I ett djupare perspektiv, Tjöta – eller

Jag kan tycka att det är svårt med ordet Tjata! Jag vet naturligtvis om vad ordet betyder = återkommande uppmaning.

Men om man inte får ngn respons för återkommande ting, som man tar upp? Dvs. när/ om man då tjatar om ngt, å den som då tar emot tjatet ändå inte vill ta tag i det saken gäller. Om inte personen lyssnar - så hörs inget, hörs inget - så finns det inte, finns det inget - ja, då vet man inget - vet man inget, kan man ingenting göra …eller?

 

Visst kan det bli en ond cirkel? Så, vad kallar man motsatsen till tjat? Och hur kommer man förbi den onda cirkeln? Det kan säkert för någon vara jätte enkelt, som att kommunicera och lösa det som uppenbarligen blivit en ”grej”? Men då är jag tillbaka i motsatsen – Vet ingenting, då behövs ju ingenting ventileras eller lösas. Kan man inte lösa eller förändra cirkeln av återkommande tjat, blir det antagligen ett problem. Iaf för den ena?

Då den andra inte vill hitta en lösning eller tycker att det ska lösa sig av sig själv? Vilka saker brukar lösa sig av sig själv procentmässigt? Tyvärr inte många. Tjat kan ju handla om en hel massa saker, och egentligen tycker jag personligen att jag inte ska lägga energi på sånt som uppfattas som tjat.

 

Men om det handlar om ngt väldigt viktigt, så kanske jag inte riktigt vill kalla det för tjat. Utan snarare en uppmaning att ta tag i ngt betydelsefullt, för att komma vidare och inte stå kvar, och som spelar en stor roll i alla fall för mig. Men eftersom jag får min uppmaning återsänd med ordet att jag ”tjatar” så får jag acceptera att motparten i detta anser att min uppmaning, (ok- den är återkommande) är tjat.

 

Så då har jag har hamnat i tjat träsket men får inget gehör. Så nu ska jag försöka sluta tjata/uppmana till ngn lösning och har jag tur så dör den rätta ”kvisten” och inte alltihopa. För risken i den här tjatfrågan är att det kan dö på fel ställe, vilket jag inte så gärna vill. Men inget att göra åt då – då det egentligen inte finns! Vet du motsatsen till Tjat?

Vägen är allt...

 


 Frågorna är många...

 

 

 

Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3
Trackback
RSS 2.0