Morgondimma

Vi la oss igår kväll och jag somnade, känner mig rätt mentalt trött nu för tiden.
 
Vaknade missorienterad, var jag hemma, hur ser mitt hem ut? tankarna virvlar, söker i mitt minne efter hemmets konturer i min omtöcknade hjärna. Kommer fram till att jag nog är hemma iaf. Kravlar mig upp ur sängen, måste upp, det är mörkt och mitt i natten.
 
Det bränner, syran tvingar sig upp i min strupe, jag klöks, mår illa och halsbrännans syra har letat sig ända upp i näsborrarna, försöker svälja bort det, hostar, kräks, hostar och sväljer. Letar förtvivlat efter samarin, men inget finns kvar i skåpet.
 
Dricker lite ramlösa, känns aningen lite bättre, lägger mig...2 min, upp igen och syrans envisa brännande känsla är åter uppe i strupen. Tar mig till köket, hittar lite fil, kanske kan det dämpa lite. Inser att jag måste köpa hem typ gaviscon el dyl för såna här hemska nätter.
 
Lägger mig igen och det känns som om detta ska bli en lång sömnlös natt... vilket det blir. Svårt att ligga ner, halsbrännan åker upp och ner, får sätta mig upp, innan jag åter kan ligga ner igen. Sömnen blir oregelbunden och vid 04 är jag uppe igen på toa. Känner mig trött, trött och hoppas jag ska få sova lite. Av ren utmattning somnar jag, dock med en mkt lätt sömn, för magen är inte med mig...bara emot mig.
 
Varför får jag då såna här nätter? Jo, jag åt 3 sillbitar och 2 tunna skivor gravad lax igår till middag, och magen straffar mig.
Jag hoppas alltid att jag ska komma undan med denna typ av mat, men det är likadant vareviga gång. När människor i min omgivning tycker jag är "jobbig, du äter ju inget" så är detta min anledning. Visst vill jag vara som alla andra, men min kropp vill inte.
 
Att ha IBS, Magmunsbrock, laktos och glute överkänslig gör att jag får välja bort mkt av det jag tycker om. Är det någon idé att förklara, nä... Det är bara som det är, och jag kräver inte att ngn ska förstå. Jag lever ju, och inget större fel på mig. Får bara välja det jag stoppar i mig, så farligt kan det väl inte vara?! Vissa nätter känns det som ett dyrt pris, bara.
 
Klockan blev 08.00 nej, jag vill inte stiga upp. Sambon var på toa, kom och la sig igen. 09.00 ett mess, kollade...var från Telia, suck. Tittade på klockan 09.00 men kollar i telefonen igen, 10.00? men, jo...sommartid blev det ju inatt. Oj, samvetet låter mig inte ligga längre, upp och ta tag i livet.
 
Stiger så upp och ger mina pratglada kissar frukost. tittar på högen på skänken, just D...räkningarna måste visst göras idag. suck, tar högen med mig och går och sätter mig här vid datorn. Gör räkningarna och inser att sonens sparade pengar får gå till mat denna månad, då hans sambo inga pengar får. Där rök diskmaskinen dom så innerligt hoppades på. Lider med dom. Alltid dessa pengar som aldrig räcker.
 
Igår hittade jag en diskmarskin på blocket, har vi tur kan jag köpa den till dom. Så får vi ta en ev. skuld till mig senare då sonen ev. får ett jobb. Fast hoppet är litet efter 4 snart 5 års arbetslöshet.
Såg så lovande ut då sambon hans fick studiebidrag, så hon kunde hjälpa till med sin del av hyran. Kruxet är ju att sonen inte har körkort el bil, så problemet då blir...finns det ngn som ka hjälpa honom hämta en maskin? Ser mörkt ut, får väl se om det blir ngt köp eller om den snart är såld.
 
Dagen har idag gått otroligt fort, tiden bara rinner i en hastighet som gör mig trött. Hinner inte med. Har iaf lagat middag, samt 3 matbackar åt sambon. Mina tankar går till syster, kanske ska jag ta mig till Luleå ändå... kan ju vila axlar där, likaväl som hemma. Mor låter känslofull, ledsen om vart annat, livet är tungt just nu för oss alla, på olika sätt.
 
Luleå spelar match idag, sambon tittar. Jag vet redan att Luleå vinner =D kände det på mig redan innan de startade idag.
 
Har även varit flitig och skrivit 4 veckors matsedel, för det är så trist och tråkigt att inte komma på vad man ska äta. jobbigast då man jobbar båda två på heltid.
 
 
Dagens Tänkvärda

Sömnen sorterar tankarna och städar undan i hjärnkontoret. Vi får plats med en ny dag, en ny känsla och nya upplevelser på vägen.
Det är nästan så man kan ana sig till doften av såpa på morgonen!
 
Drömmer en hel del just nu, inatt då jag sov så illa också. Då handlade drömmen om dagis, lekande, busiga barn att klä, tid att passa mm =)
Kan betyda: Drömmar om barn förebådar goda saker. Om du ser barn leka kan du njuta av glädje, goda
nyheter och stor lycka i livet.
 
Och, barn: Avser de egna känslorna av beroende och sårbarhet, kanske till och hjälplöshet och maktlöshet, men ofta visar behovet av kärlek, stöd och vård, men kan också ses som verkliga minnen från din egen baby / barn / huva.
 
 
Kollade mitt horoskop: Tvillingarna Vecka: 14  (2013-04-01 - 2013-04-07)                                 
Svaret på dina böner kommer inte med en stor skylt med ditt namn på. Men när du ser något som verkar ha med din värld att göra, ska du utgå ifrån att det är för din skull. Bara för att svaren inte kommer i den form du hade väntat dig, innebär det inte att de inte är helt underbara och kanske även helt rätt.
 
Övrigt om mig som person; Personer födda i Tigerns år behöver en  tydlig och stabil partner som kan dela deras mentala djup utan att känna för mycket sympati. När de väl funnit en sådan partner och de litar på honom/henne finns de inget de inte kan göra när det gäller kärlek. De är så kreativa! När de väl hittat sin kärna blir de fantasifulla och kreativa  människor som kan ha en innovativ inverkan på sin omgivning genom sina tankar och handlingar. 
 
 
 
Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3

Påskmiddag

Idag blev det följande påskmiddag:
 
Sill, lök-senaps och vitlökssill på burk, kokta ägg, gravad lax, sallad och så min laxpaj (dvs Arlas, som jag gjort om lite till mitt egna)

 

Laxpaj med spenat (från Arlas receptbank)
 

En festlig och smakrik paj som passar fint till påskbordet. Servera gärna med sallad.

Ingredienser

 

  • 75 g Svenskt Smör från Arla
  • 2 dl vetemjöl
  • 34 dl Arla Köket Kesella® kvarg
  • 2 msk vatten

Jag använde mitt egna pajrecept, så jag vet inte hur detta recept ovan på degen blir?

 

Mitt pajskal, recept. (som jag då använder)

½ dl flytande margarin
3 dl bovetemjöl (då jag helst skippar vetemjölet)
2 tsk bakpulver
1½ dl mjölk (i min använder jag laktosfri)
Blanda ihop och Kavla ut på mjölat bord, sätt i smord form. Behöver inte vila eller förgräddas.
Bakas samma tid som denna, samma ugnstemp.

 

 

Fyllning

 

  • 300 g laxfilé
  • 1 liten purjolök
  • 1 msk Svenskt Smör från Arla
  • 100 g färsk babyspenat
  • 1 rivet skal av  citron
  • 3 ägg
  • 3 dl Arla Köket® matlagningsgrädde (jag tog 2½+ ½ dl creme frech)
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar (citronpeppar)
  • 1 dl riven Kvibille® Svecia

Gör så här:

Pajdegen; Hacka ihop smör och mjöl till en grynig massa. Tillsätt kvarg och vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Låt vila i kyl 30 min. Sätt ugnen på 200°. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 10 min.

 

Skär laxen i små bitar. Skölj och skär purjolöken i ca 1 cm stora skivor. Fräs purjolöken i smör i en panna. Tillsätt spenat och fortsätt fräsa tills spenaten är mjuk och glansig. Vänd ner citronskalet.
Fördela lax och spenatfräs i pajskalet. Vispa samman, ägg matlagningsgrädde, salt och peppar. Häll det i pajskalet och strö över osten. Grädda i mitten av ugnen 30-35 min.

 

 
Mkt gott!
 
 
Alla åt sig mätta och nöjda, sen blev det kaffe/te i "salongen" för sambon har köpt en hockey match som han ville se. Så jag tog in chokladkakan dit med vispad  (cocos sockrad) laktosfri grädde till efterätt.
 
 
Köpte ju liten kruka med påskliljor i går. strök en duk med lite gula ränder på och så blomman på bordet så vi fick lite påskkänsla... inte för att vi egentligen firar ngn påsk, men man får ju glädjas åt de lediga dagarna man får.
 
 
 
Påskliljor är fina blommor, kul med lite som blommar.
 
 
Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3

Nattens dröm

I natt drömde jag... och jag ska inte beskriva hela drömförloppet, då blir ni bara förvirrade. Men min slutsats av drömmen blir; Jag försöker ta mig ifrån stället jag är på, får panik när tekniken inte fungerar och tillfället far mig ur händerna. Sen är det en resa med många långa trappor upp, upp... jag är tillsammans med min son (vuxen) i drömmen samt att jag är i någons hem då jag ska åka.
 
Drömmen var mkt detaljrik och jag kände mig verkligen fången, när jag inte fick ordning på saker och ting. puh.
 
Solen skiner denna lördagmorgon, påskafton.
Påskafton var den dag då Jesus plockades ner från korset. tvättades och lades i grottan som vaktades.
 
Under påsk har vi ju tradition att äta gott också...
 
Påsktårta (chokladtryffeltårta)

Lyxig chokladtryffeltårta att bjuda särskilt matglada vänner på. Hackade biscotti och rostad mandel ger chokladtryffeltårtan en extra dimension.

Receptet gäller för 25 bitar

 
Ingredienser

 

  • 1 dl rostad mandel
  • 1 dl Arla® vispgrädde
  • 50 g Svenskt Smör från Arla
  • 300 g mörk choklad , minst 50% kakao
  • 1 dl Arla Köket Kesella® kvarg
  • 15 st italienska mandelskorpor

 

 

Gör så här;

Skär mandeln i halvor. Koka upp grädde och smör i en kastrull. Ta kastrullen från värmen. Hacka eller bryt chokladen i bitar, rör ner den i grädden och låt smälta. Grovhacka skorporna. Rör ner dem och kvargen i smeten. Lägg ett smörpapper i botten på en rund form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter. Bred ut chokladen i formen och strö över mandeln. Låt stelna i kyl minst 4 tim. Ta tårtan ur formen och strö över flingsalt. Skär den i bitar med en vass kniv.

 

Utan socker och man kan ha grädde eller glass till, sockerfritt om man vill.

 

 

Så idag ska jag baka denna chokladtryffeltårtan och göra laxpaj. Får se om sambo och svärfar åker och hämtar husbilen idag. Svärfar kanske hellre sitter på isen och fiskar idag, vem vet?

 

Nu är det bara att hoppas att syster kämpar emot infektionen hon har och förhoppningsvis kan återhämta sig, men läget är oroligt.

 

Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3

 


Rese bilder -13

 Jag bjuder även på lite andra bilder från min resa.
 
Jag fick ju träffa min brorsons kille Milo, som nu fyllde 1 år.
Såååå otroligt söt tycker jag han är, å liknar sin pappa Marcus jätte mycket.
 
Så här är Milo, lite förkyld, å så stal jag hans tutte (napp)
 
 
 
Sitter här på sin farfars nya fina golv =D e han inte en sötnos?
 
Köpte honom en present också, eftersom han ju denna helg fyller år. Det blev en trälastbil och en nyckelknippa, som man måste ha då man ska köra lastbil =) (farfar G var med på presenten också)
 
Hipp hipp Hurra för Milo på sin födelsedag.
 
Här är pappa Marcus och farfar G med farfars fina bil.
 
 
 
Daniel och hans Anneli väntar också barn, så G får bli farfar återigen till en liten Elliot (fint namn de valt)
 
 
Anneli kurar ute i blåsten
 
  Daniel fotade på begravningen.
 
 
 
 
Hemresan... från planet
 
 
Sen en bussresa... som inte var så kul, då man är åksjuk och busschaffören har solskyddet nerdraget. Om motsatt stol varit ledig så hade jag givetvis placerat mig där. Nu var den inte det, å då blir det jobbigt. Illamående och huvudvärk, mer än man kan begära...
 
 
 
Men jag kom mig hem till slut. Nu oroar jag mig mest över systers tillstånd, som just nu inte alls är bra.
 
 
 
Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3
 
 
 

En dikt för dig...

Lena Eriksson

 

Du var klippan

Du var navet

Med ett hjärta stort som havet

 

Du hade en sån värme

En sån glöd

Hos dig vi alla sökt stöd

 

Alltid nära till skratt

Många härliga fina stunder vi haft

 

Vi tackar för den fina tid vi fått

Kära Lena sov så gott.

 

Älskad - saknad

 

 
Dikten är skriven av min syster Åsa, som är jätteduktig på sånt (att skriva)
 
 
 
 Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3

Långfredag -13

 
Idag sov jag länge, tror jag behöver extra sömn just nu. Allt möjligt händer, men ändå inte. Man är glad för det "inte" som finns i händelserna.
Ja, jag vet att jag rör ihop allt.
 
Kära syster mådde ju extremt dåligt igår, så till slut hittade dom orsaken. Infektion i blodet som mest troligt kom ifrån att kroppen inte ville ha den s.k shunten (en form av kateter som ger henne morfin var 20 min, direkt in i kroppen mot smärta)
Så det blev en akut operation för att avlägsna shunten och ge henne blod. nu är shunten bortopererad och hon har istället fått en annan typ inopererad i handen, för att de ska kunna ge henne morfin.
 
Blev orolig för systerdotter också, så jag hade nästan bestämt mig för att åter åka till kusten. Men fick svar att hon inte var ensam, tack och lov. plus att dom antagligen även har utbildat folk där hon nu är, vilket kan finnas behov av i dessa jobbiga tider.
 
Pratade med kära bror G igår. Han har som blivit klok på äldre dagar =) Inte för att han har varit annat än klok på många sätt, men kanske mer medveten som en bivekning av hans sambos inflytande under de år de levt tillsammans. Det finns ju tack och lov någon mening med allt, dvs att även klokhet kan ge ringar på vattnet. Tyvärr har jag nog inte den turen själv.
 
Idag väntar jag på besked om syster, hur hon mår mm. Mor hade blivit bjuden till syster på påskmiddag, vilket känns bra så hon inte är så mkt ensam i nuläget.
Min kära son lär inte äta speciellt mkt påskmat, men förhoppningsvis njuter han av ledigheten från jobbet. Han har varit jätteduktig att jobba på denna praktik han har, bådar gott!
 
Själv har vi varit på affären, köpte lite lax, både gravad och fryst. Ska göra en påsk paj med lax och spenat. Lite sill, potatis, ägg och gravad lax blir det också imorgon då vi bjudit över svärfar. Sambon har jour i helgen, så vi ska kanske ut på ett lite uppdrag med svärfar å få hem hans husbil, där den nu är uppställd för vintern. Svärfar kanske beger sig söderut i april, så han vill ha hem den.
 
Bjuder på några bilder från min Resa:
 
 
Lite snö fanns det utanför Halmstad, i Harplinge där vi var och där kära Lena ska ligga.
 
 
Kyrkan full av människor och blommor
 
 
blommor från oss i Norr
 
 
Och även denna
 
Gunnar hade en egen, som var så jättefin. Lena älskade tulpaner
 
 
Så vacker
 
 
Denna blomuppsättning var också extremt fin, vilket alla iof var.
 
 
 
Detta smycke hade bror special beställt och designat tillsammans med juvelaren, men då utan plattan. Så bror kunde inte förmå sig att bara låta smycket ligga i en låda eller ge det till ngn annan, så då gjorde samma juvelare plattan bakom blomman så nu kan bror bära det fina smycket själv. Bra tänkt, det är så himla fint smycke.
 
Idag fick sambon ett påskägg av mig, och jag fick 4 lotter av honom. Nu ska jag skrapa dessa och be universum om en vinst!
 
 
Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3

Skärtorsdag

 

 

Skärtorsdagen är en högtidsdag som infaller torsdagen (idag) före påsk, dagen före långfredag. Bakgrunden var att Jesus den natten firade den judiska påskmåltiden tillsammans med sina lärjungar

 

Vissa exegeter menar att han då förklarade symboliken hos ett av bröden och en av bägarna

(de som judarna menade tillhörde den stundande Elia), som Hans Kropp respektive Hans Blod.

 

Namnet kommer av "skära" som förr betydde "rena", vilket syftar på att Jesus tvättade lärjungarnas fötter före deras sista måltid.

 

Skärtorsdagen är enligt folktron framför allt den dag då häxorna begav sig till Blåkulla på lämpligt redskap.

 

På långfredagen firas ofta korsvägsandakt till minne av Jesu lidande. Gudstjänsten är ofta förlagd till klockan tre på eftermiddagen då det var vid den tidpunkten Jesus dog (den nionde timmen). På kvällen kan gravandakt firas.

 

Idag under skärtorsdag har vi inte gjort så mkt. Jag skulle ha jobbat och stängt idag, men jag är ju hemma och sjukskriven för axlarna.

Min Mor sa igår - men tänk om du inte får jobba kvar, då du nu varit borta så mkt?
Ja, så är det. Sjukdomar, hastigt dödsfall, egna sjukdomar allt avlöser varandra. Får jag inte fortsätta på jobbet, så får jag väl acceptera det. Inte mkt jag kan göra. Förhoppningsvis har jag ändå visat vad jag går för, och mer kan jag inte göra.

 

Hade hoppats att sonen skulle komma och fira påsk hos oss, men han var trött och sliten och ville hellre bara vara hemma. Så då får han givetvis vara det.

 

Svärfar kom förbi med en fisk innan, ska laga till denna till middag. Övrigt blir det en filmkväll.

 

Har en klump i magen och oroar mig just nu en hel del över min kära systers tillstånd. Hon såg allt annat än pigg ut, sist jag såg henne (tisdags)

 

 

Glad Påsk till er alla!

 

 
 
 Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3
 

Till bror

Livets upp och nergångar får vi känna på nu, allra mest du min kära bror G. Att förlora din livskamrat känns tomt och följs säkert med/av många mörka tankar. Varför?  är den stora frågan.
Själv tror jag att universum inte längre kunde vara utan hennes klokhet och hastigt tog de henne åter.
 
Vi får nog aldrig veta varför, det kan ibland slå så orättvist. Vi har inte haft så mkt olycka i vår familj innan. Även om vår familj inte varit speciellt stadig, så har vi ändå inte behövt förlorat så många.
 
Att leva vidare är ett måste, även om dagen, kvällen, natten å morgonen kan kännas så vidunderligt tung. Att det känns som om hjärtat ska brista och bröstkorgen sprängas.
 
Den där känslan att bli lämnad när ens kära plötsligt rycks ifrån oss, när du hoppades att hon snart skulle vara frisk men plötsligt får höra det du minst av allt väntade dig. -hon är borta, inget mer går att göra.
Den resan, ner till helvetets avgrund och sen sakta tillbaka, där är du nu. Sorgen som griper tag i varenda fiber inuti din kropp, där vi andra står utanför och inte riktigt kan föreställa oss det helvete som du just nu upplever.
 
Den resan med sorg och saknad i ditt hjärta, tomheten inuti ditt skal och i ditt hem utan henne där.
Konstigt nog går det en dag i taget framåt, timmar blir till dagar och till veckor. Och på något underligt sätt sprider ljuset små, små strålar in i ditt mörker och allt kanske inte känns nattsvart precis hela tiden.
 
Sorgen och saknaden kommer nog alltid att finnas där, oavsett vad som sker i ditt liv framöver. Ditt hjärta kommer alltid att sakna din livskamrat din egen själsfrände, din stora kärlek i livet.
 
 
Min förhoppning är då att jag önskar av hela mitt hjärta att du förstår hur mkt vi älskar dig, och att vi finns här vid din sida även om vi inte kan lätta på din sorg, så släpper vi inte taget. Jag hoppas vi kan vara det stöd du behöver. För käre bror, du har alltid stöttat oss. Vi har kunnat lita på dig, och vi älskar dig så mkt. Och om vi kunde skulle vi gärna ta en del av din smärta, så du slapp bära den helt själv.
 
Vi älskade också din sambo, för hon var en så älskvärd person. Men din kärlek kunde vi bara känna och se då ni var tillsammans. Det stärkte oss andra, att kärleken finns.
 
 
 
 Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3

RIS till Euro sko, luleå

Dagens största RIS till Euro sko i Luleå/smedjan.
Jag var i Halmstad på begravning och innan jag åkte hem igen pratade jag med syskonen och vi beslutade att köpa ett par promenad skor till Mor. Sagt och gjort så köpte vi ett par skor på Euro sko i Halmstad. En mkt trevlig expedit där berättade att i alla Euro sko affärer kan man byta in skor eller byta storlek om samma sko finns där. Detta var ju viktigt då det inte alltid är säkert att skor passar. Hon fortsatte och sa att förr i tiden kunde en del privatägda köpmän neka kunder som ville byta, men så var inte fallet numera.
 

Så sagt och gjort och syster provade skon köpte vi denna. Kom till Luleå å glatt provade Mor skon. Men...den var tyvärr en storlek för stor. Men glad i hågen med försäkring från den trevliga Halmstads expeditens ord i huvudet for vi på euro sko. Men ack vad vi bedrog oss. På smedjan i Luleå var dom inte ett dugg intresserade av att ta in några skor som inte var inhandlade där och byta. Expediten, en ung snärta var snorkig och hade ett mkt trist bemötande... vart har service känslan tagit vägen?
 

Så tji fick vi. Trots mina försäkringar om att vi fått information från euro sko i Halmstad om byte så struntade hon i detta, hon menade att expediten i Halmstad for med osanning för i deras affär bytte de inte in några skor och så var dom privatägda, så dom gick inte under euro skos kedja?? Ändå heter dom euro sko! Besynnerligt, hur det kan vara.
 

Jag har skrivit till euro sko, och hoppas därifrån få en rimlig förklaring. Men skorna måste jag skicka till min syster i Halmstad och hon måste in och byta dessa.
Jag tycker det är skandal. Vart tusan tog kundservice vägen. Jag kommer aldrig mer att handla skor på den kedjan, trots Halmstads expeditens trevliga bemötande så tog Luleå expediten bort all trovärdighet om den kedjans vilja att bemöta kunden på ett service riktigt sätt.
 
 
Slut!

Resemissen

Skulle ju åka hem igår, enligt min hjärna. Men se det blev inte så. Jag hade bokat fel, så istället för 24 e hade jag bokat idag 25 e. suck. En resa tur å retur göteborg blev det.
 
Men mina syskon var snälla och lät mig följa tillbaka till bror i Halmstad igen.
 
Återkommer när jag kanske ngn gång kommer mig hem. =)
 
Kram  hej!

Framme i Halmstad, begravningsdagen

 
 
Kom till slut fram till Göteborg och Landvetter, och se...där stod min syster och min bror ivrigt vinkade åt mig. Min föresats var att jag inte skulle gråta så fort jag såg bror, (hade visualiserat och redan gråtit) så jag klarade det trots allt, fast det var tungt.
 
Vi gick till bilen och jag fick äran att åka fram med bror vid ratten, blir fort åksjuk då jag sitter bak och inte ser vägen. Så har det varit sen jag var liten, så att åka är ok men det är desamma om jag åker buss, längst fram eller jag blir illamående. Tyvärr släpper dom inte fram någon i flyget, så där får jag stirra ut på molnen på sidan. Men kan inte åka i mittengången, då känns det väldigt obehagligt.
 
Vi hade en föresats att åka förbi lillebror som ligger i Varberg efter operation för sin axel, och att de fått operera om honom igen. Tyvärr fick ju inte tag i vare sig bror eller hans fru Elle, då vi inte visste vart han låg eller om han fått åka hem igen. Så då åkte vi vidare till Halmstad utan stopp.
 
Vi kom fram till Lägenheten som han har mitt i centrala Halmstad. Efter att vi varit förbi Ica å handlat lite mat. När vi pustande kom upp för trappen, stod redan Malin och Per där (Malin är brors dotter) De följde med in och vi pratade och satte in varor, drack kaffe och tog en macka å vips var klockan 21.00 och Malin med sambo åkte hemåt.
 
Vi satt däremot och tjöta lite innan syster gick och jag och bror fortsatte prata. Mkt om Lena, minnen, känslor, upplevelser och vi hade en mkt fin pratstund. Vid 01.30 gjorde vi oss klar för sängen och la oss, för att samla kraft till denna dag, fredag och begravning.
 
Ett sista farväl till Lena på hennes färd upp mot universum. Dom får en skatt, universum. Lena var en underbar person som många, många kommer sakna och många kommer bära med henne i hjärtat under många år framöver.
 
Jag har inte sovit så gott i natt, mkt värk i kroppen. Mycket spänningar och mental rädsla över att måste ta detta farväl och för hur bror ska palla dagen. Jag är glad att han tog en sömntablett igår, eller inatt och hoppas han ännu får sova en stund till.
Jag steg upp 07.00 (vaknade 06.55och 07.00 ringde telefonen, så då var det kört att somna igen) och har gjort ett kort yogapass och mediterat Waheguru 11 min, men de minuterna har aldrig gått så fort som i morse. Jag kände att jag behövde verkligen meditationen och balansen den ger denna dag.
 
Idag kommer många att besöka kyrkan i Harplinge, och hela 91 personer kommer på minnesstund och kaffe efteråt. Det kommer bli en lång dag för oss alla.
Lenas mormor och morfar ligger här.
 
 
 
Om kyrkan:
 
 
Namnet är lånat från kyrkbyn (omkring 1300 Harpælyung). Det innehåller ett ord besläktat med verbet harpa vara stel, styv och ljung ljunghed.
 
Kyrkan är av sten med torn samt högre och bredare korparti med korsarmar och absid i nyromansk stil. Den invigdes 1893.
Källa: Nationalencyklopedin
 
 
 
Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre och till varandra... <3

Reseberättelsen från Arlanda

Vet ni hur trist det är att sitta i en buss ca 4 timmar...blä. men jag kom fram med bussen till Luleå där Mor, sonen å hans sambo väntade på mig. Jag tog över bilnycklarna (mor vill helst slippa köra) så begav vi oss till Mors lägenhet. Hon undrade om jag ville ha palt, men jag tackade nej till detta. Jag hann ju äta pasta å en soya korv innan jag for hemifrån, så jag nöjde mig med ett äpple och en god kopp te.

 

Vi spelade lite yatzy och sonen vann, med ett poäng över mig…så himla glad han blev. Dvs han vann hela omgången och jag bidde tvåa, sen Mor och Malin siste, som oftast vinner =) men alla blev glada…eller vi hade ju iaf tur med vädret. Sonen å sambon hans gick runt 21.00 och jag å Mor satt å surrade till bortåt 22.00 innan vi kröp ner i sängen.

 

Mor berättade att det var lättare att gå när det var mörkt, för hon var mer rädd att gå på dagen! Hm, aldrig hört att man är rädd på dagen å glad att det är mörkt… ja, utan att tjorva in oss närmare på detta, så gick det bra iaf…att ta oss från bilen in och idag ut från lägenheten och tillbaka till bilen, det var ju ljust.

 

Idag vaknade jag av att Mor kokade kaffe 06.30 men jag vände bara på mig å somnade om till 07.00 men inte ens då var ja redo att stiga upp, har sovit dåligt i många nätter men inatt sov jag ganska bra å det var skönt att dra sig lite. Så den blev 07.20 innan jag steg upp. Mor hade te klart och det var gott att dricka te och läsa tidningen på morgon.

 

Syster Å ringde å då hade jag och Mor stekt palt till frukost. He,he… inte dumt med lite stadig frukost då man ska ut å resa. Jag packade ihop det lilla jag hade hunnit plocka upp och sen åkte vi till Kallax flygplats 09.10 för planet skulle lyfta 10.15 till stockholm. Förr kunde anhöriga eller medföljande följa med upp på gate våningen, men nu har de gjort om så vi fick kramas innan jag checkade in på nedre plan. Suck!

Jag fick ta upp min laptop från resväskan, ta av bältet, jackan och tom skorna innan jag fick passera. Visst är det bra med säkerhet, men lite oroande att det går till överdrift som det mesta har en tendens att göra nu för tiden.

 

Jag kom upp på plan 1 där fiket är i Luleå, köpte mig en dricka och en tidning att ha på planet. Gick mot gaten och satt 1 minut sen var det dags att kliva på. Satte mig på plats 4f mot fönstret. Satte väskan ovanför och knölade in jackan, finns ju inte så mkt plats i de där små facken. Satte mig och efter en stund satte sig en yngre kostym kille från migrationsverket brevid mig. Hur visste jag vad han pysslade med, när vi inte växlade ett enda ord. Han satt nämligen med en massa papper som det stod migrationsverket på, med logga mm. Så jag antar det iaf.

 

Resan till sthlm gick utan missöden och vi var tom 10 minuter snabbare än beräknat. Det som är underligt är detta med parfym då man ska resa. Som parfym överkänslig person skulle jag behövt ha med mig andningsmask, för både män och kvinnor verka tycka det är gött att bada i skiten, helst då de ska ut och resa.  Varför är det inte förbjudet inom skandinavien  iaf att använda parfymer då man tex ska vistas med olika människor, tex i bussar och flyg. Tåg är ju ngt lättare, då kan man ju iaf traska iväg och andas lite.  Svårt i ett flygplan…suck.

 

Nu är kl. 13.00 och jag ska strax gå till Max restaurang, beställa en kyckling burgare och kanske chiliceese. Trots palt till frukost är jag hungrig igen.

Här på Arlanda ser det ut som vanligt, inte så mkt nytt här. 15.35 ska vi lyfta mot Göteborg. börjar känna av att sitta på rumpan, kallas visst för träsmak...men inte så mkt av det jag sitter på är av trä... men bakdelen börjar bli trött redan av sittandet.

 

Ska bli gott att komma till Halmstad, och hoppas att jag inte gråter allt för mkt då jag träffar mina syskon. Jag vet att jag har lagrat massor av känslor i kroppen just nu, så det behövs inte mkt förrän allt rinner över. vill ju helst kunna stötta min bror och vara sterk, men är rädd att det blir många tårar och lite styrka.

 

Men  vem bestämmer på vilket sätt saker och ting måste vara på? Kan ju vara skönt för honom oxå att se att fler är knäckt över chocken att Lena lämnat oss. ja, jag vet inte... sitter ju bara på en flygplats å slår ihjäl en massa tid.

 

kram å sköt om er.

Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre och till varandra... <3

 


bussresa...

Nu bär det strax iväg till Luleå, hann hem å duscha och äta lite pasta i farten...
 
Ha det bäst!
 
 
 
Chanti blänger med ögonen över att jag återigen ska ut och resa utan henne. =)
 
 
Hej då Arjeplog...
 
 
 
See you!
 
 
 

Begravning

Idag onsdag jobbar jag till 15.00 och sen bär det iväg med buss mot Luleå, kommer fram 20.00 i kväll.
 
Imorgon torsdag åker jag då vidare med flyg från Luleå till Göteborg med en mellanlandning på Arlanda. Syster lovade hämta mig, så då e det väl bara att hoppas hon gör så =)
 
Fredag blir det begravning och jag är väldigt nervös för just denna begravning, att säga adjö till Lena känns otroligt overkligt. Hur ska jag orka vara stöd för min kära bror då sorgen i hjärtat är stor. Jag kan se oberörd ut ända fram till själva begravningen, dvs på jobbet och hemma... men inte då jag träffar släkten, å definitivt inte då jag träffar min bror. Att veta att han förlorat sin själsfrände är otroligt jobbigt att ta in, dom är en av få par som verkligen var med varandra. Jag har själv aldrig känt den närvaron. Visst är man i kontakt då man är förälskad, men då är det lika mkt i sig själv man är i passion för.
 
Jag tror inte jag mött min själsfrände, och det är inte säkert jag finner någon sådan. Min tvillingsjäl däremot har jag nog mött. Skillnaden orkar jag inte gå in på just nu, för jobbet väntar.
 
Igår tänkte jag att jag skulle hinna göra ngt åt håret, då man ska iväg å så. Men nä, det är som det är...konstant i en "bad hair day" lock.
 
Åker 15.30 hemifrån och det som ändå känns bra är att Chanti (kissen min) börjat äta igen. Hade inte varit kul att åka å veta att hon inte mådde bra.
 
Nu väntar jobbet, idag rörelse och jag har valt lite ny musik, får se hur det går idag....
 
 
Bay bay och sköt om er.
 
 
 Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre och till varandra ... <3

Skoooter tur

Lördag tog vi det lugnt. Jag hade en massage på f.m men efter lunch tog vi en tur med skotern...härligt väder och solen lyste.
 
Bilder;
 
Jag på skotern utanför oss
 
 
Det är en underbart vacker natur runtikring Arjeplog, här är några smakbitar
 
 
 
 
 
Min älskade Chanti mår för tillfället inte bra. Hon kräks och äter just nu inte blötfodret som hon annars älskar... äter knappt någonting alls. Vilket är ganska olikt henne. ska ringa veterinären och kolla imorgon, få höra vad vi ska göra. Det är ju ca 8 mil till närmaste veterinär, suck!
 
 
 
På onsdag åker jag mot kusten, sen på torsdag åker jag vidare till Göteborg där jag landar 16.30. min syster kommer antagligen och hämtar mig. på fredag är det begravning för min svägerska Lena :´(
 
Hem igen på måndag den 25:e från Luleå. Landar söndag kväll, så jag hinner inte med ngn buss förrän måndag. 
 
Systerdotter ligger på sjukhuset och hoppas sitt ben ska läka nu när hon fått gjort hudtransplantationen. Så självklart håller vi tummar och tår att allt blir bra.
 
 
 Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3
 

Folkhögskolor - Uch...

 

Folkhögskolor är säkert bra för många, men de som jobbar där är det inte...dvs bra för alla!

Vid bedömning för studieomdöme beaktas följande faktorer:

  • Kunskaper och färdigheter och utveckling av dessa.
  • Förmåga till analys, bearbetning och överblick.
  • Ambition, uthållighet och förmåga att organisera studier.
  • Social förmåga
 
Det är underligt att en av deras huvudregel för de studerande är att de måste ha en närvaro på 80% oavsett om man är sjuk eller ej. Ingen frånvaro är giltig om den studerande är borta mer än den 80% iga närvaron.

Det man kan läsa är; Allmän linje är till för dig som inte har gått klart gymnasieskolan.
Utbildningen är ett alternativ till gymnasieskola och komvux och är till för dig som vill förbereda dig för att söka vidare till högskola, universitet eller yrkeshögskola.

Att studera på Allmänna linjen vid Sunderby folkhögskola innebär mer än bara ämnesstudier. Vi ser till hela människan och hennes grundläggande behov av att vara sedd och delaktig i lärprocessen. Samarbete och
samtal i små grupper är ledstjärnor i skolarbetet. Studietiden hos oss ger därför goda möjligheter till personlig utveckling. Schemalagd tid på Allmänna linjen är 20 timmar/vecka.
 
Min sons flickvän har flyttat upp till Norrbotten och ville försöka läsa upp sina ämnen så hon kunde söka andra utbildningar sen. Hon var glad och väldigt motiverad över att påbörja den allmänna linjen på folkhögskolan.
Men ny miljö, och otur med sin hälsa har hon legat hemma med febertoppar, förkylningar, infektioner mm
Hon fick en varning ena veckan och veckan efter fick hon sluta på folkhögskolan då de ansåg att hon inte var studiemotiverad.
 
Hon känner sig illa behandlad och jag provade ringa skolan och fråga lite om det inte fanns ngn möjlighet för henne att läsa upp det hon gått miste om. NEJ, svarade personen jag pratade med. Man kan inte läsa igen närvaro! -Men, undrar jag då. Det är väl en linje för att man ska läsa upp sina betyg?
-Nej! svarar personen, här är det elevens närvaro som är grunden, utan den kan vi inte hjälpa henne.
 
Vi dividerade hit och dit utan att jag nådde fram till ngt med denna person. Personen ville inte berätta om vad som skett med min sons flickvän dvs hur det hela gått till, för jag var ju vem som helst i dennes ögon.
Till saken hör att vi började att maila och Malin skrev en fullmakt för att jag skulle kunna hjälpa henne och för att få del av det som skedde.
Människan på folkhögskolan menade att fullmakter inte gällde! -Jasså, sa jag. Tänk att de gör det, vad tror du banker och andra myndigheter använder när man gett en fullmakt till någon då man behöver hjälp.
 
En annan rad jag fastnat för då man läser om folkhögskola är:
Vi vill möta deltagarens behov av att studera för behörighet. För att ge en plattform för den enskilda att nå sina mål. Visst har man missat något då man handlar på det vis man gjort?
 
Ord, ord och ord och lite substitut i det man säger och skriver. Visst är det lätt att locka och skriva fina meningar, sen slänger man ut de man inte tycker uppför sig efter deras norm.
Har budskapet gått fram, att man på folkhögskolor inte får vara sjuk?! Vad ger de egentligen för budskap?
 
Nä, folkhögskolan, detta är under all kritik.
Ni trampar på de som redan ligger, ni har missuppfattat ord som delaktighet, behov och medmänsklighet som empati pga olika mänskliga svårigheter mm.
 
UCH!

Livet just nu

Torsdag, min kropp känns sliten, trött och har en envis huvudvärk. Igår var jag på zumba, första ggn denna termin. Tänkte att jag behöver komma igång, få fart på energierna. Men tror dock att det kanske var ett misstag denna vecka. Min kropp och själ är i obalans efter det hemska beskedet om Lenas hastiga bortgång.
 
Så inatt har jag knappt kunnat sova, har fått en fruktansvärd värk i höger axel. Den vänstra axeln har ju varit jobbig i fler än 8 månader, men igår då jag zumbade tror jag att alla armrörelser fick min hö axel att överanstränga sig.
Mycket pga min kroppsliga obalans visserligen, men det gör bara jäkligt ont, suck! Ok, andra har det betydligt värre, så inget jag inte kan överleva.
 
Jag jobbar ju på förskola och det är ju en del lyft av barn, så axlarna tar stryk, på mig. Vet inte hur det är för andra som lyfter, men jag får iaf ont i mina axlar och då blir det ännu tyngre att lyfta de små.
 
Men idag är det torsdag och imorgon fredag ska jag iaf åka ner till Luleå, vilket jag längtar till. Det är 2 månader (8 v) sen jag var ner och det känns. Jag saknar alla därnere och ska om syster orkar hälsa på henne. Anar att även hon mår skit av beskedet om Lena, men vi har inte ännu pratat om det. Kanske hinner träffa systersonens nya lilla tillskott LION? Har ju inte sett pojken ännu =(
 
Gubben mår dåligt idag, så det kanske blir att jag måste åka ensam. Han kanske hade följt med annars, lät det som. Men men, är man sjuk vill man ju inte åka bort, då grottar man ju hellre ner sig hemma.
 
I tisdags var det meningen att jag skulle ut med mina kollegor och äta, då min avdelnings arbetskollega nu gått på barnledighet. Den andra kollegan på 4 månader som jag inte kan jobba med längre för att det vankas smått.
Men, så är ju livet. En annan blir äldre och de yngre förökar sig =)
Varför följde jag då inte med? Jag hade en spänningshuvudvärk hela dagen på jobbet, cyckelföret var oootroligt tungt av all snö som ramlat från himlen. Så jag kom hem, tog en migräntablett och la mig på spikmattan, å då var det kört. Inte tusan fick jag liv i kroppen för att åka ut och äta, nä där låg jag och orkade inte annat =(
 
Ett snabbt gott recept, då man kommer hem trött och inte orkar laga värsta middagen är:
 
Kycklingkassler-svamp toast
 

2 port

100 g färska champinjoner
100 g kycklingkassler
2 tsk olja
2 msk hackad persilja
2 ägg
2 skivor lantbröd ev. gluten och/eller mjölkfritt
svartpeppar

Servera till:paprika i bitar och finstrimlad kål

 

Gör så här:

 

Dela svampen i halvor.
Strimla kasslern.
Stek det i olja i en stekpanna.
Rör i persiljan.
Ta upp det och stek äggen.
Rosta brödet. (eller stek lätt på båda sidor i stekpannan)
Lägg äggen på bröden och svampröran bredvid.
Mal över svartpeppar. Servera med grönsakerna

 

Hämtat från måbra recept. Har provat och det är jättegott!

 


Snart är väl värsta delen av förkylningstiderna slut, men här är lite tips iaf.

 

Förebygga i host, nys tider...

Gurgla med saltlösning och skölj näsan. Gör så här: 1 dl vtn kokas upp med 1 krm salt, låt kalla innan du använder.

Hosta och slem. Gurgla med blandning av 1 tsk salt, 1 st lök passerad, saft från 2 citroner och 1/2 hackad chili. Sjud i kastrull och låt stå i kyl ca 3 timmar, sila och gurgla morgon, middag och kväll.

 

Ibland då livet känns hopplöst, så ger jag er likaväl som mig själv dessa ord. Bra och tänkvärda.

Tänkvärt!
Ge mig sinnesro att acceptera det jag inte kan förändra,
Mod att förändra det jag kan och
Förstånd att inse skillnaden.

 

Jag kan inte förändra att kära Lena lämnat oss alla eller att min älskade syster är sjuk, att min bror mist båda sina ben eller att  min underbara systerdotter får vänta och våndas med så mkt...

Jag kan förändra det som står i just min makt, dvs mina tankar, mitt liv, mina val, jag kan ge utifrån min kapacitet men inte så jag själv stryker med...

Jag kan försöka förstå skillnaderna på dessa ting... Även om det är väldigt tufft emellanåt.

 

 

Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre och till varandra... <3

Dödens chock!

Fick idag det värsta beskedet, dödsfall i familjen. Min Mor ringde och jag hörde att ngt hänt då rösten var tårfylld. Jag befarade direkt att det var min syster det hänt ngt med, men så var det inte. Min jämnåriga svägerska hade på morgon dött hastigt av hjärtstillestånd.

 

"Ett hjärtstillestånd skiljer sig från (men kan orsakas av) en hjärtattack (hjärtinfarkt), där blodflödet till fortfarande-beating heart avbryts (som i cardiogenic chock).


Arresterade blodcirkulationen förhindrar leverans av syre till '' alla '' delar av kroppen. Cerebral hypoxi, eller brist på syretillförsel till hjärnan, orsakar offer att förlorar medvetandet och sluta normala andning, även om agonal andning kan fortfarande uppstå. Hjärnan skadan sannolikt om hjärtstopp är obehandlade för mer än fem minuter, trots nya behandlingar såsom inducerad hypotermi har börjat att förlänga denna tid. Omedelbar respons är ytterst viktigt för att förbättra överlevnad och neurologisk återvinning.


Hjärtstillestånd är en medicinsk nödsituation som i vissa grupper av patienter, är potentiellt reversibla om behandlas tillräckligt tidigt. När oväntade hjärtstopp leder till döden detta kallas plötsliga hjärt död (SCD).

Det här felet beror oftast på ett hjärtfel som kan vara känt eller okänt men ofta vet man inte vad orsaken är till hjärtstoppet. Många gånger är en familjehistoria av hjärtstillestånd den enda riskfaktor människor kommer att ha. Om en familjemedlem har haft en hjärtinfarkt eller vissa andra hjärtsjukdomar eller defekt, risken att gå in på hjärtstillestånd är större.


Trots stora framsteg inom det medicinska området fortfarande hjärtstillestånd ett stort hot som kan leda till döden. Ibland finns det tecken som kan iakttas, och det finns riskfaktorer som gör det mer sannolikt, i vissa fall blir någon helt enkelt medvetslös med några varningssignaler eller symptom."

 

Under samtalet bröt jag ihop, chocken slog som ett knytnävslag i min mage. HUR kan det vara möjligt? Varför händer det så mkt just nu? Jag började gråta, kände klumpen i min hals snöras åt och det var svårt att prata med min upprörda Mor, så vi grät tillsammans i telefonen när vi inte är i samma stad. Försökte förstå det ofattbara, tankarna går till min bror, HUR kommer han att överleva? Dom stod varandra väldigt nära, levde verkligen livet tillsammans med resor och upplevelser. Jag gråter för honom och för att Lena så hastigt lämnat oss, utan någon som helst förvarning.


Hela dagen går åt att minnas, uppleva stunder vi haft tillsammans. Lena var en person som var så närvarande, det kändes aldrig som om avståndet och tiden kom emellan. När vi träffades eller pratade var det alltid som igår.


Lena kändes mer som är ny syster då hon kom till familjen än enbart som en svägerska. Vi föddes samma år och hade många tankar och åsikter som stämde överens, även om vi inte alltid hade samma åsikter.


Jag kommer sakna henne oerhört, det blir ett stort tomrum och min älskade bror får en tuff tid att hela framöver. Lena var hans livskamrat, de var så olika på ett sådant positivt sätt, kompleterade varandra och verkligen älskade varandra, det fanns hopp om kärleken när man tillbringade tid med min bror och Lena.


Tårarna vill inte sluta rinna, och halsen gör rent ont av återhållsam sorg. Vill skrika och gråta och jag vet inte vad.

 

 
Lena
 

Mys stund

En dag på jobbet. Måste bara berätta om en mys stund jag fick, satt på golvet med korslagda ben. En av våra två småtjejjer på knappt 1,5 år satte sig med mig, sjönk ner i mitt knä. Efter en stund vände hon på sig och satte sig med ansiktet mot min kind (kind mot kind) och så satt hon och mös, lekte med mitt hår som idag var i hästsvans (oftast har jag det i fläta) Och de andra 6 barnen var runt mig i rummet och det var en så harmonisk stund. Dom lekte fint och det var som om dom kände hur de lugna energierna bara flöt omkring i rummet. Stört mysig liten stund innan dagens lunch.
 
 
Ibland är det bara helt underbart att få möjligheten att jobba och vistas med barn, dom ger mig så mkt . Aldrig en dag utan att få en liten mysstund med ngt barn, oavsett om de just vaknat och jag får hålla om dom en stund, vilket dom gärna vill, dvs vakna till i en frökens famn innan buset i benen är på G. Eller när man får en förklaring från ngn liten kotte om ngt som dom vill berätta. Ett jäkligt mysigt jobb jag har! Även om det ibland vid stökiga dagar kan ta helt knäcken på en =)
 
Var på Vc idag och fick ny ögonsalva och penicillin. Jättestora tabletter, har aldrig ätit den sorten förr. Skönt att bli tagen på allvar iaf. Nu hoppas jag att ögat ska bli bättre. Hon tog en ögonodling oxå, ifall det skulle vara ngt.
 
Idag fredag stängde jag på jobbet, åkte sen förbi Frasses och köpte pizza till middag...Orkade inte åka hem och laga till ngn mat. Men det var jäkligt mkt folk, så det tog 30 min innan jag fick min mat och åka hemåt. Var inte så hungrig ändå då jag började äta, så det blev väl en knappt halv pizza. Men det är gott att äta på helgen, lite som snacks eller kanske som lunch. Då sambon aldrig äter lunch på helgen, medans jag gärna äter lite lunch.
 
Kvällen avslutades i soffan och titta på filmen
The Hobbit

Filmen inleds med förhistorien. Hur dvärgarna drivs bort från Ensamma berget av draken Smaug och den vackra staden Dal förstörs. Dvärgarnas bitterhet mot alver får sin förklaring. Vi ser den 111-årige Bilbo (Ian Holm) skriva ner sina resminnen för unge Frodo, innan berättelsen går över till den 50-årige Bilbo som får oönskat besök av Gandalf. Resan och äventyren börjar.

Ett par kittlande smakprov av kommande otäckingar. En del är ändrat, men roligt att känna igen sig från triologifilmerna. Mötet med de tre trollen får tex ett annat förlopp än i boken.

En av de bästa sekvenserna är mötet mellan Bilbo och Gollum. Tekniken att fånga hur vi får se småmusklerna i Gollums ansikte uttrycka alla stormiga känslor. Mycket imponerande när de löser gåtor och Bilbo hittar ringen.

 

Jag tror det är viktigt att inte ha för höga förväntningar på filmen. Jag tyckte den var jättebra och fann det skönt att man fick göra en resa med nya figurer blandat med de gamla. En verkligt bra film.

Glad att jag inte lyssnat på den negativa kritiken, som inte alls fanns i mina ögon. Känslan var bra och filmen toppen. =D

 
Och Cate Blanchett, som Galadriel, snödrottningen. En egen snövit :) älskar dessa vackra bilder från the alvs.
 
Kontrasterna är underbara.
 
 
 
 
 Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3
 

E det vår 1 mars?

Tittar ut från fönstret men snön ligger i drivor och från himlen trillar det idag ännu mer snö. Vår? nja...ljusare- Jo,
Lite varmare -Jo, Men vår...nä, inte än.
 
Idag ska jag på Vc ännu en gång för min ögoninflammation, vet väl egentligen inte vad dom kan göra? har läst på nätet, på flera olika läkarsajter men det verkar inte finnas ngn behandling som får viruset att försvinna, det ska det göra av sig själv på några veckor... nu är jag inne på några veckor, tredje veckan för att vara exakt. 16 dagar har jag haft ögoninflammation!
 
Började på höger öga, flyttade sen över till vänster öga förra veckan på lördag och där är den nu. Ser dåligt, klibbar, värker, är ljuskänslig mer ont i huvudet och väldigt kladdigt på mornarna. Suck!
 
Ja, jag slösar väl ytterligare 200 till Vc för ingenting... vet inte varför läkaren tyckte jag skulle komma in efter ha läst om det på nätet. Vad skulle de kunna göra? ge mig ett porslinsöga?
 
Jag jobbar sent idag igen, stänger på jobbet så jag är väl hemma runt 18.00 :(
 
Nä, nu ska jag bege mig till jobbet och påbörja min dag, har ju ett mellanstopp 9.40 då jag ska till Vc och höra dom sucka.
 
 
Ha en bra dag!
 
Ljus, kärlek och Rock and Roll =D

RSS 2.0