helg-marknad

Hejsan! Idag lördag steg jag upp 07.30 yogade och alla sov i huset. Gubben å hans 2 ungdomar + pojkvän. Så efter yogan beslutade jag mig för att gå på promenad, vilket jag gjorde å solen sken + -0 grader ute. Jag gick 4 km stavgång. Kom hem å då hade Tina + pojkvän stigit upp och åt frukost. Strax efter steg även gubben upp, såg väldigt seg å trött ut =)
 
Jag kokade mig lite god havregrynsgröt till frukost, Gubben drack kaffe, å lite mer kaffe å ut å rökte å drack lite till kaffe. Kissarna fick mat imorse då jag steg upp och Mango springer in å ut, medans Tussan sitter vid väggen in mot v-rummet å kollar då han kommer in.
 
Hon går inte så gärna ut å kyler ner tassarna, min Tussan. Nä, det får Mango pyssla med. Iaf, så tyckte jag till gubben att vi kanske skulle ruska liv i äldsta sonen hans, men han trodde det var bäst han fick sova lite till. Så då åkte vi till macken å tankade dunkarna med bensin så vi skulle ha det klart tills vi skulle åka ut med skotrarna. När vi kom in satt dock sonen å käkade frukost, bra.
 
Så då gick jag och duschade, eftersom jag hade blivit svettig efter promenaden. Men det gick snabbt. Kom ut och vi tog med lite att äta och jag kokade choklad till mig, micke skulle fixa kaffe.
 
Vi packade skotern å sen bar det iväg efter att vi först byltat på oss med massor av skoterkläder. Vi for iväg å solen sken, men vi hann bara köra 15 min så kom värsta snöstormen, allt blev grått,grått å snö så vi såg nästan ingenting. Gubben såg inte ens skoterledsstolpen efter skoterleden, då e sikten illa.
 
Så vi snodde om å åkte mot ett annat håll. Jag hade hört på vädret att det skulle komma snöstorm men att den skulle vara rätt kortvarig. Å mkt riktigt efter 20 -30 min till klarnade det upp å sen kom solen åter. Idag hade vi inget speciellt mål, körde mest för att vara ute. Men, lite fika skulle vi unna oss. Vi stannade efter skoterleden en liten bit på sidan av den, å packade upp kaffe å chokladtermosen.
 
Gubben undrade om vi hade sked med oss? -nä, inte vad jag vet, vad ska du ha den till? undrade jag. -ja, för att sätta i neskaffet i vattnet. -vilket neskaffe? -Oj, det blev kvar på bänken. Hmmm, så inget kaffe för gubben å son, då han inte packat ner kaffe å sked bara varmvatten =) men jag skruvade upp korken på min termos å drack härlig varm choklad, mums.
 
Då stack sonen ut med skotern å körde av sig kaffesuget i lössnön, å han såg ganska nöjd ut ändå. Gubben hade iaf stoppat ner en öl, så han drack sin kalla öl i den blåsiga men dock soliga parkeringen bredvid skoterleden utan vindskydd =) där vi stod och rastade.
 

Sen hemåt, och dags att bege sig ut å handla. Dagens middag blir taco, lätt, gott och inte så avancerat.
gubben gick å duschade å sonen bänkade sig framför tv:n i vår nyinköpta mysiga soffa. Så ensam fick jag ta ansvaret att åka på affären under marknadsuppståndelsen.
 
Ja, jag åkte å handlade, å j;kla så mycket folk. Typiskt så hade ju inte konsum allt jag var ute efter så det var bara å handla det som fanns å sen till ICA för att handla resterande. Men det gick ändå relativt snabbt, även om jag fick armbåga mig fram genom massorna av norrmän som vistas i Arjeplog under marknadsdagarna.
 
 
Nu e det iaf gjort så nu när jag är hemkommen är det dags att börja steka köttfärs/qournfärs för dagen middag. trött å lite värk i lederna idag.

 
 
Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3
Trackback
RSS 2.0