livet i ett ögonblick

Oj vad tiden springer iväg. Fredag var jag sista dagen på jobbet, där jag inför den "nya" chefen, eller chefs bisittare drog mitt förslag om massage på jobbet.
 
Hon var positiv och bad mig komma in med ett förslag, så vi hade ngt att gå på. Fredag och helg, jag ska till min mor, men gubbens mor åkte in på sunderby sjukhus igår, och har en fläck på lungan, svårt med andningen. Så vi ska fortsätta sköta Sally, deras hund.
 
Så när vi väl beslutat hur vi skulle göra med helgen, blev det att Sally följde med mig till min mor, å gubben e hemma med kissarna.
Så jag fick ta svärfars bil å hund å så bar det iväg. Kom till Boden, (mellan Boden å Arjeplog är det ca 23 mil) pratade jag med gubben att svärfar behövde kläder, då dom åkt hemifrån utan att packa, så in i Boden handlade lite å sen till sunderby sjukhus å lämna av det (6 mil extra) sen fortsatte jag till mor (4 mil från Boden) var framme vid 17.30 å trött.
 
Sally glad att vi äntligen var framme. Så vi såg Lets Dance å blev glada att Mattias vann. La oss efter det. Steg upp 06.30 klädde mig å stack ut med Sally på en sparktur på lördagsmorgonen.
 
Sen satt jag mig med en kopp te å med tidningen å så slog jag upp en sida med en IKEA annons, =) ja, Ikea det var lääänge sedan, min mor hakade på att jo, det var det. -Ska vi åka, frågade jag då jag såg hennes drömska blick. -Ja, kan vi det? -självklart sa jag å vi gjorde oss iordning.
 
Så 13 mil enkel väg, mer bilkörning idag =) men vad gör det då man suttit i Arjeplog å inte varit någonstans på lääänge. Vi kom fram å det blev skopunkten som första stopp. Jag köpte stövlar å tennisskor med liten klack =) å mor kängor, jättesnygga.
 
Man får ju 3 par skor för priset av 2 så det blev billigt. sen in på ikea, där det blev lite smått å gott men inga stora inköp. sen å handla på ICA maxi utanför ikea huset, sen hemåt igen, var tillbaka i gunnarsbyn vid 17.30. Vi åt fisksoppa utifrån mitt goda recept å sen tv. Vi var rätt spak. Tittade på körslaget, det gillar min mor. La oss vid 22.00 efter en yatzy, som mor vann med hela 3 poång, hmmm.
 
Söndagmorgon å vi steg upp till ett mkt snöigt gunnarsbyn. Jag tog ut Sally å sparkade, sen tog jag tag i snöskottningen, hämtade ved å fyllde på alla backar hon har på trappen. Gubben ringde vid 09.45 å då trodde jag klockan var 08.45... men sommartiden har ju trätt i kraft under natten så vips försvann en timme.
 
Så från att ha gott om tid blev det lite stressigt. Skulle hämta svärfar vid 13.00. så in i duschen, packa, rasta hunden, käka lunch å iväg ut på vägen igen. Till sunderby sjukhus å sen mot Arjeplog.
Vi kom hem vid 17.00 å jag gjorde mat till oss tre. Svärfar å sally for hem. Svärmor riktigt dålig så ev. skulle vi till Luleå igen på tisdag. Måndag Arbetsförmedlingen, å berätta vad som skett på fredag å förslaget. men sen fick vi åka till Luleå redan måndag då svärmor e riktigt dålig. Vi kom till Luleå 16.55 och hann få oss ett hotellrum på sjukhuset.
 
Ett mkt litet rum, som dom kallade dubbelrum, utan dubbelsäng men med bäddsoffa!! Så nu är vi i Luleå och på sjukhuset mest hela tiden. Tisdagnatt fick vi sova hos min systerdotter som var JÄTTEgullig å lånade ut sin lägenhet åt oss.
 
Tack, det var behövligt. Idag onsdag är det åter tillbaka till sjukhuset å hoppas på ett hotellrum inatt. Ikväll ska jag träffa mina vänner i stan, vilket kan kännas bra då det är jobbigt runtikring oss. Gubben mår inget vidare å jag försöker finnas där för honom.
 
Han har lovat sluta röka?! Vi får se hur det går, då det kanske är svårt just nu när hans mamma är så sjuk, att göra en beteendeförändring. 
 
 
Carpe diem (Glöm inte att ta vara på dagen, du vet aldrig vad som sker imorgon)
 
 
 
 
 
Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3

en kortis

Är på väg till jobbet, eventuellt den sista dagen. Låg igårkväll å funderade, så jag ska försöka ta mod till mig å höra med chefen om ett förslag jag har. Jag hoppas vindarna, universum å goda vibrationer är med mig. Håll en tumme eller två.
 
Mitt förslag är nämligen att jag ska sluta på den nuvarande praktiken, men ändå fortsätta på stället. Jag har funderat å kommit fram till att jag ska erbjuda massage till de boende. Många har stödstrumper, lindade ben mm,mm och min tanke är att få igång cirkulationen i benen och beröring är ett bra sätt till välmående.
 
Så det är förslaget jag hoppas chefen ska nappa på. Har dock en jäkla huvudvärk idag igen, e såååå läss att ha ont i knoppen, det e botten! Berättar mer sen...tjingeling
 
 
 
Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3

snöyra

Hej!
I morse vaknade jag 04.00 men lyckades slumra till igen till 05.18 då jag steg upp. Gav kissarna mat, och utanför var det -24 grader kallt. Vem yrade om våren?? inte syns den då till här iaf. Just nu snöar det oxå utanför fönstret. men det visste jag, att det skulle bli sämre väder, för jag ska ju åka till mor i gunnarsbyn, 27 mil härifrån.
 
Jag började iaf morgonen med yoga, ett nytt pass för andra chakrat som jag nu ska ska köra i 40 dagar. Sen körde jag gubben till hans jobb, hem å mediterade och tog en dusch, fixade en macka att ta med på jobbet, sen iväg.
 
Idag har jag även pratat med min handläggare på AF, ang praktiken. Jag ska avsluta min praktik, ska prata med Monika imorgon (chefen) Vet inte riktigt hur jag ska uttrycka mig, men eftersom jag känner att det inte är ett jobb för mig så kan jag bara inte jobba kvar.
 
Trots att det finns lite att göra i Arjeplog, så kan jag inte jobba där, då jag känner i hela kroppen att det inte fungerar. Jag är dock jätteglad att jag har fått tillfälle att prova jobba där, annars hade jag ju inte vetat om det fungerat eller ej. Idag fick jag äntligen det jag gått å väntat på, men blev ack så besviken. Hade skickat efter en astrologiskt framtidstolkning av Marcos von Ring. Det var inte mkt att "hänga" i julgranen kändes det som, men...nu har jag provat.
 
Han förutspådde att jag skulle komma på "grön" kvist ekonomiskt, så då e det bara att hoppas på det då. Jag skulle även ha yogakurs ikväll, men har ställt in detta. Gubbens föräldrar behöver hjälp med hunden, då dom varit tvungna att åka till sunderby sjukhus helt plötsligt.
Gubbens mamma mår inte så bra å fått en fläck på ena lungan, ja, hon är rökare. Det kan ju innebära flera saker, så det är bara att hoppas på det bästa att det inte är alvarligt så att dom kan komma hem imorgon, då vi ska åka bort. annars får Sally följa till Gunnarsbyn =)
 
Det går ju oxå. Men då har vi inga kattvakter, hm...detta kan köra ihop sig, när jag nu börjar fundera på det. Ja, vi får se vad som sker.
 

 
Sally -09
 
 
 
 
Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3

Kattungar

Hejsan! Sonen ringde igår, uppspelt å glad, deras yngsta katt Puma höll på att föda små bebisar, dvs kattungar. Den första hade kommit ut, en svart men Puma hade i förvirringen över att bli mamma å ha ont bitit av ena lilla foten på sin första bebis istället för navelsträngen, aj,aj, å aj. men det kom tre små liv till, en vit , en lite gulare och en till svart.

Jag sa till sonen att den första lilla missen måste dom nog ta bort då Puma bitit av tassen på den, eller kontakta en veterinär för ngn typ av utlåtande. Det blev beslutat att ta bort den första lilla kissen å låta de resterande friska och hela vara kvar.

Detta var inget lätt beslut, tungt att ta bort ett litet liv då man sett det födas fram av sin kisse. Men det gick ändå bra trots sorgen, tog sonen sitt ansvar å hjälpte den lilla tillbaka till andra sidan. Nu e det tre små kattungar i Svenljunga å en trött liten kattmamma. Grattis till er.

Idag onsdag har jag återigen sovit extremt dåligt. Vaknade vid 02.00 med sprängande huvudvärk, försökte att somna om för att det skulle gå över, vid 04.00 var jag upp å tog två panodil + en förebyggande migräntablett. slumrade om, väckarn ringde 05.30 å väckte mig, huvudet spränger fortfarande, ok... hemma idag då.

Så jag försöker somna om, men jag drömmer tom om huvudvärk å kommer inte ifrån mitt värkande innehåll. Så vid 06.30 tar jag ytterligare tabletter, å slumrar en stund. Men för er som inte brukar ha just "min" huvudvärk kan jag bara erkänna, det går baske mig inte att sova bort värken.

Jag orkar inte göra ngt, kan inte sova å hur jag än gör sitter den där jobbiga huvudvärken som ett slag i ansiktet, jag e LÄSS!!!! så idag blir det bara att försöka överleva å hoppas den försvinner någon gång =(

Arbetsförmedlingen ska ringa idag, å jag får nog ta upp med honom att jobbet är tyvärr för tungt, vi måste hitta ngt annat. Jag orkar inte vara där, blir sjuk själv på kuppen. Muskelvärk å så denna huvudvärk som jag inte haft på mkt lääänge är nu tillbaka.

Å även om jag gärna vill hitta ett jobb, kan jag inte jobba mig sjuk, då får jag ju ändå stanna hemma å bli sjukskriven, vilket inte var min tanke.

Bild på de små;
Tror dom ska heta, Ches å Gizmo. den tredje ska kompisen camilla ha, så hon döper den sen.

 

 

Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3

 


irriterande

Vaknade av väckarklockan (mobilen) vid 05.30 men kände mig extremt trött. Jag vaknade nämligen redan 03.11 inatt av mensvärken, som är bland det värsta jag haft. Humöret ligger på minus. Iaf låg jag å snurrade efter tre, hit å dit å kunde inte somna om, förrän lagomt då väcksignalen löd å jag precis slumrat till.

 

Så idag, ingen yoga =( Jag ska hur som helst påbörja ett nytt 40 dagars pass, å hittade inte passet i min pärm igår. Men ska leta upp det idag, eller skriva ett tillfälligt så jag kommer igång. Jag skjutsade gubben på jobbet så jag får ha bil idag, då jag känner mig osövd.

Jag hade fått ett mail av Eniros köp & sälj avdelning att min annons för yoga inte skulle publiceras där, pga det var "affärsmässigt" ?? Hm, alla som tittar in på Eniros köp & sälj, under kategorin utbildning, ser att alla som annonserar där erbjuder en tjänst, utbildning å de flesta tar betalt. Vilket jag antar är vitsen med sidan?? Men inte min annons?? Helt FUCKT UP!

Jag gillar inte när en del får men dom gallrar ut andra? Väldigt konstig säljsida det där. Sen hade jag en dispyt med gubben igår, å det känns oxå trist. Vi kan inte prata med varandra. Min mor fyller år påsk, å jag vet att gubben inte vill åka ngn stans vid påsk. Inte jag heller för den delen, tycker det är mysigt att vara tillsammans å åka skoter, göra utflykter och äta god mat, å gubben vill dricka några öl.

Men ibland är det svårt att formulera vad jag vill. Hans son skulle ju ev. komma upp å köra skoter nu i helgen, å då vill jag gärna vara med på det oxå då gubben e lite svår att få med sig ut å köra.

Så jag försökte, även om det inte gick så bra att få gubben att förstå att om jag är hemma påsk, tillsammans med honom om vi då kunde åka ut på utflykter trots att det bara är han å jag, eller om jag skulle välja att stanna hemma i helgen för att vi åker ut "med" hans son?

Å sen åka en sväng till mor under påsk, om han ändå bara ville stanna i stugan å dyl? Men, då blir han tjurig å tycker att jag inte ska lägga ngt på honom å att jag får bestämma det själv. Eftersom det involverar honom, trodde jag han ville veta hur jag resonerade å tänkte? Så, visst då bidde det ju fel iaf.

Trodde ett tag att det skulle väl inte vara så svårt att tillsammans bestämma detta, men det var det. Så hela kvällen var vi för oss själva. Jag tittade på vädret å såg att det ändå skulle bli dåligt fram mot helgen, så då bestämde jag mig för att jag åker nu till helgen å grattar mor.

Då får han göra som han vill, om han vill följa med eller stanna hemma. Men det blir en lugn helg och bara lite helgmys med mor. Jag hoppas paketet jag skickat efter hinner komma, som hon egentligen skulle fått i julklapp.

Till present valde jag tillsammans med systrarna att vi skulle bjuda henne på middag i början av maj. Mitt roligare förslag var att vi skulle tatt med mor till Piteå Havsbad, sovit över, sett en show, dansat å ätit buffé och kanske var å en gjort ngt på SPA. Skulle kosta 695:- per person, (utan SPA) vilket jag inte tyckte var så farligt men systrarna fick ju dåndimpen, Några såna utsvävningar var det inte tal om.

Min "plan" löd så att vi skulle lägga undan 200:- var till Mor i present å sen åka vid nästa lön, då betalar vi var å en för sitt å Mors var undanlagt å klart. Vi systrar har jättelänge pratat om att åka ut å resa med Mor, men det blir aldrig av, så jag tyckte en minisemester hade varit kanon...Näpp, nej, njet  inte det. Blir lite nedslagen över att det aldrig går att göra ngt extra tillsammans =( men då får jag väl göra det med andra som är mer på hugget. Så nu till jobbet.


Ha en solig dag, det är det här.


Piteå... snyft

 

 

 

Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3

Olika problem

Problem har vi ju alla, på ett eller annat sätt dyker dom ibland upp och vi måste hitta en lösning. Vissa problem rör andra i vår omgivning och vissa är väldigt personliga.

När det gäller problem som vi stöter på med andra människor, så kanske vi vill att den personen eller personerna ska ändra något… Sällan brukar detta gå, för dom flesta med självinsikt vet att man kan inte ändra ngn annan än sig själv. Men det kan ju vara en bra början? Att ändrar jag lite på mig själv, kan detta ge ringar på vattnet mot min omgivning.

Jag vet att jag själv förändrat mig en hel del genom livet, ibland uppfattas det positivt men många ggr tycker andra att det är jobbigt med förändringar och kan bli irriterade över att jag förändras. Det viktiga är ju att jag själv ska må bra, sen måste min omgivning acceptera mina förändringar OM dom vill umgås med just mig, om inte kan de ju naturligtvis söka sig till andra.

 

Att göra förändringar i sitt eget liv kan ju då medföra att jag stöter på nya problem. Lösningen är kanske inte alltid att jag förändrar mig, men ibland kanske jag kan tänka i andra banor för att underlätta om det blir problem. Tyvärr går inte alltid alla problem att lösa enbart genom mina förändringar, utan då kanske jag måste gå vidare och lämna vissa saker bakom mig.

 

Och tror nu ngn som läser detta att ”släppa och gå därifrån” är den enklaste lösningen, så kan det vara precis tvärtom, det kanske är den absolut sista och jobbigaste valet av alla val man en gång stod med. Ibland kan ju problemet vara ngn annans, och hur jag än försöker vrida, vända, stötta eller på annat sätt hjälpa, är problemet inte mitt så är det kanske inte jag som kan hitta lösningen.

Berör den andres problem mig personligen, det påverkar och kanske får mig att må dåligt, då måste jag ju titta in i mig själv och analysera om detta är ngt som kommer att vara ett livslångt problem i just denna situation, kan det finnas lösning på annat håll, kan jag eller den som har problemet få insikt av ngn med andra erfarenheter?

 

Vissa problem är ju också känsligare än andra, man kanske inte vill eller vågar berätta det för en okänd, för då kanske problemet lyfts fram och blir verklighet. För en del kan ju problem som man inte pratar om, vara ”osynliga”. Dom finns där men om man låtsas som ingenting kanske de försvinner helt av sig själv? Tyvärr, problem gör sällan så. Problem är som en levande mekanism som behöver bearbetas för att lösas upp. Jag önskar att det var så enkelt att man bara kunde ignorera problem, å vips försvann dom likt vinden utanför fönstret idag.

 

Problem är ett ord som man gärna kan undvika =) istället kan man döpa om ordet för att inte känna den negativa smaken i munnen, å måste leta efter det eviga lösningsmedlet för allt, dvs Vanich =) Men, illa som det nu är med ordet problem, så kvarstår det, oavsett om vi kallar problemet = Oskar, Katarina eller Molnstrimman så måste vi finna lösningen på det som orsakar en känsla inom oss, som kan växa å bli en varig svart böld om vi inte får det ur oss och blir fri från det vi stängt in.

 

Ligger det kvar, dag ut å vecka in, månad ut och år in är det till slut ngt som äter upp oss inifrån och vi kommer ut på andra sidan, hatar livet och är bittra och elaka och vår mänsklighet mot andra människor förtvinar och empatilösheten breder ut sig. Krig och mänskligt lidande är vad ditt eget problem kan orsaka om du inte själv tar tag i livet.

Mod att ta tag i problemet, det är dagens tips! Lycka till därute. 

 

 

Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3

jahapp-söndag då

Morrn alla ni. Idag eller inatt har jag sovit riktigt illa. Helgen började ju med en trist huvudvärk som jag fick dras med hela lördag. Vi skottade gården å lite altan under dagen, fick besök av gubbens föräldrar och sen tog vi det mest lugnt då jag inte mådde så bra.
 
På kvällen såg vi film, först en med george clooney, up in the air tror jag titeln var, seg å seg å inget hände. Sen gick jag å tog en dusch för att må lite bättre, hjälpte dock föga. Gubben busade och spolade i tvättstugan för att göra varmvattnet kallare då jag duschade, men jag bara log där inne för mig själv.
 
Jag duschar inte så hett så det vart inget större skillnad, bara på vattenstrålen märkte jag att han höll på, för den blev lite svagare. Sa inget då jag kom ut, sen glömde jag det. Han satte på filmen Skriet från vildmarken, en klassiker om hunden "Buck" (Leonberger hane) Visst var den rätt så bra, gillar djurfilmer, men dom var ju tvungen å ha med avsnitt där dom skulle "kuva" Buck, våld mot djur, det värsta jag vet så då blev jag ju upprörd. Förstörde dock filmen ngt.
 
Nu klarade sig Buck å återvände sonika till vildmarken å blev en vildhund bland vargarna =) go for it Buck! Gubben blev nostalgisk och lite hundsugen. Han å hans ex hade ju en leonberger "Nelly" som jag tror han älskade mkt, men hon fick ta henne med då dom separerade.
 
Har försökt gulla lite med honom att få skaffa ny hund, då jag själv ingen haft sen min älsklingsvovve Rina fick canser å måste somna in vid ålder av 9 år -04. Jag vill dock ha en mellanhund, men gubben ville bara ha en leonberger den dag han skaffar en ny. Jahapp, inget hundköp i nuläget då.
 
Vilket säkert är till det bästa, då åsikterna är olika i frågan. Vi behöver även hitta en balans i vårt förhållande innan vi skaffar ngt djur tillsammans. För att återgå till inatt å mitt dåliga sovande, fick ju sån djurisk mensvärk vid 23.30 och fick springa upp å ner från sängen, hämta värktablett, sen min värmekudde å micra den varm, sen toabesök...suck, vid 01.00 somnade jag kanske, sen vaknat var å varannan timme av mensvärken. Trodde svanskotan gått av? Hade så himla ont där, att det kändes som jag ramlat å slagit sönder den.
 
Så idag har jag låtit yogan vara, ska bara meditera, precis som igår. Sen hade vi tänkt storstäda idag, så jag ska bara stoppa ngt i magen innan jag påbörjar det projektet. Ja, gubben sover ännu, han e ju en sjusovare då det e helg å han fått i sig några öl kvällen innan.
 
Jag steg upp vid 07.40 å gav katterna mat, släppte ut Mango och satte mig vid datorn å kollade IMY;s hemsida. Tidningen kom ut först igår, å den skulle ju komma måndag?? så deras tidsplan sprack. iaf så har jag suttit å laddat ner lite nya pass och meditationer från sidan, vilket man får då man är utbildad yogalärare.
 
Så nu frukost å sen kavla upp skjortärmarna å börja fixa köket. ska dammtorka, ovan i och på alla skåp. så det tar säkerligen hela dagen. Fördel då jag får min mens är min extra jobblust. Kan fejja å möblera om å gå på som värsta tokan, av ngn mens anledning =) även om jag har ont, så hindrar det mig inte.
 
Men menshormoner är även ganska underliga. Däremellan är humöret så hemskt att jag helst bara vill slå ngt, hårt eller krypa ihop å gömma mig inuti mig själv.
 
Dock är det städenergi denna gång så då ska jag passa på. Ha det gott
 
 

george clooney
 Han är ett år äldre än mig! =)
 
 
 
 
Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3

mars å Helg

Hejsan alla!
Har jobbat hela veckan och inte suttit här och berättat om livet mitt, för er som funderat vart jag tagit vägen =) Jag har nu praktiserat i 3 veckor och denna vecka har varit väldigt annorlunda än min första två. För det första är de goa gamlingarna mer klara och kan göra det mesta själv.
 
Inte lika vårdkrävande eller dementa som mina första möten med de inneboende. Så, arbetsbördan lättare men dagen på 4 tim desto längre. Vi satt mkt och gjorde ganska lite. Var även å hjälpte till i matsalen och såg till att de som kom dit fick sig mat.
 
Tyvärr har jag fått dubbla min dos med värktabletter sen jag började jobba, och min egen kropp protesterar? varför, vet inte riktigt. Jag stiger upp ca 05.15-05.30 och gör yoga och meditation, tar en dryg timme. Äter frukost och sen går jag stavgång till jobbet (25 min) duschar där och börjar jobba 08.00-12.00 sen går jag hem, ev. skottar jag snö å sen tar jag det lite lugn å äter lunch ca 13.00.
 
Så veckan har rusat iväg, trots att jag är hemma tidigt??? men jag har varit tvungen att lägga mig 21.30 å jag lovar, jag sover innan 22.00 varje kväll. Men yogiskt sett är det bästa tiden att sova 22.00-05.30/06.00 så då har jag ju skött mig iaf. Läser en bok som heter Hjärnkoll på vikten av Martin ... Å jag tycker den e himla bra.
 
Alla kolhydrater vi äter, utöver kroppens behov blir till socker. Tänk vad klibbigt det måste vara i våra kroppar...uch. Socker, socker å socker är boven i dagens övervikt.
Suck, allt gott är fy,fy och åter fy.
så... idag har iaf solen lyst och tempen varit +-0. Men jag har naturligtvis legat i huvudvärk HELA dagen, dubbel suck. men ni får ha en skööön lördags kväll...
 
 
 
Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3

Melodifestival-2010

Hallo! Ja, jag fortsätter helt enkelt med gårdagen. Vi skulle ju äta Taco, så vi satte igång alla tre att hjälpas åt i köket, dock efter att jag frågade om hjälp =) men visst, dom kom å hjälpte till att fixa till maten. Vi åt då Taco, jag, gubben å besökande son. Det var jättegott, längesedan vi åt Taco =)

 

Sonen bjöd på en ny smakupplevelse, att blanda i Tacosås i Creme fraich blev jättegott, så det blir nog en ny ingrediens i vårt Tacoätande i fortsättningen. Tacosås kan annars ha en lite skarp smak, utan att vara dåligt på ngt sätt, men med creme fraich vart smaken mildare men "mer" vilket gav gommen en ny upplevelse. Så klart godkänt.

 

Efter maten gick jag å duschade för andra ggn idag, då jag inte tvättade håret i morse då vi skulle på skoterfärd. Sen satte vi oss i soffan å småpratade, sonen skulle ut på byn med kompisar, så han å gubben (som gärna höll han sällskap) satt med varsin öl. Sonens tele pep (å vilken sms signal han har) att nu väntade dom utanför, så han tog sin påse öl och drog iväg.

 

Gubben lyckades peta in en kanal med hockey, så jag blev utvisad till sovrummet att se tv. Dags för melodifestivalen. Jag satt å såg alla bidrag i sovrummet å gick sen tillbaka till gubben å nu var hockyn slut. Vi hade bullat upp med lite godis å så såg vi röstningen ihop. Han röstade på Salem al fakir å låten "keep on walking"

Jag tyckte den oxå var rätt ok, så hade inte Anna vunnit hade jag ändå blivit nöjd om han vann. Men nu vann Anna Bergendahl, min favorit. Jag bara älskar hennes röst, å sen var låten så jäkla bra, passade henne. Jag har ingen aning om hur den slår i dom stora tävlingarna, men jag är glad att för en gång skull vann en låt som jag gillar. Grattis Anna, håller tummarna för dig i Norge.

Jag trodde ju att Anna skulle vinna Idol, men hon vann iaf mitt hjärta med sin fina röst.

"This is my life”.Fortsättning på kvällen blev att vi slötittade på Beck å gubben somnade på soffan. Gubbens Dotter med sin pojkvän har varit hemma ikväll med tre av sina kompisar, så vi trodde vi öppnat ungdomshak ett tag. Men kompisarna for väl runt 21.00 å dotter å pojkvän for ut ngn ½ timme men kom tillbaka. Då invarderade dom duschen. Efteråt satt de båda i dotterns rum å myste resten av kvällen. Gubbens Son ramlade in under natten, vilken tid vet jag ej för jag sov så gott själv.

Idag är det då söndag. Jag klev upp 07.45 å huset e tyst. Kissarna har fått mat å Mango har gått ut å kommit in igen, gjorde väl morgontoalett. Själv ska jag sätta igång med yogan, sista dagen på mitt 40-dagars program. Imorgon ska jag börja med en ny 40-dagars yoga kria. IMY- medicins yoga kommer ut med sitt nya nummer av yoganytt imorgon den 15/3 ser fram emot att läsa den.


Kanske blir det skoter idag oxå, solen skiner men det e lite kallare -15 grader. Men... baksmällan e kanske ett hinder för sonen, å gubben stannar säkert inne om han får chansen =) För jag lyckas sällan dra ut honom på egen hand. Sonen e duktig på att få med honom ut, så det e trevligt med sonbesök även om det inte e min egen son.

japp, nu e det yogadags, får kanske gå 4 km ensam idag oxå. men det gör inget, då solen skiner e ju livet toppen.
Ljus å värme, kram å hej.... å Grattis till Anna, härligt att du vann!

Bilder från skotertur igår:
 Akkelis

 
skyltar på isen

 
Far å son funderar på riktningen =)

 

 

 

Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3

helg-marknad

Hejsan! Idag lördag steg jag upp 07.30 yogade och alla sov i huset. Gubben å hans 2 ungdomar + pojkvän. Så efter yogan beslutade jag mig för att gå på promenad, vilket jag gjorde å solen sken + -0 grader ute. Jag gick 4 km stavgång. Kom hem å då hade Tina + pojkvän stigit upp och åt frukost. Strax efter steg även gubben upp, såg väldigt seg å trött ut =)
 
Jag kokade mig lite god havregrynsgröt till frukost, Gubben drack kaffe, å lite mer kaffe å ut å rökte å drack lite till kaffe. Kissarna fick mat imorse då jag steg upp och Mango springer in å ut, medans Tussan sitter vid väggen in mot v-rummet å kollar då han kommer in.
 
Hon går inte så gärna ut å kyler ner tassarna, min Tussan. Nä, det får Mango pyssla med. Iaf, så tyckte jag till gubben att vi kanske skulle ruska liv i äldsta sonen hans, men han trodde det var bäst han fick sova lite till. Så då åkte vi till macken å tankade dunkarna med bensin så vi skulle ha det klart tills vi skulle åka ut med skotrarna. När vi kom in satt dock sonen å käkade frukost, bra.
 
Så då gick jag och duschade, eftersom jag hade blivit svettig efter promenaden. Men det gick snabbt. Kom ut och vi tog med lite att äta och jag kokade choklad till mig, micke skulle fixa kaffe.
 
Vi packade skotern å sen bar det iväg efter att vi först byltat på oss med massor av skoterkläder. Vi for iväg å solen sken, men vi hann bara köra 15 min så kom värsta snöstormen, allt blev grått,grått å snö så vi såg nästan ingenting. Gubben såg inte ens skoterledsstolpen efter skoterleden, då e sikten illa.
 
Så vi snodde om å åkte mot ett annat håll. Jag hade hört på vädret att det skulle komma snöstorm men att den skulle vara rätt kortvarig. Å mkt riktigt efter 20 -30 min till klarnade det upp å sen kom solen åter. Idag hade vi inget speciellt mål, körde mest för att vara ute. Men, lite fika skulle vi unna oss. Vi stannade efter skoterleden en liten bit på sidan av den, å packade upp kaffe å chokladtermosen.
 
Gubben undrade om vi hade sked med oss? -nä, inte vad jag vet, vad ska du ha den till? undrade jag. -ja, för att sätta i neskaffet i vattnet. -vilket neskaffe? -Oj, det blev kvar på bänken. Hmmm, så inget kaffe för gubben å son, då han inte packat ner kaffe å sked bara varmvatten =) men jag skruvade upp korken på min termos å drack härlig varm choklad, mums.
 
Då stack sonen ut med skotern å körde av sig kaffesuget i lössnön, å han såg ganska nöjd ut ändå. Gubben hade iaf stoppat ner en öl, så han drack sin kalla öl i den blåsiga men dock soliga parkeringen bredvid skoterleden utan vindskydd =) där vi stod och rastade.
 

Sen hemåt, och dags att bege sig ut å handla. Dagens middag blir taco, lätt, gott och inte så avancerat.
gubben gick å duschade å sonen bänkade sig framför tv:n i vår nyinköpta mysiga soffa. Så ensam fick jag ta ansvaret att åka på affären under marknadsuppståndelsen.
 
Ja, jag åkte å handlade, å j;kla så mycket folk. Typiskt så hade ju inte konsum allt jag var ute efter så det var bara å handla det som fanns å sen till ICA för att handla resterande. Men det gick ändå relativt snabbt, även om jag fick armbåga mig fram genom massorna av norrmän som vistas i Arjeplog under marknadsdagarna.
 
 
Nu e det iaf gjort så nu när jag är hemkommen är det dags att börja steka köttfärs/qournfärs för dagen middag. trött å lite värk i lederna idag.

 
 
Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3

torsdags sol

Hallooo! Idag torsdag började dagen med att jag steg upp 05.35 För att jag har insett att jag inte hinner yoga, äta, fixa hår å lite smink när jag ska promenera till jobbet. Så, då får jag asa mig upp tidigare än 06.00 och mycket riktigt, idag hann jag till jobbet i tid för att duscha där å slänga på mig arbetskläderna å ut till de gamla 08.00
I morse snöade det igen, dubbel suck. Så jag fick plumsa mig fram på gångbanorna =( Men jag slutar ju 12.00 på dagarna å idag sken solen då jag gick hem, mysigt.
 
Kom hem å var tvungen att skotta gården  -igen, då det kommit ny snö å plogbilen återigen tryckt en fin bred snökant vid infarten. Så in å slängde av mig väskan, bytte vantar å jacka å ut å skotta. Gubben ringde när jag skottat klart å kollade läget här hemma.
 
Sa att jag å snön nu deklarerat krig med varandra, tyvärr struntar snömassorna i att jag är spyläss å skotta, så jag förlorar detta krig.
Ja, sen hann jag egentligen bara fundera på om jag skulle slänga mig på sängen å vila en stund, så ringde det på dörren å gubbens föräldrar kom på besök, andra dagen i rad... så på med kaffehurran å fram med lite småkakor, dock samma sort som igår =) inget nytt har hunnits införskaffats i skafferiet.
 
Jag hade hämtat posten då jag skottade men glömt den på trappräcket, så hans pappa tog in den, eh-tack. I kväll har jag yoga pass, känner mig aningen sliten, så kanske jag ska prova slänga mig på soffan en stund iaf?
 
Jobbet idag var lite komiskt, som praktikant ska jag ju enbart gå bredvid, men det var jag som fick handleda dom anställda. Ja, det var 4 anställda på avdelningen å ingen av dom hade varit där på länge.
 
Kvinnan jag skulle gå bredvid, såg jag knappt till, utan jag fick hoppa in där det behövdes. I morgon kommer gubbens son tillbaka från skeå, vill köra mer skoter.
 
Så har vi marknad som startar imorgon, men vet inte riktigt varför alla pratar om den, för ngt märkvärdigt brukar det inte direkt vara. nä, nu blir det nog soffan.

 
 
Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3

trött idag

Idag e det tisdag, hm. Ja, jag brukar ha en tendens att vara tisdagstrött å inte måndagstrött =) jag steg upp 06.00 å gav kissarna mat, gick till mitt "yoga rum" å tände ljus och satte mig på mattan å gjorde min yoga.
 
Var klar 07.15 å det blev det stressigt. In i duschen å sen slänga i mig fil å flingor, göra en macka till jobbet å sen iväg. halvvägs kom jag på att jag återigen glömt skåpnyckeln till jobbet. dubbel suck, tänkte vända men nä, var redan sen.
 
Så jobbade jag till 12.00 sen hem. Ringde å pratade med syster en stund i telefon. Hon å sambon hennes har skaffat sin tredje hund, en terrier för att jaga med. Sen kom Tina hem å jag gjorde lunch, pasta å köttbullar (köpes). Kl 15.00 ska jag å besikta skrotbilen min =) nä, inte skrot än. pärlan går i vått å torrt, kallt som varmt.
 
Lite småfix e väl vad som skulle behövas å jag får antagligen bannor för vindrutetorkarna, suck. Dom torkar lite som dom vill, ibland bara den ena =) å nu är bladen även väldigt nötta. Den bilen är ju gammal å trött, lixom jag idag.
 
Har ont i mina knän och i min rygg, kanske har det med jobbet att göra, då går det nog inte att jobba där? Om det redan ger mig värk i kroppen. Till helgen är det marknad i Arjeplog, inte för att det e speciellt intressant...men det händer ngt. slut å hej, ljus å värme!
 
 
 
 
 
Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3
 

vårväder -2

Iförrgår kom gubbens son på besök. Han fyllde år igår Lördag. vädret var kanon så vi åkte ut å körde skoter mellan 11.30-14.30 och det var ett underbart väder. sonen hans kom sent i fredags, så gubben å son satt uppe till 04.00 med lite öl å en wichky å tjatade.
 
Dom var båda rätt trötta å mosiga igår morse. Tina åkte iväg till Galtis för att åka bräda, fick pengar med sig för att äta däruppe.
 
Själva klädde vi oss efter att jag gjort yoga å meditation, kokade gubben kaffe å vi pep iväg i det fina vädret. Vi åkte upp till akkelis, där finns en raststuga. Sen fortsatte vi hem igen, stannade några ggr för att njuta sol å för deras rökpaus.
På e.m duschade jag å vi bestämde oss för hämtmat.
Tyvärr fick vi inte hämta mat på nya Harrys, så det blev pizza på matstället för alla utom jag. Jag valde att göra kyckling här hemma åt mig, var inte sugen på en mjölig pizza.
 
Tror att alla blev mer avundsjuk på min mat än jag blev på deras pizzor =) Vi hann ju med å fika marängswich oxå, å gubbens föräldrar kom förbi å fikade.
 
På kvällen hade jag magont å kände mig lite vissen, men grabbarna (far å son) satt uppe å firade sonen till 03.00 på natten. Så ännu en tung dag framför dom, efter nattsudd å lite för mkt dryck.
 
Får väl hoppas dom orkar åka ut med skoter även idag, då vi har ganska fint väder, dock snöar det lite. Nu e det dags för mig att yoga.

sol å värme
 
 
Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3

solig torsdag =)

hej hopp!
4 dagar har jag nu averkat på praktiken. Det känns bra även om jag tvivlar på att jag orkar jobba 100% på samma avdelning, det är tungt. Idag var AF in på jobbet å vi hade ett möte. beslutade att jobba 4-veckor å sen göra en utvärdering hur det känns.

 

Gubben slutade tidigt idag å är nu ute å brottas med snömassorna som han skottat ner från lilla taket mellan huset å garaget. Han har tur å är ledig imorrn, men numera jobbar jag ju =(


Igår meddelade jag kursledaren som höll i den Ayurvedisk Yoga Massagen att jag, trots hennes bra erbjudande inte kan delta i kursen. Känns trist men tappade all glädje för allt, när det blev som det blev då jag å gubben hamnade i dispyt och tycker totalt olika i ärendet. Men ingen idé å gå å gräva ner sig för det längre.

 

Jag kör väl på hans linje och får se vad som sker i livet. Antingen tar jag det senare, eller så sker ngt positivt som gör att det kommer ngt annat jag kan behöva. Visst sitter det en liten tagg i hjärtat, men, men.

Jag kompromissar vidare å ser väl om ngt sker. Igår sa han att visst kan du gå kursen om du jättegärna vill, men... hmm först ge sen ta tillbaka med nytt argument, suck. Så, jag beslutade att det inte var roligt längre pga allt tjafs.

 

Vi ser på det hela med väldigt olika ögon, och vi kan inte kommunicera om det. Iaf inte nu. i helgen ska vi ev. åka till stugan, får se om vi sover över. Beror ju på hur det känns. Solen skiner iaf utanför fönstret idag och -10 är ett kanonväder.


 

 

 

Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3

en tisdag

hejsan!
Mitt humör är inte av bästa sort idag, känner mig ensam och låg.
Steg upp 06.00 imorse, yogade, åt frukost, hann duscha å sen åkte jag på jobbet.
Andra dagen å med en ny person att gå bredvid. Hon var inte lika lätt som gårdagens person. Hon tog inte med mig på saker utan gick ensam eller tog ngn annan av personalen med sig.
 
Så idag har dagen känts lång å lite trist. Kan naturligtvis även bero på att jag själv är låg och missnöjd med livet just nu. Vet inte om jag är ngn passande person för tvåsamhet... Jag tycker aldrig det blir som jag önskar.
 
Jag försöker nog en hel del, men kommer väl till en punkt där det känns som att jag inte får så mkt gensvar trots mina försök. Kan bero på rädslor att man tolkar fel, men det är inget lätt ämne att reda ut.
 
Jag känner mig rätt tom inuti just nu, har jag hamnat fel eller är det rätt, hur vet jag? Att älska är ju inte samma som rätt, eller har jag fel? just nu känns mitt inre mest åt pipan och jag känner mig trött å låg på livet. Livet som jag vanligtvis brukar älska och försöka njuta av. Men jag har väl fel prioriteringar? suck!
 

Är jag på riktigt eller är jag på riktigt ingenting?

utbildning-nix

Var och surfade på nätet igår kväll, är jättesugen på att gå utbildning. (har ju varit stiltje så länge då man går hemma) Snubblade in på en sida där man lärde ut Traditional Ayurvedic Yoga Massage.

 

Jag älskar yoga och håller på med massage, även om jag legat lågt med massage här i Arjeplog.

Jag behöver en bra lokal, så människorna här hittar igen mig. Funderar lite på att kolla med min nya arbetsplats, om det finns ngt ledigt utrymme för att ge massage åt mina kollegor, kanske tjäna en extra slant? Iaf så var jag sugen på en utbildning som berörde mina två största intressen, och som jag även har nytta av om jag kommer igång med ngt eget.

 

Och till min stora glädje fanns det en utbildning i Öjebyn. Otroligt. Först hittade jag bara utbildningar i södra Sverige och blev nedslagen, men som sagt… ibland känns det som att det just var meningen för mig, att det fanns så nära som i Öjebyn.

 

Glad som en lärka meddelade jag detta då min andra hälft kommit hem, och ville ha hans godkännande och synpunkt i ärendet. Men, livet ska inte vara lätt. Han tyckte att jag kunde vänta ett år el så med att gå utbildning, eftersom jag i nuläget ändå inte har ngn lokal eller ngt kundunderlag.

Samt att jag utför ju så lite massage i nuläget, så gå utbildning var väl lite för dyrt. Jahapp, där rök den glädjen. Visst förstår jag att det inte alltid bara är att hoppa på ngt man brinner för.

 

Han vill köpa en pick up i nuläget och tänkt göra så ett tag (å som han kommer ha stor användning av) å jag har ju ingen användning av ayurvedic Yoga Massage utbildning i nuläget.

Samt att en altan till stugan ska byggas i sommar, vilket också kostar en hel del. Japp, då e det bara att luta sig bak å vänta tills alla andra projekt är i hamn. Men vem har brått?

Att gå en massage utbildning gagnar ju ingen i nuläget. Så ja, jag känner mig ledsen och upprörd, men visst går det över. Kan väl bara känna att fördelningen är skev.

Men det är bara från mitt håll sett, vi är inte överens om det. Naturligtvis får jag sitta på nya altan å visst får jag säkert åka i hans pick up. Så det borde ju räcka för att göra mig glad. Han har ju ingen glädje alls av min massage, han vill inte så gärna ha ngn.


Iaf, för att byta ämne så var jag på min praktikplats idag, gick riktigt bra och hon jag fick som handledare för idag var duktig och hjälpte mig in i rutiner. Imorgon ska jag gå bredvid en annan person som jag faktiskt glömt vad hon hette. Det löser sig väl imorgon.


Yogan imorse gick bra, så jag hoppas det ska gå bra att yoga innan arbetet i fortsättningen också. Dom var faktiskt lite nyfiken på yoga, så har jag flax kanske jag kan starta en studiecirkel med yoga på jobbet, hade varit väldigt bra.

 

Ljus å värme, kram

En bild från kursen:

 

 


RSS 2.0