Mys stund

En dag på jobbet. Måste bara berätta om en mys stund jag fick, satt på golvet med korslagda ben. En av våra två småtjejjer på knappt 1,5 år satte sig med mig, sjönk ner i mitt knä. Efter en stund vände hon på sig och satte sig med ansiktet mot min kind (kind mot kind) och så satt hon och mös, lekte med mitt hår som idag var i hästsvans (oftast har jag det i fläta) Och de andra 6 barnen var runt mig i rummet och det var en så harmonisk stund. Dom lekte fint och det var som om dom kände hur de lugna energierna bara flöt omkring i rummet. Stört mysig liten stund innan dagens lunch.
 
 
Ibland är det bara helt underbart att få möjligheten att jobba och vistas med barn, dom ger mig så mkt . Aldrig en dag utan att få en liten mysstund med ngt barn, oavsett om de just vaknat och jag får hålla om dom en stund, vilket dom gärna vill, dvs vakna till i en frökens famn innan buset i benen är på G. Eller när man får en förklaring från ngn liten kotte om ngt som dom vill berätta. Ett jäkligt mysigt jobb jag har! Även om det ibland vid stökiga dagar kan ta helt knäcken på en =)
 
Var på Vc idag och fick ny ögonsalva och penicillin. Jättestora tabletter, har aldrig ätit den sorten förr. Skönt att bli tagen på allvar iaf. Nu hoppas jag att ögat ska bli bättre. Hon tog en ögonodling oxå, ifall det skulle vara ngt.
 
Idag fredag stängde jag på jobbet, åkte sen förbi Frasses och köpte pizza till middag...Orkade inte åka hem och laga till ngn mat. Men det var jäkligt mkt folk, så det tog 30 min innan jag fick min mat och åka hemåt. Var inte så hungrig ändå då jag började äta, så det blev väl en knappt halv pizza. Men det är gott att äta på helgen, lite som snacks eller kanske som lunch. Då sambon aldrig äter lunch på helgen, medans jag gärna äter lite lunch.
 
Kvällen avslutades i soffan och titta på filmen
The Hobbit

Filmen inleds med förhistorien. Hur dvärgarna drivs bort från Ensamma berget av draken Smaug och den vackra staden Dal förstörs. Dvärgarnas bitterhet mot alver får sin förklaring. Vi ser den 111-årige Bilbo (Ian Holm) skriva ner sina resminnen för unge Frodo, innan berättelsen går över till den 50-årige Bilbo som får oönskat besök av Gandalf. Resan och äventyren börjar.

Ett par kittlande smakprov av kommande otäckingar. En del är ändrat, men roligt att känna igen sig från triologifilmerna. Mötet med de tre trollen får tex ett annat förlopp än i boken.

En av de bästa sekvenserna är mötet mellan Bilbo och Gollum. Tekniken att fånga hur vi får se småmusklerna i Gollums ansikte uttrycka alla stormiga känslor. Mycket imponerande när de löser gåtor och Bilbo hittar ringen.

 

Jag tror det är viktigt att inte ha för höga förväntningar på filmen. Jag tyckte den var jättebra och fann det skönt att man fick göra en resa med nya figurer blandat med de gamla. En verkligt bra film.

Glad att jag inte lyssnat på den negativa kritiken, som inte alls fanns i mina ögon. Känslan var bra och filmen toppen. =D

 
Och Cate Blanchett, som Galadriel, snödrottningen. En egen snövit :) älskar dessa vackra bilder från the alvs.
 
Kontrasterna är underbara.
 
 
 
 
 Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0