Nemi längre och vi hade tänkt åka tidigt. Tyvärr blev det inte så, vi kom inte iväg förrän efter 12.00. Då Nemi sov förmiddag handlade jag åt systerdotter och åkte en snabbsväng å träffade henne en stund till. Hon var ngt lite piggare, vilket kändes skönt att se.
Men resan hem gick bra och vädret var super varmt och soligt, så visst hade det varit skönt att slippa köra denna dag.
 
 
Måndag började jag jobba halvtid/halvtid sjukskriven. men det blev inte som jag tänkt mig alls, vilket känns väldigt jobbigt. Men... får se vart det hela landar.
 
Har haft mer ont efter jobbet och det som verkade så positivt känns oroande igen. Suck.
 
 
Idag tisdag fick Nemi en av sina presenter. Jag hade köpt henne tennisskor, och dessa fick hon idag. Då hon så gärna ville gå idag hade hon bara sina "fina" kinaskor typ, och de var svåra för henne att gå i. men tennisskorna satt superbra och trots att hon var trött lyckades hon gå bra. Så det blev ett toppenköp.
 
 
Blir lite bilder nästa gång.
 
 
Träningen går jättebra, men döm om min förvåning då jag fick mens i går (intresseklubben kan anteckna)
med en Fruktansvärd mensvärk. Varför skriver jag då detta. Ja, jag är i klimakteriet och det är nästan ett år sedan jag hade någon sorts mens, så jag är i vad man kallar menopaus. Men... det är tydligen inte helt omöjligt att man får 1-3 blödningar efter man har slutat sin mens.
Men tydligen vill man att man går på kontroll så man inte fått livmoderhals cancer el dyl, så det är det som orsakar en blödning. Men, jag är säker på att det är vanlig menstruation då jag även fick m-värken.
 
 
Möjligen kan den yoga träning jag gör nu med rätt kraftig magövningar utlösa/orsaka min menstruation. Men hoppas det är övergående och bara var en engångs händelse.
 
 
Nu är det bara en vecka kvar tills lill prinsessan vår fyller 1 år =D
 
 
 
 
Over and out!
 

 

 

 Be healthy, keep up, and be youMer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre
 
 

Snö-sol-regn =Vår

Jahapp... 19 maj så föll snön från himlen hela dagen =( uch & uch. Lördag var det toppenväder och vi grillade och njöt av somrig vårvärme =)
Idag regnade dagen bort...ja, det är väl vår helt enkelt. De lovas sol och värme ju närmare helgen vi kommer.
 
Fredag ska jag på begravning =( vilket alltid är en jobbig upplevelse, man inser att vi är människor och inte kan leva för evigt.
 
Känns som att livet rullar på och dagarna rinner på i vardagens tecken.
 
Sambon har verkligen tagit tag i sin träning och det syns tydligt att kilona rasar ett efter ett. Han åkte till Sthlm idag för kurs, så vi gick igenom hans kläder inför packning. Jag har ju köpt honom kläder eftersom, och de har varit lite för tajta. Så inför resan kunde han klä upp sig i nya kläder som satt jättefint. Tummen upp för honom.
 
 
Min egen träning går ok, men i betydligt saktare mak. Ja, jag yogar + mediterar på morgonen, hoppar lite hopprep och cyklar tur & retur till jobbet. Men nä, händer inget på vågen eller att muffinsmidjan minskar. Ja, jag vet.
 
1) Gör upp en plan med min träning... men jag har lite dåligt med energi för att öka träningen och har väl inget konkret mål eller ngt datum för uppfyllande. Det går lite på slentrian, erkänner jag.
 
 
Jag har många nattliga drömmar som är uppfyllda av ilska och frustration, känns som jag ska röra på mig i ngn riktning men får inga alternativ, inga dörrar som öppnas eller träffar inga människor som får några hjul att sättas i rörelse. Känns som att ödet vill säga mig något, men jag hör inte vad det är?
 
Därför känns livet som stiltje i ngt lutande uppförsbacke istället för nedförsbacke...och känslan har varit där länge nu.
 
 
Nemi nytt:
Lillan är iaf fantastisk och utvecklas hela tiden. I Lördags var vi ute och grillade på altanen och hon går så jättefint nu, även på gräsmattan den lilla raringen.
När hon är här hjälper hon gärna nyfiket till, diggar att dammsuga och är nyfiken då jag lagar mat.
 

Däremot vill hon gärna riva och slita i allt, saker går sönder där denna lilla vilding far fram, får lite Flashbacks från då hennes Far var liten batting =D
Men hon är kreativ, hittar nya vägar hur hon ska ta sig dit hon vill och hon börjar snart klättra...puh, måste nog barnsäkra lite här hemma. En tjej som vet vad hon vill, än så länge går det ju bra att avleda det mesta, men visst får denna tjej sina utbrott också när viljan vill ngt som hon inte får.


Hon utvecklas iaf efter konstens alla regler, en smart liten jänta.
 
 
I Lördags fick hon för sig att hon skulle i rabatten min och smaka på jorden =)
Hon var riktigt besatt av att ta sig dit.
 
 
 
Over and out, The bed is calling!
 

 

 

 Be healthy, keep up, and be youMer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre

Ny vecka nya utmaningar

I gårkväll var det Tv och uppesittarkväll...på måndagen =) Det började kl. 20.00 med Onece up one a time, sen Games of throne...oj vad jag tycker det sistnämnda är bra. Gillar.
 
Den Daenerys som gick ut ur lågorna i går kväll var inte bara en säsong 1 Redux, men en kvinna nu med full kontroll över sitt öde. Hon behövde inte Jorah och Daario för att rädda henne, men deras ankomst accelererade saker tillsammans. Hon behövde inte allierade sig med någon av Dosh Khaleen, men hennes vänlighet mot den unga änkan påminner oss om hennes barmhärtiga natur. Och att hon inte behöver förlita sig på Drogon, som många före henne skulle spela en roll i sin slutliga flykt. Istället tog Daenerys vad hon behövde genom eld och blod, för att påminna alla närvarande - och tittarna - kraften i den sista verkliga draken. =)
 
 
Daenerys Targaryen Game of Thrones Season 6 Game of Thrones Season 6, Episode 4: Book to Screen Spoiler Discussion
 
 
Förutom Tv soffans lugna hörn så arbetstränar jag fortfarande en timme om dagen, kan tyckas lite men vissa rörelser är inte så kompatibla med arbetet och det är dessa jag behöver hitta igen. Dels för att sjukgymnasten kan hjälpa mig att förklara för läkaren och ev FK?
 
 
Jag tränar axeln och kör ett yoga pass + meditation varje morgon.
Känner mig konstigt svullen och stum i kroppen efter helgens ganska många mackor, vilket jag i vanliga fall försöker undvika.
Inte så att jag inte orkar träna, men kroppen känns så onaturligt tung just nu.
 
 
Inom yogan är det viktigast att hitta balansen i kroppen. Meningen med yoga är att må bra både till sin kropp och själ.
I den medicinska databasen Medline finns mer än 500 forskningsrapporter från hela världen inlagda som på olika sätt och i olika sammanhang visar på yogans mätbara effekter avseende blodtryck, stresshantering, ämnesomsättning, kroppsvikt, humör, depression, reumatism med mera.
 
 
Att hitta rätt i yogadjungeln kan vara svårt för nybörjaren. Jag tycker att man ska börja från grunden, med en introduktionskurs eller typ av mindfullnessyoga, (lugn yoga som kundaliniyoga) det är mjuk försiktig Yoga. I min värld är yoga tillåtande. Man kan vara gammal, trött, men du kan ändå yoga. Man kan göra yoga sittande på en stol. Du kan yoga dynamiskt, kraftfullt eller mjukt. Många tänker att man ska vara någon sorts gummimänniska för att yoga, men det är inte sant. Eller att man måste var en viss typ för att yoga, det är inte heller sant.
 
Yoga är ingen tävling utan tiden man erbjuder sig själv för eget välbefinnande.                   


I yogan upplever du din kropp. Går du på en kurs/retreat  kan du ställa frågor till yogaläraren. Det kan vara svårt att få en känsla för sin kropp och hitta positionerna, man kan behöva hjälp i början av en yogalärare (tex mig). I förlängningen kan man göra yoga hemma, var som helst och när som helst.

Även som yogalärare har man vardag med jobb och bekymmer, men yogan ger mig ett andningshål i allt runtikring dvs egentid för mitt egna välbefinnande.

Visst har jag muffinmage, vilket visar att man inte behöver se speciell ut bara för att man yogar, alla kan. Och till trots att jag yogar dagligen. Men jag har besvärligt med min mage, mitt känslocentrum. Så yogan är otroligt viktig.

 

Solen skiner ikväll och vädret har växlat lite på f.m och blåste ordentligt. Kvällen är däremot enormt vacker, med strålande sol.

Nemi nytt:
När hon ska sova den lilla damen typ på e.m somnar hon snabbt då hon får lite ersättning, då hon inte dricker ersättning är hon en liten pillermaja. Inte tuggar piller, he,he Nää, hon gillar att nypas och peta i ögonen och gärna peta mig i munnen eller in i näsan...tok fian =D Men det är viktigt att tala om för henne när det gör ont och även tala om att öga är öga, näsa är näsa mm, allt för att lära. Hon har dockan lilla Anna i sängen, den är bra att avleda med. -Har Anna öga? mm


Hon går nu jättefint, även med skor på fötterna =D Men är det brått så kryper hon i turbo fart =D

Igår provade vi lekparken bredvid oss, gungade på "hästen" och fick även prova på att gunga i famnen, hon skrattade så hon nästan kiknade =) Jättekul. Finns inga babygungor här.


Det kommer nya små tänder hela tiden, vilket gör att vår glada lilla tjej inte bara skrattar hela dagen =) Men så är det med de små, de små grynen ska ju få fram dessa vassa små verktyg som kallas tänder och det påverkar ju alla små människor.

 

 

Nemi undersöker dammsugaren. Bra att börja i tid.

 

 

 

 Be healthy, keep up, and be youMer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre

 

 

 


Pingsthelg full av katter

Var på Kattutställningen, kopparhallen i Skeå lördag och söndag. Vi steg upp tidigt och körde hemifrån ca 6.30 lördag morgon. Hade sovit dåligt, men var uppspelt inför helgen, så det gick bra att stiga upp.
 
Vi kom fram till Skellefteå ca 09.10 och betalade in oss, 50:- per person  (2dar x100 för två personer=200)
 
Det stod lite i Norran om helgen, dock var det inte så många bilder. men läs gärna.
 
http://norran.se/nyheter/katter-fran-hela-varlden-intog-klemensnas-588895
 
 
Jag var på kattutställningen, dels för att knyta kontakter med uppfödare för rasen Sibirisk katt/ Neva masquerade.
Träffade många trevliga människor och många fina, underbara katter.
 
Här är några som jag tyvärr inte har namnen på ägarna, burfåglar =)
 
 
 
Damen är en Neva masquerade.
Vet ej ägaren till denna skönhet, då hon fick vänta i en tillfällig bur medans matte/husse visade ngn av de andra katterna i familjen, eller bara väntade på sin tur?
 
Ännu en Neva M skönhet i knäet på sin matte, tyvärr inget namn på henne.
 
 
 
 
 
Väntar trött på att bli hämtad
 
 
Helig Birma som jag tror kom från Norge, men är osäker.
 
 
Jag köpte mig en katalog för dagen och fick förhöra mig lite hur man läste den =) hehe, inte helt lätt då man är nybörjare i kattutställar branschen.
Nackdelen var att man inte hörde vad domarna sa, om man inte stod vid bordet då. Som publik vill man ju höra omdömena om katten som visas upp, vilket var omöjligt. Jag kan ju inte fråga varenda en som går fram vad som sades =( Jag tror det hade varit bra om domarna haft en mick av ngt slag på sig och små högtalare där man kan ändra volymen för att anpassas till ändamålet, kanske mer avskärmat så man skulle kunna höra bättre.
 
En så pass stor lokal som kopparhallen gjorde att ljuden dels åts upp och det blev väldigt mkt sorl. Men kanske jättesvårt att lösa, tror jag? Vem ska stå för såna kostnader? Det var iaf en nackdel, och önskar att man kunnat tids avisera lite, så man visste på ett ungefär. Nu var det inga tider utsatta, så man fick hålla koll på allt. Som ovan var det lite stressande. =)
 
Jag fotade många fina kissar, men det är inte helt enkelt att få bra bilder. Jag måste även försöka leta upp dem i katalogen och alla har jag inte lyckats få med deras nummer, då vet jag inte vem ägaren är.
 
 
 
 
GIC Alhena Delle Paludi, Nem.
Ägare; H. Broman
 
Och denna lilla dam hoppas bli parad i sommar och kattungar till hösten.
 
S*Sibirietass Laura Biagiotti
Ägare H. Broman skeå
 
 
 
 
 
 
 
Här uppställda =)
 
 
  
 
När vi var klar för dagen så begav vi oss till lägenheten, där vi lämnade väskorna och körde sen in till centrum.
Alltså, jag tror snart varenda galleria har exakt samma utbud i vilken stad du än besöker... Så J..a trist. Önskar att det fanns lite andra affärer med andra utbud, nä menar du ...vad finns? Jo, H&M, Lindex; KappAhl, Cubus, Hemtex, Ur & Penn, Guldfynd, Någon sko affär (ofta med lite dyrare sortiment) möjligen en tygaffär och en hälsokost inklämda Och Claes Ohlsson förstås.
 

Ok, inget ont om dessa märken, inte alls. Men om jag åker så åker mellan Luleå-Piteå-Skellefteå-Sthlm-Göteborg och Malmö börjar det blir lite tjatigt... Vart håller de andra butikerna och utbudet till? Eller är dessa utkonkurrerad av dessa kedjor?
 

Och har de inte alla på samma ställe så har de två gallerior, där dessa affärer alltid finns. Sen har man förgyllt "affärsgatan" med en mång caféer och där är också utbuden väldigt lika. Jag ville köpa mig en sallad, typ Dagobert (Luleå) Men nä... Det är väl inte längre så "inne" och man tjänar väl inte så mkt pengar på det utbudet. iaf hittade vi en sub bar, där kan man hitta sallad. Vi kikade in och vände i dörröppningen, där stod minst 25 personer i kö, och min mage kurrade. Dörren bredvid stod det Tex Mex mat på... Hmm, vi chansar. lyckoträff =D

 

Jag åt och smaklökarna kom i himlen och magen dansade zalsa =D

QUESADILLAS REGULAR………..82 kr
Grillande vetetortillas fylla med kyckling, ost, ruccola
. Serveras med sallad, chips, gräddfil, salsa och guacamole. Jag tyckte det var supergott. ger en 10 av 10 möjliga för smaken, Ger 9 för servering och trevlig personal. rekommenderar den till alla hungriga som bor och vistas i Skellefteå.

 

Sambon åt en.

BURRITO ORIGINAL……………....66 kr. Tortilla fyllda med ost, bönor, sallad, hot-sås och valfri fyllning. Köttfärs, åt sambon som också blev nöjd. Det var ett mysigt ställe, det tycker jag om.

 

Länk till menyn;  http://www.tacobar.se/wp-content/uploads/2015/05/Bordserveringsmeny_Skelleftea_-2014-05.pdf

Men ger kritik till Skellefteås restaurangägare, för litet utbud av salladsbarer på deras caféer och dyl.

 
Vi var så sjukt trötta på lördag kväll att vi inte ens orkade ut att äta. Så vi köpte lite middag. Det blev soppa för mig och grillat för sambon runt kl. 18.00 Å sen dog vi av trötthet i soffan framför Tvn och orkade inte ens se eurovisionsschlagerfestivalen, jag var såååå trött att det kändes som tortyr för knopp och kropp att försöka sitta uppe och titta, men det gick bara inte. 21.30 stupade jag i säng efter ha gjort våld på mig själv för att kliva upp ur den hårda soffan, och fick klä av mig för att gömma mig under täcket.
 
 
Upp 07.15 Söndag och efter en frukost och städning av lägenheten åkte vi och kom fram till utställningen runt 09.00. Stannade till 12.00 drygt och sen hemfärd. Ja, som vanligt var jag ju då hungrig igen, men min sambo har nog inga hungerkänslor för han var inte alls hungrig. Vi hade ju kvar mackor efter frukost, så jag åt en.
-Vi stannar och äter i Arvidsjaur, tyckte han då. Det lät bra och vi satt i bilen tysta och lyssnade på var sin ljudbok, lyssnar nu på Camilla Läckbergs stenhuggaren. Vi stannade i Arvidsjaur men ingen mat blev det, blev en ny macka i bilen för att inte svälta =( -Äch, det är ju inte så långt kvar, vi äter ju middag då vi kommer hem? tyckte sambon och jag accepterade.
 
 
Vi kom hem, efter en timme kom barnen och jag fick dofta och träffa min älskade Nemi...Åh så jag saknat henne, det räcker för att man ska längta så trots bara 1½ dag. Men då efter en stund sätter sig sambon å äter macka! -Skulle vi inte äta? Undrar jag då förbryllat och lite irriterat. -Nää, det blir ju aldrig ngn mat.

 
Suck!!!! Ja, tyvärr var jag för trött för att ensam ställa mig att laga mat så vi hade kunnat äta tillsammans, så barnen fick gå hungriga härifrån till affären =( hmm, kändes inte bra i mig. Ja, jag får bjuda en annan dag.
 
 
 
 
 Be healthy, keep up, and be youMer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre
 
 
 

Kattutställning

KATTUTSTÄLLNING i Skellefteå på Kopparhallen Lördag och Söndag 14-15/5
 
Vi åker tidigt imorgon för att hinna vara med och titta på alla fina katter.
 
Så helgen kommer att bestå av enbart katter, katter och lite katt.
 
Vi sover över i lägenheten och sonen med fru sköter Mango, vår pojke (kisse)
 
 
Tar med kameran och hoppas få lite fina bilder =) under helgen.
 
 
Hoppas ni mår bra och sköter om er. =)
 
 
 
 
 
 
 
 
PS; Tack och LOV att T. Wassberg åkte ur Lets Dance ikväll. Ds ... puh...
 
 
 
Over and out!
 

 

 

 Be healthy, keep up, and be youMer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre
 

Lite fett men sockerfritt

Idag vaknade jag runt 07.30 och steg då upp. Dags att baka lite och fixa inför dagens "fika"
 
Så dagen började med att jag vaknade, går ut i köket och sätta på varmvatten för en te kopp. Sambon klev upp strax före mig och skulle ut på cykel runda. Bad honom köpa grädde, som jag glömt... hm. 
Har fått en ganska god natts sömn, så jag känner mig utvilad även om axeln värker i nuläget.
 
Sen satte jag igång att baka en sockerfri choklad/banan kaka.
 

Choklad- och banankaka (till ca. 6 pers.)

2 ägg

1 msk rapsolja
5 msk matlagninsgrädde
ca 2 dl mandelmjöl
2 msk kakao
1 tsk vaniljpulver
2 msk varmt kaffe
2 tsk bakpulver
1 mosad banan

tillsätt lite grovt hackad mörk choklad

 

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Vispa ihop ägg, grädde och olja med en gaffel.
3. Tillsätt resten av ingredienserna och mixa till en jämn smet. Smaka av (om man vill kan man tillsätta 1 msk strösocker eller sockerfritt strö, den blir rätt stark i smaken)
4. Häll smeten i en smord och bröad form - ca. 21 cm i diameter (det går även med en vanlig sockerkaksform, kakan blir då lägre).

5. Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter.

Servera med grädde, passionsfrukt/hallon och ev hackad banan.


Den var ganska god, skulle troligen kunna ta lite mer sötning i den. Nu hade jag inte socker i grädden heller =) Då Nemi senare fick smaka tyckte hon passion/hallon med lite grädde var väldigt sur. Vi skrattade åt henne och hon började skratta med oss =D SÅ underbar denna lilla tjej.

 

Sen tog jag tag i att göra landgångs smörgåsar åt oss.

Bröd (valfritt, men så du får ca 20 x 10 cm mackor) blev vitt bröd idag.

Smöra brödet
Blanda majonnäs och grädde

bre tunt lager över mackorna
Koka ägg, blev ca 1½ ägg per macka

Garnera kanterna med sallad, idag tog jag olika sorter så det blev lite färg =)

Lägg på de skivade och kokta äggen

Räkor 2 brk (eller blanda en kräftstjärtar + en räk brk) till dessa 4 mackor fördelade jämnt emellan

1 msk räksallad på ena sidan

två plommontomater (baby) på andra sidan

gurka och citron och gardera med dill överst.

 

Detta tyckte alla var super gott. Bild kommer .

 

Hann även göra min träning samt yoga och meditation då jag var klar med allt fika stök. Känns jättebra att vara igång igen.

 

Nemi nytt: Lillan hade haft dåligt i magen, så familjen hade fått väldigt lite sömn. De var till slut tvungna att ta laxermedel för att hon skulle få göra nr 2. Hon hade visst väldigt ont i sin lilla magen. Troligen beror det på fullkornsvällingen de har gett henne då inköpet sist blev fel välling. Hon dricker majsvälling i vanliga fall, så nu blev det väl för kraftigt.

 

Men då de kom idag runt 12.45 var hon sitt vanliga jag, dock lite extra trött. Men jättefin i sin vita klänning, dagen till ära ("bonus" farfars födelsedag 9/5) Så jag gav henne iaf ersättning och så la jag mig med henne och hon sov 1,5 timme. Sen full rulle, på med galonbyxorna, skor och fleeströja och ut och utforska livet och allt det gröna som kommit fram under snön. =) Sparkade boll och gick runt huset, hittade gruset som också var jättespännande =) Å allt ska helst in i mun... så man har fullt upp och kolla så hon inte får i sig ngt farligt.
Det har tinat massor denna gångna vecka, skönt.


Familjen stannade lite extra idag, så Nemi sov ytterligare en timma. Kan bli att somna sent ikväll, men hon behövde den där extra sömnen som den sista timmen gav då hon haft en orolig natt.

 

Presenter till sambon blev det, 1 par joggingbyxor i lite modern stil, kakeldekor med en varg och jag hoppas sista paketet kommer imorgon =)


Imorgon Måndag ska jag så börja arbetsträna, så jag vet om jag kan jobba snart igen =) Blir en timme till att börja med.

Var hos sjukgymnasten på fredag, vilket som jag redan skrivit gjorde väldigt ont då vi testade rörligheten. Känt smärta hela helgen.

 

 Vi gjorde också ett litet test på datorn.

Hur väl känner du till kattraserna? Jag fick full pott. Jippi!! Kommentaren jag fick -jobbar du på SVERAK?  =) he,he.

http://grannliv.granngarden.se/katt/test-hur-bra-ar-du-pa-kattraser/

 

 

 

Där finns också test ang hund -hästraser =) Där gick det inte lika bra, men jag är ju mest intresserad av katter just nu. Fick dock godkänt, vilket inte sambon fick =D

 

Nu sovdagzzzzzz 

Over and out!
 

 

 

 Be healthy, keep up, and be youMer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre

 

 

 

 


Han vann MM

Jaaaaaaaa, Foppa, Peter Forsberg vann Mästarnas Mästare, så jävla kul!!!! hans ord. -Hur svårt kan det va?!
Precis...
 
 
I Mästarnas mästare möts några av Sveriges främsta idrottsmän och idrottskvinnor i fysiska och psykiska utmaningar. De sätts på prov i bland annat laganda, uthållighet och strategi.
 
 
Han är faktiskt den enda sportkille jag beundrar, han är så skön och så jäkla bra.
Jag hoppade i soffan av glädje då han slog Caroline, och hon VAR fantastiskt duktig, snabb och stark. Men Foppa tog det. yes, yes Hurra.
 
Jag har bara sett Mästarnas mästare pga Peter, då jag verkligen gillar honom som människa och sen ser han ju så bra ut nu. Jag var riktigt orolig att Anders Eriksson (verkade inte ha några svagheter, till idag) eller Caroline Ek skulle vinna över honom, men näää det gjorde de INTE. Så bra!! Ha ha. Super duktig och värdig vinnare på alla sätt.
 
Peter Forsberg är tidernas främsta svenska hockeyspelare och en av de största idrottare vi någonsin har haft. Men vidden av hans person har jag förstått först nu 2016, då den tjurige ångermanlänningen kliade sig i skägget och tittade rakt genom kameran, in i mig. =) Nu även trebarnspappa =) ja, han har ju allt.
 
Tror han har vunnit svenska folkets hjärtan, beslutsam men ack så ödmjuk, stark och ja, helt underbar att få följa.
 
 
 Bild från SVT
 
 
Kanon avslutning på denna söndag =D
 
 
 
Over and out!
 

 

 

 Be healthy, keep up, and be youMer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre

Okontrollerat

Då jag la mig väldigt sent, som det lätt blir då jag inte jobbar så sov jag endast fyra timmar under natten men det hann hända mkt i mina drömmar. Jag kastades in i äventyret. Jag hade varit och besökt släktingarna i Luleå och stressade sen till flygplatsen… som jag inte riktigt vet vart. Iaf träffade jag min syster Åsa där och hon tyckte jag måste skynda mig iväg, skulle åka utomlands till ngt arabiskt talande land.

 

-jamen jag har inte hunnit packa, (stressen var stämplad i min panna) Jag hade bara med mig mobil, bankkort och leg. Inget pass el dyl. Jag hade inte ens tid att checka in på ”normalt” sätt utan jag skulle hoppa ur bilen och stiga ombord ute på startbanan??

Fick sätta mig i planet efter att jag visat upp mitt leg. Åsa tyckte att jag kunde ju köpa kläder då jag landade på flygplatsen i en affär som kallades The angel. ( finns en affär som heter det i The Angel Store, Scottsdale, Arizona) Visste inte detta igår =) Där skulle de ha allt, från tandborstar till kläder, skor, väskor mm.

 

Ok, tänkte jag. Men på flygplatsen missade jag den affären för allt stod på arabiska och inget översatt till exp, engelska. Jag var helt vilse och kände mig väldigt osäker och stressad.

 

Jag kom till ett hotell som var bokat, utan bagage och ensam då Åsa skulle komma dagen efter?

Allt var utanför min kontroll och min känsla var att det var fel. Jag skulle ju inte åka förrän nästa vecka, for det genom min dröm. Snacka om stressigt.

 

 

Jag hade även en annan dröm som jag dock inte längre har i minnet, men som på morgonen var mkt tydlig. Tror bara jag förmår att minnas en dröm åt ggn.

 

Nemi har varit här och det finns ingen finare unge. Lekt ute på altanen igår, så vi var tvungna att byta byxor då det var roligt att klättra och sitta i snön. Så vi bytte till fodrade galonbyxor vilket passade bättre för en utforskande liten tjej.

 

Köpte henne hink och spade igår. =) Jag tog även fram ett pussel på fyra bitar som jag egentligen skulle ge henne nästa månad då hon fyller ett. Men hon gillade verkligen detta, så det kändes bra att hon fick det nu.

Nemi var med mig och yogade under f.m. Hon tyckte det var roligast då jag skulle ligga på rygg och vila eller då jag satt i babypose och hon inte såg mitt ansikte, då lyfte hon mitt hår och kikade på mig =) HUR gullig som helst. Känns bra att jag åter är igång med yogan efter att axeln nu är rörligare. Vissa rörelser får jag spara, men det går bra att köra ett pass nu.

 

Ett YOGI tips till alla som vill sätta igång magen är en övning där du masserar dina tarmar.

Stå upp med fötterna axelbrett isär. Luta dig framåt på ngt böjda ben, sätt händerna ovanför knäna och håll ryggen rak. Andas in ett djupt andetag och släpp sen ut all luft så magen känns som den pressas mot ryggen. jobba med magen som en masserande våg medans du håller andan ute, då du måste andas in, börjar du om igen. Djupt andetag och släpp ut all luft...å lite till... håll på i tre minuter. Gör du rätt får du igång din mage och du kan behöva uppsöka toan, för en del tar det ngn dag. Du kan göra denna övning varje dag på morgonen innan du äter. Lycka till.

 

 

Idag var vädret grått så sonen och familj kom och åt hos oss, blev grillade hamburgare och sambon åt en flintastek, pot. gratäng och själv åt jag kyckling, råstekt potatis och sambon grillade majs-mums. Salig blandning av maträtter. Sonen hade gjort en stadig frukost till sig och fru, så de var nöjda med två burgare med bröd.

Nemi gillade att gnaga på en majs kolv =)

 

Sambon fyller år på måndag, så imorgon blir det lite fika här hemma. Men svärfar är i södra Sverige å just nu hälsar på min bror Gunnar. Så det blir troligen bara son med familj =) för sambons egna barn brukar inte uppvakta sin pappa. Men nästa helg träffar vi kanske äldsta sonen hans i Skeå.

 Nästa helg ska jag åka till Skellefteå på kattutställning, spännande.

 

Trevlig fortsatt helg.

 

Over and out!
 

 

 

 Be healthy, keep up, and be youMer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre

 


Bakslag finns också

Bakslag är ju en del av ens (mitt) liv då det kommer till rutinerna... och att komma igång.
 
Men igår kom jag då igång.
Dagen började med att hoppa rep 3 x 1 min vila 30 sek mellan varje minut, då det är jobbigt i början, så tar jag det lugnt. Cykla 5 min på medeltung hastighet, det är lite trist att cykla på motionscykeln, men då axeln inte ännu är riktigt bra så får den duga som uppvärmning.
Axelträning och Yoga 45 min + meditation 10 min.
 
 
Allt frid och fröjd, äntligen kommit igång igen.
 
Underbart väder ute, så jag tog min ljudbok med Camilla Läckberg /Isprinsessan och satte mig på altanen och bara njöt.
Blev smoothies till frukost (banan, hallon, linfrön, babyspenat, apelsin, naturell yoghurt) Te
Vid 12.30 kom M med Nemi. Vi var ute på altanen och njöt av värmen. Har köpt en solhatt till Nemi, som jag tänkt ge till 1-års dagen, men var tvungen att ge den nu då hennes virkade mössa var för varm en sån här solig dag.
 
M gick hem för att städa och trollungen stannade hos mig =)
 
 
Leker här med lastbilen i sin nya solhatt.
 
 
 
 
Gjorde köttfärs/kycklingfärs sås och pasta till middag åt oss tre och Nemi gillade verkligen maten. (gjorde egen variant åt henne) Vår mat blir ju för mkt kryddor mm.
 
Nemis mat (detta två små baby portioner)
lite färs av både kött och kyckling som jag fräste lite snabbt
ca ½dl vatten som det sen fick småputtra i ca 20-30 min
en skvätt grädde för smaken
nypa vitpeppar
en dutt tomatpuré (kan använda passerade tomater, man hade inga hemma)
 
Mixa lätt då hon inte äter mat med stora bitar ännu.
 
 
Hon sov sin eftermiddagslur här en timme och vid 17.30 gick vi hem till familjen.
 
Lilla damen har verkligen börjat visa vad hon vill. Hon ville ha min kamera och blev lite ledsen på mig då hon inte fick leka med denna. Vill hon inte gå dit vi ska så sätter hon sig bestämt på baken och talar om att nej, -dit vill jag inte.
Hon älskar att tvätta händerna och plaska i vattnet i tvättstället
Har börjat gå några egna steg, men det går fortfarande snabbast att krypa iväg. Hon hasar dock det ena benet vid krypningen, men det är rätt normalt att det inte alltid är på alla fyra.
Hon jollrar och formar orden utifrån dada och älskar barnsångerna om "babblarna"
 
https://www.youtube.com/watch?v=QZO_bTlKII8
 
Hon kan till exempel krypa till oss för att fånga vår uppmärksamhet, resa sig och hålla fast i benen.

Nu märker man också att Nemi är mer uppmärksamt på våra ansiktsuttryck. Genom att se på oss förstår hon om något är ajaj (att hon inte får), farligt, nytt, spännande eller kul =) Det är så roligt att se henne titta frågande, men ändå veta att det här får jag nog inte.

 

Exempel. Igår då hon sovit och vaknat hörde jag små ljud från hennes rum. Gick dit och hon hade händerna i blomkrukans jord och tittade på mig stort då jag kom in. Visade mig sin hand och jag sa - jord, den ska vi inte röra. Då såg hon ut som att hon skulle börja gråta =) men jag lugnade henne och sa bara -blomman vill ha jorden, nu går vi och tvättar händerna... och så var det med det. Tvätta är ju så roligt, så snabbt glömdes jorden bort.

Får dock dammsuga lite där nu =)

 

Ok då, bakslaget skulle jag ju också berätta om. Jo, igår var det games of thrones och vad händer då? Blev ju supersugen på ngt att tugga på. Jag älskar att tugga på ngt då jag ser bra Tv eller film. Min akilleshäl helt enkelt. Så jag syndade. För när jag handlade i Luleå slank det ner lite gott, vilket är döds stöten att ha hemma om man ska vara sund. Räcker att jag vet vad jag syndade med och att ni vet att tyvärr är jag inte starkare än så =(

 

Trixet är ju att INTE ha ngt hemma, för jag är jätteduktig på att lura mig själv om ngt finns. Nä, jag åker inte och handlar om det inte finns men är som en knarkande blodhund om jag vet att det finns.

 

Köpte även en påse supersalta också då jag var borta, som så sakta har försvunnit sen i lördags,  å gud vad syndigt goda dessa var. puh. =( Det är jobbigt att vara utan socker då jag har ett sådant sug, livet känns med ens lite gråare och tristare. hmmm

 

Undrar om jag någonsin kommer att bli av med just det beroendet?

 

men, SKÄRPNING!

Nu träning och promenad.

 

 Be healthy, keep up, and be youMer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre

 

 

 

 
 

Rutiner, rutiner...

Problem tenderar att bli mindre efter träning/yoga och den fysiska trötthet som det medför hjälper mig att slappna av och sova bättre
Men ibland är tillvaron med resor och privatliv lite turbulent att jag inte klarar att upprätthålla mina rutiner. Ett missat träningspass blir snabbt flera och snart har man helt förlorat kontinuiteten i träningen.
 
Jag trodde igen... att jag skulle hitta tillbaka till rutinerna snabbt efter dessa dagar, men...
 
För att ta upp rutinerna efter ett avbrott som nu min resa har varit finns det några knep.
 

1. Planera min dag noggrant
Om jag på ett tidigt stadium ser till att planera in träning i mitt veckoschema och sedan prioriterar träningen lika mycket som andra viktiga möten och andra måsten så blir det lättare att träna regelbundet. Så dags att ta mig i kragen...planera, planera

För mig är det viktigt att göra träningen på morgonen, då blir den av.

2. Lite träning är bättre än ingen träning alls
Jag försöker planera in ett visst mått av flexibilitet i mitt träningsprogram och lär mig att se träningsmöjligheterna istället för hinder och problem.
Gå till exempel upp en timme tidigare än normalt då och då. Det kan säkerställa träningen även under de mest fullbokade dagarna.

Träningspasset behöver inte heller ta en timme, ett 20 minuters pass ger väldigt mycket mer än ingen träning alls.

3. Träna i grupp Att vid ett eller några tillfällen i veckan ha en fast grupp- eller kompisträning inbokad i almanackan underlättar avsevärt. Det blir mycket svårare att ställa in träningen om du vet att någon väntar på dig. Just nu har jag ingen sån träning, men att träna zumba var väldigt härligt. Bra att föra träningsdagbok eller ladda ner en träningsapp där man ser sin träningskurva. Det motiverar att träna mer när man får se resultatet.
Mitt armband är toppen, där ser jag det mesta.

 

4. Träna på dagtid
Om möjligheten finns, gå eller spring ett pass på lunchen och kanske förläng arbetstiden en stund på eftermiddagen, om så behövs. Det blir ett skönt avbrott under dagen och känslan av att komma hem färdigtränad direkt efter jobbet är väl värd lite logistiskt pusslande.

5. Lägg ribban på en realistisk nivå
Anpassa målsättningen och träningspassens längd respektive innehåll efter din arbetsbelastning, familjesituation och eventuella resor.
Under vissa perioder i livet kan man kanske satsa hårdare på träningen och få upp ens resultat, medan du under andra perioder lättar på trycket och tränar mer för välbefinnandets skull.

 

Just nu är det viktigt att återknyta till mina träningsrutiner som jag fått igång innan jag åkte iväg. Är dock seg och har lite svårt med min motivation.

 

Ja, nu blir det att ta upp repet igen...Du ska få ett hett tips på ett enkelt sätt att komma igång med hopprep. Det är ett av det mest effektivas sätten att förbränna kalorier på. Det ligger faktiskt topp 3 på mest effektiva sättet. 1:a ligger rullskridskor, 2:a ligger jogging och 3:a hopprep. Det ni! Det förbränner 8 kalorier per minut, nästan 350 kalorier på 30 minuter. PLUS att du stärker ben, axlar, rygg och bål.

Börja med att mjuka upp fotlederna, hoppa gärna på ett mjukare underlag och börja att hoppa kort och öka tiden eftersom med rutinerna =)

http://www.womenshealth.se/artiklar/hoppa-dig-i-toppform-i-sommar.htm

 

Utan rutiner slarvar jag/vi ofta, och får därmed sämre resultat. Träning gynnar vår hälsa på många sätt, och även om jag nu kanske tycker att du har svårt att komma igång med träningen, upplever jag faktiskt att regelbunden träning medverkar till ett enklare vardagsliv.

Så nummer ett är att bestämma sig för att börja om att träna, nummer två är att planera träningen och nummer tre är att hålla sig till planen.

 http://www.msn.com/sv-se/halsa/yoga/exercise/YG-IN-0109/plankaBra att börja komma igång med träningen igen, och låta maten så småningom komma efter. Då jag kommit igång med träningen kommer jag tillbaka till upptäckten att kroppen behöver bra mat för att orka träna, och bra portioner med bra mat minskar också suget efter socker och snacks.

Sitter jag i soffan så blir "tråkighets suget" starkare och jag funderar över vad jag ska äta... vilket inte höjer min motivation till bättre vanor och rutiner.


Så, rutinerna ska återupptas, snarast.

 

Mästarnas mästare var bra ikväll. VILL verkligen att "Foppa" ska vinna!!! Hå¨ller så tummarna att det går vägen, annars ser jag aldrig mer det programmet... så det så.. (Någon som antecknar och bryr sig?)

 

Nemi nytt. Idag var jag och hämtade Nemi ut på en promenad. Vädret var fullkomligt strålande. Idag har jag gått 13437 steg. Efter en lång promenad i det vackra vädret gick vi hem till mig. Lämnade vagnen i garaget och gick ut på altanen, där vi lekte med lastbilen, bollen och jagade löv...

Åt en clementin, drack lite vatten och Nemi smakade mitt te...kanske blir hon en te drickare som farmor =)

Sen gjorde jag spagetti och wienerkorv till henne och så blev det lite sova, 1 timme och 10 min =)

Medans hon sov gjorde jag dagens middag -hempizza, blev väldigt gott. Gick sen hem med guldklimpen till 17.30 och Mamma och Pappa hade gjort lammgryta (långkok) och städat lite.

Kanske ska vi gå på kyrkis imorgon? Får se vad mamma Malin vill.

 

 

  Be healthy, keep up, and be youMer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre

 


RSS 2.0