djupt

Ja, snödjupet e väl ganska djupt vid det här laget =) å mer ska det visst komma, har jag läst i aftonbladet. Förutom snödjup känner jag mig ensam i min egen djuphet (finns det ordet, -jo) Iaf, har funderat på kärlek, vad betyder det för oss var och en?
 
Vi blir förälskade, pasionen kommer och vi sväljer den med hull å hår och allt, precis allt känns precis rätt. Sen då? ska förälskelsen då bli den djupa kärleken? Känner man samma, eller är den, betyder den olika för oss olika individer?
 
Jag vill ha tvåsamhet, ja...det vill väl alla. men vad är då tvåsamhet för mig, eller för dig, eller honom, henne osv... För mig är tvåsamheten att dela både det intima, beröring, bekräftelsen, vardagen och gemenskapen och detta är definitivt inte ngt man får gratis bara för att man är i en relation.
 
Det krävs jobb, dvs kompromisser, en del gräl och att skrapa under förälskelsens fasad och komma ett steg närmare djupet i den person man delar vardagen med. Det man går och önskar då man är singel, är ju definitivt olika för alla människor.
 
För mig var det att just få en verklig vardag med en person jag kunde diskutera med, utveckla mitt innersta med och fördjupa och även förhöja vardagen. Att flytta och hamna i ett väldigt litet samhälle, utan vänner och utan jobb har för mig varit väldigt tufft.
 
Allt blev givetvis inte som jag hoppades, men det behöver kanske inte vara fel för det. Men ibland då jag ser mig i spegeln undrar jag vem jag är, vart vill jag komma och vart kommer jag att hamna. Kan man vara lycklig bara för att livet är det liv man lever?
 
Jag känner mig extremt självkritisk och ibland önskar jag att kommunikationen var som i början, då lyssnandet var en viktig del och då det inte var så viktigt att höras, om ngn fattar vad jag menar? Tänk att passionen ändå är det ljuvligaste som finns, då man bara suger i sig den andres ord och tycker att allt som sägs är förnuftigt och glasklart och man hela tiden har den andras intresse framför sitt eget.
 
 
Då man känner att man är på rätt plats i rätt ögonblick och känslan att man känt varandra hela livet finns men ändå så nytt. När man ser sig i spegeln och ögonen som tittar tillbaka är fulla av ett lyckligt skimmer, ett ljus för själen. Dock kommer vardagen, är det den som gör att ljuset förflyttar sig bort? Livet är kanske precis som det är tänkt, och vägen är allt.
 

Imorgon börjar ett nytt kapitel, att jobba med gamla människor kanske oxå ger ett nytt perspektiv på vart jag är på väg? Nu är det dags att sova så den nya dagen får ett ny pigg start. Ska iof hinna yoga innan jag ska jobba.
 

 Mitt hjärta är "ditt" M.
 
 
 
 
 
Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3

Februari mot sitt slut

Hejsan!

Veckan har gått snabbt, vet inte riktigt vad det beror på? Kan vara att jag ska börja praktik nästa vecka, friheten är över och ett nytt kapitel sätter igång.
 
Jag har haft en bra vecka, promenerat nästan varje dag. Onsdag var det -29 å lite väl kallt för promenad. Yogan går jättebra å känns skönt att få yoga varje dag.
 
Igår torsdag hade jag min grupp och det gick oxå jättebra, trots en sjuh:sikes mensvärk. Ja,ja är man ledare så får man allt bita ihop. idag är det dock mulet utanför fönstret och det snöar - 16 grader.
 
Jag tycker inte om att promenera då det snöar, men jag ska nog ut på en sväng ändå, för jag tänkte baka kladdkaka idag =)
Ha det gottDet är vackert då solen börjar synas här i Arjeplog
 
 
 
 
 
 
Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3

en kall februari

Hej!
Idag har jag varit å pratat praktikplats på ett ålderdomshem. Förståndaren ville ha referenser så jag gav henne namnen på de två sista arbetsgivarna jag haft.
Hon återkom efter någon timme då jag gått därifrån och meddelade att dom väldigt gärna ville ha mig som praktikant, och jag hade fått så bra referensord.
 
Kul, då e det bara att kavla upp ärmarna å se vad detta kan innebära. Jag har kanske inte de största förhoppningarna på detta jobb, men jag tycker om att hjälpa andra så det kan ju inte vara så svårt. Kanske tungt, men jag ska få starta på 50% så dagarna blir mellan 08.00-12.00 vilket e bra tider. Då får jag iof stiga upp 06.30 så jag hinner med min yoga en timme innan arbetet.
 
Min syster har skickat mig skor, vilket är välbehövligt =) ska hämta ut dom på Ica idag. Tina ska ha sin pojkvän sovandes hos sig inatt, men jag förstår inte att hon inte städar i sitt rum?? Men jag överlåter den delen till hennes pappa =) att påpeka att städning gärna får förekomma i rummet.
 

Undrar om tonåringar vet om hur mkt äckliga djur som det blir av smuts å damm? Som det blir när man inte städar, plockar upp smutstvätt eller bäddar rent i sängen? uch... ja, jag vet iaf, dels för att min käre son alltid varit en slarver, å jag skött även hans städning.
 
Det jag nog inte förstår e hur man "trivs" då det e jättestökigt å smutsigt? Är människan orenliga varelser eller... Det är ju inte enbart unga som e dåliga på att städa, det såg man ju då programmet rent hus gick på tv. Uch fy å blä.
Nä, nu ska jag ta tag i salladen som jag ska göra =) Råkostsallad som passar till alla goda maträtter.
Trevlig helg till er läsare.
 
 


 
 
 
 
 
Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3

Vår djupaste rädsla

”Vår djupaste rädsla är inte att vara otillräcklig

Vår djupaste fruktan är att vi är omåttligt kraftfulla.

Det är inte vårat mörker utan vårt inre ljus som

Skrämmer oss mest

 

Vi frågar oss själva

Skulle jag vara lysande, underbar, begåvad och unik?

Men egentligen, OM du inte är det – Vad är du då?

Du är ett barn av universum

 

Världen blir inte bättre av att du gör dig själv liten.

Det finns inget stort i att du förminskar dig, för att

Andra runt omkring dig inte ska känna sig osäkra.

 

 

Vi föddes till att förverkliga vår inre storhet som getts

till oss, genom födseln. Den storheten finns inte bara

i några av oss, den finns i oss alla. Ingen är större

eller mindre än sin medmänniska.

 

När vi tillåter vårt eget ljus att lysa, ger vi utan att

tänka på det, andra tillåtelse att göra desamma.

När vi är frigjorda från vår egen rädsla befrias andra

I vår närhet automatiskt.”

 

                                            N. Mandela

 

Att öka vår självkännedom, blir vi mer öppna i mötet Med andra, försöker vi bemöta varandra med ärlighet,

Öppenhet, respekt och empati skapar vi en bättre förståelse och kommunikation. Vi mår bra som människa när vi kan bidra till varandras välbefinnande.

Sveriges jantelag gör oss rädda att lyfta upp oss själva Att lysa och ge. Vi är alla unika varelser och vi borde kunna acceptera att vi alla är beroende av varandra,

Då kan vi också urskilja oss och se vad som är mina och vad som är andras känslor och behov. Vi behöver finna vår inre balans så vi kan och vågar uttrycka det som rör sig i det inre, både tanke –och känslomässigt så att andra förstår vad det är vi vill säga.

Öppna vårt inre hjärta, vår empatiska förmåga när vi kommunicerar så skapar vi förutsättningar till kontakt och närhet till våra medmänniskor.

Hur gör man då för att få eller finna balansen, ja, ett sätt jag varmt rekommenderar är Kundaliniyogan. Den s.k hushålls – yogan som ALLA kan göra, då du utgår utifrån dig själv.

Tävlar inte mot ngn annan än ditt eget motstånd.

Prova, tro inte bara på mitt ord.

 

 

 

 

 

Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3

I ett djupare perspektiv, Tjöta – eller

Jag kan tycka att det är svårt med ordet Tjata! Jag vet naturligtvis om vad ordet betyder = återkommande uppmaning.

Men om man inte får ngn respons för återkommande ting, som man tar upp? Dvs. när/ om man då tjatar om ngt, å den som då tar emot tjatet ändå inte vill ta tag i det saken gäller. Om inte personen lyssnar - så hörs inget, hörs inget - så finns det inte, finns det inget - ja, då vet man inget - vet man inget, kan man ingenting göra …eller?

 

Visst kan det bli en ond cirkel? Så, vad kallar man motsatsen till tjat? Och hur kommer man förbi den onda cirkeln? Det kan säkert för någon vara jätte enkelt, som att kommunicera och lösa det som uppenbarligen blivit en ”grej”? Men då är jag tillbaka i motsatsen – Vet ingenting, då behövs ju ingenting ventileras eller lösas. Kan man inte lösa eller förändra cirkeln av återkommande tjat, blir det antagligen ett problem. Iaf för den ena?

Då den andra inte vill hitta en lösning eller tycker att det ska lösa sig av sig själv? Vilka saker brukar lösa sig av sig själv procentmässigt? Tyvärr inte många. Tjat kan ju handla om en hel massa saker, och egentligen tycker jag personligen att jag inte ska lägga energi på sånt som uppfattas som tjat.

 

Men om det handlar om ngt väldigt viktigt, så kanske jag inte riktigt vill kalla det för tjat. Utan snarare en uppmaning att ta tag i ngt betydelsefullt, för att komma vidare och inte stå kvar, och som spelar en stor roll i alla fall för mig. Men eftersom jag får min uppmaning återsänd med ordet att jag ”tjatar” så får jag acceptera att motparten i detta anser att min uppmaning, (ok- den är återkommande) är tjat.

 

Så då har jag har hamnat i tjat träsket men får inget gehör. Så nu ska jag försöka sluta tjata/uppmana till ngn lösning och har jag tur så dör den rätta ”kvisten” och inte alltihopa. För risken i den här tjatfrågan är att det kan dö på fel ställe, vilket jag inte så gärna vill. Men inget att göra åt då – då det egentligen inte finns! Vet du motsatsen till Tjat?

Vägen är allt...

 


 Frågorna är många...

 

 

 

Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3

praktik...

Hejsan!
Idag började dagen med att Micke åkte jättetidigt 05.30 för att han skulle med chefen sin på möte i Skellefteås utkant.
Jag vaknade å lyssnade på hans stök 05.00-05.30 innan han låste å jag kunde somna om. Tina är tillbaka å hon steg upp vid 07.45 då vaknade jag igen, men orkade inte stiga upp, hon gick till skolan 08.45 Men då steg jag upp.
 
Drack hett vatten å gjorde min yoga å meditation. Sen åt jag frukost och tog tag i mig själv, å ringde på en praktikplats som jag pratat med arbetsförmedlingen om. På ett ålderdomshem här i Arjeplog. Så när jag fick tag i föreståndaren bestämde vi att jag ska dit fredag kl: 10.00 på interjuv.
 
Så, kanske kan det ge ngt resultat att jobba som praktikant ett tag, endast 50% vill jag prova. Eftersom såna jobb kan vara ganska jobbiga, vilket arbetsförmedlingen gått med på. Annars söker jag ju heltidstjänst men hoppas ju få igång yoga resterande tiden.

Ja, sen är det bara ut å skotta snö som gäller. Här har det nu snöat sen igår så nu e det bara att ta tag i det oxå.
Ska tvätta lite kläder, hänga upp nya gardiner i köket oxå.


Arjeplog i Dec
 
 
 
 
Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3

Alla Hjärtan helg


Hejsan! I helgen åkte vi till Skellefteå jag å gubben.
Vi kom iväg lite sent på lördag, men vi hade ju inte brått heller. Vi kom fram till skeå vid 15.00. Vi åkte in till centrum och var på claes ohlsson, skulle byta klockan som Micke gett mig, då armbandet var för litet.
 
Tyvärr hade dom ingen med större armband så jag fick pengar istället, så jag får leta vidare efter klocka. sen strosade vi runt lite, handlade frukost så vi hade ngt att äta sön morgon. åkte sen till lägenheten där vi ställde iordning, bäddade sängarna å dyl.
Vid 19.00 gick vi ut och åt på kina resteurang. jag åt kyckling i sötsur sås med räkor och grönsaker, mkt gott!
 
Micke åt tre små rätter å även han tyckte det var jättegott. Till efterätt blev det friterade bananer å glass, mums. Sen hemåt vid 21.00 å titta lite tv. Micke somnade i soffan, så han kom å la sig senare =)
 
Söndag, jag yogade i vardagsrummet å sen gjorde jag frukost, Micke steg upp vid 10.30 sen åkte vi ut å kollade på soffor, samt handlade mat, en sväng på ÖB å sen hem vid 15.00. Vi gjorde mat, köpte faktiskt var sin färdigport mat, snitzel, stekt pot å grönsaker. vi åt vid 16.00 sen slappade vi mest.
 
Micke bidde trött å tyckte vi skulle vara hemma å se tv, men...nä, det gör vi varje dag hemma, så jag propsade att hålla oss till det vi planerat. Så 17.10 åkte vi in till centrum å köpte biljetter till Edge of darkness/ Craven- med Mel Gibson.
 
Den var jättebra =) å Micke tyckte oxå om den och höll med om att det var bra att vi gick. På måndag skulle Micke lämna in bilen på service så vi steg upp båda två 06.30, han åkte vid 06.50 å då gjorde jag min yoga. Han kom hem efter en halvtimme, men jag gjorde mitt pass klart. Han var med på meditationen en stund.
 
Sen åt vi frukost, bäddade sängarna å återställde dessa på sin plats. Packade ihop våra saker å mat. Vid 09.00 åkte vi iväg på en tur och ca 10.00 stannade vi vid EM:s möbler, tittade på soffor igen, for vidare till Mio möbler å
Åhlsells möbler.
 
 
Vi hittade fina soffor, men på jysk hade dom 20% rabatt så vi bestämde oss för att titta på den soffan en gång till. När vi for runt å tittade på soffor, tänkte jag, å delade mina tankar med Micke att det vore kanske bättre med en soffa med lös puff istället för en med fast divan? Nja, han ville gärna ha divan.
 
Vi kollade på soffan hos jysk, men upptäckte på soffan vi redan tittat på att dynorna satt fast vid ryggstödet. hm. så vi åkte då tillbaka till EM å provade en annan, men då fick vi hjälp av en kille som jobbade där, å så blev vi visad en soffa som kändes jättebra. Dom hade en rea skylt så soffan var till ett mkt bra pris. Tyvärr gällde det enbart visnings exet, påstod han... konstigt att det inte stod, resonerade vi efteråt. men iaf, soffan var både fin och jätteskön, med vändbara kuddar och divan som man kunde flytta åt vilket håll man önskade =) Jättebra.
 
 
Så vi slog till å köpte den. Äntligen en ny härlig soffa å den gamla får återvinningen, men vi sparade 2:an å satte in i Tinas rum, för kompisbesökare =) Så, nu har vi en ny fin 3:sits soffa med divan å båda kissarna gillar den redan.
På kvällen 18.30 var jag på Ladys Night här i Arjeplog, berättade och visade om yogan. Kändes jättebra.
Får väl förhoppningsvis lite mer snurr. Det var dock mest äldre kvinnor på LN, men kanske blir det ringar på vattnet?? jag hoppas iaf.
 
 
Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3

Vinter utanför

Hejsan! Igår var jag till Arvidsjaur, först till arbetsförmedlingen å senare hade jag yogapass på stol för seniorer.
 
Tyckte det gick riktigt bra, å det var roligt. Senare hade jag prova på för nybörjare. vilket oxå gick jättebra tycker jag. Det var 12 på senior och 14 på nybörjargruppen. Så riktigt skoj att det kom så många.

Det blev en liten paus mellan 16-17.30 så jag var en sväng å passade på att handla.
Man blir lite shopping krazy då man bor så avskilt som i Arjeplog.
 
Det händer så vansinnigt lite om dagarna att jag handlar trots att jag inget behöver, understimulerad helt enkelt. Så det blev 4 nya pastatallrikar, en bricka, vantar, vingums åt Micke, babydress åt Mickes chefs baby som jag inte fått se ännu, servetter en liten ungsfast form för 1 portioner =) ibland vill jag värma ngt i ugnen å så har man bara större formar.
så jag tyckte jag behövde en liten. sen till mataffärn, kattmat, kött åt micke, dryck till mig.
 
Sen tillbaka å höll det sista passet. Åkte från Arvidsjaur vid 20.00, tungt att köra 9 mil då snön hypnotiserade mig, snörök så jag var tvungen att nästan stanna av helt då man fick möte. Micke lät jättegullig i telefon, då jag pratade med honom i bilen.
 
Då jag kom hem hade det gått över. suck. Då var han lika trött som jag eftersom han hade varit i Norsjö och haft möte hela dagen, så han hade oxå kommit hem sent. idag e det Torsdag å ikväll har jag yogaklassen här i Arjeplog. ska förhoppningsvis komma fler idag.
Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3

sol utanför

Hejsan alla! Idag skiner solen utanför fönstret, så just nu väntar jag på att min lunch ska bli klar, den puttrar på spisen. Sen så ska jag ut å gå i solskenet.
 
Började morgonen med ett härligt yogapass, meditation så jag är full av liv å lusta.=) ja, iaf lite full av det... älskar då solen börjar titta fram igen, vintern e lite väl lång å grå.
 

Skriver kanske fler rader senare, för lunchklockan ringde precis så nu MAT, mums.
värme å ljus, kram å hej!

Hjärnans si å så för oss

Hejsan alla!
Helgen har varit likt en bergådalbana i känslor, sett flera känslofilmer å så massa känslor som blivit dividerade mellan gubben å mig.
Jag älskar verkligen min gubbe, men ibland pratar vi inte samma språk. Jag tycker vi båda två är dåliga på att lösa problem å hamnar i skuld fällan.
Vems felet är. Ibland kan det minsta lilla (kan man tycka efteråt) bli en enorm stor grej. Varför är det så. Jag tror helt enkelt det beror på att man pratar för lite om alla små problem som finns. Vi är ju olika, män å kvinnor.
 
Som kvinna tycker jag om att prata om det som känns fel, eller som jag hakar upp mig på. Micke som man tycker inte att man ska lägga tid å energi på "grubbel" dvs; det jag tycker är små "problem" som jag vill rensa bort tycker han är återkommande grubbel för att jag har för mkt tid att tänka =)
 
Ja, vi använder tiden olika, vi kvinnor å män. Och boken kvinnor är från Venus och män från Mars är ganska så sann. Många ggr tror jag vi menar och tycker samma saker och grunden är lika, men ändå kan man stå å tvista om ord betydelser och vad man värderar i olika ting.
 
Att ta upp precis allt som händer i ens liv tex. Jag kan tycka att det inget har hänt. Å då menar jag inte att "ingenting" har hänt =) Jag kan ju få mail å besvara dessa, å sen lägger jag det åt sidan å ser inte det som ngt av större vikt. Men för mig är inte några mail "någonting" som jag kommer ihåg, å att detta måste jag berätta.
 
Utan min hjärna fungerar så att så länge det inte rör mig väldigt djupt eller berör mig på ett sätt att jag känner ett behov av att ventilera just det så kan det lätt hamna i ingenting facket, utan att för den skull betraktas som ngt jag inte vill berätta eller att det skulle vara hemligt? Men just en sån grej kom upp i helgen.
 
Kruxet är väl att jag iaf lätt tar på mig skuld, att det måste nog vara jag som gjort fel. Och i helgens fall hade jag glömt att berätta att jag mailat med en kompis. Jag vill inte lämna ut några detaljer på just mailet men gubben tyckte nog att det var en lite större "grej" medans jag inte alls uppfattade det så.
 
Men vi har ju även olika värderingar av saker å ting. Jag tycker precis som gubben att om ngt händer, så ska vi berätta detta. Tyvärr hamnade mailkonversationen på "inget har hänt" listan i min hjärna, vilket blev en trist historia av allt.
 
Jag och gubben beslutade även då vi blev tillsammans att vi inte skulle ha ngn chatt, dvs messenger eller facebook el dyl. Nu var gubben in på min mail och blev chockad över att jag har kvar mitt massengerkonto. Uch, jag kände det som jag svek honom men samtidigt så är det egentligen ett missförstånd.
 
Jag vet helt enkelt inte hur man tar bort messenger från mitt konto utan att radera kontot. Jag har iof inte varit på messenger sedan vi lovade detta till varandra, men jag trodde helt enkelt (naiv -visst) att om jag inte använde messenger så skulle det likt hotmailkontot jag hade förr avslutas av sig själv...hm, på ngt sätt.
 
 
Jag har iaf inte tänkt på det, jag använder det inte å det finns där. Men gubben blev misstänksam å besviken vilket gör ont i mitt hjärta då jag vet att jag inte varit eller använt messenger kontot. Så små saker blev jättestora pga att vi egentligen borde bygga grund å stabilitet istället för att bara låta tiden rinna iväg å tro att stabilitet kommer med tid.
 
Jag vill verkligen att min relation ska fungera, och i alla relationer finns det motsättningar. Men jag tror att jag å Micke är ganska dåliga på att lösa konflikter sansat å konkret. Jag går helst iväg å funderar, Micke stoppar huvudet i sanden å hoppas det ska blåsa förbi. Men även om helgen gick för fort, å det var jobbigt så pratade vi till slut igenom det även om det tog massor av energi så tog det iaf slut och jag tror vi förstår varandra igen.
 

Förhållanden/relationer behöver gräl ibland för att man ska känna att man är på samma sida då grälet är över. På så sätt lär man känna varandra lite till. Man kan nog aldrig lära känna ngn om man aldrig grälar, för gräl tar upp det som finns inuti, och personligheten vi har kommer upp i ett annat läge. Men det är svårt att gräla, för rädslan av att det oxå finns risk att det tar slut, för att man inser olikheterna och blir rädd att dom egentligen är så stora att man inte kan fortsätta relationen.
 
Men jag tror ändå att gräl är viktiga, för även om olikheterna kommer upp så kanske man kan se det som ngt positivt i ett annat sammanhang. Nog om det för idag.
Yogan går bra och på onsdag ska jag förhoppningsvis hålla prova på yoga i Arvidsjaur oxå.

 
 
 
 
Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3
 

HACHIKO

Idag har vi sett filmen om hunden HACHIKO.

Den var otroligt sorglig och jag bölade mest hela filmen. Berättelsen är en gammal sann historia från 1935 om hunden som väntade 10 år på sin avlidna husse.

 

Jag blev förälskad i hunden genast, men irriterad på frun till Professorn som tar sig an hunden. Men jag rekommenderar den varmt om ni vill se en snyfthistoria.

 

Jag bara älskade den, tror att jag skulle böla lika mkt oavsett hur många ggr jag ser den. Familjens dotter försöker ta hand om hunden efter att hennes pappa dött, vilket ändå känns bra. Det är helt enkelt en mkt tårdrypande film.

 

Vi ska även se Avatar i helgen, kanske blir det stugan en sväng med skotern om vädret tillåter imorgon. Sätter in en bild på den äkta HACHIKO som senare även fick en staty uppsatt på den plats han i 10 år väntade på sin husse.

Snacka om starka band.

 

 

 

Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3

 

 

 


morsning allaHej på er, de få som ev läser, men ni är hjärtligt välkomna!
Igår var det tisdag =) å den förflöt i relativt lugnt tempo, som vanligt kan man nog säga.
Jag morgonyogade, sen satte jag mig för att förbereda torsdagens yoga start av nybörjarklassen.
 
Spännande och roligt att få köra igång med en grupp igen. Har verkligen saknat det. Enda nackdelen är att jag blir låst 10 veckor framåt i tiden, under kvällstid.
 
Men det är ju så, det är få som är hemma på dagarna. Det är isf om jag kan få in yoga som friskvård till ngt företag?? Jag får hoppas på det. Ja, igår så satt jag å filade på pass för torsdag, och tror det blir bra. Jag kör själv ett annat pass som jag sen ska introducera till gruppen.
 
Idag ska Micke komma å hämta mig på sin lunch å vi ska åka in på "samhället" dvs den gata där affärerna ligger =) Jag ska inhandla en vit blomma, hämta ett paket från Ellos, innehållande en ny vinterjacka för att min har gått sönder samt att jag råkade få stearin på den i fjolvintras och det gick inte att få bort.
 
Men jag har använt den, men nu är den trasig oxå. Igår frågade jag gubben om vi skulle kunna hitta på ngt den 13-14 feb då det är alla hjärtans dag? Å faktiskt, förutom att vi har dåligt med pengar denna månad så verkade han inte helt omöjlig.
 
Förslaget är att åka till Skellefteå och bo i jobbets lägenhet, Mickes arbetsplats hyr en liten källarlägenhet man får hyra. Då kunde vi gå på bio, ut å käka och mysa, handla lite mat till frysen innan hemfärd. Kändes ändå som en trevlig grej. Till helgen blir det film =))
 
Vi ska se både Avatar och filmen Hachiko (dog story) så det blir en helg med hela hjärtat fullt med känslor =)
Visst har jag sett Avatar, men den går inte att få nog av. Den e sååå bra. Kissarna mår bra och nu sover dom i var sin säng. Eller mango föredrar sin kartong, som vi lagt en filt i, det e hans säng.

Kram och glöm inte meningen med livet- gör dig själv lycklig och glad.
 
 
Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3

..å en anna sak

Jag hade tänkt att jag skulle se Hellströms senaste film om hunden HACHIKO. Jag har sett trailern å vet faktiskt inte om jag mäktar med att se filmen. Mitt hjärta håller på att förblöda bara av att se trailern "snyft" 
 
Den e så fiiiin. A DOGS STORY är en känslostark film som är baserad på en sann japansk historia.
När Hachiko kommer till sitt nya hem, dröjer det inte länge förrän han och hans husse är oskiljaktiga. Varje dag vid samma tid möter Hachiko sin husse vid tågstationen, och hunden blir en älskad medlem i familjen. Men så en dag återvänder inte husse.
 
Trots det väntar Hachiko troget - men förgäves - på sin husse varje dag under de kommande tio åren. Hans öde berör många av de människor som passerar stationen, och de hjälper hunden med mat och varma ord. Idag finns en bronsstaty rest av Hachiko, som var av den japanska rasen akita, på den plats vid Shibuya Station, där han troget väntade varje dag.


Hunden e så söt och Richard Geere så bra som hans husse. Tårarna kommer rinna som floder. Så inte ska jag se den på Bio, utan kura hemma i soffan å bara låta tårarna trilla till denna känslofilm. 
Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3
 

Ny vecka =)

Hallo!
Ja, helgen har förflutit och nu e det måndag igen.
Jag har inte mått så bra under helgen, men känner att det iaf är på väg att vända. Vi gjorde inte ngt i helgen, såg tv och Micke mixtrade med nya pannan för att få iordning på inställningarna. I övrigt har ingenting hänt, kissarna mår bra och ungarna åker väl hem idag? tror jag.

Vi tittade på den nya Sherlock Holmes filmen. Och jag blev nog lite besviken. Jag gillar ursprunget i Sherlocks klurighet men från att ha varit en deckare är den numera action film med en del deckaringredienser. Skådespelet var ok, men Sherlock ska ju vara en mästare på att iklä sig olika masker/roller för att finna lösningar, men nä...inte toppbetyg i denna.
 
Kändes inte som att man fick klura gemensamt med Sherlock, utan allt kom fram i slutet. snopet. I stora hela med tanke på karaktären Sherlock så var nya filmen en besvikelse. Dock helt sevärd och mer i Mickes smak än i min.
 
 
Jag är nog lite film mättad känns det som, på dom här actionfilmerna. Wallander likadant, som vi sett en hel massa. Lite långtråkiga och upprepande. Längtar efter en djupare mer dramatisk film. Avatar var så in i norden bra att jag tror alla andra filmer bleknar. Kanske måste ta film ledigt =) Läsa en bok eller två istället.
 
 
 
Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3

RSS 2.0